Brugermanual for Ravaglioli Styretøjsudmålere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugermanual for Ravaglioli Styretøjsudmålere."

Transkript

1 1 Brugermanual for Ravaglioli Styretøjsudmålere.

2 2 Indholdsfortegnelse. 3. Hovedmenu. F1 til F4, hvordan navigerer du rundt i programmet mv. 4. Find den bil som skal udmåles i bildatabasen. 5. Find først mærke, så modellen og undermodellen. 6. Find først mærke, så modellen og undermodellen. 7. Begynd selve udmålingen. 8. Korrekt løft af bilen. 9. Montering af opspændingen. 10. Montering af opspændingen. 11. Fælgkastkompensering. 12. Fælgkastkompensering. 13. Fælgkastkompensering. 14. Forbered til Caster og KPI udmåling. 15. Caster og KPI udmåling. 16. Måleresultater. 17. Montering af ratholder. 18. Justering af baghjul. 19. Justering af forhjul. 20. Justering af Caster og eller Camber med løftede forhjul. (Jack & Hold) 21. Justering af toe med drejede forhjul, praktisk på f.eks. på AUDI m.fl. 22. Justering af toe med drejede forhjul, praktisk på f.eks. på AUDI m.fl. 23. Justering færdig og indtastning af kunde data, gem udmåling mv. 24. Udskrift procedure. 25. Opret en bil i databasen. 26. Opret en bil i databasen. 27. Opret en bil i databasen. 28. Det rigtige værktøj. 29. Det rigtige værktøj. 30. Det rigtige værktøj. 31. Lidt nyttige informationer. 32. Apparatets data. 33. Styretøjs geometri kursus. 34. Styretøjs geometri kursus. 35. Styretøjs geometri kursus. 36. Styretøjs geometri kursus. 37. Styretøjs geometri kursus. 38. Styretøjs geometri kursus. 39. Styretøjs geometri kursus.

3 3 Dette er Hoved Menu en. Læg mærke til de 4 ikoner i bundet af skærmbilledet. Symbolerne vil skifte gennem hele måleforløbet, og nogle gange vil der ikke være noget symbol. Ikonerne aktiveres ved at benytte tasterne F1 til F4 på tastaturet, ligesom navigering også kan foretages fra alle målesensorer. På dette skærmbillede er F1 Luk programmet og afslut Windows., F2 er opsætning af maskinen/programmet, F3 er kundedatabase, og F4 er begynd udmåling. F4 er for øvrigt den tast som bruges i 90% af resten af måleforløbet. Går du fast i programmet kan du altid komme retur til hovedmenuen ved at trykke på Esc knappen og så svare ja (J) eller F4. PS. Hvis du vil lukke programmet, men skal bruge Windows til andet, så brug tastekombinationen: CTRL + W så lukkes programmet og du kommer ud på window s skrivebord.

4 4 Valg af bilfabrikat som skal udmåles. Vælg EUROPA (by Autodata) og tryk F4 Nu er du så i den europæiske Autodata database.

5 5 Til venstre ses alle bilfabrikaterne. Den øverste kan evt. vælges når en sjælden bil ikke er i databasen, og du ikke vil oprette den selv, men bare udmåle bilen og evt. bare stille den ind efter nogle data som du har et andet sted fra, (DDS100, Tolerance eller Autodata mv.) Hvis du f.eks. vil til at udmåle en Fiat Brava, så kan du bare skrive Fiat eller bare fi og så vil programmet automatisk gå til det fabrikat som du har skrevet. Valg af bilfabrikat/model som skal udmåles. Derefter vælger du bilmodellen. Tryk nu på F4. Her er så specifikationerne med Min Anbefalet Max værdierne

6 6 Rørtangen ved Total toe fortæller at kun toe på forhjulene kan justeres. Knappen i midten ( % ) er F5 og den viser side 2. på side to kan du se hjælpeillustrationer og andre nyttige informationer. Hjælpeillustrationer.

7 7 Begynd selve udmålingen. Det som fortælles i billeder nu er: Monter alle opspændinger, monter sensorer og tænd med den midterste knap. Tryk på F4 for at gå til fælgkast kompensering. Løft bilen, Husk altid så vidt det er muligt at komme helt ud under bærearmene for at løfte, det giver en meget mere nøjagtig udmåling. Udtag splitter i alle drejeskiver.

8 8 Korrekt løft af bil. Det er MEGET vigtig for at opnå en korrekt udmåling af bilen, at man løfter så langt ude under bærearmene som muligt. Styretøjet har meget nemmere ved at sætte sig bagefter. Vurder altid selv om bærearmene kan tåle at man løfter på dem, visse tynde alubærearme tåler det ikke, så må man løfte på karosseriet.

9 9 Montering af Opspændinger. Specielt når der opspænden med Quick Clambs ( TDA35E ), så er det meget vigtigt at det bliver gjort rigtigt. Gribearmen som griber i dækket skal have den rigtige vinkel således at den hviler med hele fladen på dækket. Fingerskruen som låser gribearmen skal være spændt godt til, og det er vigtigt at spændskruen går ind i et hul i gribearmen.

10 10 På Quick opspændingerne bruges normalt ikke metal klør, men som vist her, en plastic klo som har en lille reces som blot skal hvile mellem fælghorn og dækkets kant. Husk at opspændingen ikke skal spændes fast i fælgkanten, men blot spændes løst til så der ingen tolerance er. Spændes der for hårdt, så knækker plastic tappen.

11 11 Fælgkast Kompensering. TD1780WS. På TD1780WS starter du med at fortælle maskinen hvilken sensor det er du vil kompensere, dette gøres med centerknappen. Nu drejes opspændingen 180 grader, dvs. spændskrue for sensor peger nedad, derefter tryk på centerknappen. (rød diode blinker i få sekunder) Roter igen 180 grader tilbage til udgangsposition og tryk anden gang. (rød diode blinker i få sekunder igen) Fælgkast er nu færdig på dette hjul. PS. Det er vigtigt IKKE at blokere for signal til modtager sensoren da både camber og langtoe benyttes til at kalkulere fælgkastet.

12 12 Efterhånden som du har udført fælgkastkompensation, vises et flueben ud for hvert hjul som er OK. Hvis der evt. fremkommer en besked om for stort fælgkast, tjek da om evt. en af kløerne hviler på en afbalanceringsklods. Fælgen kan selvfølgelig også være meget skæv, og skal så udskiftes. Prøv altid først at flytte opspændingen en kvart omgang, det plejer at løse problemet.

13 13 Fælgkast Kompensering. TD2200 På TD2200WS med encoder trykkes på centerknappen og fælgkastet startes. Drej 120 grader (1/3 omgang) til maskinen siger STOP og vent et par sekunder til du bliver bedt om at dreje 1/3 omgang igen. Dette gøres i alt 3 gange, således at hjulet har roteret 1 omgang. Nu er det OK at hjulet flytter sig (drejer) da encoderen i sensoren vil sørge for at korrigere fælgkastet ved rotation.

14 14 Sænk bil og gør klar til Caster/KPI måling. Splitterne i drejeskiverne fjernes hvis det ikke allerede er gjort. Bilen sænkes, typisk bagenden først, da der er endestop på de bagerste drejeskiver så bilen ikke kan rulle af pladerne. Monter pedalpresse (dovendreng) på bremsepedalen. Husk at få fjedrene til at sætte sig ved at trykke bilen ned et par gange i begge ender. Tryk nu på F4 for at gå til Caster / KPI måling. Caster/KPI måling.

15 15 Stå ved venstre side af bilen med armen ind af venstre siderude, og start med at ligeudstille forhjulene, og derefter at sætte alle sensorerne i water. Drej rattet ca. 10 grader først til venstre til apparatet siger STOP. Derefter drejes til højre til STOP, for til sidst at rette op. VIGTIGT!! Pas på ikke at forstyrre signalet mellem sensorene i venstre side, med mindre at apparatet er forsynet med elektroniske drejeskiver. Hvis du måtte ønske at måle caster ved 20 grader, så tryk på F2 og der måles ved 20 grader.

16 16 Diagnose Før justerings resultater. I venstre side af skærmbilledet ses bil specifikationerne med minimum, anbefalede og maksimum værdier. Data under trekanten er maksimum forskel fra side til side. I højre side ses udmålings resultaterne, grønne værdier er indenfor data, og røde værdier er udenfor data. Ikke farvede resultater er pga. manglende data i databasen. Hvis du var i tvivl om du havde valgt det rigtige bilmodel, og nu gerne vil vælge en anden, så tryk på F2, vælg en anden bil som du så mener det måtte være og tryk F4 2 gange. SÅ han du valgt en anden bil, men beholdt både fælgkast og caster / kpi udmåling. Data i venstre side udskiftes blot. Fortsæt udmåling med F4

17 17 Montering af Ratholder. På biler med servostyring er det altid en god ide at starte bilen og rykke rattet lidt fra side til side inden ratholderen monteres med rattet nøjagtigt i midterstilling.

18 18 Baghjul. Her er baghjul s justerings mulighederne. Øverst vises camber på begge hjul, og mellem måleresultaterne vises min/anbef/max specifikationerne. Kan bilen justeres på baghjulene gøres dette nu, ellers fortsæt udmåling (gå til forhjul) ved at trykke på F4. PS. Du kan ændre skærmbilledets udseende ved at trykke på F2. Så bliver tallene større, og juster metrene mindre.

19 19 Forhjul. Her vises øverst: Caster, i midten vises Camber, og nederst vises Toe. F1 F2 F3 F4 Foretag nyt Caster sving. Brug løfteprogrammet Jack and Hold, juster camber med løftede hjul. Juster Toe med drejede hjul. Fortsæt i programmet.

20 20 Justering af Camber med løftede forhjul. Tryk på F2, der vises på skærmen at du skal løfte bilen fri af drejeskiverne, og der løftes på vanger eller karosseri. Justerbillede med løftet undervogn Nu vises den camber værdi som da bilen stod på drejeskiverne, programmet har modregnet den forandring som løft af bilen har bevirket. P.S. Hvis du vil justere Caster nu, løsnes værdierne ved at trykke på F3.

21 21 Tryk på F2 når du er færdig, og du vil blive bedt om at sænke bilen og udligne fjedrene, og du kommer tilbage til det normale justerbillede. Toe justering med drejede hjul. En rigtig god feature er justering af toe med hjulene drejede. På f.eks en del Audi modeller er det meget svært at komme styrekuglerne når hjulene står i ligeud stilling. Tryk på F3 for at starte proceduren.

22 22 Drej hjulene til en af siderne således at man kan komme til styrekuglerne. LÅS RATTET! og tryk på F5 for at bekræfte. P.S. drej dog ikke mere end strengt nødvendigt, da det kan drille lidt hvis kameraerne når deres ydergrænse (24 grader) F1 F2 F3 F4 På denne side er tallene låst. Find midterstilling. Juster toe på venstre forhjul. Juster toe på højre forhjul. Ingen funktion. Nu justeres toe en side af gangen, og der afsluttes med F1 for ligeudstilling.

23 23 Justering færdig. Hvis du nu er færdig med at justere bilen, så tryk på F3 for at komme til udskrift proceduren. Udfyld felterne, de to øverste med * skal udfyldes for at kunne gemme udmålingen. F3 gemmer, F4 udskrift, F4 afslut.

24 24 Her ses udskriftet med rød farve for resultater udenfor specifikationer. F1 F2 F3 F4 Retur Vælg printer, f. eks en netværksprinter på kontoret. Udskriv med apparatets egen printer. Samme udskrift, men i SORT / HVID.

25 25 Opret selv en bil i databasen. Hvis du selv vil oprette en bil i databasen, så er det nemmeste at finde en eksisterende bil som måske ligner lidt den som du vil indtaste. På denne side med dataerne trykkes på knappen INS eller INSERT. Indtast Mærke, model, og evt. undermodel mv. Når felterne er udfyldte tryk ENTER for at fortsætte. Det samme gøres med årgang (start år og slut år).

26 26 Fælgstørrelse indtastet, og evt. akselafstand og sporvidde, dette kan dog sagtens udelades. Nu rettes / indtastes toe minimums værdi, husk fortegn ( +/ ) Her tastes: eller 00,29 så finder programmet selv ud af grad og minut tegn mv.

27 27 Gør det samme for anbefalet toe og max toe. Tryk på ENTER hver gang du har udfyldt et felt, så går den automatisk videre til næste rubrik. Nu er bilen oprettet og gemt, så fortsættes bare som normalt.

28 28 Det rigtige værktøj. Det er altid vigtigt at have det rigtige værktøj indenfor rækkevidde. Her mangler ikke noget, men mindre kan også gøre det. Vi har det meste indenfor specialværktøj til udmåling og justering af undervogn. Vi har: Sandsække til belastning af b. la. Opel og Bmw. Nedtrækningsæt for korrekt udmåling af Peugeot. Fjederstang til Mercedes udmåling.

29 29 Vag camber justeringsnøgle, som også passer på de fleste andre biler med McPherson ophæng. Bare spørg. Opbevaring af Opspændinger og drejeplader.

30 30 Opbevaring af Opspændinger og drejeplader. I dag hvor ser mest sælges Quick opspændinger, så kan de ikke længere være i maskinens kabinet. FTZ har de såkaldte teltvogne som er på hjul, og derfor let kan transporteres derhen hvor der er brug for dem. Disse vogne er meget robuste og kan sagtens både bære opspændinger og drejeskiver mv.

31 31 Lidt nyttigt.

32 32 Maskinens tekniske data.

33 33 Styretøjsvinklerne. Her er en kort gennemgang af alle de styretøjs- Vinkler som vi arbejder med når vi udmåler og justerer styretøj

34 34 Camber. Camber vinklen (styrt) er hjulets stilling i forhold til lodret. Ind foroven = Negativ og Ud foroven = Positiv, lodret er neutral 0. Camber måles i grader og minutter. Camber giver bilen styrestabilitet ved kurvekørsel og er også med til at eliminere stød fra en ujævn vejbane. Normalt har de fleste biler negativ camber på baghjulene (forhindrer baghjulsudskridning) og positiv camber på forhjulene (letter hjuldrejning) men der altid undtagelser. Ved forkert camber slides dækket på skuldrene, og ved uens camber trækker bilen. Et dæk der er slidt pga. forkert camber har en meget glat overflade, modsat et dæk der slidt ved forkert Toe. Toe slitage giver en mere opraspet overflade.

35 35 Toe Toe in og toe out. Toe er hjulenes indbyrdes spidsning eller spredning. Negativ toe, så spreder hjulene, og omvendt. Forkert toe indstilling giver både dækslitage og dårlige køreegenskaber. Toe justeres på sporstængerne på forhjulene. På baghjulene kan der være mange forskellige justeringsmetoder, lige fra sporstænger til excentrikker mv.

36 36 Caster (efterløb ) Caster er styreboltens hældning i forhold til lodret. Hældning bagover er positivcaster, og omvendt. Oftest er caster positiv, men f.eks. har nogle citroen modeller negativ caster. Caster giver selvopretning og styrestabilitet, vi kender fænomenet fra en cykels forgaffel, som jo heller ikke står lodret.her kan vi slippe styret når der først er fart på cyklen uden at styret drejer til nogen af siderne. Caster giver normalt ikke dækslitage.

37 37 KPI eller SAI vinklen og kombineret vinkel. KPI / SAI er fjederbenets hældning i forhold til lodret i bilens tværretning. Den kombinerede vinkel er KPI & CAMBER lagt sammen. Vinklen bruges til at kontrollere om en spindel eller et fjederben

38 38 Toe Out On Turns, eller spredning I sving. (TOOT) TOOT er spredning I sving og måles på mange apparater bare direkte på drejeskiverne. TOOT vinklen ødelægges f.eks. ved en kantstens påkørsel, hvor en styrearm bøjes. Her er det ikke nok blot at spore bilen hvis en arm er bøjet, her skal evt. spindel med styrearm udskiftes. Derfor mål altid TOOT hvis en bil har påkørt noget og den er gået meget ud af sporing.

39 39 Setback. Setback er hvis det ene hjul er lidt foran det andet. På forhjulene skyldes stor setback næsten altid at der en bøjet bærearm eller stræbearm, og så er casteren næsten altid ude af mål også. Setback alene giver normalt aldrig hverken dårlige køreegenskaber eller dækslitage.

LYNGUIDE JOHN BEAN ELS

LYNGUIDE JOHN BEAN ELS FØR SPORINGSARBEJDET KAN PÅBEGYNDES Kontroller, at hjulstørrelsen på bilen er ens. Kontroller, at dæktrykket er korrekt. Kontroller, om der er slør i bærearme og styretøjsdele. EFTER SPORINGSARBEJDET Husk,

Læs mere

Import og Service: B. A. Maskinservice ApS V/ Boy Andersen Brørupvej 74, 8732 Hovedgård Tlf.: Mail.

Import og Service: B. A. Maskinservice ApS V/ Boy Andersen Brørupvej 74, 8732 Hovedgård Tlf.: Mail. Import og Service: B. A. Maskinservice ApS V/ Boy Andersen Brørupvej 74, 8732 Hovedgård Tlf.: +45 2794 8333 Mail. bamaskinservice@gmail.com www.bamaskinservice.dk Manatec 3D udmålerne leveres i mange forskellige

Læs mere

i4wheels 618i Styretøjs-computer Betjeningsvejledning

i4wheels 618i Styretøjs-computer Betjeningsvejledning i4wheels 618i Styretøjs-computer Betjeningsvejledning Version 2.0 software Første udgave, 30.april, 2003 Autek Industri A/S har forsøgt at gøre informationerne i denne manual fuldstændige og fejlfri. Imidlertid

Læs mere

HPA VÆRKSTEDSUDSTYR. Avanceret image teknologi 4-hjulsmåling C-1000

HPA VÆRKSTEDSUDSTYR. Avanceret image teknologi 4-hjulsmåling C-1000 HPA VÆRKSTEDSUDSTYR Avanceret image teknologi 4-hjulsmåling C-1000 Innovativ måleteknik med digitale CCD kameraer Generel karakteristik Ny 4-hjulsmåling med 4 passive reflektorer og højopløsnings digitale

Læs mere

Innovativ måleteknik med digitale CCD kameraer

Innovativ måleteknik med digitale CCD kameraer Innovativ måleteknik med digitale CCD kameraer 4-hjulsmåling med 4 passive reflektorer og højopløsnings digitale kameraer så maksimum præcision er sikret. Automatisering af procedurer samt brug af kvalitets

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

Af og påmontering af dæk samt afbalancering

Af og påmontering af dæk samt afbalancering Af og påmontering af dæk samt afbalancering 2017 Techcollege Auto 11-12-2017 Afmontering af dæk fra fælg sker i en dækmaskine Sikkerhed: Pas på ikke at komme i klemme ved aftagning af dæk i maskinen. Pas

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Hurtig brugervejledning

Hurtig brugervejledning Hurtig brugervejledning DA Rider Rider er udstyret med en berøringsskærm. Du kan betjene enheden enten ved at klikke på skærmen eller bruge hardware-knappen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Strøm/Tilbage/Pause/

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét).

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét). . Generelt Ved udskrivning af kort kan du vælge at udskrive det der er vist på skærmen. Du kan også vælge at udskrive et eller flere kortudsnit. Før du udskriver, vil programmet altid åbne en dialog, som

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

AFFJEDRING - GENERELT

AFFJEDRING - GENERELT AFFJEDRING - GENERELT Affjedringens opgave Affjedringens opgave er at bevare hjulenes kontakt med vejen. Som udgangspunkt er det anbefalelsværdigt at henvise til mc ens instruktionsbog, og kontrollere/indstille

Læs mere

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Velkommen til Picasa! Start med at importere dine billeder til programmet. (1-2) 1) Inde i hovedbiblioteket trykker du på Importer, og du

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE MASKINE INFO. Automatisk dupleks dokumentfremføring 250 originaler. Blandet standardstørrelser. Enkelt side output Flere side output Betjeningspanel

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD)

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Øvelser Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: På Tryk 2 og åbn nogle af de medfølgende dokumenter... 3 Øvelse 2... 4 Grundfunktioner

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram

Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram Billedprislisten Udarbejdet af EG Byg & Installation den 12. marts 2010 Opdateret den 18. februar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Gulve... 3 1.1 Opmåling af gulvflade...

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med.

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med. Tastaturet er et input værktøj til computeren. Et standard tastatur har 102 taster, men samtidig med at Windows95 blev offentliggjort, blev der lavet et 105 tasters tastatur med 2 ekstra Windows funktioner.

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning DAN TWINCA EASY Brugervejledning EASY BrugerVejledning DK.doc Version 1.00 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Start og manuel fodring... 4 Opstart...4 Indtastning af talværdier i menuen...4 Automatisk

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Punktlektion: Lasercutter

Punktlektion: Lasercutter Punktlektion: Lasercutter Denne Punktlektion har til formål at guide dig igennem brugen af lasercutteren, fra start af maskinen og til færdig emne. Dette vil være delt ind i flere afsnit. Læs overskrifterne

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp.

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. Funktioner: 1. 5 cm TFT LCD-skærm med angivelse af optage tilstand, hukommelse på kort og batteri

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj Optagelse af punkter 1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj 2. Valgmuligheder for lagring af

Læs mere

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen Anvendelse af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen mine, og tryk på Tilføj Tryk på Skriv

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Vejledning Bilindretning

Vejledning Bilindretning http://vanconfig.raaco.com Klik for at acceptere installation af TurnTool værktøj. Start med at lave en ny konfiguration ved at klikke på Start indretning. Du har mulighed for at vælge disse sprog og valuta

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1 Side 1 Denne vejledning er blot et lille eksempel på hvordan man også kan bruge Photofiltre 7 som en slags grafikprogram. Det er med udgangspunkt i f.eks. min hjemmeside hvor vi vil bruge den blå farve

Læs mere

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013 Meget kort fortalt om Visio og Banedesign:

Læs mere

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E:

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E: MANUAL for Sukup Europe silostyring Kvalitet, styrke og effektivitet Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: +45 7568 5311, E: info@sukup-eu.com // INDHOLDSFORTEGNELSE Oversigt styring side 1 Betjening af anlægget

Læs mere

MANUAL FRA AGROSOFT Ver

MANUAL FRA AGROSOFT Ver MANUAL FRA AGROSOFT 981 002 815 Ver. 01 17-04-2013 Indholdsfortegnelse Fysisk opsætning på APR500... 2 Bluetooth indstillinger... 2 Opsætning (APR500/PDA)... 2 Krav til PDA... 2 Skab forbindelse til Læser

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

MyLock quick-guide DK

MyLock quick-guide DK MyLock quick-guide DK 01 MyLock installation: Afmontering af den eksisterende dørlås 02 Strøm på din MyLock 03 Base-plade montering 04 Monter din MyLock på base-pladen 05 Lås / lås op med brugerknappen

Læs mere

TS1000 Quick Guide. Daglig brug

TS1000 Quick Guide. Daglig brug TS1000 Quick Guide Daglig brug Indholdsfortegnelse Opret brugere... 4 Brugerliste... 4 Fanen Data... 4 Fanen Tilvalg... 5 Fanen Specialområder... 6 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)...

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Kom i gang med Course Tool 1.2

Kom i gang med Course Tool 1.2 Kom i gang med Course Tool 1.2 Indhold Indledning...2 Pris beregning...2 Anvendelse...2 Open Source...2 Anbefalinger...2 Installation...3 USB-Pen...3 Download Libre Office (Draw)...3 Indstil makrosikkerhed...4

Læs mere

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!!

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Indhold. Vejledning til ur - DGT 2010

Indhold. Vejledning til ur - DGT 2010 Vejledning til ur - DGT 2010 Indhold Knapper på uret... 2 Korrigere tiden - give ekstra tid... 3 Standard indstilling... 3 1 tids kontrol uden tillægs tid - program 3... 3 2 tids kontroller uden tillægs

Læs mere

TPM II Sensor Controller Installationsvejledning

TPM II Sensor Controller Installationsvejledning TPM II Sensor Controller Installationsvejledning Introduktion: Tak fordi du besluttede at købe TPM II Sensor Controllert. De følgende sider vil gøre dig fortrolig med programmeringsværktøjet og programmerings-app

Læs mere

Bruger vejledning, bør læses. Videomatic VEO

Bruger vejledning, bør læses. Videomatic VEO Bruger vejledning, bør læses Videomatic VEO DK Reinecker Vision GmbH Sandwiesenstraße 19 64665 Alsbach-Hähnlein Tel. 0 62 57-93 11-0 Fax 0 62 57-25 61 03.06.2013 Indhold Produkt beskrivelse......................................

Læs mere

Quick Guide V8.0 - 1 -

Quick Guide V8.0 - 1 - Quick Guide V8.0-1 - Indholdsfortegnelse Generel information...3 Liveview...4 Optagelse af Videosekvenser...5 Afspilning af Videosekvenser...6 Menupanelet...7 Backup...11 Webcam...16 Trouble Shooting...21

Læs mere

Manual til ECOonline

Manual til ECOonline Manual til ECOonline Udarbejdet af Carina Gejl Nielsen 25-4-2016 Indhold Oprettelse af lokale... 5 Oprettelse af ny bruger... 7 Tildeling af Kemi til et lokale... 9 Oprettelse af arbejdspladsbrugsanvisning...

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

V. 1.0 ToppTOPO A/S * Banegraven Slangerup * Tlf

V. 1.0 ToppTOPO A/S * Banegraven Slangerup * Tlf Quick Guide for: Opstilling af Topcon RL-SV2S Etabler en base linje parallelt med pladsen i retning af det ønskede fald. Sæt en lodret landmålingsstok i den fjerneste ende af baselinjen til at sigt efter.

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Adgangskode udløbet... 3 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere...

Læs mere

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Opslag af område via oversigtskort... 6 Zoom funktioner.. 7 Panorere på skærmen. 8 Information

Læs mere

Guide til Condes. Indhold:

Guide til Condes. Indhold: Guide til Condes Udarbejdet af Kim Højmark i 2008 Revideret december 2012 / Nicolaj Nielsen Denne vejledning guider dig igennem de mest basale elementer af Condes, så du bliver i stand til at anvende Condes

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Septimana RESERVERING AF LOKALER

Septimana RESERVERING AF LOKALER RESERVERING AF LOKALER INDHOLD 1. RESERVERING AF LOKALER.... 1 1.1. GENEREL RESERVERING FRA EGET SKEMA:... 1 1.2. TILFØJ ET LOKALE TIL EN BRIK PÅ EGET SKEMA:... 6 1.3. OPRET RESERVATION FRA LOKALETS SKEMA...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7 1 Indholdsfortegnelse Side: Brugsanvisning 2 Brugervejledning 3 Før du kører ud på din første tur 3 Din første tur 4 Tilpasning af din cykel 5 Justering af sadel 5 Justering af ryglæn 5 Justering af styr

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

At lave en kommunikationsbog med Phrase-it -

At lave en kommunikationsbog med Phrase-it - At lave en kommunikationsbog med Phrase-it - Først skal der oprettes en ny side, derefter skal der laves en henvisning hertil fra din egen side. 1. Klik på Rediger. En liste rulles ned. 2. Klik på Rediger

Læs mere

Installations- og bruger vejledning

Installations- og bruger vejledning Installations- og bruger vejledning Indhold: Tasternes funktioner...side 1 Om menuen...side 1 Vigtigt før du starter...side 2 Opsætning og tilkobling af boks og komponenter i hjemmet...side 2 Tilkobling

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR-produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på produktet og bruge det til at registrere dit produkt

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

Fingeraftryk læser 4821

Fingeraftryk læser 4821 Fingeraftryk læser 4821 Beskrivelse: Denne enhed monteres i 4000 serien og kan aflæse fingeraftryk. Den har 3 indbyggede døråbne-relæ, som kan kontrolleres af op til 1000 brugere. Med en tilknyttet strømforsyning

Læs mere

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på.

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA MC 600CI/CX INDLEDNING Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA søkortplotteren bruger C-MAP

Læs mere

Monteringsvejledning for PSmover

Monteringsvejledning for PSmover Monteringsvejledning for PSmover 1. Kontroller, at følgende dele er medleveret (vist i rækkefølge ovenfra og fra venstre mod højre): 1 tværvange 1 teleskop mellemstang for kobling 2 øvre fastspændingsbeslag

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger 911410 Park Master monteringstip Denne nye udgave af Parkmaster har en reduceret udvendig sensordiameter i forhold til den tidligere udgave AM0158. 22 mm i forhold til 25 mm, som giver en endnu bedre finish

Læs mere