DEN SYVFOLDIGE FRED libretto til koncert 2001

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN SYVFOLDIGE FRED libretto til koncert 2001"

Transkript

1 DEN SYVFOLDIGE FRED libretto til koncert 2001 Fred bringer jeg til Jer, mine børn, Den Syvfoldige Fred fra den Jordiske Moder og den Himmelske Fader. Fred bringer jeg til Jeres legeme, ledt på vej af Kraftens Engel; Fred bringer jeg til Jeres hjerte, ledt på vej af Kærlighedens Engel; Fred bringer jeg til Jeres sind, ledt på vej af Visdommens Engel. Ved Kraftens, Kærlighedens og Visdommens engle skal I rejse af de Syv Stier i den Uendelige Have, Og Jeres legeme, hjerte og sind skal mødes i Enhed På den Hellige Færd til Fredens Himmelske Hav. Ja, sandelig siger jeg Jer, Stierne er syv gennem den Uendelige Have, Og hver af dem skal gennemrejses af kroppen, hjertet og sindet som Et, For at ikke du skal snuble og falde ned i tomhedens afgrund. Thi ligesom en fugl ikke kan flyve med een vinge, således behøver din Visdoms Fugl to vinger, Kraftens og Kærlighedens for at kunne stige op over afgrunden til det Hellige Livets Træ.

2 For kroppen alene er et forladt hus set på afstand: Hvad der var tænkt smukt er blot en affolket ruin når man nærmer sig. Kroppen alene er som en stridsvogn gjort af guld, som dens skaber sætter på en sokkel, fordi han nødig vil tilsøle den i brug. Men som et forgyldt idol er den hæslig og uden ynde, For kun i bevægelse åbenbarer den sit formål. Som et vindues hule sorthed når vinden blæser lyset i det ud, er kroppen alene, Uden hjerte og uden sind til at fylde det med lys. Og hjertet alene er en sol uden nogen jord at skinne på, Et lys i det tomme rum, En kugle af varme druknet i havets mørke. For når et menneske elsker, forvandler den kærlighed sig kun til sin egen ødelæggelse når der ikke er nogen hånd at række frem i gode gerninger, Og intet sind til, med begærets flammer at væve et salmetæppe. Som en hvirvelvind i ørkenen er hjertet alene, Uden nogen krop og uden noget sind til at lede det syngende gennem cypresser og pinjer. Og sindet alene er en hellig skriftrulle som årene har slidt tynd, og må begraves. Dens ords sandhed og skønhed har ikke ændret sig, Men øjnene kan ikke længere læse de falmede bogstaver, Og den går i stykker i hænderne på en. Således er sindet uden hjerte til at give det ord, Og uden kroppen til at udføre dets gerninger. For hvad nytter visdom uden et hjerte til at føle og en tunge til at give den stemme? Goldt som en gammel kvindes skød er sindet alene, uden et hjerte og uden en krop til at fylde det med liv. Lån mig øre, O himle, Og jeg vil tale; Og hør, O Jord, min munds ord. Min lære skal falde som regn. Min tale skal falde som dug, Som støvregnen på den spæde urt, Og som bygerne på græsset. Velsignet er Lysets Barn som er stærk i kroppen, For det skal være et med jorden.

3 Du skal fejre en daglig fest med alle gaverne fra Jordens Engel: Den gyldne hvede og majsen, Efterårets rødblå druer, Træernes modne frugter, Biernes ravfarvede honning. Du skal søge den friske luft fra skoven og fra markerne, Og der midt iblandt dem skal du finde LUFTENS ENGEL. Tag sko og tøj af og lad Luftens Engel omfavne hele din krop. Derefter skal du ånde længe og dybt, således at Luftens Engel må blive ført ind i dig. Stig ned i den kølige, strømmende flod og lad VANDETS ENGEL omfavne hele din krop. Kast dig selv fuldt og helt i dens omsluttende arme, Og så ofte som du bevæger luften med din ånde, bevæg også vandet med din krop. Du skal søge SOLENS ENGEL, Og drage ind i den omfavnelse, som renser med hellige flammer. Og alle disse ting er af Moder Jords Hellige Lov, Hun som fødte dig. Den som har fundet fred i legemet, har bygget et helligt tempel Hvori for evigt må hvile Guds ånd.

4 Velsignet er Lysets Barn som er viis i sindet, for det skal skabe himmelen. Den som har fundet fred i sindet, Har lært at flyve højt hinsides Englenes Rige. Velsignet er Lysets Barn som er ren i hjertet, For det skal se Gud. Lad din kærlighed blive som solen der skinner på alle jordens skabninger, Og ikke begunstiger eet græsstrå frem for et andet. Og denne kærlighed skal strømme som en kilde fra menneske til menneske, Og som den gives ud, således skal den fyldes op igen. For kærlighed er evig. Kærligheden er stærkere end de dybe vandes strømme. Kærligheden er stærkere end døden. Den som har sluttet fred med sine medmennesker er trådt ind i Kærlighedens rige, Og skal stå ansigt til ansigt med Gud.

5 Velsignet være Lysets Barn som bygger himmelens rige på jorden, for han skal hvile i begge verdener. Du skal følge det Broderskabs Lov som siger at ingen skal have rigdom, og ingen skal være fattige, Og alle skal arbejde sammen i Broderskabets have. Dog skal hver enkelt følge sin egen vej, Og enhver skal være et med sit eget hjerte. For i den Uendelige Have er der mange og mangfoldige blomster: Hvem siger at en er bedst fordi dens farve er lilla, Eller at en er foretrukken fordi den stilk er lang og slank? Skønt brødrene måtte være af forskellig hudfarve, så arbejder de dog alle i den Jordiske Moders vingård, Der vil ikke være fred blandt folkeslagene førend der bliver een broderskabets have over hele jorden. For hvordan kan der være fred når hvert menneske stræber efter egen vinding og sælger sin sjæl til slaveri?

6 Ligesom de Ældstes ord er indfældet med Guds hånd på de Hellige Skriftruller, Således er Loven indgraveret i hjerterne på de trofaste som studerer dem. For det blev fordum sagt, At i begyndelsen var der kæmper på jorden, Og mægtige mænd som fra gammel tid var Mænd af navnkundighed. Og Lysets Børn skal vogte og bevare deres skrevne ord, medmindre vi igen skal blive som dyr, og ikke kende Englenes Rige. For du skal vide, at det skrevne ord som kommer fra Gud er en genspejling af det Himmelske Hav, Ligesom de lyse stjerner genspejler himmelens ansigt. Hinsides kampens isklædte tinder ligger freden og skønheden i Kundskabens Uendelige Have, hvor Lovens mening bliver bekendtgjort for Lysets Børn. Her i midten af dens skov står Livets Træ, Mysteriernes Mysterium. Den som har fundet fred gennem de Ældstes lære, gennem sindets lys, gennem naturens lys, og gennem studierne af det Hellige Ord, er kommet ind i de Ældstes skyfulde hal, hvor det Hellige Broderskab bor, som intet menneske må omtale. Velsignet er Lysets Barn som kender sin Jordiske Moder, for hun er den, der giver liv.

7 Vid, at det blod som flyder i dig er født af blodet fra din Jordiske Moder. Hendes blod falder fra skyerne, springer op fra jordens skød, pludrer i bjergbækkene, strømmer bredt i sletternes floder, sover i søerne, raser mægtigt på de stormfulde have. Vid, at luften som du indånder er født af din Jordiske Moders ånde. Hendes ånde er blå i himlenes højder, suser i bjergtoppene, hvisker i skovens blade, bølger over majsmarkerne, slumrer i de dybe dale, brænder hedt i ørkenen. Dine øjnes lys, dine ørers hørelse er født af din Jordiske Moders farver og lyde. Jeg siger dig i sandhed, Mennesket er den Jordiske Moders Søn, og fra hende modtog Menneskesønnen sit hele legeme, lige som det nyfødte barns krop fødes af dets moders skød. Den som har fundet fred ved sin Jordiske Moder skal aldrig kende døden. Vid, at dine knoglers styrke er født af din Jordiske Moders knogler, af klipperne og af stenene. Vid, at dit sarte kød er født af din Jordiske Moders kød, Hun hvis kød vokser gult og rødt i træernes frugter.

8 Velsignet er Lysets Barn som søger sin Himmelske Fader, for han skal få evigt liv. Du skal vide at Herren har været vor bolig i alle slægtled. Før bjergene var skabt, eller før han havde skabt jorden og verden, endda fra evighed til evighed har der været kærlighed mellem den Himmelske Fader og hans børn. Se, den brænder med det Evige Lys' flamme, og den flamme kan ikke fortæres. Du som elsker din Himmelske Fader, udfør da hans bud: Gå sammen med hans Hellige Engle, og find din fred i hans Hellige Lov.

9 Mine børn, vil I vide mere? Hvordan skal vi med vore læber kunne udtale det som ikke kan udtales? Det er som et granatæble der bliver spist af en stum: Hvordan skal han kunne fortælle om dets smag? Hvis vi siger at den Himmelske Fader bor iblandt os, så bliver himlene skamfulde; hvis vi siger at han bor uden for os, er det usandhed. Øjet som glider hen over den fjerne horisont og øjet som ser menneskenes hjerter, gør han til ét øje. Han er ikke synlig, Han er ikke skjult. Han er ikke åbenbaret, Ejheller er han ikke-åbenbaret. Mine børn, der findes ikke ord som kan sige, hvad han er! Kun dette ved vi: Vi er hans børn, og han er vor Fader. Han er vor Gud, og vi er børnene på hans enge, og fårene fra hans hånd. Den som har fundet fred med sin Himmelske Fader er trådt ind i den Hellige Lovs helligdom, og har sluttet en pagt med Gud som skal vare evigt. Skønt himlen og jorden kan forgå, skal ikke et eneste af den Hellige Lovs bogstaver forandres eller forgå. For i begyndelsen var Loven, Og Loven var med Gud, Og Loven var Gud. Må den Himmelske Faders Syvfoldige Fred være med dig altid. (uddrag af "Book of Jesus" fra "The Gospel of the Essenes Book 2", oprindelig skriftruller, oversat til engelsk fra aramæisk og hebraisk af Edmond B.Székely 1974, International Biogenic Society 1981 ; dansk oversættelse Hanne Tofte Jespersen 2001 efter Székely s engelske udgave)

Sjølundkirkens lovsange

Sjølundkirkens lovsange Sjølundkirkens lovsange 6. oktober 2011 Indhold Notater... 4 Alle som tørster... 5 Almægtig Gud... 6 Alt bli r stille... 7 Børnekirkesangen... 8 et her er en go dag... 9 in, din er æren... 10 in himmel,

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Dejlig er den himmel blå

Dejlig er den himmel blå Folkekirkens Undervisning og Skoletjeneste i Randers 53 DEN FJERDE VISMAND Oversat fra amerikansk af Johs. Terkelsen, Ry Højskole I kender historien om de tre vismænd fra Østen. Har hørt om, hvordan de

Læs mere

VANDRER MOD LYSET! MICHAEL AGERSKOV. Et Budskab til Menneskeheden fra den oversanselige Verden. Udgivet af

VANDRER MOD LYSET! MICHAEL AGERSKOV. Et Budskab til Menneskeheden fra den oversanselige Verden. Udgivet af VANDRER MOD LYSET! VANDRER MOD LYSET! Et Budskab til Menneskeheden fra den oversanselige Verden 127. Salme, 1. V.: Dersom Herren ikke bygger Huset, da arbejde de forgæves, som bygge derpaa;... Udgivet

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Sjølundkirkens lovsangsarkiv. 22. september 2011

Sjølundkirkens lovsangsarkiv. 22. september 2011 Sjølundkirkens lovsangsarkiv 22. september 2011 Indhold Notater... 4 Alletiders at du er her... 5 Der er en forløser... 6 Der er glæde i Guds hus... 7 Det håb den fred... 8 Din glæde fylder mig... 10 Dit

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

BØNNEGUIDE TIL 14 DAGE MED BØN FOR AALBORG

BØNNEGUIDE TIL 14 DAGE MED BØN FOR AALBORG "EN BY PÅ VEJ, EN BØNNEGUIDE TIL 14 DAGES BØN FOR AALBORG er den syvende publikation fra Aalborg Præstenetværk. Visionen bag er at kalde byens kristne og kirker til bøn for byen ved starten af det nye

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

den. Det er dem, jeg længes hjem til, når jeg er ude at rejse. Det er dem, der får mig til at holde

den. Det er dem, jeg længes hjem til, når jeg er ude at rejse. Det er dem, der får mig til at holde Anden søndag efter trinitatis, 17.juni 2012. Domkirken 10.00. Salmer: 745 Vågn op, 292 Kærligheds og sandheds ånd, 163 Fuglen har rede, 140 I Nazareth, 391 Dit ord, oh Gud. Nadver: 492 Guds igenfødte,

Læs mere

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og Rettigheder skal erhverves. De skal være 3.s.e.trinitatis, 21.6.2015. Domkirken 10: 3 Lovsynger Herren, 435 Aleneste Gud, 289 Nu bede vi, 492 Guds igenfødte, 31 Til himlene. Nadver: 493 Gud Herren så.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Den anden Jeppe. En vandring med Jeppe Aakjær 2014. Sally Altschuler

Den anden Jeppe. En vandring med Jeppe Aakjær 2014. Sally Altschuler Den anden Jeppe En vandring med Jeppe Aakjær 2014 Sally Altschuler 1. BAGHAVEN/BUSTEN (Knasen af grus og kviste ) Åh jeg må have blundet. Lige her, midt i roserne. Hvor ejendommeligt Ja, undskyld, men

Læs mere

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012 Finlandsgade 53, 7430 Ikast Telefon: 40 78 78 29 Internet: www.mjkk.dk E-mail: info@mjfk.dk HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT Som kristen bør man have

Læs mere

Bøn frem for alt. Oddvar Søvik. Credo Forlag København 2007. Til minde om mor

Bøn frem for alt. Oddvar Søvik. Credo Forlag København 2007. Til minde om mor Bøn frem for alt Jeg formaner da først af alt til bønner og anråbelser, forbønner og taksigelse for alle mennesker (1 Tim 2,1). Bøn frem for alt Oddvar Søvik Til minde om mor Credo Forlag København 2007

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

VI SYNGER H.C.ANDERSEN

VI SYNGER H.C.ANDERSEN DANMARK MIT FÆDRRELAND Musik: Henrik Rung / Poul Schierbeck / Sebastian I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går. Du danske sprog, du er min moders stemme, så sødt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent 74, Vær velkommen 78, 1-5, Blomstre som en rosengård 85, Op, Zion, at oplukke Prædiken m.m. 87, Det første lys 439, 2 Nadververs: 83, 1-2, Glæd dig Zion 78, 6-7,

Læs mere

UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012

UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012 UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012 Finlandsgade 53, 7430 Ikast Telefon: 40 78 78 29 Internet: www.mjkk.dk E-mail: info@mjfk.dk PENGE Nogle ser på penge som en velsignelse og andre ser

Læs mere

Steen Bonde: Ud af skammen

Steen Bonde: Ud af skammen Steen Bonde: Ud af skammen Som jeg beskrev i kapitlet Skam, er både skyld og skam særdeles relevante størrelser i forbindelse med at have en kronisk sygdom eller et handicap. Selvom begreberne er almenmenneskelige,

Læs mere

Noget om hovedrengøring

Noget om hovedrengøring 1 Noget om hovedrengøring Prædiken til 3. søndag i fasten I Det er marts måned; foråret så sagte kommer; solen er igen i tiltagende. For mig er der en ting, der hører foråret til nemlig forårsrengøring.

Læs mere

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang.

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang. H. C. Andersen Sikken voldsom trængsel og alarm, Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm. Lygten tændes klokken fire alt, det skal være aften med gevalt. Midt på gaden sælges

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE

ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE Morgenudsendelser i Danmarks Radio Uge 32 / 1992 MANDAG Sommerferien er ved at være forbi. Et nyt arbejdsår ligger forude: Et nyt år en ny begyndelse... Specielt en ny begyndelse

Læs mere