Årsskrift Frederiksværk Gymnasium og HF. Tlf Fax Frederiksværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsskrift 2013-2014. Frederiksværk Gymnasium og HF. Tlf. 47 72 52 10 Fax 47 77 02 32. 3300 Frederiksværk www.fvgh.dk post@fvgh.dk"

Transkript

1 Årsskrift Frederiksværk Gymnasium og HF Tlf Fax Frederiksværk

2 Side 02 Indholdsfortegnelse Omstillingsevne 3 Masterclass i engelsk 5 I kunstens verden 6 Ekskursioner 7 Naturvidenskab 11 Idræt på mange måder 12 Skatteøen 14 Samfund og politik 15 Skolens fødselsdag med gallafest 17 Særlige events 18 Samarbejde med Kina 22 Studieture i marts 24 Afgangselever Redaktion og layout: Lise Høyer Korrektur: Lisbeth Bertelsen

3 Side 03 Omstillingsevne Bølgerne er i bogstaveligste forstand gået op og ned i dette skoleår. Først kunne vi indvie et nyt lærerværelse den , og samtidig glæde os over de andre nye lokaler. Siden blev vi ramt af stormfloden Vandet trængte ind mange steder, og selv om elever og lærere og øvrige ansatte kæmpede sammen om at holde vandmasserne ude og flytte så mange ting som muligt i sikkerhed, gik det hårdt ud over dele af skolen. "Når nøden er størst er hjælpen nærmest"

4 Side 04 Genopbygning Efter flere måneders tørring og gulvarbejde efter stormfloden, kan idrætshallen igen bruges. Der er blevet lagt et rigtigt fint nyt gulv, som indbyder til masser af idrætsaktiviteter. "Sammen er vi stærke"

5 Side 05 Masterclass i engelsk Af Helene Lund Et særligt tilbud til sprogligt interesserede elever. For at skabe udfordringer for særligt sprogligt interesserede elever har Frederiksværk Gymnasium og HF oprettet en Master Class i engelsk. Arbejdet foregår som en bogklub-studiekreds, hvor interesserede elever fra 2g, 2HF og 3g samt en enkelt undtagelse fra 1g, mødes i ca. 1½ time efter skoletid en gang om måneden, hvor vi diskuterer en roman, som alle har læst efter et oplæg om forfatterskabet, perioden mv. fra en lærer. I år har 16 elever deltaget på Master Class holdet. Alle elever har været til et individuelt interview, før de blev optaget på holdet. Vi læser fortrinsvis moderne klassikere, altså romaner, der har opnået berømmelse og anerkendelse i det 20. århundrede. Deltagerne får et Master Class diplom, som vil blive vedlagt den enkelte elevs eksamensbevis. Det er tanken at oprette Master Class igen i næste skoleår. Der er plads til 6-8 nye elever på holdet og mange har allerede meldt sig. Books, books, books! I marts 2014 var holdet på et teaterbesøg i London Toast Theatre, som jo især er kendt for de herlige Crazy Christmas Cabarets, men som kan så meget andet også. Stykket var af Vivienne McKee og hed Don t mention Hemingway, hvilket betød, at vi selvfølgelig læste en roman af Hemingway inden. I alt blev det til 8 spændende undervisningsgange på Master Class holdet i løbet af dette skoleår. Alle elever fik afslutningsvis et diplom som bevis på deres aktive deltagelse.

6 Side 06 I kunstens verden At have billedkunst fremmer skaberglæden og giver mange visuelle indtryk. Her er nogle af de oplevelser, året bød på: Hvordan laver man 17 heste på 17 minutter? Man tager 17 klumper kvalitetsler og 17 energiske elever fra 1.xy. De har under 20 minutter til at fremstille en hest uden redskaber og vel at mærke stående og uden underlag! Vupti! Så er der skabt en fantastisk hesteflok, der overhaler både Picassos og Marino Marinis heste! Hestene var det allerførste skridt i et hurtigtløbende forløb, hvor kunsthistorien blev undersøgt fra hesteryg af 1.xy i billedkunst! -Lisbeth Bertelsen Billedkunst B- niveau var på Louisiana og se Yoko Onos konceptkunst 1z var på Arken at se Frida Kahlo

7 Side 07 Ekskursioner Året bød på spændende ekskursioner til nær og fjern. Nogle gik til København. Her er det 1x, der studerer københavnerhjem til brug for deres dansk/historieopgave. Herunder ses elever fra 2r, der lytter til et foredrag om Grønlands historie på Nationalmuseet. Oplysningerne skulle bruges i forbindelse med et tværfagligt forløb mellem historie, religion og samfundsfag på HF. Grøndlandske mønstre på bukser og støvler.

8 Side 08 Med fransk på Ordrupgaard Af Helene Lund og Bente Rahbek De to 1g franskhold besøgte 22.april Ordrupgaard Kunstmuseum for at se nærmere på museets franske samling af især impressionistiske malere. "Det var en hyggelig tur. Dejligt at komme uden for skolen, og omgivelserne var virkelig smukke. Kunsthistorikeren var god til at korte informationerne ned til det væsentlige, så man ikke blev overbombarderet. Hun brændte virkelig for det!" -Anna 1y Besøget startede med en rundvisning, hvor en kunsthistoriker fortalte om impressionismens oprindelse og udvikling, Efter rundvisningen udvalgte eleverne i grupper hver et maleri, som de arbejdede videre med, og som de præsenterede for hinanden dagen efter i skolen, på fransk naturellement! Vejret var godt, så både studier og frokost kunne finde sted i museets skønne have, hvor forårssolen stod højt på himlen.

9 Side 09 Frederiksværks historie byder på både krudt og industri. Af Susanne Munch og Erwin Christensen Frank Rasmussen fortæller om Frederiksværks historie 1a har været igennem en fælles periodeoversigt i dansk og historie - et forløb fra vikingetid til industrialiseringen. Det afsluttedes med en finale i form af en rundtur på Krudtværksmuséet, hvor Frank Rasmussen viste rundt og særdeles levende fortalte om Krudtværkets betydning, om den historiske periode og om Frederiksværk som industriby. Frederiksværk har meget at byde på Eleverne skuttede sig i kulden, men lyttede interesseret. Undervejs inddrog Frank Rasmussen det meste af gymnasiets fagrække, så emnet blev virkelig sat i perspektiv. Efter 1 1/2 times rundvisning var elever og lærere iskolde - det sidste foredrag tog de småhoppende - men de holdt ud med anstand og var bagefter glade for turen ud af huset.

10 Side 10 Livshistorier i Frederiksværk- et innovationsprojekt Af Lisbeth Bertelsen og Lise Høyer 1b har deltaget i et innovationsprojekt, hvor vi har arbejdet tværfagligt med livshistorier i dansk, naturgeografi, historie og samfundsfag. I den anledning besøgte klassen Ågalleriet, hvor de studerede narrativ grafik fra Kunstakademiets Designskole. Billederne skulle bruges som inspiration til at udforme en narrativ struktur i billeder og tekst, hvor temaet var elevernes egen livshistorie. Det blev til en række fine små bøger, som blev formidlet videre i klassen og siden udstillet på skolen. Herefter vendte vi blikket mod den nære omverden for at høre nogle af de livshistorier, der gemmer sig her. Vi fik via Paraplyen kontakt med en række ældre medborgere i kommunen, som gerne ville dele ud af deres livserfaringer. Eleverne fremstillede interviewguider, der kunne understøtte deres samtaler med de ældre og siden bruges til en fælles bearbejdning af indtrykkene. Samtalerne med de ældre fandt sted i februar, hvor eleverne drog ud og interviewede de ældre to og to. Resultatet blev nogle frugtbare møder mellem unge og ældre medborgere. En viden om livet før og nu, som eleverne videreformidlede i klassen med stor entusiasme.

11 Side 11 Naturvidenskab FVGH lægger vægt på lærerig og spændende undervisning i de naturvidenskabelige fag. Både i geografi, biologi, fysik og kemi laver vi forsøg og deltager i aktuelle arrangementer. Her kan du se, hvad biologieleverne var involveret i i løbet af dette skoleår Temadag om evolution og besøg af foredragsholdere fra Statens Naturhistoriske Museum s Viden på vej. 212 elever fra 1y, 2ayz og 3y deltog i arrangementet var 3 BI R på Science, KU, hvor de arbejdede med gensplejsede planter. Eleverne ovenfor undersøger, om gensplejsning af planten gåsemad er lykkedes Som led i studieretningstoning var 2b på ekskursion til Zoologisk Museum. Hér fulgte eleverne Darwins tænkesti for at belyse og indsamle biologisk dokumentation for - forskellige sider af evolutionen. Derefter gik turen rundt til historiske steder i København, hvor eleverne fremlagde om racehygiejnens og tvangssterilisationens mørke historie og deres jagt på undermålerne i Danmark. 3.4 havde FVGH besøg af Tove Nielsen fra Rigshospitalet, som underviste i, hvordan man arbejder med at opspore og kontrollere spredningen af resistente bakterier. Eleverne undersøgte samtidig, om de havde resistente bakterier på deres mobiltelefon og fingre.

12 Side 12 "I Uge 39 var 1.gerne ude at løbe motionsløb i Frederiksværk og omegn. Nogle tog det meget seriøst, mens andre formede hyggegrupper og løb sammen. Men det vigtigste var at være med! Vi startede på gymnasiet med opvarmning derefter blev vi skudt i gang. Vi løb op igennem byen til skoven, langs kanalen ned til hospice, næsten hele vejen ned til Vinderød kirke, rundt om verdens ende ved mosen og så bare ad samme vej hele vejen tilbage. Den første, der kom ind over stregen fra 1.B af drenge, var Lasse Buch Pedersen og fra pigerne var det Julie Lynghøj Storgaard. Lasse udtaler at det var et hårdt løb men også sjovt at løbe og konkurrere mod de andre 1.G er og 1.Hf er på gymnasiet og se hvor god en kondi man har i forhold til de andre elever." - Julie, Nicolai, Lasse 1b Idræt på mange måder Idræt på Frederiksværk er seriøs undervisning i de forskellige idrætsgrene, men også meget mere end det, der foregår i timerne. I år havde vi bl.a. motionsløb, fodbold- og hockeyturnering samt en performanceopvisning. Og efter skoletid er der mange slags frivillig idræt. Motionsløb 1. september 2013 Kajakture i september American Challenge i oktober

13 Side 13 I uge 10 havde de fleste 1.gere en forrygende skitur til Norge De, der valgte at blive hjemme, blev bl.a. instrueret i afrikansk powerdans.

14 Side 14 Skatteøen "Skatteøen" er oprindeligt en bog skrevet af Robert Louis Stevenson i 1883, og det er 25 år siden, at Sebastian lagde musik til en musical over bogen. Siden er stykket blevet en af de største musicalsuccesser med over 13 opsætninger på Folketeatret og amatøropsætninger. I november 2013 satte vi Skatteøen op i Gjethuset. Der var pirater, engelske adelsmænd og mange flere på scenen Musicalen blev en bragende succes! - Der var 123 elever involveret i forestillingen. De var delt ind i forskellige grupper: Scenografi, lyd og kor Jens Christensen- ansvarlig for forestillingen

15 Side 15 Samfund og politik Kommunalpolitik til debat på skolen Af Marie Soland Berg-Nielsen og Jamie D. Bast Iversen Hvem stemmer du på? Klokken er 10:00 og kantinen på Frederiksværk Gymnasium er fyldt til bristepunktet med elever. Selv de elever, der endnu ikke er stemmeberettigede, sidder spændt og venter på de 10 politikere, som sidder på scenen og som skal overbevise os om, at det er netop deres parti, der kan gøre en forskel. Foruden unge mennesker prydes kantinen af blå balloner i massevis og røde foldere. Der tales på livet løs, på kryds og tværs, hist og her om det kommende kommunevalg. Nogle diskuterer udvalget af kager, de forskellige partier har tilbudt os morgenen igennem, andre prøver at overbevise sidemakkeren om, at netop Enhedslisten er Guds gave til kommunevalget. Politikerne har hver 2 minutter til at fortælle om dem selv og deres parti. Nogle af dem er tydeligvis vant til at tale foran en masse mennesker og forsøger at nå ud til os ved hjælp af humor. Nogle stirrer stift på deres forud skrevne tale, mens der læses op af netop deres mærkesager. Det, de har tilfælles, er dog, at alle taler til os i øjenhøjde. Vi får lov at stille spørgsmål. Nogle elever har arbejdet med spørgsmål i klasserne, mens andre, af almen politisk interesse, ivrigt sidder med hånden i vejret. Når man kigger ud over kantinen, er der en masse hænder, som gerne vil spørge politikkerne om netop det, de har på hjertet. Mange af spørgsmålene omhandler folkeskolen, men eksistensen af Auderødlejren fylder også. Stemmeberettiget eller ej, da først spørgsmålene er blevet stillet, blev der ikke efterladt mulighed for at snige sig uden om. Nogle af politikerne svarer, hvad netop deres parti vil gøre, mens andre straks fortæller, hvad den modsatte blok i hvert fald ikke kan gøre. Den inspiration har de nok hentet fra det store USA, hvor netop denne slags fylder en del. Hvad end man er førstegangsstemmende eller ikke stemmeberettiget, får alle noget ud af mødet. Uanset om man bliver afklaret med, hvor man står politisk eller bare nyder godt af kagen, så bliver valgmødet dagens samtaleemne.

16 Side 16 Valg til Europaparlamentet "Hvad er forskellen på rød og blå politik? Engagerede gymnasieelever krævede klare svar om social dumping, EUforbehold og harmonisering af uddannelser. Dem, der synes ungdom er de sløve sind, skal en tur på Frederiksværk Gymnasium og HF. Wow! " -Kathrine Alexandrowiz Onsdag den 2. april 2014 fik vi besøg af 2 kandidater til Europaparlamentet. Kathrine Alexandrowiz fra Socialdemokraterne og Jess Myrthu fra Venstre. Eleverne fik et indblik i forskellen på et rødt og et blåt Europa: Jess fra Venstre gik ind for arbejdskraftens frie bevægelighed, ingen politisk indgriben i det danske arbejdsmarked i forhold til social dumping og større fokus på de regler, der allerede eksisterer i EU, frem for nye regler. Kathrine fra socialdemokraterne gik ind for et social ansvarligt Europa gennem politiske reguleringer og den frie bevægelighed med sikring af individets rettigheder på tværs af grænserne i forhold til social dumping.

17 Side 17 Skolens fødselsdag med gallafest Skolens fødselsdag blev som vanligt fejret med pomp og pragt i november: Kameraerne blitzede Her ankommer nogle af gæsterne Og siden blev der danset Lancier. Her et klip fra herremøllen

18 Side 18 Særlige events I marts holdt vi LAN- Party natten lang Team Random vandt LOLturneringen "Jeg fik aldrig et ben til jorden" Daniel W., IKT-lærer Mere end 50 deltagere dukkede op, og omkring 30 holdt ud til den lyse morgen. l

19 Side 19 Den årlige filmfestival fandt sted den 6.marts 2014 Bedste kvindelige skuespiller: Mille 3.y for hendes præstation i Mælkevejen produceret af Signy 2.b, Nadia 3.b, Mille 3.y og Amalie 3.b Bedste mandlige skuespiller: Lucas 2.c for hans præstation i En farlig affære produceret af Louisa, Ida og Andrea, alle fra 2.c Mie 2.a, Clara 2.b, Liv 2.b, Josefine 2.b og Amalie 2.b fik prisen for bedste film.

20 Side 20 Forfatterbesøg i marts Forfatterinden Kirsten Thorup var inviteret for at fortælle om det at være forfatter, at skrive, og det blev et spændende møde, hvor forfatteren og tilhørerne kom vidt omkring. Kirsten Thorup begyndte ikke at skrive for at blive forfatter. Der var ingen bøger i barndomshjemmet, og pigen Kirsten var ikke fortrolig med at læse andet end ugeblade. Men det at skrive blev en måde at opleve sig selv i forhold til verden på. Meget tidligt havde Kirsten Thorup en drøm om at komme til storbyen, og hun begyndte på Københavns Universitet. Men på et tidspunkt vandt dette selv at skrive over studierne, og Kirsten Thorup besluttede bevidst at satse på at skrive, også selv om hun fik de første manuskripter i hovedet igen fra forlagene som 23-årig. "Man skal turde satse med den risiko, at det ikke lykkes. Det er ikke et trygt liv som tandlæge, men det passer mig godt." - Kirsten Thorup Jeg var ikke god til at skrive stile i gymnasiet, men jeg opdagede, at der var andet, man kunne skrive. Man kunne gøre kedelige ting mere interessante ved at skrive om dem. Det gav en skriveglæde, selv om jeg ikke i begyndelsen havde tænkt på at være forfatter. Jeg skrev for mig selv. Kirsten Thorup læste højt fra sin roman "Bonsai", og herfra udviklede mødet sig til en direkte kommunikation med mange spørgelystne elever. Der var en stor og mærkbar interesse for at høre om forfatterens erfaringer og tanker, og flere elever syntes slet ikke, der var tid nok. De er klar til en seance til!

21 Side 21 Halsnæs om 10 år! Af Inge Boesen "Jeg synes, at det var en yderst god fremlæggelse med masser af god information og god viden. Jeg glemte nogen gange at tage noter, fordi jeg blev så optaget af fremlæggelsen. "- David 1a Onsdag den 5. marts stod i fremtidens tegn. Med overskriften Halsnæs om 10 år fik 1.g eleverne mulighed for at deltage i et oplæg fra enten F5, 3F eller Spisekammer Halsnæs, der primært handlede om, hvor de så Halsnæs om 10 år, herunder hvilke udfordringer kommunen, erhvervslivet og civilsamfundet står overfor, og hvad man kan gøre for at imødekomme dette. Niels Bang-Ebbestrup fra 3F De 4 oplægsholdere gav hver deres vinkel på fremtidens udfordringer og mulige løsninger. Og selvom det kan være sin sag at forholde sig til, hvor man er om 10 år for bor man fortsat i Halsnæs? Har man børn? Er man gift? Og hvordan ser verden i det hele taget ud, når man er 24, 25 eller 26 år? så gav dagen indsigt i de problemstillinger, den globale verden stiller selv en kommune som Halsnæs overfor. Det gav også mulighed for at tænke innovativt i forhold til løsningen af disse problemer. Dagen afsluttedes med et gruppearbejde, hvor eleverne fik lov til at fordybe sig yderligere og forberede en præsentation om emnet, der skal præsenteres i elevernes egen klasse. Tak til Niels Bang-Ebbestrup fra F5, Jarnil Larsen fra 3F, Ditlev Hasselbalch og Peter Plant fra Spisekammer Halsnæs for at tilbringe en dag med eleverne og deres bud på Halsnæs fremtid. Det har givet en god indsigt i virkelighedens problemer og skabt grundlaget for en god debat.

22 Side 22 Samarbejde med Kina Efter gymnasietiden sender vi hvert år elever til vores partnerskole Tianjin College of Commerce, hvor der går elever. Danskerne underviser de kinesiske elever i engelsk som assistant teachers. Her en personlig beretning fra Astrid Steen Andersen, der var i Kina sidste år: "Kineserne er fantastisk gæstfrie og opmærksomme. Man kan være sikker på, er det varme smil, man får tilbage, hvis blot man smiler til dem." Astrid Lǎo shī - lǎo shī Man falder overraskende hurtigt ind i rollen som lærer, hvilket i høj grad har noget at gøre med den måde, eleverne og de andre lærere opfatter én på: Man bliver respekteret og kaldt lǎo shī (lærer på kinesisk). Antallet af elever per klasse kan variere fra 35 til 40, og det kommer som lidt af et chok, første gang man står over for eleverne. Klasselokalerne er indrettet med et stort podie foran tavlen, hvorfra læreren underviser. Lokalerne er lavet i beton, og der er ekstremt støvet det er eleverne selv, der står for rengøring. Lektioner om aftenen og i weekenden er ikke unormalt for de knap elever, der går på skolen.

23 Side 23 De studerende er vant til tavleundervisning dagen lang, og en af de ting, vi introducerer for dem, er gruppearbejde, hvor de får mulighed for at tale engelsk. Det er intet problem for eleverne at stave, men dialog på engelsk er ikke noget, der foregår ofte i en kinesisk engelsktime. Både på grund af den kinesiske undervisningsform, hvor læreren snakker og eleverne skriver, men også fordi eleverne er ekstremt generte, og man kan til tider komme til at forveksle generthed med dårlige engelskkundskaber. Det gik hurtigt op for os, at vores undervisning ikke kun handler om at fralære os mundtlig engelsk, men i høj grad også om at motivere eleven til at tale foran andre og tage sig selv seriøst som individ. Engelsk vs. Kinesisk. En af Astrids kinesiske elever. "Hendes kinesiske navn er Líu Xuě Yíng, men jeg kalder hende ved hendes danske navn; Freja." Det er en kendsgerning, at kun cirka 1 procent af Kinas befolkning taler engelsk, hvilket man kan have tendens til at glemme. For mange europæere er det en selvfølge, at alle kan tale engelsk i det mindste et par basissætninger, men efter en tur i taxa eller supermarked, hvor chaufføren eller kassedamen forstår hverken ud eller ind, ændrer man hurtigt opfattelse. I starten af opholdet var det et stort emne i gruppen - hvorfor kan de ikke engelsk? Hvor svært kan det være? Et essentielt argument er den lille mængde af engelsktalende udlændinge, der er i Kina, der gør sandsynligheden for at møde én i det daglige liv meget lille. Der eksisterer altså ikke et særlig stort behov for at kunne tale engelsk for en gennemsnitlig kineser. En anden grund er det faktum, at kinesisk tilhører en helt anden sprogstamme end de indoeuropæiske sprog. Ordstillingen og udtalen er fuldstændig anderledes, og for eksempel det at bøje verber eksisterer slet ikke i det kinesiske sprog (der sætter man blot et ord i enden af sætningen for at indikere tiden). Det gør det derfor sværere at lære engelsk, ligesom det for europæere er sværere at lære kinesisk i forhold til et andet indoeuropæisk sprog referencerammen er en helt anden.

24 Side 24 Studieturen i 2g er et velfortjent afbræk i undervisningen, hvor man både bliver klogere på sig selv og verden. 2g'ernes studieture gik i år til Barcelona, Dublin, Kina og Rom. Studieture i marts.

25 Side 25 2c s studietur gik til Rom Af Rikke Juul Olsen 2c Vi ankom til Rom om aftenen. Det var meget flot at flyve henover Italien og se de mange lys fra byen under os. Lufthaven i Rom er meget stor, og der gik ikke meget lang tid, før allerede to fra vores klasse var væk! Da hele klassen endelig var samlet og havde fået deres baggage, blev vi hentet af en bus og kørt til vores hotel i Bologna. Det var meget flot at køre på vejene gennem Rom. Man fik en masse nye indtryk af det nye land. Det lille, men fine hotel i Bologna var rigtig hyggeligt og et godt sted at bo. Allerede første dag fik vi et godt glimt af Rom. Vi tog den meget proppede metro ind til Colosseum. Colosseum var stort og flot! Vi fik alle taget en masse billeder af noget af Roms stolthed. Rom er meget stor og fuld af en masse kirker, og vi fik set mange af dem. Og noget andet, Rom er fuld af, er gadesælgere, som man i hvert fald fik snakket en del med! De gik rundt til alle de store grupper og prøvede at sælge deres ting. Vi fik gået en masse, specielt den ene dag, hvor metroen strejkede Så var der mange kilometer ind til byen! Men man fik set meget på sin vej ind mod byen, og de gamle bygninger skinnede op og var utrolig smukke og fascinerende at se på. Også Roms natteliv var spændende og sjovt at opleve. Dog nåede vores klasse ikke at se så meget, da Bologna havde en hyggelig bar, som vi hver aften startede op på, og aldrig nåede videre fra. Her på baren nåede flere elever at snakke med nogle unge italienere, så vi lærte noget om deres liv i Italien. Hele turen var præget at godt humør blandt elever og lærere. Og turen endte med en hyggelig aften, hvor vi spiste samlet på en lokal restaurant, som havde en masse lækker mad. Så efter en hel uge med pizza og pasta nåede vi lige at runde turen af med endnu et godt italiensk måltid. Turen gik hjem fra Italien med højt humør i flyveren. Alle var glade efter en dejlig tur, som vi ikke vil glemme.

26 Side 26 Afgangselever 2014 Tillykke til alle! 3a Alexander lillholm Lebæk Amalie Cecilie Olsen Asta Bøeg Grenvald Emil Funk Vangsgaard Jakob Sylvest Nielsen Jamie Donald Bast Iversen Katrine Ekelund Maack Katrine Nordstrand Lind-Hansen Lisa Emilie Dahlgaard Christensen Magnus Månestjerne Mark Christoffer Madsen Mathias Grundtvig Melise Ata Peter Elias Paludan Jørgensen Rebecca Nielsen Regitze Bønnerup Lorentzen Rene Brandt Jensen Sofie Lykke Jensen Tina Lerche Culmsee 3b Amalie Madsen Amalie Sophie Lind Hansen Anna Ofelia Lunden Jacobsen Camilla Diemar Kronborg Andersson Caroline Gastel Cecilie Langhoff Lodberg Ditte Svarre Albert Kristian Sander Madsen Lasse Christian Brøndum Walther Magnus Rosendahl Jensen Marcus Røjbæk Schjoldann Sørensen Marie Wettendorff Poulsen Marina Bay Kjær Nielsen Mira Alberte Snediker Nielsen Nadia Berjawi Nadia Nielsen Niklas Frederik Dahlbæk Pedersen 3c Alexander Kjær Larsen Amalie P. Dreves Behrend Andreas Espensen Østergaard Aram Al-Zohairy Benjamin Gram Ödqvist Bilal Ahmad Casper Eriksen Ditte Pedersen Elisabeth Maria Olesen Klausen Jeppe Hjort Jensen Lukas Justesen Maja Cathrine Hansen Maria Soland Berg-Nielsen Martin Kristjansson Madsen Mathias Rasmussen Patrick Oliver Preus Rabia Butt William Lind Karstensen William James Jensen Nya Hegelund Vilhelmsen Rasmus Dorph Søgaard Senad Sumar Signe Damsgaard Andersen Sophie Louise Frederiksen Tilde Højgård Jensen

27 Side 27 3x 3y 3z Amalie Wraa-Hansen Christian Tobias Simony Nielsen Emil Hoffmann Kozuch Frederik Sørensen Jon Lundstrøm Line Drøge Hannibalsen Martin Bøje Petersen Michael Davidsen Kirkegaard Nanna Amalie Schrøder Byrgesen Sebastian Halkjær Petersen Søren Helweg Dam Tobias Paw Brodersen Annika Aunstrup Olsen Cecilie Olsen Branick Christian Niels Marcher Holm Christine Stougaard Alstrup David Brian Stuhr Madsen Emil Breinbjerg Johanne Wainø Topsøe- Jensen Julie Maria Simonsen Katrine Castenschiold Kappelhøj Katrine Jensen Kia Skeen Kirstine Agger Jørgensen Magnus Willestofte Mai Irene Larsen Maria Lucia Heinisch Jacobsen Maria Severinsen Martin Lindgaard Svane Mathilde Johanne Cordua Mikkel Carl Bang Jacobsen Mille Brun Sørensen Nanna Brande Bæk Nicklas Dam Nicolai Hegelund Vilhelmsen Reem Basel Sami Abed Aljader Regitze Egedia Nielsen Rikke Hahn Storgaard Rikke Pedersen Sofie-Amalie Eiholm Mannov Sofus Vilhelm Nielsen Aleksandra Avramovic Anders Daniel Rousing Andreas Zangenberg Jensen Cecilie Marie Raagaard Christensen Emma Kruse Freja Bell Laursen Gustav Koch Vandal Katrine Ekstrand Würtz Kristian Eriksen Maria Louise Hinrichsen Koldbech Maria Møller Marie-Louise Jørgensen Nanna Naver Havshøi- Jensen Niklas Lybæk Sandra Skov Hansen Sasha Hahn Storgaard Sofie Petersen Stina Frøslev Rasmusson

28 Side 28 2p 2q 2r Andreas Kessler Marinussen Asbjørn Sandberg Camilla Elisabeth Dam Nielsen Caroline Müller Wilms Catrine Bech Olsen Celine Willum Richard Myndal Charlotte Frid Jørgensen Debbie Funk Pedersen Emma Nyborg Madsen Helle Thinggaard Jensen Joakim Toftgaard-Hansen Julie Brokær Bager Kelvin Sanders Christensen Louise Schelke Jensen Martin Alexander Wadum Mathilde Zille Hjort Melissa Dahl Michella Kirkegaard Bjerre Michelle Duval Albrechtsen Simone Alberte Fruergaard Simone Opfermann Kragh Rasmussen Sofie Wolter Strate Søren Weibel Petersen Veronika Johansen Anders Emil Hansen Benjamin Hermansen Bjørn Alexander Hjelmer Nielsen Cathrine Lehmann Rose Charlotte Albæk Nielsen Christian Wollnesky Gad Dorthe Vorsaa Pommer Esmeralda Nadja Nørspang Christensen Jonas Tinggaard Larsen Julie Nielsen Maribo Kamil Mikolaj Wlosek Karina Krogstrup Katja Søbjerg Nielsen Maria Romme Mike Munkberg Sørensen Morten Krogh Natasha Victoria Skovgaard Nicklas Germann Didriksen Nikolaj A. Bjerrum Omar Ghous Patrick Cathala Juul Nobel Pelle Emil Broberg Regitze Espensen Sami Dalifi Shane Nicolaj Petersen Shuaib Waheed Asghar Stephanie Pode Alberte Møller-San Pedro Alex Kim Søndergaard Andersen Anders Juhl Madsen Benjamin Løvig Rasmussen Canan Thøgersen Christoffer Nicklas Jensen Daniel Rimmer Pedersen Jonas Evers Bager Jonas Køngerskov Karim Adel Araby Ahmed El-Sayed Katrine Thybring Lion Wisam Matti Louise Babiel Martin Berggreen Larsen Martin Eric Johansen Mathilde Windahl Rasmussen Mikkel Majgaard Norborg Nadia-Maria With Rasmussen Nicklas Christensen Nicolai Jøhnk Olsen Sara Frederiksen Garbul Sarah Bergstrøm Gliese Simone Wraa-Hansen Sine Friis Thomas Toft

Hindholm Privatskole 2011/12

Hindholm Privatskole 2011/12 Hindholm Privatskole 2011/12 Hindholm Privatskole Postadresse: Hindholmvej 21, 4250 Fuglebjerg Skolens kontor: Tlf. 55 45 31 14 Fax: 55 45 31 34 E-mail: privatskole@hindholm.dk Hjemmeside: www.hindholm.dk

Læs mere

Støvring Gymnasium 2012

Støvring Gymnasium 2012 Støvring Gymnasium 2012 Årsskrift 2012 STØVRING GYMNASIUM Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring sgy@sgy.dk www.sgy.dk Ledelse og administration Rektor Vicerektor Økonomichef Inspektor Sekretær

Læs mere

TAASTRUP REALSKOLE 1905//2011. Årsberetning

TAASTRUP REALSKOLE 1905//2011. Årsberetning Årsberetning 2011 // Indhold 2 Indskoling A1 Projekt i indskolingen 4 0.a Dyrene på garden 5 0.b Tur til Post & Telemuseet 6 0.c På tur til Dyregården 7 1.a Miniløb 8 1.b Tur til Danmarks Akvarium 9 1.c

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 25, juli 2014

Nyhedsbrev nr. 25, juli 2014 Nyhedsbrev nr. 25, juli 2014 Nyhedsbrev nr. 25, juli 2014 s. 2 3a Dinan Arunthavanathan Michael Breinholt Christensen Rikke Skovdal Hermansen Anton Holbæk Jakob Holm Mai Ørom Jakobsgaard Andreas Holst

Læs mere

MARIE JØRGENSENS SKOLE ODENSE ÅRSSKRIFT 007/008 Henvendelser: Skolens adresse: Skt. Hans Plads 3-5 5000 Odense C Telefon: 66 46 7 66 0 74 (Fax) 63 6 98 Skolefritidsordningen, mobil: 60 8 46 7 E-mail:

Læs mere

MARIE JØRGENSENS SKOLE ODENSE

MARIE JØRGENSENS SKOLE ODENSE MARIE JØRGENSENS SKOLE ODENSE ÅRSSKRIFT 2009/2010 Henvendelser: Skolens adresse: Skt. Hans Plads 3-5 5000 Odense C Telefon: 66 12 46 71 66 12 20 74 (Fax) 63 11 26 98 Skolefritidsordningen E-mail: kontor@mariej.dk

Læs mere

Tag en bid af fremtiden. Rosborg Gymnasium & HF

Tag en bid af fremtiden. Rosborg Gymnasium & HF Tag en bid af fremtiden 2013 Rosborg Gymnasium & HF 1 Rosborg vil skabe landets mest engagerede, nysgerrige og udviklende elever, som samtidigt er fagligt kompetente til et videre studieforløb. Rosborg

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 Indhold Omslagsbillede: Skolens elever stillede op til fotografering i skolegården en forårsdag. Alle skolens klasser har hver deres side i bogen. Den første, 6.a og

Læs mere

Schola Cathedralis Alaburgensis

Schola Cathedralis Alaburgensis Schola Cathedralis Alaburgensis 1 2. september 1538 udsendtes kirkeordinansen. Heri bestemmes: Udi hver Købstad skal være en Latin Skole. 26. august 1540 nævnes skolen første gang. 1553 bliver Aalborg

Læs mere

rejsby en verden til forskel

rejsby en verden til forskel RejsbyEuroPost Juni 2014 19. årgang Nr. 80 Folkemødet 2014 side 2 og 3 side 4 Farvel side 5 REE 2014/15 Året der gik side 6 3. rejserne side 7-9 DELF-DALF side 10 velkommen side 11 rejsby en verden til

Læs mere

HØRERØRET. December 2012. Glædelig Jul

HØRERØRET. December 2012. Glædelig Jul HØRERØRET December 2012 Glædelig Jul Skolens ledelse: Ringetider: Skoleleder 1. lektion 7.45-8.30 Stine Gajda 2. lektion 8.40-9.30 Tlf. skolen: 54935587 3. lektion 9.30-10.15 Tlf. privat: 51905587 4. lektion

Læs mere

Thyland Idrætsefterskole

Thyland Idrætsefterskole Thyland Idrætsefterskole Årsskrift 2012 Årsskrift 2012 Kære læsere af årsskrift 2012... 5 Afslutningstale... 6 Thylands Efterskole anno 1958... 8 Fotografering gennem 50 år... 12 Spritny erfaringsfyldt

Læs mere

Vingesuset FASTELAVN. LEKTIECAFÉ der er hjælp og hygge på menukortet NYE MØBLER I FÆLLES- RUMMET. Tranegårdskolen Marts 2012

Vingesuset FASTELAVN. LEKTIECAFÉ der er hjælp og hygge på menukortet NYE MØBLER I FÆLLES- RUMMET. Tranegårdskolen Marts 2012 Tranegårdskolen Marts 2012 Vingesuset LEKTIECAFÉ der er hjælp og hygge på menukortet FASTELAVN NYE MØBLER I FÆLLES- RUMMET LINDS LEDER Stemningen er god. Der arbejdes og udvikles. Vi har som skole arbejdet

Læs mere

Nr. 1 2012/13. november 2012 Mariager Skoles kontaktblad. Se bladet i farver på www.mariagerskole.dk under menupunktet Skolebladet

Nr. 1 2012/13. november 2012 Mariager Skoles kontaktblad. Se bladet i farver på www.mariagerskole.dk under menupunktet Skolebladet november 2012 Mariager Skoles kontaktblad Nr. 1 2012/13 Læs bl.a. om: 3a - Skoven og dens dyr Mariager Skole er dejlig Arbejds og rystesammenaften Ny viceskoleleder På tur i Lille Vildmose Alt det vi ikke

Læs mere

Schola Cathedralis Alaburgensis

Schola Cathedralis Alaburgensis AALBORG KATEDRALSKOLE 2011 Schola Cathedralis Alaburgensis 1 2. september 1538 udsendtes kirkeordinansen. Heri bestemmes: Udi hver Købstad skal være en Latin Skole. 26. august 1540 nævnes skolen første

Læs mere

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk 2 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Vi skal lære eleverne at skabe og forstå sceniske udtryk - af Lene Klemensen Gade og Peter Balslev 4 Alle børn skal opleve en succes, når de spiller skoleteater - af Peter

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

Soffen på supersjov sommerkoloni side 7. Fra 2. til 1. division side 20. Nyt lokalblad for Stilling-Gram side 2

Soffen på supersjov sommerkoloni side 7. Fra 2. til 1. division side 20. Nyt lokalblad for Stilling-Gram side 2 STILLING GRAM PÅ Fra 2. til 1. division side 20 Soffen på supersjov sommerkoloni side 7 Nyt lokalblad for Stilling-Gram side 2 #1 SEPTEMBER 2011 TVAERS.MOLLERS.DK I dette nummer: lokalportræt af SuperBrugsen

Læs mere

GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER

GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER VIBORG KATEDRALSKOLE GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER Årsskrift 2013 Translokation og dimission afholdes fredag den 28. juni 2013 kl. 10.00 i skolegården. Dimittendernes familie samt venner af skolen er velkomne.

Læs mere

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2

SKOLEBLADET. December 2011 - nr. 2 SKOLEBLADET December 2011 - nr. 2 JUL En lille julehilsen! Kære elever, forældre, skolebestyrelse, skolekreds og alle andre læsere af dette skoleblad Hårslevvej 33. 4262 Sandved 5545 6266 SKOLEBLADET udgives

Læs mere

December 2010. Læs om: Projekt 10. Tekstilkunst. Liv i dialogen

December 2010. Læs om: Projekt 10. Tekstilkunst. Liv i dialogen December 2010 Læs om: Projekt 10 Tekstilkunst Liv i dialogen Klumme * Gå ud i alverden - Traditionel kinesisk i flg. Google Translate Af Sten Mortensen, redaktør [ 2] ]Da jeg var en lille dreng, sad jeg

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2008 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag

Læs mere

Årsskrift. www.idraetsefterskolen.dk. Gørlev Idrætsefterskole

Årsskrift. www.idraetsefterskolen.dk. Gørlev Idrætsefterskole Årsskrift 2014 www.idraetsefterskolen.dk Gørlev Idrætsefterskole Forord Tomas Terp Et skoleår går på hæld på Gørlev Idrætsefterskole, og det er derfor tid til få samlet op på alle de fantastiske oplevelser

Læs mere

Nervøs for første skoledag S. 2

Nervøs for første skoledag S. 2 18. august 2015 Af 1. e Nervøs for første skoledag S. 2 NFG indefra S.7-8 Nervøs for skolestart Klokken 8:30 d. 10. august bød Nordfyns Gymnasium 150 spændte og håbefulde putter velkommen til det, der

Læs mere

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09.

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Det er nu over 30 år siden at skolens første skoleblad udkom. Siden dengang er skolebladet udkommet hvert eneste år. Indhold Side I starten

Læs mere

Kære læsere! På gensyn i næste elevnummer af Kontakten som kommer omkring juleferien, så begynd allerede nu at spidse pennen.

Kære læsere! På gensyn i næste elevnummer af Kontakten som kommer omkring juleferien, så begynd allerede nu at spidse pennen. MUNKEVÆNGETS SKOLE, MUNKEVÆNGET 2, 6000 KOLDING TLF: 79 79 79 90 WWW.MUNKEVAENGETS-SKOLE.KOLDING.DK E-MAIL: MUNKEVSKOLE@KOLDING.DK Kære læsere! Årets første elevnummer af Kontakten er nu færdigt og klar

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300 9000 Aalborg. Tlf.: 96 32 71 10 Email: hg@hasseris-gym.dk Hjemmeside: www.hasseris-gym.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300 9000 Aalborg. Tlf.: 96 32 71 10 Email: hg@hasseris-gym.dk Hjemmeside: www.hasseris-gym. Velkommen til Hasseris Gymnasium 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Gymnasiet udbyder i 2015................. s. 3 Velkommen....................... s. 4 Kort om Hasseris Gymnasium............ s. 6 Introduktionsforløbet

Læs mere

SKOLENYT. med trapper, broer og søjler og så konsekvent holdt i rå og rustikke materialer. I dette rum er skolebiblioteket indrettet og det bruges

SKOLENYT. med trapper, broer og søjler og så konsekvent holdt i rå og rustikke materialer. I dette rum er skolebiblioteket indrettet og det bruges November 2008 Nr. 53 SKOLENYT SKOLENYT Ved den store ombygning af Mølleskolen for 7-8 år siden fik skolen et nyt, synligt og centralt placeret bibliotek. Dengang omtalte byggeriets arkitekter biblioteket

Læs mere

Den Lille Grønne. Egmont Højskolens Elevforening juni 2008. Ring 75 73 19 95 Jens Bork

Den Lille Grønne. Egmont Højskolens Elevforening juni 2008. Ring 75 73 19 95 Jens Bork Den Lille Grønne Egmont Højskolens Elevforening juni 2008 Ring 75 73 19 95 Jens Bork INDHOLD Sommerhilsen fra skaldepanden... 3 Innovativ svømmehal... 6 Siden Sidst... 8 Studietur til Kina 2008...10 Skolen

Læs mere

Krudtuglen. I dette nummer: Skoleblad for Uglegårdsskolen Tingsryds Allé 25 2680 Solrød Strand

Krudtuglen. I dette nummer: Skoleblad for Uglegårdsskolen Tingsryds Allé 25 2680 Solrød Strand Krudtuglen I dette nummer: Nyheder og nyt fra... Skoleblad for Uglegårdsskolen Tingsryds Allé 25 2680 Solrød Strand Telefon: 56 18 25 00 Fax: 56 18 25 05 www.uglegaardsskolen.dk e-mail: uglegaardsskolen@solrod.dk

Læs mere