Hvor er vi på vej hen med tilsynsog kontrolopgaverne og lidt om samspillet mellem STAR og kommunerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvor er vi på vej hen med tilsynsog kontrolopgaverne og lidt om samspillet mellem STAR og kommunerne"

Transkript

1 Hvor er vi på vej hen med tilsynsog kontrolopgaverne og lidt om samspillet mellem STAR og kommunerne 8. oktober 2015 Søren Tingskov

2 For det første er der tale om et økonomisk perspektiv. De direkte udgifter til overførselsindkomster, som retter sig mod enkeltpersoner med retskrav på en ydelse, fylder godt i de offentlige budgetter. Hertil kommer udgifter til diverse puljer, der finansierer projekter og aktiviteter, der retter sig mod de samme målgrupper. De sociale ydelser udgør altså en meget stor andel af de samlede offentlige udgifter, og alene det forhold kalder på en kvalificeret og effektiv tilsyns- og kontrolindsats. Budgetlovens intentioner, herunder strammere styring af de økonomiske rammer, skærper behovet for at udvikle og præcisere tilsyns- og kontrolopgaven.

3 Hertil kommer et serviceperspektiv. De mange borgere, som i kortere eller længere tid er helt eller delvis på offentlig forsørgelse, som indgår i diverse aktivitetsorienterede ordninger og tillige måske er målgruppe for særlige projekter og puljefinansierede aktiviteter, har krav på service og retssikkerhed. Den ydelse som borgeren modtager, skal fra start være korrekt, de aktiviteter som borgeren omfattes af, skal være effektfulde og systemets arbejdsgange skal være effektive og minimere risikoen for snyd og fejludbetalinger. Samtidig er borgerne aktive medspillere (empowerment) og medansvarlige for at få den rette ydelse og borgerne vil bidrage til at holde systemet ansvarligt i forhold til både korrekte udbetalinger og effektive processer. Og man påvirker borgernes adfærd, så de bliver bedre klædt på til at håndtere relationen til beskæftigelses-systemet ( nudging ).

4 For det tredje er der tale om et retssikkerhedsperspektiv. Der er både rettigheder og pligter knyttet til den enkelte borgers modtagelse af ydelser og deltagelse i aktiviteter, omfattet af de forskellige ordninger. Retssikkerhedsperspektivet tilsiger en tilsyns- og kontrolindsats, der sikrer rettidige og korrekte ydelser og minimering af snyd.

5 Der kan - uanset intentionerne - iagttages en stigende kompleksitet indenfor de sociale ydelser. Denne udvikling søges imødegået af en mere enkel lovgivning f.eks. regelsanering og regelforenkling (jfr. kommuneaftalen for 2016). Lovgivningen skal være let at administrere og det skal være let for de involverede aktører at forvalte loven. Enkelhed i lovgivningen giver gennemsigtighed også for de professionelle og letter tilsyns- og kontrolopgaven. Også for så vidt angår puljemidlerne, kan der iagttages en stigende kompleksitet, som kalder på forenkling jfr. i øvrigt Finansministeriets seneste opstramning af satspuljeadministrationen og finanslovsudspillet for 2016.

6 Enkelhed og lav kompleksitet imødekommer også hensynet til digitalisering. Processerne skal i videst muligt omfang kunne digitaliseres, - det gælder både i relation til ydelser, i relation til de aktiviteter, som ordningerne indenfor de enkelte ydelsesområder omfatter og i relation til tilsyns- og kontrolindsatsen ( digitaliserbar lovgivning ). Det fordrer lav kompleksitet i lov- og regelsæt, herunder at forvaltningen af ydelser og aktiviteter sker efter objektive kriterier og ikke baseres på skøn. Digitalisering, og de forudsætninger der skal være opfyldt for at lykkes med en digitalisering, fordrer et samarbejde på tværs af fagligheder og aktører. Styregruppen for effektiv sagsbehandling og kontrol er et eksempel på et sådant samarbejde, hvor forskelige ministerier, KL og Udbetaling Danmark i regi af Digitaliseringsstyrelsen har undersøgt forskellige muligheder og barrierer for øget brug af registre og digitale redskaber.

7 For det sjette er der tale om en ny og anderledes organisering af tilsyns- og kontrolindsatsen og dermed nye aktører og kompetencer. Udbetaling Danmark og senest den fælles dataenhed er etableret som led i bestræbelserne på at effektivisere administrationen af ydelserne og kontrolindsatsen, ligesom der også internt på Beskæftigelsesministeriets område er tale om en ændret organisering af indsatsen. Den nye opgave- og ansvarsfordeling skal afspejle sig i tilsyns- og kontrolindsatsen.

8 Den forebyggende effekt af tilsyns- og kontrolindsatsen baserer sig på flere virkemidler. Et vigtigt virkemiddel er formidling af både de gode og dårlige historier både til de aktuelt berørte og til gensidig læring blandt aktørerne, selvom de ikke aktuelt er direkte involveret i sagen. Beskæftigelsesministeriet skal derfor formidle præcist, let tilgængeligt og konkret, så den enkelte aktør (sagsbehandler i kommune og/eller a-kasse) kan få viden om, hvad resultatet af den gennemførte tilsyns- og kontrolindsats er. Viden skal formidles, så den kan omsættes til udvikling af egen praksis, - så fremtidige fejl og uhensigtsmæssigheder undgås. Et andet virkemiddel er timing. Der skal tilstræbes en udvikling fra forsinkede tilsyn, i forhold til det tidspunkt hvor dispositionen, afgørelser og vurderinger er foretaget, til tidstro og løbende tilsyn. Også her vil øget digitalisering kunne bidrage. Der er altså behov for samtidige og effektive indsamlings- og rapporteringssystemer, så de data og informationer, der udgør grundlaget for den faste og løbende tilsyns- og kontrolindsats, er så aktuelle og tidstro som muligt og kan stilles til rådighed allerede på - og gerne før - ansøgningstidspunktet.

9 Men optimal timing fordrer også et paradigme- eller kulturskifte om man vil, idet mindset og arbejdsgange hos centrale myndigheder skal ændres. Den formelle incitamentsstruktur og de faktiske krav til dem der arbejder med tilsyns- og kontrolfunktioner skal ændres fra kontrol af historiske, korrekte og validerede data, til tilsyn også på grundlag af foreløbige og ikke fuldt validerede/reviderede data sådan at man tager affære allerede på baggrund af en begrundet formodning.

10 En fastholdelse af ansvaret i de udførende led hos den ydelsesansvarlige vil ligeledes kunne bidrage til at reducere risiko for fejl og snyd. De udførende led skal sikres adgang til registre og data, og der skal være en gensidig vidensdeling om resultaterne af tilsyns- og kontrolindsatsen, herunder de registerbaserede screeninger. Vejledning og dialog både rettet mod borgere og myndigheder skal være tilgængelig og letforståelig.

11 Den teknologiske udvikling betyder, at det i stigende omfang bliver muligt at samkøre data og at digitalisere såvel arbejdsprocesser som udbetaling af ydelser til borgerne. Den teknologiske udvikling påvirker både grundlaget for tilsyns- og kontrolindsatsen, ligesom også borgernes kontakt med systemet med digitaliserede ydelser ændrer sig. Begge forhold skal afspejle sig i den fremtidige tilsyns- og kontrolindsats også i en digitaliseret kontrolproces.

12 Også udviklingen i et internationalt perspektiv har betydning. Tilsyns- og kontrolindsatsen er også et issue i andre europæiske lande, og Danmark bør både lade sig inspirere af det, der sker i andre EU-lande og nyttigøre de erfaringer, som høstes her. I et internationalt perspektiv er der aktuelt tale om to udviklingstendenser i tilsyns- og kontrolindsatsen. For det første en øget centralisering af kontrolindsatsen (fra kommunalt/lokalt niveau til nationalt/statsligt niveau) med anvendelse af registersamkøringer, risikovurderinger mm. For det andet empowermentinitiativer, hvor borgeren selv tager ansvar for og ejerskab til at komme i beskæftigelse, hvor borgeren kan holde systemet ansvarligt for levering af ydelser og ordninger af høj kvalitet og dermed også indirekte fremme gennemsigtighed i systemet. Endelig betyder arbejdskraftens frie bevægelighed/vandrende arbejdstagere et helt nyt behov for internationalt samarbejde om kontrolindsatsen.

13 Endelig har Rigsrevisionen efterspurgt en intensiveret tilsyns- og kontrolindsats, som Beskæftigelsesministeriet selvsagt gerne vil imødekomme, ligesom der har været sager, som Beskæftigelsesministeriet er interesseret i at lære af og undgå at tilsvarende opstår i fremtiden ikke mindst på dette felt efterspørges strategier og viden om kontrolindsatsers effekter og resultater og konkrete initiativer der kan imødegå snyd og fejludbetalinger.

14 Kontaktpunkter mellem STAR og kommunerne Kommunen sender en sag til STAR STAR sender en sag til kommunen Kontaktudvalgsmøder

15 HVEM ER VI? Til Skat og kommuner HVAD GØR VI? Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Tilsyn og kontrol, fører tilsyn med a-kassernes administration af arbejdsløshedsforsikringssystemet og med medlemmerne af a-kasserne. HVAD KAN I GØRE FOR OS? Vi vil meget gerne modtage anmeldelser fra jer. Hvis en person modtager ydelser fra en a-kasse og enten: driver selvstændig virksomhed (alle typer virksomhed), eller driver uregistreret virksomhed, eller modtager løn fra en eller flere arbejdsgivere i samme måned som dagpenge eller efterløn, eller en kontrolaktion viser, at en person er i arbejde og samtidig modtager dagpenge eller efterløn, eller andre uregelmæssigheder, Når vi får anmeldelser fra Skat og kommuner (fx skemaer fra kontrolaktioner), undersøger vi sagen. Hvis vi konstaterer, at der er uoverensstemmelser, opretter vi en sag og sender oplysningerne videre til medlemmets a-kasse. A-kassen gennemgår sagen, og hvis medlemmet har fået dagpenge eller andre ydelser med urette, træffer a-kassen afgørelse om tilbagebetaling og sanktion. HVAD KAN I BRUGE OS TIL? Hvis I sidder med en sag og har mistanke om, at en person muligvis modtager dagpenge eller efterløn med urette, kan I altid ringe til os og få oplyst, om sagen skal sendes ind til styrelsen. HVEM KAN I RINGE TIL? I er velkomne til at ringe eller skrive til Lisbeth Koll, tlf , mail lbk@star.dk, eller Henrik Andersen, tlf , mail. hhn@star.dk. vil vi meget gerne høre fra jer.

16 STYRELSEN FOR ARBEJDSMARKED OG REKRUTTERING TILSYN OG KONTROL HVEM ER VI? Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72 A 2300 København S. Tlf.: Sikker star@star.dk Hjemmeside:

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune - Arbejdet med forebyggelse og håndtering af socialt bedrageri Ydelsesservice, kerneområdet Alle Kan Bidrage Godkendt på møde i Udvalget for

Læs mere

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2016 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning og fokus s. 4 Provenu s. 5 Kontroltrin 3 3. Indsatser

Læs mere

Sammen skaber vi fremtidens arbejdsmarked

Sammen skaber vi fremtidens arbejdsmarked Strategi for STAR 2018-2021: Sammen skaber vi fremtidens arbejdsmarked Mission og vision Missionen beskriver formålet med STAR og svarer på, hvorfor vi er sat i verden. STARs mission er: STAR fremmer en

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fejludbetalinger af sociale ydelser (beretning nr. 10/2013)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2013 om fejludbetalinger af

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2017

Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2017 samt forventninger til 2018 INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev etableret

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark April 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol

Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol NotatNotat Sagsnr.: 23.00.00-G01-95-18 Dato: 10-01-2019 Titel: Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol Sagsbehandler: Merete Hedegaard Normand Halsnæs Kommune gennemfører via "Team Kontrol" under

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 33 92 93 00 Fax. 33 93 25 18 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Ministerredegørelse til Statsrevisorerne

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

fejludbetalinger af sociale ydelser

fejludbetalinger af sociale ydelser Punkt 6. Fejludbetalinger af sociale ydelser. 2014-19434. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering, At fejludbetalinger af sociale ydelser kan skyldes

Læs mere

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2015 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2015.

Læs mere

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2017 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2017 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

MYNDIGHEDERNES ROLLE I FORBINDELSE MED KRAV OM TILBAGEBETALING AF SOCIALE YDELSER Socialretlig Konference 17 marts 2016

MYNDIGHEDERNES ROLLE I FORBINDELSE MED KRAV OM TILBAGEBETALING AF SOCIALE YDELSER Socialretlig Konference 17 marts 2016 MYNDIGHEDERNES ROLLE I FORBINDELSE MED KRAV OM TILBAGEBETALING AF SOCIALE YDELSER Socialretlig Konference 17 marts 2016 1 Temaer Tilbagebetaling af ydelser modtaget med urette Begrebet mod bedre vidende

Læs mere

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Resumé Der er foretaget grundige analyser af, hvilken konstruktion der er mest hensigtsmæssig i forhold

Læs mere

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2016 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2016 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. juni 2009 1. Resumé Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Det foreslås, at der sker en styrkelse af den eksterne

Læs mere

Bekendtgørelse om kravene til a-kassernes sagsbehandling og afgørelser

Bekendtgørelse om kravene til a-kassernes sagsbehandling og afgørelser BEK nr 988 af 29/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juli 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/03740 Senere

Læs mere

N O T A T. Status på Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri. Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del Bilag 192 Offentligt

N O T A T. Status på Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri. Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del Bilag 192 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del Bilag 192 Offentligt N O T A T på Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri Marts 2014 Baggrund Som led i finanslovsaftalen for 2011 indgik den tidligere

Læs mere

Helhedsorienteret Sagsbehandling 2013

Helhedsorienteret Sagsbehandling 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling 2013 Indledning I lighed med foregående år, har der også i 2013 været stort fokus på kontrolindsatsen i kommunerne. På landsplan startende med DR s udsendelser om socialt

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapporten

Kontrolgruppen. Årsrapporten Side 1 / 7 Kontrolgruppen Kontrolgruppen er organisatorisk placeret i Borgerservice og har en normering svarende til knap 2 fuldtidsstillinger, fordelt med 29,5 time til Nancy Petersen, 37 timer til Jakob

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2019-2022 Forord I Greve Kommune er det en forudsætning for vores fælles velfærd, at vi har et velfungerende og rummeligt arbejdsmarked, hvor alle bidrager med de ressourcer, de har.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning 2018 Pixi-udgave Ny lovgivning skal indeholde beskrivelser af offentlige implementeringskonsekvenser. Se her hvad du skal huske, når du skal overholde de nye

Læs mere

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes kontrolindsats Baggrund Som en del af økonomiaftalen for 2016 blev det mellem KL og regeringen aftalt, at kommunerne fremadrettet skulle opgøre

Læs mere

Statusrapport 2014. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2014. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2014 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 3. Ny strategi s. 4 Kontroltrin 3 4. Indsatser i

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2009 31.12.2009 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Udarbejdet af Tina Eva Krag J. nr. 15.00.00G01 1 Indledning

Læs mere

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR Til: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Høring over udkast til lovforslag om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte,

Læs mere

Det politiske partnerskab om beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune

Det politiske partnerskab om beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune Det politiske partnerskab om beskæftigelse Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune Lone Englund Stjer, KL Arbejdsmarked og Erhverv Den 27. februar 2014 1 Partnerskabets formål At kommunerne skal være stærke

Læs mere

Københavns Kommune. 3. juni 2016

Københavns Kommune. 3. juni 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Københavns Kommune Revisionsberetning

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2014 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2014.

Læs mere

CENTER FOR ARBEJDSMARKED

CENTER FOR ARBEJDSMARKED CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 23. april 2018 Tlf. dir.: 2024 0827 E-mail: casp@balk.dk Kontakt: Casper Brun Pedersen Sagsid: 32.45.00-G01-194-15 Årsrapport 2017 Kontrolgruppen Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2

Læs mere

Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol

Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol Punkt 8. Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol 2018-089839 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering den politiske aftale om sanktioner og styrket kontrol. Beslutning:

Læs mere

27. marts 2015. Indhold

27. marts 2015. Indhold Indhold 27. marts 2015 Indledning... 2 Baggrund... 2 Dataenhedens bidrag til kontrol... 3 Dataenhedens organisering og opgaver... 4 Drift og finansiering af dataenheden... 4 Grundforudsætninger for kontrolindsatsen

Læs mere

Notat. Bilag 2: Indsatsen på sygedagpengeområdet. Til Kopi til. Den 22. september Århus Kommune. Konklusion fra ikke styrbar rapporten

Notat. Bilag 2: Indsatsen på sygedagpengeområdet. Til Kopi til. Den 22. september Århus Kommune. Konklusion fra ikke styrbar rapporten Notat Emne Til Kopi til Bilag 2: Den 22. september 2005 Konklusion fra ikke styrbar rapporten Århus Kommune Konklusionen på ikke-styrbaranalysen, hvad angår sygedagpengeområdet var, at en tidlig indsats

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Strategi- og handleplan for kontrolgruppen

Strategi- og handleplan for kontrolgruppen Strategi- og handleplan for kontrolgruppen 2015-2016 Kolding Kommunes kontrolgruppe En beskrivende plan for kontrolgruppens arbejde i 2015-2016. 20.04.2015 INDLEDNING Kolding kommunes kontrolgruppe har

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til a-kassernes kontrol og administration.

Bekendtgørelse om krav til a-kassernes kontrol og administration. Den fulde tekst UDKAST 11. maj 2016 Bekendtgørelse om krav til a-kassernes kontrol og administration. I medfør af 88, stk. 4-6, 90 a, stk. 3, 91, stk. 3, 4 og 10 og 100 a, stk. 3, i lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning 10 SEPTEMBER 2013 Klar RET Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning Vi skal se bredt på den enkelte sag og på borgerens behov ( ). En henvendelse om hjælp skal altså vurderes

Læs mere

Kontrolgruppen for socialt bedrageri

Kontrolgruppen for socialt bedrageri Arbejdsmarkedsafdelingen Kontrolgruppen for socialt bedrageri Statusrapport 2016 Udarbejdet af Kontrolgruppen 2 Indledning Kontrolgruppen har i en periode frem til 2016 været påvirket af langtidssygemelding,

Læs mere

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Kontrolgruppens årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Den Fælles Dataenhed...2 3. Provenuudvikling - økonomiske resultater...3 4. Årets indsatsområder...3

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Kontrolgruppens arbejde

Kontrolgruppens arbejde BALLERUP KOMMUNE Dato: 23. august 2017 Tlf. dir.: 4477 3588 E-mail: borger@balk.dk Kontakt: Claus Mercebach Kontrolgruppens arbejde Kontrolgruppen er organisatorisk forankret i Center for Arbejdsmarked

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2015.0082 HK/Privat for Michael Løjmand Boldt, Mette Byrsting Hansen, Hanne Rosa Bertram, Joan Bang Helle Gosvig, Helle Hornskov, Tove Hougaard Nielsen, Hanne Gudrun

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet Punkt 8. Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere. Oktober 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere. Oktober 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere Oktober 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK.

Læs mere

Marts Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011

Marts Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste på det sociale område Marts 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I

Læs mere

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Om udviklingsplanen Direktionen i Frederikssund kommune har udarbejdet en udviklingsplan. Efterfølgende har alle fagchefer udarbejdet en udviklingsplan den relevante

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012 Kontrolgruppen Årsberetning 2012 Indhold: 1. Sager behandlet i kontrolgruppen, afgørelser samt klager over afgørelser. 2. Økonomisk opgørelse over kontrolgruppens arbejde. 3. Redegørelse om vurderingen

Læs mere

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Perspektiver på datadreven og risikobaseret kontrol

Perspektiver på datadreven og risikobaseret kontrol Perspektiver på datadreven og risikobaseret kontrol Oplæg på SAS-Institute formiddagsseminar November 2016 AGENDA 1. Digitaliseringsstrategiens bidrag til datadreven og risikobaseret kontrol 2. Kontrolsamarbejdet

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2015

Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2015 samt forventninger til 2016. INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev oprettet

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd

Læs mere

Redegørelse om Arbejdsmarkedsstyrelsens gennemførelse af lufthavnstilsynet i 2011, 2012 og 2013

Redegørelse om Arbejdsmarkedsstyrelsens gennemførelse af lufthavnstilsynet i 2011, 2012 og 2013 Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del Bilag 132 Offentligt N O T A T Redegørelse om Arbejdsmarkedsstyrelsens gennemførelse af lufthavnstilsynet i 2011, 2012 og 2013 Januar 2014 J.nr. 2013-0013443

Læs mere

God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren

God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren Lov Vejledninger Principafgørelser Fra Ankestyrelsen Kommunens skøn og vurdering i den Enkelte borgers sag Afgørelse i borgerens sag, Som kan ankes

Læs mere

Den fælles kontrolstrategi kontrol baseret på tillid

Den fælles kontrolstrategi kontrol baseret på tillid Den fælles kontrolstrategi kontrol baseret på tillid Oktober 2017 1 Miljø- og Fødevareministeriet Den fælles kontrolstrategi Forord Miljø- og Fødevareministeriet varetager en række væsentlige beskyttelseshensyn

Læs mere

Benspænd for borgere og virksomheder

Benspænd for borgere og virksomheder Benspænd for borgere og virksomheder Virksomhederne mangler arbejdskraft Over en halv million borgere udenfor arbejdsmarkedet Danmark har brug for et effektivt beskæftigelsessystem, som kan levere individuelt

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Initiativbeskrivelse Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Baggrund Med aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats får kommunerne større mulighed for fleksibelt

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

for god kommunikation

for god kommunikation for god kommunikation KOMMUNIKAT I O N Kodeks for god kommunikation i Fredensborg Kommune Formål Den offentlige kommunikation har udviklet sig betydeligt de seneste år i takt med forståelsen af, at en

Læs mere

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG 1 EKSEMPEL 03 INDHOLD 04 INDLEDNING 05 SOCIALFAGLIGE OG METODISKE OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER I DEN BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSE

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen

Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen Februar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om satspuljen (beretning nr. 17/2014) 3. februar 2017 RN 302/17 1. Rigsrevisionen følger

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Introduktion til Beskæftigelsesområdet v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Overordnede rammer for Beskæftigelsesområdet Lovreguleret af: Beskæftigelsesministeriet (BM) Beskæftigelsesminister: Troels

Læs mere

Relationel Koordinering - CSSM

Relationel Koordinering - CSSM Relationel Koordinering - CSSM CSSM - organisering Frederikshavn kommune CSSM organisering siden 2010 Formål: styrke samarbejdet - bedre kommunikation bevare høj faglighed. Side 2 1 Indførelse af RK Baggrund

Læs mere

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER Del af Aalborg Universitets strategi 2016-2021 indhold forord 04 de 5 principper for værdiskabende administration og service 06 indsatser for strategigennemførsel

Læs mere

VIDEN FOR VERDEN VORES ORGANISATION / INDSATS 12.1 STRATEGI FOR DET ADMINISTRATIVE OMRÅDE

VIDEN FOR VERDEN VORES ORGANISATION / INDSATS 12.1 STRATEGI FOR DET ADMINISTRATIVE OMRÅDE VIDEN FOR VERDEN VORES ORGANISATION / INDSATS 12.1 STRATEGI FOR DET ADMINISTRATIVE OMRÅDE Marts 2016 FORORD Formålet med strategien for de administrative områder på AAU er at opfylde den overordnede ambition

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser. Januar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser. Januar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser Januar 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om viden om effekter af de sociale

Læs mere

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Faglige pejlemærker for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Baggrund Som led i projektet Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR er der udviklet faglige pejlemærker for den tidlige

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Digitaliseringsklar lovgivning i praksis

Digitaliseringsklar lovgivning i praksis Digitaliseringsklar lovgivning i praksis Simon Engell Kamber Højnelse af datakvalitet og øget effektivitet i it-systemer, FORVIR-netværket, december 2016 Overskrifter Hvad er digitaliseringsklar lovgivning?

Læs mere

Værd at vide om. VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær

Værd at vide om. VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær Værd at vide om VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær Indhold: 1. Indledning 3 2. Kort om VAS 4 2.1 Formålet med VAS 4 2.2 VAS i samspil med sagsbehandlingen 5 2.3 Advis

Læs mere

Årsrapport 2016 Kontrolgruppen

Årsrapport 2016 Kontrolgruppen Årsrapport 2016 Kontrolgruppen Kontrolgruppens årsrapport 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Registersamkøring...2 3. Provenuudvikling - økonomiske resultater...3 4. Årets indsatsområder...4

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet Punkt 2. Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet. Leder af Kontrolteamet

Læs mere

Notat. Handicaprådet:

Notat. Handicaprådet: Notat Vedrørende: Notat om høringssvar til Beskæftigelsesplan 2017 Sagsnavn: Beskæftigelsesplan 2017 Sagsnummer: 15.00.15-P15-1-16 Skrevet af: Morten Fich E-mail: Morten.Brorson.Fich@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. ELLER? Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 HVORFOR EN FORENKLET INDSATS? - BAGGRUND OG INTENTIONER Kompleks og omfattende lovgivning ønske om forenklinger og større overskuelighed

Læs mere

Den dynamiske beskæftigelsesplan

Den dynamiske beskæftigelsesplan Den dynamiske beskæftigelsesplan 2019 Vejen til et sundt og langt arbejdsliv VEJEN Tryk: Vejen Kommune Tekst: Jobcenter Vejen Billeder: Colourbox Udgivet: Februar 2019 Ordrenr.: 972-19 Forord Det går godt

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

DUKH. Den komplekse lovgivning ven eller fjende af retssikkerheden? 15 marts DUKH 15 marts

DUKH. Den komplekse lovgivning ven eller fjende af retssikkerheden? 15 marts DUKH 15 marts DUKH Den komplekse lovgivning ven eller fjende af retssikkerheden? 15 marts 2016 DUKH 15 marts 2016 1 Giver mere lovgivning og mere kompleks lovgivning mere eller mindre retssikkerhed for borgeren? Hvilke

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Udbetaling Danmark og retssikkerhed

Udbetaling Danmark og retssikkerhed Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og retssikkerhed Resumé Det har været en afgørende præmis for etableringen af Udbetaling Danmark, at borgernes retssikkerhed

Læs mere

Indledning. Indsatser i 2015

Indledning. Indsatser i 2015 Notat om: Kontrolgruppens årsberetning 2015 Borgerservice Sagsbehandler: Birgitte Gulmark Dato: 5. april 2016 Til: - J. nr.: 16/006537-3 Indledning Kontrolgruppen, som arbejder på tværs af forvaltningerne,

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Årsrapport 2016 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling 1 Indledning Kontrolgruppens årsrapport præsenteres en gang årligt for Beskæftigelses- og

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige. Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige. Også i den kommende tid ventes langtidsledigheden at stige kraftigt. Langtidsledigheden forventes ved

Læs mere

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Center for Opkrævning og Kontrol NOTAT 21082014 Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 Betaling & Kontrol fastholder

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 97 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 13. nyhedsbrev, 2018 Release 2018-3 Lettere adgang til det europæiske arbejdsmarked og forsmag på nye forsider Hermed har jeg fornøjelsen af at præsentere release 2018-3, som

Læs mere

Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri

Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om at styrke indsatsen mod socialt bedrageri. Enhver

Læs mere

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats - Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats 9. december 213 JBP Dok ID: 2893 Danmark har et af Europas

Læs mere