Mål for effektiviseringen i den almene boligsektor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mål for effektiviseringen i den almene boligsektor"

Transkript

1 Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor Mål for effektiviseringen i den almene boligsektor 24. juni 2016 I forlængelse af boligaftalen 2014 er der nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med forslag til et rimeligt og ambitiøst nationalt måltal for effektiviseringer i den almene sektor, der kan danne grundlag for en afdæmpet huslejeudvikling for beboerne. Det foreslåede effektiviseringsmål skal fremadrettet gøre det muligt at fremme og monitorere sektorens effektivisering på grundlag af et fastsat ambitionsniveau. Udgangspunktet for arbejdsgruppens anbefalinger til måltallet er således hele den almene boligsektor. Det er således forudsat et makromåltal for hele sektoren, og ikke et måltal for hver enkelt boligorganisation- eller boligafdeling, jf. bilag 1. Det følger også heraf, at det foreslåede måltal omfatter samtlige driftsudgiftsposter for den almene boligsektor, idet der for at kunne lave en hensigtsmæssig måling af effektiviseringen dog ses bort fra: Nettokapitaludgifter på nybyggerilån med offentlig støtte Nettokapitaludgifter på renoveringslån, hvortil der kan være givet støtte fra Landsbyggefonden Henlæggelser til planlagt og periodisk vedligeholdelse og fornyelse Ejendomsskatter Individuelle forsyningsudgifter. Det giver mulighed for, at den enkelte boligorganisation kan træffe beslutninger om effektiviseringer i forhold til lokale forhold. Det skal bl.a. ses i lyset af, at der kan være stor forskel på effektiviseringspotentialerne og effektivitet mellem de forskellige boligorganisationer og boligafdelinger. Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor foreslår, at der fastsættes et mål for effektiviseringen af driften i den almene boligsektor på 1,5 mia. kr. af driftsudgifterne i forhold til regnskaberne i 2014 (2014-priser), jf. bilag 2. Arbejdsgruppen foreslår, jf. ovenstående, at udgiftsbasen for måltallet er de afgrænsede driftsudgifter i den almene boligsektor under ét svarende til 18,4 mia. kr. i 2014 (2014-priser). I Deloittes analyse fra 2013 af effektiviseringspotrentialer vurderes det, at potentialerne på de enkelte udgiftsområder vil kunne indfries over en periode på 2 til 4 år efter implementering af initiativerne. På den baggrund foreslås det, at måltallet skal være indfriet i regnskaberne for Dette skal ses i lyset af, at en del af effektiviseringerne bl.a. forudsættes rea-

2 Side 2 af 2 liseret gennem ændring af regler, forbedret benchmarking m.v., jf. bilag 4. Som grundlag for opgørelse af den opnåede effektivisering foreslås en fast metode til neutral fremskrivning af baseline. Arbejdsgruppen noterer desuden, at udgiftsudviklingen og målindfrielsen i sektoren løbende kan monitoreres i forbindelse med de årlige indberetninger af regnskabstal til Landsbyggefonden. Arbejdsgruppen foreslår, at der tilvejebringes rammer og igangsættes tiltag, der skal understøtte en realisering af målsætningen om at have effektiviseret driften i den almene boligsektor i 2020 med 1,5 mia. kr. (2014-priser), jf. bilag 4. Parterne i arbejdsgruppen er således enige om, at regeringen, kommunerne samt boligorganisationerne og -afdelingerne i fællesskab understøtter bestræbelserne på at realisere målsætningen om at effektivisere driften i den almene boligsektor. Den tilsigtede effektivisering kan kun opnås, hvis hver af parterne understøtter og bidrager på deres respektive område.

3 Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor Bilag 1. Metodiske overvejelser for fastsættelse af måltal 22. juni 2016 Et samlet effektiviseringsmåltal for den almene boligsektor Udgangspunktet for anbefalingerne til måltallet er hele den almene boligsektor. Det er således forudsat et makromåltal for hele sektoren, og ikke et måltal for hver enkelt boligorganisation- eller boligafdeling. Det følger også heraf, at måltallet som udgangspunkt omfatter samtlige driftsudgiftsposter for den almene boligsektor. Anbefalingerne til måltallet omfatter dermed effektiviseringspotentialet i samtlige almene boligorganisationer og de hertil hørende boliger, herunder både familie-, ungdoms- og ældreboliger. Det giver mulighed for, at den enkelte boligorganisation kan træffe beslutninger om effektiviseringer i forhold til lokale forhold. Det skal bl.a. ses i lyset af, at der kan være stor forskel på effektiviseringspotentialerne og effektivitet mellem de forskellige boligorganisationer og boligafdelinger. Endelig vil et makromåltal ikke give tilskyndelse til en uhensigtsmæssig kontering for de enkelte delområder. Arbejdsgruppen konstaterer, at der allerede foreligger og indsamles fuldt dækkende regnskabsoplysninger. Der skal fremover fortsat foretages en tæt monitorering af udgiftsudviklingen og effektiviseringsindsatsen i perioden frem til det fastsatte tidspunkt for opgørelsen af måltallet. Denne monitorering foretages af effektiviseringsenheden for den almene sektor under Udlændinge, Integration og Boligministeriet (UIBM) i samarbejde med Landsbyggefonden. Afgrænsning af udgiftsbasen for måltallet Ved opgørelse af udgiftsbasen tages udgangspunkt i udgift per kvadratmeter. Derved tages der højde for ændringer i boligbestanden, når udviklingen i udgiftsniveau over tid skal opgøres. Ved fastsættelse af udgiftsbasen er der operationelt set bort fra en række udgifter, der har betydning for beboernes faktiske husleje. Herunder tæller: Individuelle forbrugsudgifter til fx vand og varme mv. Det skal ses i lyset af, at udgifter hertil ikke fremgår af boligafdelingsregnskaber (modsat kollektive forbrugsudgifter). Omkostninger til etablering af det oprindelige byggeri (nettokapitaludgifter). Det skal ses i lyset af, at nettokapitaludgifter (byggeriets anskaffelsessum og finansiering mv.) er fastlåst som følge af dispositioner og gældende krav på opførelsestidspunktet, og derfor ikke kan påvirkes af boligafdelingerne, når de er i drift. Ejendomsskatter. Disse udgifter er i driftsmæssig sammenhæng faste udgifter.

4 Side 2 af 5 Håndtering af investeringer m.v. i driftsperioden, herunder fondsstøttede renoveringsinvesteringer For en række driftsudgiftsposter gælder, at de afspejler periodisk investeringsaktivitet fx materielanskaffelser eller byggearbejder. Disse udgifter er kendetegnet ved regnskabsmæssigt at være udjævnet mellem år. Herunder tæller: henlæggelser til planlagte og periodiske vedligeholdelsesarbejder. ydelser på lån til forbedringer og renoveringsarbejder. For så vidt angår henlæggelser til planlagte og periodiske vedligeholdelsesarbejder foreslås det, at disse udgifter ikke medregnes i basen for måltallet. Derved undgås en potentiel tilskyndelse for sektoren som helhed til uhensigtsmæssige besparelser på denne udgiftspost. Henlæggelserne kan ses som opsparing til udgifter, som kommer med planlagte mellemrum. Det er desuden vanskeligt at vurdere, om sektoren i dag har et henlæggelsesefterslæb, som kan begrunde fremtidige gennemsnitlige stigninger i henlæggelserne. Udover de nævnte henlæggelser henlægges desuden beløb til tab ved istandsættelse og lejeledighed. Det sker for at udjævne varierende og placeringsmæssigt uforudsigelige udgifter over årene. Henlæggelser for disse konti har således en kortere tidshorisont. De udgifter, som disse henlæggelser finansierer, bør desuden være genstand for effektivisering. Derfor foreslås disse henlæggelser ikke taget ud af udgiftsbasen. For så vidt angår ydelser på lån til forbedrings- og renoveringsarbejder kan der være tale om forbedringer med sigte på bedre totaløkonomi for boligafdelingerne. Effektiviseringer vil fx kunne realiseres ved at reducere omkostninger til finansieringen af lånene. Endvidere kan det tilstræbes, at byggearbejderne tilrettelægges hensigtsmæssigt fx i udbudsprocessen. Det vurderes derfor som udgangspunkt, at udgifter til lånene er påvirkelige af en effektiviseringsindsats. En væsentlig del af lånene til forbedrings- og renoveringsarbejder er imidlertid optaget med støtte fra Landsbyggefonden i henhold til investeringsrammerne, der fastsættes politisk. Det sker bl.a. med henblik på en fremtidssikring af boligmassen. Landsbyggefondens investeringsramme til renoveringer har i perioden 2011 til 2013 været ekstraordinær stor, svarende til omkring 23 mia. kr. Den ekstraordinære investeringsramme må forventes at have betydning for boligafdelingernes driftsudgifter gennem en ekstraordinær tilvækst i beboerbetalingen på renoveringslån, som i stor udstrækning vil blive optaget efter I lyset af de ekstraordinære store renoveringer foreslås det derfor, at beboerbetalingen på fondsstøttede forbedrings- og renoveringslån ikke omfattes i basen for måltallet. Da de fondsstøttede forbedrings- og renoveringslån imidlertid ikke kan identificeres éntydigt ud fra kontoplanen, foreslås det af praktiske grunde, at den regnskabskonto ydelser vedr. lån til bygningsrenovering - hvor lånene optræder, som helhed trækkes ud af udgiftsbasen.

5 Side 3 af 5 Tidshorisont for opfyldelse af måltallet Det foreslås, at udgiftsbasen for måltallet tager udgangspunkt i de seneste regnskaber for de afgrænsede driftsudgifter i den almene boligsektor under ét. Dermed er udgangspunkt for udgiftsbasen afdelingsregnskaberne i Der foreslås, at indfrielsen af måltallet tager afsæt i Deloittes vurdering af, at potentialerne på de enkelte udgiftsområder vil kunne indfries over en periode på 2 til 4 år efter implementering af initiativerne. På den baggrund foreslås det, at måltallet skal være indfriet i regnskaberne for Dette skal ses i lyset af, at en del af effektiviseringerne forudsættes realiseret gennem ændring af regler, forbedret benchmarking m.v., jf. bilag 4. Arbejdsgruppen konstaterer desuden, at udgiftsudviklingen og målindfrielsen i sektoren løbende kan følges baseret på de årlige regnskabstal. Opgørelse af måltal og løbende monitorering Med henblik på at følge opfyldelsen af måltallet er det nødvendigt at kunne sammenligne driftsudgifterne med og uden en effektiviseringsindsats. Det foreslås, at der fastsættes en baseline, der kan sammenlignes med de faktiske (afgrænsede) driftsudgifter i indfrielsesåret. Der er til brug for fremskrivning af udgifterne er udviklet en baselinemodel for driftsudgifter i den almene boligsektor, jf. bilag 3. Modellen bestemmer den metode og de parametre, der frem til året for målindfrielsen skal anvendes til en neutral fremskrivning af den valgte udgiftsbase og måltal fra Denne fremskrivning tager hensyn til udviklingen i beboersammensætningen og den faktiske udvikling i relevante pris- og lønindeks. Realiseringen af måltallet vil dermed kunne opgøres som forskellen mellem de fremskrevne driftsudgifter og de faktiske driftsudgifter. Ovenstående opgørelse af målindfrielsen vil indebære, at effektiviseringsmålet for den almene boligsektor (jf. bilag 2) ved indfrielsestidspunktet vil udgøre den samme relative andel af de afgrænsede driftsudgifter som ved opgørelse i 2014-priser. Løbende monitorering af målindfrielsen Arbejdsgruppen konstaterer, at udgiftsudviklingen og målindfrielsen i sektoren løbende monitoreres. Monitoreringen tager udgangspunktet i de årligt indberettede regnskabstal. Disse vil typisk være tilgængelige op mod 6 måneder efter et årsskifte, hvilket skal ses i lyset af den efterfølgende bestyrelsesgodkendelse, revision samt validering i Landsbyggefonden. Derudover vil der kunne opgøres foreløbige indikationer af målindfrielsen på basis af budgettal. Med budgettal, som i sagens natur kan afvige fra efterfølgende regnskabstal, vil det være muligt at få en indikation af effektiviseringsindsatsen ét år før end det ellers ville være muligt. Hertil kommer, at der kan gennemføres undersøgelser af udgiftsudviklingen i sektoren.

6 Side 4 af 5 Den årlige monitorering og de nævnte undersøgelser af udgiftsudviklingen følges af Udlændinge, Integration og Boligministeriet i samarbejde med Landsbyggefonden. Udgiftsstrukturen for de afgrænsede driftsudgifter i den almene boligsektor Som det fremgår af ovenstående foreslås det, at indfrielsen af måltallet opgøres med udgangspunktet i samtlige driftsudgifter for almene boligafdelinger i 2014, bortset fra nettokapitaludgifter (konto 105.9), ejendomsskatter (konto 106), henlæggelser til planlagt og periodisk vedligeholdelse (konto 120) samt ydelser vedr. bygningsrenovering mv. (konto 127). På den baggrund er der i tabel 1 angivet de samlede driftsudgifter for boligafdelinger i 2014 samt driftsudgifterne i henhold til den foreslåede afgrænsning. Den foreslåede afgrænsning af driftsudgifterne vedrører omkring 51,1 pct. af de samlede driftsudgifter, hvilket svarer til knap 18,4 mia. kr., jf. tabel 1.

7 Side 5 af 5 Tabel 1 Driftsudgifter i almene boligafdelinger i 2014 Konto Mio. kr. Kr. pr. bolig Kr. pr. m 2 Pct Nettokapitaludgifter , Offentlige og andre faste udgifter , Ejendomsskatter , Forsikringer , Energiforbrug , Administration , Variable udgifter , Renholdelse , Almindelig vedligeholdelse , Henlæggelser ,3 - Planlagt og periodisk 120 vedligeholdelse ,8 137 Ekstraordinære udgifter , Ydelser vedr. forbedringer mv , Afskrivninger vedr. forbedringer mv , Ydelser vedr. bygningsrenovering.mv , Tab ved lejeledighed mv ,8 - Tab ved lejeledighed mv (dækket af dispositionsfonden) ,6 139 Udgifter i alt ,0 - Afgrænsede driftsudgifter ,1 Anm.: Summeringsafvigelser skyldes afrundinger. 1) De afgrænsede driftsudgifter er defineret som udgifter i alt (konto 139) fratrukket nettokapitaludgifter (konto 105.9), ejendomsskatter (konto 106), henlæggelser til planlagt og periodisk vedligeholdelse (konto 120) samt ydelser vedr. bygningsrenovering mv. (konto 127).Kilde: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets regnskabsdatabase for den almene boligseektor.

8 Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor Bilag 2 Fastsættelse af måltal i den almene sektor 24. juni 2016 Effektiviseringspotentiale i den almene boligsektor På baggrund af en række analyser skønner Deloitte et effektiviseringspotentiale på 0,8 til 1,9 mia. kr. af driftsudgifterne i den almene boligsektor (inkl. nettokapitaludgifter), jf. boks 1 og rapporten: En mere effektiv drift af almene boliger. Status og ideer (2014). Boks 1 Deloittes analyse af effektiv drift af almene boliger Den samlede analyse består af følgende tre delanalyser: 1. En statistisk analyse af registerdata med henblik på at forklare sammenhængene mellem rammevilkår, drifts- og kapitaludgifter og husleje i sektoren og estimere et effektiviseringspotentiale for sektoren som helhed. 2. En kvalitativ analyse af boligafdelinger og boligorganisationer, der ud fra deres rammevilkår har en særlig effektiv drift. 3. Identifikation af redskaber, der på tværs af sektoren kan sikre mere effektiv drift af boligerne. Kilde: En mere effektiv drift af almene boliger. Status og ideer, Deloitte (2014). Deloitte vurderer potentialet til at kunne indfries inden for en periode på 2 til 4 år under forudsætning af, at der gennemføres en række tiltag i sektoren. Et effektiviseringspotentiale på fra 0,8 til 1,9 mia. kr. vil i forhold til de afgrænsede driftsudgifter på 18,4 mia. kr., som foreslås at udgøre udgangspunktet for en vurdering af målopfyldelsen, svare til et effektiviseringspotentiale inden for et interval på 4,3 pct. til 10,6 pct. Virkemidler og løftestænger for effektiviseringer Deloittes vurdering af, at der kan indfries et effektiviseringspotentiale i denne størrelsesorden, er baseret på, at der i rapporten er identificeret en række tiltag, der kan iværksættes med henblik på at fremme en effektiv drift. Der er hermed grundlag for at realisere en afdæmpet huslejeudvikling i den almene boligsektor. Analysen munder således ud i en række anbefalinger om tiltag, der er grupperet på følgende måde: Effektiviseringsfokus, incitamenter og beboerdemokrati. Herunder bl.a. et øget effektiviseringsfokus, styrket tilsyn med sektoren, styrket forretningsfokus i beboerdemokratiet samt bedre styringsgrundlag i beboerdemokratiet. Fælles for områderne gælder, at der er tale om rammesættende og understøttede initiativer for effektivitet i sektoren. Initiativerne retter sig mod effektivisering på tværs af udgiftsområderne. Organisatoriske tiltag. Herunder bl.a. øget konkurrenceudsættelse af administrationen, øget fokus på sammenlægninger af afdelinger og organisationer, øget fokus på planlægning af vedligehold og henlæggelser, optimering af balancen

9 Side 2 af 3 mellem vedligehold og fornyelser, styrket indsats mod tomgangsleje samt effektivisering af administration gennem digitalisering. Ressourcestyring, indkøb og vedligeholdelse. Herunder bl.a. reduktion af kollektive forsyningsudgifter, mere effektivt indkøb af tjenesteydelser og varer, tilpasning af serviceniveauet for hårde hvidevarer og øget anvendelse af samdrift og fælles opgaveløsning. Økonomistyring, finansiering og finansposter. Herunder bl.a. tilpasning af låneporteføljestyring vedr. forbedringslån, systematisk indsats for korrekt betaling af ejendomsskat, øget fokus på forsikringsudgifter, øget fokus på moms- og afgifter samt tilpasning af overenskomster. Arbejdsgruppens vurderinger På enkelte punkter vurderes det, at det af Deloitte estimerede effektiviseringspotentiale kan være overvurderet. Det gælder initiativer vedrørende vedligeholdelse (henlæggelser), potentielle overlap ift. indsatser med betydning for administrationen på organisationsniveau samt mulighederne for tilpasning af låneporteføljestyring vedrørende forbedringslån. Heroverfor står, at der også er punkter, hvor Deloitte ikke har sat tal på effektiviseringspotentialet, herunder effektiviseringsgevinster i forbindelse med indkøb af varer og tjenesteydelser. Da der vurderes også at være et potentiale på disse områder, trækker det i den modsatte retning. I rapporten Den almene boligsektors effektivisering (UIBM 2014) er der blandt andet med udgangspunkt i Deloittes rapport anbefalet en række tiltag, der skal understøtte og sikre grundlaget for en gennemgribende effektivisering i sektoren. Tiltagene omfatter dels en række tværgående initiativer rettet mod kommuner, boligorganisationer, beboerdemokrati og revisorer, der skal styrke fokus på effektivitet i styringen af den almene boligsektor. Dels vedrører tiltagene en række ændringer på konkrete områder som digitalisering, sammenlægninger, konkurrenceudsættelse, indkøb m.v. Det er overordnet vurderingen, at det er muligt med de nødvendige initiativer at indfri et effektiviseringspotentiale i den størrelsesorden, Deloitte har estimeret, uden at der bliver tale om kvalitets- eller serviceforringelser. En indfrielse af potentialet forudsætter, at en række indsatser og beslutninger med sigte på større effektivitet gennemføres på de relevante niveauer. Herunder ikke mindst i den enkelte boligorganisation og i de enkelte boligafdelinger. Der er også behov for, at en række af indsatserne understøttes af kommunerne. Derudover vil regeringen og Folketinget kunne bidrage til indfrielsen ved at skabe forbedrede rammer for effektivisering. Måltal for den almene boligsektor Det er arbejdsgruppens vurdering, at der i den almene boligsektor vil kunne reali-

10 seres et potentiale i den højeste halvdel af intervallet for de afgrænsede driftsudgifter. Samtidig erkendes det, at der en vis usikkerhed forbundet med beregning af intervallet. Der foreslås på den baggrund et måltal på 1,5 mia. kr. (2014-priser) eller 8,2 pct. af de afgrænsede driftsudgifter i 2014 på 18,4 mia. kr. (2014-priser), jf. bilag 1. Side 3 af 3

11 Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor Bilag 3 Baselinemodel for driftsudgifter i den almene boligsektor 24. juni 2016 Indledning I dette bilag beskrives den model, som foreslås anvendt til neutral fremskrivning af driftsudgifter i den almene boligsektor. Modellen beskriver udviklingen i udgiftsbasen, jf. bilag 3A, per kvadratmeter ud fra et prisindeks, der er en sammenvejning af relevante løn og prisindeks for udgiftsbasen, jf. tabel A i bilag 3A, og to indikatorer for beboersammensætning o beskæftigelsesfrekvensen for beboere i almene boliger og o andelen af ikke-vestlige indvandrere plus deres efterkommere i den erhvervsaktive alder (16 64 år) i almene boliger. Modellen bestemmer den metode og de parametre, der frem til 2020 skal anvendes til en neutral fremskrivning af en udgiftsbase fra Fremskrivningen sker på baggrund af den faktiske pris- og lønudvikling og beboersammensætning i 2019 og ved brug af estimerede parametre, der viser beboersammensætningens effekt på driftsudgifterne i perioden 2002 til Resultatet af denne fremskrivning kan sammenlignes med den faktiske udgiftsbase i Modellen er for udgift per kvadratmeter og tager dermed højde for boligbestanden i det samlede udgiftsniveau. Modellen Ovenstående leder til følgende log-lineære model for realudgiften per kvm log(ukvm/p) = 5,79 0,33*bfAlm + 1,18*erVEandel hvor: Ukvm er udgiftsbasen per kvm, P er sammenvejet pris- og lønindeks for udgiftsbasen, bfalm er beskæftigelsesfrekvensen for den almene sektor, erveandel er andelen af ikke-vestlige indvandrere plus deres efterkommere i den erhvervsaktive alder blandt beboere i den erhvervsaktive alder i den almene sektor, og log er den naturlige logaritme. Estimationsperioden er fra 2002 til 2013, idet 2014 er valgt som startåret for effektiviseringskravet. Modellen er log-lineær og modellens parametre kan derfor fortolkes som elasticiteter. Dvs. en stigning i beskæftigelsesfrekvensen med 1 pct. point vil mindske

12 Side 2 af 4 udgiftsbasen med 0,33 pct. Et fald i udgiftsbasen på 0,33 pct. svarer til et fald på godt 80 mio. kr. eller i gennemsnit knap 2 kr. per kvm. Antallet af beboere i den erhvervsaktive alder var i 2014 knap personer, hvoraf ca var erhvervsaktive, dvs. en beskæftigelsesfrekvens omkring 50 pct. En stigning i beskæftigelsesfrekvensen på 1 pct.point svarer derfor til flere beboere i beskæftigelse eller en stigning i antallet i beskæftigede på ca. 2 pct. En stigning i andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i den erhvervsaktive alder på 1 pct.point vil øge udgiftsbasen med 1,18 pct. Stigningen på 1 pct.point, svarerende til en stigning på ca. 4 pct., svarer til en stigning på knap personer. Udgiftsstigningen svarer til godt 200 mio. kr. eller omkring 5 kr. per kvm. Bidrag fra modellernes komponenter I nedenstående tabel er vist, hvordan de enkelte variabler i modellen bidrager til væksten i udgiftsbasen i to forskellige perioder. Tabel 1: Bidrag fra modellernes elementer Ændring i perioden Mia. kr Tilvækst udgiftsbase 6,5 4,1 Modellens resultater Prisudvikling 3,8 2,1 Areal (m 2 ) 1,5 0,8 Beskæftigelsesfrekvens 0,4 0,5 Andel af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i den erhvervsaktive alder 1,0 0,5 Fejl i niveau for slutåret -0,1-0,1 Rækken Fejl i niveau angiver den fejl, der er i modellen, når slutåret for perioden forudsiges. Et negativt tal angiver, at modellen skyder for højt og et positivt, at den skyder for lavt. Modellen er ikke-lineær, og derfor vil de beregnede vækstbidrag være afhængige af den rækkefølge, hvori de beregnes det beregnede niveau for hele udgiftsbasen er uafhængigt af, hvordan de enkelte bidrag beregnes. Samtidig er ændringen i modellens variabler i de to perioder så store, at en marginalberegning af bidrag ud fra modellens parametre ikke giver et retvisende resultat.

13 Baseudgifter per kvm, kr Side 3 af 4 Bilag 3A Estimationsresultater Estimationsresultater af den reviderede model er vist nedenfor. Forklaringsgraden er forventelig, de estimerede parametre har de forventede fortegn og alle er signifikant forskellige fra nul. Coefficients: Estimate Std. Error t value (Intercept) bfalm erveandel Residual standard error: on 9 degrees of freedom Multiple R-squared: , Adjusted R-squared: F-statistic: on 2 and 9 DF, p-value: I nedenstående figur er vist den faktiske udvikling i udgiftsbasen per kvm (sort linje) og den fittede værdi (blå stiplet linje). Baseudgifter per kvm År Udgifter per kvm Endelig model Det fremgår af figuren, at der er rimelig overensstemmelse mellem den faktiske udvikling og den modelberegnede udvikling i udgiftsbasen. Udgiftsbasens komponenter og tilhørende prisindeks Modellens udgiftsbase består af følgende udgifter:

14 Side 4 af 4 Udgifter i alt (konto 139) fratrukket nettokapitaludgifter (105.9), ejendomsskatter (106), henlæggelser til planlagt og periodisk vedligehold og fornyelse (120), ydelser vedr. lån til bygningsrenovering (127) og ydelser vedr. lån til ombygning (128). 1 Udgiftsbasen består af 16 komponenter. Til hver af disse er fundet tilhørende prisindeks fra Danmarks Statistik. Prisindeksene er valgt, så de tættest muligt afspejler udgiftskomponentens indhold og er vist i tabel A herunder. Tabel A: Prisindeks tilknyttet driftsudgifter i udgiftsbasen Konto Prisindeks Statistikbanken 1. Øvrige skatter og afgifter ( ) PL Renovation (109) Renovation PRIS111 Renovation (109) Omkostningsindeks for dagrenovation 3. Forsikringer (110) Forsikring i forbindelse med bolig BYG9 PRIS Afdelingens energiforbrug (111) Fjernvarme mv. PRIS Administrationsbidrag mv. (112) PL Bidrag til dispositionsfond (113) PL Renholdelse (114) PL Almindelig vedligeholdelse (115) Byggeomkostninger BYG 9. Planlagt og periodisk vedligehold. (116) Byggeomkostninger 10. Istandsættelse fraflytning (117) Tjenester til vedligeholdelse og reparation af bolig 11. Diverse Udgifter ( ) PL Henlæggelser til tab ved istandsættelse og lejeledighed ( ) 13. Forbedringsarbejder (ydelser og afskrivning) ( ) 14. Tab ved lejeledighed (129) PL Tab ved fraflytninger (130) PL0.75 Byggeomkostninger Byggeomkostninger BYG PRIS111 BYG BYG 16. Rest ( ) PL0.75 Anm.: PLO.75 er vægtet gennemsnit af forbrugerprisindeks (PRIS112) og lønindeks (ILON12 og ILON2x), hvor lønindeks vægter 0,75. 1 Konto 128 er i dag afskaffet, men den er fratrukket i de historiske regnskabsdata, hvor den optræder.

15 Arbejdsgruppen om effektiviseringsmål i den almene boligsektor Bilag 4 - Rammer og tiltag for en realisering af måltal for effektiv drift og huslejenedsættelser 24. juni 2016 En mere effektiv drift af almene boliger er en central forudsætning for en afdæmpet huslejeudvikling for beboerne. Det er derfor afgørende at understøtte en realisering af måltallet for en effektiv drift i den almene boligsektor. På den baggrund er parterne i arbejdsgruppen enige om, at de hver især vil bidrage til at tilvejebringe rammer og tiltag, der kan understøtte en realisering af måltallet på 1,5 mia. kr. (2014-priser) frem mod regnskaberne Parterne vil bl.a. understøtte realiseringen via følgende tiltag: Regeringen vil søge Folketingets tilslutning til en tilretning af de regler, som almene boligorganisationer er underlagt, så der er gode rammer for en effektiv drift, herunder rammer for god økonomistyring og egenkontrol. Regeringen vil desuden arbejde for at styrke benchmarking af den enkelte boligafdeling til brug for kommuner, boligorganisationer og afdelinger. Regeringen vil endvidere søge Folketingets tilslutning til at styrke rammerne om styringsdialogen med henblik på at understøtte det løbende fokus på produktivitet og effektivitet. Effektivitet er allerede i dag et element i styringsdialogen, men ved forbedret benchmarking og udmelding af temaer til brug for styringsdialogen er der grundlag for, at dette kan ske mere målrettet. Samtidig tilstræbes en forenkling af nøgletal og krav. Regeringen vil endelig styrke effektiviseringsindsatsen med udgangspunkt i effektiviseringsenheden i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. BL vil understøtte boligorganisationers og -afdelingers arbejde med at etablere en tæt økonomistyring med større fokus på produktivitet og effektivitet samt en systematisk effektiviseringsindsats med forankring i boligorganisationens bestyrelse. BL vil bl.a. understøtte, at boligorganisationernes arbejde for en effektiviseringsindsats på felter som indkøb af varer- og tjenesteydelser, muligheder for at vælge samdrift af boligafdelinger, anvendelse af digitale løsninger, klar beboerinformation m.v. BL vil endvidere understøtte tværgående initiativer omkring den almene boligsektor, som er nødvendige forudsætninger for effektivisering. Det drejer sig bl.a. om forenkling af regler, herunder er det vigtigt at forenkle styringsdialogen.

16 Side 2 af 2 Boligorganisationer og kommuner har tætte samarbejdsflader i den daglige drift omkring anvisning af boliger, lokale sociale udfordringer m.v. og omkring byggeri og renoveringer. Her er det væsentligt, at der er tilrettelagt effektive processer. BL konstaterer, at Regeringen og KL har indgået en servicemålsaftale vedr. blandt andet byggesagsbehandlingen, og at der i forlængelse heraf i KL pågår et arbejde med at understøtte byggesagsbehandlingen i kommunerne. KL vil understøtte, at kommunerne styrker deres fokus på produktivitet og effektivitet i den årlige styringsdialog med hver boligorganisation. Udgangspunktet er, at der etableres forbedrede redskaber til kommunernes anvendelse såsom benchmarking, udmelding af tilsynstemaer m.v., ligesom styringsdialogen i øvrigt forenkles. Kommunerne får derved forbedrede muligheder for at bruge styringsdialogen til at understøtte og fremme boligorganisationernes arbejde med effektiv drift.

1/6. LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal

1/6. LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal Regeringen, KL, og BL Danmarks Almene Boliger indgik i juni 2016 aftale om et nationalt effektiviseringsmåltal for den almene boligsektor.

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 28-02-2018 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Formål I aftalen om effektivisering

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat [Sagsnr.] 18-07-2019 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Konklusion Den

Læs mere

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden BLs DriftsNet Erfa-Netværk Øst 26 april 2017 Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af arbejdsgruppe om effektiviseringsmål

Læs mere

Benchmark analyser fra Landsbyggefonden

Benchmark analyser fra Landsbyggefonden Benchmark analyser fra Landsbyggefonden Viden er guld - Ledelse og grunddata i de almene boligorganisationer 9. juni 2017 Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af

Læs mere

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2018

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2018 STATISTIK Forord Udgiftsstatistikken for den almene boligsektor 2018 opgør de almene boligafdelingers faktiske afholdte udgifter i 2017 og budgetterede udgifter for 2018 baseret på oplysninger fra de almene

Læs mere

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden BLs DriftsNet Erfa-Netværk Vest Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af arbejdsgruppe om effektiviseringsmål i den almene

Læs mere

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor www.pwc.dk God virksomhedsdrift i den almene boligsektor Holstebro januar 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Regeringens ønske om en modernisering og effektivisering af den almene boligsektor Forslag

Læs mere

BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST

BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST Dorte Hjerrild og Mette Jørgensen, BL BestyrelsesNets ERFA-gruppe øst, 7. september 2017 Program Effektivitetsdata Oplæg Kig på egne tal Sparring om bestyrelsens arbejde

Læs mere

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2017

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2017 STATISTIK Udgiftsstatistik 2017 Forord Udgiftsstatistikken for den almene boligsektor 2017 opgør de almene boligafdelingers faktiske afholdte udgifter i 2016 og budgetterede udgifter for 2017 baseret på

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Husleje- og udgiftsstatistik 2006

Husleje- og udgiftsstatistik 2006 LANDSBYGGEFONDEN April 2009 Husleje- og udgiftsstatistik 2006 Indhold Forord...... 2 Datagrundlag... 3 Husleje og udgiftsstatistik 2006... 5 Del 1. Huslejen 2006... 7 Del 2. De almene boligafdelingers

Læs mere

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020 . 08-11-2016 KAB-konferencen 2016 lørdag den 29. oktober 2016 Pas på huslejen Hvorfor skal vi passe på huslejen? Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015 STATISTIK - og udgiftsstatistik - og udgiftsstatistik Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2014 og

Læs mere

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE Kredsmøde 3. kreds 15. juni 2017 Dagsorden Effektivisering i den almene sektor Baggrund og indhold i aftalen Status på effektivisering Ledelsesrollen

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2008 og budgettal for.

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK INDHOLD FORORD...2 DATAGRUNDLAG...3 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK...5 DEL 1. HUSLEJEN...7 DEL 2. DE ALMENE BOLIGAFDELINGERS UDGIFTER - BUDGET... 24 DEL 3. DE ALMENE

Læs mere

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER Der er næsten garanti for besparelsesmuligheder og digitaliseringsgevinster, når KAB tilbyder sine boligorganisationer en 360 -analyse af, hvor

Læs mere

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2016

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2016 STATISTIK Udgiftsstatistik 2016 Forord Udgiftsstatistikken for den almene boligsektor 2016 opgør de almene boligafdelingers faktiske afholdte udgifter i 2015 og budgetterede udgifter for 2016 baseret på

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab side 1 af 4. Afd. 38 Regnskab for 2011 og Lillevang/Funkevej Budget for 2013

Aabenraa Almene Boligselskab side 1 af 4. Afd. 38 Regnskab for 2011 og Lillevang/Funkevej Budget for 2013 Aabenraa Almene Boligselskab side 1 af 4 Afd. 38 Regnskab for 2011 og Lillevang/Funkevej Budget for 2013 På det ordinære afdelingsmøde gennemgås sammendrag af det reviderede afdelingsregnskab for 2011.

Læs mere

Uprioriterede forslag

Uprioriterede forslag Billige boliger Uprioriterede forslag: Digital Post Persondataforordningen (dataofficer) Energimærkning Fakturering forbrug hvert kvartal Omdannelse af erhvervslejemål Parkering Depot- og opbevaringsrum

Læs mere

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger Årets tilsynstema: TILSYNSTEMA 2017 Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger I forbindelse med vedtagelsen af lovforslag om effektivisering af den almene sektor i 2016 meddelte Trafik-,

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014 STATISTIK - og udgiftsstatistik 2014 - og udgiftsstatistik 2014 Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2014 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2010

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2010 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2010 FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2010 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2009 og budgettal

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2011

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2011 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2011 FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2011 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2010 og budgettal

Læs mere

27. marts 2014. En mere effektiv drift af almene boliger Status og ideer

27. marts 2014. En mere effektiv drift af almene boliger Status og ideer 27. marts 2014 En mere effektiv drift af almene boliger Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 4 1.1. Formål med og opbygning af analysen 4 1.2. Læsevejledning 6 2. Den almene sektors økonomiske anatomi 8

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2012

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2012 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2012 FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2012 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2011 og budgettal

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2020 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til budget.

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 40 & 41 Kallemosen 22 78 & Rugkobbel 100 232 6200 Aabenraa Cvrnr 14 79 86 17 Sydbank A/S

Læs mere

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl.

Budget Afdeling 15. Huslejeforhøjelse 5,78% Lavendelvej, Violvej m.fl. Budget 2020 Afdeling 15 Lavendelvej, Violvej m.fl. Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette

Læs mere

5. December 2013. Finansministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Notat om potentialeberegninger

5. December 2013. Finansministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Notat om potentialeberegninger 5. December 2013 Finansministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Indholdsfortegnelse Introduktion 3 1. Metode for potentialeberegninger 5 1.1. Delanalyse 1 5 1.2. Beregning af potentialer

Læs mere

Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget?

Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget? Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget? BL Forvaltningskonference August 2017 Lars Otto, lao@tbst.dk, 4187 1846 Signe Fosgaard, sif@tbst.dk, 4171 7841 Udvikling siden 2014 Mia. 2014-kr.

Læs mere

Som tidligere varslet, indkaldes herved til ordinært afdelingsmøde

Som tidligere varslet, indkaldes herved til ordinært afdelingsmøde Til beboere i afdeling 1 Kirkevej Tinglev 14. marts 2015 Som tidligere varslet, indkaldes herved til ordinært afdelingsmøde Torsdag den 26. marts 2015, kl. 19.00. Mødet vil blive afholdt på Borgerhuset,

Læs mere

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017 Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv Albertslund Den 7. september 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-55 Vissenbjerg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-55 Vissenbjerg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Budget Afdeling 62 Tusindfryd. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 62 Tusindfryd. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2019 Afdeling 62 Tusindfryd Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2019 Afdeling 16 Lupinvej 18-96 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag

Læs mere

Almene boliger i Danmark

Almene boliger i Danmark Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 144 Offentligt Velfærdspolitisk Analyse Almene boliger i Danmark Almene boliger er udbredte i hele landet, og på landsplan bor 17 pct.

Læs mere

Hvad skal vi med nøgletal og sammenligninger?

Hvad skal vi med nøgletal og sammenligninger? Hvad skal vi med nøgletal og sammenligninger? Alment Samfundsansvar BLs konference for organisationsbestyrelser 5-6. september 2015 Evy Ivarsson Nielsen Sammenligning med andre? Er det nødvendigt? Et ønske

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-28 Frederiksbroen

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-28 Frederiksbroen Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Nyhedsbrev om almene boliger og ledelse nr. 15, april 2013

Nyhedsbrev om almene boliger og ledelse nr. 15, april 2013 Nyhedsbrev om almene boliger og ledelse I dette nyhedsbrev: Fortsat stort behov for at sætte fokus på en stærkere omkostningsstyring af de almene boligafdelinger, ikke mindst på de områder hvor beboere

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2011/12 AFD 4 FREDENSGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2011/12 AFD 4 FREDENSGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 252.260. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2011/12 2011/12

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011 Afdeling 19 Springbo BUDGET FOR 2011 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 998,85 kr./m² 0,00 kr./m² 998,85 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2013

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2013 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2013 FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2013 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2012 og budgettal

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018 COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal Odense Den 6. september 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16, 6200 Aabenraa Tlf Fax

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16, 6200 Aabenraa Tlf Fax AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16, 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 post@aaabolig.dk www.aaabolig.dk Til beboere i afdeling 42, Hærtoften 14.september 2012 Som tidligere varslet,

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 22 Tulipanvej 9-11 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 17 MINDEGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 17 MINDEGADE Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 14.609. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-49 Sydfyn

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-49 Sydfyn Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 26 Åpark Kollegiet

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 26 Åpark Kollegiet Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 112.573. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 25 CHRISTIANSHØJ

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 25 CHRISTIANSHØJ Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 218.723. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 8 VESTERGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 8 VESTERGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 51.742. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-62 Elmehaven

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-62 Elmehaven Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 8 VESTERGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 8 VESTERGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 18.931. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 17 MINDEGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 17 MINDEGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 40.081. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-45 Faaborg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-45 Faaborg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 24 SKEJBYPARKEN

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 24 SKEJBYPARKEN Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 11.828. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-46 Nyborg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-46 Nyborg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet NOTAT Bilag 2: Ejerstrategi for almene boliger Dato: 17. oktober 2017 Af: Jesper Graff Thøger Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Læs mere

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 55 Lupinvej 118 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 14 VEJLBY

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 14 VEJLBY Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 10.273. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Vestergade Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Vestergade Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 108.864 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

Konti der er i spil. Hvilke konti:

Konti der er i spil. Hvilke konti: Lidt historie Konti der er i spil Hvilke konti: 109 Renovation 110 Forsikringer/falck 111 EL fælles 112.1 Administrationsudgifter 114 Løn, trappevask, sne, ejendomskontor, skadesforebyggelse 115 Løbende

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 16 CHRISTIANSBJERG

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 16 CHRISTIANSBJERG Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 9.326. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15 Afvigelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 20 STEEN BILLES TORV

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 20 STEEN BILLES TORV Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 8.230. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15 Afvigelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-25 Herluf Trolle Parken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-25 Herluf Trolle Parken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12 Afdeling 1 Højebo Budget for 2011/12 Boligafgiftsforhøjelse 5,21% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 654,13 kr./m² 34,10 kr./m² 688,23 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 26 Åpark Kollegiet

KOLLEGIEKONTORET I ÅRHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 26 Åpark Kollegiet Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 452.298. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 4 FREDENSGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 4 FREDENSGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 63.103. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 18 NØRRE ALLÉ

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 18 NØRRE ALLÉ Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 32.448. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

De almene boligafdelingers udgifter en analyse med fokus på udgifter hvor beboerne og boligorganisationerne har påvirkningsmuligheder

De almene boligafdelingers udgifter en analyse med fokus på udgifter hvor beboerne og boligorganisationerne har påvirkningsmuligheder De almene boligafdelingers udgifter 2001-2011 en analyse med fokus på udgifter hvor beboerne og boligorganisationerne har påvirkningsmuligheder Udviklingen 2001-2011 i udgifterne for de almene boligafdelinger,

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-5 Skovparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-5 Skovparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Højvang

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-16 Birkeparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-16 Birkeparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7 Voldgården Årsregnskab for 2009

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7 Voldgården Årsregnskab for 2009 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7 Voldgården Årsregnskab for 2009 Administrator: Boligorgnisation. Tilsynsførende kommune: LBF-nr.: 8037 LBF-nr.:0214 Kommunenr. 153 Fællesadministrationen

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Nørreport Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Nørreport Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 50.645 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 13 NØRREPORT

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2012/13 AFD 13 NØRREPORT Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 20.779. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2012/13 2012/13

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Stenaldervej Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Regnskabsår 2016 Regnskab for Stenaldervej Kollegiet Fra 1. august 2015 Til 31. juli 2016 Årsberetning Indtægterne overstiger udgifterne med 113.933 kr. Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget Afvigelse Nettokapitaludgifter

Læs mere

Boligkontoret Fredericia. Afd. 208 Ørnevej - Høgevej. Regnskab for året 2014

Boligkontoret Fredericia. Afd. 208 Ørnevej - Høgevej. Regnskab for året 2014 208 Boligkontoret Fredericia Afd. 208 Ørnevej - Høgevej Regnskab for året 2014 Indholdsfortegnelse Stamoplysninger 2 Resultatopgørelse 4 Balance 7 Noter 9 Påtegning 12 1 Stamoplysninger Boligorganisation:

Læs mere

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:7 A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor 2012-16 I ca. 85 % af de almene boligafdelinger anvendes A-vedligeholdelsesordningen. I disse er de gennemsnitlige udgifter

Læs mere

Effektivitetstal. Ofte stillede. spørgsmål? Effektiviseringsenheden 2017

Effektivitetstal. Ofte stillede. spørgsmål? Effektiviseringsenheden 2017 Effektivitetstal Ofte stillede spørgsmål 70 90 0 100 Effektiviseringsenheden 2017 Hvordan er tallene beregnet En afdelings effektivitetstal er bedste praksis fratrukket afdelingens effektiviseringspotentiale.

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2013/14 AFD 5 MEJLGADE

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2013/14 AFD 5 MEJLGADE Indtægterne overstiger udgifterne med kr. 51.098. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2013/14 2013/14

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 5 Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Boligafgiftsforhøjelse 3,25% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 721,88 kr./m² 23,48 kr./m²

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 12 KIRSEBÆRHAVEN

KOLLEGIEKONTORET I AARHUS REGNSKAB 2014/15 AFD 12 KIRSEBÆRHAVEN Udgifterne overstiger indtægterne med kr. 11.186. ÅRSBERETNING Når der ikke, som budgetteret, blev balance mellem indtægter og udgifter skyldes det følgende afvigelser: Regnskab Budget 2014/15 2014/15

Læs mere