Nyt fra volontørerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyt fra volontørerne"

Transkript

1

2 Kære læser I dette blad har vi nyt fra vores to volontører, Betina og Tine, som for tiden er på pigehjemmet i Kherwara. De giver os et lille indblik i hverdagen dernede, samt nogle af de udfordringer, som hjemmet også står over for. Udfordringer der samtidig giver os her i Danmark en mulighed for at hjælpe! Desuden kan I læse formandens årsberetning, som blev holdt på årsmødet i september. Beretningen giver både et historisk, nutidigt og fremtidigt perspektiv på vores bestræbelser for at hjælpe andre mennesker til en bedre tilværelse i form af uddannelse og oplæring i det kristne håb. Endelig er der en kort refleksion over vores nye logo, som fremover vil præge Dansk Kherwara Mission. Betina fortæller Nyt fra volontørerne Det er nu godt og vel tre uger siden vi ankom til Kherwara. Det har været tre uger fyldt med nye input og en masse oplevelser. Vi har bl.a. været til et sølvbryllup, på flere shoppingture, sightseeings, og ikke mindst leget et hav af danske og indiske børne- og sanglege. Det er så skønt at få lov til at bringe glæde ind i pigernes liv bare ved at være til stede. Der er mange sjove historier, vi kunne vælge at fortælle om, og her får I en af de nyeste i samlingen: Når pigerne kommer hjem fra skole og har spist frokost, er det for de fleste pigers vedkommende tid til en lille middagslur. Solen bager hårdt midt på dagen, så det er alligevel næsten ikke til at holde ud at være udenfor. Denne eftermiddag syntes pigerne, det kunne være hyggeligt, hvis jeg tog en middagslur sammen med dem. Så jeg lagde mig trygt til ro sammen med en af pigerne i hendes seng på en af sovesalene på hostelet. Det viste sig, at ikke alle piger havde til hensigt at sove middagslur, for da jeg vågnede efter ½ time, havde to af pigerne lavet en rigtig sød hennatatovering på min hånd med hjerter, hvor der stod I love you. Det er den slags små frække og skøre oplevelser, som gør, at de piger går lige i hjertet, og at jeg slet ikke kan lade være med at elske dem. Læs mere:

3 Tine fortæller: Med besøg af danske piger i Kherwara kan snakken ved måltiderne ind i mellem godt falde på alverdens kryb. Hernede er firben en del af dagligdagen (vi har vores egen lille fætter boende bag klædeskabet), men vi fandt hurtigt ud af at Arun er lidt småbange for disse. Hans ældste søn Adit er derimod panisk angst for frøer. Alligevel forstår de ikke rigtigt, hvorfor vi eksempelvis ind i mellem går og er lidt bange for slanger. Vi har endnu ikke mødt en, men nogle gange kan det godt lyde som om, at det blot er et spørgsmål om tid. Arun har fortalt mange historier om, hvordan han bekæmper knap to meter lange sorte kobraer. Alene under sidste års monsun blev der omkring huset og pigehjemmet nedlagt tolv slanger! Han fortalte os en eftermiddag om, at han gerne ville lægge nyt cement i pigernes gårdsplads mellem de tre bygningslænger, hvor pigerne dagligt færdes til leg og tøjvask mv. Den nuværende cement er slidt og hullet og risikoen for slanger er stor. Det er et alvorligt problem, da et slangebid kan være dødbringende. Fordi prisen på dette projekt var stor, valgte Arun at udsætte det. Dette projekt trænger sig på og er nødvendigt at få igangsat jo før desto bedre. Derfor har Betina og jeg sat os for at indsamle midler til det, så vi kan få det udført inden, vi tager hjem til jul. Projektet koster mindst kr. så vi har brug for ethvert bidrag. Og har nogen derude idéer til, hvordan vi på alternativ vis får beløbet indsamlet eller hvilke fonde/foreninger/mv. vi kan søge, hører vi gerne fra jer. Læs mere på: På bestyrelsens vegne vil vi opmuntre og opfordre alle vores venner til at støtte dette meget konkrete projekt. Ønsker man at bidrage økonomisk, bedes man mærke sin indbetaling Gårdsplads (se betalingsmuligheder på bagsiden).

4 Årsberetning for 2012 Velkomst Først: mange tak til Vineyard Kirken her på Frederiksberg, fordi I har været så imødekommende overfor os og ladet os holde vort årsmøde her. Også en stor tak til alle jer, som er kommet til stede her i dag. Det er dejligt at mærke, at vi i bestyrelsen ikke står alene om Pigehjemmet i Kherwara. Jeg har fået en hilsen fra Arun, som også har sendt os nogle billeder: Varme hilsner til jer fra Indien. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle jer i Danmark, som økonomisk og på anden måde har bidraget til at støtte Pigehjemmet i Kherwara lige siden For tiden har vi 80 piger på hjemmet og 13 ansatte, her i blandt mig selv, til at tage sig af pigerne. Det kan synes som om, at vi har færre piger end hidtil, men det skyldes, at vi er ved at gøre mere plads til flere piger, som alle har det stor ønske at blive optaget hos os. Jeg er altid ked af det, når nogle fattige forældre går kilometervis for at få deres datter optaget hos os, og jeg så må sige nej til deres ønske, fordi vi mangler plads til dem. Bestyrelsen i Danmark har været meget imødekommende overfor vort forslag til at udvide hjemmet, men desværre er de tilsendte penge ikke blevet videresendt til os på grund af juridiske problemer i Bombay Trust. Vi er taknemmelige over, at Missionen søger for husly, mad, medicin, lektiehjælp o.s.v. til pigerne på hjemmet. Vi værdsætter også den hjælp, volontørerne gennem årende har ydet os, og at vi stadig har forbindelse med flere af dem. Varme hilsner, Arun. Varme hilsner, det er jo ikke kun fordi, der er varmt i Indien også på denne årstid. Men det er også fordi denne hilsen kommer fra et varmt hjerte, som banker og brænder for pigerne på hjemmet.

5 Lidt fra vores historie Da den tidligere leder af hjemmet, pastor Albert Prashad afgik ved døden den 3. december 1999, så var Albert Prashads søn, Arun Prashad villig til at træde til som leder for en kort tid. Arun Prashad var dengang forretningsmand, han havde en virkelig godt kørende motorcykelforrening med værksted og adskillige ansatte, og han tjente gode penge. Men der kom ikke nogen afløser for Albert Prashad, og hvordan det nu skete, ved jeg ikke med sikkerhed, men efter et år eller to, så fik eller tog Arun det som et kald fra Gud til at være leder af Pigehjemmet. Han solgte sin forretning og gik ind til sit nye arbejde beslutsomt og helhjertet. Da han i sin tid kom til Pigehjemmet, ville han ikke holde andagter og lignende, men pludselig sørgede han for at pigerne kom i søndagsskole med ham selv som søndagsskoleleder. Han begyndte også at deltage i missionsarbejde i de landsbyer, pigerne på hjemmet kom fra. Vi har i bestyrelsen, når vi ser tilbage, kun grund til at være taknemmelige over, at Arun blev leder af Pigehjemmet. Fra de gamle bestyrelsesreferater kan jeg se, at der var mange betænkeligheder ved at lade Arun bliver leder, og der var nogle, der direkte advarede mod det. Lykkeligvis var vi i bestyrelsen afventende og ville ikke foretage os noget overilet. Kort om årets drift Det er nu snart 13 år siden, at Arun kom til Kherwara. Og meget er sket. For 13 år siden var der 46 piger på hjemmet. Sidste skoleår var der 96. Der er nu 80 på grund af manglende plads til flere. Det er jo Pigehjemmet i Kherwara, som er vor hovedopgave. Det er også der, vi sender stort set alle vore penge hen. Men vi har også haft et stort arbejde i Pakistan. På et tidspunkt var det der, missionens hovedarbejde var. Først med Ralf Pedersen og siden med Søren Bruun. Vi har stadig forbindelse med Pakistan. Og vi har netop haft den glæde, at kunne sende ca. kr ,00 til drengeskolen i Mirpurkhas. De stod og manglede penge til bøger, uniformer og andre fornødenheder. Vi udbad os

6 et regnskab for at se, hvordan den økonomiske situation så ud. Vi fik et regnskab tilsendt, og jeg sendte det videre til Søren Bruun, som i sin tid som vor missionær derude, var med til at oprette drengeskolen. Søren Bruun havde ligesom vi ingen indvendinger mod regnskabet, men han kunne se, at hostel coordinatoren, som det hedder, var en gammel elev fra skolens første tid: Amir Augustin. Det er godt at se, at arbejdet bærer frugt. Vi har igen i år støttet fire forældreløse pigers skolegang på en pigekostskole i Hyderabad i Pakistan. Hannehouse hedder skolen, opkaldt efter Ralf Pedersens hustru Hanne. Det var Ralf Pedersen, som var med til at oprette denne skole. De fire piger mistede deres forældre under en brand, og vi blev spurgt, om vi ville betale for deres ophold på kostskolen. Det var ikke svært at tage den beslutning. Lektietime på pigehjemmet i Kherwara Året der gik i bestyrelsen Siden sidste årsmøde er der også sket en del herhjemme. Jeg vil først nævne, at Peter Høyerup har sagt ja til at blive medlem af bestyrelsen. Det skete den 21. januar i år. Vi er taknemmelig for, at Peter Høyerup vil påtage sig det arbejde, det indebærer at være bestyrelsesmedlem. Vi har nu i løbet af nogle år fået fire nye bestyrelsesmedlemmer: Christian Sørensen, Anders Bo Jørgensen, Louise Lindberg og nu Peter Høyerup. Et nyt medlem er på vej: Jørn Lindberg, som vi tidligere har opfordret til at komme med. Vi er taknemmelige over, at du også vil være med og bære med, Jørn! Det er nu 15 år siden, at jeg blev formand. Det skete den 22. august 1997 og samtidig blev Johannes Højen kasserer efter Arne Sørensen, som jo døde den 16. september Det er snart 3 år siden, vi tog afsked med Arne Sørensen fra Eliaskirken i København den 24. september Vi savner ham stadig. For nogle år siden besluttede Johannes Højen og jeg, at vi ville gå samtidig, og for nogen tid siden meddelte vi bestyrelsen, at vi ville trække os fra vore tillidsposter. Bestyrelsen har taget vor meddelelse til efterretning, og det er vi taknemmelige for. Vi har ordnet det sådan, at jeg indtil videre overtager kassererposten efter Johannnes Højen.

7 Tilbageblik over de sidste 15 års arbejde og skuen fremad Der er sket meget på disse 15 år. En væsentlig ting er, at vi har fået Arun overbevist om, at det er ham, som skal lede Pigehjemmet, og at Pigehjemmets bestyrelse ikke er i Danmark, men er Bombay Trust, som har ansat Arun som leder, og som også ejer compounden. Det har medført, at vi er et støtteselskab, og at det for eksempel ikke er os her i Danmark, der skal fastsætte lønningerne til de ansatte, eller tage beslutning om reparation og vedligeholdelse af bygninger m.v. Det er en næsten umulig og urimelig situation at være i, at skulle være bestyrelse for en institution, som ligger km væk. (Det er i det mindste afstanden i fugleflugtslinje fra Bramming til Kherwara.) Men det var faktisk situationen for 15 år siden, hvor vi skulle tage beslutning om næsten alt på Pigehjemmet. En anden vigtig ting, som er sket i denne tid, var, at vor tidligere formand, pastor Svend Aage Kristoffersen fik os med i en genbrugsforretning i Hvalpsund i Vesthimmerland. Vi er meget taknemmelige for den støtte, vi får fra Hvalpsund, og vi vil her gerne sige en stor tak til alle de frivillige i Hvalpsunds genbrugsbutikker, som så uegennyttigt og med et stort hjerte for andre er med til at gøre en stor forskel for bl.a. de piger, som bor på hjemmet i Kherwara. Stor tak! Mange tak! En tredje ting, som også skal nævnes er det, vi kan kalde vort samarbejde med menighederne i Pedersborg og Bromme ved Sorø. Vi er meget taknemmelige over, at menighederne i den grad har taget vort arbejde til hjerte, og vi vil også sende vor store tak til alle de i Pedersborg og Bromme, som så gavmildt støtter vort arbejde. Stor tak! Mange tak! Og så skal der også lyde en stor tak til alle dem, som spredt ud over landet, støtter vort arbejde, undertiden med ret store gavebeløb. Stor tak! Mange tak! At modtage så mange og store gaver forpligter, og vi gør i bestyrelsen vort yderste for at bruge gaverne, som de er tiltænkt: til selve missionsarbejdet. Vor revisor har i flere år i træk fortalt os, at vi er et af de selskaber, som har de mindste administrationsomkostninger. Det er vi glade Pigerne på vej hjem fra skole

8 for at høre, og glad over at kunne sige. Der er dog udgifter, vi ikke kan gøre ret meget ved: udgifterne til bladet og udgifterne til revision. Det er store og tunge udgifter. Men de er nødvendige. En fjerde ting, som også bør nævnes her er vort volontørarbjede. Vi har netop for et par dage siden, den 5. september sendt to nye volontører af sted til Kherwara, Betina Juhl Jensen og Tine Engrob. De har begge præsenteret sig i det sidste nummer af Kherwara Missionens Budbringer. Vi ved, at der forestår vore volontører mange spændende oplevelser og opgaver, og at de kommer hjem, ikke kun med en større horisont men sikkert også på flere måder som anderledes mennesker. Vi ved også, at den første tid på hjemmet opleves som lidt af et kulturchok. Der er så meget, der er helt anderledes. Der tænkes anderledes og der handles anderledes. Og man har bare lyst til ar rejse hjem igen. Men holder man ud, får man oplevelser for livet. Men også for pigerne og de ansatte på hjemmet betyder volontørerne meget. Det er en stor oplevelse for pigerne, at møde andre unge, om ikke piger, så dog kvinder, fra en anden kultur, men dog med den samme tro på Gud og vor Herre Jesus. Et sådant møde betyder mere end mange kan forestille sig. Vore volontører bliver ofte til forbilleder Tine og Betina på skolebænken for pigerne på hjemmet. Og det er ikke dårligt at have gode forbilleder. I denne forbindelse vil jeg også nævne, at der er nedsat et volontørudvalg under ledelse af Anders Bo Jørgensen. Dette udvalg har udstukket nye og tidssvarende retningslinjer for volontørarbejdet, og jeg er sikker på, at udsendelsen af egnede volontører kommer til at fylde mere i vort arbejde end hidtil. Så meget om arbejdet ude og hjemme. Udfordringer og vor mission Vi står i Kherwaramissionen med en stor opgave: at skulle finde nye venner. Venner, som måske ikke så meget vil støtte os, men som vil være venner med pigerne på hjemmet i Indien. Og som vil hjælpe der, hvor der er brug for hjælp; som vil være med til at løfte i det mindste nogle få

9 menneskesjæle ud af den fattigdom, de er født ind i, og som hverken de selv eller deres forældre kan gøre ret meget ved, og som også vil lænke disse menneskesjæle i fattigdom med alt, hvad det indebærer i et samfund som Indien. Indien er et samfund på vej op. Middelklassen bliver større og får flere penge. Men, som jeg kan se det, indebærer det også, at de fattige bliver endnu fattigere. Sådan må det gå i et samfund som det indiske, hvor enhver i enhver henseende er sin egen lykkes smed. Og har du penge, så kan du få, og har du ingen, så kan du gå. Det er reinkarnationstroen, der hersker i det indiske samfund. Du får det liv, du har fortjent. Vi, som kender vor Herre Jesus, ved, at dette ikke passer. Vi ved også, at vi kan være med til at forvandle et menneskeliv. Ved at give et lille menneskebarn det, det behøver for at bryde de grænser, som dets opvækst ellers ville sætte for det. Et ophold på pigehjemmet kan være med til at bryde grænser, både menneskeligt og religiøst. En af de største gaver, pigerne på hjemmet kan få, er at reinkarnationstroen går til grunde ved troen på Guds kærlighed i vor Herre Jesus. En anden stor gave er at kunne gå i skole, lære at læse, skrive og regne og få viden om verden omkring os. Det er det, som vi har for øje i Kherwara-missionen, og tak til alle jer, som vil støtte op omkring dette. Jan Bjerregaard

10 At være tro i det små (af Anders Bo Jørgensen) Har man været forbi vores hjemmeside vil man have set ovenstående logo et logo, som også vil være at finde i de følgende numre af dette blad. Logoet forestiller to børn i en dråbe. En dråbe. Én enkelt dråbe. Når jeg tænker på vores arbejde med at drive pigehjemmet i Kherwara (og støtte hjemmene i Pakistan), kan jeg af og til blive lidt mismodig. Hvad nytter vores beskedne indsats i sammenligningen med den massive fattigdom som konfronterer os i mødet med den tredje verden eller bare uden for vores egen dør? Er det egentlig ikke blot en dråbe i havet? Optimisten i mig, vil dog påpege, at selv havet består af dråber. Mange dråber! Derfor kom jeg i tanke om et bibelvers fra én af Jesu sidste lignelser: Hans herre sagde til ham: Godt, du gode og tro tjener; du har været tro i det små, jeg vil betro dig meget. Gå ind til din herres glæde! (Mat 25,21) Verset er taget fra lignelsen om de betroede talenter. Alt for ofte bruger man meget tid og krudt på at fortolke hvad disse talenter repræsenterer og om den dovne tjeners tragiske skæbne. Måske burde lignelsen i stedet hedde om at have den rette mentalitet. For mig at se, er Jesu pointe med lignelsen, at fremhæve de to gode tjeneres mentalitet og deres handlen derefter: De var tro i det små. Lignelsen får mit ambitionsniveau ned på jorden og i øjenhøjde med min næste mine nærmeste. At Guds Rige starter lige der, hvor jeg påtager mig ansvaret for dem og det, som Gud har betroet mig: Min familie, mine naboer, kollegaer, venner og også pigerne i Kherwara, hvis livsvej med tiden også er flettet sammen med min. Derfor giver det stadig god mening at støtte og arbejde for at ændre tingenes tilstand, så at det bliver andre til gavn og Gud til ære. Vi ændrer måske ikke hele verden i Dansk Kherwara Mission, men vi kan ændre verden for de enkelte piger, som Gud har betroet os i Danmark at tage vare på. Og mange og vedvarende dråber kan som bekendt slibe den skarpeste klippe rund og glat

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER Herren har kaldet dig og gør dig til hedningelys Nr. 3 Efterår 2010 66. Årgang Fra årsmødet 2010 i København Sømandshjemmet Bethel i Nyhavn, hvor den første del af årsmødet

Læs mere

Kherwara Missionens. budbringer. Kherwara Missionens. Årsmøde

Kherwara Missionens. budbringer. Kherwara Missionens. Årsmøde Kherwara Missionens budbringer Nr. 3 Efterår Kherwara Missionens Årsmøde 69. årg. Kære læsere En dejlig lang, varm og lys sommer er nu afløst af et begyndende efterår med de første falmende blade, kolde

Læs mere

DANSK KHERWARA MISSION

DANSK KHERWARA MISSION DANSK KHERWARA MISSION NR. 1 FORÅR 2015 71. ÅRG. Kære Læsere Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser ogbudgetter. Sådan skriver Benny Andersen i sin sang om forårssolen. REGNSKAB Også

Læs mere

budbringer Kherwara Missionens Nr. 2 Sommer 69. årg. Sommer Årsmødet står for døren Og afholdes:

budbringer Kherwara Missionens Nr. 2 Sommer 69. årg. Sommer Årsmødet står for døren Og afholdes: Kherwara Missionens budbringer Nr. 2 Sommer 69. årg. Sommer Årsmødet står for døren Og afholdes: Lørdag d. 24. august fra kl. 11-15 i Brejning ved Vejle Se bagsiden Kære læsere Sommeren står for døren

Læs mere

70 ÅRS JUBILÆUM. Kherwara missionens budbringer. Ralf - Pigehjemmets pioner NYT fra pigehjemmet Andagt - Ånden er mægtig LÆS OM: - se bagsiden

70 ÅRS JUBILÆUM. Kherwara missionens budbringer. Ralf - Pigehjemmets pioner NYT fra pigehjemmet Andagt - Ånden er mægtig LÆS OM: - se bagsiden Kherwara missionens budbringer 70 ÅRS JUBILÆUM - se bagsiden LÆS OM: Ralf - Pigehjemmets pioner NYT fra pigehjemmet Andagt - Ånden er mægtig Billeder: Øverst, pigehjemmet. Nederst, Ralf Pedersen nr. 2

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005 Bibelen - Guds ord Joh.20.30-31. Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn,

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til 2009 [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til JOBAVIS! hoveddokumentet. Den er ofte justeret til venstre eller højre på siden eller i toppen eller bunden. Brug fanen Tekstboksværktøjer

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

BDMNYT TEMA: OM AT GIVE. BRøDReMenigheDenS DanSke MiSSion EN KÆRLIGHED SOM HOLDER ALLE HAR BRUG FOR JESUS. #3/2015 172. årgang

BDMNYT TEMA: OM AT GIVE. BRøDReMenigheDenS DanSke MiSSion EN KÆRLIGHED SOM HOLDER ALLE HAR BRUG FOR JESUS. #3/2015 172. årgang # 172. årgang BRøDReMenigheDenS DanSke MiSSion TEMA: OM AT GIVE EN KÆRLIGHED SOM HOLDER ALLE HAR BRUG FOR JESUS 3 BDMnyt udgives af Brødremenighedens Danske Mission REDAKTØR FORMAND jørgen Bøytler tlf.

Læs mere

Børn og ældre kommer hinanden ved

Børn og ældre kommer hinanden ved Børn og ældre kommer hinanden ved Hanne Storebjerg og Lise-Lotte Nielsen Samvirkende Menighedsplejer 2005 2 Indholdsfortegnelse: Forord... 5 Vi er i gang... 6 Sofies historie... 8 Malenes historie... 9

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 Indenlandsk Sømandsmission E-mail: info@somandsmissionen.dk Hjemmeside: www.somandsmissionen.dk Hermed udsendes 14. årgang af Indenlandsk Sømandsmissions Årbog.

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay.

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

MAGASINET Nr. 94 September 2014 126. årgang

MAGASINET Nr. 94 September 2014 126. årgang MAGASINET Nr. 94 September 2014 126. årgang Nyt fra Det Danske Missionsforbund Hvor er Jesus henne? Værdidebat i MBU Udvikling og samarbejde i DDM Jubilæumsår for Thailand Voluntører til Ghana Vagtskifte

Læs mere