REFERAT. KSP BU møde fredag den 10. juni Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. KSP BU møde fredag den 10. juni Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde"

Transkript

1 REFERAT KSP BU møde fredag den 10. juni 2016 Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde Til stede var: Hans-Henrik Rasmussen, Bedre Psykiatri Kitt Larsen, Praksiskonsulent Hanne Wiinberg, Landsforeningen LAP Erik Thomsen, Landsforeningen LAP Annika Hermansen, Vordingborg Kommune Lasse Gulstad, Holbæk Kommune Steen Larsen, Køge Kommune Ann-Britt Gellert, Sorø Kommune Lisbeth Margrethe Fagerli, Stevns Kommune Torben Theil, Kalundborg Kommune Pia Jannie Frydkær, Faxe Kommune Inge Hanberg, Næstved Kommune Søren Larsen, Roskilde Kommune Margit Næsby, Roskilde Kommune Per Harvøe, SIND Steen Andersen, LMS Merete Weischer, B & U, Klinik 1, Roskilde Peter Fleng Daniel, B & U, Næstved Jesper Pedersen, B & U, ledende overlæge Poul Erik Ravnsmed, B & U, ledende oversygeplejerske Annette Anbert, B & U, psykologfaglig ledende koordinator Susan Colding B & U ledelsessekretariat (referent) Punkt 1: Velkomst og præsentationsrunde Referat Erik Thomsen fra LAP ønskede at få ført til referat, at hans foreslåede punkter ikke var kommet på dagsordenen. Jesper Pedersen svarede, at det selvfølgeligt står åbent for alle deltagere, at foreslå punkter til dagsordenen og at Erik Thomsens spørgsmål vedr. medicin ville blive behandlet under punkt 2 i det omfang det var muligt at besvare dem.

2 Sekretariatet har modtaget spørgsmål fra Erik Thomsen, som blev blevet besvaret pr. mail før mødet. Punkt 2: Artikel om medicinforbrug Sagsfremstilling I Politiken den 14. maj 2016 (på nettet den 13. maj) var der en artikel af børne- og ungdomspsykiater Nina Tejs Jørring med titlen: Vi medicinerer langt flere børn, end vi behøver. Nina er er overlæge for Psykoterapeutisk Enhed på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden. I artiklen gør hun rede for, at Psykiatrien stiller diagnoserne, men at det ofte er kommunerne, der efterfølgende skal gennemføre behandlingerne. Hun siger, at kommunerne nogle gange af økonomiske grunde vælger medicin i stedet for det anbefalede behandlingstilbud f. eks. Familieterapi, specialskole eller pædagogisk støtte. Medicinen er typisk billigere, og der ydes statsstøtte til medicinen, men ikke til andre behandlingsformer. Hun understreger, at hun ikke retter skyts mod kommunerne, men mod det, hun kalder styringstyranniet. Hun mener, at politikerne ikke har skabt økonomiske incitamenter til at give børn og unge den rigtige behandling. Punktet er sat på dagsordenen er Per Harvøe med ønske om at drøfte, hvordan situationen er på dette område i Region Sjælland. Referat Per Harvøe præsenterede punktet. KSP drøftede status for den problemstilling, som artiklen berører i Region Sjælland. Erik Thomsen havde ønsket, at forfatteren var blevet inviteret til mødet. Det var ikke muligt til dette møde. Hanne Wiinberg kommenterede, at brugen af tvang er faldet mens medicinforbruget er steget. Kitt Larsen understregede, at medicin kun er en brik i den samlede behandling af patienten. Det blev drøftet, at der er en tendens i samfundet til, at familier vil have en diagnose/behandling/indsats, hvis et barn eller en ung har psykiske udfordringer.

3 Jesper understregede, at brug af medicin til børn og unge altid udskrives i et samarbejde med og efter samtykke fra forældrene. Steen Andersen efterlyste en opmærksomhed på, at kommunerne gør mere for at fange problemerne i opstartsfasen i børnehaverne for eksempel så problemerne ikke vokser sig store. Og så pædagogerne i en børnehave ikke kommer til at bruge uforholdsmæssig meget energi på få børn med udfordringer fordi det så kan have en negativ effekt på de andre børn. Han efterlyste en bedre helhedsorienteret indsats i vores samfund at nedbringe antallet af børn og unge med psykiske udfordringer. Steen Andersen foreslog også, at kommunerne gør det mere klart, hvad der skal til, for at en forælder kan blive frikøbt til at passe et barn med psykisk sygdom hjemme. Søren Larsen, orienterede om, at i Roskilde kommune støttes børnehaverne af et team bestående af medarbejdere fra sundhedsplejen, Børn og Unge (socialrådgiver uden myndighedsbeføjelser) og PPR- medarbejdere. Han understregede vigtigheden i, at forældre ikke holder deres børn med for eksempel angst hjemme fra skole. Erik Thomsen stillede en lang række spørgsmål til udvikling og praksis i børne- og ungdomspsykiatrien - blandt andet nedgangen i brug af tvang, det stigende medicinforbrug og det stigende antal børn, der får diagnoser. Jesper Pedersen redegjorde for, at ikke var mulighed for at besvare alle spørgsmål på mødet. Erik Thomsen fik lejlighed til at få svar på nogle spørgsmål fra Annette Anbert og Poul Erik Ravnsmed ved et separat møde. Punkt 3: Orientering om høring om selvskade Sagsfremstilling Steen Andersen, Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, orienterer om Folketingets Sundhedsudvalgs høring om selvskade den 25. maj Ligeledes orienterer Steen om Børnerådets og ViOSS undersøgelser af selvskade. Bilag Powerpoint præsentationen (som ikke blev vist på mødet), materiale om KiSS samt materiale om søskendegrupper vedr. spiseforstyrrelser.

4 Referat Steen Andersen orienterede om høringen i Folketingets Sundhedsudvalg. I Danmark har vi ingen handlingsplan mod selvskade. Foreningen forventer, at der på sigt kommer en. Men det tager nok flere år. Handleplanen kommer til at handle om samarbejde og snitflader mellem sektorerne. Problematikken med selvskade er stigende. Det gælder både for piger og drenge. En stor andel har baggrund i mobning på nettet. Steen efterspørger en tidlig indsats og forebyggelse i kommunerne. Foreningen har i samarbejde med Trygfonden lavet en særlig indsats for at afdække to områder: smitteeffekten og hvorvidt de behandlingsmetoder, der findes, er gode nok. Det viste at der er en smitteeffekt men også en positiv effekt. Mange bliver hjulpet fordi de finder oplysninger på nettet. Raske unge skader ikke sig selv, fordi de har venner, der skader sig. Hanne Wiinberg bemærkede, at der er lavet undersøgelser, der viser, at mange skader sig første gang, når de er på et bosted eller i psykiatrien. Eller i en skoleklasse kan det også gå hurtigt med smitte. Få begynder efter de 25 år. Men hvis man har skadet sig som ung, så kan det også være en strategi bruger igen senere i voksenlivet, hvis ikke man har lært andre coping-strategier. Der var drøftelse af, hvordan vi som samfund har skabt store forventninger til præstationer som smitter af på børnene. Svend Brinkmanns lidelsesbegreb blev nævnt. Det handler om, hvordan vi håndterer det, når livet gør ondt. Steen Andersen orienterede også om KISS undervisningen i kommunerne og søskendegrupper (se bilag). Punkt 4: Skriftlig information udkast til aftale Sagsfremstilling Arbejdsgruppen har haft en række møder og mailudveksling siden sidste møde i KSP. Der ligger nu et foreløbigt udkast til rapport vedr. skriftlig information mellem sektorerne. Som det fremgår af rapportudkastet er der fortsat elementer, der skal afklares og drøftes. Arbejdsgruppen består af: Torben Thejl (Kalundborg) John Lykke Solfjeld (Sorø)

5 Lisbeth M. Fagerli (Stevns) Kitt Larsen (praksiskonsulent) Annette Anbert (B&U) Jesper Pedersen (B&U) Sekretariatsbetjening: Susan Colding (B&U) På mødet orienterer arbejdsgruppen om overvejelserne og præsenterer hovedlinjerne i rapportudkastet. Der er afsat god tid til drøftelse om indholdet samt mulighed for at give input til det videre arbejde. Referat Jesper orienterede om processen i arbejdsgruppen. Det nye forslag om meddelelse fra almen praksis til kommunen, er blevet drøftet meget. Der er blevet udtrykt et ønske om, at de praktiserende læger får bedre mulighed for et formelt samarbejde med kommunens sagsbehandlere. Kitt Larsen informerede om, at hun i praksis ofte savnet en sådan mulighed. Annika Hermansen efterlyste, at almen praksis også orienterer skolen, når de bliver opmærksomme på et barn med psykiske udfordringer. Margit Næsby spurgte ind til forløbsbeskrivelsen i rapportudkastet. Hun fandt den for linær i forhold til virkeligheden og syntes ikke, den gav mening. Desuden foreslog hun at tage beskrivelsen af underretning ud af rapporten, da den har en meget særlig karakter. Endelig foreslog hun, at arbejdsgruppen genovervejer sproget i rapportudkastet, så det bliver mere neutralt. Jesper Pedersen understregede, at det ikke er psykiatriens papir men intentionen er, at det skal være en fælles papir fra KSP BU. Inge Hanberg syntes, der var mange gode elementer i rapporten, men også en del mangler. For eksempel hvilke forventninger der er til samarbejde og henvisning fra psykiatriens side. Annika Hermansen opfordrede til, at arbejdsgruppen indleder rapporten med formalia. Efterfulgt af de gode intentioner om samarbejde senere i teksten.

6 Lasse Gulstad pointerede, at der ikke er én indgang ind i kommunen. Han mener, at BUF 1 kan være svaret på mange af almen praksis udfordringer ifht. børn med psykisk mistrivsel. Torben Theil orienterede om, at arbejdsgruppen også har været gennem disse diskussioner om indgang til kommunen. Arbejdsgruppens ønske med rapporten er, at der bliver et godt samarbejde mellem sektorerne. Margit Næsby understregede, at indgangen til de forskellige forvaltninger i en kommune bør fremgå af internettet så det er ikke op til afsender at finde ud af, hvem modtager er. Steen Andersen opfordrede arbejdsgruppen til at overveje om nogle af begreberne er gammeldags eller intetsigende overfor patienten. Steen Larsen mente, at psykiatrien af og til er for definerende i sine erklæringer. Jesper Pedersen understregede, at det vil være en fordel, hvis kommunen sammenskriver den indsats, der har været hidtil og sender den med i en henvisning om et barn, som er kendt i kommunens forvaltning. Lasse Gulstad udtrykte bekymring for den linære forløbsbeskrivelse i rapportudkastet, og beskrivelsen af, at kommunen skal have forsøgt en masse FØR psykiatrien kommer ind i billedet. Kitt Larsen understregede, at hensigten med meddelelsen er at undgå, at patienten/familien selv skal bære et dokument videre til en anden sektor. Derfor efterspørger hun formelle kanaler til, at hun som praktiserende læge kan bringe sin faglige viden videre til andre sektorer. Annika Hermansen understregede, at kommunen ofte har stor viden om en borger med psykiske udfordringer samt, at informationer fra den praktiserende læge måske ikke er relevante for kommunes socialforvaltning. Margit Næsby foreslog, at arbejdsgruppens rapport tog udgangspunkt i, hvordan vi kan lave en bedre samarbejdsmodel. Og så husker på, at det skal gælde for alle 17 kommuner i regionen. 1 Børne- og Ungdomspsykiatrisk Forum - Formålet med samarbejdet er at skabe en samarbejdsplatform mellem en kommune og Børne- og ungdomspsykiatrien. Samarbejdet kan sikre hurtig og koordineret hjælp til børn og unge med psykiske vanskeligheder.

7 Torben Theil beskrev logikken i forløbsbeskrivelsen. Sociale myndigheder, egne læge og PPR kan lave en henvisning. En meddelelse har ikke karakter af en underretning. Annika Hermansen kunne ikke se noget nyt i dokumentet ud over meddelelsen. Hun og Lasse Gulstad mente derfor, at BUF er løsningen på samarbejdet mellem sektorerne. Margit Næsby udtrykte bekymring om, at kommunen pludselig ville få oplysninger om et barn, som kommunen måske ikke kender i forvejen. Hun foreslog, at arbejdsgruppen undersøger, om der er lavet et lignende arbejde i de øvrige regioner. Lasse Gulstad understregede, at rapporten skal tage udgangspunkt i en lovgivningsmæssig platform og ikke ind i de forskellige kommuners organisering. Torben Theil sagde, at en meddelelse også handler om, at familien skal kunne have en samtale med kommunen uden at forvente, at der kommer en henvisning til psykiatrien. Steen Larsen opfordrede til, at dokumentet forenkles med fokus på at besvare spørgsmål ikke rejse spørgsmål. Han mente, at ambitionsniveauet var for højt og forløbsmodellen for kompliceret. Kitt Larsen fortalte, at hun af og til oplever afvisning fra kommunens PPR, når hun henvender sig med bekymring om et barn. Steen Andersen sagde, at det også kan være relevant at sende epikrisen til kommunen. For en undersøgelse fra LMS viser, at kommunen ikke altid kender til de børn i kommunen, der har behov for fx støtte til indsat til fx spiseforstyrrelse eller selvskade. Jesper Pedersen understregede, at sundhedsaftalen og KSP er begge er et udtryk for, at der er behov for samarbejde omkring patienten. Det er et efterspurgt element, at sektorerne er bedre til at samarbejde og skabe sammenhængende forløb. Dette prøver arbejdsgruppen at tage højde for med denne rapport. Han opfordrede til, at alle der har bemærkninger eller input til rapporten sender dem til arbejdsgruppen, når næste rapporten er revideret.

8 Punkt 5: Gensidig orientering Sagsfremstilling Orientering fra medlemmer, der har relevante emner eller nyheder af interesse for KSP. Referat Jesper Pedersen orienterede om, at PLO har rettet henvendelse til psykiatrien om, at mange henvisninger fra praktiserende læger afvises af PVK. Forhåbentlig kan en fremtidig mulighed for at lægerne kan meddele sig skriftligt til kommunerne afhjælpe en del af problemet med dette. Hanne Wiinberg orienterede om, at LAP har fået bevilget penge til en konference om medicin og tvang i oktober eller november. Jesper Pedersen gjorde opmærksom på, at patientorganisationer også har mulighed for at holde møder med psykiatrien bilateralt. Vordingborg Kommune vil hente inspiration fra Sverigesmodellen om tidligere indsats. De oplever et stigende antal underretninger. Får 900 om året. Holbæk Kommune har været i dialog om at være med i Mind my mind-projektet. Køge Kommune henter også inspiration fra Herning/ Sverigesmodellen. B & U Klinikken i Næstved har dialog om evt. deltagelse i BUF men forskellige ønsker fra de forskellige kommuner. Sorø Kommune ønsker ikke at deltage i BUF. Kommunen henter lidt inspiration fra Herning-modellen. Roskilde Kommune står overfor en ny organisering. Kommunen oplever et stigende antal børn og unge med store psykiske og psykiatriske udfordringer. Kommunen mener, at der mangler en diskussion mellem region og kommune om, hvad børnene har brug for blandt andet i erklæringerne. Man henter også inspiration fra Sverigesmodel. Steen Andersen orienterede om Partnerskabsaftale mellem Danske Regioner, KL og LMS om indsatser til børn og unge med spiseforstyrrelser. Det er et projekt under Borgernes Sundhedsvæsen. Steen Andersen nævnte ligeledes et projekt om tvangsoverspisning. Patienterne ofte psykisk syge, så behandling med slankekure virker ikke. Men ofte kan de helbredes med en begrænset og billig indsats.

9 Den 22. november er der konference vedr. KISS-projektet. Jesper Pedersen gjorde opmærksom på nationale kliniske retningslinjer for psykiatriske lidelser, fx spiseforstyrrelser eller angst som laves i Sundhedsstyrelsen. I arbejdsgrupperne der laver de kliniske retningslinjer har man nogle af de samme diskussioner, som vi har i KSP. Henvisninger til B&U er stigende. Fra 2009 til 2013 har der været en øget tilgang på 25 procent. Andre regioner ligger endnu højere end Sjælland. Der er forventning om, at psykiatrien leverer de samme opgaver til et langt højere antal patienter. Dette er også en drøftelse værd i KSP. Endelig orienterede Jesper Pedersen om, at der har været en konference på Christiansborg arrangeret af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab. Hvordan er det lykkedes med den danske model hvor sektorerne skal løse opgaverne i en trekant mellem region, kommune og almen praksis. Punkt 6: Eventuelt Referat Næste møde er fredag den 16. september Erik Thomsen, LAP, har ønsket at få tilføjet, at han ikke kan godkende referatet i forhold til den del af mødet, som han deltog i.

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer fra KSP-møde den 27. november 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde.

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Deltagere ved mødet: Per Harvøe Sind Mia Kristina Hansen Børn med Angst Hans-Henrik Rasmussen

Læs mere

PUNKT 1 UDEN MEDLEMMER FRA BRUGER-PÅRØRENDE ORGANISATIONER, ALMEN PRAKSIS OG PSYKIATRIEN

PUNKT 1 UDEN MEDLEMMER FRA BRUGER-PÅRØRENDE ORGANISATIONER, ALMEN PRAKSIS OG PSYKIATRIEN fra KSP BU møde 10. marts 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde Til stede var: Per Harvøe, SIND Mia Kristina Hansen, Foreningen børn med angst Hans-Henrik Rasmussen, Bedre Psykiatri

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT fra KSP BU møde fredag den 16. marts 2018 Kl. 8.30 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede var: Hanne-Grethe Lyse Nielsen, TOP (punkt 2) Karina Nagel Gulstad,

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer Referat KSP-møde den 19. juni 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer Referat KSP-møde den 2. oktober 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) fra KSP B&U møde fredag den 9. juni 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Tilstede på mødet var: Formand: Jesper Pedersen, B & U Psykiatrien Næstformand: Annika

Læs mere

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10 til KSP BU møde fredag den 21. september 2018 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede var: Isabel Gebuhr, Greve Kommune Pia Jannie Frydkær, Faxe Kommune Søren

Læs mere

Kl i Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Kl i Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) KSP BU møde marts 2019 Kl. 9.00 11.30 i Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Mødet er inkl. bruger- og pårørende foreninger Til stede var: Dorrit Guttmann, Vordingborg Kommune Kristina

Læs mere

Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning)

Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning) fra KSP BU møde fredag den 7. december 2018 Kl. 9.00 11.30 Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning) Mødet er uden bruger- og pårørende foreninger Til stede var: John

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1 Sundhedsstyrelsen Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Planlægning, Cecilie Iuul Dato: 13. marts 2018 Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Læs mere

Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr /1. Den tværsektorielle enhed

Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr /1. Den tværsektorielle enhed Sundhedsstyrelsen Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Planlægning, Cecilie Iuul Dato: 23. april 2018 Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr. 4-1613-257/1

Læs mere

UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd

UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd Jesper Pedersen, ledende overlæge, ph.d. UDFORDRINGER PÅ BØRNE- OG UNGEOMRÅDET MED FOKUS PÅ PSYKIATRI Jesper Pedersen, ledende overlæge, phd Fagligt symposium, 27. august 2018, Slagelse. 1 Antal indlæggelser

Læs mere

MIND MY MIND TRÆNING AF TANKER, FØLELSER OG ADFÆRD FOR SKOLEBØRN

MIND MY MIND TRÆNING AF TANKER, FØLELSER OG ADFÆRD FOR SKOLEBØRN MIND MY MIND TRÆNING AF TANKER, FØLELSER OG ADFÆRD FOR SKOLEBØRN PARTNERSKAB MELLEM: TRYGFONDEN PSYKIATRIFONDEN 1 FORMÅL: Sikre at flere børn og unge får tidlig og effektiv hjælp, når de har psykiske vanskeligheder

Læs mere

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Fredag d. 6. april 2018 kl. 10.00-16.00 Sted: Deltagere: Referent: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter Skovagervej 2 8240 Risskov Mødelokale 12,

Læs mere

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg,

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg, Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til den faglige temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri (og dernæst styregruppen

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Aftale om skriftlig kommunikation mellem sektorerne

Aftale om skriftlig kommunikation mellem sektorerne Aftale om skriftlig kommunikation mellem sektorerne Rapport fra KSP B&U om skriftlig kommunikation, der kan understøtte samarbejdet om og sammenhængen for børn og unge med psykiske vanskeligheder, når

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 14.30-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 16. november 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og

Læs mere

DAGSORDEN. Dagsorden til møde i Arbejdsgruppen vedr. samarbejdet på børneområdet den 1. juni 2017.

DAGSORDEN. Dagsorden til møde i Arbejdsgruppen vedr. samarbejdet på børneområdet den 1. juni 2017. DAGSORDEN Møde i: Arbejdsgruppen vedr. samarbejdet på børneområdet Dato: 1. juni 2017 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, Rådhustoppen på 4. sal, Rådhus Alle 7, 2860 Søborg Deltagere: Linda Malmgren,

Læs mere

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 REFERAT Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet 18. maj 2015 kl. 13.00-15.00 Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 Deltagere Regionen: Aase Bjerring (formand, Holbæk), Signe

Læs mere

1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser

1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser R E F E R A T Emne 1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser Mødedato Onsdag den 15. marts 2017 kl. 10.00-13.00 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67,

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6015 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15015013 Sagsbeh..: HASURA Spørgsmål

Læs mere

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 3864 0000 Direkte 38640078 Fax 3864 0007 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Dato: 18. november 2015

Læs mere

Vibeke Vestermark, Næstved Jesper Pedersen, Børne- og ungdomspsykiatrien. Almen praksis Hanne Fly. Gæster Inger Elisabeth Gillesberg, SUH Roskilde

Vibeke Vestermark, Næstved Jesper Pedersen, Børne- og ungdomspsykiatrien. Almen praksis Hanne Fly. Gæster Inger Elisabeth Gillesberg, SUH Roskilde REFERAT Møde i TSB Den 5.februar 2018 kl. 14.00-16.00 Mødelokale 7, Regionshuset, Alleen 15, Sorø Deltagere Kommuner Henriette Weberg, Greve (næstformand) Dorte Baunsgaard, Faxe Anita Kofod, Guldborgsund

Læs mere

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde.

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Højen Johannesen Hanne R. Vinding Dan Stefan Nielsen Kit

Læs mere

Midtvejsstatus af Samråd for Børn og Unge

Midtvejsstatus af Samråd for Børn og Unge Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Midtvejsstatus af Samråd for Børn og Unge December 2017 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 2 Organisering... 2 Styregruppe...2

Læs mere

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt Psykiatri på tværs Evaluering af projekt oktober 2012 Psykiatri på tværs Evaluering af projekt Udgivet af Vordingborg Kommune 2012 Udarbejdet af: Dorit Trauelsen Fotos: Logo fra psykiatri på tværs Vordingborg

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Klinik for spiseforstyrrelser

Klinik for spiseforstyrrelser Klinik for spiseforstyrrelser Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at undersøgelse,

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal.

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. REFERAT Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Plaep Kit Vinberg Gitte Rønman Henrik Andersen Flemming Willadsen

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Du inviteres hermed til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen af sundhedsaftalen, der er indgået mellem 17 kommuner, almen

Læs mere

Klinik Børn og Unge. Velkommen til Ambulatorium for Autisme og Psykose

Klinik Børn og Unge. Velkommen til Ambulatorium for Autisme og Psykose Klinik Børn og Unge Velkommen til Ambulatorium for Autisme og Psykose Denne pjece er til dig, der skal have et forløb i Ambulatorium for Autisme og Psykose og dine forældre. Pjecen indeholder forskellige

Læs mere

Audit i Region hovedstadens Psykiatri 2014-2015

Audit i Region hovedstadens Psykiatri 2014-2015 Audit i Region hovedstadens Psykiatri 2014-2015 Henvisninger og epikriser er essentielle i almen praksis. De er centrale for sammenhængende patientforløb. I den tidligere PKO ordning i Region Hovedstaden

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Nordjysk Praksisdag 2016

Nordjysk Praksisdag 2016 Skal man have en diagnose for at få hjælp? Målgruppe: læger Beskrivelse af indholdet. Alt for mange børn henvises til psykiatrisk udredning uden at der er afprøvet en relevant indsats i primær sektoren

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Sundhedsaftale

Sundhedsaftale Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 555 Offentligt Region Hovedstaden Indsæt af obje 1. Højre vælg G 2. Sæt tegneh 3. Vælg Sundhedsaftale 2015-2018 Navn enuen idefod r Navn er står ivelse

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

2. møde i arbejdsgruppen vedr. forløbsprogram for børn og unge med angst og/eller depression

2. møde i arbejdsgruppen vedr. forløbsprogram for børn og unge med angst og/eller depression R E F E R A T Emne 2. møde i arbejdsgruppen vedr. forløbsprogram for børn og unge med angst og/eller depression Mødedato Fredag den 5. maj 2017 kl. 11-14 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Roskilde

Psykiatrisk Klinik Roskilde Psykiatrisk Klinik Roskilde Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Er det ADHD? - og hvad så?

Er det ADHD? - og hvad så? Er det ADHD? - og hvad så? Hvem er vi? Distriktssygeplejerske Anne Haahr Petersen Distriktssygeplejerske Charlotte K. Eliassen Tilknyttet ADHD-klinikken i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Klinik i Næstved,

Læs mere

Tillid, Tryghed og Troværdighed

Tillid, Tryghed og Troværdighed Tillid, Tryghed og Troværdighed Samarbejde med pårørende i Psykiatrien, Distrikt Holbæk Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus Annebergparken 62

Læs mere

De nye vejledninger i Region Sjælland

De nye vejledninger i Region Sjælland De nye vejledninger i Region Sjælland Ved Praksiskonsulent Børne- Ungdomspsykiatrien Kitt Larsen De nye vejledninger Vejledningerne Den gode henvisning samarbejde ADHD kontrol i almen praksis - Gir det

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

B &U-psykiatrisk klinik, Næstved

B &U-psykiatrisk klinik, Næstved B &U-psykiatrisk klinik, Næstved Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Regionernes kendskab til igangværende tværsektorielle tiltag på børne- og ungeområdet i psykiatrien

Regionernes kendskab til igangværende tværsektorielle tiltag på børne- og ungeområdet i psykiatrien Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 121 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 54 Offentligt NOTAT Regionernes kendskab

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER 1. møde 2014 - Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00

Læs mere

1 of 5. Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015

1 of 5. Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud 1 of 5 Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

REFERAT. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Kristineberg 3 2100 København Ø.

REFERAT. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Kristineberg 3 2100 København Ø. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen REFERAT Møde i: Samordningsudvalget i planområde syd Dato: 18.03.2013 Kl.: 10.30 12.30 Sted: Psykiatrisk Center Glostrup Glostrup Hospital Ndr. Ringvej 57 Indgang

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

Patienter og pårørendes syn på vægt og vægtøgning v. Sidsel de Vos, Psykolog i LMS & Sabine Elm Klinker, leder af ViOSS

Patienter og pårørendes syn på vægt og vægtøgning v. Sidsel de Vos, Psykolog i LMS & Sabine Elm Klinker, leder af ViOSS Patienter og pårørendes syn på vægt og vægtøgning v. Sidsel de Vos, Psykolog i LMS & Sabine Elm Klinker, leder af ViOSS Hvad er LMS? Formål: at give støtte, rådgivning og information til personer, der

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPMAS Koordineret med: Sagsnr.: 1609792

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

Høringsvar til praksisplanen

Høringsvar til praksisplanen Dato: 6. september 2016 Brevid: 3045629 Primær Sundhed Høringsvar til praksisplanen Praksisplanen for Almen praksis har været sendt til rådgivning og vejledning hos Sundhedsstyrelsen samt til høring hos

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/1347 Dato: 18. juli 2014 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@rsyd.dk Telefon: 29201104 Mødereferat

Læs mere

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer:

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer: K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 28. september 2010 Kl. 17.00 på Regionsgården i H6 Møde nr. 6 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Julie Herdal Molbech (F) Per Seerup Knudsen (A) Lene Kaspersen

Læs mere

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes.

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatrien Vest Møde d. 12. juni 2014, i undervisningslokalet på Gul Gang, indgang Z2, Sengeafsnit V4, Birkevænget 7, Holbæk. Patient- og pårørendeorganisationer

Læs mere

B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde

B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

DANSKE PATIENTER. Børn som pårørende. Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende

DANSKE PATIENTER. Børn som pårørende. Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende DANSKE PATIENTER Børn som pårørende Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende Børn som pårørende Baggrund Hvert år oplever 82.000 danske børn, at deres mor eller

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, torsdag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på Lundebo, Ventemøllevej 30, 4293 Dianalund Indhold Sag nr. 35 Godkendelse af dagsorden (godkendes pr. mail) Sag nr. 36 Besøg af KLAP-konsulent

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Bedre tværfaglig indsats for børn og unge i familier med misbrug eller sindslidelse Samarbejdsmodel Handlevejledninger Redskaber www.tvaerfaglig-indsats.dk

Læs mere

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Vejledning i at holde netværksmøder - Til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Høje-Taastrup Kommune Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Netværksmødet Denne vejledning er

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Styrelsen Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal, Ålborg Anne

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

MENNESKER OG MULIGHEDER

MENNESKER OG MULIGHEDER MENNESKER OG MULIGHEER Samarbejde med brugere og pårørende Målet for Region Sjællands Psykiatri er at være en helhedspsykiatri, hvor borgeren oplever respekt og sammenhæng, præget af god tilgængelighed

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. PRAKSIS- OG FOREBYGGELSESOMRÅDET. Onsdag den 12. august Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr.

UNDERUDVALGET VEDR. PRAKSIS- OG FOREBYGGELSESOMRÅDET. Onsdag den 12. august Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr. K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Onsdag den 12. august 2009 Kl. 16.00 19.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr. 6 Medlemmer: Vibeke Rosdahl (B) - formand Per Seerup Knudsen (A)

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

De kommunale muligheder

De kommunale muligheder De kommunale muligheder Børn og unge med psykiske problemer kommunale løsningsmuligheder KL har gennemført i alt 11 telefoninterviews med de 7 deltagende kommuner i projektet, for at klarlægge, hvordan

Læs mere

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for børne- og

Læs mere

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013 Notat Emne fra Gert Bjerregaard, Venstre Til Kopi til Aarhus Kommune Den 14. oktober 2013 har modtaget nedenstående spørgsmål fra Gert Bjerregaard, Venstre. Gert Bjerregaard efterspørger samtidig forvaltningens

Læs mere

KKR mål for sundhed

KKR mål for sundhed KKR mål for sundhed 2017-18 Sagsnr. 17/6415 Resumé Kommunerne i Region Hovedstaden har siden 2013 arbejdet med rammepapirer for somatik og psykiatri, som beskriver de 29 kommuners fælles indsats for at

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Roskilde den 23. maj 2012 Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af: Dorte Olsen, Kalundborg kommune Leif Stockholm, Region Sjælland Pia Winther, Roskilde

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

Fælles afrapportering af arbejdet i Samarbejdsforum om patienter/borgere med psykisk sygdom

Fælles afrapportering af arbejdet i Samarbejdsforum om patienter/borgere med psykisk sygdom 25. april 2017 Fælles afrapportering af arbejdet i Samarbejdsforum om patienter/borgere med psykisk sygdom 1. Indledning Dette notat indeholder Københavns Kommunes, Roskilde kommune, Region Hovedstadens

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT. Netværket for socialpsykiatri. Specialområdet

DAGSORDEN/REFERAT. Netværket for socialpsykiatri. Specialområdet DAGSORDEN/REFERAT MØDE DEN 05.03.2012 Netværket for socialpsykiatri Social- og Sundhedsforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Deltagere Søren Palshøj, Dan Nielsen, Inge Bagge, Jutta Haahr, Merete

Læs mere

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 1 Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 2 Baggrund hvem er jeg Joan Damgaard, Sygeplejerske i psykiatrien i 25 år på sengeafsnit i Vejle 18 år som afdelingssygeplejerske Specialuddannelse i psykiatrisk

Læs mere

Afbud fra: Hanne Simonsen, Steen R. Jeppson, Arvin Storgaard, Hjørdis Espensen og Vagn Kofoed (orlov).

Afbud fra: Hanne Simonsen, Steen R. Jeppson, Arvin Storgaard, Hjørdis Espensen og Vagn Kofoed (orlov). REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: onsdag den 28. februar 2018 kl. 9.00 11.30 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal, værelse 103 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Velkommen til suppleant

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016 Psykiatriens Samarbejdsforum Thy- Mors Administrativ koordinator - PS Klinik Nord Lis Hvass Markusen +4597644086 lis.hvass.markusen@rn.dk 02.06. 2016 REFERAT AF Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014.

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014. Igen blev generalforsamlingen afholdt i Uddannelsescenter UIUs lyse og rummelige lokaler. LEV København havde fået tilsagn fra to oplægsholdere til at indlede kredsens generalforsamling: Anna-Belinda Fosdal,

Læs mere