Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3"

Transkript

1 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3

2 EFTERÅR MED KONTRASTER Jeg ved ikke, hvad det er, der gør efteråret til den særlige årstid, som det er. Hvad det er ved efteråret, som får så mange følelser op i en, af så modsatrettet karakter: af vemod, af glæde, af længsel, af lethed, af sorg, af afklarethed, af foruroligelse, af ro. Efteråret er sådan en tid, som de fleste mennesker har en mening om. Nogle bliver mismodige, når de lyse dage og nætter erstattes af mørke og rusk, mens andre nyder de klare efte årsfarver og duften af våd jord. Om det er det ene eller det andet, eller måske lidt af begge dele, så er efteråret en tid, der gør krav på vores opmærksomhed. Det er vel derfor, at efteråret er en så særlig årstid. Man bliver mindet om den hver gang man går udenfor sin dør, - af farverne af lugtene, af solskinnet, af den klare, skarpe luft, og af tusmørkets farver. Det er intense måneder før kulde og rusk og dvale indtræffer, og det er måneder, som jeg i hvert fald, for alt i verden ikke kan undvære. Der er noget uigenkaldeligt ved hvert eneste efterår. Og samtidig er efteråret begyndelse. For børnene er det den tid, hvor skolen starter igen eller måske for første gang, efter den lange sommerferie, og vi voksne vender tilbage til arbejdet. Det bringer løfter om nye oplevelser, måske nye venskaber, men i hvert fald om en tilbagevenden til hverdagens glæder, bekymringer og udfordringer. Og nu begynder efterårstiden også her i kirken. Efteråret med Trinitatistiden er kirkeårets dagligdag, men det er jo netop i dagligdagen, at vi lever. Så derfor skal kirken ikke kun være festernes kirke og ikke kun sorgens kirke, men netop kirke i det daglige travle liv. Med alle de modsatrettede følelser, som vi bringer herhen til livets kirke. Velkommen til et nyt efterår. Lene Funder AT VÆRE PÅRØRENDE TIL EN PERSON MED EN DØDELIG SYGDOM Tirsdag den 9. september kl i Butterup kirke får vi en spændende gæst, nemlig Studievært, journalist, forfatter og foredragsholder Eva Jørgensen. Eva Jørgensen vil fortælle om det, at være pårørende til en person med en dødelig sygdom, men især om, hvordan hun selv betragter døden og har fundet vej gennem smerten og sorgen. Et væsentligt foredrag for alle os, der lever! Da vi ved, at mange gerne vil være med til sådan en aften og vi jo kun har et begrænset antal pladser i Butterup kirke, kan man allerede nu melde sig til (og dermed sikre sig en plads). Send en mail til Vibeke Husk fulde navn og telefonnummer og hvor mange man kommer. Det er gratis at deltage.

3 DET SKER I DIT SOGN PRÆSTERNE TRÆFFES BEDST Vibeke Helweg-Møller (kbf.) træffes mandag - torsdag kl eller efter aftale. Fredag er fridag. Ønsker man en personlig samtale, da ring venligst i forvejen på telefon Man kan også sende en mail: helst kun korte forespørgsler eller bestilling af nye attester ikke noget, der haster! Ønsker man at bestille dåb eller vielse, så ring venligst, da mange ting kan klares allerede i telefonen. Lene Funder træffes på tlf eller på mail: Mandag er fridag. Ved ferier henviser telefonsvareren til vikarierende præst. GUDSTJENESTER PÅ TUSE LOKALCENTER: Vi holder gudstjenester i dagligstuen på Tuse Lokalcenter: Torsdag d. 28. august (Vibeke) Torsdag d. 11. september (høst v. Lene) Torsdag d. 9. oktober (Vibeke) Torsdag d. 27. november (Vibeke) Torsdag d. 18. december (Lene) Gudstjenesterne starter kl. 14 og bagefter byder menighedsrådet på kaffe og kage. HAR DU BRUG FOR TRANSPORT TIL LOKALCENTER-GUDSTJENESTER? -så brug vores kirkebil. Holbæk taxa BestiI selv, men husk at sige, at det er som kirkebil og husk at bestille hjemtur osse. KONFIRMATION 2015 Konfirmationsinvitationerne til det kommende år er udsendt og konfirmanderne er også allerede tilmeldt. Skulle der alligevel være nogen, der af en eller anden grund endnu ikke har fået meldt sig til, kan det nåes endnu. Datoerne er: Lørdag d. 9. maj i Butterup kirke Søndag d. 10. maj i Tuse kirke Torsdag d. 14. maj (Kristi Himmelfart) i Tuse kirke Lørdag d. 16. maj i Tuse kirke Det er dog ikke givet, at der er pladser tilbage på alle datoer - ring evt. til Vibeke og hør nærmere. Konfirmationsdatoerne for 2016 offentliggøres i dette nummer af kirkebladet og samtidig på vores hjemmeside. Det er dog ikke muligt, at reservere dato hos os før invitationerne sendes ud i begyndelsen af april Elever på Tuse skole, bosiddende i vore sogne, får automatisk tilsendt invitation, men går man på en af Holbæks privatskoler eller en anden skole og bor man her i sognet, er man meget velkommen til at kontakte Vibeke og høre nærmere. MENIGHEDSRÅDET HOLDER MØDE 12. august i kirkehuset i Tuse. 22. september i mødesalen i Butterup. 28. oktober i mødesalen i Tuse. Når ikke andet er anført, starter mødet kl. 19. Alle menighedsrådets møder er offentlige, og enhver er velkommen til at være med og høre mere om menighedsrådets arbejde.

4 BAMSEGUDSTJENESTE I TUSE KIRKE Søndag d. 26. oktober kl Hvad enten din bamse er kæmpestor eller lillebitte, så tag din bamse i lommen; i tasken eller i favnen - og kom og vær med til Bamsegudstjeste. Vi har brug for rigtig mange bamser til årets bamsegudstjeneste og alle bamser vil blive målt, så de kan være med til årets bamseteaterforestilling: "DEN STØRSTE OG DEN MINDSTE BAMSE" En enestående chance for at give din bamse netop den rolle, den fortjener. Der er plads til alle! Andre tøjdyr og bedsteforældre er selvfølgelig også velkomne! Efter gudstjenesten byder vi på saft og honningmadder både til små og store, mennesker og bamser. SPIREKOR OG BØRNEKOR Kor og kammerater, sang og sjov, leg og læring. Sommerferien er slut og dermed går en ny korsæson går i gang. I dette efterår udvides samarbejdet imellem Tuse-Butterup og Tveje Merløse kirkes børnekor, og vi bliver dermed fast to korledere, der hver tirsdag kan tilbyde: Spirekor klasse og Børnekor klasse. Begge kor øver hver tirsdag fra kl til Vi øver både samlet og hver for sig. Er du interesseret i at gå til kor, eller har du spørgsmål, så kontakt: Korleder og kirkesanger: Therese Adorján Ankjær. Mail: dk, tlf eller fang mig i kirken om søndagen. Tilmelding til korene er nødvendig, både for gamle og nye korbørn.

5 ALLE HELGEN Søndag den 2. november Dagen, hvor vi i kirken mindes vore døde. I Butterup ved gudstjenesten kl I Tuse ved gudstjeneste kl Ved begge gudstjenester nævnes navnene på dem, der er døde i sognet i årets løb, og der tændes lys for hver enkelt. Pårørende inviteres særskilt, men alle andre, der har nogen at mindes, er selvfølgelig også meget velkomne. KONCERT MED INGER PETRI I TUSE KIRKE Søndag den 23. november kl Vi gentager succesen fra sidste år og holder igen i år koncert med Solosanger Inger Petri. Ligesom sidste år medvirker også Therese og Jesper Adorján Ankjær. Therese er cellist og underviser i cello og kor på Musikskolen Holbæk. Herudover spiller Therese i trioen "Con Tango", vokalgruppen "Intakt" og med sin mand, Jesper, i "Duo Kokos". Jesper Adorján Ankjær er akkompagnatør/pianist og underviser på Sejrgaardsskolen i Tølløse. Han spiller i swingbandet "KlosterBand", vokalgruppen "Intakt" og med sin hustru, Therese, i "Duo Kokos". Inger Petri er autodidakt solosanger gennem 14 år. Sang er fritid ved siden af fuldtidsjob. Vi glæder os til en hyggelig eftermiddag i den smukke Tuse Kirke. Koncerten vil byde på danske viser, musicals, operetter og enkelte operaarier. Der vil også være et par små før-julsange, som en lille forsmag på decembers komme. LØRDAGSDÅB I de kommende måneder er der planlagt lørdagsdåb lørdag d. 5 oktober kl i Tuse kirke v. Vibeke Helweg-Møller

6 Vi pløjed og vi så'de vor sæd i sorten jord, så bad vi ham os hjælpe, som højt i Himlen bor, og han lod snefald hegne mod frosten barsk og hård, han lod det tø og regne og varme mildt i vår. Alle gode gaver de kommer ovenned, så tak da Gud, ja, pris dog Gud for al hans kærlighed! Sådan lyder første vers af Jacob Knudsens kendte høstsalme fra 1891, og her knap 120 år efter, lyder den stadigvæk hvert år til høstgudstjenester i kirker landet over. Høstgudstjenesterne har ingen fast plads i kirkeårets kalender, men er mange steder alligevel blevet en tradition, fordi vi har brug for at udtrykke vores taknemmelighed og glæde over jordens mangfoldighed, og måske besinde os på vores ansvar overfor skaberværket. Også her i Butterup og Tuse holder vi hvert år høstgudstjenester. I år bliver det med en familiegudstjeneste søndag d. 21. september i Tuse og en traditionel høstgudstjeneste i Butterup søndag d. 28. september. Begge gudstjenester starter kl SANGAFTNER I KIRKEHUSET I løbet af efteråret vil der igen være mulighed for at deltage i vores populære sangaftner. Der bliver to aftner med hyggeligt samvær, fællessang og kaffebord. Datoerne er: Onsdag d. 24. september kl. 19 Onsdag d. 12. november kl. 19 Ved sangaftenen d. 24. september, vil der være fællessang og fortællinger om sangene ved Ole Albér. Ole er uddannet sanglærer og korleder. I mere end 20 år har han arbejdet med stemmer, og både i sit sangpædagogiske arbejde og som sanger, har han benyttet Højskolesangbogen. Hans fortælling om Højskolesangbogen, har fokus på de mest benyttede komponister, og sammenspillet imellem melodierne og teksterne. Ofte når der fortælles eller skrives om højskolesangene, ligger fokus på teksterne, men som musiker er Oles udgangspunkt melodierne. Nogle af de komponister vi møder, kender vi også fra andre kompositoriske værker. Det gælder f. eks. Weyse og Carl Nielsen. Andre kender vi næsten kun fra Højskolesangbogen, og det er noget af det Ole kommer ind på i løbet af vores sangaften. Begge gange har vi vores organist Per ved klaveret, og vores kirkesanger Terese hjælper os med at holde tonen. Vel mødt.

7 Foredrag med Eva Jørgensen Tirsdag d. 9. september kl i Butterup kirke. Familiehøstgudstjeneste søndag d. 21. september kl i Tuse kirke. Sangaften Onsdag d. 24. september kl i kirkehuset i Tuse. Høstgudstjeneste søndag d. 28. september kl i Butterup kirke. Bamsegudstjeneste søndag d. 26. oktober kl i Tuse kirke. Alle Helgengudstjenester søndag d. 2. november kl i Butterup kirke og kl i Tuse kirke. Sangaften onsdag d. 12. november i kirkehuset i Tuse. Koncert med Inge Petri søndag d. 23. november kl. 15 i Tuse kirke. HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT KOMME TIL GUDSTJENESTE? Bor du på Tuse lokalcenter, og har du brug for en til at hente dig ved din gadedør og følge dig til gudstjeneste, og selvfølgelig også til at følge dig hjem igen, så ring til den præst, der har gudstjenesten, Vibeke eller Lene , så Sørger vi for at der kommer en og henter dig. KFUM-SPEJDERNE Tuse bjerg gruppe - de grønne spejdere Mødes hver uge i spejderhytten i Butterup, Butterup byvej 17. Har man lyst til at være med, kan man, efter alder kontakte følgende: Bævere (6-10 år) Mødedag mandag Helle Simonsen,tlf Juniortroppen (10-12 år) og Spejder/seniorgruppen (13-16 år) Mødedag mandag Leder.Thomsen KONFIRMATION 2016 Konfirmationsdatoer for 2016 er: Lørdag d. 30. april i Butterup Søndag d. 1. maj i Tuse Torsdag d. 5. maj (Kr.h.fart) i Tuse Lørdag d. 7. maj i Tuse Det er IKKE!! muligt, at reservere datoer hos os allerede nu. Invitationer til konfirmation og forberedelse bliver sendt ud ca. 1. april til de elever fra vores sogne, der går i 6. klasse på Tuse skole. Elever fra Hagested-Gislinge, Kundby og Udby-Hørby sogne modtager invitation derfra, ligesom forberedelse og konfirmation finder sted der. Bor man i Butterup eller Tuse, men går i skole andetsteds og vil man gerne konfirmeres her, er man nød til selv at ringe til Vibeke ( ) og blive skrevet op til invitation - gerne snarest muligt. NÆSTE NR. AF KIRKEBLADET Udkommer medio november. Redaktør Vibeke Helweg-Møller. Deadline 1/10.

8 GUDSTJENESTER I BUTTERUP OG TUSE KIRKER DATO BUTTERUP TUSE Søndag 24/8 10.s.e. Trin. ingen 9.00 MKA Søndag 31/8 11.s.e. Trin LF ingen Søndag 7/9 12.s.e. Trin. ingen VHM Søndag 14/9 13.se. Trin VHM ingen Søndag 21/9 14.s.e. Trin. ingen LF (Familie-Høst) Søndag 28/9 15.se. Trin VHM (Høst) ingen Søndag 5/10 16.s.e.. Trin. ingen VHM Søndag 12/10 17.s.e. Trin VHM ingen Søndag 19/10 18.s.e. Trin. ingen LF Søndag 26/10 19.s.e. Trin. ingen VHM (Bamse) Søndag 2/11 Alle Helgen VHM VHM Søndag 9/11 21.s.e. Trin. ingen LF Søndag 16/11 22.s.e. Trin VHM ingen Søndag 23/11 sidste s. e. Trin. ingen LF Søndag 30/11 1.s.i advent VHM VHM KIRKEBILEN KØRER - gratis for dig til gudstjeneste, koncert eller foredrag. Fra din dør til kirke eller menighedssal. Ring til Holbæk Taxa på tlf og bestil kørsel. HUSK, samtidig også at bestille hjemtur. Butterup-Tuse sogn Sognepræst (kbf) Vibeke Helweg-Møller Butterup Byvej 4, 4420 Regstrup tlf Mail: Sognepræst Lene Funder Forchammersvej 11, 2.tv., 1920 Frederiksberg Tlf Mail: Kirkesanger og korleder Therese Adorjan Ankjær Tlf Mail: Formand: Jytte Poulsen Vestervangen 42, 4300 Holbæk Tlf Kasserer: Henrik Dahl Birkevej 19, Tuse, 4300 Holbæk Giro: Butterup kirke Kirkeværge Lars Berggren, Hesselvad 9, 4420 Regstrup Tlf Graver Bent Nederby Pedersen, Butterup Byvej 6, 4420 Regstrup Tlf Organist Hanne Christensen, Baggesens Have 86, 4300 Holbæk. Tlf Tuse kirke Kirkeværge Inge Skovgaard Madsen, Nykøbingvej 32, 4300 Holbæk. Tlf Graver: Hanne Larsen, Graverkontoret, Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk. Tlf Organist Per Egholm, Gisegårdsvej 29, 2650 Hvidovre. Tlf Udg.: Butterup-Tuse Menighedsråd Red.: Sognepræst V. Helweg-Møller Find os på: eller og kig ind på hjemmesiderne: og Her kan du finde oplysninger om gudstjenester, arrangementer, kirkebladet og meget andet. PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielse og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m.m. henvender man sig til èn af sognets

Læs mere

NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4

NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4 NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4 Side 10: Film og foredrag om C.S. Lewis Side 11: Foredrag: Skæld ud på Gud Side 12: En rejse i Det Gamle Testamente Tveje Merløse

Læs mere

NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE

NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE 2015 NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE TAK! Tak er kun et fattigt ord, siger vi. Og det er såmænd også meget sandt. For vel kan det synes, som om de tre bogstaver

Læs mere

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale:

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale: KIRKEBLADET E F T E R Å R V I N T E R 2 013 H Ø J B Y L U M S Å S O D D E N Kirkekunstneren Niels Larsen Stevns (1864-1941) er kendt for sine fantastiske altertavler, hvor han ville male Kristus i det

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Efterår 2012 Hvorfor tror du egentlig på Gud? 5 gode grunde til at tro på Kristendommens

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS KIRKEBLAD For Voldum og Rud Sogne Tema: VOLDUM KIRKEHUS Nr. 100 april-december 2014 KÆRE ALLE SAMMEN! Kirkeblad nr. 100! Det er værd at fejre, det er i hvert fald lidt sjovt. Samtidig med, så er dette

Læs mere

August Vetterslev - Høm Kirkeblad 2013

August Vetterslev - Høm Kirkeblad 2013 August - Høm Kirkeblad 2013 Efterårets høstgudstjenester Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide, og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med grønne

Læs mere

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 TEMA: BEGRAVELSE LÆS OGSÅ OM: Alle Helgens Aften Spil Dansk Dagen Gud og Spaghetti Tirsdags Café - og meget mere TERSLØSE SKELLEBJERG NILØSE RUDS VEDBY FILADELFIA

Læs mere

Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan.

Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan. Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan. Brande-Grene Kirkehøjskole se s. 7 Blåhøj: Allehelgens gudstjeneste 1. oktober kl. 19.30

Læs mere

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3 SogneNYT 1 Samtalegruppe Samtalegruppe - et tilbud til dig, som har mistet. Kirkerne i Fjerritslevområdet (gl. Fjerritslev kommune) har

Læs mere

FREDENS KIRKE NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015

FREDENS KIRKE NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015 FREDENS KIRKE SVENDBORG NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015 LIVSTEGN Af sognepræst Lars Peter Wandsøe Kristiansen Dette kirkeblad dækker forårs- og forsommermånederne marts april maj og juni. De fire mest livskraftige

Læs mere

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne Nr. 4 September - Oktober - November 2015 21. årgang Haurum Sall Granslev Houlbjerg Konfirmationsdatoer Velkommen til de nye konfirmander Se velkomstfolder

Læs mere

November Vetterslev - Høm Kirkeblad 2013

November Vetterslev - Høm Kirkeblad 2013 November Vetterslev - Høm Kirkeblad 2013 Julekoncert i Vetterslev kirke - Marie Carmen Koppel Onsdag den 11. december klokken 19.30 får Vetterslev og Høm sogne besøg af en af Danmarks største stemmer.

Læs mere

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4 Fredens Sogn Odense Nr. 3-2013 juni - juli - august Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2 Tak til forårets minikonfirmander Side 3 Sankt Hans fest Side 4 Koncert med Alsobate Side 5 Konfirmation

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 4 OKTOBER - DECEMBER 2015 Fyrtårnet Der er intet så smukt som at sejle langs Danmarks kyster. Se Danmark fra søsiden. Se byerne der ligger spredt inde på land.

Læs mere

Vemmelev og hemmeshøj. kirkeblad. Forårets konfirmationer. side 10. 24. Årg ang Juni- august 2015

Vemmelev og hemmeshøj. kirkeblad. Forårets konfirmationer. side 10. 24. Årg ang Juni- august 2015 Vemmelev og hemmeshøj kirkeblad 3 Forårets konfirmationer side 10 24. Årg ang Juni- august 2015 Præstens Hjø rne Set & Sket Kun med hjertet ser man rigtigt H en imod slutningen af min barsel har jeg besøgt

Læs mere

Kirkebladet SODERUP, KR. ESKILSTRUP, ST. TÅSTRUP, TØLLØSE, UGERLØSE SOGNE. Maj - September 2013 Nr. 2

Kirkebladet SODERUP, KR. ESKILSTRUP, ST. TÅSTRUP, TØLLØSE, UGERLØSE SOGNE. Maj - September 2013 Nr. 2 Kirkebladet SODERUP, KR. ESKILSTRUP, ST. TÅSTRUP, TØLLØSE, UGERLØSE SOGNE Maj - September 2013 Nr. 2 Tanker fra en strandkant Der er ingenting i verden så stille som sne. Det totale fravær af lyd, når

Læs mere

NORDBORG SOGNS Nummer 4 December 2013 55. årgang

NORDBORG SOGNS Nummer 4 December 2013 55. årgang NORDBORG SOGNS Nummer 4 December 2013 55. årgang Foto: Karen Bruun Lawrence Vi pløjed og vi så de vor sæd i sorten jord, så bad vi ham os hjælpe, som højt i Himlen bor, og han lod snefald hegne mod frosten

Læs mere

3Formandens 3 minutter SIDE 2. Konfirmationer SIDE 4 Koncerter i Fredens Kirke SIDE 6 Sankt Hans fest SIDE 9. Nr. 3-2015 JUNI JULI AUGUST

3Formandens 3 minutter SIDE 2. Konfirmationer SIDE 4 Koncerter i Fredens Kirke SIDE 6 Sankt Hans fest SIDE 9. Nr. 3-2015 JUNI JULI AUGUST 3Formandens 3 minutter SIDE 2 Konfirmationer SIDE 4 Koncerter i Fredens Kirke SIDE 6 Sankt Hans fest SIDE 9 Nr. 3-2015 JUNI JULI AUGUST 2 ADRESSER Sognepræst, kbf. Christian Raun Larsen, Vestre Distrikt

Læs mere

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time.

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Egeskov Kirke SEP. - OKT. - NOV. 2010 35. ÅRGANG Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Foto: Helle

Læs mere

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2014 september - november

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2014 september - november KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING 2014 september - november Kirkelig vejviser www.kjellerupkirke.dk LEVRING KJELLERUP Bygaden 55 Kirkebakken 10 Graver: Ny graver er ved at blive ansat. Kontakt

Læs mere

KIRKEBLAD HUNDIGE OG KILDEBRØNDE

KIRKEBLAD HUNDIGE OG KILDEBRØNDE KIRKEBLAD HUNDIGE OG KILDEBRØNDE Juni - Juli - August 2015 Tillykke til konfirmandårgang 2015! En ny sæson med mange aktiviteter: Kilden - Hyggeligt Samvær Nål, tråd og garn - Gudstjenester - Fællesspisning

Læs mere

Det ny kirkeblad. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne. December 2009 - Februar 2010 Nr.

Det ny kirkeblad. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne. December 2009 - Februar 2010 Nr. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne December 2009 - Februar 2010 Nr. 1 Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere vores 4 sognes nye kirkeblad,

Læs mere

Tema: høst. www.dianalundkirker.dk. Tersløse Skellebjerg Niløse Filadelfia. Høst i Musikalsk legestue. Blad nr. 33 september oktober november 2013

Tema: høst. www.dianalundkirker.dk. Tersløse Skellebjerg Niløse Filadelfia. Høst i Musikalsk legestue. Blad nr. 33 september oktober november 2013 Kirke blad Blad nr. 33 september oktober november 2013 Høst i Musikalsk legestue Alt det som gror i min have ender en gang i min mave Jeg spiser et æble så tit jeg har lyst gumle og gnaske fumle og vaske

Læs mere

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 19. Årgang Nr. 4 Efterår 2014 Kirkebladet & for Smidstrup Skærup sogne Kirkebladet / 19. årgang / Nr. 4 / Efterår 2014

Læs mere

Det sker i FOLKEKIRKEN. September Oktober November 2008. Munke Bjergby Kirke Flinterup Stenlille Stenmagle LIVET I KIRKEN KIRKEN I LIVET

Det sker i FOLKEKIRKEN. September Oktober November 2008. Munke Bjergby Kirke Flinterup Stenlille Stenmagle LIVET I KIRKEN KIRKEN I LIVET Det sker i FOLKEKIRKEN September Oktober November 2008 Kirke Flinterup LIVET I KIRKEN KIRKEN I LIVET Det sker i Det sker i 2 16-2008 Stor gospelkoncert i kirke Torsdag den 4. september, kl. 19.30 i kirke

Læs mere

Bindslev-Sørig. Nr. 3 5. årgang september-oktober-november 2015

Bindslev-Sørig. Nr. 3 5. årgang september-oktober-november 2015 Bindslev-Sørig kirkeblad Nr. 3 5. årgang september-oktober-november 2015 Kirkelige handlinger maj, juni og juli 2015: Bindslev Kirke Dåb: Ingen handlinger siden sidste Kirkeblad Vielser/ velsignelser:

Læs mere

Sognebladet for Nørholm

Sognebladet for Nørholm Sognebladet for Nørholm Tegning: 2. klasse fra Nørholm skole INDHOLD: - Velkommen til vores nye organist - Lokale kunstnere udstiller i bladet og på hjemmesiden - Julegave fra kirken: GRATIS klippekort

Læs mere

MÅLØV KIRKE SEPTEMBER 2014 - JANUAR 2015. Nr. 2-32. årg.

MÅLØV KIRKE SEPTEMBER 2014 - JANUAR 2015. Nr. 2-32. årg. MÅLØV KIRKE SEPTEMBER 2014 - JANUAR 2015 Nr. 2-32. årg. Prædikantliste LH Lisbeth Hannibal, MA Michael Andersen, FJ Frede Jørgensen, EJ Elisabeth Jørgensen, NG Niels Granvig Kirkekaffe i kirken efter hver

Læs mere