Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard)"

Transkript

1 Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard) Jeg vil hellere bo i byen end på landet. For i byen kan man have et lille stykke land, men på landet kan man ikke have et lille stykke by. (Andy Warhol) I New Zealand arbejder man med behovsstyret læring. Du skal først lære noget når du har behov/brug for det. Sådan burde det også være i mange organisationer. If it isnt broken, dont fix it. (Amerikansk ordssprog) Vi kan inddampe problemet til et mindre problem, eller vi kan sætte en vidvinkel på problemet for at have alle elementer med. Lad være med at forstyrre mig med fakta. Jeg har besluttet mig. (chef hos McDonald) Han ved ingenting, men tror at han ved alt - det peger tydeligt i retning af en politisk karriere. (George Bernard Shaw) 22% af alle danskere mellem år har været til psykolog. (Kilde : Zapera) Alder betyder ingenting.. slet ikke i vores alder. Lad være med at lære dig selv at kende. Du bliver altid skuffet. (Simplicissimus) Diskussion : En metode til at fastholde andre i deres misforståelser. (Ambrose Bierce)

2 Vi elsker at blive belønnet, hvilket afspejler sig i hjernen - og noget lignende sker, når andre er enige med os. Vi elsker simpelthen at få ret. De fleste elsker at få ret - det viser studier af hjernen, som forskere fra Aarhus Universitet har lavet sammen med University College London. Andres mening påvirker vores bedømmelse af genstande, musik m.v., afslører forsøg med 28 frivillige. Det område i hjernen, der har at gøre med belønning, blev nemlig aktivt, når en ekspert var af samme mening som forsøgspersonen. De fleste forsøgspersoner havde faktisk en tendens til at justere deres holdning f.eks. til et stykke musik, hvis en anmelder var af en anden mening - selv om nogle få gik i den modsatte grøft og blev endnu mere uenige. Studiet viser med andre ord dels, at det er muligt for hjerneforskerne at forudse, hvor meget et menneske kan blive påvirket af andres meninger, dels at de kan se hvilke mennesker, der bliver mest påvirket af andre. (KILDE: CURRENT BIOLOGY) Livet gør ikke noget ved mig. Det er mig, der gør noget ved livet. Og bitterhed er aldrig en vej. Bliver du først bitter, har du tabt alt. (Natasha Illum Berg, forfatter og storvildtjæger i Alt for Damerne) Undersøgelser viser at dobbelt så mange mænd som kvinder får firmabil, og at kvinder dermed også har dobbelt så stor sandsynlighed for at smadre den. I et godt ægteskab slår man tiden ihjel - ikke hinanden. (Nils-Fredrik Nielsen) Det kan godt være at man ikke behøver at have været døden nær, for at vide hvad livet går ud på - men det kan være det hjælper. (Lance Armstrong) Har var så dum at han ikke engang kunne få hjernehindebetændelse. (Lasse Skjærstad) Man siger, at gæs er dumme - men jeg spiste gås forleden, og den var altså ikke dum. De fleste der begår selvmord skriver eller siger at livet er "meningsløst". Vær på vagt hvis folk bruger det udtryk. I enhver sammenhæng.

3 Der findes 3 dimensioner af lykke : 1: Fysisk lykke Kommer af : Hvor stort et kontor har jeg? et glas godt vin, nye sko (kaldes også den materialistiske lykke) 2. Mental lykke. Kommer f.eks. af højere kompetancer (jeg går klogere hjem end jeg kom) 3. Dyb meningsfylde : Værdier, holdninger, det at jeg synes jeg gør en forskel Kvinder bestemmer alt. Den eneste beslutning jeg har truffet derhjemme de sidste 20 år er, at anerkende Angola som selvstændigt land. (Brian Clough) Gud har skabt ham, og så må han vel gå som et menneske. (William Shakespeare) Punktlighed stjæler en masse god tid. (Oscar Wilde) Min terapeut fortalte mig, at vejen til sand, indre ro opnår jeg ved at gøre det færdigt, jeg begynder på. Så i dag har jeg foreløbig spist to poser M&M's og en chokoladekage. Jeg har det allerede bedre. (Dave Berry) Ægteskab er en romantisk fortælling hvor helten dør i sidste kapitel. Der er en grund til at det hedder "ordet i sin magt". Manna kan nemlig være for god til kommunikation, og så bliver ord lige pludselig magt. (Kim Stryhn) Grundregel nr. 1 når du bruger metaforer : Fortæl aldrig at det er en metafor. Det norske flag er blåt, rødt og hvidt, men det danske flag er blot rødt og hvidt. (set på Livet.se) En undersøgelse har vist at der kræves en længde på 8,5 cm og en bredde på 5,4 cm for at tilfredsstille en kvinde. Det spiller dig ingen rolle, om det er VISA eller Mastercard, bare der er dækning. Jeg elsker Wagner, men jeg foretrækker den musik en kat frembringer når den hænger i halen ud af vinduet og forsøger at holde fast i vindueskarmen. (Charles Baudelaire om Wagner)

4 Du har altid 100% selvværd. Det er bare ikke altid du kan se det. Sådan er det også med månen. Coaching er den mest omkostningseffektive måde at skabe ekstraordinære resultater på. Køber du dyrt skal du kun græde én gang. Køber du billigt skal du græde flere gange. (Indisk ordsprog) Semi betyder 1/2 Så et seminar er en "halv nar". Den eneste måde at finde ud af, om en person er til at stole på, er ved at stole på ham. (Ernest Hemingsway) Når livet bliver svært er der altid en bro - f.eks. Storebæltsbroen. (Inspireret af Marylin Monroe) Jeg kan fornemme dine følelser. Men jeg kan ikke føle din fornemmelser. Han er den type der kan købe noget af en jøde og sælge det til en skotte, og alligevel tjene penge. (Tony Vangsgaard) Dem der inviterer djævlen ind under dynen, må ikke bagefter klage over at afkommet ligner faderen. (Sven Egil Omdal) En politiker er en person som er så tykhudet at vedkommende kan holde sig oprejst selvom han mangler en rygrad. (Finn Gustavsen) Vi kan ikke allesammen være helte. Nogen må også sidde på fortovskanten og klappe når de kommer forbi. (Will Rogers) Jeg bliver ofte jagtet af kvinder, men aldrig, når jeg er vågen. (Bob Hope)

5 Kvinder er som cigaretter. Først trækker de ganske godt, men til sidst samles alt giften i mundstykket. (George Bernard Shaw) 61% af alle kvinder er for det meste glade. (Kilde : Women's Health) Mænd er et nødvendigt onde med mere tryk på ond end nødvendig. (Yvette Collins) Hvad er forskellen på en kvindelig advokat og en pitbull? Læbestiften! Uvidenhed er ikke ikke at vide, men ikke at ønske at vide. (Werner Mitsch) Venstre er et kulturminde, som rigsantikvaren burde tage hånd om. (Knut Håvik) Det er ikke mig der forandrer hans liv (Michael Oher). Det er ham der forandrer mit liv. (Sandra Bulluck i filmen " The Blind Side") I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der. (Chuck Reid) Gamle venner dukker op ligesom spøgelser - og de fleste mennesker hader spøgelser. (Baillie Saunders) Familie er oprigtigt talt en trist forsamling mennekser som ikke har den ringeste ide om hvordan de bør leve, og hvornår de bør dø. (Oscar Wilde) Vi må tro på heldet. For hvordan skulle vi ellers kunne forklare den succes som folk vi ikke kan lide opnår? (Joan Cocteau) Mænd snakker meget mere indviklet om ingenting. (Magaret Johansen, forfatter) Jeg har fået lov til at hvile i erfaringens tyngde.

6 Hvis man vil opdage nyt land, må man leve med at miste kysten af syne i meget lang tid. (André Gide) Kærlighed er i sit væsen uforklarligt og samtidig meget banalt. " Jeg elsker dig" er store ord og samtidig de mest banale ord. (Leif Davidsen, forfatter) Hun havde udtrykkeligt forlangt, at vi kun skulle være venner, men blev meget krænket over, at jeg holdt aftalen. (K.K. Steincke) Hvis du gætter rigtig 3 gange på stribe, får du ry som ekspert. (Lawrence J. Peter) Mange nordmænd har et mere seksuelt varmt forhold til engelsk fodbold end de har til deres kone. (Stig Inge Bjørnebye) Jeg er født i 1957, og det var mange penge dengang. Det handler om at kunne skifte fra at være interessant til at være interesseret. (Kierkegaard) Et af problemerne er at økonomerne ikke kan regne, og derfor går bankerne ned hvert 20. år. (Øystein Stray Spetalen, investor) Tænk dig om 2 gange før du siger noget, og så kommer du til at opdage at de andre taler om noget helt andet. (Francis Rodman) Du kan ikke lære erfaring. Du må gennemleve dem. (Albert Camus) Der er ikke noget så irriterende som 2 mennesker, der taler, mens du prøver at afbryde. (Mark Twain)

7 At se kvindefodbold er som at se melsække bevæge sig, hvor ni ud af ti afleveringer aldrig kommer frem. (Trygve Hegnar) Hvis det ikke er din tur, kan selv en læge ikke tage livet af dig. (Amerikansk ordsprog) Derfor forlænger humor dit liv En ny omfattende undersøgelse fra Norges Teknisk-Naturviden-skabelige Universitet viser, at humoristisk sans både forlænger levetiden og forbedrer helbredet. Et godt grin om dagen mindsker nemlig blandt andet produktionen af stresshormoner og styrker evnen til at bearbejde krisesituationer. Så hvis du gerne vil blive gammel og nyde et langt otium uden sygdom, skal du ikke gå af vejen for et godt stand-up-show, jokes med familie og kolleger og i det hele taget at have det så sjovt som muligt. Professor Sven Svebak, der står bag undersøgelsen, forklarer, at mennesker med humor har tendens til mindre stress og færre sygdomme.»vi kan konstatere, at mennesker med humor udvikler færre stress-hormoner og er bedre til at håndtere kriser. De har et bedre immunforsvar, bliver udsat for færre sygdomme og mindsker risikoen for en tidlig død,«forklarer Sven Svebak, der er professor i medicin og psykologi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim. OL er i virkeligheden for sindsyge mennesker. Det er for folk der kun sover, spiser og f.eks. roer 8 timer om dage. For til sidst måske at komme med til OL og præstere i 3 minutter. (Bo, PS4) Hvis det ikke lykkes første gang, kan det tyde på at fiasko mere er din stil. (Quentin Crisp) En dårlig anmeldelse er som at bage en kage med de allerbedste ingredienser, som nogen så kommer og sætter sig oveni. (Danielle Steel) Ideen med citater er at man kan ydmyge andre ved hjælp af andres ord. (Amanda Cross) Jeg bliver aldrig den tyndeste skuespiller. Og jeg er også ligeglad. Jeg ville hellere slutte fred med min krop og mig selv. (Kristin Davis, 45 år) Når folk får følelsesmæssig overbalance : Folk fortælle ikke kun de er blevet skilt - men også hvorfor.

8 At blive forelsket er ligesom at stå under bruseren på et billigt hotel. Det er virkelig dejlig et stykke tid, men pludselig bliver vandet koldt. (Vigdis Hjorth) I bjergbestigning tror mange, at de er ved vejs ende, når de når toppen. Det er de ikke. Godt 80 procent af ulykkerne sker på nedstigningen. Folk taber fokus, slapper af. Og falder. Det samme sker med livsstils-ændringer. (Chris MacDonald, sundhedscoach, i Berlingske) Den første del af ægteskabet varmeget lykkeligt, men så på vej hjem fra kirken... (Henry Youngman) Definition på arbejdstid : Den tid det tager at gentage fejlene fra i går uden at blive afskediget før i morgen. (Niels Chr. Grelmuyden) Naturen tager aldrig fejl. Skaber den en torsk, så mener den det. (Josh Billings) Hvis vi ikke ændrer retning, ender vi der, hvor vi er på vej hen. (Kinesisk ordsprog) Den bedste hjælpende hånd er tit et ordentligt skub i ryggen. Jura : Kriminalitetens bagside. (Jan Hannerz) Dream it, believe it, dare it, do it. (Walt Disney) Jo længere jeg lever, jo mere sikker bliver jeg på, at den store forskel imellem mennesker, imellem de svage og de stærke, imellem de store og de ubetydelige, er energi - uovervindelig belsutsomhed - at et mål, når det først er sat, handler om død eller sejr. (Sir Thomas Fowell Buxton) Vidste du at fredag er den farligste dag i trafikken. Risikoen for, at der sker en ulykke på vejen, er større på fredage end på andre ugedage. Da han kom med forlovelsesringen stod hun allerede klar med fingeren. (Nils-Fredrik Nielsen)

9 Du er unik i forhold til alle dem der allerede har levet, og alle dem som kommer til at leve. Min ide er, at vi selv bestemmer vor skæbne. Vi bliver det vi gør. (Madamme Chiang Kai-Shek) Et mål uden en plan er en drøm. (B.S. Christiansen) Mod er ikke det modsatte af frygt. Mod er at kunne kontrollere sin frygt. Det er at rejse sig op én gang mere, end vi faldt. (Arianna Huffington, amerikansk debattør og forfatter) En optimist er en som beder dig fatte mod, når alt går som han gerne vil have det. (Frank McKinney Hubbard) Jeg har ingen fordomme - jeg hader alle lige meget. (W.C. Fields) Vi bliver ældre og ældre. Helt nøjagtig 6 år ældre end vores forældre. Når man ser tilbage til midten af 1800-tallet, kan man se, at hver generation i snit har levet 6 år længere end generationen før. (Kilde : Newspaq) GUIDE TIL EN SJOVERE ARBEJDSDAG 70 procent griner mere end fem gange i løbet af deres arbejdsdag, viser en rundspørge blandt 373 deltagere, som Wilke har gennemført for Avisen.dk, og det er ifølge latterguru Thomas Flindt rigtig positivt. Latter giver dig nemlig ikke blot en bedre arbejdsdag - du kommer også til at arbejde mere effektivt. Her er Thomas Flindts tips til en sjovere dag på arbejdspladsen: 1. Du skal indføre et dagligt frikvarter, hvor du med dine kolleger skal lege dåseskjul, sjippe eller noget helt tredje. 2. Slip tøjlerne, og tillad dig selv at slippe lidt kontrol. 3. Husk at holde pause fra dine ansvarsområder. 4. Tillad dig selv at sige, hvad du har lyst til. Du skal ikke bekymre dig om, hvad andre mener. 5. Tilgiv dine kolleger. Det er umuligt at grine, hvis man har nogle uafklarede uenigheder på arbejdspladsen. Ekstroverte finder mening i ting i noget udenfor dem selv. Introverte finder mening i ting i noget inde i dem selv. (Bo, PS4)

10 Jeg bliver søsyg bare jeg spiser en isbåd. Selvom virkeligheden blot er en illusion, er den dog meget vedholdende. (Albert Einstein, tysk-schweizisk-amerikansk fysiker) Vidste du, at det skader din sag at spille kostbar overfor en potentiel kæreste? Det skræmmer ham højst sandsynligt væk - eller resulterer i et kort forhold. (Stanford University) Han var den type der kunne sætte sg ved et rundt bord, og alligvel sad han altid for bordenden. Du skal skelne mellem hvad der er VÆSENLIGT og hvad der er INTERESSANT. Rigtig mange møder i Danmark består af ting som er INTERESSANTE men ikke VÆSENTLIGE. Prøv f.eks. tage en avis som Politiken. Der står meget væsentligt, men det er ikke særlig interessant. I Ekstra Bladet står der meget INTERESSANT, men det er ikke VÆSENTLIGT. Prøv tag de 2 aviser og mærk artiklerne ud. (Sebastian Nybo, SEB) Medarbejderne hos Google skal hver dag bruge 20% af deres tid på udvikling/fremtiden. Kontrakter skrives af jurister for jurister, for at almindelige mennesker kan forstå, at de ikke kan klare sig uden jurister. (Aristoteles Onassis) Sådan er vi utro : 40% af dem, der er utro, er det med en ven 35% er det med en kollega 23% er det med en, de har mødt i en bar. 22% er det med en ekskæreste. (Kilde : MSNBC og en undersøgelse foretaget af Village) Mobning har mange positive sider. Det er starten på et spændende liv for den som mobber, og vigtigst af alt : Modning sørger for at luge ud blandt taberme. (Otto Jespersen) Jalousi er som søsyge. Man er selv overbevist om at man er ved at dø, men vennerne griner bare og ser hovedrystende til. (Orson Welles)

11 Hvis dit liv føles hårdt, uoverskueligt eller meningsløst, er det sikkert, fordi det er et uudforsket "gap" mellem det, der virkelig betyder noget for dig og det, du tror, verden forventer af dig. (Pernille Melsted) Hvis du skal spørge til en syg kollega ( eller kollega der sørger over f.eks. dødsfald i familien ). Spørg " Hvordan går det? " Hvis vedkommende svarer : " Det går fint/ok/meget bedre ", så lad din kollega bestemme hvordan samtalen skal udvikle sig. Svaret indikerer at vedkommende enten har det fint eller ikke ønsker at tale om det lige nu. Hvis vedkommende svarer : " Det går faktisk ikke særlig godt ", så har vedkommende brug for din hjælp eller samtale. Svaret indikerer at du godt kan spørge mere ind til emnet. PS! Lad altid være med at at sige at du godt ved hvordan vedkommende har det - for det ved du rent faktisk ikke. Man kan både være fysisk og mental udmattet. Og så af ting som bestemt ikke er til at grine af. Men gør det alligevel engang imellem. Du har brug for det. (Kim Stryhn) At fiske er den eneste filosofi man kan blive mæt af. (Peter Bamm, tysk forfatter) Vi ved mindre om dybhavet end planeten Venus. Dybhavet dækker 70% af Jordens overflade. Videnskabsfolk har kortlagt hele Venus' overflade, men kun 1% af dybhavets. (Kilde : Naturhistorisk museum) Holder du op med at klappe din hund, når du kommer hjem, fordi den af og til brækker sig på tæpperne? Næh, vel? Den gør det jo ikke med vilje... Du regner heller ikke med, at hunden er sur, hvis du kommer for sent. Så du har ikke paraderne oppe, men kan klø den henrykte vovse bag øret og selv blive varm om hjertet. Prøv lige at tænke over det og sammenlign med din måde at reagere på i parforholdet, skriver den amerikanske psykolog Suzanne B. Phillips i en blog på PsychCentral.com. Forholdet til dit kæledyr illustrerer nemlig fint den gamle vending»du får, hvad du giver«, skriver hun og tilføjer:»de færreste kæledyr lever med frygten for at blive svigtet eller antydningen af, at det hele går lidt skævt. Har du tænkt på, hvor meget det øger din fornemmelse af at høre sammen med dem?«(kilde: PSYCHCENTRAL.COM)

12 HVOR BLI'R HAN AF? Jeg kan ikke forstå, at virksomheder - det være sig telefonselskaber, blikkenslagere eller noget helt tredje - uden videre forlanger, at jeg bruger en fridag på at vente. Intet under, at mange kvinder drømmer om håndværkersex. De forveksler håndværkeren med prinsen på den hvide hest, for de har ventet mindst lige så længe og lige så længselsfuldt på ham. (Kilde : Susanne Sayers, i 24 timer) Intet menneske kan i længere tid være éen person over for sig selv og en anden overfor andre uden at blive forvirret over hvilken af dem, der er den rigtige? (Nathaniel Howthorne) Vi oplever alle at have bekymringer. Dem er der nok af, ingen tvivl om det. Men der er stor forskel på, hvordan vi tackler de problemer, vi møder på vores vej. Er du f.eks. en af dem, for hvem bekymring og panik hænger uløseligt sammen? Eller er der simpelthen intet, der bider på dig? Bliv klogere på dig selv - find ud af, hvor bekymret du er, ved at lave bekymringstesten på: frontend/bekymrettest.html Har du det skidt, uden at lægen kan finde en forklaring på dine symptomer, kan det være fristende at bede hende om en langtidssygemelding. Men tænk dig om, det kan nemlig vise sig, at du gør dig selv en bjørnetjeneste, siger dr. med. Lotte Hvas. Hun er praktiserende læge og næstformand i Etisk Råd. - Sygerollen ændrer ens identitet. Er man vant til at opfatte sig selv som en, der kan klare sig selv, kan det at opfatte sig som syg være meget problematisk - og i yderste konsekvens skubbe til en depression. Hvis problemet er, at man ikke magter arbejdet, kan en sygemelding underbygge den opfattelse, siger hun. (Kilde: Magasinet Arbejdsmiljø) Direktionen er den domstol som altid har åbent. (Malcolm de Chazal) Siger man sandheden bliver man før eller siden afsløret. (Oscar Wilde) De opførte sig som vilde dyr. De hverken røg eller drak. (Aksel Sandemose)

13 Man skal opføre sig som en and : Rolig og upåvirket på overfladen, og så padle som bare helvede under vandet. (Jacob M. Brande) Er vi en gruppe af ledere? Eller er vi en ledergruppe? (Tony Vangsgaard) Han er ligesom tyren Ferdinand. En muskuløs bølle at se på, men i virkeligheden vil han helst sidde med næsen nede i en blomst. Lad ikke det at have et problem blive et problem. Hvis du gør det, har du to problemer. Mine venner har formet mit livs historie. På tusinde måder har de forvandlet mine begrænsninger til smukke privilegier og sat mig i stand til at vandre glad og fro i skyggen af mit savn. (Helen Keller) Gør det modsatte. Når barnet skriger for at få en pose slik, så køb 20 poser. Stolthed er en meget undervurderet følelse. Vi ville have det bedre med os selv, hvis vi havde modet til at være lidt stoltere af os selv. SÅDAN HJÆLPER DU BEDST -10 GODE RAD Det kan være svært at tackle andre menneskers sorg. Rådgivningscentret Unge & Sorg, som har eksisteret siden 2000 og har afdelinger i København, Odense og Århus, har frivillige og professionelle til rådighed for årige, som har mistet en forælder. Men hvad kan vi som venner og pårørende gøre? Her er nogle gode råd fra de unge selv: 1. Vis ægte interesse og omsorg 2. Lad aldrig som ingenting 3. Du behøver ikke at kunne forstå fuldstændig 4. Når din ven har lyst til at tale, så spørg i detaljer 5. Bliv ved med at spørge 6. Regn ikke med, at sorgen forsvinder 7. Hjælp din ven til også at have et fristed 8. Vær ikke bange for at gøre din ven ked af det 9. Kast dig ud i det, der er ikke noget rigtigt tidspunkt 10. Vær tålmodig. (KILDE:

14 GRIN - OG BLIV GAMMEL l en undersøgelse fra 2003, foretaget af Indiana State University Scool of Nursing i USA, blev 33 raske kvinder undersøgt for at afdække effekten af latter. Kvinderne blev inddelt i to grupper, hvoraf den ene så humoristiske film, og den anden en film om turisme. Resultaterne viste, at latter øger aktiviteten af NK-celler i kroppen, de såkaldte 'natural killer cells' (hvide blodlegemer, der angriber bl.a. cancerceller), og dermed kan latter formentlig forbedre vores immunforsvar, reducere stress - og i sidste ende forlænge livet. Kvinder tager sig tid til at tegne små hjerter over i'erne - mens mænd er glade, når de kan tyde, hvad de selv har skrevet. Timeout - vande sine åndelige kameler Kunsten at holde pauser fra ledelsesfunktionerne, især coaching, er en vigtig nøgle til at finde nye kræfter for mange ledere. Der tænkes ikke på, at lederen»flygter«til flere udenbys møder og kurser, selv om de sidstnævnte bestemt også er farbare veje til ny energi, men mere at tage en iagttagelsespause, give slip på tøjlerne og finde ud af, om han/hun reelt behøver at være så meget på mærkerne hele tiden. Det kræver, at der er nogenlunde ro i lejren, og den kan være svær nok at finde, men på den anden side er det vigtigt at stille sig lidt på sidelinien en gang imellem og få overblik samt»vande sine åndelige kameler«, og dermed måske også finde ny motivation. Desuden kræver det også, at man kan overvinde sin kaosangst. Måske kan medarbejderne klare mange af tingene selv, og coachen behøver kun at være et slags sikkerhedsnet. Det kunne jo være, at man faktisk pressede sig selv unødigt med at være på tæerne hele tiden. Ellers kan det komme til at minde lidt om historien med manden, der altid knipsede i fingrene, for at holde løverne væk. På kommentaren:»jamen der er jo ingen løver«svarer han:»nej, der kan du se, at det virker«. God morgen, skønne. Velkommen til en sund, energisk dag tættere på dit mål. Gå ud i verden og vær den bedste og smukkeste udgave af dig selv. Vær venlig mod din krop, dog selv og alle du møder. (Coach Gitte Koldtofts morgenhilsen til sig selv) Livet er en stak af tilfældigheder. Den røde tråd afhænger af, hvordan man tackler de tilfældigheder. (Lars Lilholt)

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957

Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957 Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957 NLP Master i Ledelse og Kommunikation Life- log Businesscoach fra Manning Inspire Businesscoach fra Leadership Company Coaching og foredrag kan bestilles via

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Forside: Povl Anker Buhl Grafisk tegnestue Korrektur: Buttle Sprog & Formidling Illustration:

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Kap. 1 Noget er anderledes Kap. 2 Livet forandres Kap. 3 Nye valg og udfordringer

Indholdsfortegnelse Indledning Kap. 1 Noget er anderledes Kap. 2 Livet forandres Kap. 3 Nye valg og udfordringer 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kap. 1 Noget er anderledes... 4 De første små tegn... 4 Omkring diagnosen... 5 Dagen jeg aldrig glemmer... 6 Nedtur...... 8 Kap. 2 Livet forandres..... 11 Den svære

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Citater pr. 1.12.2013

Citater pr. 1.12.2013 God jul og godt nytår til alle som følger mig og min hjemmeside. Det er så den sidste omgang citater i 2013, og næste gang jeg vender tilbage er 1.februar 2014. Med venlig hilsen Kim Stryhn Indenfor de

Læs mere

En buddhistisk tilgang til Livet, Døden & Efterlivet Allan Chemnitz

En buddhistisk tilgang til Livet, Døden & Efterlivet Allan Chemnitz Mental forberedelse til Døden En buddhistisk tilgang til Livet, Døden & Efterlivet Allan Chemnitz 2 MENTAL FORBEREDELSE TIL DØDEN MENTAL FORBEREDELSE TIL DØDEN En buddhistisk tilgang til Livet, Døden &

Læs mere

ENERGIENS HEMMELIGHEDER

ENERGIENS HEMMELIGHEDER ENERGIENS HEMMELIGHEDER Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar.dk www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

- Jan Magnussen har tid til race og familieliv - Stress: fra hamsterhjul til slowmotion - Tid til refleksion - Smid masken og vær dig selv NR. 1.

- Jan Magnussen har tid til race og familieliv - Stress: fra hamsterhjul til slowmotion - Tid til refleksion - Smid masken og vær dig selv NR. 1. NR. 1. 2014 - Jan Magnussen har tid til race og familieliv - Stress: fra hamsterhjul til slowmotion - Tid til refleksion - Smid masken og vær dig selv Tag tiden tilbage! Kristelig Fagbevægelse Klokhøjen

Læs mere

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen OmTanke Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen For nogen tid siden snakkede jeg med en teenager og spurgte ham: Hvad er tanker? Efter nogle sekunder, lyste han op i et stort smil og sagde: Jeg

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Fortællinger om alkohol

Fortællinger om alkohol Fortællinger om alkohol erfaringer fra familieorienteret alkoholbehandling i Århus Kommune Alkoholbehandlingen Århus Kommune Forsorg og Misbrug Socialforvaltningen Familiefortællinger om alkohol - erfaringer

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Redaktørernes introduktion

Redaktørernes introduktion Redaktørernes introduktion På dette site kan du læse 16 historier fortalt af kvinder, der sent i livet vælger at leve lesbisk. De fleste har levet i et mangeårigt ægteskab med mand og børn. For nogle kvinder

Læs mere

gode råd til dig der skal på rejse. Jonas Jukebox osteklokkeliv

gode råd til dig der skal på rejse. Jonas Jukebox osteklokkeliv Edition 7 July 2015 gode råd til dig der skal på rejse. Side 6 Et af ansigterne Side 10 & 20 Jonas Jukebox osteklokkeliv Side 26 Digt Tænk Engang Ansigt Jonas Jukebox Velkommen Indhold 2 Rigtig god sommer

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen OmTanke Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen For nogen tid siden snakkede jeg med en teenager og spurgte ham: Hvad er tanker? Efter nogle sekunder, lyste han op i et stort smil og sagde: Jeg

Læs mere

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Indhold Forord... 1 Konklusion... 1 Spørgsmål 1: Er du glad for skolen og måden vi gerne vil være på?... 2 Uddybende svar til spørgsmål 1... 2 Spørgsmål 2:

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET 1 Velkommen til dette minikursus i Coaching. Kurset består af 18 små lektioner. Lektionerne er letlæste, og nemme at gå til. Du vil ret hurtigt kunne gennemgå kurset og begynde at bruge dine ny færdigheder.

Læs mere

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen 4 4 I denne bog kan du læse om nogle af de forskellige måder, man kan være dreng, pige, få venner, være venner, få kærester, være kærester, slå op og være forældre til teenagere. Samtidig kan du læse en

Læs mere

Robusthed. Robusthed handler om at blive god til at klare dagens udfordringer

Robusthed. Robusthed handler om at blive god til at klare dagens udfordringer Robusthed Robusthed handler om at blive god til at klare dagens udfordringer 1 Kolofontekst Udgiver: xx 2013 Redaktører: Oversætter: Designer: Peter Langendorff Hansen Fotografer: Mads Phil (1, xx), Peter

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS Denne historie er hverken min sandhed eller en provokation. Det er en mulighed for at se verden på en ny og anderledes måde. Formuleringerne kan visse steder virke komplicerede

Læs mere

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS Denne historie er hverken min sandhed eller en provokation. Det er en mulighed for at se verden på en ny og anderledes måde. Formuleringerne kan visse steder virke komplicerede

Læs mere