Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg"

Transkript

1 Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg Tilstede fra HB: Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen, Søren Løkkegaard og Walther Knudsen Fra sekretariatet: Angelika Fiala og Jens Loft Rasmussen Referent: Per Christiansen pkt. 01 Valg af dirigenter: Jette og Walther pkt. 02 Godkendelse af dagsorden Trafikforliget indsættes som pkt. 7. Efterfølgende punkter konsekvensrettes f. s. v. angår nummerering Derefter Godkendt pkt. 03 Godkendelse af referat fra HB-møde 18. august Jette gjorde opmærksom på, at hendes tilbud om at læse korrektur gjaldt Aktivlisten Bjarne mente, at undersøgelsen vedr. kortrettigheder i forbindelse med CykelTuristUgen burde have været medtaget under opfølgningspunkter. Jens Loft redegjorde kort for visse procedurer i.f.t. Kort- og Matrikelstyrelsen Opfølgning Sekretariatet arbejder videre med at få en bekendtgørelsesændring vedr. brug af kort og betaling herfor til Kort- og Matrikelstyrelsen, så betalingen ikke som det er tilfældet i dag - kommer til at udgøre en barriere for udstedelse og brug af cykelkort. Derefter Godkendt pkt. 05 Opfølgningspunkter fra sidste møde 1: FU gennemgår forretningsordenen, og fremlægger forslag til opdateringer på næste HB-møde FU havde ikke fundet punkter der burde ændres. 2: Lygtetælling foretages i uge 48 primært som driftsopgave - OK 3: Trafikpolitik tages op som punkt på næste HB-møde På dagsordenen 4: Der fremlægges forslag til Standardvedtægter for afdelinger på næste HB-møde - På dagsordenen 5: Sekretariatet udarbejder forslag til skattekommissionen vedr. skatteregler, der fremmer cyklismen, og sender den i skriftlig høring i HB. OK. Ved. skatteregler der fremmer cyklisme havde Jens Loft haft en drøftelse med landsformanden. Der bør sættes ind på tre områder. 1. Virksomhedscykler bør kunne bruges til og fra arbejde uden skattemæssige konsekvenser. 2. Skattefri godtgørelse for brug af egen cykel 3. Kørselsgodtgørelse ved brug af cykel bør have samme km-godtgørelse som gælder for brug af bil. Det er vigtigt at der laves regler, der tilskynder virksomhederne til at få medarbejderne til at cykle mere. Virksomhederne er positive, ligesom sundheds- og forbrugerorganisationer støtter det.

2 Forslaget om skatteregler er sendt til skattekommissionen, der ikke nåede at få det med i deres arbejde. Det sendes derfor til Folketingets skatteudvalg. Opfølgning: DCFs forslag til skatteregler vedr. cykling sendes endnu engang til HB Fra listen vedr. opfølgningssager Jens Loft har holdt møde med Flemming Funch og Lars Wilfert fra Retsudvalget. Fremover vil Flemming Funch være i sekretariatet hver onsdag og yde juridisk bistand. Jette foreslår, at det meddeles på hjemmesiden. Mødet med Københavns Politi overlades til København afdeling. Jens Loft deltager gerne. Vedr. Frederiksberg afdeling vil der efter samråd mellem Jens Loft, Københavns afdelingen og Jette blive søgt at finde en løsning. Flemming spurgte til møde med DSB. Der blev svaret, at DSB arbejder med nogle strukturelle udfordringer, men godt ved at bolden ligger hos dem. Pkt. 05 Orientering fra direktøren Meget af sekretariatets virksomhed er under forskellige punkter på dagsordenen. Kampagner VCTA og ABC kører planmæssigt. Ansøgning vedr. LYS PÅ med Ludvig sendes snart. Coca Cola, der er sponsor på Store Cykeldag, har meddelt, at de ikke vil medvirke i 2009, selvom der den 5-årige kontrakt omfattede perioden Dermed slutter Coca Colas engagement i DCF. Sekretariatet tager sig af det kontraktlige mellemværende med Coca Cola. Claus underretter de aktive via Aktivcyklisten. Der er stor interesse for Store Cykeldag hos kommunerne, og der var tilslutning til, at dagen gennemføres under alle omstændigheder eventuelt for Cyklistforbundets egen regning. Sekretariatet undersøger om der allerede fra i år kan findes en ny finansieringsmulighed. I slutningen af året afklares, om TrygFonden fortsat vil sponsorere ABC-kampagnen i de følgende år. Klimatopmødet DCF er blevet involveret i en mulig cykelevent Kyoto Copenhagen. Man vil bl. a. prøve om The ReDiscovery Tour kan bruges som model for diplomatisk cykeltur. Det japanske cyklist forbund står for rutetilrettelæggelsen i Japan. DCF har kontakt med det japanske cyklistforbund om et samarbejde. Jette spurgte om der var planlagt andre events, evt. omkring børns cykling. Jens Loft oplyste, at der var flere ideer, men at de krævede økonomisk opbakning. Han ville vende tilbage til sagen, når der er noget mere konkret. Personale forhold Jacob Troels-Smith er ansat som regnskabschef. Kristian Tommerup Simonsen er ansat som projektmedarbejder, bl. a. med Cykelarbejdspladser. Loa Bendix er ansat som barselsvikar med opgaver vedr. visse projekter og pressearbejde.

3 Cykelviden Cykelviden bliver relanceret med støtte fra Vejdirektoratet. Hjemmesiden ejes af DCF, som betale Pablo Celis, Celis Consult for at være redaktør på indhold og nyhedsbreve. pkt. 06 Øvrige meddelelser a. Fra landsformanden: Claus gennemgik ved bilag og power-point et referat fra konferencen: Fremtidens Transport. Rådet for Større Færdselssikkerhed har fået ny formand: Tom Bencke fra De Konservative. Lemvig indkalder til stiftende generalforsamling for at danne ny afdeling. Nils Grøngård opfordrer til, at vi klager over Danmark til EU sammen med forskellige andre organisationer angående miljøforurening. Vedr. Stærekasser spurgte Bjarne om man kunne lægge en chip i vejen, for at afsløre fartsyndere. Flemming mente at det var vigtigt, at det var synligt at bilisterne blev overvåget. Små, dinglende cykellygter bør undgås, hvilket RfSF er enig i. Claus havde fremsendt kopi af læserbrev vedr. højresving. Der skal en aktiv og skærpet tone til. Walther havde også et indlæg i støbeskeen, så han og Claus ville lige snakke sammen, så der ikke var angribelige divergenser. b. Redaktionen (Finn) Kommunikationsseminaret havde haft deltagelse af lokalredaktører og forbrugerudvalget, ca deltagere. Der havde været gensidig inspiration og generel tilfredshed med seminaret. På redaktionsmødet i december var det blevet drøftet om der var behov for et redaktionsmedlem med IT-indsigt. Det skønnedes ikke nødvendigt. Kommunikationsstrategien er ikke fulgt til dørs, men tages op på redaktionsmødet d. 2. februar Her tages også status og muligheder vedr. EDB op. Der mangler stadig fotos og beskrivelser af nye HB-medlemmer. Der arbejdes på at HBmedlemmer selv kan redigere i teksten på hjemmesiden. Der skal organiseres en model med central registrering af skadesskemaer. Brugertallet på hjemmesiden er fordoblet, og der er kommet mange nye hjemmesider til. c. Fra andre Poul oplyste, at tre medlemmer af Friluftsrådet, samt Danmarks Naturfredningsforening vil forhindre andre organisationer at komme ud i naturen. Opfølgning: Jane Lund Henriksen inviteres til HB-møde for drøftelse af arbejdet i Friluftsrådet Bjarne har forsøgt at kontakte Nils Grøngaard DCF s repræsentant i Rådet for Bæredygtig Trafik angående emnet trafikpolitik. Flemming oplyste, at Nils er meget ophængt, og anbefalede Bjarne at kontakte en anden fra Rådet for Bæredygtig Trafik. Bjarne savnede, i forbindelse med CykelTuristUgen forbindelse mellem Jens Krøjer og sekretariatet. Tilmeldinger samles hos Angelika. Budget og regnskab er i samarbejde med Jacob Troels-Smith. Walther oplyste, at er oprettet på nettet. Det er en wiki, hvor alle kan bidrage og levere.

4 Der er oprettet en ny hjemmeside: Pkt. 07 Trafikforliget Jens Loft gennemgik trafikforliget og oplyste, at flere organisationer har meldt sig som samarbejdspartnere. Han fremhævede bl. a. at der skal laves en konkret plan. I år skal bruges 100 millioner + 34 millioner til konkrete cykelstier + 25 millioner som nævnt i cykelstrategien. En stor udfordring bliver cykelbyprojekter, så der ikke kun kommer 4-5, men 20 cykelbyer. Staten støtter lokale projekter med 30 %. Næste opgave bliver at få kommunerne i gang. Der bliver behov for at få lempet investeringsloft og mulighed for låntagning. Vi skal overveje, hvordan vi kan få andel i projekter, og det må afklares, om der også skal skaffes egenfinansiering på pct., når der er tale om cykelfremmende projekter og kampagner. Bjarne fandt, at vi havde vundet en stor sejr, at det er mange penge, at det er en god døråbner, og at vi bliver anerkendt. Finn ønskede også tillykke og oplyste, at han var blevet kontaktet af lokalpressen (Vestegnen), der har et stort dækningsområde. Søren oplyste, at Jyllands-Posten var blevet mere trafikpositiv og progressiv angående jernbaner, nøjagtigere hurtigtog og nye baneanlæg. Claus mente at mange drømme var gået i opfyldelse, og roste Lise Bjørg Pedersen for en fantastisk indsats. Jette tilsluttede sig rosen til medarbejderne. Poul håbede ikke, det blev udvandet af for mange og for store konsulenthonorarer. Claus havde også et stort skulderklap til Jens Loft, og spurgte, hvad vi skal gøre med de ting, der er nævnt i forliget. Walther mente, at det var en hensigtserklæring. Vi skal arbejde med til at sætte ting i gang og med at holde nogle i ørerne, så det bliver til fornuftige projekter. Han konstaterede at der for DCF ligger en kæmpeopgave, men at det også bliver sjovere at arbejde. Jens Loft mente, at dette var det største, der var sket i hans tre år som direktør. Søren fandt det vigtigt at der blev brugt nye penge. Walter så gerne, at vi støtter kommunernes forslag til gode projekter Jens Kristoffer advarede mod at bruge pengene til pjat Claus havde noteret sig, at Peter Skaarup, DF, havde skrevet om cyklisme. Afslutningsvis mente Jens Loft at vi burde fejre det gode resultat med tre markeringer. 1. En festlig, uformel reception 2. En udbygning af cykelbynetværket 3. Afholdelse af temamøde med afdelingerne. pkt. 08 Økonomi Walther havde holdt et uformelt møde med Jacob, der har bred erfaring og deler DCFs værdigrundlag. Regnskabsafslutningen for 2008 forventes ultimo februar Web-butikken kom ikke i gang, så julesalget blev ikke som forventet. pkt. 09 Landsmøde 2008 workshops 1, 5 og 6

5 Gruppe 6 havde ikke været den store succes, idet det mest var Walther og Michael, der snakkede, og meget gik hen over hovedet på de øvrige deltagere. Gruppe 5 var ikke helt efter planen, men vi kan tage ved lære angående gruppeledelse. Finn mente generelt, at grupperne bør være bedre forberedt. Gruppe 1: Hvordan kan man forbedre cyklistadfæren? Cyklister kontra cyklister. 1. Vi skal selv være foregangsmænd. 2. Der skal være kampagner 3. Samarbejde med cykelhandlere, f. eks kan man ved salg af cykel udgive en folder med 10 gode råd om færdselskultur. Man kan måske søge midler i Cykelpakken Der bør arbejdes på at udforme konkrete forslag. Walther mente at man måtte vælge mellem to muligheder: 1. Find en sponsor og lav materialet. 2. Lav materialet og find en sponsor. Opfølgning Der arbejdes videre med at lave en folder og finde sponsorer til adfærdskampagne. pkt. 10 Landsmøde 2009 med besøg af Esbjergafdelingen) 5 repræsentanter for Esbjergafdelingen, deltog under dette punkt. Claus var glad for Esbjerg-afdelingens imødekommenhed. Angelika bliver praktisk chef Stikord er bl. a. Leje af cykler, underholdning, cykelture, hvem byder velkommen Jens Loft understregede muligheden for lokal fokusering på relevante emner Ansvaret for landsmødets politiske indhold er hos HB og FU. Ansvaret for landsmødets praktiske indhold er hos sekretariatet og Danhostel, Esbjerg. Ansvaret for landsmødets øvrige arrangementer er hos Esbjerg afdeling. Angelika er tovholder og koordinator Pkt. 11 Nøgletal om cykling i landets kommuner Bjarne efterlyste nøgletal indenfor forskellige konkrete emner, så man kan sammenligne sig med andre kommuner. Flemming mente, at flere var interesseret i tilfredshedsniveau end i tal. Jens Loft opfordrede til mere tilgængelige statistikker, samt kommunale cykelregnskaber, gerne med mulighed for samordning. Opfølgning: Sekretariatet arbejder på, at fremskaffe relevante nøgletal for cyklisme Pkt. 12 Standardvedtægter for (nye) afdelinger Der skal ikke laves nye de findes på hjemmesiden Pkt. 13 Cykelvenlig færdselslov efter møde i Justitsministeriet Jens Loft orienterede om mødet.

6 DCF er ved at udarbejde et notat til justitsministeriet med bl. a. flg. emner: Nytænkning også inden for politiet Bør tilpasses cykelpolitikken/færdselsloven Bilers hastighed i byer Cyklisters højresving ved rødt lys og i T-kryds Lastbilers højresving Knallerter væk fra cykelstien Større åbenhed fra politikere ved forsøg Mere aktive ved cykeltyverier Mere imødekommenhed overfor tryghedsbehov Notatet sendes til embedsværket, og der anmodes om møde med justitsministeren. Vi ser gerne, at der nedsættes en arbejdsgruppe med embedsmænd og DCF-repræsentanter om eftersyn af Færdselslovens bestemmelser. Det tager tid at lave et ordentligt notat Walther mente, at vi også skal have fat i vejbestyrelsernes rolle Opfølgning: Notat vedr. Cykelvenlig Færdselslov prioriteres højt, da det også står på trafikudvalgets opfølgningsliste. Pkt. 14. Knallert/cykelsti og elcykler - høringssvar Notat fremsendt Walther gjorde opmærksom på, at det væsentlige i svaret stadig bør være, at knallerter skal væk fra cykelstien, også selvom de skal køre langsommere. Flemming var enig og mente at to-taktskøretøjer burde forbydes af miljømæssige grunde. Jens Kristoffer mente at elcykler kan erstatte små knallerter, hvis folk vil køre på cykelstien. Beslutning: Der skal kun ændres, så knallerter kommer væk fra cykelstierne, med tilhørende argumentation Opfølgning Jens Loft og Walther færdiggør høringssvar vedr. lovændringerne vedr. lille og stor knallert, og sender det til justitsministeren Pkt. 15 Fremtidens cykelturisme VisitDenmark arbejder med bl. a. Fremtidens cykelturisme, da cyklen er et godt brand for Danmark Der blev fremlagt flere gode ideer Det bør overvejes, om der skal indføres lavere hastighedsgrænser på de kommuneveje, som en national cykelrute følger Pkt. 16. De forskellige udvalg og projektgruppers arbejdsopgaver Udsat til senere møde Pkt. 17. HBs interne arbejde hvordan støtter vi hinanden? Claus indledte med at opfordre til at man støtter og roser hinanden og er med til at vise, at HB er en politisk ledelse. Han efterlyste reaktioner, når han sendte mails og ideer til HB Walther konstaterede at meget var blevet anderledes, siden han sidst var HB-medlem. Udvekslingen af synspunkter og oplysninger var blevet væsentlig nemmere og støttede Claus opfordring.

7 Flemming var glad for, at der er et forum, hvor der også er mulighed skæve idéer. Finn savnede ind imellem nogle konklusioner og inputs til brug for møder m.v. Jens Kristoffer følte sig truffet, men fandt ikke, at der var grund til at reagere, hvis man var enig. Poul mente at vi godt må rose vore samarbejdspartnere og fortælle om gode oplevelser. Claus var ikke interesseret i rygklappere, men ønskede nye indfaldsvinkler Jens Loft mener at HB og sekretariatet skal hænge sammen. Sekretariatet vil gerne være stolte af deres HB Finn ønskede flere informationer fra sekretariatet til HB Bjarne havde ikke haft tid til at svare på bl. a. faglige indlæg. Så gerne kritik og ping-pong mellem møderne Jette og Søren har ikke altid tid og ressourcer til at svare, og opfattede ofte indlæggene som orientering. Jens Loft oplyste, at nyheder løbende kan følges på hjemmesiden, og at sekretariatet endvidere forsøger at orientere HB om de væsentligste ting, som det var sket i forbindelse med det indgåede trafikforlig. Pkt. 18 Eventuelt Søren arbejder med de enkelte kommuners trafikhandlingsplaner. Det er meningen at der skal være links til dem på DCFs hjemmeside Jens Loft mente, at linket skulle til Cykelviden Flemming havde fået opfordring til at Københavns afdeling stillede med person til PR. Det tages op på bestyrelsesmøde i Københavns afdeling Bjarne så gerne, at der var budgetopfølgning på hvert møde Jens Loft svarede, at Jacob p.t. har nok at gøre med at sætte sig ind i systemerne, men at sekretariatet vil overveje, hvordan der kan skabes en større gennemsigtighed om økonomien. Jens Loft gjorde opmærksom på medlemsstatistikken, så afdelingerne kan følge med i bevægelserne. Betalingstermin januar er et problem, når folk lige har handlet ind til jul og betalt nytårsregninger. Jens Loft efterlyste idéer til hvordan man får unge ind i HB, så generationsskiftet bliver sikret. En mulighed, der bør overvejes, er etablering af ungdomsafdelinger i uddannelsesbyer. Walther gjorde opmærksom på, at personalesituationen havde medført at budgetopfølgning ikke havde været mulig. Han ville ikke love en skriftlig budgetopfølgning til hvert møde, da det krævede mange ressourcer, men væsentlige elementer ville HB naturligvis blive orienteret om. Claus skal til årsmøde i Vejcenter Sjælland, hvor man skal diskutere at sætte farten op fra 80 km/t til 90 km/t på udvalgte strækninger. Gennemsnitsfarten er flere steder ca. 94 km/t, hvor grænsen er 80 km/t. Walther mente at Vejdirektoratet havde fået vredet armen om, da det fik ny direktør. Poul oplyste at Danmarks Naturfredningsforening havde studenterkommiteer på universiteterne. Måske kunne DCF anvende en lignende model pkt. 19 Opfølgningspunkter fra dette møde: 1. Sekretariatet arbejder videre med at få en bekendtgørelsesændring vedr. brug af kort og betaling herfor i Kort- og Matrikelstyrelsen - sekr 2. Forslag til skatteregler vedr. cykling sendes endnu engang til HB sekr/fu 3. Jane Lund Henriksen inviteres til HB-møde for drøftelse af arbejdet i Friluftsrådet - FU 4. Der arbejdes med at finde sponsorer til adfærdskampagne sekr 5. Sekretariatet arbejder på, at fremskaffe relevante nøgletal for cyklisme - sekr

8 6. Notat vedr. Cykelvenlig Færdselslov prioriteres højt, da det også står på trafikudvalgets opfølgningsliste. - sekr 7. Jens Loft og Walther færdiggør høringssvar vedr. lovændringerne vedr. lille og stor knallert, og sender det til justitsministeren Jens loft og Walther Pkt. 20. Evaluering af mødet. Finn var glad for, at Angelika havde været med, så gerne flere sekretariatsmedarbejdere til HBmøder, og var i øvrigt godt tilfreds Flemming var glad for at møde Esbjerg-afdelingen Angelika var superglad for at kunne deltage og var især tilfreds med, at hun nu kan sætte ansigter på HB-medlemmerne Jens Kristoffer var glad for at møde Angelika. Mødet havde været godt, men styringen måske lidt for stram Jens Loft roste Jette for god styring, var glad for at mødet blev holdt udenfor København, fandt Claus power-point spændende og syntes at det havde været et rigtig godt møde. Bjarne var godt tilfreds og fandt det positivt, at Claus havde medbragt en sang. Søren var glad for, at man holdt sig godt til dagsordenen, men kunne godt have brugt lidt flere pauser Poul syntes togturen var lettere end forventet, de fysiske rammer var gode, og der var en god dialog, hvor man kom til bunds i sagerne Claus var imponeret over den måde, dirigenterne havde klaret den omfangsrige dagsorden Walther var enig i det meste. Så gerne, at den politiske medarbejder Lise traf HB. Havde megen ros til Jette, for hendes måde at lede på. Jette var glad for, at mødet var væk fra København, glad for at møde Angelika og Esbjergafdelingen og glad for at have set rammerne for landsmødet. Per er stort set enig med alle foregående talere og glad for den gode mødedisciplin, der gør referentens arbejde nemmere.

Referat af HB-møde den 16. august 2008

Referat af HB-møde den 16. august 2008 04-2008 Referat af HB-møde den 16. august 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Søren Løkkegaard, Walther Knudsen Afbud: Anders Hybholt

Læs mere

Referat af HB-møde den 28. marts

Referat af HB-møde den 28. marts 02-2009 Referat af HB-møde den 28. marts Tilstede fra HB: Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen og Søren Løkkegaard Fra sekretariatet: Jens Loft

Læs mere

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Annabel Voller, Annette Pax Koertz, Bjarne Brændeskov (suppl), Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche,

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/6 31. maj 2012 csh Dagsorden møde nr. 3/2012 Referat af HB-møde 03/2012 den 31. maj 2012 på Oslo-færgen I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 15. marts 2008

Referat af HB-møde den 15. marts 2008 02-2008 Referat af HB-møde den 15. marts 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Søren Løkkegaard, Walther

Læs mere

Referat af HB-møde den 9. april 2005

Referat af HB-møde den 9. april 2005 Referat af HB-møde den 9. april 2005 Til stede Fra HB: Annie Hammershøi, Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Gerhard Gliese. Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Per Christiansen, Poul Petersen. Sabine

Læs mere

Referat af HB-møde den 24. marts 2007

Referat af HB-møde den 24. marts 2007 02-2007 Referat af HB-møde den 24. marts 2007 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Bent Jensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Poul Petersen Fra sekretariatet:

Læs mere

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Bo Houmann (administrationschef)

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Bo Houmann (administrationschef) Referat af HB- møde 2/2010 den 10. april 2010. Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Mike White, Poul Petersen (supp) og Søren Løkkegård.

Læs mere

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 05-2006 Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 Tilstede fra HB: Annie Hammershøi, Claus Hansen, Gerhard Gliese, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Benedicte Leyssac og Bjarne

Læs mere

Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7.

Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7. 01-2010 Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7. Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White, Søren

Læs mere

Referat af HB-møde den 20. august 2005

Referat af HB-møde den 20. august 2005 Referat af HB-møde den 20. august 2005 Til stede Fra HB: Annie Hammershøi, Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Gerhard Gliese, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Per Christiansen, Poul Petersen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 10. november 2007

Referat af HB-møde den 10. november 2007 05-2007 Referat af HB-møde den 10. november 2007 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen (fra kl. 13). Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af HB-møde i Viborg den august 2007

Referat af HB-møde i Viborg den august 2007 04-2007 Referat af HB-møde i Viborg den 18.-19. august 2007 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen (Pkt. 1 til 11, samt 13. og 14.), Bent Jensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens

Læs mere

Referat af HB- møde 5. februar 2011

Referat af HB- møde 5. februar 2011 17-02- 2011/tjj Referat af HB- møde 5. februar 2011 I mødet deltog: Anette Pax Koertz, Claus Steffen Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White, Poul Petersen (suppl.) og Walther

Læs mere

Referat af HB-møde den januar 2007

Referat af HB-møde den januar 2007 01-2007 Referat af HB-møde den 20.-21. januar 2007 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Poul Petersen Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af HB-møde den januar 2008

Referat af HB-møde den januar 2008 01-2008 Referat af HB-møde den 19.-20. januar 2008 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen,

Læs mere

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White,

Læs mere

Referat af HB-møde den 11. marts 2006

Referat af HB-møde den 11. marts 2006 02-2006 Referat af HB-møde den 11. marts 2006 Tilstede Fra HB: Annie Hammershøi, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Gerhard Gliese, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Poul Petersen, Benedicte Leyssac,

Læs mere

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN 24. marts 2012 Referat af møde nr. 2/2012 Side 1/9 csh Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 11. november 2006

Referat af HB-møde den 11. november 2006 06-2006 Referat af HB-møde den 11. november 2006 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Claus Hansen, Gerhard Gliese, Finn Ivo Heller, Jens Kristoffer Jensen, Jørgen Hansen, Poul Petersen (fra kl. 11).

Læs mere

Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7 Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp) til kl. 16,00), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike

Læs mere

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 457 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 8. september 2010 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 BALLERUP KOMMUNE Dato: 27. juli 2015 Tlf. dir.: 44 77 33 08 Sagsid: 29.09.00-P20-2-15 Notat Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra:

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling 3. maj 2014 Referat Der var ca. 10 deltagere til generalforsamlingen, incl. bestyrelse og Cyklistforbundets direktør. Valg af ordstyrer og referent

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Generalforsamling 2015 Fredag den 8. maj 2015, kl. 11.30 12.00. Dokk1, Havnen, Aarhus Referat 1. Valg af dirigent Hovedbestyrelsen foreslår, at kommunaldirektør Søren Lund Hansen vælges som dirigent. Søren

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl til Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe, Lone, Knud, Bjarne, Peter, Søren, Kim, Poul

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl til Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe, Lone, Knud, Bjarne, Peter, Søren, Kim, Poul Referat fra arbejdsgruppemøde: Emne: Arbejdsgruppemøde Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl. 1630 til 1830 Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe,

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 28. januar 2012 csh Dagsorden møde nr. 1/2012 Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Anette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Kundby Lokalforum Onsdag. D. 12.2.18, kl. 10 Hos Søren, Trønningevej 14A, Kundby Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsordenen - OK 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat. Styrelsesmøde d. 16. september 2016 kl (frokost fra ) på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

Referat. Styrelsesmøde d. 16. september 2016 kl (frokost fra ) på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle Referat Styrelsesmøde d. 16. september 2016 kl. 12.00 17.00 (frokost fra 12.00-12.30) på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), best.medl.

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent).

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent). Bilag 1 Notat 15. juli 2015 Referat HB jam Pkt. 3 Referat af Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 20. juni 2015 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Birgitte Rønning, Mike Hedlund- White, Claus

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN PRÆSTEMOSEN

GRUNDEJERFORENINGEN PRÆSTEMOSEN BESLUTNINGSREFERAT Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Præstemosen tirsdag den 19. april 2016 kl. 19.00 på Risbjerggård, Hvidovrevej 241. Dagsordenen var: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere.

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Referat af Generalforsamling 2014

Referat af Generalforsamling 2014 Referat af Generalforsamling 2014 Tirsdag den 29. April kl. 19:30 Grundejerforeningen Hørsholm Søpark HUSK Kontigent skal betales SENEST 31.Maj 2014 på Reg. nr.: 1551 og Kontonr.: 3170170040 Moldrupvej

Læs mere

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Notat 24-06-2014 HB-møde jam Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Deltagere: Jette Gotsche, Annabel Voller, Birgitte Rønning, Mike Hedlund-White, Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Rudi Tobisch og

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Socialdemokratiet i Fredensborg

Socialdemokratiet i Fredensborg Den 9. august kl. 20.00 21.00, Medborgerhuset Egedal Dirigent: Lasse Lynæs Referent: Merete Brejl Deltagere:, Lasse, Jan, Peter, Jacob, Helge, Lars, Dorte L., Kirsten, Christian, Annett og Merete (referent)

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 7. april 07 på Sekretariatet

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 7. april 07 på Sekretariatet Referat - af forretningsudvalgsmøde den 7. april 07 på Sekretariatet Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Anvendelse 3. Justering af dagsorden 4. Forretningsudvalgsrunde 5. FU On The Road 6. Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende:

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: Referat Ordinær Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn 27-01-2017 kl. 17.30 præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. kaptajnen.

Læs mere

Referat af HB- møde den 9. april 2011 i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde den 9. april 2011 i Rømersgade 5-7 Ref. nr. 022011/Per Christiansen Referat af HBmøde den 9. april 2011 i Rømersgade 57 Tilstede fra HB: Annette Pax Koertz, Bjarne Brændeskov (suppl.), Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 2012 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Referat fra møde 01-14 i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl. 8.00 11.00 Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Deltagere: John Pedersen Koordinatorrep. (næstformand og mødeleder) Claus Lind

Læs mere

Kasserer: - regnskabet er færdigt der mangler kun sidste godkendelser.

Kasserer: - regnskabet er færdigt der mangler kun sidste godkendelser. + Referat FU-møde 10.4.2013 Danmarks Sportsdanserforbund Mødegruppe: FU møde Referent: FR Dato: 10.4.2013 kl. 17.30 Sted: Park Inn, Kastrup Tilstede: Flemming Riis, Hasse Stentoft, Karen Pedersen, Claus

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. www.jaernen.dk REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. Dagsorden (ifølge vedtægterne) A. Valg af dirigent. B. Bestyrelsens beretning. C. Fremlæggelse af det reviderede

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Evt. ansvarlig for opfølgning. GF2 Michael: GF2 er udmærket, god energi, der er kommet styr på sagerne, ingen mangler.

Evt. ansvarlig for opfølgning. GF2 Michael: GF2 er udmærket, god energi, der er kommet styr på sagerne, ingen mangler. Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for VVS Mødedato: Mandag den 5. marts 2018, kl. 12-14. Mødested: Møde indkaldt af: Deltagere: Milnersvej 48, 3400 Hillerød, mødelokale 1 (1. sal) Arne Frandsen, på vegne af

Læs mere

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording.

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august. 2012 kl. 19.00 På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Dagsorden: Underpunkter: Beslutninger: Mødedeltagelse Deltager

Læs mere

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense Referat HB 03 2. februar 2013 Scandic Odense Hvidkærvej 25 5250 Odense Deltagere Peter Jensen, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Arne Jensen, Københavns Badminton Kreds Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Valg af ordstyrer og referent 13. april 2013 Referat Mike White ordstyrer og Jørgen Østeraa referent. Bestyrelsens årsberetning Mike aflagde mundtlig

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra mødet den 3. maj 2016: 2. Rapportering: Godkendt

1. Godkendelse af referat fra mødet den 3. maj 2016: 2. Rapportering: Godkendt Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 23.08.2016 Mødested: Klubhuset Kl: 19:00 Deltagere: Torben Mansberg,Torben Hansen, Michael Christiansen, Søren Christensen, Per Dalsgaard, Christian Therp, Bent Bagger Sørensen

Læs mere

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN 12. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 12. marts 2012 kl. 19:30. Sted: Korsagergård, salen. Der var repræsenteret 42 grundejere. Formand, Erik Ødemark bød velkommen. 1. Valg af

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 18. august 2012 csh Dagsorden møde nr. 4/2012 Referat af HB-møde 04/2012 den 28. august 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Dagsorden Referat Dato: 22. januar 2013 Tid: Kl. 13-15 Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Afbud: Jens Chr. Birch deltager under behandling af punkt 1. Afbud fra Carsten Sand Nielsen og Lars Møller. Punkter:

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Cyklistforbundet, Roskilde afdeling den

Referat af Generalforsamling i Cyklistforbundet, Roskilde afdeling den Referat af Generalforsamling i Cyklistforbundet, Roskilde afdeling den 18.03.19 Til generalforsamlingen var der i alt 9 fremmødte. 1. Valg af ordstyrer Bjarne bød velkommen. John blev valgt som ordstyrer.

Læs mere

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Dagsorden og referat Dato: 10. januar 2013 Tidspunkt: kl. 18.00 Hos: Susanne Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Agenda 1. Godkendelse af dagsorden og sidste

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4.

Læs mere

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset ALHOLM SKOLEN 10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset Til stede: Mona,, Lise, Susanne C., Flemming, Kim, Pernille, Kasper, Viktor, Vagn, Lena, Vibeke og Sheila

Læs mere

Sommerfest: Sæt kryds i kalenderen 23/8 Festarrangør til Sommerfest søges!

Sommerfest: Sæt kryds i kalenderen 23/8 Festarrangør til Sommerfest søges! GRUNDEJERFORENINGEN GRANLY NYHEDSBREV MAJ 2008 WWW.SANDKROGEN.DK Indhold: Referat fra generalforsamlingen d. 27/3-2008 Formandens beretning 2007 Sommerfest: Sæt kryds i kalenderen 23/8 Festarrangør til

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Ungdomsbo. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 144, mandag den 14. januar 2013 kl. 16.00

Ungdomsbo. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 144, mandag den 14. januar 2013 kl. 16.00 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 144, mandag den 14. januar 2013 kl. 16.00 Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum. (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Referat HB 01 15. 16. juni 2012 Hotel Scandic Odense Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Dagsorden 00.00 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Referent: Susanne Damsgaard-Larsen

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Referent: Susanne Damsgaard-Larsen Mødetype: Dato og sted: 23/2 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved administrationen (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen Fraværende: Claus Hedegaard

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Formanden Lise Petersen bød velkommen til årets generalforsamling. Valg af dirigent: Lise foreslog på bestyrelsens

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Møde- og informationsaktivitet

Møde- og informationsaktivitet Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27. januar 2014 kl. 19:00 i Skuldelev Hallen Dagsorden: 1. Valg af dirigent Poul Henrik Hedeboe, Svanholm valgt til dirigent 2. Formandens

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Det Danske Forældreråd Rygaards Skole

Det Danske Forældreråd Rygaards Skole Dato: 7. oktober 2010 Sted: Parloir Dirigent: Jørgen Frandsen Referent: Jette Kayerød Christensen Referat fra Forældrerepræsentantskabsmøde for Det Danske Forældreråd, den 7. oktober 2010 1. Dagsorden

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård.

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård. Forum: Seniorrådsmøde Tid: Mandag den 3.3 2014 kl. 9-12 Sted: Rådhuset Værløse, Bryllupssalen Deltagere: Arne Ziegler, Lis Dybkjær, Uffe Østergård, Annie Klug, Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening REFERAT Generalforsamling 2017 Dato: 25.03.2017 Sted: Brogaarden, Middelfart Foreningens formand Dorte Hagedorn åbnede generalforsamlingen og bød deltagerne velkommen. 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN Generalforsamlingen

Læs mere

KFK Generalforsamling 2014. Referat

KFK Generalforsamling 2014. Referat 1 KFK Generalforsamling 2014. Referat Tilstede fra bestyrelsen: Henry Pedersen Torben Lund Jensen Per Knudsen Dan Saugstrup Ole Bruun Thomas Stark Afbud fra bestyrelsen: Jens Behrens Antal stemmeberettigede:

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 12. november 2016 HB-møde tbs Godkendt referat af hovedbestyrelsesmøde den 12. november 2016 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Henrik Eriksen, Mike Hedlund-White

Læs mere

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens Trafikudvalget (2. samling) B 115 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Dato: 27. august 2008 Dok.: LST41056 Sagnr.: 2008-154-0141 Udkast til tale til ministeren til brug for samråd A i Folketingets

Læs mere

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den kl. 18.00 22.00 Sted Ejby Hallen Halvej 5 5592 Ejby Mødedeltagere Administrationen Stig Egede Hansen, HB formand for Jagthundeudvalget Kirstein Henriksen,

Læs mere