Kender du dit livs retning?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kender du dit livs retning?"

Transkript

1 Kender du dit livs retning? Vision til evolution

2 Mål, værdier og passioner giver dig retningen og starten Hvor starter din rejse? Er det først retningen eller er det startstedet? Det er hverken retning eller startstedet. Beslutningen først. Det er din beslutning om at starte og finde retningen, som kommer allerførst. Herefter må du starte med at finde ud af, hvor du er. Derfor skal du se på dine værdier og passioner. Har du fundet dine værdier og passioner, kan du starte og finde retningen eller dine mål. Hvorfor dine værdier og passioner er vigtige? Du må finde ud af, hvad der virkelig begejstrer dig. Hvornår føler du, at du gør en forskel? Du må finde ud af, hvad der betyder noget for dig. Hvad lægger du i dit nuværende arbejde eller uddannelse? Er du fuldt engageret og begejstret? Er du det ikke, så må du se på, hvad der gør, at du ikke er det. Så kan det være tid, til at se på dit liv med andre øjne. Er du begejstret og engageret, vil livet forekomme dig meningsfuldt. Tiden vil flyve af sted. Du vil være hel. Din indstilling til tilværelsen er afgørende. Bygger du et slot eller stabler du kun mursten oven på hinanden? Den første indstilling er en indstilling af begejstring, medens den anden indstilling er en indstilling af at få det overstået uden engagement eller værdi.

3 Mål giver dig retningen til dit livs drømme. Hvorfor du skal være åben? Hvis du er åben og til stede, så er succes naturlig. De fleste af os tror, at det kræver meget indsats og kamp. Sindet fortæller dig, at du ikke har gjort nok af det, som ikke giver dig succes skridts regel Derfor bliver du ved med at kæmpe med det, der ikke giver dig succes. Du tror, at du bare ikke har gjort nok af det, der ikke virker for dig. Du vil opdage, at du ikke giver dig selv succes, når du gør det med kamp. Rigtig action er stadig nødvendig for os. Men i stedet for at kæmpe mod livets flod, så lær at svømme med strømmen. Det er lettere og du kommer meget længere, meget hurtigere. Hvorfor du kommer i mål med 1000 skridt? Mål kan også opnås på en anden måde. Du har et stort ønske om en hel ny innovation. Den store opdagelse. De store ord. De flotte mål. Det lykkedes nogle gange, at vende skuden 180 grader, men for det meste og for de fleste virker det ikke. Det manglende resultat efterfølgende, er tværtimod med til at forsinke en positiv udvikling. Om det er slankekuren eller noget andet, som måske virkede i kort tid, men som igen blev opgivet, fordi det føltes for hårdt at gennemføre. Nogle kan gøre det, bare at komme af med en gammel vane eller unode. Hvor mange af dine nytårsforsæt bliver realiserede? Det er nok ikke ret mange.

4 Sats ikke for hårdt, men hold dine drømme store. Grunden til at de fleste ikke kan overkomme at holde deres egne mål er, at de satser for højt eller der bliver sagt til dem, at de skal satse, bare gøre det, uden at tænke på konsekvenserne for deres selvværd. Du falder tilbage til dit gamle mønster, når den første succesoplevelse er opbrugt. Du kommer kun halvvejs op til toppen. Du taber pusten, hvis du skal klatre lige op ad et bjerg. Mål Mål Stort mål angst = fiasko Lille mål angst undgås = succes Du må finde en anden vej at komme op. Du vælger en blid og behagelig vej, der langsom fører dig opad. Du bruger 1000 skridt. Du er på vej. Du skaber din vej. Du begynder med et lille skridt på en stigning, som du ikke bemærker som stigning. I stedet for store radikale forandringer, så kig dig omkring og hundredvis af små ting du kan forbedre. Disciplin og daglige vaner nødvendigt Du gennemfører daglige, ugentlige eller månedlige discipliner og vaner. Du opgiver ikke målet. Lad være med at lav en ny afdeling eller investere i dyre løsninger. Led efter forbedringer i de eksisterende områder med udstyr, som forefindes nu. Involver alle i processen. Giv feedback og ros. Betragt alle som kilde til kreativitet og forbedring og tag imod alle forslag. Dette kan du også bruges i forbindelse med psykologiske bremser og forhindringer. Ved at benytte de små skridts filosofi, vil bevidstheden føle en trang til efterhånden at indarbejde den nye vane, som en ny adfærd. Det skaber nye neurale forbindelser i hjernen. Du vil være bedre rustet til at møde livets udfordringer ved fortløbende forbedringer.

5 Tag ansvar og tag action nu. Hvorfor du skal sige klar, fyr, sigte? Det kan se mærkelig ud, at man skal fyre før man skal sigte. Men meningen er, at du skal tage action og rette sigtekornet ind efter de pile, du har sendt af sted. Du bruger altså pilene til at rette dit sigtekorn ind med og herefter bliver det langt lettere, at ramme målet. 1. klar, fyr, sigte 2. klar, sigte, fyr Sigt efter månen. Rammer du ved siden af, rammer du stjernerne. Det samme kan du gøre med din egen målsætning. Se at komme i gang og korriger herefter. Hvor mange gange har du ikke hørt folk sige, at det kunne de også godt tænke sig at gøre. Men de kommer aldrig i gang. De planlægger og taler om det, men kommer aldrig ud over rampen. Det bliver aldrig til noget andet end snak. Der er en hel liste af undskyldninger for ikke at komme videre. Tiden er ikke rigtig til det. Pengene. Økonomien. Regeringen. Vejret. Banken. Familien. Branchen. Partner. Instruktioner mangler. Inspirationen mangler. Undersøgelser mangler. Der er for mange andre med samme ide. Og listen kunne fortsætte med mange andre undskyldninger. Men faktum er, at mange aldrig kommer i fase 1. Bare det at have affyret pilene i retningen af deres mål. Ved at starte med fase 1, kommer du til at lære en masse om, hvordan fase 2 skal angribes. Der er ikke mange, som kan ramme målet første gang. Det kræver, som alting her i livet, øvelse, øvelse og atter øvelse. Der mange som har prøvet det, at starte noget nyt op før dig. Så hvorfor ikke spørge dem, der har prøvet det før? Det fleste mennesker er mere end villige til at hjælpe. Så start med at spørge, hvis du er i tvivl med hensyn til noget i din plan.

6 Hvad bruger du dine dage til? Vi har som gennemsnitsmenneske omkring dage/døgn i vores liv eller sekunder og hvordan ønsker du at være i dette tidsrum? Forestil dig at du har en bank med enheder stående og at du hver dag modtager én enhed. Hvordan vil du handle med denne ene enhed? Hvad vil bytte denne enhed med hver dag? Udnytter du dit fulde potentiale? Hvor befinder du dig på skalaen? Mål 100 % glæde og tilfredshed Mål 50 % glæde og tilfredshed dage Kunne det ikke være bedre? Helt sikkert! Gå efter 100 % glæde i dit liv. Brug dine værdier og passioner som måler. Er du i tvivl om en beslutning, så se på dine værdier og passioner og de vil fortælle dig, om du er på rette spor. Hold dig altid til dem og du vil aldrig være i tvivl mere. Det tager ikke mere energi at drømme en stor drøm. Det tager ikke mere energi at drømme en stor drøm end en lille drøm. Drøm stort. Gør du det, hvad du virkelig ønsker? Lad være med at fokusere på, hvad der er ikke er muligt, ingen begrænsninger, se på drømmen først. Lad være med at spørge, hvordan du skal gøre. Vent med det indtil du kommer til action planen.

7 Mine værdier og mine passioner Prioriter dine værdier i livet. Hvad betyder mest for dig? Eksempel på værdier: frihed, kærlighed, kreativitet, sundhed, ærlighed, mod, taknemmelighed, gøre en forskel, intelligens, glæde, lykke, humør, sjov, leg, fred, anerkendelse, sikkerhed, kontrol, sammenhørighed. Mit ideelle live indeholder: Nr. 1 Værdi

8 Vision til evolution Hvordan vil dit ideelle liv og arbejde se ud? Passioner: List 10 ting som vil gøre dit liv og arbejde perfekt, når du har opnået disse, vil du føle dig hel. Gør følgende sætning færdig: Når mit liv er perfekt, så er jeg Efter at du har gjort ovennævnte liste færdig, så lav en top 5 liste af dem og list dem nedenunder og give hver enkelt point efter en skala fra 0 10, hvor 0 betyder, at der ikke er nogen passion i dit liv og 10 betyder, at du 100 % lever din passion ud i livet: Du prioriterer dem ved at spørge, hvad der er mere vigtigt for dig enten nr. 1 eller 2 og sådan fortsætter du med at spørge, indtil du har nået hele rækken ned. Til sidst har du den værdi eller passion som er nr. 1. Derefter tager du nr. 2 på listen og gentager spørgsmålet. Mine passioner 1 Point

9 Mine pejlemærker for værdier og passioner Pejlemærker eller markører bekræfter, om du lever dit liv med passion. Ved at spørge, hvad de enkelte værdier eller passioner betyder for dig, modtager du feedback på, hvornår du lever dit livs passion. For hver af dine top 5 skriv ned : hvordan ser det ud? Beskriv hver enkelt område så detaljeret som muligt: Top Nr. 1 Betyder for mig, at

10 Mine 99 ønsker Skriv dine ønsker ned uden at tænke for meget over at rubricere dem. Hvad vil du gøre? Hvad vil du have? Hvad vil du være indtil du slutter dit liv? Slap af og bliv ved. Hvad vil jeg gøre? Hvad vil jeg have? Hvad vil jeg være?

11 Hvilke mål har du for dine vigtigste områder af dit liv? Relationer. Den første relation som du skal tage stilling til er dig selv. Hvordan vil du være som person? Er der nogle vaner, som du ønsker at ændre på? Er der nogle overbevisninger eller tanker som ikke duer for dig mere? Kan du stole på dig selv? Kan du disciplinere dig til at gennemføre en plan? Du skal skrive det ned, som du ønsker at ændre på. Først derefter kommer din relationer til andre. Din partner, børn, familie, venner, kollegaer og andre i din omgangskreds. Skrive alle navne ned og sæt et mål for, hvordan du ønsker din relation med dem skal være samt hvordan det skal ske. Velstand. Hvilke mål har du for din velstand. Vil du afvikle gæld? Skriv alle mål ned i forbindelse med din økonomi. Karriere eller forretning. Hvilke mål har du i forbindelse med forfremmelser eller skifte job? Hvis du har en forretning, hvilke mål har du så for forretningen? Det gælder alle aspekter af virksomhedsdriften både de økonomiske og ikke økonomiske måltal. Samarbejde med medarbejdere, uddannelse, kvalitetsstyringen eller andre områder af forretningen. Hvad er hovedmålet? Hvad er delmål? Fritid. Hvad ønsker du at bruge din fritid til? Nye erfaringer, nye rejser eller nye færdigheder. Kunne du tænke dig at spille et instrument. Begynde på at male. Starte at spille tennis, golf, bestige et bjerg eller noget helt andet? Kunne du tænke dig at deltage i et kursus for kokke? Samfundsopgaver. Deltager du i samfundsopgaver? Giver du tid eller penge til velgørenhed? Er du i gang med at videreuddanne dig og giver på denne måde noget tilbage til samfundet på et senere tidspunkt? Hvilket indtryk vil du efterlade til dine medmennesker af din indsats her på jorden? Har netop din indsats gjort en forskel for nogen? Er der noget du ikke har fået gjort endnu og som skal sættes på som mål? Sundhed. Hvad gør du for din krop? Hvad gør du for dit sind? Fysisk, psykisk og mentalt? Skriv dine mål ned for alle områder. Ønsker du at lære at meditere? Vil du forbedre dit kondital? Hvad skal der til og hvordan vil du gøre det? Personlig udvikling. Er du under konstant udvikling? Deltager du i kurser og videreuddanner dig. Har du en spirituel praksis eller ønsker du at starte på den. Skriv dine mål ned for alle områder af din persons udvikling til en mere helstøbt person.

12 Handlingsplan oversigt: Et mål manifesterer sig ikke fordi det er skrevet ned. Der skal handling til for at manifestere målet. Men ved at skrive klare mål ned, har du allerede sat din hjerne til arbejde med at finde løsningsmuligheder. Din hjerne er forbundet til kvantumfeltet og det begynder straks at arbejde med at finde løsninger. Husk: Overholder nedennævnte mål dine grundlæggende værdier? Spørg om hvad, hvorfor, hvordan, hvornår og hvem. Sæt dine mål ind i 3 skemaer for 1 år, 3 år, 5 år fra nu og gør dem målbare, det vil sige anfør eventuel mængde, værdi i kroner, anfør tidspunkt for opnåelse af mål og anfør hvem der er ansvarlig for målet. Lav også kortere tidspunkter. Hvad skal der ske om 1 uge, 1 måned eller 3 måneder? Mål for 1. år: Område Værdi og mål Action Hvad, hvorfor, hvordan Tid og ansvar Hvornår, hvem 1 Økonomi strategi kvalitet 2 Virke karriere penge mål 3 Relation familie kollegaer samarbejde 4 Fritid kreativitet Forestilling Inspiration Nyt 5 Samfundsopgave Gøre en forskel Lære Uddannelse Arv 6 Sundhed helhed Selvbevidsthed Perspektiv, Sundhed, Udvikling 7 Personlige mål Værdier Holdning Mission

13 Handlingsplan oversigt: Et mål manifesterer sig ikke fordi det er skrevet ned. Der skal handling til for at manifestere målet. Men ved at skrive klare mål ned, har du allerede sat din hjerne til arbejde med at finde løsningsmuligheder. Din hjerne er forbundet til kvantumfeltet og det begynder straks at arbejde med at finde løsninger. Husk: Overholder nedennævnte mål dine grundlæggende værdier? Spørg om hvad, hvorfor, hvordan, hvornår og hvem. Sæt dine mål ind i 3 skemaer for 1 år, 3 år, 5 år fra nu og gør dem målbare, det vil sige anfør eventuel mængde, værdi i kroner, anfør tidspunkt for opnåelse af mål og anfør hvem der er ansvarlig for målet. Mål for 3. år: Område Værdi og mål Action Hvad, hvorfor, hvordan Tid og ansvar Hvornår, hvem 1 Økonomi strategi kvalitet 2 Virke karriere penge mål 3 Relation familie kollegaer samarbejde 4 Fritid kreativitet Forestilling Inspiration Nyt 5 Samfundsopgave Gøre en forskel Lære Uddannelse Arv 6 Sundhed helhed Selvbevidsthed Perspektiv, Sundhed, Udvikling 7 Personlige mål Værdier Holdning Mission

14 Handlingsplan oversigt: Et mål manifesterer sig ikke fordi det er skrevet ned. Der skal handling til for at manifestere målet. Men ved at skrive klare mål ned, har du allerede sat din hjerne til arbejde med at finde løsningsmuligheder. Din hjerne er forbundet til kvantumfeltet og det begynder straks at arbejde med at finde løsninger. Husk: Overholder nedennævnte mål dine grundlæggende værdier? Spørg om hvad, hvorfor, hvordan, hvornår og hvem. Sæt dine mål ind i 3 skemaer for 1 år, 3 år, 5 år fra nu og gør dem målbare, det vil sige anfør eventuel mængde, værdi i kroner, anfør tidspunkt for opnåelse af mål og anfør hvem der er ansvarlig for målet. Mål for 5. år: Område Værdi og mål Action Hvad, hvorfor, hvordan Tid og ansvar Hvornår, hvem 1 Økonomi strategi kvalitet 2 Virke karriere penge mål 3 Relation familie kollegaer samarbejde 4 Fritid kreativitet Forestilling Inspiration Nyt 5 Samfundsopgave Gøre en forskel Lære Uddannelse Arv 6 Sundhed helhed Selvbevidsthed Perspektiv, Sundhed, Udvikling 7 Personlige mål Værdier Holdning Mission

15 Handlingsplan oversigt: Mål alle år: Område Strategi Hvad gør du? Vær konkret med tal og tid. Taktik Hvordan gør du det? Hvilke vaner skal ændres eller indarbejdes? Hvem kan holde dig ansvarlig for at holde handlingsplanen? 1 Økonomi strategi kvalitet 2 Virke karriere penge mål 3 Relation familie kollegaer samarbejde 4 Fritid kreativitet Forestilling Inspiration Nyt 5 Samfundsopgave Gøre en forskel Lære Uddannelse Arv 6 Sundhed helhed Selvbevidsthed Perspektiv, Sundhed, Udvikling 7 Personlige mål Værdier Holdning Mission Find ud af, hvilken strategi og taktik du skal benytte dig af for at komme i mål. Samtidig skal du finde mindst 3 personer, som du beder om at holde dig ansvarlig for at overholde handlingsplanen. Det vil bevirke, at du holder fokus på handlingsplanen på alle områder og til alle tider.

16 Tillykke! Du er en af de 3 procent, som har skrevet dine mål, værdier og passioner ned og lagt en handlingsplan. En undersøgelse på Harvard University, USA, siges at vise, at der er kun 3 procent af en årgang studerende, som skriver deres mål, værdier og passioner ned og lægger en handlingsplan. Man har efterfølgende målt, hvad disse 3 procent tjente i forhold til de øvrige medstuderende. Det viste sig, at de 3 procent tjente 10 gange så meget, som de øvrige studerende.

17 ! For mere information om mål, værdier og passion se

GODE TANKER GODE FØLELSER

GODE TANKER GODE FØLELSER AKTIVITETSDAGBOG Før hver dag en dagbog over, hvad du har foretaget dig, og hvordan du har følt. Brug Følelsestermometeret på side 156 til at måle styrken af følelserne. Er der noget sammenhængende mønster

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE SKØNNE DU! Tak for din interesse til mig og kurset 'Det bare mad' vejen til større frihed og indre madro. En ting er at læse Sofias,

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå.

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå. Næste gang: Lørdag d. 16. april 2016 Kl. 10.00 16.00 5 TRIN TIL DINE DRØMME Kan man få, hvad man beder om? Ja! Men det kræver indsigt og træning. Få her 5 trin, der sætter dig på sporet til at nå dine

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog Frygten for ens egen storhed eller at undgå sin skæbne eller at løbe bort fra ens bedste talent én ting er sikker, vi besidder alle muligheden for at blive mere, end vi faktisk er. Vi har alle uudnyttet

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af Jobmål Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af styringen. Sådan er det også med jobsøgning. AS3 3 Jobmål

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Modul 3 - opgave 1 Fuldfør sætningen "Jeg er...". 1. 'Jeg er...' Skriv ALT ned hvad der falder dig ind. Skriv og skriv indtil du kommer til et punkt, hvor du

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED Et grundlæggende princip for dig er, at alle fortjener en chance. Du trives bedst i rummelige miljøer og grupper, hvor etik

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv 1. Kend de faktorer, der fastholder dig i smerte og lidelse. 2. Forstå, hvordan automatpiloten styrer dit liv. 3. Bliv bevidst, så du kan gøre

Læs mere

OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol.

OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol. OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol. og MSc i anvendt positiv psykologi fra University of East London Erfaringer

Læs mere

Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen. Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011

Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen. Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011 Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011 Mindtools Coaching Livsmestring Forventningsafstemning Tankens kraft Det personlige ansvar Transitioner

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

MOTIVATION. 5 trin til større

MOTIVATION. 5 trin til større 5 trin til større MOTIVATION Vi ved det alle. Motion er sundt og giver en masse positive bivirkninger. Men det kan være svært at komme i gang og få opbygget en god rutine. Læs videre her og lær gennem

Læs mere

Håber du er kommet godt i gang med din 10 dages succes, og også gerne har tænkt lidt videre

Håber du er kommet godt i gang med din 10 dages succes, og også gerne har tænkt lidt videre Kære du Håber du er kommet godt i gang med din 10 dages succes, og også gerne har tænkt lidt videre Husk vigtigheden af at overholde aftaler med dig selv det giver selvtillid og energi og endnu flere små

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself * Oplever du, at det nogen gange kan være svært at mærke, hvad du virkelig har lyst til? * Har du en velfungerende forretning, men

Læs mere

HuskMitNavn 2010. Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. "... vi er hinandens verden og hinandens skæbne." K.E. Løgstrup

HuskMitNavn 2010. Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. ... vi er hinandens verden og hinandens skæbne. K.E. Løgstrup HuskMitNavn 2010 Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole "... vi er hinandens verden og hinandens skæbne." K.E. Løgstrup! Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. Tag dit barn i hånden

Læs mere

Guide: Bryd vanerne - og få succes privat og på job

Guide: Bryd vanerne - og få succes privat og på job Guide: Bryd vanerne - og få succes privat og på job Drømmer du om nyt job, et godt kærlighedsliv eller varigt vægttab? Så skal du først og fremmest droppe 'plejer'. Lær hvordan du får nye og bedre vaner

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

KREATIVITET - OG FILOSOFI

KREATIVITET - OG FILOSOFI P r o j e k t 2 01 2. 1 O k t. 1 2 fe b. 1 3 KREATIVITET - OG FILOSOFI Dagtilbuddet Riisvangen i samarbejde med Louise NabeNielsen Hvor skal vi hen? Opsamling - konklusioner Vidensdeling Evaluering Næste

Læs mere

Fra min faglighed - til din forretning

Fra min faglighed - til din forretning Fra min faglighed - til din forretning Den 8. juni v/ Lotte Lüscher Cand. Psych. Aut. PhD www.clavis.dk Hvis det du gør ikke virker så prøv noget andet! To indfaldsvinkler til udviklingsprocesser - vi

Læs mere

Henrik Væver,

Henrik Væver, Vejen til forandring og udvikling Forandringsledelse, kommunikation og personlig udvikling Din adfærd Ingen kontrol Indflydelse Kontrol Hvor vælger du at have dit fokus? Henrik Væver, hv@vaver.dk, 24244960

Læs mere

DOWNLOAD PRÆSENTATION MM. PÅ: WWW.GNIST.COM/BREAKPOINT. Styrker i arbejdslivet

DOWNLOAD PRÆSENTATION MM. PÅ: WWW.GNIST.COM/BREAKPOINT. Styrker i arbejdslivet DOWNLOAD PRÆSENTATION MM. PÅ: WWW.GNIST.COM/BREAKPOINT Styrker i arbejdslivet Styrker & innovation Når ens karakterstyrker er i spil svarer 59% at de får de bedste ideer på jobbet. Modsat er svaret blandt

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Sådan skabes resultater gennem engagement

Sådan skabes resultater gennem engagement Sådan skabes resultater gennem engagement Engagement er nøglen til frugtbart samarbejde i fremtidens virksomhedskonstellationer. Jens Schultzer Østre Pennehavevej 1D DK-2960 Rungsted Kyst +45 23 99 70

Læs mere

Highvibe hverdags-magi Highvibe ritualer & mantraer, for et bevidst, kærligt & highvibe forhold til overflod og energi

Highvibe hverdags-magi Highvibe ritualer & mantraer, for et bevidst, kærligt & highvibe forhold til overflod og energi 1) Alt er energi. Penge er energi og penge er et redskab til at udveksle værdi. På den måde er penge et symbol på noget vi værdsætter. Ritual - Mærk efter: Hver gang du overvejer at købe noget, så mærk

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

Powerdialogues TM, The Option Process, The Philosophy

Powerdialogues TM, The Option Process, The Philosophy Powerdialogues TM, The Option Process, The Philosophy Powerdialoguessm, Personlig dialog med en mentor, Powerdialogues TM Den græske filosof Sokrates brugte udfordrende spørgsmål for at få sine elever

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner ACT Acceptance and Commitment Therapy Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner Programmet Hvad er ACT Hvordan virker ACT Tanker Overbevisninger Pause Værdier Adfærd Hvordan gør jeg Litteratur Hvad er

Læs mere

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt 5 Ledelsesdimension 2: Personligt lederskab Min ledervision Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt Vi er mange, der kan tale i timevis om vores historie og vore tidligere erfaringer. Når det derimod forventes,

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA RENEE DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA RENEE DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE DIG! Denne mini-guide handler om kontrol og frihed. Den handler om alle de madregler vi stiller op for os selv, behovet for at

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Behandlings- og udviklingsplanen

Behandlings- og udviklingsplanen bliv smuk, god og sand! Behandlings- og udviklingsplanen støtte til personlig udvikling af livskvalitet, sundhed og funktionsevne målrettet forbedring af livet når: du ønsker at udvikle dig hurtigt tingene

Læs mere

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt!

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! 1. Målsætning Sæt drømmemål Procesmål Præstationsmål Resultatmål Delmål God Planlægning i.f.t. målene er yderst vigtig. Følg pilene og skab:

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Rusmiddelcentret 01-01-2015

Rusmiddelcentret 01-01-2015 GLADSAXE KOMMUNE # Frifrahash - Når du vil videre i dit liv Rusmiddelcentret 01-01-2015 1 Indehold FASE 1 VELKOMMEN TIL... 3 SKEMA 1 IDENTIFIKATION AF PROBLEMOMRÅDET... 3 FASE 2 HVILKE OMRÅDE VIL DU FOKUSERE

Læs mere

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING DIN MANUAL TIL ET BEDRE LIV MED MERE TILFREDSHED, ENERGI & GLÆDE Værdier Et af vores motivationsfiltre Hvad er værdier? Værdier er en del af vores filter i Sindet og vil være

Læs mere

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde Netværket Interne Auditorer i Danmark Frederiksminde 21. marts 2012 Coach og Organisationskonsulent Karsten Schiøtz Der sker forandringer i virksomheder Eksempler: re-organisering fyringer der bliver skrevet

Læs mere

Kursus for kursusledere. BBH 21. september 2017

Kursus for kursusledere. BBH 21. september 2017 Kursus for kursusledere BBH 21. september 2017 Program Velkomst og program for dagen Præsentationsrunde Store Praksisdag - opbygning og program Manual for Store Praksisdag og alt det praktiske Kursuslederens

Læs mere

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner.

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. 1 Vi gjorde det sammen I er en stor del af en succes! Vi havde en vision i Domeas bestyrelse. Vi satte meget ambitiøse mål med Domea 2015 om at blive

Læs mere

Koncentration og trivsel

Koncentration og trivsel Koncentration og trivsel Svinninge Skytteforening skaber trivsel og bedre koncentrationsevne blandt unge på specialeskole. Nogle af skolens idrætstimer omlægges til den lokale skytteforening, hvor der

Læs mere

guide og nå dit mål gør fremskridt Chris MacDonald Øvelse gør mester Styrk dit liv med Januar 2015

guide og nå dit mål gør fremskridt Chris MacDonald Øvelse gør mester Styrk dit liv med Januar 2015 guide Januar 2015 Øvelse gør mester gør fremskridt og nå dit mål Styrk dit liv med Chris MacDonald Se flere guider på bt.dk/plus Se og flere b.dk/plus guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 GØR FREMSKRIDT

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Udgivet af Susan Schvartz Larsen

Udgivet af Susan Schvartz Larsen Udgivet af Susan Schvartz Larsen Kære læser Først en lille introduktion til, hvordan du kan bruge Dagenes tekster. Dine tanker styrer alt i dig det er den helt korte version. Den lange kan du få på et

Læs mere

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER?

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? Få 3 tips til at overvinde de dumme vaner Martine Eskildsen Denne e-bog er lavet til dig, der gang på gang har forsøgt at ændre på dine vaner. Du siger ofte til

Læs mere

Tak for sidst! Bogen jeg omtalte med modellen med de 2 cirkler hedder 7 gode vaner og er skrevet af Stephen Covey. De bedste hilsner Helle

Tak for sidst! Bogen jeg omtalte med modellen med de 2 cirkler hedder 7 gode vaner og er skrevet af Stephen Covey. De bedste hilsner Helle Tak for sidst! Tak for et par gode timer sammen med jer. Jeg håber, at I fik inspiration og idéer med hjem til at skabe endnu mere glæde både på jeres arbejde og privat. Hvis I vil have yderligere inspiration

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Highvibe hverdags-magi Highvibe ritualer & mantraer, for et bevidst, kærligt & highvibe forhold til overflod og energi

Highvibe hverdags-magi Highvibe ritualer & mantraer, for et bevidst, kærligt & highvibe forhold til overflod og energi 1) Alt er energi. Penge er energi og penge er et redskab til at udveksle værdi. På den måde er penge et symbol på noget vi værdsætter. Ritual - Mærk efter: Hver gang du overvejer at købe noget, så mærk

Læs mere

Af Povl Mors Sales solutions International

Af Povl Mors Sales solutions International Af Povl Mors Sales solutions International Bedre kundeservice Hvad er god service Hvordan sælge flere ydelser ind Mine holdninger Betydningen af ros og ris Bedre forståelse af mig selv Konklusion: Et formidabelt

Læs mere

Positiv psykologi og lederskab

Positiv psykologi og lederskab Positiv psykologi og lederskab Trivsel, arbejdsglæde og bedre præstationer Positiv psykologi skyller i disse år ind over landet. Den lærende organisation, systemisk tænkning, Neuro Linqvistisk Programmering,

Læs mere

Elevcoaching Tænkningen bag Elevcoaching

Elevcoaching Tænkningen bag Elevcoaching Elevcoaching Elevcoaching er en indsats, der i 4 år har været afprøvet i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem Plan T og elevernes skoler. Vi oplever, at elever der har været på Plan T, kan

Læs mere

Find 38 indsatsområder

Find 38 indsatsområder Mini-ebogen: Find 38 indsatsområder Personlig udvikling Arbejde & uddannelse Forhold til andre Bolig & miljø Sundhed & velvære Fritid & hobbyer Kærlighed & sex Penge & økonomi Side 1/5 Hvorfor ønsker folk

Læs mere

Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke

Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke Giv en mand en fisk, og han bliver mæt én dag. Lær ham at fiske, og han kan klare sig selv hele livet Kun Fu Tze Coaching - definitionen Coaching er at hjælpe

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

Min spirituelle handlingsplan

Min spirituelle handlingsplan Min spirituelle handlingsplan Tilhører: Hvor vil du hen? Hvor vil du gerne være i din personlige og spirituelle udvikling om et år? Gør status nu, og sæt en intention for det næste år. For mange er personlig

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Guide. Passer du sammen med din partner? Typer af forhold. sider. Guide: Sådan ved du om i passer sammen

Guide. Passer du sammen med din partner? Typer af forhold. sider. Guide: Sådan ved du om i passer sammen Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Passer du sammen med din partner? 20 sider Guide: Sådan ved du om i passer sammen Typer af forhold Er du lykkelig? INDHOLD I DETTE

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Hos os er det værdifuldt at opleve: Ligeværd og dialog Arbejdsglæde Samarbejde Tillid Succes Engagement Hvor ser vi værdierne! Ligeværd og dialog oplever vi,

Læs mere

MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG

MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG Grundsynspunkter i pædagogikken: Vi fokuserer på ressourcer og styrker i mennesket, hvilket giver kompetence udvikling for barnet. Vi styrker det enkelte barns selvfølelse, og dermed

Læs mere

Paradigmer. Hvilket paradigme holder dig fast? Hvilke nye paradigmer er du på vej hen mod?

Paradigmer. Hvilket paradigme holder dig fast? Hvilke nye paradigmer er du på vej hen mod? Paradigmer Fastlåst eller innovativ? Hvem er lyst til det første? Vi vil vel alle gerne være innovative? Alligevel kan vi opleve, at vi også selv sidder fast i nogle mønstre og har svært ved at komme ud

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

Den svære samtale - ér svær

Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm 18. november 2017 www.diakoni.dk cohj@filadelfia.dk Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm, Filadelfia Uddannelse cohj@filadelfia.dk Den svære samtale ér svær Nogle gange er samtalen svær,

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo?

Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo? Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo? Work life balance er et af de ord, som vi ofte bruger til at beskrive den rette fordeling mellem vores arbejde og privatliv. Vi

Læs mere

Dette er et uddrag af E Hæftet om Anerkendelse

Dette er et uddrag af E Hæftet om Anerkendelse Dette er et uddrag af E Hæftet om Anerkendelse Generel information og anerkendelse af dig selv Den fulde version af e-hæftet indeholder En fortælling fra det virkelige liv...side 2 Hvad er anerkendelse...side

Læs mere