ALT DET JEG KAN Kan selv, vil selv, må selv, skal selv! Om selvstændige børn og deres tålmodige forældre...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALT DET JEG KAN Kan selv, vil selv, må selv, skal selv! Om selvstændige børn og deres tålmodige forældre..."

Transkript

1

2 1 år 2 år 3 år ALT DET JEG KAN Kan selv, vil selv, må selv, skal selv! Om selvstændige børn og deres tålmodige forældre... Baby kan Af Ann Forslind Baby vil så gerne hjælpe til og bolledejen på køkkenbordet er alt for spændende. Baby skal både se, røre og smage. En sød og enkel pegebog med naive stregtegninger, der skildrer hverdagen set med de allermindstes øjne. Betty bestemmer det hele Af Alberte Winding, ill. af Rasmus Bregnhøi Betty drømmer sig væk til en rød planet, hvor hun selv bestemmer. Far siger, det er spisetid, men Betty leger jo lige så godt, og det er da alt for hårdt for far at bestemme alting. De livlige og detaljerede illustrationer supplerer fint humoren i teksten. Kat kan om morgenen Af Sanna Töringe, ill. af Kristina Digman Lille Kat kan selv! Kom med en helt almindelig og ret genkendelig morgen hjemme hos lille Kat, der selv kan dække bord, spise mad, spilde mælk, børste tænder og tage tøj på og af igen - lige indtil mor er helt træt! Teksten er herlig og illustrationerne tegnet i en sød og dæmpet streg. Lars på potte Af Linne Bie Lars er stor og vil ikke have ble på. Lars prøver potten i stedet, men det er nu sjovere at lege med toiletpapiret, for det kan blive til mange spændende ting. En fin historie om at øve sig på at blive blefri. Olivia fra morgen til aften Af Katerina Janouch, ill. af Mervi Lindman Følg med i Olivias hverdag fra hun står op til hun går i seng. Små episoder viser Olivia, der tager tøj på, leger, handler ind, laver mad, hygger med familien, børster tænder og falder i søvn. Illustrationerne er glade og sprudlende og kan bruges til en snak om forskellige hverdagssituationer. Se mig! Af Birde Poulsen Den lille legesyge elefant er bare så dygtig - synes han selv. Han kan svinge sig i snablen, slå koldbøtter, løbe hurtigst, lave springvand og meget mere. Det går dog ikke altid lige godt, hvilket også afsløres, når man kigger ind bag de mange flapper, der er på hver side. Tag en bid, Lille Æsel Af Rindert Kromhout, ill. af Annemarie van Haeringen Lille Æsel vil ikke spise mors mad. Han siger nej og laver narrestreger ved bordet. Så går mor og Lille Æsel i parken for at fodre ænder. Pludselig kan Lille Æsel godt spise noget alligevel. En sød og sjov historie, der trods enkelhed i tekst og billeder er fuld af handling.

3 UD I DET BLÅ Verden er så stor, så stor og fuld af oplevelser og steder, der bare venter på at blive udforsket... Bim og Bom Af Lena Landström, ill. af Olof Landström Bim går tur med sin bamse Bom. De kommer ud for et par uheldige ting, men uheldene bliver hurtigt vendt til held. Bim og Bom er et skønt makkerpar, der nok skal tiltale de mindste. Historien er enkel og fortælles med varme gennem udtryksfulde illustrationer. Elmers vejr Af David McKee En sød bog om vejret med den ternede elefant Elmer. Uanset hvordan vejret er, har Elmer det rigtig skægt. Han plasker i vandpytter, flyver af sted i vinden, kigger på skyer og kaster snebolde sammen med sine venner. En sommerdag i byen Af Rotraut Susanne Berner Gå på opdagelse en dejlig sommerdag i denne ordløse kiggefinde-bog. Følg de mange dyr og mennesker i den travle myldreby f.eks. gemmer musen sig et sted på hver side - og find selv på historier ud fra de mange aktiviteter i byen, på togstationen, på torvet, i butikscenteret og i parken. Hold mig i hånden Af Mette Egelund Olsen, ill. af Lea Léten En enkel og charmerende historie om at opdage verden på egen hånd. En lille pige er på skovtur med sin far, som vil holde i hånden. Hun løber væk, oplever skovens lyde og ser på dyrene. Men så bliver det mørkt og hvor er far? Lili går tur Af Kim Fupz Aakeson, ill. af Siri Melchior Lili VIL gå tur med hunden, selv om hun ikke er stor nok! Lili er meget stædig og synes selv, det går fint, men de herlige og livlige illustrationer fortæller en helt anden historie. En sjov og genkendelig fortælling om at have sin egen vilje. Lille Rosa på legepladsen Af Linne Bie Rosa og Lille Lam er på tur til legepladsen. Her er mange sjove ting at prøve, og man bliver sulten af at lege. Så er det godt mor har madpakke med. En meget enkel pegebog med klare farveillustrationer. FIND OG LÆR Gå på opdagelse i bøgerne og lær tal og ord, farver og former, find ting der gemmer sig og gæt et kæledyr ord Af Sabine Lemire Lær 365 ord i denne flotte billedordbog med naturtro akvareltegninger af ting, som er genkendelige fra hverdagen. Opslagene er inddelt efter emner som årstider, mad, følelser, legetøj, dyr og ting derhjemme. Der er flere sjove detaljer, der kan lægge op til samtale. En gorilla: tæl til ti Af Anthony Browne Lær at tælle til ti med gorillaer, bavianer og andre aberacer. En smuk og enkel tællebog bestående af tallene 1-10 og navnet på de illustrerede aber. Fælles for illustrationerne er de meget klare og udtryksfulde ansigter, især abernes intense øjne fanger og fastholder læseren. Find og lær på gården Af Dawn Siret, ill. af Angela Muss m.fl. Tag på tur til bondegården og gå på opdagelse blandt de mange dyr og maskiner. Bogen indeholder store farvefotos og introducerer både farver, former, tal og lyde. Der er masser af detaljer at dykke ned i - f.eks. gemmer mariehønen Prik sig på hvert opslag.

4 Lille Annas bolde Af Inger Sandberg Lille Anna leger med sin gule bold. Hun gemmer sig bag bolden, ligger oven på og under bolden. Hun leger med andre runde ting, som bliver væk og skal findes. Historien er sød, charmerende og fyldt med spørgsmål og gentagelser - og kan også bruges til en snak om forholdsord. Mit kæledyr Af Inger Tobiasen Gæt 11 forskellige kæledyr ved at kigge på, hvor de bor, hvad de spiser og hvordan de ser ud - og få samtidig en god snak om dyrene omkring os. Stor eller lille Af Guido van Genechten En skøn pegebog om modsætninger. Find bl.a. den store og den lille elefant eller den tykke og den tynde pingvin. På hvert opslag skal man desuden gætte hvilket af dyrene, der er på vej til fødselsdag. Illustrationerne er enkle og søde og holdt i klare farver. DIG & MIG Det er så skønt med gode venner at lege med, men nogle gange kan det alligevel være svært at enes... Får Lille Krokodille en ven? Af Birde Poulsen Lille Krokodille skal lege med Lille Isbjørn, men Lille Krokodille er fræk og ikke lige sød over for Lille Isbjørn. Bliver de mon venner? En fin lille historie om at møde andre fortalt i korte sætninger og gennem flotte akvareltegninger. Godt eller skidt Af Jeff Mack Kaninen og musen skal på skovtur og møder forskellige forhindringer som regnvejr, insekter og lynnedslag. Kaninen er evig optimist og kvitterer med et godt, mens musen siger skidt om selvsamme situation. Historien fortælles udtryksfuldt med få ord og farverige illustrationer. Kalle leger cowboy Af Jørgen Stamp Kalle leger cowboy og sniger sig ind på legekammeraten Giraf. Bang! Giraf bliver meget forskrækket og har ikke lyst til at lege med Kalle. Men de bliver gode venner igen. Teksten er kort og dialogrig, og de store illustrationer er fulde af stemning. Lili får besøg Af Kim Fupz Aakeson, ill. af Siri Melchior Lili elsker at få veninden Molly på besøg. Så leger de med dukker, maler og får saftevand og kager. De viltre illustrationer viser dog, at legene ikke foregår helt så fredeligt, som teksten påstår, for det kan altså være svært at dele! De mindstes legesituationer er gengivet med stor indlevelse og humor.

5 Uden dig Af Geneviève Côté Gris og Kanin er bedste venner, men bliver uvenner og skiftes til at nævne alle de ting, de kan gøre helt alene. Til sidst indser de begge, at det er sjovere at lege sammen. Stregtegningerne er holdt i dæmpede og sarte farver. RIM OG REMSER, SANGE OG MUSIK Gør klar til at hoppe, danse og lege med både sproget og kroppen ABZe-ze Af Janne Aagaard, ill. af Ida Gantriis Sangbog og CD med 9 sange om bogstaver, måneder og årstider. En musikalsk fortælling om zebraen og hans venner, der gerne vil lære at læse. Sangene er glade, teksterne sjove og illustrationerne fantasifulde. Bim bam baby Af Luise Føns og Anders Haaber Sangbog med CD, der indeholder 12 sanglege om barnets dag - fra morgenrutiner med bleskift, afslapning og leg til spisetid, tandbørstning og puttetid. Sangene er meget enkle og fyldt med gentagelser. Bagerst er der et afsnit om musik og motorik for de mindste. Godnat og sov godt, byggeplads Af Sherri Duskey Rinker, ill. af Tom Lichtenheld En herlig historie om at falde til ro om aftenen for alle, der er vilde med store maskiner. Kurt Kran, Betonblander Bent, Lastbilen Lars og Bulldozer Børge er trætte efter dagens hårde arbejde, men George Gravko elsker at grave og vil ikke stoppe. Rimene skaber en god rytme og illustrationerne har en upoleret streg. Hulubulu og mange flere af de bedste danske børnesange Opsamlingsboks med 3 CD er, der indeholder hele 70 børnesange fra kendte TV- og filmsuccesser, lige fra Kaj & Andrea, Bamse & Kylling og Cirkeline til Krummerne, Alberte og Bubbers Badekar. Jens Petersens ko: sange og remser om dyr Af Kirsten Raagaard En skøn blanding af nye og gamle rim og børnesange, heriblandt tekster af Halfdan Rasmussen og Sigurd Barret, om et evigt populært emne. Illustrationerne af de glade dyr er farverige og udtryksfulde og supplerer fint de knap 30 tekster og rim. Lottes forår Af Alexander Steffensmeier Lotte er en herlig og nysgerrig ko. I denne pegebog på rim er foråret endelig kommet. Lotte vil så gerne ud og lege med sine venner, men hvad er det bondekonen går og gemmer i haven? Bogen er udstyret med faneblade med billeder af de ting, der bliver omtalt på hver side. SÅ ER DER FJERNSYN FOR DIG Kryb hen på sofaen og tag en slapper med en lille film eller to... Alle mine maskiner Se de forskellige landbrugsmaskiner i brug, tag med lastbilen på lossepladsen eller vær med på en togtur i førerhuset hos en lokofører. Frø & venner Fine filmfortællinger om venskab, følelser, natur og leg fortalt af Frø, der altid er klar på skæg og sjov sammen med dyrevennerne i den grønne skov. Grisen Basse 13 små afsnit om den glade og nysgerrige gris Basse, der kaster sig ud i mange genkendelige hverdagsscenarier og lege. Ihh, siger den lille bamse En enkel og varm film baseret på Thomas Windings historier om dagligdagen hos Bamsefamilien i det lille hus på bakken. Kan også ses på

6 Pipungerne Fire korte film om de næsten flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene skildrer velkendte hverdagssituationer og lege med plads til både detaljer og gentagelser. Kan også ses på Storvask Gå på opdagelse bag vaskemaskinens rude i denne række af små, skønne filmfortællinger, der er baseret på fantasien om, at vasketøjet har sit eget liv. Kom med til gemmeleg, pudekamp, boldspil og meget mere. Kan også ses på SMÅ FINGRE TRYKKER Grin, leg og oplev med apps... Cirkeline Tomas Landgreen. Gratis/betaling. App Store Følg med Cirkeline, Frederik og Ingolf rundt på tegnebordet, som indeholder enkle opgaver og små spil. Hver aktivitet lyser, når man nærmer sig. Der er alt lige fra små film, vendespil og påklædningsleg med Cirkeline til tegnesjov og musik. Ekstra indhold kan købes i app en. Elefantbøgerne NiMBA. Gratis/betaling. App Store Interaktiv udgave af de søde, små elefantbøger af Birde Poulsen. Læs selv eller få siderne læst op. Hver side rummer skjulte flapper, der kan åbnes og elefanten kan spørges om hjælp, hvis det er svært at finde dem. Den første bog er gratis, de andre tre kan købes i app en. Lego Duplo Zoo The LEGO Group. Gratis. App Store/Google Play Tag med giraffen og kaninen på tur til Afrika for at komme til løvens fødselsdag. Byg veje, biler og hop på flyet. Rid på elefanter, lav bål og sov i telt. Opgaverne er simple og grafisk intuitive og rejsen fortælles udelukkende i animation og billeder. Ordspillet Fusentasterne. Gratis. App Store/Google Play En simpel app for de mindste. Tryk på tingene og hør både navnet og lyden. Der er 36 billeder fordelt på kategorierne dyr, musikinstrumenter og legetøj. Det er nemt at prøve igen og igen og ideelt til at lære nye ord. App en findes i en gratis version og i en udvidet betalingsudgave. Puzzle for Girls/Puzzle for Boys Byterun, Ltd. Betaling. App Store Lav 24 sjove og farverige puslespil. App en er let at bruge, da puslespilsbrikkerne skal passe i felter, der er optegnet på forhånd. Spillet indeholder tre sværhedsgrader, så der er til mange timers leg. Sago Mini Forest Flyer Sago Sago Toys Inc. Betaling. App Store Udforsk den magiske skov sammen med den lille fugl. Svæv over træer, plask i vandpytter, pust til mælkebøtter, spil musik på paddehatte, dans, leg og mød nye venner. En sød og charmerende app til de mindste. Toddler - Sjov for småbørn Weedoo/JCBSystems. Gratis/betaling. App Store/Google Play Gå på opdagelse i junglen, på gården, i ørknen, i rummet, i skoven, i zoo, under vandet eller på sydpolen. Tryk på dyrene, hør hvad de siger og se hvad de gør. En farverig og sjov app, som små fingre let kan navigere i. Ekstra indhold kan tilkøbes. Udarbejder: Annie Christensen Forsidelayout: Mette-Kirstine Bak Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2013 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år HVERDAGEN Børnenes billedbog af Sabine Lemire Fin bog til sprogstimulering for de yngste børn. Bogen er ordløs og med mange fotografier af velkendte elementer og situationer fra børns hverdag. Med udgangspunkt

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN?

(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN? HVAD KAN MAN MED KROPPEN? BabyTummel Lene Madsen/LM fysioterapi, Gratis, App Store og Google Play Fysioterapeut Lene Madsen har udviklet denne app, der er en gave til forældre med små børn. Her er gode

Læs mere

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik - for børn 0-6 år Nye bøger, film spil og musik 2 BØGER Pegebøger Adbåge, Emma Lille fod Klematis, 2014. 20 s. 1-3 år Hvad har et barns lille fod lavet i løbet af en dag? Den har bl.a. trampet, listet,

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

Materiale til tema om kroppen Materiale til tema om mad og køkken Materiale til tema om bondegårdsdyr Forslag til dialogisk læsning Bogliste

Materiale til tema om kroppen Materiale til tema om mad og køkken Materiale til tema om bondegårdsdyr Forslag til dialogisk læsning Bogliste Materiale til tema om kroppen Materiale til tema om mad og køkken Materiale til tema om bondegårdsdyr Forslag til dialogisk læsning Bogliste Kroppen Bodil Jørgensen Tale-hørelærer PPR Joanna Steen Tosprogsvejleder

Læs mere

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Mor, and Ja, anden spiser dit brød Dit barn lærer af dig Denne folder henvender sig til alle forældre, der ønsker viden om barnets sproglige udvikling og forslag

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik - for børn 0-6 år Nye bøger, film spil og musik BØGER Pegebøger En dag med Rasmus Klump Litas, 2012. 10 s. 2-4 år Rasmus Klump har travlt fra morgen til aften. Han spiller fodbold, spiser pandekager og

Læs mere

Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte

Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte Billedbøger om dit barns følelser Gal, glad og gnaven Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog Der er en lille plet i dit hjerte Skrevet af Yvonne van de Brug og illustreret af Marion Westerman

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Giraffen Gizmo _. E-bog af Rose Birkemose. Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori

Giraffen Gizmo _. E-bog af Rose Birkemose. Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori Giraffen Gizmo _ E-bog af Rose Birkemose Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori Indledning Jeg arbejder som dagplejer og har derfor valgt, at min målgruppe er børn i alderen 0-3

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Pakken. ( Sanglegen har jeg udviklet til projekt fremfærd børn -sprog og bevægelse, der lancerer en hjemmeside i efteråret )

Pakken. ( Sanglegen har jeg udviklet til projekt fremfærd børn -sprog og bevægelse, der lancerer en hjemmeside i efteråret ) Min mund ( Sanglegen har jeg udviklet til projekt fremfærd børn -sprog og bevægelse, der lancerer en hjemmeside i efteråret, hvor både noder og lydfil til sangen kan hentes) Min mund, den er så sjov den

Læs mere

Årets. billedbøger 2012

Årets. billedbøger 2012 Årets billedbøger Årets billedbøger 2012 Velkommen til billedbøgernes verden og et bredt udvalg af de bedste fra 2012. Læs og find det der passer bedst hjemme hos jer. 13 hunde, 9 etager og en hundelufter

Læs mere

Vi gør det sammen -2

Vi gør det sammen -2 Vi gør det sammen -2 Sammen med Gud har vi mere end nok. Mål: Tillid til Gud vokser i børnene. Gud er på barnets side. Han vil altid give dem det, som de har brug for, hvis de holder sig til ham. Bibeltekst:

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Dialogisk oplæsning - en bogliste

Dialogisk oplæsning - en bogliste Dialogisk oplæsning - en bogliste Illustrationen fra Elviras morgenmad er af Peter Malherbes Jensen Dialogisk læsning styrker barnets sprog. Dialogisk oplæsning er en særlig oplæsningsmetode, hvor man

Læs mere

MINISPROGPAKKEN. Holstebro kommune. Udarbejdet af: Bodil Jørgensen Tale-hørelærer PPR. Joanna Steen Tosprogsvejleder Støttepædagogkorpset

MINISPROGPAKKEN. Holstebro kommune. Udarbejdet af: Bodil Jørgensen Tale-hørelærer PPR. Joanna Steen Tosprogsvejleder Støttepædagogkorpset MINISPROGPAKKEN Udarbejdet af: Bodil Jørgensen Tale-hørelærer PPR Joanna Steen Tosprogsvejleder Støttepædagogkorpset Holstebro kommune Lene Rasmussen Tosprogsvejleder Støttepædagogkorpset Indholdsfortegnelse

Læs mere

Personalet anbefaler Til familier

Personalet anbefaler Til familier Personalet anbefaler Til familier Efterår 2014 Norman Kirsten anbefaler Gyldenberg anbefaler Pigerne i Villa Sorrento af Bredsdorff, Bodil 94 sider Bella har mistet sin mor som lille og er vokset op med

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Til de voksne. De letteste

Til de voksne. De letteste Til de voksne Det er en magisk verden der åbner sig for børn, når de begynder, at kunne læse selv, og på biblioteket kan I finde mange gode bøger til børnenes allerførste læsning på egen hånd. I denne

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

Små børn - store forandringer

Små børn - store forandringer Små børn - store forandringer Sygdom og død And, Døden og tulipanen af Wolf Erlbruch And møder Døden og bliver bekymret, men det ender med et fint venskab. En dag kommer der en kold vind og And dør. Døden

Læs mere

FORORD. Karin Uhrenholt Projektleder og pennefører. Sprogcentret i Kalundborg SIK v/ skoleleder Irene Wiborg irene.wiborg@lof

FORORD. Karin Uhrenholt Projektleder og pennefører. Sprogcentret i Kalundborg SIK v/ skoleleder Irene Wiborg irene.wiborg@lof FORORD Denne bog er et produkt af et konkret projekt, som blev gennemført i det første halvår af 2013 i et samarbejde mellem Børnehuset Østgården og Kalundborg Sprogcenter. Udgangspunktet var bæredygtighed

Læs mere

S t o r y l i n e. Målgruppe 0-3 år. Af Marianne Hahn

S t o r y l i n e. Målgruppe 0-3 år. Af Marianne Hahn S t o r y l i n e Målgruppe 0-3 år Af Marianne Hahn Indholdfortegnelse Historie Teori Motivationshistorie Aktiviteter Teori Værksted Natur Musik Drama Medier Motivationshistorier Værksted Historie 1 Historie

Læs mere