Bøgely Vildsvin. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bøgely Vildsvin. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler"

Transkript

1 Bøgely Vildsvin

2 Bøgely Vildsvin Vildsvinene fra Bøgely Vildsvin er rigtige vildsvin, der smager af vildsvin, og ikke blot tamsvin, der har rodet i jorden og fået et dask i rumpen inden slagtning. Vildsvinene har hele deres liv levet ude i naturen, og derfor har rødder, svampe, græs, bær, nødder og frugter været en naturlig del af føden for disse vildsvin. Jeg har før købt vildsvinekødstykker i diverse engrosforretninger, og jeg har også købt vildsvinekød fra et dansk kloster, men ingen steder har jeg kunnet genkende vildtsmagen, som i vildsvineudskæringerne fra Bøgely Vildsvin! Grunden er givetvis den, at Karen og Jens på Bøgely flytter vildsvinene rundt på arealerne, så svinene hele tiden kan rode i jorden og derfor lever fuldstændigt, som de ville gøre, hvis de levede vildt i naturen. I mit arbejde med kødstykkerne fra Bøgely Vildsvin har jeg ofte ved smagspræsentation af retterne fået kommentaren, og jeg citerer: Dette kød er da ikke svinekød, det smager lidt af dansk kalv! Ja, fordi kødstruktur og krydret smag er milevidt fra den normale svinesmag. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler

3 Albondigas af Vildsvinekød med tomatsauce 20 personer 1 kg hakket magert vildsvinekød 200 g franskbrød 4 dl mælk 4 æg 1 solohvidløg Chilipeber Persille 1 tsk. spidskommen ½ tsk. kanel Salt og peber Rapsolie 3 spsk. olivenolie 2 ds. flåede tomater 2 løg 1 solohvidløg 2 dl vand Salt og peber Rør det hakkede vildsvinekød sejt med salt. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen rapsolien, og tilsmag farsen med salt og peber. Lad trække 20 minutter. Form farsen til små kødboller og steg dem i rapsolien. Bag dem færdige på ca. 5 minutter i ovnen lige inden servering. Bland alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, og kog til fast tomatsauce. Tilsmag med salt og peber. Anretning Efter færdigbagning i ovn maskeres vildsvinekødbollerne med tomatsauce, og serveres rygende varme i keramikfad med friskhakket persille. Sæt tandstikker ved siden af fadet.

4 Braiseret vildsvinelever- og hjertegryde i tomatflødesauce Vildsvinelever er meget velsmagende, fuldt på højde med kalvelever, men faktisk lidt mere delikat i smagen en virkelig flot smag! Vildsvinehjerte adskiller sig ikke fra almindeligt svinehjerte, men er lidt mere fast i konsistensen. Begge kødstykker kan tilberedes konventionelt, men i nedenstående er det valgt at lave en braiseret ret med tomat, således at personer der normalt ikke spiser indmad fint kan spise den braiserede lever- og hjerte gryderet. 5 personer 1 kg vildsvinelever 1 vildsvinehjerte 200g smør 250g rodskårne champignon ½ bundt kruspersille 4 rødløg 200g fine frosne ærter 3 spsk. tomatpuré 1l god bouillon 400g flåede tomater piskefløde frisk timian salt og peber smør hvedemel 1kg jordskokker 300g bacon Befri vildsvineleveren og hjertet for blodstrenge, blod og sener. Leveren har ikke hinder, der skal aftrækkes. Skær kødstykkerne i skiver og lad trække i koldt vand i 1 time. Dræn kødstykkerne for vand, og brun af i smør. Tag kødstykkerne op af smørret. Skræl rødløget og skær det i 6 dele (både). Rens de rodskårne champignon, og skær dem om nødvendigt i størrelse som rødløgene. Brun løg og champignon i smørret, krydr med salt og peber, og optag urterne, når de er godt brunede af. Braisér hjertet i gryden sammen med tomatpuré, persille, bouillon og timian i ca. 35 minutter, til hjerteskiverne er møre. Tag hjerteskiverne op af fonden, jævn med smørbolle, kog blank og smag til med salt og peber. Tilsæt alle ingredienser til saucen, tilsæt piskefløde og de drænede flåede tomater. Lun lever- og hjertegryden let inden servering. Tilsæt ærterne til gryden lige inden servering. Jordskokkerne rengøres for trævler og jord og koges møre i letsaltet vand. Bacon skæres i tern og ristes gyldne på en stor pande, og heri vendes de kogte jordskokker lige inden servering. Anretning Servér vildsvinelever- og hjertegryden i selve gryden eller i et gratinfad med baconjordskokkerne ved siden af.

5 Farseret vildsvinenakkefilet m. asparges og artiskok 5 personer 800g nakkefilet 75g soltørrede tomater 6-8 champignon 10 grønne slikasparges 5 artiskokbunde 5 skalotteløg 50g skinke bredbladet persille brødkrummer 500g aspargeskartofler honning rodfrugter til sauce smør 1dl piskefløde Hvis de soltørrede tomater er tørrede, opblødes de i lidt lunt vand i 20 minutter. Hvis det er soltørrede tomater i olielage, så skal de afdryppes for olie. Nakkefileten soigneres, og der skæres et snit ind til midten, og snit i sidestykkerne, så kødstykket bliver stort og rektangulært. Fileten farseres med de smørsauterede champignon, soltørrede tomater og lidt hakket persille, og rulles som en roulade og snøres. Nakkefileten kan steges i ovn ved 220 C i ca minutter. Nakkefileten kan også braiseres i gryde sammen med afpuds, urter og tynd sky. Så skal den have lidt mindre tid, idet skyen er en god varmeleder, så regn med minutter ved braisering i gryde under låg. Tiden er afhængig af stegens størrelse steges til den er mør. Artiskokbundene glaseres i honning med lidt væde fra artiskokken, og stilles på en bageplade. De glaserede artiskokbunde farseres med blandingen af finthakket skalotteløg, skinke, brødkrumme blandet med en smule grundsky, og bages i ovn 5-10 minutter ved 200 C. Afpuds fra nakkefilet samt lidt urter brunes i en gryde. Tynd sky tilsættes og saucen nedkoges. Saucen jævnes og tilsmages, og inden servering tilsættes 1 dl piskefløde og lidt fintsnittet rodfrugter i tynde strimler. Det træge stykke på slikaspargesen afskæres, og inden servering dampes aspargesen i ca. 5 minutter i letsaltet vand med lidt smør. De let dampede slikasparges smørsauteres og drysses ved anretning med lidt persille. Anretning Skær den farserede vildsvinenakkefilet i tynde skiver og anret med garnituren rundt på tallerkenen. Server eventuelt en god sellerikartoffelmos drysset med purløg til og server sauce á part.

6 Vildsvinebovsteg med skalotteløg og citrus 5 personer 1 vildsvinebovsteg på ca. 1,3 kg med ben 10 skalotteløg runde 5 gulerødder 10 mellemstore champignon 5 persillerødder 2 Laurbærblade 1 spsk. tomatpuré 10 rosmarinblade 10 salvieblade blade fra 5 timianstilke 10 enebær 1l god bouillon 20 blade bredbladet persille 100g smør 2 usprøjtede citroner smør hvedemel 1 lille Hokkaido græskar 500g bagekartofler 1½dl sødmælk salt og peber 35g smør Smelt smørret i en god tykbundet stegegryde, og brun vildsvinebovstegen grundigt i gryden. Brun først champignonerne sammen med stegen, dernæst skalotteløg, gulerødder og persillerødder i skestykker sammen med stegen, og lad det småsimre i 10 minutter. Blend el. hak/knus laurbærbladene, rosmarin, salvie, timianblade og enebær. Tag champignon, gulerødder, persillerødder og skalotteløg op af gryden og læg dem til side. Kom de blendede krydderurter i gryden og tilsæt 1l god bouillon og tomatpuré. Lad stegen braisere i ca. 1½ time under låg. Skræl det lille Hokkaido græskar, tag kerner ud, og skær græskarkødet i skestykker. Skræl bagekartoflerne og skær i skestykker. Sæt græskar og kartofler over i usaltet vand, vandet skal kun lige dække. Kog til moskonsistens, hæld vandet fra og damp fri for resterende vand. Mos græskar og kartofler, tilsæt den varme sødmælk samt smør, og smag til med salt og peber. Hold Hokkaidomosen varm til servering. Lav en smørbolle af smørret og hvedemelet. Kontrollér stegen for mørhed, og tag den op af gryden. Jævn skyen i gryden med smørbolle og kog godt igennem til blankhed. Tilsæt de brunede urter, som blev taget op af gryden før, og lad urterne blive varme i saucen. Riv skallen af de 2 usprøjtede citroner i gryden sammen med de 20 blade bredbladet persille. Anretning Skær kødet i skiver og anret i serveringsfad med lidt kant. Kom sauce og urter over kødet, og servér Hokkaidomosen ved siden af.

7 Vildsvinekam m. salvie, selleri og sauce m. hasselnødder - Serveres med tårn af squash og kartoffelroulade 5 personer 625g vildsvinekam uden svær og ben 1 stor knoldselleri ½ bundt persille 5dl hønsefond 1dl hvidvin 3 skiver bacon 100g hasselnødder 1 gulerod 20g smør 1 bundt Salvie olivenolie rasp Vildsvinekammen brunes af og rulles i salvie, rasp og olie, som er blendet sammen. Steges i ovnen ved 125 grader til kernetemperatur på 58 C. Knoldsellerien skrælles og skæres i stave af 1 cm x 1 cm. Steges i olie og glaseres i lidt hønsefond. Tilsæt hakket persille til sidst. Hasselnødder ristes af i en tør pande, halvdelen af hasselnødderne gemmes til montering på saucen ved servering. Tilsæt bacon, gulerødder og hvidvin, og reducer til halv mængde. Tilsæt hønsefond, reducer igen til halv mængde, og sigt saucen. Pisk den sigtede sauce op med smør (kan evt. jævnes med lidt maizena). Tårn af squash med soltørrede tomater og oliven 5 personer 2 squash (grønne eller gule) ½ bundt basilikum ½ glas soltørrede oliven ½ glas soltørrede tomater i olie ½ banan skalotteløg salt og peber Squashene skæres over og den ene ende skæres skrå. Den skrå ende udhules med en lille ske eller Parisienne-jern. Drysses med salt i hullet og stilles til side. Tomater, oliven, løg og basilikum hakkes mellemfint og blandes godt sammen. Fyldet kommes i hullet i squashen, og de bages i ovnen ved ca. 160 grader, til de er møre.

8 Kartoffelroulade med spinat 10 personer 1kg kartofler 4 æggeblommer 200g revet ost salt og peber 500g frossen helbladet spinat 1 bakke Philadelphia (gerne light) 2 røde peber Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og revet ost, salt og peber. Smøres ud på bagepapir på en bageplade. Trykkes hårdt sammen. Bages i ovnen i ca min., til den er lysebrun. Spinaten tøs op og ristes i en kasserolle med salt, peber, muskatnød og køles af. Blandes med Philadelphia. Spinatmassen smøres ud på kartoffelbunden og drysses med rød peber i små tern. Rouladen rulles stramt sammen vha. bagepapiret fra den korte side af bagepladen. Før servering skæres rouladen i ca. 10 skiver af ca. 3 cm. tykkelse. De lægges fladt ud på en bageplade og lunes i ovnen i ca. 10 min. Anretning Kødet skæres i 5 stykker og anrettes på tallerken med selleri, squashtårn, kartoffelroulade og hasselnøddesauce.

9 Vildsvinekamben a la American 5 personer 2kg vildsvinespareribs Røgsalt fra Molsrøgeriet 5 peber 6 spsk. jordnøddeolie 250g løg 1 solohvidløg 4 spsk. olivenolie 2½ dl æblesaft 3 spsk. rørsukker 2½dl tranebærsaft 4 spsk. æbleeddike 3 spsk. sød sennep 250g tomatpuré 1 spsk. revet peberrod Salt og peber 1 spsk. peberfrugt 1 Spsk. Worcestershire Sauce Del vildsvinekambenene i portionsstykker med ca. 3 ben på hvert stykke. Krydr med Molsrøgsalt og peber. Brun dem kraftigt overalt i varm jordnøddeolie. Sæt dem til side. Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Svits dem i varm olivenolie i ca. 3-4 min. Tilsæt æble- og tranebærsaft, æbleeddike, tomatpure, sukker, sennep, peberrod, Worcestershire Sauce og peberfrugtspasta, og lad saucen simre let i ca. 5 min. Smag saucen godt til med salt og cayennepeber. Læg skiftevis spareribs og sauce i en tykbundet stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Giv retten ca min. i ovnen uden låg ved 200 C. Anretning Anret spareribsene på tallerkener eller serveringsfad, og hæld saucen over. Amerikanere ville servere en dobbelt bagt kartoffel og en god coleslaw salat til.

10 Vildsvineskinkesteg m. aspargessalat og krydderurtemos 5 personer 1kg vildsvineskinkesteg timian sellerisalt 1 løg 5 gulerødder ¼ selleri persillestilk peber lidt sennep 1 bundt grønne asparges 2 rødløg 5 modne tomater eddike sukker piskefløde 1kg bagekartofler af sorterne Estima, Sava El. Folva 35g smør Ca. 4 dl sødmælk friske grønne krydderurter salt og peber Vildsvineskinkestegen ridses, og krydres med timian, sellerisalt og peber. Løg, gulerødder og selleri rengøres, skrælles, og skæres i grove stykker. Disse grove grøntsagsstykker lægges i et ildfast fad, og skinkestegen lægges ovenpå. Der tilsættes ½ l god bouillon, og skinkestegen steges i ca. 40 min. i ovnen ved C til den er mør. Efter stegning trækker stegen på braiseringsunderlaget i 15 min., hvorefter væden hældes fra og danner fond til sauce, som jævnes og tilsmages med salt, peber og lidt sennep. Stegen holdes varm til udskæring. De grønne asparges knækkes, enderne koges med i fonden til sauce, og resten af aspargesen skæres i 3 4 skråstykker. Rødløget pilles og skæres i tynde strimler. De modne tomater skæres i både. De 3 grøntsager blandes i en skål. 1 dl eddike og 1 dl sukker blandes og opløses under omrøring. Herefter tilsættes ½ dl piskefløde, og denne marinade vendes i aspargessalaten. Salaten vendes jævnligt inden servering. Kog de skrællede bagekartofler i rigeligt vand uden salt, og kog dem helt møre. Hæld vandet fra bagekartoflerne og damp dem tørre på blusset. Tilsæt varm mælk og smør, og tilsmag med salt og peber. Tilsæt grundigt skyllet grønne krydderurter, helst 3 4 forskellige slags, og tilsæt den mængde, du syntes, behager dig! Anretning Læg 2 skiver skinkesteg på tallerkenen kl. 18:00. Læg aspargessalat kl. 14:00. Læg krydderurtemos kl. 22:00, og dryp med sauce på tallerkenen, og servér resten af saucen i en sauceskål ved siden af.

11 Marineret vildsvinekølle Marineringstid: 2-3 døgn stid: ca. 3½ time (Ikke fryseegnet) personer 1 vildsvinekølle på ca. 3,5 kg groft salt 1 flaske rødvin 1 dl olie 2 finthakkede rødløg 10 tørrede knuste enebær 2 laurbærblade 3 kviste timian 6-8 hele peberkorn 40 g smør 4 spsk. Mel 6 dl vildtbouillon og stegesky Læg vildsvinekøllen i en stor skål. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Sæt fadet tildækket i køleskab 2-3 døgn. Vend af og til køllen. Tag køllen op af marinaden og dup den tør. Gnid den med groft salt og læg den i bradepanden. Brun den ved 250 C i 15 min. Hæld marinaden ved. Dæmp varmen til 150 C, og steg køllen ca. 3 timer. Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Smelt smørret i en kasserolle, kom melet i, og rør det sammen. Spæd med vildtbouillonen og stegeskyen. Smag saucen til. Lad køllen trække mindst et kvarter, inden den skæres for. Server kastanjepure og rødvinspærer samt kogte eller stegte kartofler til. Kastanjepuré stid: 10 min. Fryseegnet 4 personer ¼ selleri ½ kastanjepuré naturel fra dåse 2 dl bouillon fra dåse eller terning 1 dl fløde salt og peber Skær den skrællede selleri i små tern og kog dem meget møre i bouillonen. Mos sellerien.

12 Læg kastanjepuré, sellerimos og bouillon i en gryde, og kog det igennem. Rør fløden i, og smag til med salt og peber. Rødvinspærer 1 flaske rødvin 100 g sukker 8 hele nelliker 3-4 skiver appelsin 2 skiver citron pærer Bland rødvin med sukker, nelliker, appelsin og citron. Bring lagen i kog. Skræl pærerne, og kog dem i lagen ved jævn varme, til de er møre.

13 Stegt vildsvinenakke Marineringstid: 2 døgn stid: 1 ¾ time 6 personer 1½ kg vildsvinenakke uden ben 1 porre ½ selleri 1 gulerod 1 stort løg 3 kviste timian 2 laurbærblade 2 flasker øl 50 g smør 1½ dl af marinaden 1½ dl bouillon (helst vildsvine- eller hønsebouillon) 2 spsk. hvedemel ½ dl tør sherry salt og peber Gør grøntsagerne i stand til marinaden, og del dem et par gange. Bland marinaden. Snør kødstykket med bomuldsgarn, så bevarer det faconen bedre under stegningen. Hæld marinaden over, og lad kødet trække koldt heri et par døgn. Tag kødet op af marinaden, og tør det godt. Si marinaden. Gnid kødet med salt og peber, og brun det i smørret i en gryde. Tilsæt 1½ dl af marinaden fra kødet, og lad det stege i 1¼ time. Si stegeskyen over i en gryde, og suppler med bouillonen. Giv det et opkog. Rør melet til en jævning med lidt vand, og hæld det i skyen. Lad saucen koge godt igennem. Tilsæt sherry, og smag saucen til. Anret stegen i skiver, og hæld lidt af saucen over. Server kogte grøntsager og små smørvendte kartofler til samt tyttebær- eller tranebærsyltetøj i kogte halve pærer.

14 Stegt vildsvineryg stid: 2 ¼ time Ikke fryseegnet 8 personer 1 vildsvineryg på ca. 3 kg Salt og peber ¾ l bouillon 10 hele nelliker 2 kviste timian 1 laurbærblad 3 løg i kvarte Maizenamel til jævning Rids fedtsiden, og gnid den godt med salt og peber. Gnid også kødsiden med salt. Brun kødet ved 250 C i ca. 15 min. Tag det ud af ovnen, og dæmp varmen til 150 C. Hæld bouillonen i bradepanden, og tilsæt krydderier og løg. Læg kødet tilbage, og steg det 1½-2 timer. Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Bring den i kog og jævn til sauce. Lad vildsvineryggen stå mindst et kvarter, inden den skæres for. Server kogte eller stegte kartofler til samt kogte halve pærer med syltede tranebær, eller kastanjepuré og ristede svampe. Tip Vildsvineryggen kan marineres inden stegningen. Her kan marianeden fra vildsvinekøllen anvendes. Det kan være en fordel at marinere, hvis det drejer sig om et ældre dyr.

15 Vildsvin på Bøgely Vi har siden 1992 haft vildsvin på gården, Bøgely i Malling. Vildsvinene går ude hele året og har små hytter, som de kan søge ly i. Der er tale om rene vildsvin, som er kendetegnet ved de runde ribben. Vildsvinekød er desuden magert kød. Ved slagtningen er vildsvinene ca. 1 år gamle og vejer, slagtet vægt, kg. Slagtningen sker på et privat slagteri, hvor vildsvinene bliver dyrelægekontrolleret samt trikinprøvet, hvilket vildsvin stadig skal. Vi ønsker jer god fornøjelse med kødet. Karen og Jens Brandt

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Økologisk indmad. Tunge Sprængt oksetunge 1 kg tunge lage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Sprængning af kød er en mild saltning, som tilfører kødet saftighed og smag. Kog saltlagen sammen, køl ned og læg

Læs mere

Himmelsk Kylling. R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N. Bliv inspireret med Himmerland Kylling

Himmelsk Kylling. R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N. Bliv inspireret med Himmerland Kylling Himmelsk Kylling R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N Bliv inspireret med Himmerland Kylling R VELKOMMEN N Velkommen til et stort udvalg af gode retter med kylling. Vi har samlet en lang række

Læs mere

Lammefilosofi. Retter med lammekød

Lammefilosofi. Retter med lammekød Lammefilosofi Retter med lammekød EC Edition Per H. Jacobsen Lammefilosofi er skrevet og produceret af Per H. Jacobsen ISBN 978-87-91392-18-4 EAN 9788791392184 Ebog 2009 Per H. Jacobsen og EC Edition 2007

Læs mere

Madlavning for finere mænd. Tilbehør

Madlavning for finere mænd. Tilbehør Tilbehør Tilbehør Agurk i gelé... 5 Agurker i kølig flødedressing med dild... 5 Appelsin ris... 5 Appelsinsalat... 6 Appelsinsalat med ristede valnødder... 6 Bagt kartoffelmos... 6 Bagte rodfrugter med

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

"Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg

Mad kan sagtens være nemt og hurtigt KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg "Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU - med kød, fjerkræ og æg Hurtige og nemme opskrifter med kød, fjerkræ og æg Opskrifterne er fra voresmad.dk. Det er testede opskrifter, hvor

Læs mere

FISK OPSKRIFTSSAMLING

FISK OPSKRIFTSSAMLING FISK OPSKRIFTSSAMLING 1 Opskrifter 1. Torsk i fad med kartofler... 4 2. Ovnbagt torskerogn med kartoffelgratin og agurkesalat... 5 3. Fiskefilet med pommes frites og hjemmelavet remoulade... 6 4. Porretærte

Læs mere

Den RIGTIGE MAD Kogebog

Den RIGTIGE MAD Kogebog 1 Den RIGTIGE MAD Kogebog Om morgenen Banan omelet (2 pers.) 4-5 økologiske æg 1 økologisk banan Lidt vaniljepulver Lidt kanel Smør og kokos olie til at stege i Rør æggene sammen, smelt smørret og kokos

Læs mere

Lise Faurschou Hastrup. Opskrifter og tips. Klimavenlig økologisk mad

Lise Faurschou Hastrup. Opskrifter og tips. Klimavenlig økologisk mad Lise Faurschou Hastrup Opskrifter og tips Klimavenlig økologisk mad Marts 2009 Koldhævede små rugbrød (ca. 30 stk.) 1 l koldt vand 2,5 dl yoghurt 1/2 pakke gær ca. 750 g rugmel ca. 750 g sigtet spelt /godt

Læs mere

Vegetarisk mad - med saft og kraft

Vegetarisk mad - med saft og kraft Vegetarisk mad - med saft og kraft Gitte Meldgaard April 2013 Saft og kraft Når man tilbereder vegetarisk mad, er det vigtigt at gå op i at fremkalde hele smagsspektret i måltidet, så man oplever, at maden

Læs mere

Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat. Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2

Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat. Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2 Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler Opskrift 1 Opskrift 2 Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat 1 culotte af ungkvæg på ca. 1 kg 1 tsk. rapsolie 6 alm.

Læs mere

50 sunde opskrifter. Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk!

50 sunde opskrifter. Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk! 50 sunde opskrifter Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk! Velkommen og velbekomme! Her får du 50 sunde opskrifter, der er lige til at gå til med de varmeste hilsner fra Fitnews! Du kommer omkring alle de

Læs mere

1 DECEMBER Dadeltærte med friske dadler

1 DECEMBER Dadeltærte med friske dadler 1 DECEMBER Dadeltærte med friske dadler Kaneldej: 25 g sukker 1 knsp salt 1/2 tsk stødt kanel 200 g mel 100 g smør 100 g kvark Fyld: 3 dl fløde 13% 4 æggeblommer 50 g sukker korn af 1 vanillestang 25 g

Læs mere

Madopskrifter til familier med aktive børn

Madopskrifter til familier med aktive børn Madopskrifter til familier med aktive børn Linda Lund Tietze november 2011 Indhold Supper: Super-suppe Rejesuppe Fiskesuppe Hokaidosuppe med bagt torsk Kokus-Lime suppe Salater Grøn vitaminsalat Bulgursalat

Læs mere

Forord. Det er dejligt at være på ferie. God mad hører med til en god ferie - og god mad, det får vi i Kvindelejren på Femø.

Forord. Det er dejligt at være på ferie. God mad hører med til en god ferie - og god mad, det får vi i Kvindelejren på Femø. Forord kræs fra køkkenteltet Det er dejligt at være på ferie. God mad hører med til en god ferie - og god mad, det får vi i Kvindelejren på Femø. Der går historier om, at kvinderne en gang for mange år

Læs mere

Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat. Opskrift 1 Opskrift 2

Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat. Opskrift 1 Opskrift 2 Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler Opskrift 1 Opskrift 2 Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat 1 stk. ungkvægsculotte på ca. 1 kg 1 tsk. rapsolie Saltbagte

Læs mere

Køkken, Grill, Pizza, Røge & meget mere Tips, tricks & opskrifter.

Køkken, Grill, Pizza, Røge & meget mere Tips, tricks & opskrifter. Nielsen`s egen Madbog Køkken, Grill, Pizza, Røge & meget mere Tips, tricks & opskrifter. 1 Indhold Indhold... 2 Grill... 4 Grillen... 4 Grillkullene... 5 Grillmetoder... 6 Tider og Temperatur... 7 Røgning...

Læs mere

Klimavenlige måltider med masser af smag til SU-venlige priser. Fremtidens miljø skabes i dag

Klimavenlige måltider med masser af smag til SU-venlige priser. Fremtidens miljø skabes i dag Klimavenlige måltider med masser af smag til SU-venlige priser Fremtidens miljø skabes i dag Indholdsfortegnelse 1 3 2 4 5 7 6 9 8 10 11 Og en ikke-klimavenlig menu: Oksesteak med kartofler, bearnaisesauce

Læs mere

Mormors køkken. - lavet efter Mesterslagterens originale opskrifter

Mormors køkken. - lavet efter Mesterslagterens originale opskrifter Mormors køkken - lavet efter Mesterslagterens originale opskrifter Mesterslagterens originale opskrifter Mormors køkken Mørbradgryde med sennepssauce Mørbradgryde med sennepssauce.. 3 Boller i karry...

Læs mere

Elevernes favoritter har fået et sundt twist

Elevernes favoritter har fået et sundt twist Opskrifter på skolemåltider Bestil. nr. 2009211 Elevernes favoritter har fået et sundt twist I begyndelsen af 2008 bad Fødevarestyrelsen en lang række skoler om at sende opskrifter på frokostretter, der

Læs mere

Stroganoff med mos af rødder

Stroganoff med mos af rødder Sundhedsugen uge 17, 2014 Maden er planlagt ud fra de 10 kostråd og nøglehulsmærket. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag madplan uge 1 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgenmad: Ruggrød Omelet Skyr med æble og mysli Ruggrød ala solbær Sandwich Ristet råkost toast Syrnet mysli Mellem: Gulerødder med skyrcreme

Læs mere

1/2 løg, skåret i tern på 1x1 cm 1/2 bundt friske koriander (eller anden krydderurt) 1 lime. 2 blodgrape (elle pinkgrape) ½ rødløg 0,5 dl soja

1/2 løg, skåret i tern på 1x1 cm 1/2 bundt friske koriander (eller anden krydderurt) 1 lime. 2 blodgrape (elle pinkgrape) ½ rødløg 0,5 dl soja Go Kur 2011 Opskrifter uge 6 Mandag Morgen: Nem hjemmelavet mysli Til din skyr eller yoghurt naturel kan du bruge end god mysli fra supermarkedet, men du kan også lave den selv her er en nem en af slagsen:

Læs mere

server med hakkede nødder og frugt eller bær på toppen

server med hakkede nødder og frugt eller bær på toppen Bitz store kur Opskrifter uge 1 Mandag Minutgrøntsager med minutbøf og kål Minutgrøntsager og bøffer: 4 minutbøffer á 120 g Lidt olie 250 g champignon, vasket og skåret i kvarte 250 g gulerødder, skyllede

Læs mere

s # 2 Nemme og lækre weekendretter med Nemme og lækre weekendretter med fisk #2

s # 2 Nemme og lækre weekendretter med Nemme og lækre weekendretter med fisk #2 s # 2 I denne kogebog kan du hente inspiration til 56 nemme og lækre weekendretter med fisk. Retterne er opdelt på de fire årstider forår, sommer, efterår og vinter og både fisk, tilbehør og tilberedningsform

Læs mere

303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter 303 Slankeopskrifter Nomedica 303 slankeopskrifter af John Buhl sikker slank 303 Slankeopskrifter Copyright 2002, 2003, 2004, 2007, 2009, 2012 Forfatter: John Buhl Forlag: Nomedica 1. udgave som e-bog.

Læs mere

Meget mere. vegetarmad. 19 skønne vegetarretter

Meget mere. vegetarmad. 19 skønne vegetarretter Meget mere vegetarmad 19 skønne vegetarretter Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie Nøglehulsopskrift - 4. oktober 2013 Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie Det skal du bruge

Læs mere

Opskrifter på mad ved bål og udekomfur

Opskrifter på mad ved bål og udekomfur Opskrifter på mad ved bål og udekomfur Fra bogen Fyr og flamme mad, bål og økologi i børnehøjde af Lise Faurschou Hastrup, 2005 Udgivet af Børnehaven Ajstrup Gl. Skoles Forlag www.ajstrup.dk/fyrogflamme.htm

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere