RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:"

Transkript

1 RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager vi kalder ram. Computeren lagre dataene på en lagerenhed som ofte er en harddisk, men hvis CPU en skal arbejde med dataene skal de være indlæst i RAM ene. Man bruger som regel de dynamiske RAM som vi i daglig tale kalder DRAM. Det modsatte af dem er statiske RAM som vi kalder SRAM. De billigste RAM er DRAM, men til gengæld kan SRAM være meget bedre. Man måler hastigheden af RAM i ns (nanosekunder) og jo færre ns jo bedre er RAM ene. Motherboard Selve motherboardet er en stor plade. Motherboadet fungere som et stort datacenter hvor al information og styring af computeren løber igennem. Hvis vi skulle sammenligne dets funktion med noget vi kender bedre, kan det faktisk godt sammenlignes med mennesket. Computeren kan sammenlignes med menneskets krop og motherboardet fungere som hjernen. Det er denne del, der sender informationer ud i kroppen, og bestemmer hvad der skal ske. Motherboardet er altså selve hjernen i computeren. Uden et motherboard, vil computeren ikke fungere. Cd-rom Drev: Dette er et drev der fungere på samme måde som en cd-afspiller. Dette er faktisk computerens cdafspiller. Dette drev skubber altså et hylster ud, hvori en cd-rom kan placeres. De bruges altså til at afspille musik-cd er, spil eller andre programmer. Cd-rom drevene har en omdrejningshastighed der typisk ligger et sted mellem 24 til 32 gange. Jo flere omgange cd-rom kan køre, jo højere er omdrejningshastigheden. Selve omdrejningshastigheden påvirker at overførelsen af dataene fra cd en til processoren kan foregå hurtigere.

2 Grafikkort Grafikkort er nødvendige i enhver PC. Uden et grafikkort kan man ikke få informationer op på skærmen, og kan dermed heller ikke se noget på sin skærm. Grafikkortet behandler de data der er i Pc en og laver dem om til noget, som kan vises på en skærm og som vises som vinduer, filer, mapper osv. osv. Man kan med andre ord ikke undvære et grafikkort, med mindre Pc en ikke har behov for at man skal kunne bruge den eller betjene den. Grafikkortet er også den enhed, der gør at man kan bruge 3D-spil på en PC, og kan se spillet på skærmen. Det foretager alle de beregninger og funktioner, der gør at man kan spille et spil på sin PC, og kan se grafikken på skærmen. Mange af de besværlige beregninger et spil består af bliver foretaget på grafikkortet, og det har betydning for brugen af spillet. Grafikkort sidder i en enhver hel PC man køber. Det er som tidligere nævnt helt nødvendigt at der er et grafikkort indbygget i Pc en, hvad enten det er onboard eller som selvstændig enhed (vi kommer tilbage til begreberne senere). Grafikkort kan også købes som stand-alone (i fri tilstand), så man kan opgradere sin PC med nyere og mere tidssvarende grafikkort. Dette er brugbart, da mange spil og nogle gange også programmer er lavet til ikke at kunne arbejde sammen med grafikkort, som er for gamle. Grafikkort er bestemmer, hvorvidt man kan have flere skærme på en PC eller ej. Specielt i det grafiske er der tit behov for, at man kan arbejde i flere forskellige arbejdsmiljøer rent skærmmæssigt (f.eks. i spil), og det er et behov som de helt billige grafikkort ikke kan opfylde. Grafikkortet er afgørende for, hvorvidt man kan arbejde med flere forskellige miljøer og/eller vinduer og skriveborde på samme tid, bare vist på hver sin skærm. Grafikkort kan købes i for fra få hundrede kroner til over 5000 kroner. Blandt andet de ovenstående eksempler med fler-skærms teknologi, som det hedder når man kan slå flere skærme til samme computer, og afvikling af avancerede spil er bestemmer, hvor mange penge man skal bruge. Man kan sige rimeligt generelt at der er en overvejende sammenhæng mellem brugen af grafikkortet og dets prisklasse. Man kan måske fristes til at tro at et avanceret grafikkort kan bruges til andre formål end bare at være til at få ting op på skærmen, men det er vås for grafikkort er KUN til grafik og skærmsignaler, det kan ikke bruges til andre ting!

3 Man kan ikke købe et meget dyrt grafikkort og tro, at man kan få en hurtig PC selvom resten er af ældre dato. Grafikkortet kan ikke erstatte andre komponenter (dele) i Pc er, og det kan derfor heller ikke overtage andre komponenters funktioner. Eksempelvis kan man ikke få sin PC til at indlæse Windows hurtigere, fordi der er monteret et hurtigere eller nyere grafikkort i Pc en. Det er nemlig ikke skærm-afhængigt hvorvidt data indlæses og har derfor ikke nogen glæde at et mere avanceret grafikkort. Dog vil man kunne opleve en lidt forøget hurtighed af åbningen af vinduer og lignende handlinger. I bærbare PC ere kan grafikkortet tit ikke udskiftes. Det er få maskiner hvor det kan. Dette er værdifuld information at huske, da man ikke ligesom på en stationær PC bare lige med et snuptag kan skifte ud til et nyere. Med en bærbar er man tit låst til netop det grafikkort som sad i fra fabrikken, det skal man derfor også være opmærksom på, inden man køber en bærbar. Det skal i den sammenhæng nævnes, at man ikke kan bruge et grafikkort fra en stationær PC til en bærbar og omvendt. De passer ikke tilslutningsmæssigt og oftest er de bærbare udgaver af grafikkort fysisk meget mindre. Pris hænger utvivlsomt sammen med ydelse, idet grafikkortet kun kan udføre ovenstående funktioner. Grafikkort behøver ikke hænge sammen med resten af PC en prismæssigt: Folk der spiller meget har tit både en dyr og vel ydende PC samt et dyrt grafikkort. Folk der bruger en PC til kontorarbejde har tit ikke behov for et dyrt grafikkort, da de ikke har behov for den ydelse, som moderne grafikkort ofte spiller på, nemlig top ydelse i 3D-spil.

4 Onboard vs. Stand-alone: Mange moderne Pc er som er købt i lavprisvarehuse, fødevarekæder eller bare budgetmodeller fra egentlige Pc-forhandlere har tit grafikkortet Onboard. Dette betyder, at grafikkortet sidder fast i bundkortet. Dette har visse begrænsninger, og en af de åbenlyse er selvfølgelig den åbenlyse fysiske dimension: Et onboard grafikkort er en del af de chips (eller chip-set, som de også korrekt hedder) som sidder på bundkortet. Derfor har man ikke mulighed for at lave en egentlig speciel del af bundkortet til grafik alene, og dette hæmmer ydelsen på den grafik der kan bruges. Man skal derfor ikke beregne at kunne bruge de nyeste og mest krævende spil med et onboard grafikkort, da det som regel vil være alt for ringe til opgaven. Et stand-alone grafikkort er et egentligt grafikkort, idet det ikke er indbygget i nogen form for delt platform. Det er kun sig selv, bygget som et indstikskort som man ser det normalt inde i en PC. Disse typer grafikkort har, afhængigt af producent og den aktuelle model, ikke nogle hæmninger hvad ydelse angår. Dette er altså typen at gå efter hvis man planlægger at have et spilforbrug, der overstiger minestryger samt lignende små spil. Opsætning Når du har fået din computer skal du til at sætte den op. Her er en lille guide til at få sat stikkende de rigtige steder. Stikkende i nyere computere er ofte farvede sådan at man kan se hvor de skal sidde. Det kan også ses på billedet af computeren.

5 Figur 1. Billedet viser bagsiden af et kabinet til en computer. A: Denne port går ind til strømforsyningen i computeren. Her kan der, hvis man har et stik til det, sætte skærmen, printer, osv, hvis man vil have den til at slukke og tænde sammen med computeren. Tilbehør til computeren har ofte strøm stik så de ikke skal trækkes over computeren. B: Dette stik går også ind til strømforsyningen. Her sættes strømstikket ind. Det er gennem dette stik strøm til computeren kommer fra. C: Her skal stikket fra musen ind. Ligesom keyboardstikket skal der passes på når stikket sættes i. Dette stik er ofte lyse grønt. Figur 2. Billedet viser porten. De forskellige huller i porten betyder noget forskelligt:

6 1. Keyboard data 2. No connection 3. Grund 4. +5V 5. Keyboard Clock 6. No Connection D: Parallel port connector Denne port bruges til at tilslutte printere, Der er dog nogle printere der bruger USB-port i stedet. Funktionerne: 1. Strobe 2. Data 0 3. Data 1 4. Data 2 5. Data 3 6. Data 4 7. Data 5 8. Data 6 9. Data Arcknowledge 11. Busy 12. Paper End 13. Select Figur 3. Billedet Viser en Parallel Port connector. 14. Automatic Feed 15. Error 16. Initialize Printer 17. Select In 18. Grund 19. Grund 20. Grund 21. Grund 22. Grund 23. Grund 24. Grund 25. Grund E: Joystick/midi connector. Hvis du har et joystick er det denne port der skal bruges for at tilslutte det. Figur 4. Figuren viser et Joystick/midi connector F: Screen connector Her er det skærmen bliver tilsluttet. Bare sæt skærmet ind og skrue den fast med de to skruer der sidder på siderne. De er der for at stikket ikke rykket sig, sådan at du for et konstant signal til

7 skærmen. G: Mouse Connector. Dette er den port hvor stikket fra keyboardet skal være. (Husk at vende stikket rigtigt ellers kan det risikeres at stikket bliver ødelagt. Stikket der skal her i, har oftest farven lilla. Der er Figur 5. Billedet viser porten. De forskellige huller i porten betyder noget forskelligt: 1. Mouse data 2. No connection 3. Grund 4. +5V 5. Mouse clock 6. No connection H: USB-porte. (Universal Bus Station) Disse porte bruges til rigtig meget. Der er meget tilbehør til computeren, som skal sættes til i USBport. Dette kan være printer, scanner, kamera, trådløst netværk, osv Der er også nogle printere eller scannere der skal sættes til i andre porte, men de fleste ny har et USB-stik. Det kan også være at din mus skal i disse porte. Figur 6. Figuren viser, hvordan en USB-port er formet V 2. Negativ data channel 0 3. Positiv data channel 0

8 4. Grund 5. +5V 6. Negativ data channel 0 7. Positiv data channel V 9. Grund I: Serial port Disse porte bruges ikke til meget da USB har overtaget de fleste funktioner. Det er dog stadig de fleste Modem, som skal tilsættes via disse porte. Der er også nogle kameraer der skal i her. En computer har ofte kun 2 serial porte. Figur 7. Figuren viser en serial port. 1. Data Carry Detect 2. Serial In or Receive Data 3. Serial Out or Transmit Data 4. Data Terminal Ready 5. Grund 6. Data Set Ready 7. Request To Send 8. Clear To Send 9. Ring Indicate J: Audio port connectors Her tilsluttes alle de ting der har med lyd ind eller ud af computeren. Ofte er stikkende samme farve som porten. Det gør det nemmere at tilslutte dem i de rigtige porte. Line Out: Her tilsluttes højtalere eller høretelefoner. Figur 8. Figuren viser de tre Audio Port Connectors. Line In: Her kan andre audio players tilsluttes og kan så bruge computerens højtalere. MIC: Evt. mikrofon skal tilsluttes i denne port. K:

9 Dette stik bruges til at koble projektorer til. Det er ikke alle computere der har denne port. I sådanne tilfælde bruges porten til skærmen. Men med denne port kan man både se skærmen og have en projektor kørende. Det er grafikkortet der gør om der er dette stik. L: Net card connector Denne port går ind til et netkort, hvis du har sådan et i computeren. Her skal du skal netværkskablerne sættes i, hvis du enten vil lave et lokalt netværk eller vil tilslutte en netværksforbindelse. Det er dog ved trådløst netværk ikke her det skal sættes til. Det skal sættes til i en USB-port. M: TV-Out Dette stik går ind til grafikkortet. Det er her dit fjernsyn skal tilsluttes, hvis du vil bruge det som skærm. Det er ikke alle computere der har dette stik. Det afhænger af grafikkortet har TV-out eller ej. Harddisken Harddisken er computeren hukommelsen. Der bliver alle oplysninger gemt (så som filer og programmer). En harddisk består i bund og grund af nogle magnetiske plader stablet oven på hinanden med nogle læsehoveder imellem. Det er de runde plader hvor dataen bliver lagret på, og det er læsehovederne (monteret på mekaniske arme) der kører over og læser dataene derpå. Pladsen på en harddisk er målt i GB, gigabit ( bit). Under udviklingen af harddiske er krævende om pladsen på den blevet stører med tiden. Dette skylles at programmerne er blevet stører og at folk har væsentligt flere data på deres computer, som de fx har fået fra nettet.

10 Processor Processoren kaldes også for en CPU (Central Processing Unit), da dette er computerens hjerne, som håndterer alle computeres processer. Hastigheden måles normalt i GHz, gigahertz ( Hz), Hz repræsenterer her antallet af udregninger pr. sekund. Processoren er placeret på motherboardet (budkortet). Den nyeste processer vi bruger i dag hedder en Pentium 4 processer, det er dog langt fra alle computere som har dem indbygget. Men hvis man skal investere i en pc så vil disse computere også ligge i den dyre af produkter op markedet. Køling af processer

11 Da processorerne i dag kommer op i meget store hastigheder som 2 GHz (altså 2000 MHz) er det i dag en nødvendighed at have placeret en blæser ovenpå CPU'en (dette er også kaldet en CPUcooler), der hjælper med til at procssoren ikke overstiger en alt for høj temperatur og dermed bryder sammen og ikke kan fungere mere. Normalt har processorer indbygget en sikkerhed så der slukkes for systemet hvis en bestemt temperatur nås, men man skal være forsigtig da en for høj temperatur kan ødelægge processoren helt. Problemet er ved disse kølere er at de kan larme en hel del. Der findes dog nogle kølere som ikke larmer ret meget, nemlig vandkølere, men der er også dyrere end de normale modeller.

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE:

NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE: NEM OPGRADERING MED EKSTRA HUKOMMELSE: SÅDAN! Hukommelse kan du aldrig få for meget af. Læs her, hvad ekstra ram betyder for din pc, hvor meget du skal bruge, hvilken type, og hvordan du installerer den,

Læs mere

Skal du købe stationær pc?

Skal du købe stationær pc? Skal du købe stationær pc? Selv de billigste stationære computere er i dag kraftige nok til at køre stort set alle de programmer, du får brug for som hjemmebruger. Men stiller du særlige krav til ydelse,

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G 1 2 Case: I Århus kommune er der et stort antal kvindelige computer brugere i den offentlige sektor der ikke ved ret meget. Derfor vil kommunen starte et projekt der hjælper de ansatte med at blive bedre

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 1 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? 2

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B. Eksamensprojekt

INFORMATIONS TEKNOLOGI B. Eksamensprojekt INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt En god it løsning til private Informations teknologi B

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

Grundlæggende EDB for Seniorer

Grundlæggende EDB for Seniorer Grundlæggende EDB for Seniorer www.syddjurs-seniorer.dk Indholdsfortegnelse GRUNDLÆGGENDE BEGREBER... 3 Informationsteknologi... 3 Hardware... 3 Indre enheder... 4 Mikroprocessor... 4 Clockfrekvens...

Læs mere

Trådløs på nettet, nemt og

Trådløs på nettet, nemt og HER ER ALLE DE TIPS DU HAR BRUG FOR: Trådløs på nettet, nemt og 0 DK9 C_TRAADLOES.indd 0 KOMPUTER FOR ALLE /006 9/06/06 ::5 Gå på opdagelse på nettet med den bærbare overalt i huset, på terrassen eller

Læs mere

Modem. Start med 28,- 1. udgave. KnowWare. Kontakt med andre...

Modem. Start med 28,- 1. udgave. KnowWare. Kontakt med andre... 28,- Kontakt med andre... Start med Modem Læs hæftet hvis du vil undgå dette... Køb, installering og opsætning af modem Kommunikationsprogrammer BBS'er, online-tjenester og netværk KnowWare Peter Ravnholt

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Computeren

Indholdsfortegnelse. Computeren MTL Indholdsfortegnelse Computeren... 3 Computertyper... 3 Den stationære pc... 3 Den tynde klient... 4 Den bærbare... 4 Palmtop eller PDA... 5 Ydre enheder... 6 Pegeredskabet... 6 Tastatur... 7 Skærm...

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 0 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 0 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? Filhåndtering: Opret, flyt og slet

Læs mere

Computeranatomi. Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen. R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m

Computeranatomi. Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen. R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Computeranatomi Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m A f l e v e r e s d. 12-03- 2 0 1 0 Indholdsfortegnelse Pernille Klavsen

Læs mere

Lyd og Musik på din PC

Lyd og Musik på din PC 28,- Om muligheder med lydkort Lyd og Musik på din PC Installation af AWE 32 IDE Samplerate 16 bit stereo DMA MIDI www.knowware.dk NYT: Tips til Windows95 Brian Jensen Palle Christensen 2. udgave 2 KnowWare

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B

INFORMATIONS TEKNOLOGI B INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt - bilag Dette dokument indeholder teksten til hjemmesiden. Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt

Læs mere

Du kender måske situationen:

Du kender måske situationen: Kom længere på en opladning: Forlæng batteritiden på din bærb løber du nervøst fra stikkontakt til stikkontakt for at holde din bærbare pc tændt, så læs med her. i denne artikel viser vi nemlig, hvordan

Læs mere

Den lille ordbog MTL

Den lille ordbog MTL Den lille ordbog MTL Indhold Adgangskode... 5 Anti-virusprogram... 5 Backup... 5 BIOS... 5 Bit... 6 Blog... 6 Bluetooth... 6 Bredbånd... 7 Browser... 7 Bundkort/ Motherboard... 8 Byte... 8 Cd-rom-brænder

Læs mere

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold Indhold Hvad består dit computersystem af?... 5 Laptop / Bærbar Pc er... 5 Dele i Pc en, Bundkort, Processor, Ram, Graffikkort, Harddisk, CD/DVD... 5 Stik og Port tilslutninger... 8 Brug af mus og tastatur...

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

1 of 16 2006/2/10 上 午 10:48

1 of 16 2006/2/10 上 午 10:48 1 of 16 2006/2/10 上 午 10:48 Forside Forum Klumme Anmeldelser Forbrugerinfo Guider Køb/Salg Casemod BygEnPc Bench Info Dato: 09.02.06 Synology DS-101g+ Server Disk Station Forfatter: Mr.TweakUp Artikel

Læs mere

Gem dine filer et sikkert sted 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Gem dine filer et sikkert sted 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Komplet backup af din pc: Gem på nettet Brænd filerne på sådan! Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program. det skal du bruge Ekstern

Læs mere

0.3 Guide til SSD-diske 96 SSD-diske er perfekte til Windows 7! Læs hvorfor, og hvordan man vælger den bedste disk, og hvordan den bedst udnyttes.

0.3 Guide til SSD-diske 96 SSD-diske er perfekte til Windows 7! Læs hvorfor, og hvordan man vælger den bedste disk, og hvordan den bedst udnyttes. Net-Appendiks Til Windows 7 superbruger (C) Michael Karbo og Libris Media 0.3 Guide til SSD-diske 96 SSD-diske er perfekte til Windows 7! Læs hvorfor, og hvordan man vælger den bedste disk, og hvordan

Læs mere

WINDOWS 7 LÆR DET SELV

WINDOWS 7 LÆR DET SELV MICHAEL B. KARBO WINDOWS 7 LÆR DET SELV WINDOWS 7 LÆR DET SELV Lær Windows 7 med øvelser og eksempler Brug skrivebordet, panelerne og proceslinjen Arbejd med mapper og filer Michael B. Karbo WINDOWS 7

Læs mere

Vejledning i køb af ny pc. Hvad skal jeg som køber være opmærksom på?

Vejledning i køb af ny pc. Hvad skal jeg som køber være opmærksom på? Vejledning i køb af ny pc Hvad skal jeg som køber være opmærksom på? Som førstegangskøber af en pc er der mange spørgsmål, der melder sig. Hvad skal den bruges til? Hvilken pc opfylder mine krav? Hvad

Læs mere

Alt om netværk. 20 siders tema

Alt om netværk. 20 siders tema 0 siders tema Alt om netværk Netværk i hjemmet sådan gør du Vælg mellem tre netværkstyper Installation og opsætning Del mapper og printer Guide til trådløse routere Guide til homeplugs Spørgsmål og svar

Læs mere

computerens_udvikling

computerens_udvikling Computeren består af. ---------------------- En computer består af mange ting. Der er det samme i næsten alle computere, men der er en forskel - størrelsen på tingene. Dette er ikke fysisk, men f. eks.

Læs mere

Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1

Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1 Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1 Forfatter: Kim Ludvigsen Hæftet er baseret på Ubuntu-guiderne på http://kimludvigsen.dk/linux. Dette pdf-hæfte er en særlig udgave,

Læs mere

AE10011. Ældre / Handicap Hjælpecentral 12.06.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm-import.dk Servicetelefon: 8748 6000

AE10011. Ældre / Handicap Hjælpecentral 12.06.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm-import.dk Servicetelefon: 8748 6000 AE10011 Ældre / Handicap Hjælpecentral 12.06.2012 Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm-import.dk Servicetelefon: 8748 6000 Introduktion AE10011 Ældre / Handicap Hjælpecentral er et nyt produkt, udviklet

Læs mere