Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard)"

Transkript

1 Der findes øjeblikke hvor alt lykkes. Men lad ikke det tage modet fra dig, det var garanteret ikke længe. (Jules Renard) Jeg vil hellere bo i byen end på landet. For i byen kan man have et lille stykke land, men på landet kan man ikke have et lille stykke by. (Andy Warhol) I New Zealand arbejder man med behovsstyret læring. Du skal først lære noget når du har behov/brug for det. Sådan burde det også være i mange organisationer. If it isnt broken, dont fix it. (Amerikansk ordssprog) Vi kan inddampe problemet til et mindre problem, eller vi kan sætte en vidvinkel på problemet for at have alle elementer med. Lad være med at forstyrre mig med fakta. Jeg har besluttet mig. (chef hos McDonald) Han ved ingenting, men tror at han ved alt - det peger tydeligt i retning af en politisk karriere. (George Bernard Shaw) 22% af alle danskere mellem år har været til psykolog. (Kilde : Zapera) Alder betyder ingenting.. slet ikke i vores alder. Lad være med at lære dig selv at kende. Du bliver altid skuffet. (Simplicissimus) Diskussion : En metode til at fastholde andre i deres misforståelser. (Ambrose Bierce)

2 Vi elsker at blive belønnet, hvilket afspejler sig i hjernen - og noget lignende sker, når andre er enige med os. Vi elsker simpelthen at få ret. De fleste elsker at få ret - det viser studier af hjernen, som forskere fra Aarhus Universitet har lavet sammen med University College London. Andres mening påvirker vores bedømmelse af genstande, musik m.v., afslører forsøg med 28 frivillige. Det område i hjernen, der har at gøre med belønning, blev nemlig aktivt, når en ekspert var af samme mening som forsøgspersonen. De fleste forsøgspersoner havde faktisk en tendens til at justere deres holdning f.eks. til et stykke musik, hvis en anmelder var af en anden mening - selv om nogle få gik i den modsatte grøft og blev endnu mere uenige. Studiet viser med andre ord dels, at det er muligt for hjerneforskerne at forudse, hvor meget et menneske kan blive påvirket af andres meninger, dels at de kan se hvilke mennesker, der bliver mest påvirket af andre. (KILDE: CURRENT BIOLOGY) Livet gør ikke noget ved mig. Det er mig, der gør noget ved livet. Og bitterhed er aldrig en vej. Bliver du først bitter, har du tabt alt. (Natasha Illum Berg, forfatter og storvildtjæger i Alt for Damerne) Undersøgelser viser at dobbelt så mange mænd som kvinder får firmabil, og at kvinder dermed også har dobbelt så stor sandsynlighed for at smadre den. I et godt ægteskab slår man tiden ihjel - ikke hinanden. (Nils-Fredrik Nielsen) Det kan godt være at man ikke behøver at have været døden nær, for at vide hvad livet går ud på - men det kan være det hjælper. (Lance Armstrong) Har var så dum at han ikke engang kunne få hjernehindebetændelse. (Lasse Skjærstad) Man siger, at gæs er dumme - men jeg spiste gås forleden, og den var altså ikke dum. De fleste der begår selvmord skriver eller siger at livet er "meningsløst". Vær på vagt hvis folk bruger det udtryk. I enhver sammenhæng.

3 Der findes 3 dimensioner af lykke : 1: Fysisk lykke Kommer af : Hvor stort et kontor har jeg? et glas godt vin, nye sko (kaldes også den materialistiske lykke) 2. Mental lykke. Kommer f.eks. af højere kompetancer (jeg går klogere hjem end jeg kom) 3. Dyb meningsfylde : Værdier, holdninger, det at jeg synes jeg gør en forskel Kvinder bestemmer alt. Den eneste beslutning jeg har truffet derhjemme de sidste 20 år er, at anerkende Angola som selvstændigt land. (Brian Clough) Gud har skabt ham, og så må han vel gå som et menneske. (William Shakespeare) Punktlighed stjæler en masse god tid. (Oscar Wilde) Min terapeut fortalte mig, at vejen til sand, indre ro opnår jeg ved at gøre det færdigt, jeg begynder på. Så i dag har jeg foreløbig spist to poser M&M's og en chokoladekage. Jeg har det allerede bedre. (Dave Berry) Ægteskab er en romantisk fortælling hvor helten dør i sidste kapitel. Der er en grund til at det hedder "ordet i sin magt". Manna kan nemlig være for god til kommunikation, og så bliver ord lige pludselig magt. (Kim Stryhn) Grundregel nr. 1 når du bruger metaforer : Fortæl aldrig at det er en metafor. Det norske flag er blåt, rødt og hvidt, men det danske flag er blot rødt og hvidt. (set på Livet.se) En undersøgelse har vist at der kræves en længde på 8,5 cm og en bredde på 5,4 cm for at tilfredsstille en kvinde. Det spiller dig ingen rolle, om det er VISA eller Mastercard, bare der er dækning. Jeg elsker Wagner, men jeg foretrækker den musik en kat frembringer når den hænger i halen ud af vinduet og forsøger at holde fast i vindueskarmen. (Charles Baudelaire om Wagner)

4 Du har altid 100% selvværd. Det er bare ikke altid du kan se det. Sådan er det også med månen. Coaching er den mest omkostningseffektive måde at skabe ekstraordinære resultater på. Køber du dyrt skal du kun græde én gang. Køber du billigt skal du græde flere gange. (Indisk ordsprog) Semi betyder 1/2 Så et seminar er en "halv nar". Den eneste måde at finde ud af, om en person er til at stole på, er ved at stole på ham. (Ernest Hemingsway) Når livet bliver svært er der altid en bro - f.eks. Storebæltsbroen. (Inspireret af Marylin Monroe) Jeg kan fornemme dine følelser. Men jeg kan ikke føle din fornemmelser. Han er den type der kan købe noget af en jøde og sælge det til en skotte, og alligevel tjene penge. (Tony Vangsgaard) Dem der inviterer djævlen ind under dynen, må ikke bagefter klage over at afkommet ligner faderen. (Sven Egil Omdal) En politiker er en person som er så tykhudet at vedkommende kan holde sig oprejst selvom han mangler en rygrad. (Finn Gustavsen) Vi kan ikke allesammen være helte. Nogen må også sidde på fortovskanten og klappe når de kommer forbi. (Will Rogers) Jeg bliver ofte jagtet af kvinder, men aldrig, når jeg er vågen. (Bob Hope)

5 Kvinder er som cigaretter. Først trækker de ganske godt, men til sidst samles alt giften i mundstykket. (George Bernard Shaw) 61% af alle kvinder er for det meste glade. (Kilde : Women's Health) Mænd er et nødvendigt onde med mere tryk på ond end nødvendig. (Yvette Collins) Hvad er forskellen på en kvindelig advokat og en pitbull? Læbestiften! Uvidenhed er ikke ikke at vide, men ikke at ønske at vide. (Werner Mitsch) Venstre er et kulturminde, som rigsantikvaren burde tage hånd om. (Knut Håvik) Det er ikke mig der forandrer hans liv (Michael Oher). Det er ham der forandrer mit liv. (Sandra Bulluck i filmen " The Blind Side") I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der. (Chuck Reid) Gamle venner dukker op ligesom spøgelser - og de fleste mennesker hader spøgelser. (Baillie Saunders) Familie er oprigtigt talt en trist forsamling mennekser som ikke har den ringeste ide om hvordan de bør leve, og hvornår de bør dø. (Oscar Wilde) Vi må tro på heldet. For hvordan skulle vi ellers kunne forklare den succes som folk vi ikke kan lide opnår? (Joan Cocteau) Mænd snakker meget mere indviklet om ingenting. (Magaret Johansen, forfatter) Jeg har fået lov til at hvile i erfaringens tyngde.

6 Hvis man vil opdage nyt land, må man leve med at miste kysten af syne i meget lang tid. (André Gide) Kærlighed er i sit væsen uforklarligt og samtidig meget banalt. " Jeg elsker dig" er store ord og samtidig de mest banale ord. (Leif Davidsen, forfatter) Hun havde udtrykkeligt forlangt, at vi kun skulle være venner, men blev meget krænket over, at jeg holdt aftalen. (K.K. Steincke) Hvis du gætter rigtig 3 gange på stribe, får du ry som ekspert. (Lawrence J. Peter) Mange nordmænd har et mere seksuelt varmt forhold til engelsk fodbold end de har til deres kone. (Stig Inge Bjørnebye) Jeg er født i 1957, og det var mange penge dengang. Det handler om at kunne skifte fra at være interessant til at være interesseret. (Kierkegaard) Et af problemerne er at økonomerne ikke kan regne, og derfor går bankerne ned hvert 20. år. (Øystein Stray Spetalen, investor) Tænk dig om 2 gange før du siger noget, og så kommer du til at opdage at de andre taler om noget helt andet. (Francis Rodman) Du kan ikke lære erfaring. Du må gennemleve dem. (Albert Camus) Der er ikke noget så irriterende som 2 mennesker, der taler, mens du prøver at afbryde. (Mark Twain)

7 At se kvindefodbold er som at se melsække bevæge sig, hvor ni ud af ti afleveringer aldrig kommer frem. (Trygve Hegnar) Hvis det ikke er din tur, kan selv en læge ikke tage livet af dig. (Amerikansk ordsprog) Derfor forlænger humor dit liv En ny omfattende undersøgelse fra Norges Teknisk-Naturviden-skabelige Universitet viser, at humoristisk sans både forlænger levetiden og forbedrer helbredet. Et godt grin om dagen mindsker nemlig blandt andet produktionen af stresshormoner og styrker evnen til at bearbejde krisesituationer. Så hvis du gerne vil blive gammel og nyde et langt otium uden sygdom, skal du ikke gå af vejen for et godt stand-up-show, jokes med familie og kolleger og i det hele taget at have det så sjovt som muligt. Professor Sven Svebak, der står bag undersøgelsen, forklarer, at mennesker med humor har tendens til mindre stress og færre sygdomme.»vi kan konstatere, at mennesker med humor udvikler færre stress-hormoner og er bedre til at håndtere kriser. De har et bedre immunforsvar, bliver udsat for færre sygdomme og mindsker risikoen for en tidlig død,«forklarer Sven Svebak, der er professor i medicin og psykologi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim. OL er i virkeligheden for sindsyge mennesker. Det er for folk der kun sover, spiser og f.eks. roer 8 timer om dage. For til sidst måske at komme med til OL og præstere i 3 minutter. (Bo, PS4) Hvis det ikke lykkes første gang, kan det tyde på at fiasko mere er din stil. (Quentin Crisp) En dårlig anmeldelse er som at bage en kage med de allerbedste ingredienser, som nogen så kommer og sætter sig oveni. (Danielle Steel) Ideen med citater er at man kan ydmyge andre ved hjælp af andres ord. (Amanda Cross) Jeg bliver aldrig den tyndeste skuespiller. Og jeg er også ligeglad. Jeg ville hellere slutte fred med min krop og mig selv. (Kristin Davis, 45 år) Når folk får følelsesmæssig overbalance : Folk fortælle ikke kun de er blevet skilt - men også hvorfor.

8 At blive forelsket er ligesom at stå under bruseren på et billigt hotel. Det er virkelig dejlig et stykke tid, men pludselig bliver vandet koldt. (Vigdis Hjorth) I bjergbestigning tror mange, at de er ved vejs ende, når de når toppen. Det er de ikke. Godt 80 procent af ulykkerne sker på nedstigningen. Folk taber fokus, slapper af. Og falder. Det samme sker med livsstils-ændringer. (Chris MacDonald, sundhedscoach, i Berlingske) Den første del af ægteskabet varmeget lykkeligt, men så på vej hjem fra kirken... (Henry Youngman) Definition på arbejdstid : Den tid det tager at gentage fejlene fra i går uden at blive afskediget før i morgen. (Niels Chr. Grelmuyden) Naturen tager aldrig fejl. Skaber den en torsk, så mener den det. (Josh Billings) Hvis vi ikke ændrer retning, ender vi der, hvor vi er på vej hen. (Kinesisk ordsprog) Den bedste hjælpende hånd er tit et ordentligt skub i ryggen. Jura : Kriminalitetens bagside. (Jan Hannerz) Dream it, believe it, dare it, do it. (Walt Disney) Jo længere jeg lever, jo mere sikker bliver jeg på, at den store forskel imellem mennesker, imellem de svage og de stærke, imellem de store og de ubetydelige, er energi - uovervindelig belsutsomhed - at et mål, når det først er sat, handler om død eller sejr. (Sir Thomas Fowell Buxton) Vidste du at fredag er den farligste dag i trafikken. Risikoen for, at der sker en ulykke på vejen, er større på fredage end på andre ugedage. Da han kom med forlovelsesringen stod hun allerede klar med fingeren. (Nils-Fredrik Nielsen)

9 Du er unik i forhold til alle dem der allerede har levet, og alle dem som kommer til at leve. Min ide er, at vi selv bestemmer vor skæbne. Vi bliver det vi gør. (Madamme Chiang Kai-Shek) Et mål uden en plan er en drøm. (B.S. Christiansen) Mod er ikke det modsatte af frygt. Mod er at kunne kontrollere sin frygt. Det er at rejse sig op én gang mere, end vi faldt. (Arianna Huffington, amerikansk debattør og forfatter) En optimist er en som beder dig fatte mod, når alt går som han gerne vil have det. (Frank McKinney Hubbard) Jeg har ingen fordomme - jeg hader alle lige meget. (W.C. Fields) Vi bliver ældre og ældre. Helt nøjagtig 6 år ældre end vores forældre. Når man ser tilbage til midten af 1800-tallet, kan man se, at hver generation i snit har levet 6 år længere end generationen før. (Kilde : Newspaq) GUIDE TIL EN SJOVERE ARBEJDSDAG 70 procent griner mere end fem gange i løbet af deres arbejdsdag, viser en rundspørge blandt 373 deltagere, som Wilke har gennemført for Avisen.dk, og det er ifølge latterguru Thomas Flindt rigtig positivt. Latter giver dig nemlig ikke blot en bedre arbejdsdag - du kommer også til at arbejde mere effektivt. Her er Thomas Flindts tips til en sjovere dag på arbejdspladsen: 1. Du skal indføre et dagligt frikvarter, hvor du med dine kolleger skal lege dåseskjul, sjippe eller noget helt tredje. 2. Slip tøjlerne, og tillad dig selv at slippe lidt kontrol. 3. Husk at holde pause fra dine ansvarsområder. 4. Tillad dig selv at sige, hvad du har lyst til. Du skal ikke bekymre dig om, hvad andre mener. 5. Tilgiv dine kolleger. Det er umuligt at grine, hvis man har nogle uafklarede uenigheder på arbejdspladsen. Ekstroverte finder mening i ting i noget udenfor dem selv. Introverte finder mening i ting i noget inde i dem selv. (Bo, PS4)

10 Jeg bliver søsyg bare jeg spiser en isbåd. Selvom virkeligheden blot er en illusion, er den dog meget vedholdende. (Albert Einstein, tysk-schweizisk-amerikansk fysiker) Vidste du, at det skader din sag at spille kostbar overfor en potentiel kæreste? Det skræmmer ham højst sandsynligt væk - eller resulterer i et kort forhold. (Stanford University) Han var den type der kunne sætte sg ved et rundt bord, og alligvel sad han altid for bordenden. Du skal skelne mellem hvad der er VÆSENLIGT og hvad der er INTERESSANT. Rigtig mange møder i Danmark består af ting som er INTERESSANTE men ikke VÆSENTLIGE. Prøv f.eks. tage en avis som Politiken. Der står meget væsentligt, men det er ikke særlig interessant. I Ekstra Bladet står der meget INTERESSANT, men det er ikke VÆSENTLIGT. Prøv tag de 2 aviser og mærk artiklerne ud. (Sebastian Nybo, SEB) Medarbejderne hos Google skal hver dag bruge 20% af deres tid på udvikling/fremtiden. Kontrakter skrives af jurister for jurister, for at almindelige mennesker kan forstå, at de ikke kan klare sig uden jurister. (Aristoteles Onassis) Sådan er vi utro : 40% af dem, der er utro, er det med en ven 35% er det med en kollega 23% er det med en, de har mødt i en bar. 22% er det med en ekskæreste. (Kilde : MSNBC og en undersøgelse foretaget af Village) Mobning har mange positive sider. Det er starten på et spændende liv for den som mobber, og vigtigst af alt : Modning sørger for at luge ud blandt taberme. (Otto Jespersen) Jalousi er som søsyge. Man er selv overbevist om at man er ved at dø, men vennerne griner bare og ser hovedrystende til. (Orson Welles)

11 Hvis dit liv føles hårdt, uoverskueligt eller meningsløst, er det sikkert, fordi det er et uudforsket "gap" mellem det, der virkelig betyder noget for dig og det, du tror, verden forventer af dig. (Pernille Melsted) Hvis du skal spørge til en syg kollega ( eller kollega der sørger over f.eks. dødsfald i familien ). Spørg " Hvordan går det? " Hvis vedkommende svarer : " Det går fint/ok/meget bedre ", så lad din kollega bestemme hvordan samtalen skal udvikle sig. Svaret indikerer at vedkommende enten har det fint eller ikke ønsker at tale om det lige nu. Hvis vedkommende svarer : " Det går faktisk ikke særlig godt ", så har vedkommende brug for din hjælp eller samtale. Svaret indikerer at du godt kan spørge mere ind til emnet. PS! Lad altid være med at at sige at du godt ved hvordan vedkommende har det - for det ved du rent faktisk ikke. Man kan både være fysisk og mental udmattet. Og så af ting som bestemt ikke er til at grine af. Men gør det alligevel engang imellem. Du har brug for det. (Kim Stryhn) At fiske er den eneste filosofi man kan blive mæt af. (Peter Bamm, tysk forfatter) Vi ved mindre om dybhavet end planeten Venus. Dybhavet dækker 70% af Jordens overflade. Videnskabsfolk har kortlagt hele Venus' overflade, men kun 1% af dybhavets. (Kilde : Naturhistorisk museum) Holder du op med at klappe din hund, når du kommer hjem, fordi den af og til brækker sig på tæpperne? Næh, vel? Den gør det jo ikke med vilje... Du regner heller ikke med, at hunden er sur, hvis du kommer for sent. Så du har ikke paraderne oppe, men kan klø den henrykte vovse bag øret og selv blive varm om hjertet. Prøv lige at tænke over det og sammenlign med din måde at reagere på i parforholdet, skriver den amerikanske psykolog Suzanne B. Phillips i en blog på PsychCentral.com. Forholdet til dit kæledyr illustrerer nemlig fint den gamle vending»du får, hvad du giver«, skriver hun og tilføjer:»de færreste kæledyr lever med frygten for at blive svigtet eller antydningen af, at det hele går lidt skævt. Har du tænkt på, hvor meget det øger din fornemmelse af at høre sammen med dem?«(kilde: PSYCHCENTRAL.COM)

12 HVOR BLI'R HAN AF? Jeg kan ikke forstå, at virksomheder - det være sig telefonselskaber, blikkenslagere eller noget helt tredje - uden videre forlanger, at jeg bruger en fridag på at vente. Intet under, at mange kvinder drømmer om håndværkersex. De forveksler håndværkeren med prinsen på den hvide hest, for de har ventet mindst lige så længe og lige så længselsfuldt på ham. (Kilde : Susanne Sayers, i 24 timer) Intet menneske kan i længere tid være éen person over for sig selv og en anden overfor andre uden at blive forvirret over hvilken af dem, der er den rigtige? (Nathaniel Howthorne) Vi oplever alle at have bekymringer. Dem er der nok af, ingen tvivl om det. Men der er stor forskel på, hvordan vi tackler de problemer, vi møder på vores vej. Er du f.eks. en af dem, for hvem bekymring og panik hænger uløseligt sammen? Eller er der simpelthen intet, der bider på dig? Bliv klogere på dig selv - find ud af, hvor bekymret du er, ved at lave bekymringstesten på: frontend/bekymrettest.html Har du det skidt, uden at lægen kan finde en forklaring på dine symptomer, kan det være fristende at bede hende om en langtidssygemelding. Men tænk dig om, det kan nemlig vise sig, at du gør dig selv en bjørnetjeneste, siger dr. med. Lotte Hvas. Hun er praktiserende læge og næstformand i Etisk Råd. - Sygerollen ændrer ens identitet. Er man vant til at opfatte sig selv som en, der kan klare sig selv, kan det at opfatte sig som syg være meget problematisk - og i yderste konsekvens skubbe til en depression. Hvis problemet er, at man ikke magter arbejdet, kan en sygemelding underbygge den opfattelse, siger hun. (Kilde: Magasinet Arbejdsmiljø) Direktionen er den domstol som altid har åbent. (Malcolm de Chazal) Siger man sandheden bliver man før eller siden afsløret. (Oscar Wilde) De opførte sig som vilde dyr. De hverken røg eller drak. (Aksel Sandemose)

13 Man skal opføre sig som en and : Rolig og upåvirket på overfladen, og så padle som bare helvede under vandet. (Jacob M. Brande) Er vi en gruppe af ledere? Eller er vi en ledergruppe? (Tony Vangsgaard) Han er ligesom tyren Ferdinand. En muskuløs bølle at se på, men i virkeligheden vil han helst sidde med næsen nede i en blomst. Lad ikke det at have et problem blive et problem. Hvis du gør det, har du to problemer. Mine venner har formet mit livs historie. På tusinde måder har de forvandlet mine begrænsninger til smukke privilegier og sat mig i stand til at vandre glad og fro i skyggen af mit savn. (Helen Keller) Gør det modsatte. Når barnet skriger for at få en pose slik, så køb 20 poser. Stolthed er en meget undervurderet følelse. Vi ville have det bedre med os selv, hvis vi havde modet til at være lidt stoltere af os selv. SÅDAN HJÆLPER DU BEDST -10 GODE RAD Det kan være svært at tackle andre menneskers sorg. Rådgivningscentret Unge & Sorg, som har eksisteret siden 2000 og har afdelinger i København, Odense og Århus, har frivillige og professionelle til rådighed for årige, som har mistet en forælder. Men hvad kan vi som venner og pårørende gøre? Her er nogle gode råd fra de unge selv: 1. Vis ægte interesse og omsorg 2. Lad aldrig som ingenting 3. Du behøver ikke at kunne forstå fuldstændig 4. Når din ven har lyst til at tale, så spørg i detaljer 5. Bliv ved med at spørge 6. Regn ikke med, at sorgen forsvinder 7. Hjælp din ven til også at have et fristed 8. Vær ikke bange for at gøre din ven ked af det 9. Kast dig ud i det, der er ikke noget rigtigt tidspunkt 10. Vær tålmodig. (KILDE:

14 GRIN - OG BLIV GAMMEL l en undersøgelse fra 2003, foretaget af Indiana State University Scool of Nursing i USA, blev 33 raske kvinder undersøgt for at afdække effekten af latter. Kvinderne blev inddelt i to grupper, hvoraf den ene så humoristiske film, og den anden en film om turisme. Resultaterne viste, at latter øger aktiviteten af NK-celler i kroppen, de såkaldte 'natural killer cells' (hvide blodlegemer, der angriber bl.a. cancerceller), og dermed kan latter formentlig forbedre vores immunforsvar, reducere stress - og i sidste ende forlænge livet. Kvinder tager sig tid til at tegne små hjerter over i'erne - mens mænd er glade, når de kan tyde, hvad de selv har skrevet. Timeout - vande sine åndelige kameler Kunsten at holde pauser fra ledelsesfunktionerne, især coaching, er en vigtig nøgle til at finde nye kræfter for mange ledere. Der tænkes ikke på, at lederen»flygter«til flere udenbys møder og kurser, selv om de sidstnævnte bestemt også er farbare veje til ny energi, men mere at tage en iagttagelsespause, give slip på tøjlerne og finde ud af, om han/hun reelt behøver at være så meget på mærkerne hele tiden. Det kræver, at der er nogenlunde ro i lejren, og den kan være svær nok at finde, men på den anden side er det vigtigt at stille sig lidt på sidelinien en gang imellem og få overblik samt»vande sine åndelige kameler«, og dermed måske også finde ny motivation. Desuden kræver det også, at man kan overvinde sin kaosangst. Måske kan medarbejderne klare mange af tingene selv, og coachen behøver kun at være et slags sikkerhedsnet. Det kunne jo være, at man faktisk pressede sig selv unødigt med at være på tæerne hele tiden. Ellers kan det komme til at minde lidt om historien med manden, der altid knipsede i fingrene, for at holde løverne væk. På kommentaren:»jamen der er jo ingen løver«svarer han:»nej, der kan du se, at det virker«. God morgen, skønne. Velkommen til en sund, energisk dag tættere på dit mål. Gå ud i verden og vær den bedste og smukkeste udgave af dig selv. Vær venlig mod din krop, dog selv og alle du møder. (Coach Gitte Koldtofts morgenhilsen til sig selv) Livet er en stak af tilfældigheder. Den røde tråd afhænger af, hvordan man tackler de tilfældigheder. (Lars Lilholt)

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL ALDERSSVARENDE STØTTE 6-12 ÅR info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien.

Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien. Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien. Uanset om OCD en kommer snigende eller sætter mere pludseligt ind, giver barnets symptomer ofte anledning

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Mennesket er et socialt væsen Hvad indebærer det? At vi alle har et grundlæggende behov for at opleve

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 16 Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 17 Mange psykisk syge er fyldt med fordomme, siger 32-årige Katrine Woel, der har valgt en usædvanlig måde at håndtere sin egen sygdom på: Den (næsten) totale åbenhed.

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Rikke Heimark Coaching

Rikke Heimark Coaching Find dit rette fokus Pixi E-bog Af Rikke Heimark, 2. februar 2017 For at tiltrække de rigtige ting i livet, hvad en det er mennesker, oplevelser, kontakter, muligheder osv, så er det alt afgørende at du

Læs mere

DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE

DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE Depression - en folkesygdom 200.000 danskere har en depression, og omkring halvdelen af dem kommer aldrig til lægen. Mange, der går til læge, fortæller ikke, at de føler

Læs mere

Mænds FOKUS psykiske sundhed MÆND HAR OGSÅ PSYKISKE PROBLEMER. Ser du det? Taler du med ham om det? Er du opmærksom på mænds særlige symptomer?

Mænds FOKUS psykiske sundhed MÆND HAR OGSÅ PSYKISKE PROBLEMER. Ser du det? Taler du med ham om det? Er du opmærksom på mænds særlige symptomer? Mænds FOKUS psykiske sundhed MÆND HAR OGSÅ PSYKISKE PROBLEMER Ser du det? Taler du med ham om det? Er du opmærksom på mænds særlige symptomer? KØNSFORSKELLE I PSYKISKE SYGDOMME Depression er en folkesygdom:

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014 Sunde tanker Det værste er ikke, når det sker, men tanken om det, der skal ske. Når det bygger sig op... 7. maj 2014 Når det er sket, så bliver jeg lettet. Niels Baden, psykolog Citat fra klient i fobibehandling,

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

At leve videre med sorg 2

At leve videre med sorg 2 At leve videre med sorg 2 Strandby kirkecenter d. 27. januar 2015 Ved psykolog, aut. Aida Hougaard Andersen, Agape 1. Hvordan leve og leve videre med sorg? 2. Hvad kan jeg selv gøre? 3. Hvordan stå ved

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES Af Fitnews.dk - onsdag 05. marts, 2014 http://www.fitnews.dk/artikler/indre-motivation-er-noeglen-til-succes/ ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION Træning giver øget

Læs mere

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Denne booklet er udviklet af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte som en del af projektet

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Den kollegiale omsorgssamtale

Den kollegiale omsorgssamtale Af Birgitte Wärn Den kollegiale omsorgssamtale - hvordan tager man en samtale med en stressramt kollega? Jeg vidste jo egentlig godt, at han havde det skidt jeg vidste bare ikke, hvad jeg skulle gøre eller

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt KYS FRØEN Kunsten at bruge utroskab positivt ALLE forhold oplever før eller siden utroskab eller optakten til det. Derfor er det vigtigt, at du kender kunsten at vende utroskab til noget positivt. Utroskab

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Professoren. -går i skole! Forkortet læseprøve 2015. Fortalt efter virkelige hændelser. Særlig tak til:

Professoren. -går i skole! Forkortet læseprøve 2015. Fortalt efter virkelige hændelser. Særlig tak til: 1 Professoren -går i skole! Forkortet læseprøve 2015 af Kim Christensen Fortalt efter virkelige hændelser. Særlig tak til: Annette Thomsen, Hundemassør. Dyrehospitalet Sønderborg. Århus Dyrehospital. Hvor

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Flere gange om året bliver jeg ringet op af nogen som er bekymrede over en spøgelsesagtig tilstedeværelse, sædvanligvis i deres hjem. Nogle af dem er ligesom

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk 1 Selvkontrol Annie Besant www.visdomsnettet.dk 2 Selvkontrol Af Annie Besant Fra Theosophy in New Zealand (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Hvad er det i mennesket, som det ene øjeblik

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere!

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere! ALLEHELGEN 2012 HA. Der er dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at stå ud af sengen Jeg tænker på hende hele tiden. Der er ikke noget, der er, som det var før. Sådan udtrykte en mand sig. Han havde mistet

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Jeg er aldrig flov over min mor

Jeg er aldrig flov over min mor Jeg er aldrig flov over min mor Mennesker, der lever af at være humoristiske er ikke nødvendigvis særligt sjove derhjemme, men det er Lisbet Dahl, forsikrer hendes yngste søn Gustav. Især når hun slår

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer.

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET Knap hver anden arbejdssøgende føler, at det i mere eller mindre grad er deres egen skyld, at de ikke har et arbejde. Hvorfor mig? Var jeg for dyr, for besværlig, for

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Alma 78 år. Dement. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden SENG TIL PSYKIATRIEN

Alma 78 år. Dement. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden SENG TIL PSYKIATRIEN Alma 78 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere