Inklusions leg. Brugervejledning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inklusions leg. Brugervejledning."

Transkript

1 Inklusions leg Vi tror på en social model for handicappede. Med andre ord, handicap er en socialt skabt problem. Det er op til os alle at foretage de miljømæssige forandringer, der er nødvendige for at alle personer med handicaps kan deltage i alle områder af det sociale liv. Med dette in mente, vil vi stræbe efter at skabe helt unikke produkter, der omfavner den sande betydning af integration på legepladsen. For at gøre dette ser vi på legepladsens favoritter, hvor de generelle lege erfaringer nydes af mange forskellige børn. Vi tænker også på de begrænsninger for at lege for børn, der normalt ikke har adgang til alle legeredskaber. Vi giver disse produkter et løft - eller vi starter fra bunden - og kommer med helt nye ideer, som alle børn vil elske. Takket være vores løbende dialog med velgørende organisationer og førende europæiske organisationer, har vi en reel forståelse for de typer af barrierer for leg, der kan påvirke mange børn. Brugervejledning. Hjælp til at vælge de lege muligheder for ethvert barn: Holdet bag inklusions leg bruger en masse tid på at undersøge handicaps, indlæringsvanskeligheder og udviklingsmæssige handicaps. Det hjælper os til at forstå, hvad der begrænser leg og hvordan vores designs kan minimere barrierer for at få adgang til leg. Vi har forståelse for at ikke alle har mulighed for at sætte sig ind i børns behov og udviklingsmæssige niveau. Igennem hele kataloget har vi angivet symboler for at give dig et indblik i, hvorfor vi har medtaget bestemte produkter i vores sortiment og de fordele, de har for børn med specifikke behov. Vi har bestræbt os på at omfatte produkter, som vi mener, at alle børn vil nyde og drage fordel af, dette er hvad inklusions leg står for.

2 Symboler Indikerer fuldstændig blindhed eller et meget begrænset udsyn Viser, at der er et vist syn og uafhængighed Indikerer børn, der understøttes med et høreapparat Indikerer ingen eller begrænset hørelse Barn med et sensorisk problem. Børn med autisme, Aspergers og andre opmærksomheds lidelser Angiver et barn med indlæringsvanskeligheder eller udviklingsmæssige værdiforringelser Indikerer fuldstændig afhængighed af kørestol Et barn, der er afhængigt af brug af hjælpemidler såsom krykker eller stokke. Angiver, at der er rimelig uafhængig mobilitet ind og ud af en kørestol

3 IP01 Stor drejeskål - Ø130 cm Legeområder er ikke komplette uden bevægelse. Drejeskålen giver børn de sanseindtryk, som de ikke kan finde i hverdagen med både en roterende og rokkende bevægelse. En meget social enhed, børnene kan sidde på ydersiden, så de med bevægelser kan få redskabet til at dreje omkring, eller læne sig tilbage i den dybe skål og mærke de cirkulære bevægelser. Aktivitet: Rokkende, spinding, socialt samvær, støttende bevægelse. Stor funktions skål på Ø 130cm. Kanten af skålen er 48cm over jorden. Aldersgruppe: 4+ år Max antal af brugere: 6 stk Faldrum: 28.5m2 Fri faldhøjde: 1m Materialer: Galvaniseret stål med en pulverlakeret overflade. Skål med skridsikker belægning. Pris: ,00 kr.. ekskl. moms Den teksturerede skål og kontrastfarve gør det lettere at identificere og hjælpe med bevægelser ind og ud af skålen. Børn, der bruger kørestole har fordele af den brede kant, som er i en kørestols højde. Dette giver en nemmere adgang. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følelsen af bevægelse i højden. Den brede kant er perfekt til at sidde på, og stabilisere brugerens brug af skålen. Skålen giver kroppen en kontrollerende støtte.

4 IP03 Drejeskive - Ø130 cm Denne spinner kan ikke blot dreje rundt på den konventionelle måde, men drejeskiven er sat i en lille vinkel, så børn kan løbe på overfladen, for at få den sat i bevægelse. Dette udfordrer både balancen og koordinationen. Den flade overflade tillader også børn at ligge ned, mens der forsigtigt drejes rundt. At have to særskilte legefunktioner skaber udfordring for børn, der har brug for at afreagere. Det giver også en stor dynamisk oplevelse til børn, der er mindre mobile. Aktiviteter: Spinning, socialt samvær, støttende bevægelser. Størrelse: Ø 130cm drejeskive. Struktureret skridsikker overflade. God kørestols overførsels højde. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 22m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål stel med struktureret skridsikker overflade. Pris: ,00 kr.. ekskl. moms Den skridsikre overflade giver tryghed for, at man ikke glider. Moonwalkeren er vinklet så kørestols overførsels højden giver let adgang. På Moonwalker kan man gå på tværs af overfladen, en god måde til at udvikle kropskontrol og koordination. Et barn med begrænset muskelbevægelser eller balance kontrol, kan ligge på tværs af den store overflade og nyde de dynamiske bevægelser.

5 IP09 Drejeskål En mindre udgave af Revolve, det har lige så meget legeværdi, men på en mindre diameter og en mindre pris. De rokkende og roterende fornemmelser er helt unikke og tilbyder mere legeværdi end den traditionelle drejeskive. Aktiviteter: Rokkende, roterende, sociale samvær og støttende bevægelser. Egenskaber: Dobbelt bevægelse. Bred kant af skridsikkert materiale. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 22.4m2 Fri faldhøjde: 75 cm Materialer: Galvaniseret stålramme med pulverlakeret ydre, skål med skridsikker med materiale. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Bevægelsen for blinde børn er ofte begrænsede og de nyder de dynamisk bevægelser, som tilkobler den vestibulære sans, der er nødvendig for en sund hjerne udvikling. Børn, der bruger kørestole har fordele af den brede kant, som er i en kørestols overførsels højde. Dette giver en nemmere adgang. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følesen af bevægelse i højden. Børn med begrænset balance kontrol, kan nyde komforten af at blive vugget i en skål.

6 IP20 Den uendelige spinner Den uendelige spinner skål er helt unik, da den er designet med komfort og let adgang i tankerne. Den bukkede kant tillader børn at flytte sig nemt ind og ud og er mere behagelig for de ældre, at svinge benene ud af. Man påvirker selv rotationen ved at bevæge sin krop. Aktiviteter: Roterende, støttende bevægelse, selvkørende bevægelser. Egenskaber: Vinklet montering giver nem adgang. Blankpoleret overflade. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: 17.5m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål skål. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Den glatte overflade og de afrundede kanter øger komforten og støtten. Den afrundede kant har en perfekt dimension til, at et barn kan holde fast. Dette øger trygheden. Et barn med en sensorisk forarbejdet lidelse kan drage fordel af den lille skål. Det giver mulighed for at kontrollere bevægelse og udvikle deres koordinering. Rokning og spinning udløser i det indre øre vestibulær sansen, sammen med følesen af bevægelse i højden. Bevægelighed bidrager til at engagere dette, som er vigtigt for en sund udvikling af et barns hjerne- og centralnervesystem. Børn med begrænset balance kontrol, kan nyde komforten af at blive vugget i en skål.

7 IP12 Karrusel At designe produkter, der er tilgængelige for kørestolsbrugere er ofte ganske udfordrende. Ikke alene er denne karrusel tilgængelig for kørestole, men kan bruges af flere børn på én gang. Dette giver karrusellen den rette betydning af inklusion og social integration. Aktiviteter: Spinning, social samvær og siddepladser Størrelse: Ø 208 cm. Adgang fra jordoverfladen. Siddepladser med ryglæn. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 3 + Faldrum: 29.1m2 Fri faldhøjde: 60 cm Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål med HDPE ryglæn. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Denne karrusel har indbygget siddepladser med en rygstøtte. Der er plads til 2-3 børn og giver muligheden for at en plejer kan sidde med, hvis det er nødvendigt. Dette er en meget tilgængelig og inklusions venlig enhed, i en bevægelig ramme med adgang fra jordoverfladen. Der er et stort overfladeareal med plads til at børn til kan lege sammen. Let adgang fra jordoverfladen og tekstureret gulv, giver en nem og sikker adgang, og en følelse af sikkerhed og tryghed hele vejen rundt i redskabet. Denne karrusel har plads til masser af børn, der kan vælge at sidde, stå eller skubbe den rundt. Uanset hvad de vælger kan de føle sig virkelig inkluderet.

8 IP16 Surfer Er det en bænk eller er det en vippe? Det er op til barnet at vælge - det har endda været brugt som et fantasi-surfbræt! For kørerstolsbrugere er det nemt at komme op på redskabet, da det har kørestols overførsels højde. Det er rummeligt nok til flere børn kan sidde eller at stå på det. Forældre og børn kan nyde den blide vuggende bevægelse, mens de sidder sammen. Aktiviteter: Bevægelse, balance, siddeplads og social samvær. Egenskaber: Opadbuet ende stykker. Skridsikker overflade. Højde 55cm højde på midten, 60 cm bred og 225 cm lang. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 + Faldrum: 16.1m2 Fri faldhøjde: 1.2m. Materialer: Galvaniseret og pulverlakeret stål stel med gummi overflade. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Kontrastfarven og tekstur af den blå gummioverflade mod stål gør at børn både ser og føler enheden lettere. De konstant gentagne bevægelser kan være meget betryggende for et barn med f.eks. autisme. Der er ikke nogen pludselige stød eller forskydninger i vægt, der kan gøre et barn urolig. Grebet på overfladen og den opadvendte understøtning giver komfort og stabilitet når børn ikke kan høre at andre børn står op på redskabet De børn, der ikke kan sidde oprejst kan enten ligge på deres mave eller op ad de opadvendte buer og nyde den traditionelle vippende og vuggende fornemmelse.

9 IP17 4 pers. Vippe Den mest populære vippe er nu blevet endnu sjovere med sin fire siddepladser. Dette er ikke bare en almindelig vippe, den kan også afgive lyde, som er med til at øge legeværdien og sanseoplevelserne. Aktiviteter: Rokkende, lyde, bevægelser, social samvær. Egenskaber: Spændende kontrastfarver, central element med lyd, fire sæder med håndgreb. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 4 Faldrum: 13.3m2 Fri faldhøjde: 0.72m. Materialer: HDPE og sæde med stålfjeder. Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms For børn, der kræver mere støtte, har vippen store håndtag, at holde fast i og kan bistås af plejere, mens de stadig nyder gruppelegen. Tekstur, farver og vuggende bevægelser, nydes af alle gennem den fælles leg. Vestibulær stimulation fra bevægelserne er med til at udvikle hjernen. Den vuggende enhed, med sin ringlende lyd, højner høre- og bevægesansen. Denne firepersoners vippe tillader børn at forstå årsag og virkning af bevægelse, støj eller forskydninger i vægt skaber uro.

10 IP15 Handicapgynge Denne gynge er designet til børn med meget lidt eller ingen mobilitet. Det er et nødvendigt redskab, da et hvert barn har ret til at nyde en dejlig svingende gyngetur. Selvom det er et specielt stativ, kan der placeres mere traditionelle fugleredegynger eller sæde i stativet. Dette er med til at gøre gyngen meget anvendelig til forskellige handicaps Aktiviteter: Svingende bevægelser. Anvendelse: Kørestols gynge med rampe. Bruges kun på overvågede områder. Aldersgruppe: Alle aldre Antal brugere: 1 Faldrum: 31.5m2 Fri faldhøjde: 1m. Materialer: Galvaniserede stålrør, pulverlakeret. Aluminium dørk plade og gulv. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Denne gynge er udelukkende beregnet til børn, der bruger kørestol. Gyngen tilbyder en værdifuld lege oplevelse, der normalt ikke er frit tilgængelig for børn, der bruger kørestole. Vi anbefaler, at denne gynge kun bruges på overvågede steder.

11 IP05 Glade fjeder figurer De glade fjedre figurer findes i et udvalg af lyse farver. De er et meget sensorisk, sjovt, venligt og tilgængeligt redskab for alle børn. De vugger, giver lyd, og den ru overflade med rillede kanter gør det til et meget taktilt redskab. IP05BYB figur i blå / gul med katte klokker. IP05GYG figur i grøn / gul med vindspil. IP05YRY figur i rød / gul med metalkugler. Aktiviteter: Lyde, bevægelser, taktile, sensoriske støttende bevægelser. Egenskaber: Et udvalg i tre farver med lyde, kontrastfarver. Struktureret overflade og rillede kanter. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 1 Faldrum: 8.8m2 Fri faldhøjde: 0.6m. Materialer: Pulverlakeret blødt stål og HDPE plader. Pris pr stk.: 6.995,00 kr. ekskl. moms Lyse kontrastfarver, lyd og taktil overflade gør, at disse redskaber skiller sig ud for dem, der er synshandicappede eller blinde. Hvor bevægelse eller koordination er en udfordring, giver strukturen af figuren mulighed for en kontrolleret støttende bevægelse. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af dette produkt. Dem der er ude af stand til at holde om kuglen, kan engagere sig med kuglen, der har en stor overflade, som gør det nemmere at få i bevægelse. Bevægelse, farve og tekstur skaber muligheder for hørehæmmede eller døve børn. Smiley ansigterne er base for glad leg.

12 IP11 Fjeder Figur i eg Fjeder figuren er også tilgængelig i smukt håndlavet eg. Vi tror på, at naturmaterialer tilbyder en virkelig værdifuld sanseoplevelse. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, taktile, sensoriske støttende bevægelser. Egenskaber: Håndlavet egetræ, struktureret overflade og fasede kanter. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal af brugere: 1 Faldrum 8.8m2 Fri faldhøjde <0.6 m Materialer: Pulverlakeret blødt stål og eg. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Hvor bevægelse eller koordination er en udfordring, giver strukturen af figuren mulighed for en kontrolleret, støttende bevægelse. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af dette produkt. Dem der er ude af stand til at holde om kuglen, kan engagere sig med kuglen, der har en stor overflade, som gør det nemmere at få i bevægelse. Den glatte taktile overflade af eg og den bløde ringlende lyd har høj sensorisk appel til synshandicappede børn. Bevægelse og den glatte egeoverflade skaber muligheder for hørehæmmede eller døve børn. Vores smiley ansigt er base for legende glæde.

13 IP07 Mezzo kuglespil Mezzo er et bevægeligt redskab, hvor det er muligt for børnene at se ned i det og se boldene bevæge sig rundt. Dette er virkelig tiltrækkende for de børn, der kan have begrænset mobilitet eller ikke lide for meget bevægelse, at kunne se boldene bevæge sig under deres kontrol. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, visuel bevægelse, taktile, sensoriske, støttende funktioner. Egenskaber: Kontrastfarver og klart låg for at kunne se kuglernes bevægelser. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 1 Faldrum: N / A Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Pulverlakeret blødt stål, polycarbonat og HDPE plader. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Barnet kan bevæge den fjedrende Mezzo og se boldene indeni flytte sig rundt. En sjov måde at lære om årsag og virkning. Lille nok til at være tilgængelig, men stærk nok til at et barn kan læne sig op ad den og bevæge den med deres krop. Barnet kan bruge hele kroppen til at få Mezzo til at bevæge sig. Sensorisk spil uden at overbelaste sanserne er afgørende, farve bevægelse og lyd i mindre doser giver en mere behagelig oplevelse. Et barn kan se ind i Mezzo og se hvordan bevægelse påvirker indholdet.

14 IP14 Regnmageren Regnmageren er et sjovt redskab, der både har en varm genkendelig karakter og med en dejlig lyd af regn. Det giver en taktil - og en lyd sanseoplevelse, som er tiltrækkende for alle. Aktiviteter: Spinning, med lyd, taktil rundt smilende ansigt i kontrastfarver. Egenskaber: Holdbart materiale. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Genanvendt HDPE Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms Stimulerer sanserne med lyd, farve og bevægelse. Let at betjene og giver oplevelse med det samme. Børn med begrænset hørelse vil være i stand til at opfange den høje regn lyd. Kontrastfarver anvendes til børn med nedsat syn, men det er lyden og teksturen, der er virkelig engagerende. Nem adgang, bred overflade med greb til at hjælpe med at få Regnmageren til at bevæge sig.

15 IP02 Sansespil - Exosphere Exosphere hjulet er designet med den tanke, at lege områder altid bør udvikle sig og skabe nye lege erfaringer. Med en central tavle, hvor nye spil kan sættes ind og tages ud, kan kommuner, skoler og samfund bringe nyt liv til et legeområde. Aktiviteter: Puzzle, lyd, visuelle effekter, socialt samvær og læringsudvikling. Funktioner: Drejende kuglelabyrint med indlæringslege. Egenskaber: Centralt drejningspanel, 80cm høj med taktile overflader og kontrastfarver. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 4.2m2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Hus = Rustfrit stål stel og kåbe. Plader i HPDE polycarbonat. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Børn kan vælge et spil, der er egnet til deres egen udviklingsniveau eller sensorisk behov. Spillene øger muligheden for at udvikle koncentrationen. Et barn kan deltage i lyd og taktile aktiviteter på dette redskab ved selv at kontrollere bevægelse og lydniveau. Hvert spil har forskellige typer evne-niveauer. Drejeelementet er monteret i kørestol højde. Hver side giver med sine forskellige betydninger og udfordringer en række koordinations færdigheder. Begge meget visuelle med bevægelser på den ene side og et puslespil på den anden side til at engagere hjernen.

16 IP18 Sansespil - Minisphere En mindre udgave af Exosphere. Det 2 siders legepanel er i lav højde med nem adgang for mindre børn og kørestolsbrugere. Spillene er begge meget forskellige. Det ene med en stor visuel appel, som er fantastisk for børn med begrænset mobilitet og koordination. Et luftsluse spil, hvor boldene sluses igennem forskellige rum. Dette øger børns bevidsthed om funktion og bevægelse. Aktiviteter: Roterende bolde og luftsluse spil, puslespil, lyd, social samvær og visuel bevægelse. Egenskaber: Dobbeltsiddet legepanel, HDPE, Puzzle og lyde. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 2 Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 3.6m2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: Rustfrit stål indlæg, HDPE ramme med polycarbonat. Pris: ,00 kr. ekskl. moms Børn har adgang til en bred række spil med store overflader og håndtag til at sikre, at de ikke er for komplicerede at betjene. Alle lege paneler er designet med kontrastfarver og strukturerede overflader til at øge tilgængeligheden. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af Minisphere og det giver dem mulighed for at spille spil og puslespil alene eller sammen med venner. Børn med nedsat hørelse kan engagere sig i gåder og nyde farver og den teksturede overflade af panelerne.

17 IP19 Sansespil - Microsphere På et lille område, kan der sættes flere paneler op med lege enheder med masser af legeværdi, som der er i Mikrosphere. Uanset om det er puslespil, nogle lyde eller begge dele med flere sensoriske muligheder, er dette en billig måde at bringe et ubrugt område til live, IP19BM med kugle labyrint. IP19RW med regne hjul. Aktiviteter: Lyd, bevægelse, puslespil. Egenskaber: Har store håndgreb, 2 spil at vælge imellem, enkel vægmontering. Aldersgruppe: 2+ år Brugere: 1 + Faldrum: Denne enhed har et forbrug areal på 1.95m2 Materialer HDPE og polycarbonat Pris: pr stk kr. ekskl. moms Alle lege paneler er designet med kontrastfarver og strukturerede overflader til at øge tilgængeligheden. Kørestolsbrugere kan sidde lige ved siden af Minisphere og det giver mulighed for at spille spil og puslespil alene eller sammen med venner Børn med nedsat hørelse kan engagere sig i gåder og nyde farve og den teksturede overflade af panelerne. Børn har adgang til en bred række spil med store overflader og håndtag til at sikre, at de ikke er for komplicerede at betjene.

18 IP300 Tavlen Hvem kan ikke lide at tegne? Det er den sjoveste måde at forbedre sin finmotorik på og hjælpe til med at udvikle sig. Tavlen er også et fantastisk medie til at kommunikere med børn, der ikke verbalt kan udtrykke sig. Det kan være en god måde at finde ud af, om et barn er glad eller trist eller finde ud af, hvad de ønsker at lave ved at tegne simple figurer på tavlen. Aktiviteter: Tegning, kreativitet, socialt samvær, indlæring. Egenskaber: Kridt tavle, mulighed for at indsætte blindskrift. Aldersgruppe: 2+ år Brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE Densetec XD og genbrugsmateriale Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms Tegning kan være en god måde at lære om farver og teksturer. Det er også med til at formindske sensorisk følsomhed gennem eksponering af forskellige materialer. Hvor verbal kommunikation kan være udfordrende, vil tegning få børn til frit at udtrykke følelser, tanker og ideer. Børn kan medbringe deres eget kridt i den rigtige størrelse, så de leger på en måde, der er behagelig for dem, men stadig i en inkluderende sammenhæng. Tavlen er sat i en behagelig højde for børn, der bruger kørestol og der er en hylde til at lægge deres farvekridt på mens de har travlt med at tegne.

19 IP 304 Sommerfuglen Lad dig ikke narre af Colourfly s manglende bevægelse og støj. Børn kan igennem de farvede vinger se verden lidt anderledes. De har kontrol med, hvordan farverne ændrer det de ser og hvordan farverne påvirker omgivelserne. Aktiviteter: Socialt samvær, visuelt, afslapning, let spil. Egenskaber: Varme farvede og transparente paneler. Aldersgruppe: Alle aldersgrupper Brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE Densetec XD genbrugsmateriale Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Farvet lys kan være meget beroligende og er fortryllende for børn med en sensorisk- lidelse. Denne Colourfly er uden støj og andre distraktioner, som gør den meget brugbar. Børn kan interagere med voksne eller deres jævnaldrende ved at kigge gennem de farvede vinger for at se, hvordan lyset påvirker den person eller genstand på anden side. En legende og pædagogisk oplevelse. Børn med meget begrænset mobilitet har stor fordel af at være i stand til at se verden omkring dem på en enestående farverig måde. Leg med Colourfly er med fokus på visuelle og taktile sanser og er en mere subtil lege erfaring. Legen mellem børnene er mere rolig og afslappet.

20 IP 303 Dreje-solene Når et barn ikke har mulighed for fysisk bevægelse, er det engagerende og terapeutisk at se ting bevæge sig. Tilføj noget mere sensorisk leg i blandingen ved at inddrage lyden af hjul som støder sammen, og legen bliver mere spændende. Aktiviteter: Lyde, bevægelser socialt samvær. Indhold: 2 spil i forskellige højder. Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms At dreje skiverne skaber lyd og bevægelse i de små hjul. Det hjælper børn til at lære årsag og virkning og koncentration på en legende måde. Når kuglerne bevæger sig rundt, skabes der vidunderlige lyde. Ledsaget af taktile overflader, der hjælper børn til at associere lyden, som deres foretrukne legetøj. Et barn, der er ude af stand til fysisk at bevæge sig, kan virkelig drage fordel af, at føle fornemmelsen af bevægelse ved at se kuglerne i hjulet dreje rundt. Ledsaget af lyde er det tiltrækkende på en lang række områder. Det er lydene, det gør det visuelt stimulerende. De hypnotiske bevægelser af hjulene, samt at være i stand til at spionere på dine venner gennem hjulenes vinduer!

21 IP 305 Sjovt refleksions spejl Spejle giver børn en fantastisk mulighed for at se bevægelser og blive mere bevidste på dem selv og andre. Man kan tilføje noget mere sensorisk leg ved hjælp af lydene fra knapperne. Aktiviteter: Lyde, bevægelse og socialt samvær. Egenskaber Et bølgende spejl, kontrastfarver. Polycarbonat spejl, der ikke kan slås itu Aldersgruppe: 2+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale Pris: 7.995,00 kr. ekskl. moms En fantastisk interaktiv måde at opbygge selvbevidsthed og udforske udtryk og ansigtstræk. Spejle tillader børn at se på og interagere med andre børn uden at skulle være sammen med dem. Det giver mulighed for interaktion i en social sammenhæng. Det skønne ved dette spejl er, at alle kan ændre udseende af omgivelserne omkring dem. Små bevægelser og ansigtsudtryk skabe ændringer, som børn kan identificere og nyde. Dette morsomme spejl gør at alle ser sjove ud, stor som lille. Så der er ingen fokus på børns forskellighed kun på hvor sjove alle ser ud.

22 IP 301 Tre på Stribe Et af de mest kendte spil. Kendt på sin enkelthed og meget lette måde det spilles på. Det er en god måde for børn at udvikle logisk forståelse og strategi, men i et sjovt miljø sammen med venner. Dette er vores variation af det populære spil i en overdimensioneret størrelse, som gør det let tilgængeligt at spille. Aktiviteter: Socialt samvær, spil og problemløsning. Egenskaber: Med kontrastfarver og taktile overflader. Fås også i en større udgave. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms En sjov måde at lære at matche figurer og udvikle fokus og logik. Farverne er stærke og kontrastfyldte o erne og og x'erne er alle laserskåret for at sikre, at dette spil kan spilles ved at se eller føle. Et barn er i stand til at tage fat om de små brikker og kan nemt flytte disse. De er lette at dreje rundt og er meget taktile. Overvejende et spil for 2 spillere. Et hørehæmmet barn kan opbygge stærkere forbindelser med sine kammerater og kommunikere via legen.

23 IP Samlespil Dette spil har været en af de mest populære udendørs spil. Det kan installeres på enhver offentlig legeplads. Det er et sjovt spil, der hjælper børn til at forstå beslutningsprocessen og udvikle logik. Et fantastisk spil for hele familien. Aktiviteter: Socialt samvær, spil og problemløsning. Egenskaber: Kontrastfarver og taktile overflader. Fås også i en større størrelse. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennem XD genbrugsmateriale. Pris: 6.995,00 kr. ekskl. moms Hver knap er så stor, at det er nemt for barnet, at kunne flytte knappen rundt. Et sjovt taktisk spil, der giver børn mulighed for at interagere med hinanden gennem bevægelse og vision. Med fokus på farver og matche dem sammen, gør dette til et tilgængeligt spil. Sat i kørestol brugers højde kan elementerne nemt nås og flyttes rundt.

24 IP 400 Serien: Musik Boxene At skabe musik er en af de mest kraftfulde former for udvikling. Det hjælper sproget, på problemløsninger og rummelig bevidsthed og ikke mindst giver det at spille en melodi masser af sjov og socialt samvær. Musik boksen er et produktområde, der er blevet udviklet til at give børnene fri adgang til at skabe musik. Det kan købes som et enkelt produkt eller som et sæt, så børn kan skabe musik på legepladserne eller i klasseværelset Produkt: IP400 Xylofon, IP401 Klokkespil, IP402 Trommer, IP403 Bongotrommer Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Bordplade højde på 50cm. Egenskaber: Højkvalitets HDPE Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris pr stk.: ,00 kr. Punktskrift, farve og lyd har alle været fundamentale dele for at skabe dette Music Box design. Alle disse elementer øger tilgængeligheden til børn med synshandicap. Den store oplevelse af at lære en melodi kan være en vidunderlig måde at have rutine og fokus på for børn med autisme Musik stimulerer de dele af hjernen, der relaterer til læsning, matematik og følelsesmæssige udvikling. Dette er til gavn for alle børn, især for børn med indlæringsvanskeligheder og på grund af det givende, der er i at skabe musik, kan disse børn virkelig drage fordel af det. Musik boxen er designet med en bordplade i kørestolshøjde, så børn i kørestol kan sidde komfortabelt og spille en melodi.

25 IP412 Lydklokke Solo IP413 Lydklokke Quartet IP414 Lydklokke Cascade Chime slaginstrumenterne fås både som et enkelt instrument, med 4 instrumenter eller med 8 instrumenter. De giver en fantastisk lyd og giver en mulighed for børn for at samarbejde i et team og lære at skabe musik og koordinere deres færdigheder. Dette at kunne trække børn og besøgende ind i et rum ved at skabe bløde lyde kan foregå hjemme, på en legeplads eller i en skov. Aktiviteter: Musik, sociale læring, bevægelse, teambuilding. Egenskaber: Stemte instrumenter, farverige klokkespil. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1-8 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale Pris: Solo 5.995,00 kr. Quartet 8.995,00 kr. Cascade ,00 kr. ekskl. moms Handlingen ved at ramme en node er en konstant glædelig oplevelse. Ved at bevæge sig fra det ene instrument til det andet kan være en god måde at lave motion og bevægelse på. Et barn med ADD (Opmærksomhedsforstyrrelse UDEN hyperaktivitet) får store fordele ved at holde fokus på musik, og det er en dejlig indledende måde at bringe musik ind som et legende medie. Her kan et barn bevæge sig fra post til post for at skabe lyd. Chime instrumenterne er en vidunderlig måde at inkludere et døvt barn på i musikalsk leg. Flere legende børn kan lære at samarbejde med hinanden, så de laver en melodi sammen. Legen bliver mere til bevægelse end lyden gør. At lære at lave en lyd, når det bliver ens tur, ved at lytte og koncentrere sig, hjælper børn til at arbejde i et team og udvikle tætte sociale forbindelser.

26 IP 410 Farverigt slagtøj Et musikinstrument som ikke kræver meget plads, men hvis man ønsker at bringe mere legeværdi og sensorisk leg ind i legepladsen, vil dette perkussion instrument tilføje stor værdi. Regnbue klokkespillet er visuelt farvestrålende, giver en fantastisk lyd og kan monteres i ethvert rum eller langs en væg. Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Egenskaber: Musisk instrument, farverigt klokkespil. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1-2 Fri faldhøjde: <0.6m Materialer: HDPE gennemfarvet XD genbrugsmateriale. Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms Musik har en fantastisk måde til at give øjeblikkelig virkning rør instrumentet og det giver en lyd. Det er hurtigt, givende og hjælper med til at opbygge tillid. Børn med nogle sensoriske lidelser kan i musik finde en måde på afslappende vis at kommunikere med andre. Så længe det er placeret væk fra andre stimuli. At hele klokkespillet er på et stort panel, gør det lettere at holde ved og nå instrumenterne. Et panel kan være placeret hvor som helst nær siddepladser med derved lettere adgang. Dette farvestrålende klokkespil tilbyder kontraster og gør instrumentet mere synligt. Men det er muligheden for at skabe lyd og derved interagere sig med jævnaldrende, der er gavnligt.

27 IP 411 Farverige Trommer Rainbow trommen giver store muligheder, hvis man skal bruge flotte farver og musikalsk leg. Her komplimenterer regnbuens trommer det hele og giver børn et væld af lyde. Der er intet småt tilbehør til instrumentet, der kunne være svært at håndtere for børn. Aktiviteter: Musik, socialt samvær og indlæring. Egenskaber: Musisk instrument, farverige trommer, slimline panel og intet løst tilbehør. Aldersgruppe: 3+ år Antal brugere: 1 + Fri faldhøjde: <0.6m Pris: 9.995,00 kr. ekskl. moms Et barn, der kæmper for at holde en lille trommestik, kan her blot bruge deres hænder til skabe lyd. Børnene kan bruge Rainbow trommerne til at frigive nogle spændinger eller udtrykke sine følelser ved at slå på trommerne, så de giver høje lyde. Selvom musik primært handler om lyd, skaber Rainbow trommerne en rytme og efterklang, så musikken kan føles og derved tillader den børn at have et fællesskab med deres kammerater. Panelet er tilgængelig med rullestol. Højden passer til alle børn, så de kan spille sammen.

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem BUDSKABSPLAKATER NEMT OG HURTIGT Nem og hurtig tilgang til alle relevante opslag, budskaber og informationer. side 19 10 VIGTIGE PUNKTER NÅR DU INDRETTER Hvor vil I hen? Hvilke behov vil I have opfyldt?

Læs mere

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum SKAb rum Med IdeNtItet SIde 18 børn lærer AF HINANdeN SIde 28 brug MUSIKKeN SoM redskab SIde 38 bakspejlet 14 ForSKNING og Ny VIdeN om dagtilbud, danmarks evalueringsinstitut Er tiden løbet fra samling?

Læs mere

sanselighed interaktion delagtighed

sanselighed interaktion delagtighed sanselighed interaktion delagtighed tænk hvis...! Tænk hvis en knap var mere end en knap? Hvad hvis tingene havde deres eget væsen eller temperament? Kan man interagere med hele kroppen? Disse forestillinger

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Retten til at lære. Indledning Det indledende hæfte til Vores rettigheder vores ansvar fremfører følgende tanker om temaet Retten til at lære :

Retten til at lære. Indledning Det indledende hæfte til Vores rettigheder vores ansvar fremfører følgende tanker om temaet Retten til at lære : Retten til at lære Indledning Det indledende hæfte til Vores rettigheder vores ansvar fremfører følgende tanker om temaet Retten til at lære : Læring starter fra det øjeblik vi bliver født og fortsætter

Læs mere

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve Historien om Dragen Magnus Storyline af Lotte Støve Forord Målgruppen er udviklingshæmmede børn ( fra 8 år og op) uden, eller med kun lidt, fysiske vanskeligheder og med nogenlunde forståelig sprog. Børn,

Læs mere

Kommunikation og sprog

Kommunikation og sprog Pædagogiske læreplaner i dagtilbud Sprog 1 Kommunikation og sprog Børns sprogudvikling er et vigtigt tema i den løbende debat om børn. Det er naturligt nok, idet vi lever i et videnssamfund, hvor det gælder

Læs mere

Spring pring Ud i inaturen

Spring pring Ud i inaturen Spring Ud i Naturen Spring Ud i Naturen Velkommen i det grønne... 3 Aktivitetskort...3 5. Risikofyldte lege udvikler børn... 11 Forslag til seks typer af vilde lege... 11 1. Spring Ud i Naturen... 4 Bevægelsesglæden

Læs mere

PROJEKT DIGITAL DANNELSE

PROJEKT DIGITAL DANNELSE PROJEKT DIGITAL DANNELSE Erfaringer med interaktivt gulv og ipad i pædagogisk arbejde Skejby Vorrevang Dagtilbud, Aarhus Kommune UdviklingsForum, november 2013 Projekt digital dannelse UdviklingsForum

Læs mere

Idékatalog med sjove lege

Idékatalog med sjove lege indhold Idékatalog med sjove lege Til inspiration... 5 Øvelser med baby til nybagte mødre 31 FORORD 7 0-2 år: Baby og tumling 37 Store danske sportsfolk og deres børn 8 Aktiviteter med babyer Aktiviteter

Læs mere

BOLIGNÆRE BYRUM FOR ALLE

BOLIGNÆRE BYRUM FOR ALLE BYFORNYELSE BOLIGNÆRE BYRUM FOR ALLE Universelt design af lommeparker og kvarterspladser, gård- og haveanlæg samt legepladser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Kolofon Udgivet november 2011 Udgivet

Læs mere

LABYRINTEN. Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg

LABYRINTEN. Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg LABYRINTEN Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg Forfattere: Karen Feder, leder af Leg & Design, Designskolen Kolding Anne Corlin, cand. arch, maa Redaktion:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11 Undervisning og AV Synlighed og Information Jubilæumskatalog 1990-2015 Indholdsfortegnelse Forord 3 Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7 Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

Indledning... 2 Lederens beretning... 3 Forældrebestyrelsens principper.3

Indledning... 2 Lederens beretning... 3 Forældrebestyrelsens principper.3 Indhold Indledning... 2 Lederens beretning... 3 Forældrebestyrelsens principper.3 Forældrebestyrelsens årsberetning 5 Mission og vision... 6 Organisering af det pædagogiske arbejde... 7 Refleksion og metodisk

Læs mere

Inklusion i idrætsundervisningen. Vejledning i, hvordan man inkluderer børn med funktionsnedsættelse i folkeskolens idrætsundervisning

Inklusion i idrætsundervisningen. Vejledning i, hvordan man inkluderer børn med funktionsnedsættelse i folkeskolens idrætsundervisning Inklusion i idrætsundervisningen Vejledning i, hvordan man inkluderer børn med funktionsnedsættelse i folkeskolens idrætsundervisning Inklusion i idrætsundervisningen Vejledning i, hvordan man inkluderer

Læs mere

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM Indhold 2 Indledning 3 De Styrende principper for Den Kreative Platform 5 Princip 1: Horisontal Tænkning 14 Princip 2: Ingen Bedømmelse

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Produktkatalog 2015. Udendørs Musik Instrumenter Musik i det fri

Produktkatalog 2015. Udendørs Musik Instrumenter Musik i det fri Produktkatalog 2015 Udendørs Musik Instrumenter Musik i det fri Indholds fortegnelse Side 3 Om os Side 4-8 Udendørs Xylofoner Side 5 Cadenza Side 6-7 Duo Side 8 Sansa-Rimba Side 9-13 Udendørs Marimbas

Læs mere

Evaluering af overgange i børns liv.

Evaluering af overgange i børns liv. Sproget. Mål for sproget. Praksis beskrivelse. Evaluering af sproget - vi gør brug af fortællinger. Overgange i børns liv. Fra hjemmet/dagplejen til institutionen. Fra vuggestue til børnehave. Fra børnehave

Læs mere

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET 1 Velkommen til dette minikursus i Coaching. Kurset består af 18 små lektioner. Lektionerne er letlæste, og nemme at gå til. Du vil ret hurtigt kunne gennemgå kurset og begynde at bruge dine ny færdigheder.

Læs mere

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG 1 LÆREPLAN Vores formål med det pædagogiske arbejde i henhold til læreplanerne, er at alle barnets potentialer og kompetencer udvikles og, at barnet rustes til at begå sig videre i livet. Vi mener, at

Læs mere

TEMABREV 17 - FEBRUAR 2014. PÆDAGOGIK OG INTEGRATION / 0-6 år. skab RUM TIL DIALOG

TEMABREV 17 - FEBRUAR 2014. PÆDAGOGIK OG INTEGRATION / 0-6 år. skab RUM TIL DIALOG PÆDAGOGIK OG INTEGRATION / 0-6 år skab RUM TIL DIALOG Skab rum til dialog Indledning: Skab rum til dialog RULL RUm til Leg og Læring Hvad mener vi med dialog? Skab rum til dialog med tydelige aftaler og

Læs mere

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN katrine bertelsen og METTE MUNK Tekst: Katrine Bertelsen, 7266 5243, kbe@ucsyd.dk og Mette Munk, 7266 5247, mmj@ucsyd.dk Billeder: Steen Olsson Layout

Læs mere

INNOVATIVE AKTIVITETER. For produktivitet i møder og undervisningssituationer. Af PS4 A/S

INNOVATIVE AKTIVITETER. For produktivitet i møder og undervisningssituationer. Af PS4 A/S INNOVATIVE AKTIVITETER For produktivitet i møder og undervisningssituationer Af PS4 A/S Indhold Indhold... 1 Forord... 2 1. Introduktion... 3 2. 2 sande og 1 falsk... 5 3. Accept og respekt... 6 4. Aktiv

Læs mere

Den motoriske og sanselige udvikling 0-3 år.

Den motoriske og sanselige udvikling 0-3 år. Afsluttende bachelorprojekt januar 2014. Den motoriske og sanselige udvikling 0-3 år. University College Lillebælt, Pædagoguddannelsen i Odense Navn: Katrine Parkø Knudsen Studienummer: 22109513 Vejleders

Læs mere

Inklusion og eksklusion 11 Eksklusion 11 Inklusion 12

Inklusion og eksklusion 11 Eksklusion 11 Inklusion 12 Indholdsfortegnelse S. Indledning 2 Problem formulering 2 Emneafgrænsning 3 Metode 3 Målgruppen 4 Videnskabsteori 5-7 Definition på konflikt 7-8 Konfliktårsager 8-9 Konflikt typer 9-10 Inklusion og eksklusion

Læs mere

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud I ga n g med pædagogiske læreplaner Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud Forord af familie- og forbrugerminister Carina Christensen (k) en børnehave

Læs mere

Gr. 7 - Mads Hansen, Jacob Dinesen, Sara Deis Christensen & Jesper Jonassen 1/76

Gr. 7 - Mads Hansen, Jacob Dinesen, Sara Deis Christensen & Jesper Jonassen 1/76 1/76 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...5 Motivation...5 Introduktion til Snoezelen... 5 Problemfelt...7 Design-idé... 8 Problemformulering... 8 Afgrænsning... 9 METODOLOGI...10 Projektets HumTek Dimensioner...11

Læs mere

og sociale medier i det senmoderne samfund. Bachelorprojekt.

og sociale medier i det senmoderne samfund. Bachelorprojekt. 08-01-2015 Identitetsdannelse og sociale medier i det senmoderne samfund. Bachelorprojekt. Anja Martinek(PA11719) & Hanne Nissen(PA11826) VEJLEDER: LENE BUSCH CARØE Antal tegn:51.315 Indhold 1.1 Indledning

Læs mere