Herlev. Notat. Tilsynsberetning for miljø og natur. Miljø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Herlev. Notat. Tilsynsberetning for miljø og natur. Miljø"

Transkript

1 Herlev Kommune Notat Teknisk Forvaltning Telefon Telefax Direkte telefon Dato Journal nr. 31. marts Til TMU Fra Teknisk Forvaltning Tilsynsberetning for miljø og natur Herlev Kommune indberetter hvert år miljøindsatsen til Miljøstyrelsen og naturindsatsen til By- og Landskabsstyrelsen. Denne beretning beskriver indsatsen i forhold til myndighedsarbejdet og den øvrige indsats, der gøres på miljø- og naturområdet i Teknisk Forvaltning, Herlev Kommune. Miljø Miljøindsatsen på virksomhederne Herlev Kommune har besluttet at føre flere tilsyn end Miljøstyrelsen har sat som minimum for kommunernes tilsynsindsats. I Herlev kommune er det besluttet at tilsynsfrekvensen er følgende: Listevirksomheder 1 Hvert år Bilag 1 virksomheder 2 Hvert andet år Autoværksteder Hvert andet år Renserier Hvert andet år Hygiejne tilsyn på svømmebade og bassiner To gange årligt Landbrug Hvert tredje år 1 Listevirksomheder er større produktionsvirksomheder, som kræver miljøgodkendelse, f.eks. større metalforarbejdende virksomheder, overfladebehandlere, plastvirksomheder og asfaltfabrikker. 2 Bilag 1-virksomheder er mindre produktionsvirksomheder, f.eks. mindre metalforarbejdende virksomheder, trykkerier, fotografisk industri, snedkerier og entreprenører.

2 Tilsynsfrekvensen er valgt ud fra en målsætning om, at fremme dialogen mellem virksomheden og Miljøafdelingen så det kan sikres, at der sker en løbende udvikling af virksomhedens miljøarbejde. Der er i 2009 brugt 3,11 årsværk i Herlev Kommune på planlægning af kampagner mv., tværkommunale samarbejder om virksomhedsregulering, godkendelser og vejledning af virksomhederne i Herlev Kommune samt tilsyn og efterfølgende opfølgninger. Tilsynsindsatsen er vist i nedenstående skema. I skemaet er opgjort, hvor mange tilsyn der er foretaget, og hvor mange håndhævelser der er foretaget i forbindelse med tilsynsarbejdet. Håndhævelserne er foretaget ved konstatering af ulovlige eller uhensigtsmæssige forhold. Antal virksomheder Antal tilsynsbesøg Besøgte virksomheder Henstilling Indskær skærpelser Påbud/for bud Politianmeldelse Listevirksomhed Bilag virksomheder Renseri Autoværksteder Landbrug Svømmebade virksomheder Der er i alt ført 130 tilsyn på virksomhederne. Nogle af virksomhederne har fået mere end 1 tilsynsbesøg. Herlev Kommune har i alt lavet 51 håndhævelser, heraf er 33 henstillinger, 15 indskærpelser og 4 påbud. Hovedsageligt har håndhævelserne været i forhold til opbevaring og håndtering af affald, særligt farligt affald. Derudover har der været håndhævelser i forhold til støj, lugt og spildevand. Lidt under halvdelen af virksomhederne blev besøgt i forbindelse med en tilsynskampagne om opbevaring af farligt affald i Musikkvarteret. 17 tilsynsbesøg er afstedkommet af klager over virksomheder eller private boliger. Her har det været klager over støj, hønsehold, lugt, asbeststøv, affald og røggener fra brændeovne. I 2009 deltog Herlev Kommune i et tværkommunalt projekt om Grønne Værksteder, der omfattede tre autoværksteder i Herlev. Alle tre værksteder fik tildelt diplomet Grøn Auto ved afslutningen af projektet. Herlev Kommune har en aftale med Miljølaboratoriet om at føre tilsyn med badevandskvaliteten i Herlevbadet, bassinet på Herlev Hospital og bassinet på Lille Birkholm Omsorgscenter. Ingen af badevandsanalyserne har ført til reaktioner fra Herlev Kommunes side. Der er dog givet en henstilling i forhold til opbevaring af kemikalier.

3 Herlev Kommune har selv ført tilsyn med svømmebadet på Hjortespringkollegiet. Det lever ikke op til svømmebadsbekendtgørelsen med hensyn til kemikaliedoseringsanlæg og egenkontrol. Teknisk Forvaltning gav dispensation til, at svømmebadet kunne holdes åbent resten af badesæsonen, dvs. i september Meddelelse af miljøgodkendelser I 2009 er der meddelt to miljøgodkendelser. Den ene er til SCF Technologies, der er en nyetableret virksomhed, og den anden er til Genbrugsstationen. Arbejdet med to andre miljøgodkendelser er påbegyndt i Det drejer sig om en revision af tidligere godkendelser til Papyro-Tex og Bodycote Varmebehandling. Derudover blev forslaget til godkendelsen af Hjortespringbadet efter svømmebadsbekendtgørelsen udarbejdet i Opkrævning af gebyrer Der for 2009 opkrævet tilsynsgebyr for kr. for kommunens indsats på virksomhederne i perioden 1. november 2008 til 31. oktober 2009 (For hele 2009 opkræves kr.). Natur I Herlev Kommune findes 2 fredede naturområder, Smør- og Fedtmosen samt Sømosen, som deles med henholdsvis Gladsaxe og Ballerup kommuner. I Herlev Kommune findes 80 søer, 14 moserområder og 2 enge, som er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3-beskyttelse. En række skovbevoksninger samt enkelte større søer og vandløb er omfattet af Naturbeskyttelseslovens beskyttelseslinjer. Der findes i kommunen en række fredede arter efter Naturbeskyttelsesloven, samt enkelte strengt beskyttede arter efter EU s Habitatdirektiv. Pleje af fredede områder Forvaltningerne i Herlev og Gladsaxe kommuner har i 2009 iht. fredningskendelsen 2003 samarbejdet om udarbejdelse af et forslag til plejeplan for Smør- og Fedtmosen. Plejeplanen forventes vedtaget og offentliggjort i En plejeplan for Sømosefredningen forventes påbegyndt i samarbejde med Ballerup Kommune i Som en del af grundlaget for plejeplanen er Sømosens hydrologi blevet kortlagt og vandkvaliteten undersøgt i Naturbeskyttelsesloven I 2009 er udført 25 tilsyn på naturområder beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3. Tilsynene er udført som opfølgning på tilstandsvurderinger fra 2008, spildevandsprojekter samt anmeldelser. Desuden er udført 8 tilsyn på fredede arealer i forbindelse med opstilling af inventar, renovering af dræn samt ulovlige udvidelser af private haver ind i fredede områder.

4 Endvidere er der foretaget 5 besigtigelser af 3-lokaliteter samt 3 besigtigelser på fredede arealer. Besigtigelser foretages i forbindelse med konkrete forespørgsler, naturovervågning eller indsamling af fakta ved konkrete sager om tilladelser og lignende. Tilsyn gennemføres derimod for at konstatere, om der er et ulovligt forhold som så håndhæves. Ved tilsynene har Herlev Kommune konstateret 4 overtrædelser af Naturbeskyttelseslovens 3 ved 4 forskellige søer. Sagerne handlede om affald i søer og på søbredder, en terrasse på en søbred samt tilledning af kloakvand og deraf fiskedød. 2 af forholdene blev lovliggjort efter varsling af påbud, 1 blev afsluttet med aftale om fysisk lovliggørelse og 1 er under behandling i Desuden blev konstateret 2 overtrædelser af fredningsbestemmelser, som handlede om udvidelse af private haver i fredede områder. Begge blev fysisk lovliggjort, 1 efter aftale og 1 efter varsling af påbud. Herlev Kommune har i 2009 givet to dispensationer fra Naturbeskyttelseslovens 3-beskyttelse. 1 er givet til grundejeres oprensning i del af Vesterled Sø og 1 er givet til Herlev Kloaks udvidelse af Lindbjerg Sø. Anden naturindsats Herlev Kommune fik i 2009 registreret tilstandsvurderinger af 80 3-beskyttede søer, moser og enge i Danmarks Miljøportal, som er offentligt tilgængelig på nettet, Samtidig blev registreringen af 3-lokaliteter opdateret. I perioden juni 2009 kunne Herlevs borgere deltage i en konkurrence om at komme med forslag til navne til søer, parker og grønne områder. Samlet indsendte 184 personer ca. 550 forslag til alle 61 lokaliteter. Efter Byrådets beslutning af navne er de videresendt til Kort- og Matrikelstyrelsen for endelig godkendelse. I Herlevs kommuneplan blev indarbejdet en naturpolitik med retningslinjer, som dermed har erstattet HURs naturpolitik og retningslinjer i Regionplan Vandløb I Herlev Kommune er der ca. 10 km offentlige vandløbsstrækninger fordelt på de 4 vandløb: Kagså, Sømose Å, Tibberup Å og Harrestrup Å. Desuden er der et antal private grøfter, dræn og rørledninger, som er omfattet af Vandløbsloven. Der er i 2009 ført i alt 36 tilsyn efter Vandløbsloven. Tilsynene har været i forbindelse med håndhævelse af Vandløbsloven, herunder vandløbsregulativerne, og har drejet sig om tilladelser, forureninger, udledningstilladelser, vandløb/dræns vandføringsevne m.m. På baggrund af tilsynene er der givet 2 varslinger om påbud samt 1 påbud.

5 Der er givet en godkendelse til vandløbsregulering i Sømose Å. Her blev et 0,6 m styrt erstattet med et 100 m stryg i forbindelse med Herlev Kloaks anlæg af olieudskillere. Tibberup Å blev i 2009 kontrolopmålt for overensstemmelse med vandløbsregulativet, og i 2010 forventes foretaget enkelte oprensninger. Kvalitetsstyring Dertil blev Forvaltningens kvalitet styringssystem Nitob suppleret med instrukser og skabeloner for sagsbehandling efter Naturbeskyttelsesloven, Miljøbeskyttelsesloven og Vandløbsloven. Øvrig miljøindsats Spildevand Der er i alt givet 7 tilladelser til etablering af samletanke i det åbne land. Alle er givet til kolonihaver. I 2009 er der givet en tilslutningstilladelse til afledning af overfladevand fra genbrugsstationen og tre tilslutningstilladelser til afledning af oppumpet grundvand i forbindelse med byggeri af Lemvig-Müllers Hovedkvarter på Stationsalleen og erhvervsbyggeriet på Lyskær 3A. Der er givet en tilladelse til udledning af overfladevand til Sømose Å i forbindelse med anlægsarbejde på Grønsvinget. Jordforureninger Der er i 2009 konstateret 13 nye jordforureninger i Herlev Kommune som er indberettet til Region Hovedstaden. Region Hovedstaden har kortlagt 17 nye arealer i Herlev Kommune som forurenede eller muligt forurenede. Der er givet tilladelse til 178 jordflytninger i forbindelse med gravearbejde. Derudover er der givet 9 såkaldte 8 tilladelser til at grave i forurenet jord. I 2009 blev der udført en historisk kortlægning af ejendomme, hvor der i dag er børneinstitutioner. På baggrund af den historiske kortlægning udvalgte Region Hovedstaden 6 børneinstitutioner i Herlev Kommune, hvor blev udført forureningsundersøgelser. I forbindelse med at Herlev Kommune gjorde indsigelser overfor Regionens planer for oprensning af forureninger, gjorde kommunen også opmærksom på, at forureningen fra Tornerosevej 58 kunne brede sig til Elverhøjen Skole. Der blev derfor lavet en forureningsundersøgelse for at undersøge en eventuel indeklimarisiko på Elverhøjen Skole.

6 Grundvand Indsatsplanen for indvinding af drikkevand i Søndersøområdet blev gjort færdig og blev vedtaget i Herlev, Ballerup og Furesø Kommuner. Boringer Der er givet 4 tilladelser til boringer i 2009, hvoraf der er ført tilsyn med to af dem. Tilsynene er udført som en stikprøvekontrol med kvaliteten af borearbejdet. I 2009 blev påbegyndt et arbejde med at påbyde sløjfning eller renovering af boringer og brønde i dårlig stand. Arbejdet fortsætter i Miljøavisen Der udarbejdes en miljøavis 4 gange årligt af Herlev kommunes Miljøafdeling. Miljøavisen er målrettet virksomhederne i Herlev Kommune. Udover artikler om miljø er artikler om energi og klima og muligheder for energibesparelser også i fokus. Agenda 21 arbejde I 2009 er der blevet udarbejdet grønt regnskab for kommunale institutioner. Regnskabet er forbedret, så forbruget af el, vand og varme sammenlignes med forbruget i de 25 % og 50 % bedste institutioner i Danmark. Desuden er der for hver institutionstype gode råd til at spare på el-, vand- og varmeforbruget. Der er også udarbejdet en klimaplan for kommunen. Arbejdet bestod dels i en kortlægning af kommunens CO2-udledning og på baggrund heraf et forslag til et katalog over lokale bidrag til den nationale indsats mod klimaforandringer. Herlev Kommune deltog for første gang i sluk lyset kampagnen, hvor store dele af gadebelysningen blev slukket, og hvor der var forskellige aftentilbud i bl.a. Hjulmandens hus og i nogle kirker. Herlev Miljøråd blev afløst af Herlev Miljø- og Naturråd med henblik på at fortsætte og styrke kontakten mellem Teknik- og Miljøudvalget og lokale interessegrupper inden for områderne miljø og natur.

7 Bilag 1 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009 Kommunenavn Herlev Indledning (max 1500 tegn) Herlev Kommune har i 2009 nået alle planlagte tilsyn. Vi har i 2009 kørt en kampagne mod farligt affald. 1. Ressourcer i 2009 Årsværk i egen forvaltning Udgift til fremmede tjenesteydelser, kr. 1.1 Meddelelse af godkendelser til listevirksomheder. Skal være = sum af tilsvarende søjle i (ad. 1.1) 1.2 Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning. Skal være = sum i tilsvarende søjle i (ad. 1.2) 0,16 0 1, Kortlægning og planlægning 1,6 0 (max tegn) Herlev Kommune registrerer ikke i de samme kategorier og det er derfor et estimeret forbrug (ad. 1.1) Godkendelser af listevirksomheder Årsværk i Udgift til Antal godkendelser i egen forvaltning (2 tjenesteydelser, fremmede 2009 decimaler) kr. Antal godkendte virk- Opkrævet brugerbetaling somheder i alt Antal bestående virksomheder fra før uden samlet godkendelse i-mærkede listevirksomheder, ekskl. landbrug Øvrige listevirksomheder, ekskl. landbrug 0, , En enkelt virksomhed er overgået til bilag 1 virksomhed i løbet af 2009, så antallet er gået ned fra 11 til 10 Ferskvandsdambrug

8 (ad. 1.2.) Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning Årsværk i Udgift til egen forvaltning (2 tjenesteydelser, somheder fremmede Antal virk- decimaler) kr. Antal tilsynsbesøg Antal virksomheder som har Antal Antal besøgte modtaget samlede virksomheder samlet tilsyn i tilsyn perioderne og Opkrævet bruger betaling, kr. Antal revurderinger af godkendelser a.1) i-mrk. listevirksomheder, ekskl. landbrug a.2) Øvrige listevirksomheder b) Virksomheder på Bilag 1 til brugerbetalingbek. 0, , ,97 0 En enkelt virksomhed er overgået til bilag 1 virksomhed i løbet af 2009, så antallet er gået ned fra 11 til 10 0, ,66 0 c1) Autoværksteder omfattet af branchebek. 0, ,39 0 c2) Renserier omfattet af bek. nr. 532 af d) Ferskvandsdambrug 0, ,85 0 Renseriet lukkede i e) Vindmøller f) Andre virksomheder og anlæg ( 42- virksomheder ) 0, ,39 0

9 42: tankstationer og bilagsvirksomheder, der er overgået til 42 virksomhed, har vi opkrævet gebyr hos g) Andet Indberetning på punkt g) er frivillig 2. Reaktioner i 2009 Håndhævelse Afgørelser Påbud efter Henstillinger Indskærpelser Politianmeldelser MBL. 41 b * Øvrige påbud Forbud i-mrk. listevirksomheder Øvrige listevirksomheder Virksomheder på Bilag 1 til brugerbetalingsbek Autoværksteder 2 3 Renserier Ferskvandsdambrug Vindmøller Andre virksomheder og anlæg ( 42) (max tegn) 3. Afsluttende/sammenfattende bemærkninger (max 1500 tegn) Herlev har udført flere tilsyn end hvad minimumsfrekvensen for tilsyn foreskriver Kommunens kontaktperson og telefonnummer vedr. skemaet Bodil Lund Bøcker, miljøafdelingen tlf.: til kontaktperson

10 Bilag 2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 Kommunenavn Herlev Indledning (evt.) 1. Ressourcer i 2009 Årsværk i egen forvaltning (2 decimaler) Udgift til fremmede tjenesteydelser, kr. 1.1 Meddelelse af godkendelser til landbrug (Overføres fra skema ad. 1.1) 1.2 Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning (ad. 1.2) 1.3 Uanmeldte tilsyn med opbevaring af flydende husdyrgødning 0 0 0, Kortlægning og planlægning 0 0 Bemærkning (ad. 1.1) Godkendelser af husdyr/landbrug. Årsværk i egen forvaltning. (2 decimaler) Udgift til andre fremmede tjenesteydelser, kr. Antal godkendelser i 2009 Antal Opkrævet afslagbrugerbeta- ling i 2009 Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2009 Godkendelse efter 33 i Miljøbeskyttelsesloven. Lokaliseringsgodkendelse efter 4 i HGB** Efter lovens* 12 Tillæg efter lovens* 12 Efter lovens* 11 Tillæg efter lovens* 11 Efter lovens* 1 0 Efter lovens* 16

11 Anmeldelse efter lovens 17/efter bekendtgørelsens 15, arealforhold Anmeldelse efter lovens 17/ efter bekendtgørelsens 19 tilladelser til bygninger mm. (ad. 1.2) Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning * Med tilsynsperioden menes den opgørelsesperiode, som er udmeldt d. 29. juni 2007 dvs for husdyrbrug over 75 DE samt 12 brug, for pelsdyrfarme er perioden og for øvrige husdyrbrug inkl. 16 er perioden Årsværk i egen forvaltning i 2009 Udgift til Antal virksomheder i frem. tjenesteydelser i 2009, alt per 31/12 kr Antal virksomheder der Antal Antal Antal besøgte tilsynsbesøg i tilsyn i samlet tilsyn i samlede har modtaget virksomheder i tilsynsperioden * Opkrævet Antal revu brugerbetaling, deringer a kr. godkendel a.1) husdyrbrug over grænserne i 12. a.2) Husdyrbrug over 75 DE, men under grænserne i 12. a.3) Virksomheder, omfattet af bekendtgørelse om pelsdyrfarme, som ikke er over 75 DE a.4) øvrige husdyrbrug med over 3 DE a.5) Landbrug godkendt efter lovens 16 a.6) øvrige landbrug , , a.7) Andet

12 a.6: Vi registrerer ikke disse landbrug, men de som her er registreret har fået krydsoverensstemmelse kontrol (KO-kont 1.3 Uanmeldte tilsyn med opbevaring af flydende husdyrgødning uden fast overdækning ( ) Antal uanmeldte tilsyn i 2009 Overdækning ved uanmeldt tilsyn Antal hvor overdækning tilfredsstillende Antal hvor overdækningen ikke tilfredsstillende Den videre sagsbehandling, hvor overdækningen ikke var tilfredsstillende ved det uanmeldte tilsyn Antal hvor logbogen er tilfredsstillende ført Antal hvor logbogen ikke er tilfredsstillende ført Antal hvor den manglende overdækning kan accepteres Antal hvor den manglende overdækning ikke kan accepteres 0 Håndhævelse i de tilfælde, hvor den manglende overdækning ikke kan accepteres Én indskærpelse Mere end én indskærpelse Politianmeldelse Krav om fast overdækning 2. Reaktioner i 2009 Håndhævelse Afgørelser Henstillinger Indskærpelser Politianmeldelser Påbud efter Øvrige MBL. påbud Forbud 41 b * Godkendt efter 33 i Miljøbeskyttelsesloven. Øvrige husdyrbrug over grænserne i 12. usdyrbrug over 75 DE op til grænserne i 12. Virksomheder, omfattet af bekendtgørelse om pelsdyrfarme, men som ikke er over 75 DE Øvrige husdyrbrug med 0 1

13 over 3 DE Landbrug godkendt efter lovens 16 Øvrige landbrug 3 0 Andet 2.1 Antal ejendomme, hvor der har været reaktion på følgende miljøforhold i 2009: Miljøforhold, der behandles i håndhævelserne og afgørelserne incl. vilkår herom i en miljøgodkendelse/tilladelse Øvrige Husdyrbrug husdyrbrug over 75 DE over grænserne i 12. serne i op til græn- 12. Virksomheder, omfattet af bekendtgørelse om pelsdyrfarme, men som ikke er over 75 DE Øvrige husdyrbrug med over 3 DE og landbrug godkendt efter lovens 16 Antal dyr på bedriften Regler for udbringning af husdyrgødning Spildevand Møddingspladsen (incl. afløb) Gødningsbeholdere (incl. flydelag) udover reaktioner nævnt under 1.3 Ensilageopbevaring Oplag af "kompost" i marken Lugt Støj Lys Transport Affald Fluer Reaktioner, som normalt kun er relevant i forhold til vilkår i en miljøgodkendelse/tilladelse Driften af staldteknologi

14 Krav til efterafgrøder/miljøgræs Krav til kvælstoftildelingen Krav til sædskiftet Krav til fodring Andre forhold vedrørende husdyrbrug Bræmmer langs vandområder Andet 3. Evt. afsluttende/sammenfattende bemærkninger Kommunens kontaktperson og telefonnummer vedr. skemaet Bodil Lund Bøcker til kontaktperson

15 Bilag 3 Indberetning om tilsyns- og plejeaktiviteter for natur i 2009 Kommune: Herlev I. Pleje af fredede arealer i Plejeplaner udarbejdet i 2009 (antal) Ressourcer (årsværk ii ) anvendt på pleje af fredede arealer Ressourcer (kr.) anvendt på pleje af fredede arealer 0 0,5 årsværk kr. Pleje af fredede arealer udført i 2008 omfatter følgende fredninger (1-9). For hver enkelt fredning bedes kommunen kort oplyse om fredningens navn samt plejens karakter og omtrentlige omfang: 1) Smør- og Fedtmosen 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9)

16 II. Tilsynsaktiviteter iii efter naturbeskyttelsesloven, jf. lovens 73, stk. 1. Ressourcer (årsværk) anvendt på opsøgende tilsyn iv 0 årsværk Konstaterede ulovligheder v (antal) I alt Fredninger Ressourcer (årsværk) anvendt på tilsyn efter anmeldelse 0,036 årsværk Konstaterede ulovligheder (antal) Ressourcer (årsværk) anvendt på tilsyn på andet grundlag vi 0,136 årsværk I alt Fredninger Konstaterede ulovligheder (antal) I alt Fredninger I alt vii Fredninger Konstaterede ulovligheder i Lovliggjort efter varsling/skriftlig henvendelse (ej truffet afgørelse) Afsluttet med afgørelse om fysisk lovliggørelse (afslag/påbud) Afsluttet med afgørelse om retlig lovliggørelse (dispensation) Afsluttet med afgørelse om delvis fysisk og delvis retlig lovliggørelse Selvhjælpshandlinger ( 74, stk. 3-5) Politianmeldelser 0 0 Vejledning til skema om indberetning om tilsyns- og plejeaktiviteter

17 i Kun pleje, der er gennemført for at varetage hensyn som fredningen skal sikre - dvs. som er med til at realisere fredningens formål skal medregnes. Pleje, der af andre grunde er gennemført inden for et fredet område, skal ikke medregnes. ii 1 årsværk udgør 1418 timer. iii Tilsynsaktiviteter omfatter kommunale aktiviteter, der har til formål at konstatere og behandle overtrædelser af naturbeskyttelsesloven. Det kan være i form af såvel administrativt arbejde på kontoret som tilsyn i marken. Administrativt arbejde, der kan medregnes som tilsynsaktiviteter, er bl.a. tilrettelæggelse af tilsyn, undersøgelser af kort og ortofoto samt sagsbehandling i forbindelse med håndhævelsessager. Tilsynsaktiviteter omfatter ikke behandling af sager, der opstår uafhængigt af kommunens tilsyn. Behandlingen af ansøgninger om dispensation herunder lovliggørende dispensationer - skal kun medregnes, hvis sagen er opstået, fordi kommunen som følge af enten opsøgende tilsyn, tilsyn efter anmeldelse eller tilsyn på andet grundlag har konstateret en overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. iv Det skal bemærkes, at en kommune ikke efter loven har en pligt til løbende og regelmæssigt ved eftersyn i marken at undersøge om reglerne bliver overholdt. Se nærmere om kommunens tilsynspligt i pkt. 2.1 i Håndhævelsesvejledningen (maj 2007), der kan findes på By- og Landskabsstyrelsens hjemmeside. v Forhold, der har underordnet betydning, og som derfor ikke foranlediges lovliggjort, jf. naturbeskyttelseslovens 73, stk. 5, skal ikke medregnes i dette eller nedenstående skemaer. vi Tilsyn på andet grundlag omfatter tilsynsaktiviteter, der hverken er udført på baggrund af kommunens opsøgende arbejde eller efter anmeldelse. Der kan eksempelvis være tale om tilsyn i forbindelse med arbejde, der udføres i anden sammenhæng (eks. et landbrugstilsyn) i det omfang, dette tilsyn også giver anledning til en selvstændig vurdering af, om der er forhold i strid med naturbeskyttelsesloven. Kun den del af tilsynet, der angår den selvstændige vurdering af forhold efter naturbeskyttelsesloven, skal medregnes. vii Skemaet skal indeholde oplysninger om, dels hvor mange lovovertrædelser kommunen har konstateret i 2008, dels om hvorledes disse sager og ældre sager om konstaterede ulovligheder er afsluttet i kommunen, i det omfang de er afsluttet i 2009.

Side 1 af 7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Kommunenavn Rudersdal Kommune Indledning (evt.) Rudersdal Kommune overholder med god margen minimumsfrekvenserne for tilsyn. Der har ikke været

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Århus Kommune Kommunenavn Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Århus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i. Det drejer sig hovedsagelig

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/7 Halsnæs Kommunenavn Indledning (evt.) Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med videre i. Aftalen mellem KL og Miljøministeren

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2009 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2008 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Tilsynsberetning 2009

Tilsynsberetning 2009 Tilsynsberetning landbrug og pelsdyrfarme Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...3 1. Ressourcer i...4 1.1 Godkendelser af husdyr/landbrug.. 4 1.2 Tilsyn og opfølgende

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Beretnin om miljøtilsyn og miljøgodkendelser m.v. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Indledning Fokus for har været en yderlie opprioritering af tilsynsarbejdet og

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2008. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 1. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Ishøj Indledning (max 1500 tegn) Ishøj Kommune har i 2011 haft fokus på at nå alle planlagte miljøtilsyn samt føre tilsyn

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsynsberetning. Tilsynsberetning for miljø og natur 2010

Tilsynsberetning. Tilsynsberetning for miljø og natur 2010 Tilsynsberetning Tilsynsberetning for miljø og natur 2010 Indholdsfortegnelse Tilsynsberetning for miljø og natur... 3 Miljø... 3 Miljøindsatsen på virksomhederne... 3 Revurdering af miljøgodkendelser...

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2010 udført en tilsynsindsats der sikre, at minimumsfrekvenserne for tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Åben i Word Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Høje-Tåstrup Indledning (max 1500 Kommunen overholder tilsynsfrekvenserne med undtagelse af to listevirksomheder.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. Tilsynsarbejdet varetages

Læs mere

minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Svendborg Indledning (max 1500 Tilsyn foretaget frem til 23.

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats i 2009. Kommunens miljøindsats omfatter administration og tilsyn efter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (max 1500 Aarhus Kommunes tilsynsberetning 2010 omhandler kommunens miljøindsats ved varetagelsen af myndighedsopgaver

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 20 #2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20#2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20 Side Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2007. Kommunens miljøindsatsområder omfatter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt kun at indberette kommunens miljøtilsyn og meddelte

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Skanderborg Kommune Indledning (max 1500 Skanderborg Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (max 1500 Hermed indberetning vedr. tilsyn og godkendelser på og dambrug samt de håndhævelser det har medført.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes årlige indberetning til Miljøstyrelsen vedrørende tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Kommune Indledning (max 1500 Der er kun ført samlet tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Side 1 af 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn STRUER Indledning (max 1500 Struer Kommune beretter herved om kommunens miljøindsats af og tilsyn med overholdelsen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Kommune Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2012 udført en tilsynsindsats på, der opfylder minimumsfrekvenserne

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Rudersdal Indledning (max 1500 tegn) Rudersdal Kommune overholder

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. 3 af de disse kommuner

Læs mere

Side 1 af 5 Åben i Word Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2011 udført en tilsynsindsats, der for hovedparten

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (max 1500 tegn) I.b. (ad. 1.1) Godkendelser

Læs mere

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Farum Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2006. Kommunens miljøindsatsområder

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Page 1 of 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Kommune Indledning (max 1500 Faaborg-Midtfyn Kommune har til hensigt at overholde aftalen om minimumstilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 -Kommunen skal hvert år senest den 1. april indberette og offentliggøre oplysninger om kommunens

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Aarhus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i 2010. Det drejer sig

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 202 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til Miljøstyrelsen. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i 2012 meddelt 2 stk. 16 miljøgodkendelser efter husdyrloven. Derudover er der afgjort

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (evt.) Hermed tilsynsindberetning for landbrug og pelsdyrfarme for 2012 i Billund Kommune. 1.1 Anmeldelser, tilladelser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (max 1500 Kommunen har i 2012 overholdt aftale om minimumsfrekvenser for alle virksomhedstyper. (ad. 1.1)

Læs mere

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 3. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vallensbæk Indledning (max 1500 I 2011 har der været fokus på at nå alle planlagte tilsyn samt føre tilsyn med nye, så

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune har i planlægningen af tilsynsindsatsen i 2011 porioriteret

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikssund Indledning (evt.) Indberetning af tilsyn og godkendelse for husdyrbrug i Frederikssund Kommune i 2012 i henhold til Miljøministeriets

Læs mere

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme Miljøtilsynsberetning 2010 Landbrug og Pelsdyrfarme Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Skive Indledning Skive Kommune skal hvert år indberette og offentliggøre oplysninger

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vesthimmerland Indledning (max 1500 Der er i 2011 meddelt 8 miljøgodkendelser. Det forventes, at der i 2012 vil blive meddelt

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 99 af 11. januar 2011 udarbejdet opgørelse om miljøtilsyn

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Syddjurs Indledning (evt.) Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2010 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørele

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 34767-14 Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 2013 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den 22. maj 2013

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning Ved begyndelsen af 2013 var der 381, som var omfattet af tilsynsaftalen mellem KL og Miljøministeriet. Det er kommunens

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Beretninger om miljøtilsyn og miljøgodkendelser m.v. 2012 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Mariagerfjord Indledning (max 1500 tegn) I 2012 har fokus været på at

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Indledning (max 1500 Syddjurs Kommune varetager miljøtilsyn med knap 200, som er omfattet af regler om minimumsfrekvenser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lejre Indledning (max 1500 Lejre Kommune vurderer, at minimumsfrekvensen for tilsyn med virksomheden er overholdt i 2012. Der

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Indledning (evt.) Indberetning for landbrugsområdet i Vordingborg Kommune. Tilsynsfrekenserne på de enkelte brug er opfyldt.

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats i 2011. Kommunens miljøindsats omfatter administration og tilsyn efter

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (evt.) Tilsynsindberetning for 2011 1.1 Anmeldelser, tilladelser og godkendelser *med loven menes Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i alt udført 29 tilsyn med husdyrbrug mv. i 2010. Miljøstyrelsens minimumsfrekvens for

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (evt.) Alle ansøgninger indkommet via Husdyrgodkendelse.dk er nu i behandling. Sagspuklen er således afviklet endeligt

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Aabenraa Indledning (evt.) Kultur, Miljø & Erhverv har igen i 2012 fulgt aftalen mellem KL og Miljøstyrelsen om minimumsfrekvenser på landbrugstilsyn.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Side 1 af 5 Åben i Word Tilsyn med r eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/3 Kommunenavn Horsens Indledning (max 1500 Aktiviteten har været stor i Kommunens industriteam i. Godkendelser af nyetablerede

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikshavn Indledning (max 1500 Det fremgår af nedenstående opgørelse, at minimumsfrekvenserne for tilsyn med er overholdt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Horsens Indledning (max 1500 Aktiviteten i forbindelse med miljøtilsyn på tilsynspligtige virksomheder har i 2012

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2 Indledning (evt.) Kommunerne skal hvert år indberette til Skov- og Naturstyrelsen, hvordan arbejdet med tilsyn sagsbehandling indenfor miljøområdet

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om miljøtilsynet til Miljøstyrelsen. Følgende

Læs mere

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Kommune Indledning (evt.) Miljøministeriet offentliggjorde en ny tilsynsbekendtgørelse

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Næstved Kommunens bemærkninger

Læs mere

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015.

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Center for Miljø & Plan har udarbejdet miljøtilsynsberetning 2015 for Guldborgsund Kommune. Tilsynsberetningen er udarbejdet

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lemvig Kommune Indledning (max 1500 Lemvig Kommune indberetter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Frederiksberg Indledning (max 1500 Indberetningen for perioden 1. januar 2013

Læs mere

http://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner/showprint.aspx?file=komindustri

http://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner/showprint.aspx?file=komindustri Side 1 af 6 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn Rudersdal Kommune Indledning (max 1500 Rudersdal Kommune overholder minimumsfrekvenserne med rigtig god margen for

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2 Page 1 of 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2 Indledning (max 1500 Hermed foreligger Kerteminde kommunes bidrag til den årlige indberetning om miljøindsatsen i 2008. I 2008

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar)

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Viborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0.

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4) Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning (max 1500 Ved begyndelsen af 2012 var der 379 i vores tilsynsregister,som er omfattet af tilsynsaftalen

Læs mere

Tilsynsberetning 2011

Tilsynsberetning 2011 Tilsynsberetning 2011 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2012 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Halsnæs Kommunenavn Indledning (max 1500 Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med

Læs mere

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret Notat Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan. - 22. maj 2013 Skema 1.1 Godkendelser

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen. Beretning om miljøtilsyn og miljøgodkendelser

Teknik- og Miljøforvaltningen. Beretning om miljøtilsyn og miljøgodkendelser Teknik- og Miljøforvaltningen Beretning om miljøtilsyn og miljøgodkendelser 2009 Denne tilsynsberetning beskriver Aalborg Kommunes indsats i 2009 inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse af og miljøtilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Kalundborg Indledning (max 1500 Tilsynsberetningen for Kalundborg Kommune i 2011. Kalundborg Kommune overholder minimumsfrekvenserne

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Frederikssund Indledning (max 1500 Indberetning af tilsyn og godkendelse for i Frederikssund Kommune i 2011 i henhold til Miljøministeriets

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Slagelse Indledning (max 1500 Dette er kortlægningen af Slagelse Kommunes indsats på miljøområdet i 2011 i henhold i miljøminiteriets

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faxe Indledning (max 1500 Minimumsfrekvensen for tilsyn med er overholdt i 2012. (ad. 1.1) Godkendelser af liste i-mærkede liste,

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune varetager miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder. Tilsynsarbejdet udføres af Team Virksomheder, som foruden 5 kernemedarbejdere

Læs mere

Page 1 of 14 Åben i Word Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013)

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Herning Indledning (max 1500 Tilsynberetningen forventes godkendt på Teknik og Miljøudvalgsmøde den 23. april 2013. (ad. 1.1)

Læs mere

som fremmede tjeneste ydelser i kr. Virksomheder omfattet af bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af

som fremmede tjeneste ydelser i kr. Virksomheder omfattet af bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af Indberetning af godkendelses - tilsynsindsatsen med i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Kommunens bemærkninger til de

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komindustri

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komindustri Page 1 of 6 Åben i Word Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Frederiksberg Indledning (max 1500 tegn) Frederiksberg Kommune overholder i 2011 sine tilsynsforpligtigelser

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519 7.

Læs mere

Page 1 of 14 Åben i Word Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013)

Læs mere

Antal afgørelser, godkendelser, tilladelser eller anmeldelser i perioden 1/1-30/ , , , , , ,00

Antal afgørelser, godkendelser, tilladelser eller anmeldelser i perioden 1/1-30/ , , , , , ,00 Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med og i 2016, for perioden 1. jan. 30. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519 af 7. december

Læs mere