Der søges dispensation i forbindelse med LIFE REDCOHA, som har til formål at hjælpe den vestjyske kystnatur i udvalgte Natura2000-områder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der søges dispensation i forbindelse med LIFE REDCOHA, som har til formål at hjælpe den vestjyske kystnatur i udvalgte Natura2000-områder."

Transkript

1 Plan- og Miljøafdelingen 7. januar 2016 BrevID.: Medarbejder: jla Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 i forbindelse med LIFE REDCOHA til bekæmpelse af rynket rose og etablering af erstatningsbeplantning i Vangså Thisted Kommune ansøger hermed om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3, beskyttede naturtyper mv., til bekæmpelse af rynket rose (rosa rugosa) og etablering af erstatningsbeplantning i Vangså. Projektet er led i EU-projektet LIFE REDCOHA. Projektet omfatter hele Vangså by, herunder vejene Skjærbakken, Tingbakken, Hvidbakken og Tvedsrimme, og består af fjernelse af rynket rose på sandede jorde ved sprøjtning, tildækning eller nedgravning, samt efterfølgende tilplantning på en del af området. Projektområdet er sammenlagt ca. 78 ha stort, mens det samlede areal af rynket rose er 1,6 ha fordelt på 34 matrikler, heraf er 27 matrikler enten helt eller delvist omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3, henholdsvis som hede, eng og/eller mose. Der er hentet lodsejeraccept fra alle lodsejere. En matrikel- og lodsejerliste med alle matrikler, der er omfattet af Naturbeskyttelsesloven, er vedhæftet som bilag I. Et oversigtskort over hele projektområdet er vedhæftet som bilag II. Projektbeskrivelse Der søges dispensation i forbindelse med LIFE REDCOHA, som har til formål at hjælpe den vestjyske kystnatur i udvalgte Natura2000-områder. Det ansøgte areal er en del af Natura2000-område nr. 25, Vangså Hede. Der findes følgende habitatnaturtyper i området: 2130 Grå/grøn klit, 2140 Klithede og 2120 Hvid Klit. Alle sammen vurderet til at have en god tilstand. Dog er området i stor udstrækning truet af tilgroning med rynket rose, som spreder sig hurtigt ved frø- og vegetativ spredning og er derfor svær at udrydde. Bekæmpelsen sigter imod at dæmpe spredning af planten og derved mindske dens negative påvirkninger, som udkonkurrering af den hjemmehørende flora på klitheden.

2 Rynket rose ønskes bekæmpet enten kemisk med sprøjtemidler eller mekanisk ved afdækning eller ved opgravning. Projektet ønskesplanlagt som et forsøg for at finde ud af, hvilken metode der virker bedst i forhold til rosebekæmpelse. Der skal løbende laves dokumentation af bekæmpelsens effekt og ved afslutning af projektet skal der udarbejdes en rapport. Metoderne er nærmere beskrevet under afsnittet Metoder til bekæmpelse af rynket rose. Erstatningsbeplantning Projektets gennemførelse afhænger for visse ejendomme af om lodsejer kan få erstatningsbeplantning for de bekæmpede roser. Ud af det 27 ansøgte matrikler er der 11, hvor erstatningsbeplantningen ønskes på beskyttet natur. Plantevalget sker ud fra aftalen mellem lodsejer og entreprenør. Der kan vælges imellem følgende plantearter: Navn Klit-rose Æble-rose Blågrøn rose Hunde-rose Havtorn Krybende pil Engriflet hvidtjørn Stilk-eg Skovfyr Tørst Latinsk navn Rosa pimpinellifolia Rosa rubiginosa Rosa dumalis Rosa canina Hippophaë rhamnoides Salix repens Crataegus monogyna Quercus robur Pinus sylvestris Frangula alnus Plantevalget tilpasses desuden den omkringliggende bevoksning eller bebyggelse. Hvor der ikke, inden for en rimelig afstand findes anden vedopvækst, bortset fra dværgbuske, plantes der ikke. Der foretages således en vurdering af om de enkelte beplantninger passer ind i landskabet. Se nærmere bilag III med kort over erstatningsbeplantning. Erstatningsbeplantningen skal være med til at opretholde og eventuel forhøje biodiversiteten, idet et plantevalg med arter, der er såvel hjemmehørende og karakteristiske for naturtypen, vil have potentiale til at blive levested for naturtypens karakteristiske dyrearter. Adgangsveje Angående adgangsveje til arbejdsområderne, så ligger de fleste matrikler i direkte forbindelse med allerede etablerede offentlige veje, som vil fungere som adgangsveje. På matr.nr. 1o, 6m, 1n og 11a findes der rosenbuske som ligger i klitlandskab og som ikke er tilgængeligt fra etableret vej. I tilfælde af, at der skal køres på disse matrikler forpligtes entreprenøren til; at der anvendes den korteste rute at tage hensyn til områdets terræn, at der tages hensyn til registrerede bilag IV arter og at der vælges maskineri med hensigtsmæssige bælter eller hjul afhængigt af maskintypen. For at komme til de nævnte matrikler skal de nærmeste etablerede veje benyttes. Vejene kan ses på kortene i bilag V.

3 Ansøgningens omfang Det samlede areal med rynket rose, der står på 3- områder og ønskes bekæmpet, udgør ca. 0,8 Ha. Arealet, hvor der ønskes erstatningsbeplantning, udgør sammenlagt ca. 0,1 Ha. Fordeling af rynket rose og erstatningsbeplantning på det enkelte matrikler kan ses i tabellen i bilag I. Metoder til bekæmpelse af rynket rose Hvilken metode der bruges på hvilken matrikel er en beslutning mellem entreprenør og lodsejer. Metoderne, der kan vælges imellem, er beskrevet nedenunder. På oversigtskortet (bilag II) er der angivet med en farvekode hvilke metoder lodsejerne tilladerpå deres grunde. Kemisk bekæmpelse Sprøjtningen ønskes udført manuelt med enten rygsprøjte eller ATV, hvor man ved sidstnævnte kører midlet ud til hver busk. Som udgangspunkt skal det være sprøjtning af stående buske om foråret. Der tages dog forbehold for, at nogle buske kan være for høje til, at det er arbejdsmiljømæssigt forsvarligt at sprøjte dem som stående. I dette tilfælde ønskes planten nedskåret i første omgang og så stødsmurt om efteråret. Nedskæringen ville foregå manuelt med en buskrydder eller maskinelt med knuser. Præparatet, der ønskes anvendt til sprøjtning, er Glyphosat i en 2%-opløsning. Afdækning Buskene skæres ned i jordhøjde og de nedskårende buske fjernes fra området eller knuses maskinelt. Bagefter skal hver busk tildækkes med en bufferzone omkring på min. 1 meter. Materialet til afdækning ønskes enten at være fiber-eller en plastikdug. Opgravning/nedgravning Opgravningen ønskes udført således, at hele busken, rodsystemet, samt en bufferzone på en meter omkring hver busk opgraves, og at plantedele derefter graves ned og tildækkes med mindst 1,5 meter jord, tilsvarende den jord, der graves i. Angående gravedybden så skal arbejdsområdet, efter ifyldning af plantematerialet og tildækningsjord, være på samme niveau som de omkringliggende arealer. Naturbeskyttelseslovens 3 Jf. Naturbeskyttelseslovens 3 er der forbud mod tilstandsændringer på beskyttede naturtyper. Idet bekæmpelsen af rynket rose, uanset hvilken metode der bruges, samt plantning af erstatningsplanter vil påvirke arbejdsområderne er der tale om en tilstandsændring. Det vurderes at det ansøgte vil være med til at forbedre naturtilstanden i hele Vangså, idet den invasive art rynket rose hæmmes i at sprede sig yderligere i området. Der henvises til at projektområdet i forvejen er stærkt påvirket af menneskelig aktivitet og forstyrrelse, idet projektet foretages i et sommerhusområde.

4 Anden lovgivning på området Dele af projektarealet er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 8, klitfredning. Der blev søgt om dispensation fra klitfredningen d. 13. november Sagen er ikke afgjort på nuværende tidspunkt. Derudover er hele projektområdet en del af Natura2000-område nr. 25, Vangså Hede, og af EFfuglebeskyttelsesområdet SPA Hvis der er behov for yderlige oplysninger er du velkommen til at kontakte: John Patuel Hansen (Telefon: / jph@thisted.dk), Kristian Rønnow Nielsen (Telefon: / krn@thisted.dk ) eller Jarik Läufer (Telefon: / jla@thisted.dk ) Med venlig hilsen Jarik Läufer Skov- og landskabsingeniørstuderende Bilag: Bilag I Matrikler og lodsejere (tabel) Bilag II Oversigtskort over projektområdet Bilag III Oversigtskort over erstatningsbeplantning Bilag IV Matrikelkort med NBL 3 Bilag V Adgangsveje: Matr.nr. 1o, 6m, 1n og 11a Bilag VI Oversigtskort med EF- Habitatnatur og EF- Fuglebeskyttelsesområde Bilag VII Oversigtskort med NBL 8, klitfredning

5 Matr.nr. Ejerlav Beliggenhed 3 - Naturtype Erstatningsbeplantning som er omfattet af NBL 3 omfattet rynket rose [m2] omfattet erstatningsbeplantning [m2] 1a Vangså, Vang Hvidbakken 18 Hede Nej b Vangså, Vang Hvidbakken 21 Eng Nej n Vangså, Vang Hvidbakken 18 Hede/Mose Nej o Vangså, Vang Hvidbakken 18 Hede Nej i Vangså, Vang Hvidbakken 45 Mose Nej m Vangså, Vang Skjærbakken 1 Hede Nej n Vangså, Vang Hvidbakken 37 Mose Nej a Vangså, Vang Hvidbakken 14 Hede Nej ac Vangså, Vang Tingbakken 17 Hede Ja ah Vangså, Vang Tingbakken 37 Hede Ja am Vangså, Vang Tingbakken 18 Hede Ja aq Vangså, Vang Tingbakken 22 Hede Nej ar Vangså, Vang Tingbakken 8 Hede Nej h Vangså, Vang Hvidbakken 10 Hede Nej n Vangså, Vang Hvidbakken 6 Hede Nej v Vangså, Vang Tingbakken 28 Hede Nej y Vangså, Vang Tingbakken 19 Hede Ja 3 3 8c Vangså, Vang Skjærbakken 35 Hede Ja d Vangså, Vang Skjærbakken 57 Hede Ja d Vangså, Vang Hvidbakken 34 Hede/Eng Nej c Vangså, Vang Tvedsrimme 1 Hede Nej k Vangså, Vang Tvedsrimme 15 Hede Nej c Vangså, Vang Skjærbakken 39 Hede Ja d Vangså, Vang Skjærbakken 49 Hede/Eng Ja f Vangså, Vang Hvidbakken 26 Hede Ja h Vangså, Vang Skjærbakken 47 Hede Ja Bilag I Matrikler og lodsejere (tabel)

6 Bilag II Oversigtskort over projektområdet Farvekoderne angiver hvilke metoder lodsejerne har tilkendegivet er i orden på deres ejendomme.

7 Bilag III Oversigtskort over erstatningsbeplantning

8 Bilag IV Matrikelkort med NBL 3 Oversigtskort

9 4.01 Matr.nr. 1a Bekæmpelsesmetode: mekanisk

10 4.02 Matr.nr. 1b Bekæmpelsesmetode: helst mekanisk

11 4.03 Matr.nr. 1n Bekæmpelsesmetode: mekanisk

12 4.04 Matr.nr. 1o Bekæmpelsesmetode: mekanisk

13 4.05 Matr.nr. 6i Bekæmpelsesmetode: alle metoder

14 4.06 Matr.nr. 6m Bekæmpelsesmetode: alle metoder

15 4.07 Matr.nr. 6n Bekæmpelsesmetode: helst mekanisk

16 4.08 Matr.nr. 7a Bekæmpelsesmetode: alle metoder

17 4.09 Matr.nr. 7ac Bekæmpelsesmetode: helst mekanisk og alle metoder

18 4.10 Matr.nr. 7ac Erstatningsbeplantning

19 4.11 Matr.nr. 7ah Bekæmpelsesmetode: alle metoder

20 4.12 Matr.nr. 7ah Erstatningsbeplantning

21 4.13 Matr.nr. 7am Bekæmpelsesmetode: alle metoder

22 4.14 Matr.nr. 7am - Erstatningsbeplantning

23 4.15 Matr.nr. 7aq Bekæmpelsesmetode: alle metoder

24 4.16 Matr.nr. 7ar Bekæmpelsesmetode: mekanisk og alle metoder

25 4.17 Matr.nr. 7h Bekæmpelsesmetode: alle metoder

26 4.18 Matr.nr. 7n Bekæmpelsesmetode: alle metoder

27 4.19 Matr.nr. 7v Bekæmpelsesmetode: alle metoder

28 4.20 Matr.nr. 7y Bekæmpelsesmetode: alle metoder

29 4.21 Matr.nr. 7y Erstatningsbeplantning

30 4.22 Matr.nr. 8c Bekæmpelsesmetode: alle metoder

31 4.23 Matr.nr. 8c Erstatningsbeplantning

32 4.24 Matr.nr. 9d Bekæmpelsesmetode: mekanisk

33 4.25 Matr.nr. 9d Erstatningsbeplantning

34 4.26 Matr.nr.10d Bekæmpelsesmetode: kemisk

35 4.27 Matr.nr. 11a Bekæmpelsesmetode: alle metoder

36 4.28 Matr.nr. 11a Erstatningsbeplantning

37 4.29 Matr.nr.14c Bekæmpelsesmetode: alle metoder

38 4.30 Matr.nr. 14k Bekæmpelsesmetode: helst mekanisk

39 4.31 Matr.nr. 15c Bekæmpelsesmetode: kemisk

40 4.32 Matr.nr. 15c Erstatningsbeplantning

41 4.33 Matr.nr. 15d Bekæmpelsesmetode: Mekanisk

42 4.34 Matr.nr. 15d Erstatningsbeplantning

43 4.35 Matr.nr. 15f Bekæmpelsesmetode: alle metoder

44 4.36 Matr.nr. 15f Erstatningsbeplantning

45 4.37 Matr.nr. 15h Bekæmpelsesmetode: alle metoder

46 4.38 Matr.nr. 15h Erstatningsbeplantning

47 Bilag V Adgangsveje: Matr.nr. 1o, 6m, 1n og 11a Adgangsvej (rød linje) til matr.nr. 1o, 6m og 1n, Vangså, Vang Adgangsvej (rød linje) til matr.nr. 11a, Vangså, Vang

48 Bilag VI Kort over EF-Habitatnatur og EF-Fuglebeskyttelsesområde EF - Habitatnatur er markeret med grøn skravering EF Fuglebeskyttelsesområde er markeret med pink skravering

49 Bilag VII Oversigtskort med NBL 8, klitfredningen Klitfredningslinjen er markeret med orange skravering

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig.

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig. Thisted Kommune, Teknisk Forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Att. Kristian Rønnow Nielsen Plan- og Miljøafdelingen 28. april 2016 BrevID.: 2249891 Medarbejder: mpt Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Bekæmpelse af Rynket Rose i Vangså. Oplæg ved: Biolog Karin Ølgaard Madsen Skovfoged John Patuel Hansen

Bekæmpelse af Rynket Rose i Vangså. Oplæg ved: Biolog Karin Ølgaard Madsen Skovfoged John Patuel Hansen Bekæmpelse af Rynket Rose i Vangså Oplæg ved: Biolog Karin Ølgaard Madsen Skovfoged John Patuel Hansen 1 Restoration of Danish Coastal Habitats (REDCOHA) remote sensing på ca 11.000 ha med det formål at

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Vangså Hede Natura 2000-område nr. 25 Habitatområde H25 Fuglebeskyttelsesområde F18 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen Vurdering af påvirkning på Natura 2000 og på bilag IV-arter Foreløbig vurdering Projektbeskrivelse:

Plan- og Miljøafdelingen Vurdering af påvirkning på Natura 2000 og på bilag IV-arter Foreløbig vurdering Projektbeskrivelse: Plan- og Miljøafdelingen 28. april 2016 BrevID.: 2257223 Medarbejder: mpt Vurdering af påvirkning på Natura 2000 og på bilag IV-arter Foreløbig vurdering Habitatbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 408

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

Hybenroseprojektet, Vangså Referat af borgermøde 1. august 2014

Hybenroseprojektet, Vangså Referat af borgermøde 1. august 2014 Hybenroseprojekt, Vangså Side 1 af 7 Hybenroseprojektet, Vangså Sted: Jette og Ole Andersen, Skjærbakken 17, 7700 Thisted Referent: Sten Melson Referat version: 2, 7. august 2014 Deltagere: Jette og Poul

Læs mere

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter Naturstyrelsen Thy Søholt vej 6 Thisted Att. Cornelia Maj Christensen Natur J.nr. nst-352-00005 Ref. MAQUI Den 3. februar 2017 Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27.

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N43 Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Natursagsbehandler Keld Koustrup Sørensen samt landbrugssagsbehandler Marianne Heilskov

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Industrivej 2 4683 - Rønnede Rydning af opvækst

Læs mere

Ejerforeningen Vorupør Klit. Generalforsamling 2015

Ejerforeningen Vorupør Klit. Generalforsamling 2015 Ejerforeningen Vorupør Klit. Generalforsamling 2015 Sted: Depotet Tid: Lørdag den 04. april 2014, kl. 10.00 til ca. 10.55 Referent: Chr Kubel Til stede fra bestyrelsen: Annemarie Hyllgaardhus Christian

Læs mere

Ann-Marie Karlsen Bo Emil Rytter Karlsen Oddesundvej 26 Humlum

Ann-Marie Karlsen Bo Emil Rytter Karlsen Oddesundvej 26 Humlum POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Ann-Marie Karlsen Bo Emil Rytter Karlsen Oddesundvej 26 Humlum 7600 Struer Landzonetilladelse til

Læs mere

Beskyttet natur i Danmark

Beskyttet natur i Danmark Beskyttet natur i Danmark TEKNIK OG MILJØ 2016 Beskyttet natur i Danmark HVORDAN ER REGLERNE OM BESKYTTET NATUR I DANMARK? På beskyttede naturarealer de såkaldte 3-arealer er det som udgangspunkt forbudt

Læs mere

Dispensation til rydning af vedplanter på hede på matr. 692 og 739 Brøns ejerlav, Brøns

Dispensation til rydning af vedplanter på hede på matr. 692 og 739 Brøns ejerlav, Brøns Miljø og Natur Niels Lund Frifeltvej 42 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-49-18 Ks: LSJ 20. februar 2019 Dispensation til rydning af vedplanter på hede

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2 TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9828 2828 www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Kiersvej 4, 7451 Sunds Matrikel nr.: 1C, Røjen By, Sunds Tilladelse

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Lild Strand og Lild Strandkær Natura 2000-område nr. 44 Habitatområde H185 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 for Natura

Læs mere

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose TAMU Vitskøl Jørn Bloch Viborgvej 460 9681 Ranum Sendt til joern.bloch@tamu.dk Dato: 13. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-22-18 Per E.

Læs mere

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Udkast til politisk 1.

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Udkast til politisk 1. Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Udkast til politisk 1. behandling Husby Klit Natura 2000-område nr. 74 Habitatområde H197 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Udgiver: Holstebro

Læs mere

3. Rydningen skal foregå uden for fuglenes yngleperiode, dvs. i perioden 1. august 1. april.

3. Rydningen skal foregå uden for fuglenes yngleperiode, dvs. i perioden 1. august 1. april. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Mette S Rasmussen Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Mette Kirkebjerg Due Telefon direkte 76 16 51 30 E-mail mkdu@esbjergkommune.dk

Læs mere

Bekæmpelse af rynket rose I

Bekæmpelse af rynket rose I Videntjenesten > Park og Landskab > Landskabspleje og naturgenopretning > Generelt > 06.00-35 Dato: 25-09-2014 Videnblad nr. 06.00-35Emne: Generelt Bekæmpelse af rynket rose I Rynket rose spreder sig invasivt

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Dispensation til slåning af rynket rose på Rosenvold Hage, matr. 1a, Rosenvold Hgd., Stouby

Dispensation til slåning af rynket rose på Rosenvold Hage, matr. 1a, Rosenvold Hgd., Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Rosenvold Gods Rosenvoldvej 21 7140 Stouby Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-18-15 1.7.2015 Dispensation

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Sådan håndterer kommunerne bilag IV-arter. Af Bo Levesen, Vejle Kommune

Sådan håndterer kommunerne bilag IV-arter. Af Bo Levesen, Vejle Kommune Sådan håndterer kommunerne bilag IV-arter Af Bo Levesen, Vejle Kommune NATURA2000 netværket Internationale naturbeskyttelsesområder habitatområder fuglebeskyttelsesområder Ramsarområder Habitatdirektivets

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Plejeplan for Lille Norge syd

Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplanen er udarbejdet for en femårig periode (2008-2013) Plejeplanen skal sikre, at arealet plejes i henhold til fredningens formål Miljø- og naturafdelingen, Teknik-

Læs mere

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej 5 8410 Rønde Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 05-10-2016 / 01.03.03-P19-13-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Plantetyper og plantevalg

Plantetyper og plantevalg Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 Århus, den 14. Sep. 2011 Plantearbejder, Ny motorvej mellem Brande og Give Beplantningen langs den nye motorvej spiller en stor rolle for trafikanterne.

Læs mere

Afgørelse om at projektet ikke kræver miljøvurdering

Afgørelse om at projektet ikke kræver miljøvurdering TEKNIK OG MILJØ Til interessenter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal +4596288036 ngojs@herning.dk www.herning.dk Afgørelse om at projektet ikke kræver miljøvurdering

Læs mere

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer Borupgaard Gymnasium Lautruphøj 9 2750 Ballerup Sendt den 3. oktober 2018 til rådgiver Christian Engelhard Olsen på adressen: christian.engelhard.olsen@gfadm.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750

Læs mere

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id Odderkystens fællesråd Sendt til nubugge@gmail.com Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Dispensation til opsætning af træbænke i beskyttet natur Odder Kommune meddeler dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

På den baggrund vurderes det ikke muligt at opnå dispensation fra fredningerne til etablering af et nyt byområde.

På den baggrund vurderes det ikke muligt at opnå dispensation fra fredningerne til etablering af et nyt byområde. Bilag 8 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 16. august 2018 Notat om fredning og natur på Amager Fælleds sydlige del - udvidet område Sagsnr. 2017-0393605 Dokumentnr.

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015 Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Natura 2000-planlægning Side 5 i Natura 2000 planen: EU s Natura 2000-direktiver (Fuglebeskyttelses- og Habitatdirektiverne)

Læs mere

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Høringspart Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra Finn V. Jensen, Klapleddet 4, 6470 Sydals om ændring

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2017

Natur- og Stipuljen 2017 Natur- og Stipuljen 2017 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2017 en pulje, hvor private, organisationer

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 74, Husby Klit Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og på Naturstyrelsens

Læs mere

retableringsplan for matr.nr. 5ao Tebbestrup By, Haslund af 27. november 2017 se

retableringsplan for matr.nr. 5ao Tebbestrup By, Haslund af 27. november 2017 se Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 29-10-2018 / 01.03.03-P19-103-17 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til terrænregulering til slutregulering

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Sendes pr mail til: BirgitteHan@htk.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00004 Ref. APJEN Den 18. november 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden

Læs mere

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig.

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig. POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Struer Kommune Rådhuset Østergade 11 7600 Struer Att. Flemming Jørgensen v. Teknisk Drift og Anlæg

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af vandhul

Landzonetilladelse til etablering af vandhul Peter Muller Larsen Ellelausvej 17 8660 Skanderborg e-mail: petermullerlarsen@gmail.com Dato: 9. september 2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-5041-16 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering Projektet berører følgende

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo

Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Indholdsfortegnelse Vejledning til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo... 1 Pas på... 1 Bekæmpelsesmetoder... 2 Rodstikning med spade... 2 Græsning... 2 Afdækning...

Læs mere

Bilag 1 -Naturnotat. Besigtigelse af overdrev i Toftun Bjerge

Bilag 1 -Naturnotat. Besigtigelse af overdrev i Toftun Bjerge POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 31-10-2012 JOURNALNUMMER 01.05.08-P19-5-12 Bilag 1 -Naturnotat RÅDHUSET, PLAN OG MILJØ ØSTERGADE

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk VVM-screening

Læs mere

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde.

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde. Trafik, Vej og Parkering Henrik Noer Olsen Hol59@helsingor.dk Kopi til Rune Wøhlk, RUW@le34.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 21.06.2017

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Klithederne mellem Stenbjerg og Lodbjerg

Klithederne mellem Stenbjerg og Lodbjerg Forslag til Natura 2000-handleplan 2. planperiode 2016 2021 Klithederne mellem Stenbjerg og Lodbjerg Natura 2000-område nr. 43 Habitatområde H184 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 1. november Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 1. november Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen Sendes pr mail til: PeterOstenfeldt.Magnussen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00056 Ref. APJEN Den 1. november 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune

NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune Envinas Naturårsmøde den 3. september 2014 Biolog Maria Astrup Skov Naturbeskyttelseslovens Kapitel 2a Internationale naturbeskyttelsesområder

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til læhegn og småbeplantninger

Bekendtgørelse om tilskud til læhegn og småbeplantninger UDKAST Tilskud J.nr. SVANA-309-00038 Ref. MAKLA Den 28. april 2017 Udkast til ny bekendtgørelse om tilskud til læhegn og småbeplantninger - national ordning Bekendtgørelse om tilskud til læhegn og småbeplantninger

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 7Rubjerg Knude og Lønstrup Klint, Habitatområde nr. 7 Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Vullum Sø Natura 2000-område nr. 23 Habitatområde H23 Kolofon: Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område

Læs mere

Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer

Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer Silva Danica / Jørgen Stoltz, 5993 0216 silvadanica@msn.com Arealbeskrivelse og naturtilstand Strandarealet er karakteriseret som strandmark

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 17Lille Vildmose, Tofte Skov og Høstemark Skov 18Rold Skov, Lindenborg Ådal og Madum Sø 14Ålborg Bugt, Randers Fjord og Mariager Fjord 222Villestrup Ådal 201Øster

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at bekæmpe rynket rose (Rosa rugosa) i Blåvand

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at bekæmpe rynket rose (Rosa rugosa) i Blåvand Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att: Emilie Hansen (emha@varde.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 vardekommune@varde.dk Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at bekæmpe rynket

Læs mere

12. Pleje skal indstilles, hvis der kan konstateres æg eller haletudser fra ynglende padder, og først genoptages efter 1. oktober.

12. Pleje skal indstilles, hvis der kan konstateres æg eller haletudser fra ynglende padder, og først genoptages efter 1. oktober. Christian F. Nissen Nysøvang 15A 2750 Ballerup Sendt den 19. september 2018 til ejeren Christian F. Nissen på adressen christian@feldbech.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477

Læs mere

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet.

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet. Til Christian Ritz-Andersen, Hededanmark Som har ansøgt på vegne af Johanne Baden Schimming CBM Center for Byg og Miljø H www.lejre.dk Lærke Falstaff Natur & Miljø D 4951 E llun@lejre.dk Dato: 12. oktober

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. CHRUB/APJEN Den 28. februar Billund Kommune Att.: Annette Læbo Matthiesen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. CHRUB/APJEN Den 28. februar Billund Kommune Att.: Annette Læbo Matthiesen Billund Kommune Att.: Annette Læbo Matthiesen Sendes pr mail til: ALM@Billund.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00020 Ref. CHRUB/APJEN Den 28. februar 2017 Afgørelse om delvis reduktion af fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Statusrapport Ultimo 2010

Statusrapport Ultimo 2010 Statusrapport ultimo 2010 LIFE NAT/DK/000464 version 1.7, 03-06-2011 HSJ/HSK Statusrapport Ultimo 2010 Projekt LIFE08 NAT/DK/000464 Dry Grasslands in Denmark Restoration and Conservation Side 1 af 24 Statusrapport

Læs mere

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Politisk 2. behandling

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Politisk 2. behandling Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Politisk 2. behandling Husby Klit Natura 2000-område nr. 74 Habitatområde H197 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Udgiver: Holstebro og Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012 Jan Volmar Skærlund Skolevej 20 7330 Brande 3. oktober 2012 Tilladelse efter planloven til etablering af fladvandede søer i forbindelse med vådområdeprojekt Der er søgt om tilladelse til etablering af

Læs mere

Landzonetilladelse / P

Landzonetilladelse / P Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 05-12-2018 / 01.03.03-P19-92-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til overførsel af 1,69 ha til

Læs mere

Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til anlæggelse af sø

Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til anlæggelse af sø Martin Toft Østerkrat 5 9240 Nibe Sendt til: martin.toft@randers.dk Dato: 14. januar 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P25-4-19 Signe Skov Andersen Telefon:

Læs mere

Natura 2000-handleplan planperiode. Korsø Knude. Natura 2000-område nr. 45. Habitatområde H187

Natura 2000-handleplan planperiode. Korsø Knude. Natura 2000-område nr. 45. Habitatområde H187 Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Korsø Knude Natura 2000-område nr. 45 Habitatområde H187 1 Kolofon: Titel: Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område nr. 45 Korsø

Læs mere

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17 Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej 1 6840 Oksbøl Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 11. oktober 2017 Direkte tlf.:

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen ÅLBÆK SKYDETERRÆN natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Ålbæk Skydeterræn, Natura 2000-resumé af drifts-

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

LIFE REDCOHA slutseminar

LIFE REDCOHA slutseminar LIFE REDCOHA slutseminar 25. 26. juni 2018 Hotel Limfjorden i Thisted Program 25. juni 2018 Introduktion 9.30 Velkomst Vicedirektør Signe Nepper Larsen, skovrider Thomas Borup Svendsen og projektleder

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Der ønskes at etablere i alt 2,13 ha løvskov fordelt på to stykker på henholdsvis 1,01 ha og 1,12 ha, se skovkort.

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P 1 - Landzonetilladelse sø - Oust Møllevej 11, 8920 Ran Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-43-16 Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om

Læs mere

PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest

PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest 1/11 På sydsiden af eksisterende 2 beplantningsbælte etableres et ca.16 m bredt læbælte bestående af 10 rækker med 1,50 m mellem rækkerne og 1,25 m mellem planterne.

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe Bjørneklo i Vesthimmerlands Kommune 2015-2020

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe Bjørneklo i Vesthimmerlands Kommune 2015-2020 Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe Bjørneklo i Vesthimmerlands Kommune 2015-2020 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 Hvad er Kæmpe Bjørneklo... 3 1.2 Hvorfor... 3 2. BEKÆMPELSESPLAN... 3 2.1

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Korsø Knude Natura 2000-område nr. 45 Habitatområde H187 Kolofon: Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område

Læs mere

Tilladelse til grundvandsovervågningsboring på matr. nr. 2l, Gårdbo, Råbjerg

Tilladelse til grundvandsovervågningsboring på matr. nr. 2l, Gårdbo, Råbjerg Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Att.: Ulrich Thue Jacobsen Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498

Læs mere

Praksis for dispensationer til oprensning af søer. Orientering

Praksis for dispensationer til oprensning af søer. Orientering Praksis for dispensationer til oprensning af søer Orientering Naturbeskyttelseslovens 3 Søer over 100 m2 er beskyttede Søer under 100 m2 er beskyttede, hvis de støder op til eller indgår i arealer med

Læs mere

Teknik og Miljø Plejeplan. Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården

Teknik og Miljø Plejeplan. Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården Teknik og Miljø 2014 Plejeplan Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården Forsidefoto af 20. maj 2014 Parti af kystoverdrevet med røde tjærenelliker Baggrund Slagelse Kommune har som

Læs mere

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Naturstyrelsen, Thy, Søholt Søholtvej 6 7700 Thisted Plan- og Miljøafdelingen 9. juni 2016 BrevID.: 2273976 Medarbejder: krn Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16, Sø- og Åbeskyttelseslinjen, til

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af beskyttet overdrevsareal

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af beskyttet overdrevsareal Varde kommune Att.: Cecilie K. Jeppesen Bytoften 2 6800 Varde (ceje@varde.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947112 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af beskyttet overdrevsareal

Læs mere

Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade Outrup

Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade Outrup Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade 12 6855 Outrup h.oestergaard@bbsyd.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 02-03 2017 Tilladelse til etablering af bro over

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen Per Flindt og Mette Flindt Dato: 27.10.2015 Strædet 5 Sagsb.: Michael Leth-Espensen 4420 Regstrup Sagsnr.: 15/15908 Dir. tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år.

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21777818 15.8.2018 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Der meddeles

Læs mere

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig.

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Den 1. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

Kap Biologiske Interesser

Kap Biologiske Interesser Kap. 3.4. Biologiske Interesser Planmål - Køge Kommune vil: Sikre og forbedre naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder i et sammenhængende Grønt Danmarkskort, hvor i indgår

Læs mere

Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Tilladelse til forlægning af privat vandløb Miljø og Natur Vindtved Vindpark KS Egå Havvej 21 8250 Egå Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-9-17 Ks: KK 12. oktober 2017 Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af boligbebyggelse ved Herningvej 92, Lysbro lokalplan

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af boligbebyggelse ved Herningvej 92, Lysbro lokalplan Constructa Kastaniehøjvej 4 8600 Silkeborg Att.: Dorthe Vejsgaard Lund Sendt til e-mail: dvl@constructa.dk 7. december 2016 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af boligbebyggelse

Læs mere