Vilnius, Litauens hovedstad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vilnius, Litauens hovedstad"

Transkript

1 Vilnius DK1

2 Vilnius, Litauens hovedstad Placering Vilnius er indbegrebet af en europæisk by og befinder sig i selve hjertet af kontinentet (26 km fra Europas geografiske centrum for at være mere præcis). Med en befolkning på lidt over en halv million er den hyggelig og imødekommende og behagelig i sin størrelse. Samtidig lyser den af selvtillid takket være sin stolte historie og et blomstrende økonomisk og kulturelt liv. Der er kun få andre europæiske hovedstæder, der så charmerende og ubesværet som Vilnius kombinerer det kosmopolitiske med det traditionelle. Det kan derfor ikke undre, at det er en by, der hvert år tiltrækker flere og flere turister og forretningsrejsende. Fakta om Litauen Indbyggere 3.23 millioner Befolkningssammensætning Litauere 83,1 % Polakker 6 % Russere 4,8 % Andre 6,1 % Areal km 2 Litauen er det største af de tre baltiske lande og består hovedsagelig af frugtbart lavland spækket med mange søer. Grænser Østersøen 99 km Hviderusland 678 km Kaliningrad (Rusland) 289 km Letland 610 km Polen 103 km Officielt sprog Litauisk Statsreligion Romersk-katolsk Styreform Parlamentarisk Republik Møntfod Litauiske Litas (Lt, LTL), 1 Eur = 3,4528 LTL Klima Kystklima/Fastlandsklima Lokal tid UTC/GMT + 2 timer (EET), UTC/GMT + 3 timer (sommertid) 3

3 4 Vilnius Det første indtryk Vilnius har mange ansigter den labyrintiske middelalderby, det polerede forretningskvarter, det elegante centrum, de mange åbne pladser og parker, de historiske forstæder alt dette føjer sig sammen til et naturligt hele. Byens charme ligger i dens harmoniske enhed alt føles simpelthen helt rigtigt, ligegyldigt hvorfra du kigger på denne by. På en gåtur gennem Vilnius vil du se et forbløffende væld af arkitektoniske perler i mange forskellige stilarter. Du vil støde på snævre, brostensbelagte gader, charmerende gårdanlæg og fascinerende skulpturer. Du vil blive overvældet af udbuddet af fremragende restauranter, barer og cafeer. Du vil bemærke, at vi litauere arbejder hårdt, men også forstår at have det sjovt. Vilnius er en by, der passer enhver smag: unge elskende går hånd i hånd i kærlighedens lyksalighed, familier hygger sig med at cykle omkring på de mange cykelstier, grupper af venner sidder på restauranternes og vinbarernes udeserveringer på svale sommeraftener og nyder vejret og byens dejlige stemning. Det er umuligt at besøge Vilnius uden at fornemme dens unikke sjæl. Du slipper ikke væk uden at blive fanget ind af dens skønhed, mystik og magi.

4 5

5 6 Vilnius Historien i nuet Den tidligst kendte forekomst af navnet Litauen stammer fra en latinsk tekst fra 1009, mens grundlæggelsen af staten Litauen først fandt sted i Vilnius begyndte at blomstre, da Storfyrst Gediminas i 1323 inviterede udenlandske håndværkere og købmænd til at slå sig ned i byen og lovede dem frihed til at drive erhverv og leve, som de selv ønskede det. I slutningen af det 14. århundrede strakte Litauens grænser sig fra Østersøen til Sortehavet, og Vilnius var en blomstrende by, som var kendt vidt og bredt for sin arkitektur, sit handelsliv, sine fremragende lærde og sit multikulturelle præg. Hovedstaden fortsatte med at udvikle sig og trives op gennem det 15. og 16. århundrede, hvor den tiltrak fremragende arkitekter, kunstnere og tænkere fra nær og fjern. Mange af de kendetegn, som byen i dag udmærker sig ved, opstod først i denne tid. Vilnius er en by med historie. Dens velansete universitet er et af de ældste i Østeuropa. Den gamle by er en af de bedst bevarede i Nordeuropa og er på UNESCO s liste over verdens kulturarv. Vilnius er, kort sagt, en tour de force i bymæssig elegance. Vilnius beskrives ofte som en barokby, men den rummer en overflod af arkitektur inden for en hvilken som helst stilart. Napoleon blev slået med ærefrygt, da han så den gotiske kirke Skt. Anna, og erklærede, at han ville at bære den på sin håndflade hele vejen tilbage til Paris Det fashionable kvarter Užupis kaldes ofte for Vilnius Montmartre takket være dets afslappede kunstnerstemning. Den elegante Gedimino Boulevard blev anlagt i 1800-tallet som en repræsentativ paradegade og er ofte vært for gadefester og markeder. Den majestætiske Katedralplads er blot en af mange pladser, hvor byens befolkning samles, når der er noget, der skal fejres! Trakai slot nær ved Vilnius ligger på en ø i en smuk sø og danner et eventyrsceneri, der emmer af Litauens stolte historie. Historien er i live og har det godt i Vilnius, men byen er ingen temapark. Den er en levende, blomstrende og fremadrettet by, hvis historiske facade udgør en elegant baggrund, hvor der kan gøres forretninger, og hvor nye muligheder opstår og gribes. Vilnius er en usædvanligt åben, rummelig og livsglad by, hvor du vil blive behageligt overrasket, hver gang du går rundt om et hjørne.

6 7

7 8 Vilnius Sund og oplivende natur Det er svært ikke at føle sig sund og rask, når man er i Vilnius. Byens kringlede gader gør en spadseretur til en sand fornøjelse og der er ikke nogen tur, der er for lang. Byens centrum er at fyldt med åbne arealer, pladser og grønne områder. Nogle gange virker det som om byen er skræddersyet til forgængere og cyklister, særligt om sommeren! Den offentlige transport og store omfartsveje gør sit til at sikre frisk luft og et behageligt miljø. To floder, Vilna og Neris, løber igennem byens hjerte, og med deres stille strømmen afspejler de den afslappede livsrytme, der er så karakteristisk for Vilnius. Byens hovedflod Neris er udstyret med stier langs sine bredder og er et vældigt populært sted, hvor de lokale tager sig en afslappende aftenspadseretur eller en afstressende cykeltur, når vejret er varmt. Selv om vinteren funkler Vilnius af naturlig skønhed. En gåtur i den enorme Vingis Park med den knasende lyd af sne under fødderne (litauerne siger, at det er lyden af hekse, der tænker ), er en sand fornøjelse på denne årstid. Om vinteren er parken fuld af skiløbere, mens den om sommeren vrimler med cyklister, rulleskøjteløbere og spadserende, der nyder den styrkende, fyrreduftende luft. I alt er mere end 40 procent af Vilnius med omegn udstykket som parker og andre grønne områder. De grønne områder omfatter det bakkede landskab i omegnen, der er fuld af betagende udsigter og pittoreske søer, hvor de lokale nyder en beroligende svømmetur i det kølige vand. Hvad enten du har lyst til tage en tur i luftballon om sommeren eller løbe langrend i åbent terræn om vinteren, kan det uden problemer lade sig gøre i Vilnius. Litauerne har en stærk, næsten spirituel tilknytning til naturen. Måske skyldes det deres hedenske rødder. Litauen var trods alt det sidste land i Europa, der blev omvendt til kristendommen. Under alle omstændigheder er det umuligt ikke at lade sig påvirke af denne dybe respekt for naturen. Tørrede blomster pryder restauranter, hoteller og butikker gennem hele vinteren, mens det at tilbringe al den vågne tid under åben himmel og spise udenfor er en glæde, der nydes i fulde drag om sommeren.

8 9

9 10 Vilnius Lad dig inspirere Vilnius er berømt for sine mange pragtfulde kirker. Den gamle bys skyline er tæt pakket med glimtende kors, spir og kupler, som alle giver byen et betryggende strøg af ro og kontinuitet. Overfloden af kirker tilhørende allehånde trosretninger vidner om byens rige og mangefacetterede historie, nogle af disse hellige steder blev i sovjettiden endda brugt som kornmagasiner, gallerier og museer. Heldigvis er der i dag langt større chance for at se et nygift par komme ud af en kirke eller at høre lyden af en kammerkoncert strømme gennem mosaikvinduerne. Mens de fleste af kirkerne er blevet smukt restaureret, står nogle af de mindre stadig for tur men de har også i deres nuværende form en egen charme. De betagende smukke interiører i de større kirker vidner om den alvor som denne overvejende katolske nation lægger i sin tro. Den fortryllende Morgengryets Port er blot et ud af flere ærefrygtindgydende hellige steder. Den var oprindeligt en del af byens fæstningsværk, men er nu et populært pilgrimssted for katolikker takket være dens Mariaikon, som siges at besidde helbredende kræfter. Ligegyldigt hvilken trosretning du tilhører, vil Vilnius få dig til at føle dig hjemme. Kirkerne er en integreret del af byens rigt varierede sociale liv, og de er alle til for, at du kan føle dig velkommen.

10 11

11 12 Vilnius Kulturen liver op Det er ingen tilfældighed, at Vilnius var europæisk kulturhovedstad i Litauerne er et meget kulturelskende folk, og Vilnius er noget af et kunst-mekka. Vilnius kan fremvise nogle af de bedste samtidsteatre i Europa, hvis nyskabende forestillinger altid er udsolgte. På samme måde går der næppe en uge, uden at der finder en musikfestival eller en større koncert sted, hvad enten det er jazz, blues, klassisk, rock, alternativ musik, gospel eller... tja, listen kunne fortsætte i det uendelige. Om sommeren vil du regelmæssigt støde på gratis friluftskoncerter, og byen ligner ofte en gigantisk gadefest. Den tætpakkede arrangementskalender kan matche enhver europæisk hovedstads. De visuelle kunstarter trives også i Vilnius, der har flere førsteklasses museer, der viser det bedste fra den klassiske kunst og samtidskunsten. Byen har også en enestående tradition for skulptur, så bliv ikke overrasket, hvis du ser nogle fantasifulde objekter på uventede steder. Kvarteret Užupis er noget, der skal opleves. Užupis er en selvudnævnt republik, som inkarnerer byens kunstneriske ånd. Der er også masser af traditionelt kunsthåndværk i den gamle bys butikker. Hvorfor ikke anskaffe sig et traditionelt litauisk tørklæde som væves efter dine ønsker? Eller forsøge sig med at polere rav, Litauens ældgamle juvel? Der er også masser af aktiviteter, hvor man selv deltager, lige fra diverse værksteder for kunsthåndværk til dansetimer. Ligegyldigt hvordan din smag er, har Vilnius uimodståelige kreative ånd rigeligt at tilbyde, som kan underholde og fængsle dig.

12 13

13 14 Vilnius Mød menneskene Håb, gæstfrihed og vitalitet, det er det litauiske folks kerneegenskaber. Litauerne er også voldsomt selvstændige, hårdtarbejdende, kultiverede, og de interesserer sig levende for resten af verden. De er ekstremt stolte over deres land og dets mange charmerende sider. En ting er sikker de vil få dig til at føle dig velkommen. Litauere kan være lidt reserverede, men gør en indsats, og du vil blive rigeligt belønnet. Start med nogle få ord: Labas betyder hej, og ačiū (som lyder som et lille nys) betyder tak. Derefter kan du roligt tale engelsk, eftersom næsten alle, især i de yngre generationer, forstår og taler engelsk udmærket. Vilnius indbyggere kan let blive overraskede over, at du interesserer dig for deres lille by. (Faktisk forstår de ikke altid selv at værdsætte deres by!) Det kan være sjovt at fortælle dem om byens mange glæder det er en gensidigt berigende erfaring, der ofte blot er starten på fascinerende og engagerende samtaler.

14 15

15 16 Vilnius Kom indenfor! Sin størrelse taget i betragtning har Vilnius et svimlende udbud af overnatningsmuligheder. Femstjernede hoteller, der ofte er placeret i historiske bygninger i byens centrum, byder på komfort og service på allerhøjeste niveau. Boutique hoteller lokker med deres unikke præg historiske indretningsdetaljer, interiører i forskellige temaer og personlig service. Rejsende på mindre budgetter kan vælge blandt et voksende udbud af lavprishoteller og vandrehjem, mens familier måske vil vælge at gå på opdagelse i den brede vifte af tilbud inden for Bed & Breakfast og privat indkvartering, som ofte findes i den gamle by og giver mulighed for selv at lave mad. Der er også et bredt spektrum af lejligheder, der kan lejes lige fra prunkløse tilbud til den mest opulente ekstravagance (med tilsvarende prisskilte).

16 17

17 18 Vilnius Vilnius er ikke blot en fest for øjet. Fremragende madlavning, værdi for pengene og gode stunder er der masser af i det brede udbud af restauranter, barer, klubber og kroer. Vilnius byder på enhver slags mad fra specialiserede nationale køkkener, over fashionabelt internationalt fusionskøkken, over traditionel litauisk mad, til den stadigt mere populære slowfood (for ikke at tale om alt, hvad der peger i retning af fast food) Mange betragter cepelinai store knödelboller med fyld af krydret kød eller hytteost som Litauens nationalret. De skal helt sikkert prøves. Af andre litauiske retter kan man nævne forskellige former for brød, lækre og mættende supper og vildtretter til kødelskerne. Litauerne er også med god grund stolte over deres lokale øl, bitter, vodka og mjød. Vilnius har en lang række restauranter og et pulserende natteliv, der kan give enhver hovedstad kamp til stregen. Byens talrige barer, pubber og klubber tilfredsstiller enhver smag. Fra de ultrahippe lounge-barer, over dundrende klubber til tilbagelænede pubber er du sikker på at have det sjovt i denne livsglade by. Altid til din tjeneste: Vilnius Turistinformation & Konferencekontor Vilniaus g. 22, LT Vilnius Tlf Fax Didžioji g. 31, LT Vilnius (Vilnius Rådhus) Tlf Geležinkelio g. 16, LT Vilnius (Banegården) Tlf Šventaragio g. 2, LT Vilnius (Katedralpladsen) Rodūnios kelias 2, LT Vilnius (Vilnius Internationale Lufthavn)

18 19

19 20 Vilnius Vilnius City Municipal Government Tourism Division Konstitucijos pr. 3 LT Vilnius, Lithuania Phone Fax

De Baltiske Søstre. 7 dages kulturrejse i Estland, Letland og Litauen. Oplevelsesrejse til BALTIKUM med

De Baltiske Søstre. 7 dages kulturrejse i Estland, Letland og Litauen. Oplevelsesrejse til BALTIKUM med 7 dages kulturrejse i Estland, Letland og Litauen Oplevelsesrejse til BALTIKUM med 2 De Baltiske Søstre 7 dages kulturrejse i Estland, Letland og Litauen Historien om Dannebrog, der faldt ned fra himmelen,

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEYOND

PRÆSENTATION AF BEYOND PRÆSENTATION AF BEYOND PRÆSENTATION AF VILNIUS AND BEYOND Hos KILROY Group Travel har vi arrangeret gruppe- og studierejser i mere end 40 år. Vi er behjælpelige med transport, indkvartering samt med faglige-

Læs mere

Christianshavn The place to be

Christianshavn The place to be Christianshavn The place to be Indholdsfortegnelse Christianshavn 12 8 Christianshavn 4-7 Københavns hyggeligste havnemiljø Papir Øen 8-11 En smagsoplevelse fra hele verden Kayak Republic 12-15 Nyd en

Læs mere

ISLAND. uberørt EVENTYRLIG KREATIV MYSTISK

ISLAND. uberørt EVENTYRLIG KREATIV MYSTISK EVENTYRLIG uberørt Island er en uberørt kilde til friske materialer fra den uspolerede natur. Kom og oplev det rene vand, den rene energi og en afslappende spa-kultur. KREATIV Island er bogstaveligt talt

Læs mere

Ferieguide. Gilleleje. Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie. Stor guide til de bedste hoteller og restauranter

Ferieguide. Gilleleje. Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie. Stor guide til de bedste hoteller og restauranter Gilleleje Tisvildeleje Helsinge Dronningmølle græsted Rågeleje Vejby Strand Tibirke GR ATIS 2008 Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie Vind Luksusweekend for to på Gilleleje Badehotel Se

Læs mere

Sprogkurser i Barcelona

Sprogkurser i Barcelona Barcelona : Barcelona er hovedstaden i Catalonien og Spaniens andenstørste by. Det hæsblæsende tempo og den mangfoldige spanske kultur præger denne vitale og smukke by, som i årtier har været en smeltedigel

Læs mere

Bali. Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser

Bali. Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser Bali Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser Bali, Gili-øerne & Lombok Forslag til individuelle rejser Pemuteran Barat Nationalpark Gilimanuk Singaraja Lovina Munduk Gitgit vandfald BALI Petang

Læs mere

24.00 Samarbejdspartnere: Verdensbilleder. midnatsavisen. thailand i aarhus. den 4. juni åbent til. åbningsceremoni. den 2. juni. 2. - 4.

24.00 Samarbejdspartnere: Verdensbilleder. midnatsavisen. thailand i aarhus. den 4. juni åbent til. åbningsceremoni. den 2. juni. 2. - 4. 2. - 4. juni 2012 Verdensbilleder midnatsavisen SHOPPING-, REJSE- OG KULTURFESTIVAL I AARHUS CITY thailand FESTIVAL i aarhus den 2. juni åbningsceremoni den 4. juni åbent til 24.00 Samarbejdspartnere:

Læs mere

Østersøtogt fra Stockholm til Fredericia

Østersøtogt fra Stockholm til Fredericia Østersøtogt fra Stockholm til Fredericia Lad os gøre dit krydstogt bedre fakta om turen Østersøtogt fra Stockholm til Fredericia 12 dages krydstogteventyr med danske rejseleder Stockholm Helsinki St. Petersborg

Læs mere

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring Syv Danmarksoplevelser Inspiration til markedsføring Indhold Introduktion 1 Inspiration til markedsføringen 5 I ro og mag ved vandet 6 Naturens gratis glæder 12 Aktiv natur 17 Sjov i sommerlandet 22 Det

Læs mere

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Dragelandet Kina Rundrejse fra Beijing til Maleriske Sydkina 16 dage Tag med på en eventyrlig rejse hvor vi skal opleve Kinas historie fra nord til syd, fra fortid til nutid og fra

Læs mere

Romantisk weekend. 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller

Romantisk weekend. 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller Romantisk weekend 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller En helt speciel oplevelse! Den bog, du nu holder i hænderne, har et budskab: Personen, som forærede

Læs mere

Cypern i dit hjerte. Livet er den rejse, du gør det til

Cypern i dit hjerte. Livet er den rejse, du gør det til CYPERN Cypern i dit hjerte Livet er den rejse, du gør det til Det siges ofte, at livet ikke kun er det, du får, men også det, du gør det til. Det er det motto, som de hjertevarme indbyggere på den smukke

Læs mere

The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480

The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480 The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480 AFTERBRIEFING 2005 Programmets formål er - at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for

Læs mere

Inspiration. Til luksusophold

Inspiration. Til luksusophold Inspiration Til luksusophold Tjek vores hjemmeside. Her kan du nemlig se alle de hoteller, du kan vælge mellem! Eventyrligt luksusophold Hverdagen glemmes for en stund, når døren til et luksuriøst hotel

Læs mere

Fra legendariske Lissabon til Wonderful Copenhagen

Fra legendariske Lissabon til Wonderful Copenhagen Fra legendariske Lissabon til Wonderful Copenhagen 16 dages oplevelsesrig odyssé ad Europas gamle handelsruter Rejse i EUROPA med Fra Magiske Lissabon til Wonderful Copenhagen 16 dages oplevelsesrig odyssé

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

VIETNAM VIETNAMS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER

VIETNAM VIETNAMS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER VIETNAM VIETNAMS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER Hanoi Ha Long-bugten Rejsen kort Hué Dag 1. Afrejse fra Danmark Dag 2. Ankomst til Hanoi, cykelrickshaw gennem den gamle bydel Dag 3. Historisk

Læs mere

Mayaernes Verden 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras

Mayaernes Verden 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras Rejse til Mellemamerika med 2 MAYAERNES VERDEN 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras Mexico City Puebla Catemaco Palenque Flores

Læs mere

I Danmark bor danskerne.

I Danmark bor danskerne. Paresh Waahid Saahir I Danmark bor danskerne. En upartisk beskrivelse af danskernes liv og tanker Eget forlag Eget forlag 2006 Printet hjemme 1. udgave Sat med Times New Roman Åndrig (Hindi) Enestående

Læs mere

Ema Cerimagic 2012. Indledning

Ema Cerimagic 2012. Indledning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Problemstillinger... 4 Problemformulering... 4 Metode... 4 Afgrænsning... 5 Kildekritik... 5 Fibula Air Travel Agency - SMILK... 6 Servicekoncept... 6 Kerneydelse...

Læs mere

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder USA På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder Nr. 1, 7. september 2012 På eventyr i det vestlige USA 14 dage / 12 nætter Det svære valg mellem kvalitet og pris Der er mange rejsebureauer,

Læs mere

Wellnessophold. 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller

Wellnessophold. 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller Wellnessophold 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller 2 1 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser

Læs mere

12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag.

12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag. 12 ture og udflugter for individuelle. Skandinavisk turistkontor i centrum af Prag. Praktiske oplysninger som er gode for turister I Prag. Det Skandinaviske hus og Turistkontor Nordica er et populært tilholdssted

Læs mere

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau GUIDE TIL ILULISSAT Gode tips fra Grønlands Rejsebureau Download gratis guide til Ilulissat med gode tips. Download på greenland-travel.dk/ilulissat greenland-travel.dk / greenland-travel.gl / greenland-travel.com

Læs mere

Stille flyder Volga. 12 dages enestående flodsejlads ad de store russiske floder. Rejse til RUSLAND med

Stille flyder Volga. 12 dages enestående flodsejlads ad de store russiske floder. Rejse til RUSLAND med 12 dages enestående flodsejlads ad de store russiske floder Rejse til RUSLAND med Stille flyder Volga1 12 dages enestående flodsejlads ad de store russiske floder Moskva - Uglich - Jaroslavl - Goritsy

Læs mere

SEPTEMBER 2006 / nr. 25 MEdlEMSBlad for de BEREjSTES KluB

SEPTEMBER 2006 / nr. 25 MEdlEMSBlad for de BEREjSTES KluB SEPTEMBER 2006 / nr. 25 Globen MEdlEMSBlad for de BEREjSTES KluB TEMA: STORBYER JORDEN RUNDTOSSET få hjælp til at tænke klart Uanset hvor på jorden du rejser rundt, er det afgørende at være forsikret.

Læs mere

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande Thailand Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande 2 thailand KÆRE GÆST Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Thailand. Vi håber, at I har haft en behagelig rejse, og at

Læs mere