Børne- og Skoleudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalg"

Transkript

1 REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Dorthe Mogensen (Deltog i behandlingen af sagerne 1-6), Torben Engholm (Deltog i behandlingen af sagerne 1-6) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Anlægsbevilling, Brædstrup Skole - ombygning af den "Røde Skole" 2 BS Anlægsbevilling, Hovedgaard Skole, Pavilloner til undervisningsbrug 3 BS Ændring af skoledistriktsgrænse på Gl. Kattrupvej og Skråvej 4 BS Placering af specialklasserække for børn med generelle indlæringsvanskeligheder 5 BS Udviklingsråd - redegørelse BS Orientering om Økonomiudvalgets beslutning om skærpet behov for rammeoverholdelse 7 BS Orienteringspunkter 8 BS Anlægsbevilling, ny daginstitution i Østbirk 9 BS Regeringens udspil om en styrket indsats mod ungdomskriminalitet 10 BS Hjemmetræning i henhold til Servicelovens BS Håndtering af lokalesituation for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)

2 Side 2/23 1 BS Anlægsbevilling, Brædstrup Skole - ombygning af den "Røde Skole" Resumé Anlægsbevilling til indretning og ombygning af udskolingsafsnit på Brædstrup Skole i årene 2010 og Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives en anlægsbevilling på 10,233 mio kr. til konto Brædstrup Skole. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Børne- og Skoleudvalget samt Teknik og Miljø fremsender ansøgning om anlægsbevilling til ombygning af den del af Brædstrup Skole, der er omtalt som "Den Røde Skole" (beliggende på Skolegade 11 i Brædstrup). På investeringsoversigten er der i 2010 optaget et rådighedsbeløb på 6,395 mio. kr. og i 2011 et rådighedsbeløb på 3,838 mio. kr. til Brædstrup Skole. "Den Røde Skole" huser for øjeblikket skolens mellemtrin ( klasserne) og skal fremover ombygges til at rumme skolens udskolingsafdeling ( klasserne). Brædstrup Skole forventes også på sigt at være årgangsopdelt, hvilket betyder, at der i forbindelse med ombygningen skal skabes et ekstra lokale til udskolingen. Samtidig vil de nuværende utidssvarende fysiske rammer blive indrettet, så skolen fremover i langt højere grad kan tilrettelægge og gennemføre undervisningen i overensstemmelse med de krav og intentioner, der er beskrevet i folkeskoleloven. Der er samlet afsat 10,233 mio. kr. til projektet.

3 Side 3/23 2 BS Anlægsbevilling, Hovedgaard Skole, Pavilloner til undervisningsbrug Resumé Anlægsbevilling til etablering af undervisningspavillion på Hovedgård Skole. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives en anlægsbevilling på 1,870 mio. kr. til konto Centerklasse Hovedgård. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Børne- og Skoleudvalget samt Teknik og Miljø fremsender ansøgning om anlægsbevilling til en midlertidig kapacitetsudvidelse af specialskoleafsnittet på Hovedgård Skole ved opsætning af undervisningspavillon for en periode på 3 år. Kapacitetsudvidelsen af specialskoleafsnittet på Hovedgård Skole blev besluttet tilbage i 2008 for at kunne tilgodese gruppen af børn med specielle indlæringsvanskeligheder, og som ikke længere kunne rummes inden for skolens bestående rammer. Etableringen af pavillonen er nødvendig, indtil den udbygning, der er optaget på investeringsoversigten i 2010 og 2011 til specialskolebørn, kan tages ibrug. Det samlede budget udgør 1,870 mio. kr., og rådighedsbeløbene fremgår af investeringsoversigten med 1,180 mio kr. i 2009, 0,3 mio. kr. i 2010 og 0,39 mio. kr. i 2011.

4 Side 4/23 3 BS Ændring af skoledistriktsgrænse på Gl. Kattrupvej og Skråvej Resumé Børn og Unge er efter henvendelse fra berørte borgere blevet opmærksom på, at den nuværende skoledistriktsgrænse på Gl. Kattrupvej og Skråvej ikke er hensigtsmæssig. På baggrund af henvendelsen har Børn og Unge udarbejdet forslag til en distriktsændring. Ændringen vil være gældende fra skoleåret 2010/2011. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forslag til distriktsændring godkendes med virkning fra 1. august Beslutning Et flertal i udvalget - alle undtaget Torben Engholm - tiltrådte indstillingen. Børne- og Skoleudvalget besluttede, at Børn og Unge på et senere udvalgsmøde fremlægger analyse med henblik på en vurdering af mulighed for andre ændringer af skoledistriktsgrænserne i Kattrup-området. Torben Engholm ønsker, at skolestartselever i Kattrup-området med søskende på Hovedgård Skole til kommende skoleår får dispensation for gældende kommunalt vedtagne regler vedrørende frit skolevalg, hvilket betyder, at de indskrives på Hovedgård Skole, hvis forældrene fremsætter ønske om dette. Sagsfremstilling Børn og Unge er efter henvendelse fra berørte borgere blevet opmærksom på, at den nuværende skoledistriktsgrænse på Gl. Kattrupvej og Skråvej ikke er hensigtsmæssig. Den nuværende placering er besluttet af kommunalbestyrelsen i den gamle Gedved Kommune på et tidspunkt, hvor de nyeste kvarterer i Hovedgård endnu ikke var planlagte, og hvor placeringen af grænsen understøttede den dengang valgte skolestruktur. På baggrund af henvendelsen har Børn og Unge udarbejdet nedenstående forslag til en distriktsændring: - På Gl. Kattrupvej flyttes følgende husnumre til Hovedgård Skoles distrikt: 63A, 65, 67, 69, 71, 81, 83, 87 og 89 - På Skråvej flyttes følgende husnumre til Hovedgård Skoles distrikt: 1 og 3 De resterende husnumre på Gl. Kattrupvej vil fortsat høre til Gedved Skole.

5 Side 5/23 Ændringen har været i høring hos skolebestyrelserne på Gedved Skole og Hovedgård skole, og der var ingen indvendinger fra de to skoler. Berørte borgere er også blevet hørt, og alle ønsker at høre til Hovedgård Skole på nær en enkelt husstand, der ønsker Gedved Skole. Børn og Unge har i høringsfasen også modtaget henvendelse fra borgerne på Gl. Kattrupvej 63. De ønsker også at være en del af distriktsændringen. Børn og Unges forslag til distriktsændring berører ikke husnumrene 63 og nedefter, da de er beliggende i Kattrup By. Hvis Kattrup By flyttes til Hovedgård Skoledistrikt, vil det betyde en væsentlig ændring i elevgrundlaget for begge skoler. Børn og Unge kan desuden oplyse, at børnene i de berørte husnumre alle går i skole på Hovedgård Skole som følge af det fri skolevalg. Bilag

6 Side 6/23 4 BS Placering af specialklasserække for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Resumé Sagen fremsendes på baggrund af beslutning på mødet i Børne- og Skoleudvalget den 8. februar 2010 til fornyet behandling efter høring på Østbirk Skole, Brædstrup Skole og Bankagerskolen. Ellen T. Schmidt deltog ikke i behandlingen af sagen. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der placeres en specialklasserække for elever med generelle indlæringsvanskeligheder på Bankagerskolen. Beslutning Et flertal i udvalget - alle med undtagelse af Ellen T. Schmidt - vedtog indstillingen. Ellen T. Schmidt ønskede, at specialklasserne placeres på Brædstrup Skole. Sagsfremstilling Som grundlag for beslutning om placering af en specialklasserække er der taget udgangspunkt i følgende kriterier: 1. geografi/beliggenhed - herunder transport. 2. skolestørrelse og sårbarhed. 3. specialfaglig kompetence. 4. ledelsesopbakning. På baggrund af en samlet vurdering og indkomne høringssvar anbefales fortsat en placering på Bankagerskolen. Bilag

7 Side 7/23

8 Side 8/23 5 BS Udviklingsråd - redegørelse Resumé Den kommunale redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet skal godkendes for Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orienteringen tages til efterretning. Tidligere beslutning Udvalget for Sundhed og Socialservice den 3. marts 2010 kl Indstillingen tiltrådtes. Der blev udleveret et nyt bilag på mødet. Beslutning Til efterretning. Sagsfremstilling Lovgrundlag: Lov om Social Service 188. Rammerne for kommunalbestyrelsernes og regions rådenes redegørelser til udviklingsrådene og for udviklingsrådenes redegørelser fremgår af bekendtgørelse nr. 162 af 10. marts 2006 og vejledning nr. 106 af 12. december 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen. Som et led i kommunalreformen er der oprettet 5 regionale udviklingsråd til at følge og drøfte udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet. Rådene er oprettet for perioden den 1. januar 2007 til udgangen af Det Regionale Udviklingsråd skal udarbejde en årlig redegørelse til Socialministeriet/Velfærdsministeriet og Undervisningsministeriet inden 1. maj med udgangspunkt i regionens og kommunernes årlige redegørelser, der indsendes inden 1. marts Udviklingsrådenes redegørelser skal have særligt fokus på de områder, som er berørt af kommunalreformen. For Horsens Kommune drejer det sig om handicapog psykiatriområdet, området for socialt udsatte og specialundervisningsområdet.

9 Side 9/23 Redegørelserne består af en obligatorisk del, hvis indhold er fastsat i bekendtgørelsen om Regionale Udviklingsråd. Desuden kan Socialministeren og Undervisningsministeren udmelde særlige temaer, som skal indgå i redegørelserne. Det enkelte udviklingsråd kan også tage initiativ til særlige temaer. Skabelonen til brug for kommunalbestyrelsernes redegørelse indeholder tre særskilte spørgeskemaer fordelt på områderne: Tilbud til børn og unge Tilbud til voksne Specialundervisning Derudover har Indenrigs- og Socialministeriet samt Undervisningsministeriet udmeldt særlige temaer. Disse temaer er: 1. Særligt tema for det sociale område for 2009: Specialrådgivning specialiseret rådgivning til borgere med særlige behov 2. Særligt tema for specialundervisningsområdet for 2009: Afspecialisering eller fastholdelse og udvikling af specialviden og kompetencer Kommunalbestyrelsens redegørelse vedrører udviklingen på ovennævnte områder i perioden 1. januar 2009 til 31. december Besvarelsen for Horsens Kommune giver udtryk for, at opgaverne på de pågældende områder løses driftsmæssigt fornuftigt og, at der eksisterer et godt og konstruktivt samarbejde med såvel Region Midtjylland og andre kommuner omkring opgaveløsningen. Da alle tre spørgeskemaer vedrørende tilbud til børn og unge og tilbud til voksne samt specialundervisning vedrører såvel Udvalget for Sundhed og Socialservice som Børn og Skole udvalgets sagsområder, vil disse spørgeskemaer blive behandlet i begge udvalg. Forslaget til redegørelsen vil blive fremsendt til videre politisk behandling i fagudvalg samt Økonomiudvalg og Byråd. Parallelt med den politiske behandling af Redegørelsen sendes Redegørelsen til Høring i Handicaprådet. Handicaprådets eventuelle høringssvar skal være Horsens Kommune i hænde senest den 12. april Udviklingsrådet afslutter behandlingen af de kommunale redegørelser den 23. april. Redegørelserne skal godkendes politisk af borgmesteren jf. Styrelseslovens 31 stk. 1 og 2 med efterfølgende oritering af Byrådet. Ved dagsordens redaktionens afslutning manglede besvarelse af spørgsmålene 17-27) i den del af redegørelsen, der omhandler Specialundervisning. Det endelige bilag vil blive omdelt på mødet. Bilag

10 Side 10/23!!!' "!

11 Side 11/23 6 BS Orientering om Økonomiudvalgets beslutning om skærpet behov for rammeoverholdelse Resumé Børn og Unge orienterer om Økonomiudvalgets beslutning af 23. februar 2010, der indskærper behovet for rammeoverholdelse i 2010 under indtryk af det foreløbige regnskabsresultat for Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orientering tages til efterretning. Beslutning Til efterretning. Sagsfremstilling Økonomiudvalgets besluttede på mødet den 23. februar 2010 at indskærpe behovet for rammeoverholdelse i 2010 over for de enkelte udvalg. I overensstemmelse med direktionsbeslutning af medio januar 2010 fremsender Børn og Unge derfor fremadrettet månedlige budgetopfølgninger til drøftelse i udvalget. Formålet er både at give udvalget et løbende indblik i udgiftsudviklingen hen over året og at understøtte mulighederne for rettidige omprioriteringer inden for udvalgets afsatte driftsramme. Næste budgetopfølgning fremlægges på udvalgsmødet den 22. marts. Økonomiudvalget besluttede endvidere, at de enkelte institutioner, skoler, afdelinger m.v. kun må disponere med udgangspunkt i en maksimal forbrugsprocent på 99 pct. af det vedtagne budget for Beslutningen vedrører alle områder, der er omfattet af reglerne om overførsel af mer-/ mindreudgifter mellem årene. Børn og Unge oplyser, at denne beslutning medfører en bunden opsparing på følgende rammebelagte områder inden for Børn og Ungedirektørens ansvarsområde: Undervisningsområdet ca. 6,6 mio. kr. Dagtilbudsområdet ca. 3,5 mio. kr. Øvrige områder ca. 1,1 mio. kr. (familieafdeling, Sundhedstj., Tandplejen, PPR, konto 6) Den bundne opsparing vurderes at ligge inden for rammerne af, hvad der under normale omstændigheder vil kunne overføres mellem årene.

12 Side 12/23

13 Side 13/23 7 BS Orienteringspunkter Resumé Sager til orientering. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orienteringen tages til efterretning. Beslutning Til efterretning. Dorthe Mogensen og Torben Engholm deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling Præsentation af PPR v/claus Grønlund Første spadestik, Egebjerg, 7. april kl. 14 Ministerens udmelding vedrørende aftale om "fleksibilitet i ordningen om et sundt frokostmåltid i daginstitutioner" (bilag) Status på arbejdet med sprogvurdering og sprogregistrering Status på heldagsskolen Antal elever fra andre kommuner på Højvangskolen Fremsættelse af forslag til ændring af Folkeskoleloven Anbringelse fra fødsel Dialogportalen: Temadage - samarbejdsprojekt om børn og unge med særlige behov og Yderligere låneadgang i 2010 på Børne- og Skoleudvalgets område Plan for besøgsrunder 2010 (+ 2011) (bilag) Valgbestyrelser til skolebestyrelsesvalg (bilag) Lov om "god ro og orden i folkeskolen" Bilag!!! ()

14 Side 14/23

15 Side 15/23 8 BS Anlægsbevilling, ny daginstitution i Østbirk Resumé Anlægsbevilling til ny daginstitution i Østbirk til erstatning for børnehaven Skovhuset. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives et tillæg til anlægsbevilling på kr. til konto Østbirk Børnehave. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen og Torben Engholm deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling Horsens Byråd bevilgede på sit møde den 26. maj 2009 en anlægsbevilling på 19,6 mio. kr. til ny daginstitution i Østbirk til erstatning for børnehaven Skovhuset. De samlede udgifter til projektet forventes at beløbe sig til 20,1 mio. kr. Anlægsbevillingen blev givet med udgangspunkt i rådighedsbeløbene, som var afsat i 2009 og Da der imidlertid var afsat et rådighedsbeløb allerede i 2008 på kr., mangler der anlægsbevilling hertil.

16 Side 16/23 9 BS Regeringens udspil om en styrket indsats mod ungdomskriminalitet Resumé Børn og Unge fremsender orientering om regeringens udspil om en samlet plan for en markant styrket, forebyggende og langsigtet indsats mod ungdomskriminalitet. Udspillet indeholder følgende 9 hovedelementer: En styrket kriminalpræventiv indsats En sænkelse af den kriminelle lavalder til 14 år Særlige unge-dommere ved byretterne Ungesamråd i alle politikredse Hurtig reaktion Mere konsekvens i det sociale system Politiets bistand til håndhævelse af visse ungepålæg Kommunal egenbetaling ved anbringelse af kriminelle uge Sikring af konsekvent kommunal indsats over for kriminelle unge Udspillet skal ses i sammenhæng med regeringens udspil om barnets reform og regeringens kommende udspil rettet mod unge under 18 år, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke har en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orienteringen tages til efterretning. Beslutning Til efterretning. Dorthe Mogensen og Torben Engholm deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling Den del af regeringens udspil, der har betydning for kommunerne, er følgende: En styrket kriminalpræventiv indsats: De sociale myndigheder skal have underretning fra skolen, hvis en elev bliver udskrevet af skolen eller henvist til et andet undervisningstilbud p.g.a. adfærdsproblemer.

17 Side 17/23 Styrket helhedsorienteret gadeplansindsats Forsøg med helhedsorienterede gadeplansindsatser og uddannelse af gademedarbejdere. Alle unge, der har afsonet frihedsstraf, været varetægtsfængslet eller anbragt i varetægtssurrogat i forbindelse med løsladelsen, skal have et individuelt udslusningstilbud fra hjemkommunen. Kriminalforsorgen knyttes til SSP-samarbejdet. Politiet skal skriftligt underrette de sociale myndigheder ved kriminalitet begået af unge under 18 år. Når børn og unge har særlig behov for stabil voksenkontakt, skal f.eks. en mentor overvejes. Ungesamråd i alle politikredse: Hver politikreds skal have et ungesamråd bestående af faste repræsentanter for de berørte kommuner, regionen og de sikrede institutioner samt en eller flere særligt sagkyndige. Mere konsekvens i det sociale system: I alle sager, hvor børn og unge mistænkes for vold eller anden alvorlig kriminalitet, skal der gennemføres en 50-undersøgelse. Der indføres hjemmel til, at kommunen kan beslutte, at et barn eller en ung skal tilbageholdes i de første 14 dage efter anbringelsen i et åbent anbringelsessted. Udvidelse af længsteperioden for anbringelse af børn under 14 år i sikret institution fra 6 måneder til 9 måneder. Lempelse af kriteriet for anbringelse af børn og unge i sikret døgninstitution.

18 Side 18/23 10 BS Hjemmetræning i henhold til Servicelovens Resumé Den 1. oktober 2008 trådte et nyt regelsæt i kraft vedrørende børn og unge under 18 år, som har betydelig og varigt nedsat funktionsevne og særligt behov for hjælp og støtte efter Servicelovens 32. Reglerne gælder udredning, visitation, forældresamarbejde og inddragelse af barnet/den unge. Forældrene fik ved samme lejlighed ret til under visse betingelser at træne barnet/den unge helt eller delvist i hjemmet og modtage støtte hertil. Børn og Unge har udarbejdet et forslag til sagsforløb for behandling af ansøgninger om hjemmetræning samt et forslag til finansiering af udgifterne forbundet med hjemmetræning. Forslagene fremsendes til Børne- og Skoleudvalget til godkendelse. Sagen afgøres af byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forslaget til sagsforløb godkendes. 2. forslag til finansiering godkendes og at der foretages budgetneutrale tillægsbevillinger iht. bilaget. 3. de budgetneutrale tillægsbevillinger indgår i det kommende budgetarbejde vedrørende budget Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen og Torben Engholm deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling Det nye regelsæt stiller nye krav til udredning og visitation, ligesom kommunen skal tage stilling til forældrenes eventuelle ønsker om at træne barnet/den unge i hjemmet (hjemmetræning). Hvis forældrene får støtte til at træne barnet/den unge i hjemmet, skal den kommunale myndighed føre tilsyn, følge op på og dokumentere indsatsen. (For læseligheden skrives der fremover barnet i betydningen barnet/den unge). Hvad er hjemmetræning Hjemmetræning skal substituere et kommunalt tilbud helt eller delvist. Det vil sige, at forældre, som vælger at hjemmetræne deres barn, overtager den træningsopgave, som normalt varetages i et offentligt tilbud. For børn uden for den undervisningspligtige alder gælder, at forældrene kan vælge at træne barnet helt eller delvist i hjemmet. Hvis forældrene vælger at hjemmetræne deres barn delvist kombineret med et deltidstilbud i offentligt regi, skal det afklares, hvordan

19 samarbejdet med disse tilbud skal foregå, og hvordan den samlede indsats skal koordineres. Side 19/23 For børn i den undervisningspligtige alder gælder, at hjemmetræningen ikke kan foregå i skoletiden, men skal substituere et kommunalt tilbud uden for skoletiden. Målgruppe Målgruppen er børn og unge under 18 år med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og med et sådant behov for støtte og behandling, at der skal iværksættes et særligt tilbud til barnet. Barnet skal være i målgruppen til tilbud i henhold til Servicelovens 32 (særlige dagtilbud) eller 36 (særlige klubtilbud). Afgrænsningen af målgruppen baserer sig ikke på bestemte diagnoser eller på bestemte typer af funktionsnedsættelse, men på en fagkyndig vurdering af barnets behov for et særligt støtte- og behandlingstilbud - herunder et træningstilbud. Betingelser for hjemmetræning Betingelserne for hjemmetræning er herudover At hjemmetræning er til barnets bedste At den foreslåede træningsmetode imødekommer barnets behov At en vurdering af familiens samlede situation og forældrenes personlige ressourcer konkluderer, at forældrene kan påtage sig at træne barnet. At hjemmetræningen er dokumenterbar, og at virkningen kan vurderes. Sagsforløb kort fortalt På baggrund af en henvendelse direkte fra forældre eller via PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), hospital eller andre, sker der følgende 1. der foretages en udredning i et tværfagligt sammensat udredningsteam 2. udredningsteamet udarbejder en indstilling til et tværfagligt visitationsudvalg med forslag til indsatser 3. visitationsudvalget visiterer barnet til et offentligt tilbud Hvis forældrene ikke ønsker at modtage det offentlige tilbud, men ønsker at træne deres barn helt eller delvist i hjemmet, gælder følgende 4. forældrene kan afslå det anviste tilbud og søge om støtte til hjemmetræning 5. visitationsudvalget vurderer, om betingelserne for hjemmetræning er opfyldt og 6. kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om støtte til hjemmetræningen Hvis kommunalbestyrelsen godkender forældrenes ansøgning om støtte til hjemmetræning gælder, at kommunalbestyrelsen har ansvar for 7. at føre tilsyn to gange årligt med barnets trivsel og udvikling 8. at foretage opfølgning på træningsindsatsen fire gange årligt I notat, som fremgår af bilag, er indholdet i de enkelter punkter beskrevet.

20 Side 20/23 Økonomi/finansiering Hvis betingelserne for hjemmetræning er opfyldt, har forældrene ret til at modtage økonomisk støtte i form af tabt arbejdsfortjeneste samt godtgørelse af udgifter, som er forbundet med træningen på op til kr. (f.eks. hjælpere, træningsredskaber, kurser m.v.). Lov- og cirkulæreprogrammet for 2009gav Horsens Kommune 0,760 mio. kr. (2010-kr.) i 2009 og årene fremover som kompensation for de økonomiske konsekvenser ved indførelsen af hjemmetræning. Det fremgik af bemærkningerne til lov- og cirkulæreprogrammet, at beløbet var udtryk for et politisk kompromis og ikke forventedes at kunne dække de faktiske udgifter forbundet med hjemmetræing. Børn og Unge har udarbejdet følgende forslag til finansiering af hjemmetræning. Forslaget er udarbejdet under forudsætning af, at der årligt modtages 6 ansøgninger om hjemmetræning, hvoraf de 3 godkendes somhenholdsvis 1 fuldtidstræning af ikkeskolebarn, 1 deltidstræning af ikke-skolebarn og 1 deltidstræning af skolebarn. Lov- og cirkulæreprogram 2009 Udredning og forældreinddragelse Opfølgning og tilsyn - igangsatte forløb Tabt arbejdsfortjeneste til forældre Træningsredskaber, hjælpere, kurser m.m. Køb af pladser i dagtilbud ( 32) Køb af pladser i klubtilbud ( 36) (ingen tilbud pt.) kr kr kr kr kr kr. 0 kr. Af bilag fremgårfordelingen af midlerne mellem henholdsvis Familieafdelingen, Dagtilbudsafdelingen og PPR. Bilag

21 Side 21/23 11 BS Håndtering af lokalesituation for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Resumé Der indgås lejeaftale for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) med Teknik og Miljø på adressen: Holmboes Alle 2, 8700 Horsens (HUC). Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der foretages en budgetomplacering på kr. fra Teknik og Miljø konto xxx til Børn og Unge, PPR konto til midlertid udligning af huslejeudgifter for PPR i 2010, jf. den i sagsfremstillingen angivne adresse. 2. der foretages en budgetomplacering inden for Børn og Unge på kr. fra Familiepleje og Tilsyn konto og kr. fra Undervisningsområdet konto til PPR konto til inddækning af huslejeudgifter i Beslutning Budgetomplacering på kr. fra Teknik og Miljø er konto Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen og Torben Engholm deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling For at styrke det faglige miljø og videndeling er PPR inden for nyere tid blevet samlet på den samme fysiske adresse. Som en følge heraf indgås der lejeaftale for PPR med Teknik og Miljø på adressen: Holmboes Alle 2, 8700 Horsens (HUC). Aftalen er midlertidig og gældende for 2010 og skal ses i lyset af de nuværende muligheder for udlejning af lejemål. Den årlige husleje er fastsat til kr., hvoraf kr. finansieres af Teknik og Miljø konto xxx xxx dvs. puljen til inddækning af manglende huslejeindtægter. Børn og Unge finansierer den resterende huslejeudgift på kr. samt tilhørende forbrugsafgifter, som anslås til kr. pr. år. I den forbindelse foretages der en budgetneutral omplacering på kr. fra Familiepleje og Tilsyn samt kr. fra Undervisningsområdet til PPR.

22 Side 22/23

23 Side 23/23 Lene Offersen, Byrådet Underskrift Paw Amdisen Underskrift Dorte Normann Underskrift Peter Sørensen Underskrift Andreas Boesen Underskrift Torben Engholm Underskrift Dorthe Mogensen Underskrift Kristian Dyhr Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Handicaprådet Side 1 - Nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne Der lægges afgørende vægt på en vurdering af

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg Dagsorden Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 11. juni 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: ASV, Tordenskjoldsgade Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Børne- og Skoleudvalgets budgetopfølgning pr.

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmetræning. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for hjemmetræning. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 5 Kvalitetsstandard for hjemmetræning Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet og omfanget af

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud

Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud Ankestyrelsens udtalelse til en organisation 2 0 1 4-1 7 2 5 7 8 Dato: 07-06-2017 Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud A nu B

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008 Brøndagerskolen Generelt om Brøndagerskolen Brøndagerskolen er en kommunal specialskole for børn og unge med autisme og generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: 23. marts 2010 Mødevarighed: 17.00 18.22

Møde nr.: 3 Mødedato: 23. marts 2010 Mødevarighed: 17.00 18.22 REFERAT Byråd Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 17.00 18.22 Fraværende: Bjarne Sørensen og Torben Engholm Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Nye veje til velfærd - Innovations-

Læs mere

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag Bilag Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag www.svendborg.dk Jægermakens Specialbørnehave 32

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få?

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Spastikerforeningen Indhold Aflastning for familier... 4 Aflastning for barnet/den unge... 4 Anbringelse udenfor hjemmet... 4 Boligændringer... 4 Børnefagligundersøgelse

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning I det følgende opridses, hvad de forskellige lovgivninger på børne-, unge- og familieområdet siger om åben anonym rådgivning, og hvad lovgivningen

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Vejledning om hjemmetræning i Frederikshavn Kommune gældende pr : Lovgivningsmæssige rammer Servicelovens 32 a

Vejledning om hjemmetræning i Frederikshavn Kommune gældende pr : Lovgivningsmæssige rammer Servicelovens 32 a Vejledning om hjemmetræning i Frederikshavn Kommune gældende pr. 01.07.16: Lovgivningsmæssige rammer Servicelovens 32 a Stk. 1 Kommunalbestyrelsen godkender efter anmodning fra indehaveren af forældremyndigheden,

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att: Ellinor Colmorten og Dan Holmgreen Dato: 20/1-10 /hado Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 9. februar 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 129 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Godkendelse af specialundervisning

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentarer Forvaltningens indstilling s. 2 afsnit: PROCEDURE FOR

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet 2019-2023 J.nr.: 17.01.04 A00 Sagsnr.: 18/2226 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. På Børne-

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

5 Kvalitetsstandard for hjemmetræning på børne- og ungehandicapområdet

5 Kvalitetsstandard for hjemmetræning på børne- og ungehandicapområdet 5 Kvalitetsstandard for hjemmetræning på børne- og ungehandicapområdet Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 11 Kvalitetsstandard for hjemmetræning: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet

Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet Oktober 2009, Regeringen Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet 1. Indledning Regeringen ønsker at bekæmpe ungdomskriminalitet mere aktivt både for at

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 35 ONSDAG DEN 11. MARTS 2009, KL. 13.00 Familieudvalget 11. marts 2009 Side: 2 PÅ HAVREHEDSSKOLEN, RUGÅRDSVEJ 729, 5462 MORUD Familieudvalget 11.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: 17.03.00.A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

ABA foreningens landsmøde,

ABA foreningens landsmøde, Oplæg ved ABA foreningens landsmøde, d. 4. juni 2016 v/ socialfaglig konsulent Hanne Wennicke landsmød Dagens program Kort præsentation Hvem er DUKH Retssikkerhed Borgeres rettigheder og pligter Klagemuligheder

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2011/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Social- og Integrationsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2010-1625 Fremsat den 29. marts 2012 af social-

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget REFERAT Undervisningsudvalget Møde nr.: 1. Mødedato: 15.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.45 Dorthe Mogensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 2 Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Høringssvar fra Danske Handicaporganisationer om hjemmetræning af børn og unge

Høringssvar fra Danske Handicaporganisationer om hjemmetræning af børn og unge Til Undervisningsministeriet, svend.e.gertz@uvm.dk & Velfærdsministeriet, mln@vfm.dk Hvidovre, 8. september 2008 Sag 08/838 Dok. 10707/08 SL/kp/sih/kft Høringssvar fra Danske Handicaporganisationer om

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 181 Offentligt Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2011-12 Fremsat den..af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2012/1 LSF 96 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn og Undervisning Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 071.04L.391 Fremsat den 29. november

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 96 Folketinget 2012-13 Fremsat den 29. november 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL UDKAST TIL REVIDERET BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING VEDRØRENDE SERVICELOVENS 32 A OM HJEMME-TRÆNING SOM FØLGE AF L 117

HØRINGSSVAR TIL UDKAST TIL REVIDERET BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING VEDRØRENDE SERVICELOVENS 32 A OM HJEMME-TRÆNING SOM FØLGE AF L 117 København 31. maj 2016 HØRINGSSVAR TIL UDKAST TIL REVIDERET BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING VEDRØRENDE SERVICELOVENS 32 A OM HJEMME-TRÆNING SOM FØLGE AF L 117 Bemærkninger til bekendtgørelsen 1 stk. 1: Kommunalbestyrelsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Onsdag den 23. maj 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Dorthe Hecht, Ingelise Andersen, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C), Merete

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne

Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne 29. marts 2019 Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne Udarbejdet i samarbejde mellem - KL - Danske Regioner - Undervisningsministeriet -

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever Punkt 6. Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever 2018-030078 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse, grundlaget for en fordelingsmodel for sprogligt

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 04. marts 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Oplæg til ungepolitik 2 BS Børnehaveaktiviteter

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 10. marts 2006 Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde den 9. december 2005 vedrørende Den selvstændige skole Grupperne 1.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere