Tilsagnsnotat. Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsagnsnotat. Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde"

Transkript

1 Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde 15. januar 2010

2

3 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold F Hjørring Kommune 5 F Mariagerfjord Kommune 7 F Infrastrukturselskabet VL A/S 8 F Infrastrukturselskabet LJ A/S 9 F Regionstog 10 F Skive Kommune 11 F BekTra 12 F Thisted Kommune 13 F Vejle Kommune 14 F Vejle Kommune 15 F Vejle Kommune 16 F Rudersdal Kommune 17 F Herning Kommune 19 F Herning Kommune 20 F Herning Kommune 21 F Odense Kommune 22 F Viborg Kommune 23 F Frederikssund Kommune 24 F Guldborgsund Kommune 25 F Esbjerg Kommune 26 F Københavns Kommune 27 F Århus Kommune 28 F Århus Kommune 29 F Esbjerg Kommune 30 F Trafikselskabet Movia 31 F Helsingør Kommune 32 F Helsingør Kommune 33 F Helsingør Kommune 34

4

5 5 Tilsagnsnotat F Hjørring Kommune Bæredygtig transport i Hjørring Projektet P Bæredygtig transport i Hjørring fra Hjørring Kommune i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland tildeles ikke puljemidler. Et fremtrædende og gennemgående element i forprojektet er et muligt fremtidigt nyt standsningssted, Hjørring Øst. Trafikstyrelsen har foretaget en screening af stationsstrukturen i Danmark der viser, at den undersøgte eventuelle stationslokalitet i Hjørring øst falder i en gruppe af de undersøgte lokaliteter, hvor det vil være samfundsøkonomisk rentabelt at etablere en ny station. Dvs. det kan være rimeligt at gennemføre videre analyser af lokaliteten, hvis der i øvrigt er grundlag for at arbejde videre med denne. I den forbindelse er der imidlertid ikke i dag afsat statslige midler målrettet til anlæg af en ny station i Hjørring Øst. Grundlaget for videre analyser er således ikke til stede i dag, medmindre fx kommunen kan anvise finansieringsmulighed til anlæg af en station, samt at der foreligger en endelig beslutning om en ny station. På den baggrund vurderes det, at det på nuværende tidspunkt ikke er relevant at gennemføre det fremsendte forprojekt, hvor et endnu ikke vedtaget standsningssted (Hjørring Øst) har så fremtrædende en rolle. Dermed støttes projektet ikke med midler fra Fremkommelighedspuljen. Trafikstyrelsen overvejer gerne en fornyet ansøgning, når og i givet fald etableringen af Hjørring Øst er nærmere afklaret eller ansøgningen ændres således, at Hjørring Øst ikke indgår som en væsentlig forudsætning for projektet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb ligger mellem kr. til kr. svarende til 22-28% af det samlede budget. Hjørring Kommune har ligeledes ansøgt Cykelpuljen, der administreres af Vejdirektoratet om kr., men får afslag fra denne pulje. Medfinansieringen fra ansøger og medansøgere beløber sig til kr. svarende til 50% af det samlede budget. Formålet med forprojektet er at udarbejde en samlet strategi for grøn transport i Hjørring-området. Strategien skal indeholde integrerede tiltag, der skal gøre brugen af bæredygtig transport i Hjørring mere udbredt. Forprojektet har tværgående karakter, idet der er fokus på kollektiv trafik såvel som cykeltrafik. Forprojektet indeholder ideer om indretning af ny kollektiv trafikterminal for bus og tog i Hjørring by og ny terminal i Hjørring Øst, samt fokus på sammenhængen mellem kollektiv transport og cykeltrafikken. Hjørring Kommune estimerer, at hovedprojektet på sigt vil omflytte omkring 6% af nuværende rejsende mellem de forskellige kollektive transportformer.

6 6 Tilsagnsnotat Derudover estimerer kommunen, at de af forprojektet efterfølgende projekter vil generere 2% nye kunder til kollektiv transport.

7 7 Tilsagnsnotat F Mariagerfjord Kommune Integreret kompaktterminal i Hobro Midtby Projektet F Integreret kompaktterminal i Hobro Midtby fra Mariagerfjord Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet om en forundersøgelse af en kompaktterminal vil medvirke til et forbedret skifte mellem regional- og bybusser samt forbedre tilgængeligheden for cyklister og fodgængere i bymidten. Der estimeres ca. 600 nye passagerer som følge af byomdannelsen. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og tildelingskriterier. Det understreges dog, at et tilsagn til et forprojekt ikke er ensbetydende med at det følgende hovedprojekt ligeledes tildeles puljemidler. Projektets samlede budget udgør kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen udgør kr. svarende til 50% af det samlede budget. Mariagerfjord Kommune ønsker at undersøge mulighederne for at opføre en ny kompaktterminal i Hobro Midtby mellem havnen og gågaden, så der kan etableres et velfungerende kollektivt knudepunkt til omstigning mellem regional- og bybusser. Samtidig sikres god tilgængelighed for cyklister og gående. Der ansøges om midler til at gennemføre et forprojekt, som skal undersøge, om det er praktisk muligt, at integrere en ny busterminal med den aktuelle omdannelse af bymidten. I forundersøgelsen vil det desuden blive undersøgt om bussernes fremkommelighed kan fremmes igennem den centrale Brogade ved brug af ITS, samt om der kan opsættes realtidsinformation på terminalen og i bymidten.

8 8 Tilsagnsnotat F Infrastrukturselskabet VL A/S Bedre terminal- og skifteforhold mellem bus og tog i Holbæk Kommune Projektet F Bedre terminal- og skiftefrohold mellem bus og tog i Holbæk Kommune fra Infrastrukturselskabet VL A/S tildeles et delvist tilsagn på kr. Projektet omhandler forbedring af tilkørsels-, omstignings- og venteforhold på 3 mellemstore lokalbanestationer. Forbedringerne omfatter såvel renovering af veje, som nedrivning/renovering af gamle bygninger, samt etablering af bedre tilkørselsforhold for busser og bilister. Desuden skal der etableres bedre venteforhold i form af Movia-elementer (læskærme mv.) samt i nogle tilfælde forbedringer af perronforhold. Projektet forventes at tiltrække i størrelsesordenen 5% ekstra passagerer i forhold til de 1066 daglige brugere på strækningen. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Da de uforudsete udgifter var sat for højt i henhold til Instruks for regnskab, er disse projektposter nedreguleret. Formålet med projektet er at opgradere 3 mellemstore lokalbanestationer i Holbæk Kommune, som betjenes af Regionstog A/S. Der er ikke tale om at erstatte eller modernisere de eksisterende stationsbygninger, men om at rydde op og fjerne overflødige bygninger for at øge tilgængelighed og oversigtsforhold samt etablere læskærme/stoppesteder, p-pladser mv.. Svinninge Station: nedrivning af gl. stationsbygning, der giver bedre plads (adgangsforhold) for busser, biler, cykler og gående. Etablering af stoppesteder (Movia-element), cykel/bil P-pladser, perron, træer, lys mv. Gislinge Station: frasolgt stationsbygning. Gammel vendeplads, der ikke giver mulighed for at busbetjene stationen, nødvendigt som følge af omlægning af drift, hvor beboere fra Sandby nu skal til Gislinge. Behov for vejomlægning, P-båse, Kiss & Ride, ny aptering på stationsforpladsen (Movia-element) mv. Kirke Eskilstrup Station: frasolgt stationsbygning, manglende stationsplads i stedet grusvej og pakhus, som spærrer for den lige adgang til stationen. Ønskes forplads med vendeplads, læskærme, pladsbelysning. Regionstog A/S ejer de pågældende arealer, og der kan ikke forventes medfinansiering fra Holbæk Kommune til renovering af veje, pladser, belægning, belysning mv.. En ønsket afledt effekt, er at kommunen motiveres til at forbedre de tilstødende veje.

9 9 Tilsagnsnotat F Infrastrukturselskabet LJ A/S Bedre terminal- og skifteforhold mellem bus og tog i Stevns Kommune Projektet F Bedre terminal- og skifteforhold mellem bus og tog i Stevns Kommune fra Infrastrukturselskabet LJ A/S tildeles et delvist tilsagn på kr. Generelt vurderes det, at projekterne omhandler tiltrængte forbedringer. Derfor vurderes det, at projekterne kan bidrage til en fastholdelse eller forøgelse af det eksisterende passagertal. Der er gode forbindelser fra Køge videre til Roskilde og København. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Da de uforudsete udgifter var sat for højt i henhold til Instruks for regnskab, er disse projektposter nedreguleret. Formålet med projektet er at opgradere 3 lokalbanestationer/trinbræt i Stevns Kommune, som betjenes af Regionstog A/S for at hæve kvaliteten af stationsmiljøet og for at øge den kollektive trafiks omdømme og rentabilitet. Der er tale om forbedringer af adgangs- parkerings- og venteforhold på steder, hvor de nuværende faciliteter er meget nedslidte og utidssvarende. Umiddelbart er der kun relation til busser ved Rødvig Station. Grubberholm Station: lokalt trinbræt, dårlige tilkørselsforhold, p- og vendemuligheder for billister, dårligt perronudstyr, nedslidt cykelparkering. Behov for ny perronaptering, opsætning af Movia-element, ny cykeloverdækning, vendeplads (minirundkørsel), inforskærm ved indkørslen, henvisningsskilt, afstribning og advarselsmarkering. Himlingøje: perron med grusplads, cykeloverdækning. Behov for ny belægning på perron og terræn, Movia-læskærm, bænk, overdækket cykelparkering. Træer og beplantning. Bedre vendemuligheder for bilder og henvisningsskilt fra vejtilslutning. Rødvig Station: Forundersøgelse af potentialet for en ny plads ved den nedslidte stationsbygning, der udgør en barriere mellem tog og busterminal. Behov for nye spor og stationsfaciliteter, perroner, adgangsveje og busstoppesteder tæt på ny togperron. Ny forplads med afsætningsplads, kort og langtids-p-pladser. Cykelparkering, supplerende vejføring, Movialæskærme, bænke. Regionstog A/S ejer de pågældende arealer, og der kan ikke forventes medfinansiering fra Stevns Kommune til renovering af veje, pladser, belægning, belysning mv.

10 10 Tilsagnsnotat F Regionstog ITS i Regionstog Projektet F ITS i Regionstog fra Infrastrukturselskabet LJ A/S (ansvarlig) og Infrastrukturselskabet VL A/S solidarisk og i forening tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet vil bidrage til at øge fremkommeligheden og service- og tryghedsniveauet i den kollektive trafik og derved gøre kollektiv trafik mere konkurrencedygtig og attraktiv. Herved øges kundetilfredsheden, som vurderes at have en positiv effekt på fastholdelse af eksisterende og tiltrækning af nye passagerer. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Af ovenstående ansøger Infrastrukturselskabet LJ A/S om kr. og medfinansierer samme beløb, mens Infrastrukturselskabet VL A/S ansøger om de resterende kr. og medfinansierer samme beløb. Projektet omfatter færdigudvikling og implementering af ITS-system i alle Regionstogs tog og på alle stationer, for derved at højne mængden og kvaliteten af information om den aktuelle trafiksituation. Projektet omfatter også en kortlægning af relevante opsætningssteder prioriteret i forhold til antal påstigere på de enkelte stationer og under hensyntagen til perronforhold og skift mellem tog og bus, samt indkøb og installation af op til 62 standere og 10 skærme (inkl. videoovervågning). Målet er at tilbyde dynamisk trafikinformation i tog og på alle Regionstogs stationer; at tilbyde infotainment og gratis internet i alle tog; samt tryghedsskabende videoovervågning og opkaldsmulighed i tog og på stationer. Målet er at øge fremkommeligheds-, service-, og tryghedsniveauet i den kollektive trafik. Som succeskriterier vurderer Regionstog, at projektet vil medføre 5% flere rejsende efter 1 år (eller yderligere passagerer årligt på Regionstog strækninger, heraf ved kombineret rejse), skabe øget tryghed for passagerer og derved sikre et bedre image, tiltrække en ny kundegruppe Erhverv, og endelig forbedre kundetilfredsheden med 10% i forhold til kundetilfredsheden før ITS-systemets implementering.

11 11 Tilsagnsnotat F Skive Kommune Ny kompakt trafikterminal i Skive Projektet F Ny Kompakt trafikterimal i Skive fra Skive Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet om en ny kompakt trafikterminal vurderes at leve op til Fremkommelighedspuljens formål og tildelingskriterier, da det vil forbedre sammenhængen i den kollektive trafik, og lette passagerernes skifte på terminalen. Desuden vil bussernes køretid blive reduceret og antallet af personskader/uheld forventes at falde. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. DSB har givet aktivt tilsagn om at indgå i det videre samarbejde, herunder at bidrage økonomisk til forbedring af cykel- og bilparkering. Projektets mål er at etablere en moderne, kompakt og telematikstyret trafikterminal med korte gangafstande og direkte forbindelse mellem bymidte og terminal. Skive Banegård med tilhørende busterminal må i dag karakteriseres som nedslidt og meget utidssvarende, bl.a. med lange gangafstande og farlige bakkemanøvrer, usikre ind- og udkørselsforhold, store spildarealer og dårlig sammenhæng med midtbyen. De forventede resultater af projektet er et fald i personskader, større tilfredshed med terminalens faciliteter, flere p-pladser og øget fremkommelighed for busserne med en reduktion af køretid på 25%. Projektet at bidrage med flere skift mellem bus og tog og dermed med en passagervækst på 5-10%. Desuden ventes en områdefornyelse af gaderne op til terminalen at generere flere passagerer. Ansøgningen er resultatet af et tidligere samarbejde mellem Skive Kommune, DSB og VAFT, som har ført til udarbejdelsen af en dispositionsplan for en moderne og kompakt terminal. Denne plan søges nu præciseret ved forprojekt, der forventes politisk godkendt ultimo Et nyt anlæg kan etableres i

12 12 Tilsagnsnotat F BekTra Fremkommelighed for borgere i tyndt befolkede områder Projektet F Fremkommelighed for borgere i tyndt befolkede områder fra BeKTra tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Forprojektet kan skabe et godt beslutningsgrundlag for aktiviteterne i et fremtidigt hovedprojekt, som sigter mod at komme med løsningsmuligheder for at øge fremkommeligheden især i tyndt befolkede områder. Formålet er at øge anvendelsen af kollektiv trafik i hele landet via en mere fleksibel og integreret trafik. Trafikstyrelsen understreger dog, at de fremsendte bilag til ansøgningen forekommer irrelevante i forhold til projektets formål, og bilagene er derfor ikke inddraget i sagsbehandlingen. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Formålet med forprojektet er at undersøge muligheden for at udvikle værktøjer, der sætter parterne (Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik, Sydtrafik og Movia) i stand til at tilbyde borgerne værktøjer til simplere bestilling af kollektiv trafik (tog, bus, teletaxa eller flextur) og som gør trafikselskaberne i stand til at informere borgerne om deres bestilte rejser. Eksempler på værktøjer er: koblede rejser, bestilling af kørsel via mobiltelefon eller internet og information til borgerne i realtid om en bestilt rejse. Systemet skal gøre det lettere for borgere i tyndt befolkede områder at benytte kollektiv trafik. Forprojektet inkluderer kompetenceafklaring, rollefordeling og baselinestudie, som skal lede til et efterfølgende hovedprojekt. BeKTra vurderer at projektet vil komme i berøring med daglige brugere af kollektiv trafik og specialkørsel. Hvis dette antal forøges med 1% svarer dette til nye daglige rejsende eller nye rejsende årligt.

13 13 Tilsagnsnotat F Thisted Kommune Forprojekt; Thisted Terminal for Kollektiv Trafik Projektet F Forprojekt: Thisted Terminal for Kollektiv Trafik fra Thisted Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet omhandler en forundersøgelse af en ny busterminal ved Thisted Station, der i højere grad skal samle den kollektive trafik med bus og tog (DSB og Arriva (Thybanen)). En ny terminal forventes at skabe bedre fremkommelighed, øge antallet af passagerer og øge antallet af skift mellem bus og tog. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Thisted Kommune ønsker at etablere en samlet terminalløsning ved stationsområdet i Thisted by, hvor busterminal og station i dag fremstår som to enheder, som det er besværligt og forvirrende for passagererne at benytte. Terminalområdet blev etableret for 20 år siden ved siden af stationsbygningen. Området består af holdepladser til busser, få p-pladser til biler, en overdækket cykelparkering. Forholdene for busserne er ikke længere tidssvarende, bl.a. skal busserne bakke ud af båsen. Der er megen trafik på tværs af arealet. Stationen betjenes både af DSB og af Arriva (Thy-banen, Thisted-Struer). Ønsket er at synliggøre trafiksammenhængene ved øget information via realtidsstandere, afgangstavler mv. og ved terminalens planlægning. Der er tale om et forprojekt, hvor der skal udarbejdes en samlet projektplan for den kommende busterminal. Det er tanken at implementere Nordjyllands Trafikselskabs terminalkoncept (F ) og samtidig gøre klar til Rejsekortet.

14 14 Tilsagnsnotat F Vejle Kommune ITS på Vejle Trafikcenter Projektet F ITS på Vejle Trafikcenter fra Vejle Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet vil forbedre informationsniveauet til passagererne på Vejle Trafikcenter, ligesom regional- og bybusserne vil blive prioriteret i byens signalanlæg. Endelig vil projektet forbedre informationsniveauet på udvalgte stoppesteder i Vejle by ved at installere realtidsvisning. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet vil skabe forbedringer for mange passagerer i den kollektive bustrafik, ligesom projektet vurderes at kunne tiltrække nye buspassagerer. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Resumé af projektets formål og succeskriterier Det eksisterende informationssystem på Vejle Trafikcenter er nedslidt og skal udskiftes. Et nyt ITS-system skal lede busserne frem til ledige perroner, og informere passagererne om bussernes placering og afgangstider. Det nye ITSsystem skal endvidere øge fremkommeligheden i byen ved at give busprioritering gennem signalanlæggene på indfaldsvejene til Vejle og på udvalgte strækninger i midtbyen. Endelig skal der etableres realtidsvisning på udvalgte centrale stoppesteder i området. Projektet skal ses i sammenhæng med de øvrige fremkommelighedsprojekter fra Vejle Kommune. Vejle Kommune oplyser, at der på Vejle Trafikcenter færdes ca daglige passagerer, og på Nørretorv ca daglige passagerer, der alle vil få glæde af dette projekt. Kommunen forventer endvidere, at projektet skaber en stigning i passagerantallet på 2%, og en stigning i kundetilfredsheden med 10% på Vejle Trafikcenter og 20% på de stoppesteder, hvor der etableres realtidsvisning.

15 15 Tilsagnsnotat F Vejle Kommune Busprioritering på Nørrebrogade inkl. krydsombygning i Vejle Projektet F Busprioritering på Nørrebrogade inkl. krydsombygning i Vejle fra Vejle Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet bevirker, at busserne prioriteres frem for biltrafik, hvilket øger bussernes hastighed og skaber en markant forbedring af den generelle busfremkommelighed på ruten. Det vurderes således, at projektet skaber forbedringer for mange passagerer i den kollektive trafik, ligesom projektet kan tiltrække nye passagerer, idet rejsetiden forkortes. Projektets samlede budget beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Resumé af projektets formål og succeskriterier Projektet består af fire sammenhængende busfremkommelighedstiltag, som skal resultere i en forbedring af busfremkommeligheden i og omkring et centralt kryds på en af hovedindfaldsvejene til Vejle. I sammenhæng med de øvrige projekter fra Vejle Kommune vil dette projekt reducere kødannelse og øge bussernes hastighed i krydset, der har daglige busafgange og daglige passagerer. Vejle Kommune forventer at projektet vil øge bussernes gennemsnitshastighed fra nuværende 23 km/t, til 25 km/t inden år Kommunen forventer desuden at projektet tiltrækker 10% nye passagerer til den kollektive bustrafik.

16 16 Tilsagnsnotat F Vejle Kommune Busprioritering gennem signalanlæg på indfaldsvejene til - og i Vejle Midtby Projektet F fra Vejle Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Ombygning af signalanlæg bevirker at busserne prioriteres frem for biltrafik på to indfaldsveje til Vejle samt i centrale kryds i Vejle Midtby, hvilket øger bussernes hastighed og skaber en markant forbedring af den generelle busfremkommelighed. Projektet vurderes at skabe forbedringer for mange passagerer i den kollektive trafik, ligesom det antages at projektet på længere sigt vil kunne øge det samlede antal af passagerer i den kollektive bustrafik, fordi rejsetiden forkortes og fremkommeligheden øges. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Projektet skal, i sammenhæng med de øvrige projekter fra Vejle Kommune, resultere i en væsentlig optimering af busfremkommeligheden på indfaldsvejene til Vejle og i Vejle Midtby. De vejstrækninger, hvorpå der installeres busprioritering, har daglige busafgange, og Vejle Kommune forventer at passagerer dagligt vil få glæde af busfremkommelighedsindsatsen.

17 17 Tilsagnsnotat F Rudersdal Kommune Busprioritering i krydset Kongevejen/Holte Stationsvej i Rudersdal Kommune Projektet F Busprioritering i krydset Kongevejen/Holte Stationsvej i Rudersdal Kommune fra Rudersdal Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet vil forbedre busfremkommelighed i et centralt kryds i Holte, idet busprioriteringen vil øge hastigheden for tre buslinjer og derudover have en afsmittende positiv effekt på fremkommeligheden for de øvrige buslinjer, der passerer gennem krydset. De tre direkte berørte buslinjer har årligt 2,4 mio. passagerer, hvorfor projektet vil skabe forbedringer for mange nuværende passagerer, ligesom det forventes, at projektet vil skabe en passagertilvækst til den kollektive bustrafik. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Rudersdal Kommune har allerede afsat et større beløb til trafiksikkerhedsmæssige og visuelle forbedringer af krydset Kongevejen/Holte Stationsvej, der er det kryds i kommunen, hvor flest busser passerer. Kommunen søger nu om tilskud til også at etablere busfremkommelighed i krydset. Rudersdal Kommune forventer at projektet vil reducere rejsetiden på linje 184 på ca. 30 sek. pr. bus, mens besparelsen for henholdsvis linje 193 og 195 forventes at være ca. 15. sek. pr. bus. Endvidere forventer kommunen at linje 184 får en tilgang på ca passagerer/år, mens der for linjerne 193 og 195 forventes en stigning på hver passagerer/årligt efter projektets gennemførelse.

18

19 F Herning Kommune Forbedring af fire signalregulerede kryds på Fredensgade og Møllegade med busprioritering Projektet F Forbedring af fire signalregulerede kryds på Fredensgade og Møllegade med busprioritering fra Herning Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet vil prioritere busserne frem for den øvrige trafik i fire sammenhængende kryds, og vil således forbedre bussernes hastighed og dermed fremkommelighed. Krydsene gennemkøres af 4 ud af 9 bybuslinjer i Herning samt en række regionalruter, lokalbusser og servicelinjer, og projektet vil dagligt berøre passagerer i bybusserne ( passagerer på årsbasis). Projektet skaber således serviceforbedringer for mange passagerer i den kollektive bustrafik. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Resumé af projektets formål og succeskriterier Projektet har til formål at forbedre signalanlæggene i fire sammenhængende kryds på Fredensgade og Møllegade i det indre Herning. Der installeres busprioritering i signalanlæggene, hvilket vil øge bussernes hastighed og fremkommelighed, og dermed give passagererne kortere rejsetider. Projektet vil reducere bussernes ventetid i krydsene betydeligt og dermed gøre den kollektive trafik mere konkurrencedygtig. Da rejsetiden er et afgørende parameter for at gøre den kollektive trafik mere attraktiv og konkurrencedygtig, vurderer Herning Kommune, at passagerantallet vil være stigende som følge af signaloptimeringen.

20 F Herning Kommune Omlægning af signalanlægget i krydset mellem Vesterholmvej og Viborgvej Herning Kommune har d. 9. november 2009 trukket deres ansøgning tilbage til projektet F Ombygning af signalanlægget i krydset mellem Vesterholmvej og Viborgvej.

21 F Herning Kommune Handlingsplan til forbedring af fremkommeligheden for busser i Herning Projektet F Handlingsplan til forbedring af fremkommeligheden for busser i Herning fra Herning Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Forprojekt: En kortlægning af signalanlæggene i Herning og en handlingsplan for optimering af signalstyringen vil danne grundlag for projekter, der vil øge byens busfremkommelighed markant. Således vurderer Trafikstyrelsen, at projektet danner fundamentet for forbedringer for mange passagerer i den kollektive bustrafik. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Resumé af projektets formål og succeskriterier Forprojektet består af en kortlægning og analyse af signalstyringen i 50 signaler i Herning Kommune, samt udarbejdelse af en handlingsplan for at optimere byens signalanlæg inkl. busprioritering. Det daglige antal berørte passagerer er opgjort til passagerer i bybusserne. Tallet svarer til det totale antal passagerer, der benytter bybuslinierne i Herning og som således vil få gavn af den beskrevne signaloptimering og forbedrede fremkommelighed. Endvidere vil projektet berøre passagerne på en række regionalbusruter, for hvilke der ikke foreligger konkrete trafiktal. Herning Kommune forventer ikke, at dette forprojekt i sig selv vil generere en passagertilvækst, men handlingsplanen kan danne baggrund for at gøre den kollektive trafik mere attraktiv og konkurrencedygtig, hvorved passagertallet forventes at stige.

22 F Odense Kommune Opgradering af Frederiksgade-radialen til højklasset busradial i Odense Projektet F Opgradering af Frederiksgade-radialen til højklasse busradial i Odense fra Odense Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet er en del af en større trafikomlægning i Odense, hvor en stor motorgade gennem centrum nedlægges, mens den kollektive trafik og cykeltrafikken opprioriteres. Projektet vil forbedre busfremkommeligheden i det kommende bustracé i Frederiksgade-radialen, og derigenndem skabe forbedringer for mange passagerer i den kollektive bustrafik. Derudover vil erfaringerne fra dette projekt kunne bruges i det videre arbejde med omlægningen af trafikken i Odense Kommune. Trafikstyrelsen vurderer således, at projektet vil være med til at generere et markant løft i den kollektive trafik i det indre Odense. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget, og derudover bidrager ansøger med egen arbejdskraft til en værdi af kr. Projektet er en del af en større trafikomlægning i Odense, hvor en stor motorgade gennem centrum nedlægges, mens den kollektive trafik og cykeltrafikken opprioriteres. Busserne skal nu køre ad Frederiksgade-radialen, der med dette projekt opnår kapacitet til at kunne afvikle bustrafikken hensigtsmæssigt. Projektet indeholder et forprojekt, hvor fremkommelighedsproblemerne for den kollektive trafik analyseres og efterfølgende ombygninger, herunder stræknings- og krydsombygninger og ombygning af stoppesteder. Ombygningerne vil finde sted, hvor det gavner den kollektive trafik mest muligt. Odense Kommune forventer at gennemførelsen af kommunens samlede Trafik og Mobilitetsplan, som dette projekt er en del af, vil medføre en stigning i antallet af kollektive trafikrejser indenfor Ring 2 på 33%.

23 F Viborg Kommune Udvidelse og forbedring af busholdeplads i Bjerringbro Projektet F Udvidelse og forbedring af busholdeplads i Bjerringbro fra Viborg Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet virker samlet set til at kunne forbedre omstigningsforhold og informationsniveau på Bjerringbro busholdeplads ved at samle de eksisterende busstoppesteder og opstille informationsskærme vendt mod både bus- og togpassagerer. Der ventes en større kundetilfredshed og en øget passagertilgang, som følge af tiltaget. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Viborg Kommune ønsker at etablere en ny og større busholdeplads i tilknytning til stationen i Bjerringbro. Dette vil betyde en bedre trafikbetjening og en let adgang for alle trafikanter, hvilket forventes at resultere i en øget passagertilgang og en større passagertilfredshed. Derudover vil projektet forbedre de trafiksikkerhedsmæssige forhold. Projektet går ud på at samle stoppestederne og installere informationssystem vedr. busserne også rettet mod de togrejsende. Projektet omfatter en fysisk ombygning af den nuværende busholdeplads og opstilling af informationsstandere på strategisk udvalgte steder.

24 F Frederikssund Kommune Nygade/Jernbanegade - øget fremkommelighed for 13 buslinjer Projektet F Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer fra Frederikssund Kommune tildeles et delvist tilsagn på kr. En forlængelse af højresvingsbanen vil øge den generelle fremkommelighed i krydset, og således også forbedre bussernes rejsetid og fremkommelighed på strækningen. Frederikssund Kommune skønner, at projektet vil berøre buspassagerer hver dag, hvorfor projektet vurderes at skabe forbedringer for mange passagerer i den kollektive bustrafik. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Da de uforudsete udgifter var sat for højt i henhold til Instruks for regnskab, er denne projektpost nedreguleret. Resumé af projektets formål og succeskriterier Projektet omfatter en forlængelse af højresvingssporet i den sydlige tilfart i det signalregulerede kryds Nygade/Jernbanegade i Frederikssund. Projektet omfatter en forlængelse af højresvingsbanen, hvilket vil forbedre den generelle fremkommelighed i krydset og således også forbedre bussernes rejsetid. Projektet vil skabe forbedringer for 84 busser i myldretiden (kl. 7-9 og 15-17). Frederikssund Kommune forventer, at bussernes gennemsnitlige rejsetid i myldretiden bliver nedbragt med mindst et halvt minut. Desuden forventer kommunen, at den samlede rejsetidsgevinst pr år for passagerer svarer til mindst kr., og at alle busser med afgang fra Frederikssund Station i myldretiden ankommer rettidigt til det første stoppested efter krydset Nygade/Jernbanegade.

25 F Guldborgsund Kommune Ombygning af kryds i Nykøbing F Brovej/Markedsgade/Prinsholmvej Projektet F Ombygning af Kryds i Nykøbing F. Brovej/Markedsgade/Prinsholmvej fra Guldborgsund Kommune tildeles et delvist tilsagn på kr. Formål med projektet er at forbedre busfremkommeligheden i krydset Brovej/Markedsgade/Prinsholmvej, hvilket vil reducere rejsetiden for 4 buslinjer i krydset med 5 og 10 sekunder. 3 af de berørte busser kører med timedrift, mens en enkelt har 4 daglige afgange, hvilket betyder at der i gennemsnit kører omkring 6 busser i timen på denne strækning i hverdage mellem kl. 6 og 18. Guldborgsund Kommune forventer, at projektet tiltrækker nye passagerer. Som sidegevinst til fremkommelighedsforbedringen, vil projektet have en gavnlig effekt på den generelle trafikafvikling i krydset. På baggrund af de fremsendte passagertal og det forholdsvist beskedne antal berørte buslinjer vurderer Trafikstyrelsen dog ikke, at projektet kan tiltrække nye passagerer, men i højere grad vil forbedre vilkårene for de eksisterende passagerer. Trafikstyrelsen støtter anlæg af nyt og ombygning af eksisterende signalanlæg. Trafikstyrelsen vurderer, at de øvrige delelementer i projektet ikke lever op til puljens tildelingskriterier, og derfor ikke kan puljefinansieres. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet til dels lever op til Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 41% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 59% af det samlede budget. Projektet omfatter en ombygning af krydset Brovej/Markedsgade/Prinsholmvej, der etableres med ét samlet signalanlæg, og udvidelser af kørebaneanlæg med nye svingbaner. Der opstår ofte fremkommelighedsproblemer i krydset for såvel bustrafikken som den generelle trafik. Movia og Arriva har 2009 i et notat om fremkommelighedsproblemer i Guldborgsund Kommune gjort opmærksom på, at problemer ved svingning og manglende signalanlæg på den ene del af krydset, medfører større forsinkelser for bustrafikken især i myldretiden. På denne baggrund vurderer Guldborgsund Kommune, at der er behov for en fremkommelighedsindsats i og omkring netop dette kryds. Guldborgsund Kommune oplyser, at 1250 passagerer dagligt vil blive berørt af projektet, og kommunen forventer, at projektet vil tiltrække nye passagerer.

26 F Esbjerg Kommune Forprojekt, fornyelse af Trafikknudepunkt ved Esbjerg Banegård Projektet F Forprojekt, fornyelse af Trafikknudepunkt ved Esbjerg Banegård fra Esbjerg Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Forprojektet kan give en godt udgangspunkt for en videre planlægning af et nyt trafikknudepunkt ved Esbjerg Banegård. Løsninger vil blive diskuteret med de berørte parter, og Trafikstyrelsen vurderer, at formålet med at samle de forskellige trafikformer samt forbedre adgangs-, tilkørsels, omstignings- og venteforhold virker tiltrængt og fornuftigt. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Banegården og busterminalen i Esbjerg ligger i dag i forlængelse af hinanden klemt inde mellem sporareal og den trafikerede Jernbanegade. Formålet er at få skabt bedre sammenhæng og omstigningsmuligheder mellem bus, tog og cykel, adgangsforhold samt information vedr. tog- og busdriften. Esbjerg Kommune vil udarbejde et forprojekt med henblik på at udfærdige en helhedsplan for området. I planen vil der indgå forbedring af adgangs- og parkeringsforhold, cykelparkering, trafikinformation, tryghed og fremkommelighed for busdriften. Forprojektet skal medvirke til at kvalificere og udarbejde en egentlig projektansøgning til en senere ansøgningsrunde.

27 F Københavns Kommune Projektering af højklasset busløsning på Frederikssundsvej Projektet F Projektering af højklasset busløsning på Frederikssundsvej fra Københavns Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Dette forprojekt vil danne grundlag for en samlet forbedring af busfremkommeligheden på Frederikssundsvej i det nordvestlige København, hvor linjerne 2A, 5A og 350S kører. En højklasset busløsning på denne strækning vil komme mange passagerer til gode, og Trafikstyrelsen vurderer, at dette projekt kan skabe et varigt løft i den kollektive trafik. Bus Rapid Transit-løsningen kendes fra udlandet, men er den første af sin art i Danmark, hvor det vurderes, at projektet har potentiale til at innovere den danske bussektor og bringe den nyeste viden om sektoren i spil, hvilket Trafikstyrelsen vægter meget højt. Det samlede budget for projektet beløber sig til 3,8 mio. kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Dette forprojekt omfatter projekteringen af 1. etape af en højklasset busløsning på Frederikssundsvej i det nordvestlige København. Frederikssundsvej har det største antal buspassagerer i Danmark, og transporterer blandt andet linje 5A, der er Nordeuropas mest brugte buslinje. Samtidig er det her, at der opleves den langsomste hastighed for busserne i København. Strækningen har ca daglige passagerer, der vil få gavn af denne busfremkommelighedsindsats, og Københavns Kommune forventer at projektet vil reducere rejsetiden på strækningen med 23% og øge antallet af buspassagerer med op til 30%.

28 F Århus Kommune Forprojekt vedrørende busprioritering i området Viby Torv, Viby Ringvej, Skanderborgvej og Holme Ringvej i Århus Projektet F Forprojekt vedrørende busprioritering i området Viby Torv, Viby Ringvej, Skanderborgvej og Holme Ringvej i Århus fra Århus Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. En samlet analyse af fremkommelighedsproblemerne i denne del af Århus vil udgøre fundamentet for senere anlægsarbejde, som kan bidrage med en væsentlig optimering af busfremkommeligheden på og omkring Viby Torv. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Formålet med projektet er at lave en analyse af og plan for at forbedre busafviklingen i området Viby Torv, Viby Ringvej, Skanderborgvej og Holme Ringvej. Dette område er et trafikalt knudepunkt i Århus med en stor gennemstrømning af al slags trafik og omkring 75 busser i timen. Der findes pt. ingen løsninger på den problematiske trafikafvikling i dette område, hvorfor der er behov for en analyse af og plan for området, med særlig fokus på at øge bussernes fremkommelighed. Analysen og planen skal danne grundlag for en senere kvalificeret projektering og tidsplan for selve anlægsarbejdet, som skal resultere i en væsentlig optimering af busfremkommeligheden i området, på linje med projekterne på Randersvej, der modtog støtte i puljens 1. ansøgningsrunde.

29 F Århus Kommune Halmstadsgade Hasle Ringvej Projektet F Halmstadsgade- Hasle Ringvej fra Århus Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. I sammenhæng med de øvrige puljefinansierede projekter på Randersvej (1. ansøgningsrunde) kan dette projekt forbedre busfremkommeligheden på en central indfaldsvej i Århus markant, idet de venstresvingende busser prioriteres, således at bussernes manøvredygtighed på strækningen forbedres væsentligt. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Projektet er et supplement til et større fremkommelighedsprojekt, der modtag støtte i Fremkommelighedspuljens 1. ansøgningsrunde. Projektet skal resultere i en væsentlig optimering af busfremkommeligheden på Randersvej i det indre Århus, der er stærkt trafikeret, og har det højeste antal busser blandt indfaldsvejene til Århus (50 busser i timen i myldretiden). Med dette projekt vil Århus Kommune etablere en ekstra svingbane med busprioritering i det trafikerede ringvejskryds Halmstadsgade Hasle Ringvej, for at løse problemer med kødannelser og forsinkelser af de busser, der passerer krydset mod Hasle Ringvej. Århus Kommune forventer, at op imod 85% af de eksisterende passagerer vil mærke forkortet rejsetid, bedre præcision og højere komfort, ligesom kommunen forventer at der kommer flere og mere tilfredse passagerer.

30 F Esbjerg Kommune Forprojekt, Busstoppested/Nærbanestation, Skolebakken / Præstebakken, Esbjerg Ø Projektet F Forprojekt, Busstoppested/Nærbanestation, Skolebakken/Præstebakken, Esbjerg Ø fra Esbjerg Kommune tildeles ikke puljemidler. En væsentlig forudsætning i det fremsendte projektforslag er, at der etableres en ny station i Esbjerg Øst. Beslutning om etablering af en sådan station foreligger imidlertid ikke, idet der ikke i dag er afsat statslige midler målrettet til en ny station på denne lokalitet. På den baggrund vurderes det, at det på nuværende tidspunkt ikke er relevant at gennemføre det fremsendte projektforslag. Dermed støttes projektet ikke med midler fra Fremkommelighedspuljen uanset, at projektet principielt set er relevant i relation til puljen. Trafikstyrelsen har foretaget en screening af stationsstrukturen i Danmark. Screeningen viser, at den undersøgte evt. stationslokalitet i Esbjerg Øst falder i en gruppe af de undersøgte lokaliteter, hvor det muligvis vil være samfundsøkonomisk rentabelt at etablere en ny station. Det vil sige, at det kan være relevant at gennemføre videre analyser af lokaliteten, hvis der i øvrigt er grundlag for at arbejde videre med denne, herunder tilvejebragt mulighed for at finansiere et stationsanlæg. Det kan i øvrigt tilføjes, at det normalt vil være Trafikstyrelsen, som vil være den primære samarbejdspart i et projekt af ovennævnte karakter. Trafikstyrelsen genovervejer gerne ansøgningen, såfremt finansieringsmulighed af en ny station viser sig, eller ansøgningen ændres således, at Esbjerg Øst ikke indgår som en væsentlig forudsætning i projektet. Projektet tildeles dermed ikke midler fra Fremkommelighedspuljen. Projektets samlede budget udgør kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på svarende til 50% af det samlede budget. Projektet er et forprojekt, der har til formål at undersøge mulighederne for at etablere bedre sammenhæng i den kollektive bustrafik i Esbjerg Øst i forbindelse med etableringen af en nærbanestation.

31 F Trafikselskabet Movia Forsøg med direkte busser Projektet F Forsøg med direkte busser (Fremkommelighedprojekt) fra Trafikselskabet Movia tildeles ikke puljemidler. Projektet er et delprojekt til projektet Forsøg med direkte busser, som der er ansøgt om midler til i Passagerpuljens 2. ansøgningsrunde. Dette projekt opnår ikke støtte fra Passagerpuljen i denne ansøgningsrunde, og eftersom at det er forudsat, at Passagerpuljen skulle være projektets hovedfinansieringskilde, er det usandsynligt at projektet igangsættes, i forlængelse af Passagerpuljens 2. ansøgningsrunde. På den baggrund vurderes det ikke relevant at tildele projektet Forsøg med direkte busser (Fremkommelighedspuljen) puljemidler i Fremkommelighedspuljens 2. ansøgningsrunde. Projektet tildeles således ikke puljemidler fra Fremkommelighedspuljen. Projektets samlede budget udgør ca kr. Det ansøgte beløb er på kr. Projektet er et delprojekt til projektet Forsøg med direkte busser, som der er ansøgt om midler til i Passagerpuljen. Projektet formål er at forbedre fremkommeligheden for busserne i forsøget med direkte busser. Der er primært tale om prioritering af signalanlæg. Succeskriterierne for projektet svarer til succeskriterierne for projektet Forsøg med direkte busser, som der ansøges om midler til fra Passagerpuljen.

32 F Helsingør Kommune Forprojekt til ny busterminal ved Helsingør Station Projektet F Forprojekt til ny busterminal ved Helsingør Station fra Helsingør Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Helsingør Kommune ønsker at gøre skiftemuligheder, trafikinformation og fremkommelighed bedre ved busterminal og station. Et forprojekt skal belyse mulighederne for den fremtidige indretning bl.a. med læskærme, trafikinformation, adgangs- og skifteforhold mv. Der er tale om en del daglige passagerer (5200 buspassagerer og 2500 skift mellem bus og tog), som kan få glæde af forbedringerne. Den ventede passagertilvækst af det endelige projekt er yderst realistisk (3-5%). Det understreges dog, at et tilsagn til et forprojekt ikke er ensbetydende med at det følgende hovedprojekt ligeledes tildeles puljemidler. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Busterminalen ved Helsingør Station og hele stationsområdet er så uoverskueligt, at passagerer, der ikke dagligt har gang på området, har svært ved at orientere sig. Forprojektet har til formål at sammentænke en ny busterminal med stationen og at sammentænke gode og tilstrækkelige cykelfaciliteter hertil. Station og busterminal betjenes både af busser, tog (DSB og Hornbæk-banen) samt af færger. Formålet er at øge bussernes fremkommelighed og at skabe gode forbindelser til andre transportmidler. Dette løses ved i forprojektet at udføre analyser af behov og muligheder for en ny terminal. Terminalen skal sammenbinde bus, tog og færgetrafik, sådan at informationstavler i busterminalen medtager afgangstidspunkter for tog og færge. Læskurene i busterminalen trænger til udskiftning, da de står tæt ved vejen og ofte påkøres. Der er for få aflåste cykelskure og generel mangel på cykelparkering. Forprojektet vil tage afsæt i Masterplan II fra Det bemærkes, at Vejdirektoratet har modtaget ansøgning fra Helsingør Kommune vedr. en række cykelprojekter, herunder etablering af cykelparkeringspladser ved Helsingør Station. Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet er i dialog, sådan at der ikke gives midler til samme projekt.

33 F Helsingør Kommune Udvikling og etablering af super busstoppesteder i Helsingør Kommune Projektet F Udvikling og etablering af Super busstoppesteder i Helsingør Kommune fra Helsingør Kommune tildeles ikke puljemidler. Projektet med etablering af superstoppesteder i Helsingør Kommune er ikke beskrevet tilstrækkeligt detaljeret, hvad angår omfang, placering af samt udstyr på superstoppestederne. F.eks. kunne ansøgningen med fordel indeholde mere konkrete beskrivelser af udformningen af stoppestederne, udvælgelsen af hvilke eksisterende stoppesteder, der erstattes med superstoppesteder, samt evt. en beskrivelse af ændret betjeningsmønster for busserne i kommunen i relation til et Bus Rapid System, der forventes etableret i Helsingør. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at ansøgningen ikke tilstrækkeligt klart dokumenterer, hvorvidt det ansøgte projekt lever op til Projektet anses dog for relevant i relation til Fremkommelighedspuljen, og derfor henvises ansøger til at fremsende en fornyet ansøgning til næste ansøgningsfrist. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Projektet har til formål at etablere stk. superstoppesteder rundt omkring i Helsingør Kommune. Superstoppestederne skal øge servicen, rejsehastigheden og forbedre skift, dels mellem de enkelte linier og mellem cykel og bus. Perronopbyggelse og terminallignende ventefaciliteter skal gøre busserne attraktive og er første skridt på vejen mod et BRT (BusRapidTransit) system i Helsingør. Dette skal gøres ved at samle stoppestederne, etablere realtidsinformation, etablere højklassede ventefaciliteter, overdækket cykelparkering og ramper til let ud- og indstigning. De enkelte elementer specificeres ikke nærmere. Desuden mangler dokumentation for forventede passagereffekter mv.

34 F Helsingør Kommune Busfremkommelighed i krydset Kronborgvej-Allegade Projektet F Busfremkommelighed i krydset Kronborgvej - Allegade fra Helsingør Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet omfatter en ombygning af krydset og installering af busoprioritering i signalanlæg, hvorved busserne vægtes på bekostning af biltrafikken. Således vil projektet forbedre busfremkommeligheden i krydset Kronborgvej/Allegade. Busfremkommelighedstiltaget vil komme 9 busser til gode og ansøger forventer, at projektet vil reducere hver tur med 13 sekunder i gennemsnit. Derudover forventes en forbedring i bussernes regularitet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på 50% svarende til 50% af det samlede budget. Projektet omfatter ombygning af krydset Kronborgvej/Allegade, samt installation af busprioritering i signalanlæggene, hvilket vil fremme bussernes rejsehastighed og dermed fremkommelighed i krydset. Tiltaget vil komme 9 buslinjer til gode og Helsingør Kommune forventer at projektet vil reducere hver tur med 13 sekunder i gennemsnit, og derudover forventes en forbedring i regulariteten. De 9 buslinjer har tilsammen omkring 3,8 mio. årlige passager, og Helsingør Kommune forventer, at projektet kan tiltrække nye passagerer årligt, ligesom kommunen forventer at projektet vil forbedre forholdene for de eksisterende passagerer i den kollektive bustrafik.

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Regional Udvikling. Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9.

Regional Udvikling. Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9. Regional Udvikling Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer - Oversigt over ansøgninger til fremkommelighedspuljen, 2. runde - Oversigt over ansøgninger til passagerpuljen,

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 4 F2009-1-3 Banegårdspladsen i Herning 6

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 4. runde

Fremkommelighedspuljens 4. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde F2010-4-01 Aalborg Kommune - Etablering af Universitetskorridorens etape 1 5 F2010-4-03 Randers Kommune - Busfremkommelighed

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune,

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune.

Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune. Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune. Projektbeskrivelse Generel udfordring Projektets formål er at løfte lokalbane-miljøet ind i det 21. århundrede,

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold Indledning 4 F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 7 F2009-1-3 Banegårdspladsen

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 3. runde

Fremkommelighedspuljens 3. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 3. runde 30. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold Indhold 3 F2010-3-01, Hjørring Kommune Sammenhængende terminalområde i Hjørring 5 F2010-3-02, Frederikshavn

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Trafikstyrelsen Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger.

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. marts 2009 PEG/MLL 10 Initiativer vedrørende udmøntning af statens trafikinvesteringsplan Indstilling: Direktionen indstiller, at Movias arbejde

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Puljerne årsrapport for 2012

Puljerne årsrapport for 2012 september 2013 3 Indhold Forord En bedre kollektiv trafik 4 Så mange midler er uddelt 4 Fremkommelighed 5 Effekter ved afsluttede projekter 6 Aarhus Kommune: 5 fremkommelighedsprojekter 7 Køge Kommune/

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia.

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia. Notat Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Administrationsgrundlag - Anlægspuljen 1. Baggrund Med afsæt i

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: September 2017

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: September 2017 Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune Version: September 2017 Indhold Projekter...3 1. Grenaa Station ventefaciliteter...3 2. Ny station i Hessel...5 3. Trustrup Station (Udført)...8 4. Niveaufri

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal 1. Projekttitel Ny trafikterminal i Frederikshavn 2. Resumé Frederikshavn station og busterminal ligger adskilt fra hinanden med

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Informationstavler i Sydtrafiks regionale busser Projektdata Ansøgt beløb fra 2.1 mio. kr. mobilitetspuljen Indstilling

Læs mere

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud Udkast Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 at@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til projekter, der kan forbedre bussernes fremkommelighed og

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde 1. Projekttitel 5 fremkommelighedsprojekter på landevej 505 mellem Assens og Odense. 2. Resumé Fremkommelighed på vejene

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Kolding Banegård 2. Resumé Baggrunden for

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Bedre Bus til Nørre Campus

Bedre Bus til Nørre Campus Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Budgettet for det samlede terminalanlæg beløber sig til kr ,- ekskl. moms.

Budgettet for det samlede terminalanlæg beløber sig til kr ,- ekskl. moms. Projektbeskrivelse Projekttitel Ny kompakt trafikterminal i Skive. Resumé Skive banegård med tilhørende busterminal må i dag karakteriseres som nedslidt og meget utidssvarende med spredte, uoverskuelige,

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 3. runde 25. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indledning Indledning Tilsagn i 3. ansøgningsrunde Til Passagerpuljens 3. ansøgningsrunde er modtaget 19 ansøgninger og ansøgt om et

Læs mere

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit Siden sidst Økonomi - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet - Tilbagegang i indtægterne på ca. 2 % - især salg i busserne - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit - Decentral forhandling om afskaffelse

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: Maj 2017

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: Maj 2017 Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune - Version: Maj 2017 1. Grenaa Station 02052017 Baggrund: Der skal gøres en indsats for at styrke passagertilvæksten på Grenaabanen frem mod åbningen

Læs mere

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold Indledning 4 P2009-1-1: Pendlerbus 7 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 8 P2009-1-3

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde P2010-4-02 Lyngby-Taarbæk Kommune - Shuttlebus i Lyngby- Taarbæk Kommune 4 P2010-4-05 Nordjyske Jernbaner - Højere informationsniveau

Læs mere

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport Årsrapport 2016 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport 16. februar 2017 Indhold Forord 2 Puljernes effekter 2 Pulje til forbedring af

Læs mere

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller,

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller, Fremtiden er kollektiv Ny vejregel-eksempelsamling for kollektiv bustrafik Mogens Møller, mm@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Velkommen til de næste 15 min. med 10 nye eksempler på kollektiv bustrafik Mogens

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

Bedre bus til Nørre Campus

Bedre bus til Nørre Campus Forfattere: Civilingeniør Peter Hvid Nielsen, Via Trafik, ph@viatrafik.dk Trafikplanlægger Simon Baadsgaard, Københavns Kommune, sib@okf.kk.dk Introduktion Nørre Campus er fællesbetegnelsen for et byudviklingsområde,

Læs mere

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015 1 Tilsagnsnotat Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde 8. januar 2015 2 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde i alt givet tilsagn om 39,6 mio. kr. til 12 projekter. Puljen til

Læs mere

Effektivisering af det strategiske busnet 2019

Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Troels Vorre Olsen, tvo@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Opgaven Baggrund Movia er opdragsgiver Opgaven udspringer af behov for justeringer og effektiviseringer

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010 En status over støttede projekter i 2009 og 2010 Buspuljeprojekter - geografisk fordelt Hjørring Frederikshavn Rønne Aabybro Nørresundby Aalborg Thisted Pulje Hurup Skive Nykøbing M Støvring Hobro Busfremkommelighed

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens 4. runde Notat Dato 3.12.2010

Læs mere

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Det overordnede mål er at fredeliggøre

Det overordnede mål er at fredeliggøre KOLDING KOMMUNE BYMIDTEN SKAL FREDELIGGØRES TRAFIKALT Det overordnede mål er at fredeliggøre bymidten i trafikal henseende og højne sikkerheden for de»bløde«trafikanter samt forbedre de handicappedes forhold.

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. FAKTAARK Dato J. nr. 22. maj 2015 2015-223 Udmøntning af pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Nedenfor præsenteres de projekter, der får tilskud fra Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

Buslinje 5C til Ballerup St. Screening af tiltag

Buslinje 5C til Ballerup St. Screening af tiltag Buslinje 5C til Ballerup St. Screening af tiltag Indhold Nærværende notat indeholder tiltag for at forlænge linje 5C til Ballerup St. i det strategiske net. Linje 5C er den første linje, der opgraderes

Læs mere

Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg Projektbeskrivelse 17. juni 2009

Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg Projektbeskrivelse 17. juni 2009 Kultur og Planlægning Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 18 05 Kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg Projektbeskrivelse 17. juni

Læs mere

Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen

Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Danske Regioner i samarbejde

Læs mere

Årsrapport Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer

Årsrapport Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer Årsrapport 2015 Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer 26. april 2016 Indhold Forord 2 Puljernes betydning og effekt 2 Fremkommeligheds- og Passagerpuljen 3 Afsluttede projekter 3 Forsøgspuljen for

Læs mere

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Præsentation TØF 2. oktober 2012 1. Om projektet -forudsætninger Interviews med involverede parter(fynbus, kommuner, operatører, DSB, AFA) 2.904 stoppesteder, ca. 1.400

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN INVESTERING I BUSFREMKOMMELIGHED BETALE SIG? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen

Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen Trængsel er en regional udfordring Regionalt arbejdsmarked: Der pendler 162.000 ind og 104.000

Læs mere

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder:

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder: Bybanesystemer, erfaringer fra udlandet af civ.ing. Bent Jacobsen og civ. ing., Ph.D. Jan Kragerup RAMBØLL, Bredevej 2, DK-2830 Virum, tel. 45 98 60 00, fax 45 98 67 00 0. Resumé I bestræbelserne på at

Læs mere

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Vejledningsmateriale 31. august 2017 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik 4

Læs mere

Notat om trafikregulerende foranstaltninger

Notat om trafikregulerende foranstaltninger NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Jf. anlægsloven for Fjordforbindelsen skal

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Til TMU, ØU og BR Bilag 2 Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen anbefaler løsningsforslaget Busbaner og dosering som grundlag

Læs mere

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2009 CLA 14 Pilotforsøg med direkte busser Indstilling: Direktionen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN DET BETALE SIG AT INVESTERE I BUSFREMKOMMELIGHED? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København 28. august 2012 Udbygning af den kollektive trafik i København Peter Bønløkke // Økonomiforvaltningen // Center for Byudvikling // pb@okf.kk.dk edoc Disposition Baggrund Screeningsfasen (2011) Scenarier

Læs mere

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken.

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. 1. Projekttitel Øget busfremkommelighed på Malmparken st. 2. Resumé Malmparken er en central vejstrækning på ca. 800 m mellem Ballerup Boulevard og Ballerup

Læs mere

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK TØF Kollektiv Trafik Konference 3. Seminarrunde - Seminar S Mogens Møller mm@viatrafik.dk OPLÆGSHOLDER OG ORDSTYRER Trafikplanlægger i 20 år Medstifter af VIA TRAFIK siden 2000

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere