Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Naturgruppen. Medlemmer:"

Transkript

1 Referat : Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Helle Øelund (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Jørgen Hansen (Dansk Ornitologisk Forening, DOF Nordsjælland) Mogens Aarslef Hansen (Lokal Agenda 21 forening, Helsingør) Poul Erik Pedersen (Friluftsrådet Nordsjælland) Søren Hansen (Nordsjællands Landboforening) Jens Bjerregaard Christensen (Naturstyrelsen Nordsjælland) Ebbe Nielsen (Tikøb Jagtforening) Bente Nielsen (Dansk Vandrelaug) Nikolaj Brejl (Nordsjællands Park og Vej) Anne-Marie Møldrup (Center for Teknik, Miljø og Klima) Annemarie Westh Jepsen (Center for Teknik, Miljø og Klima) Johannes Hecht-Nielsen (Formand for udvalget for Teknik, Miljø og Klima) Morten Weile (Center for Teknik, Miljø og Klima) Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat Samarbejdsaftale mellem Naturstyrelsen og Helsingør kommune Beskyttelsen af Øresund Bidragsfordeling i forbindelse med kystbeskyttelse Friluftsrådets friluftsstrategi, årets friluftskommune Frivillige til naturpleje Jagt og regulering af skadevoldende vildt på kommunale jorde Kløverstier Kommende fredninger Nationalparken Kongernes Nordsjælland Opdatering af kommissoriet for Planerne om et nyt stadion Orientering fra Orientering fra Helsingør kommune...17

2 16. Møder i Eventuelt...19 Bilagsliste...20

3 3 01. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

4 4 02. Godkendelse af referat Referatet blev godkendt. En opfølgning på adgangen forbi Hotel Marienlyst: Center for Teknik, Miljø og Klima er i dialog, foreløbigt med den fungerende direktør for hotellet. Vi har besigtiget (uden direktøren, da han var syg) og skrevet et notat om vanskelighederne ved at se, hvor man må gå, når man kommer fra Grønnehave Strand og fra Strandalleen. Og håber på at komme videre i dialogen med hotellets direktør og/eller ejere.

5 5 03. Samarbejdsaftale mellem Naturstyrelsen og Helsingør kommune 15/24009 Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet, på vegne af DN, Agenda 21, DOF og Friluftsrådet Vi er blevet orienteret om, at kommunen har en partnerskabsaftale/samarbejde med Naturstyrelsen. Hvad er intensionerne og hvad er der kommet ud af det? Annemarie Westh Jepsen: Helsingør Kommune deltager i nogle forberedende møder til et projekt med Naturstyrelsen, svarende til Gang i Fredensborg, sammen med Gribskov og Halsnæs kommuner. Hvis det bliver politisk vedtaget at gå videre med projektet, kan vi invitere en projektansvarlig til et møde i, hvis det ønskes.

6 6 04. Beskyttelsen af Øresund 14/19557 Helle Øelund, DN, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Hvordan går det med beskyttelse af Øresund, jf. Borgmesterens forslag? Annemarie Westh Jepsen: Brevet fra borgmesteren har afventet beslutning om Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Der er ikke direkte relation, men det er et spørgsmål om politisk fokus. Johannes Hecht-Nielsen: Den kommende konference i februar kunne sætte gang i forespørgslen igen.

7 7 05. Bidragsfordeling i forbindelse med kystbeskyttelse 15/23946 Helle Øelund, DN, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Hvordan forestiller man sig bidragsfordeling i forbindelse med kystbeskyttelse af nordkysten og benyttelse (grundejere ved kysten, 300m ind i landet og resten af os borgere (=kommunen)? Johannes Hecht-Nielsen: Det er stadig uafklaret. Det er sikkert at lodsejerne i 1.række skal betale. Ellers kommer staten ikke med. Der er en mulighed for, at den enkelte kommune kan vælge at medtage alle grundejere indenfor 300m fra kysten. Spørgsmålet om, hvor meget kommunerne kan/skal bidrage med er stadig usikkert. Det afventer juridisk afklaring. JH-N s holdning er at selvfølgelig skal kommunerne bidrage. Det hele trækker lidt ud, måske først på plads henad Men det skal nok lykkes at få det økonomiske på plads. Der er nu afsat 1 medarbejder i Gribskov kommune, ½ i Halsnæs og ½ i Helsingør til projektet.

8 8 06. Friluftsrådets friluftsstrategi, årets friluftskommune 10/5455 Oplæg om kommunale friluftsstrategier.pptx Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet Friluftsrådet ønsker at fremlægge Friluftsrådets Friluftsstrategi i en kort Power Point version. Det skyldes bl.a. at næste års konkurrence omkring Årets Friluftskommune har temaet Friluftsstrategien set i den kommunale planlægning. Mere end 25 kommuner har lavet eller er godt i gang med en kommunal friluftsstrategi, heraf 4-6 kommuner, som kan sammenlignes med Helsingør kommune. Friluftsrådet og KL er i gang med at planlægge en konference om emnet i Poul Erik Pedersen: Konferencen i 2016 lægges i Kolding. At søge om at blive årets friluftskommune giver god anledning til samarbejde på tværs i kommunen. Poul Erik gennemgik en powerpoint, som er vedlagt referatet. Morten Weile: Findes der eksempler på kommuner, der har indarbejdet det i kommuneplanen i stedet for selvstændig strategi? Poul Erik Pedersen: ja. Mogens Aarsleff Hansen: Agenda 21 strategi har ikke gavn af at være implementeret i kommuneplanen. Den er ikke tydelig. Foreslår en selvstændig strategi. Poul Erik Pedersen: man kunne starte med at spørge borgerne om de vil være med i en proces og efterlyse gode ideer til friluftsstrategi. Og gerne både brug af ordet sundhed og friluftsliv, i stedet næsten kun sundhed, i kommuneplanen. Johannes Hecht-Nielsen: Sammenhængen med sundhed er med til at legalisere, at vi bruger krudt på idræt og friluft. Helle Øelund: foreslår mere konkrete initiativer om sundhed. F.eks. etablering af cykelstier, så man kan cykle ud og se ud over Esrum sø, nu hvor udsigten er ved at komme tilbage nogle steder.

9 9 07. Frivillige til naturpleje 15/23955 Mogens Aarsleff Hansen, Agenda 21 KOMMUNALE TOVHOLDERE FOR GRUPPER AF FRIVILLIGE. Vil Helsingør Kommune i forbindelse med den nye Naturstrategi og kommende kommuneplaner sikre, at vi får et højt niveau for pleje af fredninger og naturområder? Som supplement til kommunens egen indsats og de eksisterende egentlige foreninger kunne det i praksis bl.a. sikres ved at bruge modellen fra Færgevejskilen. Her er en kommunal medarbejder tovholder for en gruppe af frivillige, og gruppens medlemmer bruger alene tid på "arbejde i marken", samt få status- og planlægningsmøder. Agenda 21 vil evt. gerne medvirke som "fødselshjælper". Mogens Aarsleff Hansen: Kunne der være andre naturområder, hvor frivillige kunne komme ud og gøre noget? Johannes Hecht-Nielsen: Vi kan godt være tovholdere, men frivillige kan være svære at finde. Annemarie Westh Jepsen: at drive det i gang er den store udfordring. Vi vil gerne bakke op om frivillige, der vil lave naturpleje, men har ikke ressourcer til selv at sætte det i gang. Nikolaj Brejl: Frivillige må gerne henvende sig til Nikolaj, som nu sidder i Nordsjællands Park og Vej. Helle Øelund: Hvad med flygtninge og kogræsserlaug? Annemarie Westh Jepsen: der findes frivillige organisationer der laver noget sammen med flygtninge kunne der være samarbejde der? Johannes Hecht-Nielsen: Agenda 21 kunne finde de frivillige. Nikolaj Brejl laver en ny liste over mulige kommunale områder, der kunne bruges til kogræsserlaug og sender til.

10 Jagt og regulering af skadevoldende vildt på kommunale jorde 15/23935 Ebbe Nielsen, Tikøb Jagtforening Jagt på kommunale jorde, herunder regulering af skadevoldende vildt. Ebbe Nielsen: Kunne regulering af f.eks. rågeunger og skabede ræve komme på hjemmesiden med henvisning til jægerne? Hvis man henvender sig til Dyrenes Beskyttelse, får man alligevel at vide, at man kan henvende sig til lokal jagtforening. Kunne der komme jagt på kommunale arealer? Kunne i øvrigt godt bruge frivillige til drivere, hvis jagt på kommunale områder. Kolding kommune stiller arealer til rådighed til 2 gange om året til jagt. Nikolaj Brejl: Måske mulighed for jagt på Flynderupgårds jorder op til Kongevejen? Det skal undersøges. Vi har 2 steder, hvor vi tidligere har søgt om tilladelse til bekæmpelse af rågeunger. Det skulle i givet fald gøres hvert år. Ebbe Nielsen sender et forslag til Anne-Marie Møldrup om, hvad der kunne stå på hjemmesiden. Så tager vi stilling. Helle Øelund: Dagens artikel om flere rotter og fælder? Annemarie Westh Jepsen: Svært at udnytte de elektroniske fælder beregnet til kloak pga. nye regler for opsætning i kloakkerne. Derfor bruges der gift igen. En mulighed, at en af kommunens rottemænd får en rørlægger uddannelse, så han kan sætte fælder op i kloakrørene. Johannes Hecht-Nielsen: Det kommer i TV Lorry i aften.

11 Kløverstier 13/4687 Powerpoint om Kløverstier - HELSINGØR.pptx Bente Nielsen, Dansk Vandrelaug Nordsjælland Vil kommunen overveje Kløverstier igen? Bente Nielsen: Ansøgningsfrist forlænget til september 2016 om støtte til at få lavet kløverstier og formidling. Når der kommer nye med til DVL s vandreture, så giver de udtryk for overraskelse over den gode natur, der findes lige uden for dørene. Anne-Marie Møldrup: hvis vi får et oplæg til stierne inklusiv, hvad man skal opleve undervejs, og beskrivelser af oplevelserne, så kan vi nok finde ressourcer til at søge om støtte til skilte og foldere og få dem lavet. Men vi har ikke ressourcer til selv at planlægge kløverstierne. Poul Erik Pedersen: Vender tilbage med et konkret forslag til et kløverstisystem.

12 Kommende fredninger 12/26150 Brev om forslag til fredning af Keldsø fra DN.pdf DN-Notat om fredning af Keld Sø.pdf Kortbilag med kommunegrænse Jørgen Hansen, DOF, på vegne af DN, Friluftsrådet, Agenda 21 og DOF Hvad er status mht. fredningen af Keld Sø, og har Helsingør kommune på nuværende tidspunkt gjort sig nogle tanker om hvordan en eventuelt fredning kan bruges mht. friluftsliv og naturtiltag? Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening De kommende fredninger i Helsingør og lidt ind i Gribskov kommuner. Johannes Hecht-Nielsen: Vi går med i rejsningen af fredningen af Keldsø under forudsætning af, at Gribskov kommune går med. De vil først have et møde med lodsejerne, før de tager stilling. Søren Hansen: Hvad gør man i Helsingør for at inddrage lodsejerne? Johannes Hecht-Nielsen: Vi vil netop gå med for at sikre lodsejernes ret til at være med i processen. Oplægget til fredning, som har været bilag til dagsordenspunktet i byrådet, er vedlagt som bilag. Ebbe Kanneworff: Det er en status quo fredning. Hvis man stopper pumpen, vil kun 8 ha gå ud af græsning. Men det står ikke nogen steder. Det vil ellers være en god ide at lave sjapvandsområder.

13 Nationalparken Kongernes Nordsjælland 09/3586 Helle Øelund, DN, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Hvordan går det med Nationalparken? Johannes Hecht-Nielsen: Det forventede møde på regerings niveau om Kongernes Nordsjælland i denne uge (24/11) er blevet udsat.

14 Opdatering af kommissoriet for 15/23724 forslag til revideret kommissorium Annemarie Westh Jepsen, Center for Teknik, Miljø og Klima Et forslag til revideret kommissorium for er vedlagt til godkendelse i. Annemarie Westh Jepsen: Kommissoriet er opdateret med navne osv. Vi har tilføjet, at væsentlige ændringer skal godkendes af udvalget for Teknik, Miljø og Klima. Johannes Hecht-Nielsen: tilføj et årligt møde med TMK udvalget, da det er en aftale med. Med denne tilføjelse blev kommissoriet godkendt af. Det stod ikke i det gamle kommissorium, at ændringer skulle godkendes af udvalget. Så kommissoriet er endeligt godkendt, da det ikke indeholder væsentlige ændringer ud over hvad der i forvejen er aftalt med.

15 Planerne om et nyt stadion 15/18539 Helle Øelund, DN, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Hvor langt er man med Stadionplanerne? Helle Øelund: Er 50 millioner kr. et realistisk beløb til renovering? Johannes Hecht-Nielsen: ja til 1. division. Et stort antal siddende og en række faciliteter, varme i banen og lys m.m. Der var et møde i går med drøftelser. Måske vil man vil pege på en anden beslutning. Man kan godt beslutte en placering i år, men der sker ikke noget før Ting kan ændre sig inden da. Eget forslag i Kvistgård er vist stadig med i drøftelserne. Det uheldige er at det er privat, hvor noget udlægges til boliger, så man skal ud og købe. Men infrastrukturen er bedst her.

16 Orientering fra Søren Hansen: Vi har indsendt bemærkninger 1 døgn for sent til planstrategien. Håber det kommer med. Johannes Hecht-Nielsen: det er ikke som klagefrister, så det kommer nok med. Søren Hansen: Status for klagesagen i Borsholm? Johannes Hecht-Nielsen: den ligger nok stadig i Natur- og Miljøklagenævnet. Helle Øelund: Afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet, at den lille sti fra stien rundt om Gurre Sø ned til Peter Beiers bro, kan ikke lukkes med mindre den lukkes helt, med et hegn, så han ikke selv kan gå der. Svar til planstrategien: alle, der har sendt svar til planstrategien, sender til de andre i. Mogens Aarsleff: 2 frugtlunde, doneret af Agenda 21, og plantet af skolebørn. Jørgen Hansen: er ikke kommet videre med rovfugle pælene i Vestkilen, men det kommer. Ebbe Nielsen: der er kommet sygdom i minkfarmene. Fanger færre mink i fælderne, men ved ikke, om der er sammenhæng. Har ikke set en syg mink endnu.

17 Orientering fra Helsingør kommune Johannes Hecht-Nielsen: kommunen uddeler Miljøprisen den 8-12 kl. 12. Alle er velkomne. Anne-Marie Møldrup: vi fortsætter arbejdet med revision af naturplejeplanen med inddragelse af videnspersoner om naturen i kommunen, selv om regeringen ikke ønsker det grønne danmarkskort i kommuneplanen. Nikolaj Brejl: Er virksomhedsoverdraget til Nordsjællands Park og Vej, som er et 60 selskab, ejet af Helsingør og Fredensborg kommuner. Søren Hansen: Tanker om et større forsynings selskab? Johannes Hecht-Nielsen: vi ser på det, men ved det ikke endnu. Der er generelt tendenser mod større kommunesamarbejder efter kommunalreformen.

18 Møder i 2016 Møder i 2016 foreslås som sædvanlig til sidste torsdag i februar, maj, september og november, dvs. 25. februar, 26. maj, 29. september, 24. november, fra kl , med julefrokost i forlængelse af mødet den 24. november. Godkendt

19 Eventuelt Mogens Aarsleff: Udsendt materiale om bibeplantninger. Ebbe Kanneworff: kunne landbruget lave mere randzone til bier. Og vejbeplantning til bier? Slåning af grøftekanter? Sender punkt til næste møde.

20 20 Bilagsliste 6. Friluftsrådets friluftsstrategi, årets friluftskommune 1. Oplæg om kommunale friluftsstrategier.pptx (310500/15) 9. Kløverstier 1. Powerpoint om Kløverstier - HELSINGØR.pptx (310510/15) 10. Kommende fredninger 1. Brev om forslag til fredning af Keldsø fra DN.pdf (310648/15) 2. DN-Notat om fredning af Keld Sø.pdf (310642/15) 3. Kortbilag med kommunegrænse (310643/15) 12. Opdatering af kommissoriet for 1. forslag til revideret kommissorium (294542/15)

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat : Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet og Keldsø. Tine Falkentorp,

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger:

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Referat : Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen Referat : Torsdag den 28. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet Medlemmer: Søren Aarup (Center for Teknik

Læs mere

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen Referat : Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, BLV Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i

Læs mere

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent Referat : Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj Brejl. Medlemmer:

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl. 18-21 Medlemmer:

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. februar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ole Christiansen deltog i stedet for Laura

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Tirsdag den 09. december Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 1:00 Mødested: Køreteknisk Anlæg, Kongevejen 25F, 390 Kvistgård Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nordsjællands Park- og vej (NPV) mandag den 13. januar 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nordsjællands Park- og vej (NPV) mandag den 13. januar 2014 kl Nordsjællands Park og Vej Nordsjællands Park og Johannes Hecht-Nielsen Flemming Rømer Per Tærsbøl Gitte Kondrup Ergin Øzer Thomas Bak Uffe Bastiansen Kim Bjørlund Peter Brender (Juridisk Konsulent Fredensborg

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Referat : Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Rune Bak Jensen deltog i stedet for Søren Hansen.

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen

Referat Beredskabskommissionen Referat : Tirsdag den 14. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: 2 Fraværende (med afbud): Benedikte Kiær

Læs mere

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer:

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer: Forsyning Helsingør, spildevand Att: Lene Mausson Pankoke Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5699 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Biolog

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Gustaf, Bent, Anne, Ulla, Lis og Bente. Ulrik vil komme senere. Afbud fra: Niels Jørgen, Nanna og Kirsten. Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 11. december

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA)

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA) Referat af brugerrådsmøde d. 19. september 2016 Deltagere Organisation Danmarks Jægerforbund, Nordsjælland Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet i Nordsjælland Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Frank Elm

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 35 TORSDAG DEN 8. OKTOBER 2009, KL. 14.30 Erhvervs- og Fritidsudvalget 8. oktober 2009 Side: 2 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BORGMESTERKONTORETS

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 19/3 2018 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

3. Bordet rundt Lasse: Mødte stor opbakning til Hundested By Night Vi skal søge AP Møller fonden

3. Bordet rundt Lasse: Mødte stor opbakning til Hundested By Night Vi skal søge AP Møller fonden Referat Hundested Kino d 19-7-2017 1. Velkomst Mødt: Orla, Søren, Emilie, Lasse, Lene Ikke mødt: Jørgen (trådt ud af bestyrelsen pr dags dato, Maria, Anne, Mette, Mogens, Troels og Bente) 2. Godkendelse

Læs mere

AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR

AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR Dagsordenspunkter til kommende møde med Agenda-21 udvalget Den 27. oktober 2005 Til Agenda 21 kontoret - KORSØR KOMMUNE Naturgruppen har torsdag den 6. oktober

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum 6.09.18 Deltagere Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden fællesmøde Ejendoms- og Arealudvalget og Teknik- og Miljøudvalget onsdag den 6. maj 2009, kl. 17.30 i mødelokalet Kystagerparken, lokal 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset.

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Svend-Erik Nielsen Peder Schierning Søren Friis Jensen Knud Bech Keld Hjort Olsen Jens Bjerregaard Christensen Johan Thorup

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

2. Gennemgang og drøftelse af tids- og handleplan med henblik på optimering

2. Gennemgang og drøftelse af tids- og handleplan med henblik på optimering Notat fra møde område 1 Tid og sted: mandag den 12. marts 2018, Dahlsvej 3, Korsør Center for Teknik og Miljø Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Deltagere:

Læs mere

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred 2013

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred 2013 Referat GRO - Grønt Råd Odsherred 2013 Dato 22. maj 2013 Tidspunkt 17:00 Sted Mødelokale 1+2, Rådhusvej 75, 4540 Til stede Annelis Stamm, Brian Jensen, Carl Henrik Haagensen, Ole S. Hansen, René Larsen,

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Torsdag den 16-08-2007 Mødested: 101, Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Hanne Hovmøller, Anne-Grethe Schmidt, Frede Rasmussen,

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.01.11 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side 1

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Niels Jørgen, Gustaf, Bent, Nanna, Anne, Ulla, Ulrik og Bente. Afbud fra: Lis og Kirsten. Inden mødet ønskede Erik os alle godt nytår.. Referat fra mødet i Vejby

Læs mere

Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018.

Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018. Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018. Deltagere Ordstyrer Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen,

Læs mere

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Prøvestensvej 52, Helsingør Bemærkninger: Mødelokale 3 Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente Marker (Center for

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt.

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt. Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 20. august 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 66-2014 Afholdt d. 27. maj 2014 kl. 18:30 til 22:00 i Jægerhytten på Ellehammervej,

Læs mere

Dagsorden Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Dagsorden Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Dagsorden Side 1 Deltagere: Erik, Ulrik, Lis, Gustaf, Henrik, Ulla, Kirsten, Nanna, Citta, Mie, Bent og Bente. Fraværende: Niels Jørgen og Anne. Dagsorden til møde i Vejby Lokalråd mandag den 6. november

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 22.04.10 kl. 18:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen (Grøn Hverdag) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI.

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 2. oktober 2017 kl. 10 12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe Mødereferat Sted: Rådhuset Dato: 25. oktober 2012 Deltagere: Fra Grønt Råd Dansk Ornitologisk Forening v/ Bent Møllmann Jürgensen DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023)

Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023) Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023) Indsats Gennemført Under gennemførelse Passiv Kommentar I nærkontakt med verden Politisk og strategisk arbejde for beslutning om en fast HH-forbindelse

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Handicaprådet. Referat. Morsø Kommune

Handicaprådet. Referat. Morsø Kommune Handicaprådet Referat Morsø Kommune Mødedato og -tid: 14. marts 2019 kl. 16:00-18:00 Mødested: Mødelokale 605/7, Jernbanevej 7 Medlemmer: Afbud: Suppleanter: Peter Therkildsen Ellen Philipsen Dahl Henning

Læs mere

Kære Kim Valentin. Kære Henrik Andersen.

Kære Kim Valentin. Kære Henrik Andersen. Fra: rting@gribskov.dk [mailto:rting@gribskov.dk] På vegne af kvale@gribskov.dk Sendt: 20. november 2014 16:08 Til: Henrik Andersen Cc: itfog@gribskov.dk Emne: Vedr.: Tibirke Bakker - VS: Vedr.: SV: Vedr.:

Læs mere

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 GRØNT RÅD Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 7. marts 2013 Brevid: 3302663 Sagsnr.: 273124 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Kontaktperson Dan Raahauge Natur og Miljø Mødet blev afholdt

Læs mere

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018.

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018. NOTAT Referat af møde den 12. april 2018. 13. april 2018 Journal nr. Tilstede ved mødet: Marianne Lund Ujvári, Kaj Larsen, Poul Erik Pedersen, Anker Gold, Susanne Persson, Birgitte Garde, Per Seerup, Esben

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 18:15-19:30 Medlemmer: Formand:

Læs mere

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelses Deltagere: Lone, Tove, Jørgen, Stuart, Anders, Gert Mødedato: 14. februar 2013 Fraværende: Leif Mødested: (hos Tove) Hjortemarksvej 4, Kisserup 4330 Hvalsø Referent: Lone

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. november 2017 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 23. oktober Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus

Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus Deltagere: Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Søren Lohse (SL), Hillerød

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Afbud: Lis, Bente og Mie. Niels-Jørgen kommer lidt senere Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 12. juni 2017, kl. 19 i blok U på skolen i Vejby 1. Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere