Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Søren Fransén (uddannelseskonsulent)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Søren Fransén (uddannelseskonsulent)"

Transkript

1 Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 1. december 2015 Sted: D120 Åbent referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk antropologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik Pio (Generel pædagogik), Christian Christrup Kjeldsen (MALLL og Pædagogisk sociologi), Jonas Lysgaard (Uddannelsesvidenskab), Rikke Friis (Pædagogisk psykologi), Camilla Kurell (Uddannelsesvidenskab), Mia Henriksen (Pædagogisk filosofi), Rasmus Langkilde Lillemose (Generel pædagogik), Kira Vinberg (MALLL og Pædagogisk sociologi) Faste observatører Camilla Geisler Hansen (MALLL og Pædagogisk sociologi) Dato: 7. december 2015 Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Søren Fransén (uddannelseskonsulent) Side 1/9 Administration Merete Justesen, Susanne Bartram (ref.) Gæster: Lene Kühle, pkt. 3a Afbud: Pernille Munkebo Hussmann, Jeanette Magne (Masteruddannelse), Julie Færch Vangsøe (Didaktikuddannelserne), Per Jepsen (Pædagogisk filosofi), Nina Jaszarowski Dahl (Pædagogisk antropologi) Indledende Godkendelse af dagsorden. Dagsorden godkendt. 1. Meddelelser 1a. Studieleder - Nyt fra UUA: De mest aktuelle emner i UUA er den kommende ansøgning om institutionsakkreditering til foråret 2016, samt uddannelsesevalueringerne. Studieleder orienterer fra den UUA-nedsatte arbejdsgruppe vedr. specialer, at studienævnene på Arts snarligt vil få tilsendt en rapport med forslag til tilrettelæggelse af specialeforløbet. DPU-nævnet skal diskutere rapporten den 25. januar. Aarhus Universitet

2 Pt. diskuteres det hvorvidt og hvordan AU Talentspor kan implementeres på DPU. Der er tale om ekstra-curriculære aktiviteter, der ikke er ECTS-belagte, men som vil fremgå at de studerendes eksamensbeviser. Studieleder gør opmærksom på, at fakultetet ofte åbner for at søge midler til projekter på uddannelserne. Da tidsfristen ofte er meget kort opfordres til, at uddannelserne påbegynder overvejelserne allerede nu i forhold til mulige projektidéer. Side 2/9 1b. Studienævns formand - Formanden orienterer, at Studiemiljøundersøgelsen 2014 nu er afsluttet på fakultetsniveau. Fakultet har identificeret nogle indsatsområder, som formanden konkluderer, at nævnet og uddannelserne i forskelligt omfang har diskuteret og/eller arbejder med. Disse indsatsområder er: brugen af faglige mentorer, brugen af studiegrupper og ønsket om bedre informationsarbejde vedr. sociale arrangementer. Bilag 1b: 6c Angående opfølgning på SMU2014 1c. Næstformand - Ingen indmeldte punkter 1d. Arts Studier - Det oplyses, at der til studienævnsvalget er blevet valgt 6 studerende ind i nævnet. Uddannelser uden studenterrepræsentanter i nævnet fra 2016: Uddannelsesvidenskab og Master er ikke repræsenteret. - Studiechef orienterer at % af eksaminerne til vinter 2015 afvikles som digital eksamen. Der blevet afholdt informationsmøder for studerende og undervisere, ligesom at der er oplysninger på Studieportalen. 1e. VEST - Ingen indmeldte punkter 2. Orienterings- /diskussionspunkter 2a. Orientering om processen for undervisningsevalueringen for E15 /ved Søren B. Fransén Søren gennemgår tidsplanen for hhv. gennemførelsen og behandlingen af undervisningsevalueringen for efteråret Det foreslås, at slutevalueringerne sendes til uddannelsesnævnenes behandling fra mandag den 4. januar, hvor evalueringen er afsluttet, og derefter til behandling i studienævnet den 25. februar. Søren oplyser, at han sidder standby i løbet af evalueringsperioden, til at afhjælpe evt. opståede problemer med gennemførelsen.

3 Den opdaterede tids- og procesplan findes her: ervisere/uv_eval_dpu_e15.pdf Side 3/9 2b. Kort status for nedsatte arbejdsgrupper under studienævnet - Arbejdsgruppe vedr. UV-EVA praksis: pt. indsamles erfaringer i forbindelse med forestående evaluering, hvorfor der ikke er afholdt møder i gruppen. - Arbejdsgruppe vedr. Vejledning og feedback: gruppen har ikke afholdt møder siden sidste status. - Arbejdsgruppe vedr. studienævnsseminar: der er afholdt møde, og det oplyses, at der snarligt vil blive udsendt kalenderinvitation med foreløbigt program. Seminaret finder sted den 2. februar fra kl. 9 til 20. 2c. Orientering om nøgletallene/ved Eva Viala Studieleder informerer nævnet om, at der hvert år efter den 1. oktober fremsendes en række rå-data omhandlende studenterbestanden. SBF viste nogle af de muligheder der er for at udfolde studieledertallene, og tilbød at komme ud til interesserede uddannelsesnævn og præsentere studieledertallene for interesserede. Studieleder fremlægger til mødet data omhandlende optag, bestand, indtjente færdiggørelsesbonusser, gennemsnitlige studietid, gennemsnitlig studietid over 4 år, fremdrift målt på ECTS optjent per år. Slutteligt præsenterer studieleder en oversigt over årsager angivet af dé studerende, der fik tilbudt en studieplads ved optaget 2015, men afslog studiepladsen. Denne oversigt eftersendes til Uddannelseskoordinatorerne. Studieleder perspektiverer oversigten over studerendes fremdrift, og hvoraf det kan konstateres, at BA i Uddannelsesvidenskab, er tæt på at nå de udmeldte 2019-mål vedr. studietidsreduktion. Kandidatuddannelserne derimod skal reducere væsentligt i studietiden for at nå 2019-målene. Studieleder minder om at manglende indfrielse af 2019-målene, medfører at universitetet tildeles bøder, som påvirker det samlede uddannelsesbudget Det bemærkes, at de tilgængelige tal ikke afspejler effekten af den fulde indfasning af SFR, og derfor heller ikke må betragtes som retvisende prognoser. Studienævnet efterspørger derfor nogle overordnede rammer indenfor hvilke udfordringen med at reducere studietiden og tilrettelægge uddannelser kan diskuteres i den nærmeste fremtid.

4 Nævnets medlemmer efterspørger slutteligt en mere specifik oversigt over studenterbestanden efter kriterierne uddannelse afsluttet og udmeldte studerende i forhold til tid/studietid. Side 4/9 Der uddeles bilag på mødet, som efterfølgende fremsendes per mail til alle uddannelseskoordinatorer. 2d. Oplæg om uddannelsesevaluering/ved Mette Saks Nielsen Mette Saks Nielsen, Arts Studier, orienterer om Uddannelsesevalueringerne. Uddannelsesevalueringerne skal træde i stedet for de eksterne turnusakkrediteringer, og er sammen med de årlige statusser en del af Aarhus Universitets interne kvalitetssikringssystem. Uddannelsesevalueringerne foregår hvert 5. år efter en turnusplan, og er altid placeret i efteråret, hvor de årlige statusser er placeret i foråret. Der afholdes et formøde, hvor relevant fokus indkredses med udgangspunkt i forårets datapakke. Der udarbejdes supplerende kvalitative analyser, interviews eller lignende med administrativ bistand. Det er uddannelseskoordinator, afdelingsleder og studieleder der blandt andre deltager i formøder. Dernæst udarbejdes en evalueringsrapport at uddannelseskoordinator, som danner udgangspunkter for selve evalueringsmødet. Til dette møde deltager: Prodekan Rådgiver Institutleder Studieleder Afdelingsleder Uddannelseskoordinator Studerende fra uddannelsen Ekstern ekspert bidrager med nye input og udfordrer evt. tænkningen på uddannelsen (vælges ud fra fokus for evalueringen, og foreslås af fagmiljøet). Der tages referat til mødet, som udsendes sammen med en opdateret afrapportering. Den opdaterede afrapportering afspejler de handlingsplaner, der vedtages ved evalueringsmødet. Frem mod den næste uddannelsesevaluering følges der op på handlingsplanerne hvert år i forbindelse med de løbende årlige statusser. Der arbejdes på fakultetsniveau fortsat på at fastsætte en endelig opfølgningspraksis, der indeholder retningslinjer, samt proces for hvorledes uddannelsers status afgøres efter en gennemført uddannelsesevaluering. Som følge af institutionsakkreditering, påhviler denne funktion nu universitetet selv.

5 Turnusplanen eftersendes til uddannelseskoordinatorerne og nævnets medlemmer. Side 5/9 3. Beslutningspunkter 3a. Høring af Notat om lokaleudnyttelse Lene Kühle, der er formand for arbejdsgruppen vedr. lokaleudnyttelse på Arts, introducerer notatet og arbejdsgruppens opdrag: Arbejdsgruppen udarbejder et oplæg til fakultetsledelsen, som indeholder et forslag til en bedre lokaleudnyttelse på ARTS. Oplægget skal desuden indeholde overvejelser omkring en bedre udnyttelse af undervisningslokalerne under hensyntagen til studiemiljøet på de forskellige lokationer og for de mange forskellige fagligheder på Arts (Notat om loakaleudnyttelse: 1). Lene Kühle oplyser, at de kommentarer studienævnet frembringer på mødet fremlægges for arbejdsgruppen, som er forpligtet på at forholde sig til kommentarerne. Arbejdsgruppen er kommet med en række anbefalinger, som ønskes kvalificeret i nævnene (side 7-8). Kommentarer - Det problematiseres, hvorvidt det er muligt at gennemføre store ændringer der fører tilsvarende besparelser med sig. - Nævnet bemærker at to-campusmodellen i nogle tilfælde fordrer særlige hensyn. Fx udnyttelse af ydertidspunkter: tidsrummet fra 8-10 kunne udnyttes under hensyntagen til at undervisere på mange uddannelser rejser mellem Emdrup og Aarhus i forbindelse med undervisningen. Uddannelserne kunne dog her placere de evt. undervisningsaktiviteter som ikke fordrer undervisningskræfter. - Det bemærkes, at DPU i forbindelse med en kommende sammenlægning mister en del undervisningslokaler - Undervisning i uge 42 kunne genindføres - Optimering af planlægning af lokaler kan skabes ved at prioritere store moduler før små moduler - Mangel på store lokaler kunne måske afhjælpes med link. - Masteruddannelsernes seminargange kan på første dag ikke starte op før kl. 10. På ønskelisten: - Specialepladser efterspørges i Emdrup - Studerende skal have mulighed for at booke lokaler SL efterspørger mere udspecificerede data vedr. lokaleudnyttelse per lokaler (bilag 1 i notatet). Bilag 3a: rapport om lokaler

6 Side 6/9 3b. Evalueringen af studiestart for KA og BA/ved Søren Fransén Søren refererer mundtligt cheftutorernes evaluering af studiestart. Noterne fra evalueringen omdeles. Evalueringen kredser primært om nye praktiske forslag i forbindelse med studiestartens afholdelse. Forslagene er indskrevet i studiestartsmanualen og program, som studienævnet skal behandle, når datoerne for studiestarten snarligt er fastsat. Søren oplyser, at de lovede anbefalinger til cheftutorerne fra Arts studiestartskoordinator er i proces. 3c. Godkendelse af undervisningsplaner for foråret 2016 De fremsendte undervisningsplaner er godkendt i uddannelsesnævnene. De fremsendes til nævnets orientering og endelige godkendelse. De fremsendte undervisningsplaner godkendes. Der er ikke fremsendt UV-planer fra Masteruddannelserne og pædagogisk filosofi, og der mangler enkelte fra pædagogisk antropologi, AEG, Uddannelsesvidenskab og pædagogisk psykologi. Det besluttes, at rykke for manglende undervisningsplaner til nævnets efterfølgende orientering via mail. Det konstateres, at der fortsat er forskel blandt uddannelserne hvad angår brugen af den nye skabelon, samt hvor udspecificeret de enkelte dele af undervisningsplanerne er. Dog står ensartetheden og undervisningsforløbene tydeligere frem. Nævnet ønsker fortsat at bede uddannelserne bruge skabelonen, og ser det som sandsynligt, at brugen kan indfases i forbindelse med undervisningen i E16. En praktisk kommentar til feltet vedr. undervisningsevaluering: det skal tydeliggøres, at modulansvarlige skal datoangive hvornår evalueringen finder sted (jf. proceduren). Dette af hensyn til at instituttet kan sikre en rettidig udsendelse af spørgeskema til undervisningsevaluering. Nævnet diskuterer, hvorvidt UV-planerne skal til nævnets godkendelse eller om kompetencen skal uddelegeres til Uddannelsesnævnene, der i forvejen står for indkaldelse, gennemgang, justeringer/ændringer og den faglige godkendelse. Det besluttes, at nævnet overordnet skal sikre at formatet efterleves, og at det faglige arbejde fortsat ligger decentralt i uddannelsesnævnet. I forlængelse deraf henstilles til at formanden, studieleder og stedfortrædende formand udarbejder en praksis for godkendelse af undervisningsplaner i nævnet, derunder en nøje opdeling af arbejdsopgaver i hhv. uddannelses- og studienævn. Der skæves til de andre nævns praksisser.

7 Følgende foreslås tentativ for gennemgang af UV-planerne: Side 7/9 - Fremsendte UV-planer opdeles efter læsningsliste - Opgaven er at læse korrektur på formatet 3d. Godkendelse af studieordningsændringer for 2016 Medlemmerne bedes hovedsagligt forholde sig til de forslag, som er tildelt dem på medsendte læsningsliste. I kommentarfeltet fremgår at nævnet godkendte alle forslag og ikke havde kommentarer, der afstedkommer en 2. godkendelsesrunde. Udd. Kommentarer Status Læsningsansvar Pæd.soc. Godkendt Revision pæd.psyk. + udd.vid Pæd.psyk. Godkendt Revision Generel pædagogik Generel pædagogik Godkendt Revision pæd.psyk. + udd.vid Didaktik, dansk Godkendt Revision Masterudd. + filo. Didaktik, materiel kultur Godkendt Revision Masterudd. + filo. Didaktik, matematik Godkendt Ny Pæd.soc. + pæd.ant. Didaktik, musikpædagogik Godkendt Revision Masterudd. + filo. BA Uddannelsesvid. Godkendt Revision Didaktik KA Uddannelsesvid. Godkendt Revision Didaktik Masterudd. Godkendt Ny Generel pædagogik 3e. Dispensation fra eksamensbestemmelserne på modul 5 på BA i Uddannelsesvidenskab fra F16/ved Jonas Lysgaard. Uddannelsesnævnet for Uddannelsesvidenskab søger dispensation til ændring af eksamensform fra bunden ugeopgave til hjemmeopgave med virkning fra F2016. Studienævnet godkendte ikke ansøgningen om dispensation til en anden eksamensform i kommende forårssemester. Studienævnet bemærker, at denne ændring skulle have været søgt i forbindelse med den ordinære studieordningsproces sidste år, hvor problematikken også var kendt for fagmiljøet. Studieordninger og de deri beskrevne eksamensbestemmelser er regler vedtaget af nævnet, og nævnet har beføjelse til at dispensere fra reglen for individer, men ikke for hele uddannelser. Uddannelsesnævnet gøres opmærksom på, at ændringen kan foreslås og godkendes i indeværende studieordningsproces med virkning fra september 2016.

8 Side 8/9 3f. Godkendelse af retningslinjer for sagsbehandling i Forretningsudvalget FU stiller forslag om 1) retningslinjer til afgørelse af sager omhandlende udsættelse af specialeafleveringsfrist, og til afgørelse af 2) dispensation fra tilmeldingskravet grundet barsel for kommende specialestuderende. Ad. 1 Forretningsudvalget indstiller, at Arts Studier fortsat kan afgøre ansøgninger om udsættelse af specialeafleveringsfrist såfremt: der til ansøgningen om udsættelse er medsendt lægefaglig dokumentation (m. underskrift, stempel og gerne på brevpapir) dokumentationen nøjagtigt angiver omfang af sygdom (fuld tid, deltid etc.) dokumentationen angiver en konkret tidsperiode (fx startdato og forventet slutdato, eller bagud-skuende fra dato til dato/dato for lægeerklæringens udstedelse) udsættelsen behandles i forhold til gældende kontrakt Denne praksis følger tidligere praksis for sagsbehandlingen under studieleders kompetence. Ad. 2 Studerende der har bestået 90 ECTS, og som jf. tilmeldingskravet skal tilmeldes første prøveforsøg i det semester de skal føde, har mulighed for at vælge mellem: At få tildelt dispensation fra tilmeldingskravet i det semester de skal føde og det efterfølgende semester. De tilmeldes derved 1. prøveforsøg 12 mdr. efter normeret studietid. Denne model følger til dels de af studienævnet vedtagne retningslinjer for dispensation fra tilmeldingskravet grundet fødsel. Undtagelsen er at der ikke er mulighed for tildeling af dispensation i op til tre semestre. At påbegynde specialeprocessen, søge og få tildelt vejleder og blive tilmeldt 1. prøveforsøg i det semester hvor de skal føde, og så i stedet få tildelt udsættelse af specialeafleveringsfristen med 12 mdr. fra fødselstidspunktet. Begge forslag godkendes. 4. Lukket punkt

9 4a. Behandling af ansøgning om dispensation til 4. prøveforsøg til speciale - Ansøgningen imødekommes ikke. Side 9/9 4b. Behandling af ansøgning om udsættelse af afleveringsfrist til fjerde prøveforsøg til speciale - Ansøgningen udgår 5. Eventuelt - Forretningsudvalgets oversigt over afgørelser for 2015 er medsendt til orientering.

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 5. studienævnsmøde Tidspunkt: Tirsdag den 7. juli 2015, kl. 11-14 Sted: A011 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala, studieleder, Sissel Rendrup Johansen, studiechef, Søren Fransén, uddannelseskonsulent,

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala, studieleder, Sissel Rendrup Johansen, studiechef, Søren Fransén, uddannelseskonsulent, Møde: torsdag den 1. oktober 2015 Sted: D120 Møde for Studienævnet ved DPU Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne),

Læs mere

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.)

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.) Ekstraordinært møde for Studienævnet ved DPU Møde: torsdag den 9. februar Sted: A011 Tidsrum: 11-15 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktikuddannelserne),

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: fredag den 16. december Sted: D120 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk antropologi og AEG), Frederik Pio

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: torsdag den 25. februar 2016 Sted: A011 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne),

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab),

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab), Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 17. august 2016 Sted: D120 REFERAT Deltagere: Medlemmer Lars Holm (Pædagogisk antropologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik Pio

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Camilla Geisler Hansen (MALLL og Pædagogisk sociologi)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Camilla Geisler Hansen (MALLL og Pædagogisk sociologi) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: mandag den 25. januar 2016 Sted: D120 Åbent referat Deltagere: Medlemmer Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik Pio (Generel pædagogik), Christian

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 25. januar Sted: D120 Tidsrum: 12-15 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Gritt B. Nielsen (Pædagogisk antropologi og

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Åbent referat 3. studienævnsmøde Tidspunkt: torsdag den 30. april 2015, kl. 11-15 (Studerendes formøde 9-11, D118) Sted: D118 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat af 6. studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 26. maj, kl. 11-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Julie Færch Vangsøe (Didaktikuddannelserne)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Julie Færch Vangsøe (Didaktikuddannelserne) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: mandag den 2. november 2015 Sted: D120 REFERAT Deltagere: Medlemmer Per Jepsen (Pædagogisk filosofi), Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 30. maj 2017 Sted: Emdrup D120, Aarhus: Trøjborg Tidsrum:

AARHUS UNIVERSITET. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 30. maj 2017 Sted: Emdrup D120, Aarhus: Trøjborg Tidsrum: Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 30. maj 2017 Sted: Emdrup D120, Aarhus: Trøjborg 2113-252 Tidsrum: 12-16 Referat Deltagere: Medlemmer Frederik Pio (Generel pædagogik), Anne-Marie Eggert

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab),

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab), Møde for Studienævnet ved DPU Møde: fredag den 27. maj 2016 Sted: A011 Referat Deltagere: Medlemmer Lars Holm (Pædagogisk antropologi og AEG), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik

Læs mere

Gæster: Mette Saks Nielsen (Arts Studier), Isabel Joy Axtmann Hansen (stud.suppl.), Sisse Due (stud.suppl.), Poul Nissen (pæd.psyk.

Gæster: Mette Saks Nielsen (Arts Studier), Isabel Joy Axtmann Hansen (stud.suppl.), Sisse Due (stud.suppl.), Poul Nissen (pæd.psyk. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: mandag den 26. juni 2017 Sted: Emdrup D120 Tidsrum: 12-16 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Frederik Pio (Generel pædagogik),

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 2. studienævnsmøde Tidspunkt: onsdag den 25. marts, kl. 11-15 (Studerendes formøde 9-11, D120) Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik

Læs mere

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST)

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: fredag den 25. august 2017 Sted: Emdrup A011, Aarhus: Trøjborg 2113-252 Tidsrum: 12-16 Referat Deltagere: Medlemmer Frederik Pio (Generel pædagogik), Anne-Marie Eggert

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab),

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab), Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 20. september 2016 Sted: D120 Referat Deltagere: Medlemmer Lars Holm (Pædagogisk antropologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 4. studienævnsmøde Tidspunkt: Fredag den 29. maj 2015, kl. 11-15 (Studerendes formøde 9-11, D120) Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab),

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab), Møde for Studienævnet ved DPU Møde: Mandag den 27. juni 2016 Sted: A011 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk antropologi), Frederik Pio (Generel

Læs mere

Indledende Dagsorden godkendes med den rettelse af punkt 3.4 flyttes op som punkt 2.4 som et beslutningspunkt.

Indledende Dagsorden godkendes med den rettelse af punkt 3.4 flyttes op som punkt 2.4 som et beslutningspunkt. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: mandag den 25. september 2017 Sted: Emdrup A011, Aarhus: 1443-313 Tidsrum: 12-16 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Frederik Pio

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat for 1. ordinære studienævnsmøde Tidspunkt: torsdag den 30. januar 2014, kl. 11-15 Sted: D120 Deltagere Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik

Læs mere

Indledende Godkendelse af dagsorden - dagsorden godkendes, men studieleders meddelelser flyttes til 'Pkt. 4 Eventuelt'.

Indledende Godkendelse af dagsorden - dagsorden godkendes, men studieleders meddelelser flyttes til 'Pkt. 4 Eventuelt'. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 26. oktober 2016 Sted: D120 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk antropologi og AEG), Anna Karlskov

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat for 2. ordinære studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 24. februar 2014, kl. 10-15 Sted: D120 Deltagere Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Referat af studienævnets 8. Møde i 2012 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV.

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Lucas Lundbye Cone (Uddannelsesvidenskab)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelse), Lucas Lundbye Cone (Uddannelsesvidenskab) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 30. marts 2016 Sted: D120 Referat Deltagere: Medlemmer Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne), Frederik Pio (Generel pædagogik), Christian Christrup

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Dato: 25. marts 2013 Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Mødedato: 14. juni 2018 kl. 13-15 Mødested: Emdrup B101a; 1483-523 Det Gule Rum Mødeemne: 5. møde i Uddannelsesnævnet for Didaktikuddannelserne (UN) Dato: 28. maj 2018 Side 1/5 Deltagere: Medlemmer Lisbeth

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat af 10. studienævnsmøde Tidspunkt: torsdag d. 6. november, kl. 11-15 Sted: D120/2113-252 Tidspunkt: torsdag d. 6. november 2014, kl. 11-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration,

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Helene Graversen (suppl.), Ditte Skinnerup Phillipsen (suppl.), Sisse Due (suppl.

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Helene Graversen (suppl.), Ditte Skinnerup Phillipsen (suppl.), Sisse Due (suppl. Møde for Studienævnet ved DPU Møde: mandag den 27. februar Sted: A011 Tidsrum: 10-14 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Frederik Pio (Generel pædagogik), Jonas Lysgaard

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Referat for 3. studienævnsmøde Tidspunkt: tirsdag den 25. marts 2014, kl. 11-15 Sted: D120 Deltagere Henrik Vase Frandsen, (Pædagogisk filosofi), Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm

Læs mere

Simon Nørby præsenterede sig selv. På næste Studienævnsmøde udpeges nyt medlem af studienævnets forretningsudvalg blandt nævnets VIP-medlemmer.

Simon Nørby præsenterede sig selv. På næste Studienævnsmøde udpeges nyt medlem af studienævnets forretningsudvalg blandt nævnets VIP-medlemmer. Studienævnet ved DPU Møde: Ordinært studienævnsmøde Sted: Aarhus 1483-523 Det Gule Rum / Emdrup A308 Tidsrum: 24. april 2019 kl. 12.30 16.00 Referat Dato: 24. april 2019 Medlemmer Anne-Marie Eggert Olsen

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 4. oktober 2016 kl. 10.00-14.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder) kl. 13, Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST)

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder) kl. 13, Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: tirsdag den 26. april 2016 Sted: D120 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Lars Holm (Pædagogisk antropologi og AEG), Frederik Pio

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET REFERAT 12. studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 26. januar, kl. 11-15 Sted: D120/2113-252 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen, Rikke Merete Friis,

Læs mere

filosofi), Rikke Friis (pædagogisk psykologi, gæst)

filosofi), Rikke Friis (pædagogisk psykologi, gæst) Referat for IUP studienævnsmøde Tidspunkt: torsdag den 10. oktober 2013, kl. 10-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400

Læs mere

Undervisnings- og uddannelsesevaluering på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse

Undervisnings- og uddannelsesevaluering på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse Undervisnings- og uddannelsesevaluering på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse Denne politik udfolder Arts retningslinjer for evaluering og sigter dels mod evalueringen af undervisningen på de

Læs mere

filosofi), Asbjørn Sørensen, suppleant (Pædagogisk antropologi)

filosofi), Asbjørn Sørensen, suppleant (Pædagogisk antropologi) Referat Tidspunkt: torsdag den 7. november 2013, kl. 10-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Deltagere

Læs mere

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat for IUP studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 9. december 2013, kl. 10-15 Sted: D118 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat af 5. studienævnsmøde Tidspunkt: onsdag den 30. april, kl. 11-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

a. Dialogmøde med prodekan Studiekoordinator Lykke Kjerrumgaard Schelde deltog under punktet og informerede om hvad dialogmøderne handler om.

a. Dialogmøde med prodekan Studiekoordinator Lykke Kjerrumgaard Schelde deltog under punktet og informerede om hvad dialogmøderne handler om. Studienævnet ved DPU Møde: Ordinært studienævnsmøde Sted: Emdrup A011, Aarhus 1483-523 Det Gule Rum Tidsrum: 24. august 2018 kl. 12.30 16.00 Referat Dato: 24. august 2018 Medlemmer Anne-Marie Eggert Olsen

Læs mere

Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell, Joachim Sloth Larsen, Jonas Greve Lysgaard, Kristina Mariager- Anderson, Lasse Michael Rønaa

Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell, Joachim Sloth Larsen, Jonas Greve Lysgaard, Kristina Mariager- Anderson, Lasse Michael Rønaa Møde i Koordineringsudvalget for Kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab 11. maj 2015 kl. 12.00-15.00 Emdrup lokale D120, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell,

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 27. februar 2017 kl. 9.15-12.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat af 11. studienævnsmøde Tidspunkt: torsdag d. 4. december, kl. 11-15 Sted: D120/2113-252 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 1. studienævnsmøde Tidspunkt: tirsdag den 24. februar, kl. 11-15 Sted: A011/1445-2015 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise

Læs mere

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN.

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN. UN-møde 15.06.2017 Pædagogisk antropologi & AEG Til stede: Emdrup: VIP: Ida W. Winther, Lars Holm, Gritt B. Nielsen, Karen Valentin. Studerende: Sisse Due, Nanna H. Kirk, Pernille M. Kjeldsen, Anders Fromm.

Læs mere

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST)

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala (studieleder), Sissel Rendrup Johansen (studiechef), Morten Jacobsen (VEST) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: fredag den 24. november 2017 Sted: Emdrup A011, Aarhus: 1483-523 (Nobelparken, Jens Chr. Skous vej 4) Tidsrum: 12-16 UDKAST referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen

Læs mere

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg Møde den: 8. juni 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Kristine Kousholt, Isabel Joy Axtmann Hansen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jonas Westergaard, Jakob

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. D a g s o r d e n

AARHUS UNIVERSITET. D a g s o r d e n Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 29. marts 2017 Sted: Emdrup D120 Videolink (25); 2113-252 Trøjborg (12 videolink) Tidsrum: 12-16 Deltagere: Medlemmer Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktikuddannelserne),

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Dagsorden for studienævnets 9. Møde Tidspunkt: torsdag den 23. august 2012, kl Sted: D120

Dagsorden for studienævnets 9. Møde Tidspunkt: torsdag den 23. august 2012, kl Sted: D120 STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Til Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Dagsorden for studienævnets 9. Møde 2012 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 8. studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 1. september 2014, kl. 11-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Møde i: Uddannelsesnævn for kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Dato: 12. januar 2016 kl Lokale: Emdrup B302; Trøjborg

Møde i: Uddannelsesnævn for kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Dato: 12. januar 2016 kl Lokale: Emdrup B302; Trøjborg Møde i: Uddannelsesnævn for kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Dato: 12. januar 2016 kl. 12.00-15.00 Lokale: Emdrup B302; 2113-252 Trøjborg Referat Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde & 26. april (bilag) Begge godkendt

2. Godkendelse af referat fra møde & 26. april (bilag) Begge godkendt UN-møde Pædagogisk filosofi 07. 06. 2017 Til stede: VIP: Anne-Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Oliver Kauffmann, Carsten Fogh Nielsen, Thomas Aastrup Rømer. Studerende: Maira Hoffmann, Maria Langy Jensen,

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 13. møde den 2. december 2013 kl. 9.30-13 Lokale A104 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Gorm Hansbøl (Uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson Tilforordnede:

Læs mere

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET Dato: 10. oktober 2018 Mødedato: 10. oktober 2018 kl. 14-16 Mødested: Emdrup A011 (25) Videolink; 1483-525 Det Blå Rum Videolink (6) Mødeemne: 8. møde i Uddannelsesnævnet for Didaktikuddannelserne (UN)

Læs mere

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening Mødedato: 15. december 2017 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Charlotte Mathiassen, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

Møde mandag den 9. maj 2016 kl i B101a REFERAT 4. møde i Uddannelsesnævnet for didaktikuddannelserne (UN) GODKENDT Deltagere:

Møde mandag den 9. maj 2016 kl i B101a REFERAT 4. møde i Uddannelsesnævnet for didaktikuddannelserne (UN) GODKENDT Deltagere: Møde mandag den 9. maj 2016 kl. 9.00-12.00 i B101a 4. møde i Uddannelsesnævnet for didaktikuddannelserne (UN) REFERAT GODKENDT Deltagere: Anna Karlskov Skyggebjerg (formand), Lisbeth Haastrup, Sven- Erik

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde den: Tirsdag den 12. januar 2016 kl 12.00-15.00 Sted: Aarhus, 1431 303 Kippen (link til Emdrup D120) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Thomas Sprogø, Niels Rosendal Jensen, Christian Christrup Kjeldsen, Nikoline Scanholm

Thomas Sprogø, Niels Rosendal Jensen, Christian Christrup Kjeldsen, Nikoline Scanholm Møde i: Uddannelsesnævn for kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Dato: 18. november 2015 kl. 12.00-15.00 Lokale: Emdrup D120 Videolink (25); 2113-252 Trøjborg (12 videolink) Referat Deltagere: Anne

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET REFERAT Tidspunkt: onsdag den 12. juni 2013, kl. 10-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. 3. juli 2013

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. januar 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. januar 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. januar 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Louise Andrès, Altan Cakiroglu, Astrid

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Der var en enkelt præcisering, som der var enighed om at ændre i referatet. Referatet blev godkendt med denne ændring.

Der var en enkelt præcisering, som der var enighed om at ændre i referatet. Referatet blev godkendt med denne ændring. Møde den: Tirsdag den 16. august 2016 kl 12.30-15.30 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup, D120) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær, Jody

Læs mere

Gæster Amalie Seneberg Zitthen og Søren Emil Jensen, tiltrædende medlemmer (1. februar 2019)

Gæster Amalie Seneberg Zitthen og Søren Emil Jensen, tiltrædende medlemmer (1. februar 2019) Studienævnet ved DPU Møde: Ordinært studienævnsmøde Sted: Emdrup A011, Aarhus 1483-523 Det Gule Rum Tidsrum: 23. november 2018 kl. 12.30 16.00 REFERAT Dato: 23. november 2018 Medlemmer Anne-Marie Eggert

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Referat Godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET. til

Referat Godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET. til Ref: kkmo Mødedato: 11. januar 2018 Mødested: Emdrup D118 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelserne i pædagogisk antropologi og AEG Side 1/5 Deltagere: Afgående UN: Lars Holm

Læs mere