Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00."

Transkript

1 Boligudvalget BOU alm. del Bilag 15 Offentligt Byråd og Kultur Boligkontoret Rådet til sikring af borgernes ukrænkelige rettigheder Stolpegårdsvej 14 B DK 2820 Gentofte Tlf mobil Hjemmeside: http// mandatar.torbenwilken@gmail.com Gentofte d. 27. November 2009 Til Folketingets Boligudvalg Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00. Mødedeltagere: Formanden Torben Wilken (ordførende) og næstformanden Kenneth Wilson Som formand for borgerrets organisationen Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse (DNM) skal jeg på Boligudvalgsmødet torsdag d. 3. december 2009 gøre udvalget opmærksom på den ordning som Ishøj Kommune har etableret med de fire Almen Nyttige boligselskaber i kommunen som ikke har andre lejeboliger end disse. Ishøj Kommune har 100% anvisningsret til samtlige lejligheder. Kommunen stiller som et af kravene, at alle voksne personer i familien skal have arbejde og skal, før mulighed for at blive optaget på en venteliste kan ske, fremlægge de seneste 3 måneders indkomst/lønsedler. Har bare én voksen person ikke arbejde eller seneste mindst 3 måders lønindkomst, bliver hele familien afvist fra at kunne komme i betragtning til en af de ledige boliger. Det er DNM s opfattelse, at denne aftale ikke er lovlig fordi den ikke bygger på evnen til at betale husleje, men på helt andre ting bl.a. om alle voksne personer aktivt arbejder. Derved blander kommunen sig i privatlivets fred og familiens egen bestemmelsesret til at afgøre, hvorfra midler til livets opretholdelse skal komme fra og om begge ægtefæller skal arbejde eller en være hjemmegående. Denne ret er ukrænkelig. Der ligger også et sløret, men klart tilsigtet formål, at holde danske statsborgere, som ikke i mange generationer tilbage i tid er danske statsborgere, udenfor mulighed for at få en leje lejlighed i kommunen. Dette er i strid med Menneskerettighederne og Dansk Lov om racisme. Da de Almen Nyttige boliger er skattefinansierede og dermed ikke kommunens ejendom, kan en sådan aftale, som der er indgået i mellem Ishøj Kommune og de fire boligselskaber, efter vores opfattelse ikke være i orden. Da statsborgere fra et af de Nordiske lande, herunder også danske statsborgere, har fri ret til at bosætte sig i hvilket som helst af de fem nordisk lande og også hvor i det enkelte land, er en begrænsning som den i Ishøj Kommune har gennemført, i klar konflikt med denne Nordiske Folkebogførings-konvention. Retten til fri bevægelighed og etablering indenfor EU-medlemslandene, som beskrevet i Direktiv 2004/38/eu og i alle EFdomstolens afgørelser på dette område, er ligeledes krænket og erklæret for ulovlig. En hver Unionsborger har ret til at komme i betragtning til en ledig bolig umiddelbart. Denne garanti er givet af EU og er tiltrådt af alle medlemslandene herunder også Danmark ved Direktiv 2004/38/eu.

2 Byråd og Kultur Boligkontoret Vi skal på denne baggrund anmode Boligudvalget om at drøfte sagen og foretage de nødvendige skridt overfor Ishøj Kommune og andre, som har indført tilsvarende begrænsninger i, hvem der kan komme i betragtning ved udlejning af ledige boliger. Til orientering anføres her nedenfor dokumentationen for Ishøj Kommunes aftale/administration af samtlige lejeboliger i kommunen. Udskrift at mødereferat fra byrådsmødet d. 2. maj 2006 kl. 16: april 2006 Boligkontoret/Liz 216. J.nr. byr/liz % anvisningsret til almene boliger - evaluering 2005 (Åben sag) Evaluering for 2005 af kommunens 100% boliganvisning i de almene boligafdelinger fremlægges. Ordningen trådte i kraft i perioden 15. februar 15. marts 2005 en boligafdeling ad gangen. Rapporten konkluderer, at det er lykkedes at udleje alle ledige lejligheder, stort set alle nye lejere opfylder kriterierne for at styrke beboersammensætningen, kommunens udgift til lejetab og tab ved fraflytninger er mindre end forventet, tilgangen af personer på overførselsindkomst er faldet, og at kommunen samtidig har løst sine boligsociale forpligtelser. Økonomi- og Planudvalget indstiller, at rapporten tages til efterretning, og at boligafdelingerne indbydes til et møde, hvor rapporten gennemgås. Bilag: boligrapport2005.doc Tiltrådt Boligrapport2005.doc : 100% anvisningsret til Ishøj Kommune

3 3 Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side 2 3. Aftaler med boligorganisationerne side 3 herunder: - Administration - Kommunens hæftelser - Evt. lovændringer i aftalernes løbetid 4. Boligkontoret Ishøj Kommune...side 5 5. Statistik side 5 6. Anvisninger fordelt på boligorganisation. side 6 7. Lejetab og tab ved fraflytninger. side 8 8. Konklusion...side 9 1. Indledning / baggrund. Ishøj kommune og de almene boligorganisationer i kommunen har gennem en årrække fulgt udviklingen i beboersammensætningen i de enkelte boligområder tæt. Fra midten af 1970èrne indberettede boligorganisationerne hvilke lejere de havde udlejet lejlighederne til. Indberetningerne indeholdt oplysninger om indkomstforhold og statsborgerskab. Siden starten af 1980érne har kommunen i henhold til lov om almene boliger m.v., 61 vurderet om lejerne kunne godkendes, inden boligorganisationen måtte indgå lejeaftalen. Dette har betydet, at kommunen har fulgt udviklingen blandt de tilflyttende lejere, og afvist boligsøgende, der ikke havde den nødvendige økonomi til at bo i lejlighederne. De seneste år har kommunen konstateret en stigning i antallet af personer på overførselsindkomst fra andre kommuner, som søgte om godkendelse til lejligheder i Ishøj Kommune. Der blev givet afslag på en række af disse ansøgninger, men Det Sociale Nævn gav ikke kommunen medhold i disse afslag, og anmodede derfor kommunen om at revurdere afgørelserne. Dette resulterede i, at en række personer på overførselsindkomst tilflyttede Ishøj. Princippet om, at boligorganisationerne skal udleje til lejerne efter medlemsnummer, og de begrænsede muligheder ved anvendelsen af godkendelsesordningen gav således ikke den ønskede effekt med at styrke beboersammensætningen i boligområderne.

4 4 Særligt i forbindelse med renoveringen af Vejleåparken, har vi fulgt udviklingen i antallet af opsigelser/fraflytninger. Antallet har været stigende i forhold til de tidligere år, hvilket er helt naturligt i en byggeperiode. En anden årsag var også de nye og billigere finansieringsmuligheder for ejerboliger. Det blev samtidig konstateret, at der var mange personer på overførselsindkomst på AAB s ventelister til en ledig bolig. I Vildtbanegård og Gadekæret kunne man spore samme tendens som i Vejleåparken, dog i mindre omfang. På den baggrund indledtes ultimo 2004 forhandlinger med Arbejdernes Andels- Boligforening (del af Vejleåparken), Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård og Vridsløselille Andelsboligforening (Gadekæret) om at kommunen skulle overtage 100% af anvisningen af boligerne, med det formål at styrke beboersammensætningen. Ishøj Kommune har siden 1. februar 1997 haft 100% anvisning i Ishøj Boligselskab (del af Vejleåparken). Lignende ordning anvendtes allerede med stor succes, både i Albertslund, Hvidovre, Brøndby og Greve kommuner. 2. Lovgrundlaget. Aftalerne om 100% anvisning til kommunen, er indgået efter almenlovens 59, stk. 2, med det formål, at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger skal styrkes. 3. Aftaler med boligorganisationerne. Aftalerne er forhandlet mellem og godkendt af boligorganisationerne og Ishøj Byråd i perioden december 2004 til februar Den kommunale boliganvisning blev herefter iværksat i perioden 15. februar 2005 til 15. marts 2005 i en boligafdeling af gangen. Aftalerne er indgået for en 4-årig forsøgsperiode, og de skal evalueres hvert år. Denne rapport er første evaluering. Aftalerne er principielt enslydende for de 4 boligorganisationer i kommunen, idet aftalen med Ishøj Boligselskab blev fornyet, samtidig med indgåelsen af aftalerne med de 3 andre boligorganisationer. Aftalerne indeholder en beskrivelse af forretningsgangen ved anvisningen. Ishøj Kommune finder lejerne til de ledig boliger, og boligforeningerne/boligselskaberne udfærdiger lejekontrakt, opkræver husleje, inddriver skyldig husleje og fraflytningsregninger m.v.. Som anført er formålet med ordningen at styrke beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger.

5 5 Alle udlejninger sker efter en individuel vurdering. Som vejledning til de boligsøgende har Byrådet fastsat, at såfremt ansøgeren opfylder et af nedenstående kriterier vil ansøgeren efter kommunens opfattelse medvirke til at styrke beboersammensætningen: Unge (18-25 år) i kommunen, der i forbindelse med start på arbejde eller uddannelse ønsker at flytte hjemmefra. Unge (18-25 år) som ønsker at flytte tættere på en uddannelsesinstitution i regionen. Personer/familier i kommunen, der kan dokumentere lønindtægt i min. 3 mdr., og som er kommet i bolignød på grund af eksempelvis skilsmisse eller lignende. Personer/familier, der kan dokumentere lønindtægt i min. 3 mdr., som ønsker at flytte til kommunen, f.eks. på grund af jobskifte eller lignende. Pensionister, unge og ældre (f.eks. efterlønsmodtagere) der ved hussalg i kommunen ønsker at flytte til en mere ældreegnet bolig. Folkepensionister/personer på efterløn el. lign. som ønsker at bo tættere på børn i Ishøj. Personer i kommunen, der modtager overførselsindkomster, og som ønsker sig en mindre og billigere lejlighed. Personer i kommunen, der på grund af sygdom (det kan være tilskadekomst, astma, m.v.) får behov for anden bolig. Lejlighederne udlejes fortrinsvis til personer, hvor de voksne i husstanden er i arbejde og har været det gennem længere tid, samt hvor alle i husstanden har et stabilt boligmønster. Årsagen til et eventuelt hyppigt flyttemønster vurderes konkret. Hvis et hyppigt flyttemønster f.eks. er forårsaget af flytninger som følge af ansættelser i særlige jobs betragtes forudsætningen for at opnå en lejlighed, som opfyldt. Hvis flytningerne skyldes manglende betaling af husleje el.lign., betragtes forudsætningerne for at opnå en ny lejlighed, ikke som opfyldt. Bytning efter lov om leje af almene boliger 69 mellem 2 lejemål er ikke omfattet af den kommunale anvisning, idet der ikke fremkommer et ledigt lejemål. Tilflyttere fra andre kommuner skal godkendes via godkendelsesordningen. Fortrinsretten på oprykningsventelisten bibeholdes, således at lejerne i boligselskabet fortsat har oprykningsret indenfor afdelingerne jf. 9, stk. 2 i udlejningsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 513 af 24. juni 2002). I henhold til bekendtgørelsens 8, nr. 3, træder fortrinsretten jf. 7 først i kraft efter en karenstid på 2 år, hvilket betyder, at lejeren først efter botid på 2 år kan få tilbudt en anden bolig i boligorganisationen. Kommunen skal dog godkende indgåelse af lejemål, såfremt lejeren flytter til en større/dyrere bolig. Reglerne om boligstørrelse og rumantal i forhold til husstandens sammensætning jf., 1, stk. 4 sidste punktum i udlejningsbekendtgørelsen, kan fraviges, således at enlige, par uden børn og husstande med børn, sidestilles ved udlejning af alle boligstørrelser. Herudover er det aftalt, at op til 25% af de ledige boliger fortsat udlejes til personer i kommunen evt. med en støtteskrivelse fra Social- og Sundhedsforvaltningen i Ishøj, til løsning af boligsociale opgaver

6 6 Administration Administrationen af anvisningsordningen sker således: 1. Alle boligsøgende henvises til Ishøj Kommunes Boligkontor 2. Meddelelse om hver 4. ledig lejlighed sendes direkte til Ishøj Kommune. 3. Øvrige ledige lejligheder sættes i internt opslag (i 1 uge) i boligafdelingen. Hvis lejligheden ikke søges internt, overgår anvisningen af en lejer til boligen til kommunen. 4. Boligforeningen oplyser udlejningsdato og frigørelsesdato. 5. Boligtilbuddet fremsendes til Ishøj Kommunes Boligkontor 6. Kommunen kontakter en boligsøgende og tilbyder lejligheden, og giver oplysning om at aftale om fremvisning af lejligheden kan træffes med boligorganisationen. 7. Når kommunen har udvalgt en lejer til den ledige bolig, men inden endelig accept gives til lejeren, retter Ishøj Kommune henvendelse til boligorganisationen, for at undersøge om den pågældende person/familie har et udestående med boligorganisationen fra et evt. tidligere lejemål. 8. Boligforeningens besvarelse heraf skal afgives hurtigst muligt og senest næste arbejdsdag. 9. Når kommunen herefter har anvist en boligsøgende en ledig lejlighed, underrettes boligorganisationen herom, og boligorganisationen foretager herefter normal procedure med hensyn til udarbejdelse af lejekontrakt mv. 10. Såfremt den boligsøgende ikke inden 8 dage underskriver lejekontrakten, underrettes Ishøj Kommune, der herefter anviser en ny lejer til lejemålet. Kommunens hæftelser. Kommunens hæftelser følger de bestemmelser, der fremgår af lov om almene boliger m.v. med tilhørende bekendtgørelser og vejledninger. Såfremt disse bestemmelser ændres genforhandles aftalen. Ishøj Kommune dækker således følgende: Husleje for en ledig lejlighed, dog først efter at lejligheden er fraflyttet og klar til indflytning. Det er en forudsætning for kommunens betaling af huslejetab, at Ishøj Kommune har haft mindst en måned til at udleje lejligheden. Både boligorganisationen og kommunen skal fremme genudlejningen mest muligt,

7 7 således at fraflytter ikke belastes unødigt med leje i opsigelsesperioden og boligorganisationen risikerer tab ved fraflytning. Istandsættelsesudgift for beboere anvist af Ishøj Kommune, såfremt dette ikke bliver betalt af fraflytter. Boligorganisationerne skal forfølge krav mod fraflyttere effektivt. Kommunen skal honorere boligorganisationens istandsættelsesudgift når der foreligger insolvenserklæring i fogedretten eller kravet ved fraflytters død eller gældssanering er konstateret uerholdeligt. Kommunen kontaktes inden kravet sendes til advokat for en drøftelse af, om kravet skal forfølges, eller om kommunen ønsker af afregne uden yderligere forfølgelse af kravet. Leje for evt. uudlejede boliger, jfr. ovenfor under punkt 1. Boligorganisationen kontakter Ishøj Kommune umiddelbart efter synet af en fraflyttet lejlighed, såfremt beløbet vurderes at overstige indskuddet med kr Lejetab for uudlejede boliger opgøres kvartalsvis bagud, og afregnes senest 1 måned efter kvartalets udløb. Evt. lovændringer i aftalernes løbetid: Såfremt der sker ændringer i det ved aftalens indgåelse gældende lovgrundlag, og lovændringen vil betyde, at en af parterne bliver stillet ringere end forudsat ved aftalens indgåelse, drøftes aftalens indhold mellem parterne. Såfremt lovændringen vil medføre dokumenterbare økonomiske forandringer for den ene part, kan denne part forlange at blive stillet som forventet ved aftalens indgåelse, eller forlange at aftalen bringes til ophør snarest muligt. Ved andre forandringer i lovgrundlaget, ændres aftalens indhold, således at aftalen til enhver tid overholder det gældende lovgrundlag. 4. Boligkontoret. Ishøj Kommunes Boligkontors bemanding er 3 fuldtidsstillinger, hvoraf ca. ½ stilling anvendes til det kommunale tilsyn med boligorganisationerne. Boligkontoret blev udvidet med 2 stillinger i forbindelse med anvisningsordningens igangsætning. Antallet af ekspeditioner på Boligkontoret fremgår af bilag 3. Det fremgår af statistikken af der har været ca ekspeditioner på et år. Heraf har der været ca telefoniske henvendelser og ca personlige henvendelser. 5. Statistik. Til denne rapport er vedhæftet følgende statikmateriale:

8 8 Bilag 1: Statistik over tilflyttere og fraflyttere i de 4 boligorganisationer Bilag 2: Statistik over udviklingen af personer på overførselsindkomst Bilag 3: Statistik over antal ekspeditioner på Boligkontoret Når Danmarks Statistik til efteråret kan opgøre det statistiske materiale for de enkelte boligafdelinger for 2005, vil der blive udarbejdet et tillæg til denne rapport, hvor der kan ske en sammenligning med de tidligere år i boligafdelingernes befolkningssammensætning - herunder en sammenligning med gennemsnitsindkomsterne for de nuværende lejere. Nedenfor har det kun været muligt at foretage en sammenligning mellem den tilflyttende og fraflyttende lejer for de lejemål der har skiftet lejer i Denne sammenligning er foretaget manuelt i hver enkelt sag. 6. Anvisninger i fordelt på boligorganisation. Det skal nævnes at indkomsten for tilflyttere er dokumenteret ved indflytningen, altså en 2005-indtægt, hvorimod indkomsten for fraflyttere er hentet fra fraflytternes årsopgørelse for AAB-Vejleåparken. Bebyggelsen består af 1240 lejligheder, 13 nye tagboliger, 42 nye ældreboliger (i tagetagen) og 298 ungdomsboliger efter renoveringen (heraf 48 nye ungdomsboliger langs Ishøj Boulevard). Kommunen har anvist lejere til 275 boliger i 2005 Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,-. En gennemsnitsstigning på kr ,-eller 24,6%.. 41 personer med anden etnisk baggrund er tilflyttet og 40 personer med anden etnisk baggrund er fraflyttet i Ud af de anviste lejere var der 12 på kontanthjælp, heraf er 11 anvist via social støtteskrivelse (alle Ishøj borgere) Der har været 56 interne flytninger, heraf har kommunen godkendt de 49 flytninger, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. I 2004 anviste kommunen 45 boliger og 155 på godkendelsesordningen. Der blev givet 45 afslag. Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård : Bebyggelsen består af 3 afdelinger med i alt lejligheder.

9 9 Kommunen har anvist lejere til 149 boliger. Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,-. En gennemsnitsstigning på kr ,- pr. husstand eller 0,7%.. 24 personer med anden etnisk baggrund er tilflyttet og 20 personer med anden etnisk baggrund er fraflyttet i Ud af de anviste lejere var der 10 på kontanthjælp, heraf er 7 anvist via social støtteskrivelse (alle Ishøj borgere). Der har været 97 interne flytninger, heraf er de 56 godkendt i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. I 2004 anviste kommunen 70 boliger og 150 på godkendelsesordningen. Der blev givet 12 afslag. Vridsløselille Andelsboligforening - Gadekæret : Bebyggelsen består af 561 lejligheder og 113 supplementsrum. Kommunen har anvist 95 boliger Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne var på kr ,-. En gennemsnitsstigning på kr ,- pr. husstand eller 7,2%. 1 person med anden etnisk baggrund er tilflyttet og 6 personer med anden etnisk baggrund er fraflyttet i Der er anvist 4 boliger via social støtteskrivelse (alle Ishøj borgere), heraf var de 3 på kontanthjælp. Der har været 23 interne flytninger, heraf er de 7 godkendt i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. I 2004 anviste kommunen 25 boliger og 150 på godkendelsesordningen. Der blev givet 20 afslag. Ishøj Boligselskab -Vejleåparken og Søvej Huse: Bebyggelsen består af 232 lejligheder og 87 ungdomshybler. Søvejs Huse består af 42 lejligheder. Kommunen har anvist 80 boliger

10 10 Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne på kr ,-. En gennemsnitsnedgang på kr ,- pr. husstand, 13,6% 8 personer med anden etnisk baggrund er tilflyttet og 6 personer med anden etnisk baggrund er fraflyttet i Der er anvist 7 boliger via social støtteskrivelse (alle Ishøj borgere), heraf var de 5 på kontanthjælp. Herudover har kommunen godkendt 1 intern flytning, hvor lejerne er flyttet til et større/dyrere lejlighed. I 2004 anviste kommunen 75 boliger. Der blev givet 0 afslag. 7. Lejetab og tab ved fraflytninger: AAB -Vejleåparken. Lejetab i AAB-Vejleåparken i 2005 er opgjort til kr ,- Det store lejetab hos AAB skyldes, at Boligkontoret i april 2005 ekstraordinært modtog 47 ledige boliger (4 og 5 rums) til anvisning, og i maj 2005 ekstraordinært modtog 51 ledige boliger (heraf 38 ungdomsboliger) og i september 2005 ekstraordinært modtog 64 boliger (heraf 50 ungdomsboliger). Det kan konstateres, at det er vanskeligt at udleje de ikke renoverede lejligheder, hvorimod der er efterspørgsel på de renoverede boliger. Tab ved fraflytning i 2005: kr ,92 Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård : Lejetab i Vildtbanegård i 2005 er opgjort til kr. 0,- Tab ved fraflytning i 2005: 0,- Vridsløselille Andelsboligforening - Gadekæret : Lejetab i Gadekæret i 2005 er opgjort til kr ,63 Tab ved fraflytning i 2005: kr ,30 Ishøj Boligselskab -Vejleåparken og Søvej Huse: Lejetab i Ishøj Boligselskab -Vejleåparken og Søvej Huse i 2005 er opgjort til kr ,-Lejetabet har primært været på Søvej Huse. Tab ved fraflytning i 2005: kr ,92

11 11 I alt: Det samlede lejetab har i 2005 udgjort kr ,-. Der var skønsmæssigt forventet et lejetab på kr ,-. De samlede udgifter til tab ved fraflytninger har udgjort kr Der var skønsmæssigt forventet tab på kr ,-. Der er p.t. ingen tomme boliger med lejetab. 8. Konklusion: Det kan konkluderes, at Boligkontoret har udført den pålagte opgave fuldt ud tilfredsstillende, og at det er lykkedes at udleje alle ledige lejligheder stort set alle nye lejere opfylder kriterierne for at styrke beboersammensætningen kommunens udgift til lejetab og tab ved fraflytninger er mindre end forventet tilgangen af personer på overførselsindkomst er faldet i 2005 og at kommunen samtidig har løst sine boligsociale forpligtelser Opgavens omfang har været større end forventet, hvorfor personalet på Boligkontoret p.t. er udvidet med en 20-timers studentermedhjælper. Det må forventes at denne udvidelse bliver permanent. Liz Clausen leder af boligkontoret Anders Hvid Jensen vicekommunaldirektør

12 12 Bilag 1 Gns. antal voksne pr. lejl. Gns. antal børn pr. lejlighed Flyttet til/ fra ejerbolig i Ishøj Flyttet til/ fra alm. bolig i Ishøj Flyttet til/fra anden kommune Gns. rum Dansk Udlænding Gns.Indkomst pr. husstand Løn Overf. Pension A- kasse SU AAB Tilflytter 3,6 1,5 0,9 91,0 41,0 kr ,60 116,0 12,0 10,0 11,0 10,0 28,0 45,0 56,0 Fraflytter 3,6 1,6 1,2 79,0 40,0 kr ,56 91,0 33,0 14,0 54,0 7,0 1,0 59,0 60,0 Ændring 0,1 0,0-0,2 12,0 1,0 kr ,04 25,0-21,0-4,0-43,0 3,0 27,0-14,0-4,0 Vildtbanegård Tilflytter 2,9 1,3 0,7 92,0 23,0 kr ,77 99,0 9,0 7,0 6,0 6,0 21,0 64,0 29,0 Fraflytter 2,9 1,4 0,9 97,0 20,0 kr ,76 101,0 16,0 9,0 43,0 6,0 7,0 52,0 53,0 Ændring 0,0-0,1-0,2-5,0 3,0 kr ,00-2,0-7,0-2,0-37,0 0,0 14,0 12,0-24,0 Vangadekæret Tilflytter 3,7 1,4 1,1 56,0 1,0 kr ,46 48,0 2,0 8,0 4,0 6,0 14,0 24,0 18,0 Fraflytter 3,7 1,4 1,1 50,0 4,0 kr ,33 4,0 7,0 19,0 1,0 3,0 24,0 25,0 0,0 Ændring 0,0 0,0 0,0 6,0-3,0 kr ,12 44,0-5,0-11,0 3,0 3,0-10,0-1,0 18,0 Ishøj Boligslesk. Tilflytter 3,0 1,3 0,6 33,0 8,0 kr ,76 27,0 5,0 7,0 1,0 2,0 8,0 20,0 13,0 Fraflytter 3,1 1,5 0,7 37,0 6,0 kr ,63 32,0 9,0 8,0 10,0 1,0 2,0 20,0 17,0 Ændring 0,0-0,2-0,1-4,0 2,0 -kr ,88-5,0-4,0-1,0-9,0 1,0 6,0 0,0-4,0 TOTAL Tilflytter 3,3 1,4 0,8 68,0 18,3 kr , ,8 38,3 29,0 Fraflytter 3,3 1,5 0,9 65,8 17,5 kr , ,5 39,0 32,5

13 13 Ændring 0,0-0,1-0,1 2,3 0,8 kr ,07 62,0-37,0-18,0-86,0 7,0 9,3-0,8-3,5

14 14 Bilag 2 Kontanthjælpsmodtagere Tilgang Afgang Balance Tilgang Afgang Balance Total Fleks- /Skånejob Tilgang Afgang Balance Tilgang Afgang Balance Total Integrationspersoner Tilgang Afgang Balance Tilgang Afgang Balance Total Revalideringspersoner Tilgang Afgang Balance Tilgang Afgang Balance Total Enkeltydelser (eks. Medicin, lån til bolig, m.v.) Tilgang Afgang Balance Tilgang Afgang Balance Total I Alt

15 15 Bilag 3 Boligkontoret telefon og personlige ekspeditioner. År 2005 År 2006 Uge Tlf. Eks Pers. eksp. I alt Uge Tlf. Eks Pers. Eksp. I alt Total Total TOTAL for perioden 10934

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005 Byråd og Kultur Boligkontoret 21. april 2006 Boligkontoret/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006 Byråds- og Ejendomscentret Boliganvisningen 6. marts 2007 Boliganvisningen/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2006 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2.

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007 Byråd- og Ejendomscenter Boliganvisningen 1. september 2008 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2007 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008 Boliganvisningen 15. juni 2010 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2008 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012 Boliganvisningen 15. august 2013 Boliganvisningen/Liz/1 Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2012 Rapporterne for 2008-2011 findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk borgerservice

Læs mere

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009 Boliganvisningen 10. januar 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2009 Dette er den 5. rapport, og rapporten vil fremover fremkomme i en mere forenklet

Læs mere

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation 12. februar 2015 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010 Boliganvisningen 1. april 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2010 Dette er den 6. rapport. Rapporterne for 2005-2006-2007-2008-2009 kan findes på kommunens

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017: 28. februar 2018 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 7. Lejetab og Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter)

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018: 14. marts 2019 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation særlige bemærkninger 7. Lejetab og Tab

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016: 1 8. marts 2017 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund 7.

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park NOTAT Dato: 24. oktober 2014 Af: Tine Hansen og

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Furesø Kommunes aftale om suspension af oprykningsret for beboere i det almene boligselskab Furesø Boligselskab Ankestyrelsen vender hermed tilbage

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

Ventelisteregler 1209

Ventelisteregler 1209 Side 1 af 5 Ventelisteregler 1209 Selskab: Hovedstadens almennyttige Boligselskab Afdeling: Røde Møllegård IV Lejlighederne anvises efter følgende fordeling A B C D Anviser i medfør af bekendtgørelse om

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder.

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Side 1 af 5 I det følgende besvares de spørgsmål, der er rejst på byrådsmødets den 16. januar 2019

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Alliken LBF-: 718 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014 Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Maj 2015 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

Når du vil leje en almen bolig

Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig de væsentligste regler for udlejning I Danmark er der omkring en halv million almene boliger, som bliver administreret af ca. 710 boligorganisationer.»boligorganisationer«er

Læs mere

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 DE ALMENE BOLIGER OG ANSVARET FOR DE SVAGESTE Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 Boligorganisationernes Landsforening har i forlængelse af debatten om et evt. salg af de almene boliger

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Lejerbo Kalundborg LBF-: 0104 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. Udlejningsaftale (uden fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Denne aftale omhandler: 1: Ikrafttrædelse og ophør 2: Kommunal anvisningsret Lov om almene boliger 59, stk.

Læs mere

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København:

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København: 27-05-2007 Sagsnr. 2007-34862 Udsættelse af beboere på grund af skyldig husleje i den almene sektor I forlængelse af Jyllandspostens artikler den 18. og 19. maj 2007 vedrørende udsættelse af beboere i

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser 0 stk.

Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser 0 stk. Orientering om den aktuelle ungdomsboligsituation oktober 2014. Aktuelle tal: (Ajourført d. 28. oktober 2014). Kollegie-/ungdomsboliger: Antal boliger: 5.943 pt. Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser

Læs mere

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

Notat. Genhusning i forbindelse med helhedsplaner

Notat. Genhusning i forbindelse med helhedsplaner Notat Ver 2.0 Kontaktoplysninger Finn Larsen Udlejningschef Genhusning i forbindelse med helhedsplaner og lign. I forbindelse med byggeprojekter der omfatter eksempelvis boligsammenlægninger, nedlæggelse

Læs mere

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig Fleksible udlejningsregler andre muligheder når du skal søge bolig December 2012 Denne folder indeholder en oversigt over de KAB-administrerede boligorganisationer, der er omfattet af fleksible udlejningsregler

Læs mere

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune Nye muligheder i de almene boligområder Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om nye udlejningsformer

Læs mere

Boligselskabet Friheden

Boligselskabet Friheden Udlejningsområdet 9. december 2005 Revideret 17. december 2008 los\4000\udlejningsreglerne.wpd. U D L E J N I N G S R E G L E R Boligselskabet Friheden Orientering om lovgivningens regler og administrationens

Læs mere

21. marts 2017 Ftl Ver 4. Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg

21. marts 2017 Ftl Ver 4. Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg 21. marts 2017 Ftl Ver 4 Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg Fælles fortolkningskriterier for aftaler om fleksibel udlejning af almene familieboliger indgået i henhold til rammeaftalen

Læs mere

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 Boliganvisningen Boliganvisningen 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Leje tab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Konklusion 4. Baggrund

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014. Aftalen erstatter

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Side 1 Indhold Baggrund... 3 1. Formål:... 3 1.2 Grundlag for aftalen... 4 2. Aftalens

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

Boligbytte og fremleje. danmarks almene boliger

Boligbytte og fremleje. danmarks almene boliger Boligbytte og fremleje bl danmarks almene boliger Boligbytte Hvorfor bytte? Boligbytte er en ideel løsning, når to familier eller husstande er enige om, at de begge ved bytningen kan få en bolig, der passer

Læs mere

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om boliger for ældre og personer med handicap (Ældreboligloven). Nr. 547 af 6. juni 2007. 54 i

Læs mere

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m².

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m². Notat Kontaktoplysninger Finn Larsen Seniorkonsulent T 38 38 18 51 ftl@kab-bolig.dk AFTALE OM ANVISNING OG UDLEJNING AF BOLIGER EFTER SÆRLIGE KRITERIER Med virkning fra den 1. januar 2020 er der indgået

Læs mere

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1:

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1: Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende kommunal anvisning Byrådsmedlem Keld Hvalsø (EL) har stillet en række spørgsmål til Aarhus kommunes praksis om anvisning af boliger. Baggrund Lovgrundlaget for

Læs mere

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle kom foran på ventelisten Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu boli.nu for alle FLEKSIBEL UDLEJNING NYE MULIGHEDER I DE ALMENE BOLIGOMRÅDER Fredericia Kommune og boli.nu har indgået en aftale

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

FLEKSIBLE UDLEJNINGSKRITERIER

FLEKSIBLE UDLEJNINGSKRITERIER FLEKSIBLE UDLEJNINGSKRITERIER Københavns Kommune Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 1 FLEKSIBLE UDLEJNINGSKRITERIER I KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Kommune og boligorganisationerne i kommunen er gået

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 13. december 2016, kl. kl. 17:00 Skovbakkevej 92 B

Bestyrelsesmøde den 13. december 2016, kl. kl. 17:00 Skovbakkevej 92 B Bestyrelsesmøde den 13. december 2016, kl. kl. 17:00 Skovbakkevej 92 B Bestyrelsen: Susan Egede, Tonni Munkberg, Johnny Hornsyld, Tommy Hjuler, Merete Kjær, René V. Pedersen, Lene Johansen, Bente Pedersen,

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

SALUS Boligadministration. Fraflytning

SALUS Boligadministration. Fraflytning Fraflytning 1 Love og regler Lov om leje af almene boliger 24, 25, 26 og 27 Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger 19. juni 1998 Vedligeholdelsesreglement Lejekontrakt 2

Læs mere

4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig. 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv.

4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig. 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv. 4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv. En kvinde der nærmede sig myndighedsalderen, boede i en større lejlighed sammen med sin far. Datteren ønskede at flytte

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Arne Olesen, formand Bent Jørgensen, næstformand Viola Mathiasen (Kommunen) Janni Hansen Søren Larsen (Domea)

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Arne Olesen, formand Bent Jørgensen, næstformand Viola Mathiasen (Kommunen) Janni Hansen Søren Larsen (Domea) Boligselskabet Domea Fredensborg Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Onsdag den 24. november 2010 kl. 17.00 i Fælleshuset beliggende Rosenvænget 148, 3480 Fredensborg Dagsorden: 1 Godkendelse af

Læs mere

Referat af tillægsdagsorden

Referat af tillægsdagsorden Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 4. maj 2017 kl. 16.30 Mødelokalet, Hedemarksvej 6, 1. sal., Albertslund Organisationsbestyrelsen: Formand René Løfqvist, næstformand Helle Sørensen, Klaus Lind

Læs mere

Handleplan for boligplacering af flygtninge.

Handleplan for boligplacering af flygtninge. Punkt 9. Handleplan for boligplacering af flygtninge. 2014-42050. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget samt Beskæftigelsesudvalget godkender At nyankomne flygtninge

Læs mere

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 19-05-2016 Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre Sagsbehandler Per Christensen / Birgitte

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal tilbagebetale en del af det modtagne vederlag for udlejning.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal tilbagebetale en del af det modtagne vederlag for udlejning. 1 København, den 19. november 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Boligkontoret Dybdahl/Riis ApS Stolbergsvej 26 2970 Hørsholm Nævnet har modtaget klagen den 8. maj 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr.

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr. 02-05-2007 Notat om administration af flyttetilskud 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud I forbindelse med indstilling om frivillig aftale med den almene sektor om nye udlejningsmodeller og ændrede

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1.

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1. Kirkeudvalget 2009-10 KIU alm. del Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Dato: 16. november 2009 Kontor: Integrationskontoret J.nr.: 09/09368 Sagsbeh.: ETA Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste?

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 17. maj 2019 Jakob Næsager, MB Sagsnr. 2019-0128033 Dokumentnr. 2019-0128033-5 Kære Jakob Næsager Tak for din henvendelse 9. maj 2019, hvor du stiller

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Udvalget skal beskæftige sig med den umiddelbare forvaltning af de boligsociale opgaver. Driftsopgaverne i den sammenhæng

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010)

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Når du får brev fra 3B sidst i april om medlemsnummer og anciennitet, SKAL du reagere inden tre måneder, hvis du vil beholde din anciennitet 1. januar 2010 kom

Læs mere

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Kredskonference den 23. marts 2019 Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Plan for eftermiddagen: Kl. 13.30 Kl. 13.50 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Kl. 15.15 Kl. 15.45 Kl. 16.45 Kl. 17.00 Velkommen og præsentation

Læs mere