Verdens kvinder i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Verdens kvinder i Danmark"

Transkript

1 Verdens kvinder i Danmark

2 Hvem er vi? Vi er en forening, som består af kvinder fra Kazakhstan, Rusland, Ukraine, Aserbajdsjan, Usbekistan, Hviderusland, Kaukasus, Cuba, USA, Brasilien, Salvador, Bosnien. Vi har også danskere - både kvinder og mænd, som hjælper os med individuel- og forenings udvikling. Vi er altid åbne for engagerede kvinder med forskellige baggrunde, nationalitet og religiøse tilhørsforhold. Hvorfor? Vi har dannet foreningen da vi mener at det er nemmere i fællesskab at lære de skrevne og uskrevne regler i det danske samfund at kende, at finde løsninger på dagligdagens problemer og at få kontakt til det danske arbejdsmarked osv. Vi synes at vi, indvandrerkvinder, selv skal være aktive og skal hjælpe os selv og hinanden.

3 Målet med vores projekter og aktiviteter er: At lære dansk At skabe netværk At finde job At hjælpe foreningsmedlemmer med at udvikle deres potentiale At fremme ligestilling (mellem mænd og kvinder, etnisk) At sætte fokus på aktuelle problemstillinger for indvandrere At opdrage børn At forebygge stress At promovere medlemmernes kulturer At udvide kontakten mellem kvinder i hele verden At styrke en positiv offentlig holdning til integrationsproblemer At skabe og styrke et positivt image af indvandrerkvinder

4 At lære dansk: Læseklubben I déen om at starte en litterær læseklub stammer fra vores ønske om at lære og forstå vort nye lands værdier, moral, historie og sprog. Klubmedlemmerne vælger en bog, som alle læser og reflekterer over. Derefter udveksles indtryk og synspunkter om bogen gennem diskussion og dialog på efterfølgende møder (månedlige). Det er altid interessant at høre, hvordan andre (måske specielt ens venner) opfatter det, man selv beskæftiger sig med og interesserer sig for. Ud fra litteraturen kan der drages paralleller til det virkelige liv og i sidste instans til vores egne oplevelser og erfaringer. Vi kan blive klogere af at tage del i en forfatters oplevelser og beskrivelser, og så bagefter have mulighed for at dele dem med andre. Og ikke mindst kan det måske få os til at føle os mere hjemme. Primært taler vi dansk sammen. Det styrker vores sproglige kompetencer og vores evne til at kunne læse mellem linjerne, samtidig med, at det styrker vores danske selvbevidsthed.

5 At skabe netværk: Den dygtige mandag V ores forening har fået et lokale stillet til rådighed gratis af Københavns kommune hver mandag kl i VerdensKulturCentret. Vi bruger det til at samles og drøfte forskellige aktuelle emner i små grupper. Foreningens medlemmer har udarbejdet 2012 forårets program: Feminisme. Motivation, lykke og succes. Mobning. Min personlige rejse til Islam. Mine oplevelser i Italien. Myter og legender fra/om Samarkand.

6 At finde job: Mentorordning Vi finder danske mentorer til de af vores medlemmer, som har taget en uddannelse i andet land, så mentorerne kan dele deres professionelle netværk med deres mentees og hjælpe dem med at lægge en karrierestrategi. Vores forening arbejder også på at skabe en mentorordning fra indvandrer til indvandrer, hvor en velintegreret indvandrerkvinde hjælper en nytilkommen indvandrer. Formålet for dette initiativ er at give specielt nytilkomne en hurtig vej ind i samfundet, med en mentor som både forstår sprog og kulturel baggrund og som derfor kender nogle af de barrierer man møder.

7 At finde job: Workshop Vejledning til det danske arbejdsmarked På mødet blev præsenteret forskellige muligheder for at finde job på det danske arbejdsmarked. Med fokus på indvandrere fra de tidligere sovjetrepublikker, hørte vi 10 succeshistorier: en gymnasielærer, en bankansat, en konsulent i Gladsaxe kommune, en bogholder, en sproglærer, en rejsearrangør, en sekretær for et politisk parti i folketinget, en laborant på universitetet, en socialrådgiver og en projektleder i kulturhus i Københavns Kommune. Der var forskellige veje ind på det danske arbejdsmarked. Nogle så en jobannonce på internettet, nogle i gratisaviser, nogle har fået et tip fra ven, nogle fik et forslag fra en nabo, en person fik en invitation til en samtale ved at sætte sit CV på nettet, nogen sendte en uopfordret ansøgning til forskellige virksomheder og nogen fik job igennem netværk. CV Ansøgning Netværk Talerne gav råd om, hvordan man opfører sig til jobsamtalen og hvad man kan gøre for at gøre indtryk på arbejdsgiveren, hvordan man skriver en ansøgning ved at fremhæve sine stærke sider og nedtone sine svagheder, hvordan man indgår i relevante netværk i et nyt land, hvorfor man er nødt til at tage ulønnet praktik og hvordan man finder en relevant praktikplads, hvad job med løntilskud er for noget, og hvilke fordele det kan give. Alle disse og andre små hemmeligheder fra diverse kilder, vil vi opsummere i den brochure vi har nu fundet sponsorer til udgivelsen af.

8 At fremme ligestilling (mellem mænd og kvinder, etnisk): Debat om det dobbelte glasloft for kvindelige ledere med etnisk baggrund kvindekamp eller etnisk kamp? I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag 2011 var tre kvinder i lederstillinger, med anden etnisk baggrund end dansk, inviteret til at lægge op til debat om de etniske kvindernes vilkår i ledelserne og på arbejdsmarkedet. I panelet sad Saida Benakrich, områdesouschef i Center for Ledelse KK, Københavns Kommune, Rubina Afzal, vicebiblioteksleder på Halsnæs Bibliotekerne, tidligere leder af Vollsmose Bibliotek og leder af Vesterbro og Sydhavnens Biblioteker, samt Ayfer Baykal, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF, folketingskandidat i Herlev og Rødovre og konsulent i Frederiksberg Kommune med mangfoldighed og frivillige foreninger. Debatten indledtes kl af Yildiz Akdogan, et af de første kvindelige medlemmer af Folketinget med nydansk baggrund, som pointerede, hvorfor 8. marts stadig er vigtig at fejre og markere.

9 At fremme ligestilling (mellem mænd og kvinder, etnisk): Debataften i Folketinget for højtuddannede nydanskere. Talskvinde for foreningen Verdens kvinder i Danmark Alma Bekturganova Andersen blev inviteret til at deltage i debataften i Folketinget for højtuddannede nydanskere. Debataftenen blev afholdt d. 27. januar 2011 i Fællessalen på Christiansborg under titlen Hvorfor skal der være perfekt dansk på arbejdspladsen? Vækst versus perfekt dansk. Alma bidrog med oplægget Det forbistrede sprog det danske sprog som barriere for udvikling og relevante job.

10 At fremme ligestilling (mellem mænd og kvinder, etnisk): Folketingets Udlændinge- og integrationspolitiske udvalg I september 2010 sendte foreningen Verdens kvinder i Danmark et brev til formanden for Folketingets Udlændinge- og integrationspolitiske udvalg, Karen Jespersen, hvor vi beskrev højtuddannede indvandreres sprogproblematik. Foreningen blev inviteret til udvalgets møde, hvor foreningsmedlemmerne fortalte om vores holdninger til en af de største barrierer for integration, sproget, som er barrieren for mange af de veluddannede nyankomne i Danmark. Vores mål var at bidrage til debatten om integration, med de erfaringer og behov, vi oplever vores medlemmer har. Vi fremførte vores synspunkter om sprogbarrieren og besvarede spørgsmål fra udvalget.

11 At opdrage børn: Brochuren F oreningen Verdens kvinder i Danmark har udarbejdet og trykt en brochure, hvor aktive børn med etnisk minoritets herkomst, på forskellige sprog (somalisk, urdu, arabisk, tyrkisk, russisk) fortæller om deres deltagelse i foreningslivet. De positive historier og gode eksempler har til formål at inspirere børn og unge med etnisk minoritets baggrund til at melde sig ind i foreninger og aktiviteter, samt at inspirere forældre til at støtte deres børn. Brochuren indeholder og gode råd til, hvordan man kan finde en forening, der passer til børn og unge, ligesom den kan bruges til at rekruttere børn og unge til foreninger.

12 At opdrage børn: Tosproglighed hos russisk-danske børn. På et af vores møder i Den dygtige mandag havde vi inviteret ekspert Kirsten Fischer, som fortalte om tosproglighed hos børn. Kirsten understregede, at børn bliver født med evnen til at lære sprog og ikke bare et sprog, men to eller flere sprog. Hun mener, at tosproglighed eller flersproglighed er en gave for livet. Mødet afsluttede med en åben diskussion, hvor deltagerne delte deres erfaringer og oplevelser

13 At forebygge stress: Workshops Vi tilbød i november 2010 tre workshops for indvandrerkvinder Musik og livsglæde med fokus på forebyggelse af stress og depression. Igennem dansen med masse af rytmisk glæde og musik bl.a. latin-mix, klassisk musik, egyptiske trommer og tango blev der arbejdet med kommunikation, koordination, tillid, intuition og emotion. Et julearrangement med musik og fællesspisning i Orangeriet i De Gamles By på Nørrebro. Det hyggelige sted bruges ofte og er en del af et større projekt Terapihave i stressbehandling under Miljøpunkt Nørrebro. Naturens farver, lugte, lyde, og følesansen modvirker tilsammen stress, som også rammer vores medlemmer i en eller anden grad, grundet flytning til et nyt land. Under julearrangementet lavede vi traditionel dansk julepynt, som kunne bruges hjemme.

14 At udvide kontakten mellem kvinder i hele verden: F otoudstillingen Kvinder i Centralasien i kamp for nye identiteter handler om kvinders kamp i dagligdagen, som den ser ud for kvinder i Centralasien. I forbindelse med ferniseringen blev der afholdt et lille seminar om situationen for kvinder i Centralasien, hvor Umida Ahkmedova fra Usbekistan deltog. Vi havde inviteret hende til Danmark, hvor hun bl.a. åbnede sin fotoudstilling i Vanløse Kulturhus. Udstillingen har også været vist i VerdensKulturCentret, i Dannerhuset og på biblioteket i Helsingør. U ndervisningsfilm. Sammen med filmmanden Thomas Engell og produktionsselskabet Sound of Sunrise har vi lavet en kort undervisningsfilm om danske kvinders vej til politisk indflydelse. Filmen er målrettet kvinder i Centralasien og Kaukasus, men kan bruges i alle lande. Den handler om kvinders deltagelse i kommunalvalgkampen i Danmark. Filmen blev vist første gang på en international kvindekonference i Tblisi.

15 At udvide kontakten mellem kvinder i hele verden: Julegaver til børn. To år samarbejdede vi med foreningen Rainbow i Osh (Kirgisistan), som i praksis hjælper børn, som er blevet hiv-smittet på hospitalet. Vi har sendt 1300 kroner i 2010 og 2000 kroner i 2011 til vores kolleger og venner fra Kirgisistan. De købte legetøj til børnene, som Julemanden (Fader Frost) havde med i en stor sæk ved et jule- (nytårs) arrangement. Organisationen har også købt tøj for pengene, til en dreng Sultan, der passes af sin tante, fordi hans mor har forladt ham og hans far er gæstearbejder i Rusland.

16 At styrke en positiv offentlig holdning til integrationsproblemer: Kaffemøder med politikere Foreningen Verdens kvinder i Danmark arrangerede i december juni 2011 kaffemøder mellem indvandrerkvinder og MF ere fra alle partier. Projektet retter sig mod at skabe kontakt til de politikere, som er aktive i integrationspolitik og gennem intensive samtaler indsamle og formidle viden om etniske minoritetskvinders behov og ressourcer. Ved at give politikerne lejlighed til at få praktisk viden om de etniske minoritetskvinders liv i Danmark vil vi nedbryde fordomme om os og dem og barriererne mellem os. Formålet med projektet også er at synliggøre de nye aktører i den danske ligestillingskamp, nemlig de etniske minoritetskvinder. Vi har brug for at blive synliggjort som den ressource vi er, og ikke som stereotyper. Vi afholdt 6 kaffemøder med MF ere: Martin Henriksen (DF), Henrik Dam Kristensen (S), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Britta Schall Holberg (V), Marianne Jelved (RV), Vivi Kier (K) og et møde med Astrid Krag (SF) i VKC sprogcafe. Foreningen Verdens kvinder i Danmark brugte Folketingets åbningsdag den 4. oktober 2011 til at gøre opmærksom på etniske minoritets kvinder. Vi havde udarbejdet en inspirationsgave til alle medlemmer af det nye Folketing, for at understrege, at vi indvandrerkvinder er en del af samfundet, og kun i samarbejde kan vi udvikle det. Vi gav derfor alle 179 medlemmer af det nye Folketinget vores Charter, som er resultatet af den møderække, vi har holdt med alle partier i foråret: Med venlig hilsen Fra Nørrebros kvinder til Folketinget. I charteret står bl.a.: Se, hør og lyt til etniske minoritetskvinder, der selv udtaler sig på egne vegne! De ønsker at blive hørt og bidrage. De ønsker indflydelse og et fælles talerør. De ønsker at styrke mangfoldighed i samfundet. Vi vil forsætte med at lave lobbyvirksomhed for mere danskundervisning, som et vigtigt spørgsmål for etnisk ligestilling. Vi stræber efter at vores holdninger vil være banebryder for nye love eller beslutningsforslag fra udlændinge- og integrationspolitisk udvalg samt de politiske partier.

17 At skabe og styrke et positivt image af indvandrerkvinder: Stemmer fra kvinder. På Kvindernes Internationale Kampdag har Verdens kvinder i Danmark sat fokus på etniske minoritetskvinders kamp. Eventen er startet med en fernisering af udstillingen Stemmer fra Kringlebakken, som er fiktive valgplakater med indvandrerkvinder. På valgplakaterne står der Ligeret til alle, Flere højtuddannede kvinder, Flere kvinder i politik. Efterfølgende har givet vi stafetten videre til etniske minoritetskvinders kor Verdens Sirener. Koret har samlet 30 kvinder fra i alt 20 nationer, som synger på 15 forskellige sprog. I løbet af eventen har foreningen Verdens kvinder i Danmark arrangeret Express tests til deltagerne om kvinders kamp for politisk indflydelse. Formålet med testen er at udvikle indvandrerkvinders viden om emnet. Deltagerne har også fået en lille pjece, som blev udarbejdet af vores frivillige, og som fortæller kort om kvinders politiske kamp. Indvandrerkvinder mangler viden om kampen for ligestilling, som Verdens kvinder i Danmark ønsker at uddybe med testen. Erfaringen viser, at kvinderne fra f.eks. østeuropæiske lande opfatter d. 8. marts som en festlig dag, hvor mænd skal være gentlemen og give dem blomster og gaver. De har ikke indtrykket af at dagen er Kvinders Kampdag og at målet er at synliggøre aktuelle emner om ligestilling. Mange kvinder fra Asien og Latin Amerika har endog aldrig hørt om Kvindernes Kampdag.

18 Hvem kan være medlem af foreningen? Alle kan blive medlem af Verdens Kvinder i Danmark, hvis de deler organisationens formål og mål som de er beskrevet i vedtægterne: Formålet med foreningen Verdens kvinder i Danmark er at fremme ligestilling og kontakten mellem kvinder i hele verden. Du bliver medlem ved at skrive til bestyrelsen, at du ønsker medlemskab (på mail: kontakt@verdenskvinder.dk eller pr. brev), og indbetale det årlige kontingent på kr. 100,- til foreningens bankkonto (Fælleskassen: registreringsnummer 8411, kontonummer ). Adresse: Blågårdsgade 14, 2.tv København N

Verdens kvinder i Danmark

Verdens kvinder i Danmark Verdens kvinder i Danmark Hvem er vi? Vi er en forening, som består af kvinder fra Kazakhstan, Rusland, Ukraine, Aserbajdsjan, Usbekistan, Hviderusland, Kaukasus, Cuba, USA, Brasilien, Salvador, Bosnien.

Læs mere

VerdensKulturCentret 8. marts 2011

VerdensKulturCentret 8. marts 2011 Op mod 50 kvinder og tre mænd var den 8. marts mødt op i VerdensKulturCentret til debat om det 'dobbelte glasloft' for kvindelige ledere med etnisk baggrund - kvindekamp eller etnisk kamp? I anledningen

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum nr. 1, december 2006 Nyt om Mentorskab Nyt om mentorskab er nyhedsbrev fra socialfondsprojekt Mentorservice. Det første nummer af nyhedsbrevet sendes ud elektronisk. Fra februar 2007 kan vores nyhedsbrev

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering TEMADRØFTELSE 1 B Nøgler til bedre rekruttering Inge-Lisbeth Nygaard, Århus Kommune Astrid Jensen, Sønderborg Kommune Henrik Sønderskov, Forsvaret Jawad Sundoo, Forsvaret Kirstine Østergaard, Undervisningsministeriet

Læs mere

Kvinders rettigheder i et internationalt perspektiv. Dansk Kvindesamfund. D.13. maj 2012 Alma Bekturganova Andersen

Kvinders rettigheder i et internationalt perspektiv. Dansk Kvindesamfund. D.13. maj 2012 Alma Bekturganova Andersen Kvinders rettigheder i et internationalt perspektiv. Dansk Kvindesamfund. D.13. maj 2012 Alma Bekturganova Andersen Hvem er jeg? Baggrund Kom til Danmark i 2004 fra Kazakhstan Har arbejdet i mange år som

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1 Netværk om mangfoldighedsledelse

Nyhedsbrev nr. 1 Netværk om mangfoldighedsledelse Nyhedsbrev nr. 1 Netværk om mangfoldighedsledelse Dette nyhedsbrev er det første i en række nyhedsbreve om ledelse af mangfoldighed og de emner, der ligger inden for området. Nyhedsbrevet bliver udgivet

Læs mere

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 NOTAT Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 Formiddags workshop Sophie Bruun bød velkommen til den første af dagens workshops, som primært fokuserede på årsager til,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast)

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast) Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt

Læs mere

Interkulturelt Kvinderåd. Nyhedsbrev og aktivitetsplan Generalforsamlingen september 2015:

Interkulturelt Kvinderåd. Nyhedsbrev og aktivitetsplan Generalforsamlingen september 2015: 1 Interkulturelt Kvinderåd Nyhedsbrev og aktivitetsplan 2015-2016. Julen nærmer sig, men inden vi drager af sted på ferie, kommer vi lige med sidste nyt fra Interkulturelt Kvinderåd. Vi håber at du bliver

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 L 87 Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 0.

Læs mere

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Forord Powerjobsøgerne er en nonprofit-netværksgruppe for aktive og engagerede jobsøgere og er åbent for alle jobsøgere, som har lyst til at deltage aktivt og

Læs mere

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner.

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner. RÅDET FOR ETNISKE MINORITETER Rådet for Etniske Minoriteter har eksisteret i sin nuværende form siden 1999 og består af 14 medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund. Medlemmerne kommer fra de kommunale integrationsråd

Læs mere

Integration. - plads til forskellighed

Integration. - plads til forskellighed Integration - plads til forskellighed Plads til forskellighed Integration handler ikke om forholdet til de andre. Men om forholdet til én anden - det enkelte medmenneske. Tryghed, uddannelse og arbejde

Læs mere

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Notat Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Til: Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Inddragelse af etniske minoriteter i de

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI UD KA ST ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder DANSK FLYGTNINGEHJÆLP GIV FLYGTNINGE EN FREMTID INSPIRATIONSPJECE TIL AKTIVITETER FOR KVINDER SIDE 2 Erfaringerne i denne pjece stammer fra frivillige i Dansk

Læs mere

FORLØBET NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE

FORLØBET NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE Nyt Netværk er et projekt til integration af nydanskere på arbejdsmarkedet via en frivillig mentorordning. Projektets formål er at skaffe nydanskere i arbejde

Læs mere

NYHEDSBREV. 27. maj fik 8 Bydelsmødre deres bevis efter at have gennemført uddannelsen for Bydelsmødre.

NYHEDSBREV. 27. maj fik 8 Bydelsmødre deres bevis efter at have gennemført uddannelsen for Bydelsmødre. SOMMERENS SIDSTE NYHEDSBREV I dette Nyhedsbrev fortæller vi om Bydelsmødre på summercamp under regnbuen, om rundvisning på Christiansborg, Den Hvide Mand på Nørrebro, nyt fra Styregruppen og siger TILLYKKE

Læs mere

Projekt Forskel gør en forskel

Projekt Forskel gør en forskel Projekt Forskel gør en forskel Resumé Projekt Forskel gør en forskel sigter mod at optimere processen mht. at få flere højtuddannede nydanskere i arbejde i små og mellemstore virksomheder (SMV). Det gøres

Læs mere

Odense Kommunes Integrationspolitik

Odense Kommunes Integrationspolitik I N T E G R A T I O N Odense Kommunes Integrationspolitik ODENSE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK Den 28. november 2001 vedtog Odense Byråd en integrationspolitik for Odense Kommune. Politikken er blevet til

Læs mere

Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne

Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne Mangfoldighed i Tryg Når forskellighed gavner forretningen Trygs indsats på inklusionsområdet har en positiv effekt for forretningen. En del kunder med anden

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år

mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år Min Egen Vej er et mentornetværk for unge kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Dialogforum for integration REFERAT

Dialogforum for integration REFERAT Dialogforum for integration REFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Mandag den 16. april 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund Lars Hede Mette

Læs mere

NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE NYT NETVÆRK OG DIN VIRKSOMHED VIRKSOMHEDSMODELLEN

NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE NYT NETVÆRK OG DIN VIRKSOMHED VIRKSOMHEDSMODELLEN VIRKSOMHEDSMODEL NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE Nyt Netværk er et projekt til integration af veluddannede ledige nydanskere på arbejdsmarkedet via en mentorordning. Projektets formål

Læs mere

BILAG 1 GLADSAXE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK JANUAR 2008

BILAG 1 GLADSAXE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK JANUAR 2008 Forord Byrådet besluttede i august 2006 at igangsætte et arbejde med at formulere en integrationspolitik for Gladsaxe Kommune. Resultatet er nu klar. Baggrunden er, at der i disse år stilles øgede krav

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

Behov for gensidigt medborgerskab

Behov for gensidigt medborgerskab Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke?

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke? En kampagne der skal nedbryde kønsbestemte barrierer til uddannelse, arbejde og foreningsliv blandt kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk Hvorfor ikke? Hvis du vil vide mere - se www.hvorfor-ikke.dk

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes og

Læs mere

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien Aktiviteter vi ved virker Formål Det overordnede formål er at inddrage nydanskere i aktiviteter, der bygger på eller inddrager demokratiske processer. Der

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Nydanske kvinders ressourcer

Nydanske kvinders ressourcer Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 31 Offentligt Kvindeprogrammet status januar 2010 side 1 i fokus Kvindeprogrammets 11 initiativer er: Styrkelse af beskæftigelsen efter Gribskov-modellen. Kvalificering

Læs mere

Målsætning, handleplan og vision for internationalisering på Arden Skole

Målsætning, handleplan og vision for internationalisering på Arden Skole Juni 2013: Det Internationale udvalgs oplæg til: Målsætning, handleplan og vision for internationalisering på Arden Skole Vi lever i en globaliseret og foranderlig verden, hvor vore elever har eller vil

Læs mere

Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere

Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere SSP Odense Første evalueringsnedslag Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere Det første evalueringsnedslag Fokus på projektets første fase - Vidensgrundlaget for projektstart - Opsøgende metoder - Motivation

Læs mere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere 1 Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere Færre med ikke-vestlige oprindelse end dansk oprindelse er medlem af en forening. Men ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Mangfoldighedsorganisering. - Idekatalog til tillidsvalgte, ansatte og valgte i afdelingerne

Mangfoldighedsorganisering. - Idekatalog til tillidsvalgte, ansatte og valgte i afdelingerne Mangfoldighedsorganisering - Idekatalog til tillidsvalgte, ansatte og valgte i afdelingerne Organisering handler om at involvere og engagere medlemmerne og gøre fagforeningen til en konkret, nærværende

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Kulturaftener og debatmøder om kulturer fra forskellige lande

Kulturaftener og debatmøder om kulturer fra forskellige lande Årsberetning 2008 Kulturaftener og debatmøder om kulturer fra forskellige lande Indisk aften lørdag d. 23. februar Baghuset. (ca. 45 deltagere) Vi smagte på indiske lækkerier. Indiske musikere underholdt

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Evaluering Bland dig i byen puljen

Evaluering Bland dig i byen puljen Evaluering Bland dig i byen puljen Information Frist for aflevering af evaluering m.m er 6 uger efter projektets slutdato Sammen med evaluering indsendes kopi af de faktiske afholdte udgifter som ansøger

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann 3 centrale målsætninger for udlændinges integration Nyankomne udlændinge skal sikres den bedst

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

INTEGRATIONSRÅDET. Referat. af møde i. Tirsdag den 20. maj Lokale Gladsaxe Rådhus

INTEGRATIONSRÅDET. Referat. af møde i. Tirsdag den 20. maj Lokale Gladsaxe Rådhus Referat af møde i INTEGRATIONSRÅDET Tirsdag den 20. maj 2008 17.00 19.30 Lokale 2608 Gladsaxe Rådhus Medlemmer Martin Karbech Mouritsen, formand Teddy Nielsen, næstformand Katrine Skov, MB (afbud) Susanne

Læs mere

En hjælp til dig i hverdagen! Få overblik over Danmarks Lungeforenings tilbud og rådgivning

En hjælp til dig i hverdagen! Få overblik over Danmarks Lungeforenings tilbud og rådgivning En hjælp til dig i hverdagen! Få overblik over Danmarks Lungeforenings tilbud og rådgivning 0 Brug os Danmarks Lungeforening har flere forskellige tilbud og rådgivning, som du og dine patienter kan benytte

Læs mere

17. februar 2008, kl , i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg

17. februar 2008, kl , i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 76 Offentligt TALEPAPIR Dato: 19. februar 2009 Kontor: Beskæftigelseskontoret J.nr.: 6695 Sagsbeh.: HTA Fil-navn:

Læs mere

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 18. marts 2015 Dok.nr.: 2014/0026876-47 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Integrationspolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Forord 2

Læs mere

MINO DANMARK ERHVERVSMEDLEM

MINO DANMARK ERHVERVSMEDLEM MINO DANMARK ERHVERVSMEDLEM JEG ER MEDLEM AF MINO DANMARK ERHVERV, DA JEG MENER, AT DET ER VIGTIGT OG NØDVENDIGT MED ET VIDENSCENTER, SOM FOKUSERER PÅ EN BEFOLKNINGSGRUPPE, DER GENERELT BÅDE PORTRÆTTERES

Læs mere

Projektoplysninger vedrørende Projekt ID

Projektoplysninger vedrørende Projekt ID Projektoplysninger vedrørende Projekt ID Projektets formål Projektets formål er at styrke nydanskeres deltagelse i demokratiske processer, herunder det brede fritids- og foreningsliv. Ydermere har projektet

Læs mere

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den Årsberetning 2011 Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat Godkendt i Integrationsrådet den 8.02.2012 Indhold Sammenfatning... 3 Aktiviteter... 3 Møder... 3 Deltagelse i andre mødefora... 4

Læs mere

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne.

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Har du eller en i din familie et handicap? Har du brug for mere

Læs mere

Grønlandske Hus d. 27. nov. 2014

Grønlandske Hus d. 27. nov. 2014 Køb bøgerne i dag Grønlandske Hus d. 27. nov. 2014 V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

SOCIAL-, BØRNE- OG INTEGRATIONSMINISTEREN KÅRER DE FEM VINDERE AF INTEGRATIONSPRISERNE 2013

SOCIAL-, BØRNE- OG INTEGRATIONSMINISTEREN KÅRER DE FEM VINDERE AF INTEGRATIONSPRISERNE 2013 SOCIAL-, BØRNE- OG INTEGRATIONSMINISTEREN KÅRER DE FEM VINDERE AF INTEGRATIONSPRISERNE 2013 Vinderne af priserne Årets nydanske forælder, Årets Kommune, Årets frivillige forening, Årets arbejdsplads og

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Sprogligt repertoire

Sprogligt repertoire Sprogligt repertoire Projektet Tegn på sprog i København at inddrage flersprogede børns sproglige resurser Lone Wulff (lw@ucc.dk) Fokus i oplægget Målsætninger Kort præsentation af pilotprojektet, baggrund

Læs mere

KVINFOs mentornetværk. Kom indenfor

KVINFOs mentornetværk. Kom indenfor KVINFOs mentornetværk Kom indenfor Hvorfor blive mentor? Da jeg startede eget firma, måtte jeg selv sande, at netværk er alfa og omega for at klare sig i Danmark. Alle mine opgaver er hidtil opstået ud

Læs mere

Integrationsrådets årsberetning for 2014

Integrationsrådets årsberetning for 2014 Integrationsrådets årsberetning for 2014 MERN SAFDE INDLEDNING I denne årsberetning beskrives Furesø Kommunes Integrationsråds mødevirksomhed og øvrige aktiviteter i 2014. UDPEGNING AF INTEGRATIONSRÅDET

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

HVORFOR ARBEJDE MED MANGFOLDIGHED I VORES FORENING? Gode grunde og konkrete metoder til arbejdet med mangfoldig inklusion i jeres forening

HVORFOR ARBEJDE MED MANGFOLDIGHED I VORES FORENING? Gode grunde og konkrete metoder til arbejdet med mangfoldig inklusion i jeres forening 1 HVORFOR ARBEJDE MED MANGFOLDIGHED I VORES FORENING? Gode grunde og konkrete metoder til arbejdet med mangfoldig inklusion i jeres forening INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE KOLOFON --- --- --- --- 3 Mangfoldig

Læs mere

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET?

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? PROGRAMGUIDE 2019/2020 10. oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? DERFOR BØR DU VÆRE NYSGERRIG FOREDRAG OG DEBAT MED SIMON AXØ TORSDAG DEN 10. OKTOBER KL. 19.00 I BRABRAND

Læs mere

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Frederiksberg Kommune ønsker, at byen er et attraktivt sted at leve, bo og arbejde for alle borgere uanset etnisk oprindelse. Kommunen ser i udgangspunktet

Læs mere

DIALOG. om indvandrere på arbejdspladsen. Dialogværktøj til tillidsrepræsentanten

DIALOG. om indvandrere på arbejdspladsen. Dialogværktøj til tillidsrepræsentanten DIALOG om indvandrere på arbejdspladsen Dialogværktøj til tillidsrepræsentanten Maj 2005 2 DIALOG OM INDVANDRERE PÅ ARBEJDSPLADSEN Der er brug for dialog LO Århus har i 2004 gennemført en undersøgelse

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Fem foredrag arrangeret af Lystrup Menighedsråd Lystrup kirkehøjskole 2015-2016 Mødet med de andre Det er gennem mødet med de andre vi oplever verden.

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Det gode ældreliv. også for ældre med etnisk minoritetsbaggrund

Det gode ældreliv. også for ældre med etnisk minoritetsbaggrund Det gode ældreliv også for ældre med etnisk minoritetsbaggrund Udgivet af Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde September 2006 Udgivet af: Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Nytorv 19, 3.sal 1450 København

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00 »Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«- UgebrevetA4.dk 31-01-2016 22:00:46 LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den

Læs mere

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 Kære ErhvervsKvinde 2010.. Er helt nyt år står for døren. Tilbage ligger 2009 med alle de oplevelser, glæder, sorger og erfaringer det gav os. Foran os ligger 365

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK

INTEGRATIONSPOLITIK INTEGRATIONSPOLITIK 2015-2018 Titel: Integrationspolitik 2015-2018 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg September 2015 Foto: nilsholm.dk Layout og grafisk produktion: heidiborg.dk

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel

Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel Denne folder er først og fremmest skrevet til jer, der overvejer at få et barn, er gravide eller er på barselsorlov. Formålet med pjecen er dels

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem FRIVILLIGCENTER NYHEDSBREV NR 2 MARTS HILLERØD 2013 Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via

Læs mere

Fællesskab i Forskellighed Nyhedsbrev november 2007

Fællesskab i Forskellighed Nyhedsbrev november 2007 Fællesskab i Forskellighed Nyhedsbrev november 2007 Forumteater med AOF Rejsescenen på fyraftensmøde den 13. november 2007 på Roskilde Sygehus. Om projekt Fællesskab i Forskellighed Projekt Fællesskab

Læs mere

Bland dig i byen. Kom med, borger. Mangfoldighed. er Ishøjs styrke. Ishøjs medborgerpolitik. Inkluder din nabo. Ishøj Kommune

Bland dig i byen. Kom med, borger. Mangfoldighed. er Ishøjs styrke. Ishøjs medborgerpolitik. Inkluder din nabo. Ishøj Kommune Bland dig i byen Kom med, borger Mangfoldighed er Ishøjs styrke Ishøjs medborgerpolitik Inkluder din nabo Ishøj Kommune 1 Forord et medborgerskab i Ishøj Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj...3

Læs mere

Idéhæfte til brug af filmen om

Idéhæfte til brug af filmen om 1 Idéhæfte til brug af filmen om FN s handicapkonvention De fem konkrete situationer i filmen lægger op til debat. Brug filmen til at diskutere vilkår og muligheder for mennesker med handicap i boligen,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere