Vi valgte hurtigt aviserne, og de hollandske NF-blade, Niels Jørgen havde bragt med.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi valgte hurtigt aviserne, og de hollandske NF-blade, Niels Jørgen havde bragt med."

Transkript

1 Tur til New Forest, april 2009 Deltagere: Niels Jørgen Andersen, Ole Wienecke og undertegnede. 1. dag. 1. april 2009 Højt at flyve På vej til England. På vej til New Forest. 1. april og en stegende hed Aalborg Lufthavn. Op i flyet. Glughullet. Og forslag til geografien udenfor. Vi valgte hurtigt aviserne, og de hollandske NF-blade, Niels Jørgen havde bragt med. Fine NF-ponyer. Og spændende at se, hvad andre lande kan præstere. Og så pludselig en nekrolog, én af Hollands 3 internationale dommere var død i en trafikulykke. Tragisk. Tænkte, at transport ikke er uden risiko. Vi sad i et fly For mit vedkommende for 5. gang på bare 14 dage. Sagde til de andre: Hvis vi falder ned, tror jeg, jeg falder opad. De kiggede bare overbærende og smilede. Ku se på dem, at det var de ikke helt sikre på Nå, men vi kom fint ned. Landede i Gatwick, Londons sydlige lufthavn, eller én af dem. Og straks fandt vi vores hotel i lufthavnen: Yotel Gatwick. Underjordiske kabiner, uden vinduer, 6 m2, syntetisk air. Lidt en surrealistisk oplevelse. Tænk, jeg sidder lige her. Det er også virkelighed. Og man kunne i hvert fald slet ikke undgå at holde tankerne samlet Så lidt plads var der!

2 2. dag. 2. april 2009 Når prinser slår græs, undgår de at komme for højt på strå Lejer en bil (for hele ugen) og kører til det kongelige Windsor Castle på Oles forslag og anbefaling. (Niels Jørgen viser sig hurtigt at være en habil, og trafikalt venstreorienteret, chauffør!) Blir en dejlig formiddag. En dejlig oplevelse. En enorm stor borg. Meget imponerende. Prægtige sale. Prægtigt interiør. Fantastisk kunst. Og Prins William gik (vist) og slog græs udenfor. Dygtig dreng. Og fint, at han også kan tjene en skilling. Måske sparer han sammen til en hest eller en pony. En New Forest, måske. Der er jo flere i den eng. kgl. fam. der er hestegale. Den gamle, nu afdøde, Dronningemoder var det også. Vi var ved hendes hvilested Sej dame. En institution. Gemalen blev kun 57. Svage mænd. Og så alligevel. Og modsat. For hør nu bare Vi mødte nemlig også en stærk mand: Hr. Schmidt. Hr. Allan Schmidt. I fuld uniform. Han var opsynsmand, lissom de 1000 andre opsynsmænd, der var på Windsor. Og han var af den slags, der tog sit arbejde meget alvorligt: Træk tilbage, træk tilbage kommanderede han bøst. Vi var ellers i gang med en undersøgelse: Kan det virkelig passe, at engelske soldater stiller fransk? En stor flok franske skoleelever og undertegnede var kommet for tæt på de marcherende gardere. Og nej, det var ikke fuld pelshue og støvletrampen, der tiltrak, det var forbensstillingen: Alle garderne stillede totalt fransk. Fuldstændig udaddrejet. Fascinerende. De franske elever måbede, den danske dommer måbede, og hr. Schmidt kaldte til orden, og sådan byder verden altid på små lækkerbiskner, hvis hu og humor er til stede. Da vi forlod Windsor forsvandt alle adgangsspærrebommene ned i jorden foran os, da vi nåede udgangen. Så føler man sig virkelig stor og betydelig. Så føler man virkelig, at servicen er i top, altså lige indtil man opdager, at der er en bil bagved os, der skal lukkes ud!

3 Mætte på museum Vi var nu blevet sultne og breakfastede i en folkelig, ballonpyntet bagsal, hvor rørlæggeren larmede u(be)taleligt. Men mætte blev vi og vendte nu næsen mod New Forest. Mod Lyndhurst. Var der i (for) god tid, så B & B var ikke hjemme. Lidt sightseeing i byen, og et besøg på New Forest-museet. Museet er lidt dødt og lidt dødsens, men forbundet med en ret velassorteret New Forest accessories-butik. Nå, så meget kortere var vejen til kirkegården. Her bestod den lange trappe af omvendte gravsten, alle med navne på sikkert omvendte sjæle. En imponerende gammel sognekirke. Se den i Lyndhurst. 3. dag. 3. april 2009 Super hopper på Silverlea Stud. Og en 24-årig, helt grimefri, gennet ind i grisekassen! På Silverlea Stud formiddag. Modtaget af Mrs. Joyce Stainer. En erfaren og vidende New Forest-opdrætter med kloge synspunkter. Engageret. Men jeg har kun 14 ponyer tilbage. Og fruen mente kun. Vi så kvalitetshopper. Typiske ponyer med store partier, med substance, med bredde og store hove. Dejlige ponyer. Og også en dejlig hoppe med farven roan. Og nej, roan-farvede aborterer ikke oftere end andre. Det er en myte, en løgn, skulle vi hilse og sige. Det er hermed gjort. Og én ting mere: når alle de andre farver er døde af sult, er roanen stadig i live! Vi så også en hoppe på 24 år. Hun havde ALDRIG, i hele sit liv, haft grime på, eller reb, eller noget som helst på sit hoved, overhovedet. Hun var naturligvis i fol. Skulle fole om et par måneder. Efterbyrden skulle dog tages hvert år nu. Så blev hun jaget ind i en grisekasse jo et genialt arrangement, når nu hoppens hovedret havde vundet hævd!

4 Super hingste på Willoway Stud. But what about Harry? Peveril Peter Piper og hans dejlige børn Næste Stutteri, vi besøgte, var Willoway Stud v. Clifford og Maria Large. Via tvivlsomme bud, måske pga. gps en, sneg vi os ind ad bagvejen, men besøget blev til forsiden, for hold nu fast og bliv lidt misundelige: vi så Peveril Peter Piper, 30 år gammel, nu træt og grå, men stadig kvalitetsfuld. Jeg kunne ikke finde en eneste fejl på den gamle hingst. Hatten af og hælene sammen for en herre af en hingst. Vi så også 2 af hans sønner på stutteriet: Willoway Minstral og Willoway Spirit, også dejlige, meget typiske og ponyprægede New Forest-hingste, som jeg begge ville give 9 for type. Der var også en 4. hingst på stutteriet: Prince Harry, en god springer, og ikke so naughty as the real (prince), sagt med et smil af søde Maria Large, der tog sig tid til at vise os det hele. Vi var også begejstrede for hopperne, her på vores andet stutteri-besøg: Dybe, brede, betydelige, med hove og ben. Især 2 Peter Piper-døtre, som alle besøgende altid ville købe, men som aldrig havde været til salg. Vi så også en ca. 23-årig gammel, fantastisk stærk og velholdt hingstemor (til Willoway Spirit). Ponyen var virkelig en urpony og besad en overlegen, udefinerlig udstråling. At man så nu brugte Prince Harry, altså den unnaughtige på disse hopper, ja, det syntes jeg måske ikke helt om, hvad jeg naturligvis ikke undlod at gøre Mrs. Large opmærksom på Ambassadøren og hans søn mødt af diplomatiske gæster Næste stop på dagen var Green Cottage Stud hos Fiona King. Her så vi to hingste: Green Cottage Ambassador og hans søn: Fijal Jupiter. Begge kønne og iøjnefaldende hingste, der helt sikkert har mange fans, især med deres charmerende front, der gir et fint goddag. Også i ringen har begge klaret sig godt, sønnen Fijal Jupiter endda så godt, at han blev Supreme Champion ved New Forest Breed Show 2008, og større kan det næsten ikke blive derovre, så det er virkelig en yngre hingst, de taler om, og som høflige gæster lytter man naturligvis. Et par udmærkede fyre, det var det skam.

5 Mrs. Pamela Harvey Richards, en elskelig dame, der fortjener et otium på dun! Dagens 4. besøg gjaldt Pamela Harvey Richards, der tidligere har haft Knightwood Stud, og som nu boede i en hyggelig og meget personlig ældrebolig. Pam Richards er en vidunderlig, ældre dame. Har avlet rigtige mange dun-ponyer, og bla. haft hingsten Knightwood Spitfire, også dunfarvet. Jo, nok i ældrebolig, men Mrs. Richards NF-synspunkter var og er tidløse! En dame med en fantastisk udstråling. Begavet og præcis, underspillet og humoristisk. Og bestemt ikke helt tryg ved fremtiden, typen, bedømmelserne, NF-menneskene og alt for megen modernitet. Livsbekræftende. Besøget hos Pam Richards var et af turens højdepunkter! Wayland-hingstene, feterede herrer! Det var ved at være hen på dagen, men vi var meget tæt på Wayland Stud ejet af Mary Briant, så det tog vi også med. Også her er hingstene feterede, også i udlandet med frossen sæd, så det var selvfølgelig spændende at se dem. Flere af dem har rigtig fine konkurrenceresultater. Vi så bla. berømte Wayland Cranberry (f.1992) og ikke færre end 3 sønner på stedet: Wayland Crescendo (f.97), Wayland Loganberry (f.99) og Wayland Mulberry (f.02). Nu var det en tætpakket dags 5. besøg, og jeg tror knapt, at vi (eller jeg) helt forstod omfanget af hingstenes konkurrencemæssige potentiale og opnåede resultater. Heldigvis fik vi nogle brochurer med: Wayland Cranberry har vundet 75 championships og 25 supreme championships ved hånd eller under saddel. Det er jo helt, helt usædvanligt dygtigt gjort. Og sønnen Wayland Loganberry er også en meget populær hingst med eksport af frostsæd. Alle hingste blev entusiastisk fremvist ved hånd i både skridt og trav, hvor takt, benstillinger og hove kunne vurderes. Et interessant, men sent besøg. 4. dag. 4. april 2009 Kataloger er naturligvis farlige, hvis man tror, verden er korrupt! Her lørdag morgen var vi til stallion inspection ved Beaulieu Road. Nogle og tyve hingste (23 til selve inspektionen) var mødt frem og omkring 60 % passed/ blev godkendt, men vi fik ikke at vide hvilke, vi fik i det hele taget ikke meget at vide. Der var ikke katalognumre på hingstene, og de kom ikke ind i rækkefølge, så det var bestemt ikke let at følge med, hverken mht. hingstens navn eller afstamning, eller noget som helst. Heldigvis forbarmede meget søde og venlige engelske naboer ved ringside sig, og fortalte hvilket katalognummer, der nu var inde, de kendte åbenbart alle mønstrerne, måske også hingstene, kunne derfor regne det ud. Så bagefter kunne vi se, at hingstene var kommet ind i denne rækkefølge: 37, 36, 11, 21, 13, 22, 35, 28, 1, 16, 7, Jo, deres hingsteinspektion foregår noget forskelligt fra vores egen hingstekåring!

6 Han stod nede i grøften. Lille og sej, sort og særlig Straks, vi kom, faldt mit øje på en lille sort hingst. Han stod i vejsidegrøften med sin holder. 5 år, fik vi at vide. Fra skoven, måske. Fantastisk temperament. Harmonisk og næsten fejlfrit eksteriør. Jeg tænkte på at købe ham. Pga. størrelsen ville han nok kun få en halv hoppe om året i DK, desværre. Så dér røg den forretning. Han var programsat under vetting. Var godkendt, skulle bare til dyrlægeundersøgelse, eller efterkontrol. Hans navn? Jeg er faktisk ikke 100 % sikker, men det kunne være Rushmoor Huntley. Endnu en understregning af, hvor vanskeligt det var at følge med, og nok især for os udlændinge. Ledelsens begrundelse for den manglende kommunikation var: Der plejer ikke rigtigt at være nogle tilskuere, og slet ikke fra udlandet Unge aspiranter, der understregede racens bredde De unge til inspektion var meget, meget forskellige i type, og også i kvalitet. De små skovtyper havde kort hals og nakke og et par manglede hingstepræg. De større og ædlere var naturligvis mere elegante og iøjnefaldende, men af dårligere kvalitet, især fundament- og bevægelsesmæssigt. Jeg lavede beskrivelser af samtlige 23 unghingste, men ved som sagt ikke, hvilke der blev godkendt, kun at jeg slet ikke havde 60 % i den godkendte afdeling. Men hingsteinspektion er stadig nyt derovre, og argumentet var, vi skal i gang, og vi vil ikke være for hårde her i begyndelsen. Der er mange ting, man ikke ser, når man står uden for ringen, og tilskuerforholdene kan vel bedst betegnes som alternative. Men jeg/ vi så nogle fornuftige unghingste, der har disse fædre: Blackwell Jonathan, Burley Dunedin (2 stk), Burley Gold Blend, Burley Traveller, Furzey Lodge Zennica, Obershade Skylark, Priory Pipalong, Willoway Double Gold, Willoway Minstral, Willoway Piper s Gold. Men fædre-hingstene kan jo bare være repræsenteret af et heldigt eller uheldigt afkom. Og deres mødre betyder jo i øvrigt endnu mere, og dem kender vi af gode grunde ikke. Det blev en meget lærerig formiddag. Og meget oplysende, selvom der ingen oplysninger var

7 Roser til en roan hingst: Applewitch Pure Magic. Og især til hans datter: Fantastiske Fantasia Om eftermiddagen besøgte vi Applewitch Stud v. Alan og Kay Bailey. Deres roan hingst, Applewitch Pure Magic, søn af Peveril Peter Piper, var én af de hingste, der stod højt på min/ vores ønskeseddel. En, vi rigtig gerne ville se. På nettet er der et fantastisk billede af ham, muskuløs, maskulin og med flot takt. Og han skuffede ikke. Pure Magic er en fantastisk dejlig pony. Og en flot hingst. Egentlig uden anmærkninger. Men måske ønsker vi lidt længere hals og lidt mere mankemarkering. Man kan altid ønske. Man kan også gå over i folden ved siden. Her gik to af hans døtre. Den ene var Applewitch Roan Fantasia. En super hoppe. Super, super. Udstråling, øje trav og afskub. Vi så også en dejlig 1-års hoppe efter Pure Magic, og her beviste han virkelig, hvilken avlshingst han er. Moderen til 1-årshoppen så vi nemlig også, og hun var helt ordinær og almindelig. Som et kuriosum kan fortælles, at Applewitch Pure Magic var stutteriets allerførste føl. Det burde næsten være ulovligt at starte så indiskutabelt på toppen. Kære læsere, vi kan fortælle jer, at det (nok) aldrig mere vil ske i virkeligheden. Bailey s fortalte i øvrigt også, at de overvejede at bruge en sort hingst på deres roanhoppe for at få en blue-roan, en særlig sjælden farve. Lovende unghingste på Hollybrooke Næste stutteri-besøg var Hollybrooke Stud v. John og Wendy Adams. Her så vi et par dejlige 3 års hingste, og der var også et gensyn med Burley Time Lord e. Burley Traveller, én af de allerbedste 2-års hingste, vi havde set ved inspektionen om formiddagen. Han havde god type, god krop, gode lemmer (dog lidt små hove) god bevægelse (dog lidt vid bag) og det vigtigste: et godt New Forest-temperament. På stutteriet så vi også 15-årige Burley Branstone. Han indeholdt både det moderne og det oprindelige, og også han viste et godt temperament. Og der var afkom efter ham: Nogle et-års, der lidt lignede en flok uoplagte teenagere. Stutteriet har ca. 30 ponyer, og til slut så vi alle følhopperne og alle de andre ungdyr. Alle tilsyneladende velskridtende og frie New Forest-ponyer, et par lidt rigeligt malede (hvide aftegn), midt i den maleriske natur.

8 De var små og de var store, men de var alle gode Dagens sidste stutteri-besøg var Burley Stud hos Gill Wright. Gill Wright er formand (Chairman of the Council) for det engelske forbund. Her så vi nogle særdeles gode hopper, ja, vi så ikke en eneste, der ikke var god. Til gengæld var de med meget forskellige størrelser. Ms. Wright foretrækker enten-eller i størrelse, og gerne forskellige farver. De store var fornemme og rigelige, som avlsdyr skal være. De små var virkelig små, men med krop, og fine, kønne og harmoniske. Og der er også kunder til de små, for de har jo også New Forest-ponyens dejlige temperament! Hjemme ved stutteriets bygninger så vi en 17-årig meget charmerende og velbygget skovhingst. Den potentielle kæreste, som han gik med, var en af Gill Wright s dejlige hopper. Derefter så vi 3 unghopper, to af dem miniature New Forest, altså mellem cm. Naturligvis også helt ægte og renracede New Forest-ponyer. Tankevækkende. Fruen fortalte, at i begyndelsen af 1900-tallet var store New Forest-ponyer meget sjældne, nu er det de små, der er sjældne. The survival of the fittest Efter Burley Stud-besøget gik vi en lille tur i skoven/ på heden. Mange ponyer går jo helt frit omkring i området året rundt. Mange af dem er naturligvis med native kvalitet, men vi så rigtig mange, der var meget magre. Sådan var det. Måske foregår der stadig et barskt og naturligt udskilningsløb, og set med race-øjne er det måske godt, at myndighederne åbenbart ikke griber ind. Men hvordan undgår man mon, at mere blødsødne byboere og dyreaktivister går i aktion, sådan som de f.eks. gjorde ved gennemførelsen af forbudet mod rævejagter? Det gælder skam stadig: Hellere rask og rig end syg og fattig. Betagende Rhinefield er bestemt et besøg værd Vi gjorde også stop ved Rhinefield House, endnu et af de steder, som Ole kendte, og som blev en fin oplevelse at få med. Rhinefield House er et meget, meget engelsk sted, og yderst eksklusiv med sin diskrete charme. Med et prægtigt engelsk haveanlæg, måske dog fransk inspireret, blev vi vist enige om, uden at nogen af os rigtig havde forstand på det. Det hele osede af underdrejet overskud. Der findes stadig/ altid en overklasse, tænkte jeg. Og parkeringspladsen bekræftede tanken. Rhinefield House, et imponerende syn, men også ret relaxing at komme tilbage til Lyndhurst, og vores b & b.

9 5.dag. 5. april 2009 New Forest-ponyen kunne ALT. New Forest-ponyen kan ALT. En interessant dommerkonference Denne dag deltog vi i en dommerkonference, vist egentlig mest tænkt internt engelsk, med eksamination af et par nye, engelske dommere. Udover os, var søde, skotskfødte Susan Hellum fra Norge dog også mødt frem. Og det blev en interessant dag for os alle. Konferencen fandt sted hos Susan Shaw på Merrie-stutteriet, og der var fine indlæg ved både Dionis Macnair og Gill Wright. Her er lidt løsrevne citater og noter. Dionis Macnair: New Forest Ponyer var i 1800-tallet for voksne. NF-ponyen kunne dengang lave ALT! Gik også for doktorens vogn. Og den skulle jo nå sikkert frem. New Forest-ponyen er/ var også en meget fin kørepony. I slutningen af 1800-t. mange gode hopper, men ingen gode hingste, derfor import af andre ponyracer. I 1930 erne blev der lukket for denne import. Fra midten af 1900-t. blev New Forest-ponyen mere for børn og unge, og (sjovt nok/ MB) var det også på det tidspunkt, at New Forest-ponyens modstandskraft svækkedes. Sagde også, at de store New Forest-ponyer (meget ofte) ikke er typiske. Dionis understregede NF-ponyens fantastiske temperament, og vigtigheden af at fastholde hardiness og toughness. Og: New Forest-ponyen kan stadig bruges til ALT!

10 Keep versatility, altså, fasthold allround- og alsidighedsevnerne Gill Wright kom omkring meget af det samme, og var naturligvis overvejende enig. En lille nuanceforskel, sådan som jeg forstod det, var måske, at Ms. Wright, lidt mere positivt, også inkluderede de store NF-ponyer, men, understregede hun, de skal være af samme type som de mindre. Gill Wright sagde i øvrigt bla. dette: Forest-ponyerne, altså, dem der løber frit omkring i området, bevæger sig gennemsnitligt bedre end stutteri-ponyerne. At ponyer skal have store tydelige kinder, og plads og rum til tænder. At skulder- og kodevinkel ofte er ens. At man skal sikre sig korrekte linier i lemmerne, og især i forlemmerne. At kropsdybden er meget vigtig. Jo, dybere, jo bedre. (Hvad mon DV og DSP siger til den? / MB) For dybde giver styrke og muligheder for (ekstra) muskulatur. New Forest-ponyen skal kunne bære en voksen mand. Og keep versatility. Altså fasthold allround- og alsidighedsevnerne. Og fasthold ponyens naturlige balance. Den er meget, meget vigtig. Naturlig balance skal jo ikke indøves. Kan i øvrigt kun vanskeligt tillæres. Kig derudover som dommer altid godt på hovene. Hovene er det allervigtigste. Her afgøres holdbarheden ofte. Som I forhåbentlig kan forstå, var det et par fine oplæg, vi her fik. Noget for enhver dommersmag, men mest for den gode Derefter gik vi over til the real thing, bedømmelse i praksis. Altså, af levende ponyer. Meget illustrativt favnede udsnittet NF-ponyens type- og størrelsesmæssige forskellighed:

11 En meget stor noget hesteagtig-hoppe, en stærk og typisk skovvallak, en meget smuk og harmonisk lille roan-hoppe, og en lille welsh-agtig miniature NF-åring. Så var festen jo atter godt igang! Vi danskere sagde nu ikke ret meget. Følte måske, at eksemplerne næsten var for tykke. Kun de to midterste var naturligvis helt rigtige New Forest-ponyer. Derefter kom der 2 ældre hopper ind, en ældre, hvid pony med Denny Danny i stamtavlen, og en helt fremragende, brun følhoppe, store partier, elastisk i skridt med stort rygsving, virkelig en kvalitetshoppe. Disse blev fulgt op af en hingst med en dejlig type, og efter ham kom hans helbror. Her var der også type og lemmer, og han var oven i købet smukt dunfarvet. Ja, til støv skal vi alle blive Efter afslutningen af judges seminar viste Susan Shaw, ejeren af stedet, os venligt rundt i de mange folde, i øvrigt i selskab med en flok søde, engelske New Forestladies, der havde deltaget i konferencen. Altsammen foregik i en ret landlig pick-up med hø og halm og andre ret støvede sager. Her sad vi tre, ret fine danske mænd så bagi, hoppende på vores bag! Også en fin oplevelse Der sikkert kunne have givet fornemme fotos! Når gylden marmelade får tårer frem Men dagens aller-, allerstørste oplevelse var dog 32-årige Merrie Marmalade, en herlig palomino-hingst i fantastisk fin form, stadig livsglad og småfræk, og også med lyst til at rulle sig, selvom han var i snor og grime. Det fik han naturligvis lov til! Fantastisk velholdt herre! Det kræver is i maven at være på ferie Vi tog til Bolderwood, et rigtigt søndagssamlingssted for folk med lyst til afslapning, is og leg. Vi valgte isen. Bolderwood er et smukt, smukt skovterræn. Så vi valgte igen: Den røde rute gennem skoven. En fin, lang gåtur, med smukke træer og særlige planter, og rådyr og egern, og en fin, fin, brun og velbygget NF-skovhoppe, højdrægtig, og meget mager som mange af de andre ponyer, vi så i skoven, på heden, i vejsiden, eller halvt inde på vejen. Men også hende her var stadig fin og værdig. En helt ægte kvalitetshoppe. Om formiddagen havde vi i øvrigt fået fortalt, at der går/ lever omkring 4000 ponyer on The Forest.

12 Endnu en god Ole-idé: Knightwood Oak Næste stop var Knightwood Oak. Det allerældste egetræ i skoven, og hold nu fast, det er 7 ½ meter i gjordemål, og naturligvis et fantastisk hotel for småkryb, biller og alle mulige andre banditter. Og kryb. 600 år gammelt! 6. dag. 6. april 2009 Top-typer hos Trudy Dagens første stutteri-besøg var hos Trudy Nineham & James Young, Ford Farm Stables. Til stede var også skotten Liz Rennie, der ligeledes venligt viste ponyer frem. Vi så først to dejlige hopper og en dejlig hingst. Alle til 9 i type. Som alle mennesker og ponyer på denne jord, var de selvfølgelig ikke fuldstændig fejlfrie, men de osede altså af den helt rigtige New Forest-type. Efter dem så vi en fjerde pony, en useful dressage pony, stadig NF, naturligvis, hun var af en lidt lettere type, men stadig med brystdybde, body og den rette karakter. Med næsen i sky og åbenbart allergisk over for mennesker Videre ud på markerne så vi først to hopper: en velbygget, sky, der overhovedet ikke brød sig om mennesker, og en anden supergod og velgående, sortbrun hoppe. Hele plagefolden blev ført an af en firårig, brun, meget typisk New Forest-hoppe. Og på den sidste fold så vi en smuk og harmonisk 6-årig hoppe Brock Anthea, meget pony, men mere med Exmoor-hoved end et decideret New Forest-udtryk. Hun var nykåret hingstemor efter lørdagens inspektion, hvor sønnen Brock Captain Jack blev godkendt. Vikinge-sønnernes synder Herefter sightseeing og lidt indkøb i Lymington, som er en hyggelig lille havneby, med en hyggelig kaj. Osse Sct. Thomas Church nåede vi. Smuk og stemningsfuld kirke. Og kirkefar i kjole var til tjeneste. Så det ud til. Men vi havde naturligvis ikke tid til at tage hul på vores lange synderegister. Sagde forfatteren til denne tekst.

13 Mon æsler virkelig kan fotografere æsler? Næste besøg var Farriers Stud v. Shirley & Simon Young. (Herfra findes der vist nok et fint foto af to eksemplariske model-typer.) Men endnu vigtigere, Farriers Stud ejer en skimlet hingst, vi havde set på nettet, og vi ønskede meget at se ham i virkeligheden: Farriers Fingerprint, 13 år gammel! Og vi blev ikke skuffede. En fantastisk dejlig skimlet herre, virkelig med personlighed og det rigtige temperament, og, naturligvis, havde jeg nær sagt, søn af Peveril Peter Piper. På dagen dog en anelse smule træt efter weekendes konkurrencer og lange transport. Hingsten startes både i dressur og springning. Stutteriet har op mod 60 ponyer, alle typiske, og med mange virkelige kvalitetsponyer imellem. Alle havde fine afstamninger, der gik langt tilbage til fine stutterier s fine avlshopper. Vi blev venlig vist rundt af ejer Shirley Young, der vidende fortalte om ponyerne. Hun undestregede i øvrigt, hvad vi også havde fået fortalt ved dommermødet: New Forest-ponyen er først helt færdigudviklet ved 7-års alderen, ja, nogle skal endda være 8 år! Interessant. 7. dag. 7. april 2009 Farvel til Forest Cottage og Lyndhurst Vi var nu nået til sidste dag, og var vist også alle tre helt klar til at vende hjemad. Vi forlod Lyndhurst-domicilet Forest Cottage v. Elizabeth Rowland, et udmærket, tætpå og meget privat B. & B. Derefter havde vi en rolig dag på vej til lufthavnen. Først på dagen besøgte vi St. Mary s Church og Breamore House, som altså var mere castle end house, altsammen nået ad smalle, men meget smukke veje. Når moden dame viser ekstra bevægelse Dagens egentlige hovedpunkt gjaldt dog en helt særlig hovedperson, nemlig ejeren af Vernon Stud, Miss Anne McGrath, én af de to herlige og modne damer, der dømte ved Horsemosens 40 års jubilæum i Aulum, Den anden var jo, som mange af jer sikkert husker Ex. Hon. Secretary, Miss Dionis Macnair. Anne McGrath viste os straks og energisk rundt. Fruen har ikke så mange ponyer mere, men entusiasmen er intakt, og den meget aktive dame har mange stærke og

14 tydelige meninger, der er interesante at lytte til, både indholds- og underholdningsmæssigt. Og selvom man er oppe i firserne, rider man naturligvis stadig. Nemlig på den yngste af hopperne, en 10-årig meget typisk NF-hoppe, men i dag desværre lidt lazy, som fruen lidt skuffet formulerede det. Men den slags kan der jo rettes op på: Da vi kom tilbage, viste fruen os et helt nyt billede af den 10-årige hoppe. Her viste den en meget bedre bevægelse, men havde nu også fået rytter på. Hvem, tror I, det var? Anne McGrath, naturligvis! Hun kunne få bevægelsen frem! Imponerende! Utroligt! Udover den ti-årige havde McGrath en 30-årig(!) lille New Forest-hoppe, der viste en fantastisk flot bevægelse. Også imponerende. Og i folden ved siden af gik en udmærket Connemara-hoppe. Herligt at gense en C- pony, efter at jeg tilbragte hele sidste uge med at studere Connemara-ponyer i Irland, primært i Clifden, var faktisk kun lige hjemme i DK og vende en dags tid. Man skal da bare ride midt på vejen! Sammen med McGrath spiste vi frokost på The Hampshire Bowman, et hyggeligt sted, som vi nåede frem til ad meget smalle veje. Det er min riderute fortalte fruen, men desværre kan min pony ikke lide køer, det giver nogle grimme problemer Men hvad med bilerne spurgte jeg. Jeg tænkte på den énsporede smalle vej. Det betyder ingenting svarede damen jeg rider bare midt på vejen, så kører de mig ikke ned! Anne McGrath er tidligere skuespiller. Mine ridelår var for muskuløse til, at jeg kunne blive balletdanserinde, så jeg blev skuespiller! Og damen har spillet Shakespeare, både i London og så langt væk som Australien. Var for øvrigt igen i Australien for en måneds tid siden, og dømte naturligvis også ponyer der ved den lejlighed, frisk pige, oppe i firserne. Vi sluttede af med kaffe i det personlige og stemningsfulde hjem. Og satte derefter definitivt kursen mod Gatwick Airport, sydvest for London, med landing i Aalborg Lufthavn samme aften. Tak til Niels Jørgen for fin kørsel under hele turen, og til Ole for et flot forberedelsesarbejde. Tak for hyggeligt selskab. Martin Bloch

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Det var en fornøjelse at være tilskuer ved Landsmót 2004. Når man, som jeg, sad dag ud og dag ind på volden ved den store ring, havde man ikke alene

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Magus Welsh Cobs. Pennal Freebee Junior - En enestående hoppe!

Magus Welsh Cobs. Pennal Freebee Junior - En enestående hoppe! Magus Welsh Cobs Magus er et yngre stutteri med indtil videre bare to føl i eget navn, nemlig Magus Free Glabella (Pennal Freebee Junior/H-S Morning Star) og Magus Free Secunda (Pennal Freebee Junior/Kildegaard

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Ønskerne. Svend Grundtvig ( ). Udgivet 1876

Ønskerne. Svend Grundtvig ( ). Udgivet 1876 Ønskerne Svend Grundtvig (1824-1883). Udgivet 1876 Der var engang en fattig kone; hun havde en eneste søn. Han hed Lars, men han blev kaldt Doven-Lars, for han var så urimelig doven, at han ingenting gad

Læs mere

blev fundament for SUCCES

blev fundament for SUCCES Steen og Pernille Rugaard med deres første avlshoppe Clara RDH, der er mor til Tørveslettens Stamina Besøg på Stutteri Tørvesletten SELSKABSHESTEN blev fundament for SUCCES 54 MAGASINET HEST 02 2011 H110228E1A54.indd

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prinsesse Anne og de mange ting.

Prinsesse Anne og de mange ting. 1 Prinsesse Anne og de mange ting. Der var engang en konge og en dronning, de boede på det største slot i landet. Slottet havde spir og høje tage. Det var så stort og så smukt. Dronningen fødte en dag

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Dansk 6. - 7. klasse Enkelt - eller dobbeltkonsonant 1. Fælles gennemgang: Start med at gennemgå oplysningerne i kassen. Kom evt. med flere eksempler. Lad derefter eleverne

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE

REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE Antal fremmødte medlemmer: 12+5 børn. Repræsentanter fra regionsbestyrelserne: Lotte(reg.3), Kirstine(reg.1), Aage, Hanne, Christina og Fritz(reg. 2) Hovedbestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage.

Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage. Kapitel 23 23.december 965 Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage. Fruen sad med en bunke klingende mønter foran sig, og tråde i fine ruller af guld, sølv og kobber,

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Her stod de så, alle 50, ivrigt lyttende efter hvad Lene Hansen, med ryggen til, havde at fortælle om Blue Hors. Blue

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

To uger som udvekslingselev

To uger som udvekslingselev To uger som udvekslingselev Jeg havde aldrig nogensinde været i England. Jeg havde aldrig været udvekslingselev. Og jeg havde aldrig rejst uden min familie. Alle disse faktorer medførte, at jeg var usandsynlig

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Hej jeg hedder FONSE. Jeg er rigtig god til at springe og siger aldrig nej tak til en tur i skoven.

Hej jeg hedder FONSE. Jeg er rigtig god til at springe og siger aldrig nej tak til en tur i skoven. Hej jeg hedder FONSE Jeg har boet på FYR siden sommeren 2008. Jeg er en energisk hest, der bedst kan lide en rytter, der er klar på en aktiv ridetur jeg kan dog godt være en doven herre. Men jeg er en

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud.

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud. Af Henrik Krog Nielsen Forlaget X www.forlagetx.dk Aftendigt Aften efter aften ligner aften. Dag efter dag ligner dag. Genkendelighedens kraft ligger bag. Aften efter aften skærer fra. Dag efter dag lægger

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger.

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. De kom fra hver sit hjørne af verden, hvor de havde ledt

Læs mere