SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)"

Transkript

1 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT

2 SIDE 2 af 41 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER ARBEJDSPLADS Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse Arbejdsområde, arbejdsplads og adgangsveje Færdselsregulerende foranstaltninger Ledninger Miljøforhold Særlige forhold STILLADS OG FORM Alment Materialer Udførelse SLAP ARMERING Alment Materialer Udførelse Kontrol B BETON - REPARATION B.1 Alment B.2 Materialer B.3 Udførelse B.4 Kontrol ANDRE ARBEJDER Nedbrydnings-, behugnings- og afresningsarbejder Katodisk beskyttelse...17 BILAG:

3 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 3 af 41 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER 1 ARBEJDSPLADS "Særlige Arbejdsbeskrivelse for Arbejdsplads" er supplerende, særlige beskrivelse til AAB Arbejdsplads af november Nummereringen i dette afsnit følger underpunkterne i AAB, dog er der tilføjet "1" til afsnitsnummereringen. 1.1 Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse Der kan ved arbejdets start være andre igangværende entrepriser på broen. Arbejdet skal afpasses og koordineres med disse entrepriser. 1.3 Arbejdsområde, arbejdsplads og adgangsveje Arbejdsområder Arbejdsområdet vil primært være på vand og ved endevederlagene. Ved arbejdet på vand skal entreprenøren være opmærksom på sejlende i området. Under entreprisens forløb skal arbejderne løbende koordineres med evt. andre entreprenører på broen. Fortovet på broen må ikke anvendes til nedsænkning eller oplagring af materialer, idet køretøjer eller andet tungt materiale ikke er accepteret på den udkragende del af broen Arbejdsplads En arbejdsplads på 600 m 2 kan lejes i Rudkøbing efter aftale med havnefogeden som vist på tegning S En materialecontainer og bådebro kan opsættes ved et af endevederlagene, men skal fjernes igen efter entreprisens aflevering. Arbejdspladsen skal etableres under hensyn til de øvrige færden i området. Arbejdspladsen må ikke anvendes til overnatning. Før etablering skal tilladelse indhentes hos Langelands Kommune. Ved arbejdets færdiggørelse skal der udarbejdes en overdragelsesprotokol til Langelands Kommune. Entreprenøren skal umiddelbart efter entreprisens overdragelse udarbejde en plan, der viser omfang og indretning af arbejdsplads. Entreprenøren skal gøre sig bekendt med forholdene på stedet, herunder adgangsforhold, parkeringsmuligheder m.v. Henstilling af materialer og materiel m.v. skal ske indenfor områder afmærket i henhold til "Vejregler for afmærkning af vejarbejder" i gældende udgave. Alt materiel som ikke er i brug skal opbevares på arbejdspladsen.

4 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 4 af 41 Entreprenøren skal i forbindelse med byggepladsen stille følgende til rådighed for bygherren: Mødelokale: Entreprenøren skal vederlagsfrit stille nærtliggende aflåseligt mødelokale på min. 10 m 2 til rådighed for tilsynets møder, herunder byggemøder. Mødelokalet skal være møbleret med mødefaciliteter (mødeborde, stole, whiteboard-tavle) til 6 personer. Toilet: Entreprenøren skal sørge for tilgængelige toiletfaciliteter med godkendt afløb til kloak eller tank. Parkering: Entreprenøren skal sørge for tilgængelig parkeringsmulighed for tilsynspersonalet og entreprenørens medarbejderbiler samt gæster hertil. Entreprisen omfatter alle ovenstående ydelser, herunder indretning, renholdelse, drift, vedligeholdelse og afrigning af mødelokale i hele byggeperioden. Entreprenøren skal sørge for, at tilsynet kan føre tilsyn. Således skal entreprenøren stå for transport af tilsynet til og fra soklerne. Omfang og mødested aftales mellem tilsynet og entreprenøren. Entrepriseledelsen, herunder formænd, skal kunne træffes på telefon inden for normal arbejdstid, og i øvrigt når der foregår arbejder på arbejdspladsen Adgangsveje Adgang til arbejdspladsen sker i havneområdet. Adgangsvej til pillerne 3 til og med 20 ved stilladser/platform sker fra båd. Adgangsvej til endevederlag og pillerne 2 og 21 sker fra båd eller til fods. På pillerne 2 og 21 skal der ikke anvendes stillads. Udførelse af ophugninger til forbindelser for katodisk beskyttelse skal udføres fra arbejdsplatform leveret af entreprenøren. Den udkragende del af brodækket må ikke anvendes som adgangsvej til nedsænkning af materialer eller materiel. I det omfang forurening er forårsaget af entreprenørens arbejde, skal entreprenøren løbende renholde de til færdsel benyttede eksisterende vejarealer samt vejudstyr (kørebane, cykelstier, fortove, tavler, autoværn og afløbsinstallationer) såvel inden for som uden for arbejdsområdet. 1.4 Færdselsregulerende foranstaltninger Alment 1.5 Ledninger Færdselsregulerende foranstaltninger forventes ikke anvendt. Entreprenøren må ikke være til gene for sejlende i området. Entreprenøren skal kontakte Søfartsstyrelsen med henblik på at få lov til at montere stilladser på soklerne og at der kommer en besked i "Efterretninger for søfarende" om, at der foregår arbejder på broen. Entreprenøren skal reetablere rørledninger, kabelbakker og ledninger, såfremt de beskadiges under entreprisens udførelse. Der eksisterer en vandforsyningsledning langs broen på Storebæltssiden lige ved siden af soklerne. Der eksisterer 2 strømforsyningskabler på side af broen, begge beliggende i en afstand af ca. 250 m fra broen.

5 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 5 af 41 Kabelføring fra eksisterende katodisk beskyttelses anlæg på sokkel og pilleskafter findes på alle pilleskafte og sokler over samt i kassedrager. Kabelføring fra undervands armering til armering over findes på alle piller på nær 2 og 21. Eksisterende katodisk beskyttelsesanlæg er etableret fra s overkant og op af pilleskaftene på nær på pille 10, hvor der findes indstøbte referenceelektroder i sfuger. Entreprenøren skal reetablere eksisterende kabelføring såfremt disse beskadiges under entreprisens udførelse. 1.7 Miljøforhold Alment Entreprenøren skal vurdere arbejdsaktiviteter og -processer, som kan have betydning for miljøet. Hvor der er betydelig risiko for påvirkning af miljøet, skal entreprenøren udarbejde miljøprocedurer (jf. SAB Arbejdsplads mv.) Ligeledes skal entreprenøren udfylde og fremsende en anmeldelse af "midlertidig aktivitet" til Langelands kommune jf. Virksomheder/Industri/Skema_midlertidig_aktivitet.pdf Affaldshåndtering og -bortskaffelse Entreprenøren skal ved en arbejdsprocedure angive: 1.10 Særlige forhold Hvilke affaldstyper og nedbrydningsmaterialer, der forventes frembragt under entreprisens gennemførelse og hvorledes disse opsamles og bortskaffes. Hvordan der holdes ordentligt og ryddeligt på pladsen. Entreprenøren skal drage omsorg for, at de tilstødende konstruktioner og græs beklædte arealer m.v. ikke tilsmudses unødvendigt under og i forbindelse med arbejdets udførelse. Eventuelle tilsmudsninger skal fjernes omhyggeligt ved midler og metoder, der kan godkendes af tilsynet. Bygherren stiller ingen platforme, stilladser eller lignende til rådighed for gennemførelse af entreprisen Arbejdsplatforme og adgangsforhold Alment For etablering af adgangsforhold til pilleflader/sokler over vand kræves anvendelse af arbejdsplatform. Det forudsættes at der skal anvendes 3 arbejdsplatforme, som især skal flyttes 5 gange. SAB afsnit for arbejdsplatforme og adgangsforhold er supplerende, særlige beskrivelser til AAB stillads og form august 2012, afsnit 5 "Stillads og form", hvortil der i øvrigt henvises.

6 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 6 af 41 Entreprenøren skal designe, konstruere, levere, montere, flytte og vedligeholde arbejdsplatforme. For arbejdet gælder DS/EN 1808 Løfteplatform, Hejsestillinger (ophængt facadehejs, silohejse o. lign.). Entreprenøren skal indhente alle myndighedsgodkendelser i forbindelse med arbejdsplatforme og adgangsforhold, herunder godkendelse af flugt- og redningsveje Godkendelse af arbejdsplads hos offentlige myndigheder Placeringen af arbejdspladsen skal godkendes hos Langelands kommune inden etablering. For arbejder på vand skal Søfartsstyrelsen godkende planerne for arbejderne. Nedenstående er et link til deres hjemmeside, der beskriver, hvad der skal indsendes til godkendelse. Når Søfartsstyrelsen har godkendt planerne for arbejdet på vand, skal der udarbejdes en notits indeholdende hvilke arbejder der udføres og hvornår de udføres. Notitsen skal i "efterretninger for søfarende".

7 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 7 af 41 5 STILLADS OG FORM SAB for stillads og form er supplerende arbejdsbeskrivelser til AAB Stillads og form af august Afsnitsnummerering følger AAB med 5 foranstillet. Kontrol og kvalitetssikring af stillads skal udføres med metoder og brug af formularer og tilhørende vejledningstekster beskrevet i Tilsynshåndbog for støbestilladser, januar Alment Arbejdet omfatter følgende: Projektering og udførelse af 3 stilladser eller arbejdsplatforme for arbejder på sokler over vandlinjen. Den første pille, der monteres stillads på, skal være pille 10. Anodedesignet med anodebånd i sfuger skal verificeres ved en prøvepolarisering. Prøvepolariseringen skal være afrapporteret og godkendt før den første stilladsflytning, og før arbejdet med anodebånd på de øvrige piller iværksættes. Entreprenøren skal være opmærksom på, at prøvepolariseringen tidligst kan udføres en måned fra endt installation af anodebånd og referenceelektroder, og at der går yderligere mindst tre uger før evaluering af beskyttelsen kan udføres. Entreprenøren skal designe, konstruere, levere, montere, flytte og vedligeholde stilladser. For arbejdet gælder bl.a. DS/EN 1808 Løfteplatform, Hejsestillinger (ophængt facadehejs, silohejse o. lign.). Entreprenøren skal basere sit arbejde på Tilsynshåndbog for støbestilladser og skal i samarbejde med bygherrens tilsyn anvende og udfylde de heri angivne skemaer på en måde, der følger den angivne vejledning. Desuden skal alle foreskrevne procedurer i ovennævnte Tilsynshåndbog følges Dokumentation Entreprenøren projekterer samtlige stillads- og formkonstruktioner, herunder sikkerhedsværn, afskærmninger og adgangsveje, samt evt. interimsramper og adgangsveje mv. Hvor der er risiko for frit fald eller nedstyrtningsfare skal sikkerhedsforanstaltninger være iht. AT-vejledning A.2.1,"Nedstyrtnings- og gennemstyrtningsfare på bygge- og anlægspladser", november Foranstaltningerne hertil kan udføres med tæt skærm monteret på rækværker eller tilsvarende. Skærme og rækværker på brostilladser mod det fri skal have en højde på mindst 1,20 m Projekteringsgrundlag Generelt Før stilladsmontage skal strømmen til det eksisterende beskyttelses anlæg på soklerne afbrydes. Stilladser skal fastgøres i.

8 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 8 af 41 Etablering af stillads skal ske under hensyn til eksisterende kabelføring. Såfremt entreprenøren ikke kan udføre stilladsmontagen i, skal etableringen af stilladset ske under hensyn til og med mindst mulig beskadigelse af det eksisterende katodisk beskyttelsesanlæg på pilleskaft og sokkel. Fastgørelse i disse områder kun efter aftale med tilsynet Arbejdsplatforme Entreprenøren skal designe, konstruere, levere, montere, flytte og vedligeholde stilladser. Der skal påregnes arbejde ved mindst 3 sokler samtidig. Belastninger Entreprenøren skal indhente alle myndighedsgodkendelser i forbindelse med stilladser og adgangsforhold, herunder godkendelse af flugt- og redningsveje. Entreprenøren skal basere sit arbejde på Tilsynshåndbog for støbestilladser og skal i samarbejde med bygherrens tilsyn anvende og udfylde de heri angivne skemaer på en måde, der følger den angivne vejledning. Der vil ikke blive forlangt, at der afholdes de i håndbogen angivne kurser A, B, C, D, E og F. Stilladser skal dimensioneres for fladelast jf. Arbejdstilsynets vejledning B.3.2, Opstilling og brug af stilladser, stilladsklasse 4. Såfremt entreprenøren har brug for større bæreevne end stilladsklasse 4 skal han designe arbejdsplatformen for den større last. Stilladser og fastgørelser til piller skal dimensioneres for vindlast iht. EN DS/EN DK NA. Der skal kunne arbejdes fra stilladserne ved vindhastigheder op til 15 m/s. Entreprenøren skal fremsende statiske beregninger for stilladser og adgangsforhold samt øvrige interimskonstruktioner inklusiv eventuel fastgørelse til piller til tilsynets accept senest 3 uger inden fremstillingen påbegyndes. Funktionskrav. Stilladser skal monteres, vedligeholdes og demonteres uden gene for vejtrafik og sejlende. Stilladserne skal udformes, så der kan arbejdes med værktøj på alle 4 sider af soklen. Vægge og gulve på stilladser skal kunne udformes med maksimale åbninger på 15 mm x 15 mm. Stilladser skal umiddelbart kunne anvendes uden større ombygninger ved alle bropiller på nær pille 11 og 12 (gennemsejlingsfaget), som har større dimensioner end de øvrige piller og derfor vil kræve ombygning. Entreprenøren skal således ved selvsyn opmåle variationer på eksisterende konstruktion inden fabrikation af stilladser. Stilladser skal være monteret med bløde mellemlæg, hvor stilladser har direkte kontakt med pilleskafte eller sokler således, at eksisterende overflader ikke skades. Entreprenøren skal udbedre eventuelle skader på eksisterende konstruktioner forårsaget i forbindelse med montering, anvendelse eller fjernelse af stilladserne. Stilladserne må fastgøres med ankre ind i. Fastgørelse med ankre i den enkelte pille skal udføres under hensyntagen til det eksisterende katodiske beskyttelsesanlæg

9 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 9 af 41 inkl. kabelføring. Al forankring skal fjernes fra den eksisterende konstruktion efter nedtagning af stillads. Huller fra forankring skal udbedres med mørtel. Stilladser skal udstyres med førstehjælpsudstyr og brandslukningsudstyr. Stilladserne skal forsynes med varselsbelysning og skiltning iht. Søfartsstyrelsens regler. Stilladser skal monteres og godkendes af uddannet stilladsmontør og der skal opsættes et "godkendt skilt" ved adgangsstedet til stilladset. Dokumentation 5.2 Materialer Form 5.3 Udførelse Stillads Form Entreprenøren skal udarbejde tegninger for stilladser og for midlertidig bådebro. Bådebroen må entreprenør selv vælge design og udformning af, dog skal design og placering være godkendt af offentlige myndigheder inden beregninger fremsendes til tilsynet. Tegninger og beregninger fremsendes til tilsynets godkendelse 3 uger inden fremstillingen påbegyndes. Form skal anvendes til betonreparationer under vand, såfremt forundersøgelserne jf viser behov for reparation. Omfanget fastlægges med tilsynet. Entreprenøren skal inden opsætning i arbejdsprocedure dokumentere overfor tilsynet, hvorledes formen løftes på plads og fastgøres. Stilladskonstruktioner, herunder også fundering, skal fjernes efter endt brug Tæthed og udformning Ved formsætning af overflader, der ligger i samme plan som overflader i en eksisterende konstruktion, skal formen anordnes således, at der umiddelbart før støbning påbegyndes, kan foretages en tæt tilspænding til den eksisterende konstruktion, således at spring i overfladen og afsætning af mørtel på eksisterende betonoverflader imødegås optimalt. Formen skal anordnes og opstilledes således, at den afformede overflade fremstår uden grater. Al forankringsmateriel til formen skal fjernes efter støbning.

10 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 10 af 41 6 SLAP ARMERING 6.1 Alment SAB for slap armering er supplerende, særlige beskrivelser til AAB "Betonbro - Slap armering" af august 2012, dog er der tilføjet "6" til afsnitsnummereringen. Kontrol og kvalitetssikring af armeringsarbejde skal udføres med metoder og brug af formularer og tilhørende vejledningstekster beskrevet i Tilsynshåndbog for betonbroer, Kvalitetssystem for bygherretilsyn og entreprenørkontrol, Aktivitetsområder: Formarbejder, slap armering, spændarmering og betonarbejder, august Arbejdet omfatter følgende: Isætning af rustfrie gevindstænger i. Evt. supplerende armering ved betonreparationer under vand. I på alle sokler skal der isættes en rustfri gevindstang for at sikre fastholdelse af stenene. Hvis den eksisterende armering under vand er fundet utilstrækkelig ved forundersøgelserne, ilægges supplerende armering efter tilsynets anvisning Referencer Generelt gælder hele EN 1504-serien Dokumentation Identifikation og krav til anvendt armering: Identifikation (symbol) f yk (MPa) Styrke Duktilitet Forankring f yck (MPa) ε uk (%) (f t/f y) k ( ) Klasse f R relativt ribbeareal 1) 6.2 Materialer Y ,0 1,08 B 0,056 1) Relativt ribbeareal f R beregnes iht. DS/EN ISO Til bøjler, som fremstilles og bukkes maskinelt fra coils, tillades anvendt ribbestål klasse A. Alt stål leveres og indbygges som nyt stål med kun uvæsentlige rustangreb, dvs. maksimalt rustgrad B i henhold til DS/EN ISO : Materiale for faststøbning af ankre Faststøbning af ankre/gevindstænger i udføres med en færdigmørtel egnet for faststøbning af ankre.

11 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 11 af Udførelse Generelt Rustfrie gevindstænger skal som minimum være i en kvalitet svarende EN Stelforbindelse af gevindstænger udføres med en polypropylen belagt titantråd 1,2 mm. Sikkerhed mod faldulykker skal etableres, f.eks. ved afdækning af udragende armeringsstænger og/eller ved afspærring. Al armering skal transporteres og opbevares, således at det i mindst muligt omfang udsættes for saltvand eller sprøjt af saltvand. Armering, der er blevet udsat for saltvand, skal spules med ferskvand Montage af gevindstænger I stenene over vand skal isættes rustfri gevindstænger, der skal omstøbes med frostbestandigt mørtel i miljøklasse E. Gevindstænger skal være type M8 og ibores i fjerde øverste sten og for anden sten rundt om soklen. Gevindstænger forankres iht. projekttegninger. Gevindstænger skal gøres elektrisk kontinuerte med armeringen. Kontinuiteten etableres med kabelforbindelser, jf. SAB afsnit Katodisk beskyttelse og tegning S Kabelføring fra etablering af kontinuitet skal koordineres med indstøbningen af anodebånd i sfugerne. Der skal drages omsorg for, at borehullets diameter m.v. nøje svarer til den foreskrevne dimension af gevindstænger, jf. tegninger, og leverandørens anvisninger, der i øvrigt altid nøje skal følges. Såfremt leverandørens anvisninger vedr. borehullets diameter afviger fra det på tegningerne anførte, skal leverandørens anvisninger følges. Fremstilling af gevindstænger må først foretages, når behugningsarbejdet for de tilhørende overflader er accepteret af bygherren, og beliggenheden af de behuggede overflader dermed kendes, således at gevindstængernes endelige længde kan bestemmes. Der skal sikres en fuldstændig omhylning af gevindstangen og fyldning af borehullet med klæbemasse. Kontrol Hullers dybde kontrolleres ved opmåling mht. forankringsdybden. Gevindstænger kontrollers for elektrisk kontinuitet til armeringen Varmepåvirkning af armeringsstål 6.4 Kontrol Svejsning af armering for etablering af elektrisk kontinuitet til den eksisterende armering tillades. Entreprenøren skal kontrollere, at enkelt leverance er påført korrekt overensstemmelsesmærke og anføre dette i kontroljournaler.

12 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 12 af 41 8B BETON - REPARATION 8B.1 Alment SAB for Beton - Reparation er supplerende, særlige beskrivelser til AAB "Betonbro - Betonreparation" af august 2012, dog er der tilføjet "8B" til afsnitsnummereringen. Generelt må der af hensyn til den katodiske beskyttelse ikke anvendes kunststofmodificeret mørtel. Følgende konstruktionsdel udstøbes med beton eller mørtel: Behuggede områder i forbindelse med verifikation af og etablering af armeringskontinuitet. Fræste riller i over og under vand for kabelføring og føring af titanbånd. Udfræste fuger i forbindelse med kabelføring af flerleder i øverste sfuge. Udfræste fuger i forbindelse med installering af anodebånd, føring af titantråd og referenceelektrodekabel. Reparation af skadede sfuger iøvrigt. Behuggede områder i forbindelse med reparation af skadet beton under vand. Omfanget af reparationsarbejder på de enkelte konstruktionsdele fremgår af tegninger og nærværende beskrivelse eller aftales med tilsynet, efter at der er foretaget orienterende nedbrydnings- og behugningsarbejder jf. SAB afsnit Valg af reparationsmetode, herunder største stenstørrelse og udførelsesmetode skal tilpasses den aktuelle reparation. Materialer og udførelsesmetoder skal forelægges tilsynet for godkendelse senest 5 arbejdsdage før arbejdet iværksættes inklusiv datablade, evt. forprøvning og arbejdsprocedure. 8B.1.1 8B.1.2 Referencer Generelt henvises til EN 1504-serien vedrørende reparation og beskyttelse af betonkonstruktioner. Derudover henvises til DS EN 206 og tillæg DS Dokumentation Klassifikation af typer:

13 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 13 af 41 Konstruktionsdel Reparationsarbejder, beton * I henhold til EN ** Dæklag svarende til plan med den eksisterende betonoverflade. *** Det bemærkes at miljøklassen omfatter eksponeringsklasse XF4, så ved test iht. SS skal betonen have god eller meget god frostbestandighed. Miljøklasse *** Minimum styrkeklasse Kontrolklasse Maks. stenstørrelse Dæklag (mm) Specielle krav E R4* skærpet 8 ** Resistivitet deklareret værdi. Reparationsarbejder, undervandsbeton E R4* skærpet 8 ** Resistivitet deklareret værdi. Mørtel til faststøbning af ankre i ssten Mørtel til omstøbning af anodebånd i fuger, fugereparation samt overdækning over kabler i fræste riller. Mørtel til referenceelektroder over vand Mørtel til referenceelektroder under vand E R4 skærpet 4 - E R4 skærpet 4 50 Resistivitet ohm cm i vandmættede tilstand. E R4 skærpet - - Efter referenceelektrode leverandørens anvisning. E R4 skærpet - - Efter referenceelektrode leverandørens anvisning. Ingen beton/mørteltyper må indeholde polymerer. 8B.2 Materialer Krav til materialer fremgår af DS/EN , klasse Rx. 8B.2.1 8B Delmaterialer Groft tilslag Som tilslag anvendes granit.

14 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 14 af 41 8B.2.2 Produkternes sammensætning 8B.3 Udførelse I miljøklasse E må enkeltresultater for v/c-forholdet maksimalt være 0,40 bestemt ved mikroanalyse af tyndslib i henhold til DS B.3.7 8B.3.9 Krav til udførelse fremgår af DS/EN Støbning Reparationsstedet skal være helt udfyldt med beton/mørtel til plan med den eksisterende betonoverflade og uden spild på denne. Efterbehandling 8B.4 Kontrol Alle betonreparationer skal afrettes til en pæn jævn overflade og den nuværende geometri på konstruktionen skal bibeholdes. Alle betonreparationer over vand skal påføres curingsmiddel. Krav til kvalitetskontrol fremgår af DS/EN og DS/EN B.4.1 Generelt Kvalitetskontrol af reparationsprodukter og reparationer med disse er angivet i DS/EN , DS/EN , DS/EN og DS/EN B.4.2 Forprøvning af materialer Kontrol udføres i henhold til DS/EN med tilhørende annekser. 8B Betonens sammensætning Krav til substrat og ydeevne af reparationer er angivet i DS/EN , DS/EN og DS/EN B.4.3 Prøvestøbning Prøvestøbning omfatter udstøbning af ophugninger i de første 3 ophugninger under vand og de 2 første fuger med anodebånd. Tilsynet skal have mulighed for at deltage i prøvestøbningen over vand. Fra prøvestøbning af anodebånd over vand udtages 3 borekerner i fugerne i for vurdering af omstøbningen af anodebåndene. Kernerne skæres på langs. Anodebåndene skal være fuldstændigt omstøbt og dæklaget over anodebånd minimum 50 mm. Der må ikke optræde revner i støbeskel. Overfladerne af ssten skal være fuldstændig uden mørtelspild. Borekernerne overdrages til tilsynet. I områder med test af anodebånd skal anodebånd og omstøbning retableres. For støbning over anodebånd støbes 9 prøvelegemer i prismeforme for mørteltypen. Prismerne skal være på 4 x 4 x 16 cm, der isættes anodebånd i begge ender efter nærmere aftale med tilsynet. 6 prismerne støbes, og leveres til tilsynet for udførelse af målin-

15 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 15 af 41 8B.4.4 8B B.4.5 ger herpå. Prøverne lagres i form i mindst 16 timer ved 20 grader Celsius og beskyttes mod udtørring ved indpakning i plast. Et prismesæt (3 stk.) af støbning opbevares på pladsen i læ for direkte sol og regn og entreprenøren gennemfører måling af AC-modstand til følgende terminer: 1, 7, 14 og 28 MD. De øvrige 2 prismesæt overdrages til tilsynet umiddelbart efter afformningen. Måledata dokumenteres i målerapport. Produktionsprøvning af materialer og udstyr Betonens sammensætning Der skal foretages en måling af luftindholdet af t læs/blanding reparationsbeton. Udførelse Generelt Det kontrolleres visuelt efter 28 døgn, at den endelige overflade er plan, uden spild, synlige lunker og støbedefekter samt uden revner i støbeskel. Dokumentation Kontroller skal dokumenteres i kontrolskemaer. Det skal dokumenteres med foto, at alle reparationer under vand er udført ved projektets aflevering.

16 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 16 af ANDRE ARBEJDER Nedbrydnings-, behugnings- og afresningsarbejder Alment Arbejdet omfatter Ophugning på sokler under vand (fire ophugninger pr. sokkel) til frilægning af armering i forbindelse med verifikation af og etablering af armeringskontinuitet. Fræsning af riller i til kabelføring og føring af titanbånd for armeringskontinuitet. Udkradsning/fræsning af fuger i i forbindelse med reparationer og installation af anodebånd samt føring af kabler. Borttagning af fortøjningskroge i. Skæring af spor til kabelføring under vand. Ophugning af skadet beton under vand. Hulboring i forbindelse med forankring af et og referenceelektroder. Ophugning til armering på pille 2 og 21 for etablering af katodeforbindelse. Opsamling af behugget beton. Omfanget af behugningen af skadet beton over og under vand fastlægges ud fra forundersøgelserne og i endeligt samråd mellem tilsyn og entreprenøren Udførelse Ophugning skal aftales med tilsynet før påbegyndelse og under hensyn til den eksisterende kabelføring fra referenceelektroderne i sfuger i sokkel 10. Entreprenøren skal være opmærksom på, at eksisterende installationer over vand er skjult set fra betonoverfladen, f.eks. anodenet, strømtilledere, refereceelektroder, kableføring mv. Dybder for udkradsning/fræsning af fuger for anodebånd, fræsning af riller for kabelføring samt føring af titanbånd i og huller for gevindstænger fremgår af tegninger S og -04. Dybde af skårne spor for kabelføring under vand, skal være 20 mm til referenceelektrodekabel og 40 mm til flerleder kabel. Dybde og bredde af lodrette skårne spor for kabelføring og føring af titanbånd i parament (fuger og ssten) skal være så både kabler og titanbånd kan omstøbes omhyggeligt og indstøbes med minimum 15 mm dæklag. Ophugning- og udfræsningssarbejder skal udføres omhyggeligt således, at installationer og konstruktionsdele ikke beskadiges. Såfremt installationer eller sunde konstruktionsdele mv. beskadiges eller nedbrydes i større omfang end aftalt med tilsynet, er entreprenøren ansvarlig for udbedring for egen regning. Ophugning til armeringsforbindelse på pille 2 og 21 skal ske minimum en halv meter fra sokkeloversiden af hensyn til eksisterende installationer. De fire forbindelser etableres fra den landfaste side af pillerne. I pille 2 og 21 findes et anodesystem med indborede anoder. Ophugningerne skal udføres under hensyn hertil, og placeringen skal derfor aftales med tilsynet. Generelt skal alle fræste riller, borede huller og behuggede områder afrenses med vandspuling før installering af anodebånd, referenceelektroder, føring af kabler mv. og før udstøbning.

17 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 17 af 41 Entreprenøren skal i sin arbejdsprocedure inkludere afrensning af behuggede overflader og evt. frilagt armering samt opsamling af behugget beton/mørtel fra sokler og sfuger. Rusten armering skal renses for løs rust, dog først efter at rusttærede jern er frihugget. Armering, der er mangelfuld, erstattes/suppleres med ny armering, retningslinjer for supplering af armeringen aftales med tilsynet. Armeringen suppleres efter aftale med tilsynet. Betonflader, imod hvilke der skal støbes, skal opfylde kravene til støbeskel, jf. AAB i gældende udgave B Arbejdet skal udføres under hensyntagen til det omkringliggende miljø og sejlende i området Kontrol Kontrol omfatter visuel inspektion af udfræste fuger, borede huller, behuggede områder (betonoverflader, behugningssnit og armering) samt afrensede overflader før installation af kabelføring, titanbånd, anodebånd, ankre, referenceelektroder mv. Borede huller, fræste/skårne riller, behuggede områder mv.skal være fuldstændig fri for løst materiale og støv. Skal dokumenteres i kontrolskemaer. Dybden af de udfræste/skårne fuger skal opmåles pr. meter i hele pillens omkreds i alle fugerne. Dokumenteres i kontrolskemaer sammen med øvrig kontrolmåling for anodebånd iht. SAB Dybde af huller for referenceelektrode montage skal kontrolleres ved opmåling for alle elektroder. Dokumenteres i kontrolskema sammen med øvrig kontrolmåling for referenceelektroderne iht. SAB Behugning og armeringstilstand for skader under vand skal dokumenteres med fotos af samtlige skader. Overfladearealet af skaderne skal opmåles iht. TAG. Dokumentationen skal fremvises til tilsynet forud for reparation Katodisk beskyttelse Alment Arbejdet omfatter katodisk beskyttelse af al armeringen i soklerne under vand og armeringen bag over vand. Der udføres forundersøgelse af 18 piller under vand, dvs. alle piller eksklusiv pille 2 og 21 ved endevederlagene. Pille 2 og 21 kobles op til undervandssystemet, men pillerne står næsten på land bag ved stensætning, og de indgår derfor ikke i forundersøgelserne. Den katodiske beskyttelse under vand forudsættes at være et påtrykt strømanlæg med vandanoder. Anodebedet etableres på havbunden ved Storebæltssiden af Langelandsbroen. Undervandssystemet kræver strøm fra en DC-forsyning, hvor pluspolen tilkobles anoderne og minuspolen tilkobles armeringen i soklerne. Der udføres forundersøgelse af sfuger på 18 piller over vand, Den katodiske beskyttelse over vand i forudsættes at være et påtrykt strømanlæg med anodebånd. nstalleres i fire udfræste sfuger på af de 18 piller (pille 3 til 20). Installationen med anodebånd kræver strøm fra en DC-forsyning, hvor pluspolen tilkobles anodebåndene og minuspolen tilkobles armeringen i soklerne. Referenceelektroder installeres både over og under vand for at overvåge og kontrollere beskyttelsen.

18 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 18 af 41 Kabelføring til strømforsyning af anodebede og af anodebånd, kabelføring til katode- og måleforbindelse samt til referenceelektroder føres i kabelrør nedgravet i havbunden. Eksisterende tegninger viser bundkoterne. Kabelføring op ad skråningen til endevederlaget på Siø skal nedgraves i skråningen. På de enkelte sokler føres kabler fra referenceelektroder, katode- og måleforbindelser og anodebånd til samledåser på den nederste del af soklen over. Kabler over og under vand på soklerne føres indstøbt i fræste riller i soklerne. Titanbånd for kontinuitet i armeringen over og under føres tilsvarende indstøbt i rillerne. Strømforsyning, kontrol og styring af det katodiske beskyttelsesanlæg sker via en central enhed med flere strømforsyningsmoduler placeret i endevederlaget ved Siø. Styringen sker via en central PC, der også logger driftsdata. PC'en skal fungere med fjernstyring således, at anlægget og data kan tilgås fra en anden computer installeret med passende software. Tilbuddet skal vedlægges en kort beskrivelse af det tilbudte katodiske beskyttelsesanlæg med oplysning om type og teknisk specifikation for de væsentligste komponenter. Som minimum skal angives anodetyper samt ensretter og styresystem, og disse dele skal kunne accepteres af bygherren i forbindelse med kontraktindgåelse Normer og standarder Følgende normer og standarder er gældende for de katodiske beskyttelsesarbejder: DS/EN ISO Katodisk beskyttelse af stål i beton. DS/EN Generelle principper for katodisk beskyttelse i havvand. DS/EN Katodisk beskyttelse af havneinstallationer. Stærkstrømsbekendtgørelsen. Elforsyningsselskabets lokale bestemmelser. APM 219. Concrete testing, Hardened concrete, Electrical resistivity. 1 edition, May Arbejdstilsynets anvisninger. BIPS beskrivelse for elarbejder. Fællesregulativet for tilslutning af elektriske installationer og brugsgenstande. DS/EN to Lavspændingstavler - Del 1 til 5: Typetestede og delvist typetestede tavler. DS/EN A-1: Kapslingsklasser (IP-kode). DS/EN : Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) - Del 6-1: Generiske standarder - Immunitet for bolig-, ervs- og letindustrimiljøer. DS/EN : Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) - Del 6-3: Generiske standarder - Emissionsstandard for bolig-, ervs- og letindustrimiljøer. DS/EN 60439/61439 del 1, typetestede og delvist typetestede tavler. DS/EN 60439/61439 del 2, særlige krav til kanalskinnesystemer. DS EN Lynbeskyttelse.

19 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 19 af Omfang De katodiske beskyttelses arbejder omfatter i hovedtræk følgende arbejder: Dimensionering og detailprojektering af anlæg til katodisk beskyttelse af sokler under vand og af armeringen bag. Udarbejdelse af arbejdsprocedurer. Forundersøgelse af og sokler under vand. Verifikation af og etablering af armeringskontinuitet i armeringen i alle sokler under vand. Etablering af elektrisk kontinuitet til alle metaldele, der er placeret på soklerne, og som derfor bliver påvirket af det katodiske beskyttelsessystem, såsom forankringer til sten. Prøvepolarisering til verifikation af design og placering for anodebed og af system med anodebånd. Levering og etablering af armeringskontakter (katodeforbindelse og måleforbindelse). Levering og etablering af anodebed. Levering og installation af referenceelektroder under og over vand. Levering, montering, udgravning, fræsning, skæring og trækning af alle kabler og føringsveje til og fra samledåser til ensretterskabe, anoder, referenceelektroder, mv. svarende til alt, der er inkluderet i systemet, både over og under vand. Design af ensretterskabe - opbygget med T/R-Unit, R/E Unit og Control Unit og al nødvendig elektronik. Levering, opsætning og montering af ensretterskabet med T/R-Unit, R/E Unit og Control Unit. Alle el-arbejder for tilslutning af T/R-Unit, R/E Unit og Control Unit til den katodiske beskyttelses installation. Levering, etablering og tilslutning af router/modem med antenne og beslag med mindst 2 meters mast. Idriftsætning og indregulering af anlægget. Drift og vedligehold af det katodiske beskyttelsesanlæg i hele udførelsesperioden. 5-års drift og vedligehold fra tidspunktet for afleveringen inkl. godkendt indkøring af den samlede entreprise. Udarbejdelse af drift og vedligeholdelsesinstruks. Udarbejdelse af dokumentation af det samlede anlæg. Oprettelse af anlægget i VDs forvaltningssystem for katodisk beskyttelse Materialer Materialerne omfatter følgende: Anoder inkl. holdere eller standere til sikker placering på havbunden. Anodebånd med strømtilledere. Referenceelektroder inkl. mørtel til omstøbning af referenceelektroderne.

20 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 20 af Anodesystem Titanbånd for armeringskontinuitet. Katode- og måleforbindelse. Kabler (anode, katode, referencelektroder, flerleder, signalkabler) inkl. kabelmærkning og strips. Samledåser (på sokler) med forskruninger og plinte inkl. pasta for korrosionsbeskyttelse af kabelforbindelser. Kabelføringsveje: - Kabelrør til føring af kabler under vand inkl. ballastklodser. - Føring af kabler i rustfrie kabelbakker i kassedrager. - Støbning af betonklods til føring under stensætning samt fra stensætning til pille. Kabler for etablering af kontinuitet mellem eventuelle metalliske dele og armeringen. Ensretterskab omfattende kabinet med T/R-Unit, R/E Unit og Control Unit. Der henvises til særskilt beskrivelse i bilag A. Router/modem og antennen med beslag og mast. SIM kort og abonnement. Alle materialer inklusive beslag mv. til montage. Alle materialer skal accepteres af tilsynet inden indbygning i det katodiske beskyttelsesanlæg. Reservedele Det valgte ensrettersystem med T/R-Unit, R/E Unit og Control Unit og tilhørende elektronik skal så vidt muligt være enheder af standard elektronik. Ekstra eksemplarer af komponenter, der ikke er standard (tilgængelig) elektronik, men særligt udviklet i forbindelse med katodisk beskyttelse så som T/R-Unit og R/E Unit, skal leveres, som ubrugte og indpakket enheder som reservedele. Enhederne placeres i ensretterskabet og skal som minimum udgør hvad der svarer til en sokkel. Undervandsanoder Undervandsanoderne skal være af typen magnetit eller MMO-belagt titan og være inklusiv et fastholdelse/fikseringssystem, f.eks. forankrede i en betonklods. Undervandsanoderne skal kunne strømforsynes individuelt. Hver anode leveres med en indstøbt eller vandtæt kabelsamling. Kabelsamlingen skal have en holdbarhed svarende til anodernes levetid. Der regnes med 5 anoder under vand med en strømafgivelse på 16 A, heraf er den ene anode tænkt som reserve. Levetiden af anoderne skal for magnetit anoderne være minimum 20 år. Anodebånd Anodebånd skal være af typen MMO-belagt titan, og de skal have et fikseringssystem således, at anoden placeres i midten af sfugen. Der anvendes 2 anodebånd pr. fuge, hvor t bånd har en længde svarende til 1/2 sokkelomkreds. Som strømtilledning anvendes en polypropylen belagt titantråd 1,2 mm. Anodebåndene strømforsynes fra begge ender samt på midten. Titantrådene føres direkte op i samledåserne, hvor trådende for samme zone sluttes til samme plint.

21 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 21 af 41 Levetiden af anodebåndene skal for MMO-belægningen svare til minimum 50 år ved de anvendte strømtætheder på anodeoverflade. Strømafgivelsen for anodebånd skal være 5,3 ma/m anodebånd. Der regnes med 2x4 anodebånd for pille svarende til en strømafgivelse på 750 ma for de bredeste piller. Antal vandanoder og anodebånd, design og strømforbrug skal verificeres af entreprenøren. Dokumentation Der skal foreligge en teknisk specifikation for vandanoderne og anodebåndene samt en leverandørvejledning for installeringen. Levetiden af anodesystemerne skal være dokumenteret ved beregninger og testresultater, leverandørens specifikation og referencer Referenceelektroder Typen skal være Mn/MnO 2 /0,5 M NaOH-referenceelektroder og designet til beton. Referenceelektroder og mørtel skal udgøre et samlet system. Dokumentation Der skal foreligge teknisk specifikation for begge typer referenceelektroder samt for mørtel og fastgørelse. Endvidere leverandørvejledning for installation af referenceelektroderne. For referenceelektroderne skal der foreligge dokumentation for kalibreringspotential, der skal dokumenteres stabilt i minimum anodesystemets levetid (min. 20 år), f.eks. ved en rapport over test i laboratorium eller referencer fra feltinstallationer Titanbånd samt katode- og måleforbindelser I forbindelse med etablering af katode- og måleforbindelser på de to eksisterende gevindstænger i soklen over vand, skal der etableres kontinuitet i armeringen i soklerne. Som elektrisk forbindelse i sokkelarmeringen under og over anvendes titanbånd 15 mm bredt og tykkelse 1 mm svarende til Lida Current Distributer type 1. Forbindelsen i ophugninger under vand udføres som en rustfri bolt M10 med tilhørende stjerne mellemlæg og låsemøtrikker. Kvalitet af alle delene EN Forbindelsen til gevindstænger over udføres tilsvarende med rustfri stjerne mellemlæg og låsemøtrikker. Kvalitet EN Der etableres minimum to katodeforbindelser for pille. Piller der skal moniteres, monteres ligeledes med en måleforbindelse. Forbindelserne etableres med kabelsko-ring, stjerneskiver og møtrikker i rustfrit stål kvalitet EN På sokkel 2 og 21 etableres armeringsforbindelserne fra bunden ved ophugning til armeringen. Der påsvejses en M10 bolt i rustfrit stål kvalitet EN Og efterfølgende etableres forbindelse med materialer svarende til for de øvrige piller. Forbindelsen over skal korrosionsbeskyttes med 2 gange krympefleks.

22 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 22 af 41 Dokumentation Kvalitet af bolt, kabelsko-ring, stjerneskiver og møtrikker skal dokumenteres med leverandør specifikation. Overgang mellem kabelsko-ring og ledning skal være tæt og isoleret med to lag krympeflex Samledåser Kabler Samledåserne skal være glasfiberforstærket polykarbonat som f.eks. type Nautic fra Storel eller tilsvarende og med en tæthed svarende til IP66. De skal være UV-bestandige samt holdbare i et aggressivt marint miljø i installationens levetid. Kabelforskruninger skal være af en tilsvarende kvalitet og i en størrelse og et antal passende til antallet og dimensionen af kablerne således, at IP-klassen opretholdes. Samledåser skal være med aftagelige låg. Samledåser skal forsynes med det nødvendige antal klemrækker til forbindelse af kabler. Samtlige klemmerækker skal være med skilleklemmer. Samledåser skal monteres med plastsøm og limes fast til underlaget med et materiale, der er holdbar i installationens levetid, eller de skal monteres med rustfrie skruer, der stelforbindes. Kvalitet af skruer skal svarende til EN med en holdbarhed i det aktuelle miljø svarende til samledåsernes levetid. Til korrosionsbeskyttelse af kabelforbindelser i samledåser skal anvendes udstøbningmasse/pasta som f.eks. Stopaq. Massen skal være kompatibel med dåser og kabler. Massen skal kunne fjernes igen ved behov uden at ødelægge kabler, plinte m.v. Samledåser skal forsynes med tydelige skilte eller mærker på ydersiden, der er holdbare og teksten skal være læsbar i hele installationens levetid. Dokumentation Der skal foreligge teknisk specifikation for samledåser, forskruninger, klemrækker og udstøbningsmasse. Det skal fremgå tydeligt af dokumentationen, at komponenterne er velegnede til og har den fornødne holdbarhed i det aggressive marine miljø. Der skal foreligge tegninger af samledåse med forskruninger, plinte, skilleklemmer mv. Der anvendes følgende kabler: Anodekabel for vandanoder (fra anoder føres delvist under vand, nedgravet i havbunden) Katodekabel (fra katodeforbindelse til samledåse). Kabel/tråd til at stelforbinde øvrige metalliske dele f.eks. kabelrør, gevindstænger i mv. Måleforbindelseskabel (fra måleforbindelse til samledåse). Referenceelektrodekabler (fra referenceelektrode til samledåse). Parsnoet kabel som signalkabel for referenceelektroder (fra samledåse), kabler føres i føringsvej nedgravet i havbunden. Kablerne skal forbindes til en differential forstærker ved ensretteren. Flerlederkabel fra samledåse til samledåse (samme pille). Flerlederkabel fra samledåser til ensretter i kassedrager ved Siø (kablet føres i føringsvej nedgravet i havbunden).

23 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 23 af 41 Kabel til strømforsyning af T/R Unit, R/E Unit og Control Unit og øvrig elektronik. Databuskabel eller anden kommunikation mellem ensretterskab og Control Unit. Generelt skal kabler leveres i en kvalitet og robusthed, som egner sig til det omgivende miljø som f.eks. under vand og have en holdbarhed svarende til installationens levetid. Anode- og katodekabel samt flerlederkabel type Kabeldimensioner skal have et passende tværsnit, der begrænser spændingsfaldet således, at spændingsfaldet ikke er en parameter, der tvinger systemet spændingsstyret frem for strømstyret eller potentialestyret. Kabeltypen skal være vandtæt og kunne tåle det aggressive marine miljø f.eks. HALARkabel eller tilsvarende. Kabel til at forbinde øvrige metalliske dele Kabelforbindelser til gevindstænger i og øvrige metalliske dele skal være med titantråd. Referenceelektrode kabler Kabler til referenceelektroder skal som udgangspunkt være parsnoet. Kravet til kabeltype kan frafaldes såfremt leverandøren af styresystemet garanterer, at systemet er kompatibelt med en anden foreslået kabeltype således, at støj ikke udgør et problem for driftsmålingerne. Kabeltypen skal være vandtæt og kunne tåle det aggressive marine miljø f.eks. HALARkabel eller tilsvarende. Dimensioner Alle kabeldimensioner skal verificeres svarende til den aktuelle anvendelse og størrelse af ensrettere. Ved endeligt valg af kabeldimension skal spændingsfaldet i kablerne over de store afstande tages i betragtning og dokumenteres ved beregninger. Som kabeldimensioner for tilbudsgivningen regnes t kabel til vandanoderne til at have et tværsnit på 16 mm 2 og t katodekabel til at have et tværsnit på 6 mm 2. Flerledere er x gange 2,5 mm 2 i henhold til tegning S Typen skal verificeres af entreprenøren. Farvekoder Følgende farvekoder skal anvendes frem til samledåser: Sort katodeforbindelse Grå måleforbindelse Blå referenceelektroder Rød anodekabler Hvid øvrige metalliske dele, så som føringsveje, skal forbindes til systemets katodeforbindelse og være af titan. Flerleder skal være med entydige farvekoder/nummerering. Mærkning Kabelnumre og mærkning skal være let læselige efter endt montage. Kabelnumre skal påføres i samledåser og ensretterskab. Holdbarheden af mærkningen skal svare til levetiden af kablerne.

24 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 24 af 41 Kabler skal forsynes med tydelige skilte eller mærker, der holder teksten læsbar i hele installationens levetid. Samtlige kabler hørende til anlæg for katodisk beskyttelse samles med strips minimum pr. 2 m i føringsvejene. Dokumentation Der skal foreligge teknisk specifikation for alle kabler og kabelmærkning. Det skal fremgå af dokumentationen, at kablerne er velegnede til det aggressive marine miljø og at kravet til levetid er opfyldt. Som supplement til kabelmærkningen skal, udover et tegningssæt til dokumentationen, placeres en lamineret tegning med beskrivelse af indhold i samledåse og ensretterskab. Tegningen skal fungere således, at der, når samledåsen skal inspiceres, hurtigt kan dannes et overblik over indholdet, for en person der ikke har kendskab til installationen. Tegning skal fastgøres, så den ikke falder ud, når låget skrues af. Tegninger skal godkendes af tilsynet før fastgørelse Føringsveje Kabelføring fra anoderne og på langs af broen til ensretteren graves ned i havbunden, med en respektafstand (vandret) på 15 m til pillernes fundamenter og i en dybde på 1 m under havbunden. Kablerne anbringes i et kabelføringsrør af et ikke ledende materiale som f.eks. PE. I forbindelse med nedgravning monteres føringsrøret med ballastklodser af beton for 5 m. Efter tilbagefyldning af renden skal dykkere kontrollere at renden er ordentlig tildækket. Dette dokumenteres ved videooptagelser langs den tildækkede rende. Videoen afleveres til tilsynet. Entreprenøren skal være opmærksom på at der eksisterer en stensætning omkring pillerne som kan besværlig gøre rørføringen over til pillerne. Lokal, omkring pillerne, hvor der ikke må graves, anvendes sandsække. Al kabelføring på sokler indfræses. På land skal kabelføringsrøret nedgraves (graves minimum 0,5 m under terræn). Røret føres op ad skråningen til endevederlaget. Der findes en stensætning ved endevederlaget på Siø og på Langeland, som kan besværliggøre gravearbejdet. For at stenene ved genplaceringen ikke ødelægger røret skal røret indstøbes i beton under stensætningen. Kabler i kassedrageren skal føres i kabelbakker, beslag og skruer af rustfri kvalitet svarende til min. EN Kabelføring til antenne skal være skinner med beslag og skruer i rustfri kvalitet svarende til min. EN Ved kabelføringen skal der undgås skarpe kanter ved brug af gummiforing. Dokumentation Der skal foreligge teknisk specifikation og dimensioner for kabelbakker, kabelføringsrør inklusiv gummiforing, fastgørelse m.v.

25 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 25 af Ensretterskab med T/R Unit, R/E Unit og Control Unit, antenne og abonnement Til strømforsyning, kontrol og styring af det katodiske beskyttelsesanlæg skal der vælges et ensrettersystem, med regulerbare DC-udgange. For udgang skal strømforsyningen kunne indstilles med konstant strøm med en justerbar spændingsbegrænsning i området 0 til 24 V. Specifikation for ensretter og styresystem er vedlagt som bilag A. Der skal tages højde for at mængdeangivelserne i specifikationen kan ændres ud fra erfaringerne opnået ved prøvepolariseringen. Ensrettersystemet forventes at indeholde Sted Anode system Anode zone Antal udgange Udgangs strøm [A] P2 - P21 Anode i anodebed UV1 5 Op til 16 for P3 Udgangs spænding [Volt] Op til 24 for P3 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P3 P4 P4 P5 P5 P6 P6 P7 P7 P8 P8 P9 P9 P10 P10 P3 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P4 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P4 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P5 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P5 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P6 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P6 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P7 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P7 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P8 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P8 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P9 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P9 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P10 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P10 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P11 P11 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for

26 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 26 af 41 Sted Anode system Anode zone Antal udgange Udgangs strøm [A] Udgangs spænding [Volt] P11 P12 P12 P13 P13 P14 P14 P15 P15 P16 P16 P17 P17 P18 P18 P19 P19 P20 P20 P11 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P12 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P12 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P13 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P13 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P14 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P14 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P15 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P15 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P16 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P16 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P17 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P17 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P18 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P18 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P19 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P19 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for P20 AB1 1 Op til 2 A Op til 24 for P20 AB2 1 Op til 2 A Op til 24 for Ensrettersystemet forsynes via en transformer (placeret i endevederlag på Siø), der tilkobles 230 V AC netforsyningsspændingen. Forsyningstavel er bygherreleverance. Det forudsættes, at ensretterskabet med T/R Unit, R/E Unit og Control Unit placeres ved endevederlag på Siø.

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT tilbudsliste SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT TILBUD (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside

TILBUDSLISTE - samleside TILBUDSLISTE - samleside Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet tilbudssum

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT Revideret den 3. januar 2014 SIDE 2 af 36 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 1)

TILBUDSLISTE - samleside (side 1) TILBUDSLISTE - samleside (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet

Læs mere

Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø

Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø Seniorspecialist Ruth E. Sørensen 1 Indhold Katodisk beskyttelse, baggrund Katodisk beskyttelse som reparationsstrategi Design Udførelse Drift 2 Katodisk

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-SVEN-KAT SIDE 2 af 61 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER...

Læs mere

Korrosion i Betonkonstruktioner

Korrosion i Betonkonstruktioner Korrosion i Betonkonstruktioner d. 27. april 2015 Arrangør: Dansk Betonforening Katodisk beskyttelse Grundlæggende principper og anvendelse i nye og eksisterende konstruktioner v. Peter Vagn Nygaard Armeringskorrosion

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT SIDE 2 af 35 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER...

Læs mere

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt 2017-03-29 Indholdsfortegnelse Side : 1/14 Indholdsfortegnelse 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.1 Generelt...

Læs mere

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Udbudskontrolplan (UKP) August 2015 Entreprise: 8800.01 Arbejde: Slap armering : 10.08.2015 Acceptkriterium Krav dokumentation Bemærkninger

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG V-LANG-BET Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager. Bygværker Almindelige bygværker

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG V-LANG-BET Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager. Bygværker Almindelige bygværker Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager November 2017 Bygværker Almindelige bygværker DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. november

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT Revideret den 3. januar 2014 SIDE 2 af 22

Læs mere

Katodisk beskyttelse - design

Katodisk beskyttelse - design Katodisk beskyttelse - design Ruth Sørensen, MSc, PhD, Seniorspecialist, COWI A/S rso@cowi.dk 1 Katodisk beskyttelse - design Princip Historik Design, grundlag/parametre Design, anodesystem Eksempler og

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1 af 6 SAB Afmærkning H1114.45 Afmærkningsmateriel 1. Alment Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1.1 Omfang

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT tilbudsliste SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT TILBUD (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 203 Bygværker (BYG) September 203 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-SIOS-KAT SIDE 2 af 76 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER...

Læs mere

Udførelsesstandard for betonarbejder

Udførelsesstandard for betonarbejder Byggelovgivning (Byggeloven + BR 10) DS/ Nationalt anneks EN 1990 DK NA DS 409 DS/ Nationalt anneks EN 1992 DK NA DS 411 Udførelsesstandard for betonarbejder DS/EN 13670 og DS 2427 DS 2426 DS481 DS/ DS/

Læs mere

Kørestrømsanlæg. SAB Betonreparation

Kørestrømsanlæg. SAB Betonreparation Dokument: Dokument 2 Udgave: Udg. 02 Udgavedato: 01.11.2001 Ref.: 071 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Atkins Danmark Kørestrøm Pilestræde 58 1112 København K BWS LLA VPE Tlf. 8233 9000 Lokal

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Hovedprojekt Side : 1/11 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud:

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15.august 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 2)

TILBUDSLISTE - samleside (side 2) TILBUDSLISTE - samleside (side 2) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet

Læs mere

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse GLAS TIL ELEVATORER Valg af glas til elevatorstolens vægge, elevatordøre og skaktvægge VEJLEDNING 1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse af elevatorer.

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN SAMLET INDLÆG 1. Mønbroen og istandsættelsen 2012 2016 i 2 entrepriser samt løsninger og erfaringer

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til NOTAT Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til Fra Kopi til Hans-Åge Cordua, Vejdirektoratet Lene Tørnæs Helbo, Vejdirektoratet Troels Larsen-Helms, Rambøll Peter Møller,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. november 2013 KBP KBP@vd.dk Samlet vedligeholdsudbud 2013 Hovedområde "Bygværker" (BYG) Fagområde "Vedligehold af store bygværker" Meddelelses- og rettelsesblad

Læs mere

Materialeundersøgelser

Materialeundersøgelser Materialeundersøgelser Betonundersøgelser Betonteknologi og korrosion. Specialundersøgelser på bl.a. broer og bygninger. COWI rådgiver om beton i Danmark såvel som i udlandet. Vi finder årsager til problemer,

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance

Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance Hovedprojekt Side : 1/14 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.3 Projektering... 3 2.4 Byggeplads...

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Bro 030-066/68, Farøbroerne Renovering af SCADA/PLC November 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Vejdirektoratet

Læs mere

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN EASY SYSTEMET Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN433 Fremstillet i robust HD-PE materiale Kan leveres med forskellige ristetyper fremstillet i galvaniseret stål, rustfri stål eller støbejern

Læs mere

Udførelse af betonkonstruktioner

Udførelse af betonkonstruktioner Emne: Udførelse af betonkonstruktioner 31 01 107 DS 482/Ret. 1-1. udgave. Godkendt: 2002-02-19. Udgivet: 2002-03-08 Juni 2005 Tilbage til menu Gengivet med tilladelse fra Dansk Standard. Eftertryk forbudt

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. marts 2012 12/00724-7 Carsten Sandgaard Christensen cac@vd.dk +45 7244 2223 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Entrepriseudbud 6620.110 Broer

Læs mere

HØRINGSEKSEMPLAR. Bygningsinstallationer, Projektspecifikt beskrivelse 2015-12- 11. Ændringshistorik fra den 2015-12- 11

HØRINGSEKSEMPLAR. Bygningsinstallationer, Projektspecifikt beskrivelse 2015-12- 11. Ændringshistorik fra den 2015-12- 11 Bygningsinstallationer, Projektspecifikt beskrivelse 2015-12- 11 Ændringshistorik fra den 2015-12- 11 Denne ændringshistorik angiver ændringer i forhold til den tidligere version, idet det er en sam- menskrivning

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Skilte På Strækninger og sideanlæg PILOT FYN 2010 - vejdrift side 56 af 6 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Indholdsfortegnelse OMFANG 2 Generelt...2 Normer og forskrifter...2 Arbejdets omfang...2 Bygningsdele...4 Projektering...4 Byggeplads...4 Indretning og drift...4 Vejrligsforanstaltninger...4

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 TAG H05010.75 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Generelt

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. marts 2013 12/046741-2 Sonja Petersen sop@vd.dk 22 19 73 46 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H13.15.45 H13.15 Støjskærm på Skovdigebroen

Læs mere

Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108

Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1 Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 Tilbudet skal indeholde.: o Stillads o Udfræsning af fuger (og bortskaffelse)

Læs mere

Bro 030-0066/68 Farøbroerne

Bro 030-0066/68 Farøbroerne Vejdirektoratet Bro 030-0066/68 Farøbroerne Renovering af SCADA/PLC Tilbud og afregningsgrundlag (TAG) December 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Strækning: Entreprenør: Udgave: 1.0. Entreprise: Arbejde: Transparente støjskærmskassetter Dato: 22.04.2012. Hvornår kontrolleres og frekvens

Strækning: Entreprenør: Udgave: 1.0. Entreprise: Arbejde: Transparente støjskærmskassetter Dato: 22.04.2012. Hvornår kontrolleres og frekvens H437.03.45 Entreprise: Arbejde: : 22.04.2012 AAB/ Prøvnings 1. Alment 1. 1 + 2.4+ 3.2 Fremvisning af prototype af transparent aluminiumskassette. Visuel inspektion Sammenhæng med krav i og tegning H437-93-29514

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning

Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning RÅDGIVENDE INGENIØRER Haderslev Andels Boligforening Blok 4 Renovering og ombygning Hovedentreprise Arbejdsbeskrivelse A.2.1 - Nedbrydningsarbejde ing. blok 4 2013-11-14 Blok 4 Renovering og ombygning

Læs mere

HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? 11-10-2012. Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206

HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? 11-10-2012. Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206 Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206 Chefkonsulent Anette Berrig Dansk Byggeri HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? REVISION AF AAB FOR BETONBROER 1 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE

Læs mere

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej TEKNISK NOTAT Rådgivende ingeniører FRI Emil Møllers Gader 41 DK-8700 Horsens Tlf: (+45) 5251 9000 Fax: (+45) 5251 9802 michael.vosgerau@atkinsglobal.com Initialer MSV Sag 1010897 Dato 06.02.2014 Vedr.

Læs mere

Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning

Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning RÅDGIVENDE INGENIØRER Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning Hovedentreprise Arbejdsbeskrivelse A.2.2 - Nedbrydningsarbejde ing. blok 5, 6, 7 2013-11-14 Blok 5, 6, 7 Renovering

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1. Generelt. 2 1.1 Gyldighedsområde. 2 1.2 Omfang.. 2 2. Svendborg Kommunes ydelser.. 2 2.1 Generelt 2 2.2 Driftsmøde/Organisation. 2 2.3 Arbejdets overdragelse 2 3. Entreprenørens

Læs mere

RIBBETAGPLADER Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark

RIBBETAGPLADER Nr.: CT O1 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark 2018-11-07 DATABLAD 1 GENERELT Ribbetagplade (RTP) elementer anvendes udelukkende til tagdæk, hovedsageligt i hal- og industribyggeri. Elementerne kan indgå i en tagkonstruktion med ståltrapez plader,

Læs mere

Udførelse af betonkonstruktioner Regler for anvendelse af EN 13670 i Danmark

Udførelse af betonkonstruktioner Regler for anvendelse af EN 13670 i Danmark Dansk standard DS 2427 1. udgave 2011-02-24 Udførelse af betonkonstruktioner Regler for anvendelse af EN 13670 i Danmark Concrete execution Rules for application of EN 13670 in Denmark DS 2427 København

Læs mere

Søjler. Projektering: GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2

Søjler. Projektering: GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2 Projektering: Søjler * Interaktiv indholdsfortegnelse - klik på emne GENEREL PROJEKTERING 2 Elementgeometri 2 Geometri 2 Længder 2 Armering 2 Andre geometriske udformninger 2 Udsparinger 2 Fortandinger

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Bygningsstyrelsen. KU 782-70 UNILAB - Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Hovedentreprise. Kloak - Afløb i jord. Dato: 2014-11-21 Rev.

Bygningsstyrelsen. KU 782-70 UNILAB - Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Hovedentreprise. Kloak - Afløb i jord. Dato: 2014-11-21 Rev. Bygningsstyrelsen ARB - Arbejdsbeskrivelse Hovedentreprise Kloak - Afløb i jord Dato: 2014-11-21 Rev. dato: KU782-70_13_0064_K13_C08_N010_Kloak Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf: +45 8819 1000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN SAMLET INDLÆG 1. Mønbroen og istandsættelsen 2012 2016 i 2 entrepriser samt løsninger og erfaringer

Læs mere

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Gentofte Fjernvarme (GFj) Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Tlf.: 39 98 81 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk CVR nr:

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk. Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle. April 2013 Sag 12.029

Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk. Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle. April 2013 Sag 12.029 Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle April 2013 Sag 12.029 Indholdsfortegnelse Side : 1/7 Udarbejdet: FM Kontrolleret: BM Godkendt: BM Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Havnens Fiskebod Holding aps. Vodskovvej 110, Gennem Bakkerne 52

Havnens Fiskebod Holding aps. Vodskovvej 110, Gennem Bakkerne 52 Indholdsfortegnelse Side : 1/9 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.3 Projektering... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed og sundhed...

Læs mere

Tilbudsliste med beskrivelse

Tilbudsliste med beskrivelse Tilbudsliste med besivelse side 1 af 10 Sagsnr. 675805A Dato 18.05.2015 Initialer PRT/THB/TEK/JRD Summationsark Pos. Emne 1. Beton Kloak og murerarbejder 2. Tømrerarbejder 3. Maler 4. Gulvbelægning 5.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 213 13/16639-23 Lone Hansen loha@vd.dk 7244 2533 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H26.13.2 H26 Svendborg Spodsbjerg H26.13 Stikrydsning

Læs mere

Tilbud Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående arbejder på det i SB Ad 2, stk 2 af angivne grundlag for betaling af:

Tilbud Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående arbejder på det i SB Ad 2, stk 2 af angivne grundlag for betaling af: TILBUDSLISTE TBL side 1 Tilbud Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående arbejder på det i SB Ad 2, stk 2 af 09.03.2012 angivne grundlag for betaling af: Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra

Læs mere

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm.

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm. K A B E L H Y G I E J N E K A B E L F Ø R I N G S S Y S T E M E R KABELFØRINGSSYSTEMET SILTEC kabelføringssystem er udviklet med henblik på optimal funktion og med vægt på enkelthed og tilgængelighed af

Læs mere

2. Hovedforløb Bygningsstruktør

2. Hovedforløb Bygningsstruktør 2. Hovedforløb Bygningsstruktør 1 - Kloak - Kloakering opdeles i en teoretisk og praktisk del, vekslende mellem praktisk, samt teoretiske opgaver. Efter en teoretisk gennemgang af love og regler, skal

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3 Udbud af rammeaftaler for ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE Aftalebilag 3 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Orientering...3 1.1 Generelt...3 1.2 Udbudsmaterialet...3 1.2.1 Grundlag for udbud...3 1.2.2 Almengyldige

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Hovedprojekt Side : 1/12 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed

Læs mere

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Tak for din tillid. Belønning vil være et kvalitetsprodukt og tilfredse børn. Forord Her får du informationer om hvordan en rustfri

Læs mere

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen Til de bydende Dato 22. juni 2018 Sagsbehandler Kirsten Riis Mail kiri@vd.dk Telefon 7244 7538 Dokument 18/06270 Side 1/6 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise GTUN-OME Etablering af nye

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 2)

TILBUDSLISTE - samleside (side 2) - samleside (side 2) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet tilbudssum

Læs mere

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering 1 Skitse set fra oven A: bredden på udsparingen skal være 78,5 cm, dybden skal være 10,5 cm. B: længden på betondækket er afhængig af køretøjets længde, se

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 04. Pladsstøbt beton

Arbejdsbeskrivelse 04. Pladsstøbt beton Arbejdsbeskrivelse 04. Pladsstøbt beton Hovedprojekt Side : 1/16 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed og

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni 1993 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SITUATIONEN VED ARBEJDETS START OG UNDER ARBEJDETS UDFØRELSE

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 27. maj 2016 Sagsbehandler Per Øster Mail pbos@vd.dk Telefon 7244 2513 Dokument 13/23270-12 Side 1/5 RETTELSESBLAD NR. 3 6714 Holstebro N - Aulum Udbud 6714.201 Mejrup - Tvis Rettelser

Læs mere

Korrosion i betonkonstruktioner

Korrosion i betonkonstruktioner Korrosion i betonkonstruktioner den 27. april 2015 Arrangør: Dansk Betonforening Katodisk beskyttelse vurdering af effektivitet v/ Brián P. Kofoed 1 Erfaring ved svømmehaller Status på de sidste 10-15

Læs mere

ØSB A/S. Leverandørbrugsanvisning. Betonelementer

ØSB A/S. Leverandørbrugsanvisning. Betonelementer Leverandørbrugsanvisning for Betonelementer Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Lovgrundlaget... 3 Brugsanvisningen... 3 Ansvarsfordeling... 4 Rådgiveren... 4 Leverandøren... 4 Montageentreprenøren... 4

Læs mere

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1220.271 Oprensning af fokusarealer 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N JUNI 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: 1220.271: TAG 1 af 4 Tilbuds-

Læs mere

Bilag 1, Udbudskontrolplaner

Bilag 1, Udbudskontrolplaner ENTREPRISE: Cykelsti, Tønder Daler Bilag 1, Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan for entreprisen jf. SB ad 11 stk. 1. Kontrolplanen udarbejdes i henhold til Kontrolplan, Vejledning.

Læs mere

A-MIP 200 Installations- og funktionshåndbog

A-MIP 200 Installations- og funktionshåndbog 00 A-MIP 00 Installations- og funktionshåndbog Resumé Installation Vigtigt 3 Præsentation af Aivia 3 Identifikationsmærkat 3 Første åbning 3 Montering af Aivia 4 Tilslutte strømforsyningen til Aivia 5

Læs mere

Kørestrømsanlæg. SAB Betonlod

Kørestrømsanlæg. SAB Betonlod Dokument: Udg 02 Udgave: Udg 02 Udgavedato: 01.11.2001 Ref.: 071 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Atkins Danmark Kørestrøm Pilestræde 58 1112 København K BWS LLA VPE Tlf. 8233 9000 Lokal 79626

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 14. december 2017 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 14. december 2017 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. december 2017 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Forstærkning af Lindenborg Pæledæk

Læs mere

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Til De bydende Dokumenttype Funktionskrav Dato Maj 2016 MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Revision 0 Dato 2016-05-13 Udarbejdet af NFC Kontrolleret af KAPS Godkendt af TSTAES Beskrivelse

Læs mere

RIBBEDÆK (TT) CT13224O2 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark

RIBBEDÆK (TT) CT13224O2 DATABLAD. Mads Clausens Vej Tinglev Danmark 2018-11-07 CT13224O2 DATABLAD 1 GENERELT Ribbedæk (TT) elementer anvendes i stor udstrækning som etageadskillelse i P-huse, industri og i et begrænset omfang også i kontorbyggeri. Elementerne kan leveres

Læs mere

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående.

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående. Gudhjem Svømmehal Forslag til beskyttelse af konstruktionsdele 2009-04-25 Forslag og prioritering af reparationer I henhold til aftale har vi udarbejdet et forslag for renovering af bassinkonstruktionen

Læs mere

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE 2014 2016 ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 DAGSORDEN 1. Overordnet orientering om entreprisen 2. Særlige forhold 3. Fotos 4. Spørgsmål

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Stort Bygværk - Tunneler

Stort Bygværk - Tunneler Stort Bygværk - Tunneler Indhold 3D-model: 3D-model som indeholder den ydre geometri af det større bygværk, samt modelerede funktionselementer som linjer, overflader eller objekter. Det skal være muligt

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse Kapitel : 1 Arbejdsbeskrivelse - Jordarbejde. Side : 1/7 1. Indholdsfortegnelse Dato : 01.04.2008 Rev. : 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 1 3. Generelle specifikationer... 2 3.1. Referencer...

Læs mere

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB)

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Vejautoværn og tilhørende udstyr 1. Alment 1.1 Generelt 1.2 Definitioner SIDE 1 af 5 Supplerende bestemmelser til AAB Vejautoværn og tilhørende De på planerne viste autoværnsstrækninger

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

4. Bygningsdelsbeskrivelser

4. Bygningsdelsbeskrivelser Til - og ombygning Idrætscenter Vest Arbejdsbeskrivelse 1.4 arbejdet Rev.dato : 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 1.4-1 4A Understøbning af eksisterende fundamenter 4. Bygningsdelsbeskrivelser 4.A Understøbning

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Bilag E Montage- og installationsvejledning

Bilag E Montage- og installationsvejledning Dato 4. april 2017 Sagsbehandler Thomas Lind Hansen Mail THOH@vd.dk Telefon Dokument 16/04845-24 VidenWeb: 13/19402-1 Side 1/1 Bilag E Montage- og installationsvejledning Type 1. 2016 Type 2. 2016 Type

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse

Læs mere

Kabelføringer og elskabe - med fokus på hygiejne

Kabelføringer og elskabe - med fokus på hygiejne Kabelføringer og elskabe - med fokus på hygiejne Forfattere: Jensen, Erik-Ole; Arla Foods Østergård Hansen; Svend, Easyfood A/S Gasbjerg, Frank; Siltec A/S Christensen, Hardy; Slagteriernes Forskningsinstitut

Læs mere

Levering og montering af vejvisningstavler

Levering og montering af vejvisningstavler SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE April 213 Levering og montering af vejvisningstavler Dette er en arbejdsudgave. Det gældende kontraktgrundlag er de udbudte dokumenter med rettelser iht. rettelsesblade udsendt

Læs mere

Eksempel på bips 1.000 bygningsdelsbeskrivelse

Eksempel på bips 1.000 bygningsdelsbeskrivelse Eksempel på bips 1.000 bygningsdelsbeskrivelse Radiatorer 4.1 Orientering bips B2.410, Basisbeskrivelse VVS er sammen med denne projektspecifikke beskrivelse gældende for arbejdet. 4.2 Omfang

Læs mere

Entreprise Vind- og støjskærm på Vejlefjordbroen. Tilbuds- og afregningsgrundlag. 60 Østjyske motorvej >>> 6063 Skærup - Vejle Nord

Entreprise Vind- og støjskærm på Vejlefjordbroen. Tilbuds- og afregningsgrundlag. 60 Østjyske motorvej >>> 6063 Skærup - Vejle Nord Tilbuds- og afregningsgrundlag Entreprise 6063.321 Vind- og støjskærm på Vejlefjordbroen 60 Østjyske motorvej >>> 6063 Skærup - Vejle Nord Juni 2012 Tilbudsgiver: navn: adresse: Tilbuds- og afregningsgrundlag

Læs mere