Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum"

Transkript

1 Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum Synoptisk opstillet Emne Forvaltningens bemærkninger Politikernes bemærkninger Samme mulighed for lokaludvikling som andre lokal samfund Transport Ventetid Transporttid Sikkerhed Ifølge bekendtgørelse 688 af 20/6/2014 må ventetiden i forbindelse med en af kommunalbestyrelsen etableret befordring normalt ikke normalt overstige 60 min. før og efter skoletiden. Der er ikke noget lovkrav eller kommunale beslutninger om længden af transporttiden. På nuværende tidspunkt er den maximale ventetid på 53 min. ved Saltum Skole på den lukkede rute. Den maksimale transporttid er på 65 min. for elever ved Brovst Skole. Trafiksikkerhed Klim/Fjerritslev Der er cykelsti på begge sider af vejen. Derudover er det kun én elev der ikke vil være kørselsberettiget til Fjerritslev Skole (over 4. kl. og opfylder ikke afstandskriterierne ). Det hjælper ikke at få vejen vurderet som trafikfarlig

2 eller ej når alle er kørselsberettiget til Fjerritslev Skole pga afstanden. Usikkerhed om talmaterialet Børnetal Storkereden Udløsning af ekstra klasser i Fjerritslev Skolen er behandlet som andre skoler. Man har taget udgangspunkt i elevtallet for skoledistriktet, ikke i Storkereden. Den historiske tilslutning til Thorup Klim Skole er lagt til grund for det forventede elevtal i Det er ikke uproblematisk at anvende tallene fra Storkereden, da der løbende sker en fra- og tilflytning til skolen. Således er der 4 elever mindre på skolen, siden 15. marts 2014, hvilket er datoen for udgangspunktet for elevtalsprognosen i Skolestrukturrapporten. 5 er fraflyttet, 1 er tilflyttet. I det talmateriale, der var udgangspunktet for elevtalsprognosen for Thorup Klim Skole, er der anført at der er 0 elever i 6. klasse. Tallene er hentet i TEA (det system skolelederne indtaster i). I Thorup Klim har man valgt at slå 5.- og 6. klasse sammen. Der er således 3 elever i 6. klasse. Det har betydning for elevtallet fremadrettet. I skolestrukturrapporten er det medregnet, at flytningen af eleverne fra Thorup Klim vil udløse 4 nye klasser i Fjerritslev.

3 I høringssvarene og på møder, er der sået tvivl om forvaltningens beregninger tager højde for de 4 nye klasser i Fjerritslev. Det gør de. Se bilag. Manglende præmis for indstillingen Ressourcetildelingsmodel I budgetforliget er indregnet en besparelse på kr i 2015 og kr. 1.9 mio. i I den nuværende ressourcetildelingsmodel får skolerne en ressourcetildeling med udgangspunkt i, at lærerne skal undervise gennemsnitligt 25 ugentlige lektioner. Dette lektionsgennemsnit kan hovedparten af skolerne ikke overholde. Lærerne underviser lektioner.

4 Nedlæggelse af Thorup Klim Skole Afsender Fokuspunkter Forvaltningens bemærkninger Skolebestyrelsen Fjerritslev Skole Manglende præmis for, hvad der ligger til grund for indstillingerne. Opfordrer til at indstillingerne tages op til genovervejelse. At kommunens politik for skolebuskørsel revideres, således at den tilladte ventetid reduceres grundet den længere skoledag. Skolebestyrelsen ved Thorup Klim Skole Samtidig opfordres der til at der tages beslutning om fastsættelse af en maksimal transporttid. Thorup Klim Skole er i vækst, som den eneste i gl. Fjerritslev Kommune Tvivl om beregninger i Skolestrukturrapporten. Ifølge deres oplysninger, vil elever fra Thorup Klim Skole udløse 3 nye spor. Dette er ikke medregnet. I skolestrukturrapporten er det medregnet at flytningen af eleverne fra Thorup Klim vil udløse 4 (30/26)nye klasser i Fjerritslev. Ikke taget højde for infrastrukturændringer for at sikre en hensigtsmæssig, effektiv samt god

5 skolevej for børnene. Der er ikke taget højde for de samdriftsmæssige fordele, som er i institutionen. Sociale fordele samt medarbejdernes mulighed for at bruge hinanden som sparringspartner i forhold til det enkelte barns trivsel, er fremhævet. Ikke medtaget ekstraudgifter til støtte til børn med specielle behov, der i dag rummes på den lille skole. Manglende evaluering af gevinster, økonomiske og læringsmæssige, ved tidligere tiders skolestrukturændringer. Fjerritslev Skole får som alle andre skoler midler til dette ved udlægningen af den specialpædagogiske ressource. Thorup Klim Skole har et højt fagligt niveau. Kan leve op til reformens krav. Skolen er i god stand, lave driftsomkostninger og let adgang til andre faciliteter i forbindelse med kravet til den åbne skole. Forslag om at man sparer på forvaltningen i form af mindre konsulenttid m.m. henviser til tidligere høringssvar fra skolelederne. Frygt for manglende tilflytning til kommunen.

6 Nye arbejdspladser er opstået. Mangler kommunal anerkendelse og opbakning til at området er i udvikling. Skolen er god til at integrere. Kunne med fordel anvendes mere til integration af asyl/flygtninge. Skolen kan efterleve de krav der er opstillet til de andre skoler for den næste periode. Opfordring til at man ikke sparer mere på skole- og børneområdet. Stor opbakning til skolen, trods udmeldinger om skolelukning. 17 elever startede i 0. klasse efter sommerferien. Børnetallet i Storkereden er medsendt som bilag. De viser at der fremadrettet vil være 10, 12 og 12 elever i 0. klasse i skoleårene 2015/ /2019 Skolen er behandlet ligesom andre skoler. Man har taget udgangspunkt i elevtallet for skoledistriktet, ikke i Storkereden. Den historiske tilslutning til Thorup Klim er lagt til grund for det forventede elevtal i Annette V. Hansen Skolen er moderne og med gode muligheder for at benytte udendørsarealer. Manglende tilflytning til området og kommunen. Undren over talmaterialet. Vedlagt

7 børnetallet i Storkereden. Edel Henriksen Ingen besparelser ved skolelukninger. Skolen er den vigtigste del af lokalsamfundet. Også for at tiltrække ny indbyggere. Lukning vil stille den vestlige del af kommunen ringere end andre, som er lovet en 4-årig kontrakt til deres skole. Dennis Stjerneholm Jepsen Forældre der vælger Friskolen, har foretaget et bevidst valg ud fra økonomiske og personlige værdier. Tilflytning til området af unge. Skolen er omdrejningspunkt. Byen er i positiv udvikling. Konsekvenser for byens foreningsliv, da børnene grundet den længere skoledag og transporttid vælger at benytte foreninger i den by de går i skole i. Byens beboere har begrænset fleksibilitet i deres arbejde. Skole i nærmiljøet er en kvalitet. Det kommunale skoletilbud burde afpasses efter hvordan det lokale samfund er sammensat. Samfundet i den vestlige del afvikles.

8 Elevrådet Thorup Klim Skole Karen Linda Kjær Storkeredens forældreråd Thorup Klim Skole skal gives de samme muligheder som kommunens andre skoler. Høj trivsel og nærhed. Skolen lever op til krav også elevernes. Skolen er samlingspunkt. Eleverne fravælger de lokale foreninger Ny skolereform og transporttid betyder mindre tid med forældrene. Valgfrihed mellem stor og lille skole. Store klassekvotienter betyder mindre tid til den enkelte elev. Thorup Klim Samdrift er en bæredygtig enhed. Skaber tryghed, trivsel og udvikling for børn og personale. Økonomiske gevinster ved samdriften. Nærmiljøet skaber vigtige værdier. Søskende fjernes fra hinanden io hverdagen. I dag er der en glidende og naturlig overgang mellem vuggestuebørnehave-skole, præget af høj faglighed. Lang transportvej. Lokale foreninger fravælges. Mister vigtige sociale fællesskaber både børn og forældre.

9 Thorupstrand Fiskeriforening Pia Henriksen Storkereden vil hurtigt blive lukningstruet, da forældre af praktiske årsager vælger at have børnene ét sted. Lokal folkeskole tiltrækker børnefamilier til området. Thorupstrand er en af de største landingspladser (12-15 kuttere). Politikerne har før vist de støtter op om området. Skolenedlæggelse vil være et skridt i en forkert retning. Unge børnefamilier er altafgørende for Thorupstrands fremtid i den forbindelse er det vigtigt med en lokal folkeskole. Thorup Klim opfylder betingelserne mht elever. Der er brugt forkerte tal. Er der lavet udregninger på hvad de ekstra klasser koster i Fjerritslev? Elever med særlige behov vil koste ekstra i store klasser. Folkeskolen har stor betydning for at tiltrække tilflyttere og for området generelt. Thorup Klim er eksemplarisk i forhold til at skabe trygge rammer pga. samdriften. Fagligt dygtige lærere, der er efteruddannede. Skolen og omgivelserne er i perfekt stand. Tryghed og trivsel forsvinder på en stor skole.

10 Ditte Henriksen Søndergård Per Jacobsen Jette Kronborg Danielsen Lang transporttid. Foreningslivet vil miste medlemmer. Det kunne være en økonomisk gevinst, hvis der kom elever fra Thisted Kommune. Det vestlige område skal have en mulighed for at udvikle sig. Straffes området for at have en friskole Hallen vil ikke blive brugt Område i udvikling Samme vilkår som andre skoler Skolen er moderne Skal eleverne fra Thorup Klim bare fylder op? Kommer de ikke til at gå sammen med deres bedste venner? Eleverne fra Thorup Klim trives Husk den vestlige del af kommunen Thorup Klim skole har nogle af de bedste bygninger i kommunen. Ekstra udgift for beboerne i Thorup Klim ved transport til/fra skolen ved eksempelvis sygdom. Lille besparelse ved lukning man burde i stedet stoppe byggeriet af den ny Aabybro Skole. Manglende tilflytning hvis skolen lukker. Undervisningskvaliteten er i top. Den vestlige del af kommunen lukkes ned. Thorup Klim Skole er på alle områder moderne.

11 Otto Kjær Klarer sig godt fagligt. Rum for inklusion. Over gennemsnittet for ungdomsuddannelser. Centralisering og større skoler giver ikke bedre økonomi, men kvaliteten daler. Lille økonomisk gevinst ved at nedlægge skolen. Byen afvikles. Driftigt område. Ingen dokumentation for at store skoler er bedre end små. Skoler i landdistriktet udgør samlingspunkt for landdistrikterne. Påvirker foreningslivet negativt. Hvilke tal er rigtige marts eller julirapportens? Hvis alle elever foretrækker friskolen, skal kommunen betale 72% af den nuværende gennemsnitlige elevpris, eller ca kr/år med 63 elever vil det betyde en udgift på kr. Indsendt elevtal. Resultatet viser at skolen i årene har over 70 elever. Befordring. Processen har været god ros til politikerne. Lokalskoleudvikling er positivt. Kommunen skal sammen med skolen lave en udviklingsdagsorden. Begge tal er rigtige udgangspunktet er forskelligt. I martsrapporten er beregningerne lavet på baggrund af prognosetal i julirapporten er de lavet på baggrund af det faktiske elevtal. Nye 0. klasser er beregnet ved antallet af børn i distriktet og den historiske tilslutning til folkeskolen i distriktet. Det udløser 4 klasser ekstra på Fjerritslev Skole, hvis alle vælger Fjerritslev Skole.

12 Trine Kjær Albrektsen MED-udvalget Samdrift Foreninger i Thorup Klim - Thorup Boldklub - Thorup Klim U&G - FDF Klim- Thorup-Vust - Thorup Klim Hallen - Thorupstrand strandfest udvalg - Klim Landsby Forening - Thorup og Omegns Landsby Forening Skolerne skal behandles lige. Større klassekvotienter i Fjerritslev Området er i udvikling Godt med et alternativ til de store skoler God trivsel Samdrift sikrer god overgang Samme mulighed som andre skoler Godt arbejdsmiljø Bekymring for elever med sociale/faglige udfordringer Moderne skole Alle skal have mulighed for at vælge en skole i deres nærmiljø og ikke bruge tiden på transport Bekymring for foreningslivet Området er i en positiv udvikling Børnetallet stigende/stabiliseret Eleverne klarer sig godt fagligt Forvaltningens udregning af besparelsen indeholder ikke alle relevante faktorer Lang skoledag grundet transport Håb om at Jammerbugt Kommune vil bakke op om udvikling af en alternativ holdbar løsning, som vil være fremtidssikret

13 Høringssvar Tranum Skole Afsender Fokuspunkter Forvaltningens bemærkninger Skolebestyrelsen Brovst Skole Fordrer anlægsudgifter som beskrevet i forslaget. MED-udvalget Brovst Skole MED-udvalg Skovsgård- Tranum Skole Påpeger betydningen af, at skolerne sikres et ordentlig økonomisk grundlag. Vigtigt, at driften af de små skoler ikke finansieres ved at tage ressourcer fra de store skoler eller den specialpædagogiske ressource. Samme Inkluderer mange udsatte elever også fra andre skoler og kommuner. Klarer sig trods socioøkonomiske faktorer godt fagligt. Når elever pga. det lave elevtal, hvilket resulterer i ro og læring. Stor inddragelse af lokalsamfundet. Bekymring for at man lukker byen, hvis skolen lukker. Udlægningen af den specialpædagogiske ressource efter socioøkonomiske faktorer har til formål at sikre lige betingelser for alle skoler.

14 Skolebestyrelsen Skovsgård Tranum Skole Borgerrepræsentationen for Tranum v. Lisa Hjort og Per Lortenzen Den nuværende fælles skole fungerer. Der er forældreopbakning og et økonomisk fundament til undervisningsstedet. Klarer sig godt fagligt. Finder tanken om lokalskoleudvikling spændende. Er en naturlig forlængelse af det arbejde skolen er i gang med. Udvikling frem for afvikling 62% af borgerne i Jammerbugt Kommune bor i landdistrikterne. Fraflytning fra byen. Der skal altid være en skole/afdeling i Tranum. Skovsgård Tranum er én skole med et af de højeste afgangskaraktersnit i kommunen. Er i en god udvikling. Lukkes skolen etableres en alternativ skole. Højt fagligt niveau. Stor grad af inklusion. Stort samarbejde med lokalområdet. Levende og aktiv by. Stor bevågenhed fra politisk hold omkring Fjernarbejderhus..

15 Høringssvar generelt begge skoler Afsender Fokuspunkter Forvaltningens bemærkninger Skolelederforeningen Dyb bekymring om ressourcen til skolevæsnet slår til. Den øgede undervisningstid levner ikke tilstrækkelig tid til forberedelse og øvrige opgaver. Skolen er udfordret på dens arbejdsmiljø. Finder de politiske tanker om lokalskoleudvikling spændende. Ved budgetforliget 2014 øgede man lærernes ugentlige gennemsnitlige undervisningslektioner fra 23 til 25 (den ressource skolerne får). En rundspørge bl.a. skolelederne viser, at man de fleste steder har været nødsaget til at gå over dette for at få ressourcerne til at slå til. Det gennemsnitlige ugentlige undervisningslektionstimetal er således +25 lektioner. Tallet er generelt højest på de store skoler. Mangler et klart billede af skoleledernes nye opgaver i denne sammenhæng. Vil gerne bidrage med en konkretisering af opgaven. Skolebestyrelsen Skolecenter Jetsmark Nye opgaver kræver øget ledelsestid og ressourcer. Skolestørrelsen har ikke betydning for elevernes faglige udbytte. Det afgørende er hvordan

16 ressourcerne bruges. Store skoler har større muligheder for at finde et rationale i ressourcerne pga. deres størrelse. Henviser til undersøgelsen Fremtidens skole, en af verdensbedste, 2010, hvor man konkluderer at den optimale skolestørrelse er 3- sporet. Ressourcetildelingsmodellen får i fremtiden afgørende mulighed for at drive god skole. De lave klassekvotienter betyder, at den enkelte (gennemsnitlige) elev bliver alt for dyr. Rationalet kan dermed kun findes på de store skoler. Centralt, at der udarbejdes en styrelsesvedtægt, der sikrer, at alle forældregrupper repræsenteres i skolebestyrelserne. Ligeledes ser man gerne, at det omkringliggende samfund og ungdomsuddannelserne inddrages i bestyrelsesarbejdet i relevante sammenhænge. Henstiller til, at der opstilles tydelige gennemsigtige kriterier

17 Skolebestyrelsen Trekronerskolen for beslutningsgrundlaget. Beslutningen om, at skolenedlæggelser tages på et fagligt kvalificeret, velbeskrevet og ikke mindst lige grundlag. Som udgangspunkt er man imod skolenedlæggelser, da man forventer, at dette har negative konsekvenser for de øvrige strukturer i lokalområderne. Ved skolenedlæggelser skal man rådføre sig med lokalområdet, således disse får mulighed for at tilkendegive, hvad de ser som en bæredygtig løsning for deres område. Rådeføre sig med lokalområdet i forhold til en eventuel fremtidig ændring af skoledistriktet. Skolebestyrelsen ved Ørebroskolen Roser planerne om lokalskoleudvikling. Begge skoler skal have samme muligheder. Ved evt. beslutning om nedlæggelse af Thorup Klim Skole, Henstilles til dialog med lokalbefolkningen om fremtidig skolevalg. For nogle elever vil der være kortere vej til Ørebroskolen.

18 TRére på BUPL s overenskomst v./dorthe Jønsson Skovsgård Tranum skoledistrikt skal forblive uændret. Forudsætninger for SFO og SI ved nedlæggelse af skole/undervisningssted, er ikke beskrevet. Dette gør sig også gældende for skoler med et elevtal på minimum 10 elever pr. årgang bevares. Giver anledning til at stille flg. spørgsmål: - Vil der ved en lille skole være sikret ressourcer til drift og udvikling i SFO- og SI-delen? - Hvad med muligheden for faglig sparring? - Hvad med grundlaget for skolepædagoger? - Hvordan sikres synlig ledelse i de som SFOér? - Lederne af SFO/SI der indgår i børnetid, hvordan varetages deres arbejdsmiljø? - Hvordan sikres pædagogernes psykiske arbejdsmiljø i de små SFOér? Skoler med lave elevtal, skal sikres ressourcer til: - Medvirken og deltagelse i udviklingsprojekter. - Mulighed for

19 teamsamarbejde. - Attraktiv arbejdsplads, så der kan fastholdes og rekrutteres kvalificeret arbejdskraft. - Undervisning af lærere med linjefagskompetence. Ved skolenedlæggelse bør flg. indgå i drøftelserne: - Der træffes beslutning om fremtiden for vuggestue/børnehavedelen, evt. at enheden overgår til dagtilbudsområdet. - Transporttiden Generelt mener de, at der skal gælde de samme kriterier for alle skoler/undervisningssteder uanset placering i kommunen. Ønskværdigt, der politisk blev opstillet kriterier for at drive en SFO eller SI. Øyvind Strøm Henstiller til der træffes langsigtede løsninger, under hensynstagen til de ansattes psykiske arbejdsmiljø. Jammerbugt Kommune kan fremstår med en unik historie ved at undlade skolelukninger og i stedet satse på lokalskoleudvikling i samarbejde med lokalsamfundet. Skolelukninger medfører

20 serviceforringelser. Tranum Skole Udviklingsarbejdet i Tranum giver frugter, og skolelukninger vil sabotere dette. Positiv udvikling for skolen. Borgerne ønsker skolen bevaret. Lukning af skolen er ikke forenelig med Helhedsplanen. Tranum tiltrækker elever fra andre skoledistrikter og holder på egne elever. Der er pt. 6 elever på Tranum Skole fra andre skoledistrikter. 3 fra Brovst, 2 fra Fjerritslev og 1 fra Skovsgård. Aabybro Skole, Skolebestyrelsen Thorup Klim Skole De opfylder kravet om elever. Forskelsbehandles. Stor vilje i byen til at beholde skolen. Stabil befolkningsudvikling som en af de få byer. Potentiale for rekruttering af elever fra Thisted Kommune. Jammerbugt Kommune skal ikke redde Friskolens økonomi. Jammerbugt Kommune har ikke lyttet til synspunkter fra borgerne. Beslutning om lukning på et forkert grundlag. Skoledistrikterne bør fastlægges i dialog med lokalbefolkningen.

21 Det skal være bæredygtige skoler. Store skoler giver mere kvalitet. Gode busforbindelser minimal vente- og transporttid. Erfaringen fra Ulveskov viser, at debatten om skolestruktur får forældre til at flytte deres børn til store skoler. Evaluering af flytning af elever fra Ulveskov til Aabybro Skole, viser at børnene håndterer forandringen godt, men at det var forældrenes manglende indsigt i de fordele der er ved at have børnene på en stor skole, der skabte de største barrierer.

Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen.

Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen. Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen. Afsender Brovst Skole Skolebestyrelsen Brovst Skole MED-udvalg Modellen opfylder formålene

Læs mere

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Gruppe 1 Elev i Fjerritslev koster 36.000 kr. (men koster det ikke mere, hvis man regner underskuddet med?) Elevtalsprognosen for Ørebro passer

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Kære politikere. Høringssvar Generelt

Kære politikere. Høringssvar Generelt Høringssvar Generelt Kære politikere Skolelederforeningens medlemmer oplever generelt en meget presset hverdag. Lærernes tid til forberedelse og teamsamarbejde er meget begrænset. Dette skyldes først og

Læs mere

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole.

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Modtaget d. 27/08 kl. 11:56 Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Det er rystende, man vil lukke vores skole fundamentet for hele vores landsby og dens sammenhold. Især efter der blevet lovet,

Læs mere

Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole

Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole Høringssvar Thorup Klim Skole Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole Jer er imod lukningen, da det er vigtigt for udvikling af lokalområdet at der en skole,og nogle børn trives også bedre i en

Læs mere

Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning

Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning 1 Fakta-ark 12: Indledende bemærkninger Der er ikke foretaget særlig mange undersøgelser af sammenhængen mellem skolestruktur

Læs mere

Scenarier befordring.

Scenarier befordring. 06-02-2014 Mette Frost Andersen Direkte: 7257 7076 Mail: mfa@jammerbugt.dk Sagsnr.: 17.01.04-P20-1-14 Scenarier befordring. Nedenstående punkter er forudsætninger i forhold til beregningerne af befordringsudgiften.

Læs mere

Svar til Anmeldelse af høring ang. lukning af Thorup-Klim Skole og undervisningsstedet Tranum

Svar til Anmeldelse af høring ang. lukning af Thorup-Klim Skole og undervisningsstedet Tranum HØRINGSSVAR Svar til Anmeldelse af høring ang. lukning af Thorup-Klim Skole og undervisningsstedet Tranum Høringssvaret består af tre dele - Protest i mod flere skolelukninger i JK - Protest i mod lukning

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring.

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring. Til: Ringsted Kommune Børne- og Undervisningsudvalget Den 21. december 2010 Forældrene på Søholmskolen www.bevar7klasse.dk Ang: Høringssvar fra forældrene på Søholmskolen vedr.ændring af styrelsesvedtægt

Læs mere

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole).

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole). Dialogmøde den 13. maj 2014 på Biersted Skole Gruppe A Man lægger økonomien og beslutningerne ned i skolecentret, som så i stedet for politikerne skal tage stilling til om Gjøl Skole skal lukkes. Hvad

Læs mere

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 1 KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 2 Indhold Indledning... 3 Om kortlægningen... 3 Vigtige begreber i kortlægningen... 4 Kapitel 1: Kortlægning... 5 Kortlægning del I Fælles for Jammerbugt

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0A 2 3,8% 0B 4 7,7% 1A 3 5,8% 1B 5 9,6% 2A 1 1,9%

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014 Børne- og familieforvaltningen 1 Indledning På baggrund af drøftelser i Børne- og Familieudvalget på temamøde d. 3. februar 2014 fremlægges hermed beskrivelse

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole 1. Indledning Nørre Vedby Skolebestyrelse vil i det følgende afgive høringssvar vedrørende Forslag

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Allested-Vejle skole Nr. Broby skole Pontoppidanskolen Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Udarbejdet af skolebestyrelserne på Nord- og Sydskolerne i Fåborg-Midtfyn kommune Sammen

Læs mere

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Børne- og Familieudvalget og forvaltningen ved Thisted Kommune præsenterede på kvartalsmødet for skoler i august udviklingsplanen for skoleområdet.

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset.

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset. 1. Godkendelse af referat Godkendt. Det aftales, at referaterne fremover skrives som aktionsreferat dvs. der sættes adressat på den der har aktion på punktet. Adressaten står med fed skrift for enden af

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Vorup d.22.10.2014 Høringssvar vedr. ny skolestruktur i Randers kommune. Omhandlende: - Den gode skole - Skolebestyrelsens umyndiggørelse - Urimelig tidplan og arbejdsvilkår

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel.

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel. Høringstema 5 Herrup Skole og Sevel Skole. Flertallet i Udvalget ønsker at sammenlægge Herrup Skole og Sevel Skole i et skoleforbund med mulighed for at undervise 0.-3. årg. på Herrup Skole og 0.-7. årgang

Læs mere

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Hvorfor igangsætte ny proces? Baggrund Landdistriktskommune decentral

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1).

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1). 30. april 2014 Høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur. Som følge af planerne om en ændring af den nuværende skolestruktur, blev der afholdt et dialogmøde på Ørebroskolen for hele Ørebro-området.

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard Bilag 1 Afsender Kort opsummering af høringssvar vedr. Skolestruktur pr. 1. juni 2011 Preben Leonhardt Ønske om opmærksomhed på oplistede punkter. Bl.a. faldende elevtal på Søholmskolen og Asgårdskolen,

Læs mere

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet Dragør Kommune Att.: Kommunalbestyrelsen Mie Friis Larsen, Skole- og Kulturafdelingen Jesper Tangbæk, direktør Karina Møller, Skole- og Kulturchef CC: Medlemmerne af Store Magleby Skoles bestyrelse Dragør,

Læs mere

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger?

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Lukker landsbyen skolen, eller lukker skolen landsbyen? Jesper Kaas Schmidt 25. februar 2016 Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Disposition for oplægget:

Læs mere

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar Høringssvar Fra Hanebjerg skole modtager I hermed høringssvar til finansieringsforslag- og budget 2018-2021 - jævnfør det udsendte høringsmateriale af maj/ juni 2017. Høringssvarene tager udgangspunkt

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Kobberbakkeskolen, Afd. Uglebro Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Baggrund Kommunalreformen har medført større kommunale enheder pr. 1. januar 2007. For skoleområdet kan det medføre, at man vil se nærmere

Læs mere

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Skoledistrikter Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Resume og hovedkonklusioner Der er et økonomisk potentiale ved at ændre på grænserne for skoledistrikterne

Læs mere

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014 Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 Indledningsvis vil vi gerne påpege, at skolebestyrelsen for Funder og Kragelund

Læs mere

Foreløbig rapport. Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune

Foreløbig rapport. Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune Foreløbig rapport Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Den nuværende skolestruktur... 5 Målsætninger... 6 Kvalitet i folkeskolen... 7 Rapportens

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR

FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR 24.11.2015 FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR De forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer på 22 skoler afgiver herved i fællesskab

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0D 4 5,3% 0E 5 6,6% 1E 3 3,9% 2D 6 7,9% 2E 2 2,6%

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse

Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole mener ikke, at

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Center for Undervisning - Vestskolen

Center for Undervisning - Vestskolen 1. Høringssvar fra Vestskolens bestyrelse og MED-udva Center for Undervisning - Vestskolen Høringssvar Skolereform 10. november 2013 Vestskolen har afholdt møde i henholdsvis skolebestyrelse og MED udvalg

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Den store institution bør opdeles i satellitter, for at skabe tryghed for det enkelte barn. Inddrage 10 klasse elever i institutionen

Læs mere

Bestyrelsen i børnehuset, Blommehaven, har følgende bemærkninger til beslutning af rammevilkår for skolerne i ny skolestruktur:

Bestyrelsen i børnehuset, Blommehaven, har følgende bemærkninger til beslutning af rammevilkår for skolerne i ny skolestruktur: Til Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Høringssvar om beslutning af rammevilkår for skolerne i ny skolestruktur Bestyrelsen i børnehuset, Blommehaven, har følgende bemærkninger til beslutning af rammevilkår

Læs mere

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget Vallerødskolen 30. januar 2017 1) ns resultater bestyrelsen ser med glæde, at der er gode resultater i både Hørsholm kommune og på Vallerødskolen. Bestyrelsen glædes særligt over, at Vallerødskolen har

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm 2019-2022 24.1.2019 Notat af Skolechef Espen Fossar Andersen 1 Indhold Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm... 1 2019-2022... 1 Indledning... 3 Målsætning...

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Indhold 3 5 6 7 8 9 Inklusion i Dragør Kommune at høre til i et fællesskab Faglighed Organisering Forældresamarbejde

Læs mere

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune.

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune. Fjerritslev Skole SKOLEBESTYRELSEN Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune. Høringssvar Skolebestyrelsen ved Fjerritslev Skole har i to møder 17/8 og 8/9 2010 grundigt behandlet spørgsmålet

Læs mere

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!!

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! ( det med rødt er kopieret direkte fra kommunens rapport). Jeg tager udgangspunkt i argumenterne for hvorfor

Læs mere

Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020

Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020 Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020 Der er indkommet 7 høringssvar, der vedrører indstillingens 1. at-punkt omhandlende tildelingen af et

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014 Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 214 Børne- og Familieforvaltningen Udsendt til skolebestyrelser og skolernes MED-udvalg d. 18. marts 214 Indhold Indledning... 3 Den nuværende

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

Hvad arbejder vi hen imod?

Hvad arbejder vi hen imod? Resenbro Skole s vision. 1 Hvad arbejder vi hen imod? Strukturen i fremtidens skole Tænkt af skolebestyrelsen 2011 2013 Pædagogikken / Fagligheden Tænkt af personalet og n på skolen, fritidsdelen Vision

Læs mere

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune NY SKOLE- STRUKTUR Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune Østre Skole, Vestre Skole og Thurø Skole ændres til skoler med 0.-6. klasse. Der etableres en ny skole for

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess Strukturanalyse II Indhold og grundlag II Scenarier II Rapportindhold II Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj 2014 Martin Kronika Fliess mkf@broendum-fliess.dk DAGSORDEN II 1. Kort om analyseindhold

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs Kvalitetsrapport 2009/2010 Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Kapitel 1...3

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Bevar Tilsted skole. Som årsager til nødvendigheden af store strukturændringer på skoleområdet nævnes igen og igen følgende:

Bevar Tilsted skole. Som årsager til nødvendigheden af store strukturændringer på skoleområdet nævnes igen og igen følgende: Børne- og familieforvaltningnen Thisted kommune, Asylgade 30 7700 Thisted Mrk. Høringssvar vedr. ny skole og dagpasningsstruktur i Thisted kommune. Bevar Tilsted skole Som tidligere formand for skolebestyrelsen

Læs mere

Skolecenter Jetsmark Skolegade 4, Kaas, 9490 Pandrup Skolebestyrelsen. Indhold

Skolecenter Jetsmark Skolegade 4, Kaas, 9490 Pandrup Skolebestyrelsen. Indhold Skolebestyrelsen Skolecenter Jetsmark Skolegade 4, Kaas, 7257 8130 7257 8139 skolecenterjetsmark@jammerbugt.dk Tid: 9. december 2015, kl. 18.00 20.30 Sted: Mødelokalet i afd. Kaas Dagsordnen blev udsendt

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste

0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste Fokus på folkeskolen Sammenfattende notat vedr. høringssvar Fokus på Folkeskolen - sammenfattende notat vedr. høringssvar Kommunalbestyrelsen besluttede den 24. november 2011 at udsende forslag til ny

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg 1. At der hele tiden skabes usikkerhed på om der skal være skoleafdelinger og daginstitutionerne - det er meget svært at bevare tilliden

Læs mere

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016 Velkommen til borgermøde 25. og 26. april 2016 Styregruppen for folkeskoleanalyse: Præsentation af arbejdet og den videre proces Ved borgmester Jan Petersen Programmet for i aften Styregruppens arbejde

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Lille Næstved Skole, Afd. Fuglebjerg Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning - 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne EMNE FOR DENNE RAPPORT Denne rapport er resultatet af workshop for skolebestyrelserne i Stevns Kommune.

Læs mere

Høringssvar om ændret skolestruktur i Varde by

Høringssvar om ændret skolestruktur i Varde by BRORSONSKOLEN, NDR. BOULEVARD 81, VARDE Høringssvar om ændret skolestruktur i Varde by fra skolebestyrelsen på Brorsonskolen. Indledning ved Varde Bys skolebestyrelser. Januar 2013 Brorsonskolen, Ndr.

Læs mere

Modeller for ændret skolestruktur

Modeller for ændret skolestruktur Modeller for ændret skolestruktur Skolernes rammevilkår (ressourcemæssige og faglige) kan forbedres ved at ændre på skolestrukturen. Hvor mange ressourcer, der kan frigives og omprioriteres er afhængig

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere