Fangster

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fangster"

Transkript

1 Fangster Endelig fik jeg taget mig sammen til at komme til åen det er vistnok 4. gang i år, men nu var det jo lukketid, så jeg afspadserede 3 timer fra arbejdet og var ved Louisendal kl Jeg var ikke den eneste ved stryget opstrøms broen stod en ung fyr og piskede vandet igennem med spinner. Jeg fortsatte opstrøms til enden af stykket, og efter en opvarmningspilsner gik jeg i gang med åriven (den røde Rapala). Der skete ikke meget til at begynde med, men der var megen aktivitet på de lavvandede stryg. Jeg ville ikke forstyrre, og gik pænt udenom, men de mange fisk gav da tiltro til forehavendet. Lidt før kl. 3 fik jeg endelig et aggressivt hug ved modsatte bred, og fisken forsvandt straks nedstrøms, mens den plaskede i overfladen. Den var tydeligvis ikke helt lille, og jeg tænkte mindst 4 kg. Jeg lod den rende, som den ville, og koncentrerede mig om at holde presset samt stram line. Dog kom der på et tidspunkt en mindre busk drivende. Det lykkedes mig med nød og næppe at få gelejdet linen udenom puha! Efter ca. 10 minutter blev fisken mere rolig og gik i stedet dybt inde under egen bred. Jeg fik til sidst presset den op i vandet, hvorefter jeg til min glæde kunne konstatere, at der var tale om en hanfisk med en gevaldig kæbekrog. I mit hoved var den allerede røget og skåret i skiver, da gafkrogen kom frem, og kort efter kunne jeg hale dyret på land. En fed, brun hanfisk på 82 cm og 6,76 kg - sikken en afslutning på en ellers halvsløj sæson! Med venlig hilsen Niels Peter Arildskov Og jeg som i går troede jeg var den eneste der fangede noget på den sidste dag ved åen, men her tog jeg fejl "Goliath Kaj" var på rov i Zincks Sving og det blev til en på 57cm og som man kan se holdt han senere bagagerumssalg, og der var som man kan se 33% rabat ikke dårligt Vi var en del der var taget til åen her på den sidste dag på sæsonen 2012 og samtidig få sagt pænt farvel til hinanden og på gensyn i den nye sæson. Dette vil jeg også gerne sige til dem som jeg ikke fik hilst på i dag og som jeg ikke kommer til vores klubaftner om torsdagen i ønskes alle en rigtig god jul og godt nytår, glæder mig til vi ses igen i den nye sæson 2013, jeg sluttede forøvrigt af med og tage denne her lille "grønlænder" på 43cm Ja så er der jo bare 1 dag tilbage ved åen i år og netop nu er grønlænderne begyndt og komme op på Sejlflodstykket, jeg fik denne på 44cm opstrøms Sejlflodsbroen her til morgen (onsdag).

2 Var lige en tur omkring "Sumpen" lørdag d.10 hvor det blev til denne grønlænder på 45cm. Kaj Iversen Til dem der tror at Dyrepasseren (Kenneth Jensen) og Skrubbekaj (Kaj Iversen) ikke bestiller andet end at fiske og snakke, er her et billede fra afslutningen i Lindbo, hvor stangen var udenfor, og munden ind imellem blev lukket af gule ærter og flæsk Ja så går sæsonen på hæld ved åen, men man kan da stadig være heldig og få en på krogen, i dag onsdag d. 7. nov. blev det til denne her nede i "Sumpen", det er vel det man kalder for en overspringer? da der hverken var rognsæk eller mælk i den, den målte 54cm. "Dyrepasseren

3 Var i dag (onsdag d. 31.okt.) omkring "Sumpen" hvor "dyrepasseren" og jeg havde flere grønlænder oppe, men de var lige under mål så de kom pænt ud igen, men jeg fik dog en selv som holdt mål en pæn grønlænder godt med havlus på og løse skæl den målte 42cm. Kaj Iversen Var lige omkring "Sumpen" her i formiddags (fredag.19.okt.) det gav en HØ på 44cm. Kaj Iversen Min fisk Nok en gang var jeg ved åen her til morgen (onsdag d. 17.okt.) og fiskede med "Skrubbekaj" nede i "Sumpen" vi fik begge en på 45cm.

4 Var i dag (mandag d. 15.okt.) med min gode fiskekammerat Kaj Iversen nede i "Sumpen" og fiske, først fik Kaj en pæn grønlænder kort efter forsvandt min prop ned af åen, men jeg fik da hold på den og op i nettet kom en han på 55cm Var i dag med dyrepasseren ned i sumpen og fiske, det blev til en pæn grønlænder på 42cm. Kaj Iversen Var i dag torsdag d.11 okt. omkring "Sumpen" hvor jeg fik min første efterårs grønlænder en pæn blank en med havlus på 43cm. Kaj Iversen Efter en god dag i går (mandag) så var det med rigtig godt humør jeg tog til åen i dag tirsdag, startede fiskeriet oppe på "Bønnelykkes" uden noget som heldst bid, meeen i går gik det jo rigtig godt nede i "Sumpen" så der tog Kaj og jeg ned og nok en gang havde jeg heldet med mig det blev til en hø på 44cm.

5 Ja ved gårsdagens (søndag d ) konkurrencedag ved åen blev der ikke fanget en eneste fisk der holdt mål? så det var med nogen betænkning jeg i dag mandag tog en tur til åen, men vel ankommet til åen mødte jeg gl. fiskeven Kaj Iversen og vi blev enige om og prøve sammen nede i "Sumpen". Vi havde ikke mere end lige fået kaste proppen ud i åen før min blev taget med et ordelig nap ned under vandet, den fik et modryg og ind i nettet kom en hø på 50cm. Vi fiskede derefter ca. en ½ time jeg gik 50m nedstrømst Kaj, pludselig råbte Kaj om ikke jeg kunne komme med mit net, med det samme lade jeg min stang ned i græsset med bøjlen slået tilbag og så gik jeg hen til Kaj med nettet og han havde fået en pæn hø på 45cm, så stod vi lige og snakke lidt og så vendte jeg mig om mod åen og kikkede ned efter min stang og i det sammen får jeg øje på min prop under vandet lige ud for mig og den burde jo være 50m længere ned så kan det nok være jeg kom ned til min stang og snart efter havde jeg fået hold på både prop og en hø som da den kom på land viste sig og måle 54cm, så alt i alt en god dag ved åen Fangst dato : 02/ Længde : 52cm Agn : Sort/blå flue Beretning : Så lykkedes det at få min første Lindenborg hø over målet, blev nænsomt genudsat igen efter billedet blev taget, da den var meget tynd. Fik yderligere 3 små fisk længere nedstrøms. Super god dag ved åen. Jan Ly Jeg havde en times tid til fiskeri fra kl d.2/10. Vel ankommet til broen ved Ny Egensevej konstaterede jeg, at der var godt træk i strømmen, selv om der var højvande i fjorden ifølge DMI. Vandet var højt og noget farvet. Min F/S3 sinktipline kom ikke ordentligt ned, så jeg satte efter 15 min. en tung lilla nymfe på som ophænger for at få endefluen ned. I første kast tog en fisk endefluen (Red Tag Palmer str.8) tungt og resolut i begyndelsen af drevet. Det viste sig at være en slank, farvet hunfisk, der efter et foto fik sin frihed igen. Det var herligt at stå med spændt fluestang efter en, for mit vedkommende, svær sæson. Dagens fisk var således årets første sommer/efterårsfisk. Den følgende halve times fiskeri resulterede i yderligere to hug. Venlig hilsen Rasmus Hasselbalch Var her til morgen (mandag) en tur i "Sumpen" det blev til den her dejlige hø på 53cm 1,54kg med havlus på. Kaj Iversen

6 jeg var ved åen onsdag aften for at se om der skulle svømme en ørred rundt med mit navn på. Det gjorde der sørme! En dejlig havørred på 42 cm. Den var lettere gylden, med løse skæl. Dette var så min første havørred og anden fisk på flue :-) Vi startede ved Louisendal men der mærkede vi ikke det store. Vi valgte derfor at prøve Zincks Sving. Selve svinget gav ikke noget, men et stykke nedstrøms svinget var den der. Regnen stod ned i stænger, men hvad gør det når man har flex på klingen :-) Dato: 26/09/12 Længde: 42 cm Sted: Nedstrøms Zincks Sving. Tidspunkt: Aften Vejr: Regn, regn, og atter regn. Metode: Flue, fanget på en "Goddaw Kaj". Mvh. Dennis Christensen Ved åen i dag onsdag var der rigtig meget drivende grød, tyder på de slår længere oppe i åsystemet, ville være dejligt om de forskellige kommuner snakkede sammen så man evt. på vores egen hjemmeside kunne se hvor og hvornår der slåes grøde?? Nå men kunne dog godt komme til og smide en orm ud mellem grødklatterne og nede i "Sumpen" blev det da til de 2 her, den ene på 44cm den anden på 47cm. Kaj Iversen I går torsdag var det min gode fiskeven Kaj der fangede en hø i "Sumpen" på 49cm, og så i dag var vi igen en tur i "Sumpen", først fik Kaj en pæn hø på krogen, jeg havde taget nettet frem for og nette den, men nej nej den skulle absolut løftes ind over kanten, og det endte da også som så ofte før, lige da den skulle ind over land slap den af krogen, her havde det været godt med tålmodighed, nå men vi fiskede da videre, og kort efter var det mig der fik en på krogen, og belært af det jeg lige havde set, så havde jeg tålmodighed med lige og lade den bruge nogle kræfter ude i åen inden den blev nettet, det var en pæn han på 50cm.

7 Var her til morgen (torsdag) en tur nede i sumpen sammen med pludselig fik jeg et ordentlig ryk i stangen, troede først det var en af min specialiteter en skrubbe, men det viste sig og være en pæn hø på 49 cm. Kaj Iversen Da jeg her i dag (mandag) ankom til "kontoret" Sejlflodhytten, havde der været nogen og hygge sig søndag aften, og de havde brugt myggelysene inde fra hytten, og dette er da også helt i orden, tingene er der for at blive brugt, men da de åbentbart ikke havde deres mor med til og rydde op efter dem, så burde de selv have gjort det, der var sterin over det hele bord fliser og så videre, men jeg har gjort rent efter dem. Det var meget højvandet i åen til morgen, men jeg dristede mig alligevel ned i "Sumpen" og det gav da også resultat i denne her Hø på 47cm. Min gode fiskekammerat Kaj Iversen "Skrubbekaj" havde igen en god dag ved åen, som man kan se af billedet 3 skrubbere.

8 Dato: Længde: 78 cm Vægt: 5,6 kg Tog til åen lidt før solnedgang tirsdag den Efter lidt indledende snak med en medfisker om fluer og oplevelser, søsatte jeg en god stor buleflue og startede nedover strækket. Havde et enkelt nap og mærkede ellers intet den første times tid. Lidt før 21 hørte jeg et godt plask 20 meter nedstrøms. Gav mig god tid derned og fiskede langsomt over stedet hvor bølgerne havde vist sig. Intet. Var begyndt at slække lidt på opmærksomheden igen og troede jeg havde passeret fisken, da fluen pludselig bliver taget hårdt midt i åen. Et hårdt tilslag og en god fight begyndte. Troede først der var tale om en fisk omkring de 50 cm, men den ville godt nok ikke rigtig vise sig. Vandrede ned mod den og vandt lidt line. Da jeg var ud for den, fik jeg den trukket den ind mod breden og tændte så pandelampen. Lagde rigtig meget pres på den og fik den op i lyset. Det brød den sig ikke om og svømmede ud og ned igen. Sådan fortsatte vi minutter, inden det endelig lykkedes mig at få nettet luret ind bag og omkring den. Uha, den var tungere end jeg havde regnet med. 5,6 kg viste vægten. Klart ny PR. Godt jeg ikke havde været klar over den var så stor. Var såmænd urolig nok for at miste den. Efter at havde sundet mig et kvarters tid, fiskede jeg lidt videre uden den store entusiasme. Aftenen kunne ligesom ikke blive bedre. Konen var heldigvis stadig oppe da jeg kom hjem, så et billede i haven med både fisk og fisker kom også i kassen. Vh Klaus Jensen Jåtog Tirsdag aften var jeg en tur ved åen, og efter en del ture uden at fange noget som helst, var der denne gang lidt mere held, efter ca. 30 min fiskeri gav det et tungt ryk i stangen og kampen blev taget op, fisken gav en god fight med et par ture både op og ned af åen og hele to gange sprang den helt fri af vandet, hvilket ikke lige frem fik pulsen til at falde. Efter ca. 10 min. fight gled den endelig i nettet. En flot hun fisk på 63 cm og 3.2 kg Knæg og bræk Martin Nielsen I dag fredag var jeg lige omkring "kontoret" og kikke, som man kan se på billedet så blev der slået grøde i åen, meeen der kunne da dyppes en orm mellem grødklatterne og det gav da denne her på 49cm Lindenborg Å i sin rundhåndede krinkelkrog og en flue bundet på en uanseelig Scud #10 krog. Midt på dagen, med en god blæst fra vest, flydelinen henover tre meter grødebanke til modsat bred. Havørrederne tog fluen, i begge tilfælde omgående, derefter henstod der, med let hånd og højt løftet stang at formå fiskene til at gå opstrøms, hvor jeg fri af grødebankerne kunne lande fiskene. 31/8 2012: Havørred: 49 cm 1,2 kg 4/ Havørred 62 cm 2,8 kg. Benni Lassen Nielsen

9 Fangst dato : 3-9 Længde : 78 Vægt : 5,3 Agn : Rørflue modificeret ;) Beretning : Så lykkedes det igen at fange en af åen's store havørreder. "Buller" fik lov til at overvære fangsten. Kenneth baade Dato: Længde: 54 cm Vægt: 1,8 kg Efter at have forvist en del stankelben fra hjemmet på det seneste, ville jeg prøve et kunstigt eksemplar ved åen. Fik bundet mig nogle stykker med lidt forskellige typer krop, vinger og ben, og tog så afsted til åen søndag den Efter 1 times fiskeri hyggede en fin havørred langs egen bred og efter kort tid kunne den nettes. 54 cm og 1,8 kg. God fornemmelse at have bundet en imitation der virker. Kan anbefale halvstive fibre fra fejekosten som ben. derude Vh Klaus Jensen Jåtog Fangst dato : 28-8 Længde : 77 Vægt : 5,20 Agn : Rørflue Kenneth Baade Ownerkrogen efter fangsten Fangst dato : 27-8 Længde : 53 cm Agn : Rørflue Kenneth Baade

10 Lindenborg å d. 24 august Først tog en fin havørred på 47cm og 1,3kg fluen. Senere var der mere dramatik på da en større fisk tog fluen. En god fight på min inden den gled i nettet. Fin havørred på 70,5cm og 4,18kg Ivan Nielsen Fredag aften den 24. august gik der endelig hul på bylden og jeg fangede årets første havørred på 42 cm (intet billede). Mandag aften var jeg så heldig at nette de to fisk på billedet med et par timers mellemrum. Begge var 48 cm, men den ene noget kraftigere end den anden. Medlem Denne skønne havørrede tog fluen 23/ kl En rigtig spring-fyr, som var mere i luften end i vandet i ca. 3 minutter, så var kræfterne brugt, og den var herefter dejlig nem at styre i nettet. Mål 59 cm, vægt 2,5 kg. Knæk-Bræk / Maleren Lige en fra Hyttefadet, tog fluen 15/ kl 21.15, mål 52 cm. Knæk-Bræk / Maleren Vejret så lovende ud så var man jo bare nød til at ta en lille tur til åen, det viste sig at være en klog beslutning. Startede med at gå ned til stenhullet med en wobler men så kun en pæn ørred der hoppede. Tog siden op til Louisendal for at prøve løkken med flue. Valgte at sætte en lille purple rør fluer bundet efter Brian Størup princippet, jeg kalder fluen "God aften Kaj", har fisket en 10 min hvor denne 60 cm Havørred hugger og efter en 10 min fight på min #6 stang er den på land. Dejligt at få den første i år på land. Min gæst som jeg havde med tabte en på rundt målet. Vh Peder

11 Fangst dato : Længde : 49 cm Vægt : 1,2 kg. Sted : Stenhullet Agn : Orm kl. : 8.45 Vejr : Der havde regnet en del fra morgenstunden af, lige derefter kom en opklaring, samt vind fra vest i tiltagende form. Jeg var også ved åen i tirsdags samme sted, efter at have fanget en undermåler på 38 cm der havde slugt krogen, klippede jeg snøren og genudsatte den forsigtigt, den slog med halen og var væk. Ville så i min iver sætte en ny ren krog på, pulsen var lidt oppe, så krogen røg ind i min langfinger, da jeg ville stramme knuden, så jeg måtte om forbi skadestuen, for at få den krog ud. Men venlig hilsen Johnny Larsen Fangst : Havørred Fangst dato : 21/8 kl.22 Længde : 76cm Vægt : 5,6kg Agn : Rørflue Beretning : Havde fisket ca. to timer uden at mærke noget, var ved at opgive da den huggede midt i åen, efter 15 min. kunne jeg gaffe den. Tak til fotografen Maleren Lars Elman Hansen Fredag d.17/8 tog jeg et smut til åen, jeg stod og kiggede på trækkende fisk et stykke tid, hoppede i klunset, og så afsted. Jeg havde lagt fluen ret langt frem ved en grødebanke, fluen drev ud midt i åen og så kom hugget, jeg nåede lige givet et lille modhug og så blev linen slap. Jeg rykkede line ind det bedste jeg havde lært, men nej den var hoppet af, troede jeg, men lige pludselig gav det et ryk opstrøms, fisken hoppede ud af vandet 5-6 gange og efter ca. 10 min kunne jeg lande hende. Hun målte 63 cm og vejede 2,7 kg. K & B Thomas Østergaard Fangst : Havørred Fangst dato : Fredag 17 kl Længde : 44 Agn : Rørflue Kenneth Baade Fangst dato : 13/ Længde : 50 cm Vægt : 1,27 kg Sted : Stenhullet Agn : orm Beretning : Så lykkes det endeligt at få fisk over målet, herlig lille springfyr var den... Forsat god sommer og KB derude. "Fie" Den 9. august fangede jeg en helt på orm ved Lindbo. En noget usædvanlig fangst! Gjorde store øjne da jeg så dette. Men en sjov oplevelse Kenneth Baade

12 Fisketur d august 2012 Efter en dejlig lun aften sammen med familien omkring grillen, var det tid til at bruge den absolut sidste rest af sommerferien sammen med fiskemakker ved Lindenborg Å. Vel ankommet til åen skulle de vanlige ritualer lige overstås et kik på vandet som havde en perfekt farve, en øl over snak om fiskestrategi og så skulle der lige tisses af. Fluen Rikke blev monteret på forfanget, nu skulle der bules havørreder. Hurtigt var der et par angreb på fluen, men desværre kun forsigtige bid i vingen det indikerede dog masser af fisk i åen. Efter ca. en times fiskeri er der en havørred der reselut tager fluen, og efter en herlig fight ligger der et stk. sølvtøj med løse skæl i græsset 53 cm og 1,571 kg (konditionsfaktor 1,06). Efter en pause hvor der kunne nydes panoramahimmel, næsten stjerneklar og med masser af stjerneskud skulle der skiftes fiskeplads. Sandelig om ikke der på den nye plads var endnu en havørred med fight i der gerne ville med hjem 59 cm og 2,292 kg (konditionsfaktor 1,12). Særdeles god afslutning på en dejlig sommerferie. Venlig hilsen Michael Pedersen Jeg har altid været nysgerrig efter og prøve forslelligt grej ved åen, tidligere i år har jeg prøvet en hjemmelavet bambusstang, jeg har i et stykke tid gået og gerne ville afprøvet ultra lette grej. Her for få dage siden fik jeg så først min ul-stang få dage efter mit hjul, på nettet kan man læse mange steder, at hvis man fisker med ul-stang så skal man bruget et ul-shimano Rarenium C14, så sådan et har jeg så fået fat på. Her de sidste par dage har jeg gået med den et par gange, men det har kun været små fisk der har bidt på. Men så i dag (mandag) nede ved pumpen var der noget der fik stangen til og bøje rundt, det var en på 43cm, normal når jeg går med min 14 så bliver de bare hevet ind på land, men her med den ny ul-stang går det ikke her må nettet frem, glæder mig allerede til og prøve krafter med en af de lidt større havørreder Den anden dag fangede Kaj Iversen en stor skubber i dag (tirsdag) byttede han den ud med en havørred på Hermed en melding om en havørred på 85 cm. og 8,2 kg. fanget på flue den 4/ kl Hilsen Per Bruun

13 Så røg Doktor Nielsen... Endelig efter at have tilbragt hele nætter og halve dage ved åen for at få 5 stk.havørreder over mål fordelt mellem cm på land, tog dennne flotte havørred på 77 cm og 4,7 kg fluen dato 5/ kl Optakten til fangsten var - som så mange andre ture - tidligt af sted til åen lørdag aften, intenst fiskeri og en hyggelig snak med de andre lystfiskere på lokaliteten om alle de fisk, som ikke er i åen mere, de få som er fanget, og de mange som vandt kampen. Da de andre omkring kl kørte hjem for at passe seng og søvnbehov, fik jeg indrettet bilsædet og tilbragte en passende tid, ca. 1½ time + noget mere for at blive helt vågen. Pludselig var der næsten for lyst til fiskeri - så ellers af sted og op ad åen og nogle få kast. Fighten kan nærmest ikke beskrives, alt var sjovt fjernt, sløret, ja nærmest som at betragte noget gennem sandblæst glas, men til sidst fandt fisken dog ned i nettet, og på land røg den. Først da jeg skulle finde fluen derinde i kæften et eller andet sted, gik det op for mig, at mine briller var efterladt ved siden af sovebeslaget i bilen, og her har jeg fisket time efter time - med hat, uden hat, med vrangen ud på hatten, og så viser det sig, at det var mine briller fiskene har genkendt, hver gang jeg har vandret der på brinken... Angående Doktor Nielsen i overskriften: Der er en aftale mellem en fiskemakker og jeg om, at det udløser en flaske bitter til den anden, når årets første havørred over 70 cm er fanget. Knæk-bræk, Maleren PS. Tak til alle de lystfiskere, som har brugt så megen tid og energi gennem årene, for at gøre Lindenborg Å til det, den er i dag Efter at have mistet flere gode fisk, så kom dagen hvor årets første havørred over målet omsider kom på land. Jeg startede ved vandstandmåleren opstrøms den skæve bro og fiskede nedstrøms uden at mærke noget. Da jeg stod oppe på "den skæve" kunne jeg se, at der ikke var nogen som fiskede på "pensionisten" så stykket skulle have chancen. Efter 10 min rejste en pæn bule sig bag fluen og en god fight kunne begynde. Fisken tog flere gode udløb, og var flere gange ud af vandet, så det var skønt da den gled i nettet. Buller og Maleren som stod på "den skæve" og overværede slagets gang mente, at man kunne se mit smil helt til Gudumholm da jeg kom op med fisken hehe. Årets første fisk er altid noget særligt :-) Havørreden var sølvblank og målte 58cm og vejede 2.3kg Venlig hilsen Michael Bundgaard I dag (torsdag) fiskede Kaj Iversen og jeg som så mange gange tidliger sammen oppe på "Bønnelykkes" der var kun kontakt til det vi kalder ormgnaskere, men pludselig røg Kajs prop afsted op af åen, da han fik styr på den viste det sig og være en pæn stor skrubbe, den skulle med hjem på panden til frokost.

14 Var i dag (tirsdag) en tur ved åen, her mødte jeg Iversen ved "kontoret", jeg fik ham til med sine tobakshænder og sætte nogle orm på mine kroge derefter tog jeg lige ned i "sumpen" og om ikke det blev til denne her på 48cm efter 5 min. Tobak er nok ikke så ringe enda? Var en tur ved Åen Startede ca. kl. 530 overfor Lindbo og fiskede ned til første sving, hvor der var små forsigtige nap på ormen, strammede op og kunne mærke, at der var en over målet, men ret hurtigt kom den til overfladen og lod sig nette. 63cm og 2,9Kg Med venlig hilsen Henning Toldbod Jeg havde afsat hele natten d. 22/ til noget seriøst natfiskeri i Lindenborg å, da jeg lige var kommet hjem fra ferie med familien. Jeg var vel allerede igang ved en omtrent 22-tiden - det stormede en hel pelikan, mindst hård vind Jeg tog dog vindknuderne i stiv arm og fiskede hurtigt ned over første stykke med en lille hurtigtfisket buleflue med Størup skindvinge. Allerede ved en 23- tiden var der fast fisk på fluen og kort efter lå årets første på 58 cm og sprællede i nettet - dejligt. Herefter blev der noget stille, dog ikke mindre blæsende. Jeg holdt lidt pauser og skiftede flue til en større rørflue med lidt vægtbelastning. Jeg havde ellers gået helt alene men fik nu selskab af en anden fluefisker, og vi fiskede sammen videre ned over stykket uden at der rigtigt skete alverden. Klokken ca. 02 var der fast fisk igen, men denne fisk opførte sig noget mere "mærkeligt" end den første, den gik dybt og ville ikke rigtigt flytte meget på sig, så for en sikkerheds skyld kaldte jeg min makker denne aften ned for at assistere. Det skulle jeg så ikke komme til at fortryde Fighten varede vel omtrent en minutter, det er svært at vurdere bagefter, men de første par minutter ville den ikke rigtigt alverden så fik den lidt lys med pandelampen og det hjalp skal jeg love for... I starten var vi noget i tvivl om størrelsen, men som fighten skred frem blev fiskens vægt "skudt" højere og højere. Selv var jeg længe overbevist om, at det var en 4-5 kilos fisk, men makker var dog noget mere optimistisk med sine vurderinger. Bedst husker jeg nok de sidste 3-4 minutter af fighten, første gang makker forsigtigt berørte fisken med nette på halen ræsede den bare af fuld kraft nedstrøms. Dette gentog sig de næste to gange hvor min makker prøvede at nette fisken bagfra. Fornemmelsen igennem fluekæppen af den tunge fisk der bare ræsede tungt nedad, imens jeg desperat forsøgte at bremse den sidder stadigt i kroppen af mig Da fisken til sidst var helt flad lykkedes det makker at nette fisken, men med hovedet først. Her går det nok egentligt op for os begge hvor stor den er, for en ubehageligt stor del af fisken rager bagud af nettet. Sammen får vi dog fisken løftet op, selv om fisken gør hvad den kan får at komme tilbage i rette element. Faktisk har fisken molesteret makkers net fuldstændigt, flået nettet itu og bukket håndtaget, da den er på land. Nu kunne vi begge beundre en massiv og dyb hanfisk, helt blank men dog uden lus. Vi målte fisken et par gange - 91 cm kunne målebåndet strække sig ud, puha jeg kan slet ikke fatte det Turen hen til bilerne blev pludselig lang, sådan et bæst vejer nu godt til skal jeg love for. På parkeringspladsen blev fisken behørigt beundret og vejet på hele 3 fiskevægte - 9,55 kg kunne vi finde fodslaw om at den som minimum vejede. Vi sad længe stille og bare nød synet af den store smukke fisk nede i græsset, imens vi glædede os over at vi har så flotte fisk her på Nordjysk Lystfiskerforenings vand i Lindenborg å. Heldigvis havde jeg da husket et par kolde pilsnere. Underligt hvordan en ellers fin fisk på 58 cm pludselig kan ligne en smolt når den får selskab af en på 91 cm. Jeg ved ikke rigtigt hvor længe vi bare stod og kiggede på fisken, men jeg tror det var længe. Makker målte for sjov skyld højden på halerodet 21 cm var halen fra top til tå, ikke underligt at fighten var tung. Omtrent ved en tiden kunne vi ikke trække den længere, vi var vist begge trætte og mætte at begivenhederne, så det var ved at være tid at komme hjem i seng. Desværre havde jeg glemt kameraet, så jeg fik først taget billeder af fisken derhjemme. Så var det bare hjem

15 og sparke konen ud af sengen hvad var det du sagde om at jeg aldrig fangede noget skat???? - Nu skal du op og fotografere! Jan Skall Sørensen Som så mange gange tidliger var jeg her til morgen (søndag) en tur ved åen, her fiskede jeg som mange gang tidligere med Kaj Iversen og nok en gang fangede han en fisk for næse af mig, denne gang var det en på 50cm, overvejer i stedet for alle mine duft, at begynde og ryge så jeg får negotin på fingerne lige som Kaj Efter endnu en varm og solrig sommerdag med temperatur op mod 25 grader, var det skønt at ankomme til Lindenborg å i aftenskumringen, og aflæse de mere fiskevenlige 17 grader på termometeret. Efter en flot solnedgang blev fluestangen samlet, og en "Brian Størup inspireret zonkervinge rørflue" monteret på forfanget. Normalt fisker jeg på mange forskellige strækninger af NL s vand i Lindenborg å, men denne sæson har jeg indtil videre valgt kun at fiske én og samme strækning, ikke fordi jeg tror den er bedre end andre, men simpelhen bare fordi jeg synes, det kunne være sjovt og spændende, at følge årets gang og udvikling på en kort udvalgt åstrækning. Jeg er blevet lidt klogere på åens forløb og havørredernes standpladser på strækningen, og det giver mig (muligvis) lidt bedre fiskeodds. Jeg havde indtil denne aften fået i alt 5 sommerfisk på 6 aftenture spredt hen over den sidste 1,5 månedes tid. Fiskene har været i størrelsen cm, men fisken der tog fluen denne aften, var der mere vægt i. Efter en spændende fight på ca. 10 min. hvor fisken rullede og tog et par kraftfulde korte udløb, gled den til sidst roligt ind over netrammen, og blev bugseret sikkert på land. Kontrolvejning på "Lindbo vægten" viste 3,9 kg. fordelt på 70 cm, en herlig dansk sommeraften fuldendt. Gode fiskehilsner Kenneth Kristensen Ankom ca Svoger Gert var kommet 5 min før og han nåede lige at tjatte lidt med spinneren inden jeg blev klar - HØ på 45 cm.. Så der blev smilet lidt over kaffen ;-) Vi delte os og jeg gik op til mit favorit sted - og på 3-4 kast var der er halvmeters, som desværre missede i landingen og jeg var ved at ryge i åen i en voldsom spegat - GODT der ikke var nogen der så det... Fiskede lidt videre i en halvtimes tid uden at mærke fisk - hvorefter jeg gik tilbage til stedet og 2-3 kast sad den der igen - og denne gang røg den i galgen ;-) Tilbage til udgangsstedet hvor Gert kunne fremvise endnu en fin fisk.. Klokken var kun godt hvad skulle vi?!?!... vi valgte at køre et sted hen hvor ingen af os har fået fisk over målet før. Endnu engang delte vi os op og i løbet af den næste 1½ times tid skal jeg lige love for min meps kom på overarbejde ;-) 4,5 kg fisk fordelt mellem 46 og 51 cm 1 stk i fryseren og de 3 andre er fileteret, krydret og klar til grillen i aften hvor der kommer gæster Fortsat go sommer Claus Møller, Vadum

16 Mens jeg i dag (mandag) sad og nød en kop kaffe kom Kaj Iversen op nede fra "Sumpen" havde der fanget de 2 banditter her på henholdsvis 47 og 49cm, kan oplyse at han bruger "reje duft" Fangst : Havørred Fangst dato : 21/7 Længde : 55 Vægt : 2,2 Sted : Bønnelykke Agn : Flue Beretning : Fisken to en lille sort rørflue hårdt midt i åen. Ralf Jensen Fangst : Havørred Fangst dato : 22/7 Længde : 42 Vægt : Sted : Den skæve bro Agn : Flue Beretning : Rørfluen (den grønsorte) slog til igen, og fire ture til åen har nu givet tre fisk over målet :-) Var det muligt at den anden Michael Pedersen i foreningen kunne smide et billed af den buleflue du bruger :-) Lyder som noget meget interessant fiskeri :-) Michael Pedersen En sen rapport. Lørdag til sommertræf 15.7 tog jeg en fin ørred på 51 cm. Fisken blev taget i stenhullet efter min makker og jeg havde fisket igennem engang. Jeg skiftede flue, for at prøve svinget en ekstra gang, men pludselig vendte en fisk i starten af svinget, og efter 3. kast var den der. På billedet er fluen der skulle til. Selve fisken kan ses på NL side fra sommertræffet. Det er den tykkeste af de to små. Rasmus Christensen

17 Fangst : Havørred Fangst dato : Længde : 44 cm Vægt : 1 kg Sted : Det flade Agn : Mepps 3 Beretning : Skøn morgen/formiddags tur her fredag d 20-7, kørte en tur rundt på de gængse pladser uden det helt store, sluttede af på Det Flade, fiskede nedstrøms hytten, hvor en enkelt lille bækørred var henne og markere til spinneren, så vendte jeg om og fiskede opstrøms og efter et par kast, huggede fisken, den gik fri af vandet lige i knaldet og kæmpede godt nedstrøms inden den kom i nettet... Knæk & Bræk Kenneth Andersen Bornholm Var lige en tur på "kontoret" i dag der kom vores junior Søren også ned med en havørred på 44cm fanget noget længere oppe på orm uden duft?? Fangst : Havørred Fangst dato : 18/7 Laengde : 63 Sted : Det flade Agn : flue Beretning : Dejlig aften ved åen i selskab med ca knots :-) Vi var egentlig ved at pakke sammen, men der var et stykke af åen, som lige skulle have en rørflue og det var vist en god idé :-) 2. tur til åen i år og 2. fisk - det kan kun blive godt Michael Pedersen Fluen der fangede den pæne fisk Fangst : Havørred Fangst dato : Længde : 42 cm Sted : Stykket mellm Stadionvej & Slusebroen Agn : Mepps 3 Beretning : I dag d. 18/7 (onsdag) kaldte åen igen, foruden denne ørred, genudsatte jeg 3 bæk & 1 havørred lige under målet, mistede også en fin havørred en smugle større end denne... Knæk & bræk Kenneth Andersen Bornholm Herlig aften ved åen. Mandag d. 16. juli 2012 Vejret var perfekt, drivende skyer, vind over gennemsnittet for måneden og i vest - havørredvejr. Var ankommet tidlig på aftenen, og efter en kort regnbyge skulle der bules med flue. En Rikke (nu også med pearl flash) blev monteret på forfanget og ved tredje kast glider en overordentlig fin fisk på anslået cm ud efter fluen og tager. Manglende tålmodighed giver kontant afregning, fisken er på i 30 sek. sa... Nå er der en er der også flere, og det varer ikke længe før to smukke havørreder ligger i græsset, næsten støbt i samme form, begge 46 cm på henholdsvis 1,16 og 1,23 kg. (konditionsfaktor 1,19 og 1,26). Fantastisk at se en havørred tage en bulende flue med et ordentligt skrald. Havørrederne gav herlig fight, begge gik i grøden (grødebanker ved begge sider) og den sidste var tilmed en rigtig springbasse, der var ovenud af vandet flere gange. Tak til Lindenborg Å for en herlig oplevelse - tre fisk til fluen indenfor en time. Stram line og rigtig god sommer. Michael Pedersen

18 Fangst : Havørred Fangst dato : Længde : 73 cm Vægt : 5+ Sted : Den skæve bro Agn : Spinner mepps 3 sølv med røde prikker Beretning :. Var lige en tur i åen i dag mandag d. 16/7, for at prøve lykken, vandet var stort set grødefrit, skønt, fiskede lidt hist og pist, uden at mærke noget som helst, men naturen i sig selv er pragtfuld og samtidig gå ved brinken og fiske, meget afslappende, i forhold til de bornholmske kyster med 12 fods stang, 35 g bombarda og store bølger... men ved middags tid endte jeg ved Den Skæve Bro, fiskede lige nedstrøms broen, lagde et kast over til modsatte side, og i midten af åen rejste en stor bølge efter min spinner, puha tænkte jeg, det var en fisk af pæn størrelse, kastede samme sted igen, og så sad den der :) vilde udløb nedstrøms, så efter en god fight på min. kunne jeg hånd lande den, super fisk, den første hjembragte i de par år jeg har været medlem, min vægt har jeg selvfølgelig glemt der hjemme, men min svigermors køkkenvægt måtte give op (error) da cifrene ramte 5 kg, så over 5 kg er den :) så det var en super dag ved en super å... Ps. billedet er taget ved broen på stadionvej Knæk & bræk Hilsen Kenneth Andersen Bornholm Var i dag (mandag) nede ved åen hvor jeg som så mange gange tidligere fiskede med Kaj, på et tidspunkt kom 2 af vores juniorer (Anders og Søren) om ikke vi ville lære dem lidt om det, at fiske med orm da de ingen sommer fisk havde fanget endnu. Som man kan se på det ene billede så gav det resultat de fik begge en havørred med lus, Sørens var på 50cm, Anders var på 41cm og som man kan se på det andet billede var jeg så beskeden også at fange en selv på 45cm, som man også kan se på billedet så vokser skrot dyngen ved skiltet alt sammen er noget vi har fisket op af åen?? Sommertræf der trods alt for meget drivende grøde gav fisk 3 fisk til indvejning kl 0100 Vinder: K.E. Nielsen 59cm 2,44 kg en fed basse Rasmus 51cm Dyrepasseren 51 cm

19 Navn : Michael Pedersen Fangst : Havørred Fangst_dato : 13/7 Længde : 43 Sted : Det Flade Agn : Flue Beretning : Første tur til åen og så fanger jeg en havørred fantastisk :-) Fisken var frisk med enkelte havlus Fluen som Michaels fisk blev taget med Var en tur ved åen her til morgen (fredag) hvor jeg mødte Kaj Iversen, vi gik og fiskede sammen mellem grødklatterne uden resultat, men så ville Kaj gerne prøve nede i "Sumpen" her lånte han noget af mit "Krabbe Duft"og på billedet kan man se resultatet, så nu låner jeg aldrig mit "Krabbe Duft" ud mere Havde hørt, at der skulle slåes grøde i åen mandag-tirsdag, tog derfor tidligt til åen mandag for at fiske et par timer inde grødskæringen gik i gang, det var der også mange andre gode fiskekammerater der ville prøve, men jeg fandt da en ledig plads oppe på Bønnelykke stykket, jeg fik rigget til og ormene fik en gang duft vand på, efter 15 min forsvandt min prop, da jeg fik fyren om viste det sig og være en regbueørrede på 42, hurtig viste det sig jeg havde brugt den forkerte duft, jeg havde brugt Reje duft som tidligere havde givet regbueørreder, men der kom nye orm på og denne gang var det med Krabbe Duft, efter 20 min. forsvandt min prop igen, denne gang var det en havørred med havlus på 52 cm. Må jeg anbefalde Krabbe Duft.

20 Fangst : Havørred Fangst_dato : 6/ Længde : 43 Sted : Sodavandsfabrikken Agn : Flue Knæk og Bræk Ralf Var i dag (fredag) taget til åen som så mange gange tidligere, gik først nede ved Pumpen uden noget, tog derefter op til Sejlflodstykket hvor Kaj også kom og vi fiskede ned fra Bønnelykkes stykket til broen uden nogen der holdt mål, nede ved broen dukkede der flere fiskekammerater op for og snakke så vi måtte lige holde kaffepause ved "Kontoret" alt i mens havde jeg smidt min orm ud bag broen og denne gang havde jeg fuldt formandes råd om og gå væk fra Rejeduft da dette kun gav regnbuørreder, jeg har fået lavet mig noget "Krabbe duft" og det gav resultat for mens vi sad der og snakkede så var der noget der tog fat i min prop op kom en havørred på 47 med havlus. Efter kaffen forsatte Kaj og undertegnede nedover og et godt stykke nede var det Kaj som fik et godt hug på sine orm med "Reje duft" og ind kom en havørred på Navn : Mikkel Frost Andersen Fangst : Havørred Fangst dato : 03/ Længde : 74 Vaæt : 4,5 Sted : Stenhullet Agn : Spin Beretning : Super stærk fisk og god fight! Rigtig fed oplevelse :-) Min første juni fisk ever, taget tirsdag d. 26 lige inden midnat i Mejerihullet, 66 cm og 3,6 kg. Brian Søndergaard Hansen Junioraftenen var udbytterig for en af vore juniorledere, der under instruktion af vore juniorer viste hvordan det skal gøres. Fanget ved Egensebro 77 cm og 6.2kg, fanget i aften af Michael Jensen

21 Var taget til Åen søndag middag den 17. juni, da der ikke var vejr til at klippe hæk. Det var et godt bytte. Startede opstrøms Lindbo med orm, Da jeg kom til første sving, var der noget der nappede, jeg strammede op og det resulterede i et rasende udløb. Efter flere udløb kom den endelig i nettet, 43cm of 1050g aftens maden var reddet. Fiskede videre gennem svinget flere gange uden resultat. Gik tilbage til Lindbo og startede forfra, med samme resultat. Forsigtig nap, strammede op (Cirkel kroge er nu en god ting), denne tog dog kun begrænset udløb, men til gengæld dansede den mere over vandet end under, men det tog på kræfterne og i nettet kom den, 45cm. Og 1250g. En rigtig god eftermiddag, kan ikke huske hvornår, jeg sidst har haft 2 fisk med hjem. Med venlig hilsen Henning Toldbod God lille fisk, hugget faldte ca "Buller" havde lidt tidligere en noget større fisk på samme stykke men mistede den, desværre. 44 cm. Stykket mellem zinks og Gl. Egensebroen. Brun flue, str 6 Hilsen Troels Mens vi stadig venter så er der jo også andet man kan fange i vores dejlige å, var ved åen her i formiddags hvor det blev til disse 2 fladfisk. Efter Dyrepasseren har deltaget i klubaftenen med Per Å Lund er det "kun" blevet til fladfisk og regnbuer, måske er det på tide at gå væk fra reje og græshoppeduft Da vi jo alle stadig går og venter på det store træk op i åen tog Iversen og undertegnede en tur op til Lyngså for og se om der skulle være nogle fladfisk, det blev til 24 hjemtagende fladfisk ialt så en rigtig god dag Startede ormesæsonen med "græshoppe duft" på mine orm, men det fik jeg kun regnbueørreder ud af så kunne jeg se, at Iversen brugte "reje duft" og dette gav en pæn havørred så gik jeg også over til "reje duft" dog uden resultater så i dag (fredag) gik jeg tilbage til "gæshoppe duft" og hvad fangede jeg nok en regbueørrede på 41 cm 1,7 kg det giver en konditionsfaktor på 2,45 dette kunne også mærkes Fangst : Havørred Fangst dato : Længde : 65 cm Vægt : 3,3 kg Sted : Det yderste Agn : Flue Beretning : Efter en kortere pause fra åen lykkedes det mig endelig at komme afsted efter arbejde. Jeg havde aftalt at mødes med Kaj Iversen kl på det yderste. At kaj er en erfaren rotte måtte jeg endnu engang sande, da han efter at have hørt gøgens kukken for første gang i år siger, at det er ensbetydende med de første sommerfisk... Tro eller overtro? Kl landede Kaj i hvert fald en meget flot havørred som efter 10 min. fight måtte lade livet. Jeg kan kun takke for en dejlig oplevelse:) Michael

22 Var her til morgen (mandag) taget ned til Lindbo og fiske, det blev til nok en regnbueørrede på 42 cm. og 845 g det giver en kontistionsfagtor på 1,14. Jeg har nu de 2 gange jeg har været ved åen brugt "græshoppe" duft på mine regnorme og begge gange er det blevet til regnbueørrede, så mon ikke jeg skal skifte til en anden duft evt. Reje duft? Så startede mit ormefiskeri endeligt, men min første fangst var ikke lige det jeg gik efter, startede med og fiske ud til Stenhullet, under vejs var der kun små nap til omen, ude i Stenhullet var proppen pludselig væk mens jeg kikkede den anden vej, troede jeg havde fået bundbid i nogle af alle de grene der efterhånden er i hullet, jeg strammede lige så stille snørren op og så kunne jeg godt mærke der var en fisk der rystede på hovedet så fik den godt nok lige modrykket og så kan det nok være der røg line af hjulet da den tog et ordentlig udlæg ned af åen, men ind kom den da 1 regnbueørred på 52 og 1,55 kg. "Dyrepasseren Vi er mange der går og venter på at sæsonen i Lindeborg å snart kommer rigtig i gang, i den mellem liggende tid er nogle der prøver andet fiskevand af ind til da. Fredag var vi nogle stykker der tog af sted fra vores eget fiskevand for og prøve krafter med den berømte Gudenåen Laks, statede fiskeriet i Gul zone kl.9.00 stoppede fiskeriet igen kl efter en rigtig dejlig dag, tak til fiskekammeraterne for en dejlig dag, dagen fangst blev som ses på billederne "Buller" 1 stk skrupper og Kaj Iversen 1 stk abbore, ude er godt men hjemme er bedst, vi elsker vores egen Lindenborg å, håber det blever en god sæson for alle. Knæk og Bræk Snuppede denne flotte fisk d 7/4 på Sorte Ninne. Fisken snuppede selv fluen! Jeg havde lagt stangen fra mig, for at kigge i flueæsken og pludselig væltede stangen, og fighten gik igang. Efter et kvarter og flere gode udløb kunne jeg løfte den på land. K & B Thomas Østergaard

23 Så var der fisk igen. En fin blank en med løse skæl huggede på en sort og grøn rørflue med kobberkrop. Den målte 55 cm og vejede 1,41. Den blev taget efter Stenhullet. Rasmus christensen Jeg fik denne dejlige blankfisk (3,7 kg, 70 cm) på en Red Tag Palmer str. 8 i middags i Lindenborg å. Den tog midt i drevet og fightede roligt, tungt og vedholdende. Jeg troede længe det var en nedgænger, men der var tale om en overspringer med løse skæl, intakte finner og hvid bug. Den var desuden helt fri for garnmærker. Jeg skød en serie billeder af den i det flotte solskinsvejr, da den netop var landet. Desværre er der noget galt med mit ALDI kamera, så i stedet vedhæftes et havebillede taget med min kones Iphone. Turen gav tillige en mistet blank lige under målet, der også foretrak ophængeren Red Tag Palmer, frem for de mere spraglede endefluer, der blev afprøvet. Rasmus Hasselbalch Havde trodset det kraftige blæsevejr, som næsten gjorde det umuligt at fiske med flue. Men det kunne lade sig gøre, og i indgangen til zinks sving huggede en fin blank en med løse skæl. Fisken målte 51 og vejede 1,19. Den blev taget på en rørflue, som jeg tror skal hedde "Blue in fire". Rasmus Christensen ÅRETS FØRSTE TUR MED FAR Far havde gjort haven forårets klar og der var en del orm så der var lagt op til en fisketur. Vi kørte til Ryå så vi kunne få brugt de orm, det var ikke noget problem for der var bid hele tiden det var dog kun skaller og en enkel Aborre som kom på land men sjovt det var det en god dag ved åen. Far tog os til åen dagen efter dog uden de helt store fisk. Hilsen Albert Kjær og (Far) Peter Bjerregaard Navn på fanger: Albert Kjær Bjerregaard Fiske art: Skalle-Aborre Størrelse kg:0,350-0,240 kg Længde cm: cm Fisk genudsat: Ja Fangst plads: Ryå Agn: Orm Fangst dato: 26-27/ Navn på fanger: Peter Bjerregaard Fiske art: Skalle-Aborre Størrelse kg:0,340-0,330 kg Længde cm: 31-30cm Fisk genudsat: Ja Fangst plads: Ryå Agn: Orm Fangst dato: 26/ Navn på fanger: Albert Kjær Bjerregaard Fiske art: Skalle-Aborre Størrelse kg:0,350-0,240 kg Længde cm: cm Fisk genudsat: Ja Fangst plads: Ryå Agn: Orm Fangst dato: 26/

24 Havde lige en time her i eftermiddags hvor Lone skulle noget, så var jeg hurtig ved åen, det blev en tur ud til Stenhullet med fluestangen. I indgangen til Stenhullet blev det til denne her på 50 cm 1,3 kg Kære fiskekammerater så må man hvis sige, at fiskeriet for en stund er gået i stå på Sejlflodstykket, her er hvad det er blevet til på de sidste par dage.

25 I dag mandag d. 12. marts fiskede jeg oppe på Sejlflodstykket var i kontakt med flere fisk, men fik ingen med hjem, der i mod fik Iversen en pæn Grønlænder på 43cm Her til morgen (lørdag) skulle konen lige et par timer på arbejde, så kan det nok være at jeg fik startet bilen og tog et smut til åen, der var mange små fisk fra 34 cm og op efter, fik en del af dem op, men pludselig blev min prop taget med et ordentlig ryk, der hvor den havde taget ormen var der en skrænt og jeg kunne ikke lige løfte den på land, men heldigvis var "Gl" Iversen inden for rækkevide, så han kravlede ned af skænten og fik den halet op, den viste sig og være en nedgænger på et par og halvtres, den blev lige så stille genudsat. Men aldrig havde jeg nået at kaste ud igen før propen forsvandt med et ordentlig ryk oven ud af vande sprang en pæn sølvblak grønlænder, det er en på 35 råbte Iversen, så jeg tænkte den kan jeg godt løfte ind over skrænten, men da den kom på lang viste det sig og være en på 43 cm Da jeg i dag kom hjem fra arbejde kl. 15,30, kiggede min dejlige kone Pia kærligt på mig og sagde."jan kunne du ikke have lyst til at tage en lille tur til åen, mens jeg så forbereder lidt aftensmad" (jeg tænkte hva sker der her men kom i tanke om jeg lige havde malet både bryggers og trappe opgang)jeg tog sammen med min søn Jakob på 13 år med til Slusestykket ved Gudumholm. Efter en halv times fiskeri med flue, får jeg et gevaldigt hug på fluen, jeg tror selvfølgelig det er en stor nedgænger der har taget flue Jeg kalder på Jakob og han kommer og overværer fighten, efter ca 5 minutter begynder Jakob at filme og kommentere fighten :) SE FIGHTEN PÅ YOUTUBE. Jeg holdt fisken virkeligt hårdt fra start og efterhånden som fighten skrider frem begynder tvivlen Kan det virkelig være en "overspringer",der går ca minutter inden jeg første gang får chancen for at lande fisken, kikser første forsøg, men anden gang er den der. Gælderne var helt røde og finnerne hele og fisken meget blank.fisken måler 83 cm og vejer 5,3 kg, der var 2 små rognsække i fisken. Jan Nielsen Gudumholm

26 Var som så mange gange tidligere en tur ved åen her til formiddag, fik ved indgangen til Zincks Sving 2 grønlændere på henholdsvis 38 og 39 cm, 3. gang jeg kastede ud forsvandt proppen nok engang ned med et ordentlig ryk denne gang var det en Grønlænder på 44 cm der var på Den 28. februar jeg fik tidligt fri fra skole. jeg viste ikke hvad jeg skulle lave, så jeg pakkede min ormestang, og tog ned til Sejlflod. Jeg satte en orm på og kastede proppen ud og begyndte at fiske. På vej ned til havestykket fangede jeg en nedgænger ca. på 50 cm, den satte jeg ud igen. Da jeg kom ned på havestykket fik jeg hug igen. Jeg troede det var en lille fisk, men da min prop dykkede igen gav jeg mod hug. Jeg kunne mærke at det var en stor fisk, den sprang fri af vandet og jeg kunne se den var blank. Den kæmpede godt. Da jeg fik den på land, målte jeg den med korkhåndtaget på min stang, den var over målet. Så jeg tog den med hjem, hvor jeg målte og vejede den. Mål 45.5 cm og vægt 1 kg, tage på orm. Knæk og Bræk hilsen Anders Christensen Her er lige lidt fangster... 1ste billede - Nedgænger på ca. 60 cm fanget på Sejlflodstykket til premieren (under de gule ærter) - blev nettet af et par hjælpsomme ungersvende fra juniorafdelingen... Og derefter genudsat! 22/1/ billede fra i dag - "nedgænger-agtig" havørred på de 71 cm, i kæmpekondition - fanget på det flade opstrøms hytten "Lige efter træerne" på opfordring fra et andet medlem, der ligeledes hapsede en i samme størrelse. Nettet af ungersvenden og behørigt genudsat :-) 26/2/2012 Hilsen Thomas og Frederik

27 De havde lovet dejligt vejr søndag, så jeg tog min morgenkaffe med til åen da konen var på arbejde, fiskede først ud til Stenhullet uden og mærke noget, kørte derefter op til Sejlflodhytten hvor Kaj og Michael gik og fiskede, efter en kop kaffe fiskede kaj og jeg ned af mod havestykket, men vi kom nedover snakkede vi om, at det var mærkeligt vi ikke mærkede nogle nedgænger og lige i det samme blev min prop taget i et stort ryg op kom en nedgænger på 54 cm, den blev forsigtig genudsat, men vi gik derned kom Erik Leif ned for og snakke og vi lå fiskestagerne fra os og i det samme siger Erik til Kaj der er noget der har taget din prop, nej det er bare bunde siger Kaj, men han kunne ikke lade være og tage stangen og på var en Grøndlænder på 40 cm. Vi mærkede for øvrigt rigtig mange fisk derned Hermed sender jeg et billede af den Grønlænder på 49 cm. som jeg tog på premieredagen den 22/1. Fisken blev taget på orm på stykket ved Lindbo en halv time før de gule ærter blev serveret:-)knæk og bræk til alle Med venlig hilsen TSP sa Nu er der friske grønlænder i åen. Mandag fik jeg denne fine grønlænder på 45cm,den var frisk fra havet med enkelte havlus,måske det kolde vejr har sendt nye fisk i åen? Fisken er fanget ved Gudumholm på en "haveflue" Ole Rosted Larsen Var i dag tirsdag en tur ved åen, fiskede hele formiddagen oppe på Sejlflodstykket og havde flere under mål oppe, ved middags tid kørte jeg hjemad, men da jeg kom op til den Ny bro synes jeg også godt jeg lige kunne holde på p-pladsen og så lige gå ud til Stenhullet. Da jeg kom ud til Kareten forsvandt min prop med et ordenlig ryk, det var en på 40 cm, ny orm på og lige som jeg kastede ud så forsvandt propen nok engang, den gang var det en på 42 cm begge var nok lige gået op i åen de var fyldt med skæl som om det var sild, efter dette pakkede jeg sammen så havde jeg fået dagens fangt så ud til Stenhullet nåde jeg ikke i denne omgang Vi gik nogle stykker oppe på Sejlflodstykket vi fik alle fisk op af vandet mellem 20 og 25 stk. de var dog lige under mål og så var der to som var nedgænger alle blev derfor udsat igen, på billederne er der 1 på 35 som undertegnede havde på og så havde Kaj Iversen denne nedgænger på 60 cm på.

Regn, regn og regn... og så denne fine bækørred på 44 cm, fanget og genudsat i går ved slusen. Med venlig hilsen Torben B. Jensen

Regn, regn og regn... og så denne fine bækørred på 44 cm, fanget og genudsat i går ved slusen. Med venlig hilsen Torben B. Jensen Fangster 2008 Fik denne blanke ørred, på det flade d 17/7 08 kl. 22. Den huggede på en black doctor flash zonker rørflue med dobbeltkrog str. 14. Fighten blev lidt dramatisk, da fisken strøg direkte i

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Sølv lyser i majnatten: Dennis Deleuran med havørred på 69 cm og 3,75 kg

Sølv lyser i majnatten: Dennis Deleuran med havørred på 69 cm og 3,75 kg Fangster 2007 Havørrederne er ankommet til åen. Ingen tvivl om det. Jeg tog til åen tideligt 30. maj for at fiske et par timer, før arbejdsdagen startede kl. 8. Efter en halv time skete det, jeg har ventet

Læs mere

Fangster Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre:

Fangster Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Fangster 2013 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Fangster Navn: Mark Bech Højfeldt Fangstdato: 11. november 2018 Fangststed: Lindenborg Å Fangst: : Havørred Længde: 85 cm Vægt: 7,3 kg

Fangster Navn: Mark Bech Højfeldt Fangstdato: 11. november 2018 Fangststed: Lindenborg Å Fangst: : Havørred Længde: 85 cm Vægt: 7,3 kg Fangster 2018 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Lars Borup, fangede denne regnbueørred på 52 cm og 1,5 kg i Lindenborg å tirsdag d Anders Toft Jensen har haft sit kamera med ved Lindenborg Å:

Lars Borup, fangede denne regnbueørred på 52 cm og 1,5 kg i Lindenborg å tirsdag d Anders Toft Jensen har haft sit kamera med ved Lindenborg Å: Fangster 2005 To flotte grønlændere fra premieredagen den 16. januar: Fanget af Carsten Jensen, som med den største på 1,150 kg og 51 cm vandt premierekonkurrencen Mere Premiere: Så er sæsonen 2005 gået

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

125 kg Stør hos Lystfiskergården.

125 kg Stør hos Lystfiskergården. 125 kg Stør hos Lystfiskergården. Det hele startede som det plejer at gøre. En aftale med min gode kammerat og fiskemakker, Henrik. Vi snakkede om, hvor turen skulle gå hen denne gang. Nu hvor vi har været

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Fangster Hej!

Fangster Hej! Fangster 2011 12.11.2011 Mit livs Havørred på 11 kilo En tur til en lokal gydebæk blev forlænget med en sidste fisketur til Lindenborg Å. Ankommet ved åen og solen var allerede stået op. Ved åen blev jeg

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

Samsø, september 2012

Samsø, september 2012 Samsø, september 2012 Torsdag morgen ringer vækkeuret lidt før kl. 4. Jeg har aftalt med Jacob at vi kører kl. 4.30, da jeg har været lidt for kvik og booket færgen til Samsø kl. 6.50. Hvad pokker, så

Læs mere

En uge med Å- og Kystfiskeri!

En uge med Å- og Kystfiskeri! En uge med Å- og Kystfiskeri! Endelig kom der luft i kalenderen og min største hobby skulle genopstå. Efter et par år med husbyggeri, arbejde, og derved manglende tid til fiskeri, skulle mit "Come back"

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009)

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Patrick Wiben Pedersen (med farmand Mogens), Jesper Uldbrant, Jens Lassen og undertegnede, mødtes (som Gulp Cup vindere 2009) på hotel Verona, Allinge, Bornholm,

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard Tremare det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri Af Per Korsgaard www.tremarella.net korsgaard@golfnet.dk 42 Fight magazine vol. 3 lla Fight magazine vol. 3 43 I gamle dage blev der primært fisket

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre:

Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Omegnens All-Round Klub

Omegnens All-Round Klub Indledning Regler for fiskeri Kort over fiskevand Foreningen samler lystfiskere i alle aldre, og arrangerer fisketure, familieture, udflugter og klubfester. Desuden stiller klubben ca. 6 km. fiskevand

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster.. Grejet tjekkes pakkes

Læs mere

Fangster

Fangster Fangster 2017 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Forårets indberetninger Nyt mærke indført

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Forårets indberetninger Nyt mærke indført K L U B B L A D Bornholmerklubben Nummer 1 2014 Forårets indberetninger Nyt mærke indført I dette nummer: I dette nummer: Jolle, Mesteren Golle viser og de tænder tre andre igen på tur. 4 Røsnæs 4 Store

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Fangster

Fangster Fangster 2015 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne Alle danskere ved jo, hvad Færøerne er, men det er pudsigt, at så få har været på besøg deroppe. Denne gruppe af øer i nord Atlanten,

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben October 29 Bornholmerklubben [3. Sæson, update nr. 1] Update Årets lystfisker 29-21 Der er nu ca. 5 måneder tilbage af konkurrencen. Nogen har været meget ihærdige, mens andre skal til at spænde hjelmen

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Marias sommerferieeventyr 2006

Marias sommerferieeventyr 2006 Marias sommerferieeventyr 2006 Vi har i lang tid glædet os til at det blev sommerferie og så endelig skete det, faktisk så var vi så heldig at Mormor kom og legede med os hele fredagen mens mor og far

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Årets første ørred. Efterårets ture.

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Årets første ørred. Efterårets ture. K L U B B L A D Bornholmerklubben Nummer 1 2016 Årets første ørred. Efterårets ture. I dette nummer: I dette nummer: Jolle, Årets Golle første og ørred de tre andre på tur. 4 Lukketur i TAPTO 5 På Rasten

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge.

Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge. Jennifer Jennifer er kun seks år, men ved hvorledes hun skal hjælpe sin far ud af en økonomisk knibe. Hun har nemlig noget at sælge. Første gang jeg mødte Jenny, var hun tre år gammel. Det foregik ved

Læs mere

Pighvar tur til Børsmose strand.

Pighvar tur til Børsmose strand. Pighvar tur til Børsmose strand. Lørdag 29/4-2017. Mødested: Parkeringspladsen overfor campingpladsen. Møde tidspunkt: Aftales nærmere i forhold til tidevand. Sidste frist for tilmelding: 27/4-2017 Pris:

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

K L U B B L A D. Bornholmerklubben. Nummer 2

K L U B B L A D. Bornholmerklubben. Nummer 2 K L U B B L A D Bornholmerklubben Nummer 2 2013 I dette nummer: I dette nummer: Jolle, Sønderfisket Golle og de tre andre på tur. 4 Black Edition 5 Klubrekord for gedde 6 Side 2 BOR NH OLMER KLUBBEN Forside:

Læs mere

Lystfiskerforeningen-af-1926-3-Aktiviteter-2013-! Premiere-fiskeri ved Karup Å

Lystfiskerforeningen-af-1926-3-Aktiviteter-2013-! Premiere-fiskeri ved Karup Å Lystfiskerforeningenaf19263Aktiviteter2013 Premierefiskeri ved Karup Å Tid: 1 marts Sted: Høgild Møllegård, Åhusevej 31, 7470, Karup Traditionen tro starter fiskesæsonen, for mange medlemmer af Lystfiskerforeningen

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2010

VSF Fangstrapport for 2010 15. december 2010 VSF Fangstrapport for 2010 1 Generelt... 1 2 Havørred... 3 2.1 Vejle Å... 3 2.2 Rohden Å... 6 2.3 Øvrige åer... 7 3 Laks... 7 4 Regnbue... 8 5 Bækørred... 8 6 Gedde... 8 7 Ål... 8 8 Andet...

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev:

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev: Mopsy og Daddy Cool Biffer stod tidligt op. De andre lå stadig og sov i Svend-fra-Skovens hule. Han gik op til lande - vejen og begyndte at gå tilbage mod sommer - huset. En landmand gav ham et lift på

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN 9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN Jeg har fået lov til at cykle til Sallinge i eftermiddag. Foråret er rigtig kommet nu, og jeg kan mærke den varme vind mod kinden. Jeg har medvind og jeg kender jo hele vejen,

Læs mere

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010:

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Vi ankom i går eftermiddags efter en udramatisk tur, som dog bød på en frisk samarbejdsopgave nemlig at proppe otte skytter og en træner ind i

Læs mere

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende TØRF LUEF ISKERI I ÅEN Bo Frier og Thomas Weiergang, begge dygtige og innovative instruktører i Danmarks Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende tørfluefiskeri efter

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013. Aktiviteter

Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013. Aktiviteter Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013 Aktiviteter Fisketur med svogrene fra Djæveløen! Der var dømt familie kom sammen i slutninger af juni måned. Familien fra Sjælland havde meddelt deres ankomst til lidt sommerhygge,

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt.

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt. Hej Lotte og Brian Som lovet en fyldig jagthistorie fra vores tur på brunstbukke i starten af august 2011. Den 31. juli kl.. 21 startede turen mod Polen med masser af forventning i bagagen, og jeg siger

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers.

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Onkel Ted 2 Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Egentlig er jeg for gammel til at have babysitter. Jeg er 11 år og kan sagtens være alene hjemme, men da mor og far skulle

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5 Notathæfte D A N S K Trin 3-5 Notathæfte Personoplysninger: Testpersonens navn: Fødselsdato: Testnorm: Skole/Institution: Klasse: Logostester: Dato: Bemærkninger: 1. Flydende læsning og læseforståelse

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Bornholm 2012 v./gert Ringsted

Bornholm 2012 v./gert Ringsted Bornholm 2012 v./gert Ringsted Glem alt om økonomisk afmatning, svigtende aktiekurser og generel pessimisme. Det eksisterer simpelthen ikke i uge 17, hvor vi atter er samlet til en uges fiskeri på Bornholm.

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

HYTTEFADET. Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 147, 43. årgang November/December 2009 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Bruno viser en pakket båd på Esrumsø Tryk: Scandinavian

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal 1 youtube.com Fessor har flest views. 977. Men fuck det. Nu får han så meget baghjul, at han aldrig gider se den film igen. Jeg har forberedt mig til den her dag i flere måneder. Høj frost og solskin.

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Turen foregår fra d. 29-6 2014 til d. 6-7-2014

Turen foregår fra d. 29-6 2014 til d. 6-7-2014 TRYSIL Trysilelven løber ind i Norge ved Rogen i nord, og skifter navn flere gange inden den løber ud i Vänern i Sverige. Tidligere var elven lakseførende, men et par kraftværker på den svenske side af

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere