FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN"

Transkript

1 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN TELE Greenland A/S Reg.nr. A/S INDLEDNING 1.1 Hjemmel Nærværende forretningsorden er oprettet i overensstemmelse med Aktieselskabsloven og selskabets vedtægter samt under hensyntagen til Retningslinjer for god selskabsledelse i de selvstyreejede aktieselskaber, der trådte i kraft i december Ændring Ændringer af nærværende forretningsorden foretages af bestyrelsen ved simpelt flertal, idet bestyrelsesformandens stemme dog er afgørende i tilfælde af stemmelighed. 1.3 Efterlevelse Det påhviler bestyrelsesformanden at påse, at forretningsordenen følges af bestyrelsen, og at forretningsordenen og senere ændringer indsendes til Erhvervsstyrelsen senest fire uger efter vedtagelsen heraf. 1.4 Eksemplarer Originaleksemplaret af den til enhver tid gældende forretningsorden opbevares af selskabet og skal altid findes i selskabets bestyrelsesprotokol. Kopi af forretningsordenen og den gældende direktionsinstruks samt af selskabets vedtægter udleveres til bestyrelsesmedlemmerne samt medlemmerne af selskabets direktion og revision. 2 BESTYRELSENS KONSTITUERING OG SAMMENSÆTNING 2.1 Valg af bestyrelsesmedlemmer Bestyrelsen består efter vedtægterne af 3-5 generalforsamlingsvalgte medlemmer samt af det antal medarbejdervalgte medlemmer, som vælges i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler om medarbejderrepræsentation. 2.2 Konstituering Bestyrelsesformanden vælges på generalforsamlingen. Bestyrelsen vælger af sin midte og i tilslutning til den ordinære generalforsamling en næstformand. I tilfælde af formandens forfald fungerer næstformanden i dennes sted, dog således at ved stemmelighed er næstformandens stemme ikke afgørende.

2 side Organisering af arbejdet i bestyrelsen Bestyrelsesformanden leder bestyrelsens arbejde og indkalder til samt forbereder bestyrelsens møder sammen med direktionen, ligesom bestyrelsesformanden repræsenterer bestyrelsen såvel udadtil som indadtil, jf. dog pkt Bestyrelsesformanden er i forhold til den øvrige bestyrelse ansvarlig for sekretariatsfunktionerne for bestyrelsen. 2.4 Oplysning om bestyrelsesmedlemmernes øvrige ledelseshverv Såfremt der siden et bestyrelsesmedlems valg sker ændringer i den pågældendes øvrige ledelseshverv, skal den øvrige bestyrelse gennem bestyrelsesformanden orienteres herom hurtigst muligt efter, at ændringen er indtrådt. Den øvrige bestyrelse skal tillige gennem bestyrelsesformanden orienteres, forinden et bestyrelsesmedlem påtager sig ledelseshverv i en erhvervsdrivende virksomhed, der driver aktivitet med tilknytning til eller inden for samme aktivitetsområde som selskabet eller et datterselskab heraf. 2.5 Bestyrelsesudvalg Bestyrelsen kan med henblik på at øge effektiviteten eller højne kvaliteten af bestyrelsens arbejde nedsætte bestyrelsesudvalg uden selvstændig beslutningskompetence med henblik på forberedelse og udarbejdelse af beslutningsgrundlaget for den samlede bestyrelse eller med henblik på støtte af bestyrelsen ved varetagelsen af visse af dennes tilsynsopgaver. Der kan være tale om stående udvalg, eksempelvis revisionsudvalg, eller ad hoc udvalg til behandling af et konkret spørgsmål. Bestyrelsen træffer beslutning om de forhold, der er forberedt af et bestyrelsesudvalg. Et bestyrelsesudvalg skal bestå af mindst to bestyrelsesmedlemmer. Udvalgets medlemmer vælges under hensyntagen til deres kvalifikationer. Et bestyrelsesudvalg kan indbyde eller indkalde bestemte medarbejdere eller sagkyndige til sine møder. Bestyrelsen fastsætter i øvrigt kommissoriet for det enkelte udvalg. 3 BESTYRELSESMØDER, BESLUTNINGSDYGTIGHED, PROTOKOLLER 3.1 Mødefrekvens, -sted og -form Bestyrelsen afholder møder mindst 6 gange årligt, samt når det i øvrigt af bestyrelsesformanden skønnes nødvendigt, eller det forlanges af et bestyrelsesmedlem eller en direktør. Det skal tilstræbes, at der ikke forløber mere end 3 måneder mellem hvert bestyrelsesmøde. Bestyrelsen fastlægger på årets sidste ordinære bestyrelsesmøde datoer for det følgende års ordinære bestyrelsesmøder. Bestyrelsesmøder afholdes sædvanligvis på selskabets hjemsted. Bestyrelsen kan dog afholde møder pr. telefon, som videokonference eller lignende, såfremt dette er foreneligt med udførelsen af bestyrelsens hverv, ligesom bestyrelsen kan beslutte, at nærmere afgrænsede bestyrelsesanliggender skal behandles skriftligt, såfremt dette er foreneligt med emnernes karakter.

3 side Indkaldelse og varsel Bestyrelsesformanden indkalder til bestyrelsesmøde med mindst 14 dages varsel. Varslet kan dog nedsættes, såfremt særlige forhold efter bestyrelsesformandens opfattelse gør det nødvendigt Indkaldelsen sker skriftligt, herunder pr. , og skal indeholde dagsorden samt så vidt muligt vedlægges eventuelle bilag eller andet skriftligt materiale, som skal fremlægges ved bestyrelsens behandling af de enkelte spørgsmål. 3.3 Dagsorden Dagsordenen for hvert ordinært bestyrelsesmøde skal som minimum omfatte følgende punkter: 1. Godkendelse af referat fra sidste ordinære bestyrelsesmøde samt fra eventuelle ekstraordinære møder. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Direktionens beretning. 4. Budgetopfølgning, herunder seneste perioderegnskab og balance. 5. Forelæggelse af revisionsprotokollen. 6. Tid og sted for næste ordinære bestyrelsesmøde. 7. Eventuelt. 3.4 Supplerende dagsorden Den under pkt. 3.3 nævnte dagsorden suppleres til hvert møde med andre punkter, som måtte være relevante for det pågældende møde. Til hjælp for en hensigtsmæssig planlægning af bestyrelsesarbejdet hen over året fastlægger bestyrelsen efter oplæg fra direktionen et årshjul, som medtager alle kendte emner, der i årets løb skal behandles af bestyrelsen, og fordeler disse på årets planlagte, ordinære bestyrelsesmøder. Ved udarbejdelse af oplæg til årshjul skal det sikres, at der tages højde for lovbestemte opgaver samt øvrige relevante opgaver, herunder henstillinger fra aktionæren og relevante anbefalinger for god selskabsledelse. 3.5 Beslutningsdygtighed Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når over halvdelen af dens medlemmer er til stede. Beslutning må dog ikke tages, uden at så vidt muligt samtlige bestyrelsesmedlemmer har haft adgang til at deltage i sagens behandling. Et bestyrelsesmedlem kan ved forfald give et andet bestyrelsesmedlem fuldmagt til på sine vegne at træffe beslutning om et nærmere angivet forslag, medmindre der for det pågældende bestyrelsesmedlem er valgt en suppleant. Foreligger en sådan fuldmagt, kan bestyrelsen træffe beslutning om forslaget uanset det pågældende bestyrelsesmedlems fravær. Såfremt der er valgt en suppleant for et bestyrelsesmedlem, er suppleanten berettiget til at deltage i bestyrelsens møder, så længe bestyrelsesmedlemmet har forfald.

4 side Bestyrelsen træffer sine beslutninger ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er bestyrelsesformandens stemme afgørende. 3.6 Bestyrelsens forhandlingsprotokol Bestyrelsesformanden sørger gennem den administrerende direktør for, at der føres en forhandlingsprotokol, hvori der optages referat af bestyrelsens forhandlinger og beslutninger. Såfremt den administrerende direktør ikke deltager i et bestyrelsesmøde eller i behandlingen af bestemte emner på et bestyrelsesmøde, træffer bestyrelsen beslutning om proceduren for optagelse af referat Referater skal som minimum indeholde: Tid og sted for mødets afholdelse. Deltagere. Dagsorden. Det væsentligste indhold af de førte forhandlinger og indholdet af trufne beslutninger Forslag til referat baseret på bestyrelsesformandens gennemgang og tilretning af den administrerende direktørs udkast fremsendes til bestyrelsen senest 10 arbejdsdage efter mødets afholdelse. Eventuelle indsigelser mod udkastet skal skriftligt, eksempelvis via , være meddelt bestyrelsesformanden senest 5 arbejdsdage efter modtagelsen heraf Såfremt et eller flere bestyrelsesmedlemmer er uenige i referatets affattelse, er de berettigede til at forlange deres indsigelser ført til protokol i det bestyrelsesmøde, hvor referatet fremlægges til tiltrædelse Forhandlingsprotokollen underskrives af samtlige bestyrelsesmedlemmer Forhandlingsprotokollen beror hos selskabet, og direktionen skal sikre, at den opbevares sikkert, forsvarligt og på en sådan måde, at fortroligheden omkring bestyrelsesarbejdet respekteres. 3.7 Revisionsprotokol Ved hvert bestyrelsesmøde fremlægges selskabets revisionsprotokol. Bestyrelsen skal gøre sig bekendt med og tage stilling til eventuelle protokoltilførsler, hvorefter de underskrives af samtlige bestyrelsesmedlemmer. Revisionsprotokollen beror hos selskabet, og direktionen skal sikre, at den opbevares sikkert, forsvarligt og på en sådan måde, at fortroligheden omkring bestyrelsesarbejdet respekteres.

5 side Andre deltagere på bestyrelsesmøderne Direktionen har ret til at deltage og udtale sig på bestyrelsesmøder. Bestyrelsen kan dog i konkrete tilfælde bestemme, at direktionen på grund af inhabilitet eller andre grunde ikke skal deltage i et bestyrelsesmøde eller dele heraf Selskabets revisor har ret og pligt til at deltage på bestyrelsesmøder, såfremt et bestyrelsesmedlem forlanger det. Selskabets revisor har pligt til at deltage på bestyrelsens årsregnskabsmøde Bestyrelsen kan bestemme, at ledende medarbejdere, eksterne rådgivere eller andre særligt sagkyndige efter ønske fra direktionen eller bestyrelsen gives adgang til at deltage og udtale sig i forbindelse med behandlingen af specifikke spørgsmål på bestyrelsesmøder. 3.9 Inhabilitet Et bestyrelsesmedlem eller en direktør må ikke deltage i behandlingen af spørgsmål om aftaler mellem selskabet og den pågældende eller om søgsmål mod den pågældende eller om aftale mellem selskabet og tredjemand eller søgsmål mod tredjemand, såfremt den pågældende deri har en væsentlig interesse, som kan være stridende mod selskabets interesse Bestyrelsen skal godkende såvel aftaler mellem selskabet og et bestyrelsesmedlem eller en direktør som mellem selskabet og tredjemand, hvor et bestyrelsesmedlem eller en direktør har en væsentlig interesse, som kan være stridende mod selskabets interesse. Bestemmelsen gælder dog ikke medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmers sædvanlige ansættelsesforhold i selskabet. 4 BESTYRELSENS OVERORDNEDE OPGAVER 4.1 Bestyrelsen varetager inden for lovgivningens rammer den overordnede ledelse af selskabets anliggender, herunder fastlægger bestyrelsen efter indstilling fra direktionen selskabets overordnede målsætninger, strategier og handlingsplaner. 4.2 Bestyrelsen ansætter selskabets direktion, herunder en administrerende direktør, såfremt direktionen består af mere end et medlem, til at varetage den daglige ledelse af selskabet og sørger i øvrigt for en forsvarlig organisation af selskabets virksomhed, herunder forholdet til selskabets eventuelle datterselskaber. 4.3 Bestyrelsen fører tilsyn med direktionens ledelse af selskabet og med dets eventuelle datterselskaber, herunder under hensyntagen til de regler, der gælder for selskaber ejet af Grønlands Selvstyre/statslige aktieselskaber samt påser, at bogføringen og formue-

6 side 6 forvaltningen kontrolleres på en efter selskabets forhold tilfredsstillende måde. Bestyrelsens tilsyn varetages gennem kommunikationen med og rapporteringen fra direktionen, den generalforsamlingsvalgte revision og en eventuel intern revision. 4.4 Bestyrelsen skal tage stilling til, om selskabets kapitalberedskab til enhver tid er forsvarligt i forhold til selskabets virksomhed. 4.5 Bestyrelsen skal sikre, at årsrapporter og delårsrapporter udarbejdes, aflægges og indsendes i overensstemmelse med lovgivningen og inden for dennes tidsfrister. 4.6 Bestyrelsens stillingtagen til selskabets organisation såsom regnskabsfunktion, intern kontrol, it-organisation og budgettering sker efter indstilling fra direktionen og i samarbejde med denne. 4.7 Bestyrelsen skal følge op på planer, budgetter og lignende samt tage stilling til rapporter om selskabets likviditet, ordrebeholdning, væsentlige dispositioner, overordnede forsikringsforhold, finansieringsforhold, pengestrømme og særlige risici. 4.8 Bestyrelsen kan og skal kræve sig meddelt alle oplysninger om selskabets forhold, der er nødvendige for opfyldelsen af dens opgaver. 4.9 Bestyrelsen indgår årligt aftale med selskabets revisor, hvor omfanget af årets revision beskrives. Herudover kan selskabets revisor inddrages, såfremt bestyrelsen i forbindelse med sit almindelige tilsyn med selskabets ledelse måtte finde anledning hertil. Det påhviler bestyrelsen at sikre tilstedeværelsen af det nødvendige grundlag for revisionen Bestyrelsen fører selskabets aktiebog, der stedse skal være retvisende og opdateret. Aktiebogen beror hos selskabet, og direktionen skal sikre, at den opbevares sikkert og forsvarligt. 5 FORHOLDET MELLEM BESTYRELSE OG DIREKTION 5.1 Retningslinjer, anvisninger og direktionsinstruks Ved varetagelsen af den daglige ledelse af selskabet skal direktionen følge de retningslinjer og anvisninger, som bestyrelsen - generelt og/eller konkret - udstikker Bestyrelsen udarbejder en instruks for direktionen, der supplerer denne forretningsordens beskrivelse af arbejdsdelingen mellem bestyrelsen og direktionen og fastlægger specifikke handle- og rapporteringsforpligtelser for direktionen, herunder med henblik på bestyrelsens varetagelse af sine opgaver i henhold til denne forretningsorden.

7 side Forbud mod arbejdende bestyrelsesformand Bestyrelsesformanden må ikke udføre hverv for selskabet, der ikke er en naturlig del af hvervet som bestyrelsesformand bortset fra enkeltstående opgaver, som den pågældende bliver anmodet om at udføre af og for bestyrelsen. 5.3 Kontakten mellem bestyrelse og direktion Kontakten mellem bestyrelse og direktion varetages på bestyrelsens vegne af bestyrelsesformanden. 5.4 Opgavefordeling og delegation fra bestyrelse til direktion i særlige tilfælde Bestyrelsen behandler og træffer afgørelse i alle sager af usædvanlig art eller af stor betydning Direktionen kan dog træffe afgørelse i sager som nævnt i pkt , såfremt bestyrelsens afgørelse ikke kan afventes uden væsentlig ulempe for selskabet. I så fald skal direktionen søge at indhente bestyrelsesformandens eller næstformandens forudgående godkendelse, og den samlede bestyrelse skal hurtigst muligt gennem bestyrelsesformanden informeres om de foretagne dispositioner. 5.5 Kontakt til offentligheden Bestyrelsesformanden repræsenterer selskabet over for offentligheden vedrørende overordnede forhold, medmindre bestyrelsen konkret træffer anden beslutning. Enkelte bestyrelsesmedlemmer eller direktører må ikke uden forudgående bemyndigelse fra bestyrelsesformanden udtale sig til offentligheden om selskabets forhold Uanset pkt ovenfor er direktionen berettiget og forpligtet til at repræsentere selskabet over for offentligheden i spørgsmål, der falder inden for direktionens normale kompetence. 6 ÅRSRAPPORT 6.1 Udarbejdelse af årsrapport Bestyrelsen pålægger direktionen i samarbejde med selskabets generalforsamlingsvalgte revisor til bestyrelsen at fremsende udkast til årsrapport, herunder revisionspåtegning. Med udkastet skal følge udkast til revisionsprotokollat og sådanne andre informationer og opstillinger, som måtte være relevante for bestyrelsens behandling af årsrapporten og revisionsprotokollatet. De modtagne udkast forelægges bestyrelsen med henblik på stillingtagen, godkendelse og underskrivelse.

8 side Bestyrelsens gennemgang Bestyrelsen gennemgår nøje det modtagne udkast til årsrapport med tilhørende udkast til revisionsprotokollat og påser derunder, at udkastet til årsrapport er opgjort og udfærdiget således som lovgivningen, herunder de særlige bestemmelser for statslige aktieselskaber, vedtægterne og god regnskabsskik tilsiger. 6.3 Indsendelse til Erhvervsstyrelsen Umiddelbart efter afholdelsen af den generalforsamling, på hvilken årsrapporten er godkendt, skal direktionen foranstalte et af generalforsamlingens dirigent underskrevet eksemplar af den godkendte årsrapport indsendt til Erhvervsstyrelsen med oplysning om, hvornår årsrapporten er godkendt. 6.4 Tilsyn gennem revisionen Bestyrelsen skal sikre sig om fornødent ved direkte aftale med revisionen at denne udøver en selvstændig og kritisk kontrol af selskabets regnskaber, og at indberetning herom sker direkte til bestyrelsen gennem tilføjelse til revisionsprotokollen eller ved henvendelse på anden måde direkte til bestyrelsesformanden, hvis der konstateres særlige forhold, der umiddelbart bør indberettes til bestyrelsen. 6.5 Vurdering af behov for intern revision Bestyrelsen skal i samarbejde med den eksterne revision tage stilling til et eventuelt behov for intern revision. 6.6 Revisionsprotokol Den af revisionen førte revisionsprotokol skal være til stede ved alle bestyrelsesmøder, jf. ovenfor pkt Er der siden sidste bestyrelsesmøde foretaget protokoltilførsler, skal en kopi heraf så vidt muligt tilstilles bestyrelsen inden mødet. Protokollatet skal underskrives af bestyrelsen som bevis for, at bestyrelsen har gjort sig bekendt med protokollatets indhold. 7 GENERALFORSAMLING 7.1 Indkaldelse til generalforsamling Bestyrelsen indkalder generalforsamlingen og udpeger en dirigent for denne, samt affatter generalforsamlingens dagsorden under hensyntagen til de i vedtægterne og lovgivningen anførte bestemmelser. Indkaldelsen varetages på bestyrelsens vegne af bestyrelsesformanden i samarbejde med selskabets direktion og omfatter tillige fremsendelse af indkaldelsen til Erhvervsstyrelsen.

9 side Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Bestyrelsen skal indkalde til ekstraordinær generalforsamling, når bestyrelsen eller en af selskabets revisorer eller en generalforsamling finder det hensigtsmæssigt, og ekstraordinær generalforsamling skal i øvrigt indkaldes senest 2 uger efter, at det til behandling af et bestemt angivet emne skriftligt er forlangt af aktionæren Fratræder selskabets revisor i utide eller ophører revisionen på anden måde, inden revisors hverv udløber, og er der ingen suppleant til at træde i stedet, skal bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling senest 8 dage efter meddelelsen om revisors fratræden. 7.3 Indsendelse til Erhvervsstyrelsen Bestyrelsen skal indsende en bekræftet udskrift af generalforsamlingsprotokollen til Erhvervsstyrelsen senest 2 uger efter generalforsamlingens afholdelse. 7.4 Pressens adgang Selskabets generalforsamlinger er åbne for pressen. 8 ORIENTERING TIL ENEAKTIONÆREN OG ERHVERVSSTYRELSEN 8.1 Orientering til eneaktionæren Bestyrelsens formand afholder aktionærmøder med selskabets eneaktionær, hvorunder aktionæren informeres om selskabets drift og udvikling i henhold til de udstukne retningslinjer i aktionærens selskabspolitik og kravene i selskabets vedtægter. Ud over egentlige aktionærmøder forudsættes bestyrelsesformanden i henhold til aktionærens retningslinjer og selskabets vedtægter også på anden vis at have kontakt med aktionæren om forhold og dispositioner, som efter bestyrelsesformandens skøn er af væsentlig betydning, eller som bestyrelsesformanden i øvrigt skønner, at aktionæren bør have kendskab til. 8.2 Orientering til Erhvervsstyrelsen Efter indstilling fra direktionen beslutter bestyrelsen indsendelse af meddelelse i overensstemmelse med aktieselskabslovens bestemmelser til Erhvervsstyrelsen om væsentlige forhold, der vedrører selskabet, og som kan antages at få betydning for selskabets fremtid, medarbejdere, aktionær og kreditorer. Indsendelse af meddelelse skal ske straks efter, at bestyrelsen er blevet bekendt med de pågældende forhold, eller det væsentlige forhold er indtrådt.

10 side 10 9 TAVSHEDSPLIGT OG TILBAGELEVERINGSPLIGT 9.1 Tavshedspligt Oplysninger og dokumentmateriale, som bestyrelsesmedlemmer modtager fra selskabet eller andre som led i bestyrelsesarbejdet, skal betragtes som fortrolige. Bestyrelsesmedlemmer har tavshedspligt med hensyn til alt, hvad de erfarer i deres egenskab heraf, og har pligt til at opbevare alt dokumentmateriale såvel fysisk som elektronisk på en betryggende måde, der i videst muligt hindrer, at uvedkommende har eller kan skaffe sig adgang hertil Tavshedspligten omfatter ikke blot egentlige forretnings- eller driftshemmeligheder, men alt hvad der er passeret på bestyrelsesmøder, og som ikke ifølge bestyrelsesbeslutning, gældende lovregler eller på andet særligt retsgrundlag er bestemt til offentliggørelse eller selektiv videregivelse Tavshedspligten omfatter dog ikke orientering af aktionæren i overensstemmelse med bestemmelserne i denne forretningsorden Tavshedspligten påhviler også dem, som efter denne forretningsordens pkt. 3.8 deltager på bestyrelsesmøder. Det påhviler bestyrelsesformanden at indskærpe dem indholdet af deres tavshedspligt. 9.2 Tilbageleveringspligt Fratræder et bestyrelsesmedlem, skal alt materiale herunder kopier og genparter etc., som denne er i besiddelse af, og som er modtaget i dennes egenskab af bestyrelsesmedlem, efter nærmere aftale med bestyrelsesformanden tilbageleveres til selskabet, makuleres eller på anden måde destrueres. Dette gælder også elektronisk materiale i det omfang, det er muligt for sådant materiale. Denne pligt påhviler også bestyrelsesmedlemmets dødsbo. Ved et bestyrelsesmedlems tilbagelevering af materiale påhviler det selskabet at opbevare materialet i minimum 10 år fra tilbageleveringen og efter anmodning fra bestyrelsesmedlemmet at udlevere dette til brug for dennes interessevaretagelse i eventuelle tvister i relation til bestyrelsesarbejdet. Direktionen skal sikre, at materialet opbevares sikkert, forsvarligt og på en sådan måde, at fortroligheden omkring bestyrelsesarbejdet respekteres. 10 TILTRÆDEN AF FORRETNINGSORDENEN 10.1 Nye bestyrelsesmedlemmer skal ved deres underskrift på den originale forretningsorden eller en allonge hertil tiltræde forretningsordenen ooo0ooo-----

11 side 11 Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 11. juni 2013 I bestyrelsen: Agner N. Mark Formand Line Frederiksen Søren Voigt Aaja Chemnitz Larsen Benedikte Jensen Svend Aage Olsen

F O R R E T N I N G S O R D E N for bestyrelsen i N U N A O I L A / S

F O R R E T N I N G S O R D E N for bestyrelsen i N U N A O I L A / S F O R R E T N I N G S O R D E N for bestyrelsen i N U N A O I L A / S (A/S 68.116) 1 Indledning 1.1 Hjemmel Nærværende forretningsorden oprettes i overensstemmelse med Aktieselskabslovens 56 og selskabets

Læs mere

BILAG 5. Forretningsorden. Side 1

BILAG 5. Forretningsorden. Side 1 BILAG 5 Forretningsorden Side 1 14. oktober2019 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSE INDSAMLING PÅ TVÆRS I/S Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Konstituering...3 2. Mødeafholdelse...3 3. Dagsorden...3 4. Afvikling

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde Forretningsorden for bestyrelsen i XXX A/S CVR-nr. XXXXXXXX 1. Bestyrelsens første møde Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn.

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. 1 AFHOLDELSE AF BESTYRELSESMØDER 1.1 Umiddelbart efter den ordinære generalforsamling - eller efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor der er sket ændringer

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ J.nr.: 89-14666 SOF/ADJ Forretningsorden for bestyrelsen i Stutgården Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 6.07. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

Forretningsorden for ApS

Forretningsorden for ApS Forretningsorden for ApS Denne forretningsorden gælder for bestyrelsen i CVR nr.. 1.0 Konstituering 1.1 Bestyrelsen træder sammen for at konstituere sig umiddelbart efter den ordinære generalforsamling.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Denne forretningsorden er godkendt af Halsnæs

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN OG DIREKTIONEN. Foreningen NLP. CVR. nr

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN OG DIREKTIONEN. Foreningen NLP. CVR. nr FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN OG DIREKTIONEN I Foreningen NLP CVR. nr. 36741422 1 BESTYRELSENS KONSTITUERING 1.1 Bestyrelsen træder sammen umiddelbart efter afholdelse af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares i Fondens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Konstitution Bestyrelsen er valgt/udpeget for 2 år ad gangen. Bestyrelsesmedlemmerne har forskudte valgperioder, som anført i vedtægterne,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN #BREVFLET# Bilag 1: Forretningsorden for bestyrelsen FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Center For Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Bestyrelsesmøder 1 Bestyrelsen udpeges for den kommunale valgperiode,

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK. (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18.

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK. (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. februar 2013) 1 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i den offentlige

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I ANTI DOPING DANMARK 2 Revideret 2013 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet A/S. Bestyrelsens forretningsorden

Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet A/S. Bestyrelsens forretningsorden Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Telefon: 33 15 20 10 Telefax: 33 15 61 15 mail@kammeradv.dk www.kammeradv.dk Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet A/S Bestyrelsens forretningsorden

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i. Svendborg Kraftvarme A/S

Forretningsorden for bestyrelsen i. Svendborg Kraftvarme A/S Forretningsorden for bestyrelsen i Svendborg Kraftvarme A/S Juni 2014 1.0 Forretningsordenens hjemmel 1.1 Nærværende forretningsorden er oprettet i henhold til Lov om aktie- og anpartsselskaber, 130. 1.2

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Error! Not a valid filename.

Error! Not a valid filename. Error! Not a valid filename. Advokat Hans Vestergaard 14.09.2005 Slotsgade 21-5100 Odense C Tlf. 66190066 J.nr. 17.11950/MI FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I GRUNDKORT FYN A/S ---------------------------------------------------------------

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Bestyrelsens konstitution... 3 4. Tiltrædelse af forretningsorden...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. I henhold til selskabslovens $ 114 må formanden ikke udføre hverv for selskabet som "arbejdende. $ 1.

FORRETNINGSORDEN. I henhold til selskabslovens $ 114 må formanden ikke udføre hverv for selskabet som arbejdende. $ 1. FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen I Statens Ejendomssalg A/S (Freja ejendomme A/S) $ 1. Selskabets formål Selskabets formål er at overtage/erhverve faste ejendomme, hovedsageligt fra Den Danske Stat, med

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/ FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/10 2009 1. Formål og opgaver 1.1 Fondens vedtægtsbestemte formål er, at arbejde på at løfte eliteidrætten i Århus til højt nationalt og

Læs mere

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted.

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted. UDKAST 18. maj 2016 Sag 20251-001 ver.1 FORRETNINGSORDEN for ELLEN OG CARL TAFDRUPS MINDELEGAT Oprettet af advokat, fru Sonja Tafdrup Rohbeck CVR-Nr. 7302 9112 1. Konstituering 1.1 Bestyrelsen konstituerer

Læs mere

Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018)

Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018) Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018) 1 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i den offentlige selvejende institution

Læs mere

OPDATERET: 9. januar Ring 3 Letbane I/S. Bestyrelsens forretningsorden

OPDATERET: 9. januar Ring 3 Letbane I/S. Bestyrelsens forretningsorden OPDATERET: 9. januar 2014 Ring 3 Letbane I/S Bestyrelsens forretningsorden 1 Indholdsfortegnelse 1 VEDTAGELSE...3 2 BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING, KONSTITUTION OG VEDERLAG...3 2.1 Valg og udpegning af medlemmer...3

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR 11591299 - Forretningsorden danner sammen med vedtægterne grundlag for Fondens virke ONF administreres i samarbejde med Fonden Elite Idræt Aarhus.

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen Forretningsorden for Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til foreningens vedtægter 10. 1.2. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere 21.06.2019 Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere I medfør af vedtægterne fastsættes forretningsorden for bestyrelsen for Grakom 1. Forretningsorden 1.1. Forretningsordenens

Læs mere

Tak for din mail af 29. september 2017 med bestyrelsens kommentarer til den seneste udgave af forretningsorden.

Tak for din mail af 29. september 2017 med bestyrelsens kommentarer til den seneste udgave af forretningsorden. Sendt per mail signe.breuning@roskildefestival.dk Fonden Roskilde Festival Havsteensvej 11 4000 Roskilde Att.: Signe Breuning Paragraf Plus Advokater Rådhusstræde 6, 2. sal 1466 København K +45 7199 4044

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i Nordsøenheden

Forretningsorden. for bestyrelsen i Nordsøenheden Forretningsorden for bestyrelsen i Nordsøenheden 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Retningslinier for bestyrelsens arbejde 3. Forholdet til erhvervsministeren 4. Forhandlingsprotokol 5. Tegningsforhold

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Den Selvejende Institution Randers Egnsteater (fond)

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Den Selvejende Institution Randers Egnsteater (fond) J.nr. 027.015 JWG/gk (2012-04-16 - version 3) FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Den Selvejende Institution Randers Egnsteater (fond) Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: Forretningsordens formål.... 3 Tiltrædelse

Læs mere

Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden

Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Bestyrelsens konstituering. 3. Bestyrelsesmøder. 4. Formandens rolle. 5. Dagsorden. 6. Beslutninger. 7. Beslutningsprotokol.

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark 1 Konstitution 1.1 Bestyrelsen, herunder

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Naviair

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Naviair FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Naviair Forretningsordenens hjemmel m.v. 1 Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til lov nr. 529 af 26. maj 2010 (lov om Naviair), de af transport-, bygnings-

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Royal Greenland A/S. reg.nr. A/S

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Royal Greenland A/S. reg.nr. A/S FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Royal Greenland A/S reg.nr. A/S 184.991 1 Generelt: 1.1 Denne forretningsorden er oprettet i henhold til lov om aktieselskaber, 56 og vedtægternes 8, stk. 3. 1.2 Originaleksemplaret

Læs mere

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM Vedtægter for Air Greenland A/S (CVR 56996710 ) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat A/S (Air Greenland

Læs mere

2.3 Meddelelse om ændringer af bestyrelsens sammensætning skal registreres hos gældende myndigheder.

2.3 Meddelelse om ændringer af bestyrelsens sammensætning skal registreres hos gældende myndigheder. FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT AARHUS Version 3. Rev. Maj 2018 1. Formål og opgaver 1.1 Fondens vedtægtsbestemte formål er, at arbejde på at løfte eliteidrætten i Aarhus til højt

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S V E D T Æ G T E R for TV 2/DANMARK A/S 1.0 Selskabets navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er TV 2/DANMARK A/S. 1.2 TV 2/DANMARK A/S er et statsligt aktieselskab etableret med hjemmel i lov nr. 438 af

Læs mere

Vedtægter. for. Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål

Vedtægter. for. Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål Vedtægter for Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. 2 Selskabets hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden

Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden 1 Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden CVR-nummer 46206312 Udarbejdet i henhold til fondens fundats. 2 1. Fondens bestyrelse 1.1 Valg af bestyrelsens medlemmer 1.1.1 Bestyrelsens medlemmer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for KNUD HØJGAARDS FOND

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for KNUD HØJGAARDS FOND FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for KNUD HØJGAARDS FOND 1 FORRETNINGSORDENENS GRUNDLAG 1.1 Bestyrelsen for Knud Højgaards Fond har i medfør af 5, stk. 7, i Fondens vedtægt samt lov om erhvervsdrivende

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETN I NGSORDEN

BESTYRELSENS FORRETN I NGSORDEN 25. oktober 2018 BESTYRELSENS FORRETN I NGSORDEN for I nvesteringsfonden for Udvikl ingslande IFU fonetningsorden - final - 20181025 lndhold 1. 2. 3. 4. 5. o. 7. 8. 9. 10. 11. 114. 12. Konstituering, medlemmer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr Advokatpartnerselskab Godthåbsvej 4, Postbox 180 DK-8600 Silkeborg T: +45 87 22 80 80 W: www.bklaw.dk Advokat Tage Engelbrecht Svendsen Sagsnr.: 18-131895-TES/AJO FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden

Læs mere

Udviklingsselskabet By & Havn I/S Bestyrelsens forretningsorden

Udviklingsselskabet By & Havn I/S Bestyrelsens forretningsorden NOTAT 27. marts 2015 Udviklingsselskabet By & Havn I/S Bestyrelsens forretningsorden Indholdsfortegnelse: 1. VEDTAGELSE... 3 2. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING, KONSTITUTION OG VEDERLAG... 3 2.1 Valg og udpegning

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Jægerforening. Denne forretningsorden supplerer Haderslev Jægerforenings vedtægter. 1 Konstituering 1.1 Umiddelbart efter generalforsamlingen, afholder bestyrelsen møde for

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen for Fonden Geopark Odsherred

Forretningsorden for Bestyrelsen for Fonden Geopark Odsherred Forretningsorden for Bestyrelsen for Fonden Geopark Odsherred 1. Forretningsordenen 1.1. Bestyrelsen for fonden Geopark Odsherred skal som første punkt efter konstituering af bestyrelsen i umiddelbar forlængelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Fonden PlanEnergi

Forretningsorden for bestyrelsen i Fonden PlanEnergi 4363-0200 Forretningsorden for bestyrelsen i Fonden PlanEnergi 1. Bestyrelsens forpligtelser 1.1. Selskabslovens 115 beskriver for kapitalselskaber, at bestyrelsen ud over at varetage den overordnede og

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af lovbekendtgørelse nr. 1143 af 23. oktober 2017, med de ændringer, der følger af lov nr. 65 af 30. januar 2018

Læs mere

Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark.

Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. 2 Revideret på bestyrelsesmøde den 8. juni 2017 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder møder 4-5 gange om

Læs mere

Bilag 2 FORRETNINGSORDENEN FOR BESTYRELSEN I FAXE FORSYNING HOLDING A/S, FAXE FORSYNING A/S, FAXE SPILDEVAND A/S

Bilag 2 FORRETNINGSORDENEN FOR BESTYRELSEN I FAXE FORSYNING HOLDING A/S, FAXE FORSYNING A/S, FAXE SPILDEVAND A/S Bilag 2 FORRETNINGSORDENEN FOR BESTYRELSEN I FAXE FORSYNING HOLDING A/S, FAXE FORSYNING A/S, FAXE SPILDEVAND A/S H:\bestyrelsesmøde 13. juni 2018\bilag 2 forretningsorden 2018.doc Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Fonden Hedensted Centret

Fonden Hedensted Centret sam Forretningsorden Fonden Hedensted Centret Bestyrelsen for Hedensted Centret Februar 2017 Forretningsorden for Fonden Hedensted Centret 1 INDHOLD 1. Bestyrelsens sammensætning og udpegning... 3 2 Bestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution Iht. 14 i Vedtægt for den selvejende institution af 1. januar 2019 er følgende forretningsorden fastsat: 1. Bestyrelsens konstituering 1.1.

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

FORRETNINGSORDEN. for. Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed FORRETNINGSORDEN for Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed 1.1 Forretningsordenens hjemmel 1 Denne forretningsorden oprettes i henhold til Statut for Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed,

Læs mere

Forretningsorden for Hillerød Skytteforening (bestyrelsen)

Forretningsorden for Hillerød Skytteforening (bestyrelsen) Forretningsorden for Hillerød Skytteforening (bestyrelsen) Hillerød den 3. september 2018 1 Forretningsordenens hjemmel og fordeling 1.1 Hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til vedtægternes

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Foreningen Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Foreningen Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægterne. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

Vedtægter. for Air Greenland A/S (A/S 30.672)

Vedtægter. for Air Greenland A/S (A/S 30.672) Vedtægter for Air Greenland A/S (A/S 30.672) Side 6 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: 2 Hjemsted Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND CVR nr. 68 97 40 11 Side: 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Bestyrelsens sammensætning og udpegning... 3 2. Bestyrelsens konstituering... 4 3. Retningslinjer

Læs mere

D.s.i. Hedehuset Havnevej Mariager tlf: mail:

D.s.i. Hedehuset Havnevej Mariager tlf: mail: D.s.i. Hedehuset Havnevej 2 9550 Mariager tlf: 9854 1682 mail: hedehuset@hedehuset.dk F O R R E T N I N G S O R D E N for Bestyrelsen i D.s.i. Hedehuset. 1. Konstituering 1.1 På første møde efter 1.januar

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN CVR-NR

FORRETNINGSORDEN FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN CVR-NR FORRETNINGSORDEN FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN CVR-NR. 34668353 INDHOLD 1. Bestyrelsens sammensætning og udpegning... 2 2 Bestyrelsens konstituering... 3 3 Retningslinjer for bestyrelsesmøder...

Læs mere

Vedtægter for Langeland Forsyning A/S

Vedtægter for Langeland Forsyning A/S 6653-0016 Vedtægter for Langeland Forsyning A/S 1. Navn og hjemsted 1.1. Selskabets navn er Langeland Forsyning A/S. 1.2. Dets hjemsted er Langeland Kommune. 2. Selskabets formål 2.1. Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

Forretningsorden for direktionen. Vestas Wind Systems A/S. Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1

Forretningsorden for direktionen. Vestas Wind Systems A/S. Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1 Forretningsorden for direktionen Vestas Wind Systems A/S Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1 Indholdsfortegnelse Direktionens sammensætning 3 Direktionens opgaver, kompetence og ansvar

Læs mere

Vedtægter. for. Finansiel Stabilitet A/S

Vedtægter. for. Finansiel Stabilitet A/S Vedtægter for Finansiel Stabilitet A/S 1.0 Selskabets Navn og Hjemsted 1.1 Selskabets navn er Finansiel Stabilitet A/S. 1.2. Selskabets binavne er Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet

Læs mere

ledelse af selskabet. En af direktørerne ansættes som administrerende direktør.

ledelse af selskabet. En af direktørerne ansættes som administrerende direktør. K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 RETNINGSLINJER FOR ARBEJDSDELINGEN MELLEM BESTYRELSE

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Introduktion Valg til organisationsbestyrelsen sker hvert år på boligorganisationens repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Bestyrelserne i Sund & Bælt Holding A/S A/S Storebæltsforbindelsen A/S Øresundsforbindelsen A/S Femern Landanlæg

FORRETNINGSORDEN for Bestyrelserne i Sund & Bælt Holding A/S A/S Storebæltsforbindelsen A/S Øresundsforbindelsen A/S Femern Landanlæg BEST-1657-1 Dagsordenspkt. 12 FORRETNINGSORDEN for Bestyrelserne i Sund & Bælt Holding A/S A/S Storebæltsforbindelsen A/S Øresundsforbindelsen A/S Femern Landanlæg Bestyrelsesmøder 1 Bestyrelsens formand

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Brande Fjernvarme amba. Forretningsorden

Brande Fjernvarme amba. Forretningsorden Brande Fjernvarme amba Forretningsorden Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Bestyrelsens konstituering. 3. Bestyrelsesmøder. 4. Formandens rolle. 5. Dagsorden. 6. Beslutninger. 7. Beslutningsprotokol.

Læs mere

V E D T Æ G T E R for KNI A/S Reg.nr. A/S

V E D T Æ G T E R for KNI A/S Reg.nr. A/S V E D T Æ G T E R for KNI A/S Reg.nr. A/S 209.713 1 1.1. Selskabets navn er KNI A/S. Selskabet driver desuden virksomhed under navnene Pilersuisoq A/S (KNI A/S) og PolarOil A/S (KNI A/S). 1.2. Selskabets

Læs mere

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold Pensionskassen for Farmakonomer April 2016 Vedtægt Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer 10 49 68 37 Indhold Navn, hjemsted og formål 1. Pensionskassens navn 2 2. Pensionskassens formål

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen.

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts 2007 Punkt. 3 Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling: Bestyrelsens forretningsorden fastsættes i

Læs mere

VEDTÆGTER for Royal Arctic Line A/S, reg.nr

VEDTÆGTER for Royal Arctic Line A/S, reg.nr VEDTÆGTER for Royal Arctic Line A/S, reg.nr. 209.527 Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. 1.1. Selskabets navn er Royal Arctic Line A/S. 1.2. Selskabet kan tillige drive virksomhed under binavnene:

Læs mere

Forretningsorden organisationsbestyrelsen i AL2bolig

Forretningsorden organisationsbestyrelsen i AL2bolig Forretningsorden organisationsbestyrelsen i AL2bolig Bestyrelsens ansvar Bestyrelsen har det overordnede ansvaret for ledelsen af organisationen og dens afdelinger. Bestyrelsen skal sikre en forsvarlig

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar 8. august 2013 Esbjerg Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Telefon 7614 2414 Fax 7614 2485 www.esbjergforsyning.dk post@esbjergforsyning.dk Bestyrelsesmedlemmernes

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj Gymnasium.

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj Gymnasium. Forretningsorden for bestyrelsen ved Aurehøj Gymnasium Bilag 1 Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere