Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax kax@trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Deltagere - Christian Algreen Ussing, Alstom - Rösli Gisselmann, Lokalbanen - Erik Amtoft, COWI - Benny Spangsborg, DB Schenker - Jeppe Juul Lauridsen, DSB - Per Henriksen, DI - Ole Christensen, Banedanmark - Steffen Lyngesen, Arsleff Rail Fra Trafikstyrelsen - Jesper Rasmussen - Ole B. Lynggaard - Leif Funch - Morten Brok - Katrine Görtz Axelsen Afbud - Stig Munck, Rambøll - Ivan Skødt, Arriva - Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendes uden kommentarer. 2. Aktuelle sager Trafikstyrelsen informerer om den grænseoverskridende trafik. Der er ikke mulighed for, at køre grænseoverskridende trafik medmindre man har et certifikat. Det er grænsen mellem Danmark og Tyskland der er problemet, der er ikke problemer med Side 1 (1)

2 kørselen til Sverige. Trafikstyrelsen samarbejder med Banedanmark for at løse problemet. I løbet af marts håber Trafikstyrelsen at kunne indkalde DB Schenker og DSB til et møde om mulige løsninger på problemet. ERA s holdning til problemet er fast: Det kræver et certifikat at køre i hvert land. Det pointeres fra branchens side at lignende problemstillinger på grænseoverskridende trafik er løst indenfor luftfarten. I EU regi arbejdes der på single certifikater, som skal gælde i hele Europa. Dette vil formentlig kunne tages i brug i Trafikstyrelsen er meget positiv, men det kræver, at alle lande har høj sikkerhed og at ERA styrkes, så de kan auditerer landene, således at der skabes sikkerhed for, at de forskellige lande udsteder certifikater på samme grundlag. Banedanmark informerer om, at de vil lægge alle deres reglementer ud digitalt. Der er i branchepanelet enighed om, at det er et godt initiativ. 3. Orientering om arbejdsgruppen om a-certifikaters arbejde (lkf) Trafikstyrelsen orienterer om arbejdet med a-certifikaterne. Der er konstateret en meget stor spredning i kvaliteten på uddannelsesområdet. Der er gang i en udvekslingsdel, hvor man vil undersøge hvilke områder, der skal underlægges certificeringen og hvor grænserne skal gå. Resultatet vil blive en klar afgrænsning for hvornår man skal certificeres, når man udfører trafik på jernbane. For uddannelsens længde vil Trafikstyrelsen ikke fastsætte grænser for dette, men pointerer at det er kompetencerne, der afgør længden. Virksomhederne går nu i gang med at klarlægge denne del og har taget ansvaret i den videre del med at udvikle fælles regler. Branchen vil desuden arbejde på at lave fælles moduler og uddannelser. Trafikstyrelsen mener, at en sådan modulopdeling vil være fornuftig. Trafikstyrelsen er meget taknemmelig for den store opbakning, der har været i branchen og alle har deltaget i projektet. Der spørges til om der vil komme regler for efteruddannelse. Trafikstyrelsen uddyber, at hvis man laver en efteruddannelse for sine anvendte lokomotivførere kræver det ikke godkendelse, men hvis det udføres som lønarbejde for andre, er man omfattet af uddannelsesgodkendelsen. Der er i panelet i høj grad positiv stemning omkring at de forskellige niveauer i branchen nærmer sig hinanden. Med et fælles Side 2 (2)

3 grundniveau i branchen, vil der komme større mobilitet blandt branchens medarbejdere. 4. Status på leverance af lokomotivførerlicenser og proces for ansøgning Trafikstyrelsen har fået produceret de første testkort. Prisen for den nye lokomotivførerlicens vil stige, da der siden 2007 har været en underfinansiering på området, samtidig er kortet meget mere sikkert. Der er i designet af kortet gjort plads til en chip, så man vil kunne indsætte data. Lokomotivførere der kører på tværs af grænserne skal have certifikatet med. Lokomotivførerlicenserne skal fornyes hvert 10. år. Prisen for den nye lokomotivførerlicens vil blive offentliggjort sammen med gebyrbekendtgørelsen til efteråret. Branchen ønsker en nem måde at udskifte de gamle lokomotivførerlicenser på, gerne i samspil med udskiftningen af registrene (se punkt 5). 5. Diskussion af task-forcen omkring licens- og certifikatregistrene (lkf) ERA har nedsat en task-force, der undersøger muligheden for interoperable licens- og certifiaktregistre. ERA, CTF, Polen, Holland, Tyskland og Danmark er med i task-forcen, som afslutter sit arbejde i marts. Task-forcen udarbejder et feasibility studie. Der er en del udfordringer ved en eventuel IT-baseret løsning, i bedste fald vil Trafikstyrelsen modtage et IT-system fra ERA. Trafikstyrelsen har arbejdet imod en løsning, der indeholder følsomme personoplysninger, da Danmark ikke må videregive visse oplysninger til andre lande. Danmark arbejder sammen med de andre myndighedsrepræsentanter i task-forcen for, at behovet for dataudveksling mellem myndigheder og virksomheder indgår i analysen/studiet. Der vil blive samlet op på task-forcens arbejde det ved næste møde i branchepanelet. 6. Ændring af jernbaneloven, inkl. gebyrer og afgifter Trafikstyrelsen har modtaget mange svar på høringen. Sidst i marts vil lovforslaget blive fremsat i Folketinget. Trafikstyrelsen foreslår at anvende Branchepanelet som et gebyrudvalg, der mødes en gang om året før gebyrbekendtgørelsen kommer. Branchepanelet er enig i forslaget. Side 3 (3)

4 Diskussion om gebyrsystemet: Det foreslås at man lader sig inspirere af luftfartssystemet. Trafikstyrelsen pointerer at gebyrerne vil blive enklere end de er på luftfartsområdet. Der vil komme lofter over nogle af ydelserne, men hvilke er ikke helt fastlagt endnu. Branchepanelet vil gerne have mødematerialet i bedre tid, når der er gebyrer på dagsordenen. Trafikstyrelsen lover at der kommer bilag og længere frister. Branchepanelet påpeger at der i 2012 vil opstå problemer, da branchen ikke har budgetteret efter de nye gebyrer. Trafikstyrelsen nævner, at det er et problem også for styrelsen i 2012, da afgiften iflg. budgetterne skulle have været gældende stort set hele Således vil en start medio 2012 fordele smerten til både branche og styrelse. Der spørges til, om det er rigtigt at branchen skal betale for Jernbanenævnet, Trafikstyrelsen lover at bringe denne problemstilling videre. Angående gebyrer for uddannelsesstederne vil Trafikstyrelsen få en godkendelses- og tilsynsfunktion for dette område. Der lægges op til at der ikke er noget fast gebyr, men at det vil blive timebaseret. 7. Etablering af assessorforum Anvendelse af assessor er blevet udvidet og i opstartsfasen ønskes det at styrke den ensartede opfattelse af, hvad rollen for en assessor er. Derfor vil Trafikstyrelsen etablere et fagligt forum for assessorer inden for branchen. Det vil som udgangspunkt ikke være jernbanevirksomheden, der deltager, medmindre de selv etablerer assessorfunktioner. Trafikstyrelsen vil invitere bredt til dette forum. Assessorer skal godkendes fra sag til sag, hvor Trafikstyrelsen vil vurdere kompetencer og uafhængighed. Det er endnu for tidligt at etablere en anerkendelses-/certificeringsordning. 8. Høringsprocedurerne før Kommissionsbeslutninger (RISC): Evaluering Kommissionen har nedsat RISC, som det forberedende udvalg for EU-jernbaneregler. Trafikstyrelsen har tidligere haft en mundtlig høring med branchen, men er i dag gået over til skriftlig høring. Trafikstyrelsen modtager dog ikke mange høringssvar, hvilket er en skam, da Trafikstyrelsen gerne vil viderebringe branchens Side 4 (4)

5 holdninger. Branchen mener problemet bl.a. er de korte deadlines, hvilket desværre ikke er muligt at ændre. Branchen ønsker de fysiske møder tilbage, da man ikke får lavet de skriftlige besvarelser. Et møde vil give større indsigt, da der er et omfattende materiale op til møderne. Trafikstyrelsen vil udarbejde en mulig plan for kommende møder. Det første møde hvor en ny procedurer vil kunne finde anvendelse vil blive i forbindelse med mødet i juni. 9. "Grøn vækst": er der områder inden for leverancer til jernbanen, hvor Danmark har muligheder for at oparbejde særlige kompetencer? Trafikstyrelsen vil gerne have branchens holdninger til, hvor der formentlig kan skabes vækst og arbejdspladser for jernbanen i forbindelse med regeringens fokus på vækstområder og grøn vækst. Filosofien er, at en kraftig satsning på grøn teknologi også gerne skulle afføde øgede erhvervsmuligheder. Panelet fandt tankegangen interessant, om end det er meget vanskeligt at forudse, hvor erhvervsmulighederne vil vise sig. Der blev nævnt en række mulige eksempler: - Signalprogrammet vil kaste nye muligheder af sig, bl.a. fordi der kommer en koncentration af spidskompetencer i Danmark (center of Excellence) - Elektrificering bliver Danmark næppe mester i, men det giver mulighed for, at man kan komme udenfor grænserne. - Den praktiske afvikling af grænseoverskridende trafik, trafikknudepunkter og trafikinformationer. - Miljøoptimering giver nye kompetencer på anlægsdelen, som er mulig at eksportere - Green Speed (miljøoptimeret kørsel) bør have store perspektiver, også uden for Danmark. Udfordringerne kan være, at man mangler de producerende kræfter, lav mobilitet internt i branchen, og at der ikke kommer nok nyuddannede ingeniører indenfor jernbaneområdet. Jernbanen skal gerne blive mere attraktiv for unge akademikere, hvis den skal skabe vækst. Panelet opfordrede til, at styrelsen overvejer proces med branchen for at komme problemstillingen nærmere. Side 5 (5)

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Deltagere - Christian Ahlgreen- Ussing, Alstom

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet den 28. februar 2012

Referat af møde i Branchepanelet den 28. februar 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Journal TS111-00010 Dato 05.03.2012 Referat af møde i Branchepanelet den 28.

Læs mere

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 10.03.2010 Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Journal TS111-00010 Dato 07.04.2014 Referat fra møde i Branchepanelet den

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Dato 20. april 2016 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Nye EU-krav på uddannelsesområdet

Nye EU-krav på uddannelsesområdet Nye EU-krav på uddannelsesområdet Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Trafikstyrelsens sikkerhedskonference 27. oktober 2011 Krav til certificering af lokomotivførere Implementeringen af direktiv

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Referat Dato 13.04.2015 Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 rshj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens og Jernbanenævnets gebyrer og afgifter på

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Statens jernbanetilsyn, Sikkerhetsseminar, Oslo, 10. oktober 2006 Programkoordinator Leif Funch Trafikstyrelsen, Danmark Organiseringen, Myndigheder, Sikkerhed

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017

Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Referat TS111-00010 16-06-2017 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jesper Rasmussen, vicedirektør Status: Jernbanesikkerheden er generelt høj i Danmark -Sikkerhedsrapport 2012

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere i henhold til bekendtgørelse 1029.af 5. november 2012 som gennemfører Kommissionens afgørelse 2011/765/EU af 22. november 2011 om kriterier

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2008-251-0070 Dato: Til Folketinget - Europaudvalget og Skatteudvalget Til udvalgenes orientering vedlægges supplerende Grundnotat, høringsskema

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje. Til lovforslag nr. L 136 Folketinget

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje. Til lovforslag nr. L 136 Folketinget Til lovforslag nr. L 136 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 8. juni 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje (Afgifter,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen

Læs mere

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet I henhold til bekendtgørelse 1213 af 20. november 2017 om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet,

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens 11-12 og 18-19 Krav til personer December 2011 3 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Indledning Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mru@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol 1. Indledning Trafik- og

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (Certificering af virksomheder,

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Notat Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringssvar vedr. ny bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere DSB takker for modtagelsen af høringsudgaven af Bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV Referat Generalforsamling 2010 i den 15. april Deltagere: Peter Sonne, (formand) Kenneth Juul Andersen, Banedanmark (dirigent) Esther Kristensen, KPMG (repræsentant for revisor) Bernd Schittenhelm (sekretær)

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 9. juni 2015 Forslag om bedre lovgivning i EU Europa-Kommissionen fremlagde

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

DJF Update. Indhold. Banedanmark DSB. #6 November/december 2015

DJF Update. Indhold. Banedanmark DSB. #6 November/december 2015 Indhold Banedanmark...... 1 Kvartalsmøde... 1 Fribefordring... 1 DSB... 1 Stationsbetjent uddannelse...... 1 Udbud af stationsbetjent opgaver... 1 Opsigelse af funktionstillæg... 2 Ultra-fine partikler...

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om luftfart

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om luftfart 2015/1 BTL 132 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 24. maj 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve. Fordi luftfartssikkerheden konstant overvåges

Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve. Fordi luftfartssikkerheden konstant overvåges Hvorfor er Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve -- Hvert eneste luftfartøj, der produceres, bliver certificeret af luftfartssikkerhedsmyndighederne, inden det må flyve. Produktcertificeringen

Læs mere

Referat af stiftende generalforsamling for Jernbanesektorforeningen

Referat af stiftende generalforsamling for Jernbanesektorforeningen Referat af stiftende generalforsamling for Jernbanesektorforeningen Torsdag den 28. februar 2008 kl. 15.00 på DTU Anker Engelunds Vej 1, 2800 Lyngby, bygning 101, mødelokale 1 Deltagerliste Særlig indbudt

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 8 Offentligt 1. oktober 2007 Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Foreløbig oversigt over Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 1. Implementering

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. september 2008 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Spørgsmål 737 - Aktoversigt TS2060110-00449 Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Udleveret TS2060110-00449, XP92025 (7) kontrolsyn - sikkerhedsudstyr i bus,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Søren Madsen Mail snm@vd.dk Telefon Dokument 17/09032 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Krav til oplysninger der skal indgå i en

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Undervisningsmin. Institutionsstyrelsen, j.nr. 092.923.031 Fremsat den 31. marts 2009 af Bertel Haarder Forslag

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling,

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Grund- og Nærhedsnotat om

Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 1 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 1. september 2010 1. september 2010 J.nr. 2010-221-0032 Grund-

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 5 Offentligt Ændringsforslag stillet den xx. december 2016 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Læs mere

Sikkerhedskonference 2013

Sikkerhedskonference 2013 DI Transport 31. OKT 13 Sikkerhedskonference 2013 4. Jernbanepakke i et dansk perspektiv Den fælles ambition om det indre (transport-)marked Hvorfor pakkerne? Etableringen af et indre europæisk jernbanemarked

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 J.nr. 1.60.10.01 Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 Tilstede: Mandana Zarrehparvar, Bodil Rahbek, Morten Bergholt, Bente Friis, Ulla Søgaard Thomsen, Fred Jacobsen og Per Sørensen

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Samrådsspørgsmål om 4. jernbanepakke/psoforordningen

Samrådsspørgsmål om 4. jernbanepakke/psoforordningen Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål om 4. jernbanepakke/psoforordningen Side 1 af 7 Samrådsspørgsmål AF stillet efter ønske fra

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012 Civilafdelingen Dato: 7. december 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 599459 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november

Læs mere

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. Indhold

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. Indhold Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0398 Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 18. september 2018 18/04868-30 Indhold Bemyndigelsesforordningen: Forslag til ændring af Rådets forordning

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Niels-Jørgen Aagaard,

Læs mere

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin?

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin? Blodtryksskema Cpr. nr.: Navn: Adresse: Til den undersøgende læge: 3 blodtryksmålinger med mindst 1 minuts mellemrum bedes foretaget, efter at patienten i siddende eller liggende stilling, har haft hvil

Læs mere

Bekendtgørelse nr om Banedanmarks opgaver og beføjelser

Bekendtgørelse nr om Banedanmarks opgaver og beføjelser Som ændret ved bkg 2018-10-05 nr. 1208 og bkg 2018-12-05 nr. 1444. Bekendtgørelse 2015-11-20 nr. 1276 om Banedanmarks opgaver og beføjelser Ændringerne ved bkg 2018 1208 har ikrafttræden 2018-10-10 og

Læs mere

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1.

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Læs mere

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej:

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej: Diabeteserklæring for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Højde og vægt

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1 Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på Lokomotivfører - Efteruddannelse (EUSR)/ Prøver/Opfølgning på HR sikkerhedsuddannelser 19.01.2017 Side 1 Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016 CSM-RA i Danmark - Den Danske Banekonference 2016 Dagsorden 1. Kort intro til Trafik- og Byggestyrelsen og Center for jernbane 2. Overordnede betragtninger om brugen af CSM-RA i Danmark, fordele og udfordringer,

Læs mere

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Dato

Læs mere

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Gyldighed... 2 2 Kategorier... 2 3 Mål... 2 3.1 Efteruddannelse... 2 3.2 Prøve... 2 4 Generelle forhold vedrørende gennemførelsen af kurserne... 2 4.1 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere