Inklusions leg. Brugervejledning.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inklusions leg. Brugervejledning."

Transkript

1 Inklusions leg Vi tror på en social model for handicappede. Med andre ord, handicap er en socialt skabt problem. Det er op til os alle at foretage de miljømæssige forandringer, der er nødvendige for at alle personer med handicaps kan deltage i alle områder af det sociale liv. Med dette in mente, vil vi stræbe efter at skabe helt unikke produkter, der omfavner den sande betydning af integration på legepladsen. For at gøre dette ser vi på legepladsens favoritter, hvor de generelle lege erfaringer nydes af mange forskellige børn. Vi tænker også på de begrænsninger for at lege for børn, der normalt ikke har adgang til alle legeredskaber. Vi giver disse produkter et løft - eller vi starter fra bunden - og kommer med helt nye ideer, som alle børn vil elske. Takket være vores løbende dialog med velgørende organisationer og førende europæiske organisationer, har vi en reel forståelse for de typer af barrierer for leg, der kan påvirke mange børn. Brugervejledning. Hjælp til at vælge de lege muligheder for ethvert barn: Holdet bag inklusions leg bruger en masse tid på at undersøge handicaps, indlæringsvanskeligheder og udviklingsmæssige handicaps. Det hjælper os til at forstå, hvad der begrænser leg og hvordan vores designs kan minimere barrierer for at få adgang til leg. Vi har forståelse for at ikke alle har mulighed for at sætte sig ind i børns behov og udviklingsmæssige niveau. Igennem hele kataloget har vi angivet symboler for at give dig et indblik i, hvorfor vi har medtaget bestemte produkter i vores sortiment og de fordele, de har for børn med specifikke behov. Vi har bestræbt os på at omfatte produkter, som vi mener, at alle børn vil nyde og drage fordel af, dette er hvad inklusions leg står for.

2 Symboler Indikerer fuldstændig blindhed eller et meget begrænset udsyn Viser, at der er et vist syn og uafhængighed Indikerer børn, der understøttes med et høreapparat Indikerer ingen eller begrænset hørelse Barn med et sensorisk problem. Børn med autisme, Aspergers og andre opmærksomheds lidelser Angiver et barn med indlæringsvanskeligheder eller udviklingsmæssige værdiforringelser Indikerer fuldstændig afhængighed af kørestol Et barn, der er afhængigt af brug af hjælpemidler såsom krykker eller stokke. Angiver, at der er rimelig uafhængig mobilitet ind og ud af en kørestol

3 IP01 Stor drejeskål - Ø130 cm Legeområder er ikke komplette uden bevægelse. Drejeskålen giver børn de sanseindtryk, som de ikke kan finde i hverdagen med både en roterende og rokkende bevægelse. En meget social enhed, børnene kan sidde på ydersiden, så de med bevægelser kan få redskabet til at dreje omkring, eller læne sig tilbage i den dybe skål og mærke de cirkulære bevægelser. Aktivitet: Rokkende, spinding, socialt samvær, støttende bevægelse. Stor funktions skål på Ø 130cm. Kanten af skålen er 48cm over jorden. Aldersgruppe: 4+ år Max antal af brugere: 6 stk Faldrum: 28.5m2 Fri faldhøjde: 1m Materialer: Galvaniseret stål med en pulverlakeret overflade. Skål med skridsikker belægning. Pris: ,00 kr.. ekskl. moms Den teksturerede skål og kontrastfarve gør det lettere at identificere og hjælpe med bevægelser ind og ud af skålen. Børn, der bruger kørestole har fordele af den brede kant, som er i en kørestols højde. Dette giver en nemmere adgang. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følelsen af bevægelse i højden. Den brede kant er perfekt til at sidde på, og stabilisere brugerens brug af skålen. Skålen giver kroppen en kontrollerende støtte.

4 IP03 Drejeskive - Ø130 cm Denne spinner kan ikke blot dreje rundt på den konventionelle måde, men drejeskiven er sat i en lille vinkel, så børn kan løbe på overfladen, for at få den sat i bevægelse. Dette udfordrer både balancen og koordinationen. Den flade overflade tillader også børn at ligge ned, mens der forsigtigt drejes rundt. At have to særskilte legefunktioner skaber udfordring for børn, der har brug for at afreagere. Det giver også en stor dynamisk oplevelse til børn, der er mindre mobile. Aktiviteter: Spinning, socialt samvær, støttende bevægelser. Størrelse: Ø 130cm drejeskive. Struktureret skridsikker overflade. God kørestols overførsels højde. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 22m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål stel med struktureret skridsikker overflade. Pris: ,00 kr.. ekskl. moms Den skridsikre overflade giver tryghed for, at man ikke glider. Moonwalkeren er vinklet så kørestols overførsels højden giver let adgang. På Moonwalker kan man gå på tværs af overfladen, en god måde til at udvikle kropskontrol og koordination. Et barn med begrænset muskelbevægelser eller balance kontrol, kan ligge på tværs af den store overflade og nyde de dynamiske bevægelser.

5 IP09 Drejeskål En mindre udgave af Revolve, det har lige så meget legeværdi, men på en mindre diameter og en mindre pris. De rokkende og roterende fornemmelser er helt unikke og tilbyder mere legeværdi end den traditionelle drejeskive. Aktiviteter: Rokkende, roterende, sociale samvær og støttende bevægelser. Egenskaber: Dobbelt bevægelse. Bred kant af skridsikkert materiale. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 22.4m2 Fri faldhøjde: 75 cm Materialer: Galvaniseret stålramme med pulverlakeret ydre, skål med skridsikker med materiale. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Bevægelsen for blinde børn er ofte begrænsede og de nyder de dynamisk bevægelser, som tilkobler den vestibulære sans, der er nødvendig for en sund hjerne udvikling. Børn, der bruger kørestole har fordele af den brede kant, som er i en kørestols overførsels højde. Dette giver en nemmere adgang. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følesen af bevægelse i højden. Børn med begrænset balance kontrol, kan nyde komforten af at blive vugget i en skål.

6 IP20 Den uendelige spinner Den uendelige spinner skål er helt unik, da den er designet med komfort og let adgang i tankerne. Den bukkede kant tillader børn at flytte sig nemt ind og ud og er mere behagelig for de ældre, at svinge benene ud af. Man påvirker selv rotationen ved at bevæge sin krop. Aktiviteter: Roterende, støttende bevægelse, selvkørende bevægelser. Egenskaber: Vinklet montering giver nem adgang. Blankpoleret overflade. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: 17.5m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål skål. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Den glatte overflade og de afrundede kanter øger komforten og støtten. Den afrundede kant har en perfekt dimension til, at et barn kan holde fast. Dette øger trygheden. Et barn med en sensorisk forarbejdet lidelse kan drage fordel af den lille skål. Det giver mulighed for at kontrollere bevægelse og udvikle deres koordinering. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følesen af bevægelse i højden. Bevægelighed bidrager til at engagere dette, som er vigtigt for en sund udvikling af et barns hjerne- og centralnervesystem. Børn med begrænset balance kontrol, kan nyde komforten af at blive vugget i en skål.

7 IP12 Karrusel At designe produkter, der er tilgængelige for kørestolsbrugere er ofte ganske udfordrende. Ikke alene er denne karrusel tilgængelig for kørestole, men kan bruges af flere børn på én gang. Dette giver karrusellen den rette betydning af inklusion og social integration. Aktiviteter: Spinning, social samvær og siddepladser Størrelse: Ø 208 cm. Adgang fra jordoverfladen. Siddepladser med ryglæn. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 3 + Faldrum: 29.1m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål med HDPE ryglæn. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Denne karrusel har indbygget siddepladser med en rygstøtte. Der er plads til 2-3 børn og giver muligheden for at en plejer kan sidde med, hvis det er nødvendigt. Dette er en meget tilgængelig og inklusions venlig enhed, i en bevægelig ramme med adgang fra jordoverfladen. Der er et stort overfladeareal med plads til at børn til kan lege sammen. Let adgang fra jordoverfladen og tekstureret gulv, giver en nem og sikker adgang, og en følelse af sikkerhed og tryghed hele vejen rundt i redskabet. Denne karrusel har plads til masser af børn, der kan vælge at sidde, stå eller skubbe den rundt. Uanset hvad de vælger kan de føle sig virkelig inkluderet.

8 IP16 Surfer Er det en bænk eller er det en vippe? Det er op til barnet at vælge - det har endda været brugt som et fantasi-surfbræt! For kørerstolsbrugere er det nemt at komme op på redskabet, da det har kørestols overførsels højde. Det er rummeligt nok til flere børn kan sidde eller at stå på det. Forældre og børn kan nyde den blide vuggende bevægelse, mens de sidder sammen. Aktiviteter: Bevægelse, balance, siddeplads og social samvær. Egenskaber: Opadbuet ende stykker. Skridsikker overflade. Højde 55cm højde på midten, 60 cm bred og 225 cm lang. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 16.1m2 Fri faldhøjde: 1.2m. Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål stel med gummi overflade. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Kontrastfarven og tekstur af den blå gummioverflade mod stål gør at børn både ser og føler enheden lettere. De konstant gentagne bevægelser kan være meget betryggende for et barn med f.eks. autisme. Der er ikke nogen pludselige stød eller forskydninger i vægt, der kan gøre et barn urolig. Grebet på overfladen og den opadvendte understøtning giver komfort og stabilitet når børn ikke kan høre at andre børn står op på redskabet De børn, der ikke kan sidde oprejst kan enten ligge på deres mave eller op ad de opadvendte buer og nyde den traditionelle vippende og vuggende fornemmelse.

9 IP17 4 pers. Vippe Den mest populære vippe er nu blevet endnu sjovere med sin fire siddepladser. Dette er ikke bare en almindelig vippe, den kan også afgive lyde, som er med til at øge legeværdien og sanseoplevelserne. Aktiviteter: Rokkende, lyde, bevægelser, social samvær. Egenskaber: Spændende kontrastfarver, central element med lyd, fire sæder med håndgreb. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 4 Faldrum: 13.3m2 Fri faldhøjde: 0.72m. Materialer: HDPE og sæde med stålfjeder. Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms For børn, der kræver mere støtte, har vippen store håndtag, at holde fast i og kan bistås af plejere, mens de stadig nyder gruppelegen. Tekstur, farver og vuggende bevægelser, nydes af alle gennem den fælles leg. Vestibulær stimulation fra bevægelserne er med til at udvikle hjernen. Den vuggende enhed, med sin ringlende lyd, højner høre- og bevægesansen. Denne firepersoners vippe tillader børn at forstå årsag og virkning af bevægelse, støj eller forskydninger i vægt skaber uro.

10 IP15 Handicapgynge Denne gynge er designet til børn med meget lidt eller ingen mobilitet. Det er et nødvendigt redskab, da et hvert barn har ret til at nyde en dejlig svingende gyngetur. Selvom det er et specielt stativ, kan der placeres mere traditionelle fugleredegynger eller sæde i stativet. Dette er med til at gøre gyngen meget anvendelig til forskellige handicaps Aktiviteter: Svingende bevægelser. Anvendelse: Kørestols gynge med rampe. Bruges kun på overvågede områder. Aldersgruppe: Alle aldre Antal brugere: 1 Faldrum: 31.5m2 Fri faldhøjde: 1m. Materialer: Galvaniserede stålrør, pulverlakeret. Aluminium dørk plade og gulv. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Denne gynge er udelukkende beregnet til børn, der bruger kørestol. Gyngen tilbyder en værdifuld lege oplevelse, der normalt ikke er frit tilgængelig for børn, der bruger kørestole. Vi anbefaler, at denne gynge kun bruges på overvågede steder.

11 IP05 Glade fjeder figurer De glade fjedre figurer findes i et udvalg af lyse farver. De er et meget sensorisk, sjovt, venligt og tilgængeligt redskab for alle børn. De vugger, giver lyd, og den ru overflade med rillede kanter gør det til et meget taktilt redskab. IP05BYB figur i blå / gul med katte klokker. IP05GYG figur i grøn / gul med vindspil. IP05YRY figur i rød / gul med metalkugler. Aktiviteter: Lyde, bevægelser, taktile, sensoriske støttende bevægelser. Egenskaber: Et udvalg i tre farver med lyde, kontrastfarver. Struktureret overflade og rillede kanter. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 1 Faldrum: 8.8m2 Fri faldhøjde: 0.6m. Materialer: Pulverlakeret blødt stål og HDPE plader. Pris pr stk.: 6.995,00 kr. ekskl. moms Lyse kontrastfarver, lyd og taktil overflade gør, at disse redskaber skiller sig ud for dem, der er synshandicappede eller blinde. Hvor bevægelse eller koordination er en udfordring, giver strukturen af figuren mulighed for en kontrolleret støttende bevægelse. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af dette produkt. Dem der er ude af stand til at holde om kuglen, kan engagere sig med kuglen, der har en stor overflade, som gør det nemmere at få i bevægelse. Bevægelse, farve og tekstur skaber muligheder for hørehæmmede eller døve børn. Smiley ansigterne er base for glad leg.

12 IP11 Fjeder Figur i eg Fjeder figuren er også tilgængelig i smukt håndlavet eg. Vi tror på, at naturmaterialer tilbyder en virkelig værdifuld sanseoplevelse. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, taktile, sensoriske støttende bevægelser. Egenskaber: Håndlavet egetræ, struktureret overflade og fasede kanter. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal af brugere: 1 Faldrum 8.8m2 Fri faldhøjde <0.6 m Materialer: Pulverlakeret blødt stål og eg. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Hvor bevægelse eller koordination er en udfordring, giver strukturen af figuren mulighed for en kontrolleret, støttende bevægelse. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af dette produkt. Dem der er ude af stand til at holde om kuglen, kan engagere sig med kuglen, der har en stor overflade, som gør det nemmere at få i bevægelse. Den glatte taktile overflade af eg og den bløde ringlende lyd har høj sensorisk appel til synshandicappede børn. Bevægelse og den glatte egeoverflade skaber muligheder for hørehæmmede eller døve børn. Vores smiley ansigt er base for legende glæde.

13 IP07 Mezzo kuglespil Mezzo er et bevægeligt redskab, hvor det er muligt for børnene at se ned i det og se boldene bevæge sig rundt. Dette er virkelig tiltrækkende for de børn, der kan have begrænset mobilitet eller ikke lide for meget bevægelse, at kunne se boldene bevæge sig under deres kontrol. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, visuel bevægelse, taktile, sensoriske, støttende funktioner. Egenskaber: Kontrastfarver og klart låg for at kunne se kuglernes bevægelser. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 1 Faldrum: N / A Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Pulverlakeret blødt stål, polycarbonat og HDPE plader. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Barnet kan bevæge den fjedrende Mezzo og se boldene indeni flytte sig rundt. En sjov måde at lære om årsag og virkning. Lille nok til at være tilgængelig, men stærk nok til at et barn kan læne sig op ad den og bevæge den med deres krop. Barnet kan bruge hele kroppen til at få Mezzo til at bevæge sig. Sensorisk spil uden at overbelaste sanserne er afgørende, farve bevægelse og lyd i mindre doser giver en mere behagelig oplevelse. Et barn kan se ind i Mezzo og se hvordan bevægelse påvirker indholdet.

14 IP14 Regnmageren Regnmageren er et sjovt redskab, der både har en varm genkendelig karakter og med en dejlig lyd af regn. Det giver en taktil - og en lyd sanseoplevelse, som er tiltrækkende for alle. Aktiviteter: Spinning, med lyd, taktil rundt smilende ansigt i kontrastfarver. Egenskaber: Holdbart materiale. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Genanvendt HDPE Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms Stimulerer sanserne med lyd, farve og bevægelse. Let at betjene og giver oplevelse med det samme. Børn med begrænset hørelse vil være i stand til at opfange den høje regn lyd. Kontrastfarver anvendes til børn med nedsat syn, men det er lyden og teksturen, der er virkelig engagerende. Nem adgang, bred overflade med greb til at hjælpe med at få Regnmageren til at bevæge sig.

15 IP02 Sansespil - Exosphere Exosphere hjulet er designet med den tanke, at lege områder altid bør udvikle sig og skabe nye lege erfaringer. Med en central tavle, hvor nye spil kan sættes ind og tages ud, kan kommuner, skoler og samfund bringe nyt liv til et legeområde. Aktiviteter: Puzzle, lyd, visuelle effekter, socialt samvær og læringsudvikling. Funktioner: Drejende kuglelabyrint med indlæringslege. Egenskaber: Centralt drejningspanel, 80cm høj med taktile overflader og kontrastfarver. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 4.2m2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Hus = Rustfrit stål stel og kåbe. Plader i HPDE polycarbonat. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Børn kan vælge et spil, der er egnet til deres egen udviklingsniveau eller sensorisk behov. Spillene øger muligheden for at udvikle koncentrationen. Et barn kan deltage i lyd og taktile aktiviteter på dette redskab ved selv at kontrollere bevægelse og lydniveau. Hvert spil har forskellige typer evne-niveauer. Drejeelementet er monteret i kørestol højde. Hver side giver med sine forskellige betydninger og udfordringer en række koordinations færdigheder. Begge meget visuelle med bevægelser på den ene side og et puslespil på den anden side til at engagere hjernen.

16 IP18 Sansespil - Minisphere En mindre udgave af Exosphere. Det 2 siders legepanel er i lav højde med nem adgang for mindre børn og kørestolsbrugere. Spillene er begge meget forskellige. Det ene med en stor visuel appel, som er fantastisk for børn med begrænset mobilitet og koordination. Et luftsluse spil, hvor boldene sluses igennem forskellige rum. Dette øger børns bevidsthed om funktion og bevægelse. Aktiviteter: Roterende bolde og luftsluse spil, puslespil, lyd, social samvær og visuel bevægelse. Egenskaber: Dobbeltsiddet legepanel, HDPE, Puzzle og lyde. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 3.6m2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Rustfrit stål indlæg, HDPE ramme med polycarbonat. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Børn har adgang til en bred række spil med store overflader og håndtag til at sikre, at de ikke er for komplicerede at betjene. Alle lege paneler er designet med kontrastfarver og strukturerede overflader til at øge tilgængeligheden. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af Minisphere og det giver dem mulighed for at spille spil og puslespil alene eller sammen med venner. Børn med nedsat hørelse kan engagere sig i gåder og nyde farver og den teksturede overflade af panelerne.

17 IP19 Sansespil - Microsphere På et lille område, kan der sættes flere paneler op med lege enheder med masser af legeværdi, som der er i Mikrosphere. Uanset om det er puslespil, nogle lyde eller begge dele med flere sensoriske muligheder, er dette en billig måde at bringe et ubrugt område til live, IP19BM med kugle labyrint. IP19RW med regne hjul. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, puslespil. Egenskaber: Har store håndgreb, 2 spil at vælge imellem, enkel vægmontering. Aldersgruppe: 2+ år Brugere: 1 + Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 1.95m2 Materialer HDPE og polycarbonat Pris: pr stk kr. ekskl. moms Alle lege paneler er designet med kontrastfarver og strukturerede overflader til at øge tilgængeligheden. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af Minisphere og det giver mulighed for at spille spil og puslespil alene eller sammen med venner Børn med nedsat hørelse kan engagere sig i gåder og nyde farve og den teksturede overflade af panelerne. Børn har adgang til en bred række spil med store overflader og håndtag til at sikre, at de ikke er for komplicerede at betjene.

18 IP300 Tavlen Hvem kan ikke lide at tegne? Det er den sjoveste måde at forbedre sin finmotorik på og hjælpe til med at udvikle sig. Tavlen er også et fantastisk medie til at kommunikere med børn, der ikke verbalt kan udtrykke sig. Det kan være en god måde at finde ud af, om et barn er glad eller trist eller finde ud af, hvad de ønsker at lave ved at tegne simple figurer på tavlen. Aktiviteter: Tegning, kreativitet, socialt samvær, indlæring. Egenskaber: Kridt tavle, mulighed for at indsætte blindskrift. Aldersgruppe: 2+ år Brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE Densetec XD og genbrugsmateriale Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms Tegning kan være en god måde at lære om farver og teksturer. Det er også med til at formindske sensorisk følsomhed gennem eksponering af forskellige materialer. Hvor verbal kommunikation kan være udfordrende, vil tegning få børn til frit at udtrykke følelser, tanker og ideer. Børn kan medbringe deres eget kridt i den rigtige størrelse, så de leger på en måde, der er behagelig for dem, men stadig i en inkluderende sammenhæng. Tavlen er sat i en behagelig højde for børn, der bruger kørestol og der er en hylde til at lægge deres farvekridt på mens de har travlt med at tegne.

19 IP 304 Sommerfuglen Lad dig ikke narre af Colourfly s manglende bevægelse og støj. Børn kan igennem de farvede vinger se verden lidt anderledes. De har kontrol med, hvordan farverne ændrer det de ser og hvordan farverne påvirker omgivelserne. Aktiviteter: Socialt samvær, visuelt, afslapning, let spil. Egenskaber: Varme farvede og transparente paneler. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE Densetec XD genbrugsmateriale Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Farvet lys kan være meget beroligende og er fortryllende for børn med en sensorisk- lidelse. Denne Colourfly er uden støj og andre distraktioner, som gør den meget brugbar. Børn kan interagere med voksne eller deres jævnaldrende ved at kigge gennem de farvede vinger for at se, hvordan lyset påvirker den person eller genstand på anden side. En legende og pædagogisk oplevelse. Børn med meget begrænset mobilitet har stor fordel af at være i stand til at se verden omkring dem på en enestående farverig måde. Leg med Colourfly er med fokus på visuelle og taktile sanser og er en mere subtil lege erfaring. Legen mellem børnene er mere rolig og afslappet.

20 IP 303 Dreje-solene Når et barn ikke har mulighed for fysisk bevægelse, er det engagerende og terapeutisk at se ting bevæge sig. Tilføj noget mere sensorisk leg i blandingen ved at inddrage lyden af hjul som støder sammen, og legen bliver mere spændende. Aktiviteter: Lyde, bevægelser socialt samvær. Indhold: 2 spil i forskellige højder. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms At dreje skiverne skaber lyd og bevægelse i de små hjul. Det hjælper børn til at lære årsag og virkning og koncentration på en legende måde. Når kuglerne bevæger sig rundt, skabes der vidunderlige lyde. Ledsaget af taktile overflader, der hjælper børn til at associere lyden, som deres foretrukne legetøj. Et barn, der er ude af stand til fysisk at bevæge sig, kan virkelig drage fordel af, at føle fornemmelsen af bevægelse ved at se kuglerne i hjulet dreje rundt. Ledsaget af lyde er det tiltrækkende på en lang række områder. Det er lydene, det gør det visuelt stimulerende. De hypnotiske bevægelser af hjulene, samt at være i stand til at spionere på dine venner gennem hjulenes vinduer!

21 IP 305 Sjovt refleksions spejl Spejle giver børn en fantastisk mulighed for at se bevægelser og blive mere bevidste på dem selv og andre. Man kan tilføje noget mere sensorisk leg ved hjælp af lydene fra knapperne. Aktiviteter: Lyde, bevægelse og socialt samvær. Egenskaber Et bølgende spejl, kontrastfarver. Polycarbonat spejl, der ikke kan slås itu Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms En fantastisk interaktiv måde at opbygge selvbevidsthed og udforske udtryk og ansigtstræk. Spejle tillader børn at se på og interagere med andre børn uden at skulle være sammen med dem. Det giver mulighed for interaktion i en social sammenhæng. Det skønne ved dette spejl er, at alle kan ændre udseende af omgivelserne omkring dem. Små bevægelser og ansigtsudtryk skabe ændringer, som børn kan identificere og nyde. Dette morsomme spejl gør at alle ser sjove ud, stor som lille. Så der er ingen fokus på børns forskellighed kun på hvor sjove alle ser ud.

22 IP 301 Tre på Stribe Et af de mest kendte spil. Kendt på sin enkelthed og meget lette måde det spilles på. Det er en god måde for børn at udvikle logisk forståelse og strategi, men i et sjovt miljø sammen med venner. Dette er vores variation af det populære spil i en overdimensioneret størrelse, som gør det let tilgængeligt at spille. Aktiviteter: Socialt samvær, spil og problemløsning. Egenskaber: Med kontrastfarver og taktile overflader. Fås også i en større udgave. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms En sjov måde at lære at matche figurer og udvikle fokus og logik. Farverne er stærke og kontrastfyldte o erne og og x'erne er alle laserskåret for at sikre, at dette spil kan spilles ved at se eller føle. Et barn er i stand til at tage fat om de små brikker og kan nemt flytte disse. De er lette at dreje rundt og er meget taktile. Overvejende et spil for 2 spillere. Et hørehæmmet barn kan opbygge stærkere forbindelser med sine kammerater og kommunikere via legen.

23 IP Samlespil Dette spil har været en af de mest populære udendørs spil. Det kan installeres på enhver offentlig legeplads. Det er et sjovt spil, der hjælper børn til at forstå beslutningsprocessen og udvikle logik. Et fantastisk spil for hele familien. Aktiviteter: Socialt samvær, spil og problemløsning. Egenskaber: Kontrastfarver og taktile overflader. Fås også i en større størrelse. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennem XD genbrugsmateriale. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Hver knap er så stor, at det er nemt for barnet, at kunne flytte knappen rundt. Et sjovt taktisk spil, der giver børn mulighed for at interagere med hinanden gennem bevægelse og vision. Med fokus på farver og matche dem sammen, gør dette til et tilgængeligt spil. Sat i kørestol brugers højde kan elementerne nemt nås og flyttes rundt.

24 IP 400 Serien: Musik Boxene At skabe musik er en af de mest kraftfulde former for udvikling. Det hjælper sproget, på problemløsninger og rummelig bevidsthed og ikke mindst giver det at spille en melodi masser af sjov og socialt samvær. Musik boksen er et produktområde, der er blevet udviklet til at give børnene fri adgang til at skabe musik. Det kan købes som et enkelt produkt eller som et sæt, så børn kan skabe musik på legepladserne eller i klasseværelset Produkt: IP400 Xylofon, IP401 Klokkespil, IP402 Trommer, IP403 Bongotrommer Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Bordplade højde på 50cm. Egenskaber: Højkvalitets HDPE Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris pr stk.: ,00 kr. Punktskrift, farve og lyd har alle været fundamentale dele for at skabe dette Music Box design. Alle disse elementer øger tilgængeligheden til børn med synshandicap. Den store oplevelse af at lære en melodi kan være en vidunderlig måde at have rutine og fokus på for børn med autisme Musik stimulerer de dele af hjernen, der relaterer til læsning, matematik og følelsesmæssige udvikling. Dette er til gavn for alle børn, især for børn med indlæringsvanskeligheder og på grund af det givende, der er i at skabe musik, kan disse børn virkelig drage fordel af det. Musik boxen er designet med en bordplade i kørestolshøjde, så børn i kørestol kan sidde komfortabelt og spille en melodi.

25 IP412 Lydklokke Solo IP413 Lydklokke Quartet IP414 Lydklokke Cascade Chime slaginstrumenterne fås både som et enkelt instrument, med 4 instrumenter eller med 8 instrumenter. De giver en fantastisk lyd og giver en mulighed for børn for at samarbejde i et team og lære at skabe musik og koordinere deres færdigheder. Dette at kunne trække børn og besøgende ind i et rum ved at skabe bløde lyde kan foregå hjemme, på en legeplads eller i en skov. Aktiviteter: Musik, sociale læring, bevægelse, teambuilding. Egenskaber: Stemte instrumenter, farverige klokkespil. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1-8 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale Pris: Solo 5.995,00 kr. Quartet 8.995,00 kr. Cascade ,00 kr. ekskl. moms Handlingen ved at ramme en node er en konstant glædelig oplevelse. Ved at bevæge sig fra det ene instrument til det andet kan være en god måde at lave motion og bevægelse på. Et barn med ADD (Opmærksomhedsforstyrrelse UDEN hyperaktivitet) får store fordele ved at holde fokus på musik, og det er en dejlig indledende måde at bringe musik ind som et legende medie. Her kan et barn bevæge sig fra post til post for at skabe lyd. Chime instrumenterne er en vidunderlig måde at inkludere et døvt barn på i musikalsk leg. Flere legende børn kan lære at samarbejde med hinanden, så de laver en melodi sammen. Legen bliver mere til bevægelse end lyden gør. At lære at lave en lyd, når det bliver ens tur, ved at lytte og koncentrere sig, hjælper børn til at arbejde i et team og udvikle tætte sociale forbindelser.

26 IP 410 Farverigt slagtøj Et musikinstrument som ikke kræver meget plads, men hvis man ønsker at bringe mere legeværdi og sensorisk leg ind i legepladsen, vil dette perkussion instrument tilføje stor værdi. Regnbue klokkespillet er visuelt farvestrålende, giver en fantastisk lyd og kan monteres i ethvert rum eller langs en væg. Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Egenskaber: Musisk instrument, farverigt klokkespil. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1-2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms Musik har en fantastisk måde til at give øjeblikkelig virkning rør instrumentet og det giver en lyd. Det er hurtigt, givende og hjælper med til at opbygge tillid. Børn med nogle sensoriske lidelser kan i musik finde en måde på afslappende vis at kommunikere med andre. Så længe det er placeret væk fra andre stimuli. At hele klokkespillet er på et stort panel, gør det lettere at holde ved og nå instrumenterne. Et panel kan være placeret hvor som helst nær siddepladser med derved lettere adgang. Dette farvestrålende klokkespil tilbyder kontraster og gør instrumentet mere synligt. Men det er muligheden for at skabe lyd og derved interagere sig med jævnaldrende, der er gavnligt.

27 IP 411 Farverige Trommer Rainbow trommen giver store muligheder, hvis man skal bruge flotte farver og musikalsk leg. Her komplimenterer regnbuens trommer det hele og giver børn et væld af lyde. Der er intet småt tilbehør til instrumentet, der kunne være svært at håndtere for børn. Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Egenskaber: Musisk instrument, farverige trommer, slimline panel og intet løst tilbehør. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms Et barn, der kæmper for at holde en lille trommestik, kan her blot bruge deres hænder til skabe lyd. Børnene kan bruge Rainbow trommerne til at frigive nogle spændinger eller udtrykke sine følelser ved at slå på trommerne, så de giver høje lyde. Selvom musik primært handler om lyd, skaber Rainbow trommerne en rytme og efterklang, så musikken kan føles og derved tillader den børn at have et fællesskab med deres kammerater. Panelet er tilgængelig med rullestol. Højden passer til alle børn, så de kan spille sammen.

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING LEGEPLADSER FRA VIKINGLEG Vikingleg leverer gode legepladser, der lægger op til sjov og fysisk aktivitet og lader børn bevæge sig og engagere sig i legen med et sundt aktivitetsniveau. Vi har alle godt

Læs mere

Rumforståelse som basis for ruteindlæring

Rumforståelse som basis for ruteindlæring Rumforståelse som basis for ruteindlæring Mobilityinstruktør Anne Nordskov Mobility Målrettet aktivitet mod objekter i rum Objekter: Genstande og personer Definition på mobilityrute: 1. Den vej, eleven

Læs mere

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst?

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Side 1 Vi bruger alle læringsstilene, men mest 2 eller 3. Så find dine stærkeste stile, og

Læs mere

KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til:

KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til: KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til: GRF. HYRDEHØJ 3 legepladsområder OPSUMMERING OG JERES FORVENTNINGER Vi har hermed fornøjelsen at præsentere forslag til en løsning på

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling

Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling De fleste børn fødes med de rette motoriske forudsætninger og søger selv de fysiske udfordringer, der skal til for at blive motorisk velfungerende. Men

Læs mere

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup Pædagogisk læreplan 0-2 år Afdeling: Den Integrerede Institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c 8541 Skødstrup I Væksthuset har vi hele barnets udvikling, leg og læring som mål. I læreplanen beskriver vi

Læs mere

SKABENDE KOMBINATIONER

SKABENDE KOMBINATIONER TRIXAGON 2 Esencia Trixagon 3 TRIXAGON I naturen finder du den sekskantede heksagon i snefnug, bistader og på skildpaddens skjold. Det er naturens mest pladseffektive form, der kan kombineres og sættes

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

www.lastein-design.dk

www.lastein-design.dk www.lastein-design.dk Vejl. forbrugerprisliste inkl. moms gældende fra 1. oktober 2014 120-4 7030 500-5 800-5 5094 9064 400-6 800-2 2 Sir James Strait Vare nr. Udførelse Beskrivelse Mål 117-1 Egeknopper,

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Indholdsfortegnelse Hvad er Hej skal vi tumle?... s. 2 Hvem står bag Hej skal vi tumle?... s. 3 Hvorfor skal vi tumle?... s. 4 Hej skal vi tumle?... s. 5

Læs mere

Pakke 1. Cadenza - Alumba. Sansa Rimba Saxata. Congas - Medium

Pakke 1. Cadenza - Alumba. Sansa Rimba Saxata. Congas - Medium Pakkepriser 1 Pakke 1 Sansa Rimba Saxata Congas Cadenza - Alumba Sansa Rimba Saxata Congas - Medium Cadenza Alumba Cadenza - Alumba er en lille, stilfuld udendørs musikinstrument for én musiker, som straks

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål:

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål: Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Barnet føler sig unik. Barnet bliver selvstændigt og selvhjulpen med de forudsætninger som barnet har. Barnet oplever sig selv om værdifuld deltager

Læs mere

Den Interaktive Legeplads

Den Interaktive Legeplads Den Interaktive Legeplads Af: Sidsel Bjerregaard/karch/0ktober 2006 Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Research/workshop via probes af børns leg på Hansted Skole 3. Evaluering af workshop på Hansted Skole

Læs mere

i3lighthouse LEG, SAMARBEJDE & INSPIRATION

i3lighthouse LEG, SAMARBEJDE & INSPIRATION i3lighthouse LEG, SAMARBEJDE & INSPIRATION i3lighthouse LEG, SAMARBEJDE & INSPIRATION For at tilpasse og integrere teknologi og medier med andre oplevelser og muligheder skal små børn have adgang til

Læs mere

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas!

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Af Lajla Kristiansen og Hanne Fosgerau, pædagoger og uddannede

Læs mere

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG:

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG: HOVEDET NED FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad LEG: Du bærer barnet foran dig. Barnet har maven mod din mave og benene rundt om din talje. Hold godt om barnets ryg, barnet kan evt.

Læs mere

Legeplads i Kærene, Rødovre

Legeplads i Kærene, Rødovre 1 Legeplads i Kærene, Afdelingen Ved Milestedet, AKB havde i mange år haft traditionelle modul-legepladser med asfalt, rutsjebaner, gynger og sandkasser. Men da afdelingen skulle renoveres, blev legepladserne

Læs mere

Howitzvej. Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige.

Howitzvej. Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Howitzvej Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Legeværdi. For at børnene skal synes, at legepladsen er spændende og sjov, er der arbejdet med redskabernes udformning og

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

Motorik. Sammenhæng. Mål

Motorik. Sammenhæng. Mål Motorik Sammenhæng Vi kan ikke forære barnet en god motorik, men vi kan tilbyde det gode rammer for at udvikle sine iboende potentialer. Motorikken er en vigtig del af barnets udvikling. Barnet lærer verden

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

En god start til årene fremover

En god start til årene fremover BRIO nyheder til de mindste 2015 Til børn fra 0-3 år En god start til årene fremover Siden 1884 har vi fremstillet legetøj til at inspirere og få børn til at opdage verden på en sjov og sikker måde. Vores

Læs mere

Dagpleje med fokus på. rytmik og bevægelse

Dagpleje med fokus på. rytmik og bevægelse Dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse Hvad er en dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse Dagplejeren er særligt uddannet og har praktisk erfaring i at arbejde med rytmik og bevægelse med de mindste

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

www.cado.dk Telefon 70 22 26 28 E-mail mail@cado.dk

www.cado.dk Telefon 70 22 26 28 E-mail mail@cado.dk Tilbud til Rødvig Havn på maritim legeplads CADO Ideologi og mål: CADO arbejder for løsninger, der stimulerer børn og unges udvikling. CADO har et klart mål vi vil gennem unikke produkter og uderumsdesign

Læs mere

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 bilag c bilag C Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 Vision for børneområdet i Klitmøller Børnelivet i Klitmøller tager

Læs mere

Motorik. Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne!

Motorik. Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne! Motorik Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne! Hvis grundmotorikken er dårlig, vil barnets følgende udviklingstrin visne! (Anne Brodersen og Bente Pedersen) Børn og motorik

Læs mere

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN Pædagogisk idræt defineres som idræt, leg og bevægelse i en pædagogisk sammenhæng. Det er en måde at sætte fokus på bevægelse, idræt og sundhed gennem leg og læring. Pædagogisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Primære sanser.5 Få pulsen op...9 Sprog Science 2 Fatkaoplysninger Institutionens navn Tovværkets Børnegård Adresse Grådybet 75, 6700

Læs mere

Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder

Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder ørn som er på vej til eller som er begyndt i dagpleje eller vuggestue og Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale kompetencer, når det kommunikerer

Læs mere

Tilbud på legeplads til Flintebakken

Tilbud på legeplads til Flintebakken Tilbud på legeplads til Flintebakken Hvem er UNO Et enestående sortiment fra de bedste producenter. En enestående rådgivning for dig og vores øvrige kunder. En enestående kvalitet i materialer og færdige

Læs mere

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning AAG Faldfliser Sikkerhed kombineret med design AAG Faldfliser AAG s faldfliser opfylder alle gældende krav, normer og standarder til faldunderlag under legeredskaber. Systemet er overbevisende med sin

Læs mere

Velkommen til børns motorik. 27. Marts 2012. sundhedsplejersken.dk

Velkommen til børns motorik. 27. Marts 2012. sundhedsplejersken.dk Velkommen til børns motorik 27. Marts 2012 sundhedsplejersken.dk Databasen Børns sundhed Baserer sig på sundhedsplejerskers journaler i 9 kommuner 7839 børn er med i analyserne Indskoling 2009/2010 30,2

Læs mere

SKÆRØD GRUNDEJERFORENING 27-08-2013

SKÆRØD GRUNDEJERFORENING 27-08-2013 SKÆRØD GRUNDEJERFORENING 27-08-2013 HVEM ER UNO? Hvem er UNO? UNO er en danskejet virksomhed som forhandler legeredskaber, multibaner og udendørs fitness fra flere af Europas største og førende producenter.

Læs mere

BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE

BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE IDÉ OG PROCESUDVIKLING SAMT FACILITERING, OPSAMLING OG LAYOUT ER UDARBEJDET AF BY X

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Alle priser er ekskl. Moms og montering 71 99 88 98

Alle priser er ekskl. Moms og montering 71 99 88 98 GYNGER VIPPER Nr. 11002 - Enkel gynge Kr. 6.490 inkl. gynge Inkl. montering - ekskl. Faldunderlag træ overligger. Nr. 11011 - Enkel gynge Kr. 7.650 inkl. gynge Inkl. montering - ekskl. Faldunderlag metal

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Sanselighed og glæde. Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup

Sanselighed og glæde. Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup Sanselighed og glæde Ved psykologerne Bente Torp og Anny Haldrup I Specular arbejder vi med mennesker ramt af fx stress, depression og kriser. For tiden udvikler vi små vidensfoldere, som belyser de enkelte

Læs mere

De 5 kontaktniveauer er en lille teori, som er udsprunget af mit musikterapeutiske arbejde med børn og voksne med funktionsnedsættelser.

De 5 kontaktniveauer er en lille teori, som er udsprunget af mit musikterapeutiske arbejde med børn og voksne med funktionsnedsættelser. De 5 kontaktniveauer er en lille teori, som er udsprunget af mit musikterapeutiske arbejde med børn og voksne med funktionsnedsættelser. Teorien kan bruges som et redskab for alle faggrupper der arbejder

Læs mere

Slåskultur. Kort om metoden. Pædagogiske overvejelser. Formål

Slåskultur. Kort om metoden. Pædagogiske overvejelser. Formål 92 Slåskultur Beskrevet med input fra pædagogerne Clara Juhl Hansen og Eva Gibson, Børnehuset Frugthaven, Fredensborg Kommune og pædagog Henrik Nielsen, Løvspring, Viborg Kommune BAGGRUND Struktur på aktiviteter

Læs mere

S.P.A. kollektion. Sikker. Personlig. Assistance

S.P.A. kollektion. Sikker. Personlig. Assistance S.P.A. kollektion Sikker. Personlig. Assistance Vi støtter dig. Vær dig selv. For de fleste af os kommer der et tidspunkt på grund af alder eller noget andet hvor man har brug for ekstra støtte. Man er

Læs mere

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Indholdsfortegnelse Hvad er Hej skal vi tumle? Hvem står bag Hej skal vi tumle? Hvorfor skal vi tumle? Hej skal vi tumle? Følesansen Muskelledsansen Vestibulærsansen

Læs mere

Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab. Udrednin

Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab. Udrednin Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab Udrednin 0 Den motoriske udvikling Barnet bliver ikke født med en forståelse for verden eller sig selv. Med omgivelsernes kærlige og

Læs mere

tegninger møbelpakker03

tegninger møbelpakker03 tegninger møbelpakker tegninger & illustrationer indretning TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN / TERRASSE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - STUE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER

Læs mere

Bodil s Bodil dagpleje

Bodil s Bodil dagpleje Bodil s dagpleje Bodils dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Bodil Aaskov Overmarken 1 6670 Holsted Tlf.: 75393081 Mobil nr.: 51327985 Bodil Aaskov Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen KÆRE FORÆLDRE. Velkommen

Læs mere

Playtop Street et unikt koncept i en interaktiv belægning.

Playtop Street et unikt koncept i en interaktiv belægning. JUST IMAGINE... Playtop Street et unikt koncept i en interaktiv belægning. Et udendørs område der fysisk og mentalt stimulerer og udfordrer enkeltpersoner eller grupper af både børn, unge og voksne for

Læs mere

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7 til 1½ og 3½ år INDLEDNING Dette motorikhæfte er ment som en rettesnor for, hvad man kan forvente, at børn på 1½ år og 3½ år kan motorisk. Hæftet kan give dig en god fornemmelse for hvilke af børnene i

Læs mere

Dit barns trivsel, læring og udvikling

Dit barns trivsel, læring og udvikling Til.forældre.med.børn.som.er.på.vej.til.eller.som.er.begyndt.i.dagpleje.eller.vuggestue Århus Kommune Børn og Unge Dit barns trivsel, læring og udvikling Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder

Læs mere

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch LCD touchløsning leverer knivskarpe, højtopløselige billeder. Touchteknologien

Læs mere

Velkommen til Gymnastikkens Hus!

Velkommen til Gymnastikkens Hus! Velkommen til Gymnastikkens Hus! Gymnastikkens Hus er Fredensborg Kommunes kommende gymnastik- og motorikhal. Her er der mulighed for at lege, lære og dyrke motion og socialt samvær uanset alder og niveau.

Læs mere

R82 Flamingo High-low

R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low Bevæg din tankegang ergonomisk kropsholdning www.etac.com 1 R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low er en justerbar, elegant og komfortabel bade- og toiletstol

Læs mere

Net til legepladser Katalog 2013

Net til legepladser Katalog 2013 Net til legepladser Katalog 2013 Indholdsfortegnelse Strandby Net A/S legeplads katalog 2013 Hos Strandby Net er stolte over at kunne præsentere vores nye standard Program for net til legepladsen. For

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne 1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne Denne bevægelsespolitik er udarbejdet på tværs af afdelingerne i institutionen. Alle medarbejdere har deltaget i udarbejdelsen på et fælles personalemøde.

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Design: Salto & Sigsgaard Koncept Vælg din normale siddehøjde eller hæv stolen, så du næsten står helt op Dit bækken skubbes fremad og hjælper med til at

Læs mere

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Hvem er Uno Koncept A/S? Enestående sortiment Enestående rådgivning Enestående kvalitet Enestående service Uno håndplukker det bedste inden for gade-

Læs mere

Om at ledsage en synshandicappet kørestolsbruger

Om at ledsage en synshandicappet kørestolsbruger Om at ledsage en synshandicappet kørestolsbruger Af Gill Levy, RNIB Videncenter for Synshandicap Om at ledsage en synshandicappet kørestolsbruger Af Gill Levy 1 Denne pjece er lavet på baggund af RNIB's

Læs mere

Sund i Syd. TEMA: Fokus på ADHD FAMILIERÅD- SLAGNING HJALP TEENAGEREN. Alderdom er lavstatus DEN HELENDE MUSIK

Sund i Syd. TEMA: Fokus på ADHD FAMILIERÅD- SLAGNING HJALP TEENAGEREN. Alderdom er lavstatus DEN HELENDE MUSIK Sund i Syd 1 2014 Sundhedsmagasin for Region Syddanmark FAMILIERÅD- SLAGNING HJALP TEENAGEREN GRATIS Ta med hjem Alderdom er lavstatus DEN HELENDE MUSIK TEMA: Fokus på ADHD Familien Reiner fik sat rammer

Læs mere

Lucinahaven som Profilinstitution

Lucinahaven som Profilinstitution Lucinahaven som Profilinstitution Børn i alderen 0-6 år bevæger sig spontant, og bevægelse styrker deres motoriske udvikling. De bruger kroppen til at udforske omgivelserne med og til at skabe kontakt

Læs mere

Barnet udvikles med kroppen i centrum

Barnet udvikles med kroppen i centrum Barnet udvikles med kroppen i centrum Børn er født med en naturlig glæde ved bevægelse. Opgaven som forældre er således at stimulere til forskellig bevægelse og give barnet plads til at kunne bruge sin

Læs mere

AKTIV LÆRING. Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse

AKTIV LÆRING. Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs

Læs mere

LEIKA har udvidet sortimentet af indendørs legepladser betydeligt. Se mere om de spændende muligheder på de næste sider.

LEIKA har udvidet sortimentet af indendørs legepladser betydeligt. Se mere om de spændende muligheder på de næste sider. LEIKA har udvidet sortimentet af indendørs legepladser betydeligt. Se mere om de spændende muligheder på de næste sider. Indendørs legepladser Indendørs legepladser 508 Indendørs legepladser leika.dk 509

Læs mere

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give Stiprojekt Ældrecenter Kastaniehaven, Give Skitser og idékatalog udarbejdet af: Tanja Petersen Ergoterapeutstuderende august 2011 Indholdsfortegnelse Koncept: Oplevelses- og træningsbane for seniorer 3

Læs mere

Design Bio Pejse Uden Skorsten

Design Bio Pejse Uden Skorsten Medius Design Bio Pejse Uden Skorsten Model Finestro H.60 B.80 D.20 cm. Vægt 30 kg Denne vægmonterede ædelståls bio pejs er en af vore bestsellere, og ikke uden grund. Virkelig flot og kan placeres i alle

Læs mere

DE SMÅ VÆRKTØJER, DER GØR FORSKELLEN

DE SMÅ VÆRKTØJER, DER GØR FORSKELLEN Undervisning og AV Synlighed og Information DE SMÅ VÆRKTØJER, DER GØR FORSKELLEN Stenholm 7-9400 Nørresundby Tlf. +45 98 19 35 33 www.exakt.dk - exakt@exakt.dk Symbolkommunikation: En hjælp til børn og

Læs mere

i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS

i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS ADAPTIVE ANVENDELSE AF TAVLEN I den seneste tid har der været en del fokus på adaptiv læring i folkeskolen, hvor forskellene mellem eleverne er rykket frem i bevidstheden.

Læs mere

MATERIALEVOGN. Team & kommunikation

MATERIALEVOGN. Team & kommunikation MATERIALEVOGN Team & kommunikation Rekvisitter materialevognen Gør mødet og kurset til en oplevelse - iscenesæt lokalet... Design dit kursus, møde eller seminar på en ny måde. Stemningen i (kursus)lokalet

Læs mere

Rullegardin System Silent Gliss Silent Gliss Rullegardin Systemer

Rullegardin System Silent Gliss Silent Gliss Rullegardin Systemer Rullegardin System Silent Gliss 4830 Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Fordelene Rullegardinernes rene linier passer godt til moderne arkitektur og indendørs design. De giver maksimal afskærmning

Læs mere

Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne

Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne Barnets alsidige personlige udvikling Barnets sociale kompetencer Barnets sproglige udvikling Naturen og naturfænomener Krop og bevægelse Kulturelle udtryksformer og værdier

Læs mere

Nyhedsbrev for August / September

Nyhedsbrev for August / September Nyhedsbrev for August / September Kære Forældre Så er sommerferien forbi for de fleste børn og voksne. Jeg håber I har nydt ferien nogle få har stadig lidt til gode, men vi er stort set alle tilbage. Det

Læs mere

Gimsing dagtilbud 2013 Pædagogiske læreplaner Sociale kompetencer

Gimsing dagtilbud 2013 Pædagogiske læreplaner Sociale kompetencer Gimsing dagtilbud 2013 Pædagogiske læreplaner Social kompetence udvikles i fællesskaber og gennem relationer til, f.eks. i venskaber, grupper og kultur. I samspillet mellem relationer og social kompetence

Læs mere

ReTurn7100. Kontrol af funktion. Læs altid manualen. Manual - Danske. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs

ReTurn7100. Kontrol af funktion. Læs altid manualen. Manual - Danske. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 SystemRoMedic TM Manual - Danske Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 anvendes indendørs ved kortere forflytning af en bruger mellem seng og kørestol, kørestol og toilet /mobil toiletstol /kørestol

Læs mere

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 Sammenhæng Sprog er grundlæggende for at kunne udtrykke sig og kommunikere med andre. Igennem talesprog, skriftsprog,

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution Idræt og sundhed Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution I 2009 fik Tovværkets Børnegård bevis på at være Idræts- og sundhedsinstitution. Tovværkets Børnegård har gennem et kursusforløb skabt

Læs mere

Kendetegn på labyrintproblemer:

Kendetegn på labyrintproblemer: De 3 primære sanser Labyrintsansen: Denne sans er den ene af vores 3 primære sanser. Den udvikles tidligt i fosterlivet, og stimuleres ved moderens bevægelser. Det er derfor vigtigt, at bevæge sig aktivt

Læs mere

Tumleklub. Tumleklub er;

Tumleklub. Tumleklub er; Aktivitetsgrupper Fra kl. 9.30 til 10.30 har vi tirsdag og torsdag planlagte aktiviteter på tværs af grupperne. Her iværksætter vi målrettede aktiviteter rettet mod bestemte aldersgruppe af børn, således

Læs mere

Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab. Udredning

Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab. Udredning Vi samler, udvikler, anvender og formidler viden om børn med høretab Udredning 0 Legen og dens betydning Leg er en væsentlig del af et barns udvikling, hvor det stimulerer sine sanser og lærer at bruge

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

Børn bør hverken over- eller understimuleres. Der skal være balance mellem krop og psyke.

Børn bør hverken over- eller understimuleres. Der skal være balance mellem krop og psyke. Sanse-stimulering i passende mængde Børn bør hverken over- eller understimuleres. Der skal være balance mellem krop og psyke. Nogle børn har det sværere end andre. De er klodsede, usikre og tør ikke være

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder

Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder Dato 2010-11-1 1/11 Introduktion Børn i dagpleje og vuggestue I inviteres til en samtale om jeres barns læring og udvikling. Samtalen er frivillig og varer

Læs mere

Annys Dagpleje. Kontakt oplysninger: Anny Schlünsen Kronborgvej 1 B 6600 Vejen Tlf: 26 25 51 67 Mail: annyschlunsen@gmail.com

Annys Dagpleje. Kontakt oplysninger: Anny Schlünsen Kronborgvej 1 B 6600 Vejen Tlf: 26 25 51 67 Mail: annyschlunsen@gmail.com Anny s dagpleje Annys Dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Anny Schlünsen Kronborgvej 1 B 6600 Vejen Tlf: 26 25 51 67 Mail: annyschlunsen@gmail.com Anny Schlünsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE.

Læs mere

Lissis dagpleje. Kontakt oplysninger: Lissi Astrup Hansen Ryttervej 36, Andst 6600 Vejen Tlf.:

Lissis dagpleje. Kontakt oplysninger: Lissi Astrup Hansen Ryttervej 36, Andst 6600 Vejen Tlf.: Lissi s dagpleje Lissis dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Lissi Astrup Hansen Ryttervej 36, Andst 6600 Vejen Tlf.: 51 28 99 05 Lissi Astrup Hansen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen

Læs mere

Nussa i Odsherred. Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere

Nussa i Odsherred. Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere Hvad er Nussa? Nussa i Odsherred Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere Alle har godt af Nussa Nogen har brug for det Nussa-gruppens

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Skal i bygge ny hytte. Bygge om eller til. Renovere. Har i en lejrplads. Så se her, hvordan og hvor lidt der skal til for at der bliver adgang for alle. Formålet med

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Design: Salto & Sigsgaard Sigsgaard Koncept Vælg din normale Dit bækken skubbes fremad Du kan nu balancere og Ved at stå med let siddehøjde eller hæv og

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere