Fem grunde mere til at købe Kährs

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fem grunde mere til at købe Kährs"

Transkript

1 Fem grunde mere til at købe Kährs

2 Der er mange gode grunde til at vælge et gulv fra Kährs. Naturlig skønhed og teknisk overlegenhed, for eksempel. Her er et par stykker mere.

3 Længste erfaring Læs mere under punkt 1 Let at installere Hurtig installering Let at fjerne og geninstallere Læs mere under punkt 2 Ingen lim Kan møbleres med det samme Velegnet til store områder Stærk samling Læs mere under punkt 3 Modstandsdygtigt over for ridser Stærk overfl ade Kan overfl adebehandles på ny Læs mere under punkt 4 Klimatisk stabilt Minimal bevægelse Mindre hulning Læs mere under punkt 5

4 #1 Den længste erfaring. Den bedste knowhow. Kährs er en af de ældste trægulvsproducenter i verden. Vi er også en af de mest innovative. Denne kombination af tradition og højteknologi er unik i trægulvsbranchen. Vi har arbejdet med træ og kun træ i 150 år. Vi har lært af såvel vores succes som vores fejl. Resultatet er en uvurderlig kompetence og knowhow og et solidt grundlag for fortsat at være førende inden for udviklingen af trægulve.

5 Opfandt verdens første konstruerede parket. Kährs var de første til at tilbyde fabriksforbehandling. Kährs var de første til at opnå de krævende kvalitets- og miljøcertifi ceringer. Kährs lancerede det første parketgulv med Woodloc. Vi lancerede aktivitetsgulvet. Nu lancerer vi det 20 mm tykke selvbærende gulv til fl ydende installering.

6 #2 Woodloc den stærkeste samling. Under vores konstante bestræbelser på at perfektionere vores trægulv fandt vi frem til Woodloc -samlingen. Vi var den første gulv producent på markedet, der gjorde brug af denne revolutionerende metode til sammen føjning af brædder. Woodloc gør det ikke blot nemmere at installere gulvet; det gør det også mere modstandsdygtigt over for efterfølgende beskadigelse og mellemrum. Træ er et naturmateriale, der påvirkes af fugtighedsændringer i løbet af året. Dette udsætter samlingerne for et stort pres. Woodloc - samlingen har vist sig at være traditionelle samlinger overlegen med hensyn til at modstå denne type pres.

7 Vi har instal - leret mere end m 2 over hele verden Hele samlingskonstruktionen er fremstillet af træ og er fuldstændig integreret i brættet der er ikke tilføjet andre materialer.

8 DEN STÆRKESTE SAMLING. HVORFOR? Træ forsøger at opnå en fugtighedsmæssig balance med omgivelserne. Når der er meget fugt i luften, udvider et trægulv sig. Når fugtighedsniveauet falder, trækker gulvet sig sammen. Selv om gulvets udvidelse og sammentrækning er ganske lille udtrykt i millimeter, er det et meget stort pres, der udøves i processen. Hvis der er tunge møbler i rummet, f.eks. bogreoler eller et klaver, er presset på samlingerne enormt. Woodloc -samlingen er dog stærk nok til at modstå denne type pres. Bogreol Klaver >1.400 kg/m

9 IKKE OVERBEVIST? VI HAR TESTET DET. I dag findes der mange typer limfri samlinger. En række samlinger fra forskellige producenter blev for nyligt testet med henblik på brudstyrke. Testen udføres ved at fastgøre to brædder, der er sammenføjet med en limfri samling, til en maskine, der derefter trækker brædderne fra hinanden. Maskinen måler den kraft, der kræves for at adskille brædderne. Resultatet af testen kan ses nedenfor. Figuren viser også, hvilke materialer der er anvendt i de forskellige samlinger. Samlingens styrke pr. meter (kn/m) 16 Langside Kort ende Kährs BIRKETRÆSFINER Konkurrent 1 Konkurrent 2 Konkurrent 3 Konkurrent 4 Konkurrent 5 Konkurrent 6 Konkurrent 7 Konkurrent 8 Konkurrent 9 Konkurrent 10 Konkurrent 11 Konkurrent RETRÆSFINER BIRK RETRÆSFINER TRÆFIBERPLADE BIRK GUMMITRÆ GUMMITRÆ RETRÆSFINER TRÆFIBERPLADE POPPEL POPPELFINER RETRÆSFINER RETRÆSFINER TRÆFIBERPLADE Testen omfattede 12 konkurrenter, bl.a. Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Meister og Eko Wood.

10 #3 Den perfekte pasform. Mindre arbejde og for bedret funktionalitet. Det kræver mindre arbejde at installere et gulv fra Kährs. Meget af forklaringen ligger i den geniale Woodloc -samling, der muliggør limfri installering. Brædderne låses sammen mekanisk med stort set usynlige samlinger. Resultatet er perfekt, og det betyder desuden, at installeringen er hurtig og enkel. Pasformen er også vigtig for gulvets holdbarhed. En god pasform betyder mindre snavs og skidt i mellemrummene mellem brædderne, hvilket igen betyder bedre hygiejne.

11 DEN NEMMESTE INSTALLERING. Når du installerer et gulv med Woodloc -samling, skubber du hvert nyt bræt ind i det foregående i en vinkel. Der kræves ikke lim eller mange kræfter. Rækkerne af brædder justeres automatisk. Takket være den limfri installering kan brædderne tages op på et senere tidspunkt og installeres et andet sted. HOLDER TIL ALMINDELIG SLITAGE. De fleste gulve udsættes for daglig slitage. Især på offentlige steder og i hjem med små børn kan sliddet være hårdt. Woodloc -samlingen sikrer en jævn overflade og forlænger derved gulvets levetid betydeligt. Hvis gulvet skulle blive beskadiget, er det nemt at udskifte et bræt. DEN HURTIGSTE INSTALLERING. Hvor hurtigt er hurtigt? På blot en enkelt nat lykkedes det Volkswagen at installere et splinternyt Kährs-gulv på 2000 kvadratmeter i et showroom i Tyskland før lanceringen af den nye Volkswagen Golf.

12 #4 Den stærkeste overfl ade. Gulvets overfl ade er det iøjnefaldende. Overfl adebehandlingen bør derfor være stærk nok til at modstå daglig slitage, men dog tynd nok til, at træets karakter ikke går tabt. En måde at minimere ridser på er at påføre et tykt lag lak, men dette giver gulvet et plasticagtigt udseende, fordi træets årer derved fyldes. Kährs er af den opfattelse, at både udseende og holdbarhed er vigtigt. Derfor har vi udviklet en ekstra stærk lak. En stærk, holdbar overfl ade med en minimal mængde lak. En overfl ade, der holder generation efter generation.

13 TRÆ SKAL FØLES SOM TRÆ. Den stærke lak fra Kährs betyder, at der kun kræves en lille mængde til beskyttelse af træet, hvilket lader træets naturlige skønhed komme til sin ret.

14 BETYDNINGEN AF AT LAKERE FØRST. Hos Kährs begynder vi altid med at lakere brædderne, hvorefter vi profilerer dem i modsætning til mange af vores konkurrenter, som gør det omvendt. Fordelen ved vores metode er, at vi opnår en lige kant. Dette giver en jævn overflade og eliminerer risikoen for, at der kan sætte sig snavs i mellemrummene mellem brædderne. STÆRKEST OG RENEST. Den unikke lak fra Kährs eliminerer næsten alle mikroridser, der for eksempel kan opstå, når møbler uden beskyttelsesdupper skubbes eller trækkes hen over gulvet. En ekstra bonus er, at lakkens UV-system har det laveste niveau af VOC (Volatile Organic Compounds flygtige organiske forbindelser) af alle laksystemer på markedet. BEDSTE GARANTI. Vi ved, at vi fremstiller fabriksfærdige kvalitetsgulve med et toplag, der kan slibes op til flere gange. I kombination med et komplet pleje- og vedligeholdelsesprogram sætter det os i stand til at udstede garantier på 30 år for gulve på 15 mm og 12 år for gulve på 7 mm.

15 LAD OS TESTE DET. Overfladen på en række gulve på markedet blev testet i Schweiz. Testen udføres ved at lade et stykke af hvert gulv dreje mod en nylonklud ved et bestemt tryk et bestemt antal gange. Resultatet måles. Diagrammet nedenfor viser resultatet af testen. Jo større skader der er på overfladen, jo dybere er grafen. Kährs Konkurrent 1 Konkurrent 2 5 5, , , , , , , , Konkurrent 3 Konkurrent 4 Konkurrent Konkurrent 6 Konkurrent 7 Konkurrent 8 5,0 5 5,0 0,0 0 0,0-5,0-5 -5,0-10, ,0-15,0-20,0-25,0-30, ,0-20,0-25,0-30,0 Testen omfattede Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Meister og Eko Wood

16 #5 Den bedste klimastabilitet. Eftersom træ er et levende materiale, der påvirkes af klimaændringer, ændrer et trægulv sig med årstiderne. Det er derfor vigtigt at have den rette balance mellem de forskellige lag i hvert bræt slidlag, kerne og bagside og også den rette dimension for hvert lag.

17 Slidlag Kernelameller Bagsidelag FASTLÅSNINGSKONSTRUKTION. Træfibrene i hvert af lagene i brættet ligger vinkelret mod hinanden for at give størst mulig stabilitet og tillade mindst mulig bevægelse.

18 TRÆ UDVIDER SIG OG TRÆKKER SIG SAMMEN. Bevægelse mod træets årer er gange større end langs med dem. Fordi vi limer brættets forskellige lag sammen, ned - sættes bevægel - sen til 25 % i forhold til massive brædder. TØRT KLIMA. I årets mere tørre måneder krymper slidlaget mere end lamellerne. Dette kan medføre konkave brædder. Korrekt balance mellem lagene forbedrer ydeevnen og nedsætter bevægelse. VÅDT KLIMA. I årets våde måneder svulmer hele brætkonstruktionen op. Slidlaget forsøger at udvide sig gange mere end kernelamellerne. Dette kan medføre konvekse brædder og øge gulvets bredde.

19 HVAD SIGER TESTEN? Vi udførte en klimatest. Testen blev udført med henblik på at måle ændringen i hulning fra tørt til vådt klima på gulve fra hhv. Kährs og en række konkurrenter. Alle gulve blev udsat for fugt samt udtørring. Grafen nedenfor viser den samlede ændring i hulning ved overgang fra vådt til tørt klima. Tørt klima Vådt klima Samlet ændring. Hulning. mm Kährs Konkurrent 1 Konkurrent 2 Konkurrent 3 Konkurrent 4 Konkurrent 5 Konkurrent 6 Konkurrent 7 Konkurrent 8 Testen omfattede Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Meister og Eko Wood.

20 DK

LÆGNING AF TRÆGULVE KÄHRS TRÆGULVE MED WOODLOC 5S OG TILBEHØR FLYDENDE LÆGNING

LÆGNING AF TRÆGULVE KÄHRS TRÆGULVE MED WOODLOC 5S OG TILBEHØR FLYDENDE LÆGNING LÆGNINGSANVISNING FOR KÄHRS TRÆGULVE 1 2014-05 DK LÆGNING AF TRÆGULVE KÄHRS TRÆGULVE MED WOODLOC 5S OG TILBEHØR FLYDENDE LÆGNING E-mail: infodanmark@kahrs.com www.kahrs.dk AB Gustaf Kähr Hamngatan 4 SE-211

Læs mere

Kährs Activity floor Et gulv, som er ven med dine knæ

Kährs Activity floor Et gulv, som er ven med dine knæ Activity floor Kährs Activity floor Et gulv, som er ven med dine knæ At løbe, hoppe, snurre rundt, vende og dreje sig er normalt bare sundt for kroppen. Men det kan også indebære forstuvninger og bristede

Læs mere

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese?

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese? NR. XX Ny protese En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til. Denne brochure fortæller

Læs mere

Hegn til Heste. Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Poda hegn Danmark A/S Øde Hastrupvej 65 4000 Roskilde Tlf.

Hegn til Heste. Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Poda hegn Danmark A/S Øde Hastrupvej 65 4000 Roskilde Tlf. Hegn til Heste Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Indledning Pt. side 1.0 3 Hestenes reaktionsmønster 1.1 3 Foldenes formål, udstyr og størrelse 1.2 5 Hvad er årsagen til heste

Læs mere

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe.

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe. Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte som leverandør af Deres nye trappe. Denne monteringsvejledning er ment som en hjælp til samling og montering af Deres trappe. Den dækker de almindelige ting

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

En møbelhandlers testamente

En møbelhandlers testamente EN MØBELHANDLERS TESTAMENTE En møbelhandlers testamente Inter IKEA Systems B.V. 1976-2013 1 At skabe en bedre hverdag for de mange mennesker ved at tilbyde et bredt sortiment af veldesignede og funktionelle

Læs mere

TRÆETS FÆLDNING. Ulf Jessen

TRÆETS FÆLDNING. Ulf Jessen TRÆETS FÆLDNING Ulf Jessen TRÆETS FÆLDNING Ulf Jessen Tegninger: Peter Rørbæk Hansen Forord Denne bog henvender sig til kursister, eud-skovbrugerelever og studerende ved Skovskolen. Bogen vil også med

Læs mere

Om rengøring af våben

Om rengøring af våben Om rengøring af våben Hele Artiklen eller dele her af må ikke anvendes uden tydelig kilde angivelse Udstyr venligt udlånt af De Danske Skytteforeningers salgsafdeling 26-11-2003 21:33 Ejnar Askholm Hvordan

Læs mere

KORT OG GODT OM TERMORUDER

KORT OG GODT OM TERMORUDER KORT OG GODT OM TERMORUDER INFORMATION KORT OG GODT OM TERMORUDER SIDE 2 Indholdsfortegnelse Termorudens historie... 3 Termoruders talrige muligheder... 4 Energiglas... 5 Energimærkningsordningen... 5

Læs mere

GODT I GANG MED BYGMA

GODT I GANG MED BYGMA GODT I GANG MED BYGMA INSPIRATION OG VEJLEDNING TIL UDENDØRS BYGGEPROJEKTER CARPORT & KOMPETANCE 1 GODT BEGYNDT ER... Velkommen til Bygma. Velkommen til vores produkter og kompetencer inden for udendørs

Læs mere

Den afgørende hemmelighed

Den afgørende hemmelighed Den afgørende hemmelighed En god bund er halvdelen af et godt maleri! KREATIV AKRYLMALING www.kreativakrylmaling.dk Christina Christiansen Copyright KreativAkrylmaling.dk, må ikke kopieres eller videregives

Læs mere

06 DK. Vejledning. Gulvvarme

06 DK. Vejledning. Gulvvarme 06 DK Vejledning Gulvvarme Dinesen om gulvvarme Oktober 2010 Gulvvarme under Dinesen gulve Side 3 Side 4 Indhold Gulvvarme under Dinesen gulve 6 Forudsætninger Fugt 6 Træets egenskaber 6 Varmebehov 7

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE GROHE armaturer til bad DK 08.2007 Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nyder du vand? Armaturer side 12 Termostater side 72

Læs mere

det perfekte havebassinsimpelt

det perfekte havebassinsimpelt 88 PPMS - DANISH:99 -GB-PPMS 00 - Hi 09/0/009 09:9 Page Top tips fra Hozelock Cyprio hjælpelinien Vore eksperter på Hozelock Cyprio Hjælpelinien anbefaler følgende, for at hjælpe dig med at skabe et havebassin,

Læs mere

Forord. Med venlig hilsen Finn Switzer Haagensen Montagechef

Forord. Med venlig hilsen Finn Switzer Haagensen Montagechef Udgave 12 - juli 2013 Forord Tips og tricks er IKKE en norm for montagen, men anviser mulige løsninger på de udfordringer, man kan komme ud for under montagen. Denne publication er en anvisning og viser

Læs mere

BORDPLADER, VASKE OG BLANDINGSBATTERIER Produktguide

BORDPLADER, VASKE OG BLANDINGSBATTERIER Produktguide 28_014 BORDPLADER, VASKE OG BLANDINGSBATTERIER Produktguide Det er måske ikke alle produkter, som er vist her, der kan købes i varehuset. Kontakt en medarbejder, eller gå ind på IKEA.dk og få flere oplysninger.

Læs mere

Før køb af akseltrykmåler!

Før køb af akseltrykmåler! Før køb af akseltrykmåler! Flere og flere vognmænd får monteret akseltrykmålere eller mobile vejesystemer i deres biler. I denne folder kan du læse lidt om hvad disse apparater kan, og hvordan de virker.

Læs mere

De Seks Befriende Handlinger

De Seks Befriende Handlinger De Seks Befriende Handlinger Af lama Ole Nydahl De seks befriende handlinger er en motiverende belæring, man kan bruge direkte i sit liv. Det er almindeligt kendt, at buddhismens mål er meget praktisk,

Læs mere

Resultatet af den kommunale test i matematik

Resultatet af den kommunale test i matematik Resultatet af den kommunale test i matematik Egedal Kommune 2012 Udarbejdet af Merete Hersløv Brodersen Pædagogisk medarbejder i matematik Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Resultaterne for hele Egedal

Læs mere

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE www.optimera.dk Skab sammenhæng Optiform-serien af træ til udendørs brug giver dig muligheder, du aldrig har haft før. Nu kan du nemlig få samme trætype overalt i

Læs mere

Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov

Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Hvad er det? Det er med til at holde

Læs mere

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Produktivitet DI, marts 2009 1 DI s undersøgelse 435 ledende medarbejdere fra medlemmer af DI har deltaget i en undersøgelse

Læs mere

Anlægsgartnerens. plejehåndbog

Anlægsgartnerens. plejehåndbog Anlægsgartnerens plejehåndbog Forord Anlægsgartnerens plejehåndbog giver en kortfattet oversigt over, hvad haveejeren skal huske at gøre efter aflevering af en ny belægning, beplantning eller græsplæne.

Læs mere

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series arbejde med motorsav del 2 arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Skov & Have. Tlf. 70 26 47 70. Fax 45 87 72 25. www.husqvarna.dk Copyright

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

ER du klar til næste skybrud?

ER du klar til næste skybrud? se mere på www.klimatilpas.nu ER du klar til næste skybrud? Forebyg før det er for sent Masser af gode råd om klimatilpasning Få et gratis klimatilpasningstjek af din bolig klimatilpas.nu 1 Få et gratis

Læs mere

TEMA: RYTTERENS OPSTILLING FOTO: ARND BRONKHORST

TEMA: RYTTERENS OPSTILLING FOTO: ARND BRONKHORST FOTO: ARND BRONKHORST 20 MAGASINET HEST 12 2009 TEKST: METTE BOAS De færreste ryttere er klar over, hvor stor betydning deres opstilling har for deres ridning. Hesten kommer til at betale i sidste ende,

Læs mere