Coupled payments. Crop divercification. Krydsoverensstemmelse (KO) (GLM) Cross compliance. FSR (fælles strategisk ramme)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Coupled payments. Crop divercification. Krydsoverensstemmelse (KO) (GLM) Cross compliance. FSR (fælles strategisk ramme)"

Transkript

1 Miljøudvalget MIU alm. del Bilag 86 Offentligt Engelsk ord Dansk ord Betydning Pillar I/ Pillar II Søjle I/søjle II Den fælles landbrugspolitik består af to søjler. Søjle I betegnes markedssøjlen og består af direkte betalinger og markedsinstrumenterne. Søjle II udgøres af landdistriktsordningen Article 68 Artikel 68 Artikel 68 i rfo 73/2009 fastsætter regler for at yde særlig støtte til landbrugerne. Denne mulighed opstod som følge af EU's sundhedstjek af landbrugspolitikken, hvor det blev muligt at anvende op til 10 % af den direkte landbrugsstøtte til særlig støtte under art. 68 til fx koblet støtte eller miljøtiltag. Denne mulighed indgår ikke i reformforslaget. Axes Akser Tidligere bestod søjle II af fire akser med forskellige medfinansieringssatser. Disse forslås ophævet i det nye forslag. Basic support Basisstøtte I forslaget vil enkeltbetalingsordningen ændres, og fremover bestå af (mindst) en basisstøtte og en greeningsstøtte Capping Støttelofter Loft for hvor meget direkte støtte en landbruger kan modtage. Anvendes om både absolutte lofter og reduktion af støtte. Convergence regions Coupled payments Crop divercification Cross compliance CSF (Commen strategic framework) Konvergensområder Koblet støtte Afgrødediversificering Krydsoverensstemmelse (KO) (GLM) FSR (fælles strategisk ramme) Definitionen stammer fra EU's regional politik. Struktur og samhørighedsfondene er primære kilder til at støtte disse områder, som er særligt dårligt stillede, og som derfor har en højere EUmedfinansieringssats (75%) Støtte, der er knyttet til en bestemt type produktion. Støtten ydes, hvis der produceres noget specifikt, og skal ses i modsætning til afkoblet støtte. Linjen i den reform af den fælles landbrugspolitik siden 2003 har været, at denne form for støtte skulle begrænses. I henhold til Kommissionens forslag om direkte betalinger kan den koblede støtteudgøre op til 5 % af loftet og i visse tilfælde over 10 %. En af de tre grønningskrav i forslaget. Bedrifter over 3 ha skal i det enkelte år have mindst tre forskellige afgrøder, hvoraf ingen må overstige 70 % af agerjorden, og ingen må være under 5 %. Udbetaling af den fulde støtte betinges af, at landmanden på sin bedrift overholder en række EU bestemmelser vedrørende folke-. plante- og dyresundhed, miljø, dyrevelfærd foruden god landbrugs- og miljømæssig stand. Fælles strategiske rammebetingelser for alle strukturfondene.

2 Decoupled payments Afkoblet støtte Støtte, der udbetales uanset hvilke landbrugsprodukter en given landmand producerer. Tanken er, at landmanden indretter sin produktion efter markedet og ikke efter hvilke produkter, der udløser den højeste støtte. Siden 2003 har hovedparten af den udbetalte støtte til landmændene været afkoblet gennem enkeltbetalingsordningen. Direct payments Direkte betalinger Ecological focus areas EIP - The European Innovation partnership of agricultural productivity and sustainability ELFUL Miljømæssige fokusområder EIP - Det Europæiske Innovations Partnerskab for Landbrugsproduktitivtet og bæredygtighed ELFUL - Den europæiske landbrugsfond for udvikling af Denne type støtte består af forskellige typer udbetalinger direkte til den enkelte landmand. Den direkte støtte kan være koblet eller afkoblet fra produktionen. Langt den største del af støtten er enkeltbetalingsstøtten. Det tredje af de tre grønningskrav. Ifølge forslaget skal ansøgere have mindst 7 % miljømæssige fokusområder på deres støtteberettigede arealer (fraregnet permanente græsarealer). I de miljømæssige fokusområder forelås at indgå bl.a. brakarealer, bræmmer og landskabstræk og skovtilplantede arealer (tilplantet med støte fra søjle II). Har til formål at fremme ressourceeffektivitet, bygge bro mellem forskning og praksis og generelt fremme innovation. Partnerskabet fungerer gennem operationelle grupper, som er ansvarlige for nyskabende projekter og understøttes af et net. Fond for udvikling af landdistrikterne EU funds landdistrikterne. EU-fonde Består af de seks fonde: Den Europæiske Globaliseringsfond (EGF), Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU), Den Europæiske Socialfond (ESF), Samhørighedsfonden, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond. EU-cofinancing EU-medfinansieringssats Den andel af et projekt i søjle II, som EU finansierer. Der er som hovedregel fastlagt en sats på maksimalt 50 %, dog maksimalt 85 % for mindre udviklede områder. Export refund Eksportrestitution Tilskud til at eksportere landbrugsprodukter.

3 Flat rate Ens støtte pr. hektar Fordeling af den afkoblede støtte mellem landmænd kan ske som en ensartet støtte pr. areal i et land/region via den regionale model. Udtrykket "flat rate" anvendes også i debatten om fordeling af støtten mellem medlemslande. Flexibility between pillars GAEC (Good Agricultural and Environmental Condition). Fleksibilitet mellem søjlerne GLM (God landbrugs- og miljømæssig stand) Overflytning af midler fra direkte støtte til landdistriktsordningen eller vice versa. Ifølge forslaget kan overføres op til 10% fra søjle I til søjle II, og visse lande kan overføre op til 5% fra SII til SI. En del af krydsoverensstemmelseskravene. Denne del af krydsoverensstemmelseskravene defineres (indenfor visse rammer) af medlemsstaterne Greening Grønning En del af reformforslaget. Kommissionen foreslår, at alle landmænd, der modtager direkte støtte, skal overholde visse produktionsmetoder til fordel for klima og miljø (grønning). Økologiske landbrugere er fritaget for grønningskravene. Historic model Historisk model Da afkoblingen fandt sted fra 2005 skulle hvert land beslutte hvorledes det støttebeløb, der hidtil var blevet udbetalt som koblet støtte, fremover skulle fordeles som afkoblet støtte til landbrugerne via enkeltbetalingsordningen. Brugte landet en historisk model blev den afkoblede støtte fordelt mellem landmændene i forhold den gennemsnitlige støtte landmanden havde opnået Og landmanden modtog et antal betalingsrettigheder i forhold til det areal, som var indgået i produktionen. Income stabilization tool Interprofessional organisation (IPO). Indkomststabiliseringsreds kab Interprofessionel Organisation eller brancheorganisation (IPO eller BO) Del af forslaget for SII om risikostyring. Den skal udformes som en fond, der støtter landbrugere, som oplever alvorlig nedgang i indkomst (mindst 30% fald i indkomst og max. støtte 70% af indkomstfald). Organisation bestående af flere led i salgskæden (det vil sige både primær producenter og forarbejdningsindustri/detailhandel) Intervention Intervention EUs opkøb af landbrugsvarer, som midlertidigt bringes på interventionslagre og dermed fjernes fra markedet i en periode. LAG LAG Lokale aktionsgrupper. Disse grupper sikrer udviklingen af lokalområder og bestemmer via en bestyrelse, hvilke projekter, de ønsker at støtte.

4 LEADERmethod LEADER-metoden Er en bottom-up tilgang til udvikling af landområder. Samfundsstyret lokaludvikling og samarbejde mellem lokale aktionsgrupper, der sikrer udviklingen af landdistrikterne. LFA - Less favoured areas/areas with natural handicaps Market mechanisms/mar ket instruments. MFF - Multianual Financial framework MS - Member State LFA - Områder med naturbetingede ulemper/handicaps Markedsinstrumenter/mark edsmekanismer FFR - flerårige finansielle rammer Medlemsstat Mulighed i SII for at yde støtte til arealer i disse områder. Definitionen dækker over: 1) Bjergområder med stærkt begrænsede muligheder for landbrug, 2) områder med væsentlige naturbetingede ulemper for landbruget, 3) områder med særlige ulemper for landbruget, og hvor landbruget bør bevares for at bevare miljø, natur, turisme eller at beskytte kysten. Markedsinstrumenter har til formål at formål at stabilisere priserne på landbrugsprodukter ved at regulere udbud, efterspørgsel og fjerne markedsmæssige ubalancer. Dette kan ske ved intervention, privat oplagring, etc. Udstikker de budgetmæssige rammer for Eu's budget. De 27 medlemsstater af EU. Natura-2000 Natura-2000 Beskyttede områder med høj naturværdi. Reguleret i henhold til direktiverne. Payment for Areas with natural handicaps Støtte til arealer med naturlige begrænsninger Forslag om frivillig støtteordning i SI i form af tillæg til arealer med de nævnte begrænsninger. MS kan vælge at anvende op til 5 % af loftet i SI til denne ordning. Payment for young farmers Permanent grassland Støtteordning til unge landbrugere Permanente græsarealer Forslag om obligatorisk støtteordning i SI til nyetablerede unge landbrugere (under 40 år). Kan få op til 25 % forøgelse af støtten i op til 5 år, dog maksimalt til gennemsnitstørrelsen i hvert land (i DK 60 ha). Det andet af de tre grønningskrav. Ifølge forslaget skal hver støttemodtager bevare de permanente græsarealer, han havde på sin bedrift i foråret Permanente græsarealer defineres som arealer, hvor afgrøden har været græs og/eller de dermed ligestillede traditionelle foderurter (fx. kløver) i mindst 5 på hinanden følgende år. Private storage Privat oplagring Markedsinstrument. Tilskud til at virksomheder i kortere perioder oplagrer produkter og ikke bringer dem på markedet.

5 Producerorganis ation (PO) Producentorganisation eller producentsammenslutning (PO) Sammenslutning af primærproducenter, der har til formål at organiserer salg og udbud. I visse sektorer (tobak, oliven samt frugt og grønt) kan anerkendte producentorganisationer modtage EUstøtte. Reformforslaget indebærer at medlemsstaterne har pligt til at anerkende PO er i alle sektorer. Quota Kvote Loft over den mængde af et givet produkt, der må produceres i et givent land eller i en sektor. Kendes fra sukker- og mejerisektoren. Redistribution Omfordeling Kommissionen forelår en delvis udjævning af støtten målt pr hektar mellem landene. Lande som modtager under 90% af EU-gennemsnittet udlignes med 1/3-del af forskellen. Tilsvarende reduceres støtten i lande over gennemsnittet. Regional model Regional model En anden model for fordeling af afkoblet støtte fra I den regionale model fordeles den koblede støtte, der hidtil var blevet udbetalt i en region, ligeligt på alle regionens støtteberettigede hektarer, og den enkelte landbruger modtog et antal rettigheder svarende til det anmeldte i det første år, hvor enkeltbetalingsordningen blev gennemført (en afkoblet flat rate støtte). Regional hydridmodel Risk management/cri sis management Rural development School fruit scheme/milk cheme Regional hybridmodel Risikostyring/krisestyring Landdistriktsudvikling Skolefrugtordning/mælkeor dning En model til fordeling af den afkoblede støtte i forbindelse med implementering af enkeltbetalingsordningen i I den regionale hybridmodel fordeles en andel af den afkoblede støtte med ens støtte pr areal som i den regional model, og den anden del fordeles i forhold til den historisk model, hvor landmanden berettiget til det historiske tillæg får et afkoblet tillæg oven i. Forslag til nyt element i SII. Instrumenterne dækker over tilskud til forsikringspræmier mod tab af landbrugsafkast som følge af sygdomme eller klimatiske hændelser, støtte til etablering af fællesforsikringsfonde og indkomststabilisering. Landdistriktsstøtten har til formål at udvikle landdistrikterne som helhed. Dette kan ske ved at yde støtte til nye typer produktion, miljøtiltag, naturbeskyttelse m.v. Der gives EU-tilskud til uddeling af mælk og frugt i skoler.

6 Single Area Payment Scheme (SAPS) SAPS (den generelle arealbetalingsordning) De nye medlemsstater kan i en overgangsperiode anvende en forenklet støtteordning for ydelse af afkoblet støtte til landbrugere. SAPS-ordningen svarer til enkeltbetalingsordningen (regional model), men i SAPS anvendes ikke betalingsrettigheder. Alle nye medlemsstater med undtagelse af Slovenien og Malta anvender SAPS. Ordningen indebærer, at den direkte støtte gradvist indfases i landene gennem betaling af ensartede beløb pr. støtteberettiget hektar landbrugsjord inden for et nationalt loft, der er en følge af tiltrædelsesaftalerne. Der kan i en overgangsperiode ydes national støtte i tillæg hertil. Single CMO Markedsordningen eller fusionsmarkedsordningen. Den forordning, der regulerer markedsinstrumenterne. Single Payment Scheme (SPS) Enkeltbetalingsordningen (EB) Den største ordning indenfor direkte betalinger. Består af afkoblet støtte, der udbetales til de landmænd som ansøger herom, og som har støtteberettiget jord og betalingsrettigheder. Small farmers scheme Støtteordning for små landbrugere Forslag til en støtteordning for små landbrugere (max euro i samlet årlig direkte støtte). Modtageren fritages for at opfylde grønningskravene og krydsoverensstemmelses. SMEs - micro, small and mediumsized enterprises SMV - mikro, små og mellemstore virksomheder Mikrovirksomheder beskæftiger under 10 ansatte har en omsætning på mindre end 2 mio. eller en balnce på under 2 mio. Små virksomheder beskæftiger under 50 ansatte og har en omsætning på mindre end 10 mio. euro eller en balance under 20 mio. euro. Mellemstore virksomheder beskæftiger under 250 personer, og som har en årlig omsætning under 50 mio. euro eller en balance under 43 mio. euro. Statutory management ruquirements (SMRs) Lovbestemte forvaltningskrav En del af krydsoverensstemmelseskravene. Denne del af krydsoverensstemmelseskravene består af lovkrav med udgangspunkt i EU-lovgivning. Det vil sige, at hvis landmanden ikke lever op til for eksempel de lovbestemte krav til dyrevelfærd, kan støtten reduceres eller bortfalde. Support rate Støttesatser Den maksimale sats, som en given investering kan modtage i offentlig støtte. SWOT SWOT Analyse af styrker, svagheder, muligheder og trusler

7 Technical provisions Teknisk bistand Støtte til oprettelse og drift af europæiske netværk for udvikling af landdistrikter. Støtte til at finansiere aktioner i forhold til EU's angivelser og symboler for kvalitetsordnigner. 0,25 % af budgettet afsættes hertil. Det vil være muligt for medlemsstaterne at anvende 4 % hertil. The common Den fælles landbrugspolitik Samlet betegnelse for hele EU s landbrugspolitik. agricultural policy (CAP) The horisontal regulation Finansieringsforordningen Finansieringsforordningen indeholder generelle regler for udbetaling og forvaltning af midlerne i de forskellige støtteordninger. I reformforslaget er også krydsoverensstemmelse og kontrol indskrevet her.

Reformen af den fælles landbrugspolitik

Reformen af den fælles landbrugspolitik Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF alm. del Bilag 90 Offentligt Reformen af den fælles landbrugspolitik 2014-2020 Teknisk gennemgang af reformen 22. november 2012 Disposition 1. Forslag

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. København, den 8. maj Sagsnr.: Dok.nr.: FVM 145

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. København, den 8. maj Sagsnr.: Dok.nr.: FVM 145 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 8. maj Sagsnr.: 20637 Dok.nr.: 527659 FVM 145 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 3. maj 2013 stillet

Læs mere

EU s landbrugspolitik efter 2013 Økonomiske og politiske udsigter

EU s landbrugspolitik efter 2013 Økonomiske og politiske udsigter EU s landbrugspolitik efter 2013 Økonomiske og politiske udsigter Silas Berthou, Ph.d.-Stipendiat Fødevareøkonomisk Institut Det Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet EU s landbrugspolitik

Læs mere

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE Ved den seneste reform af den fælles landbrugspolitik blev strukturen med denne politiks to søjler bevaret, og udvikling

Læs mere

Økologiens placering i fremtidens europæiske landbrugspolitik

Økologiens placering i fremtidens europæiske landbrugspolitik skrift her pkt hvid X 2 linjer verskrift old hvid X 4 linjer Økologiens placering i fremtidens europæiske landbrugspolitik L&F s holdning til reformen af EU s landbrugspolitik Økologikongres Torsdag den

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.10.2018 C(2018) 7044 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 30.10.2018 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 807/2014 om supplerende bestemmelser

Læs mere

Fremtidsperspektiver for dansk kalve- og oksekød Hvilke planer har EU for landmændene? Chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Fremtidsperspektiver for dansk kalve- og oksekød Hvilke planer har EU for landmændene? Chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Fremtidsperspektiver for dansk kalve- og oksekød Hvilke planer har EU for landmændene? Chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Agenda EU s landbrugspolitik efter 2013 Hvad er de

Læs mere

EU- reformen i hovedtræk. Chefkonsulent Jon Birger Pedersen

EU- reformen i hovedtræk. Chefkonsulent Jon Birger Pedersen EU- reformen i hovedtræk Chefkonsulent Jon Birger Pedersen Emner 2013 og 2014 Hvornår ved vi noget om reformen Hovedtræk i reformen 2013 Generel støttereduktion finansiel disciplin Ekstra reduktion på

Læs mere

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 31. marts 2005 (OR. en) AA 21/2/05 REV 2 TILTRÆDELSESTRAKTAT: TILTRÆDELSESAKT, BILAG VIII UDKAST TIL RETSAKTER

Læs mere

Dansk landbrugs holdning til sundhedstjekket af EU s landbrugspolitik.

Dansk landbrugs holdning til sundhedstjekket af EU s landbrugspolitik. Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0722 Bilag 4 Offentligt 20. maj 2008 Dansk landbrugs holdning til sundhedstjekket af EU s landbrugspolitik. I. INDLEDNING. Som opfølgning på Kommissionens meddelelse fra

Læs mere

Fremtiden for lammeproduktionen EU-reform

Fremtiden for lammeproduktionen EU-reform Fremtiden for lammeproduktionen EU-reform Forum for får og geder Produktion af lammekød Afdelingsleder Susanne Clausen, Dansk Kvæg Indhold EU-reformens centrale elementer Eksempel på beregning af den afkoblede

Læs mere

Erklæringer fra Kommissionen. Forlængelse af varigheden af landdistriktsudviklingsprogrammerne /17 ADD 1 jn/jn/bh 1 DRI

Erklæringer fra Kommissionen. Forlængelse af varigheden af landdistriktsudviklingsprogrammerne /17 ADD 1 jn/jn/bh 1 DRI Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. december 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0282B (COD) 15577/17 ADD 1 CODEC 2049 AGRI 688 AGRILEG 249 AGRIFIN 132 AGRIORG 124 AGRISTR 115 VETER

Læs mere

./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering grundnotat om sundhedstjekket. Med venlig hilsen. Marie Louise Flach de Neergaard

./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering grundnotat om sundhedstjekket. Med venlig hilsen. Marie Louise Flach de Neergaard Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 345 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 25. juni 2008 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes til

Læs mere

7482/1/19 REV 1 nd/nd/kmm 1 LIFE.1

7482/1/19 REV 1 nd/nd/kmm 1 LIFE.1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. marts 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0216(COD) 2018/0217(COD) 2018/0218(COD) 7482/1/19 REV 1 AGRI 143 AGRILEG 56 AGRIFIN 21 AGRISTR 22 AGRIORG

Læs mere

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE Ved den seneste reform af den fælles landbrugspolitik blev strukturen med denne politiks to søjler bevaret, og udvikling

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0625 Bilag 1, KOM (2011) 0630 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Departementet Den 8. november 2011 STS/MIST/TMBZ FVM

Læs mere

Forslag til en. ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til en. ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 12.3.2013 COM(2013) 146 final 2011/0276 (COD) Forslag til en ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fælles bestemmelser

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2018 C(2018) 4838 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 30.7.2018 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 808/2014 om fastlæggelse af regler

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 23. september 2013

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 23. september 2013 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 11. september 2013 FVM 185 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 23. september 2013 1. Reformpakke om

Læs mere

KVÆGKONGRES 2015 Chefkonsulent Susanne Clausen, SEGES EU REFORM 2015-20 HVORDAN GÅR DET MED DEN AFKOBLEDE STØTTE?

KVÆGKONGRES 2015 Chefkonsulent Susanne Clausen, SEGES EU REFORM 2015-20 HVORDAN GÅR DET MED DEN AFKOBLEDE STØTTE? KVÆGKONGRES 2015 Chefkonsulent Susanne Clausen, SEGES EU REFORM 2015-20 HVORDAN GÅR DET MED DEN AFKOBLEDE STØTTE? AGENDA EU støtte og bedrifternes økonomi CAP 2013 hvordan påvirker reformen kødproducenterne?

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 18.7.2013 2013/2097(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om bevarelse af mælkeproduktion i bjergområder, ugunstigt stillede områder

Læs mere

EU: LANDBRUGSREFORM OG ØSTUDVIDELSE

EU: LANDBRUGSREFORM OG ØSTUDVIDELSE September 2002 Af Frithiof Hagen, direkte tlf. 3355 7719 Resumé: EU: LANDBRUGSREFORM OG ØSTUDVIDELSE EU-Kommissionen har ved en såkaldt midtvejsevaluering lagt op til en grundlæggende reform af den fælles

Læs mere

Muligheder for finansiering af Vandrammedirektiv tiltag via Landdistriktsprogrammet

Muligheder for finansiering af Vandrammedirektiv tiltag via Landdistriktsprogrammet Muligheder for finansiering af Vandrammedirektiv tiltag via Landdistriktsprogrammet 07-13 Støttemuligheder indenfor de 3 akser: Akse 1: Forbedring af landbrugets og skovbrugets konkurrenceevne Akse 2:

Læs mere

8485/15 nd/top/ipj 1 DGB 1

8485/15 nd/top/ipj 1 DGB 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. maj 2015 (OR. en) 8485/15 NOTE fra: til: Specialkomitéen for Landbrug Rådet Tidl. dok. nr.: 7524/2/15 REV 2 Vedr.: AGRI 242 AGRIORG 26 AGRILEG 100 AGRIFIN

Læs mere

Forslag. Lov om Landdistriktsfonden 1)

Forslag. Lov om Landdistriktsfonden 1) 2014/1 LSV 38 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fødevaremin., j.nr. 14-8132-000051 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 9. december 2014 Forslag

Læs mere

Fødevareministeriet Slotsholmgade 12, 1216 København K. Sendt via til: og

Fødevareministeriet Slotsholmgade 12, 1216 København K. Sendt via  til: og Dato 27. september 2016 Side 1 af 5 Fødevareministeriet Slotsholmgade 12, 1216 København K Sendt via e-mail til: jwp@mfvm.dk og kad@mfvm.dk Skriftlig høring af 2-udvalget vedrørende forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Afkobling af støtten til stivelseskartofler.

Afkobling af støtten til stivelseskartofler. Side 1 af 5 Notat Til KMC og AKV/Langholt Fra Ole Klintgaard Larsen Dato 11. marts 2010 Afkobling af støtten til stivelseskartofler. I. Indledning. I forbindelse med sundhedstjekket af EU s landbrugspolitik

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.6.2016 COM(2016) 414 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET med en vurdering som krævet i artikel 24, stk. 3, og artikel 120, stk. 3, tredje

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0627 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/KLE/DEP/2.3 Sagsnr.: 11873 Den 8. november 2011 MMJ/PHOF/TEBI/CABS FVM 951 GRUNDNOTAT

Læs mere

EU s landbrugspolitik under forandring 1992-2013

EU s landbrugspolitik under forandring 1992-2013 1 EU s landbrugspolitik under forandring 1992-2013 Carsten Daugbjerg Professor of Public Policy Director, Policy and Governance Program, Crawford School of Public Policy, The Australian National University

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Lanbrug Den 11. juli 2006 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Lanbrug Den 11. juli 2006 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 575 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Lanbrug Den 11. juli 2006 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering grundnotat

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2015 COM(2015) 141 final 2015/0070 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse i henhold til forordning (EU) nr. 1306/2013 af tilpasningssatsen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.6.2018 C(2018) 3308 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 7.6.2018 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0017 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv/Departementet Sagsnr.: 2405-12-03-48 Den 1. marts 2007 HAU/MIST FVM

Læs mere

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS ANDEN SØJLE: POLITIKKEN FOR UDVIKLING AF LANDDISTRIKTERNE EU's politik for udvikling af landdistrikterne udgør anden søjle i den fælles landbrugspolitik og har til formål at

Læs mere

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo DE EUROPÆISKE STRUKTUR- OG INVESTERINGSFONDE (ESI) OG DEN EUROPÆISKE FOND FOR STRATEGISKE INVESTERINGER (EFSI) SIKRING AF KOORDINATION, SYNERGIER OG KOMPLEMENTARITET

Læs mere

2 høring om Kommissionens forslag til ny forordning om fastlæggelse af regler for støtte til strategiske planer for den fælles landbrugspolitik

2 høring om Kommissionens forslag til ny forordning om fastlæggelse af regler for støtte til strategiske planer for den fælles landbrugspolitik Dato 31. maj 2018 Side 1 af 5 Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Sendt pr. mail til: Morten Holm-Hemmingsen (morho@mfvm.dk) og Karina Davidsen (kad@mfvm.dk). 2 høring om Kommissionens

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.3.2013 COM(2013) 159 final 2013/0087 (COD) C7-0079/2013 Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af en tilpasningssats for direkte betalinger

Læs mere

Har dansk landbrug stadig brug for en fælles landbrugspolitik?

Har dansk landbrug stadig brug for en fælles landbrugspolitik? Har dansk landbrug stadig brug for en fælles landbrugspolitik? Lone Saaby Direktør, Landbrug & Fødevarer Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab og Fødevareøkonomisk Institut Konference, onsdag den

Læs mere

SAMHØRIGHEDSPOLITIK

SAMHØRIGHEDSPOLITIK INTEGRERET TERRITORIAL INVESTERING SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 Rådet for Den Europæiske Union godkendte formelt de nye regler og den nye lovgivning vedrørende næste runde af EU s samhørighedspolitiske

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 28.-29. november 2012

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 28.-29. november 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 15. november 2012 FVM 083 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 28.-29. november 2012 1. Reformpakke

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2009R0073 DA 01.07.2013 011.002 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 73/2009 af 19. januar 2009 om fælles regler

Læs mere

7. Forordning om Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Samhørighedsfonden KOM(2018) 372 final

7. Forordning om Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Samhørighedsfonden KOM(2018) 372 final Europaudvalget 2018 Rådsmøde 3663 - almindelige anliggender Bilag 2 Offentligt Samlenotat 7. Forordning om Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Samhørighedsfonden KOM(2018) 372 final 1. Resumé

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 25.-26. februar 2013

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 25.-26. februar 2013 Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3225 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 14. februar 2013 FVM 112 SAMLENOTAT

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. juni 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. juni 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. juni 2016 (OR. en) 10747/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. juni 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: FSTR 38 FC 32 REGIO 47 SOC 439 EMPL 291 BUDGET 22 AGRISTR

Læs mere

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER Den fælles markedsordning omfatter markedsforanstaltningerne under den fælles landbrugspolitik. Rækken af reformer

Læs mere

D A N M A R K DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIK

D A N M A R K DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIK Maj 2014 D A N M A R K DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIK Den fælles landbrugspolitik er EU's svar på, hvordan man sikrer 12 millioner landmænd en fornuftig levestandard og 500 millioner borgere en stabil forsyning

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.12.2018 COM(2018) 817 final 2018/0414 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1305/2013 og (EU) nr. 1307/2013

Læs mere

Vejledning om tildeling af handyrtillæg

Vejledning om tildeling af handyrtillæg Vejledning om tildeling af handyrtillæg (HD-tillæg) Juli 2011 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af FødevareErhverv i 2011 Bidragyder(e): FødevareErhverv Fotograf(er): Colourbox Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Konsolideret lovgivningsdokument 23.10.2018 EP-PE_TC1-COD(2018)0265 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 23. oktober 2018 med henblik på vedtagelse

Læs mere

Del III.3. Supplerende informationsskema vedrørende beskæftigelsesstøtte

Del III.3. Supplerende informationsskema vedrørende beskæftigelsesstøtte Del III.3 Supplerende informationsskema vedrørende beskæftigelsesstøtte Dette supplerende informationsskema skal anvendes til anmeldelse af individuel støtte eller en ordning i henhold til artikel 9 i

Læs mere

Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren

Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren Januar 2005 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning

Læs mere

NY Økonomikonference Oktober 2013 CAP 2020

NY Økonomikonference Oktober 2013 CAP 2020 NY Økonomikonference Oktober 2013 CAP 2020 CAP 2020 Status og perspektiver NaturErhvervstyrelsen Peter Andersen (Søjle I) Titel Knud Bjerre (Søjle II) Disposition Ca. 35 min. indlæg og 10 min. spm. Status

Læs mere

Inspirationsdokument til besvarelse af EU-Kommissionens høring om modernisering og forenkling af EU s landbrugspolitik

Inspirationsdokument til besvarelse af EU-Kommissionens høring om modernisering og forenkling af EU s landbrugspolitik Dato 01. marts 2017 Side 1 af 5 Inspirationsdokument til besvarelse af EU-Kommissionens høring om modernisering og forenkling af EU s landbrugspolitik EU-kommissionens høring om modernisering og forenkling

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 19.8.2016 L 225/41 FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/1393 af 4. maj 2016 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 640/2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1)

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1) BEK nr 78 af 29/01/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-8010-000008 Senere ændringer til

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET OM FORLØBET AF AFKOBLINGSPROCESSEN

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET OM FORLØBET AF AFKOBLINGSPROCESSEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.9.2013 COM(2013) 617 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET OM FORLØBET AF AFKOBLINGSPROCESSEN DA DA RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

Reform af EUs landbrugspolitik. Niels Lindberg Madsen, Landbrug & Fødevarer

Reform af EUs landbrugspolitik. Niels Lindberg Madsen, Landbrug & Fødevarer Reform af EUs landbrugspolitik Niels Lindberg Madsen, Landbrug & Fødevarer Forbehold Endelige gennemførelsesbestemmelser er endnu ikke vedtaget 2 Reform af EUs landbrugspolitik Flere regler Konkurrenceforvridning

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0372 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri DFFE/Departementet EUK/DFFE Sagsnr.: 2405-8-03-23 Den 26. juli 2007 KRVO/TAZM/RAER FVM 453 GRUNDNOTAT

Læs mere

I lov om landdistriktsfonden, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændring:

I lov om landdistriktsfonden, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændring: EU & Erhverv J.nr. Ref. Oen Den 1. februar 2017 Udkast til forslag til ændring af lov om landdistriktsfonden (mulighed for at undtage støtteordninger med standardomkostninger fra tilbudslovens regler)

Læs mere

Fødevareøkonomisk Institut. EU s direkte støtte. Konsekvenser og mulige reformstrategier. Af Forskningschef Søren Elkjær Frandsen

Fødevareøkonomisk Institut. EU s direkte støtte. Konsekvenser og mulige reformstrategier. Af Forskningschef Søren Elkjær Frandsen Fødevareøkonomisk Institut EU s direkte støtte Konsekvenser og mulige reformstrategier Af Forskningschef Søren Elkjær Frandsen Baggrund Stigende betydning af den direkte støtte Midtvejsevaluering af CAP

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0178/3. Ændringsforslag. Jacques Colombier, Angelo Ciocca, Olaf Stuger for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0178/3. Ændringsforslag. Jacques Colombier, Angelo Ciocca, Olaf Stuger for ENF-Gruppen 28.5.2018 A8-0178/3 3 Betragtning P P. der henviser til, at landbrugere i de seneste år er blevet ramt af stigende prisvolatilitet, hvilket har afspejlet sig i prisudsving på de globale markeder og usikkerhed

Læs mere

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER

DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER DEN FÆLLES LANDBRUGSPOLITIKS FØRSTE SØJLE: I DEN FÆLLES MARKEDSORDNING FOR LANDBRUGSPRODUKTER Den fælles markedsordning omfatter markedsforanstaltningerne under den fælles landbrugspolitik. Reformer af

Læs mere

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011 Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011 Indholdsfortegnelse I. Afkobling af støtten for stivelseskartofler... 3 II. Beregning af tillægget... 4 III. Ansøgning om KS-tillæg...

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 29.- 30. september 2008

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 29.- 30. september 2008 Europaudvalget 2008 2892 - Landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer 11. september 2008 FVM 582

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. om udgifter under EGFL Alarmsystemet Nr. 5-7/2016

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. om udgifter under EGFL Alarmsystemet Nr. 5-7/2016 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.7.2016 COM(2016) 487 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om udgifter under EGFL Alarmsystemet Nr. 5-7/2016 DA DA INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22. april 2013

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22. april 2013 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 11. april 2013 FVM 135 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22. april 2013 1. Reformpakke om den fælles

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX COM(2018) 398 Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EU) nr. 2015/1588 af 13. juli 2015 om anvendelse af artikel 107 og 108 i traktaten om

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.3.2014 C(2014) 1446 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 11.3.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

Mælkereduktionsordningen

Mælkereduktionsordningen Mælkereduktionsordningen Vejledning om støtte til reduktion af mælkeproduktionen opdateret version September 2016 Kolofon Mælkereduktionsordningen Vejledning om støtte til reduktion af mælkeproduktionen

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0074 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0074 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0074 Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 6. april 2005 Til underretning for Folketingets

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 18.-19. juni 2012

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 18.-19. juni 2012 Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3176 landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 31. maj 2012 FVM 034 SAMLENOTAT Rådsmøde

Læs mere

INGEN BESPARELSER PÅ EU'S LANDBRUGSBUDGET

INGEN BESPARELSER PÅ EU'S LANDBRUGSBUDGET Januar 2003 Af Frithiof Hagen, direkte tlf. 3355 7719 Resumé: INGEN BESPARELSER PÅ EU'S LANDBRUGSBUDGET EU's statsledere har vedtaget en finansiel ramme for landbrugspolitikken, der indebærer en fastfrysning

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 17.7.2012 2011/0177(APP) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter til Budgetudvalget

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1592 af 16/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-80181-000001 Senere ændringer

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Holdningspapir Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne 2014-2020 Kommissionens forslag til EU s landdistriktspolitik 2014-2020 Europa-Kommissionen har fremlagt sit forslag til en

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til din konkrete sag, er du velkommen til at kontakte os. Du kan se vores kontaktoplysninger nedenfor.

Hvis du har spørgsmål til din konkrete sag, er du velkommen til at kontakte os. Du kan se vores kontaktoplysninger nedenfor. 1. Behandling af personoplysninger Efter databeskyttelsesforordningens 1 artikel 13 og 14 skal vi give dig en række oplysninger, når vi modtager oplysninger om dig, fra dig selv og/eller fra andre. Hvis

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.3.2017 COM(2017) 150 final 2017/0068 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse i henhold til forordning (EU) nr. 1306/2013 af tilpasningssatsen

Læs mere

Kort og kortdata i NaturErhvervstyrelsen. 26. juni 2014

Kort og kortdata i NaturErhvervstyrelsen. 26. juni 2014 Kort og kortdata i NaturErhvervstyrelsen Disposition 1. EU s arealbaserede støtteordninger 2. LPIS det vi får og det vi har 3. Data der anvendes af NAER og vores ansøgere 4. Hvor finder I data 5. Fremtiden

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0031 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/departementet Sagsnr.: 14-80-00008/24841 Den 28. februar 2014 FVM 247 GRUNDNOTAT

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter (fusionsmarkedsordningsforordningen)

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter (fusionsmarkedsordningsforordningen) EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.10.2011 KOM(2011) 626 endelig 2011/0281 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter (fusionsmarkedsordningsforordningen)

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 27.- 28. oktober 2008

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 27.- 28. oktober 2008 Europaudvalget 2008 2900 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer 16. oktober 2008 FVM 595 SAMLENOTAT

Læs mere

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg)

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg) Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg) Januar 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) 2012 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer 1)

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer 1) Bekendtgørelse om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer 1) I medfør af 2, stk. 1 og 2, 6, stk. 1 og 2, 7, stk. 3 og 9, stk. 4 og 11, stk. 1 i lov nr. 1360 af 16. december

Læs mere

Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere

Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere Udkast af 9. august 2012 Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere I medfør af 3, jf. 2, nr. 4, litra b, 5, stk. 1, 7, stk. 4, og 11, stk. 4, i lov nr. 316 af 31. marts 2007 om udvikling af

Læs mere

Revideret konsekvensberegning af aftalen om MFF af 8. februar 2013 Jensen, Jørgen Dejgård

Revideret konsekvensberegning af aftalen om MFF af 8. februar 2013 Jensen, Jørgen Dejgård university of copenhagen Københavns Universitet Revideret konsekvensberegning af aftalen om MFF af 8. februar 2013 Jensen, Jørgen Dejgård Publication date: 2013 Document Version Også kaldet Forlagets PDF

Læs mere

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol v. Anders Vestergaard, LMO Disposition Hvilke tilskudsmuligheder er der, og for hvilke typer bedrifter vil det være

Læs mere

DEN FREMTIDIGE LANDBRUGSPOLITIK I EU

DEN FREMTIDIGE LANDBRUGSPOLITIK I EU DEN FREMTIDIGE LANDBRUGSPOLITIK I EU PROREKTOR SØREN E. FRANDSEN DEN AKTUELLE DISKUSSION I EU Fortsat et behov for en CAP-reform en post 2013-CAP (mål og midler) Marked vs. offentlig regulering? EU vs.

Læs mere

./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering samlenotat for rådsmøde (landbrug og fiskeri) den marts 2013.

./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering samlenotat for rådsmøde (landbrug og fiskeri) den marts 2013. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 163 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 7. marts 2013 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 266 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 266 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 266 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 14. marts 2007 Sagsnr.:./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Bekendtgørelse om skolefrugt 1)

Bekendtgørelse om skolefrugt 1) Bekendtgørelse om skolefrugt 1) I medfør af 1, stk. 1-5, 4, stk. 1, 5, 5a og 24 i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om ordninger under Den Fælles Landbrugspolitik finansieret

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.9.2012 COM(2012) 549 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FEMTE FINANSBERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA- PARLAMENTET OG RÅDET OM DEN

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0461/169. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0461/169. Ændringsforslag 9.1.2019 A8-0461/169 169 Betragtning 2 (2) På EU-plan tjener det europæiske semester for samordning af de økonomiske politikker til at udpege nationale reformprioriteter og overvåge deres gennemførelse.

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1417 af 29/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturerhvervstyrelsen.j.nr.16-80182-000002 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer 1)

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer 1) BEK nr 1366 af 01/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-8621-000001 Senere

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 2015/2226(INI) 6.4.2016 UDKAST TIL BETÆNKNING om, hvordan den fælles landbrugspolitik kan forbedre beskæftigelsen i landdistrikterne

Læs mere

Reformen af den fælles landbrugspolitik

Reformen af den fælles landbrugspolitik Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 86 Offentligt Reformen af den fælles landbrugspolitik 2014-2020 Teknisk gennemgang af Kommissionens forslag 16. november 2011 Disposition Camilla Bjerre Søndergaard:

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til fordel for fiskeriet i henhold til EU s statsstøtteregler og finansieret af Fiskeafgiftsfonden 1)

Bekendtgørelse om støtte til fordel for fiskeriet i henhold til EU s statsstøtteregler og finansieret af Fiskeafgiftsfonden 1) BEK nr 41 af 03/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j. nr. 15-0171-000024 Senere

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0728 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0728 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0728 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv/EUK, Departementet/2.3/2.1 Sagsnr.: 2404-16-03-123, Dep.sagsnr.:6700 Den 6. januar

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0713 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0713 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0713 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.11.2016 COM(2016) 713 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om udgifter under EGFL Alarmsystemet

Læs mere