FORÆLDRES OPLEVELSE AF FOLKESKOLEN Rudersdal Kommune Survey - resultater OKTOBER 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORÆLDRES OPLEVELSE AF FOLKESKOLEN Rudersdal Kommune Survey - resultater OKTOBER 2014"

Transkript

1 FORÆLDRES OPLEVELSE AF FOLKESKOLEN Rudersdal Kommune Survey - resultater OKTOBER 2014

2 OM UNDERSØGELSEN I starten af oktober måned 2014 gennemførte jeg en ikke videnskabelig undersøgelse omkring forældres aktuelle oplevelse af folkeskolen i Rudersdal Kommune. Undersøgelsen blev afviklet via et online survey værktøj og invitaeonerne El at deltage blev distribueret primært via Facebook. Baggrunden for at gennemføre undersøgelsen var et personligt ønske om at få et bedre billede af den aktuelle holdning og de aktuelle oplevelser bredt blandt forældrene i Rudersdal Kommune. Jeg oplever en tendens El, at alle ENTEN lader sig rive med af en enkeltstående sag ELLER at sager bliver bagatelliseret af Forvaltning og poliekere. Det kvanetaeve mål var at få 200 besvarelser fra forældre bredt fordelt på kommunens skoler. Undersøgelsen modtog 534 svar herunder 374 fra forældre i Rudersdal. Kenneth Birkholm, medlem af Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal Kommune Telefon: e- mail: kebi@rudersdal.dk

3 OM RESULTATERNE På de everfølgende sider sammenlignes svar og trends fra de 374 Rudersdal forældre med de samlede 534 svar. På de sidste sider findes samlede informaeoner fra den enkelte skole. Undersøgelsens resultater er ledsaget af ganske få kommentarer. Det er mit håb at modtagerne selv vil analysere og konkludere præcis lige som jeg selv har gjort. Sammen med de mange svar er der også modtaget mere end 150 kommentarer og input i fritekst. De er alle blevet læst og mit mål er at besvare hver og en jeg håber afsenderne har den fornødne tålmodighed. Undersøgelsen og dens resultater må gerne deles med netværk, andre forældre og interessenter omkring skolen. Jeg bidrager gerne med mine egne konklusioner og synspunkter ligesom jeg gerne lyxer El andres. God læsning!

4 TEKST FRA INDLEDNING FRA SURVEY Hjælp med at skabe et bedre billede af folkeskolen lige nu - svar på disse spørgsmål. I disse reform Kder hører vi både godt og skidt om følgevirkningerne af reformen. I særdeleshed er det den længere skoledag, de p.t. frivillige lekkecafeer, den daglige bevægelse, inklusion og SFO taksterne der skaber historier. Det kan være svært ikke at blive revet med af nogle få markant posikve eller negakve historier. Som polikker savner jeg viden omkring "generelle" holdninger og oplevelser. Det vil derfor være en kæmpestor hjælp såfremt så mange som muligt besvarer deqe spørgeskema. Del meget gerne linket med andre børnefamilier i jeres netværk. Jeres deltagelse er hverken parkpoliksk eller kræver engagement/klhørsforhold over for et enkelt park. Fokus er primært i Rudersdal Kommune. Undersøgelsen kan også med fordel besvares af børnefamilier uden for Rudersdal - det vil give en nyvg benchmark. Resultater og konklusioner fra de indkomne svar vil ende i en lille analyse Kl brug for det fremkdige arbejde. Analysen kan du få Klsendt såfremt du ønsker det. Resultater vil også blive offentliggjort via min offentlige profil på Facebook. Der er 18 spørgsmål i alt og udfyldningen tager 5-8 minuqer.

5 HVILKE SKOLER Skole Antal svar* Andel Birkerød Skole 35 9,4% Bistrupskolen 9 2,4% Dronninggaardskolen 62 16,5% Høsterkøb Skole 31 8,2% Ny Holte Skole 19 5,1% Nærum Skole 46 12,2% Sjælsøskolen 25 6,7% Skovlyskolen 32 8,6% ToVevangskolen 18 4,7% Trørødskolen 31 8,2% Vangeboskolen 53 14,1% Vedbæk Skole 38 10,2% Der er modtaget svar fra alle kommunens skoler nogle markant flere end andre. En årsag herel kan skyldes at enkelte forældre rundsendte linket El survey El klassekammeraters forældre. Der fokuseres ikke i hovedresultaterne på den enkelte skole idet det staeseske grundlag vurderes værende for lavt. Se siderne for oplysninger om den enkelte skole. *Der er samlet modtaget 399 svar fra forældre El børn på Rudersdal Kommunes skoler. 25 af disse har ikke afsluxet undersøgelsen hvorfor det officielle antal er 374.

6 DE TRE VIGTIGSTE KONKLUSIONER Der er i svarene rigeg mange oplysninger og der kan tolkes og konkluderes herfra og El evigheden. De for mig tre vigegste konklusioner er: 1) Skolens medarbejdere er nøglen El at få reformen El at lykkedes. Der er blandt forældrene generelt stor Ellid El de medarbejdere vi har på skolerne i dag markant større Ellid end El skolen generelt. Vi skal som poliekere, forvaltning og forældre fortsat give skolens medarbejdere vores fulde opbakning. Herunder også anerkende at vi har sendt medarbejderne på en svær og vanskelig mission der kræver både ekstra ressourcer og Ed. 2) Inklusion er en opgave, som vi endnu ikke er lykkedes med. Analysen taler sit klare og tydelige sprog forældrene oplever inklusion som en maskeret spare øvelse, og der er stor bekymring for konsekvenserne for de andre børn. Der ligger et stort behov for fortsat fokus og kommunikaeon på det område. 3) Den længere skoledag og den kommende obligatoriske deltagelse i træning (tvungen lekeecafe) ER en stor udfordring for familierne. Det har allerede kostet mange børns deltagelse i friedsakeviteter. Det er en udfordring vi skal anerkende og finde løsninger på. 4) Bonus- konklusion! Vi er stadig i færd med at etablere rammen og det er denne ramme vi forholder os El. Alt det fantaseske indhold der skal ind i rammen det har vi endnu ikke oplevet og kan derfor heller ikke forholde os El det.

7 KLASSETRIN 2. På hvilke skole klassetrin går jeres barn/børn? Answer Options Rudersdal Andre Indskoling (0.-3. klasse) 57,3% 47,5% Mellemskole (4.-6. klasse) 51,8% 44,2% Udskoling (7.-9. klasse) 37,7% 40,0% 10. klasse 0,0% 1,7% Der er samlet mere end 100% når procenterne lægges sammen. DeXe skyldes at mange respondenter har mere end et barn der svares for. GroV set betyder det at undersøgelsen reelt dækker over svar fra mere end 800 børns forældre.

8 SFO 3. Hvor enig eller uenig er I i nedenstående udsagn omkring jeres børns SFO/SFK tilbud. Answer Options Helt enig Delvis enig Delvis uenig Helt uenig Hverken enig eller uenig Vi oplever at SFO/SFK er en vigtig og uundværlig del af vores børns hverdag 35,5 33,7 15,6 11,2 4,0 100 Vi er afhængige af SFO/SFK for at få vores hverdag til at hænge sammen 35,5 27,1 10,7 23,1 3,6 100 Vi oplever at kvaliteten af SFO/SFK tilbuddet er tilfredsstillende 18,5 37,1 18,6 19,6 6,2 100 Vi ville benytte os af en længere åbningstid i SFO/SFK såfremt det var muligt 5,4 8,3 18,8 58,7 8,7 100 Vi oplever at prisen for SFO/SFK er for høj 42,7 23,4 12,4 8,4 13,1 100 Vi kunne overveje at vælge alternativ til SFO/SFK grundet prisen 25,0 15,6 17,4 28,3 13,8 100 Vi kunne overveje at vælge alternativ til SFO/SFK grundet kvaliteten 21,0 20,2 12,9 34,6 11,4 100 Vi oplever at mange øvrige forældre fravælger SFO/SFK grundet pris/kvalitet 14,7 20,5 11,5 20,5 32,7 100 Total Samlet set vurderes SFO som værende meget vigeg for både børn og forældre. Der er mere uenighed om kvaliteten. Det er iøjnefaldende at kun en ganske lille andel vil benyxe sig af SFO med en længere åbningsed. To tredjedele af de adspurgte oplever SFO/SFK prisen som værende for høj.

9 DEN LÆNGERE SKOLEDAG 4. Hvordan oplever I som familie helt overordnet den længere skoledag? Vælg det svar der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi oplever den længere skoledag som udelukkende positiv 5,0% 5,5% Vi oplever den længere skoledag som primært positiv 24,0% 31,5% Vi har ikke oplevet væsentlige ændringer grundet den længere skoledag 24,6% 24,8% Vi oplever den længere skoledag som udfordrende 29,6% 26,9% Vi oplever den længere skoledag som voldsomt problematisk 16,9% 11,3% Svarene fra forældre i Rudersdal Kommune er en anelse mere posieve end for hele gruppe. Det ændrer dog ikke ved, at ca. 40% oplever den længere skoledag udfordrende eller direkte problemaesk. En jerdedel af forældrene har dog ikke oplevet ændringer i forhold El Edligere.

10 FORVENTNINGER TIL REFORMEN 5. Hvad er jeres overordnede forventning til effekten af skolereformen på jeres egne børns skoler? Vælg den svarmulighed der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi har en positiv forventning til, at reformen vil øge fagligheden og trivslen 27,6% 34,5% Vi forventer en højere faglighed men kan frygte for trivslen 20,2% 25,2% Vi forventer ikke den store ændring i forhold til tidligere 17,5% 15,6% Vi forventer mindre udfordringer med både faglighed og trivsel 11,6% 12,2% Vi forventer at det hele vælter og at reformen skaber uoprettelig skade 23,1% 12,6% I dexe svar er der stadig udfordringer. Dog er der blandt Rudersdal forældrene MARKANT mere posieve forventninger El reformen.

11 TRÆNING/LEKTIECAFE NUVÆRENDE FORM 6. Hvordan oplever I den NUVÆRENDE ordning hvor træning/lektiecafe er et valgfrit tilbud som skolen skal udbyde? Vælg den svarmulighed der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi oplever ordningen positiv og vores børn deltager i alle træningstimer 28,5% 33,8% Vi oplever ordningen positiv og vores børn deltager efter behov 25,6% 27,8% Vi oplever ordningen positiv men vores børn deltager stort set ikke 17,0% 13,6% Vi oplever ordningen problematisk og ser frem til at træning/lektiecafe bliver obligatorisk for alle 9,3% 10,1% Vi oplever ordningen problematisk og synes slet ikke at skolen skal tilbyde træning/ lektiecafe. 19,6% 14,7% Mere end 75% af respondenterne er posieve over for den nuværende form uagtet kun en tredjedel deltager i alle træningsemerne.

12 TRÆNING/LEKTIECAFE FREMTIDIGE FORM 7. Hvad er jeres forventninger til ordningen omkring træning/lektiecafe når denne - formodentlig efter næste valg - gøres obligatorisk for alle at deltage i? Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi tror den obligatoriske træning/lektiecafe vil gøre skolen endnu bedre 26,5% 32,1% Vi tror ikke at den obligatoriske deltagelse vil ændre vores oplevelse 12,8% 16,1% Vi ville helst beholde det frie valg således vi som familie kan vælge træning/lektiecafe til/fra efter behov 42,8% 38,0% Den nuværende løsning er forkert - den kommende bliver endnu mere forkert 17,9% 13,8% Igen er Rudersdal respondenterne mere posieve end hele svargruppen. En overvejende del af respondenterne ønsker at beholde det frie valg.

13 INKLUSION PÅ EGEN KROP 8. Hvordan oplever I arbejdet med og effekten af målene omkring inklusion i jeres egne børns hverdag? Vælg det svar der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi oplever inklusion som vellykket med et udbytte for både de inkluderede og deres klassekammerater 6,7% 6,7% Vi oplever ikke udfordringer omkring inklusion - men heller ikke et udbytte for vores børn 20,2% 23,3% Vi oplever inklusion som en vellykket øvelse for de inkluderede børn - men på bekostning af de øvrige 22,6% 26,2% Vi kan slet ikke se noget som helst vellykket omkring den nuværende inklusionsstrategi 50,5% 43,8% Alarmerende tal omkring inklusion der forklarer den modvilje der opleves ude på de enkelte skoler.

14 INKLUSION GENERELT 9. Hvad er jeres GENERELLE holdning til inklusion? Vælg det svar det passer jer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Inklusion er helt rigtigt og vi oplever det godt finansieret 2,2% 1,8% Inklusion er helt rigtigt men vi oplever det ikke godt nok finansieret 26,5% 28,4% Vi har ingen holdning omkring inklusion 4,7% 6,6% Inklusion virker som et forklædt spare-projekt 48,0% 44,1% Vi tror alle ville få en bedre skolegang hvis færre blev inkluderet i den almindelige undervisning 18,7% 19,2% Alarmerende tal omkring inklusion der forklarer den modvilje der opleves ude på de enkelte skoler.

15 DEN LÆNGERE SKOLEDAG 10. Hvordan oplever I at skoledagen for jeres egne børn er blevet længere? Vælg det svar der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi oplever det udelukkende positivt for vores børn at skoledagen er blevet længere 5,5% 6,3% Vi oplever det primært positivt for vores børn at skoledagen er blevet længere 19,8% 25,5% Vi har ingen - hverken positiv eller negativ - oplevelse for vores børn af at skoledagen er blevet længere 20,1% 23,2% Vi oplever mindre udfordringer for vores børn med at skoledagen er blevet længere 27,9% 25,9% Vi oplever det voldsomt problematisk for vores børn at skoledagen er blevet længere 26,6% 19,2% At næsten halvdelen af forældrene oplever udfordringer eller voldsomme problemer med den længere skoledag er et voldsomt problem. De underliggende fritekst svar rummer mange forklaringer der primært rexer sig El elevernes friedsakeviteter.

16 DEN LÆNGERE SKOLEDAG - HOLDNINGER 11. Hvor enig eller uenig er du - HELT GENERELT - i nedenstående udsagn? Answer Options Helt enig Overvejende enig Overvejende uenig Helt uenig Hverken enig eller uenig Den længere skoledag er nødvendig for vores børns fremtid 6,3 23,8 21,3 40,3 8,6 100 Den længere skoledag kræver et bedre indhold end det nuværende 45,1 32,1 11,4 3,8 7,9 100 Vi har tillid til at skolen kan udfylde den længere skoledag med relevant undervisning/læring 8,6 37,8 26,3 22,5 4,8 100 Den længere skoledag kommer til at koste børns deltagelse i fritidsaktiviteter 44,8 27,3 14,0 10,5 3,2 100 Den længere skoledag kommer til at koste børns muligheder for fritids job 39,7 22,2 14,9 7,9 14,9 100 Den længere skoledag kræver flere ressourcer end skolerne har i dag 63,8 20,3 6,7 2,2 7,6 100 Total Flere alarmerende tal i ovenstående tabel. Tydeligst er dog holdningen El, at skolerne skal have Elført flere ressourcer end de har i dag. Det er voldsomt alarmerende at et flertal af forældrene ikke har Ellid El at folkeskolen kan løve den opgave de står over for.

17 BEVÆGELSE 12. Hvordan oplever I som familie den øgede bevægelse/motion i skolen? Vælg det svar der passer bedst. Answer Options Alle svar Kun Rudersdal Vi oplever at vores barn/børn får bevæget sig mere i skolen og har fået mere energi 8,3% 10,7% Vi oplever at vores børn får bevæget sig mere i skolen - fordi de skal 22,6% 23,3% Vi har ikke oplevet en ændring i vores børns mængde af bevægelse/motion i skolen 39,2% 39,1% Vi oplever ikke at skolen lever op til de 45 minutters bevægelse/dag 20,3% 19,5% Vi oplever det direkte negativt at skolen skal forsøge at skabe 45 minutters bevægelse/dag 9,6% 7,4% Næsten 60% oplever ikke en ændring i mængden af bevægelse i skolen. Er det fordi den ikke er der eller fordi vi sælger varen for dårligt?

18 BEVÆGELSE - GENERELT 13. Hvor enige eller uenige er I i nedenstående GENERELLE udsagn? Answer Options Helt enig Overvejende enig Overvejende uenig Helt uenig Hverken enig eller uenig Skolen leverer allerede tilpas mængde af motion af bevægelse 16,1 31,3 28,0 12,5 12,8 100 Skolen kan levere relevant og spændede aktiviteter der udgør 45 minutters bevægelse 9,2 28,6 28,9 19,7 13,8 100 Skolen kan uden problemer leve op til kravet om 45 minutters bevægelse 9,5 25,7 30,3 21,7 12,8 100 Skolen bør samarbejde med foreningslivet omkring de 45 minutters bevægelse 28,6 25,0 14,5 18,1 14,5 100 Skolen skal koncentre sig om læring og lade foreningslivet tilbyde motion/bevægelse 28,3 18,8 25,7 19,7 6,9 100 De 45 minutters bevægelse/dag er med til at styrke Folkeskolen 25,0 29,6 16,1 17,4 11,8 100 Total En overvejende posiev holdning El mere bevægelse i Folkeskolen. Dog er der flertal for at lade andre end skolen levere den ekstra bevægelse. Der er ikke Ellid El at skolen selv kan levere den fornødne kvalitet. Det lader El at der i forældrenes bevidsthed sæxes lighedstegn mellem bevægelse og sundhed (fedme). Det er vigegt at vi også bliver bedre El at kommunikere omkring bevægelse som et middel El højere læring.

19 HVAD ER VIGTIGT OG HVOR GOD ER KVALITETEN 14. Hvor vigtig vurderer du hvert af nedenstående elementer i forhold til at øge fagligheden og trivslen i skolen helt generelt? Answer Options Meget vigtig Vigtig Neutral Ikke vigtig Ligegyldig Total Den enkelte lærer 94,0 6,0 0,0 0,0 0,0 100 Skoleledelsen 66,4 26,6 5,3 0,3 1,3 100 Klassens sammensætning 54,2 36,2 8,0 1,7 0,0 100 Klassens størrelse (antal elever) 59,1 28,2 7,6 3,7 1,0 100 Skolens og klassens indretning 31,9 48,8 16,9 2,3 0,0 100 Forældrenes tillid/opbakning til skolen 62,8 32,6 4,7 0,0 0,0 100 Kvaliteten i SFO/SFK 29,2 36,9 24,3 4,7 4, Hvordan vurderer du kvaliteten af nedenstående elementer for lige præcis dine egne børn? Answer Options Rigtig god God Okay Mindre god Dårlig Total Den enkelte lærer 51,2 30,4 13,0 4,0 1,3 100 Skoleledelsen 15,7 25,8 28,4 15,4 14,7 100 Klassens sammensætning 21,7 36,8 28,1 11,0 2,3 100 Klassens størrelse (antal elever) 18,4 28,1 24,4 18,1 11,0 100 Skolens og klassens indretning 9,7 29,8 32,1 22,7 5,7 100 Forældrenes tillid/opbakning til skolen 18,1 41,8 28,8 8,4 3,0 100 Kvaliteten i SFO/SFK 10,7 28,1 35,1 13,4 12,7 100 Det er interessant at se på hvilke elementer der vurderes som værende vigege for kvaliteten i skolen. Endnu mere interessant er det at se vurderingen af den aktuelle kvalitet samt spændet herimellem.

20 DEN ENKELTE SKOLE På de næste tre sider vises en opsamling af forskellige faktorer omkring den enkelte skole. De tre sider viser en samlet værdi for forældrenes forventninger, oplevelser og generelle Ellid. Når data brydes ned på enkelte skoler bliver datamængden markant mindre. Der er tale om mellem 9 og 62 svar på den enkelte skole. Hermed kan man ikke længere kalde mængden for repræsentaev. Da der ydermere er tale om en helt uvidenskabelig undersøgelse skal resultaterne for den enkelte skole læses med alle mulige forbehold. I stedet bør man i de samlede resultater fokusere på følgende nedenstående værdier: Andel af forældre der: Rudersdal kommune Andre kommuner Har negaeve forventninger El skolen 24,79% 58,74% Har negaeve oplevelser med skolen 38,24% 67,35% Ikke har Ellid El skolen 43,30% 61,80% Vi står over for en kæmpe udfordring med at støxe skolens medarbejdere, overbevise forældrene samt levere den høje kvalitet El de børn og unge det hele drejer sig om. Der er ringe trøst at hente i, at andre kommuner står med en markant større udfordring end vores.

21 SKOLER FORVENTNINGER BLANDT FORÆLDRE PosiEve PosiEv med forbehold Neutrale NegaEve

22 SKOLER OPLEVELSER BLANDT FORÆLDRE PosiEve Neutrale NegaEve

23 SKOLER FORÆLDRES TILLID TIL SKOLEN Har Ellid Neutral Har ikke Ellid

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT. Rudersdal Kommune, klassetrin

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT. Rudersdal Kommune, klassetrin DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 4 1.4 Vejledning og inspiration til det videre

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 73,7%

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 73,7% Rudersdal Kommune beelser: 4.990 FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 7% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds. Beelser

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 1 Om rapporten Trivselsmålingen består af 40 spørgsmål for elever i 4.-9. klasse og 20 spørgsmål for elever i 0.-3. klasse. Denne rapport

Læs mere

Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012

Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012 Atlas Performance Solutions GmbH Hofstrasse 64 8032 Zürich Schweiz Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012 Denne rapport indeholder en teknisk og statistisk oversigt over resultaterne

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler

Læs mere

INDSKOLING 44 (3) 64 (6) 35 (2) 61 (1) 150 (4) 104 (6) 82 (7) 540 (29) 0. KLASSE 10 (0) 11 (0) 11 (0) 12 (0) 41 (0) 22 (2) 9 (0) 116 (2)

INDSKOLING 44 (3) 64 (6) 35 (2) 61 (1) 150 (4) 104 (6) 82 (7) 540 (29) 0. KLASSE 10 (0) 11 (0) 11 (0) 12 (0) 41 (0) 22 (2) 9 (0) 116 (2) ANTAL BESVARELSER Som det fremgår af tabel, er der modtaget i alt. besvarelser, på spørgeundersøgelsen. Svarene fordeler sig med 0 på indskolingen, på mellemtrinnet og på udskolingen. forældre har svaret

Læs mere

Gallup om folkeskolen. Forældre til elever i folkeskolen. Gallup om folkeskolen. TNS Dato: 08. juni 2015 Projekt: 61966

Gallup om folkeskolen. Forældre til elever i folkeskolen. Gallup om folkeskolen. TNS Dato: 08. juni 2015 Projekt: 61966 Forældre til elever i folkeskolen Feltperiode: Den 29. maj 8. juni 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte forældre til børn i folkeskoler landet over Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Kobberbakkeskolen, Afd. Uglebro Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0A 2 3,8% 0B 4 7,7% 1A 3 5,8% 1B 5 9,6% 2A 1 1,9%

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007

Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007 Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007 De forældrevalgte i skolebestyrelsen besluttede at gennemføre en tilfredsundersøgelsen blandt skolens forældre, for dermed at få forældrenes

Læs mere

Børn med diabetes. og deres trivsel i skolen

Børn med diabetes. og deres trivsel i skolen Børn med diabetes og deres trivsel i skolen Indholdsfortegnelse Indledning Hovedresultater Baggrund..... 3 Formål....... 4 Metode og gennemførelse.... 6 Udvalgets sammensætning.... 7 Kommunikation med

Læs mere

Odder Fælles Skolevæsen April 2014

Odder Fælles Skolevæsen April 2014 Odder Fælles Skolevæsen April 04 Totalrapport Dokumentnr.: 77-04-5087 side Indhold.0 Indledning... 4.0 Opsamling på undersøgelsens resultater... 5. Styrkepositioner ved undersøgelsen... 5. Uviklingsområder...

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring den nye folkeskolereform. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. Juni 2014 Spørgsmålene handler om din oplevelse

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Oplæg for deltagere på messen.

Oplæg for deltagere på messen. 1 Oplæg for deltagere på messen. Side 1 2 Baggrunden for skolereformen Den danske folkeskole står over for store udfordringer Det faglige niveau særligt i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt

Læs mere

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger.

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger. Januar 2014. Kære forældre og elever. Den 11. august starter det nye skoleår og Skolereformen træder i kraft (den er besluttet i folketinget i dec. 2013). Det vil indebære mange spændende og mærkbare forandringer.

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0D 4 5,3% 0E 5 6,6% 1E 3 3,9% 2D 6 7,9% 2E 2 2,6%

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Skolestrukturundersøgelse Fladsåskolen Afd. Korskilde Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent

Læs mere

Allerød Lærerforening

Allerød Lærerforening Allerød Lærerforening Evaluering af Arbejdstidsaftale 08 Beskrivelse af udvalgte punkter på baggrund af spørgeskemaundersøgelse i december 2010 blandt lærere og børnehaveklasseledere på Allerød Kommunes

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Problemformulering: Dragør skolevæsen er i gang med at finde gode måder at implementere folkeskolereformens forskellige hensigter og elementer, for at sikre

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2015 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

evaluering af 16 åben skole-piloter

evaluering af 16 åben skole-piloter evaluering 16 åben skole-piloter April 2015 indhold Resumé og evalueringens vigtigste konklusioner... 3 Om evalueringen... 4 Forløbene har indfriet forventningerne skolerne er mest tilfredse... 4 Foreningerne

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Lille Næstved Skole, Afd. Fuglebjerg Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2018 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole 2017-2020 1. Indledning 96 % af skolens elever har besvaret denne undervisningsmiljøvurdering (91 ud af 95 elever) i maj 2017. Eleverne har udfyldt skemaet

Læs mere

I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for

I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for Spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Kære kommune I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for omstillingsprocessen til en ny folkeskole. Endnu engang rigtig

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Undersøgelsens datagrundlag er indsamlet gennem et internetbaseret spørgeskema (Enalyzer Survey Solution online spørgeskema og analyseværktøj).

Undersøgelsens datagrundlag er indsamlet gennem et internetbaseret spørgeskema (Enalyzer Survey Solution online spørgeskema og analyseværktøj). Uddrag, herunder figurer, tabeller og kortere citater, er tilladt med kildeangivelse: Opfølgning på 45 minutters bevægelse i skoledagen en statuskortlægning november 2015, Dansk Skoleidræt 2015. Dansk

Læs mere

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole Nærum Skole Børne- og Skoleudvalget har derfor bedt om en samlet status på deres næste møde d. 3. Juni. Jeg har derfor brug for en kort status fra jer alle i forhold til nedennævnte områder (2-3 linjer

Læs mere

Åben Skole. Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2018/19

Åben Skole. Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2018/19 Åben Skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2018/19 1 Indhold Baggrund... 3 Formål...3 Organisering af Åben Skole Rudersdal...4 Finansierings- og betalingsmodel... 4 Kulturområdet... 4 Åben Skole tovholdere...

Læs mere

Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland.

Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland. Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland Maj 2014 1 Introduktion Den 1. august i år træder en ny skolereform i kraft.

Læs mere

HVAD ER SELV? Til forældre

HVAD ER SELV? Til forældre HVAD ER SELV Til forældre Indhold Indledning 3 Indledning 4 SELV 6 SELV-brikkerne 8 Gensidige forventninger 10 Motivation og dynamisk tankesæt 13 Sådan arbejder I med SELV derhjemme På Lille Næstved Skole

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne EMNE FOR DENNE RAPPORT Denne rapport er resultatet af workshop for skolebestyrelserne i Stevns Kommune.

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Beboerundersøgelse i Toften april - maj Beboerundersøgelse i Toften april - maj 2008

Beboerundersøgelse i Toften april - maj Beboerundersøgelse i Toften april - maj 2008 Beboerundersøgelse i Toften Udarbejdet af sbs v/benjamin Ekerot rapport, juni 2008 Indhold INDLEDNING... 2 SAMMENFATNING AF RESULTATER... 3 RESULTATER OG RESULTATBEHANDLING... 4 Stamdata og undersøgelsens

Læs mere

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS?

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? EN UNDERSØGELSE AF HVORDAN VI OPLEVER DIGITALISERING PÅ VORES ARBEJDSPLADSER 1 Det kan du blive klogere på: DIG OG DIGITALISERING Fortid, fremtidsønske eller skrækscenarie?

Læs mere

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 TUBA Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 Moos-Bjerre Analyse Farvergade 27A 1463 København K, tel. 29935208 moos-bjerre.dk Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen Biblioteksledermøde for Region Midt Skolereformen Målene for Folkeskolen De nationale mål er Måltal Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2016 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Skolestrukturundersøgelse Susåskolen, Afd. Herlufmagle Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

National trivselsmåling blandt elever i Rudersdal Kommune

National trivselsmåling blandt elever i Rudersdal Kommune National trivselsmåling blandt elever i Rudersdal Kommune Indhold 1. Resultatet af den nationale trivselsmåling blandt elever i Rudersdal Kommune... 1 1.1. Kommunalt og nationalt trivselsmål... 2 1.2.

Læs mere

Forældretilfredshed og Indhold

Forældretilfredshed og Indhold Forældretilfredshed og Indhold Sammenfatning de vigtigste resultater 2 Baggrund 3 Svarprocenter og svarfordeling 4 Tilfredshed med skole, SFO og klub 5 Faglighed og læring i skolen 8 Trivsel og mobning

Læs mere

Skolerapport Svarprocent: 59% Antal besvarelser: 147 Høsterkøb Skole

Skolerapport Svarprocent: 59% Antal besvarelser: 147 Høsterkøb Skole FORÆLDRETILFREDSHED 2018 Skolerapport Svarprocent: 59% beelser: 147 Høsterkøb Skole LÆSEVEJLEDNING I figuren vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds.

Læs mere

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole. Januar NIRAS Konsulenterne A/S

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole. Januar NIRAS Konsulenterne A/S Gentofte Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole Januar 2007 NIRAS Konsulenterne A/S 1. Indledning Skole og Fritid i Gentofte Kommune har bedt NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Kolind Centralskole

Brugertilfredshedsundersøgelse Kolind Centralskole Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Kolind Centralskole Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Individuel rapport for Kolind Centralskole Indhold Indhold... 1 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens

Læs mere

S y d j y l l a n d. Undersøgelsens resultater deler sig i tre: Fritidsdel, skoledel og udsatte børn. Resultater herfra findes på de følgende sider.

S y d j y l l a n d. Undersøgelsens resultater deler sig i tre: Fritidsdel, skoledel og udsatte børn. Resultater herfra findes på de følgende sider. S y d j y l l a n d ANALYSENOTAT August 2017 BUPL har i maj-juni 2017 gennemført en undersøgelse blandt medlemmer, som arbejder med de 6-18-årige børn og unge i de sydjyske kommuner. Størstedelen af disse

Læs mere

Ref. MSL/ Advokateksamen. Oktober Djøf

Ref. MSL/ Advokateksamen. Oktober Djøf Ref. MSL/- 29.11.2016 Advokateksamen Oktober 2016 Djøf Indhold 1. Indledning...3 1.1 Resume...3 1.2 Metode...3 2. Analyse af besvarelser...4 2.1 Fri til læsning...4 2.2 Praktisk erfaring med de emner,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Skoleresultater Side 07 Afsnit 04 SFO-resultater

Læs mere

Lederuddannelsers betydning for ledelsespraksis. Tabelrapport

Lederuddannelsers betydning for ledelsespraksis. Tabelrapport Lederuddannelsers betydning for ledelsespraksis Tabelrapport Dette bilag til EVA s evaluering af lederuddannelsers betydning for ledelsespraksis tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt offentlige

Læs mere

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre?

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre? Trivsel for alle - Hvad kan du gøre? Hvad er SSP Samarbejde mellem: Skoler Socialforvaltning Politi Mål: At forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel Hvordan sikrer vi så det? Undervisning i skoler

Læs mere

Resultater fra den nationale trivselsmåling. Tabelrapport

Resultater fra den nationale trivselsmåling. Tabelrapport Resultater fra den nationale trivselsmåling 2018 Tabelrapport Udarbejdet af Dansk Center for Undervisningsmiljø December 2018 02 I Indholdsfortegnelse Den nationale trivselsmåling 2018 ------------------------------------------

Læs mere

Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017

Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017 Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017 Tabelrapport INDHOLDSFORTEGNELSE 02 Indholdsfortegnelse Den nationale trivselsmåling Svaroverblik 0.-3. Klasse 5 Indikatorer for trivsel 11 4.-6. klasse

Læs mere

Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering Formål... 4 Undersøgelsen... 4

Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering Formål... 4 Undersøgelsen... 4 Selvevaluering 2017 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2017... 4 Formål... 4 Undersøgelsen... 4 Inden skolestart... 6 I løbet af skoleåret... 6 Indplacering

Læs mere

Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering Formål... 4 Undersøgelsen... 4

Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering Formål... 4 Undersøgelsen... 4 Selvevaluering 2017 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2017... 4 Formål... 4 Undersøgelsen... 4 Inden skolestart... 6 I løbet af skoleåret... 6 Indplacering

Læs mere

Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret

Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret Skole og Familie Att. Hanne Dencker 9. februar 2016 Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret 2014-15 Trørødskolens bestyrelse har på et særskilt møde den 4. februar 2016 behandlet kvalitetsrapporten

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

2014 Årsrapport Forældrerådgivningen

2014 Årsrapport Forældrerådgivningen 2014 Årsrapport Forældrerådgivningen Indhold Kort resume af Årsrapport 2014... 2 Om Forældrerådgivningen... 2 Forældrerådgivningens rådgivere... 3 Antal henvendelser... 4 Hvilke problemstillinger henvender

Læs mere

Børn med AUTISME i skolen

Børn med AUTISME i skolen Inklusionsundersøgelse 2017 Børn med AUTISME i skolen Siden inklusionsloven i 2012 har Landsforeningen Autisme hvert år taget temperaturen på børn med autismes trivsel i skolen. Undersøgelsen i år, April

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 217 INDHOLD Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater... 4

Læs mere

Analyse af dagpengesystemet

Analyse af dagpengesystemet Analyse af dagpengesystemet Udarbejdet september/oktober 2011 BD272 Indhold Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Dataindsamling fra... 2 Dataindsamling fra den øvrige befolkning... 2 Forventninger

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Kibæk skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Kibæk skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Kibæk skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat bemærkninger...5

Læs mere

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole.

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Resultater 1. Underviser du i folkeskolens normalklasser? Ja 1.038 93,2% Nej 76 6,8% I alt 1.115 100,0%

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN

TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN 1 TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN Hvad gør du? Du begynder din besvarelse ved at kl på pilen i

Læs mere

Trivselsundersøgelse/APV 2013

Trivselsundersøgelse/APV 2013 Trivselsundersøgelse/APV 203 Benchmarkrapport University colleges Totalrapport Maj 203 Antal besvarelser: Svarprocent: 3687 8% INDHOLD 3 OM DENNE RAPPORT 4 DEL : OVERORDNEDE RESULTATER 4 MEDARBEJDERTRIVSELINDEKS

Læs mere

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform Hyldgård 17-03-2014 Ny folkeskolereform Oplæg 23-05-2013 Skolerne er i fuld gang med at lave en masterplan for et nyt læringshus Undervisning i skole og leg i SFO Læring i undervisning og fritid Ny folkeskolereform

Læs mere

Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere.

Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere. 1 Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere. Spørgeskemaundersøgelsen havde et todelt formål. Den skulle først

Læs mere

EVALUERING AF LÆRINGSLOKOMOTIVET OPLÆG 6. FEBRUAR 2019

EVALUERING AF LÆRINGSLOKOMOTIVET OPLÆG 6. FEBRUAR 2019 EVALUERING AF LÆRINGSLOKOMOTIVET OPLÆG 6. FEBRUAR 2019 DAGSORDEN Epinions evaluering kort fortalt Sidste års hovedkonklusioner Hovedkonklusioner for i år på faglige og non-kognitive målinger Udfoldede

Læs mere

Forældreundersøgelse 2008. Skoleområdet

Forældreundersøgelse 2008. Skoleområdet Forældreundersøgelse 2008 Skoleområdet 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Metode... 4 2.1. Undersøgelsens opbygning og spørgsmål... 6 2.2. Fremadrettet brug af erfaringerne med første udgave

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Trivsel i folkeskolen, 2015

Trivsel i folkeskolen, 2015 Trivsel i folkeskolen, 2015 Den første nationale trivselsmåling i folkeskolen er gennemført i perioden 26. januar til 24. marts 2015. Trivselsmålingen er indført som led i folkeskolereformen og skal give

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT. Trørødskolen, klassetrin Rudersdal Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT. Trørødskolen, klassetrin Rudersdal Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT Rudersdal Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland

Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland Udgivet 7. juni 2013 af BUPL Nordsjælland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Hovedresultater... 3 3. Baggrundsdata... 4 4. Undersøgelsens resultater... 6

Læs mere

Gallup om skolen. Gallup om skolen. TNS Dato: 2013 Projekt: 59392

Gallup om skolen. Gallup om skolen. TNS Dato: 2013 Projekt: 59392 Feltperiode: Den 3. juli til 29 juli2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte forældre til børn i grundskolen Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1041 personer Stikprøven er uvejet Akkreditering:

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT. Høsterkøb Skole, klassetrin Rudersdal Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT. Høsterkøb Skole, klassetrin Rudersdal Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/16 SKOLERAPPORT Rudersdal Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 115 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Åbent samråd den 2. februar 2016 Titel Svar på følgende spørgsmål: Spørgsmål Q: Hvad er

Læs mere

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014 Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Juli, 2014 Indledning Hvidovre Kommunes etablering af talenthold indgår som en del af

Læs mere

Overblik over resultatet for tjeklisten (fysiske forhold, som er blevet udfyldt for den enkelte klasse i fællesskab i klassen)

Overblik over resultatet for tjeklisten (fysiske forhold, som er blevet udfyldt for den enkelte klasse i fællesskab i klassen) I uge 47-49 gennemførte vi den lovpligtige Undervisningsmiljøvurdering (UMV) på Syvstjerneskolen. Det blev i form af en spørgeskemaundersøgelse, hvor den enkelte elev/klassen svarede på spørgsmål om undervisningen,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014

Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014 1 Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014 Side 1 2 Program 10.00 10.10 Velkomst ved formand for Børne- og Skoleudvalget Henrik Dalgaard 10.10 11.10 Folkeskolereformen baggrund og lovstof

Læs mere