Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011)"

Transkript

1 Beretninger Formanden/bestyrelsens beretning Af Laila Lauritzen Vi har i bestyrelsen i 2011/2012 fortsat arbejdet med at hverve nye frivillige til de tekniske grupper. Udover dette har vi arrangeret nogle hyggelige FKO aftener, i alt to stk., hvor de frivillige har haft mulighed for at mødes uden for serverrummet. Disse aftener har bestået af fællesspisning og derefter en aktivitet. FKCamp blev i 2011 afholdt d oktober med forskellige aktiviteter, dette var en mulighed for de frivillige, til at arbejde på tværs af grupperne i lidt større stil, samt præsentere og debattere idéerne for FKO's fremtid. FKCamp indeholdte denne gang GoCart tur, fællesspisning fredag og lørdag, samt brunch om lørdagen samtidig med at de frivillige fik installeret FKOs nye firewall i den weekend. I november afholdt bestyrelsen, med stor succes, julefrokost på Cafe Kræz. Til arrangementet var frivillige såvel som pensionister i foreningen indbudt. Det var en festlig aften, og en god afslutning på året i kollegienet. November skulle vi finde en ny daglig leder, da Laila Lauritzen har valgt at opsige sin stilling. Vi nedsatte derfor i bestyrelsen et ansættelses udvalg. Efter en runde med jobansøgninger og ansættelsessamtaler, valgte udvalget at tilbyde Christian Ejlskov Hansen stillingen som daglig leder. Christian Ejlskov Hansen er blevet ansat pr. 15/ Vi er i bestyrelsen glade for at kunne byde Christian velkommen i FKO. Christian Ejlskov Hansen har senere fået tilbudt et andet job som passer bedre i forhold til hans studie. Christian har derfor opsagt sin stilling med fratrædelse pr. 1. februar. Vi i bestyrelsen har derfor ansat Isabel Friis som ny daglig med start primo februar Bestyrelsen ønsker hende velkommen i FKO. Beretning fra tidligere daglig leder (februar 2011 november 2011) Af Laila Lauritzen Jeg har i november valgt at opsige min stilling som daglig leder ved FKO, da jeg er blevet tilbudt et job som passer bedre til min uddannelsesprofil. Derfor er Christian Ejlskov Hansen pr. 1. december blevet ansat som ny daglig leder ved FKO, hvor han i samarbejde med teknisk medarbejder, Jan Christensen, skal varetage den daglige drift. Fra 15. november til 1. december har Christian været under oplæring af mig, hvorefter han pr. 1. december har stået på egne ben. I daglig leders stilling ligger kontakten til FKO's samarbejdspartnere og leverandører samt FKO's brugere. Derudover ligger sekretæropgaver for bestyrelsen, varetagelse af de frivilliges interesser samt samarbejde med FKO's administrator. Brugersupport og brugeroprettelser udgør en væsentlig del arbejdet. Brugeroprettelserne er stærkt koncentreret omkring februar og september hvor der er studiestart, mens den almene brugersupport primært omhandler guide til installation af trådløse routere eller generel formidling om hvorledes man logger ind mm.

2 Samarbejdet med FKO's administrator fungerer fint. Størst fokus er der på styringen af FKO's økonomi, hvor der normalt foretages budgetopfølgning hver 2. måned. Dette sikrer, at bestyrelsen altid ved, hvordan FKO's økonomi udvikler sig og derved undgår overraskelser, når regnskabet foreligger. I forbindelse med bestyrelsesarbejdet har jeg som daglig leder også en del arbejde. Der er forberedelse op til mødet samt referatskrivning efter mødet. Tidsmæssigt varierer dette alt efter hvor mange projekter, der er i gang i FKO. I det forløbende år har jeg i stillingen som daglig leder, bl.a. beskæftiget mig med flere projekter såsom indkøb af firewall, sociale arrangementer for frivillige og senest ansættelse og oplæring af afløseren for mig selv på posten som daglig leder. Jeg vil ønske Christian velkommen til foreningen og det fremtidige arbejde som daglig leder. Samtidig vil jeg sige tak for et godt samarbejde med bestyrelse, frivillige og andre der har været med til at forme og drive kollegienet som et højtydende, stabilt og prisbilligt netværk. Beretning fra ny daglig leder Af Christian Ejlskov Hansen Jeg overtog stillingen som daglig leder i FKO fra 1. december 2011, hvor jeg fra den 15. november og to uger frem var under oplæring af tidligere daglig leder, Laila Lauritzen. Mit kendskab til FKO inden ansættelsen var begrænset, og jeg er derfor i gang med at sætte mig ind i foreningens og daglig leders opgaver. I løbet af min første par måneder i FKO er en del af tiden blevet benyttet til at blive sat ind i FKO's daglige drift og brugersupport. Desuden har jeg været med i mit første bestyrelsesmøde og i planlægningen af dette, samt alle forberedelserne til Repræsentantskabsmødet. Obs. Christian fratrådte stillingen som daglig leder ultimo januar pga. et andet jobtilbud. Det har betydet at tidligere daglig leder, Laila Lauritzen, er midlertidig daglig leder indtil der ansættes en ny daglig leder i løbet af februar. Beretning fra teknisk medarbejder Af Jan Christensen Som altid går der meget tid med div. brugersupport og brugeroprettelse. Det er dog blevet væsentlig nemmere nu, eftersom der er blevet implementeret et nyt brugersystem. Brugersystemet har direkte support for automatiseret import af brugere fra Kollegieboligselskabet. Ligeledes er der forberedt understøttelse for import fra andre boligselskaber såfremt vi i fremtiden får en aftale med andre boligselskaber. I forbindelse med at kollegienets backbone til 10Gbit, kan kollegient nu tilbyde gigabit ud til mange af vores medlemmer. Dette kræver dog at de enkelte medlemmer opgraderer deres interne netværksudstyr. En del tid er derfor også gået med at kontakte de forskellige kollegier og forklare dem mulighederne. En del kollegier har allerede sagt ja til at opgradere deres interne netværk, og jeg har i den forbindelse været ude (sammen med Netgruppen) ved disse kollegier og skiftet udstyret.

3 Til slut kan det nævnes at jeg har været i dialog med Guldsmedevænget omkring opgradering af deres 2 Mbit APL linje til en singlemode fiber forbindelse. Guldsmedevænget har accepteret dette, og vi forventer at de bliver koblet på fiber i marts Beretning fra servergruppen Af Mike Rostermund I det forgangne år har fokus været på at få nye serverstruktur i brug. I samme omgang bliver web og mail ikke oprettet til nye brugere. De mails der allerede er oprettet tidligere er dog ikke nedlagt endnu. Maillist, mail og DNS servere er næsten færdig opsat, men er ikke helt afsluttet endnu. Når mailserverne er opsat og kan tages i brug, vil de stadig aktive bruger-mailkonti blive nedlagt. De servere der er flyttet ind i vores nye virtuelle serversetup, indebærer følgende maskiner: IRC (Internet Relay Chat): hovedsagligt brugt som chat mellem de frivillige DHCP: Tildeling af adresser internt på FKO's netværk Login: Styrer selve login.kollegienet.dk hjemmesiden samt funtionaliteten der ligger bag Dev: Versionsstyring brugt af servergrp, netgrp og teknisk medarbejder Olga: Netgruppens server www: Webserver Efter maskinerne er blevet flyttet, har vi arbejdet med driften af disse. Ydermere har vi arbejdet på at også få flyttet de resterende maskiner. Næste år vil først og fremmest stå på at få flyttet de sidste par servere fra den fysiske til virtuelle verden. Vi skal også have købt endnu en maskine til at drifte virtuelle maskiner, så de virtuelle servere kan fungere selv om den ene maskine fejler. Der skal også gøres tanker omkring offsite backup. Denne kunne eventuelt placeres på et af vores knudepunkter i byen. Beretning fra netgruppen Af Thomas Thulesen Det seneste år er Kollegienets netværk blevet opgraderet så der nu er større kapacitet. Forbindelsen til Forskningsnettet er blevet opgraderet til en 10Gbit forbindelse til Ørestaden, hvor vi før havde en 1Gbit forbindelse. Dette gør at vi er godt rustet til et stigende båndbreddeforbrug i de kommende år. I samme forbindelse, skiftede vi i oktober den gamle firewall til en ny som kan håndtere større hastigheder. Her blev der desuden skiftet til en ny login-server, som desværre har kørt ustabilt i en periode. Dette har resulteret i en række kortere nedbrud. Problemerne ser dog ud til at være løst, og det nye system kører nu upåklageligt. Netgruppen har valgt at udfase vores NetEnforcer som hidtil har stået for shaping. I øjeblikket benyttes denne kun til vores sidste 2 Mbit medlem, som dog får opgraderet forbindelsen i løbet af kort tid. Idet forbindelsen til Forskningsnettet er blevet opgraderet, er shapingen stort set uden effekt, hvilket gør at den høje pris ikke længere kan forsvares. I forbindelse med denne udfasning håber vi ikke at nogen brugere har oplevet væsentlige forringelser.

4 De fleste af de medlemmer der kan være i fare for at opleve forringelser, har dog efterhånden opgraderet deres udstyr og forbindelse, eller har aktuelle planer om det. Målet er at de enkelte medlemmer investerer i udstyr, der bedre kan håndtere de øgede trafikmængder, samt at der købes intelligent udstyr, der gør det nemmere at løse eventuelle problemer hos de enkelte medlemmer. Dette vil forhåbentligt også kunne aflaste Kollegienets support i det lange løb. Netgruppen har det seneste år brugt meget tid på at rådgive medlemmer omkring opgradering af netværk, samt at hjælpe med opsætning af nyt udstyr, hvilket er en opgave vi ser frem til fortsat at hjælpe med. Kollegienet har tidligere haft en direkte forbindelse mellem SDU s og FKO s netværk. Denne forbindelse er blevet taget ned efter forespørgsel fra SDU, i forbindelse med en større netværksopgradering på SDU. Dette har kun betydning for få brugere, som i stedet henvises til at benytte SDU s VPN-mulighed for studerende. I øjeblikket arbejdes der på opsætning af en ny firewall for vores servere. Udover dette er vi så småt begyndt at overveje hvordan der kan åbnes op for IPv6. Da mange medlemmer stadig kun har mulighed for at køre IPv4, overvejes forskellige løsninger for hvordan IPv6 kan køres over disse IPv4 netværk. Beretning fra spilgruppen Af Christian Bredow Server down periode Spilgrp serverne var gået i stykker i slutningen af Derefter er Bullet også gået ud af spilgrp og Fusch var alene om at sætte en ny server op. Det tog også det førte halvdel af året fordi der ikke var tid/mandekrafter nok. Søgt om server hos servergrp modtaget server Prøvet at redde det gamle data: inkompatibel pga. af IDE -SATA. Prøvet at opgradere serveren med RAM 6 GB - inkompatible accepterer kun 2GB Sat software RAID 1 op first time Gentoo raid Konfigureret serveren med OS I samarbejde med servergrp og netgrp, lykkedes det dog at etablere en ny spilserver af servergrps brugte hardware. Server up and running Siden server-start i November Efter at serveren var oppe igen fik spilgrp 2 nye medlemmer og kunne starte med at tilbyde gamle og nye spilservices. Som det fremgår af vores hjemmeside har vi derefter sat følgende services op: Teamspeak3, 1xCounterstrike, 3xCounterstrike Source (CSS, CSS-GG, CSS-DM), 2x IOQuake 3, MineCraft og Ventrilo. Vi vil gerne udvide serveren med mange flere spil, men er begrænset af serverens hardware. Andre aktiviteter Vi har lavete en hel del småting som er tidskrævende detaljer og falder mere ind på den administrative del som ikke altid er synligt for alle brugere. Vi har bl.a. : Søgt og modtaget TeamSpeak licens (512 slots),

5 Udarbejdet brugbare FKO-Wiki vejledninger, Konfigureret spilservicenes ingame menuer, MOTD og andet for administration og service Registreret diverse spil på gametracker og lagt "live-grafer" ind på hjemmesiden. Oprydning på gamle hjemmeside (bugfixes og fjerne gammle indlæg), Udarbejdet vejledninger til FKO brugere om hvordan de kan bruge vores spilservices Annonceringer af services via mailsystem, Udarbejdet start og stopscripts Tilmeld serveren til Nagios overvågning, Konfigureret Cacti så gameseveren er med på graferne. Udvidet download sektion med mappacks, Udarbejdet foreslag om annonceringer og prøvet at få link ind på login gate. Udarbejdet kravspecifikation og foreslag for ny server til spilgrp

Beretning fra daglig leder

Beretning fra daglig leder Formandens beretning Jeg overtog sidste år opgaven som formand for FKO efter Lars-Michael Lunde, da han ikke ønskede at fortsætte i bestyrelsen for FKO. Og det seneste år har været spændende og udfordrende.

Læs mere

Formandens beretning. Beretning fra daglig leder

Formandens beretning. Beretning fra daglig leder Formandens beretning Af Claus Stovgaard Jeg overtog posten som formand sidste år efter Tonny. Det har været et år hvor, driften har været i fokus. FKO har i år fået en ny teknisk medarbejder, Jan Christensen,

Læs mere

Adgang til internettet Manuel login: http://login.kollegienet.dk Automatisk login: http://login.kollegienet.dk/jws Benyttelse af router:

Adgang til internettet Manuel login: http://login.kollegienet.dk Automatisk login: http://login.kollegienet.dk/jws Benyttelse af router: Velkommen til Foreningen Kollegienet Odense (FKO). Ved at udfylde og indsende tilmeldingsblanketten bagerst i denne folder har du mulighed for at benytte internet og internt netværk med FKO som din professionelle

Læs mere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Hardware / Software Program sprog version: Guide emne: Opsætning af netværksinformationer i printere Publikationsnr.: 040109.02.01 Udgivet

Læs mere

Service Level Agreement (SLA)

Service Level Agreement (SLA) Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend mellem Gymnasiefællesskabet og Allerød Gymnasium Roskilde Katedralskole Roskilde Gymnasium Himmelev Gymnasium Greve Gymnasium Solrød Gymnasium Køge Gymnasium

Læs mere

Kbhkol. Foreningen Kollegienet København Foreningsmøde torsdag 11/4-2002 på Frankrigsgade kollegiet. http://kbhkol.dk/

Kbhkol. Foreningen Kollegienet København Foreningsmøde torsdag 11/4-2002 på Frankrigsgade kollegiet. http://kbhkol.dk/ Kbhkol Foreningen Kollegienet København Foreningsmøde torsdag 11/4-2002 på Frankrigsgade kollegiet http://kbhkol.dk/ marker@anc.dk 1 marker@anc.dk 2 Etablering af lokalnetværk på et kollegie Både om kabling

Læs mere

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen.

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen. BILAG 2 Notat Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Skrevet af: Skoleafdelingen og it-afdelingen Dato: 12-01-2016 Forslag til prioritering af it-investeringer på

Læs mere

Bilag 10 Nuværende IT-installation

Bilag 10 Nuværende IT-installation Bilag 10 Nuværende IT-installation Ikast-Brande Kommunes serverpark er i høj grad virtualiseret på VMware ESX 4.0 platform, baseret på HP SAN/storage og HP BladeSystem c7000 Enclosure med i alt 13 ProLiant

Læs mere

Introduktion til computernetværk

Introduktion til computernetværk Introduktion til computernetværk 24. oktober 2011 Mads Pedersen, OZ6HR mads@oz6hr.dk Slide 1 Plan i dag Netværk generelt Lokalnet Internet Router Kabel/trådløs Firewall Lokal server (forward) Warriors

Læs mere

OMKnet trådløs. Overblik. Gode ting ved trådløs. Dårlige ting ved trådløs 3/12/2012

OMKnet trådløs. Overblik. Gode ting ved trådløs. Dårlige ting ved trådløs 3/12/2012 OMKnet trådløs Dette dokument er udarbejdet ud fra egen viden, informationssøgning og testning på kollegiet. En længere og større testning og undersøgelse vil være nødvendig før en præcis pris og endelig

Læs mere

Bolvighus Internet FAQ *Svar på de mest almindelige spørgsmål

Bolvighus Internet FAQ *Svar på de mest almindelige spørgsmål Bolvighus Internet FAQ *Svar på de mest almindelige spørgsmål Indhold Hvordan kommer jeg på Internettet?... 2 Kan jeg rette mit netværksnavn og koden?... 2 Hvad koster det at være på nettet?... 2 Min trådløse

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md Online Backup U ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! Med en hosted online backup løsning hos, er dine data i sikkerhed. Du kan derfor glemme alt om båndskifte og opbevaring af backup-bånd. Med online backup

Læs mere

Projektopgave Operativsystemer I

Projektopgave Operativsystemer I Velkommen til projekt på Data faget 6222 Operativsystemer I! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten af

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.6

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.6 Side 1 af 8 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. SAN-INFRASTRUKTUR... 5 2.5. VSPHERE... 5 3. TILLÆGSYDELSER...

Læs mere

Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet. Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend. mellem Gymnasiefællesskabet

Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet. Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend. mellem Gymnasiefællesskabet Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend mellem Gymnasiefællesskabet og IT partnerskolerne Deltagende parter Denne SLA er indgået som en

Læs mere

Invester i fremtiden Få lynhurtigt internet

Invester i fremtiden Få lynhurtigt internet Invester i fremtiden Få lynhurtigt internet Fiberby har leveret fibernet til boligforeninger i Storkøbenhavn siden 2004. Ambitionen er altid, at levere en hurtig og stabil internetforbindelse med højt

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Kom godt i gang med. Comega fiberboks

Kom godt i gang med. Comega fiberboks Kom godt i gang med Comega fiberboks Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne lille vejledning finder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.5

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.5 Side 1 af 11 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 4 2.1. LØSNINGEN... 4 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. BLADE-SERVERNE... 5 2.4. NETVÆRK... 5 2.5. SAN-INFRASTRUKTUR... 5 2.6. VCENTER...

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø

Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø [Vejledning til Leverandøren i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til at systemet skal kunne afvikles i nedenstående IT-miljø. Leverandøren

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7 Side 1 af 6 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. STORAGE-INFRASTRUKTUR... 4 3. TILLÆGSYDELSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 98. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. Sponsorstøtte: Jeg synes at jeg i år gerne

Læs mere

Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks

Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks Juni 2014 02 Indhold Fibernet fra SEAS-NVE 3 Tilslutning af fordelerboks 4 Introduktion til fordelerboksen 5 Sådan får du den bedste oplevelse 6

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Med Fokus på Fremtiden

Med Fokus på Fremtiden Med Fokus på Fremtiden Din guide til MJ Vision videoovervågning i HD Tlf.: +45 70 20 82 12 Email.: Info@mjvision.dk Web.: www.mjvision.dk Hvorfor vælge? Herunder en guide 1 2 3 4 5 6 7 8 Hvad er Økonomi

Læs mere

Når alt er hentet Virtual Box, installerer du Virtual Box. Start derefter programmet og følgende skærm vil fremtone:

Når alt er hentet Virtual Box, installerer du Virtual Box. Start derefter programmet og følgende skærm vil fremtone: Sådan installerer du Windows 7/8.1/10 med Virtual Box vi bruger her Windows 7 som gennemgang men det er det samme med Windows 8.1 og Windows 10 (Virtual Box er gratis) Hvorfor VirtualBox? Det er gratis,

Læs mere

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere end en

Læs mere

Networking Division Prinsens Allé 2 8800 Viborg Denmark Telefon 86891000 Fax 86891100 www.mercantec.dk email: heth@mercantec.dk jhje@mercantec.

Networking Division Prinsens Allé 2 8800 Viborg Denmark Telefon 86891000 Fax 86891100 www.mercantec.dk email: heth@mercantec.dk jhje@mercantec. Prinsens Allé 2 8800 Viborg Denmark Telefon 86891000 Fax 86891100 www.mercantec.dk email: heth@mercantec.dk jhje@mercantec.dk HOT Networking Division H. C. Andersen vej 9 8800 Viborg Att: gruppe1-4 Viborg,

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad Med dit abonnement på en Waoo! TV-pakke, kan du kvit og frit se web TV på din ipad. Du

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. A A U I t S e r v i c e s

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. A A U I t S e r v i c e s MÅNEDSRAPPORT FRA ITS A A U I t S e r v i c e s Februar 2018 7 MÅNEDSRAPPORT FRA ITS Denne rapport dækker over tal fra ugerne 6-9. It Services leverede stabile resultater i februar. ITS har i hele perioden

Læs mere

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Referat fra ma-nets generalforsamling den 22. februar 2018 ca. 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen Ad 1 Valg af dirigent Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Ad 2 Valg af referent Minna

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad Du kan kvit og frit se Waoo! Web TV på din ipad, når du har TV boks og Waoo! TV Pakke!. Og fordi fiberen

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

PacketFront fiberboks

PacketFront fiberboks Kom godt i gang med PacketFront fiberboks med indbygget router 27-10-2011 08:42:06 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon

Læs mere

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web...

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... 7 Mail... 8 Fildeling... 9 Brugere og grupper...10 Teknisk

Læs mere

DKCERT Scanningstjenesten

DKCERT Scanningstjenesten DKCERT Scanningstjenesten 5/10-2016 DKCERT www.cert.dk Bjarne Mathiesen Schacht Email: bjarne.schacht@cert.dk Scanningstjenesten i tal 2015 starter Scanningstjenesten i sin nye form Samtlige Universiteter

Læs mere

ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET

ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET ERFA-GRUPPE INTERNET EMNER EN ANTENNEFORENING BØR TAGE STILLING TIL, HVIS FORENINGEN ØNSKER AT UDBYDE INTERNET 8.8.2011 ERFA-Gruppe Internet: Emner en antenneforening skal tage stilling til, hvis foreningen

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET

VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET Vejledning til skolernes prøveansvarlige og administrative personale INDHOLD Indledning... 3 Adgang

Læs mere

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Påbegyndt.: 8/2-1999 Afleveret.: 4/3-1999 Projektet er lavet af.: Kasper Kirkeby Brian Andersen Thomas Bojer Nielsen Søren Vang Jørgensen Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3

Læs mere

Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt

Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt 6/11-2006 Som bekendt skifter SBF og A/B Knivholt udbyder fra Digginet til bolig:net a/s. Skiftet udføres tirsdag d. 7. november 2006, hvorefter alle beboere

Læs mere

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 2011 blev et fint år for DCU 7. kreds. Vi er stadig en af de aktive kredse i DCU. Bestyrelsesmedlemmerne har, såvel hvad angår de enkelte stævner og ture,

Læs mere

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående Velkommen til projektforløbet på Netteknik - Server - Videregående! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten

Læs mere

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign.

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign. Kære nystartende studerende på. Velkommen som studerende på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og tillykke med din optagelse på Civil. Vi ved, at der kommer rigtig mange breve i postkassen for tiden og

Læs mere

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater Brugermanual Wolfgang Wi-Fi Repeater Tak fordi du har valgt at købe en Wolfgang Wi-Fi Repeater. Vi opfordrer dig til at læse denne manual igennem inden produktet tages I brug. Information I denne brugervejledning

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6.

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6. PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter 2. Målgrupper 3. Aktiviteterne 4. Struktur overordnet og praktisk 5. Åbningstider 6. Lokaler 7. Støtte/Opbakning 8. Tidsplan Hvor starter vi... 1. Nimtofte

Læs mere

-Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.)

-Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.) -Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.) Før al dente kan installeres på klinikken skal det nødvendige udstyr være konfigureret og på plads. Der skal være adgang til server og samtlige klient-maskiner,

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET

VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET VEJLEDNING TIL BRUG FOR AFVIKLING AF FP9 OG FP10 DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING MED ADGANG TIL INTERNETTET Vejledning til skolernes prøveansvarlige og administrative personale INDHOLD Indledning... 3 Adgang

Læs mere

Kom godt i gang med. Tilgin HG2301 router

Kom godt i gang med. Tilgin HG2301 router Kom godt i gang med Tilgin HG2301 router Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. AAU IT Services

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. AAU IT Services MÅNEDSRAPPORT FRA ITS AAU IT Services April 2017 1 MÅNEDSRAPPORT FRA ITS Denne rapport dækker over tal fra ugerne 14-17. IT Services leverede stabile resultater i april, og der har ikke været store udsving.

Læs mere

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed visamlertrådene ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning ansvarlighed én leverandør, der samler trådene og skaber synergi De fleste ved, at der kan være meget at spare ved at samle

Læs mere

UDP Server vejledning

UDP Server vejledning Det Danske Filminstitut byder velkommen til vores nye UDP Server. UDP Server vejledning Pligtaflevering - Version 1.4 Denne vejledning viser dig punkt for punkt, hvordan du forbinder, samt starter en overførelse

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

500 / 500 Mbit/s internet

500 / 500 Mbit/s internet 500 / 500 Mbit/s internet I 2019 øger vi til 1000 / 1000 Mbit/s 120 kr. pr. måned INTERNET TIL BOLIGFORENINGER Internet til boligforeninger i Storkøbenhavn "Vi leverer internet, som vi selv ville vælge"

Læs mere

Personale! Pia K. Jensen Leder. Startede i huset i 1985.

Personale! Pia K. Jensen Leder. Startede i huset i 1985. Personale! Pia K. Jensen Leder Startede i huset i 1985. Uden forkundskaber røg jeg lige på køkkenet, og bagte hver dag til 150 børn. Siden fik jeg flere timer, og tog til sidst klubuddannelsen hvorefter

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

Generalforsamling, Antennelauget Pedersholm

Generalforsamling, Antennelauget Pedersholm Generalforsamling, Antennelauget Pedersholm Mandag d. 9/5 2016, Vejle bibliotek Stemmeberettigede: 27 personer inklusiv bestyrelsen. Start: 19.00 Slut: 20.05 1. Valg af dirigent: Kaj Rodding blev valgt.

Læs mere

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7 2011 Indhold Hosted løsning... 3 Hosted produkter... 4 Dedikeret server hosting... 5 Virtuel server hosting... 6 Shared Office hosting... 7 Exchange hosting... 8 Remote Backup... 9 Hosted løsning Hosting

Læs mere

Online via USB med ATS8500. Revision 02

Online via USB med ATS8500. Revision 02 Online via USB med ATS8500 ATS8500 - Opstart Programmet startes op ATS8500 - Opstart Ved første tilslutning af central via USB vil PC skulle installere driver for denne. Vælg Ja, kun denne gang & Installere

Læs mere

Sådan kommer du i gang med dit nye modem.

Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Tak fordi du har valgt at være en del af din lokale antenneforening, og støtte op om det nye tiltag foreningen er igennem. Det første der skal ske er at du skal

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 9. 20. 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. 4. 23. KLUBKALENDER: JANUAR 2016 Nytårskur. FEBRUAR 2016 Bestyrelsesmøde. MARTS 2016

Læs mere

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2 Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011 Gælder for MAC 1. Opsætning af computer på netværket.... 2 2. Tilslutning til serverne ved Klinisk Institut.... 3 3. Installation

Læs mere

PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET

PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET xdsl og Fiber fra Flexfone Flexfone Internet Internet fra Flexfone er lynhurtigt og sikkert for din virksomhed at bruge. I kan altid kommunikere med omverdenen igennem

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

VPN Windows 7. Denne guide viser dig, hvordan du konfigurerer VPN på din pc, og hvordan du nemt og hurtigt opretter og afbryder forbindelsen.

VPN Windows 7. Denne guide viser dig, hvordan du konfigurerer VPN på din pc, og hvordan du nemt og hurtigt opretter og afbryder forbindelsen. 1 VPN Windows 7 VPN (Virtual Private Network) er en forbindelsesmulighed, som giver dig adgang til netværket på dit institut eller dit arbejde, når du befinder dig uden for netværket. For at få VPN-adgang

Læs mere

Projektopgave: Tilbud på netværk til SUPER-law

Projektopgave: Tilbud på netværk til SUPER-law Side 1 af 14 Dato: 12-04-2004 Projektopgave: Tilbud på netværk til SUPER-law Udarbejdet af: Søren Guldbrand Pedersen Klasse: 4i Lærer: John Austin Fag: Virksomhedsøkonomi Dato: 12-04-2004 Dato Søren Guldbrand

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

Skrevet af Administrator Søndag, 3. december :48 - Senest opdateret Torsdag, 7. december :54

Skrevet af Administrator Søndag, 3. december :48 - Senest opdateret Torsdag, 7. december :54 Der bliver delt information rundt fra Fibia til alle husstande i løbet af d. 3. og 4. dec efterhånden som vores faste omdelere kommer rundt. Informationen er et tilbud om at vi i grundejerforeningen kan

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Microsoft Office Outlook 2007 Program sprogver.: Guide emne: ENG (US) Opsætning af POP3 e mail accounts Publikationsnr.: 281208.01.03 Udgivet af:

Læs mere

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver SSSystems.local Netværk Vi har valgt at bygge vores netværk på en måde der sikre at trafik fra DMZ en ikke kan komme ned til vores LAN. Både ved hjælp af firewall regler og NAT. Men for at sikre at vi

Læs mere

Generalforsamling 2008 torsdag d. 6/3 kl. 19:30 på Grenaa Tekniske Skole

Generalforsamling 2008 torsdag d. 6/3 kl. 19:30 på Grenaa Tekniske Skole Generalforsamling 2008 torsdag d. 6/3 kl. 19:30 på Grenaa Tekniske Skole DAGSORDEN 1) Valg af dirigent. 2) Valg af stemmetællere. 3) Valg af referent. 4) Bestyrelsens beretning om foreningens virke i det

Læs mere

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015 Sagsnr. 1-23-4-101-34-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Etablering af fælles regional TV platform 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsgiver

Læs mere

Guide til Virtuel Forflytning login.

Guide til Virtuel Forflytning login. Guide til Virtuel Forflytning login. Når du er oprettet som bruger, kan du logge ind i systemet. Der er tre slags brugere af systemet: admin, vejleder og slutbruger. Admins har adgang til at oprette nye

Læs mere

Formandens beretning, 2014-2015 Indhold

Formandens beretning, 2014-2015 Indhold Formandens beretning, 2014-2015 Indhold Formandens beretning, 2014-2015... 1 Indledning... 2 Bestyrelsens arbejde... 2 Principper og værdier... 2 Arbejdsgrupper... 3 Andre emner... 3 Synlighed... 4 Afslutning...

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. A A U I T S e r v i c e s

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. A A U I T S e r v i c e s MÅNEDSRAPPORT FRA ITS A A U I T S e r v i c e s August 2017 1 MÅNEDSRAPPORT FRA ITS Denne rapport dækker over tal fra ugerne 31-35. IT Services leverede stabile resultater i august. Der ses, som forventet,

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang...5 AirPlay...11 FAQ...12 Kontaktinformation...16

Læs mere

KAB s IT produktblad 1/17

KAB s IT produktblad 1/17 KAB s IT produktblad Indhold PC-pakke: PC-Stationær, PC-bærbar 14, PC-bærbar 12 og PC-Tablet... 2 Brugerpakke for ansatte... 4 Brugerpakke for beboervalgte... 6 Brugerpakke mail... 7 Tablet-pakke... 9

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 02-11-2011 10:03:07 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet,

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

ICEcore er et online værktøj som åbner for en masse kollaborative muligheder. ICEcore anvendes primært til uddannelsesformål og til faglige netværk.

ICEcore er et online værktøj som åbner for en masse kollaborative muligheder. ICEcore anvendes primært til uddannelsesformål og til faglige netværk. Velkommen som bruger i ICEcore ICEcore er et online værktøj som åbner for en masse kollaborative muligheder. ICEcore anvendes primært til uddannelsesformål og til faglige netværk. ICEcore er baseret på

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015 Indledning Antenneforeningen har ved årsskiftet i alt 984 medlemmer, hvilket er et fald på 3 medlemmer i forhold til år 2012. Vi udbyder p.t. 3 tv-pakker og antallet fordeler sig på 293 stk. med grundpakke,

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

VPN. Vejledning i opsætning af VPN IKT - Januar 2008. Opsætning Klik Start klik Kontrolpanel.

VPN. Vejledning i opsætning af VPN IKT - Januar 2008. Opsætning Klik Start klik Kontrolpanel. VPN VPN adgang til ASB s netværk er i øjeblikket en software-baseret PPTP-løsning, hvorfor opsætningen nemt kan foretages af den enkelte bruger i Windows. Nedenstående vejledning er gældende for den danske

Læs mere

Ydelser Af ydelseskataloget fremgår det, hvilke grundydelser, der skal løses af gymnasiefællesskabet, og hvilke opgaver der skal løses af skolen.

Ydelser Af ydelseskataloget fremgår det, hvilke grundydelser, der skal løses af gymnasiefællesskabet, og hvilke opgaver der skal løses af skolen. Opdateret 29. november 2011 Bilag 3 til samarbejdsaftalen Område: IT-service og support Opgaver Support af administrativ og undervisningsmæssig IT på gymnasierne. Overordnet ansvar for udvikling og implementering

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang...5 FAQ...10 Kontaktinformation...14 Fiberbredbånd TV Telefoni

Læs mere

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet:

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet: DET MED SMÅT Remote opstart kr. 0,- Enheder og bruger oplyst af kunden indgår Installation af agenter på klienter og servere oplyst af kunden Opdatering af Antivirus program til nyeste release i samme

Læs mere