Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad kan det gøre for dine elever?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad kan det gøre for dine elever?"

Transkript

1 Hav det godt, og lær mere med SchoolVision Hvad kan det gøre for dine elever?

2

3 Læringsmiljøet i skolen spiller en vigtig rolle for elevernes velvære og deres indlæringspotentiale. Nogle børn har let ved at lære, og andre kan have svært ved at koncentrere sig. Nogle børn er stille af natur, og andre er den aktive type. De har alle opgaver, som de synes er sjovere eller sværere end andre. For at skabe det bedst mulige læringsmiljø skal lærerne styre elevernes humør og energiniveau i løbet af dagen for på den måde at engagere eleverne, kontrollere klassen og sikre, at alle får mest muligt ud af skoledagen.

4 Normal Hvad: Standardintensitetsniveau, standardfarvetone Hvornår: Almindelig klasseundervisning Energi Hvad: Højere intensitetsniveau, meget kølig farvetone Hvornår: Understøtter en frisk start på dagen (om morgenen) eller eftermiddagen (efter frokost) Lys og læring Hvis du skaber et læringsmiljø, hvor du og dine elever kan yde jeres bedste, kan det hjælpe dig med at opnå bedre resultater. Undervisningsmetoder og -materialer er blot nogle af de værktøjer, du kan bruge til at fange elevernes interesse, men belysning kan også have en positiv effekt. Ved at flytte dagslysets dynamik med ind i klasseværelset med SchoolVision kan du stimulere og engagere eleverne. Tænk på, hvor mange forskelligartede aktiviteter du og eleverne deltager i, lige fra opgaver, der kræver høj koncentration, eller individuel læsetid til kreative aktiviteter og livligt gruppearbejde. Hver opgavetype kræver en forskellig grad af koncentration og energi, men de foregår normalt i et og samme klasseværelse. SchoolVision er en enkel, men effektiv løsning. Den giver dig mulighed for at ændre belysningen i klasseværelset alt efter aktivitetsniveau og tidspunkt på dagen, hvilket får dine elever til at yde deres bedste.

5 Fokus Hvad: Højeste intensitetsniveau, kølig farvetone Hvornår: Understøtter koncentrationsevnen under en prøve Ro Hvad: Standardintensitetsniveau, varm farvetone Hvornår: Hjælper med at berolige en klasse, der er for hyperaktiv Hvordan fungerer SchoolVision? SchoolVision er en innovativ belysningsløsning, som giver dig mulighed for at styre atmosfæren i klasseværelset og på den måde skabe den helt rette stemning. Lyset kan tilpasses til en konkret læringsopgave eller et bestemt tidspunkt på dagen. Ved at gøre læringsmiljøet så behageligt som muligt ved hver enkel aktivitet sikrer man, at børnene bliver ved med at være opmærksomme og ivrige efter at deltage, så både de enkelte elever og skolen som helhed opnår bedre resultater. Via et touchpad kan du vælge mellem fire specielle belysningsstemninger. Stemningerne frembringes ved at variere balancen mellem lysintensiteten og farvetonen/temperaturen, så der skabes en bestemt atmosfære, der egner sig til en bestemt opgave eller et bestemt tidspunkt. Indstillingen Normal er beregnet til almindelig klasseundervisning. Indstillingen Energi kvikker eleverne op, når de skal være mere aktive, og understøtter en frisk start på morgenen eller på eftermiddagen (efter frokostpausen). Indstillingen Fokus er med til at styrke koncentrationen under arbejdet med udfordrende opgaver, og indstillingen Ro skaber en afslappende atmosfære, der fremmer individuelt arbejde eller stilletid.

6 Hvilke resultater kan du forvente dig? SchoolVision giver dokumenterede resultater. Løsningen blev først undersøgt i et etårigt, uafhængigt forsøg udført af Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf med deltagelse af 166 elever og 18 lærere. Resultaterne viste, at: Læsehastigheden steg med næsten 35 %. Fejlprocenten faldt med næsten 45 %. Hyperaktiv adfærd faldt med hele 76 %. De positive resultater blev bekræftet og understøttet af en anden, mere omfattende undersøgelse udført af universitetet i Twente. Forsøget på Disselboom-skolen i Wintelre mellem december 2009 og september 2010 viste, at: Børnene scorer i gennemsnit 18 % højere i en koncentrationstest. Børnene er mere motiverede på langt sigt. Børnene værdsætter læringsmiljøet mere, både på langt sigt og på kort sigt. Børnene bliver bedre til at samarbejde med indstillingen Ro. Kort sagt: Lyset gør en positiv forskel på de områder, der virkelig betyder noget, nemlig elevernes koncentration, motivation og samarbejde. Kilde: Wirksamkeit von dynamischen Licht in Hamburger Schulklassen, May 2009 Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf, Klinik und Poliklinik für Kinder- und Jugendpsychosomatik, Michael Schulte- Marktwort, Claus Barkmann & Nino Wessolowski

7 Giv grønt lys til læring Præcis som du forventer det fra Philips, opfylder SchoolVision-løsningen alle relevante belysningsnormer og giver et behageligt lys uden skygger eller genskin. Dagslyssensorer dæmper belysningen, når der er tilstrækkeligt med naturligt dagslys, og tilstedeværelsesdetektorer slukker for lyset, når klasseværelset er tomt. Og da SchoolVision samtidig er energieffektiv, bliver eleverne også bevidste om emnet bæredygtighed. Gode resultater i skolerne SchoolVision genskaber dynamikken i det naturlige dagslys i klasseværelset, og skaber dermed et fremragende læringsmiljø, som engagerer og stimulerer eleverne eller får dem til at falde til ro eller slappe af. Du kan give dine elever den bedst mulige start i skolen med lys, som fremmer indlæring, styrker præstationsevnen og får dem til at føle sig bedre tilpas. Tal med inspektøren på din skole om muligheden for at få installeret SchoolVision i klasseværelset. Du kan få flere oplysninger om fordelene ved SchoolVision, og se hvordan det fungerer i praksis på SchoolVision gør det lettere for eleverne at koncentrere sig, så de opnår bedre indlæring. Tamara Voorjans, lærer på Veldvest-skolen, Wintelre, Holland

8 Anbefalede belysningsindstillinger til almindelig klasseundervisning Nedenfor beskrives de anbefalede belysningsindstillinger til almindelig klasseundervisning af børn i alderen 6 til 12 år. Indstillingerne er en del af SchoolVision-løsningen. Anbefalingerne er baseret på observationer i klasseværelser samt en række interviews med blandt andet lærere. Bemærk, at anbefalingerne bør ses som retningslinjer, der kan hjælpe dig med at vælge den rette indstilling til en given situation i klasseværelset. Lysniveauet kan naturligvis til enhver tid ændres, hvis læreren synes at en anden indstilling passer bedre.

9 Indstilling 1: Normal Varighed Kan bruges hele dagen Indstillingen Normal giver lys med standardintensitetsniveau og standardfarvetone. Denne indstilling anbefales til tidspunkter, hvor eleverne udfører opgaver, der kræver et gennemsnitligt koncentrationsniveau, f.eks.: samfunds- og orienteringsfag og generel læsning opgaveinstruktion i alle fag. Indstilling 2: Energi Varighed minutter Indstillingen Energi giver lys med høj intensitet og en meget kølig farvetone. Denne indstilling anbefales til tidspunkter, hvor eleverne er lidt trætte eller har svært ved at koncentrere sig, f.eks.: om morgenen efter frokostpausen, hvor koncentration igen er nødvendig hvis elevernes koncentrationsniveau falder.

10 Indstilling 3: Fokus Varighed Så længe opgaven tager Indstillingen Fokus giver lys med meget højt intensitetsniveau og en kølig farvetone. Denne indstilling anbefales til tidspunkter, hvor eleverne skal koncentrere sig om en bestemt opgave. Den er også velegnet til situationer, hvor læreren synes, at eleverne har behov for at koncentrere sig lidt ekstra, f.eks.: svær læsning, regning, grammatik, stavning eksamener og prøver. Indstilling 4: Ro Varighed Så længe opgaven tager Indstillingen Ro giver lys med standardintensitetsniveau og en varm farvetone. Denne indstilling anbefales, når der er brug for at få eleverne til at falde til ro, eller når de skal lave gruppearbejde eller kreative aktiviteter, f.eks.: få hyperaktive børn til at falde til ro kreative aktiviteter, gruppearbejde, frie opgaver fælles læsning i frikvarterer, efter prøver under sociale aktiviteter.

11 Indstilling O: Slukket Når eleverne forlader klasseværelset. Når eleverne ser film. Sådan betjenes systemet Når du kommer ind i klasseværelset om morgenen: Når du træder ind i klasseværelset, registrerer systemet bevægelse og tænder lyset. Indstillingen Normal anvendes som standard. På dette tidspunkt lyser ingen af indikatorlamperne på kontrolpanelet (afhængigt af hvilken type SchoolVision-kontrolpanel der er installeret). Valg af en indstilling Du vælger en indstilling ved at trykke på en af de fire knapper på kontrolpanelet.! Hvis lyset udenfor er meget kraftigt (f.eks. på en solrig sommerdag), og det skinner ind i klasseværelset, dæmper SchoolVision-løsningen automatisk lysniveauet i den indstilling, der er valgt, for at spare energi. Dette kan påvirke den måde, lyset ser ud på i den pågældende indstilling, og der kan være anderledes overgang ved skift fra en indstilling til en anden. Visning af film eller andre særlige situationer Lyset kan slukkes ved at trykke på afbryderknappen.! Bemærk, at når der slukkes på afbryderknappen, tænder lyset ikke, når systemet registrerer bevægelse. Du kan tænde lyset igen ved at trykke på en af knapperne til valg af lysindstilling på kontrolpanelet. Når eleverne forlader klasseværelset Når eleverne forlader klasseværelset, kan systemet slukkes ved at trykke på afbryderknappen.! Bemærk, at inden for de første 10 minutter kan systemet kun tændes ved at vælge en indstilling. Det kan ikke tændes ved hjælp af bevægelsesaktivering. Når indikatorlampen i afbryderknappen slukker, slås bevægelsessensoren til igen. Hvis systemet ikke slukkes manuelt, slukker det automatisk efter 10 minutter. Når en person træder ind i lokalet, tænder systemet automatisk i indstillingen Normal.

12 2011 Koninklijke Philips Electronics N.V. Alle rettigheder forbeholdes. Hel eller delvis gengivelse af denne brochure er ikke tilladt uden forudgående, skriftlig tilladelse fra indehaveren af ophavsretten. Informationerne i denne brochure udgør ikke en del af et tilbud eller en kontrakt. Informationerne anses for at være nøjagtige og pålidelige, men de er med forbehold for ændringer uden varsel. Udgiveren påtager sig intet ansvar for konsekvenserne ved brug af disse informationer. Ved offentliggørelse medfører dette ikke nogen form for overdragelse af licens i henhold til patentrettigheder eller andre branchemæssige eller immaterielle rettigheder. Udgivelsesdato: Juni 2011 / DK Trykt i Holland

Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad kan det gøre for dine elever?

Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad kan det gøre for dine elever? Hav det godt, og lær mere med SchoolVision Hvad kan det gøre for dine elever? Læringsmiljøet i skolen spiller en vigtig rolle for elevernes velvære og deres indlæringspotentiale. Nogle børn har let ved

Læs mere

Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad er fordelene for dit barn?

Hav det godt, og lær mere med SchoolVision. Hvad er fordelene for dit barn? Hav det godt, og lær mere med SchoolVision Hvad er fordelene for dit barn? I skolen spiller læringsmiljøet en vigtig rolle for dit barns velvære og indlæringspotentiale. Dit barn kan have let ved at lære,

Læs mere

Lys i skolen. En bæredygtig fremtid for undervisning og uddannelse. The print quality of this copy is not an accurate representation of the original.

Lys i skolen. En bæredygtig fremtid for undervisning og uddannelse. The print quality of this copy is not an accurate representation of the original. Lys i skolen En bæredygtig fremtid for undervisning og uddannelse 2 Lys i skolen Lys på skolerne Vi ønsker alle, at børn og unge får den bedst mulige start på livet. Skoler spiller en vigtig rolle i denne

Læs mere

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Case study Philips Workplace Innovation Beliggenhed Philips Lighting København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Forbedret belysning er et af de mest effektive midler til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

Én lyskilde, tre lysindstillinger

Én lyskilde, tre lysindstillinger PHILIPS LED Pære 14-7-3,5 W (100 W) E27 varm/meget varm/ ekstra varm Kan ikke dæmpes Én lyskilde, tre lysindstillinger Ind i mellem får man lyst til at ændre stemningen i omgivelserne, så de passer til

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Bordlampe Phoenix hvid LED 31154/31/PH Lys, der passer til øjeblikket med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en bordlampe, der kan dæmpes fra varm hvid

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Indbygningsspot Phoenix hvid LED 31155/31/PH Lys, der passer til øjeblikket Med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en 4" nedadvendt lampe, der kan dæmpes

Læs mere

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Kontorbelysning Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Nyd fleksibiliteten og de store besparelser, der kommer med den! Spar energi, pas

Læs mere

Det rette lys til det rette øjeblik

Det rette lys til det rette øjeblik PHILIPS LED Pære (dæmpbar) 11W (75W) E27 Varmt skær Kan dæmpes Det rette lys til det rette øjeblik Philips LED pærer med en varm dæmpning giver en ny oplevelse med dæmpbare LED'er. Da disse Philips pærer

Læs mere

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri Intelligente funktioner på tværs Når en erhvervsbygning skal renoveres eller bygges, er der gennem de seneste år kommet nye punkter på ønskesedlen.

Læs mere

BOOSTER-forløb. Lærervejledning. Skoleglæde.nu

BOOSTER-forløb. Lærervejledning. Skoleglæde.nu BOOSTER-forløb Lærervejledning Skoleglæde.nu BOOSTER-forløb Lærervejledning & præsentation Velkommen til BOOSTER Basic -forløbet Jeres elever skal snart i gang med BOOSTER Basic -forløbet, der kickstartes

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Loftslampe Phoenix hvid LED 31151/31/PH Lys, der passer til øjeblikket med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en LED-loftslampe, der kan dæmpes fra varm

Læs mere

Film - 7 gode argumenter for at arbejde med film

Film - 7 gode argumenter for at arbejde med film Film - 7 gode argumenter for at arbejde med film Film er så stor en del af børns hverdag, at det er vigtigt at arbejde pædagogisk med film helt ned til børnehavealderen og i hele skoleforløbet. Der er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' sep 2008 Hold: 5. A, 5. B, 6. A, 6. B, 7. A, 7. B, 8. A, 8. B, 9. A, 9. B, 9. E Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

DØGNRYTMELYS INVITERER DAGSLYSET INDENFOR

DØGNRYTMELYS INVITERER DAGSLYSET INDENFOR DØGNRYTMELYS INVITERER DAGSLYSET INDENFOR MOTO MUTO LYSER OP Døgnrytmelys skal skabe trivsel i et miljø i bevægelse og forandring. Sådan lyder filosofien i Moto Muto, der har designet og installeret lysstyring

Læs mere

Det rette lys til det rette øjeblik

Det rette lys til det rette øjeblik PHILIPS LED Spot (dæmpbar) 5 W (50 W) GU10 Varm hvid Kan dæmpes Det rette lys til det rette øjeblik Philips LED spot med en varm dæmpning giver en ny oplevelse med dæmpbare LED'er. Da disse Philips spots

Læs mere

Lys, der er skånsomt for øjnene

Lys, der er skånsomt for øjnene PHILIPS LED spot 4,6 W (50W) GU10 Varm hvid Kan ikke dæmpes Lys, der er skånsomt for øjnene Dårligt lys kan give trætte øjne, og det har aldrig været vigtigere end nu at have den korrekte belysning i hjemmet.

Læs mere

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro Komfort opstår hvor lyd møder lys Udfordringer for kontorer Nye kommunikationsformer har ændret vores arbejdsmetode til det uigenkendelige. Kontoret er ikke længere

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for 7. klasserne. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: december 2013

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for 7. klasserne. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: december 2013 UMV Sådan! Dato: 5. december 2012 Undervisningsmiljøvurdering for 7. klasserne Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: december 2013 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater)

Rapportering (undersøgelsens resultater) Det frie Gymnasium 2014/15 Bruger: CM Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger spørgeskema Spørgeskemaoplysninger

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

Gode studievaner på hf

Gode studievaner på hf Gode studievaner på hf Indholdsfortegnelse Forord... side 2 Kulturen på VUC... side 3 Vær aktiv... side 4 Lav en arbejdsplan... side 4 Find din læringsstil... side 5 Ting tager tid... side 6 Sprogets koder...side

Læs mere

Dagens gang i indskolingen

Dagens gang i indskolingen Dagens gang i indskolingen Start på dagen At blive set Klar til Morgenbånd Teknik Træning Fællessamling Fokus Sangglæde Demokrati Frikvarter Aktivitet Frisk luft Bevægelse Spisning Fokus Fra skole til

Læs mere

Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver

Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Få indsigt i elevernes perspektiver Hvordan oplever dine elever din undervisning? Hvad kendetegner en rigtig god time,

Læs mere

Dagslysstyret LED-belysning

Dagslysstyret LED-belysning Dagslysstyret LED-belysning Om dagslysstyret LED-belysning Resultater Tekniske løsninger Forsøgslokaler Fremtidens lys Målinger og test Kontakter Et lyskoncept til daglysstyret LED-belysning til skoler

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Distribution: Ny 9-10 klasse

Distribution: Ny 9-10 klasse Distribution: Ny 9-10 klasse Wednesday, January 26, 2011 Page 1 of 61 Operre af Michaelskolen Oprettet d. 1/26/2011 Workcyclus Page 2 of 61 GENEREL TILFREDSHED 1.1 Ja, helt sikkert Ja, til en vis grad

Læs mere

Chris MacDonald: Få en perfekt powernap. Læs her, hvordan du opnår den perfekte powernap

Chris MacDonald: Få en perfekt powernap. Læs her, hvordan du opnår den perfekte powernap Chris MacDonald: Få en perfekt powernap Læs her, hvordan du opnår den perfekte powernap Af Chris MacDonal,september 2012 03 Powerfulde powernap 05 Ugens udfordring - Udforsk powernappen 06 Syv stærke fra

Læs mere

Altid lys, når du kommer hjem

Altid lys, når du kommer hjem PHILIPS mygarden Væglampe Bustan IR antracit LED Altid lys, når du kommer hjem Denne smukke L-formede Philips Bustan-væglampe i førsteklasses antracitgrå aluminium kaster virkningsfuldt, dæmpet, varmt

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 28. januar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Resultater. Hvad er vigtigt for de ældre, når det kommer til lys?

Resultater. Hvad er vigtigt for de ældre, når det kommer til lys? Hvad er vigtigt for de ældre, når det kommer til lys? Energipære giver et frygteligt lys! Jeg slukker meget for at spare på energi. Jeg tænker meget over lys, fordi det bliver mere besværligt at se med

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2010 Hold: 5. klasse 2010, 6. klasse 2010 Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: 4.a, 4.b, 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b, 9.a, 9.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: Køn: 9.klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed altid for det Ikke så Nej, slet Er du glad for din skole? 3 / 2

Læs mere

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG Kunne du tænke dig en nem, intuitiv og smart styring af lys, el, indeklima, tryghed og komfort i din nye bolig? Visility Smart Bolig hjælper dig til netop det, så

Læs mere

Philips LED-lamper. Se, hvad lys kan gøre. www.philips.com/masterled. 1. halvår 2011

Philips LED-lamper. Se, hvad lys kan gøre. www.philips.com/masterled. 1. halvår 2011 Philips LE-lamper 1. halvår 2011 Se, hvad lys kan gøre www.philips.com/masterled MASTER LEspot LV AR111 G53 Ideel løsning til spotbelysning i butikker Lavt energiforbrug: 10 W = 50 W. Til opgradering af

Læs mere

Intelligent lys til lagerog produktionsområder

Intelligent lys til lagerog produktionsområder GreenWarehouse Lager og produktion Intelligent lys til lagerog produktionsområder Et fleksibelt, intelligent og energibesparende system 1 Lidls distributionscenter, Heerenveen, Holland 2 Én perfekt pakke

Læs mere

Sundhedspolitik for eleverne på Valdemarskolen

Sundhedspolitik for eleverne på Valdemarskolen Sundhedspolitik for eleverne på Valdemarskolen Vi ved, at der er en sammenhæng mellem læring, trivsel og sundhed. Det må derfor være i alles interesse (elevernes, forældrenes og lærernes), at der bliver

Læs mere

Mini Platform LED: effektiv og kompakt. Mini Iridium LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED, Mini Copenhagen LED

Mini Platform LED: effektiv og kompakt. Mini Iridium LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED, Mini Copenhagen LED Mini Platform LED: effektiv og kompakt Mini Iridium LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED, Mini Copenhagen LED Mini Platform LED 2 Mini Platform LED - produktvejledning Mini Platform LED Mini Platform

Læs mere

Avancerede funktioner - elegant design

Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Velkommen til Schneider Electrics komplette KNX-koncept. Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj

Læs mere

Skole og fritid Trivsel på Christiansø Skole Maj

Skole og fritid Trivsel på Christiansø Skole Maj Skole og fritid 1 Helt enig Mest enig Hverken enig eller uenig Mest uenig Helt uenig 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 God Skole Altid glad for at Sjov undervisning Respektfuld komme i skole behandling 2 Mest uenig

Læs mere

TRUE NORTH S LÆRINGSSYSTEM

TRUE NORTH S LÆRINGSSYSTEM Kompetenceudvikling indenfor klasserumsledelse, relationsopbygning og levering af faglighed, så alle lærer med engagement og glæde. Dette kursus kobler al den vigtigste og bedste viden vi har om læring,

Læs mere

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6%

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste

Læs mere

Når dit barn ikke kommer i skole

Når dit barn ikke kommer i skole Når dit barn ikke kommer i skole - anbefalinger fra "Projekt Tilbage Til Skole" Esbjerg Vælg farve Vælg billede Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland Esbjerg Hvorfor er skolegang vigtig? Det at gå i skole

Læs mere

Kostpolitik på Nordvestskolen

Kostpolitik på Nordvestskolen Kostpolitik på Nordvestskolen Vision: At skabe sunde kostvaner hos børn og unge i skolen med henblik på fremme af sundhed og velvære. At fremme elevenes koncentration og energi med henblik på øget udbytte

Læs mere

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv Green outdoor Giv din lygtepæl fornyet liv Giv din lygtepæl fornyet liv Omkring to tredjedele af belysningen installeret rundt om i verden er baseret på gamle og ineffektive teknologier. Med tanke på klimaforandringerne

Læs mere

Indeklimaundersøgelse i 100 danske folkeskoler

Indeklimaundersøgelse i 100 danske folkeskoler Indeklimaundersøgelse i 100 danske folkeskoler - Tilbagemelding til skolerne Udarbejdet af: Eva Maria Larsen & Henriette Ryssing Menå Danmarks Tekniske Universitet December 2009 Introduktion Tak, fordi

Læs mere

CUDiM Aarhus Universitet

CUDiM Aarhus Universitet Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser, et forsknings-, udviklings- og netværksprojekt http://tdm.au.dk/forskning/forskningsprojekter/undervisningsorganisering-former-og-medier-paa-langs-og-tvaers-af-fag-og-gymnasiale-uddannelser/publikationer/

Læs mere

Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål. Emnet "Klassen og kammeraterne" indeholder følgende spørgsmål

Emnet Generel tilfredshed indeholder følgende spørgsmål. Emnet Klassen og kammeraterne indeholder følgende spørgsmål Spørgsmål Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål Er du glad for din skole? Er du glad for dine lærere? Hvor tit... - glæder du dig til at komme i skole? Hvor tit... - glæder du dig til

Læs mere

OMEGA-opgave for indskoling

OMEGA-opgave for indskoling OMEGA-opgave for indskoling Tema: Vandforbrug Vand der kommer i vores vandhaner kommer nede fra jorden. Det er undervejs i lang tid og skal både renses, pumpes og ledes bort i kloakken bagefter igen. Billede:

Læs mere

Den 10. internationale city.people.light awards 2012

Den 10. internationale city.people.light awards 2012 Valladolid, Spanien Den 10. internationale city.people.light awards 2012 Tildeles bæredygtige og dynamiske byer Den 10. internationale city.people.light awards For mennesker overalt er lys ensbetydende

Læs mere

En sammenhængende skoledag

En sammenhængende skoledag En sammenhængende skoledag Aktuelle spørgsmål og svar Der kan stilles mange spørgsmål til En sammenhængende skoledag, hvor børnene går længere tid i skole, og hvor måden at lære på er anderledes, end da

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 2 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 5a+b, 6a+b M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid 11 / 13.25% Ja,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Friskolen M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 2 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Ikke viste hold: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' på Østervangskolen 2009 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b, 8c, 9a M, K 9b Resultater i antal og procent Generel

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin (4. - 8. årgang)' 2009 4Å, 5Å, 6Å, 7Å, 8Å M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole?

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4.A, 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B, 9.C M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af

Læs mere

Forårsbørn Søndersø FFO1.

Forårsbørn Søndersø FFO1. Forårsbørn 2016 Søndersø FFO1 VELKOMMEN Jeres børn skal til at starte i FFO og et nyt og forhåbentlig spændende kapitel i deres barndom begynder. Vi lægger stor vægt på, at børnene får en god og tryg start,

Læs mere

Døgnrytmebelysning. ISR og Energy piano 30 Sep 2017

Døgnrytmebelysning. ISR og Energy piano 30 Sep 2017 Døgnrytmebelysning ISR og Energy piano 30 Sep 2017 Indhold 1. Døgnrytme 2. Døgnrytmebelysning 3. Forbedret Trivsel og Helbred 4. Døgnrytmebelysning i Erhverv 2 1. Døgnrytme Indtil for 200 år siden opholdt

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Strategi for læring Daginstitution Torsted

Strategi for læring Daginstitution Torsted 2016-2017 SMTTE Pædagogisk læreplan via 2016-17 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus: Hjælpsomhed

Læs mere

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08 Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 7-8.-3. klasse Generel tilfredshed Hvordan har du det med dine klassekammerater? Er du glad for at gå i skole? 8 7 4 6 3 2 1 godt

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

Assertiv kommunikation

Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Få dine budskaber ud med respekt for dig selv og andre Mere energi og større gennemslagskraft i kommunikationen Går dit budskab ikke altid igennem? Og bliver

Læs mere

Assertiv kommunikation

Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Mere energi og større gennemslagskraft Få dine budskaber ud - med respekt for dig selv og andre Går dit budskab nogle gange ikke igennem? Og bliver din gode

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 81 83 [-2] [-2] 78 [-4] 82 86

Læs mere

Danfoss Icon Programmable Rumtermostat, 230 V

Danfoss Icon Programmable Rumtermostat, 230 V Danfoss Icon Programmable Rumtermostat, 230 V Introduktion Danfoss Icon Programmable er en rumtermostat, der er specielt udviklet til gulvvarmesystemer Danfoss Icon Programmable er meget brugervenlig:

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation

Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation Indledning At sætte fokus på at styrke unges navigation har vist sig at være et yderst berigende projekt. Mit fokus har været at styrke unge i at navigere

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

Fra felt til værktøjer. kort fortalt

Fra felt til værktøjer. kort fortalt Indsigter i frivilligledelse Fra felt til værktøjer kort fortalt // Samarbejde om nye indsigter i frivilligledelse Hvordan leder man frivillige? Og hvordan kan man styrke motivationen af frivillige, så

Læs mere

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept Avancerede funktioner i elegant dansk design KNX-koncept Velkommen til Schneider Electric s komplette KNX-koncept Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj funktionalitet. De

Læs mere

BILAGSRAPPORT. U Team 1- Hvinningdalskolen Silkeborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. U Team 1- Hvinningdalskolen Silkeborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT U Team 1- Hvinningdalskolen Termometeret Læsevejledning en viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige fordeling

Læs mere

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshop Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshoppen talent på HG 1. Hvem er jeg? 2. Hvorfor er jeg her? 3. Hvad vil jeg underholde om? 4. Hvem er I? Positiv Clearence Vælg ½ postkort.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

STRESS. En guide til stresshåndtering

STRESS. En guide til stresshåndtering STRESS En guide til stresshåndtering Kend dine signaler Vær opmærksom på følgende symptomer: Anspændthed Søvn Har du problemer med at slappe af? Er du irritabel? Er du anspændt? Er du mere træt end du

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 20. februar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Grammatikken. Staveundervisning i grundskolen

Grammatikken. Staveundervisning i grundskolen Grammatikken Staveundervisning i grundskolen Program Præsentation Teoretisk ståsted Vores praksis Aktiviteter Produktion Organisering af undervisningen Differentiering, feedback og evaluering Retskrivningsprøven

Læs mere

EWINDOW SKAB TRIVSEL ALLE DE STEDER, HVOR SOLEN IKKE NÅR FREM MED DØGNRYTMELYS FRA EWINDOW

EWINDOW SKAB TRIVSEL ALLE DE STEDER, HVOR SOLEN IKKE NÅR FREM MED DØGNRYTMELYS FRA EWINDOW EWINDOW SKAB TRIVSEL ALLE DE STEDER, HVOR SOLEN IKKE NÅR FREM MED DØGNRYTMELYS FRA EWINDOW Ewindow skaber effektfuld belysning og stemning SKAB DAGSLYS, HVOR NATURLIGT LYS ER BEGRÆNSET Vi opholder os det

Læs mere

Afsluttende opgave. Larsen. Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller. Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret]

Afsluttende opgave. Larsen. Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller. Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret] Afsluttende opgave Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller Larsen 2009 Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret] Dokumentation for vores afsluttende opgave, år 2009.

Læs mere

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer Lær med stil Af Ulla Gammelgaard, lærer Jeg sidder aldrig ved skrivebordet mere. Hvis jeg gør andre ting samtidig, føler jeg mig mere tilpas og har mere lyst til at lave lektier. Jeg har det også bedst

Læs mere

Få styr på vejbelysningen

Få styr på vejbelysningen Få styr på vejbelysningen CityTouch LightWave Remote Lighting Management CityTouch LightWave / Intelligent lysstyring 3 Velkommen til den nye offentlige belysning. I dag er vejbelysning statiske enheder,

Læs mere

En frisk og sund kost

En frisk og sund kost En frisk og sund kost En frisk og en sund kost er et indspark over 1-1½ time og handler om, hvad frisk og sund brændstof gør for din sundhed, og du får gode råd om, hvad du skal og ikke skal spise! Hvad

Læs mere

Hvorfor peger vi i den rigtige retning?

Hvorfor peger vi i den rigtige retning? Hvorfor peger vi i den rigtige retning? Vi er overlegne hvad angår IT... Stauning Skole er overlegne hvad angår IT. Vi har interaktive whiteboards i alle klasselokaler, flest computere pr. elev i hele

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2016-17 Klassen Hvor tilfreds er du med dit klasselokale? tilfreds Tilfreds Hverken tilfreds eller Utilfreds Antal besvarelser 1 20 9 5 35 I procent 2,9 57 25,7 14,3 Gns 3,5

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 86 82 82 83 83 77 78 Elevtrivsel

Læs mere

BØRN OG SØVN. SÅDAN SOVER VI I STRIBONITTEN

BØRN OG SØVN. SÅDAN SOVER VI I STRIBONITTEN BØRN OG SØVN. SÅDAN SOVER VI I STRIBONITTEN Vi har lavet denne folder for at informere jer om Børnehusets pædagogiske holdning til- og vores procedure for søvn og vi ønske med denne lille folder at styrke

Læs mere

Undervisningsmiljø undersøgelse 2006

Undervisningsmiljø undersøgelse 2006 Undervisningsmiljø undersøgelse 2006 1. Det fysiske og æstetiske arbejdsmiljø: På det fysiske område har vi i samråd med eleverne vendt de fysiske og æstetiske arbejdsmiljø, i forbindelse med fællesmøde

Læs mere

Nærvær og empati i pædagogisk praksis (mindfulness) - Pædagogisk konsulent Line Maxen, CFU, Sjælland - Pædagogkonferencen - den 1.

Nærvær og empati i pædagogisk praksis (mindfulness) - Pædagogisk konsulent Line Maxen, CFU, Sjælland - Pædagogkonferencen - den 1. Nærvær og empati i pædagogisk praksis (mindfulness) - Pædagogisk konsulent Line Maxen, CFU, Sjælland - Pædagogkonferencen - den 1. oktober 2015 Program: Velkommen og øvelsen Pusterummet Introduktion til

Læs mere

Forældre: På hvilke områder har eleven behov for udvikling med henblik på at være uddannelsesparat efter 9. klasse?

Forældre: På hvilke områder har eleven behov for udvikling med henblik på at være uddannelsesparat efter 9. klasse? Handleplan for elever der i 8. klasse er foreløbig ikke uddannelsesparat Handleplanen bedes udfyldes så meget som muligt af lærerteamet omkring klassen inden klassekonferencen. Navn på elev: Laila Nissen

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse for klassetrin

Undervisningsmiljøundersøgelse for klassetrin Undervisningsmiljøundersøgelse for 3. 6. klassetrin Vadehavsskolen maj 2010. 1. Simple tabeller Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder

Læs mere