Lær at håndtere anmeldelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lær at håndtere anmeldelser"

Transkript

1 36 37 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

2 38 Udnyt brugernes anmeldelser til din fordel Dine gæsters anmeldelser påvirker dine potentielle gæsters lyst til at besøge din virksomhed. Dette kan du ikke ændre på. Derfor er det vigtigt, at du i stedet forstår at udnytte disse anmeldelser til din fordel. Her er dine besvarelser afgørende. 1. Forstå dine gæsters bevæggrunde Dine gæster anmelder din virksomhed, når de synes, de har noget at fortælle. Det betyder, at de hovedsageligt skriver, når de enten har haft en god eller en dårlig oplevelse. Her vil du naturligvis helst have, at de får en god oplevelse og derfor skriver om den og dette er kun noget, du kan påvirke, mens de er på besøg. 4. Brug anmeldelserne aktivt I stedet for at bruge tiden på at frygte de dårlige anmeldelser bør du tænke over, hvordan du kan udnytte både gode og dårlige anmeldelser. Har du eksempelvis overvejet dette: At dele de bedste anmeldelser på Facebook? At fremhæve anmeldelserne på din hjemmeside? Læs mere om mulighederne i kapitel 3. At bruge anmeldelserne aktivt til medarbejdermøder? At tænke på, hvordan du kan udvikle din forretning, så du retter de ting, du får kritik for, og udnytter dine gode sider endnu bedre? Gør en indsats for at få mange anmeldelser Hvis din virksomhed har mange anmeldelser på TripAdvisor, er du ikke nær så sårbar over for negativ feedback, da der forhåbentlig er mange gode til at opveje den. Forstår du ikke, hvorfor din gæst har haft en dårlig oplevelse? Du vil sikkert møde anmeldelser, du simpelthen ikke forstår eller kan genkende. Husk, at oplevelser er subjektive, og acceptér, at gæsternes oplevelse er deres. 39 Til gengæld skal du, inden du svarer, forstå, at brugerne på TripAdvisor kan have en række formål med deres anmeldelser. Du vil møde anmeldere, der ønsker påskønnelse, opmærksomhed eller måske en bekræftelse af, at deres oplevelse af din virksomhed er rigtig. Prøv at læse anmeldelsen med det formål at forstå, hvad brugeren vil se som et godt svar og giv dem herefter så vidt muligt det, de ønsker. 2. Husk, at anmeldelser hovedsageligt er positive Du sidder måske og frygter, at din tilstedeværelse på TripAdvisor vil betyde, at du åbner op for en masse negative kommentarer om din virksomhed. Men langt størstedelen af anmeldelserne på TripAdvisor er positive. Faktisk er gennemsnitskarakteren for virksomheder på TripAdvisor 4,08, og hele 48 % af anmeldelserne får topscoren på 5 grønne cirkler. 3. Indse, at en enkelt dårlig anmeldelse sjældent gør skade Du gør naturligvis dit bedste for at give dine gæster en fantastisk oplevelse, når de besøger din virksomhed. Men du ved med garanti også, at gæsterne en gang imellem alligevel tager skuffede hjem. Dette er virkeligheden, og det vil dine anmeldelser på TripAdvisor naturligvis også bære præg af. Men du behøver ikke at frygte en enkelt dårlig anmeldelse fra tid til anden så længe du husker at give et godt svar til gæsten. Læserne af dine anmeldelser kan fint skelne mellem rent brok og reelle problemer. Og hvis du ovenikøbet sørger for at udbedre de reelle problemer, vil den negative feedback kunne hjælpe dig med at forbedre dit produkt og dermed din forretning. Mange virksomheder frygter også falske anmeldelser på TripAdvisor. Men ingen tager falske anmeldelser mere alvorligt end TripAdvisor selv. Det, du skal gøre som turismevirksomhed, er at kende reglerne for anmeldelser og klage, hvis en anmeldelse overskrider dem. Herefter skal TripAdvisor nok tage affære. En dårlig anmeldelse gør langt større skade, når den står ubesvaret, end hvis virksomheden går ind og tager aktivt stilling til klagepunkterne.

3 40 41 Dit svar gør en forskel 78 % af de rejsende siger, at når de ser et svar fra ledelsen, får det dem til at tro, at gæsternes oplevelser er vigtige for virksomheden. 57 % af de rejsende siger, at når de ser et svar fra ledelsen, er det mere sandsynligt, at de gennemfører en booking. 64 % af de rejsende siger, at når de ser et aggressivt eller defensivt svar fra ledelsen, er det mindre sandsynligt, at de gennemfører en booking. Kilde: PhoCusWright, Custom Survey Research Engagement, september 2012

4 42 Forstå gæstens anmeldelsesproces For at kunne give dine gæster gode svar og imødekomme deres behov er det en god idé at tage et kig på, hvordan anmeldelsesprocessen ser ud fra deres vinkel. På den måde kan du også udvikle din virksomhed på specifikke anmeldelsesparametre. 4. Brugernes egne billeder Som det sidste kan dine gæster dele deres egne billeder fra din virksomhed. Her vælger de selv, hvad billedet skal forestille, og hvor mange billeder de vil uploade så længe de naturligvis stammer fra den virksomhed, de anmelder. Som med anmeldelserne kan du som virksomhed ikke kontrollere, hvilke billeder dine gæster vælger at dele. Men du kan sørge for, at dine egne billeder matcher brugernes, blot i en mere professionel version. Ligner dine billeder, at de kommer fra en helt anden virksomhed, skader det nemlig din troværdighed, og her vil andre gæster vælge at tro mere på brugernes billeder end på dine. Du kan læse mere om billeder på TripAdvisor på side 30. Udnyt den gode oplevelse, når den er der Hvor giver din virksomhed gæsterne den bedste oplevelse? Udnyt dette til at opfordre til anmeldelser på TripAdvisor. Det kan være i baren, loungen eller gårdhaven Her skriver turisten sin anmeldelse Brugerne på TripAdvisor opfordres flere steder til at skrive en anmeldelse af de virksomheder, de har besøgt bl.a. på forsiden, og når de besøger specifikke virksomhedsprofiler. På de fleste undersider er der altså kun et enkelt klik mellem brugeren og formularen til at anmelde din virksomhed. Eneste krav for at kunne skrive en anmeldelse er, at personen har en profil på TripAdvisor. Til gengæld sikrer profilen, at TripAdvisor altid har kontaktinformationer på anmelderen og dermed kan straffe vedkommende, hvis der bliver skrevet falske anmeldelser eller overtrådt andre retningslinjer. 2. Der er mindstekrav til anmeldelser Når dine gæster skal til at skrive anmeldelsen, er der en række informationer, de som minimum skal udfylde for at få deres anmeldelse godkendt. Det drejer sig om følgende: En overordnet vurdering af virksomheden (angivet i de grønne cirkler) En titel på anmeldelsen En anmeldelse på minimum 100 tegn Typen af besøg (f.eks. familie med små børn) Måneden for besøget. 3. Gæsten kan tilføje kategorispecifikke informationer Ud over de obligatoriske felter kan dine gæster desuden udfylde en række frivillige felter, som ændrer sig, alt efter hvilken kategori din virksomhed befinder sig i. Eksempelvis kan turisten ved et hotel give råd om, hvilke værelser der er bedst, mens gæster ved en attraktion kan angive en anbefalet besøgstid for stedet, og gæster ved en restaurant kan angive madens kvalitet. En anmeldelse på TripAdvisor skal som minimum indeholde det ovenstående. På den måde sikrer TripAdvisor sig, at der er en vis seriøsitet i anmeldelserne.

5 % af de globale rejsende har skrevet en online anmeldelse selv Kilde: TripBarometer by TripAdvisor, september 2013, by StrategyOne (Edelman Berland)

6 46 3. Modtag en , når du får nye anmeldelser Det er vigtigt, at du svarer hurtigt på de anmeldelser, dine gæster giver din virksomhed på TripAdvisor. TripAdvisor kan give dig besked via , så snart du får en ny anmeldelse. 47 Lær at besvare en anmeldelse Inden du begiver dig ud i at besvare din virksomheds anmeldelser, er det vigtigt, at du forstår, hvordan du gør, samt gør dig nogle tanker om, hvilken fremgangsmåde du vil benytte. 1. Besvar anmeldelserne via dit Ledelsescenter For at få notifikationer skal du: Gå ind i Administrer dine anmeldelser i dit Ledelsescenter Finde Få besked om nye anmeldelser og klikke på Tilmeld dig for at modtage beskeder Bekræfte din tilmelding ved at klikke Tilmeld dig. 4. Beslut, hvem der skal besvare anmeldelserne En vigtig beslutning, inden du besvarer anmeldelserne, er, hvem der skal stå som afsender på din virksomheds svar. Her vil der nemlig altid figurere et brugernavn samt personens rolle i virksomheden. I det daglige kan det sagtens være en medarbejder, der står for alle svar på TripAdvisor. Men vær altid klar til at sætte en fra ledelsen til at svare, hvis der eksempelvis er ekstra alvorlig kritik af din virksomhed. Således kan I med fordel være flere fra virksomheden, der besvarer anmeldelser. Sørg for, at I har en handlingsplan klar for dette, så I kan reagere hurtigt, hvis situationen opstår. Når du skal besvare en anmeldelse fra en af dine gæster, foregår det i dit Ledelsescenter. På forsiden af dit Ledelsescenter kan du klikke på menupunktet Administrer dine anmeldelser. I denne menu finder du alt, du skal bruge til at håndtere brugeranmeldelser. For at besvare en anmeldelse skal du: Gå til Besvar en anmeldelse og klikke på Se vores retningslinjer, og indsend et svar Vælge den anmeldelse, du gerne vil besvare, fra listen over anmeldelser (anmeldelser kan sorteres efter dato, titel, vurdering og svarstatus) Vælge tilknytning til virksomheden (f.eks. ejer) dette bliver vist sammen med dit svar Skrive dit svar læs mere om at besvare anmeldelser på de følgende sider. Vær opmærksom på, at der typisk går to hverdage, inden dit svar bliver offentliggjort på din virksomhedsprofil og hvis der er tvivl om, hvorvidt svaret overholder TripAdvisors retningslinjer, kan der gå endnu længere tid. Tænk, før du skriver! Husk, at du kun har ét svar at gøre godt med. Vær derfor sikker på, at du får det hele med i første omgang, og skriv eventuelt en kladde i et andet dokument. Vælg et professionelt profilnavn Ved hvert svar fra ledelsen vil dit profilnavn stå som afsender. Lad derfor dit profilnavn være dit eget navn og ikke Putte38. Du ændrer det i kontoindstillinger under din personlige medlemsprofil. 2. Besvar både positive og negative anmeldelser Når du skal til at svare på dine anmeldelser på TripAdvisor, sørg da for at svare på et bredt udsnit af anmeldelser gerne dem allesammen, hvis det er muligt. Du skal naturligvis svare på de negative anmeldelser, så du kan få afværget kriser og vist, at du sætter pris på feedback og tager kritik seriøst. Men det er også vigtigt at svare på de positive anmeldelser. Tænk på anmelderne som dine støtter, der ovenikøbet har taget sig tid til at fortælle om deres gode oplevelse. Der er to grunde til, at du skal anerkende dette: Det er disse gæster, hvor der er størst sandsynlighed for genbesøg, og det er med til at vise din taknemmelighed og dit gode værtskab til de andre besøgende på din virksomhedsprofil. Du vælger dit profilnavn ved at klikke på kontoindstillinger under din personlige medlemsprofil.

7 48 Få styr på reglerne om anmeldelser Du skal som udgangspunkt besvare alle de anmeldelser, din virksomhed får. Men i nogle få situationer kan en anmeldelse have overskredet TripAdvisors retningslinjer. Her kan du kontakte TripAdvisor og få anmeldelsen fjernet. 1. Kend reglerne for brugernes anmeldelser Når dine gæster skriver en anmeldelse af din virksomhed, er det ikke alt, de har lov til at skrive. Således skal brugeranmeldelser overholde en række retningslinjer. Du vil modtage et svar fra TripAdvisor inden for tre til fem arbejdsdage. Hvis de er enige i, at retningslinjerne er brudt, vil brugeranmeldelsen blive fjernet fra TripAdvisor. Hvis de ikke er enige, bliver anmeldelsen, hvor den er. Husk da at gå ind og besvare anmeldelsen, ligesom du ville gøre ved alle andre anmeldelser. Du skal også kontakte TripAdvisor, hvis din virksomhed får en anmeldelse, der er sendt til den forkerte virksomhed, eller du har mistanke om, at den kan være falsk. Det er samme fremgangsmåde i disse tilfælde. 3. Kend reglerne for dine besvarelser Det er dog ikke kun brugeren, TripAdvisor har opstillet retningslinjer for. Når du på vegne af din virksomhed besvarer en anmeldelse, skal du også overholde nogle regler for at få dit svar godkendt af TripAdvisor. Et svar fra ledelsen skal være: Familievenligt intet stødende sprog eller billeder Unikt og uafhængigt der tillades kun ét svar pr. brugeranmeldelse Originalt der må ikke refereres til eksempelvis hjemmesider Professionelt svaret skal kunne repræsentere din virksomhed Relevant for alle TripAdvisor-brugere Skrevet med respekt for privatlivet intet i dit svar må kunne identificere brugeren Ikkekommercielt intet reklameindhold er tilladt. Overholder dit svar ikke reglerne, vil det blive slettet af TripAdvisor. 49 En brugeranmeldelse skal være: Familievenlig ingen stødende ord, trusler, fordomsfulde kommentarer, hadefulde ytringer, eksplicit seksuelt sprog eller andet upassende indhold Skrevet af en rigtig rejsende om et rigtigt besøg Relevant for andre rejsende Unik og uafhængig der må kun skrives én anmeldelse pr. besøg Original der må ikke citeres eller refereres til f.eks. andre anmeldelser Ikkekommerciel ingen reklame Indsendt af en person på minimum 13 år. 4. Lav aldrig falske anmeldelser selv Det kan være fristende at hjælpe på sin egen placering eller skade konkurrenters ved at skrive falske anmeldelser på TripAdvisor. Men det vil være direkte dumt at prøve! Straffen for falske anmeldelser er hård og kan være følgende: Din virksomheds placering falder i TripAdvisors popularitetsindeks, så brugerne får sværere ved at finde dig. Din virksomhed vil ikke længere kunne komme i betragtning til at vinde priser. Der vil blive tilføjet et stort rødt advarselsskilt på din virksomhedsside, hvor der står, at der kan forekomme mistænkelige anmeldelser af virksomheden. 2. Kontakt TripAdvisor ved brud på reglerne Hvis en gæst giver din virksomhed en anmeldelse, der ikke overholder retningslinjerne, kan du give TripAdvisor besked herom: Gå ind i Administrer dine anmeldelser i dit Ledelsescenter. Klik på Se vores retningslinjer, og indsend dine kommentarer under menupunktet Er du bekymret for en anmeldelse?. Udfyld felterne med virksomhedsejerens navn, virksomhedens navn og problemets natur. Herefter kommer et felt til syne, hvor du kan vælge den anmeldelse, du gerne vil klage over. Vælg brugeranmeldelsen fra en liste. Når du har valgt anmeldelsen, bliver du bedt om at forklare, hvorfor du mener, at retningslinjerne er overtrådt. Vær konkret og præcis i din forklaring henvis gerne til de specifikke retningslinjer, der er overtrådt. Tryk på Send. Husk desuden, at TripAdvisor fik dine kontaktoplysninger, da du oprettede en profil på platformen. Du er altså aldrig helt anonym så lad være med at risikere dit gode rygte! Beskyt dine medarbejdere mod personlige angreb Det er ikke alt, du skal tillade dine gæster at skrive. Hvis dine medarbejdere bliver krænket personligt i en anmeldelse, så bed TripAdvisor om at fjerne anmeldelsen. Slet dit svar, hvis det overtræder reglerne Du har som udgangspunkt kun ét svar pr. anmeldelse. Men hvis du opdager en grov fejl i dit svar, kan du gå ind og slette svaret for derefter at skrive et nyt.

8 50 51 TripAdvisors retningslinier for anmeldelser: Alle anmeldelser skal være ærlige og ægte meninger, som er indsendt direkte af gæsterne. Subjektive indlæg på TripAdvisor indsendt af ejere, medarbejdere eller tredjeparter, som er engageret på vegne af et sted, kan idømmes strenge straffe. Ejerne kan opfordre gæster til at indsende anmeld elser efter hjem rejsen, men må ikke tilbyde nogen form for belønning for anmeldelser, selv indsende vurderinger fra andre evalueringsskemaer eller selv skrive anmeldelser. Denne form for handlinger påvirker din bedømmelse på TripAdvisor negativt og kan resultere i en tydelig advarselsmeddelelse.

9 52 Besvar positive anmeldelser Positive anmeldelser kan give dig værdifuld information om, hvad gæsterne er tilfredse med. Der er sjældent spørgsmål, som skal besvares, men du kan i stedet fokusere på at takke gæsten for anmeldelsen, hvilket kan virke motiverende for andre. 3. Lav et godt svar Sig tak for anmeldelsen. Nævn, at du sætter pris på de positive ord og vil viderebringe dem til din virksomheds medarbejdere. Vær personlig, og fremhæv specifikke ting fra anmeldelsen. Vær høflig og professionel. Skriv aldrig samme svar. Svar med det samme. Overhold TripAdvisors retningslinjer (læs disse på side 51). Modtag en , når du får nye anmeldelser Du kan via dit Ledelsescenter slå notifikationer til, så du har mulighed for at besvare en anmeldelse, så snart den kommer ind Gør dine gæster glade Det er som regel forholdsvis enkle ting, som giver gæsterne lyst til at lave en positiv anmeldelse: God service, som er venlig, professionel og effektiv En god lokation Gode værelser God mad God rengøring Gode, overkommelige priser. Kilde: Undersøgelse fra TrustYou 2012, 2. Besvar de positive anmeldelser En bruger på TripAdvisor har skrevet en meget positiv anmeldelse af restaurant Kokkeriet. Det kan måske umiddelbart synes mest nyttigt at besvare de negative anmeldelser, da de fylder mest i din bevidsthed og kan udsende signaler, du ikke har lyst til at få din virksomhed sat i forbindelse med. Men ved at besvare de positive anmeldelser viser du gæsterne, at du sætter pris på, at de har brugt tiden på at skrive en anmeldelse. Det er respektfuldt og kan motivere andre brugere til også at anmelde dit sted. Det er din chance for at vise, at der står rigtige mennesker bag virksomheden. Du skal ikke nødvendigvis besvare alle positive anmeldelser, men vurdere det ud fra dine ressourcer, og hvor mange anmeldelser du får ind. Hvis du får rigtig mange anmeldelser, kan du prioritere blot at besvare dem, du ønsker at fremhæve. Del succesen internt i virksomheden Brug dine positive anmeldelser til at motivere dine medarbejdere. De er i sidste ende med til at forbedre din forretning. Kokkeriet besvarer den positive anmeldelse med en personlig og tilpasset besked.

10 54 55 Seks tips til et godt svar på en anmeldelse 1. Svar med det samme! Det viser, at du er opmærksom og modtagelig for feedback. 2. Vær høflig og professionel i dit svar, uanset hvad anmelderen skriver. Husk, at du potentielt set har tusindvis af mulige gæster, som læser med. De vil sætte pris på din saglighed og professionalisme. 3. Fremhæv de positive ting i anmeldelsen og jeres løsninger på eventuelle problemer. Det er din mulighed for at vise, at I har lavet forbedringer, og at I tager kundernes henvendelser seriøst. 4. Undgå at blive privat. Dine svar bør aldrig indeholde personlige informationer om gæster eller medarbejdere. 5. Skriv altid originale og individuelle svar. Brugerne sætter pris på en individuel behandling direkte fra dig. 6. Vis taknemmelighed, og sig tak for feedback. Det er respektfuldt og kan motivere andre brugere til også at anmelde dit sted.

11 56 Besvar negative anmeldelser Det at besvare anmeldelser har ikke direkte effekt på din placering på TripAdvisor, men kan betyde flere reservationer og flere anmeldelser. Desuden kan kritisk feedback bruges som en anledning til driftsmæssige forbedringer i din forretning. 1. Derfor får du en negativ anmeldelse Noget af det, gæster ofte beklager sig over, er: Uprofessionel, inkompetent eller dårlig service Små værelser Høje priser Dårlig mad Dårlig rengøring Larm. Kilde: Undersøgelse fra TrustYou 2012, Du kan selv gøre meget ved at sørge for, at din virksomhed er i orden, og at alle medarbejdere yder god service. Generelt er 80 % af anmeldelserne på TripAdvisor positive, så hvis dit produkt er i orden, skal du ikke være bange for decideret skadelige anmeldelser. Du skal altid kunne stå inde for det, du skriver i et svar. Lov ikke at tage hånd om et problem for derefter ikke at følge op på det. Nye gæster, der besøger hotellet efter at have læst pågældende anmeldelse og herefter møder samme problem, vil stå med en fornemmelse af, at I ikke tager jeres gæster alvorligt og ikke holder det, I lover. 3. Besvar de negative anmeldelser Ifølge en ny undersøgelse siger 84 % af brugerne, at et passende svar fra ledelsen på en dårlig anmeldelse forbedrer deres indtryk af stedet. Du har altså god grund til at skrive et svar det kan i sidste ende generere flere gæster. Husk, at du kun har mulighed for at skrive én kommentar til hver anmeldelse, så indled aldrig en diskussion med anmelderen. Tænk over følgende ting, når du skriver dit svar: Vær professionel og høflig, uanset hvad anmelderen skriver. Tænk over, hvem du skriver til det er ikke kun den enkelte bruger, som ser svaret, men alle de besøgende, der kommer forbi din profil. Adressér problemet, og skriv, hvordan du har tænkt dig at løse det. Vis, at du sætter pris på anmeldelsen, og at det er vigtigt for dig, at dine gæster har en god oplevelse. Sørg for, at din undskyldning er dybfølt og ikke bliver til Vi beklager, men. Dette men ophæver i bund og grund alt, der kom forud for det, og sår tvivl om hele dit svar. 4. Overvej, hvordan du kan bruge kritikken internt i din virksomhed Se negative anmeldelser som konstruktiv kritisk feedback. Brug dem som en evaluering, der er med til at forbedre dit produkt, og brug dem sammen med de positive anmeldelser til at motivere medarbejderne til at yde den bedste service. Læs mere om dette i kapitel 6. Tip rejsende ser efter mønstre Hvis det samme problem nævnes i flere anmeldelser, er det vigtigere end nogensinde at fortælle hele din kundeservice- og problemløsningshistorie Gør dig nogle overvejelser, inden du svarer på den negative anmeldelse Der er som udgangspunkt to typer af negative anmeldelser: 1) Reelle problemer 2) Folk, der savner noget at beklage sig over. Sidstnævnte er umiddelbart lettest at håndtere, da de øvrige brugere på TripAdvisor langt hen ad vejen kan gennemskue brok. Her er et undskyld ofte nok. De mere reelle problemer skal behandles så effektivt som muligt. Kunden har altid ret gælder mere end nogensinde, da andre potentielle kunder kan se, hvordan du vælger at håndtere sagen. Tag en snak med dine medarbejdere om den konkrete oplevelse, inden du svarer, så du er med på, hvad der evt. kan være foregået. Undersøg også, om problemet er udbedret, eller om I har mulighed for at løse det, så løsningen kan inddrages i svaret til den utilfredse gæst.

12 58 59 Case The Grand Del Mar opmærksomheden stopper ikke, når gæsten forlader hotellet Resortet The Grand Del Mar i San Diego ligger i toppen af Travelers Choice på TripAdvisor i USA og leverer toppræstationer, når det gælder håndteringen af negative anmeldelser. The Grand Del Mar er et enormt 5-stjernet resort med beliggenhed i det sydlige Californien. Foruden alverdens priser har resortet i 2012 og 2013 været placeret i top-10 over hoteller i USA under Trip- Advisors Travelers Choice -kategori samt i kategorien Top Five Luxury Hotels in the U.S.. Sådan en placering kræver den bedste gæsteservice også på TripAdvisor. Det, The Grand Del Mar gør særlig godt, er bl.a. at besvare de negative anmeldelser forstående og imødekommende og vende dem til noget positivt både indadtil og udadtil på deres TripAdvisor-side. Gæsten er i denne anmeldelse skuffet over både rengøring og service sammenlignet med hotellets stjerner. Gæsten anbefaler andre hoteller i stedet. I eksemplet til højre fra marts 2013 klager en gæst over sin oplevelse på hotellet dårlig service, dårlig rengøring og dårlig skiltning og anbefaler andre hoteller i omegnen i stedet. Direktøren svarer to dage efter, og i stedet for at modargumentere eller forsvare sig takker han for feedback. Direktøren tilføjer endda, at gæstens oplevelser er vigtige for hotellet, at de nu er delt med personalet, og at hotellet gerne vil i dialog med gæsten for at lære mere om, hvordan de kan gøre oplevelsen bedre. Med andre ord inviterer hotellet til dialog og udviser professionalisme med håndteringen. Gæsten kan ikke svare igen på hotellets besked på TripAdvisor-siden, men direktøren kontakter desuden gæsten med en privat besked, så de kan fortsætte dialogen der. Dyk ned i anmeldelser og svar på The Grand Del Mars TripAdvisor-profil, og bliv inspireret til selv at håndtere kritik både positiv og negativ: I svaret til gæsten imødekommer hotellet feedback og understreger vigtigheden af selv negativ feedback. Gæstens oplevelser kan ikke gøres om, men der informeres om, at de er delt med personalet.

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 104 105 KAPITEL 6 Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 106 Involvér hele virksomheden i TripAdvisor-indsatsen Jo mere du inddrager dine medarbejdere og gør projektet omkring TripAdvisor

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Få flere anmeldelser på TripAdvisor

Få flere anmeldelser på TripAdvisor 70 71 KAPITEL 4 Få flere anmeldelser på TripAdvisor 72 Få flere anmeldelser via din hjemmeside Jo flere anmeldelser du får, jo bedre grundlag er der for en god placering på TripAdvisor. Og din hjemmeside

Læs mere

Få styr på TripAdvisor

Få styr på TripAdvisor 10 11 KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 12 Ved at være aktivt til stede på TripAdvisor får du en række funktioner, du kan udnytte til at gøre din tilstedeværelse bedre og allervigtigst har du muligheden

Læs mere

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 60 61 KAPITEL 3 Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 62 Brug TripAdvisor i din markedsføring For at du kan få anmeldelser, skal dine gæster vide, at du er på Trip- Advisor og at du gerne vil have

Læs mere

Professionalisér din indsats på TripAdvisor

Professionalisér din indsats på TripAdvisor 80 81 KAPITEL 5 Professionalisér din indsats på TripAdvisor 82 Professionalisér din indsats på TripAdvisor Ved at arbejde professionelt med din virksomhedsprofil på TripAdvisor får du mest muligt ud af

Læs mere

Interne retningslinjer for Facebook

Interne retningslinjer for Facebook Interne retningslinjer for Facebook Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Typer af indhold... 3 5.1 Statusopdateringer... 3 5.2 Billede- /videoopslag... 3 5.3 Linkdelinger... 3 3. Behandling af sager...

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Tillykke med din Facebook-virksomhedsprofil. I denne vejledning finder du hjælp til hvordan du inviterer dit personlige netværk, hvordan du bliver administrator,

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto 1 Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende faktor. Vi skal sammen sikre, at det netop er Elgiganten

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater)

Rapportering (undersøgelsens resultater) Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger spørgeskema Spørgeskemaoplysninger Titel: Ejer: APV 2013 - Det frie Gymnasium Morten Ladefoged Nichum (MNI) Udløbsdato: 22/10-2013

Læs mere

1 Forside. Side 1 af 15

1 Forside. Side 1 af 15 Side 1 af 15 1 Forside Fra forsiden af Byg & Miljø, er der flere 'indgange' til både mere viden og muligheder for at ansøge. BEMÆRK - På forsiden af Byg & Miljø kan du blive mødt af forskellige fejlmeddelelser,

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE

2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE 2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE Rejsende i hele verden kigger på TripAdvisor Med over 320 mio. anmeldelser af og meninger om hoteller, restauranter og seværdigheder i hele verden er TripAdvisor

Læs mere

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014 Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor 20. marts 2014 TRINE-MARIA KRISTENSEN Cand. scient. soc. (PR) Marketing & Kommunikation Social Media rådgiver og underviser siden 2005 Jeg har blandt

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Faglige netværk for kliniske diætister

Faglige netværk for kliniske diætister Faglige netværk for kliniske diætister Kost & Ernæringsforbundet ønsker dig velkommen til det faglige netværk for kliniske diætister. Det faglige netværk er en mulighed for dig til, at dele viden og erfaringer

Læs mere

Restaurant Ad Hoc, Rom - et kig på Tripadvisor Travelers' Choice 2012 Winner

Restaurant Ad Hoc, Rom - et kig på Tripadvisor Travelers' Choice 2012 Winner Restaurant Ad Hoc, Rom - et kig på Tripadvisor Travelers' Choice 2012 Winner www.ristoranteadhoc.com Online salg, TripAdvisor-anmeldelser kombineret med on-site service I denne case er fokus på, hvordan

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

Sådan byder du ind på et SKIudbud via udbudssystemet ETHICS

Sådan byder du ind på et SKIudbud via udbudssystemet ETHICS Sådan byder du ind på et SKIudbud via udbudssystemet ETHICS 20. december 2012 2 ETHICS kort fortalt ETHICS er SKI s udbudssystem og er en forkortelse for: Electronic Tender Handling, Information & Communication

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

- 6 - SAMMENFATTENDE RESULTATER OG KONKLUSIONER

- 6 - SAMMENFATTENDE RESULTATER OG KONKLUSIONER - 6 - SAMMENFATTENDE RESULTATER OG KONKLUSIONER I de senere år har der generelt i samfundet været sat fokus på kvinders forhold i arbejdslivet. I Forsvaret har dette givet sig udslag i, at Forsvarschefen

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Microsoft Pinpoint Guide

Microsoft Pinpoint Guide Microsoft Pinpoint Guide Indhold: 01 Kom på Pinpoint Opret en ny profil Rediger din profil 02 Opret en annonce 03 Brug dit dashboard 04 Optimer din Pinpoint profil Kundevurderinger 05 Søgning på Pinpoint

Læs mere

Velkommen til Åben Skole portalen

Velkommen til Åben Skole portalen Velkommen til Åben Skole portalen Kære udbyder, Du er nu oprettet som udbyder på Åben Skole portalen, og du kan nu lægge relevante skole læringstilbud på portalen. For at hjælpe dig bedst mulig på vej,

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

BRND CLUB Få flere medlemmer og spar tid på administration

BRND CLUB Få flere medlemmer og spar tid på administration GUIDE TIL BRND CLUB Få flere medlemmer og spar tid på administration Version 1.0 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Introduktion til BRND CLUB 1 Velkommen til Aktiv portalen 2 3 gratis værktøjer 3 Krav og tilbud

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 2. Svar på en offentlig annonce/bekendtgørelse... 4 2.1 Udfyld svar og afgiv

Læs mere

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen 14. marts 2016 Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Sådan opretter du en side... 2 2. Sådan giver du rettigheder til dem, der skal administrere siden... 3 3. Sådan ændres sidens URL/brugernavn...

Læs mere

FORBERED DIT PERSONALEMØDE OM MTU-RESULTATER

FORBERED DIT PERSONALEMØDE OM MTU-RESULTATER 1 FORBERED DIT PERSONALEMØDE OM MTU-RESULTATER Vejledning til lederen Udarbejdet af HR-afdelingen, Sygehus Sønderjylland, november 2011 Inspiration fra bogen Styrkebaseret ledelse Dansk Psykologisk forlag

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver Elektronisk udbudssystem Quick Guide Tilbudsgiver Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 3 2. Afgiv tilbud... 5 2.1

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Trin for Trin. Læseplan Bh./Bh.klasse. Empati. Trin for Trin

Trin for Trin. Læseplan Bh./Bh.klasse. Empati. Trin for Trin Læseplan Bh./Bh.klasse Empati Hvad er Følelser Flere følelser Samme eller forskellig Følelser ændrer sig Hvis så Ikke nu måske senere Uheld Hvad er retfærdigt Jeg bliver når Lytte Vise omsorg Mål Børnene

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

Sådan byder du ind på et SKI-udbud via udbudssystemet ETHICS

Sådan byder du ind på et SKI-udbud via udbudssystemet ETHICS Sådan byder du ind på et SKI-udbud via udbudssystemet ETHICS Kort om ETHICS ETHICS er SKI s udbudssystem og er en forkortelse for: Electronic Tender Handling, Information & Communication System I ETHICS

Læs mere

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt vedtaget på foreningens generalforsamling den 29. marts 2006 Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) Etiske Regelsæt er udarbejdet og godkendt af bestyrelsen

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Brug af sociale medier i SUF

Brug af sociale medier i SUF Brug af sociale medier i SUF Indhold Indledning... 3 Retningslinjer og politikker... 3 Ytringsfrihed... 3 Når du bruger Facebook på jobbet... 4 Når du deltager i debatten... 4 Tænk i øvrigt over:... 4

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb. Privat udhus under 50 m²

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb. Privat udhus under 50 m² Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb Privat udhus under 50 m² Når du skal søge en byggetilladelse, eller anmelde et byggeri til kommunen, skal du søge igennem selvbetjeningsportalen Byg og Miljø.

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Guide til digital ansøgning

Guide til digital ansøgning Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse til eller

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering på Margrethe Reedtz Skolen 2014 Afviklet på Margrethe Reedtz Skolen i marts 2014 Spørgsmål af Anette Næsted Nielsen og Morten Mosgaard Tekst og grafik af Morten Mosgaard Ryde

Læs mere

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital OMMUNIKATIONS OLITIK Bispebjerg Hospital B I S P E B J E R GH O S P I T A L 1 K O M M U N I K A T I O N S P O L I T I K 2005 OMMUNIKATIONS OLITIK 3 Forord 4 Generelle principper for kommunikation på Bispebjerg

Læs mere

Google My Business Intro. Novicell Webinar 17. september

Google My Business Intro. Novicell Webinar 17. september Google My Business Intro Novicell Webinar 17. september Agenda 1. Hvorfor Google My Business? 2. Google My Business Et nyt betjeningspanel 3. Kom godt fra start med Google My Business & Best Practice Hvorfor

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle af

Læs mere

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder.

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder. Giv feedback Dette er et værktøj for dig, som vil skabe målrettet læring hos din medarbejder blive mere tydelig i din ledelseskommunikation gøre dit lederskab mere synligt og nærværende arbejde med feedback

Læs mere

Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde

Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde Hvad forventer du at få med hjem fra dette oplæg? Albanigade 54E, 1. sal 5000 Odense C

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Velkommen TAG DEL. Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk. vores samfund

Velkommen TAG DEL. Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk. vores samfund Velkommen TAG DEL 6 gode råd til, hvordan I kan få mere ud af at bruge TAG DEL til at involvere jeres omverden Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk Der er allerede mange, der har oprettet en profil og er begyndt

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse for byggesagsbehandling

Brugertilfredshedsundersøgelse for byggesagsbehandling Brugertilfredshedsundersøgelse for byggesagsbehandling Indhold Forord...3 Indledning...3 Resultater og diskussion...3 Overordnet tilfredshed...3 Private ansøgere...6 Rådigvende ingeniør/arkitekt...13 Entreprenør/håndværksmester...13

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland

Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland Indhold 1. Værdier for information- og kommunikation 2. Mål for information- og kommunikation 3. Formidling af information fra forbund og afdelingsbestyrelse

Læs mere

Den store danske encyklopædi

Den store danske encyklopædi Den store danske encyklopædi Gratis og online Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Den Store Danske...4 Licensbetingelser og...4 Nye artikler...5 Oprindelige artikler...5 Nye artikler/orindelige artikler...5

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S April 2014 Uddannelse af ledere/ejere Formål: Lederne og virksomhedsejerne skal have en indsigt i, hvordan deres

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner Refleksionsspørgsmål Hvad ville I gøre, hvis dette skete for jer? Hvilke problemer kan der være, ved at udveksle billeder på sociale medier? Hvordan kan man vise tillid til hinanden på sociale medier?

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 SOCIALFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 9% (8/99) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse, Nærmeste leder,

Læs mere

Du opretter dig på nedenstående side: http://admin.vucfyn.dk/

Du opretter dig på nedenstående side: http://admin.vucfyn.dk/ Sms-systemet Sms-systemet styres fra HF & VUC FYNs administrationsplatform, der ligger på en hjemmeside. Du skal først oprettes i systemet, hvis det ikke allerede er sket. Hvis du allerede er bruger af

Læs mere