Netværk - din genvej til nye kunder!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Netværk - din genvej til nye kunder!"

Transkript

1 Netværk - din genvej til nye kunder! Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen En tidlig januarmorgen går en lille gruppe af Byens Netværks medlemmer i netværkstræningslejr. Vi møder op hos Fagerhult på Sluseholmen, hvor vi med kaffe og morgenbrød ruster os til en formiddag med masser af tips og tricks til, hvordan man kan netværke mere effektivt. Hvad er definitionen på netværk? Bo Kristiansen fra Pronetwork stiller spørgsmålet og svarer selv: Et netværk består af folk, du har gentagende kontakt med. Anden gang du handler med en person kan du kalde ham din kunde. Det handler om at fastholde og vedligeholde dine kontakter. At netværke er ikke et quick fix men en proces, som giver resultater på sigt. Det drejer sig derfor om, at man gør sig helt klart, hvad man vil med sit netværk, siger Bo Kristiansen. Hvem er det du gerne vil have fat i?, spørger han og fortæller, at mange forretningsfolk har meget vage ideer om, hvem det egentlig er de gerne vil i kontakt med. Det er ikke nok at sige, at man søger små og store virksomheder Så kan man jo bare slå op i telefonbogen.

2 Jo mere du giver jo mere får du igen! Hvorfor er netværk vigtigt? I dag opstår 80% af alle forretningsaftaler via netværk, fortæller Kristiansen og fortsætter: Derfor er forudsætningen for al salg at får skabt en god relation. Man kan sige, at det gode forretningsnetværk bygger på kemi, tillid og kendskab. Kemi er ikke altid noget man kan gøre noget ved, men man kan pleje sine kontakter og vise interesse og følge op. Den gennemsnitlige erhvervsmand/kvinde har ca. 250 forretningsrelationer, som kan findes inden for flere kategorier. Måske er den person/kontakt du leder efter repræsenteret inden for din sociale omgangskreds eller blandt en af dine kunder. Måske har du ikke den direkte kontakt, men husk altid på at alle dine relationer også har omkring 250 kontakter, som de kan trække på, siger Kristiansen og understreger samtidig, at det er uhyre vigtigt, at man gør sig klart præcis hvad og hvem man gerne vil i kontakt med for at undgå at fortabe sig i et uendeligt spindelvæv af relationer, som ikke er relevant for netop din forretning. Det vigtigste ved at netværke er, at du gør dig klart at netværk er en udvekslingsproces. Jo mere du giver jo mere får du igen, konstaterer Kristiansen. Vær altid forberedt på at kunne præsentere hvem du er, hvilke kontakter du kan tilbyde andre og hvem du gerne selv vil i kontakt med. Business to business netværk I Pronetwork samler vi erhvervsfolk i grupper af 40

3 virksomhedsrepræsentanter, som mødes hver 14. dag kl. 7. Det tidlige tidspunkt sikrer at vores netværkere er seriøse og prioriterer netværksrelationerne. Vi er et forretningsnetværk, som arbejder målrettet med søgning af nye forretningsforbindelser og udveksling af referencer. Du skal huske på at dine netværkskollegaer er dine ambassadører og derfor er det god stil at møde op og være forberedt på at give og får kontakter, forklarer Kristiansen og opfordrer os til at kaste os ud i netværkets svære kunst. Rummet fyldes med en summen, når vi alle ivrigt går i gang med at indvie sidemanden i hvilke 3 tætte relationer vi kan bidrage med og hvilke kontakter vi søger. Det handler langt hen af vejen om at have en åben dialog, hvor man ikke er bange for at spørge, hvordan man kan hjælpe. Markedsføringsminuttet Efterfølgende skiftes de trygge rammer ved bordene ud med en præsentationsrunde, hvor alle får et minut til at sælge sig selv, sit firma, sine relationer og sine ønsker. Under denne seance kan de andre netværkere så notere sig, hvilke relationer der skal følges op på efter mødet. De fleste af os har sikkert prøvet salgstalen mange gange før, men vi finder alligevel ud af at der findes mange måder at optimere præsentationen på. Bo Kristiansen foreslår at vi overvejer følgende spørgsmål: Hvad er fordelen ved at handle med dig?

4 Hvilke kontakter kan du byde ind med? Hvordan skiller du dig ud fra dine konkurrenter? Hvad er dit slogan? - helst noget alle kan huske når mødet er slut Under præsentationsrunden får vi sat ansigt på deltagerlisten og flere får udvekslet kontakter på kryds og tværs. Denne formiddag søger mange at komme i kontakt med kommuner og ejendomsadministratorer og det viser sig at andre af netværkets medlemmer måske kan formidle en kontakt. Imens visitkortene stadig skifter hænder er vi en lille flok som går på opdagelse på Sluseholmen sammen med Ane fra Dansk Arkitektur Center. Hvad kom der ud af det? Vi har spurgt nogle af mødets deltagere om de fik noget ud af arrangementet. Majken Hammer Sløk fra Realkredit Danmark kunne efterfølgende fortælle at; Ja jeg fik helt sikkert nogle nye kontakter. Godt med en anden vinkel på networking. Ingen tvivl om at det er godt at træne sine kundskaber, hvilket vi jo fik en smagsprøve på. Majken foreslår også, at vi evt. næste gang kunne invitere flere forskellige professionelle netværkere, så vi får flere vinkler på det at netværke. Thomas Anfinn Joensen fra ATP Ejendomme er også positivt stemt overfor ideen om at udveksle viden og kontakter på en anderledes måde end vi normalt gør i Byens Netværk. Thomas beskriver sin interesse

5 således; Interessant at høre om disse lidt måske amerikansk inspirerede arbejdsmodeller. Der er lidt Rotary og Lions og andet tilsvarende over det bortset fra at al indsats går til optimering af gruppens egen succes. Generelt virker alle positive over for ideen om at lave præsentationsrunder. Både Julius Jensen fra MTH og Anja Ristorp Heidelberg fra MOLT WENGEL mener, at det er både givende og udfordrende med en præsentationsrunde. Anja Ristorp beskriver dagen på følgende måde; et godt arrangement, med gode konkrete værktøjer til at netværke mere fagligt. En god måde at lære de andre i Byens Netværk at kende. Til de almindelige arrangementer er der ikke den samme adgang til at præsentere sig for hinanden. Derfor vil vi i Byens Netværk forsøge at lave en præsentationsrunde til de arrangementer, hvor tidsrammen tillader det. Vi i Byens Netværk kan kun opfordre alle jer til at sprede budskabet om Byens Netværk i jeres andre netværk og så lover vi at gøre det samme for jer.

6

7

8