Bøgely Vildsvin. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bøgely Vildsvin. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler"

Transkript

1 Bøgely Vildsvin

2 Bøgely Vildsvin Vildsvinene fra Bøgely Vildsvin er rigtige vildsvin, der smager af vildsvin, og ikke blot tamsvin, der har rodet i jorden og fået et dask i rumpen inden slagtning. Vildsvinene har hele deres liv levet ude i naturen, og derfor har rødder, svampe, græs, bær, nødder og frugter været en naturlig del af føden for disse vildsvin. Jeg har før købt vildsvinekødstykker i diverse engrosforretninger, og jeg har også købt vildsvinekød fra et dansk kloster, men ingen steder har jeg kunnet genkende vildtsmagen, som i vildsvineudskæringerne fra Bøgely Vildsvin! Grunden er givetvis den, at Karen og Jens på Bøgely flytter vildsvinene rundt på arealerne, så svinene hele tiden kan rode i jorden og derfor lever fuldstændigt, som de ville gøre, hvis de levede vildt i naturen. I mit arbejde med kødstykkerne fra Bøgely Vildsvin har jeg ofte ved smagspræsentation af retterne fået kommentaren, og jeg citerer: Dette kød er da ikke svinekød, det smager lidt af dansk kalv! Ja, fordi kødstruktur og krydret smag er milevidt fra den normale svinesmag. L. Victor Jensen Kok, Tjener og produktudvikler

3 Albondigas af Vildsvinekød med tomatsauce 20 personer 1 kg hakket magert vildsvinekød 200 g franskbrød 4 dl mælk 4 æg 1 solohvidløg Chilipeber Persille 1 tsk. spidskommen ½ tsk. kanel Salt og peber Rapsolie 3 spsk. olivenolie 2 ds. flåede tomater 2 løg 1 solohvidløg 2 dl vand Salt og peber Rør det hakkede vildsvinekød sejt med salt. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen rapsolien, og tilsmag farsen med salt og peber. Lad trække 20 minutter. Form farsen til små kødboller og steg dem i rapsolien. Bag dem færdige på ca. 5 minutter i ovnen lige inden servering. Bland alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, og kog til fast tomatsauce. Tilsmag med salt og peber. Anretning Efter færdigbagning i ovn maskeres vildsvinekødbollerne med tomatsauce, og serveres rygende varme i keramikfad med friskhakket persille. Sæt tandstikker ved siden af fadet.

4 Braiseret vildsvinelever- og hjertegryde i tomatflødesauce Vildsvinelever er meget velsmagende, fuldt på højde med kalvelever, men faktisk lidt mere delikat i smagen en virkelig flot smag! Vildsvinehjerte adskiller sig ikke fra almindeligt svinehjerte, men er lidt mere fast i konsistensen. Begge kødstykker kan tilberedes konventionelt, men i nedenstående er det valgt at lave en braiseret ret med tomat, således at personer der normalt ikke spiser indmad fint kan spise den braiserede lever- og hjerte gryderet. 5 personer 1 kg vildsvinelever 1 vildsvinehjerte 200g smør 250g rodskårne champignon ½ bundt kruspersille 4 rødløg 200g fine frosne ærter 3 spsk. tomatpuré 1l god bouillon 400g flåede tomater piskefløde frisk timian salt og peber smør hvedemel 1kg jordskokker 300g bacon Befri vildsvineleveren og hjertet for blodstrenge, blod og sener. Leveren har ikke hinder, der skal aftrækkes. Skær kødstykkerne i skiver og lad trække i koldt vand i 1 time. Dræn kødstykkerne for vand, og brun af i smør. Tag kødstykkerne op af smørret. Skræl rødløget og skær det i 6 dele (både). Rens de rodskårne champignon, og skær dem om nødvendigt i størrelse som rødløgene. Brun løg og champignon i smørret, krydr med salt og peber, og optag urterne, når de er godt brunede af. Braisér hjertet i gryden sammen med tomatpuré, persille, bouillon og timian i ca. 35 minutter, til hjerteskiverne er møre. Tag hjerteskiverne op af fonden, jævn med smørbolle, kog blank og smag til med salt og peber. Tilsæt alle ingredienser til saucen, tilsæt piskefløde og de drænede flåede tomater. Lun lever- og hjertegryden let inden servering. Tilsæt ærterne til gryden lige inden servering. Jordskokkerne rengøres for trævler og jord og koges møre i letsaltet vand. Bacon skæres i tern og ristes gyldne på en stor pande, og heri vendes de kogte jordskokker lige inden servering. Anretning Servér vildsvinelever- og hjertegryden i selve gryden eller i et gratinfad med baconjordskokkerne ved siden af.

5 Farseret vildsvinenakkefilet m. asparges og artiskok 5 personer 800g nakkefilet 75g soltørrede tomater 6-8 champignon 10 grønne slikasparges 5 artiskokbunde 5 skalotteløg 50g skinke bredbladet persille brødkrummer 500g aspargeskartofler honning rodfrugter til sauce smør 1dl piskefløde Hvis de soltørrede tomater er tørrede, opblødes de i lidt lunt vand i 20 minutter. Hvis det er soltørrede tomater i olielage, så skal de afdryppes for olie. Nakkefileten soigneres, og der skæres et snit ind til midten, og snit i sidestykkerne, så kødstykket bliver stort og rektangulært. Fileten farseres med de smørsauterede champignon, soltørrede tomater og lidt hakket persille, og rulles som en roulade og snøres. Nakkefileten kan steges i ovn ved 220 C i ca minutter. Nakkefileten kan også braiseres i gryde sammen med afpuds, urter og tynd sky. Så skal den have lidt mindre tid, idet skyen er en god varmeleder, så regn med minutter ved braisering i gryde under låg. Tiden er afhængig af stegens størrelse steges til den er mør. Artiskokbundene glaseres i honning med lidt væde fra artiskokken, og stilles på en bageplade. De glaserede artiskokbunde farseres med blandingen af finthakket skalotteløg, skinke, brødkrumme blandet med en smule grundsky, og bages i ovn 5-10 minutter ved 200 C. Afpuds fra nakkefilet samt lidt urter brunes i en gryde. Tynd sky tilsættes og saucen nedkoges. Saucen jævnes og tilsmages, og inden servering tilsættes 1 dl piskefløde og lidt fintsnittet rodfrugter i tynde strimler. Det træge stykke på slikaspargesen afskæres, og inden servering dampes aspargesen i ca. 5 minutter i letsaltet vand med lidt smør. De let dampede slikasparges smørsauteres og drysses ved anretning med lidt persille. Anretning Skær den farserede vildsvinenakkefilet i tynde skiver og anret med garnituren rundt på tallerkenen. Server eventuelt en god sellerikartoffelmos drysset med purløg til og server sauce á part.

6 Vildsvinebovsteg med skalotteløg og citrus 5 personer 1 vildsvinebovsteg på ca. 1,3 kg med ben 10 skalotteløg runde 5 gulerødder 10 mellemstore champignon 5 persillerødder 2 Laurbærblade 1 spsk. tomatpuré 10 rosmarinblade 10 salvieblade blade fra 5 timianstilke 10 enebær 1l god bouillon 20 blade bredbladet persille 100g smør 2 usprøjtede citroner smør hvedemel 1 lille Hokkaido græskar 500g bagekartofler 1½dl sødmælk salt og peber 35g smør Smelt smørret i en god tykbundet stegegryde, og brun vildsvinebovstegen grundigt i gryden. Brun først champignonerne sammen med stegen, dernæst skalotteløg, gulerødder og persillerødder i skestykker sammen med stegen, og lad det småsimre i 10 minutter. Blend el. hak/knus laurbærbladene, rosmarin, salvie, timianblade og enebær. Tag champignon, gulerødder, persillerødder og skalotteløg op af gryden og læg dem til side. Kom de blendede krydderurter i gryden og tilsæt 1l god bouillon og tomatpuré. Lad stegen braisere i ca. 1½ time under låg. Skræl det lille Hokkaido græskar, tag kerner ud, og skær græskarkødet i skestykker. Skræl bagekartoflerne og skær i skestykker. Sæt græskar og kartofler over i usaltet vand, vandet skal kun lige dække. Kog til moskonsistens, hæld vandet fra og damp fri for resterende vand. Mos græskar og kartofler, tilsæt den varme sødmælk samt smør, og smag til med salt og peber. Hold Hokkaidomosen varm til servering. Lav en smørbolle af smørret og hvedemelet. Kontrollér stegen for mørhed, og tag den op af gryden. Jævn skyen i gryden med smørbolle og kog godt igennem til blankhed. Tilsæt de brunede urter, som blev taget op af gryden før, og lad urterne blive varme i saucen. Riv skallen af de 2 usprøjtede citroner i gryden sammen med de 20 blade bredbladet persille. Anretning Skær kødet i skiver og anret i serveringsfad med lidt kant. Kom sauce og urter over kødet, og servér Hokkaidomosen ved siden af.

7 Vildsvinekam m. salvie, selleri og sauce m. hasselnødder - Serveres med tårn af squash og kartoffelroulade 5 personer 625g vildsvinekam uden svær og ben 1 stor knoldselleri ½ bundt persille 5dl hønsefond 1dl hvidvin 3 skiver bacon 100g hasselnødder 1 gulerod 20g smør 1 bundt Salvie olivenolie rasp Vildsvinekammen brunes af og rulles i salvie, rasp og olie, som er blendet sammen. Steges i ovnen ved 125 grader til kernetemperatur på 58 C. Knoldsellerien skrælles og skæres i stave af 1 cm x 1 cm. Steges i olie og glaseres i lidt hønsefond. Tilsæt hakket persille til sidst. Hasselnødder ristes af i en tør pande, halvdelen af hasselnødderne gemmes til montering på saucen ved servering. Tilsæt bacon, gulerødder og hvidvin, og reducer til halv mængde. Tilsæt hønsefond, reducer igen til halv mængde, og sigt saucen. Pisk den sigtede sauce op med smør (kan evt. jævnes med lidt maizena). Tårn af squash med soltørrede tomater og oliven 5 personer 2 squash (grønne eller gule) ½ bundt basilikum ½ glas soltørrede oliven ½ glas soltørrede tomater i olie ½ banan skalotteløg salt og peber Squashene skæres over og den ene ende skæres skrå. Den skrå ende udhules med en lille ske eller Parisienne-jern. Drysses med salt i hullet og stilles til side. Tomater, oliven, løg og basilikum hakkes mellemfint og blandes godt sammen. Fyldet kommes i hullet i squashen, og de bages i ovnen ved ca. 160 grader, til de er møre.

8 Kartoffelroulade med spinat 10 personer 1kg kartofler 4 æggeblommer 200g revet ost salt og peber 500g frossen helbladet spinat 1 bakke Philadelphia (gerne light) 2 røde peber Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og revet ost, salt og peber. Smøres ud på bagepapir på en bageplade. Trykkes hårdt sammen. Bages i ovnen i ca min., til den er lysebrun. Spinaten tøs op og ristes i en kasserolle med salt, peber, muskatnød og køles af. Blandes med Philadelphia. Spinatmassen smøres ud på kartoffelbunden og drysses med rød peber i små tern. Rouladen rulles stramt sammen vha. bagepapiret fra den korte side af bagepladen. Før servering skæres rouladen i ca. 10 skiver af ca. 3 cm. tykkelse. De lægges fladt ud på en bageplade og lunes i ovnen i ca. 10 min. Anretning Kødet skæres i 5 stykker og anrettes på tallerken med selleri, squashtårn, kartoffelroulade og hasselnøddesauce.

9 Vildsvinekamben a la American 5 personer 2kg vildsvinespareribs Røgsalt fra Molsrøgeriet 5 peber 6 spsk. jordnøddeolie 250g løg 1 solohvidløg 4 spsk. olivenolie 2½ dl æblesaft 3 spsk. rørsukker 2½dl tranebærsaft 4 spsk. æbleeddike 3 spsk. sød sennep 250g tomatpuré 1 spsk. revet peberrod Salt og peber 1 spsk. peberfrugt 1 Spsk. Worcestershire Sauce Del vildsvinekambenene i portionsstykker med ca. 3 ben på hvert stykke. Krydr med Molsrøgsalt og peber. Brun dem kraftigt overalt i varm jordnøddeolie. Sæt dem til side. Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Svits dem i varm olivenolie i ca. 3-4 min. Tilsæt æble- og tranebærsaft, æbleeddike, tomatpure, sukker, sennep, peberrod, Worcestershire Sauce og peberfrugtspasta, og lad saucen simre let i ca. 5 min. Smag saucen godt til med salt og cayennepeber. Læg skiftevis spareribs og sauce i en tykbundet stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Giv retten ca min. i ovnen uden låg ved 200 C. Anretning Anret spareribsene på tallerkener eller serveringsfad, og hæld saucen over. Amerikanere ville servere en dobbelt bagt kartoffel og en god coleslaw salat til.

10 Vildsvineskinkesteg m. aspargessalat og krydderurtemos 5 personer 1kg vildsvineskinkesteg timian sellerisalt 1 løg 5 gulerødder ¼ selleri persillestilk peber lidt sennep 1 bundt grønne asparges 2 rødløg 5 modne tomater eddike sukker piskefløde 1kg bagekartofler af sorterne Estima, Sava El. Folva 35g smør Ca. 4 dl sødmælk friske grønne krydderurter salt og peber Vildsvineskinkestegen ridses, og krydres med timian, sellerisalt og peber. Løg, gulerødder og selleri rengøres, skrælles, og skæres i grove stykker. Disse grove grøntsagsstykker lægges i et ildfast fad, og skinkestegen lægges ovenpå. Der tilsættes ½ l god bouillon, og skinkestegen steges i ca. 40 min. i ovnen ved C til den er mør. Efter stegning trækker stegen på braiseringsunderlaget i 15 min., hvorefter væden hældes fra og danner fond til sauce, som jævnes og tilsmages med salt, peber og lidt sennep. Stegen holdes varm til udskæring. De grønne asparges knækkes, enderne koges med i fonden til sauce, og resten af aspargesen skæres i 3 4 skråstykker. Rødløget pilles og skæres i tynde strimler. De modne tomater skæres i både. De 3 grøntsager blandes i en skål. 1 dl eddike og 1 dl sukker blandes og opløses under omrøring. Herefter tilsættes ½ dl piskefløde, og denne marinade vendes i aspargessalaten. Salaten vendes jævnligt inden servering. Kog de skrællede bagekartofler i rigeligt vand uden salt, og kog dem helt møre. Hæld vandet fra bagekartoflerne og damp dem tørre på blusset. Tilsæt varm mælk og smør, og tilsmag med salt og peber. Tilsæt grundigt skyllet grønne krydderurter, helst 3 4 forskellige slags, og tilsæt den mængde, du syntes, behager dig! Anretning Læg 2 skiver skinkesteg på tallerkenen kl. 18:00. Læg aspargessalat kl. 14:00. Læg krydderurtemos kl. 22:00, og dryp med sauce på tallerkenen, og servér resten af saucen i en sauceskål ved siden af.

11 Marineret vildsvinekølle Marineringstid: 2-3 døgn stid: ca. 3½ time (Ikke fryseegnet) personer 1 vildsvinekølle på ca. 3,5 kg groft salt 1 flaske rødvin 1 dl olie 2 finthakkede rødløg 10 tørrede knuste enebær 2 laurbærblade 3 kviste timian 6-8 hele peberkorn 40 g smør 4 spsk. Mel 6 dl vildtbouillon og stegesky Læg vildsvinekøllen i en stor skål. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Sæt fadet tildækket i køleskab 2-3 døgn. Vend af og til køllen. Tag køllen op af marinaden og dup den tør. Gnid den med groft salt og læg den i bradepanden. Brun den ved 250 C i 15 min. Hæld marinaden ved. Dæmp varmen til 150 C, og steg køllen ca. 3 timer. Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Smelt smørret i en kasserolle, kom melet i, og rør det sammen. Spæd med vildtbouillonen og stegeskyen. Smag saucen til. Lad køllen trække mindst et kvarter, inden den skæres for. Server kastanjepure og rødvinspærer samt kogte eller stegte kartofler til. Kastanjepuré stid: 10 min. Fryseegnet 4 personer ¼ selleri ½ kastanjepuré naturel fra dåse 2 dl bouillon fra dåse eller terning 1 dl fløde salt og peber Skær den skrællede selleri i små tern og kog dem meget møre i bouillonen. Mos sellerien.

12 Læg kastanjepuré, sellerimos og bouillon i en gryde, og kog det igennem. Rør fløden i, og smag til med salt og peber. Rødvinspærer 1 flaske rødvin 100 g sukker 8 hele nelliker 3-4 skiver appelsin 2 skiver citron pærer Bland rødvin med sukker, nelliker, appelsin og citron. Bring lagen i kog. Skræl pærerne, og kog dem i lagen ved jævn varme, til de er møre.

13 Stegt vildsvinenakke Marineringstid: 2 døgn stid: 1 ¾ time 6 personer 1½ kg vildsvinenakke uden ben 1 porre ½ selleri 1 gulerod 1 stort løg 3 kviste timian 2 laurbærblade 2 flasker øl 50 g smør 1½ dl af marinaden 1½ dl bouillon (helst vildsvine- eller hønsebouillon) 2 spsk. hvedemel ½ dl tør sherry salt og peber Gør grøntsagerne i stand til marinaden, og del dem et par gange. Bland marinaden. Snør kødstykket med bomuldsgarn, så bevarer det faconen bedre under stegningen. Hæld marinaden over, og lad kødet trække koldt heri et par døgn. Tag kødet op af marinaden, og tør det godt. Si marinaden. Gnid kødet med salt og peber, og brun det i smørret i en gryde. Tilsæt 1½ dl af marinaden fra kødet, og lad det stege i 1¼ time. Si stegeskyen over i en gryde, og suppler med bouillonen. Giv det et opkog. Rør melet til en jævning med lidt vand, og hæld det i skyen. Lad saucen koge godt igennem. Tilsæt sherry, og smag saucen til. Anret stegen i skiver, og hæld lidt af saucen over. Server kogte grøntsager og små smørvendte kartofler til samt tyttebær- eller tranebærsyltetøj i kogte halve pærer.

14 Stegt vildsvineryg stid: 2 ¼ time Ikke fryseegnet 8 personer 1 vildsvineryg på ca. 3 kg Salt og peber ¾ l bouillon 10 hele nelliker 2 kviste timian 1 laurbærblad 3 løg i kvarte Maizenamel til jævning Rids fedtsiden, og gnid den godt med salt og peber. Gnid også kødsiden med salt. Brun kødet ved 250 C i ca. 15 min. Tag det ud af ovnen, og dæmp varmen til 150 C. Hæld bouillonen i bradepanden, og tilsæt krydderier og løg. Læg kødet tilbage, og steg det 1½-2 timer. Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Bring den i kog og jævn til sauce. Lad vildsvineryggen stå mindst et kvarter, inden den skæres for. Server kogte eller stegte kartofler til samt kogte halve pærer med syltede tranebær, eller kastanjepuré og ristede svampe. Tip Vildsvineryggen kan marineres inden stegningen. Her kan marianeden fra vildsvinekøllen anvendes. Det kan være en fordel at marinere, hvis det drejer sig om et ældre dyr.

15 Vildsvin på Bøgely Vi har siden 1992 haft vildsvin på gården, Bøgely i Malling. Vildsvinene går ude hele året og har små hytter, som de kan søge ly i. Der er tale om rene vildsvin, som er kendetegnet ved de runde ribben. Vildsvinekød er desuden magert kød. Ved slagtningen er vildsvinene ca. 1 år gamle og vejer, slagtet vægt, kg. Slagtningen sker på et privat slagteri, hvor vildsvinene bliver dyrelægekontrolleret samt trikinprøvet, hvilket vildsvin stadig skal. Vi ønsker jer god fornøjelse med kødet. Karen og Jens Brandt

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven

Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Det skal du bruge (4 pers.) 2-4 pakker Ossobuco 1 tyk skive røget bacon Lidt hvedemel Olie til stegning 1 helt hvidløg

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD MESTERSLAGTEREN VINTERMAD ØLBRAISERET NAKKEFILET 2 4 PERSONER INGREDIENSER: 1 kg Nakkefilet 100 g røget bacon 3 gulerødder 2 løg 1 porre 4 fed hvidløg 1 mørk øl (Ale eller lign) 1,5 kg kartofler 100 g

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema:.0. 0 Parmesan snacks 0 g revet parmesan spsk. olivenolie 0g hvedemel æggehvider Blend alle ingredienser. Smør dejen ud på bagepapir og form som kiks. Bag kiksene i ovnen ved 0

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie.

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie. Mandag Omelet med friske svampe, ost og fennikel 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 1 stk. fennikel, delt i halve og skåret super tyndt 200 gram svampe, som Karl

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer

Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer Syltet gul vandel med mos af polaris, dild, brunet smør og citron, samt lbe-2. Saltet pighvar og østers Opskrift syltet gul vandel og mos af polaris, dild, brunet

Læs mere

Koteletter i fad ---------------------

Koteletter i fad --------------------- Bbq. skinkesteg. 1 stk. bbq skinkesteg 4 bagekartofler Tartare: 1 dl let mayonnaise 1 dl yoghurt 1 spsk. kapers 1 spsk. cornichoner 1 spsk. skalotteløg 1 spsk. persille 1 spsk. estragon Steg skinkestegen

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

Opskrifter November 2014

Opskrifter November 2014 Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum.

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Menu Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Opskrift

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45 UGe 44-45 Indkøbsliste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 g hakket oksekød 700 g kalvemedister 600 g oksekød i tern 4 stk kalveschnitzler 8 kyllingespyd Øvrige indkøb: 1 pk bacon i tern 9

Læs mere

Opskrifter Oktober 2014

Opskrifter Oktober 2014 Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter rulles ud og videreforarbejdes.

Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter rulles ud og videreforarbejdes. DEJ-GRUNDOPSKRIFTER Pie-dej 1,5 kg mel 15 g salt 250 g smør eller fedtstof 3/8 l vand Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter

Læs mere

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g.

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Salat og dressing Dressing Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Færdigkøbt dressing Fedtfri dressing eller dressing med max. 5 % fedt. Dressingpulvere beregnet til omrøring med olie eller creme

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat.

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat. Denne uge består madplanen af: Uge 28 Spicy Blomkålssuppe med kylling og ærter Spagetti med kødboller, linser og spinat. Omelet m. Tomater og revet blomkål Sommerchili m. Hakket kylling Frikadelleruller

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

ABRIKOSGLASEREDE OKSEKØDBOLLER

ABRIKOSGLASEREDE OKSEKØDBOLLER 600 g hakket oksekød 2 æg 1 dl. cornflakes 1 løg 2 tsk. dijonsennep ½ dl barbecuesovs 1 dl abrikosmarmelade Forvarm ovnen til 175 grader C alm. ovn. ABRIKOSGLASEREDE OKSEKØDBOLLER Bland kød, æg, cornflakes,

Læs mere

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter Familieudvalgets Kartoffelopskrifter Forretter Kartoffelsuppe med karry og rejer 750 g kartofler 3 løg 5 g margarine -2 spsk karry /2 l grønsagsbouillon 2 gulerødder 300 g rejer bdt. purløg Skræl kartoflerne

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Opskrifter Maj 2015. Fyldt skinkesteg med marinerede kartofler. Gyroskoteletter med varm coleslaw. 1 stk fyldt skinkesteg

Opskrifter Maj 2015. Fyldt skinkesteg med marinerede kartofler. Gyroskoteletter med varm coleslaw. 1 stk fyldt skinkesteg Fyldt skinkesteg med marinerede kartofler 1 stk fyldt skinkesteg Marinerede kartofler: 700 g små kartofler Vand Groft salt 1 spsk. herbes de Provence (fransk krydderiblanding) 1 dl kogende vand 2 spsk.

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge UGe 42-43 Indkøbsliste QR-koden for Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksefars 1 kilo tykkamsteg 800 gram kalkungyros 4 stk. store jægerfugle 1 stk citron 1 stk rødløg 9 stk alm løg

Læs mere

Oksebryst som esterhazy. Kartoffelpuré

Oksebryst som esterhazy. Kartoffelpuré SIMRE lad det bare OPSKRIFTER med SIMREMAD simreretterne fås også færdigtilberedt ved din Mesterslagter opskrifter : Lammebov side 8 svinebov side 12 Braiseret kylling side 14 KALVEGULLAScH side 16 PULLED

Læs mere

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS 600 g hakket oksekød 1 hakket løg 2 fed hvidløg, finthakket 1 bdt. persille 1 æg GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS Tomatsovs: 2 ds. flåede hakkede tomater 1 løg 1 fed knust hvidløg 1 dl tomatpuré

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift)

Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift) Morten Staal Eriksen er vores hus- og demonstrationskok Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift) Opskrift til 4-6 personer 1 Bornholmerhane 2 spsk.tandoori krydderimix

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer Laks bagt med soltørrede tomater og skalotteløg 800 g laksefilet Fyld: 7 stk. soltørrede tomater skåret i strimler 150 g hakkede skalotteløg lidt olie 2 cl hvid balsamicoeddike 4 dl

Læs mere

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet Marineret svinefilet med perlebygsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Stoganoff på klassisk facon 1 stk. marineret svinefilet 250 g perlebyg 150 g grønne bønner 150 g blomkål 200 g cherrytomater Dressing 2 spsk.

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER PÅ NYE MÅDER Det er vinter. Det er koldt der derude, mens varmen breder sig lunt og trygt inden døre, enten fra en knitrende brændeovn eller buldrende

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun

Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun Forret Boullionkogt Gul Vandel med kartoffel dildcreme på Royal, stuvede Rød Vandel og muslinge sauce med dild akvavit Boullionkogt Gul Vandel Kom den

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret Råvarer: Pighvar Østers Forskellige Kartofler Kørvel Agurk Persille Purløg Dild Estragon Skalotteløg Perleløg Løg Citron Sukker Æbleeddike Smør Fløde Hønsefond Forret Tatar af pighvar og østers Syltet

Læs mere

KØD / GRØNSAGS SUPPER

KØD / GRØNSAGS SUPPER KØD / GRØNSAGS SUPPER (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) FRANSK LAMMESUPPE KINESISK KYLLINGSUPPE SPINAT SUPPE CHAMPIGNON SUPPE LØGSUPPE ASPARGSSUPPE BLOMKÅLS SUPPE JULIENNESUPPE KARTOFFELSUPPE TOMATSUPPE

Læs mere

Rose. Forside. Lækre opskrifter med danske kyllingelår

Rose. Forside. Lækre opskrifter med danske kyllingelår Rose Forside Lækre opskrifter med danske kyllingelår Kylling med muligheder Rose Poultry er en af Nordeuropas førende leverandører af dansk fjerkræ. En position vi har gjort os fortjent til gennem mange

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens Marineret kyllingebryst med pasta og gorgonzola sovs 4 marinerede kyllingebryster 2 pakker frisk pasta ½ l madlavningsfløde 1 stykke Gorgonzola ost Fedtstof Lidt jævning Ruccula salat Flutes Steg kyllingebrysterne

Læs mere

Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat. Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon. Opskrift 1 Opskrift 2. 1,2 kg kalvesteg

Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat. Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon. Opskrift 1 Opskrift 2. 1,2 kg kalvesteg Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon Opskrift 1 Opskrift 2 Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat 1,2 kg kalvesteg 75-100 g bacon eller saltet flæsk 1 flaske hvidvin ½ liter hønsebouillon

Læs mere

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana Cajun buffet - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana 2 spsk olie 2 spsk hvedemel ½ spsk cajun krydderi ½ stort løg, hakket 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt, hakkede 1 ds hakkede tomater 1 sønderjysk

Læs mere

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min.

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min. Pastagryde med feta 1. Fetaosten skæres i tern. 2. Løgene skæres i tern og svitses i en gryde i olien. Pasta med kalkun og tomat 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager Denne uge består madplanen af: Uge 31 Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp Citronstegt kylling m. Asparges Mexicansk farsbrød med guacamole Nudelsuppe med svampe og forårsløg Fiskepakke med kartofler

Læs mere

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Gourmet Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Grillet tun med majssalsa 4 stk. tunsteaks, ca. 1 cm tykke Majssalsa: 1 mango i små tern 1/2 agurk i små tern 2 små rødløg, finthakket Saften

Læs mere

5 Mad til kræsne ganer

5 Mad til kræsne ganer 5 Mad til kræsne ganer Italiensk landbrød Surdej: 40 g gær 2 dl lunkent vand 150 g hvedemel Brødet: 3½ tsk. salt 400 g durummel 3 dl vand ½ dl olie ca. 400-450 g hvedemel Surdej: Gæren smuldres i vandet

Læs mere

Mad til17 kræsne ganer

Mad til17 kræsne ganer 17 Mad til kræsne ganer Mad til Kræsne ganer 17 indeholder opskrifter til en lille tapasbuffet Kold hvidløgssuppe med croutons og druer 400 g hvidt brød uden skorpe 300 g mandler uden skal 2 fed hvidløg

Læs mere

VELFÆRDSDELIKATESSER Lækre opskrifter med jerseykalvekød

VELFÆRDSDELIKATESSER Lækre opskrifter med jerseykalvekød VELFÆRDSDELIKATESSER Lækre opskrifter med jerseykalvekød STEGEANVISNING INTERVALSTEGNING Brun stegen på panden i neutral olie, krydder den med salt og peber og placer den i en bradepande midt i en forvarmet

Læs mere

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton Mikkel Marschall er kok på Restaurant Herman Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton 4 Bornholmerhane bryster 1 stk. romaine salat 2 stk. hjertesalat 2 skalotteløg 1 dl mayonnaise

Læs mere

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010 Af Jette Jensen Program for 1. gang praktisk madlavning Kostændringer og ernæringsforbedringer Gennemgang af menu Opdeling af grupper Praktisk

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag skærtorsdag Langfredag Fyldt Kylling med Fyldte Grøntsagslasagne skrubbefilet tomatsauce

Læs mere

Det smager lidt af gris

Det smager lidt af gris Det smager lidt af gris Enebær, persille marineret Svinebryst med bulgur salat og selleri fritte Enebær, persille marineret svinebryst 1 ribensteg 1 spsk enebær 2 spsk sukker 1½ spsk salt madsnor 5 g revet

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Kulør Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. Sovs: Hæld sødmælk i en

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Denne uge består madplanen af: Uge 7 Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Rødspættefilet Helstegt kylling i ovn Risotto med kylling og ærter Kinesiske kyllingewraps Indkøb

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Kokkelærerens Madplan

Kokkelærerens Madplan Kokkelærerens Madplan Aftensmad Madpakke- Små forslag hvordan vi kan bruge vores rester Kålsalat med resten af farsbrødet og ris Salat med croutoner og omelet blomkål Pastasalt med skaldyr Mandag Tirsdag

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere

Gnid stegen godt med groft salt og kom et par laurbærblade og hele peber mellem sværene.

Gnid stegen godt med groft salt og kom et par laurbærblade og hele peber mellem sværene. Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

Eriks Mad og Musik. 25. december 2010. Vintersalat. Festmad til mange. 10-12 personer

Eriks Mad og Musik. 25. december 2010. Vintersalat. Festmad til mange. 10-12 personer Eriks Mad og Musik. december 00 Vintersalat 0- personer savoykål 0 små rødløg krukke brøndkarse bakke feldsalat spsk citronsaft modne avocado røde grapefrugter g ristede cashewnødder spsk balsamico spsk

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

LET S MEAT. Grillet svinelårtunge på urtekål SVINEKONGRES 2011

LET S MEAT. Grillet svinelårtunge på urtekål SVINEKONGRES 2011 Grillet svinelårtunge på urtekål Grillet svinelårtunge 3 tsk fennikelfrø 3 tsk fint salt 3 tsk fint rørsukker 3 svinelårtunger (1125 g) Urtekål 1200 g spidskål 1 bundt brøndkarse (150 g) eller 2 potter

Læs mere

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C.

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C. Sunde Opskrifter Knasende sund Pizza 2 dl Hvedemel 3 dl Fuldkornsmel 25 g Gær 1 spsk Olivenolie 2 dl Lunkent vand 1 2 tsk Sukker 1 tsk Salt Forvarm ovnen til 220 grader C. Opløs gæren i det lunkne vand,

Læs mere

Indkøbsliste. UGe 46-47

Indkøbsliste. UGe 46-47 UGe 46-47 Indkøbsliste Ugepakken inderholder kødet 600 gram friskhakket oksefars 1 kg. hamburgerryg 4 stk. store ferske kyllingelår 4 stk. store løgmarinerede jægerschnitzler 700 gram oksekød i tern Øvrige

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev

19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev 19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev Menu Klassisk Rejecocktal Den Gyldne Gryde Frituestegt Camenbert Klassisk rejecocktail DET SKAL DU BRUGE! ( 4 pers.) Dressing: 0.5 dl hakkede syltede

Læs mere

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps 26. april 2015 Indhold 1 Flødekartofler 3 2 Spinattærte 4 3 Fennikeltærte 5 4 Frikadeller 6 5 Pastasalat 7 6 Rødkålssalat 8 7 Klassisk Rødkålssalat 9 8 Hummus

Læs mere

Dyrevelfærd. Frilandsgris er kontrolleret og godkendt af Dyrenes Beskyttelse

Dyrevelfærd. Frilandsgris er kontrolleret og godkendt af Dyrenes Beskyttelse Dyrevelfærd Frilandsgris er kontrolleret og godkendt af Dyrenes Beskyttelse Dyrenes Beskyttelse kæmper for at give dyr et bedre liv HJÆLP OS MED AT HJÆLPE BLIV MEDLEM DET KOSTER KUN 200,- OM ÅRET Meld

Læs mere

Kostplan En uge fra Diva Light

Kostplan En uge fra Diva Light Kostplan En uge fra Diva Light Mandag 1 æg ½ avokado Peberfrugt 2 tsk pesto eller nøddeolie 20 gram mandler 1 tomat Kog ægget til det er blødkogt eller hårdkogt, vend peberfrugt og avokado i pesto eller

Læs mere

SÆSONPAKKEN OPSKRIFTER VINTERRETTER GOURMET ANDEBRYST MED ABRIKOSFYLD, RØDBEDESALAT MED ÆBLER OG FLØDEKARTOFLER NOTER 4 KUVERTER

SÆSONPAKKEN OPSKRIFTER VINTERRETTER GOURMET ANDEBRYST MED ABRIKOSFYLD, RØDBEDESALAT MED ÆBLER OG FLØDEKARTOFLER NOTER 4 KUVERTER ANDEBRYST MED ABRIKOSFYLD, RØDBEDESALAT MED ÆBLER OG FLØDEKARTOFLER 2 stk andebryst 100 g tørrede abrikoser, hakkede 150 g rødløg, hakket ½ bdt citrontimian el tørret 1 kg forkogte kartofler (eks. skiver,

Læs mere

Uge 2 - aftensmåltider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Frikadeller med salat VBK2 s. 196. Fuldkornshotdogs. BDK s.

Uge 2 - aftensmåltider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Frikadeller med salat VBK2 s. 196. Fuldkornshotdogs. BDK s. Jeannette - Kampen mod kræsenheden Du får alle udleveret et eksemplar af Bitz bog Bitz dit køkken (BDK) og min nyeste bog VBK2 som pdf til inspiration. Bogens opskrifter vil også blive brugt i madplanerne.

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

Fiskefrikadeller med citronsovs og dampet fennikel

Fiskefrikadeller med citronsovs og dampet fennikel Fiskefrikadeller med citronsovs og dampet fennikel 1,5 kg mager torskefisk 4 små løg 4 æg str. medium 5 spsk. majsstivelse, fx Maizena 7 spsk. olie til stegning 65 g mel 1,5 l vand 3 Knorr fiskebouillon

Læs mere

Madplan maj 2016 Uge 3

Madplan maj 2016 Uge 3 Madplan maj 2016 Uge 3 Frikadeller med stuvet spidskål og aspargeskartofler Kylling med BBQ og coleslaw Æggekage med bacon, purløg og rugbrød Pariserbøf med klassisk tilbehør Laksekoteletter med spidskålssalat,

Læs mere

Økologisk GEDEKØD. fra Stenalt Gods OPSKRIFTER

Økologisk GEDEKØD. fra Stenalt Gods OPSKRIFTER Økologisk GEDEKØD fra Stenalt Gods OPSKRIFTER Et naturligt liv Det omkring 700 år gamle gods, Stenalt, ligger ved Ørsted på Norddjursland. Hele bedriften blev omlagt til økologi i 1998. Gederne på Stenalt

Læs mere

Knald på løgene. Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen

Knald på løgene. Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen Knald på løgene Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen Løgtærte 4 1 rulle færdig tærtedej 2 spsk olivenolie 6 store løg i fine skiver 2 fed hakkede hvidløg 10 friske salvieblade i tynde

Læs mere

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe Ølmenu til fredag d. 6-1-2012 Bouillon af Svampe Madolie 1 dl Kalvefond 1,5-2 l Barleywine(stærk special øl) 1 dl Blandede svampe 300 g Skalotteløg, i små tern 2 Gulerødder, skrællede, i små tern 2 Porre,

Læs mere

Pocherede Limfjordsøsters

Pocherede Limfjordsøsters 5 personer Pocherede Limfjordsøsters af Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro 10 Limfjordsøsters medium størrelse 1 l. fiskefond ½ l. hvidvin ½ fennikel Finthakkede urter (gulerødder, porrer, selleri,

Læs mere

Rose. Forside. Opskrifter med dansk kylling

Rose. Forside. Opskrifter med dansk kylling Rose Forside Opskrifter med dansk kylling Kylling med muligheder Kylling med muligheder Rose Poultry er en af Nordeuropas førende leverandører af dansk fjerkræ. En position vi har gjort os fortjent til

Læs mere

Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen

Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar 2017. Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen Frisk stenbiderrogn på smørristet rugbrød, med Cremefraiche og rødløg. (8 stk. små startere)

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer 16 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 16 indeholder opskrifter på 8 af vores populære skaldyrsretter Carpaccio af kammuslinger med sprød rødbedesalat Forret 10 personer 30 stk friske kammuslinger

Læs mere

Hakkebøf Lindstrøm med rodfrugtslaw. Skinkemignon a la provence. Opskrift 1 Opskrift 2

Hakkebøf Lindstrøm med rodfrugtslaw. Skinkemignon a la provence. Opskrift 1 Opskrift 2 Skinkemignon a la provence Opskrift 1 Opskrift 2 Hakkebøf Lindstrøm med rodfrugtslaw 2 stk. skinkelårtunger 1 spsk olivenolie 2 kviste frisk rosmarin 1 fed hvidløg Salsa 100 g syltede peberfrugter 100

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere