REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015"

Transkript

1 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen Dansk Skovforening, Lars Wilhjelm Dansk Sportsfiskerforening, Jens Rudvad Friluftsrådet, John Knudsen GSIR, Ebbe Bressing Naturstyrelsen, Elly Andersen Guldborgsund Kommune: Frederik Cordes, Leder af Natur Anita Pedersen, Biolog (ref.) Afbud Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK DOKNR. SAGSNR. 14/8881 SAGSBEHANDLER: Anita Pedersen DIR APED@GULDBORGSUND.DK CVR NR TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Velkomst Der blev budt velkommen, og der var en kort introduktion af alle de tilstedeværende. 1. Præsentation af Nordea Projektet Lolland og Guldborgsund Kommuner har fået tildelt 18 mio. kr. fra Nordea Fonden til et fælles projekt omkring Oplevelser i naturen på Lolland- Falster. Det er primært et fælles projekt omkring naturoplevelser samt rekreative muligheder. Projektet løber fra og har fokus på de tre store områder Naturpark Maribosøerne, Naturpark Nakskov Fjord samt Påog-omkring-farvandet- Guldborgsund. Der er tillige indlagt fire foreløbige områder, som der kan laves aktiviteter på. Det drejer sig om Horreby Lyng, Hannenovskoven, Fejø/Femø samt Saksfjeld. Projektet har fire hovedelementer: a) Synliggørelse b) Bedre sammenhæng c) Partnerskaber oplevelsesprodukter d) Samarbejde med skoler/institutioner undervisning/udeliv. Projektet bygger på eksisterende naturoplevelser, frivillighed samt samarbejde/partnerskaber.

2 SIDE 2/5 Der vil blive etableret en styregruppe til projektet, hvor der vil blive valgt repræsentanter fra de tre naturområders brugerråd samt de to kommuners grønne råd. Grønt Råd henstillede til, at der burde udarbejdes en sårbarhedsanalyse af de enkelte områder, for om de kan tåle at blive delt med andre end de lokale. Dernæst er det væsentligt, at alle lodsejere er indforstået med, at deres områder bliver formidlet via projektet. Der var et ønske om, at projektet fremadrettet er fast punkt på dagsordenen. 2. Mulighed for privat sms eller lign. til at bidrage til drift af kommunale støttepunkter Naturstyrelsen har haft et forsøg med, at man kunne sende en SMS, når man ville tisse på toilet i Dyrehaven. Danmarks Naturfredningsforening har et forsøg med at sende en SMS, hvis man gerne vil støtte deres arbejde. På den baggrund var der en diskussion i Grønt Råd, om hvad holdningen var til at have opslag hængt op på naturområder i kommune, hvor man opfordrer folk til frivilligt at sende en SMS, når man har besøgt et naturområde? Midlerne skal ikke gå til løbende drift, men skal være til nye initiativer. Væsentligt er det, at der bliver informeret om, hvor meget der er blevet samlet ind, samt hvad midlerne er gået til. Grønt Råd kunne evt. stå for at bestemme, hvad de indsamlede midler skal gå til. Grønt Råd var delt i to. Den ene gruppe mente, at folk forventer, at besøg i naturen er gratis. Derfor vil det blive set på som en hemmelig skat. Den anden gruppe mente, at det ville være fantastisk, hvis man kunne få ekstra midler ind til nye initiativer. Der var dog enighed om, at man skal gøre forsøget og se, hvad man kan få ud af det. 3. TMU udvalgsstrategi Dokumentet viser, politikernes ønsker for, hvor kommunen skal bevæge sig hen. Mål for denne fire årige periode er Grøn Vækst, myndighed vs. service, grøn jobskabelse, reduktioner samt tværgående samspil. Grønt Råd undrer sig over, at dette er et dokument fra Teknik & Miljøudvalget, da natur kun indgår med tre ord mere natur/bæredygtighed under Grøn Vækst. Udvalget var ærgerlig over, at der står landbrug, men at det er mere korrekt, at der skulle stå jordbrug. Dokumentet blev taget til efterretning.

3 SIDE 3/5 4. Inddragelse af frivillige i Naturpark Maribosøerne Der er tilgået ekstern finansiering fra Friluftsrådet samt Nordeafonden til en undersøgelse af, hvordan frivillige kan indgå i samarbejdsprojekter ved Naturpark Maribosøerne. Der er store udfordringer ift. forsikringer. Punktet blev taget til efterretning. 5. Spor i landskabet Der er etableret et spor fra Virket Hus over Horreby Lyng til Horreby og retur. Der er blevet sat stipæle op, lavet infotavler samt udarbejdet en lille folder. Det er udarbejdet som et skolespor, så Horreby Skoles 8.klasse anvender det i deres biologiundervisning. Samarbejdsprojekt mellem Falsters Hjerte, DLS, private lodsejere og kommunen. 6. Horreby Lyng Der er indgået aftaler med alle lodsejere på Horreby Lyng. Aftalerne er blevet erklæret gyldige på et såkaldt kendelsesmøde den 27. august. Alle aftaler er herefter blevet tinglyst, og der er blevet tildelt erstatninger. Der arbejdes nu på at få de endelige dokumenter færdige ift naturgenopretning, samt at få udarbejdet dispensationsansøgninger til diverse lovgivninger. Håbet er, at man kan påbegynde det praktiske arbejde efter sommerferien Orientering fra Kommunen a. Pier-Projekt Marielyst Erhvervs- og Vækstministeriet har offentliggjort 10 projekter, der har fået dispensation fra Strandbeskyttelseslinjen. Guldborgsund Kommune har fået oplyst, at pier-projektet kan etableres inden for gældende lovgivning. Det er vi meget overrasket over baseret på tidligere praksis. Kommunen ser frem til at få det officielle svar fra ministeriet, hvorefter der vil blive ansøgt om dispensationer. Der skal eksterne midler til, at projektet kan realiseres. Der er ikke fundet midler til projektet endnu. b. På-og-omkring-farvandet Guldborgsund Der er udarbejdet en handleplan om, hvilke arealer der skal inddrages. I masterplanen er der blevet udarbejdet nogle støttepunkter, samt hvilke fokusområder der skal være. Der bliver afholdt regelmæssig møder. Der arbejdes på at etablere et støttepunkt ved Fuglsang. Nordea bevillingen ligger meget tæt op af, hvad arbejdsgruppen ønsker. c. Naturplan Danmark Nedsættelse af Naturråd Forventes først at ministeren kommer med en udmelding i starten af d. Naturpark Maribosøerne Se punkt 5.

4 SIDE 4/5 e. Natura 2000-handleplan Maribosøerne Der er udarbejdet et udkast til en ny Natura 2000-handleplan for Maribosøerne. Den skal først vedtages af Teknik- & Miljøudvalgene i både Lolland og Guldborgsund Kommuner, før den kan komme ud i høring. f. Naturpolitik Det er stadig intentionen, at der kommer en ny naturpolitik for kommunen. Lige nu afventes det, at byrådet evaluerer, hvilke politikker de ønsker skal revideres. g. Samarbejdspartnere til naturgenopretningsprojekter Guldborgsund Kommune er stadig meget interesseret i at hjælpe til med etablering af nye naturgenopretningsprojekter, men det forudsætter, at foreningerne selv tager initiativer. h. Fællesmøde med Seges Der blev holdt et fællesmøde den 31. august med Seges, DLS, Gefion samt Østsjællands Landboforening omkring erfaring med fælles naturprojekter, og om hvordan vi kan hjælpe hinanden konstruktivt fremadrettet. i. VELUX fonds projekt Det fællesprojekt med Danmarks Jægerforbund, DLS, NORDECO, DCE og kommunen er stadig med i slutspurten. Der er nu 10 projekter tilbage, og der er kun 5 projekter, der hver vil få tildelt 10 mio kr. Der forventes svar inden jul. j. Bier Politik om bær/frugt træer. Kommunen har på facebook indkaldt til møde om, hvilke træer/buske, der skal plantes hvor. Problem med hvepse og nedfaldsfrugter måske. Kommunen er blevet udpeget til bivenlig kommune. k. Bøtø Nor Der er udarbejdet en dokumentar film om Bøtø Nor projektet. Den ligger på 8. Orientering fra medlemmerne Naturstyrelsen. Det er blevet besluttet at dele Naturstyrelsen op i to styrelser: Styrelsen for Vand og Naturforvaltning (SVANA) og Naturstyrelsen. Den kommende Naturstyrelsen har kun en opgave, og det er at forvalte statens arealer. Alt der vedrører myndighedsopgaver inden for vand og natur dvs. vandplaner, overvågning, skovlov, natura 2000 kommer under SVANA. Decentralt bliver det også delt op i to styrelser. Det vides endnu ikke, hvad der sker for SVANA kontoret på Falster, hvor det skal ligge (red skal ligge i Fejøgade i Nykøbing F). Men NST bliver ude i skoven. Hele planområdet er rykket til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forvaltning af Strandbeskyttelseslinjen rykkes fra 1. januar til Lemvig til Kystdirektoratet. Natur- og Miljøklagenævn bliver flyttet til Viborg. NST er påbegyndt et projekt om udpegning af livstræer til hjælp for biodiversitet. Det er træer, som der vokser i skove, der ikke er udpeget til urørt skov.

5 SIDE 5/5 Høringsperioden på driftsplaner på alle statens arealer er netop afsluttet. 9. Eventuelt Til næste møde, vil der blive udarbejdet en status over de NERV finansierede projekterne kortbilag ønskes vandhuller og hegn. 10. Næste møde Forslag for møder i 2016: 17. marts, 2. juni ekskursion, 15. september og 17. november.

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 08-10-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Jens Kahr

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL. 1600-2030 30. NOVEMBER 2017 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 Att.: Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 29-04-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Att.: 17-12-2014 REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 19-05-2014 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 12-10-2016 REFERAT AF MØDE DEN 01-09-2016 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Troels Lyndelse, Gitte, Baldvin Bjørnsson, Sven Jean Nielsen, Leif Salle

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 07-03-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst.

Læs mere

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 10-12-2015 REFERAT AF MØDET D. 19-11-2015 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Elizabeth Knox-Seith, Merethe Kepp, Baldvin Bjørnsson, Troels Lyndelse,

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 25-05-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst Frederik

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 Teknik- & Miljøudvalgets ambitioner for natur er: Skabe mulighed for rekreativ anvendelse af naturen og at skaffe bedre adgang til natur Bevare, udvikle og pleje

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg 47 Kommuneplan Revision af kapitel 12.9 Naturparker

Forslag til Kommuneplantillæg 47 Kommuneplan Revision af kapitel 12.9 Naturparker Bilag 1 Forslag til Kommuneplantillæg 47 Kommuneplan 2010-2022 - Revision af kapitel 12.9 Naturparker September 2015 Her indsættes annonce for offentliggørelse af forslag til kommuneplantillæg i HVAD ER

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl. 14-17 Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Karin Lynggaard, Liselotte Schouboe Madsen, Ingrid Agerholm, Poul

Læs mere

REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE. Mandag den 26. februar kl Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing

REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE. Mandag den 26. februar kl Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing 1. Velkomst ved Frederik REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE Mandag den 26. februar kl. 16.00-18.30 Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing 2. Præsentation af de fremmødte Velkomst til

Læs mere

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Att. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 27. JUNI 2016 IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Naturenheden

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune

beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune Vedtaget af byrådet den 9. oktober 2008 1 Wilhjelm-udvalgets konklusion I 2001 udkom den såkaldte Wilhjelm-rapport En rig natur i et rigt samfund.

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk Naturparker Naturpark Åmosen (2014) (Sorø, Kalundborg og Holbæk Kommuner) Naturpark Vesterhavet (2014) (Varde Kommune) Naturpark Maribosøerne (2014) (Guldborgsund og Lolland Kommuner) Naturpark Amager

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Infomøde og workshop om brugerråd Viborg Naturpark

Infomøde og workshop om brugerråd Viborg Naturpark Viborg Naturpark Infomøde og workshop om brugerråd Viborg Naturpark PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse 1. Projektets mål 2. Projektets delmålsætninger 3. Målgruppen 4. Projektets langsigtede mål 5. Geografiske fokusområder 6. Aktiviteter 7. Organisering

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 164940/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 12. december 2018 Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 29. januar 2019 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 23. oktober Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster 18-06-2015 TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Der er udarbejdet projekt for restaurering af Fribrødre

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Adresseliste Bestyrelse, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F

Adresseliste Bestyrelse, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F Adresseliste, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F Marts 2015 Konstitueringsliste 17.03.2015 DLS Jens Bring Stubberupvej 7 4880 Nysted

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 30-08-2012 Deltagerliste er vedlagt i bilag. Referat 1. Præsentation af Søbakken

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

Referat. Tilmeldingslisten vedlægges referatet samt notat vedr. hydrologi fra Guldborgsund Kommune. ./.

Referat. Tilmeldingslisten vedlægges referatet samt notat vedr. hydrologi fra Guldborgsund Kommune. ./. Referat Møde med lodsejere og kommuner om Natura 2000-basisanalyser (206-2), planproces m.m. den 9. april 204 på Fejøgade, 4800 Nykøbing F. Afholdt af Naturstyrelsen Storstrøm../. Tilmeldingslisten vedlægges

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune Velkommen v/ Frede Lundgaard Madsen, formand for LandboForeningen Midtjylland og Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget samt formand for brugerrådet Viborg Naturpark projektet hvordan går

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget sprotokol 15-12-2014 12:30 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Kl. 14.00 15.00 dialogmøde med Bevillingsnævnet. Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.:

Læs mere

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Dok.nr. 1026662-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 05-03-2012 Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) 1. Velkomst Frederik Cordes bød velkommen.

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Jannie Mikkelsen Sendes pr mail til: JannieEsmann.Mikkelsen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00038 Ref. APJEN Den 30. september 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 15-09-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat 1. Velkomst Frederik bød velkommen.

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 04-10-2018-04-10-2018 04.10.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 GRØNT RÅD Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 7. marts 2013 Brevid: 3302663 Sagsnr.: 273124 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Kontaktperson Dan Raahauge Natur og Miljø Mødet blev afholdt

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Dok.nr. 921421-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Sted: Mødelokale 2 hos Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde Tid: 3. oktober 2012 kl.

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016-2021 Krenkerup Haveskov Natura 2000-område nr. 176 Habitatområde H 155 IG ENDEL AST K UD Titel: Udgiver: Natura 2000-handleplan. Krenkerup Haveskov nr. 176. Habitatområde H155

Læs mere

Referat fra 3. møde i Naturrådet torsdag den 5. april 2018

Referat fra 3. møde i Naturrådet torsdag den 5. april 2018 Referat fra 3. møde i Naturrådet torsdag den 5. april 2018 Deltagere: Organisation/Forening Medlem Suppleant Bæredygtigt Landbrug Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Jægerforbund Friluftsrådet Dansk

Læs mere

Hvidbog. Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan Ølsemagle Strand og Staunings Ø Habitatområde H130 Natura 2000-område nr.

Hvidbog. Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan Ølsemagle Strand og Staunings Ø Habitatområde H130 Natura 2000-område nr. Hvidbog Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Ølsemagle Strand og Staunings Ø Habitatområde H130 Natura 2000-område nr. 147 Nov. 2012 Forslag til handleplan og offentlig høring Køge

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Steen Østergaard Vindrosen Feldskovvej 5 4180 Sorø Den 13. august 2014 Sendt til tegnestuenvindrosen@gmail.com Natur & Miljø Ref.: HEM Sag: 306-2013-60616 Dok.: 306-2014-168901 Vedr. CPR/CVR: 22275 Dispensation

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Forretningsorden for Vildtforvaltningsrådet

Forretningsorden for Vildtforvaltningsrådet Forretningsorden for Vildtforvaltningsrådet Miljø- og fødevareministeriet august 2016Fødevareministeriet xx 2018 I medfør af 51, stk. 4, i lov om jagt og vildtforvaltning, jr. lovbekendtgørelse nr. 1373270

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN J e n s C h r i s t i a n G o l d i n g F o r m a n d T e k n i k - o g M i l j ø u d v a l g e t MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN Moderne Naturforvaltning konference 27. September 2018 Flersidig

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/ Forbrugerombudsmanden Amagerfælledvej 56 2300 København S. GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/08736-5 03-09-2009 Vi har modtaget jeres brev af 24. juli 2009, hvori der anmodes

Læs mere

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å Geir Helgesen Dronningens Tværgade 46, 7.1 1302 København K REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å 11. APRIL 2019 Baggrund: Baggrunden for projektet er, at der ønskes en større fiske bestand i kvl. 65 Fribrødre

Læs mere

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale naturindsats

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale naturindsats Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale naturindsats 2012-2015 Ved chefkonsulent Troels Garde Rasmussen, KL trr@kl.dk, tlf. 3370-3803 Politisk temadag 13. april 2012 i Vejle Proces - tidsplan

Læs mere

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 29-11-2012 Til stede liste over deltagere på mødet er vedlagt i bilag. Referat 1. Fejring af Europarc Certificering

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune. Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS e-mail: ln@nyvindenergi.dk Kronjylland J.nr. NST-321-04446 Ref. hah Den 16. januar 2014 Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Læs mere