Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 21. januar 2103, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 21. januar 2103, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg"

Transkript

1 Møde nr. 1 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/ Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 21. januar 2103, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Til stede: Jytte Christensen, Bente Norup Jensen, Susanne Andersen, Lene Kjeldgaard og Norma Nielsen Fraværende med afbud: Annette B. Ottosen (suppleant Hanne H. Sørensen indkaldt, men havde afbud gr. sygdom) Susanne Hansen 1. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 2. Mødeleder og referent: Susanne Andersen og Bente Norup Jensen. 3. Sager til drøftelse/orientering: 3.1 Budget status siden sidst: Vi tager en runde om bordet. Kommunerne er begyndt at udmønte de aftaler, der er lavet i forhold til budget OK-2013: Status siden sidst. På strategimødet den 25. september 2012 diskuterede vi alle de forslag, der var tilgået forbundet fra afdelingerne. Derefter besluttede Hovedbestyrelsen at udtage vedlagte krav til henholdsvis KL og regionerne. Efterfølgende har sektorens centrale bestyrelse drøftet de enkelte faggruppers krav med de faglige udvalg, som derefter har arbejdet videre med kravene til indstilling. Der blev givet en mundtlig orientering på mødet. Forhandlingerne er i gang, men der er ikke nogle resultater endnu. OBS: Man kan følge med på O/Overenskomst-2013/OK13-dagbog

2 3.3 Udmøntning af kvalitetspuljen på 500 millioner kr. til dagtilbud: Kvalitetspuljen på 500 millioner kroner til bedre normeringer i dagtilbud: På Finansloven for 2012 blev der afsat 500 millioner kroner til bedre normeringer i dagtilbud: Kommunerne får 500 millioner kroner til dagtilbud til bedre normeringer. Pengene blev oprindeligt afsat på Finansloven for Pengene fordeles efter antallet af 0-5 årige i kommunerne. Der skal følges op på normeringerne til næste år, men der opstilles i aftalen ikke nogen hårde krav i første omgang til, hvad pengene skal bruges til. I aftalen står: Regeringen og KL er samtidig enige om at følge udviklingen i normeringerne i dagtilbud fra 2012 til Det skal understøtte, at kommunerne anvender midlerne til en generel forbedring af kvaliteten i dagtilbud. I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2014 gøres på den baggrund status for udviklingen i normeringer i kommunerne. Pengene til bedre normeringer er kommet i kølvandet på, at flere undersøgelser har dokumenteret, at det kniber med tid til omsorg for børnene i daginstitutionerne. Så sent som i foråret viste en FOAundersøgelse, at hver femte medarbejder i daginstitutionerne ofte oplever, at de ikke har tid til at trøste et barn. Derfor er det også ubegribeligt, at mange kommuner vælger at bruge pengene på noget andet. FOA forventede at de ca. 40 millioner kroner skal bruges i dagplejen. Forud for budgetlægningen har sektoren skrevet ud til politikerne i alle 4 kommuner og bedt om en drøftelse af, hvordan vi ser midlerne forbrugt udover at vi skriftligt har beskrevet det over for dem. Ikke alle har taget imod tilbuddet nogle vil kun drøfte det i MEDsystemet. Efterfølgende har vi også prøvet at præge beslutningstagerne via enten avis mv. eller ved direkte skrivelse eller henvendelse. Budgetterne er nu vedtaget i kommunerne og vi må erkende, at det er ualmindelig trist og utilfredsstillende, at alle ikke udmønter pengene. Her er resultaterne på nuværende: I Aalborg Kommune får man 17,4 millioner kroner af puljen her bliver der ikke brug en krone på bedre normeringer eller kvalitetsløft, hverken i dagplejen eller i daginstitutionerne. I Vesthimmerlands Kommune er alle 3 millioner kroner til formålet på budgettet og Børne- og Ungeudvalget skal nu drøfte hvordan midlerne skal bruges kroner bruges i dagplejen til at lave en jobprofil over alle dagplejere.

3 1,5 mill. kroner bruges til opnormering i daginstitutionerne. I Jammerbugt Kommune har de fået 3,3 millioner kroner og der har politikerne valgt, at børnehaver kun får tilført 1,5 millioner kroner og dagplejen ingenting. Der er blevet tilført 1,5 mill. kroner, hvoraf 1,3 mill. kroner er tilført til normering. I Rebild Kommune har de fået 2,8 millioner kroner. Her er midlerne afsat til området. Der skal være et kvalitetsløft i både dagplejen og daginstitutionerne, hvilket er OK. Derudover vil de bruge midler på uddannelse/videreuddannelse samt bruge 250,000 kroner til procesmidler i forbindelse med Fremtidens dagtilbud. Det er uhørt, at midlerne ikke bliver brugt til det, der var aftalt og vi håber, at ministeren som lovet følger op på aftalen forbud for forhandlingerne med kommunerne om de økonomiske rammer for Hele øvelsen har handlet om at styrke det pædagogiske arbejde ultimativt med det mål at skabe øget trivsel i hverdagen og et bedre afsæt i livet for børnene. Og vi kan konkludere, at øvelsen er mislykket i alt for mange kommuner. Det er tilsyneladende ikke muligt at øge normeringen i dagtilbuddene på basis af en aftale, hvor kommunerne reelt kan gøre, hvad de vil uden sanktioner. Minimumsnormeringer har ud fra en kvalitetsbetragtning altid været en god idé. Nu synes det også at være Folketingets eneste reelle mulighed for at hæve normeringerne og dermed kvaliteten. BUPL, FOA og FOLA foreslår derfor, at der som led i forhandlingerne om finansloven for 2013 genfremsættes krav om en minimumsnormering med virkning fra Sektorårsmødet: Pædagogisk sektor har holdt sektorårsmøde den 6. november 2012 og det foregik som et temamøde. Vi har tidliger besluttet, at beretning og statusrapport kun udarbejdes, når der er kongresår. Hovedtemaerne på dette årsmøde var: Job, uddannelse og arbejdsmarkedspolitik. Jeg nævner her 5 af de udfordringer, vi står over for her og nu: Beskæftigelsen falder Løntilskudsordninger misbruges Ledige mister retten til dagpenge efter 2 års ledighed Alt for få kommer på pædagogisk assistent uddannelse som GVU De nyuddannede pædagogiske assistenter har svært ved at få job Der var diskussion ved bordene og deltagerne skulle vurdere og komme med bud på eventuelle ændringer af pejlemærkerne og give bud på konkrete handlinger.

4 Her er de foreløbige 6 pejlemærker: 1. Beskæftigelsen falder selvom der mangler personale til at løse opgaverne 2. Jobtilskudsordningen misbruges antallet af løntilskudsansatte stiger i takt med, at antallet af ordinære stillinger falder 3. Fleksjobordningen forringes for nye fleksjobbere og ved stillingsskift for de nuværende fleksjobbere 4. De ledige mister retten til dagpenge efter 2 års ledighed 5. Det går trægt med at sikre pædagogisk assistentuddannelse til "de voksne" 6. De ordinært uddannede pædagogiske assistenter har svært ved at finde beskæftigelse Efterfølgende skal sektorbestyrelsen beslutte pejlemærkerne og drøfte handling og tiltag. Der blev givet en mundtlig orientering ud fra Annettes skriftlige beretning. 3.5 Generalforsamlingen den 20. marts 2013: Form på afholdelse af generalforsamling. Der er spisning kl og generalforsamlingen starter kl Dagplejernes og dagplejepædagogernes faggruppeklubber har generalforsamlinger forud for sektorens. Vi vil undersøge, om vi kan få 2 stande en fra PenSam og en fra Tjenestemændenes Forsikring. Emner i skriftlig beretning: Kvalitetspuljen på 500 mill. kroner OK-13 Uddannelse Foreløbige emner til den mundtlige beretning blev drøftet. Punktet er på igen til dette møde, hvor vi går emnerne igennem og deler dem ud mellem os i bestyrelsen. Derudover drøftede vi, om vi på generalforsamlingen skulle lave et spørgeskema til drøftelse ved bordene om, hvad bestyrelsen skal arbejde med i fremtiden. Vi gennemgik dagsordenen til generalforsamlingen og på valg er: Dagplejer, Annette Ottosen Daglejer, Susanne Andersen Pædagogmedhjælper vakant Der er givet tilsagn fra PenSam og Tjenestemændenes Forsikring, at de vil være til stede ved generalforsamlingen i tidsrummet Der blev tilføjet ekstra punkter til den mundtlige beretning.

5 Fordeling af opgaver i forhold til den mundtlige beretning: Budget aktivisme = hver kommune sender noget til Jytte o Annette og Bente beskriver også inden for daginstitutionerne o Jytte beskriver for Rebild o Jytte taler med Susanne om skole-/kulturområdet o Omsorgsmedhjælperne Faldende børnetal = Jytte Kongressen = Jytte Kvalitetspuljen = Jytte OK-13 = Jytte Faggruppelandsmøde = Bente, Annette og Jytte Sektorårsmøde = Susanne H. og Annette Konferender = Bente, Susanne H. og Jytte Løntilskud/seniorjob/akutjob/jobrotation = Jytte (Har bestyrelsen noget der er sektorrettet, skal det sendes til Jytte) Uddannelse = kommer fra alle Lokalløn = kommer fra alle MED-projekt for pædagogmedhjælpere = Jytte Projekt/arbejdspladsbesøg for omsorgsmedhjælpere = Jytte Madordning/avis = Jytte Landskonference = Bente, Annette og Jytte Projekt Ny Nordisk Skole o Jytte: Rebild o Bente og Annette: Aalborg o Lene: Jammerbugt o Susanne: Vesthimmerland Organisering = Jytte Jytte skal have det senest 15. februar Vi arbejder videre med at lave et spørgeskema, som skal bruges til drøftelse ved bordene, som bestyrelsen derefter kan arbejde videre med. Vi tager punktet med til næste møde. På næste møde finpudser vi generalforsamlingen. 3.6 Sektoren vil rigtig gerne høre om de gode historier, I oplever hver dag ude på arbejdspladserne: Hvad kan vi gøre for at faggrupperne vil kontakte FOA for et indlæg til bladet? Gode historier til FOA-bladet kan være et af de spørgsmål,vi har lavet til at ligge på bordene til vores generalforsamling. Susanne A. har historier om jobprofil af dagplejerne. Mundtlig orientering om: 3.7 Invitation til konferencen "Den gode vuggestue", 18. marts 2013: Vi skal drøfte, hvem der evt. kunne tænke sig at deltage. Programmet udsendt.

6 Programmet videresendes til faggruppeklubben for pædagogmedhjælpere, så de har 2 pladser. Jytte deltager fra sektoren. Der kan max. deltage 3 personer til konferencen. 3.8 Valg/genvalg af kandidater til afdelingsbestyrelsen: Punktet blev drøftet. 3.9 LO-kampagne - "Er du OK?": Fagforbundene og LO kører i øjeblikket en kampagne med henblik på at sprede budskabet om, hvad overenskomster er og hvorfor de er vigtige. Og at det er de rigtige fagforeninger, der forhandler dem. Målgruppen er især de årige, da det har vist sig, at det er dem, der kender overenskomsterne dårligst Konferencen for omsorgsmedhjælpere den november 2012 på Comwell Grand Park i Korsør. Orientering v/jytte Formålet med konferencen var at tillidsrepræsentanterne for omsorgsmedhjælperne fik drøftet de store forandringer, der for tiden sker på hele det specialiserede socialområde. Gennem oplæg og samtaler skal tillidsrepræsentanterne drøfte, hvordan man i de enkelte tilbud kan arbejde som tillidsrepræsentant. Derudover blev arbejdstidsreglerne gennemgået og drøftet så man fik et bredere kendskab til de problemstillinger, man som omsorgsmedhjælper oftest står i vedrørende dette. Uddannelsen fra pædagogmedhjælper til pædagogisk assistent blev debatteret. Det er en god uddannelse, der vil give den enkelte nogle gode værktøjer til brug i det daglige arbejde med både pårørende og brugere og andre samarbejdsparter. Det sidste emne var om magtanvendelse, vold og arbejdsmiljø. Et stort emne, der fylder meget i hverdagen på institutionerne. Der var en lang drøftelse om det at indberette eller ikke indberette, når der fandt vold, spyt, tjat, krads og lignende sted og ikke mindst det at få lavet en voldspolitik på arbejdspladsen, så den ansatte ved, hvordan man skal forholde sig ved de enkelte episoder. Et godt og vigtigt indhold på en god konference TR-konference den oktober 2012 for pædagogmedhjælpere Kultur og fag på jobbet: Konferencens formål er at vedligeholde og udbygge netværket mellem lokale tillidsrepræsentanter og det faglige udvalg. Sanne uddyber på mødet.

7 Punktet udsat til næste møde Orientering om ny TR/FTR-aftale i Vesthimmerland: Orientering v/susanne Andersen Susanne gav en orientering om ny TR-aftale, der er lavet i Vesthimmerlands Kommune Oplysningsudvalget er nu nedlagt og enheden hedder nu "Aktiviteter og tilbud": Det betyder, at vi i hver sektor skal have et punkt på dagsordenen om, hvilke kurser, temaaftener mv. vi kunne ønske os eller har hørt ude i verden, at medlemmerne gerne vil have. De forslag skal vi give videre til enheden. Derudover bliver der sat en annonce i bladet om at ønsker kan sendes ind. Bestyrelsen anbefaler, at I indsender ønsker om kurser/temadage/- aftener til afdelingen Pædagogisk markedsdag i Aalborg Kommune: Der har været holdt pædagogisk markedsdag for alle dagtilbud med titlen "Evaluering og dokumentation i dagplejen og daginstitutioner 2012" Der var foruden gode oplægsholdere opstillet ved stande, hvor de enkelte dagtilbud kunne vise, hvad de har arbejdet med gennem året. En spændende og lærerig dag. Jytte gav en orientering Status på MED-projekt for pædagogmedhjælpere i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune: Deltagerne er nu igennem forløbet og der har været en rigtig god dynamik og lyst til at udvikle sig. Jytte gav en orientering og det er sidste dag i morgen. Forløbet har været godt. Vi hører nærmere på næste bestyrelsesmøde Dagplejepædagogernes årsmøde den 26. november 2012: Oplæg: "Dagplejepædagogen i går og i dag" Et kalejdoskop af dagplejepædagogens praksis som den på godt og ondt folder sig ud i dagens dagpleje. Dagplejepædagogens opgaver og udførelse af denne set med dagplejernes, forældrenes og ikke mindst det omkringliggende samfunds blik. Herefter erfaringsudveksling.

8 Næste oplæg: "Dagplejepædagogen i morgen" Hvilken pædagog fortjener dagplejen? Hvilken særlig faglighed har dagplejen behov for i fremtiden? Hvordan kan den dagplejepædagogs faglighed udvikles, så faglighed og ja selve jobbet fortsat eksisterer i 2020? Sidste oplæg: "Praksiseksempler på dagplejeorganisationen, der er på vej" Hvilken ledelse holder fremtidens dagpleje på og hvilke tiltag, ideer, nye veje og muligheder kan bringe dagplejen ind i morgendagens dagpleje? Bente og Jytte gav en orientering fra mødet Arbejdspladsbesøg i uge 46: Orientering v/jytte: Sektoren har deltaget i arbejdspladsbesøg i uge 46. Denne gang besøgte vi de arbejdspladser, der selv havde skrevet at de gerne ville have besøg. Det var som altid dejligt at være ude at besøge medlemmerne ude på arbejdspladserne. Det giver anledning til mange drøftelser og nye medlemmer Status løntilskudspersoner, Aalborg Kommune: Orientering givet på mødet. 4. Pressemeddelelser: Ny bestyrelse klar i PenSam Liv FOA: Udfaldstruede har ikke fået hjælp Dennis Kristensens nytårsudtalelse 5. Faggruppeklubberne: 5.1 Dagplejepædagogerne: Referat fra klubbens bestyrelsesmøder 23. oktober og 28. november Dagplejerne: Referat fra klubbens bestyrelseskonference november Pædagogmedhjælperne: Referat fra bestyrelseskonferencen for pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere 24. august 2012.

9 6. Udvalgene: 6.1 Arbejdsmiljøpolitisk udvalg: Referat fra udvalgets seminar december Beskæftigelsespolitisk udvalg: Referat fra udvalgets møde den 29. november Forbundssektoren: Referat fra centralt sektorbestyrelsesmøde 3. september, 2. oktober, 5. november og 4. december Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde den 17. december 2012: 8.1 Næste afdelingsbestyrelsesmøde er den 28. januar 2013: 8.2 Orientering fra politisk ledelsesmøde 28. september, 12. oktober, 19. oktober, 16. november, 7. december 2012 og 11. januar 2013: 9. Næste møder: Tirsdag den 26. februar 2013 Generalforsamling onsdag den 20. marts 2013 i Vejgaardhallen 10. Eventuelt: Intet til dette punkt. 11. Godkendelse af referat: Godkendt. Referent: Bente Norup Jensen

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg Møde nr. 1 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl. 08.30-15.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg Møde nr. 4 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl. 17.00-21.00 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 16. juni 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 16. juni 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 3/2015 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-15-24-05 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 16. juni 2015, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 6. oktober 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 6. oktober 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 5/2015 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-15-24-05 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 6. oktober 2015, kl. 13.00 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 8. september 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 8. september 2015, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 4/2015 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-15-24-05 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 8. september 2015, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 5/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 29. august 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Til stede:

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Tirsdag den 6. juni 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Bestyrelsen:

Læs mere

Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 17. maj 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 17. maj 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 3/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 17. maj 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 26. november 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 26. november 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 7 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 26. november 2014, kl. 08.00 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 22. december 2015, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 22. december 2015, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 6/2015 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-15-24-05 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 22. december 2015, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 21. september 2016, kl på Hotel Viking, Frederikshavnsvej 70-72, 9300 Sæby

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 21. september 2016, kl på Hotel Viking, Frederikshavnsvej 70-72, 9300 Sæby Møde nr. 6/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 21. september 2016, kl. 09.00 på Hotel Viking, Frederikshavnsvej

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 4. juli 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 4. juli 2016, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 4/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 4. juli 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Mandag den 21. august 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg Bestyrelsen: Iben

Læs mere

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk Pædagogisk Sektor FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk 9. og 10. oktober 2017, kl. 09.00 14.00 På Rønnes Hotel, Kystvejen 25, 9690 Fjerritslev

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-15-24-04 Referat fra sektorbestyrelseskonference 21. og 22. september, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. Til stede:

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler Side 1 2008/2009 Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne, Bettina, Malene, Mariann Beslutningssager: 95. Valg af dirigent. Lisbeth Madsen. 96.

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: DAGSORDEN: 41. Valg af dirigent. 2 42. Valg af referent. 2 43. Godkendelse

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværkskonference. AFBUD SENEST 27. marts 2017 på tlf

Referat fra pædagogisk netværkskonference. AFBUD SENEST 27. marts 2017 på tlf Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværkskonference 30. og 31. marts 2017, kl. 09.00 14.00 På Rønnes Hotel, Kystvejen 25, 9690 Fjerritslev AFBUD SENEST

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra sektorbestyrelseskonference 16. og 17. september 2014, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev.

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 10/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset,

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 10. februar 2011 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 10. februar 2011 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 10. februar 2011 kl. 09.00 i afdelingen lokaler Fraværende: Kirsten Bjerre Bruun Kallesøe, Dorthe Smedegaard, Malene Jørgensen, Lisbeth Madsen, Rita

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 20. august 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 20. august 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 20. august 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Helle Bøgh, Kurt Sørensen, Annette Dietz, Mariann Uth Schou, Lisbeth Madsen DAGSORDEN:

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 14.02.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II i FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014 FOA AALBORG MRM/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra konstituerende sektorbestyrelsesmøde mandag den 12. maj 2014, kl. 15.00 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg.

Læs mere

Referat fra ordinært møde i Pædagogisk Netværk

Referat fra ordinært møde i Pædagogisk Netværk Pædagogisk Sektor FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-18-24-00 Referat fra ordinært møde i Pædagogisk Netværk Onsdag den 12. december 2018, kl. 09.00 15.30 I mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 8. oktober 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Hanne, Mariann, Gitte, Malene DAGSORDEN: 94. Valg af dirigent. 2 95. Valg af referent.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer: Tina d. Referent: Aase e.

Læs mere

Jytte Christensen, Annette B. Ottosen, Susanne Andersen, Lene L. Kjeldgaard og Norma L.P. Nielsen

Jytte Christensen, Annette B. Ottosen, Susanne Andersen, Lene L. Kjeldgaard og Norma L.P. Nielsen Møde nr. 5 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 2. september 2014, kl. 08.30-16.00 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Referat af Sektorbestyrelsesmøde Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Udsendt til: Tilstede: Afbud: Birgitte Brixner, Sanne Johansen, Conny Gad Ordstyrer: Referent: Irene Buus Foreløbig dagsorden:

Læs mere

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Dagsorden: 1. Formalia 2. Beretning a) Valg af dirigent. b) Godkendelse af dagsorden c) Godkendelse af forretningsorden d)

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Onsdag den 9. juni 2010 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Onsdag den 9. juni 2010 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Onsdag den 9. juni 2010 kl. 09.00 15.00 i afdelingen lokaler Fraværende: Mariann Uth Schou, Lisbeth Madsen, Rita Back, Kirsten Bjerre Bruun Kallesøe DAGSORDEN:

Læs mere

Bjørg Jensen (suppleant Kirsten Velschow) Fraværende: 1 Dirigent Anne Sørensen 2 Godkendelse af referat.

Bjørg Jensen (suppleant Kirsten Velschow) Fraværende: 1 Dirigent Anne Sørensen 2 Godkendelse af referat. Dagsorden/referat af bestyrelsesmøde 25.03.2010. Deltagere Bestyrelsen: Anette Jørgensen, Anne Bjerregaard, Bente Jakobsen, Henning Jakobsen, Ingerlise Thage, Anne Sørensen, Randi Pedersen, Helle Marqweis,

Læs mere

Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor

Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor 20. november 2013 Dagsorden: 1. Velkomst Ulla bød velkomme og bestyrelsen indstillede Benny Kaad til dirigent. 2. Valg af dirigent Benny Kaad valgt 3. Godkendelse

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206 Møde nr. 7/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl. 08.30 i mødelokale 206 Til

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni 2013

SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni 2013 SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni FOA AALBORG MRM/pn FiU-nr. 9501-13-24-02 Referat fra ordinært sektorbestyrelsesmøde mandag den 10. juni, kl. 16.00-18.00 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg. Til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Brian Dinesen, Kim Barslund, Majbritt Landbo, Ellen Christiansen, Susanne Døssing, Conni Hansen,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 09.11.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L

Læs mere

P u n k t t i l 5. ØKONOMISK ENHED V/KJ BERETNING A-KASSEN V/LO MEDLEMSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE... 10

P u n k t t i l 5. ØKONOMISK ENHED V/KJ BERETNING A-KASSEN V/LO MEDLEMSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE... 10 FOA Fag og Arbejde, Aalborg P u n k t t i l Bestyrelsesmøde den: 28. januar 2013 Emne: Referat 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 2. AKTUELLE SAGER... 2 2.1 FOA AALBORGS FREMTID V/KG... 2 2.2 AFDELINGENS

Læs mere

Sektoren. Afdelingen. Kommunalreformen.

Sektoren. Afdelingen. Kommunalreformen. Beretning 2007 Sektoren. Sektoren har afholdt bestyrelsesmøder 9 gange i løbet af året der er gået. Møderne holdes om aftenen med start kl. 18. Bestyrelsen består af 13 medlemmer fordelt med 3 dagplejepædagoger

Læs mere

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk

Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk Pædagogisk Sektor FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-18-24-00 Referat fra sektorbestyrelseskonference i Pædagogisk Netværk 25. og 26. september 2018, kl. 09.00 14.00 På Hotel Pinenhus, Pinen 3, 7870 Roslev

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 30. august Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 30. august Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 30. august 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Bestyrelsesreferat 15/3 2012

Bestyrelsesreferat 15/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 15. marts 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume, Ellen Christiansen,

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl , i lokale Roden, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl , i lokale Roden, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 7/2012 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-12-00-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl. 08.15 16.00, i lokale Roden,

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl. 19.00 Bataljonsvej 3 Næstved 1. Velkomst Ved Ulla Mikkelsen 2. Valg af dirigent bestyrelsen indstiller Benny Kaad Benny Kaad blev valgt 3. Godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 14. januar 2010 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 14. januar 2010 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 14. januar 2010 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Malene Jørgensen, Gitte Larsen, Dorthe Smedegaard og Mariann Uth Schou DAGSORDEN: 115.

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog.

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog. Til stede: Hanne Kjeldsen, Elin Gundorf, Rikke Nielsen, Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer (gik kl. 11.45 13.00), Niels Aakjær, Kirsten Wurcel (kom kl. 10.15), Malene Grønvaldt (gik kl. 12.30), Rikke

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015.

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. Mødet starter kl. 9.00 Mødet afsluttes kl. 12.30, hvor der vil være frokost. Møde deltager: Birger Lyngholm Thomsen Leif Risgaard

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Pædagogisk sektors Faggruppe: Dagplejepædagoger

Pædagogisk sektors Faggruppe: Dagplejepædagoger Faggruppelandsmøde 24. 25. marts 2010 Pædagogisk sektors Faggruppe: Dagplejepædagoger REFERAT 1. Velkommen i faggruppen, herunder praktiske oplysninger 2. Valg af ordstyrer og referent: Lola Engel Møller

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere Social- og sundhedssektoren april 2010 Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere 1. Velkomst og præsentation. Kort runde, samt velkommen. Vi er 3 handicapledsagere og 13 handicaphjælpere samt

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 22.06.2010 Hovedbiblioteket, mødelokale 2

Referat af bestyrelsesmøde 22.06.2010 Hovedbiblioteket, mødelokale 2 Deltagere: Referat af bestyrelsesmøde 22.06.2010 Hovedbiblioteket, mødelokale 2 Jim Nielsen Helle Thorning Janne Jensbøl Sabine Dedlow (afbud) Ole Hansen (afbud) Lisbeth Hoffmann (afbud) Helle Høeg (afbud)

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 25. januar Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 25. januar Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 25. januar 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. TIDSLINJE VED SAMMENLÆGNINGEN

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 30. september 2013

SERVICESEKTOREN Aalborg den 30. september 2013 SERVICESEKTOREN Aalborg den 30. september 2013 FOA AALBORG MRM/pn FiU-nr. 9501-13-24-02 Referat fra sektorbestyrelseskonference 16. og 17. september 2013, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev.

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 24.09.2018 kl. 9:00 Sted: Comwell Borupgaard, Snekkersten Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ingrid L. T. Thrane,

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr 147 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 Mødet afsluttet kl. 15.00 Mødet afholdt i afdelingens lokaler i Hjørring

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.02.2019 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, lokale I og II Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 15. november 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Tina Groth, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Vita Christiansen (fra 11.00), Conni Hansen (går 12.45),

Læs mere

Virksomhedsplan 2010

Virksomhedsplan 2010 Virksomhedsplan 2010 Pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde, Randers 2 1. Forord Pædagogisk sektorbestyrelse i FOA Fag og Arbejde Randers har udarbejdet denne virksomhedsplan. Det er vort håb, at virksomhedsplanen

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 20. juni 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde Referat Afdelingsbestyrelsesmøde FOA Huset i Silkeborg Torsdag den 23. november 2017 fra 9.00 15.30. Dags dato: 19/02 2018. Skrevet af: Lone + Per Til: Afd. bestyrelsen Dagsorden: 1. Velkomst ved Ulla

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170221 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 30.09.16. Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 29. september 2016 fra 9.00 15.30. Dagsorden: 1. Velkomst ved Ulla Gram Velkommen

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 19. august 2010 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 19. august 2010 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 19. august 2010 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Mariann Uth Schou, Lisbeth Madsen DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2 2. Valg af referent.

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 16. maj 2018 kl. 17.00 på Torvehallerne i Vejle. Til stede: Lotte Klein, Henrik Mikkelsen, Bo Christensen, Rune Søe, Rikke Belcher,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl på Rødbyvej 71, Nakskov.

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl på Rødbyvej 71, Nakskov. Maribo, den 25. februar 2011. Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl. 17.30 på Rødbyvej 71, Nakskov. Indkaldte deltagere til bestyrelsesmødet. Bestyrelsen:

Læs mere

Nordjylland. Referat: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent. Helle Pia R. Pedersen

Nordjylland. Referat: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent. Helle Pia R. Pedersen Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 10. oktober 2017 Sted: FOA Nordjylland, Mødelokale Glassalen, Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02

Læs mere

Faggruppelandsmøde for. Ledende værkstedsassistenter

Faggruppelandsmøde for. Ledende værkstedsassistenter Dagsorden: Faggruppelandsmøde for Ledende værkstedsassistenter Onsdag d. 22. maj 2013: 1. Fælles velkomst for alle faggrupper... 2 2. Fællesmøde... 2 Overenskomst 13... 2 3. Velkomst, v/det faglige udvalg...

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: Tirsdag den 20. februar 2018 Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg mødelokale 210 Tid: Kl. 09:00 15:30 FIUSYS: 9501-18-24-18

Læs mere

Økonomien i dagtilbuddene

Økonomien i dagtilbuddene Økonomien i dagtilbuddene Tallene i pjecen refererer til budget 2016 Forord Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i det samlede dagtilbud. En

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl. 19-21 Afbud: Julia, Jethe og Sabrina Til stede: Helle, Conny, Cathrine, Shadi, Camilla, Maria, Mille, Camilla, Majken, Melina, Maibrit,

Læs mere

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T Social- og sundhedssektoren FAGGRUPPELANDSMØDE DEN 17. 18. maj 2011 R E F E R A T Plejere 17. maj 1. Velkomst og præsentation Præsentationsrunde Vi holdt en kort præsentation og 13 var fremmødt af de 14

Læs mere

Bestyrelsesreferat 1/3 2012

Bestyrelsesreferat 1/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 1. marts 2012 kl. 8.30-16.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume,

Læs mere

børnehave og dagpleje

børnehave og dagpleje Referat fra bestyrelsesmøde i Hobitten Torsdag, den 7. november 2013 kl. 17.00. Møde med børnehavens personale fra kl. 17.00 til 18.30 Deltagere: Janne, Anders, Britt, Martin, John, Mie, Lene, Niels, Charlotte,

Læs mere