Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2015"

Transkript

1 Trafikkøbsrapport Trafikkøb

2 Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet ISBN: Forsideill.: Ulrik Jantzen

3 Trafikkøbsrapport

4

5 Indledning 5. Indhold 1. Indledning Transport- og Bygningsministeriets kontraktopfølgning Formål med kontraktopfølgning Kontrakter Arriva-kontrakten DSB-kontrakten Øresundskontrakten

6 6. Trafikkøbsrapport 1. Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 1370/2007 af 23. oktober 2007 om offentlig personbefordring med jernbane og ad vej og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 1191/69 og (EØF) nr. 1107/07 (herefter: PSOforordningen"), forpligtet til at offentliggøre årlige trafikkøbsrapporter. De nærmere krav til rapporten følger af PSO-forordningens artikel 7, stk. 1, hvoraf det fremgår, at rapporten skal indeholde oplysninger om operatører af offentlig servicetrafik samt den kompensation de modtager. Rapporten skal give mulighed for at vurdere den indkøbte trafiks effektivitet, kvalitet og finansiering. Rapporten skal også indeholde oplysninger, om der er tildelt enerettigheder 1. I de kontrakter, der er indgået mellem Transport- og Bygningsministeriet og respektive operatører, er der ikke tildelt enerettigheder. Alle operatører er således forpligtet til at acceptere, at eventuelle andre operatører udfører trafik på de strækninger, der er omfattet af de pågældende kontrakter. Desuden skal der i rapporten sondres mellem bustrafik og skinnebåret trafik. Hertil kan det oplyses, at Transport- og Bygningsministeriet ikke indkøber bustrafik som offentlig servicetrafik, hvorfor denne rapport alene indeholder oplysninger om de tre kontrakter om jernbanetrafik, som Transportog Bygningsministeriet er part i. Det drejer sig om følgende: Kontrakt mellem Arriva Tog A/S (herefter: Arriva ) og Transport- og Bygningsministeriet om offentlig servicetrafik med tog i Midt- og Vestjylland i perioden , idet option på forlængelse frem til 2020 er kaldt (herefter: Arriva-kontrakten ). Kontrakten er tildelt på baggrund af et udbud. Kontrakt mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet om trafik udført som offentlig service i perioden (herefter: DSBkontrakten). Kontrakten er med hjemmel i PSO-forordningens Artikel 5, stk. 6, tildelt DSB uden forudgående udbud. Kontrakt mellem DSB Øresund A/S (herefter: DSB Øresund ) og Transport- og Bygningsministeriet om passagertrafik udført som offentlig service på Kystbanen og over Øresund i perioden med option på forlængelse frem til 2017 (herefter: Øresundskontrakten ). Optionen på forlængelse er ikke kaldt. Kontrakten er tildelt DSB First Danmark A/S (i dag DSB Øresund A/S) på baggrund af et udbud. 1 Med enerettidigheder menes der, at de enkelte operatører kan blive tildelt eneretten til at udføre trafik på de strækninger, der er omfattet af de pågældende kontrakter.

7 Indledning 7. Den 15. marts blev der indgået en ny samlet kontrakt mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet for perioden med virkning fra 1. januar, som omfatter både fjern- og regionaltogtrafikken og S- togtrafikken. I kontrakten indgår bl.a. nye rettidighedsmål. Øresundskontrakten ophørte ved køreplanskiftet den 13. december. I overensstemmelse med PSO-forordningen artikel 7, stk. 2, annoncerede Transport- og Bygningsministeriet den 1. november 2014 beslutningen om at lade Øresundsstrækningerne være omfattet af DSB-kontrakten fra køreplansskiftet. Med virkning fra 13. december har DSB udført togbetjeningen på strækningen fra Helsingør via København H og Københavns Lufthavn til Landegrænsen. Det vil sige den danske del af Øresundsbanen samt Kystbanen. Annonceringen af tildelingen, der i henhold til PSOforordningen artikel 7, stk. 3, skal offentliggøres senest 1 år efter tildelingen af en kontrakt, blev offentliggjort den 12. december. Data for disse strækninger for perioden 13. december til 31. december indgår i dataene vedrørende fjern- og regionaltogtrafikken i DSBkontrakten.

8 8. Trafikkøbsrapport 2. Transport- og Bygningsministeriets kontraktopfølgning 2.1. Formål med kontraktopfølgning Når en kontrakt er tildelt en operatør, hvad enten tildelingen sker på baggrund af et udbud eller ved direkte tildeling, skal Transport- og Bygningsministeriet følge op på, om den enkelte operatør lever op til kravene i kontrakten, herunder om der leveres den trafik og service, som fremgår af kontrakterne. Som led i kontraktopfølgningen følger Transport- og Bygningsministeriet blandt andet op på omfanget af aflysninger og forsinkelser, antal siddepladser i forhold til antallet af passagerer (belægningsgrad) og passagerernes tilfredshed. Det sker ved gennemgang af rapporter, som hver operatør sender til Transport- og Bygningsministeriet, på månedlige eller kvartalsvise møder med operatørerne samt ved ministeriets gennemførelse af tilsyn i tog og på stationer.

9 Kontrakter Kontrakter I dette kapitel præsenteres nøgletal for de tre jernbanekontrakter, Transport- og Bygningsministeriet har indgået med jernbanevirksomheder Arriva-kontrakten Arriva-kontrakten er en udbudt kontrakt, der blev tildelt til Arriva på baggrund af et udbud, som Trafikstyrelsen (i dag Trafik- og Byggestyrelsen) gennemførte. Kontrakten blev indgået i marts 2009, og Arriva begyndte trafikken i december Transport- og Bygningsministeriet har i maj kaldt optionen på forlængelse af kontrakten fra 2018 til Arriva-kontrakten omfatter alle nødvendige aktiviteter for at gennemføre togtrafikken, herunder personbefordring med tog, vedligeholdelse og klargøring af det rullende materiel samt drift og vedligehold af stationer på de midt- og vestjyske strækninger, som er vist nedenfor på kortet. Kontrakten er en nettokontrakt, hvor Arriva modtager billetindtægterne.

10 10. Trafikkøbsrapport I Arriva-kontrakten er der indbygget en incitamentsstruktur, som medfører, at Arriva modtager økonomisk bonus for høj rettidighed og høj kundetilfredshed, og tilsvarende skal betale økonomisk bod for lav rettidighed og lav kundetilfredshed. Desuden skal Arriva betale en økonomisk bod for hvert aflyst tog, der kan henføres til årsager hos Arriva. Arriva-kontrakten er tilgængelig på Transport- og Bygningsministeriets hjemmeside: Desuden kan der læses mere om Arriva på Arrivas hjemmeside: Tabel 3.1 Fakta om Arriva-kontrakten Midt- og Vestjylland Operatør* Kontraktens driftsperiode* Kontraktform* Strækninger* Arriva Tog A/S 12. december 2010 til køreplansskiftet i december 2020 (idet option på kontraktforlængelse er kaldt). Nettokontrakt Århus-Viborg, Viborg-Skive, Skive-Struer, Thisted-Struer, Struer-Skjern, Århus- Skanderborg, Skanderborg-Silkeborg- Herning, Herning-Skjern, Skjern-Varde, Varde-Esbjerg, Esbjerg-Ribe, Ribe-Tønder. Litra der benyttes i driften** Coradia LINT 41 Dertil kommer den grænseoverskridende trafik Tønder-Niebüll. *Kilde: Kontrakten mellem Arriva og Transport- og Bygningsministeriet. **Kilde: Fakta om Arriva tog fra Arrivas hjemmeside. Produktion Tabel 3.2 Produktion, Arriva Planlagte togkm* Realiseret togkm** 7,9 mio. 7,8 mio. Kr. pr. realiseret togkm*** 28,4 *Kilde: Opgørelser fra Transport- og Bygningsministeriet. **Kilde: Opgørelser fra Arriva. ***Udregnet som udbetalt kontraktbetaling, jf. Tabel 3.7, divideret med det realiserede antal togkm, jf. Tabel 3.2. Af Tabel 3.2 fremgår det planlagte antal togkilometer og det realiserede antal togkilometer. Forskellen mellem tallene skyldes planlagte og uplanlagte aflysninger, som bl.a. kan være sporarbejder, signalproblemer og fejl på togene, som bevirker, at tog aflyses. Desuden fremgår antal tilskudskroner pr. realiseret togkm af tabellen.

11 Kontrakter 11. Passagertal Tabel 3.3 Passagerudvikling og transportarbejde, Arriva Passagertal pr. år Kilde: Opgørelser fra Arriva. Af Tabel 3.3 fremgår antallet af passagerer i. Rettidighed Tabel 3.4 Operatørrettidighed i procent, Arriva Januar 99,6 % Februar 99,6 % Marts 99,5 % April 99,6 % Maj 99,5 % Juni 99,5 % Juli 99,5 % August 99,4 % September 99,6 % Oktober 99,5 % November 99,5 % December 99,5 % Total for hele året 99,5 % Bonus Operatørrettidighed, mio. kr. 4,6 Kilde: Opgørelser fra Arriva og Transport- og Bygningsministeriet. Note: Er rettidigheden op til, men ikke 95,8 % gives en bod på 2,5 % af tilskuddet pr. måned. Er rettidigheden fra og med 95,8 % og op til, men ikke 96,7 % gives en bod på 1,5 % af tilskuddet pr. måned. Er rettidigheden fra og med 96,7 %, og op til, men ikke 97,6 % foretages der ingen regulering af tilskuddet pr. måned. Er rettidigheden fra og med 97,6 % og op til, men ikke 98,5 % gives en bonus på 1,0 % af tilskuddet pr. måned. Er rettidigheden fra og med 98,5 % og op til, men ikke 99,4 % gives en bonus på 2,0 % af tilskuddet pr. måned. Er rettidigheden fra og med 99,4 % og derover gives en bonus på 2,5 % af tilskuddet pr. måned. Jf. hovedkontraktens bilag 8, pkt Af Tabel 3.4 fremgår Arrivas operatørrettidighed pr. måned i dvs. den rettidighed, som Arriva præsterer. Som det fremgår, har Arrivas operatørrettidighed i hele ligget på et stabilt højt niveau, og Arriva har i modtaget bonus for rettidighed. Ifølge Arriva-kontrakten er et tog forsinket, når det afgår senere end 4:59 minutter i forhold til gældende køreplan.

12 12. Trafikkøbsrapport Antal aflyste ankomster I Arriva-kontrakten stilles der ikke krav om opgørelse af pålidelighed forstået som en procentuel opgørelse af andelen af gennemført togtrafik, da Antal aflyste ankomster, som kan henføres til operatøren, er bodsbelagt. Tabel 3.5 Antal aflyste ankomster, Arriva Antal aflyste ankomster i alt* 1306 Antal aflyste ankomster som henføres til operatøren (andel i procent) 282 (21,59 %) Bod for aflyste ankomster, kr Kilde: Opgørelser fra Arriva og Transport- og Bygningsministeriet. *Opgjort på baggrund af antal aflyste ankomster pr. registreringsstation, hvor årsagen kan henføres til Arriva. Af Tabel 3.5 fremgår antal aflyste ankomster i alt, dvs. hvor både Arriva, Banedanmark og andre forhold har været årsag til aflysninger af tog, samt antal aflyste ankomster, der skyldes forhold hos Arriva. Af tabellen fremgår desuden størrelsen af den bod, som omfanget af aflysninger har givet anledning til. Kundetilfredshed Tabel 3.6 Kundetilfredshed på en skala fra 1-10, Arriva Første halvår 7,91 Andet halvår 7,84 Bonus kundetilfredshed, mio. kr. 4.6 Kilde: Opgørelser fra Arriva og Transport- og Bygningsministeriet. Note: Det vægtede gennemsnit pr. halvår af Arrivas kundetilfredshedsmålinger, hvorefter bod/bonus bestemmes: Er kundetilfredsheden op til, men ikke 3,4, gives en bod på 2,5 % af tilskuddet pr. halvår. Er kundetilfredsheden fra og med 3,4 og op til, men ikke 4,2, gives en bod på 1,5 % af tilskuddet pr. halvår. Er kundetilfredsheden fra og med 4,2 og op til, men ikke 5,0, gives en bod på 0,75 % af tilskuddet pr. halvår. Er kundetilfredsheden fra og med 5,0 og op til, men ikke 6,2, foretages ingen regulering af tilskuddet. Er kundetilfredsheden fra og med 6,2 og op til, men ikke 7,0, gives en bonus på 0,75 % af tilskuddet pr. halvår. Er kundetilfredsheden fra og med 7,0 og op til, men ikke 7,8, gives en bonus på 1,5 % af tilskuddet pr. halvår. Er kundetilfredsheden fra og med 7,8 og derover, gives en bonus på 2,5 % af tilskuddet pr. halvår. Jf. hovedkontraktens bilag 8, pkt Arriva er forpligtet til hvert halve år at afdække kundetilfredsheden på baggrund af spørgeskemaer blandt passagererne. Af Tabel 3.6 fremgår resultatet af disse halvårlige kundetilfredshedsundersøgelser, ligesom størrelsen af bonus fremgår.

13 Kontrakter 13. Kontraktbetaling Tabel 3.7 Kontraktbetaling, Arriva Kontraktbetaling, mio. kr.* 221,6 * Den udbetalte kontraktbetaling til Arriva i år fremgår af Statsregnskabet for år, Af Tabel 3.7 fremgår det beløb, som Arriva har modtaget i kontraktbetaling i.

14 14. Trafikkøbsrapport 3.2. DSB-kontrakten DSB-kontrakten er med hjemmel i PSO-forordningens Artikel 5, stk. 6 tildelt DSB uden forudgående udbud. Kontrakten omfatter både fjern- og regionaltogtrafikken, S-togtrafikken samt togtrafikken over Øresund. Kontrakten omfatter alle nødvendige aktiviteter for at gennemføre togtrafikken, herunder personbefordring med tog, vedligeholdelse og klargøring af det rullende materiel samt drift og vedligeholdelse af stationer. For så vidt angår S-togtrafikken omfatter kontrakten de strækninger i Hovedstadsområdet, som er vist nedenfor på kortet.

15 Kontrakter 15. For så vidt angår fjern- og regionaltogtrafikken omfatter kontrakten de røde, gule og blå strækninger, som er vist nedenfor på kortet. Kontrakten er en nettokontrakt, hvor DSB modtager billetindtægterne. I DSB-kontrakten indgår der nye rettidighedsmål. Til forskel fra de to nu ophørte kontrakter mellem Transport- og Bygningsministeriet og DSB, kan DSB med den nuværende kontrakt ikke ifalde bod for lav kundetilfredshed. Der er fortsat ikke bod og bonus på rettidighed eller pålidelighed. På Transport- og Bygningsministeriets hjemmeside kan DSB-kontrakten findes: Desuden kan der læses mere om DSBtogtrafikken samt DSB s rapporteringer på DSB s hjemmeside:

16 16. Trafikkøbsrapport Tabel 3.8 Fakta om kontrakten mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet om S-togtrafikken og fjern- og regionaltogtrafikken DSB Operatør* DSB Kontraktens driftsperiode* 1. januar december 2024 Kontraktform* Nettokontrakt Strækninger* S-togtrafikken: Hellerup-København H- Valby, Dybbølsbro-Køge, Valby-Høje Taastrup, Valby-Vanløse-Frederikssund, Svanemøllen-Ryparken-Farum, Hellerup-Hillerød, Hellerup-Klampenborg og Hellerup- Flintholm-Ny Ellebjerg (Ringbanen) Fjern- og regionaltogtrafikken: Helsingør- København-Københavns Lufthavn, Kastrup. København-Odense-Århus-Frederikshavn. Roskilde-Kalundborg. Roskile-Køge- Næstved. Ringsted-Nykøbing Falster-Rødby. Odense-Svendborg. Århus-Grenå, Snoghøj- Kolding, Fredericia-Taulov. Kolding-Esbjerg. Lunderskov-Tinglev-Sønderborg. Tinglev- Padborg. Vejle-Herning-Struer. Trafikken over Øresund: Københavns Lufthavn, Kastrup-landegrænsen mod Sverige (fra 13. december ). Litra der benyttes i driften** S-togtrafikken: SA (8-vognstog) of SE (4- vognstog) Fjern- og regionaltogtrafikken: ME, EA (lokomotiver) MQ, MP, MR, MF, MG og ER (togsæt) B (dobbeltdækkervogne) *Kilde: Kontrakten mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet. **Kilde: Tog i drift fra DSB s hjemmeside. Produktion Tabel 3.9 Produktion, DSB, S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken I alt i Planlagte togkm Realiseret togkm Kr. pr. realiseret togkm* 10,1 mio. 37,2 mio. 47,3 mio. 15,8 mio. 36,8 mio. 52,6 mio. 36,80 97,25 79,52 Kilde: Opgørelser fra DSB. *Udregnet som udbetalt kontraktbetaling, jf. Tabel 3.15, divideret med det realiserede antal togkm, jf. Tabel 3.9.

17 Kontrakter 17. Af Tabel 3.9 fremgår det planlagte antal togkilometer og det realiserede antal togkilometer for S-togtrafikken henholdsvis fjern- og regionaltogtrafikken. Forskellen mellem tallene skyldes planlagte og uplanlagte aflysninger, som bl.a. kan være sporarbejder, signalproblemer og fejl på togene, som bevirker at tog aflyses. Desuden fremgår tilskudskroner pr. realiseret togkm af tabellen. Passagertal Tabel 3.10 Passagerudvikling og transportarbejde, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken I alt i Passagertal pr. år Kilde: Opgørelser fra DSB. Af Tabel 3.10 fremgår antallet af passagerer i i S-togtrafikken og fjernog regionaltogtrafikken samt antallet af passagerer samlet i. Rettidighed Tabel 3.11 Kunderettidighed, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken Total for hele året* 95,1 % 78,5 % Minimumskrav** 92,2 % 81,3 % *Kilde: Opgørelser fra DSB. **Kilde: Kontrakten mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet, jf. pkt , Tabel 1.1. Af Tabel 3.11 fremgår den opnåede kunderettidighed i S-togtrafikken henholdsvis fjern- og regionaltogtrafikken og samlet for hele. Ved at sammenholde kunderettidigheden for hele året med minimumskravet for, fremgår det, at DSB har overholdt kontraktens minimumskrav for så vidt angår S-togtrafikken, men at DSB for så vidt angår fjern- og regionaltogtrafikken ligger under kontraktens minimumskrav. I DSB-kontrakten er et tog forsinket, hvis det afgår senere end 2:59 minutter i forhold til gældende køreplan. Tabel 3.12 Operatørrettidighed, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken Total for hele året* 99,0 % 94,4 % Minimumskrav** 97,5 % 93,6 % *Kilde: DSB s opgørelser. **Kilde: Kontrakten mellem DSB og Transport- og Bygningsministeriet, jf. pkt , Tabel 9.1. Af Tabel 3.12 fremgår den opnåede operatørrettidighed (omfanget af forsinkelser med fradrag af forsinkelser, der skyldes forsinkelser, som DSB ikke er ansvarlig for) opdelt på S-togtrafikken henholdsvis fjern- og regionaltogtra-

18 18. Trafikkøbsrapport fikken i. Ved at sammenholde operatørrettidigheden for hele året med minimumskravet for fremgår det, at DSB har overholdt kontraktens minimumskrav for både S-togtrafikken samt fjern- og regionaltogtrafikken. Tabel 3.13 Antal aflyste ankomster, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken I alt i Antal aflyste ankomster i alt* Antal aflyste ankomster som henføres til operatøren (andel i procent) (22,2 %) (41,5 %) (24,5 %) Kilde: Opgørelser fra DSB på baggrund af DSB s årsrapportering fra. Af Tabel 3.13 fremgår antal aflyste ankomster i alt, dvs. hvor både DSB, Banedanmark og andre eksterne forhold har været årsag til aflysninger af tog, samt antal aflyste antal ankomster, der skyldes forhold hos DSB. Kundetilfredshed Tabel 3.14 Kundetilfredshed på en skala fra 1-10, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken Første halvår 7,60 7,89 Andet halvår 7,74 7,77 Kilde: DSB s opgørelser: Resultat af kundetilfredshedsundersøgelserne for hvert halvår. DSB er forpligtet til hvert halve år at afdække kundetilfredsheden på baggrund af spørgeskemaer blandt passagererne i S-togtrafikken og fjern- og regionaltogtrafikken. Af Tabel 3.14 fremgår resultatet af disse halvårlige kundetilfredshedsundersøgelser. Kontraktbetaling Tabel 3.15 Kontraktbetaling, DSB S-togtrafikken Fjern- og regionaltogtrafikken I alt i Kontraktbetaling, mio. kr. 581,0* 3.578,7** 4.190,9*** * Den udbetalte kontraktbetaling til DSB S-togtrafik i fremgår af Statsregnskabet for, ** Den udbetalte kontraktbetaling til DSB fjern- og regionaltogtrafik i fremgår af Statsregnskabet for, *** Foruden kontraktbetalingen opdelt på hhv. S-togtrafikken og fjern- og regionaltogtrafikken har DSB i også modtaget 31,2 mio. kr. til forbedring af den kollektive trafik.

19 Af Tabel 3.15 fremgår de beløb, som DSB har modtaget i kontraktbetaling opdelt på S-togtrafikken henholdsvis fjern- og regionaltogtrafikken i samt den samlede kontraktbetaling til togtrafikken i, der også indeholder betaling til forbedring af den kollektive trafik. Kontrakter 19.

20 20. Trafikkøbsrapport 3.3. Øresundskontrakten Øresundskontrakten blev tildelt DSB First Danmark A/S (i dag DSB Øresund A/S) på baggrund af et udbud. Som skrevet i indledningen blev Øresundsstrækningerne tildelt DSB med virkning fra den 13. december, således at den danske del af Øresundsbanen samt Kastrup var omfattet af DSB-kontrakten. Øresundskontrakten omfattede alle nødvendige aktiviteter for at gennemføre togtrafikken på strækningen mellem Helsingør og København H og videre til Københavns Lufthavn, Kastrup og landegrænsen mod Sverige, herunder personbefordring med tog, vedligeholdelse og klargøring af det rullende materiel samt drift og vedligehold af stationerne fra og med Helsingør station til og med Skodsborg station samt Ørestad station og Tårnby station. Trafikken blev gennemført i samarbejde med Transdev 2, der kører på en kontrakt, som Skånetrafiken har udbudt i samarbejde med en række sydsvenske trafikselskaber. På denne baggrund blev der indgået en samarbejdsaftale mellem Transport- og Bygningsministeriet og Skånetrafiken, der regulerede samarbejdet om trafikken mellem de to trafikkøbere. På kortet nedenfor vises de danske (markeret med grønt) og svenske strækninger (markeret med orange), der tilsammen udgjorde Øresundstrafikken i Øresundskontrakten. 2 Pr. 11. december 2011 udføres trafikken på svensk side af det franske togselskab Transdev (tidligere Veolia).

21 Kontrakter 21. Kontrakten var en bruttokontrakt, hvor staten modtog billetindtægterne, idet DSB Øresund dog modtog bonus på 12 % af stigningen i billetindtægter i forhold til de realiserede billetindtægter i 2008, pristalsreguleret. Endvidere blev DSB Øresund tildelt en bonus eller bod på baggrund af passagerudviklingen. I Øresundskontrakten var der indbygget en incitamentsstruktur. Det vil sige, at DSB Øresund opnåede økonomisk bonus for høj rettidighed og høj kundetilfredshed, men skulle betale bod for lav rettidighed og lav kundetilfredshed. Desuden skulle DSB Øresund betale bod for aflyste ankomster, og ved for mange Øresundstogsæt på værksted trak Transport- og Bygningsministeriet et forholdsmæssigt afslag. Endvidere modtog DSB Øresund en bonus ved stigende passagertal. På Transport- og Bygningsministeriets hjemmeside kan Øresundskontrakten findes:

22 22. Trafikkøbsrapport Tabel 3.16 Fakta om kontrakten mellem DSB Øresund og Transport- og Bygningsministeriet Kystbanen og Øresund Operatør* DSB Øresund Kontraktens driftsperiode* 11. januar 2009 til 13. december Kontraktform* Strækninger* Litra der benyttes i driften** Bruttokontrakt Kbh H-Kastrup Lufthavn, Kastrup/Landegrænsen Litra ET og ER *Kilde: Kontrakten mellem DSB Øresund og Transport- og Bygningsministeriet. **Kilde: Om Øresundstog fra DSB Øresunds hjemmeside. Produktion Tabel 3.17 Produktion, DSB Øresund Planlagte togkm Realiseret togkm 4,6 mio. 4,5 mio. Kr. pr. realiseret togkm* 25,15 Kilde: Opgørelser fra DSB. *Udregnet som udbetalt kontraktbetaling minus billetindtægter, jf. Tabel 3.23, divideret med det realiserede antal togkm, jf. Tabel Af Tabel 3.17 fremgår det planlagte antal togkilometer og det realiserede antal togkilometer. Forskellen mellem tallene skyldes planlagte og uplanlagte aflysninger, som bl.a. kan være sporarbejder, signalproblemer og fejl på togene, som bevirker at tog aflyses. Desuden fremgår tilskudskroner pr. realiseret togkm af tabellen. Passagertal Tabel 3.18 Passagertal over Øresund hhv. på Kystbanen og Kastrupbanen, DSB Øresund Passagertal, over Øresund Passagertal, på Kystbanen og Kastrupbanen Kilde: Opgørelser fra DSB. Af Tabel 3.18 fremgår antallet af passagerer i den danske del af Øresundstrafikken i.

23 Kontrakter 23. Rettidighed Tabel 3.19 Rettidighed Operatør Døgn, DSB Øresund Total for hele året 97,7 % Bonus for Rettidighed Operatør Døgn, mio. kr. Kilde: Opgørelser fra DSB og Transport- og Bygningsministeriet. Note: Er rettidigheden fra og med 95,0 % og op til, men ikke 96,0 %, medfører det en bod på 5,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 96,0 % og op til, men ikke 96,5 %, medfører det en bod på 3,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 96,5 % og op til, men ikke 96,9 %, medfører det en bod på 2,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 96,9 % og op til, men ikke 97,3 %, medfører det en bod på 1 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 97,3 % og op til, men ikke 97,7 %, reguleres der ikke i vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 97,7 % og op til, men ikke 98,1 %, medfører det en bonus på 1 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 98,1 %, men ikke 98,5 %, medfører det en bonus på 2,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 98,5 % og op til, men ikke 99,0 %, medfører det en bonus på 3,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 99,0 % og derover medfører en bonus på 5,0 % af vederlaget pr. måned. Jf. hovedkontraktens bilag 8, pkt Af Tabel 3.19 fremgår DSB Øresunds Rettidighed Operatør Døgn i dvs. den rettidighed, som DSB Øresund præsterede i løbet af hele døgnet. Som det fremgår, har operatørrettidigheden samlet for været på et højt niveau, og DSB Øresund har i modtaget bonus for rettidighed. I Øresundskontrakten var et tog forsinket, når det afgik senere end 4:59 minutter i forhold til gældende køreplan. Tabel 3.20 Rettidighed Operatør Myldretid, DSB Øresund 1,7 Total for hele året 97,4 % Bonus for Rettidighed Operatør Myldretid, mio. kr. 0,1 Kilde: Opgørelser fra DSB og Transport- og Bygningsministeriet. Note: Er rettidigheden op til, men ikke 95,0 % medfører det en bod på 1,0 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 95,0 % og op til, men ikke 96,0 %, medfører det en bod på 0,75 % af vedlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 96,5 %, men ikke 96,9 %, medfører det en bod på 0,25 %. Er rettidigheden fra og med 96,9 % og op til, men ikke 97,7 %, foretages der ingen regulering af det månedlige vederlag. Er rettidigheden fra og med 97,7 % og op til, men ikke 98,1 %, medfører det en bonus på 0,25 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 98,1 % og op til, men ikke 98,5 %, medfører det en bonus på 0,5 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 98,5 % og op til, men ikke 99,0 %, medfører det en bonus på 0,75 % af vederlaget pr. måned. Er rettidigheden fra og med 99,0 % og derover medfører en bonus på 1,0 % af vederlaget pr. måned. Jf. hovedkontraktens bilag 8, pkt Af Tabel 3.20 fremgår DSB Øresunds Rettidighed Operatør Myldretid i dvs. den rettidighed som DSB Øresund præsterede i myldretiden. Som det fremgår, har operatørrettidigheden i myldretiden ligeledes været på et højt niveau i, og DSB Øresund har modtaget bonus for rettidighed. Antal aflyste ankomster I Øresundskontrakten var der ikke krav om opgørelse af pålidelighed forstået som en procentuel opgørelse af andelen af gennemført togtrafik, da det

24 24. Trafikkøbsrapport er Antal aflyste ankomster, som kan henføres til operatøren, der er bodsbelagt. Tabel 3.21 Antal aflyste ankomster, DSB Øresund Antal aflyste ankomster i alt* Antal aflyste ankomster som henføres til operatøren (andel i procent)* (36 %) Bod for aflyste ankomster, mio. kr.** -2,1 *Kilde: Opgørelser fra DSB og Transport- og Bygningsministeriet. **Kilde: Opgørelser fra Transport- og Bygningsministeriet. Note: Operatøren betaler pr. aflyst ankomst, som henføres til Operatøren, en bod på 1.000,00 DKK i november prisniveau. Af Tabel 3.21 fremgår antal aflyste ankomster i alt, dvs. hvor både DSB Øresund, Banedanmark og andre eksterne forhold har været årsag til aflysninger af tog, samt antal aflyste antal ankomster, der skyldes forhold hos DSB Øresund. Af tabellen fremgår desuden størrelsen af den bod som omfanget af aflysninger har givet anledning til. Kundetilfredshed Tabel 3.22 Kundetilfredshed, Kundetilfredshed på en skala fra 1-10, DSB Øresund Første halvår 6,91 Andet halvår 6,66 Bonus kundetilfredshed i mio. kr. 2,8 Kilde: Opgørelser fra Transport- og Bygningsministeriet. Note: Er kundetilfredsheden fra og med 0,0 og op til, men ikke 2,0 medfører det en bod på 3,0 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 2,0 og op til, men ikke 3,00, medfører det en bod på 2,25 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 3,00 og op til, men ikke 4,00, medfører det en bod på 1,5 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 4,00 og op til, men ikke med 5,00, medfører en bod på 0,75 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 5,00 og op til, men ikke 6,5, medfører ingen regulering af vederlaget, er kundetilfredsheden fra og med 6,50 og op til, men ikke 7,25, medfører en bonus på 0,75 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 7,25 og op til, men ikke 8,00, medførers en bonus på 1,5 % af vederlaget pr. halvår, er kundetilfredsheden fra og med 8,00 0g op til, men ikke 9,00, medfører en bonus på 2,25 % af vederlaget pr. halvår og en kundetilfredshed fra og med 9,00 og derover medfører en bonus på 3,0 % af vederlaget pr. halvår, jf. hovedkontraktens bilag 8, pkt DSB Øresund var forpligtet til hvert halve år at afdække kundetilfredsheden på baggrund af spørgeskemaer blandt passagererne. Af Tabel 3.22 fremgår resultatet af disse halvårlige kundetilfredshedsundersøgelser, ligesom størrelsen af bonus fremgår.

25 Kontrakter 25. Kontraktbetaling Tabel 3.23 Kontraktbetaling, DSB Øresund Statens nettotilskud, mio. kr.* 113,2 *Statens nettotilskud udgør statens kontraktbetaling til DSB Øresund minus billetindtægter, jf. Statsregnskaberne for år, Af Tabel 3.23 fremgår statens nettotilskud til DSB Øresund i.

26 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Telefon trm@trm.dk

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017 Trafikkøbsrapport lokalbaner 2012-2016 Trafikselskabet Movia august 2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen),

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2013-2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen), forpligtet til at offentliggøre

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2014-2018 Trafikselskabet Movia august 2019 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Movias kontraktopfølgning... 4 Kontrakterne og nøgletal... 5 Driftsområder...

Læs mere

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780333 Fax 7262 6790 rjas@tbst.dk www.tbst.dk Notat Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder jernbanedata,

Læs mere

8 udbudspakker til fremtidens jernbane

8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 udbudspakker til fremtidens jernbane Udgiver Brancheforeningen Dansk Tog Tekst og layout Dansk Tog Foto Patrik Engstöm/Stefan Nilsson/Lars E/SJ/Arriva Tryk

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2016

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2016 MÅNEDS- RAPPORT MARTS I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Punktlighed for Tog og Metro

Punktlighed for Tog og Metro Punktlighed for Tog og Metro September 2017 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Resumé... 4 3 Måling af togenes punktlighed på Fjern- og S-banen... 7 3.1 Fjernbanen... 7 3.2 S-banen... 8 3.3 Arriva tog...

Læs mere

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010 Trafikudvalget -11 TRU alm. del Bilag 98 Offentligt Notat Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. 1. Antallet af rejser I 3. blev der foretaget ca. 12,8 mio. rejser med DSB's fjern- og regionaltog. Dette

Læs mere

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01)

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Transportudvalget 2013-14 (Omtryk - 12-03-2014 - Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Punkt 2: Antallet af kørte tog 4. kvartal 2013 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret

Læs mere

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 2 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 21 24 25 31 32 33 34 35 36 41 42 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 29.05.2019 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad udgives

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012 Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10 - Trafikdage på AAU 2012 Hvordan gik det med Arriva kontrakten? - Det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland har, på

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 75 Offentligt Aktstykke nr. 75 Folketinget 2018-19 75 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar 2019. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA April 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2015

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2015 MÅNEDS- RAPPORT MAJ I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2016

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2016 MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER 2016

MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER 2016 MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2018

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2018 MÅNEDS- RAPPORT APRIL I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2016

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2016 MÅNEDS- RAPPORT MAJ I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2018

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2018 MÅNEDS- RAPPORT MAJ I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2016

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2016 MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2018

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2018 MÅNEDS- RAPPORT MARTS I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2018

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2018 MÅNEDS- RAPPORT JUNI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2015

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2015 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2018

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2018 MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2018

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2018 MÅNEDS- RAPPORT JANUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2018

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2018 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2018

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2018 MÅNEDS- RAPPORT APRIL I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2019 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2019 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET MÅNEDS- RAPPORT JUNI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4 rejser...5 Belægning - Fjern- og regionaltog...6 Belægning

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2016

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2016 MÅNEDS- RAPPORT APRIL I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2019

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2019 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 289 Offentligt Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget 1 Dagsorden, Møde mellem DSB og Transport- og Bygningsudvalget DAGSORDEN 1. Status

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2016

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2016 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2018

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2018 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2017

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2017 MÅNEDS- RAPPORT JANUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2017

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2017 MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2015

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2015 MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2019 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2019 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET MÅNEDS- RAPPORT MAJ I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4 rejser...5 Belægning - Fjern- og regionaltog...6 Belægning

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Strækningslængder. Bilag 6.6

Strækningslængder. Bilag 6.6 Banedanmarks Netredegørelse 2015 Bilag 6.6 Strækningslængder Afstandstabellen angiver den kilometerafstand, som infrastrukturafgifterne beregnes efter. Afstanden mellem Sjælland og Fyn er redurceret med

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2018

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2018 MÅNEDS- RAPPORT AUGUST I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2017

MÅNEDS- RAPPORT JULI 2017 MÅNEDS- RAPPORT JULI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2017

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2017 MÅNEDS- RAPPORT AUGUST I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2019

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2019 MÅNEDS- RAPPORT MARTS I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2015

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2015 MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Resumé 4. Indledning 7. Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8

Resumé 4. Indledning 7. Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8 Trafikkøb 2010 Indhold Resumé 4 Indledning 7 Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8 Trafikstyrelsens udbud 9 Formål med udbud

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens praktiske trafikkøberansvar for øresundstrafikken til Skånetrafiken) 1. I lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2017

MÅNEDS- RAPPORT MAJ 2017 MÅNEDS- RAPPORT MAJ I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2017

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2017 MÅNEDS- RAPPORT APRIL I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2017

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2017 MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2018

MÅNEDS- RAPPORT AUGUST 2018 MÅNEDS- RAPPORT AUGUST I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT OKTOBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2017

MÅNEDS- RAPPORT JUNI 2017 MÅNEDS- RAPPORT JUNI I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner......3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2019

MÅNEDS- RAPPORT APRIL 2019 MÅNEDS- RAPPORT APRIL I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2017

MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER 2017 MÅNEDS- RAPPORT SEPTEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER 2018

MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER 2018 MÅNEDS- RAPPORT NOVEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Notat. Transportudvalget TRU alm. del Bilag 356 Offentligt. Afrapportering DSB S-tog 1. kvartal 2012

Notat. Transportudvalget TRU alm. del Bilag 356 Offentligt. Afrapportering DSB S-tog 1. kvartal 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 356 Offentligt Notat Transportministeriet Center for Kollektiv Trafik Frederiksholms Kanal 27 1220 Kbh Afrapportering DSB S-tog 1. Antallet af rejser I blev

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2015

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2015 MÅNEDS- RAPPORT MARTS I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Resumé 4. Indledning 7. Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8

Resumé 4. Indledning 7. Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8 Trafikkøb 2010 Indhold Resumé 4 Indledning 7 Rapportens formål 7 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 7 Rapportens indhold 7 Rapportens struktur 8 Trafikstyrelsens udbud 9 Formål med udbud

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2019

MÅNEDS- RAPPORT JANUAR 2019 MÅNEDS- RAPPORT JANUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2019

MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR 2019 MÅNEDS- RAPPORT FEBRUAR I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT-, BYGGE- OG BOLIGMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Kontraktstyring af udbudt togtrafik set fra Trafikstyrelsen

Kontraktstyring af udbudt togtrafik set fra Trafikstyrelsen Kontraktstyring af udbudt togtrafik set fra Trafikstyrelsen v/ Benny Mølgaard Nielsen, Trafikstyrelsen og Karsten Røn Andersen, Arriva Tog A/S Ny statslig opgave I januar 2002 indgik Trafikministeren kontrakt

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2015

MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER 2015 MÅNEDS- RAPPORT DECEMBER I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN -2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24 Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering vedr. Grenaabanen Tillægskontrakt 24 Indhold 2. Indhold 1. Kontraktgrundlaget... 4 1.1. Tillægskontraktens status i forhold til Kontrakten... 4 2. Baggrund

Læs mere

Trafikkøb 2009 November 2010

Trafikkøb 2009 November 2010 November 2010 Indhold Indledning 5 Rapportens formål 5 Trafikstyrelsens indkøb af offentlig servicetrafik 5 Rapportens indhold 5 Rapportens struktur 5 Kontrakter togtrafik 7 Kontrakter i 2009 7 Midt- og

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 27. maj 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0897

Læs mere

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1 FORBRUGERRÅDET TÆNK SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Afrapportering DSB S-tog 3. kvartal 2013 1. Antallet af rejser I 3. kvartal 2013 blev der foretaget 24,7 mio. rejser på S-banen, hvilket er et

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Nedenstående tabel viser antallet

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Trafikkøb udgave

Trafikkøb udgave 2. udgave Indhold Indledning 5 Rapportens formål 5 Trafikstyrelsens varetagelse af offentlig servicetrafik 5 Rapportens indhold 5 Rapportens struktur 5 Kontrakter togtrafik 7 Kontrakter i 2008 7 Midt-

Læs mere

UDKAST & et tidligt kig | Tog i Danmark | K20 | DSB

UDKAST & et tidligt kig | Tog i Danmark | K20 | DSB Tog i Danmark 5.2.209-2.2.2020 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG SKJERN STRUER VIBORG HOLSTEBRO Udkast! Et tidligt kig SILKEBORG VEJLE AARHUS H KALUNDBORG HELSINGØR KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE KØBENHAVNS

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013. Udskrivningsgrundlaget ten

Læs mere

UDKAST & et tidligt kig | Tog i Danmark | K20 | Opdateret 4 September 2019 | DSB

UDKAST & et tidligt kig | Tog i Danmark | K20 | Opdateret 4 September 2019 | DSB Tog i Danmark 15.12.2019-12.12.2020 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG SKJERN STRUER VIBORG HOLSTEBRO Udkast! Et tidligt kig SILKEBORG VEJLE AARHUS H KALUNDBORG HELSINGØR KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens

Læs mere

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Præsentation for Transport- og Bygningsudvalget 11.10.2016 1 Tidslinie 2005

Læs mere

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden 2013-2016 Dato 6-10-2017 1. Indledning I dette notat vises i oversigtsform udviklingen i kommunerne i perioden

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov NVF23 - seminar i Kristiansand, maj 2007 Michael Knørr Skov COWI 1 Indhold Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse Eksempler Sjælland + Fyn Midtjylland 2 Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse?

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014. Udskrivningsgrundlaget ten

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 75 Offentligt Banedanmarks infrastrukturportefølje 2018-2023 Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 1 Hovedprincipper i re-planlægning af strækninger

Læs mere