PRO. Mendelssohns Violinkoncert DR SymfoniOrkestret Dirigent: Miguel Harth-Bedoya Solist: Augustin Hadelich, violin

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRO. Mendelssohns Violinkoncert DR SymfoniOrkestret Dirigent: Miguel Harth-Bedoya Solist: Augustin Hadelich, violin"

Transkript

1 Torsdag 15. og fredag 16. januar kl Mendelssohns Violinkoncert DR SymfoniOrkestret Dirigent: Miguel Harth-Bedoya Solist: Augustin Hadelich, violin PRO

2 Torsdagskoncert Mendelssohns Violinkoncert Introduktion Program DR Koncerthuset 2014/ /09 2 Torsdag 15. jan. kl Fredag 16. jan. kl DR Koncerthuset, Koncertsalen DR SymfoniOrkestret Dirigent: Miguel Harth-Bedoya Solist: Augustin Hadelich, violin Koncertmester: Johannes Søe Hansen Koncerten sendes direkte i P2 Koncerten og genudsendes søndag 18. januar kl Carl Maria von Weber ( ) Ouverturen til Jægerbruden (1821) Varighed: ca. 10 Felix Mendelssohn-Bartholdy ( ) Violinkoncert, e-mol, op. 64 ( ) I II III Allegro molto appassionato Andante Allegretto non troppo Allegro molto vivace Varighed: ca. 26 Pause ca Mød musikken: Der er koncertintroduktion kl i koncertsalen med P2-værten Mathias Hammer, der fortæller om programmet og interviewer medvirkende fra koncerten I koncertpausen vil der være cd-salg i foyeren, hvor også aftenens solist Augustin Hadelich signerer Peter Tjajkovskij ( ) Symfoni nr. 5, e-mol, op. 64 (1888) I II III IV Andante Scherzo: Allegro con anima Andante cantabile Valse: Allegro moderato Finale: Andante maestoso Allegro vivace Moderato assai e molto maestoso Varighed ca. 50 Ensemble- og orkesterchef: Kim Bohr Producent: Karen Skriver Zarganis Lydproducer: Bernhard Gûttler Musikteknik: Jan Oldrup Regissør: Jakob Helmer Mørck Redaktion: Christina Brøndsted Korrektur: Magna Blanke Design: E-types A/S Tryk: Trykportalen Cph

3 Værker DR Koncerthuset 2014/15 3 Et eventyr om de mørke farer i skoven som heldigvis ikke får lov til at ødelægge kærlighedslykken. Sådan er Webers opera Jægerbruden. Carl Maria von Weber: Ouverturen til Jægerbruden Af Jens Cornelius Operaen hedder på tysk Der Freischütz (Friskytten). En friskytte var iflg. gammel overtro en jæger, som ved hjælp af en djævlepagt altid ramte plet. Hovedpersonerne er jægeren Max, som fristes af de magiske geværkugler, den uhyggelige Samiel tilbyder. Max kan nemlig først gifte sig med sin forlovede Agathe, hvis han vinder en skydekonkurrence. Samiel betinger sig, at han må vælge målet for en af kuglerne. Og man aner, at det er Agathe, han er ude efter. Men fromme Agathe ser i et drømmesyn, at hun er i livsfare, og hun beder til Vorherre om beskyttelse mod de onde kræfter. I stedet rammer den sidste kugle Max ven Kaspar, som havde indgået en pagt med Samiel Djævelen selv. "Jægerbruden" har talt dialog mellem musiknumrene, og derfor opføres operaen sjældent i sin originale udgave. Ouverturen til Jægerbruden sætter modsætninger op mod hinanden: Den begynder fredeligt som et billede på Agathes jomfruelige kærlighed. Som kontrast hører man de sataniske farer fra Samiel, der truer de unges lykke. Ouverturen ender dog lyst med et citat af Agathes berømte arie "Leise, leise". Ouverturen bliver et lille ti-minutters drama med samme spændingskurve som hele forestillingen. Det siges, at det var i Danmark, ouverturen blev spillet allerførste gang. Weber var i 1820 i København for at være klaversolist med Det Kgl. Kapel. Billetterne kunne man købe af Weber selv på hans hotel på Kongens Nytorv! Det første stykke efter pausen var den nye ouverture, og Weber var bagefter så tilfreds, at han forærede kapelmester Claus Schall et eksemplar af hele partituret til operaen. Også pressen kunne lide, hvad de hørte: Executionen var fra orkestrets side fortræffelig. Alt gik i én gydning og med største præcision. Desværre ved man i dag, at Weber på sin rejse mod København gjorde holdt i Halle, og at det var her, ouverturen til Jægerbruden blev spillet første gang. Men vi var da temmelig godt med.

4 Værker DR Koncerthuset 2014/15 4 Felix Mendelssohn-Bartholdy: Violinkoncert Jeg kunne tænke mig at skrive en violinkoncert i den kommende vinter. Der tumler en rundt i hovedet på mig, og jeg kan ikke få fred for indledningen. Sådan skrev Mendelssohn i 1838 i et brev til violinisten Ferdinand David. Alligevel var det svært for ham at få violinkoncerten skrevet færdigt. Mendelssohn var en hyperaktiv mand med et skrøbeligt helbred, og efter nogle år med for meget arbejde sagde kroppen stop. En moderne læge ville nok have kaldt det stressrelateret depression. Mendelssohn tog på sanatorium for at genvinde sine kræfter. Jeg hviler under æbletræer og en stor eg. Spiser jordbær til kaffen, til frokost og til aftensmaden, drikker kildevand, står op kl. 6 om morgenen, men sover alligevel ni en halv time om natten, skrev han hjem. I violinkoncerten kan man næsten høre de paradisiske omgivelser! Mendelssohn skrev også en violinkoncert, da han var dreng. Den spilles dog meget sjældent, og derfor hedder den kendte violinkoncert ikke nr. 2. Violinkoncerten begynder i mol, men det ændrer ikke ved, at det er lykkelig musik: Drømmende og lidenskabelig i førstesatsen, poetisk i andensatsen, og jublende og humoristisk i finalen. Det hele formet til en elegant helhed, hvor satserne fortsætter ud i hinanden uden egentlige afbrydelser. På meget elegant vis skabte Mendelssohn på den måde en ny type violinkoncert. Mendelssohn var en overlegent dygtig komponist, der kunne give sin musik en luksuriøs finish. Resultaterne kom dog bestemt ikke af sig selv. Musikkens perfektion og elegance var hårdt tilkæmpet, og Mendelssohn var nådesløst selvkritisk. Helt ufortjent har man i eftertiden været ret forvirret over den smukke overflade, og på samme måde som Mozarts musik er Mendelssohns værker af og til blevet stemplet som for perfekte. Mendelssohn døde i 1847 af en række slagtilfælde i den uforståelige alder af 38 år. Violinkoncerten blev et af hans sidste værker. Hvad kunne han ikke have beriget os med, hvis han havde levet 10, 20 eller 30 år mere? Heldigvis lever hans musik i bedste velgående i dag, og violinkoncerten er nok hans mest spillede stykke overhovedet.

5 Værker DR Koncerthuset 2014/15 5 Peter Tjajkovskij: Symfoni nr. 5 Tjajkovskijs skæbne-triologi af symfonier ender tragisk med Symfoni nr. 6, "Pathétique"-symfonien, som blev skrevet kort før hans død. Tjajkovskijs Symfoni nr. 5 er et af de musikværker, der ikke behøver en fortaler. Symfonien svømmer fuldstændigt over med melodier, farver og følelser. På det private plan kunne Tjajkovskij dog godt have trængt til en fortaler, da han skrev symfonien, for han var konstant i tvivl om dens kvaliteter. Han tvivlede på, at den levede op til hans 4. Symfoni, og det udviklede sig til en sindsoprivende proces for ham at komponere den færdig. Tjajkovskijs 4., 5. og 6. Symfoni har et fælles emne: Skæbnen. I symfonierne beskriver han, hvordan skæbnen ikke er til at undslippe. Det viser han musikalsk ved at lade et gennemgående motiv i hver symfoni være skæbnens symbol. Motivet sætter sig tungt på udgangspunktet, og derefter dukker det op alle vegne og styrer begivenhederne. I 5. Symfoni bliver skæbnetemaet spillet af klarinetterne i de allerførste takter af 1. sats. Temaet har karakter af en sørgemarch, og hver gang det senere dukker op, får det musikken til at skælve af skræk. Fx i den langsomme andensats, der ellers begynder i ophøjet ro med en smægtende melodi i hornet. Følelsesfuldheden stiger, indtil den amourøse stemning brutalt afbrydes af det mægtige skæbnemotiv i messingblæserne. I sidste sats viser skæbnetemaet sig på to måder: Dels som et heroisk tema, der indleder og afslutter satsen, og dels som et militant signal fra blæserne. Da skæbnetemaet til slut vender tilbage som en massiv march, kan man tolke det alt efter temperament. Er det en happy ending eller er det skæbnen, der definitivt underlægger sig alle drømme? Tjajkovskijs personlige liv var dybt præget af den samme slags skæbnekamp, hvor han vaklede mellem triumfer og lammende angst. Det var ikke mindst hans skjulte homoseksualitet, der ikke måtte afsløres og ødelægge hans berømmelse og kunstneriske sejre. Men hans Symfoni nr. 5 blev hurtigt en kæmpe succes, og Tjajkovskij åndede lettet op: Jeg er begyndt at holde af den, skrev han. Min første vurdering af symfonien var urimeligt streng.

6 Dirigent DR Koncerthuset 2014/15 6 Dirigent Miguel Harth-Bedoya Miguel Harth-Bedoya er chefdirigent for Norges Radiosymfoniorkester, og han er samtidig på 15. år musikchef for Fort Worth Symfoniorkester i Texas. Han er født og opvokset i Peru, uddannet i USA på Curtis Institute of Music og The Juilliard School. Det var også i USA, han fik sit gennembrud, da han i 2002 vandt en dirigentkonkurrence og blev assisterende dirigent for Kurt Masur hos New York Filharmonikerne og senere for Esa-Pekka Salonen hos Los Angeles Filharmonikerne. Dirigent, født 1968 i Lima, Peru Chefdirigent for Norges Radiosymfoniorkester og Fort Worth Symfoniorkester Miguel Harth-Bedoya har en gang tidligere dirigeret DR SymfoniOrkestret, nemlig ved en gallakoncert med sopranen Renee Fleming. I denne sæson rejser han rundt på turné med en af verdens førende tenorer, Juan Diego Flórez, der også er fra Peru. Han har tidligere været chefdirigent for Filharmonikerne i Perus hovedstad, Lima, og han har ikke sluppet sine sydamerikanske rødder. Fx har han stiftet en non-profit organisation, Caminos del Inka, (I inkaernes fodspor), der arbejder for at udbrede Syd- og Mellemamerikas musik. Et af resultaterne er en multimediekoncert, som Miguel Harth-Bedoya har opført mange gange, bl.a. med Chicago Symfonikerne og med Aarhus Symfoniorkester. Blandt Miguel Harth-Bedoyas mange indspilninger er en version af Prokofjevs Peter og ulven, hvor fortællingen er på både engelsk og spansk. Den næste udgivelse kommer til foråret og er med Mendelssohns Violinkoncert og Bartóks Violinkoncert nr. 2 Augustin Hadelich er solist, og orkestret er Miguel Harth- Bedoyas eget norske radiosymfoniorkester.

7 Solist DR Koncerthuset 2014/15 7 Solist Augustin Hadelich Augustin Hadelich er 30 år, født i Italien af tyske forældre. Han er uddannet og bosat i USA, og sidste år skiftede han statsborgerskab og er nu officielt blevet amerikaner. Han har spillet violin, siden han var fem år. Som en anden lille Mozart rejste han i barneårene Europa rundt og gav koncerter. Men denne livsfase endte brat, da han 15 år gammel var tæt på at miste livet ved en eksplosionsulykke. Han blev voldsomt forbrændt, og først efter to år og flere end 20 operationer blev han i stand til at genoptage sit spil. Tysk-amerikansk violinist, født 1984 i Italien Bosat i USA og jævnligt solist med de store amerikanske orkestre Hadelich valgte at rejse til USA for at studere på Juilliard School of Music hos violinisten Joel Smirnoff fra den verdensberømte Juilliard Kvartet. Og i USA fik han nogle år senere sit voksengennembrud, da han i 2006 vandt førstepræmien samt otte andre priser(!) ved den store violinkonkurrence i Indianapolis. Augustin Hadelich er regelmæssigt solist med de store amerikanske orkestre, bl.a. New York Filharmonikerne og Cleveland Orkestret. Og så spiller han mange kammerkoncerter, hvor han også gerne eksperimenterer med koncertformen. Sidste år havde han premiere på en multimedie-forestilling med tangomusik, og ved en monolog-koncert uropførte han et nyt og ekstremt krævende soloværk af den amerikanske komponist David Lang. I det hele taget har Augustin Hadelich en bred smag og har indspillet musik, der spænder fra Haydn og Telemann til nye værker og en velkendt klassiker som Sibelius Violinkoncert. En indspilning af Mendelssohns Violinkoncert er på vej, lavet sammen med aftenens dirigent, Miguel Harth-Bedoya. Han spiller på en Stradivarius-violin fra 1723.

8 Adresse: Ørestads Boulevard Kbh S Tlf.: HVAD, HVOR OG HVORDAN I DR KONCERTHUSET Restauranten: Supplér din koncertoplevelse med en hyggelig og lækker middag i DR Koncerthusets Restaurant. På dr.dk/koncerthuset kan du læse mere om restauranten og månedens menu. Det er nødvendigt at reservere bord i forvejen, og det kan gøres på adressen eller telefonisk på (hverdage 12-16). Garderoben er bemandet, gratis og befinder sig ved indgangen samt i foyeren. Af sikkerhedshensyn er det ikke tilladt at medbringe overtøj og store tasker i koncertsalen. Pausedrinken kan bestilles og forudbetales i baren inden koncerten så står den klar til dig i pausen. ZERVED: På koncertdagen kan du også købe din pausedrink ved hjælp af en smartphone: 1. Download gratis Zerved (via app-store eller Google Play) 2. Bestil og betal 3. Hent din drink i vores Zerved-bar Parkeringen: For at minimere ventetiden i forbindelse med udkørsel efter koncerten kan du betale din parkeringsbillet ved siden af DR Koncerthusets Kundecenter (ved indgangen) inden koncerten eller i pausen. Rundvisninger: DR har en række rundvisningstilbud og tilpasser gerne rundvisninger efter dine behov. Besøg drkoncerthuset.dk. Udlejning/konferencer: DR Koncerthuset danner en unik og professionel ramme om ethvert arrangement. Læs mere på DR Koncerthusets hjemmeside eller kontakt os direkte på Gruppearrangementer: DR Koncerthuset kan altid skræddersy et gruppearrangement til dig, fx en middag med rundvisning og efterfølgende koncert. Du kan kontakte os på eller på adressen dr.dk og få et uforpligtende tilbud. FÅ NYHEDER OM DR KONCERTHUSET Nyhedsbrevet: Få alle nyheder om kommende koncerter, konkurrencer og specialtilbud direkte i din indbakke. Tilmeld dig på drkoncerthuset.dk. Facebook: Koncerthuset Klassisk er også på Facebook. Her kan du få krydderier til din koncertoplevelse, kommentere, stille spørgsmål og få svar med det samme. Følg os på DRs koncertvirksomhed støttes af blandt andre: A.P. Møller Fonden DRs koncertvirksomhed støttes af blandt andre: Augustinus Fonden Beckett-Fonden A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal Bikubenfonden Augustinus Fonden Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat Beckett-Fonden Det obelske Familiefond Bikubenfonden FrederiksbergFonden Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat Nordeafonden Det obelske Familiefond FrederiksbergFonden Nordea-fonden

Fredag 23. januar kl. 19.30. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO

Fredag 23. januar kl. 19.30. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Fredag 23. januar kl. 19.30 Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Torsdagskoncert Mutter & Sibelius Introduktion Program DR Koncerthuset

Læs mere

Pro gram. Flot, frækt og først og fremmest ufærdigt überfestaften for dansk musik DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Baldur Brönnimann

Pro gram. Flot, frækt og først og fremmest ufærdigt überfestaften for dansk musik DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Baldur Brönnimann 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Lørdag 30. november kl. 20.00 Flot, frækt og først og fremmest ufærdigt überfestaften for dansk musik DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Baldur Brönnimann Pro gram Flot,

Læs mere

Pro gram. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen

Pro gram. Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen 12 13 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 17. april kl. 17.00 Koncerthuset, Koncertsalen Så syng da, Danmark DR KoncertKoret Solist: Sys Bjerre Vært og dirigent: Michael Bojesen Pro gram Kor og dirigent

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Mandag 14. april kl. 11.30 Tirsdag 15. april kl. 11.30 Onsdag 16. april kl. 11.30 Torsdag 17. april kl. 15.00.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Mandag 14. april kl. 11.30 Tirsdag 15. april kl. 11.30 Onsdag 16. april kl. 11.30 Torsdag 17. april kl. 15.00. 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Mandag 14. april kl. 11.30 Tirsdag 15. april kl. 11.30 Onsdag 16. april kl. 11.30 Torsdag 17. april kl. 15.00 P2s Kammermusikkonkurrence 2014 Pro Program, priser & jury

Læs mere

Pro gram. Grieg & Schumann DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Dausgaard Solist: Alice Sara Ott, klaver. Fredag 13. april kl. 19.

Pro gram. Grieg & Schumann DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Dausgaard Solist: Alice Sara Ott, klaver. Fredag 13. april kl. 19. 11 12 Koncerthuset Klassisk sæson Fredag 13. april kl. 19.30 Grieg & Schumann DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Dausgaard Solist: Alice Sara Ott, klaver Pro gram Program Koncerthuset 2008/09 2011/12

Læs mere

Pro gram. Sæsonåbning. Beethoven og Carmina Burana DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret Københavns Drengekor Dirigent: Rafael Frühbeck de Burgos

Pro gram. Sæsonåbning. Beethoven og Carmina Burana DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret Københavns Drengekor Dirigent: Rafael Frühbeck de Burgos Sæsonåbning 12 13 Klassisk Sæson Torsdag 6. september kl. 19.30 Fredag 7. september kl. 19.30 DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret Københavns Drengekor Dirigent: Rafael Frühbeck de Burgos Pro gram Program

Læs mere

Beethovens9. Koncerhuset Klassisk Sæson

Beethovens9. Koncerhuset Klassisk Sæson Beethovens9. 08 09 Koncerhuset Klassisk Sæson Program Koncerthuset 2008/09 2 TORSDAGSKONCERT FREDAGSKONCERT Torsdag 5. februar 2009 kl. 20 Fredag 6. februar 2009 kl. 20 Koncerthuset, Koncertsalen (Studie

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Fredag 8. november kl. 19.30. Beethoven dødsens munter DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Adam Fischer.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Fredag 8. november kl. 19.30. Beethoven dødsens munter DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Adam Fischer. 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Fredag 8. november kl. 19.30 Beethoven dødsens munter DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Adam Fischer Pro gram Program Koncerthuset 2008/09 2013/14 2 Fredag 8. november

Læs mere

Torsdagskoncert Spil Dansk Dagen 25. oktober 2007 kl. 20 Radiohusets Koncertsal

Torsdagskoncert Spil Dansk Dagen 25. oktober 2007 kl. 20 Radiohusets Koncertsal Torsdagskoncert Spil Dansk Dagen 25. oktober 2007 kl. 20 Radiohusets Koncertsal TORSDAGSKONCERT SPIL DANSK DAGEN Torsdagskoncert DR Radiosymfoniorkestret DR Radiokoret / DR Vokalensemblet Torsdag 25. oktober

Læs mere

Henschel Quartett Trio con Brio Trio Ismena Trio Libra Bak Dinitzen / Westenholz Det Kongelige Kapels Klarinettrio

Henschel Quartett Trio con Brio Trio Ismena Trio Libra Bak Dinitzen / Westenholz Det Kongelige Kapels Klarinettrio Hindsgavl Slot 8. til 19. juli 2007 Bo på slottet og kom tættere på musikken! Henschel Quartett Trio con Brio Trio Ismena Trio Libra Bak Dinitzen / Westenholz Det Kongelige Kapels Klarinettrio www.hindsgavlfestival.dk

Læs mere

sæsonprogram 2014 / 2015

sæsonprogram 2014 / 2015 1 sæsonprogram 2014 / 2015 Tag med på rejsen vi kommer vidt omkring Copenhagen Phil folder sig i sæson 2014/15 ud med udgangspunkt i den klassiske orkestermusik fra midten af 1700-tallet frem til nu med

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

#aarhussymfoni. Aarhus Symfoniorkester Musikhuset Aarhus Skovgaardsgade 2 C 8000 Aarhus C Tlf. 8940 9090 e-mail: symfoni@aarhus.dk

#aarhussymfoni. Aarhus Symfoniorkester Musikhuset Aarhus Skovgaardsgade 2 C 8000 Aarhus C Tlf. 8940 9090 e-mail: symfoni@aarhus.dk 20152016 aarhussymfoniorkester #aarhussymfoni Fotokredit: Anders Bach: Kerl Maria Baareng: Solset Lukas Beck: Rasilainen Caroline Bittencourt: Decoda & Sihm Marcus Borggreve: Alstaedt Andrey Chepakin:

Læs mere

Carl Nielsen. 2 s. s. 8lærervejledning. 4Fynsk Forår. Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen

Carl Nielsen. 2 s. s. 8lærervejledning. 4Fynsk Forår. Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen Carl Nielsen Vi skal høre med øjnene Se med ørerne Lugte med hænderne Tænke med hjertet og føle med hjernen Carl Nielsen Carl Nielsen (1865-1931) er den mest kendte komponist, vi nogensinde har haft i

Læs mere

THY MASTERCLASS 2007

THY MASTERCLASS 2007 THY MASTERCLASS 2007 INDHOLD Præsentation af lærerne side 4 Præsentation af deltagerne side 6 Fredag den 17. august kl. 19.30 Kirsten Kjærs Museum side 8 Lørdag den 18. august kl. 16.00 Musikværket, Nykøbing

Læs mere

60 MINUTES. 60 minutes of CONNECTIONS er tredje koncert i serien af 60 minutes koncerter.

60 MINUTES. 60 minutes of CONNECTIONS er tredje koncert i serien af 60 minutes koncerter. 60 MINUTES NEWS CONNEC- TIONS 1. december 2. december Torsdag 1. december 2011 fra kl. 19:30 Kulturværftet, Helsingør Fredag 2. december 2011 fra kl. 19:30 Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohusets

Læs mere

http://www.klassisk.org/nyheder.php

http://www.klassisk.org/nyheder.php Side 1 af 21 A A Forside Nyheder Artikler Anmeldelser Koncertkalender Salgssteder Abonnement Nyhedsbrev NYHEDER 07/05-08 Husk lige soveposen SPOR 2008 er et 24 timers eksperiment. Gennem koncerter, workshops,

Læs mere

sæson 2015 program 2016

sæson 2015 program 2016 sæson program 2015 2016 ... når du kræver lidt mere! 2 HJEMMESIDER SERVICE KONTORSYSTEMER HARDWARE HD HOLST DATA SERVICE www.holstdata.dk preben@holstdata.dk 74 58 48 38 07:40 Singapore... med tiden -

Læs mere

kapelmesteren Y E T J Shakespeare som musikdramatiker Lederkursus Cotignac Konkurrence om Trykfejl Hvad er en jazzkapelmester

kapelmesteren Y E T J Shakespeare som musikdramatiker Lederkursus Cotignac Konkurrence om Trykfejl Hvad er en jazzkapelmester kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Lederkursus i Cotignac Læs side 10 57 SOMMER 2014 Shakespeare som musikdramatiker Læs side 15 Konkurrence om Trykfejl F Læs side 5 R Hvad er en jazzkapelmester

Læs mere

STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER:

STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER: STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER: SOMMERMUSIK PA FUGLSANG 19. 23. AUGUST 2015 CARL NIELSEN TIL ALLE TIDER FRA ALLE SIDER STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE COPENHAGEN OPERAFESTIVAL SIGNE ASMUSSEN JOACHIM KNOP

Læs mere

kapelmesteren 58 Vinter 2014 Julefest 21. december i Nimb, Dirigentkursus for jazzkapelmestre Nye boganmeldelser Ny artikelserie: Læserne mener

kapelmesteren 58 Vinter 2014 Julefest 21. december i Nimb, Dirigentkursus for jazzkapelmestre Nye boganmeldelser Ny artikelserie: Læserne mener kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Dirigentkursus for jazzkapelmestre Læs side 16 58 Vinter 2014 Julefest 21. december i Nimb, Bernstorffsgade 5 Ny artikelserie: Læserne mener Læs

Læs mere

20.-24. august 2014. Det Feminine. Storstrøms Kammerensemble

20.-24. august 2014. Det Feminine. Storstrøms Kammerensemble Storstrøms Kammerensemble præsenterer: c SOMMERMUSIK PA FUGLSANG c 20.-24. august 2014 Det Feminine Storstrøms Kammerensemble Andrea Pellegrini Christine marstrand peter øvig knudsen Ursula Andkjær Olsen

Læs mere

DEN SPRØDE WIENERKLASSIK

DEN SPRØDE WIENERKLASSIK DEN SPRØDE WIENERKLASSIK Dirigent / Michael Francis Solist / Marianna Shirinyan, klaver Torsdag 13. oktober 2011 kl. 19:30 Konservatoriets Koncertsal Fredag 14. oktober 2011 kl. 19:30 Erikstruphallen,

Læs mere

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Det fejres med et festligt jule-jubilæumsarrangement fredag d. 21. december kl. 17.00 i Grilleriet

Læs mere

John Ehde fortæller om tre verdenskendte dirigenter, han har arbejdet med som cellist i Wiener Filharmonikerne

John Ehde fortæller om tre verdenskendte dirigenter, han har arbejdet med som cellist i Wiener Filharmonikerne kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening 60 SOMMER 2015 Tre danskere fortæller om verdensberømte dirigenter John Ehde fortæller om tre verdenskendte dirigenter, han har arbejdet med som

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

NR 12 FEB. 2010 SMUK. nyhedsmagasin

NR 12 FEB. 2010 SMUK. nyhedsmagasin NR 12 FEB. 2010 SMUK nyhedsmagasin SMUK Støtteforening Postboks 1059 6100 Haderslev Tlf.: 61 78 11 32 Regimentsmusikkens Venner Postboks 1059 6100 Haderslev Tlf.: 74 22 47 15 Det er formålet med bladet

Læs mere

29. marts 30. marts 2012 60 MINUTES NEWS NO.5 SCHUMANN SCHUMANN: GAL OG GENIAL

29. marts 30. marts 2012 60 MINUTES NEWS NO.5 SCHUMANN SCHUMANN: GAL OG GENIAL 60 MINUTES NEWS SCHUMANN Torsdag 29. marts 2012 fra kl. 19:30 Gjethuset, Frederiksværk Fredag 30. marts 2012 fra kl. 19:30 Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohusets Koncertsal) 60 MINUTES OF SCHUMANN

Læs mere