Den Stærke Sælger! Luk ordrer i en ny tid!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den Stærke Sælger! Luk ordrer i en ny tid!"

Transkript

1 Den Stærke Sælger! Luk ordrer i en ny tid!

2 Introduktion af underviser Hans Andersen, MBA Ejer af Salestrainer 11 års erfaring med telesalg 11 års erfaring med field sales (AM, KAM, rådgivende salg) Kunder: 3, Dell, Oracle, HP, GE, LG, Stepstone, Fujitsu Professional Services, ABN Amro, Gorenje mv. Opgaver i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, England og USA Tonsvis af salgsudvikling Rådgivende salg, account management, key account management, telesalg, forhandlersalg mv. Lederudvikling og ledercoaching rekrutteringer af sælgere, salgschefer og direktører i Salestrainer rekrutteringer i karrieren alene i salg Salg og salgsledelse er en lidenskab!! Just a humble student of sales..

3 Mål Bliv stærkere til at lukke ordrer i en ny tid. Der er begyndt at være lyspunkter i økonomien. Det spås, at krisen snart vender og eksperterne siger ligeledes, at væksten bliver lav men konstant over nogle år. I en tid efter recession, så er virksomheder stadig forsigtige med deres investeringer indtil verden igen bliver ramt af en ny eufori Men mennesker skal spise og umættelige materielle behov skal tilfredsstilles og det betyder at verden går kommer i gang igen. Den værste paralyse har lagt sig og virksomheder er begyndt at røre på sig. Virksomheder vil konstant være på udkig efter at optimere deres resultater, drift og sikre deres fremtid. Virksomheder er konstant på udkig efter cheaper, better, and faster. Ordrerne kommer ikke af sig selv fremover. Virksomhederne handler men først, når de ser værdien af den rigtige løsning til den rigtige pris. - Vi sælgere skal være mere proaktive og bedre til at gå efter ordren!

4 Agenda 1. Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? 2. Hvad skal være på plads, før du spørger efter ordren? 3. Delaccepter Er kunden stadig interesseret? 4. Kundens købsignaler hvornår skal du lukke ordren? 5. Indhold i tilbudsoplæg og hvordan det skal præsenteres 6. Forskellige lukketeknikker med lukke-spørgsmål 7. De typiske kundereaktioner ved lukning af aftaler 8. Forhandling i lukningen 9. Sælgerens attitude og adfærd når ordren skal lukkes 10. Hvor ofte skal vi følge op på tilbud? Afgrænsning: Dette webinar er fokuseret på lukketeknik. Hvis du ønsker yderligere træning kan du se vores andre webinarer om Det effektive kundemøde og mødebookning.

5 An Eyeopener!! En undersøgelse fra Notre Dame University omkring lukkeforsøg i salg viste følgende: 46 % spurgte efter ordren 1 gang og stoppede 24 % spurgte efter ordren 2 gange og stoppede 14 % spurgte efter ordren 3 gange 12 % spurgte efter ordren 4 gange Undersøgelsen viste at 60% af accepterne på ordrerne kom på det 5 forsøg!

6 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Når du er bevidst om at drive hele salgsprocessen og er opmærksom på, at sikre dig, at du har lukket alle områder i kundens beslutningsproces!

7 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Høj pipeline men ingen ordrer? Desværre er et stort problem hos mange sælgere, at de ikke får lukket deres ordrer. Det skyldes typisk: 1. Kunden har ikke behov 2. Kunden har behov, men oplever det ikke stærkt

8 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Når kunden har behovet, men ikke oplever det stærkt nok, kan det skyldes: 1. Kunden holder tilbage de vil ikke bruge penge 2. Kunden prioriterer at bruge penge alternativt 3. At kunden simpelthen ikke føler det vigtigt nok, at købe din løsning til deres virksomhed.

9 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Den store udfordring ligger derfor i, at få kunden til at opleve behovet så stærkt, at de ønsker at købe nu!! Need to have!!

10 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Vi skal skabe høj værdi! Udbyttet skal være markant større end omkostningen! Pris Værdi

11 Hvordan bliver du mester i alt lukke ordrer? Værdien opbygges især under behovsanalysen og præsentationen!! OBS! OBS! Sælgerens manglende færdigheder på disse områder er den direkte årsag til at kunden ikke køber i sidste ende! Men det skal vi prøve at hjælpe med!

12 De 7 områder i kundens beslutningsproces!

13 De 7 områder i kundens beslutningsproces! - Hvad skal være på plads før du spørger efter ordren? Acceptere problem/pain og vil have ny løsning Kunden tro på virksomheden og vil handle med den Problemet opleves så stort, at det skal løses NU! Kundens beslutning Kunden lide og have tillid til sælgeren! Acceptere pris Løsningen skal have højere værdi og differentiere sig fra konkurrenterne Kunden synes om Løsningen og dens udbytte

14 Delaccepter

15 Delaccepter er kunden interesseret? I løbet af kundemødet og salgsprocessen skal vi teste om kunden stadig er interesseret og vi skal lukke de 7 områder i kundens beslutningsproces, så vi kan få den endelige accept. Nogle delaccepter skal du spørge efter, andre bliver indikeret og nogle skal du selv kunne mærke.

16 Match af kundemødet og kundens beslutningsproces - Her lukker du de 7 områder Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Kunden lide og have tillid til sælgeren! Kunden tro på virksomheden og vil handle med den Acceptere problem/pain og vil have ny løsning Kunden synes om Løsningen og dens udbytte Problemet opleves så stort, at det skal løses NU! Løsningen skal have højere værdi og differentiere sig Acceptere pris

17 Salgsproces Book møde Kundemøde Oplægsudarbejdelse Præsentation af løsning Lukning Møder du flere beslutningstagere eller påvirkere? Strækker salgsprocessen sig over flere møder? Få overbevist alle beslutningstagere, brugere og øvrige påvirkere Få lukket de 7 områder i kundens beslutninsgproces!

18 Hvor skal jeg søge at få delaccepter? Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Kunden lide og have tillid til sælgeren! Typiske delaccepter: 1. Få accept på agenda 2. Kan du mærke om kunden kan lide dig?

19 Hvor skal jeg søge at få delaccepter? Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Kunden tro på virksomheden og vil handle med den Typiske delaccepter: 1. Få præsenteret din virksomhed som en seriøs leverandør. Du kan mærke om det er lykkedes. Se evt. efter tilkendegivelse fra kunden. 2. Du kan evt. spørge: Jeg håber det giver indtryk af, at vi er en seriøs og troværdig leverandør?

20 Hvor skal jeg søge at få delaccepter? Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Acceptere problem/pain og vil have ny løsning Typiske delaccepter: 1. Kunden fortæller åbent om sin virksomhed, problemer og ønsker (Stærk indikation af interesse) 2. I løbet af behovsanalysen kan du spørge: 1. Ville det være rart med? 2. Er det et problem som vil være godt at få løst? 3. Det lyder som om du har en udfordring. Lægger det i planerne at få det løst på et tidspunkt? 3. Lav opsummering som afslutning på behovsanalysen. 1. Nævn kundens situation, problemer og ønsker. Få accept. Ok, lad mig lige opsummere Er det rigtig forstået? Skal jeg prøve at vise dig en mulig løsning?

21 Hvor skal jeg søge at få delaccepter? Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Typiske delaccepter: Få mindst tre delaccepter i løbet af præsentationen og slut af med stærk delaccept. Delaccepterne kan komme på følgende måde: 1. Stiller kunden spørgsmål? Er kunden interesseret? Nikker kunden anerkendende? (Stærk indikation af interesse og er delaccept i sig selv) 2. I løbet af præsentationen kan du spørge: 1. det giver den fordel at..hvordan ville det virke hos jer? 2. Hvad synes du om den funktion? 3. Hvad tror du de ansatte vil sige til det? Vil de kunne lide det? 4. Det er smart, ikk? (Nik gerne samtidig) Kunden synes om Løsningen og dens udbytte Løsningen skal have højere værdi og differentiere sig Acceptere pris 3. Afslutning på præsentationen den stærke delaccept: 1. Hvad synes du om det? 2. Kunne I tænke jer sådan en løsning? (som svar på dette spørgsmål vil kunden ofte spørge efter pris)

22 Hvor skal jeg søge at få delaccepter? Indledning Intro af din virksomhed Kundens situation Præsentation Næste step/lukning Vil kunden købe nu? Problemet opleves så stort, at det skal løses NU! I denne fase vil du enten spørge efter ordren eller oplæg til aftale. At få mulighed for at lave et oplæg kan ses som en delaccept. 1. Kunden har eller har ikke spurgt om prisen: 1. Okay, jeg må lige hjem og lave et oplæg til dig med den helt rigtige løsning, der matcher jeres situation og regne på pris. Hvad siger du til det? Hvornår kan jeg komme forbi og løbe det igennem med dig?

23 Købsignaler

24 Kundens købsignaler! Læg mærke til kundens interesse under mødet! Hold øje med købsignaler! De er en indikation af om kunden vil købe. Købsignal kan opleves verbalt eller fysisk: 1. Når kunden siger, at de ønsker at gøre noget ved deres problemer/ønsker, så er det et købsignal. Eksempel: Kunde: Ja, det er rigtigt at vores servere er overbelastede vi skal klart gøre noget ved i nærmeste fremtid. 2. Hvis kunden viser stærk interesse i din løsning så er det også et købsignal: Eksempel: Kunden er engageret og deltagende: Hvordan virker? Kan det også? Vil det være muligt? Hvor det smart, det har vi brug for. Hvordan kan man...? 3. I slutningen af præsentationen: Kunde: Det er meget interessant, det her. Hvad koster det?

25 Kundens købsignaler! Hvad gør jeg, når jeg møder købsignaler? Købsignaler er en indikation af at kunden er interesseret. Men købsignaler kan misforstås. Det handler om at bruge dit instinkt! 1. Vent med at spørge efter ordren til du har præsenteret hele tilbuddet! 2. Når kunder sender et købsignal under behovsanalysen eller præsentationen: 1. Spørg efter delaccept 2. Lad købsignalet passere som delaccept

26 Indhold i tilbudsoplæg og hvordan det skal præsenteres

27 Indhold i tilbudsoplæg og hvordan det skal præsenteres Normalt skal tilbudsoplægget indeholde følgende: - Start evt. med en opsummering af kundens situation og behov - Løsning som viser, at vi dækker kundens behov og forventede udbytte. - At produktet virker efter hensigten, har høj kvalitet, er pålideligt og brugervenligt - Evt. specielle services som tilbydes i forbindelse med salg af produktet, fx support - Evt. garantier, hvis der mod forventning skulle være fejl - Implementeringsplan, migration, undervisning - Pris

28 Indhold i tilbudsoplæg og hvordan det skal præsenteres Bør præsenteres på nyt kundemøde eller over telefonen! Kunden skal ikke selv læse det igennem. Så får kunden ikke alle bevæggrunde med og sælgeren får ikke kundens reaktioner eller mulighed for ekstra delaccepter.

29 Lukketeknik

30 Lukketeknikker Når du har fået lukket de 7 områder i kundens beslutningsproces og opnået delaccepter i løbet af salgsprocessen så skal du lukke ordren! Her følger nogle guidelines, du bør være opmærksom på: Mindre genkøb: Kunde er vant til at købe ydelsen. ( ) Kunden kan ofte lukkes på første kundemøde. Større genkøb: Kunden er vant til at købe ydelsen, men her er tale ( ) om fx rammeaftaler, hvori flere parametre indgår. Skal typisk lukkes efter oplægsudarbejdelse. Typisk flere møder. Mindre ny køb: ( ) Kan ofte lukkes på første møde. Større ny køb: Her vil ofte være flere beslutningstagere. ( ) Skal typisk lukkes efter oplægsudarbejdelse. Typisk flere møder. (bør vurderes i forhold til kundens størrelse og købekraft)

31 Lukketeknikker Den værdiopbyggende The YES customer Forslagsmetoden I konkurrence med andre Lav købekraft hos kunden lavt budget Finansieringsmodellen Test og køb Antagende lukning Alternativ metoden Tidspres Den forsigtige

32 Lukketeknikker Den værdiopbyggende Lukning af løsningssalg! Du vil opleve, at ordren ofte kommer af sig selv, når du har lukket de 7 områder i kundens beslutningsproces! 1. Okay, for god ordens skyld, så skriver jeg lige en ordrebekræftelse, som jeg mailer til dig. Jeg skal bare lige bruge dit GO pr. så kører vi.. Eller 2. Kunden sidder med tilbuddet foran sig og er enig: Fint, jamen så mangler vi bare det formelle. (læg aftalen foran kunden og evt. en kuglepen)

33 Lukketeknikker The YES customer The Fishinghook model! Få kunden til at sige ja, så mange gange i løbet af salget som muligt! Så får kunden svært ved at sige nej til sidst! Kunden skal komme med mange positive delaccepter så vil kunden oftest være positiv ved lukning. (denne teknik bør bruges ved alle salg få så mange delaccepter som muligt)

34 Lukketeknikker Forslagsmetoden Her testprøver du kunden ved at stille et forslag: Hvis vi nu kunne levere en løsning, som indeholder og giver dig til en fornuftig pris har vi så en aftale?

35 Lukketeknikker I konkurrence med andre! 1. Hvordan synes du løsningen matcher jeres ønsker? 2. Hvordan matcher vores løsning jeres ønsker i forhold til vores konkurrent? 3. Hvor ligger jeres skepsis omkring os? Hvad med vores konkurrent? (fjern skepsis omkring jer) Du bør nu fremhæve jeres USP s hvorfor vælge jer? Hvis muligt, så vis sammenligning baseret på fakta af jer og konkurrenten. 4. Hvad du lægger du mest vægt på i jeres beslutning? 5. Hvem hælder i mest til? Og hvorfor? (Hælder kunden til jer så spørg efter ordren) 6. Hvad siger du til at vi sætter i gang? ( Hvornår er I klar til at tage en beslutning?)

36 Lukketeknikker Lav købekraft hos kunden lavt budget 1: 1. Hvis prisen ikke er et issue, vil du så være i stand til at igangsætte? 2. Lad os tale om prisen. Jeg kan forstå, at vi er enige om at løsningen vil være den rigtige for jer. Har du et forslag til hvordan vi kan komme i gang selvom I har et lavt budget? 3. Det er svært at rykke ved prisen, men vi kan evt. gøre det på en anden måde, hvor vi deler prisen op. Fx ved at I betaler i kvartaler?

37 Lukketeknikker Lav købekraft hos kunden lavt budget 2: Eller gi dig på prisen og få ordren lukket: 4. Hvor langt ligger vi fra hinanden prismæssigt? Okay, vi kan mødes på, men så er det også kun denne gang. Skal vi køre? Eventuelt kan du tage noget ud af tilbuddet for at retfærdiggøre den lavere pris.

38 Lukketeknikker Finansieringsmodellen Denne model går ud på at få kunden til at føle at prisen er lav, samtidig med at investeringen ikke føles så stor. Din virksomhed finansierer kundens investering. 1. Prisen er kun 2000 kroner om måneden i 12 måneder fra vi implementerer. (vent på reaktion) Leasing: 2. Prisen er 2000 kroner om måneden. En ydelse som finansieres via vores leasingpartner. Vi står for service og I faktureres månedligt. Hvordan lyder det?

39 Lukketeknikker Test og køb Du har et godt produkt, som du ved vil gøre en forskel hos kunden. Derfor føler du dig overbevist om, at kunden vil beholde produktet, efter de har testet det. 1. Lad os gøre det her nemt. Hvad siger du til at prøve produktet i 30 dage og hvis det ikke lever op til jeres forventninger, så kommer vi og henter det igen.

40 Lukketeknikker Antagende lukning Her tager du det simpelthen som en selvfølge, at kunden vil handle! 1. Det er super. Vi skal lige have det formelle på plads, så kører vi. Eller 2. Hvordan skal vi gøre det her? Skal jeg bare få talt med din IT mand, så vi kan implementere det?

41 Lukketeknikker Alternativ metoden Her får du kunden til at vælge mellem 2 muligheder: 1. Der er de to muligheder jeg har lagt frem. Hvilken løsning synes du vi skal sætte i gang? Eller 2. Du kan vælge at sætte i gang før eller efter sommerferien. Hvad passer jer bedst? Eller 3. Ud af de to muligheder, så vælger de fleste faktisk at starte med, så skal vi også starte med den hos jer?

42 Lukketeknikker Tidspres Kunden kan ikke tage en beslutning eller skal lige have det sidste skub for at sige ja. 1. Hvis du skal have det klar til det nye år, så skal vi sætte i gang nu 2. Vi har en stor opgave, som vi starter op på om tre uger, så hvis vi sætter i gang nu, så kan vi få jer op og rulle med det samme 3. Der er prisstigninger på vej, så hvis du skal have det til denne pris, så skal du handle nu 4. Der er få tilbage af lige præcis, så hvis vi skal være sikre, så skal vi handle nu

43 Lukketeknikker Den forsigtige Dette er en behagelig lukke metode, fordi hverken kunden eller dig føler sig presset. 1. Super, så er vi enige om indholdet og prisen. Jeg sender lige det hele i en samarbejdaftale. Du kan bare gi dit GO på . Eller 2. Hvordan lyder det her for dig? Skal vi sætte det i gang?

44 Lukketeknikker Når du har spurgt efter ordren så ti stille! Lad kunden svare først!

45 Lukketeknikker Nogle kunder vælger at sige nej første gang og reglen er, at man prøver at lukke salget mindst 3-5 gange. Når kunden siger nej skyldes det ofte, at kunden ikke er helt overbevist og formodentlig har nogle uafklarede områder. Det kan være, at du skal få afklaret behovet bedre og sikre dig, at kunden helt har forstået hvordan produktet virker og løser kundens behov.

46 Husk!! En undersøgelse fra Notre Dame University omkring lukkeforsøg i salg viste følgende: 46 % spurgte efter ordren 1 gang og stoppede 24 % spurgte efter ordren 2 gange og stoppede 14 % spurgte efter ordren 3 gange 12 % spurgte efter ordren 4 gange Undersøgelsen viste at 60% af accepterne på ordrerne kom på det 5 forsøg!

47 Kundereaktioner

48 Typiske reaktioner fra kunderne! - Prisen er for høj - Vi skal også lige tale med andre.. - Vi er tilfredse med det vi har.. - Ikke noget budget.. - Vi har ikke tid til at implementere nu.. - Jeg skal lige tale med de andre/min chef..

49 Typiske reaktioner fra kunderne! Årsager til reaktioner? - Kundens reaktion er reel - Kunden holder tilbage - Du har ikke skabt nok interesse - Kunden skal have det godkendt - Kunden har ikke økonomi - Kunden vil ikke købe Forsøg 3-5 gange at behandle reaktioner og få lukket aftalen. Se de næste sider..

50 Indvendingsbehandling Kundens Indvending Sælger lytter og viser forståelse Sælger kan spørge for at uddbybe Sælger fjerner skepsis Sælger får kundens accept Den gyldne regel: Hids dig ikke op, tal ikke nedladende og gå ikke ind i en verbal boksekamp!

51 Typiske reaktioner fra kunderne! Prisen er for høj Mulighed 1: Hold fast i prisen 1. Ja, men det er prisniveauet i dag. Hvis du vil have kvalitet, så er det her prisen. Skal siges med sikkerhed og overbevisning.

52 Typiske reaktioner fra kunderne! Prisen er for høj Mulighed 2: Retfærdiggør investeringen 1. Lad os lige kigge på investeringen. Lav cost benefit analyse, payback analyse eller vis udbytte for kunden helst i kroner. Vis fordele/udbytte igen. 2. Hvad siger du? Hvad vil denne løsning gøre for jeres virksomhed? 3. Skal vi sætte i gang?

53 Typiske reaktioner fra kunderne! Prisen er for høj Mulighed 3: Du kan mærke at kunden gerne vil købe, men lige skal have en lille win og du vil gerne lukke aftalen. 1. Jeg kan mærke, at du gerne vil sætte i gang og du skal jo forhandle lidt. Hvad taler vi om? 2. Hvad siger du til at mødes på, og så er det en aftale? Eller 3. Jeg kan give dig en ekstra oveni. Skal vi gøre sådan i stedet? 4. Jeg kan godt gå med til, men så skal jeg tage ud af aftalen. Skal vi gøre det på den måde?

54 Typiske reaktioner fra kunderne! Prisen er for høj Og i er meget langt fra hinanden Mulighed 4: Walk away eller få løftet kunden. 1. Hvilket prisniveau havde du forventet? 2. Så er vi meget langt fra hinanden. 3. Lad os komme ind til kernen. Er du interesseret i at købe? Til det prisniveau, som du nævner, så skal vi slet ikke handle. Så det er vigtigt før vi går videre, at sige, at den løsning, som vi har talt om her, kan du ikke finde til den pris du nævner. Så hvad siger du skal vi droppe det eller skal vi lave om på løsningen, så vi lander i et lavere leje? (kunden vil enten droppe det, forhandle en anden løsning eller muligvis gå efter den oprindelige løsning med små justeringer i prisen)

55 Typiske reaktioner fra kunderne! Vi skal også lige tale med andre 1. Okay må jeg spørge hvem I ellers taler med? 2. Hvordan synes du løsningen matcher jeres ønsker? 3. Hvordan matcher vores løsning jeres ønsker i forhold til vores konkurrent? 4. Hvor ligger jeres skepsis omkring os? Hvad med vores konkurrent? (fjern skepsis omkring jer) Du bør nu fremhæve jeres USP s hvorfor vælge jer? Hvis muligt, så vis sammenligning baseret på fakta af jer og konkurrenten. 5. Hvad du lægger du mest vægt på i jeres beslutning? 6. Hvem hælder i mest til? Og hvorfor? (Hælder kunden jer så spørg efter ordren) 7. Hvad siger du til at vi sætter i gang? ( Hvornår er I klar til at tage en beslutning?)

56 Typiske reaktioner fra kunderne! Vi er tilfredse med det vi har.. Har du lavet din behovsanalyse grundigt? Hvad sagde kunden til løsningen under demonstrationen? Har du fået delaccepter undervejs? Få kunden til at se problemer med den nuværende løsning og til at ønske sig en ny situation. 1. Du ved hvad du har i dag og du nævnte problemer omkring og jeres ønsker omkring Hvad kan den nye løsning gøre for jer? 2. Det er netop de problemer vi fjerner, samtidig med at I får med den nye løsning. Hvad siger du til at vi sætter i gang alligevel? OBS. Der kan være andre årsager, der ligger til grund.

57 Typiske reaktioner fra kunderne! Ikke noget budget lavt budget: 1. Hvis prisen ikke er et issue, vil du så være istand til at igangsætte? 2. Lad os tale om prisen. Jeg kan forstå, at vi er enige om at løsningen vil være den rigtige for jer. Har du et forslag til hvordan vi kan komme i gang selvom I har et lavt budget? 3. Det er svært at rykke ved prisen, men vi kan evt. gøre det på en anden måde, hvor vi deler prisen op. Fx ved at I betaler i kvartaler? Eller gi dig på prisen og få ordren lukket: 4. Hvor langt ligger vi fra hinanden prismæssigt? Okay, vi kan mødes på, men så er det også kun denne gang. Skal vi køre? Eventuelt kan du tage noget ud af tilbuddet for at retfærdiggøre den lavere pris.

58 Typiske reaktioner fra kunderne! Vi har ikke tid til at implementere nu... Er ofte en pæn måde at sige nej på! Kan også være sandt. Skal testes. 1. Okay. Hvornår vil det så være passende? Fint så lad bare skrive den dato ind og få ordnet det formelle. Hvis kunden siger vi skal vente: 2. Jeg hører hvad du siger, men lad os lige blive konkrete. Giver du mig i virkeligheden et pænt afslag eller vil du gerne købe når vi kommer tættere på? Dette kan åbne for andre skepsisområder, som skal bearbejdes.

59 Typiske reaktioner fra kunderne! Jeg skal lige tale med min chef.. 1. Okay. Det her er jo en vigtig beslutning for jer, så hvad siger du til at jeg deltager? Hvis kunden ikke vil give dig adgang til chefen. Så må du klæde kunden på til at sælge for dig: 2. Hvad er det vigtigste at fortælle ham/hende om? Hvad synes du er de tre vigtige udbytte områder for jeres virksomhed?

60 Forhandling

61 Forhandling i lukningen! Kunderne vil ofte spørge om lavere pris! De vil forhandle. Dit udgangspunkt Din smertegrænse Høj pris Lav pris Kundens smertegrænse Kundens udgangspunkt Her mødes vi på prisen

62 Forhandling i lukningen! Du kan vælge at benytte forskellige muligheder: 1. Salami-metoden. Skær lidt af prisen. Dette indikerer for kunden at der ikke gives store afslag. Dette kan give dig en bedre pris. Hvis du skærer for meget af prisen vil kunden se, at du har plads til at røre dig på. 2. Spil med variable. Ha dine variable klar. Variable er ekstras, som du kan lægge til eller tage ud af aftalen. Fx analyse, undervisning, support, fri implementering, ekstra konsulenttimer, faktureringsmetode, betalingsbetingelser mv. Du kan søge at fastholde prisen ved at lægge variable til aftalen. Hvis kunden VIL have nedslag i prisen, så kan du tage variable ud. 3. Hold fast i prisen og aftalen som den er.

63 Forhandling i lukningen! Når du præsenterer prisen kan du forebygge hård forhandling på følgende måde: 1. Jeg har allerede søgt at lave en stærk pris til dig, så den er så lav som mulig. Prisen er (og ti stille)

64 Forhandling i lukningen! Danskere er The Barbarians of the North! Vi vil altid forhandle og alt kan forhandles! Sæt din pris lidt højere, så du altid har lidt at give af. - Og ha dine variable klar! Når kunden så vil forhandle så er det et spørgsmål om at mødes på din ønskede pris.

65 Sælgerens attitude og adfærd når ordren skal lukkes

66 Sælgerens attitude og adfærd når ordren skal lukkes Sikkerhed - Tro på produktet og kvalitet er i top Man betaler for kvalitet Entusiasme - Vær glad, vis din begejstring Vedholdenhed - Hold fast i at lukke ordren Kæmp for prisen Viden og ærlighed - Du er troværdigheden selv Kropssprog - Rolig, sikkerhed og autoritet i stemmen

67 Viden skaber sikkerhed Sikkerhed skaber begejstring Begejstring sælger!

68 Opfølgning på tilbud

69 Opfølgning på tilbud Nogle gange kan vi ikke lide at presse kunden for et ja. Men hvornår træder vi på kundens grænse? - Vi skal følge op som aftalt med kunden og vi sætter tidsfristerne. - Hvis det trækker ud, så skal vi ringe een gang ugentligt. Vi skal sikre, at vi har kunden med os og at den manglende afklaring ikke skyldes skepsisområder eller at man kigger på andre tilbud. Derfor skal vi bruge vores instinkt til at finde ud af hvad der holder kunden fra at skrive under. Spørg ind. Få kunden til at være helt ærlig.

70 Always be closing!

Den Stærke Sælger! Webinar!

Den Stærke Sælger! Webinar! Den Stærke Sælger! Webinar! Introduktion af underviser Hans Andersen, MBA Ejer af Salestrainer i 3 år 11 års erfaring med telesalg 11 år erfaring med field sales (AM, KAM) consultative sales Sælger 6 år,

Læs mere

Den Stærke Sælger! Bliv mere effektiv på kundemødet!

Den Stærke Sælger! Bliv mere effektiv på kundemødet! Den Stærke Sælger! Bliv mere effektiv på kundemødet! Introduktion af underviser Hans Andersen, MBA Ejer af Salestrainer 11 års erfaring med telesalg 11 års erfaring med field sales (AM, KAM, rådgivende

Læs mere

Den Stærke Sælger! Mødebookning!

Den Stærke Sælger! Mødebookning! Den Stærke Sælger! Mødebookning! Introduktion af underviser Hans Andersen, MBA Ejer af Salestrainer 11 års erfaring med telesalg 11 års erfaring med field sales (AM, KAM, rådgivende salg) Kunder: 3, Dell,

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

MAXIMER Din Vækst. YES. - opsøgende salg på 60. minutter!

MAXIMER Din Vækst. YES. - opsøgende salg på 60. minutter! YES - opsøgende salg på 60. minutter! Vi er et hav af virksomheder her i dag, som alle gerne vil have succes lad os tage på fisketur i håbet om at fange en fisk! Hvornår har du sidst haft tid til, eller

Læs mere

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH VELKOMMEN TIL KONSULENTFIRMAET IVAN BACH RESULTAT INDSATS - KOMPETENCE 1 Idegrundlaget for Konsulentfirmaet Ivan Bach: Konsulentfirmaet Ivan Bach henvender sig til mindre - og mellemstore handels- og produktionsvirksomheder

Læs mere

CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning

CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning CUSTOM GROUP Freelance salg, salgsledelse eller salgstræning Introduktion til en styrket og stigende omsætning i din virksomhed. Tak for din interesse for at møde os. Jeg har hermed fornøjelsen af at præsentere

Læs mere

Åbent kursusprogram 2011

Åbent kursusprogram 2011 Åbent kursusprogram 2011 Sales Management ApS Vedbæk Strandvej 341 2950 Vedbæk T(+45) 4236 3836 F(+45) 4586 6536 info@sales-management.dk www.sales-management.dk Åbent salgskursus: Grib knoglen og få succes

Læs mere

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man holder sig de langsigtede mål for øje.

Læs mere

Lidt om salgsteknik. Forskellige veje til øget salg

Lidt om salgsteknik. Forskellige veje til øget salg Lidt om salgsteknik & Forskellige veje til øget salg Ydre faktorer: Konjunkturer Lovgivning Markedsforhold Konkurrenter Jeres ønsker om forøgelse Jeres salgsresultat Indre faktorer ( kan påvirkes) Jeres

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK SÆLG FLERE FORSIKRINGER VED AT KENDE TIL JERES KONKURRENTER. NYTEGNING Supplér salgsrådgivningen med detaljer, som kundens nuværende selskab eller

Læs mere

Konflikter findes alle vegne.

Konflikter findes alle vegne. Konflikter findes alle vegne. Konflikter er et livsvilkår. De er hverken gode eller dårlige. Men måden vi håndterer dem på, bestemmer om de er konstruktive eller destruktive. Det er som udgangspunkt ikke

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x

Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x Fairdeals B2B-indkøbsforening Fremtidens mægler imellem virksomheder Indbakke x Frederik Korff 17. til kenneth Jeg, Frederik Korff, har aftalt med Kenneth Melgaard, at Fairdeals

Læs mere

Knokl hårdt og bliv fyret

Knokl hårdt og bliv fyret Knokl hårdt og bliv fyret Onsdag den 14. maj 2008, 0:01 Hårdt arbejde giver ikke automatisk succes. Læs om de fem områder, hvor du måske gør en kæmpe arbejdsindsats - uden reelt at blive belønnet for det.

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING Hvilke forbedringer opnår kunder ved et skifte til jeres selskab samt hvilke forringelser følger med når jeres kunder skifter til et konkurrerende selskab? fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK

Læs mere

Salg til kommuner - uden udbud

Salg til kommuner - uden udbud Salg til kommuner - uden udbud Stefan Ising, director Væksthus Hovedstaden Den 30. august 2012 www.isingconsult.dk Bygge og anlæg EU-udbud: ca. 37 mio. kr. Licitation efter tilbudsloven: 3 mio. kr. Varekøb

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International 1 Mersalg til eksisterende kunder Flemming Dufke Mercuri International En kort introduktion Ansat i Mercuri International siden 1993 Administrerende Direktør/Partner Sælger, Konsulent, Træner, Salgsleder

Læs mere

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen SUCCES TIL JOBSAMTALEN Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen Aarhus den 4. marts 2015 1 CA - KARRIEREPARTNER OG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE I ERHVERVSLIVET Karriererådgivning Personprofilanalyse Netværksgrupper

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

360 Graders Feedback rapport

360 Graders Feedback rapport 360 Graders Feedback rapport 3. juni 2009 Thomas Thomasen Thomas360 Salg Privat & fortroligt Indhold Introduktion Sådan forstår du din 360-grader feedback rapport Gennemsnit for kompetencer En graf over

Læs mere

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns Forældrevejledning Dansk Golf Union 02/2014 Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns trivsel,

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Den digitale byggeplads. Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond

Den digitale byggeplads. Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond Den digitale byggeplads Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond Hvilke fordele kan man drage af en digital byggeplads? Og hvordan kommer man selv i gang med digitale løsninger

Læs mere

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde Mødetavle.indd 1 08-09-2011 21:28:44 Indhold Rulles sammen med tryksiden udad Intro Emne Resultat Check-in Tid Start / slut Pause / pauser

Læs mere

Kompetenceskabende Salgsudvikling

Kompetenceskabende Salgsudvikling uddannelse uddannelse Formel Formel Kompetenceskabende Salgsudvikling Salgsuddannelsen er opbygget som et kompetenceskabende udviklingsforløb baseret på de nyeste indlæringsteorier. Vi benytter indlæringsmetoder,

Læs mere

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre?

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 101 5 Hvordan kommer du videre? Nogle gange må man konfrontere det, man ikke ønsker at høre. Det er nødvendigt, hvis udfaldet skal blive anderledes næste gang, udtaler Rasmus

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Kompetenceudvikling og optimering af effekter

Kompetenceudvikling og optimering af effekter UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetenceudvikling og optimering af effekter Oplæg på temadag i partnerskabsregi, onsdag den 14.januar 2015 v. adjunkt, mag.art & stud. ph.d. Peter Sørensen UNIVERSITY COLLEGE

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

27. september 2011 Morten Petersen

27. september 2011 Morten Petersen 27. september 2011 Morten Petersen Præsentation Industri Supply ApS, Industry Supply Danmark A/S, Industry Point Sweden AB Sender dagligt godt 87.000 nyhedsbreve ud pr. mail. Beskæftiger 32 mand på fuld

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Messesalg. Af Robert Jakobsen

Messesalg. Af Robert Jakobsen Messesalg Af Robert Jakobsen Vær klar forberedelse inden messen Det er vigtigt at gøres sig klart hvad målet er med messen. Lancering af et nyt produkt Styrke vores image Møde nye kunder Få flere kundeemner

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Inspiration til den gode mentor/mentee relation.

Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson Mentee er ansvarlig for

Læs mere

Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje!

Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje! Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje! 9. 10. juli 2015 TBA Strategisk Forhandling 2.0 2+2 = 3 Hvordan påvirker din kommunikation dine resultater? Rigtig mange forhandlinger falder sammen på

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Interview med paramediciner Dino Pedersen

Interview med paramediciner Dino Pedersen Interview med paramediciner Dino Pedersen Dato: 1. november 2011 Interview: Så kan vi lige starte med dit navn, så? Paramediciner: Mit navn det er Dino Pedersen. Interviewer: Pedersen? Paramediciner: Dino

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service Introduktion Riidr ApS er stiftet med det udtrykkelige formål at give nem adgang til e-bøger på det danske marked ved at gøre det simpelt, bekvemligt og billigt for kunder at købe deres ønskede e-bøger.

Læs mere

Karakteristik af købers firma

Karakteristik af købers firma Organisation? Branche? Værdier? Markedsposition? Købers firma Kultur? Særlige kendetegn? Økonomi? Historik? Fig. 3.1 Karakteristik af købers firma 5 Forretningsmæssig risiko Omverdenens feedback Lav Høj

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere

Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere 14.maj 212 Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere Det er fortsat udfordrende tider på boligmarkedet, og det er uden tvivl en situation, som kan give anledning til hovedbrud for boligsælgerne

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

TMS Bagholdet. Salg. Tirsdag den 28. maj 2013 Lars Grandjean Salgsrådgiver Indehaver af Grandjean Nordic og Partner i Mål & Resultater I/S

TMS Bagholdet. Salg. Tirsdag den 28. maj 2013 Lars Grandjean Salgsrådgiver Indehaver af Grandjean Nordic og Partner i Mål & Resultater I/S TMS Bagholdet Salg Tirsdag den 28. maj 2013 Lars Grandjean Salgsrådgiver Indehaver af Grandjean Nordic og Partner i Mål & Resultater I/S Salgsrådgiver Mål & Resultater hjælper virksomheder, der ønsker

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år 73 % af alle danske virksomheder er kunder hos TDC Erhverv fordi de har en forretning, der skal køre Gennemført af

Læs mere

Arbejdshæfte Lektion 5

Arbejdshæfte Lektion 5 Arbejdshæfte Lektion 5 Trin 1: Forberedelse Tag udgangspunkt i din næste potentielle kunde og forbered dig ud fra de 6 nedenstående punkter: 1. Find ud af hvem din kunde er og tage højde deres fordele

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder?

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder? Hvordan håndteres den svære samtale i mindre virksomheder? 1. Den svære samtale 2. Forberedelse til samtalen 3. Afholdelse af selve samtalen 4. Skabelon til afholdelse af samtalen 5. Opfølgning på samtalen

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

- Modul 5: Værdibaseret vækstledelse

- Modul 5: Værdibaseret vækstledelse Workshop til Vækst - Modul 5: Værdibaseret vækstledelse Indholdsfortegnelse Workshop til Vækst... 1 Værdibaseret vækstledelse... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 4 Indbydelse... 5 Program...

Læs mere

15 helt sikre måder du mister kunder på. en miniguide du ikke skal følge!

15 helt sikre måder du mister kunder på. en miniguide du ikke skal følge! 15 helt sikre måder du mister kunder på en miniguide du ikke skal følge! Kom for sent. Opfør dig som om mobiltelefonen ikke er opfundet, og undlad at forsøge at give besked om din forsinkelse. Vis din

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig.

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig. Sankt Hans 2015 I dag tænder vi en masse bål. I gennem hele landet er der bål. Store og mindre bål, men bål. Vi mødes med alle mulige. Nogen vi kender. Nogen vi slet ikke kender og normalt ellers ikke

Læs mere

Martin Langagergaard. Agenda

Martin Langagergaard. Agenda Agenda Introduktion Talentudvikling og forældrenes rolle Forældre til børn og unge der træner meget Spillerens mentale styrke Relation og præstation Forældretyper Forældre i kamp ( og træning) Anbefalinger

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Hvad fortæller du egentlig dig selv? - og andre?

Hvad fortæller du egentlig dig selv? - og andre? Lars Carlsen Hvad fortæller du egentlig dig selv? - og andre? Inspireret af Georges Philips & Tony Jennings: Verbal Antidotes om Sprog, Ord og Tale om Sprog, Ord og Tale Jeg siger det du hører Alt, der

Læs mere

SÅDAN AFHOLDER I. statusmøder. Samarbejde Dialog. Samhørighed. Kommunikation Fælles mål. Forståelse. Evaluering Behov. sammenbragtfamilieraad.

SÅDAN AFHOLDER I. statusmøder. Samarbejde Dialog. Samhørighed. Kommunikation Fælles mål. Forståelse. Evaluering Behov. sammenbragtfamilieraad. SÅDAN AFHOLDER I statusmøder Samarbejde Dialog Samhørighed Kommunikation Fælles mål Forståelse Evaluering Behov Afholdelse af statusmøder Det er så vigtigt at sætte tid af til at gøre status, ikke mindst

Læs mere

Fashionmodel hvordan? -en guide til dig fra Fotograf, Modelbureau og Model

Fashionmodel hvordan? -en guide til dig fra Fotograf, Modelbureau og Model Fashionmodel hvordan? -en guide til dig fra Fotograf, Modelbureau og Model I samarbejde med Modelportalen, udarbejdet af: Signe Mørkeberg Sjøstrøm, Sarah Maria Hyatt, Marina Overgaard Ohm FØLG DIN MAVEFORNEMMELSE

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland

Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland 31. maj 2008 Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland Ledelsesudvikling. Lidt under halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland arbejder bevidst med ledelsesudvikling. 8

Læs mere

Samtale 3, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. 15 år

Samtale 3, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. 15 år Samtale, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. år 0 0 0 0 Indledende kontekstafklaring jf. metode. Patrick: Hvilke ord vil du bruge om Danske Bank? Z: Det var et rigtig godt

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13 Parforhold anno 2010 Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse: Forord:... 3 Formål med undersøgelsen:... 3 Analysens fakta:... 3 Hvor meget tid bruger par

Læs mere

Uddannelsesbarometer 2014

Uddannelsesbarometer 2014 Uddannelsesbarometer 2014 Brug af uddannelse i 2014 Har du været på seminar, kursus eller uddannelse i 2014? Type uddannelse og arbejdsområde Salg Marketing Konsulent/rådgivning Andet Total Nej; 47,4%

Læs mere

IBC Innovationsfabrikken Salg. Bliv skarp på salg

IBC Innovationsfabrikken Salg. Bliv skarp på salg IBC Innovationsfabrikken Bliv skarp på salg Er du klar til at gå fra nul til hundrede og få værktøjer til at skabe resultater med dit salg? Bliv skarp på salget med forløb, der er målrettet dig. IBC Innovationsfabrikken

Læs mere

Kim R Bohn Aalborg Universitet PÅ HERRENS MARK 3 SALGET

Kim R Bohn Aalborg Universitet PÅ HERRENS MARK 3 SALGET PÅ HERRENS MARK 3 SALGET Det personlige salg Det personlige salg er den interpersonelle del af promotion mix og kan indeholde: Face-to-Face kommunikation Telefon kommunikation Video eller Web konferencer

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger 7. Håndtering af flerkulturelle besætninger Mange nationaliteter om bord er blevet almindeligt i mange skibe. Det stiller ekstra krav til kommunikation og forståelse af forskelligheder. 51 "Lade som om"

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

CASE: Succes med salgsoptimering

CASE: Succes med salgsoptimering CASE: Succes med salgsoptimering Denne case handler om salgsoptimering.casen kan give salgschefen og sælgerne viden om, hvordan de med enkle og ufarlige midler kan skabe et flow i salgsarbejdet, så tingene

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Salg kom godt i gang! Gitte Kilhof Mercuri International

Salg kom godt i gang! Gitte Kilhof Mercuri International 1 Salg kom godt i gang! Gitte Kilhof Mercuri International En kort introduktion 10 15 43 12 4 1 3 Mercuri International - vores mission 4 Mercuri International vores forretningsidé Vi hjælper vore kunder

Læs mere

(V) Ja hej Claus det er Vladik og Leander fra studiegruppen fra Roskilde Universitet.

(V) Ja hej Claus det er Vladik og Leander fra studiegruppen fra Roskilde Universitet. Denne transskribering anvender vi med formålet om at få vores telefoniske interviews på skrift. Vi lægger ikke særlige overvejelser i toneleje, ej heller i pauser mellem spørgsmål og svar. Interviewet

Læs mere

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself * Oplever du, at det nogen gange kan være svært at mærke, hvad du virkelig har lyst til? * Har du en velfungerende forretning, men

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk

Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk spring ud i det Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk Virksomhedsudvikling med kundens drøm og bundlinje i fokus! Bianca Hegedüs - ejer. Baggrund: En international designer baggrund med mere end

Læs mere

Hvis incidents er dyre og besværlige...

Hvis incidents er dyre og besværlige... Hvis incidents er dyre og besværlige... 2013-03 DKKNS Page 1 Transition Management Agenda Hvem er Coloplast? Hvem er jeg? Transition management basics Transition i Coloplast Ifølge Gartner er årsagen til

Læs mere