Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014"

Transkript

1 Den Grønne Tråd Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014 Rådhuskantinen kl Baggrund Anlægsarbejderne for Torvet og Lille Torv er iværksat den 6. januar. De forretningsdrivende savner information, hvorfor Erhvervsforum Svendborg den 14. januar afholdt et møde for de forretningsdrivende. Formålet var at udveksle spørgsmål og kommentarer og rette henvendelse til kommunen med henblik på at søge løsninger, der kan mindske generne mens arbejderne pågår. Svendborg Kommune havde inviteret de forretningsdrivende i det tilgrænsende område til orientering og dialog om gennemførelse af byrumsprojektet. Sigtet var at orientere om status for arbejdet og at få input og spørgsmål til kvalificering af tilrettelæggelsen af det videre anlægsarbejde. Erhvervsforum Svendborg sendte forinden mødet en række kommentarer, spørgsmål til Center for Ejendomme og Teknisk Service. Bilag til referatet: Erhvervsforums brev dateret den 15. januar samt CETS s svar vedlægges sammen med det materiale, der er gennemgået på mødet. Til stede Omkring 30 forretningsdrivende Lars Erik Hornemann (indtil kl ) John Jensen Kjeld Bussborg Johansen Jan Yttesborg Kim Jensen Marianne Christiansen (referent). Program Velkomst ved borgmester Lars Erik Hornemann Gennemgang af program v/økonomidirektør John Jensen Byrumsprojektet Den Grønne Tråd v/centerchef for Center for Ejendomme og Teknisk Service Kjeld Bussborg Johansen Etape plan, tidsplan, Etape 1, Torvet og Lille Torv v/projektleder (anlæg) Kim Jensen, CETS Parkeringsmuligheder v/chef for Trafik og Infrastruktur Jan Yttesborg Eventuelt

2 Lars Erik Hornemann bød velkommen og indledte med at understrege, at kommunen meget gerne vil dialogen, er indstillet på at gøre sit bedste for at mindske de gener, der er forbundet med anlægsprojektet og, at aftenens møde ikke bør fokusere på parkering på Torvet. Emnet må afvente politisk drøftelse i foråret. På baggrund af aftenes møde vil de tre udvalgsformænd mødes for at drøfte løsningsmuligheder. John Jensen gennemgik programmet for mødet. Kjeld Bussborg Johansen, Jan Yttesborg og Kim Jensen gennemgik herefter byrumsprojektets indhold, tidsplan, etapedeling og parkeringsmuligheder i den centrale bymidte. Sammenfattende fra de tre indlæg er: Inden de reelle anlægsarbejder iværksættes er Svendborg Vand i gang med at nedfælde et regnvandsbassin midt på Torvet, som led i at imødegå konskekvenserne af klimaforandringer. I den forbindelse foretager Svendborg Museum arkæologisk undersøgelse af hullet. SK har gjort alt for at gardere sig i forhold til gennemførelse af projektet indenfor den afsatte tid på to år (det samlede projekt), men der er tre elementer, der kan give indflydelse på tidsplanen: Arkæologien, om granitten fra Kina kommer til tiden og vintervejret. Tidsplanen er meget komprimeret. Anlægsarbejderne for Etape I Torvet og Lille Torv forventes afsluttet 12. december Lille Torv forventes at kunne ibrugtages i juni. Det samlede projekt forventes realiseret 1. december Anlægsarbejderne på Torvet og Lille Torv gennemføres i etaper. Under anlægsarbejderne vil fodgængere kunne færdes langs facaderne frem til butikkerne. Tidsplan og Etapeplan for Torvet og Lille Torv fremgår af planche 4, 7 og 8 i vedhæftet PowerPoint. Der nedlægges 66 parkeringsbåse på Torvet. Der er truffet politisk beslutning om, at der periodevis skal kunne indpasses op til 15 parkeringspladser på Torvet. Kommunen har søgt at kompensere for det antal pladser, der nedlægges. Af planche 9 fremgår at der nedlægges 74 P-pladser på torvet og Ramsherred, men at der er kompenseret med i alt 87. Planche 10 viser afstande mellem Torvet og de eksisterende parkeringsarealer. Debatten undervejs kredsede om parkeringsforholdene i bymidten og der kom en række spørgsmål om og forslag til, hvordan forholdene kan sikre mindst gene. Jens Christian Møller anbefalede at alle nu tager ja-hatten på og søger gavnlige løsninger, der kan medvirke til en positiv stemning i handelsmiljøet. Kommunen må medvirke til bedre kommunikation og måske afsætte midler til at skabe ekstraordinære aktiviteter og gå i dialog om tiltag, der kan gavne byens brugere. De handlende skal medvirke til at tale projektet op og gøre det til en fest for byens kunder.

3 De følgende overskrifter og punkter er en opsamling af synspunkter fra Erhvervsforum Svendborg og fra de fremmødte på mødet, svar fra kommunens embedsfolk samt opfølgning: Torvehandel Kommer torvehandlen tilbage på Torvet? Lukning af Centrumpladsen når der er torvehandel giver kaos. Svendborg skal i konkurrencen med Odense kunne markedsføre sig uden at der opstår kaotiske trafikale forhold. Ordningen bør gendrøftes med de torvehandlende, hvis biler må parkeres et andet sted. Anbefaling af at de torvehandlende spreder sig over Gerrits Plads o.l. Torvehandlen kommer tilbage til Torvet, når det er anlagt. Beslutningen om den midlertidige placering af torvehandlen på Centrumpladsen blev truffet ud fra den vurdering, at tunge køretøjer skal placeres på vejen da de ellers ødelægger belægningen på pladsen. Kommunen drøfter alternativer med de torvehandlende. Parkering Hvornår vil man kunne begynde at parkere på Torvet? Torvet forventes færdigt 12. december Der er ikke truffet politisk beslutning om, hvornår der kan parkeres på de 15 parkeringspladser. Lars Erik Hornemann oplyste, at sagen drøftes politisk i foråret. Kan kommunen lave gratis parkering 1-2 timer på alle byens pladser og derefter betaling? Kan det undersøges om der skulle være betalingspladser i Dronningegården? Der er psykologi i at oplyse borgerne om, at der kompenseres i anlægsperioden. Det kan skabe positiv omtale. Byrådet har som en del af budget besluttet at de første to timers parkering på begge p- pladser i Voldgade er gratis i 2 timer med efterfølgende betaling. Svendborg Kommunes parkeringsstrategi herunder fastlæggelse af parkeringstakster, forelægges til evaluering i april maj Forslagene om gratis parkering vil indgå i den politiske behandling. Kan der etableres skråparkering på banegårdspladsen? Forslaget undersøges nærmer af Svendborg Kommune. Ved tidligere vurderinger er løsningen blevet fravalgt på grund af, at det ikke har været trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Kan der etableres en trappe fra parkeringen på banegårdspladsen over skrænten? Det vil være logisk. Der har været indtænkt en trappe, men nu er der ændret på forholdene (toilet flyttet til den tidl. stationsbygning), så behovet er vurderet mindre. Trafik fra P-pladsen og kommende iværksætterhus til stationsområdet kan lettes ved at etablere en trappe, så det vil kommunen etablere.

4 Toilettet er klart til medio april med midlertidige adgangsvej. Et positivt synspunkt var, at efter en kortere periode vil borgerne finde andre måder at parkere på og ændre adfærd. Forslag til, at parkeringsarealet i Dronningegården reguleres enten via parkeringsafgifter eller 1-2 timers parkering. Herved sikres et større flow som kan understøtte handlen i Møllergade. I dag parkerer en stor andel af ansatte hele dagen. Forslaget vil indgå i de politiske drøftelser af parkeringsstrategien. Kørsel i Møllergade Kan varetilkørsel i gågaderne udvides i forhold til nuværende regel, under byggeriet? Anbefaling om, at der tages kontakt til fragtvirksomheder om at fordele tilkørselen. Daglig observation viser, at det er meget klemt i tidsrummet Varetilkørsel/-levering ønskes som udgangspunkt fastholdt med de nuværende begrænsninger (angivet på tavlerne ved indkørsel til gågade) samme vilkår som for øvrige butikker i gågaderne. Svendborg Kommunen kontakter fragtvirksomheder og afklarer, om en mindre udvidelse af perioden for varekørsel kan afhjælpe problemet. Kan man sikre ensrettet kørsel i gågaden overholdes (evt. med korrekt skiltning)? Der mangler forbudsskilte i f.h. t. indkørsel i Møllergade. Ensretning bør genindføres. Svendborg Kommune vil gennemgå skiltningen og få den tilrettet. Kommunen vil henlede politiets opmærksomhed på håndhævelse af den ensrettede kørsel i gågaden. Kan taxa og Falck få særtilladelser til kørsel i gågaderne, så dårlige brugere kan blive kørt til døren f.eks. til optikker og læger? Der appelleres til kommunen om, at der udvises fleksibilitet. Det konkrete eksempel på behov for flexkørsel og handicapkørsel frem til de små virksomheder, der betjener en udsat kundegruppe, bør give anledning til at der udvises fleksibilitet fra myndighedens side. Der er mange hensyn: smalle gader, vareudstillinger, der optager plads, fodgængernes behov, som kræver kommunens opmærksomhed. I forhold til politiets retningslinjer ved udstedelse af dispensationer for kørselsrestriktioner, der er overdraget til kommunen efter færdselslovens 92 kan, kan der ikke gives en generel tilladelse til kørsel i gågaden i forbindelse med kørsel til optiker, læge m.m. Taxa(Falck) kan dog fra gang til gang få en dispensation til kørsel i gågaden i forbindelse med kørsel med dårligt gående inden for det tidsrum, hvor varekørsel også er tilladt. Svendborg Kommune vil sikre en smidig adminstration.

5 Midlertidig belysning Vil der blive etableret midlertidig belysning? Svendborg Kommune sikrer forsvarlig belysning i byggeperioden. Skiltning Skiltning for parkering trænger generelt til forbedring. Kommunen vil forbedre skiltning og informationen (f.eks. et indstik i Ugeavisen, folder, hjemmeside m.v.) om, hvor der kan parkeres. Cykelparkering og affald Der mangler cykelstativer i anlægsperioden. Der mangler affaldsstativer i Møllergade. Kommunen opstiller midlertidige cykelstativer i tilknytning til Torvet, formentlig på Ramsherred. Processen Kan arbejderne fremskyndes, intensiveres? Og kan der parkeres efter fyraften, fredag, når anlægsarbejderne er gået og lørdag, hvor de holder fri? Det er en meget komprimeret proces, tidsplanen er presset til det yderste, så det er ikke muligt af fremrykke yderligere. Kulturarrangementer Kontakt Hvor skal Kulinarisk o.l. være under arbejdet? Der arbejdes på en løsning måske på havnen som tidligere. Kim Jensen projektleder på anlægsarbejderne kan træffes på telefon Det overvejes, om han skal kunne træffes på byggepladsen inden for visse tidsrum. Jens Christian Møller opfordrede til at oprette en mailliste til brug for kommunens information om projektets fremdrift.

Onsdag den 24. juni 2015

Onsdag den 24. juni 2015 Den Grønne Tråd Onsdag den 24. juni 2015 Dagsorden Velkomst v. Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Hvor er vi nu? V. centerchef Kjeld Bussborg Johansen Torvet, Krøyers

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 Vesterbækvej 31, Sig 6800 Varde RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 OPSAMLING PÅ MØDET I VARDE BIO TIRSDAG DEN 04. SEPTEMBER 2018 Kære alle, der deltog i mødet i Varde Bio den 04. september. Marlene

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Parkering under Torvet

Parkering under Torvet Parkering under Torvet Velkommen til møde for naboer og butikker omkring Torvet og Rådhusgade Det gamle Rådhus 29. oktober 2014 Kl 16 18. Hvad har byrådet besluttet? Udviklingsstrategi 2024 og Udviklingsstrategi

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 30. oktober 2012 Mødedato: 23. oktober 2012 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Medlemmer af Uddannelsesrådet

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

År 2008, tirsdag den 5. maj, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Nordlyset

År 2008, tirsdag den 5. maj, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Nordlyset År 2008, tirsdag den 5. maj, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Der var følgende dagsorden: E/F Nordlyset 1. Valg af dirigent og referent. 2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

UNIVERSITETSHOSPITAL KØGE. Referat af følgegruppemøde. 15. november Tid: Mødested: Lykkebækvej 2, 4600 Køge

UNIVERSITETSHOSPITAL KØGE. Referat af følgegruppemøde. 15. november Tid: Mødested: Lykkebækvej 2, 4600 Køge Dato: 15. november 2016 Projektkontor Lykkebækvej 2 4600 Køge E-mail: trwc@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk UNIVERSITETSHOSPITAL KØGE Referat af følgegruppemøde 15. november 2016 Tid: 16.30-18.00

Læs mere

Teatersalen Farum kulturhus Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Teatersalen Farum kulturhus Stavnsholtvej 3, 3520 Farum Seniorbofællesskabet HJORTEFARMEN 28.4.2017 Referat fra fællesmøde nr. 31 Tirsdag, den 25.4 2017 kl. 15-18 Dagsorden: 0. Valg af Referent Arne blev valgt Teatersalen Farum kulturhus Stavnsholtvej 3, 3520

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

NOTAT. Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej Helsingør. Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering

NOTAT. Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej Helsingør. Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering NOTAT Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering Dato: 30. november 2016, kl. 16:00-18:15 Deltagere: Johannes Hecht-Nielsen,

Læs mere

Lokalisering af P-Anlæg

Lokalisering af P-Anlæg Agenda 21 Center Indre Nørrebro Blegdamsvej 4B, 2200 København N. 35 30 19 24 Debat@norrebro.nu - www.norrebro.nu Lokalisering af P-Anlæg Indre Nørrebro Lokale parkeringsanlæg i Københavns indre brokvarterer

Læs mere

Oversigt over interessenter, dialogform, kommentarer til projektet og resultat af dialogen er angivet i skema nedenfor.

Oversigt over interessenter, dialogform, kommentarer til projektet og resultat af dialogen er angivet i skema nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af Anlæg Bilag 6 Opsamling på høring og dialog Forvaltningen har i opstarts- og dispositionsforslagsfasen været i dialog med lokale

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Kære Andelshavere. Med venlig hilsen, Bestyrelsen i HS1. 9.september 2011 Rensning afudluftningen i badet og filter iemhætten

Kære Andelshavere. Med venlig hilsen, Bestyrelsen i HS1. 9.september 2011 Rensning afudluftningen i badet og filter iemhætten 15 oktober 2011 Fliserneigården enstatus Kære Andelshavere Velvidende om, at fliserne i gården fortsat er til gene for alle, indgår de imidlertid i en verserende sag med Hoffmann. Derfor kan vi endnu ikke

Læs mere

Generalforsamling Shopping Svendborg 12. april 2011 Formandens beretning for 2010

Generalforsamling Shopping Svendborg 12. april 2011 Formandens beretning for 2010 Generalforsamling Shopping Svendborg 12. april 2011 Formandens beretning for 2010 2010 var for Shopping Svendborg starten på en ny tid med det udvidede samarbejde med avisen og ansættelsen af Mogens Balle

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer.

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer. Opsamling på byrådets temamødedrøftelse af midtbyplanen for Horsens by Mandag den 23. februar 2009 Temamødet om midtbyplanen tog udgangspunkt i Gehl-arkitekternes byrumsrapport, som bl.a. indeholder seks

Læs mere

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen.

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Side 1 1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Figur 1 Det røde ramme angiver afgrænsningen af det område der er medtaget i denne sag. Tegnforklaring til kortet ovenfor: Rød streg: Afgrænsning af området.

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016 sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. Aftenens program 19.00 Velkomst v/ Borgmester Thomas Adelskov 19.15 Om områdefornyelse v/bjørk Trøst Bigum, sbs 19.30 soplæg

Læs mere

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Strategien skal løfte spørgsmålet om parkering fra enkeltprojekter til byudviklingen som helhed med særlig fokus på at understøtte handel, erhverv

Læs mere

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE 2019 INFORMATIONS- OG DIALOGMØDE DEN I VARDE BIO

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE 2019 INFORMATIONS- OG DIALOGMØDE DEN I VARDE BIO RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE 2019 INFORMATIONS- OG DIALOGMØDE DEN 04.09.2018 I VARDE BIO Følgende tanker og bekymringer blev vendt under workshoppen (9 grupper A,B,C,D,E,F,X,Y,Z) BEKYMRINGER: ØKONOMI

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016

Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016 Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016 Per Skovgaard (PS)bød velkommen og vi startede traditionen tro med at synge Det er i dag et vejr. Herefter til

Læs mere

Februar Debatoplæg - Trafik og Parkering i Ribe

Februar Debatoplæg - Trafik og Parkering i Ribe Februar 2018 Debatoplæg - Trafik og Parkering i Ribe 1 Drøftelse af trafik- og parkeringssituationen i Ribe Temamøde med interessenter i marts 2017 Primær udfordring vedr. parkering i Ribe For meget gennemkørende

Læs mere

Parkeringspolitik 2012

Parkeringspolitik 2012 September 2012 Bilag 2. Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune (tekst til særskilt dokument/pjece) Parkeringspolitik 2012 Indledning Parkeringspolitik som et aktivt middel i trafikplanlægningen Det er

Læs mere

FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE. Lokalplan H29. for et område ved Torpenvej i Humlebæk

FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE. Lokalplan H29. for et område ved Torpenvej i Humlebæk FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE Lokalplan H29 for et område ved Torpenvej i Humlebæk INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet og formål side 3 Baggrunden for lokalplanen Indholdet i lokalp lanen side

Læs mere

Tisvildelejeforeningen

Tisvildelejeforeningen Dagsorden Generalforsamling Tisvildelejeforeningen 22 juni kl. 10.00 Tisvildeleje 1. Valg af dirigent og referent. Tisvildelejeforeningen 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR Handicapkørsel i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR 2015 Handicapkørsel i Sydtrafik (5. udgave) 05 Velkommen 06 Bestilling sådan gør du! Ture i bil/liftbus Lange rejser og landsdækkende rejser Oplysninger

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Referat. Roskilde Nord Boligselskab 2606-2/0001 Tømmergården, Jyllinge Nybyggeri af AlmenBolig+ familieboliger. Følgegruppemøde nr.

Referat. Roskilde Nord Boligselskab 2606-2/0001 Tømmergården, Jyllinge Nybyggeri af AlmenBolig+ familieboliger. Følgegruppemøde nr. #JobInfo Criteria=KABside1# Følgegruppemøde nr. 4 Dato: Tirsdag d., kl. 11.00 Sted: Baunehøjparken 32 A, Jyllinge KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 kab@kab-bolig.dk www.kab-bolig.dk

Læs mere

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:45 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 180. Orientering om at skitseprojekt for Værnedamsvej sendes

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling...

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling... NOTAT Projekt: Udvidelse af Roskilde Havn København, den 7.12.2012 Emne: Notat nr.: 1 Trafikanalyse Projekt nr.: 6668-001 Dir. tlf.: +45 2540 0214 Reference: nid@moe.dk Rev.: Fordeling: Navn Initialer

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31

Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31 Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31 Referat af ordinært afdelingsmøde i 21. oktober 2015 afdeling 17-03 Kirstinelund torsdag den 24. september 2015 kl. 18.30 i Glassalen på Baltorpskolen Til

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan.

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan. Indsigelse 1 Fra: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Sendt: 20. september 2017 12:29 Til: Peter Serup Cc: Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 10-1-112 Vedhæftede filer:

Læs mere

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17. Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Velkommen til møde for naboer i Rådhusgade Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.30 Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Program Velkomst Hvad har

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer. 1 of 12 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2012 Aarhus Kommune P P Indhold Indledning 2 Overordnede mål 4 Strategier Parkeringskrav ved nybyggeri 5 Offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen 7 Særlige parkeringsordninger 10 Parkeringsafgifter

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

ETAPEPLAN. FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE december 2013 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER

ETAPEPLAN. FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE december 2013 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER 1-2 - 3 ETAPEPLAN FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE december 2013 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER 2013 1 2 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 30. april 2014 Referat af ordinær generalforsamling 2. april 2014 Der var til generalforsamlingen fremmødt 17 medlemmer samt 6 fra bestyrelsen. Følgende dagsorden var udsendt: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Parkering i Den Hvide Kødby

Parkering i Den Hvide Kødby KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 5 Parkering i Den Hvide Kødby Der er i alt 635 p-pladser på terræn i Den Hvide Kødby fordelt med: 107 pladser på offentlig

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE ETAPEPLAN.

FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE ETAPEPLAN. ETAPEPLAN FOR REALISERING AF PROJEKTER I FREDERIKSBERG BYMIDTE december 2013 1-2 - 3 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER 2013 1 2 FREDERIKSBERG BYMIDTE : OVERORDNET ETAPEPLAN, OKTOBER

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Kære beboere på og omkring Aarhus Ø På din vej til og fra Aarhus Ø, når du kigger ud af vinduerne fra din lejlighed og når du færdes i området, kan du se, at vi arbejder

Læs mere

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1.

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Miljø og Teknik og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag Kl. 14:00 Mødelokale 1, Svendborgvej 135, V. Skerninge Deltagere: Flemming Madsen, Jesper Kiel,

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Kålmarken. Mødedato

Referat af bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Kålmarken. Mødedato Deltagere: Anders Andersen (formand) Dorte Rievers Bindslev (næstformand) Henriette Dam Hjelmsø (bestyrelsesmedlem) Niels Essemann (bestyrelsesmedlem) Per Plougmand Bærtelsen (kasserer) Til stede: Jens

Læs mere

NOTAT: Baggrundsnotat om torsdagstræf 2018

NOTAT: Baggrundsnotat om torsdagstræf 2018 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 274338 Brevid. 2984688 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Baggrundsnotat om torsdagstræf 2018 14. november 2018 Notatet beskriver: 1. Hvilke tiltag

Læs mere

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 Dato: Den 12. marts 2018 Tid: 19:00-21:00 Sted: Teknik-

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov 1 Dato 8.marts 3. marts 2010 Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov Mødet fandt sted på Bov Kro. Fremmødte beboere: 22 beboere Endvidere deltog fra administrationen Jens Chr.

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde mandag d. 5. Marts 2018 kl. 17:30. 1) Velkomst og indledning ved formanden. 2) Godkende referat fra sidste møde

Dagsorden bestyrelsesmøde mandag d. 5. Marts 2018 kl. 17:30. 1) Velkomst og indledning ved formanden. 2) Godkende referat fra sidste møde Dagsorden bestyrelsesmøde mandag d. 5. Marts 2018 kl. 17:30 1) Velkomst og indledning ved formanden 2) Godkende referat fra sidste møde 3) Fastlæggelse af næstemøde 4) Aktuel status for regnskab og budget

Læs mere

Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering

Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering 1. udgave af 25. august 2008. Denne handlingsplan er udarbejdet for: G/F Kalvebod v/jørgen Dahm G/F Nyvang v/per Frederiksen G/F Fælledbo* v/finn Jensen Amagerkollegiet

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik

Handicapkørsel. i Sydtrafik Handicapkørsel i Sydtrafik Gældende fra marts 2010 05 Velkommen til Handicapkørsel i Sydtrafik 06 Bestilling sådan gør du! Bestillingsfrist Oplysninger til Sydtrafik Jul og nytår Flere i én vogn Kirke,

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Herning Kommune Torvet i 7400 Herning. Att.: Helene Kærsgaard.

Herning Kommune Torvet i 7400 Herning. Att.: Helene Kærsgaard. 2020 Det evt, Midt- og Vestjyllands Politi Journalnr.: 41 00-501 60-0031 7-12 Færdsel Trafiksektionen Dato: 10. maj 2012 Nørreport 1, 7500 Holstebro SagsbehandIer 06195 Tlf. 96141448 - Fax 96101489 Herning

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Side 1/6 Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 10 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere