Efterår 2015 nr. 4 KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Efterår 2015 nr. 4 KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT"

Transkript

1 Efterår 2015 nr. 4 KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

2 ØSTER LØGUM OG GENNER KIRKER Sognepræst (barselsvikar) : Anne Bundgaard Hansen Søndergade 9. Øster Løgum Tlf , Organist: Kirsten Borella Carlson Tlf ØSTER LØGUM KIRKE Graver: Elisabeth S. Jensen Tlf , Gravermedhjælper: Mette Schrøder-Jørgensen Kirkesanger: Conny Wolff, tlf MENIGHEDSRÅDET Formand: Martin Ugilt Thomsen Hovslundvej 33, tlf Næstformand og kirkeværge: Carsten Mørk-Ebsen, Nr. Hjarupvej 43, tlf Kasserer: Karin Work, Rugbjergvej 14, tlf Kontaktperson: Trine Bjerg Ørum, Vestervej 17, Alf Ingfeldt, Stationsvej 59, GENNER KIRKE Graver: Anne Andersen, Tlf Gravermedhjælper: Kenneth Poulsen Kirkesanger: Ellen M. Skøtt, tlf MENIGHEDSRÅDET Formand: Erik Berg, Vestertoft 5, , Næstformand: Mette Hagesen, Nedertoften 6, tlf Kasserer og kontaktperson: Hans Chr. Deele, Genner Bygade 29, tlf Kirkeværge Kjeld Leen, Kokhaven 20, tlf Metha Diemer, Kirkevænget 4, tlf TYSK FRIMENIGHEDSPRÆST Frank Menke. Tlf Vakant - Günther Barten fra Ladelund, kan kontaktes. KIRKE OG SOGN er udgivet af Øster Løgum og Genner menighedsråd. Bladet trykkes hos HOTTRYK Grafisk Kommunikation SAMTALE Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet men neske i fortrolighed. Præsten har 100% tavshedspligt. DÅB Tid og sted for dåben aftales telefonisk, og der aftales også et møde i hjemmet, hvor præsten og forældrene gennemgår dåbsritualet. Barnet skal have en fødsels- og navneattest fra personregistret, inden det kan døbes. Der skal være mindst tre faddere ved dåben. Faddere skal være døbt og have nået konfirmationsalderen. VIELSE Tid og sted for vielsen aftales telefonisk. Når parret har fremskaffet en prøvelsesattest (som fås på folkeregistret i bopælskommunen og den må højest være fire måneder gammel på bryllupsdagen), medbringes den til en samtale, hvor vi gennemgår ritualet og vælger samler. Det skal vælges to bryllupsvidner. Man kan ikke blive viet på højhelligdagene. BEGRAVELSE/BISÆTTELSE Dødsfald skal inden 48 timer anmeldes til sognepræsten i det sogn, hvor afdøde havde bopæl. Sædvane er, at en bedemand kontaktes, som ordner papirerne og andre praktiske ting. Bedemanden eller familien kontakter så præsten om tid og sted for begravelsen/bisættelsen.

3 Når man ser det hele sådan lidt fra oven Af Anne Bundgaard Hansen Søndag d. 31. maj havde vi også dåb på gudstjenesten i Øster Løgum. Vi er inde i en periode, hvor der åbenbart bliver både født og døbt mange børn i vore sogne. Det er jo super dejligt, og det altid en fornøjelse, som præst at få lov til at nedbede Guds velsignelse og putte tre små håndfulde vand på hovedet af et lille barn. Når vi holder dåb, så er der som regel et ønske om at tage billeder undervejs, og det var der naturligvis også denne søndag. Og så var der så lige et ekstra spørgsmål; om de måtte have lov til at lade en drone flyver over kirken bagefter og tage billeder af dåbsfølget. Og det måtte de selvfølgelig gerne bare den ikke forvildede sig inden i kirken. Eneste betingelse jeg stillede, var at dronen lige kom så højt op, så vi kunne få et oversigtsbillede af kirken! For dét var da en chance, og det kom der nogle fine billeder ud af. Og så ser tingene nu altså bare anderledes ud sådan lidt ovenfra. Når man ser det hele sådan lidt fra oven ja, så er der nogle detaljer der forsvinder, men til gengæld kan vi bedre se helheden. Sådan kan det også være i livet nogle gange. Vi kan blive så optagede at enkelte detaljer, så vi mister sansen for helheden. Nogle gange skal vi naturligvis interessere os for de små ting - for detaljen. Og der skal også mange små detaljer til for at skabe et billede. Ligesom på de gamle fjernsyn, hvor man let kunne se de mange bittesmå farvede prikker, der dannede billedet. Men man skal altid på afstand af detaljerne for at kunne se, hvad det forestiller. Sådan kan det også være med livet. Vi kan fortabe os i detaljer i små petitesser, ja, vi kan fortabe os så meget, at vi mister sans for helheden, og vi mister overblikket. Så kan det nogle gange være nødvendigt at træde et skridt tilbage, trække vejret dybt og prøve at kigge på tingene i et lidt større perspektiv. Livet består af mange små øjeblikke. Nogle gode nogle dårlige. Det, der er vigtigt er, at vi samler flest af de gode øjeblikke. Livet kan forme sig meget forskelligt for os. Men i sidste ende betyder det også en del, hvordan vi anskuer livet, og hvad vi vælger at gøre med det. Og der kan netop det at træde et skridt tilbage og nogle gange løfte os lidt op fra detaljerne - få lidt fugleperspektiv det kan hjælpe os til at gå til livet med fornyet mod, og gøre os i stand til at bide livet i låret, og gøre netop dét, vi hver især er sat til at bidrage til livet med. Så kommer de gode øjeblikke næsten så sikkert som AMEN i kirken. Anne Bundgaard Hansen Sognepræst

4 Nøøøj, det for børn i Øster Løgum kirke søndag d. 10. november kl. Nye Børnegudstjeneste menighedsrådsi Øster Løgum Kirke medlemmer i Øster Løgum For andet år i træk har Øster Løgum sogn minikonfirmander. Undervisningsforløbet afsluttes med en børnegudstjeneste, som minikonfirmander skal være med til at lave. søndag Efter gudstjenesten d. 8. november er der saftevand/kaffe kl.. og kage. I sidste blad præsenterede vi det nye medlem i Genner. Denne Kom Vi glæder til børnegudstjeneste os til at mange og børn og voksne i kirken! gang minikonfirmandafslutning gælder det i Øster Løgum, Kirke hvor der er kommet to nye medlemmer Gospelkoncert i menighedsrådet. med Hovslund Her Børneunivers præsenterer de sig selv: Kom og hør hvordan en dåb er fuld af håb! Torsdag d. 28. november kl i Øster Løgum Kirke Jeg hedder Alf Ingfeldt, og går ind i menighedsrådet, Igen i år har da vi jeg været synes så det heldige, er spændende, at Børneuniverset at bejde har med sagt præst ja til at og holde personale, gospelkoncert. kan jeg godt medindflydelse på det kirkelige og samar- være De øver med hele i det dagen kirkelige sammen arbejde. med Da en professionel jeg har lide. gospelsanger. Jeg kommer Til selv koncerten fra et kristent om aftenen hjem i viser de os, hvad de har lært i løbet siddet af dagen. som Vejle, sang der først i drengekor og det suppleant blev så til ungdomskor i Vor frelsers Kirke, i Kirken plejer at blive fyldt, så kom i Maria i god tid Øster Løgum me- voksenkor. Vejle. og Her er Englen jeg med i Øster Løgum/Genner Minikonfirmanderne fra sidste nighedsråd i Genner år Kirke søndag d. 8. november kl de en fortælling sidste Jeg om hedder englen og Trine en bonusfar- Bjerg Ørom, en børnevenlig perioder og musikalsk der gudstjeneste og bor i Øster for alle Løgum aldre. sammen med er jordemo- to og været min mand Thomas og vores 2 piger Ellen og med For længe, ved længe Margrethe. siden gik Maria rundt i et land langt næsten herfra. Hun alle var Jeg glad har og ønsket havde at et gå dejligt ind liv i menighedsarbejdet, fordi inden jeg hun har skulle lyst til giftes at få med indblik Joseph. i det or- det varede møder, nemlig ikke ved længe jeg Så Maria lidt om, var meget ganisatoriske glad. Pludselig arbejde en der dag er omkring da Maria kirken, var hvad alene det i huset, er kom og derudover en engel vil på jeg besøg. gerne Ikke være bare med så-tidan går en lille ind en med sikre pjuskede kirken som vinger et sted, men hvor en vi stor alle og har flot lyst at jeg til. engel At med have vinger til at der komme var blanke og føler og os en en glorie del oppe af. Jeg over holder hovedet der strålede, så Maria næsten ikke kunne se ud af øjnene. Hun blev meget forskrækket og nok også lidt bange, men englen sagde til hende. Ja, hvad mon englen sagde? Kom og lyt kom og se når performer og kirkemusiker Tine Mynster folder denne fortælling ud igennem musikalsk og visuelt.

5 Voksenkoret søger medlemmer! Det kræves ingen optagelsesprøve, og man behøver ikke at kunne læse noder for at være med i koret, men kun have lyst til at synge. Det er gratis at synge med i koret. Koret øver torsdage i lige uger kl i Øster Løgum Kirke. Du kan få yderligere oplysninger hos organisten, Kirsten Borella Carlson på SES VI? Aktivitetskalender, nyheder og orientering Konfirmandindskrivning og opstart Der tilbydes konfirmandforberedelse i skoleåret 2015/2016 forud for konfirmation i henholdsvis Genner Kirke søndag d. 24. april 2016 kl og Øster Løgum Kirke søndag d. 1. maj 2016 kl For alle der ønsker konfirmation på ovenstående dage er der indskrivning til konfirmationen i begge kirker søndag d. 6. sep: Kl. i Genner og kl i Øster Løgum. Først holder vi gudstjeneste sammen, så er der kaffe, og herefter orienterer sognepræst Anne Bundgaard Hansen om konfirmandforberedelsen og alle konfirmander skrives ind. Der er sendt individuelle invitationer til de enkelte konfirmander. Hvis der er spørgsmål til konfirmationsforberedelsen er man velkommen til at kontakte sognepræsten.

6 Minikonfirmand I efteråret deltager alle elever på 3. årgang i Hovslund Børneunivers i minikonfirmandundervisning. Det drejer sig om seks undervisningsgange, hvor børnene bliver introduceret til nogle af kristendommens og livets helt store spørgsmål. Undervisningen bærer præg af leg, fortælling og mange andre spændende ting. Det vil foregå dels på skolen og dels i kirken. Det er sognepræsten Anne og organisten Kirsten, som står for undervisningen og der er en lærer fra skolen med. Hele minikonfirmandforløbet afsluttes med en børnegudstjeneste i Øster Løgum kirke d. 8. november kl.. Her skal børnene være med til at sætte deres præg på gudstjenesten. Der vil ligge nærmere information om forløbet på skolens intra når tiden nærmer sig for opstarten sidste i september. Høstgudstjeneste Søndag d. 4. oktober er der høstgudstjenester i begge kirker: I Genner kirke er det kl. med efterfølgende kirkekaffe. I Øster Løgum kirke er det kl og herefter går vi over på kroen og afholder sognedag med kaffebord og amerikansk lotteri. Halv mand helt menneske historien om en mirakuløs mand Kom til et spændende foredrag med René Nielsen i Hovslund Forsamlingshus: Onsdag d. 28. oktober kl Tænk det utænkelige. At vågne op på et sygehus og ved selvsyn konstatere, at begge dine ben er væk. Et scenarie, der får dagligdagens udfordringer, forandringer og små konflikter til at blegne. Det utænkelige blev virkeligheden for René Nielsen. I et humoristisk og tragikomisk foredrag sættes forandringsbegrebet på spidsen. Hvordan erkender vi som menneske, at intet nogensinde vil blive som tidligere et foredrag, der handler om, hvordan et menneske møder og håndterer forandringer for efterfølgende at skabe endnu stærkere resultater. Tilmelding til Trine Ørom på mail: eller på tlf Foredraget er gratis, men vi beder om tilmelding af hensyn til kage og kaffe. Allehelgen Alle Helgens søndag d. 1. november er dagen, hvor vi mindes dem, vi har mistet og hvor vi læser navnene op på dem, som vi har mistet i vore sogne siden sidste Alle Helgen. Alle er velkomne denne søndag, hvor gudstjenesten er i Genner kl og i Øster Løgum kl Gudstjenesten vil lægge vægt på plads til eftertænksomhed vi skal lytte til oplæsning af digte og forskellig musikalske indslag. Derudover bliver der mulighed for at tænde lys, og lysene kan efter gudstjenesten tages med ud og sættes på gravene. Gospelkoncert Torsdag d. 26. november kl i Øster Løgum kirke. Børnene fra Hovslund børneunivers har igen i år haft besøg af en professionel gospelsanger, som hele dagen har undervist dem. Kom og vær med til en koncert, hvor kirken fyldes af musik og sang så taget næsten letter. Genner kirkes fødselsdag Traditionen tro fejrer vi Genner kirkes fødselsdag. Først holder vi gudstjeneste, og derefter går vi ned i forsamlingshuset og spiser tarteletter og suppe. I forsamlingshuset vil fængselspræst Claus Helsbøl, bosiddende på Kalvø, fortæller om sit arbejde indenfor fængslets mure

7 blandt mennesker, der har forbrudt sig mod samfundets love. Renbæk statsfængsel ved Toftlund i Sønderjylland indviede juli sidste år en helt ny kirke i forbindelse med fængslet. Det skete med deltagelse af bl.a. dronning Margrethe, justitsminister Karen Hækkerup og biskop Elof Westergaard. Det er en arkitektonisk meget smuk og anderledes kirke og forsamlingshus - et hus med mange indgange. Projektet er meget nytænkende inden for både Folkekirken og Kriminalforsorgen, da der også lejlighedsvis er gudstjenester og andre folkelige arrangementer for mennesker også udenfor murene. Desuden er der også en lille kunstnerbolig med atelier, foruden bibliotek og cafe. Julemarked søndag d. 6. december Sæt allerede nu X i kalenderen og kom og vær med til julemarked i Præstegården i Øster Løgum 2. søndag i advent d. 6. december. Kirkebog Øster Løgum Døbte: 14. maj Nelly Mechlenborg van Ewijk 24. maj Christian Armani Vyff 31. maj Elly Durst Schmidt 21. juni Celina Anna Biel 28. juni Niels Bjerg Ørom Begravede og bisatte: 1. juli Carl Schmidt Genner: Døbte: 5. juli Luna Bohsen Pedersen Begravede og bisatte: 5. august Orla Skov Hansen Praktiske oplysninger Kirkebilen DANTAXI, Tlf Kirkebilen er gratis og skal bestilles dagen før brug senest kl Det skal oplyses at det drejer sig om kørsel til kirken og det er gratis. Kirkebakken Alle med særlige grunde (alder, handicap, barnedåb m.v.) er velkomne til at køre op til kirken i egen bil. Man er også velkommen til at bestille kirkebilen, også selv om man er den eneste, der skal med, og det kun er kirkebakken, man har svært ved at komme opad. Det gælder både Øster Løgum og Genner kirke. Mandag er kirkepersonalets fridag Kirkepersonalet holder fri om mandagen. Man kan naturligvis altid ringe og indtale en besked på telefonsvaren eller sende en mail, så vil man blive kontaktet hurtigst muligt.

8 August Gudstjenester Gudstjenester Genner Øster Løgum Vinter Vinter Genner Genner Kirke Kirke Øster Øster Løgum Løgum Kirke Kir DECEMBER DECEMBER 13. s.e. trin. kl aug. Luk. 10, Sjelborg-Pedersen 2. dec; 2. Matt. dec; 21,1-9 Matt. 21,1-9 (1.s. i advent) (1.s. i advent) kl kl kl. kl. September Kirkens Kirkens Fødselsdag Fødselsdag 9. dec; 9. Luk. dec; 21,25-36 Luk. 21,25-36 (2.s. i advent) (2.s. 14. s.e. i advent) trin. kl kl kl kl sep. De ni læsninger De læsninger Luk. 17, Konfirmandindskrivning 16. dec; 16. Matt. dec; 11,2-10 Matt. 11,2-10 (3.s. i advent) (3.s. i advent) kl kl Ingen Ingen 15. s.e. trin. Asmussen Asmussen 13. sep. Matt. 6, dec; 23. Joh. dec; 1,19-28 Joh. 1,19-28 (4.s. i advent) (4.s. i advent) Ingen Ingen kl. kl. 16. s. e. trin sep. dec; 24. Luk. dec; 2,1-14 Luk. 2,1-14 (Juleaften) (Juleaften) Luk. 7, kl kl. Sjelborg-Pedersen og og kl kl s.e. trin sep. dec; 25. Luk. dec; 2,1-14 Luk. 2,1-14 (1. juledag) (1. juledag) kl. kl. Luk. 14,1-11 Ingen Ingen 26. dec; 26. Matt. dec; 23,34-39 Matt. 23,34-39 (2. juledag) (2. juledag) Ingen Ingen kl. kl. Oktober 30. dec; 30. Luk. dec; 2,25-40 Luk. 2,25-40 (Julesøndag) (Julesøndag) Løjt Kirke Løjt Kirke Løjt Kirke Løjt Kirke 18. s.e. trin. kl kl kl kl okt. Matt. 22, JANUAR Sognedag JANUAR Høstgudstjeneste 1. jan; Luk. 2,21 (Nytårsdag) 19. s.e. trin. kl okt. jan; Luk. 2,21 (Nytårsdag) kl kl kl Mark Champagne Champagne og kransekage og kransekage Champagne Champagne og 9.00 og kransekage 20. s.e. trin okt. jan; 6. Matt jan; 2,1-12 Matt 2,1-12 (h.t.k. (h.t.k. søndag) søndag) kl. kl. Sjelborg-Pedersen kl Matt kl Spejdernes Spejdernes nytårsparole nytårsparole Børnegudstjeneste Børnegudstjeneste 21. s.e. trin. 25. okt. Joh. 4, jan; 13. Luk. jan; 2,41-52 Luk. 2,41-52 (1.s.e. (1.s.e. h.t.k) h.t.k) Ingen Ingen kl. kl. November 20. jan; 20. Matt. jan; 17,1-9 Matt. 17,1-9 (S.s.e.h.t.k) (S.s.e.h.t.k) kl kl Ingen Ingen Alle Helgens dag Asmussen Asmussen nov Matt. 5, jan; 24. Aftensgudstjeneste jan; Aftensgudstjeneste kl kl Ingen Ingen 23. s.e. trin nov. jan; 27. Matt. jan; 20,1-16 Matt. 20,1-16 Ingen Ingen kl. kl. Matt. 22,15-22 Børnegudstjeneste Tine Mynster (Septuagesima) (Septuagesima) kirkekaffe kirkekaffe Konfirmandgudstjeneste Konfirmandgudstjeneste 24. s.e. trin nov. FEBRUAR FEBRUAR Matt. 9,18-26 Sjelborg-Pedersen 3. feb; 3. Mark. feb; Mark. 4,1-20 4,1-20 (Seksagesima) Sidste (Seksagesima) s. i kirkeåret 22. nov. kl. kl. Ingen 9.00 Ingen Konfirmandgudstjeneste Konfirmandgudstjeneste Matt. 25, feb; 10. Matt. feb; 3,13-17 Matt. 3,13-17 (Fastelavn) (Fastelavn) kl. kl nov Kl Kl Børnegudstjeneste Børnegudstjeneste 1. s. i advent Kirkens fødselsdag Claus Helsbøl 17. feb; 17. feb; Matt. 4,1-11 (1.s. i fasten) kl Ingen 17Matt. 4,1-11 (1.s. i fasten) kl Asmussen Asmussen Ingen December 21. feb; 21. Aftensgudstjeneste feb; Aftensgudstjeneste Ingen Ingen kl kl dec. 2. s. i advent 24. feb; 24. Matt. feb; 15,21-28 Matt. 15,21-28 (2.s. i fasten) (2.s. i fasten) kl kl. 9.00

KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT Efterår 2012 nr. 3 KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT ØSTER LØGUM OG GENNER KIRKER Sognepræst (barselsvikar) : Anne Bundgaard Hansen Søndergade 9. Øster Løgum Tlf. 7466 4492, e-mail: annebundgaard.hansen@gmail.com

Læs mere

KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT Efterår 2014 nr. 4 KIRKE OG SOGN FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT ØSTER LØGUM OG GENNER KIRKER Sognepræst: Ann Bork Damsgaard Søndergade 9, Øster Løgum Tlf. 7466 4492, e-mail: abd@km.dk Organist: Kirsten

Læs mere

KIRKE OG SOGN. Sommer 2013 nr. 3 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

KIRKE OG SOGN. Sommer 2013 nr. 3 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT KIRKE OG SOGN Sommer 2013 nr. 3 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT ØSTER LØGUM OG GENNER KIRKER Sognepræst: Ann Bork Damsgaard Søndergade 9, Øster Løgum Tlf. 7466 4492, e-mail: abd@km.dk Organist: Kirsten

Læs mere

Efterår 2013/14 35. årgang nr. 1. Kirkebladet. For løjt Sogn. Foto: Jørgen Lundby

Efterår 2013/14 35. årgang nr. 1. Kirkebladet. For løjt Sogn. Foto: Jørgen Lundby Efterår 2013/14 35. årgang nr. 1 Kirkebladet For løjt Sogn Foto: Jørgen Lundby Samtale Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet

Læs mere

Afslutning og ny begyndelse

Afslutning og ny begyndelse 50. årgang December - Januar - Februar Nr. 1 Afslutning og ny begyndelse Efter syv år som sognepræst her i pastoratet har jeg valgt at søge nye udfordringer. Den 1. december 2014 begynder jeg som sognepræst

Læs mere

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkevandring Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkeblad Læs i dette nummer Nyt fra pastoratsrådet........ 2 Tyveri/hærværk............ 3 Konfirmationsprædiken v/jørgen Lorenzen 4 Konfirmationsprædiken

Læs mere

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3 SogneNYT 1 Samtalegruppe Samtalegruppe - et tilbud til dig, som har mistet. Kirkerne i Fjerritslevområdet (gl. Fjerritslev kommune) har

Læs mere

Det ny kirkeblad. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne. December 2009 - Februar 2010 Nr.

Det ny kirkeblad. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne. December 2009 - Februar 2010 Nr. FIRKLØVERET - et samarbejde mellem Nr. Jernløse, Kvanløse, Sdr. Jernløse og Søstrup sogne December 2009 - Februar 2010 Nr. 1 Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere vores 4 sognes nye kirkeblad,

Læs mere

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 19. Årgang Nr. 4 Efterår 2014 Kirkebladet & for Smidstrup Skærup sogne Kirkebladet / 19. årgang / Nr. 4 / Efterår 2014

Læs mere

KIRKE & SOGN. Aars Kirke

KIRKE & SOGN. Aars Kirke KIRKE & SOGN foto-lab.dk Læs om Dåbstræf... og hvad er så det? Alle helgens søndag Gå med i kampen mod sult Høst i Aars Kirkecenter En himmelsk mundfuld Julebasar tak Julekoncerter Adventskransens historie

Læs mere

Sognebladet for Nørholm

Sognebladet for Nørholm Sognebladet for Nørholm Tegning: 2. klasse fra Nørholm skole INDHOLD: - Velkommen til vores nye organist - Lokale kunstnere udstiller i bladet og på hjemmesiden - Julegave fra kirken: GRATIS klippekort

Læs mere

KIRKEBLADET. Tandtråd, dødsdom og fastelavnsboller! for Jerslev, Mylund og Hellum Sogne. KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov) September

KIRKEBLADET. Tandtråd, dødsdom og fastelavnsboller! for Jerslev, Mylund og Hellum Sogne. KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov) September KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov) KIRKEBLADET for Jerslev, Mylund og Hellum Sogne Tandtråd, dødsdom og fastelavnsboller! Jerslev Kirke Hvis du havde en dag tilbage at leve i, hvad ville

Læs mere

Skibet. sogne og kirkenyt. Maj 2012 Foto: James Pauls

Skibet. sogne og kirkenyt. Maj 2012 Foto: James Pauls Skibet sogne og kirkenyt 1 Maj 2012 Foto: James Pauls SKIBET SOGN Skibet Sogne- og Kirkenyt Juni-August 2012 93. årg. nr. 3 Bladet udgives af Skibet sogns menighedsråd. Sognepræst Ulrik Overgaard er ansvarshavende

Læs mere

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne Nr. 4 September - Oktober - November 2015 21. årgang Haurum Sall Granslev Houlbjerg Konfirmationsdatoer Velkommen til de nye konfirmander Se velkomstfolder

Læs mere

KIRKEBLADET Dec. - jan. - feb. 2013/2014

KIRKEBLADET Dec. - jan. - feb. 2013/2014 KIRKEBLADET Dec. - jan. - feb. 2013/2014 BRENDERUP OG INDSLEV SOGNE Labyrintens to spørgsmål Kender du følelsen af at gå i en labyrint? Væggene klæber og klemmer, og man bare går og går og går. Engang

Læs mere

Jul for åbne døre og for dem ude på marken

Jul for åbne døre og for dem ude på marken DECEMBER 2012 JANUAR FEBRUAR 2013 NUMMER 1 38 ÅRGANG Vig kirke Nr. Asmindrup kirke Egebjerg kirke Jule-gospelkoncert s. 3 Mit hjerte har fire kamre Sognepræst HENNING HANSEN NR: ASMINDRUP KIRKE s. 6 Jul

Læs mere

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander Egeskov Kirke DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013 38. ÅRGANG De kommende konfirmander VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD 2 Egeskov Kirke KIRKELIG VEJVISER Sognepræst - Lise Rind Egeskov Bygade 15 7000 Fredericia

Læs mere

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4 Fredens Sogn Odense Nr. 3-2013 juni - juli - august Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2 Tak til forårets minikonfirmander Side 3 Sankt Hans fest Side 4 Koncert med Alsobate Side 5 Konfirmation

Læs mere

&KIRKE SOGN INDHOLD: Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 3 - September 2011-55. årgang

&KIRKE SOGN INDHOLD: Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 3 - September 2011-55. årgang SOGN &KIRKE Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 3 - September 2011-55. årgang INDHOLD: Siden sidst og informationer s. 2 Adresser s. 3 Fyld Danmarks kirker s. 3 Tanker fra en kirkegårdstur s. 4

Læs mere

Kirkelig vejviser. Blanketter m.m. kan findes på www.personregistrering.dk

Kirkelig vejviser. Blanketter m.m. kan findes på www.personregistrering.dk SEPTEMBER JUNI OKTOBER JULI NOVEMBER AUGUST 2013 2011 1 Kirkelig vejviser Fødsel: Fødsler anmeldes automatisk af jordemoderen. Men hvis I ikke er gift, skal I, såfremt I ønsker fælles forældremyndighed,

Læs mere

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time.

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Egeskov Kirke SEP. - OKT. - NOV. 2010 35. ÅRGANG Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Foto: Helle

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn VIBORG Julekrybbe fra Mexico Barn Jesus i en krybbe lå Jul i arresten Julens arrangementer Nytårsgudstjeneste Det nye menighedsråd Hele sognets dag Juniorklubben DECEMBER

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Forvandling og forandring

Forvandling og forandring DECEMBER 2007 JANUAR FEBRUAR 2008 NUMMER 1 33 ÅRGANG Gospelkoret Faith side 5 Ord fra præsten SOGNEPRÆST ANNETTE BERG VIG KIRKE Forvandling og forandring Det, at tage et nyt skridt og at sige et nyt ord

Læs mere

ullerød sogns kirkeblad

ullerød sogns kirkeblad Farshad Kholghi: Verden er et land Høstgudstjeneste m. brunch og dans Kirkelig kalender særlige gudstjenester arrangementer Gør kirkedøren høj og UDSIGTEN vid babysalmesang og de små synger Billedkavalkade

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Efterår 2012 Hvorfor tror du egentlig på Gud? 5 gode grunde til at tro på Kristendommens

Læs mere

Skibet. Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013. Glædelig jul

Skibet. Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013. Glædelig jul Skibet Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013 SKIBET SOGN Glædelig jul Skibet Sogne- og Kirkenyt December 2012 februar 2013 94. årg. nr. 1 Bladet udgives af Skibet sogns menighedsråd og sættes

Læs mere

Sogneblad for Rønne. Skt.Nicolai-Nyt. Nr. 3 2010 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER

Sogneblad for Rønne. Skt.Nicolai-Nyt. Nr. 3 2010 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER Sogneblad for Rønne Skt.Nicolai-Nyt Nr. 3 2010 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER Kirkens naboer: Dåben er et godt sted at begynde Hotel Af og sognepræst katolsk Peter Hauge Madsen pigeskole Vi har en stærk tradition

Læs mere

BOGENSE SOGNS KIRKEBLAD. Nr. 4. 2014 dec - jan - feb 20. årgang

BOGENSE SOGNS KIRKEBLAD. Nr. 4. 2014 dec - jan - feb 20. årgang BOGENSE SOGNS KIRKEBLAD Nr. 4. 2014 dec - jan - feb 20. årgang V E J V I S E R B O G E N S E S O G N Hjemmeside: www.bogensekirke.dk Bogense Sogns kirkekontor Teglgårdsvej 1. 5400 Bogense tlf. 64 81 26

Læs mere

KIRKeBLADeT. Smuk udsigt ud over Løjt Land Billedet er taget på én af gåturene inden kirketid. FOR LøjT SOGn. Vinter 2012/13 34. årgang nr.

KIRKeBLADeT. Smuk udsigt ud over Løjt Land Billedet er taget på én af gåturene inden kirketid. FOR LøjT SOGn. Vinter 2012/13 34. årgang nr. Vinter 2012/13 34. årgang nr. 1 KIRKeBLADeT FOR LøjT SOGn Foto: Marianne B. Steffensen Smuk udsigt ud over Løjt Land Billedet er taget på én af gåturene inden kirketid Samtale Sognepræsten står altid til

Læs mere