Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011)"

Transkript

1 Beretninger Formanden/bestyrelsens beretning Af Laila Lauritzen Vi har i bestyrelsen i 2011/2012 fortsat arbejdet med at hverve nye frivillige til de tekniske grupper. Udover dette har vi arrangeret nogle hyggelige FKO aftener, i alt to stk., hvor de frivillige har haft mulighed for at mødes uden for serverrummet. Disse aftener har bestået af fællesspisning og derefter en aktivitet. FKCamp blev i 2011 afholdt d oktober med forskellige aktiviteter, dette var en mulighed for de frivillige, til at arbejde på tværs af grupperne i lidt større stil, samt præsentere og debattere idéerne for FKO's fremtid. FKCamp indeholdte denne gang GoCart tur, fællesspisning fredag og lørdag, samt brunch om lørdagen samtidig med at de frivillige fik installeret FKOs nye firewall i den weekend. I november afholdt bestyrelsen, med stor succes, julefrokost på Cafe Kræz. Til arrangementet var frivillige såvel som pensionister i foreningen indbudt. Det var en festlig aften, og en god afslutning på året i kollegienet. November skulle vi finde en ny daglig leder, da Laila Lauritzen har valgt at opsige sin stilling. Vi nedsatte derfor i bestyrelsen et ansættelses udvalg. Efter en runde med jobansøgninger og ansættelsessamtaler, valgte udvalget at tilbyde Christian Ejlskov Hansen stillingen som daglig leder. Christian Ejlskov Hansen er blevet ansat pr. 15/ Vi er i bestyrelsen glade for at kunne byde Christian velkommen i FKO. Christian Ejlskov Hansen har senere fået tilbudt et andet job som passer bedre i forhold til hans studie. Christian har derfor opsagt sin stilling med fratrædelse pr. 1. februar. Vi i bestyrelsen har derfor ansat Isabel Friis som ny daglig med start primo februar Bestyrelsen ønsker hende velkommen i FKO. Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011) Af Laila Lauritzen Jeg har i november valgt at opsige min stilling som daglig leder ved FKO, da jeg er blevet tilbudt et job som passer bedre til min uddannelsesprofil. Derfor er Christian Ejlskov Hansen pr. 1. december blevet ansat som ny daglig leder ved FKO, hvor han i samarbejde med teknisk medarbejder, Jan Christensen, skal varetage den daglige drift. Fra 15. november til 1. december har Christian været under oplæring af mig, hvorefter han pr. 1. december har stået på egne ben. I daglig leders stilling ligger kontakten til FKO's samarbejdspartnere og leverandører samt FKO's brugere. Derudover ligger sekretæropgaver for bestyrelsen, varetagelse af de frivilliges interesser samt samarbejde med FKO's administrator. Brugersupport og brugeroprettelser udgør en væsentlig del arbejdet. Brugeroprettelserne er stærkt koncentreret omkring februar og september hvor der er studiestart, mens den almene brugersupport primært omhandler guide til installation af trådløse routere eller generel formidling om hvorledes man logger ind mm.

2 Samarbejdet med FKO's administrator fungerer fint. Størst fokus er der på styringen af FKO's økonomi, hvor der normalt foretages budgetopfølgning hver 2. måned. Dette sikrer, at bestyrelsen altid ved, hvordan FKO's økonomi udvikler sig og derved undgår overraskelser, når regnskabet foreligger. I forbindelse med bestyrelsesarbejdet har jeg som daglig leder også en del arbejde. Der er forberedelse op til mødet samt referatskrivning efter mødet. Tidsmæssigt varierer dette alt efter hvor mange projekter, der er i gang i FKO. I det forløbende år har jeg i stillingen som daglig leder, bl.a. beskæftiget mig med flere projekter såsom indkøb af firewall, sociale arrangementer for frivillige og senest ansættelse og oplæring af afløseren for mig selv på posten som daglig leder. Jeg vil ønske Christian velkommen til foreningen og det fremtidige arbejde som daglig leder. Samtidig vil jeg sige tak for et godt samarbejde med bestyrelse, frivillige og andre der har været med til at forme og drive kollegienet som et højtydende, stabilt og prisbilligt netværk. Beretning fra ny daglig leder Af Christian Ejlskov Hansen Jeg overtog stillingen som daglig leder i FKO fra 1. december 2011, hvor jeg fra den 15. november og to uger frem var under oplæring af tidligere daglig leder, Laila Lauritzen. Mit kendskab til FKO inden ansættelsen var begrænset, og jeg er derfor i gang med at sætte mig ind i foreningens og daglig leders opgaver. I løbet af min første par måneder i FKO er en del af tiden blevet benyttet til at blive sat ind i FKO's daglige drift og brugersupport. Desuden har jeg været med i mit første bestyrelsesmøde og i planlægningen af dette, samt alle forberedelserne til Repræsentantskabsmødet. Obs. Christian fratrådte stillingen som daglig leder ultimo januar pga. et andet jobtilbud. Det har betydet at tidligere daglig leder, Laila Lauritzen, er midlertidig daglig leder indtil der ansættes en ny daglig leder i løbet af februar. Beretning fra teknisk medarbejder Af Jan Christensen Som altid går der meget tid med div. brugersupport og brugeroprettelse. Det er dog blevet væsentlig nemmere nu, eftersom der er blevet implementeret et nyt brugersystem. Brugersystemet har direkte support for automatiseret import af brugere fra Kollegieboligselskabet. Ligeledes er der forberedt understøttelse for import fra andre boligselskaber såfremt vi i fremtiden får en aftale med andre boligselskaber. I forbindelse med at kollegienets backbone til 10Gbit, kan kollegient nu tilbyde gigabit ud til mange af vores medlemmer. Dette kræver dog at de enkelte medlemmer opgraderer deres interne netværksudstyr. En del tid er derfor også gået med at kontakte de forskellige kollegier og forklare dem mulighederne. En del kollegier har allerede sagt ja til at opgradere deres interne netværk, og jeg har i den forbindelse været ude (sammen med Netgruppen) ved disse kollegier og skiftet udstyret.

3 Til slut kan det nævnes at jeg har været i dialog med Guldsmedevænget omkring opgradering af deres 2 Mbit APL linje til en singlemode fiber forbindelse. Guldsmedevænget har accepteret dette, og vi forventer at de bliver koblet på fiber i marts Beretning fra servergruppen Af Mike Rostermund I det forgangne år har fokus været på at få nye serverstruktur i brug. I samme omgang bliver web og mail ikke oprettet til nye brugere. De mails der allerede er oprettet tidligere er dog ikke nedlagt endnu. Maillist, mail og DNS servere er næsten færdig opsat, men er ikke helt afsluttet endnu. Når mailserverne er opsat og kan tages i brug, vil de stadig aktive bruger-mailkonti blive nedlagt. De servere der er flyttet ind i vores nye virtuelle serversetup, indebærer følgende maskiner: IRC (Internet Relay Chat): hovedsagligt brugt som chat mellem de frivillige DHCP: Tildeling af adresser internt på FKO's netværk Login: Styrer selve login.kollegienet.dk hjemmesiden samt funtionaliteten der ligger bag Dev: Versionsstyring brugt af servergrp, netgrp og teknisk medarbejder Olga: Netgruppens server www: Webserver Efter maskinerne er blevet flyttet, har vi arbejdet med driften af disse. Ydermere har vi arbejdet på at også få flyttet de resterende maskiner. Næste år vil først og fremmest stå på at få flyttet de sidste par servere fra den fysiske til virtuelle verden. Vi skal også have købt endnu en maskine til at drifte virtuelle maskiner, så de virtuelle servere kan fungere selv om den ene maskine fejler. Der skal også gøres tanker omkring offsite backup. Denne kunne eventuelt placeres på et af vores knudepunkter i byen. Beretning fra netgruppen Af Thomas Thulesen Det seneste år er Kollegienets netværk blevet opgraderet så der nu er større kapacitet. Forbindelsen til Forskningsnettet er blevet opgraderet til en 10Gbit forbindelse til Ørestaden, hvor vi før havde en 1Gbit forbindelse. Dette gør at vi er godt rustet til et stigende båndbreddeforbrug i de kommende år. I samme forbindelse, skiftede vi i oktober den gamle firewall til en ny som kan håndtere større hastigheder. Her blev der desuden skiftet til en ny login-server, som desværre har kørt ustabilt i en periode. Dette har resulteret i en række kortere nedbrud. Problemerne ser dog ud til at være løst, og det nye system kører nu upåklageligt. Netgruppen har valgt at udfase vores NetEnforcer som hidtil har stået for shaping. I øjeblikket benyttes denne kun til vores sidste 2 Mbit medlem, som dog får opgraderet forbindelsen i løbet af kort tid. Idet forbindelsen til Forskningsnettet er blevet opgraderet, er shapingen stort set uden effekt, hvilket gør at den høje pris ikke længere kan forsvares. I forbindelse med denne udfasning håber vi ikke at nogen brugere har oplevet væsentlige forringelser.

4 De fleste af de medlemmer der kan være i fare for at opleve forringelser, har dog efterhånden opgraderet deres udstyr og forbindelse, eller har aktuelle planer om det. Målet er at de enkelte medlemmer investerer i udstyr, der bedre kan håndtere de øgede trafikmængder, samt at der købes intelligent udstyr, der gør det nemmere at løse eventuelle problemer hos de enkelte medlemmer. Dette vil forhåbentligt også kunne aflaste Kollegienets support i det lange løb. Netgruppen har det seneste år brugt meget tid på at rådgive medlemmer omkring opgradering af netværk, samt at hjælpe med opsætning af nyt udstyr, hvilket er en opgave vi ser frem til fortsat at hjælpe med. Kollegienet har tidligere haft en direkte forbindelse mellem SDU s og FKO s netværk. Denne forbindelse er blevet taget ned efter forespørgsel fra SDU, i forbindelse med en større netværksopgradering på SDU. Dette har kun betydning for få brugere, som i stedet henvises til at benytte SDU s VPN-mulighed for studerende. I øjeblikket arbejdes der på opsætning af en ny firewall for vores servere. Udover dette er vi så småt begyndt at overveje hvordan der kan åbnes op for IPv6. Da mange medlemmer stadig kun har mulighed for at køre IPv4, overvejes forskellige løsninger for hvordan IPv6 kan køres over disse IPv4 netværk. Beretning fra spilgruppen Af Christian Bredow Server down periode Spilgrp serverne var gået i stykker i slutningen af Derefter er Bullet også gået ud af spilgrp og Fusch var alene om at sætte en ny server op. Det tog også det førte halvdel af året fordi der ikke var tid/mandekrafter nok. Søgt om server hos servergrp modtaget server Prøvet at redde det gamle data: inkompatibel pga. af IDE -SATA. Prøvet at opgradere serveren med RAM 6 GB - inkompatible accepterer kun 2GB Sat software RAID 1 op first time Gentoo raid Konfigureret serveren med OS I samarbejde med servergrp og netgrp, lykkedes det dog at etablere en ny spilserver af servergrps brugte hardware. Server up and running Siden server-start i November Efter at serveren var oppe igen fik spilgrp 2 nye medlemmer og kunne starte med at tilbyde gamle og nye spilservices. Som det fremgår af vores hjemmeside har vi derefter sat følgende services op: Teamspeak3, 1xCounterstrike, 3xCounterstrike Source (CSS, CSS-GG, CSS-DM), 2x IOQuake 3, MineCraft og Ventrilo. Vi vil gerne udvide serveren med mange flere spil, men er begrænset af serverens hardware. Andre aktiviteter Vi har lavete en hel del småting som er tidskrævende detaljer og falder mere ind på den administrative del som ikke altid er synligt for alle brugere. Vi har bl.a. : Søgt og modtaget TeamSpeak licens (512 slots),

5 Udarbejdet brugbare FKO-Wiki vejledninger, Konfigureret spilservicenes ingame menuer, MOTD og andet for administration og service Registreret diverse spil på gametracker og lagt "live-grafer" ind på hjemmesiden. Oprydning på gamle hjemmeside (bugfixes og fjerne gammle indlæg), Udarbejdet vejledninger til FKO brugere om hvordan de kan bruge vores spilservices Annonceringer af services via mailsystem, Udarbejdet start og stopscripts Tilmeld serveren til Nagios overvågning, Konfigureret Cacti så gameseveren er med på graferne. Udvidet download sektion med mappacks, Udarbejdet foreslag om annonceringer og prøvet at få link ind på login gate. Udarbejdet kravspecifikation og foreslag for ny server til spilgrp

Formandens beretning. Beretning fra daglig leder

Formandens beretning. Beretning fra daglig leder Formandens beretning Af Claus Stovgaard Jeg overtog posten som formand sidste år efter Tonny. Det har været et år hvor, driften har været i fokus. FKO har i år fået en ny teknisk medarbejder, Jan Christensen,

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012 s beretning Generalforsamling 2012 Skamlebæk Vandværk Beretningen bliver lidt anderledes end den har været de sidste par år, idet der for at sige det mildt, er sket en del på værket det sidste års tid.

Læs mere

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner.

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. 1. Formandens beretning Vestfyns Golfklub 2013 2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. Dog skulle vi langt hen på foråret ja, næsten forsommeren,

Læs mere

The Realm of Adventurers

The Realm of Adventurers INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING 2015 Du indkaldes hermed til TRoA s Ordinære Generalforsamling Søndag d. 15. marts 2015 kl 11:00 i foreningens lokaler DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og referent. 2. Valg

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

TUNE KABELNET GENERALFORSAMLING 2008 23. APRIL 2008 Side 1 af 7

TUNE KABELNET GENERALFORSAMLING 2008 23. APRIL 2008 Side 1 af 7 TUNE KABELNET GENERALFORSAMLING 2008 23. APRIL 2008 Side 1 af 7 Tune Kabelnet 2008 Forkortet internet-version. Det er ikke er tilladt at distribuere, kopiere, gengive eller på anden vis anvende (f.eks.

Læs mere

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe Årsberetning 2014 3. Silkeborg Gruppe Fastelavnsfest og generalforsamling Dagsorden for generalforsamlingen Invitation til fastelavnsfest og generalforsamling Bestyrelsen i 3. Silkeborg vil gerne invitere

Læs mere

Årsberetning 2010. Polyteknisk Forening

Årsberetning 2010. Polyteknisk Forening Årsberetning 2010 Polyteknisk Forening 5. april 2011 Indhold 1 Forord 9 2 Organisationen 10 2.1 Bestyrelsen............................. 10 2.1.1 Formand.......................... 10 2.1.2 Næstformand........................

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012

BESTYRELSENS BERETNING 2012 HF Mors HC Ørstedsvej 15 DK-7900 Nykøbing M. www.hfmors.dk BESTYRELSENS BERETNING 2012 Først og fremmest vil vi gerne sig tak til alle fremmødte, dejligt at i har interesse i, hvordan det går i vores forening.

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Ældremobiliseringens datastuer

Ældremobiliseringens datastuer Ældremobiliseringens datastuer En måde at undgå teknologiske analfabeter? Claus Holst Eva Bonde Nielsen Daniæ Danmarks Institut for Ældrepædagogik Titel: Ældremobiliseringens datastuer - En måde at undgå

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Bestyrelsens beretning for året 2012 til generalforsamlingen den 12. januar 2013. Så er der gået et år igen, og vi er samlet for at prøve at lave status

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang for bestyrelsen Opkrævningsproblemer Tekniske problemer Programrådet Serviceaftale Afslutning Velkomst Velkommen til Langeskov Antennelaugs generalforsamling

Læs mere

trekkies.dk referat fra generalforsamling 2004

trekkies.dk referat fra generalforsamling 2004 Dato: 14/02-2004 Klokken: 14.00-18.15 Sted: KVL, København Referent: Merete Hansen Dirigent: Allan Høiberg Bestyrelsen bestod før generalforsamlingen af: Niki Gade, formand André Stæhr, næstformand Dyveke

Læs mere

ROSKILDE SKIKLUB NYHEDSBREV OKTOBER 2011

ROSKILDE SKIKLUB NYHEDSBREV OKTOBER 2011 ROSKILDE SKIKLUB NYHEDSBREV OKTOBER 2011 Dette nyhedsbrev indeholder: Formandens spalte Ny pistemaskine Der var en gang Nyt liftsystem på Hedeland Nyt køkken på Hedeland Arbejdsdag på Hedeland 12/11 Haludvidelse

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang Teknik Økonomi Internet Programudbud Fremtid Afslutning Velkomst Det er altid en fornøjelse at stå her og fortælle Jer om året der gik. I år er det dog

Læs mere

19/2-2007 ODENSE TEKNISKE SKOLE. Hold: 07SV7101DF Martin Gertsen Kristjan Nielsen

19/2-2007 ODENSE TEKNISKE SKOLE. Hold: 07SV7101DF Martin Gertsen Kristjan Nielsen 19/2-2007 ODENSE TEKNISKE SKOLE ODENSE TEKNISKE SKOLE Martin Gertsen Kristjan Nielsen Indholdsfortegnelse INDLEDNING / PROBLEMFORMULERING... 2 BESKRIVELSE AF SUPPORT DANMARK... 3 IT I VIRKSOMHEDEN... 4

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008

Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008 Bridgeklubben Enigheden, Sønderborg 1 af 5 Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Leif Aas Andersen som dirigent, og dette blev vedtaget uden afstemning.

Læs mere

Årsberetning 2008. Polyteknisk Forening

Årsberetning 2008. Polyteknisk Forening Årsberetning 2008 Polyteknisk Forening 5. februar 2009 Indhold 1 PF Organisationen 7 1.1 Bestyrelsen............................. 7 1.2 Fællesrådet............................. 10 1.2.1 Fællesrådets Forretningsudvalg..............

Læs mere

Referat fra ordinært beboermøde den 11/11 Centerbygningen, Trørød Kollegiet

Referat fra ordinært beboermøde den 11/11 Centerbygningen, Trørød Kollegiet Referat fra ordinært beboermøde den 11/11 Centerbygningen, Trørød Kollegiet Rådsmedlemmer til stede Cecilie Vej-Hansen (CVH), 19C Dennis Schwartz Knap (DSK), 20B Solvej Hansen (SH), 15F Marie Viholt Oxfeldt

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

NybroTidende Nybrogård Kollegiets interne blad

NybroTidende Nybrogård Kollegiets interne blad NybroTidende Nybrogård Kollegiets interne blad Februar 2012 Årgang 39. Nr. 1, Nyt fra Beboerrådet Klagenævnet informerer Kære hundeejere I bedes lufte jeres hunde uden for kollegiets område. Det er jeres

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere