Lær at håndtere anmeldelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lær at håndtere anmeldelser"

Transkript

1 36 37 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

2 38 Udnyt brugernes anmeldelser til din fordel Dine gæsters anmeldelser påvirker dine potentielle gæsters lyst til at besøge din virksomhed. Dette kan du ikke ændre på. Derfor er det vigtigt, at du i stedet forstår at udnytte disse anmeldelser til din fordel. Her er dine besvarelser afgørende. 1. Forstå dine gæsters bevæggrunde Dine gæster anmelder din virksomhed, når de synes, de har noget at fortælle. Det betyder, at de hovedsageligt skriver, når de enten har haft en god eller en dårlig oplevelse. Her vil du naturligvis helst have, at de får en god oplevelse og derfor skriver om den og dette er kun noget, du kan påvirke, mens de er på besøg. 4. Brug anmeldelserne aktivt I stedet for at bruge tiden på at frygte de dårlige anmeldelser bør du tænke over, hvordan du kan udnytte både gode og dårlige anmeldelser. Har du eksempelvis overvejet dette: At dele de bedste anmeldelser på Facebook? At fremhæve anmeldelserne på din hjemmeside? Læs mere om mulighederne i kapitel 3. At bruge anmeldelserne aktivt til medarbejdermøder? At tænke på, hvordan du kan udvikle din forretning, så du retter de ting, du får kritik for, og udnytter dine gode sider endnu bedre? Gør en indsats for at få mange anmeldelser Hvis din virksomhed har mange anmeldelser på TripAdvisor, er du ikke nær så sårbar over for negativ feedback, da der forhåbentlig er mange gode til at opveje den. Forstår du ikke, hvorfor din gæst har haft en dårlig oplevelse? Du vil sikkert møde anmeldelser, du simpelthen ikke forstår eller kan genkende. Husk, at oplevelser er subjektive, og acceptér, at gæsternes oplevelse er deres. 39 Til gengæld skal du, inden du svarer, forstå, at brugerne på TripAdvisor kan have en række formål med deres anmeldelser. Du vil møde anmeldere, der ønsker påskønnelse, opmærksomhed eller måske en bekræftelse af, at deres oplevelse af din virksomhed er rigtig. Prøv at læse anmeldelsen med det formål at forstå, hvad brugeren vil se som et godt svar og giv dem herefter så vidt muligt det, de ønsker. 2. Husk, at anmeldelser hovedsageligt er positive Du sidder måske og frygter, at din tilstedeværelse på TripAdvisor vil betyde, at du åbner op for en masse negative kommentarer om din virksomhed. Men langt størstedelen af anmeldelserne på TripAdvisor er positive. Faktisk er gennemsnitskarakteren for virksomheder på TripAdvisor 4,08, og hele 48 % af anmeldelserne får topscoren på 5 grønne cirkler. 3. Indse, at en enkelt dårlig anmeldelse sjældent gør skade Du gør naturligvis dit bedste for at give dine gæster en fantastisk oplevelse, når de besøger din virksomhed. Men du ved med garanti også, at gæsterne en gang imellem alligevel tager skuffede hjem. Dette er virkeligheden, og det vil dine anmeldelser på TripAdvisor naturligvis også bære præg af. Men du behøver ikke at frygte en enkelt dårlig anmeldelse fra tid til anden så længe du husker at give et godt svar til gæsten. Læserne af dine anmeldelser kan fint skelne mellem rent brok og reelle problemer. Og hvis du ovenikøbet sørger for at udbedre de reelle problemer, vil den negative feedback kunne hjælpe dig med at forbedre dit produkt og dermed din forretning. Mange virksomheder frygter også falske anmeldelser på TripAdvisor. Men ingen tager falske anmeldelser mere alvorligt end TripAdvisor selv. Det, du skal gøre som turismevirksomhed, er at kende reglerne for anmeldelser og klage, hvis en anmeldelse overskrider dem. Herefter skal TripAdvisor nok tage affære. En dårlig anmeldelse gør langt større skade, når den står ubesvaret, end hvis virksomheden går ind og tager aktivt stilling til klagepunkterne.

3 40 41 Dit svar gør en forskel 78 % af de rejsende siger, at når de ser et svar fra ledelsen, får det dem til at tro, at gæsternes oplevelser er vigtige for virksomheden. 57 % af de rejsende siger, at når de ser et svar fra ledelsen, er det mere sandsynligt, at de gennemfører en booking. 64 % af de rejsende siger, at når de ser et aggressivt eller defensivt svar fra ledelsen, er det mindre sandsynligt, at de gennemfører en booking. Kilde: PhoCusWright, Custom Survey Research Engagement, september 2012

4 42 Forstå gæstens anmeldelsesproces For at kunne give dine gæster gode svar og imødekomme deres behov er det en god idé at tage et kig på, hvordan anmeldelsesprocessen ser ud fra deres vinkel. På den måde kan du også udvikle din virksomhed på specifikke anmeldelsesparametre. 4. Brugernes egne billeder Som det sidste kan dine gæster dele deres egne billeder fra din virksomhed. Her vælger de selv, hvad billedet skal forestille, og hvor mange billeder de vil uploade så længe de naturligvis stammer fra den virksomhed, de anmelder. Som med anmeldelserne kan du som virksomhed ikke kontrollere, hvilke billeder dine gæster vælger at dele. Men du kan sørge for, at dine egne billeder matcher brugernes, blot i en mere professionel version. Ligner dine billeder, at de kommer fra en helt anden virksomhed, skader det nemlig din troværdighed, og her vil andre gæster vælge at tro mere på brugernes billeder end på dine. Du kan læse mere om billeder på TripAdvisor på side 30. Udnyt den gode oplevelse, når den er der Hvor giver din virksomhed gæsterne den bedste oplevelse? Udnyt dette til at opfordre til anmeldelser på TripAdvisor. Det kan være i baren, loungen eller gårdhaven Her skriver turisten sin anmeldelse Brugerne på TripAdvisor opfordres flere steder til at skrive en anmeldelse af de virksomheder, de har besøgt bl.a. på forsiden, og når de besøger specifikke virksomhedsprofiler. På de fleste undersider er der altså kun et enkelt klik mellem brugeren og formularen til at anmelde din virksomhed. Eneste krav for at kunne skrive en anmeldelse er, at personen har en profil på TripAdvisor. Til gengæld sikrer profilen, at TripAdvisor altid har kontaktinformationer på anmelderen og dermed kan straffe vedkommende, hvis der bliver skrevet falske anmeldelser eller overtrådt andre retningslinjer. 2. Der er mindstekrav til anmeldelser Når dine gæster skal til at skrive anmeldelsen, er der en række informationer, de som minimum skal udfylde for at få deres anmeldelse godkendt. Det drejer sig om følgende: En overordnet vurdering af virksomheden (angivet i de grønne cirkler) En titel på anmeldelsen En anmeldelse på minimum 100 tegn Typen af besøg (f.eks. familie med små børn) Måneden for besøget. 3. Gæsten kan tilføje kategorispecifikke informationer Ud over de obligatoriske felter kan dine gæster desuden udfylde en række frivillige felter, som ændrer sig, alt efter hvilken kategori din virksomhed befinder sig i. Eksempelvis kan turisten ved et hotel give råd om, hvilke værelser der er bedst, mens gæster ved en attraktion kan angive en anbefalet besøgstid for stedet, og gæster ved en restaurant kan angive madens kvalitet. En anmeldelse på TripAdvisor skal som minimum indeholde det ovenstående. På den måde sikrer TripAdvisor sig, at der er en vis seriøsitet i anmeldelserne.

5 % af de globale rejsende har skrevet en online anmeldelse selv Kilde: TripBarometer by TripAdvisor, september 2013, by StrategyOne (Edelman Berland)

6 46 3. Modtag en , når du får nye anmeldelser Det er vigtigt, at du svarer hurtigt på de anmeldelser, dine gæster giver din virksomhed på TripAdvisor. TripAdvisor kan give dig besked via , så snart du får en ny anmeldelse. 47 Lær at besvare en anmeldelse Inden du begiver dig ud i at besvare din virksomheds anmeldelser, er det vigtigt, at du forstår, hvordan du gør, samt gør dig nogle tanker om, hvilken fremgangsmåde du vil benytte. 1. Besvar anmeldelserne via dit Ledelsescenter For at få notifikationer skal du: Gå ind i Administrer dine anmeldelser i dit Ledelsescenter Finde Få besked om nye anmeldelser og klikke på Tilmeld dig for at modtage beskeder Bekræfte din tilmelding ved at klikke Tilmeld dig. 4. Beslut, hvem der skal besvare anmeldelserne En vigtig beslutning, inden du besvarer anmeldelserne, er, hvem der skal stå som afsender på din virksomheds svar. Her vil der nemlig altid figurere et brugernavn samt personens rolle i virksomheden. I det daglige kan det sagtens være en medarbejder, der står for alle svar på TripAdvisor. Men vær altid klar til at sætte en fra ledelsen til at svare, hvis der eksempelvis er ekstra alvorlig kritik af din virksomhed. Således kan I med fordel være flere fra virksomheden, der besvarer anmeldelser. Sørg for, at I har en handlingsplan klar for dette, så I kan reagere hurtigt, hvis situationen opstår. Når du skal besvare en anmeldelse fra en af dine gæster, foregår det i dit Ledelsescenter. På forsiden af dit Ledelsescenter kan du klikke på menupunktet Administrer dine anmeldelser. I denne menu finder du alt, du skal bruge til at håndtere brugeranmeldelser. For at besvare en anmeldelse skal du: Gå til Besvar en anmeldelse og klikke på Se vores retningslinjer, og indsend et svar Vælge den anmeldelse, du gerne vil besvare, fra listen over anmeldelser (anmeldelser kan sorteres efter dato, titel, vurdering og svarstatus) Vælge tilknytning til virksomheden (f.eks. ejer) dette bliver vist sammen med dit svar Skrive dit svar læs mere om at besvare anmeldelser på de følgende sider. Vær opmærksom på, at der typisk går to hverdage, inden dit svar bliver offentliggjort på din virksomhedsprofil og hvis der er tvivl om, hvorvidt svaret overholder TripAdvisors retningslinjer, kan der gå endnu længere tid. Tænk, før du skriver! Husk, at du kun har ét svar at gøre godt med. Vær derfor sikker på, at du får det hele med i første omgang, og skriv eventuelt en kladde i et andet dokument. Vælg et professionelt profilnavn Ved hvert svar fra ledelsen vil dit profilnavn stå som afsender. Lad derfor dit profilnavn være dit eget navn og ikke Putte38. Du ændrer det i kontoindstillinger under din personlige medlemsprofil. 2. Besvar både positive og negative anmeldelser Når du skal til at svare på dine anmeldelser på TripAdvisor, sørg da for at svare på et bredt udsnit af anmeldelser gerne dem allesammen, hvis det er muligt. Du skal naturligvis svare på de negative anmeldelser, så du kan få afværget kriser og vist, at du sætter pris på feedback og tager kritik seriøst. Men det er også vigtigt at svare på de positive anmeldelser. Tænk på anmelderne som dine støtter, der ovenikøbet har taget sig tid til at fortælle om deres gode oplevelse. Der er to grunde til, at du skal anerkende dette: Det er disse gæster, hvor der er størst sandsynlighed for genbesøg, og det er med til at vise din taknemmelighed og dit gode værtskab til de andre besøgende på din virksomhedsprofil. Du vælger dit profilnavn ved at klikke på kontoindstillinger under din personlige medlemsprofil.

7 48 Få styr på reglerne om anmeldelser Du skal som udgangspunkt besvare alle de anmeldelser, din virksomhed får. Men i nogle få situationer kan en anmeldelse have overskredet TripAdvisors retningslinjer. Her kan du kontakte TripAdvisor og få anmeldelsen fjernet. 1. Kend reglerne for brugernes anmeldelser Når dine gæster skriver en anmeldelse af din virksomhed, er det ikke alt, de har lov til at skrive. Således skal brugeranmeldelser overholde en række retningslinjer. Du vil modtage et svar fra TripAdvisor inden for tre til fem arbejdsdage. Hvis de er enige i, at retningslinjerne er brudt, vil brugeranmeldelsen blive fjernet fra TripAdvisor. Hvis de ikke er enige, bliver anmeldelsen, hvor den er. Husk da at gå ind og besvare anmeldelsen, ligesom du ville gøre ved alle andre anmeldelser. Du skal også kontakte TripAdvisor, hvis din virksomhed får en anmeldelse, der er sendt til den forkerte virksomhed, eller du har mistanke om, at den kan være falsk. Det er samme fremgangsmåde i disse tilfælde. 3. Kend reglerne for dine besvarelser Det er dog ikke kun brugeren, TripAdvisor har opstillet retningslinjer for. Når du på vegne af din virksomhed besvarer en anmeldelse, skal du også overholde nogle regler for at få dit svar godkendt af TripAdvisor. Et svar fra ledelsen skal være: Familievenligt intet stødende sprog eller billeder Unikt og uafhængigt der tillades kun ét svar pr. brugeranmeldelse Originalt der må ikke refereres til eksempelvis hjemmesider Professionelt svaret skal kunne repræsentere din virksomhed Relevant for alle TripAdvisor-brugere Skrevet med respekt for privatlivet intet i dit svar må kunne identificere brugeren Ikkekommercielt intet reklameindhold er tilladt. Overholder dit svar ikke reglerne, vil det blive slettet af TripAdvisor. 49 En brugeranmeldelse skal være: Familievenlig ingen stødende ord, trusler, fordomsfulde kommentarer, hadefulde ytringer, eksplicit seksuelt sprog eller andet upassende indhold Skrevet af en rigtig rejsende om et rigtigt besøg Relevant for andre rejsende Unik og uafhængig der må kun skrives én anmeldelse pr. besøg Original der må ikke citeres eller refereres til f.eks. andre anmeldelser Ikkekommerciel ingen reklame Indsendt af en person på minimum 13 år. 4. Lav aldrig falske anmeldelser selv Det kan være fristende at hjælpe på sin egen placering eller skade konkurrenters ved at skrive falske anmeldelser på TripAdvisor. Men det vil være direkte dumt at prøve! Straffen for falske anmeldelser er hård og kan være følgende: Din virksomheds placering falder i TripAdvisors popularitetsindeks, så brugerne får sværere ved at finde dig. Din virksomhed vil ikke længere kunne komme i betragtning til at vinde priser. Der vil blive tilføjet et stort rødt advarselsskilt på din virksomhedsside, hvor der står, at der kan forekomme mistænkelige anmeldelser af virksomheden. 2. Kontakt TripAdvisor ved brud på reglerne Hvis en gæst giver din virksomhed en anmeldelse, der ikke overholder retningslinjerne, kan du give TripAdvisor besked herom: Gå ind i Administrer dine anmeldelser i dit Ledelsescenter. Klik på Se vores retningslinjer, og indsend dine kommentarer under menupunktet Er du bekymret for en anmeldelse?. Udfyld felterne med virksomhedsejerens navn, virksomhedens navn og problemets natur. Herefter kommer et felt til syne, hvor du kan vælge den anmeldelse, du gerne vil klage over. Vælg brugeranmeldelsen fra en liste. Når du har valgt anmeldelsen, bliver du bedt om at forklare, hvorfor du mener, at retningslinjerne er overtrådt. Vær konkret og præcis i din forklaring henvis gerne til de specifikke retningslinjer, der er overtrådt. Tryk på Send. Husk desuden, at TripAdvisor fik dine kontaktoplysninger, da du oprettede en profil på platformen. Du er altså aldrig helt anonym så lad være med at risikere dit gode rygte! Beskyt dine medarbejdere mod personlige angreb Det er ikke alt, du skal tillade dine gæster at skrive. Hvis dine medarbejdere bliver krænket personligt i en anmeldelse, så bed TripAdvisor om at fjerne anmeldelsen. Slet dit svar, hvis det overtræder reglerne Du har som udgangspunkt kun ét svar pr. anmeldelse. Men hvis du opdager en grov fejl i dit svar, kan du gå ind og slette svaret for derefter at skrive et nyt.

8 50 51 TripAdvisors retningslinier for anmeldelser: Alle anmeldelser skal være ærlige og ægte meninger, som er indsendt direkte af gæsterne. Subjektive indlæg på TripAdvisor indsendt af ejere, medarbejdere eller tredjeparter, som er engageret på vegne af et sted, kan idømmes strenge straffe. Ejerne kan opfordre gæster til at indsende anmeld elser efter hjem rejsen, men må ikke tilbyde nogen form for belønning for anmeldelser, selv indsende vurderinger fra andre evalueringsskemaer eller selv skrive anmeldelser. Denne form for handlinger påvirker din bedømmelse på TripAdvisor negativt og kan resultere i en tydelig advarselsmeddelelse.

9 52 Besvar positive anmeldelser Positive anmeldelser kan give dig værdifuld information om, hvad gæsterne er tilfredse med. Der er sjældent spørgsmål, som skal besvares, men du kan i stedet fokusere på at takke gæsten for anmeldelsen, hvilket kan virke motiverende for andre. 3. Lav et godt svar Sig tak for anmeldelsen. Nævn, at du sætter pris på de positive ord og vil viderebringe dem til din virksomheds medarbejdere. Vær personlig, og fremhæv specifikke ting fra anmeldelsen. Vær høflig og professionel. Skriv aldrig samme svar. Svar med det samme. Overhold TripAdvisors retningslinjer (læs disse på side 51). Modtag en , når du får nye anmeldelser Du kan via dit Ledelsescenter slå notifikationer til, så du har mulighed for at besvare en anmeldelse, så snart den kommer ind Gør dine gæster glade Det er som regel forholdsvis enkle ting, som giver gæsterne lyst til at lave en positiv anmeldelse: God service, som er venlig, professionel og effektiv En god lokation Gode værelser God mad God rengøring Gode, overkommelige priser. Kilde: Undersøgelse fra TrustYou 2012, 2. Besvar de positive anmeldelser En bruger på TripAdvisor har skrevet en meget positiv anmeldelse af restaurant Kokkeriet. Det kan måske umiddelbart synes mest nyttigt at besvare de negative anmeldelser, da de fylder mest i din bevidsthed og kan udsende signaler, du ikke har lyst til at få din virksomhed sat i forbindelse med. Men ved at besvare de positive anmeldelser viser du gæsterne, at du sætter pris på, at de har brugt tiden på at skrive en anmeldelse. Det er respektfuldt og kan motivere andre brugere til også at anmelde dit sted. Det er din chance for at vise, at der står rigtige mennesker bag virksomheden. Du skal ikke nødvendigvis besvare alle positive anmeldelser, men vurdere det ud fra dine ressourcer, og hvor mange anmeldelser du får ind. Hvis du får rigtig mange anmeldelser, kan du prioritere blot at besvare dem, du ønsker at fremhæve. Del succesen internt i virksomheden Brug dine positive anmeldelser til at motivere dine medarbejdere. De er i sidste ende med til at forbedre din forretning. Kokkeriet besvarer den positive anmeldelse med en personlig og tilpasset besked.

10 54 55 Seks tips til et godt svar på en anmeldelse 1. Svar med det samme! Det viser, at du er opmærksom og modtagelig for feedback. 2. Vær høflig og professionel i dit svar, uanset hvad anmelderen skriver. Husk, at du potentielt set har tusindvis af mulige gæster, som læser med. De vil sætte pris på din saglighed og professionalisme. 3. Fremhæv de positive ting i anmeldelsen og jeres løsninger på eventuelle problemer. Det er din mulighed for at vise, at I har lavet forbedringer, og at I tager kundernes henvendelser seriøst. 4. Undgå at blive privat. Dine svar bør aldrig indeholde personlige informationer om gæster eller medarbejdere. 5. Skriv altid originale og individuelle svar. Brugerne sætter pris på en individuel behandling direkte fra dig. 6. Vis taknemmelighed, og sig tak for feedback. Det er respektfuldt og kan motivere andre brugere til også at anmelde dit sted.

11 56 Besvar negative anmeldelser Det at besvare anmeldelser har ikke direkte effekt på din placering på TripAdvisor, men kan betyde flere reservationer og flere anmeldelser. Desuden kan kritisk feedback bruges som en anledning til driftsmæssige forbedringer i din forretning. 1. Derfor får du en negativ anmeldelse Noget af det, gæster ofte beklager sig over, er: Uprofessionel, inkompetent eller dårlig service Små værelser Høje priser Dårlig mad Dårlig rengøring Larm. Kilde: Undersøgelse fra TrustYou 2012, Du kan selv gøre meget ved at sørge for, at din virksomhed er i orden, og at alle medarbejdere yder god service. Generelt er 80 % af anmeldelserne på TripAdvisor positive, så hvis dit produkt er i orden, skal du ikke være bange for decideret skadelige anmeldelser. Du skal altid kunne stå inde for det, du skriver i et svar. Lov ikke at tage hånd om et problem for derefter ikke at følge op på det. Nye gæster, der besøger hotellet efter at have læst pågældende anmeldelse og herefter møder samme problem, vil stå med en fornemmelse af, at I ikke tager jeres gæster alvorligt og ikke holder det, I lover. 3. Besvar de negative anmeldelser Ifølge en ny undersøgelse siger 84 % af brugerne, at et passende svar fra ledelsen på en dårlig anmeldelse forbedrer deres indtryk af stedet. Du har altså god grund til at skrive et svar det kan i sidste ende generere flere gæster. Husk, at du kun har mulighed for at skrive én kommentar til hver anmeldelse, så indled aldrig en diskussion med anmelderen. Tænk over følgende ting, når du skriver dit svar: Vær professionel og høflig, uanset hvad anmelderen skriver. Tænk over, hvem du skriver til det er ikke kun den enkelte bruger, som ser svaret, men alle de besøgende, der kommer forbi din profil. Adressér problemet, og skriv, hvordan du har tænkt dig at løse det. Vis, at du sætter pris på anmeldelsen, og at det er vigtigt for dig, at dine gæster har en god oplevelse. Sørg for, at din undskyldning er dybfølt og ikke bliver til Vi beklager, men. Dette men ophæver i bund og grund alt, der kom forud for det, og sår tvivl om hele dit svar. 4. Overvej, hvordan du kan bruge kritikken internt i din virksomhed Se negative anmeldelser som konstruktiv kritisk feedback. Brug dem som en evaluering, der er med til at forbedre dit produkt, og brug dem sammen med de positive anmeldelser til at motivere medarbejderne til at yde den bedste service. Læs mere om dette i kapitel 6. Tip rejsende ser efter mønstre Hvis det samme problem nævnes i flere anmeldelser, er det vigtigere end nogensinde at fortælle hele din kundeservice- og problemløsningshistorie Gør dig nogle overvejelser, inden du svarer på den negative anmeldelse Der er som udgangspunkt to typer af negative anmeldelser: 1) Reelle problemer 2) Folk, der savner noget at beklage sig over. Sidstnævnte er umiddelbart lettest at håndtere, da de øvrige brugere på TripAdvisor langt hen ad vejen kan gennemskue brok. Her er et undskyld ofte nok. De mere reelle problemer skal behandles så effektivt som muligt. Kunden har altid ret gælder mere end nogensinde, da andre potentielle kunder kan se, hvordan du vælger at håndtere sagen. Tag en snak med dine medarbejdere om den konkrete oplevelse, inden du svarer, så du er med på, hvad der evt. kan være foregået. Undersøg også, om problemet er udbedret, eller om I har mulighed for at løse det, så løsningen kan inddrages i svaret til den utilfredse gæst.

12 58 59 Case The Grand Del Mar opmærksomheden stopper ikke, når gæsten forlader hotellet Resortet The Grand Del Mar i San Diego ligger i toppen af Travelers Choice på TripAdvisor i USA og leverer toppræstationer, når det gælder håndteringen af negative anmeldelser. The Grand Del Mar er et enormt 5-stjernet resort med beliggenhed i det sydlige Californien. Foruden alverdens priser har resortet i 2012 og 2013 været placeret i top-10 over hoteller i USA under Trip- Advisors Travelers Choice -kategori samt i kategorien Top Five Luxury Hotels in the U.S.. Sådan en placering kræver den bedste gæsteservice også på TripAdvisor. Det, The Grand Del Mar gør særlig godt, er bl.a. at besvare de negative anmeldelser forstående og imødekommende og vende dem til noget positivt både indadtil og udadtil på deres TripAdvisor-side. Gæsten er i denne anmeldelse skuffet over både rengøring og service sammenlignet med hotellets stjerner. Gæsten anbefaler andre hoteller i stedet. I eksemplet til højre fra marts 2013 klager en gæst over sin oplevelse på hotellet dårlig service, dårlig rengøring og dårlig skiltning og anbefaler andre hoteller i omegnen i stedet. Direktøren svarer to dage efter, og i stedet for at modargumentere eller forsvare sig takker han for feedback. Direktøren tilføjer endda, at gæstens oplevelser er vigtige for hotellet, at de nu er delt med personalet, og at hotellet gerne vil i dialog med gæsten for at lære mere om, hvordan de kan gøre oplevelsen bedre. Med andre ord inviterer hotellet til dialog og udviser professionalisme med håndteringen. Gæsten kan ikke svare igen på hotellets besked på TripAdvisor-siden, men direktøren kontakter desuden gæsten med en privat besked, så de kan fortsætte dialogen der. Dyk ned i anmeldelser og svar på The Grand Del Mars TripAdvisor-profil, og bliv inspireret til selv at håndtere kritik både positiv og negativ: I svaret til gæsten imødekommer hotellet feedback og understreger vigtigheden af selv negativ feedback. Gæstens oplevelser kan ikke gøres om, men der informeres om, at de er delt med personalet.

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 104 105 KAPITEL 6 Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 106 Involvér hele virksomheden i TripAdvisor-indsatsen Jo mere du inddrager dine medarbejdere og gør projektet omkring TripAdvisor

Læs mere

Få flere anmeldelser på TripAdvisor

Få flere anmeldelser på TripAdvisor 70 71 KAPITEL 4 Få flere anmeldelser på TripAdvisor 72 Få flere anmeldelser via din hjemmeside Jo flere anmeldelser du får, jo bedre grundlag er der for en god placering på TripAdvisor. Og din hjemmeside

Læs mere

Få styr på TripAdvisor

Få styr på TripAdvisor 10 11 KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 12 Ved at være aktivt til stede på TripAdvisor får du en række funktioner, du kan udnytte til at gøre din tilstedeværelse bedre og allervigtigst har du muligheden

Læs mere

Professionalisér din indsats på TripAdvisor

Professionalisér din indsats på TripAdvisor 80 81 KAPITEL 5 Professionalisér din indsats på TripAdvisor 82 Professionalisér din indsats på TripAdvisor Ved at arbejde professionelt med din virksomhedsprofil på TripAdvisor får du mest muligt ud af

Læs mere

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 60 61 KAPITEL 3 Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 62 Brug TripAdvisor i din markedsføring For at du kan få anmeldelser, skal dine gæster vide, at du er på Trip- Advisor og at du gerne vil have

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Tillykke med din Facebook-virksomhedsprofil. I denne vejledning finder du hjælp til hvordan du inviterer dit personlige netværk, hvordan du bliver administrator,

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014 Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor 20. marts 2014 TRINE-MARIA KRISTENSEN Cand. scient. soc. (PR) Marketing & Kommunikation Social Media rådgiver og underviser siden 2005 Jeg har blandt

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES 61 KAPITEL 2 Facebook KAPITEL 3 TripAdvisor / 3 37 Din

Læs mere

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S April 2014 Uddannelse af ledere/ejere Formål: Lederne og virksomhedsejerne skal have en indsigt i, hvordan deres

Læs mere

Velkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S

Velkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S Velkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S S e r v i c e m i n d A / S, M a r i e l u n d v e j 4 3 A, 1., D K - 2 7 3 0 H e r l e v, D e n m a r k Vi vil gerne hjælpe dig så godt i gang med jobbet

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse

Læs mere

Pressehåndtering i fødevarebranchen

Pressehåndtering i fødevarebranchen Pressehåndtering i fødevarebranchen Rapport udarbejdet af PR- og kommunikationsbureauet ApS ApS er et aarhusiansk PR- og kommunikationsbureau, 1. INDLEDNING... 2 2. TENDENSER... 3 3. ANBEFALINGER... 4

Læs mere

KFUMs Tennisklub introducerer nyt administrationssystem med online betaling af kontingent!

KFUMs Tennisklub introducerer nyt administrationssystem med online betaling af kontingent! KFUMs Tennisklub introducerer nyt administrationssystem med online betaling af kontingent! KFUMs Tennisklub har tidligere anvendt Foreningspakken til at håndtere bogføring og medlemsdata og kontingentbetaling

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Tender Management Quick Guide. For Leverandør

Tender Management Quick Guide. For Leverandør Tender Management Quick Guide For Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar på en offentlig

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik?

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Danmarks Domstoles medarbejdere kommunikerer allerede med hinanden, med borgerne, pressen og vores øvrige samarbejdspartnere. Så hvad skal vi bruge en kommunikationspolitik

Læs mere

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Hvis man i år 2010 ikke forholder sig til sin tilstedeværelse på sociale medier, er man dårligt nok på internettet! Det er den virkelighed

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle af

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Brugsbetingelser Spilxl.dk

Brugsbetingelser Spilxl.dk Brugsbetingelser Spilxl.dk Indledning På hjemmesiden www.spilxl.dk (herefter Hjemmesiden) kan du spille spil, abonnere på nyhedsbrevet, oprette din egen profil hvor du kan samle dine yndlingsspil og anbringe

Læs mere

Profilhåndtering. Unifaun Online 2014-05-07

Profilhåndtering. Unifaun Online 2014-05-07 Profilhåndtering Unifaun Online 2014-05-07 2 Indhold 1 Profilhåndtering... 3 2 Centrale begreber i Profilhåndtering... 4 3 Administratoren... 6 4 Et eksempel - Blomster A/S... 7 5 Sådan opsættes profilhåndtering

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Guide til hjemmesider for Broen

Guide til hjemmesider for Broen Guide til hjemmesider for Broen Hjemmesiden er opbygget i WordPress. Afdelingens egne sider kan redigeres og opdateres, når der er oprettet en bruger. Kontakt Broen Danmark, hvis I vil have oprettet en

Læs mere

Henkel Norden AB ("Henkel") er en del af Henkel Corporation, og i henhold til DPA, er Jörg Heine, den dataansvarlige: schwarzkopf.dk@henkel.

Henkel Norden AB (Henkel) er en del af Henkel Corporation, og i henhold til DPA, er Jörg Heine, den dataansvarlige: schwarzkopf.dk@henkel. HENKEL FORTROLIGHEDSPOLITIK Vi, hos Henkel, tager vores forpligtelser i henhold til dansk lov om databeskyttelse (persondataloven) alvorligt og er forpligtet til at beskytte dit privatliv. Denne fortrolighedserklæring

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål on-line på www.jmaforum.dk. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse.

Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål on-line på www.jmaforum.dk. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse. JMA on-line support Vi arbejder hele tiden på at forbedre dine muligheder for at få den bedste supporthjælp og gøre den så tilgængelig for dig som muligt. Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Version 1.1 10/08/2008 Indhold Indledning...1 Åbningsside...2 Login...5 Leder Info...5 Oprettelse af indhold...5 Oprettelse af artikel...5 Gem artikel...11 Hvem

Læs mere

Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane

Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane Appendix 1 November 2006 Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane Disse retningslinier er udarbejdet i forbindelse med Rotary Danmarks Ungdomsudvekslings politik

Læs mere

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv LEDERRUNDER Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv Baggrund Patientoplevet kvalitet et specifikt indsatsområde på Amager og Hvidovre Hospital siden 2012. Slide 2, 23-04-2015 Baggrund

Læs mere

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2 Indhold BullGuard Premium Protection... 2 Installation af BullGuard Premium Protection... 2 Ny BullGuard-bruger... 2 Hvis du allerede har produktet Internet Security 2013 installeret... 3 Aktiver Premium-tjenester...

Læs mere

Åbenhedspolitik Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1

Åbenhedspolitik Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1 Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1 Indhold Indledning... 3 Kommunikationsværdierne... 4 1 Intern kommunikation... 4 1.2 Linjekommunikation... 4 1.3 Sermeeraq... 4 1.4 E-mail... 5 2. Ekstern

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U Conference Manager start guide Fra oprettelse TIL AKTIVERING AF DIT TILMELDINGSWEBSITE kom GODT IGANG PANTONE 382 U Conference Manager Advanced and easy 1 Indholdsfortegnelse velkommen Vi håber, at denne

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Sikker Surf 10 Tips. - en vejledning om internettet til forældre og deres børn.

Sikker Surf 10 Tips. - en vejledning om internettet til forældre og deres børn. Sikker Surf 10 Tips - en vejledning om internettet til forældre og deres børn. I folderen finder du: 10 tips til sikker adfærd på internettet Tjekliste til dialog i familien Netikette regler Forklaring

Læs mere

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt vedtaget på foreningens generalforsamling den 29. marts 2006 Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) Etiske Regelsæt er udarbejdet og godkendt af bestyrelsen

Læs mere

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos...

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos... Styr dit privatliv på Facebook Hvorfor skal alle mine venner have en nyhed om, at jeg lige er gået fra kæresten? Hvorfor kan jeg lige pludselig optræde i en annonce for Anders Foghs fanside? Hvordan har

Læs mere

Emotionel modtagelighedsanalyse

Emotionel modtagelighedsanalyse Emotionel modtagelighedsanalyse Denne analyse skal hjælpe dig til en erkendelse af din følelsesmæssige modtagelighed. Igennem dine egne svar, får du en indsigt i din modtagelighed for følelser - der er

Læs mere

eservice Den enkle måde at administrere dine Ricoh-produkter Brugervejledning til RICOH eservice

eservice Den enkle måde at administrere dine Ricoh-produkter Brugervejledning til RICOH eservice eservice Den enkle måde at administrere dine Ricoh-produkter Brugervejledning til RICOH eservice eservice-portalen er udviklet med tanke på brugervenlighed, så du hurtigt og intuitivt kan sende forespørgsler

Læs mere

Oversigt. Tilmelding i Klubmodul. Opret profil

Oversigt. Tilmelding i Klubmodul. Opret profil Oversigt Tilmelding i Klubmodul Opret profil Ret profil Tilmeld kontingent Tilmeld dig et morgenmøde Tilmelding via Aktivitetsmenuen Tilmelding via forsiden Tilmelding i Klubmodul For at tilmelde dig skal

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Facebookstrategi for IFS-foreninger

Facebookstrategi for IFS-foreninger Facebookstrategi for IFS-foreninger MÅLGRUPPE Nuværende og potentielle brugere af IFS-foreningen i lokalområdet. Dvs. mennesker med psykiske vanskeligheder, som også har interesse i idræt og har en Facebook-konto.

Læs mere

Sæsonstart 2014/2015

Sæsonstart 2014/2015 Sæsonstart 2014/2015 Kære tennisspiller, Bestyrelsen for Vejle Tennis Hal har hermed fornøjelsen af at byde velkommen til sæsonen 2014/2015 den 12. sæson i tennishallens historie. Vi har i den forgangne

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

Gold-MSI spørgeskema Juni 2014 Dansk (version 1.0)

Gold-MSI spørgeskema Juni 2014 Dansk (version 1.0) Sæt venligst ring om den mest passende kategori: 1 1. Jeg bruger meget af min fritid på musik-relaterede aktiviteter. Gold-MSI spørgeskema Juni 01 Dansk (version 1.0) Meget Uenig Hverken enig eller Enig

Læs mere

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Som en del af NordLEI-webportalen kan kunder ansøge om præ-lei'er til sine juridiske enheder. NordLEI giver desuden mulighed for såkaldt assisteret

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Retningslinjer for forældreklager til skolebestyrelsesmedlemmer

Retningslinjer for forældreklager til skolebestyrelsesmedlemmer Retningslinjer for forældreklager til skolebestyrelsesmedlemmer Skolens leder har det direkte personaleansvar over for alle skolens ansatte. Skolebestyrelsen kan som udgangspunkt ikke blande sig, men har

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Eport 4 Håndbog. Indhold. Find dit svar i denne håndbog. Ellers giv os et ring! Eport Manual

Eport 4 Håndbog. Indhold. Find dit svar i denne håndbog. Ellers giv os et ring! Eport Manual Eport 4 Håndbog Indhold Find dit svar i denne håndbog. Ellers giv os et ring! Eport Manual Bestilling af rapporter / Nyt projekt Side 1: Køb af credits Side 2: Bestilling af rapporter Side 5: Bestilling

Læs mere

PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM

PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM (print i farver om muligt) VERSION 1.5 3. FEBRUAR 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Opret bruger, log på og find relevante udbud...

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Bestil dine varer, når DU har tid! Berners webshop tilbyder en række unikke værktøjer, hvor du som kunde har mulighed for at skræddersy din personlige

Læs mere

Vejledning start Test Indberetning i ENAO

Vejledning start Test Indberetning i ENAO Vejledning start Test Indberetning i ENAO Formål Formålet med denne vejledning er at vise hvordan man foretager indberetning af Test indberetning i Energitilsynets nye indberetningssystem, ENergiAnmeldelse

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen Casestudy YouTube.com Indholdsfortegnelse Udbredelse... 1 Seertal...1 YouTubes partnerprogram...1 Indtægtsgenerering...2 Mobil og enheder...2 Content ID...2 Målgruppe... 2 Distribution... 3 Primære kerne-funktioner...

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turisternes tilfredshed med det danske turistprodukt har vi en udfordring? Udgivet af: VisitDenmark August 2011 ISBN: 978-87-87393-81-2 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com Facebook Timeline KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com W EBDANMARK.COM APS T: +45 7020 1619 CVR 25 85 88 32 SØNDERHØJ 7 DK- 8260 VIBY J F: +45 7020 1629 INFO@W

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

Mistanke om vold og seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år - Beredskab og retningslinjer

Mistanke om vold og seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år - Beredskab og retningslinjer Mistanke om vold og seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år - Beredskab og retningslinjer Indholdsfortegnelse: Hvis mistanken retter sig mod en ansat... 5 Hvis mistanken retter sig mod en forælder/anden

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Parkering Danmark Postboks 301 1502 København V Tlf. 31148908 Mail: info@parkeringdanmark.dk Side 1 af 18 Kontortid: Mandag - Torsdag 14-16 Indhold Tilfredshedsanalyse... 3 Analysens

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Lær mere Navn Sample Candidate Dato 1. oktober 2013 www.ceb.shl.com Introduktion En opmærksomhed på individuel læring er i stigende grad afgørende for udviklingen af de menneskelige ressourcer,

Læs mere