Konsekvensbeskrivelse Licitationsmodellen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konsekvensbeskrivelse Licitationsmodellen"

Transkript

1 NOTAT Konsekvensbeskrivelse Licitationsmodellen Hvordan påvirkes medlemmerne af licitationsmodellens indførelse i affaldsenergisektoren? Dette notat omfatter en analyse af Licitationsmodellens konsekvenser, udarbejdet af sekretariatet i Dansk Affaldsforening i samarbejde med foreningens nedsatte Taskforce Energi gruppe. Baggrund I dette notat beskrives konsekvenserne af ændringer i reguleringen af affaldsenergisektoren for forskellige typer af medlemmer af Dansk Affaldsforening Side 1 af 11 J.nr Dansk Affaldsforening Vodroffsvej 59, Frederiksberg C Tlf.: danskaffaldsforening.dk Konsekvenser af ændret regulering beskrives ud fra de hovedformer, som fremgår af notatet om henholdsvis Benchmarking & indtægtsrammeregulering og i forhold til Licitationsmodellen. Derfor er der et notat for hver ny reguleringsform. Bemærk at det er muligt at den fremtidige regulering af affaldsenergisektoren både omfatter krav om benchmarking & indtægtsrammeregulering og samtidig krav om kommunalt udbud af forbrændingsegnet affald samt selskabsgørelse af affaldsenergianlæggene. I nærværende notat er det et hensyn at nedbringe kompleksiteten i mulige konsekvenser af ny regulering, ved at beskrive de nye regulatoriske tiltag adskilt. Men som sagt, det er muligt af konsekvenserne bør forstås og beskrives i én sammenhæng. Sekretariatet har valgt at beskrive konsekvenserne i forhold til følgende 5 områder. Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen Notatet afsluttes med nogle kommunalpolitiske perspektiver ved den ændrede reguleringsform.

2 6 typer af medlemsvirksomheder i analysen Fælleskommunalt selskab (I/S) uden fjernvarmedistribution, men med andre affaldsopgaver (fx eksempeltyper: AffaldPlus / Karanoveren / ARC) Fælleskommunalt selskab med fjernvarmedistribution (fx Vestforbrænding/Norfors) Fælleskommunalt selskab uden andre affaldsopgaver (fx Energnist) Kommunalt ejet selskab som del af forvaltning (Affaldvarme Aarhus, Bofa) Kommunalt aktieselskab (Svendborg, Forsyningen - Frederikshavn) En kommune/forsyningsvirksomhed uden ejerskab til affaldsenergianlæg. Side 2 af Fælleskommunalt selskab (uden fjernvarmedistribution) Med kommuners pligt til at sende deres forbrændingsegnede affald i udbud (licitation), uanset at samme kommuner i dag har ejerskab til eget affaldsenergianlæg, vil der samtidig følge et krav om, at de kommunale affaldsenergianlæg skifter juridisk status til et aktieselskab. Det følger samtidig, at kommuner, hvis affaldsenergianlæg i dag er finansieret med kommunale lånegarantier og lån optaget i Kommunekredit, vil skulle foretage en refinansiering, såfremt disse kommunale anlæg overgår til aktieselskab. Ved et skifte til et aktieselskab, kan kommunen muligvis stille garanti for den del af gælden, der er optaget i Kommunekredit. Dette vil dog afhænge af en yderligere vurdering, herunder af om aktieselskabet som helhed er kommerciel virksomhed. Der vil med meget stor sandsynlighed blive stillet krav om, at kommuner, der yder lånegaranti til affaldsenergianlæg, der opererer på markedet, samtidig skal opkræve garantiprovision, der modsvarer almindelig kommerciel finansiering af affaldsenergianlægget. Kravet om aktieselskabsgørelse kan også løftes ved at overdrage produktionsanlægget til anden virksomhed. Det kan f.eks. være til den fjernvarmevirksomhed, som aftager affaldsvarmen. Modtager kommunen vederlag i forbindelse med overdragelsen, skal reglerne om modregning iagttages.

3 Kommunerne får pligt til at sende forbrændingsegnet affald i udbud (licitation), uanset at samme kommuner i dag har ejerskab til eget affaldsenergianlæg.det begrænser kommuners mulighed for selv at varetage opgave (bortskaffelse og energiudnyttelse af indsamlet, forbrændingsegnet affald) ved etablering og drift af egne affaldsenergianlæg. Side 3 af 11 Det må forventes, at udbud af forbrændingsegnet affald tilrettelægges på et sådan måde, at markedet åbnes gradvis. Dvs. man kan forestille sig, at der lovgivningsmæssigt stilles krav om, at en andel af den årligt indsamlede mængde forbrændingsegnet affald skal udbydes. Hvis man fx forpligter en kommune til årligt at udbyde 20% af det kommunalt indsamlede affald, vil 100% af affaldet således efter 5 år være blevet konkurrenceudsat. Det betyder også, at kommunerne således i en overgangsperiode på op til 4-5 år vil have mulighed fortsat at kunne anvise deres kommunale affald til eget affaldsenergianlæg. Denne overgangsordning giver også visse affaldsenergianlæg, der måtte være økonomisk presset, mulighed for at opnå en vis konsolidering via ekstraordinære afskrivninger/forhøjede takster med henblik på udfase ældre anlæg og/eller styrke sin konkurrencemæssige position i forhold senere udbud af affald. Set fra affaldsenergianlæggene synspunkt, bør tilrettelæggelsen af licitationen (udbuddene) ske på en sådan måde, at det ikke fører til en for alle helt uforudsigelig aftaleindgåelse, hvor anlæggene får problemer med at opretholde deres energiforsyningsforpligtigelser. Der skal tages aktivt stilling til, om markedet for kommunalt affald alene er et dansk marked. Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen Licitationsmodellen bygger på forudsætningen om, at når affaldsenergianlæggene konkurrerer om affaldet, vil de samtidig have mulighed for at opbygge overskud. Overskudsmuligheden giver ejere / anlæg incitament til kun lige akkurat at anvende de ressourcer (kapital, arbejdskraft, forbrugsstoffer m.m.), der er nødvendige for at imødekomme indgåede aftaler (sikre den korrekte miljø- og energimæssige behandling af affaldet). Et helt centralt element i anlæggenes konkurrencevilkår er deres rammevilkår for afsætning af energi (el, varme, proces-/køleenergi). Dette kan være afspejlet i omkostningsfordelingen mellem, hvor meget affaldskunderne skal betale, og hvor meget affaldsvarmekunderne skal betale. Det anses for sandsynligt, at der med en politisk beslutning om licitationsmodellen vil skulle træffes beslutning om, hvordan affaldsenergianlæggene skal beregne deres nødvendige omkostninger, herunder hvordan især indregning af forrentning af investeret kapital / garantiprovision indgår i varmeproduktionsprisen.

4 Det må anses for sandsynligt, at de nye principper vil nødvendiggøre nye forhandlinger om kontrakterne mellem affaldsenergianlæggene og deres aftagere af affaldsvarmen. Set fra affaldsenergianlæggene må forhandlingerne imellem parterne om at indgå privatretlige aftaler om at dele risici og overskudsmuligheder ske med et minimum af overordnet regulering. Side 4 af 11 Det betyder også, at der lokalt bør være mulighed for, at parterne selv aftaler, hvordan (affalds)varmeforbrugerne bedst er beskyttet, hvorfor man også lokalt har mulighed for at fravige de hidtidige principper, når anlæggene dog samlet set holder sig inden for de maksimale priser (Prisloftet). I licitationsscenariet må det sikres, at affaldsenergianlæggene fremadrettet får tilstrækkelig mulighed for at sikre sig deres affaldsgrundlag, såfremt virksomheden skal have mulighed for og forpligte sig til ny, langsigtet kapacitetsudbygning. Her må reguleringen ikke stille danske anlæg ringere, sammenlignet med de ofte langvarige koncessionsrettigheder, som der ses aftalt omkring i mange andre europæiske lande. I modsat fald vil danske affaldsenergianlæg stå i en ringere konkurrencesituation, fordi sikringen af en base-load er en helt central forudsætning for overhovedet at opnå tilstrækkeligt attraktive finansieringsvilkår ved etablering af ny kapacitet, som forudsættes afskrevet over rigtig mange år. Licitationsmodellen vil nødvendiggøre en ny administrativ praksis omkring den løbende driftsstyring og aktive deltagelse i markedet. Kommuners (fælleskommunale) udbudsrunder af forbrændingsegnet affald vil kunne blive tilrettelagt på flere forskellige måde, afhængig af om der udelukkende er tale om dagrenovationslignende affald og/eller storskrald, hvor sidstnævnte rummer mulighed for at affaldet lagermæssigt sæsonforskydes. Om det er affaldsenergianlæggene og/eller affaldsleverandører/affaldsindsamlere, der påtager sig den fulde logistiske driftsstyring af affaldsflowet fra affaldskunderne (husholdningskunde / kommunal genbrugsplads o. lign.) kan formentlig ikke afgøres for alle. Det anses dog for sandsynligt, at affaldsenergianlæggene vil få større forpligtigelser til at sikre det korrekte affaldsflow til anlægget afhængig af sæson, midlertidige nedlukninger af ovne, etc. I takt med affaldsenergianlæggenes overgang til markedet, vil anlæggene bliver skattepligtige. Det betyder, at anlæggene får nye ledelses- og admi-

5 nistrative opgaver omkring virksomhedernes skattemæssige dispositioner, herunder spørgsmål om udlodning af overskud, ekstraordinære afskrivninger m.m. I den udstrækning at der parallelt til licitationsmodellen samtidig træffes beslutning om, at affaldsenergianlæggenes varme omfattes af benchmarking og indtægtsrammeregulering, må der forventes yderligere ledelsesmæssigt og administrativt ressourceforbrug hertil, jævnfør beskrivelsen af dette i konsekvensvurderingerne af benchmarking & indtægtsrammekrav. Side 5 af Fælleskommunalt selskab med fjernvarmedistribution Fælleskommunale affaldsenergianlæg, der råder over egne fjernvarmetransmissions-/distributionsfaciliteter, må påregne, at deres affaldsenergianlæg (produktionsanlæg) skal udskilles i et selvstændigt aktieselskab. På det foreliggende grundlag må det antages, at kommunerne vil have mulighed for både at udskille produktionsanlægget for sig eller sammen med fjernvarmedistributionen, men i begge tilfælde adskilt fra øvrige kommunale aktiviteter på affaldsområdet. I tilfælde af udskillelse sammen med fjernvarmedistribution vil den kommercielle affaldsaktivitet regnskabsmæssigt skulle adskilles fra monopolaktiviteten. Vælger kommunen alene at udskille produktionsanlægget, kan transmission/distributionen af affaldsvarmen fastholdes som del af en kommunal eller fælleskommunal (I/S) virksomhed. Kravet om aktieselskabsgørelse af affaldsenergianlæggets produktionsvirksomhed må formentlig i nogle virksomheder føre til etablering af en ny samlet åbningsbalance for henholdsvis produktionsvirksomheden såvel som transmissions-/distributionsvirksomheden. Der ses ikke at være afgørende forskelle til fælleskommunale selskaber uden fjernvarmedistribution. Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen Der ses ikke at være afgørende forskelle til fælleskommunale selskaber uden fjernvarmedistribution. Dog kan det ikke udelukkes, at selskabsmæssige ændringer i ejerforholdene godt kan forøge de samlede omkostninger til planlægning og samlet driftsstyring, herunder behov for ekstra ledelse og administration. Ved en selskabsmæssig opdeling kan virksomhed muligvis miste visse synergifordele. Dette kan forøge de samlede affaldsvarmeomkostninger.

6 Der ses ikke at være afgørende forskelle til fælleskommunale selskaber uden fjernvarmedistribution. Dog kan det ikke udelukkes, at der ved etablering af ny kapacitet (både som produktionskapacitet såvel som øget kapacitet til transmission og distribution, igen vil kunne opstå spørgsmål om sikkerheden for forrentning af de langsigtede investeringer, den overordnede driftsstyring m.m. Det kan foranledige mere komplicerede / multifacetterede aftalegrundlag mellem produktionsselskab og transmissions-/distributionsselskab. Side 6 af 11 Der ses ikke at være afgørende forskelle til fælleskommunale selskaber uden fjernvarmedistribution. Som nævnt ovenfor kan det ikke udelukkes, at selskabsmæssige ændringer i ejerforholdet kan godt medvirke til at forøge de samlede omkostninger til planlægning og driftsstyring, herunder behov for ekstra ledelse og administration. Ved en selskabsmæssig opdeling kan en virksomhed muligvis miste visse synergi-fordele. Det kan derfor give anledning til ekstra bureaukrati. 3. Fælleskommunalt ejet selskab uden andre affaldsopgaver (Energnist) Konsekvenserne for det fælles kommunale affaldsenergianlæg er meget lig andre fælleskommunale selskaber, se beskrivelse i afsnit ovenfor. Dog bør det bemærkes, at et fælleskommunalt selskab, der i dag alene udfører affaldsenergivirksomhed uden andre affalds- og energirelaterede opgaver, formentlig lettere vil kunne aftale ejerskab, ejeraftale/ vedtægter, åbningsbalance samt refinansiering med mere, sammenlignet med affaldsvirksomheder, der først skal tage stilling til selve udskillelse af affaldsenergivirksomheder fra andre affalds- og energirelaterede opgaver. I de tilfælde, hvor selskabet ikke vil håndtere ejerkommunernes affald, kan kommunerne muligvis få et øget incitatment til at forlade fællesskabet. Dette gælder særligt kommuner uden interesser i at aftage fjernvarmen.der kan ad denne vej opstå et øget pres på, at fjernvarmesiden på sigt vil kunne stå som ejere af affaldsenergianlægget.

7 Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen Side 7 af Kommunalt ejet selskab som del af forvaltning (Affaldvarme Aarhus, Bofa) Dog vil et kommunalt ejet affaldsenergianlæg, som i dag drives som del af en kommunal forvaltning, blive stillet anderledes en andre energianlæg (fx andre produktionsanlæg på andre brændsler), som kommunen har valgt at drive i regi af den kommunale forvaltning. Implikationen af, at affaldsenergianlæg (både som produktion og transmission/distribution) bliver ledelsesmæssigt såvel som administrativt håndteret forskelligt fra andre kommunale energianlæg, er vanskelig at bedømme. Dog er det ikke usandsynligt, at den kommunale forvaltning mister nogle synergi-fordele ved, at de i dag samlet kan planlægge og driftsstyre produktion og distribution af fjernvarmen indenfor samme organisatoriske enhed. Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen

8 Dog vil tabet af mulige synergifordele se beskrivelse ovenfor formentlig også betyde ekstra ledelsesmæssigt og administrativt ressourceforbrug. Side 8 af Kommunalt ejet affaldsenergianlæg, organiseret i et aktieselskab (Svendborg, Forsyningen/Frederikshavn) Eftersom der allerede er sket en aktieselskabsgørelse i dette tilfælde, vil de kommunale ejere derfor ikke blive pålagt denne opgave. Det er uklart om licitation af forbrændingsegnet affald vil føre til, at det kommunale aktieselskab skal gennemgå en ny samlet refinansiering, hvor eventuelle kommunale lånegarantier og krav om garantiprovision aktualiseres. De kommunale ejere af det aktieselskabsgjorte affaldsenergianlæg vil skulle udbyde deres kommunale affald i takt med den markedsåbning, som vil blive krævet i reguleringen. Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen I den udstrækning, der skal ske en refinansiering, herunder kommunalt krav om garantiprovision, vil dette selvsagt kunne forøge såvel affaldsforbrændingstaksten som affaldsvarmeprisen.

9 Dog vil allerede eksisterende aktieselskabsgjorte kommunale affaldsenergianlæg allerede have foretaget en organisatorisk tilpasning, ledelsesmæssigt såvel som administrativt, hvorfor sådanne anlæg allerede vil have afholdt en række initiale omkostninger. Side 9 af En kommune/forsyningsvirksomhed uden ejerskab til affaldsenergianlæg. En kommune, der ikke i dag har ejerskab eller ejerandel i et kommunalt eller fælleskommunalt affaldsenergianlæg, vil ikke direkte blive påvirket af krav om andre kommunale anlægs aktieselskabsgørelse og refinansiering. Disse kommuner er i vidt omfang allerede vant til at udlicitere opgaver og håndtere udbud. Ligesom de heller ikke tidligere har valgt at have muligheden for at behandle opgaven in-house. Kommuner, der i dag udbyder der forbrændingsegnet affald, vil fortsat skulle udbyde deres forbrændingsegnede affald. Kommuner vil eventuelt kunne indgå i nye fælleskommunale samarbejder om at udbyde deres givne mængder sammen, og på den måde måske opnå bedre priser og leveringsvilkår. Hvorvidt kommuner uden eget ejerskab til affaldsenergianlæg stilles dårligere eller bedre i en generel licitationsmodel afhænger i høj grad af udviklingen i mængder og kapacitetsmarkedet, både nationalt såvel som på europæisk plan. Det er vigtigt at understrege, at mængder og kapacitetsmarkedet i høj grad er bestemt af de nationale rammevilkår, herunder udviklingen i energipriser, afgifter & tilskud, CO2-kvoteregulering m.m. Kommuner uden egen affaldsenergikapacitet vil derfor næppe opnå større sikkerhed for, at der kan findes dansk behandlingskapacitet til deres udbudte mængder af forbrændingsegnet affald. Omvendt vil det forhold, at alle kommuner blive udbudspligtige for deres kommunale, forbrændingsegnede affald, måske muliggøre nye tværkommunale samarbejder om selve udbuddet. Det kan muligvis give bedre udbudsvilkår og nedsætte de samlede transaktionsomkostninger.

10 Effektivisering via fastsættelse af forbrændingstaksten vs. affaldsvarmeprisen Det er vurderingen at der for tiden er en begyndende mæthed i det europæiske kapacitetsmarked, som afspejler sig i tendentielle stigende priser, især på Day-Trading (spotpris) markedet. Side 10 af 11 Det betyder også, at danske affaldsenergianlæg har opnået stigende priser for behandling af importeret affald, især fra England (UK). Licitationsmodellen vil derfor ikke nødvendigvis føre til generelt lavere behandlingstakster på det danske affaldsmarkedet. Om incitamentet til effektivisering af affaldsenergianlæggene derfor vil spejle sig i generelt lavere danske behandlingspriser, anses for tvivlsomt. I takt med en åbning af markedet for forbrændingsegnet affald samt forventningen om, at danske affaldsenergianlæg fremadrettet vil være mere tilbageholdende med etablering af ny kapacitet, vil kommuner uanset om man i dag er medejere eller ikke har ejerskab til kapacitet stå i en vanskeligere forhandlingsposition i markedet. Kommuner, der i dag udbyder deres forbrændingsegnet affald, vil formentlig ikke opleve et øget ledelsesmæssigt og administrativt ressourceforbrug. Men set i lyset af et begyndende mættet kapacitetsmarked og øget affaldshandel på tværs af de europæiske grænser, vil alle kommuner fremadrettet formentlig stå overfor stigende udfordringer, herunder evt. beslutning om at dele af det kommunale affald (fx storskrald) skal udbydes / vil blive udbudt på et bredere europæiske marked. Kommunalpolitiske perspektiver i licitationsmodellen Politisk beslutning om at kommuner skal udbyde det kommunalt indsamlede forbrændingsegnede affald i licitation, vil betyde en ny grænsedragning mellem, hvilke opgaver kommuner har ret og pligt til udføre blandt andet in-house, og hvilke opgaver, kommunen alene kan søge foranstaltet af andre aktører (markedet). Kommunen kan således ikke længere selv vælge at udføre alle pålagte affaldsopgaver i samme organisatoriske enhed (forvaltning / fælleskommunalt selskab / aktieselskab). Tabet af synergi-effekter, når opgaver splittes op i flere organisatoriske enheder, må alt andet lige forøge kommunernes samlede ressourceforbrug ved løsning af opgaverne.

11 Kommunernes interesse i fortsat at eje affaldsenergianlæg, uanset at kommunerne skal udbyde deres kommunale affald, kan fortsat være meget høj, eftersom affaldsenergivirksomheden fortsat forventes at kunne sikre levering af billig og stabil, lokal energi, ligesom virksomheden fortsat vil kunne tilbyde sine lokale erhvervsvirksomheder behandling af deres erhvervsaffald. Side 11 af 11

Konsekvensbeskrivelse Benchmarking-model

Konsekvensbeskrivelse Benchmarking-model NOTAT Konsekvensbeskrivelse Benchmarking-model Hvordan påvirkes medlemmer af Benchmarking & indtægtsrammeregulering i affaldsenergisektoren? Dette notat omfatter en analyse af Benchmarkingmodellens konsekvenser,

Læs mere

Kontornotits. Emne: Notat om effektivisering af affaldsenergisektoren

Kontornotits. Emne: Notat om effektivisering af affaldsenergisektoren Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Renovation, Administration Emne: Notat om effektivisering af affaldsenergisektoren Dato 4. april 2016 Sagsbehandler Anita Hallgreen Direkte telefon 79 79 14

Læs mere

Det antages at der ligeledes forudsættes selskabsmæssig udskillelse af produktion og distribution af fjernvarme (affaldsvarme).

Det antages at der ligeledes forudsættes selskabsmæssig udskillelse af produktion og distribution af fjernvarme (affaldsvarme). NOTAT Licitationsmodellen Dette notat er et forsøg på at beskrive, hvordan centraladministrationen forestiller sig en Licitationsmodel. Derfor er teksten udformet så tekstnært som muligt på de beskrivelser

Læs mere

Benchmarking af (affald)varmeforsyningen

Benchmarking af (affald)varmeforsyningen NOTAT Benchmarking af (affald)varmeforsyningen Dette notat er et forsøg på at beskrive, hvordan centraladministrationen forestiller sig en benchmarkmodel. Derfor er teksten udformet så tekstnært som muligt

Læs mere

Rammevilkår for licitationsmodel

Rammevilkår for licitationsmodel NOTAT Rammevilkår for licitationsmodel -affald til energiudnyttelse i et marked 09.09.2016 Side 1 af 7 J.nr. 4.1.29 Baggund Dette notat beskriver en model og 7 rammevilkår, der er nødvendige for at kommunalt

Læs mere

Effektivisering af affaldsenergisektoren

Effektivisering af affaldsenergisektoren NOTAT Effektivisering af affaldsenergisektoren Dansk Affaldsforening bemærkninger til rapport afgivet af arbejdsgruppen til effektivisering af affaldsforbrændingssektoren september 2016 Indledende bemærkninger

Læs mere

Bilag 8. Notat vedr. liberalisering af affaldsenergisektoren

Bilag 8. Notat vedr. liberalisering af affaldsenergisektoren Bilag 8 Dato 19. oktober 2018 sagsnr. 14120002 reference /pn Notat vedr. liberalisering af affaldsenergisektoren I nærværende notat er skitseret mulige konsekvenser af en liberalisering af affaldsenergisektoren.

Læs mere

Større centrale affaldssorteringanlæg

Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale sorteringsanlæg - De juridiske udfordringer Juridiske Specialistadvokat udfordringer (L) cob Brandt Projektets metode og indhold Videnprojektet beskriver

Læs mere

Større centrale affaldssorteringanlæg

Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale sorteringsanlæg - De juridiske udfordringer Juridiske Specialistadvokat udfordringer (L) Jacob Brandt Projektets metode og indhold Videnprojektet beskriver

Læs mere

Notat. KARA/Noveren I/S Bestyrelsen. Modernisering af affaldsforbrændingssektoren. 1. Baggrund

Notat. KARA/Noveren I/S Bestyrelsen. Modernisering af affaldsforbrændingssektoren. 1. Baggrund KARA/Noveren I/S Bestyrelsen København 15. november 2013 Johan Weihe Partner T +45 72 27 34 53 jhw@bechbruun.com Sagsnr. 005168-0075 jhw/jhw/sap Notat Modernisering af affaldsforbrændingssektoren 1. Baggrund

Læs mere

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170633 Bilag 2 INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING ORGANISERINGSMODELLER IFT.

Læs mere

DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET. Kim Behnke, vicedirektør

DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET. Kim Behnke, vicedirektør DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET Kim Behnke, vicedirektør DANSK FJERNVARME OG AFFALDSSEKTOREN Varme fra affaldsforbrændingsanlæg er meget velkommen. Non-profit og prisloft er en nødvendig regulering,

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet I/S 18. september 2009 Vandsektorlovens konsekvenser for Lynettefællesskabet 1. Baggrund Et bredt politisk flertal i Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist. Teknisk høring i Kolding Kommune

Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist. Teknisk høring i Kolding Kommune Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist Teknisk høring i Kolding Kommune Resume I Energnist-oplandet produceres ca. 456.000 ton forbrændingsegnet affald pr. år og forsyningssikkerheden sikres

Læs mere

Forsyningsstrategi Affaldsdage 2016

Forsyningsstrategi Affaldsdage 2016 Vejle Fjord 11. november Forsyningsstrategi Affaldsdage 2016 Forsyningsstrategi konkurrenceudsættelse af: 1. Genanvendelig affald 2. Affaldsenergisektoren Beslutninger bør tages på et oplyst grundlag

Læs mere

Liberalisering af affaldssektoren

Liberalisering af affaldssektoren Liberalisering af affaldssektoren Aarhus, den 3. november 2016 2 Baggrund om liberalisering af affaldssektoren Arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren, En effektiv affaldssektor, 2004: Det anbefales,

Læs mere

Notat til Aalborg Byråd. vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane

Notat til Aalborg Byråd. vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane Haugaard Nielsen Advokatpartnerselskab Rasmus Haugaard Advokat (H), Ph.d. Notat til Aalborg Byråd vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane 1. Indledning I forbindelse med den forestående selskabsdannelse

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE Bilag til pkt. 3 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151664 17. maj 2011 NOTAT OM SELSKABSDANNELSE RAMMERNE FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL

Læs mere

Tak for det udsendte regeringsudspil om den nye affaldssektor, som Reno Djurs I/S hermed ønsker at knytte nogle bemærkninger til.

Tak for det udsendte regeringsudspil om den nye affaldssektor, som Reno Djurs I/S hermed ønsker at knytte nogle bemærkninger til. Miljøstyrelsen Jord & Affald Strandgade 29 1401 København K!"#$%&$$$$ '(#$%&$$)) ***" " + " )",--$ Tak for det udsendte regeringsudspil om den nye affaldssektor, som Reno Djurs I/S hermed ønsker at knytte

Læs mere

Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter

Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter Organisering Centrale politiske beslutningsprocesser Model 1 Rent kommunalt regi Model 2 Fond, med kommunale midler

Læs mere

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser. www.energiogmiljo.dk

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser. www.energiogmiljo.dk Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser 1 Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren Det vil jeg tale om Hvad er en fusion? Juridiske rammer og overvejelser ved

Læs mere

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST af 29 06 12 EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN STRUKTUR, MODREGNING I BLOKTILSKUD, BESTYRELSENS FOR- HOLD OG

Læs mere

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 340 Offentligt 7. oktober 2010 hjo/j.nr. 02.01.0011-12 Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Der har længe været

Læs mere

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 152631 12. september 2011 RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Baggrund: Vandsektorloven,

Læs mere

Økonomiforvaltningen har derfor revurderet satserne for HOFOR s distributionsselskaber og vil meddele HOFOR følgende fremtidige satser:

Økonomiforvaltningen har derfor revurderet satserne for HOFOR s distributionsselskaber og vil meddele HOFOR følgende fremtidige satser: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Nye garantiprovisionssatser for HOFOR Borgerrepræsentationen vedtog den 25. august 2011 (BR 2011-60665) indførslen af betaling af garantiprovision

Læs mere

Valg til bestyrelsen i DAF

Valg til bestyrelsen i DAF NOTAT Valg til bestyrelsen i DAF Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse skal sikre, at: Medlemmerne vælger i alt 11 personer fra deres styrende organer (fx bestyrelser, byråd) til at indgå i foreningens

Læs mere

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune Side 1 Version af 9. oktober 2013 med opdaterede beløb GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Forvaltningen indstiller, At [X], der pt.

Læs mere

Notat om samarbejdet med Fors om den grønne omstilling

Notat om samarbejdet med Fors om den grønne omstilling Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 318066 Brevid. 3144643 Ref. NPN Dir. tlf. 4631 3619 nielspetern@roskilde.dk Notat om samarbejdet med Fors om den grønne omstilling 8. maj

Læs mere

Høringsnotat: Rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om organisering af affaldsforbrændingsområdet

Høringsnotat: Rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om organisering af affaldsforbrændingsområdet Notat Jord & Affald J.nr. MST-7779-00102 Ref. RH; CFM; JEBLS D. 7. juni 2011 Høringsnotat: Rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om organisering af affaldsforbrændingsområdet Rapporten har været

Læs mere

Agenda. PwC Advokatfirmaet Energi og Miljø. March

Agenda. PwC Advokatfirmaet Energi og Miljø. March AVV Agenda 1. Anbefaling 2. Regeringens forsyningsstrategi 3. Om AVV 4. AVV selskabsgøres 5. AVV sælges 6. AVV i produktionsfællesskab med Hjørring Varmeforsyning 2 1. Anbefaling 3 Anbefaling Anbefaling

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 1 Offentligt Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Den 13. marts

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Den Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syd I/S s aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

På mødet mellem kommunaldirektørerne i ARCs ejerkommuner den 10. juni 2015 drøftedes mulighederne for at bedre ARCs økonomi.

På mødet mellem kommunaldirektørerne i ARCs ejerkommuner den 10. juni 2015 drøftedes mulighederne for at bedre ARCs økonomi. Notat 25-06-2015 Side 1 af 6 Beskrivelse af 4 scenarier På mødet mellem kommunaldirektørerne i ARCs ejerkommuner den 10. juni 2015 drøftedes mulighederne for at bedre ARCs økonomi. Der var blandt deltagerne

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 TEMADAG OM NY LOVGIVNING ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 12. januar 2017 ENERGIPOLITISKE HASTESAGER 2016-17 Lovgivning om regulering af fjernvarmesektoren

Læs mere

Selskabsgørelse af forbrændingssektoren Overvejelser om kommende regulering. www.energiogmiljo.dk

Selskabsgørelse af forbrændingssektoren Overvejelser om kommende regulering. www.energiogmiljo.dk Selskabsgørelse af forbrændingssektoren Overvejelser om kommende regulering 1 Det vil jeg tale om Organisation Åbningsbalance Skatteforhold Finansiering Stranded costs Varmepris Medarbejdere Ledelse Samarbejde

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regler for garantiprovision for kommunale garantistillelser Økonomiudvalget/Byrådet Dato: 28. november 2012 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 Økonomiafdelingen

Læs mere

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Vandselskab as 1994 Styringsgrundlaget i 1994 og indtil nu Erfaringer

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016

ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016 ERFA HALM OG TRÆFLIS ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 10. november 2016 DANSK FJERNVARME-FAKTA 50 kommunalt ejede forsyninger og selskaber, som

Læs mere

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision www.pwc.dk Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision November 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 2 3 Lovgrundlag Tendenser og udvikling Forslag til metode for beregning

Læs mere

N O T AT 15. marts 2011

N O T AT 15. marts 2011 Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 L 87, endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt N O T AT 15. marts 2011 J.nr. 2203/1190-0082 Ref. Bak/BGI/CFE/TBB/IL Energiforsyning L 87 - Dansk Energi s modeller til

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

til forbrænding Hvis erhvervsaffaldet blev frit - hvordan skal forbrænding i Danmark så organiseres?

til forbrænding Hvis erhvervsaffaldet blev frit - hvordan skal forbrænding i Danmark så organiseres? DEBATOPLÆG Frit erhvervsaffald til forbrænding Hvis erhvervsaffaldet blev frit - hvordan skal forbrænding i Danmark så organiseres? Europas mest effektive affaldsbehandling RenoSam har dokumenteret, at

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. februar 2017 i HMN Naturgas I/S, Søborg

Dagsorden til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. februar 2017 i HMN Naturgas I/S, Søborg 10. februar 2017 Sagsnr.: EMN-2017-00187 sic/hrd Dagsorden til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. februar 2017 i HMN Naturgas I/S, Søborg Der er afholdes gruppemøder fra kl. 9:30 til 10:30. Repræsentantskabsmødet

Læs mere

AFFALDSENERGI NU OG I FREMTIDEN. Dansk Affaldsforenings Årsmøde fredag den 23 marts 2018

AFFALDSENERGI NU OG I FREMTIDEN. Dansk Affaldsforenings Årsmøde fredag den 23 marts 2018 AFFALDSENERGI NU OG I FREMTIDEN Dansk Affaldsforenings Årsmøde fredag den 23 marts 2018 HVAD ER AFFALDSENERGI? Kommunalt El Affald Energi Erhverv Varme Produktionsmidler - Maskinel - Mandskab - Hjælpestoffer

Læs mere

DANVA Regionalmøder september 2016

DANVA Regionalmøder september 2016 Regionalmøder september 2016 Regeringens forventede forsyningsstrategi Regeringens forventede forsyningsstrategi Disposition: McKinsey-rapporten Et stærkere Danmark vækst 2016 Finanslovsforslag 2017 Regeringens

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

Fremtidens organisering af kommunale opgaver. Ved Johan Weihe

Fremtidens organisering af kommunale opgaver. Ved Johan Weihe Fremtidens organisering af kommunale opgaver Ved Johan Weihe 2 Organisationsformer Privat leverandør Kommunalt fællesskab ( 60-selskab) L548 14-selskab Kommunen OPP Kommunalt ejet A/S Selvejende institution

Læs mere

Analyse af forsyningssikkerheden i affaldssektoren

Analyse af forsyningssikkerheden i affaldssektoren Analyse af forsyningssikkerheden i affaldssektoren Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K T: +45 3392 6700 E: ens@ens.dk Side 1/8 www.ens.dk Indhold 1. Indledning - Forståelse af forsyningssikkerhed

Læs mere

BETINGET FUSIONSAFTALE

BETINGET FUSIONSAFTALE Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25

Læs mere

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, takker hermed for det fremsendte materiale vedr. ovennævnte bekendtgørelse.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, takker hermed for det fremsendte materiale vedr. ovennævnte bekendtgørelse. Miljøstyrelsen Dok.nr: 48758 v1 Ref.: PB/PB E-mail: pb@frinet.dk 17. januar 2011 HØRINGSSVAR JOURNALNUMMER MST 7759-00121 Miljøstyrelsen har med brev af 16. december 2010 anmodet om høringsparternes kommentarer

Læs mere

Hvordan hjælper forsyningsstrategien på fjernvarmens grønne omstilling?

Hvordan hjælper forsyningsstrategien på fjernvarmens grønne omstilling? Hvordan hjælper forsyningsstrategien på fjernvarmens grønne omstilling? Temadag om varmepumper, 29. september 2016 v/ Marie Hindhede, kontorchef, Energistyrelsen Energistyrelsen 30. september 2016 Side

Læs mere

Den nye samlede indtægtsramme dækker driftsomkostninger, investeringsomkostninger og finansielle omkostninger.

Den nye samlede indtægtsramme dækker driftsomkostninger, investeringsomkostninger og finansielle omkostninger. Flere politiske partier i Køge står uforstående over for ny lovregulering af kommunens private drikkevandsforsyninger og kommunens egne drikkevands- og spildevandsselskaber. Siden 2007 har kommunens egne

Læs mere

ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 13.

ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 13. ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 13. juni 2017 ENERGIKOMMISSIONEN Har perspektiv for perioden 2020-2030

Læs mere

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker Tønder kommune Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker 22. maj 2013 Chefrevisor Erik Bendtsen, BDO Kommunernes revision Skattepartner Ole Sørensen, BDO skatteafdeling Introduktion

Læs mere

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Forbud og hjemler - kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Specialistadvokat (L) Jacob Brandt DAKOFA, den 3. september 2015 2 Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 2 J.nr. 179870 15. august 2018 NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

Læs mere

NY REGUELRING AF FJERNVARMESEKTOREN

NY REGUELRING AF FJERNVARMESEKTOREN NY REGUELRING AF FJERNVARMESEKTOREN RÅDGIVNINGSGRUPPEØDE, 31. MAJ RUNE MOESGAARD, AFDELINGSCHEF POLITISK ØKONOMISK SEKRETARIAT DANSK FJERNVARME ORGANISATION 2016 Medlemmer Generalforsamling Bestyrelse

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk

Læs mere

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV I/S Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV Indledning Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S i daglig tale forkortet til AVV er et interessentskab, som ejes af Brønderslev og Hjørring

Læs mere

Konsulent og professionel værdiskaber

Konsulent og professionel værdiskaber Samarbejdsformer Konsulent og professionel værdiskaber 14 års erfaring med affaldsog ressourceoptimering heraf 7 år i topledelsen af Renosyd Den værdifulde kundeoplevelse er omdrejningspunktet for mit

Læs mere

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Klima og Miljøudvalget

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. mandag den 13. januar 2014 kl Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. mandag den 13. januar 2014 kl Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN mandag den 13. januar 2014 kl. 9.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. J.nr. 720 Valg af mødeleder 2. J.nr. 720 Konstituering af bestyrelsen

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd

Ejerstrategi for Deponi Syd Version 32 Den Ejerstrategi for Deponi Syd Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syds aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv.

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv. 28. februar 2011 Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Kommunes forsyningsvirksomheder mv. I Kommunes budget for 2011 er der afsat 1 mio. kr. til undersøgelse af muligheden for eventuelt

Læs mere

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved)

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved) Affaldsforbrænding Stranded cost 1. Indledning Miljøstyrelsen overvejer i øjeblikket forskellige modeller for modernisering af forbrændingssektoren. Som led i den proces herunder Kammeradvokatens undersøgelse

Læs mere

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk Kommunen som investor i vindmølleprojekter 1 Det vil jeg tale om Hjemmelsgrundlaget for kommunen som deltager i elproduktion Låneoptagelse og garantistillelse Modregningsreglerne Risikoafdækning Anvendelse

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 9 af 3. juni 2015 om havne Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Anlæg og drift af havne med tilhørende landanlæg, med undtagelse af de i 2 nævnte havne med tilhørende landanlæg, der anvendes

Læs mere

Hvilke lovændringer i varmeforsyningen og den økonomiske regulering er på vej?

Hvilke lovændringer i varmeforsyningen og den økonomiske regulering er på vej? Hvilke lovændringer i varmeforsyningen og den økonomiske regulering er på vej? Ny regering ~ Ny varmegruppe ~ Ny regulering Mercan-Ellen Nielsen Center for Forsyning Energistyrelsen meni@ens.dk Side 1

Læs mere

Vandsektoren OPP? Investering og finansiering

Vandsektoren OPP? Investering og finansiering pwc.dk Vandsektoren OPP? Investering og finansiering 22. August 2013 Agenda 1. Indledning 2. OPP hvad og hvorfor 3. OPP og vandsektoren 2 Indledning 3 Indledning 1. Investering og finansiering i vandsektoren

Læs mere

Svendborg Kraftvarme A/S. Strategiplan

Svendborg Kraftvarme A/S. Strategiplan Svendborg Kraftvarme A/S Strategiplan 2017-2020 Forord Dette er den tredje strategiplan siden selskabets stiftelse i 2010. Strategiplanen er udarbejdet af selskabets bestyrelse og direktion og den tegner

Læs mere

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017 Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 18. maj 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2030 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

Prisloft i udbud for Kriegers Flak

Prisloft i udbud for Kriegers Flak Prisloft i udbud for Kriegers Flak Der er på baggrund af energiaftalen fra 2012 igangsat et udbud for opførelsen af en 600 MW havmøllepark på Kriegers Flak. Udbuddet forventes afsluttet i november 2016,

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. maj 2018 Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler Sagsnr. 2018-0130766 I følgende skema fremgår de

Læs mere

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Den 4. februar 2008 Indledning og resumé af mål Der er disse år fokus på mulighederne for at effektivisere offentlige indkøb i både stat, regioner og kommuner. Det

Læs mere

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012 Kommunal omdannelse af fjernvarme-afdelinger til selvstændige selskaber Jess Møller Carlsen, Sekretariatet for Energitilsynet Indledning (beskrivelse af problemstillingen) Kommunale fjernvarmeforsyninger

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Byrådet d. 25. marts 2008 1. INDLEDNING...3 2. FORMÅL...3 3. MÅLSÆTNINGER FOR KONKURRENCEUDSÆTTELSEN 2008-10...3 4. OVERVEJELSER FØR

Læs mere

Få overblik over den nye økonomiske regulering af eldistribution

Få overblik over den nye økonomiske regulering af eldistribution www.pwc.dk Få overblik over den nye økonomiske regulering af eldistribution Den nye Elforsyningslov, der blev vedtaget af Folketinget 2. juni 2017, medfører nye rammer for den økonomiske regulering for

Læs mere

ERFA MØDE BORNHOLM NYT FRA FJERNVARMEN

ERFA MØDE BORNHOLM NYT FRA FJERNVARMEN ERFA MØDE BORNHOLM NYT FRA FJERNVARMEN BREAKING NEWS Afgiftsanalysen fremlægges i dag 10-05-2016 Skatteministeren og energi-, forsynings- og klimaministeren vil tirsdag fremlægge den længe ventede tilskuds-

Læs mere

GRØN KICKSTART Ny partnerskabsmodel, der sikrer bedre rammer for teknologiudvikling i den danske affaldssektor

GRØN KICKSTART Ny partnerskabsmodel, der sikrer bedre rammer for teknologiudvikling i den danske affaldssektor 11. januar 2018 GRØN KICKSTART Ny partnerskabsmodel, der sikrer bedre rammer for teknologiudvikling i den danske affaldssektor Behov for en Grøn Kickstart AT OMSTILLE SAMFUNDET FRA EN LINÆR TIL EN CIRKULÆR

Læs mere

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1.

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Den nyeste lovgivning på varmeforsyningsområdet

Den nyeste lovgivning på varmeforsyningsområdet Den nyeste lovgivning på varmeforsyningsområdet Energiaftalen og de politiske aftaler om ny økonomisk regulering Anne Christine Matzon Specialkonsulent, cand.jur Center for Forsyning 3395 5615 acm@ens.dk

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

- Orientering og uddybning af forliget

- Orientering og uddybning af forliget En ny og forbedret regulering af den danske vandsektor - Orientering og uddybning af forliget Kontorchef Inger Bergmann, Naturstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet Dagsorden 1. Baggrund for vandsektorforliget

Læs mere

Notat om lovfæstelse af kommunal- og myndighedsfuldmagtsreglerne om erhvervsvirksomhed Side 1 af 6

Notat om lovfæstelse af kommunal- og myndighedsfuldmagtsreglerne om erhvervsvirksomhed Side 1 af 6 NOTAT Notat om lovfæstelse af kommunal- og myndighedsfuldmagtsreglerne om erhvervsvirksomhed 08-04-2019 Side 1 af 6 J.nr. NIR 11.7.20.2-02 Notatet uddyber Dansk Affaldsforenings høringsbrev (J. Nr.: NIR

Læs mere

Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: Skrevet af: PPL. Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV).

Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: Skrevet af: PPL. Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV). Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: 1.9.2010 Skrevet af: PPL Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV). Som følge af overvejelserne om udskillelse af renseanlæg

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3 Side 2/9 INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MANGLENDE ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 2. IKKE RETTIDIG ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 3. MANGLENDE AFSTEMNING IMELLEM

Læs mere

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2018

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2018 Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren Forsyningssurvey August 2018 INDHOLD Emne Forord Hovedkonklusioner Undersøgelsesresultater Bilag 2 FORORD Pluss og EY har for tredje år gennemført

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

forbrænding af affald

forbrænding af affald Kommunernes fremtidige rolle vedrørende forbrænding af affald Analyse af konsekvenser for kommuner og kommunale anlæg ved konkurrenceudsættelse, herunder pligt til udbud af husholdningsaffald Kommunernes

Læs mere

Mundtlig beretning Generalforsamling 2016

Mundtlig beretning Generalforsamling 2016 Mundtlig beretning Generalforsamling 2016 Tilbageblik på 2015 Driften af selskabet Når vi ser tilbage på 2015 kan vi glæde os over en stabil drift af kraftvarmeværket med kun få kortvarige, uplanlagte

Læs mere

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017 Erfaringer fra regulering af vandsektoren Temadag 18. september 2017 Emner 1. Grundlag bl.a. Aarhus Vand Historik Reguleringsmæssig åbningsbalance, værdisætning Indholdet i den økonomiske regulering Benchmarking

Læs mere

DANSK AFFALDSFORENING

DANSK AFFALDSFORENING DANSK AFFALDSFORENING Affaldsdage 2017 Året der gik i Dansk Affaldsforening Jacob H. Simonsen Det går ufatteligt godt Genanvendelse af husholdningsaffald ÅR 2013 2014 2015 7 fokus fraktioner 27% 31% 33%

Læs mere