BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016"

Transkript

1 BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 Dagsorden: Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste Regnskab for 2. kvartal Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? Opfølgning på ejerstregi Forslag om brugerpanel ved genbrugsstionerne på Djursland Personalemæssig normering af genbrugsstionerne Dialogmøde med MISU Undersøgelse af ressourcepotentiale i erhvervsaffald til forbrænding Udbud for etablering af nionalt plastsorteringsanlæg Udbud af kørsel med affald Udnyttelse af deponigas Orienterings-/efterretningssager Evt. Afbud: Kai Pedersen

2 2 Sag nr Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste Resumé: Der vil på mødet blive givet en stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste. Bestyrelsen besluttede på møde den 18. maj 2016 (sag nr ), der på næste møde skulle fremlægges en stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste. Affaldsforebygger Lilli Gruwier vil på mødet give en stus. stus tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

3 3 Sag nr Regnskab for 2. kvartal 2016 Bilag 21: Resumé af regnskab for 2. kvartal 2016 Resumé: Der foreligger regnskab for 2. kvartal Der foreligger regnskab for perioden 1. januar 30. juni 2016 for Reno Djurs samlede aktiviteter, bestående af: Basisydelser Dagrenovion Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke Kvartalsregnskabet, som direktionen anser for tilfredsstillende, giver ikke anledning til særlige bemærkninger eller korrigerende handlinger. regnskabet for 2. kvartal 2016 tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

4 4 Sag nr Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? Bilag 22.1: Oversigt over bestyrelsens beslutninger i sagen Bilag 22.2: Oversigt over affaldsordninger i nærliggende kommuner Bilag 22.3: Genanvendelse ved forskellige mulig tiltag Resumé: Såfremt et nyt dagrenovionssystem skal idriftsættes i 2018, skal der af hensyn til planlægning og udbud tages beslutning herom i indeværende år. Bestyrelsen besluttede på møde den 18. marts 2015 (sag nr. 8-15) udbyde indsamling af dagrenovion for en 2-årig periode med mulighed for forlængelse i op til to år, idet entreprisen baseres på den nuværende renovionsordning. Den korte kontraktperiode er begrundet i, det vil være vanskeligt indføre en ny dagrenovionsordning i kontraktperioden. Udgangspunktet for den beskrevne udbudsmodel er derfor, en ny dagrenovionsordning tidligst vil kunne indføres med virkning fra 1. januar Efter forudgående udbud har Reno Djurs med virkning fra 1. januar 2016 indgået entreprenørkontrakter i overensstemmelse hermed. Spørgsmålet om eventuel forlængelse af de 2-årige kontrakter skal afklares senest den 30. juni Planlægning af en ny dagrenovionsordning inklusiv gennemførelse af et nyt udbud for indsamling må påregnes tage ca. 1,5 år. Dette tidsperspektiv bør indgå i overvejelserne om en ny dagrenovionsordning og dermed i spørgsmålet om eventuel forlængelse af de nuværende entreprenørkontrakter. Bestyrelsen har ved flere lejligheder drøftet modeller for fremtidens dagrenovionssystem. Der er vedlagt en oversigt over de møder, hvor bestyrelsen har behandlet dette spørgsmål i perioden (bilag 22.1) Der er desuden vedlagt - et not med oversigt over planlagte dagrenovionsordninger i nærliggende kommuner/affaldsselskaber (bilag 22.2) - et not med beregning af genbrugsprocenter ved forskellige systemløsninger (bilag 22.3). bestyrelsen drøfter, om der skal planlægges for indførelse af et nyt dagrenovionssystem i For nuværende planlægges der ikke for indførelse af et nyt dagrenovionssystem. Der fremlægges oplæg om udnyttelse af organisk dagrenovion i biogasanlæg. 1 Kontrakterne kan forlænges i en vilkårlig periode, dog maksimalt to år.

5 5 Sag nr Opfølgning på ejerstregi Bilag 23.1: Kommunal deltagelse i erhvervsvirksomhed Bilag 23.2: Offentlig/priv samarbejde om genanvendelse og ressourceudnyttelse Bilag 23.3: Rammer for etablering af partnerskab Bilag 23.4: Reno Djurs samarbejder med prive genanvendelsesvirksomheder Bilag 23.5: Rapporten Lokal genanvendelse af sorteret husholdningsaffald Bilag 23.6: Norddjurs Kommunes ansøgning om genanvendelsesprojekt Resumé: Der foreligger en række noter, der redegør for rammer, aktiviteter og overvejelser om offentligt/priv samarbejde. Bestyrelsen drøftede på møde den 18. maj 2016 (sag nr ) interessenternes nye, fælles ejerstregi. Som led heri besluttede bestyrelsen, der til næste møde skulle fremlægges oplæg om muligheder for offentligt/priv samarbejde. Der foreligger et not, der redegør for rammerne for kommunal deltagelse i erhvervsvirksomhed, herunder for, hvornår kommuner sammen med prive virksomheder lovligt kan etablere og deltage i en erhvervsvirksomhed (bilag 23.1). Endvidere har administrionen i et internt not redegjort for en række aktiviteter og overvejelser, som har til formål vurdere muligheder for nye samarbejdsrelioner mellem Reno Djurs og prive virksomheder med henblik på fremme genanvendelse og ressourceudnyttelse (bilag 23.2). Der foreligger endvidere et not med redegørelse for rammer for etablering af partnerskab med priv part om udtagning af deponeret shredderaffald (bilag 23.3), et opderet not om Reno Djurs eksisterende samarbejder med prive genanvendelsesvirksomheder (bilag 23.4), udkast til kommunepuljerapporten Lokal genanvendelse af sorteret husholdningsaffald (bilag 23.5) samt Norddjurs ansøgning til erhvervs- og vækstministeren om et genanvendelsesprojekt (bilag 23.6). sagen drøftes. Sagen drøftedes. Der iværksættes aktiviteter vedrørende shredderaffald og annoncering.

6 6 Sag nr Forslag om brugerpanel ved genbrugsstionerne på Djursland Bilag 24.1: Forslag fra Mads Nikolajsen og Kim Lykke Jensen Bilag 24.2: Administrionens bemærkninger til forslaget Bilag 24.3: Vedtægter for brugerråd i Ringsted Fjernvarme A/S og Ringsted Kraftvarmeværk A/S Bilag 24.4: Vedtægter for Bornholms Forsynings brugerråd Resumé: Der foreligger forslag fra bestyrelsesmedlemmerne Mads Nikolajsen og Kim Lykke Jensen om oprettelse af et brugerråd for genbrugsstionerne. Bestyrelsesmedlemmerne Mads Nikolajsen og Kim Lykke Jensen har sendt forslag til bestyrelsen om oprettelse af et brugerråd for genbrugsstionerne (bilag 24.1). Administrionen har i et vedlagt not knyttet bemærkninger til forslaget (bilag 24.2). Endvidere er der vedlagt to eksempler på vedtægter for brugerråd i forsyningstjenester (bilag 24.3 og 24.4). forslaget drøftes. Et flertal af bestyrelsen (Jens Meilvang, Niels Ole Birk og Per Dalgaard) ønsker ikke gennemføre forslaget.

7 7 Sag nr Personalemæssig normering af genbrugsstionerne Resumé: Det anbefales, bestyrelsens stillingtagen til en eventuel personalemæssig opnormering på genbrugsstionerne udsættes, indtil resulter af effektmålinger foreligger primo Som led i vedtagelsen af Reno Djurs budget 2017 traf bestyrelsen på møde den 9. marts 2016 (sag nr. 4-16) følgende beslutning: Som led i bestyrelsens fokus på øget genanvendelse på genbrugsstionerne vil bestyrelsen i løbet af 2016 tage stilling til en eventuel personalemæssig opnormering på genbrugsstionerne. Beslutningen bygger på det forhold, effekten af en række igangste genanvendelsesaktiviteter på genbrugsstionerne skal evalueres. Med støtte fra Miljøstyrelsens kommunepulje igangste Reno Djurs ved årsskiftet 2015/16 projektet Bedre sortering af de brændbare fraktioner -- gennem uddannelse af fremtidens pladspersonale. Projektet har blandt andet som mål, - mængden af fokusmerialer i småt og stort brændbart reduceres med 70 % på alle Reno Djurs genbrugsstioner - mængden af korrekt afleveret genanvendelige merialer stiger på alle Reno Djurs genbrugsstioner (her med fokus på plastfolie, hård plast, træ, pap og papir). Effekten af projektet skal vurderes ved gennemførelse af før- og efter- målinger af mængden af genanvendelige merialer i blandede fraktioner. Før -målingen er gennemført i maj 2016, og efter -målingen gennemføres i december Projektet afrapporteres endeligt primo bestyrelsens stillingtagen til en eventuel personalemæssig opnormering på genbrugsstionerne afventer afrapporteringen af kommunepuljeprojektet primo Indstillingen fulgtes.

8 8 Sag nr Dialogmøde med MISU Resumé: I forlængelse af tidligere beslutning anmodes bestyrelsen om fastsætte mødetidspunkt og eventuel dagsorden for dialogmøde. Bestyrelsen besluttede på møde den 18. maj 2016 (sag nr ), der skal planlægges dialogmøde med Miljø- og Sikkerhedsudvalget. Af hensyn til personalerepræsentanternes arbejdsplan foreslår administrionen, mødet afholdes en formiddag på en tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag (inden genbrugsstionerne åbner kl. 13). der besluttes mødetidspunkt og eventuel dagsorden for dialogmødet med Miljø- og Sikkerhedsudvalget. Mødet afholdes som led i næste bestyrelsesmøde (14. december 2016).

9 9 Sag nr Undersøgelse af ressourcepotentiale i erhvervsaffald til forbrænding Bilag 27: Oplæg til undersøgelse Resumé: Der foreligger forslag til undersøgelse af ressourcepotentialet i erhvervsaffald til forbrænding. På grundlag af drøftelse med de kommunale teknikere fremlægges forslag til en undersøgelse af, om der er et ressourcepotentiale i erhvervsaffald, der afleveres til forbrænding. Reno Djurs gennemførte i 2016 projektet Uforløste potentialer på genbrugsstionen. Projektet påviste blandt andet, mere end halvdelen af affald afleveret som småt brændbart på genbrugsstionerne kunne disponeres på et højere niveau i affaldshierarkiet. Den opnåede viden har været inspirionskilde til den foreslåede nye undersøgelse, som har til formål vurdere, om der tilsvarende måtte være uforløste potentialer i erhvervsaffald, der afleveres til forbrændingsanlæg. Aarhus Kommunes forbrændingsanlæg forventes i 2016 modtage ca tons erhvervsaffald direkte fra Djurslandske virksomheder. Følgende er et uddrag fra affaldsplanens afsnit om erhvervsaffald: I forhold til mængden på ton 2, der går til forbrænding, er der formentlig et ikke ubetydeligt potentiale for yderligere genanvendelse af f.eks. pap, papir, plast og glas, der henlægges i beholdere til restaffald i både kommunale og prive ordninger eller afleveres som småt brændbart på forbrændingsanlæggene. Der er ikke i den nuværende situion samme omftende krav til modtagekontrol på forbrændingsanlæg, som det er gældende for deponeringsanlæg. Jf. Ressourceplanen synes det bl.a. vanskeligt få udsorteringen af genanvendeligt affald tilstrækkeligt god hos affaldsproducerende virksomheder i f.eks. storcentre og i handel og service, selvom der i medfør af lovgivningen er pligt til sortere genanvendeligt affald fra til genanvendelse. Regeringen har som bekendt truffet principbeslutning om liberalisere det forbrændingsegnede erhvervsaffald, som derfor inden for en overskuelig fremtid må forventes undtaget for kommunal anvisning. Liberaliseringen forventes indebære, 2 De angivne tons erhvervsaffald til forbrænding omfter følgende fraktioner, jf. affaldsplanens bilag 1: Affaldstype ton Dagrenovionslignende affald Imprægneret træ 266 Shredderaffald Klinisk risikoaffald 5 Farligt affald 781 Forbrændingsegnet I alt

10 10 virksomhederne får frit valg af forbrændingsanlæg; men det vil næppe indebære lempelser hverken i reglerne om virksomheders pligt til kildesortere deres affald eller i kommunernes tilsynsforpligtelse over for virksomheders affaldshåndtering. Projektets omkostning på kr. vil kunne finansieres over basisydelsens drift. det drøftes, om der skal gennemføres en undersøgelse af ressourcepotentialet i erhvervsaffald til forbrænding. Undersøgelsen iværksættes.

11 11 Sag nr Udbud for etablering af nionalt plastsorteringsanlæg Bilag 28: Udkast til forhandlingsmand Resumé: CLEAN 3 og Københavns Kommune har taget initiiv til udvikle et innovivt udbud for etablering af et best of art -plastsorterings- og oparbejdningsanlæg. Formålet med projektet er skabe et marked for plastgenanvendelse i Danmark, så det ikke er nødvendigt sende den danske plast til udlandet. Vigtige krav til anlægget er, det skal højne nuværende standarder, således genbrugsplast kan blive genanvendt til en pris, kvalitet og mængde, der er traktiv for virksomheder, som anvender genbrugsplast i deres produktion. Projektet er støttet af Markedsmodningsfonden og Region Sjælland. Ifølge CLEAN er der to grunde til, plast-genanvendelsen i Danmark halter. For det første er potentielle investorer tilbageholdende grundet usikkerhed om, hvorvidt der er tilstrækkelige mængder affaldsplast sortere. For det andet er der ikke tilstrækkeligt incitament til sortere affald for lokale myndigheder og interessenter i offentlig renovion. CLEAN faciliterer og udvikler udbuddet og involverer de forskellige interessenter, som er nødvendige for udvikle løsningen. CLEAN vil også være ansvarlig for udvikle forsyningsaftaler med kommuner/affaldsselskaber med henblik på sikre en tilstrækkelig forsyning af affald til det fremtidige plastsorteringsanlæg. CLEAN undersøger pt., om kommuner og affaldsselskaber har interesse i gå med i det samlede udbud. Udbudsformen vil være konkurrencepræget dialog eller udbud med forhandling. Som følge af udbudsformen kan der for nuværende ikke siges noget om hverken genanvendelseskvalitet eller priser. Det er administrionens umiddelbare vurdering, et udbud som det skitserede vil kunne løfte kvaliteten af plastgenanvendelsen betydeligt. det drøftes, om Reno Djurs skal deltage som ordregiver i den skitserede udbudsproces. Bestyrelsen er positiv. Formand og direktør bemyndiges til indgå aftale. 3 CLEAN er en dansk cleantech-klyngeorganision bestående af virksomheder, videninstitutioner og offentlige myndigheder. CLEAN hjælper danske grønne løsninger ud over Danmarks grænser via traktive partnerskaber og gennem samarbejde med de ledende cleantech-klynger verden over.

12 12 Sag nr Udbud af kørsel med affald Resumé: Der foreligger result af udbud af kørsel med affald med kontraktstart den 1. januar Reno Djurs nuværende kontrakt om kørsel med affald fra genbrugsstionerne og anlægget i Glved udløber ved udgangen af Som følge heraf har administrionen gennemført et nyt EU-udbud af entreprisen. Udbuddet omfter - kørsel med affald fra Reno Djurs 8 genbrugsstioner på Djursland til forskellige modtageanlæg, - kørsel med affald fra Reno Djurs anlæg i Glved til forskellige modtageanlæg, - kørsel med affald til Reno Djurs anlæg i Glved fra Affaldscenter Århus, samt - intern kørsel på Reno Djurs anlæg i Glved. Direktionen vil på mødet orientere om resultet af udbuddet. resultet af udbuddet tages til efterretning. Indstillingen fulgtes. Principper for fremtidige udbud fremlægges til bestyrelsens drøftelse.

13 13 Sag nr Udnyttelse af deponigas Bilag 30-16: Not om udnyttelse af deponigas Resumé: Der foreligger redegørelse om Reno Djurs udnyttelse af deponigas. Der foreligger en redegørelse om Reno Djurs udnyttelse af deponigas. redegørelsen om udnyttelse af deponigas tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

14 14 Sag nr Til orientering/efterretning Bilag 31: Not med orienterings- og efterretningssager Der foreligger not med orienterings- og efterretningssager Toges til efterretning.

15 15 Sag nr Evt. Intet under dette punkt. Underskrevet: Jens Meilvang Niels Ole Birk Kim Lykke Jensen Per Dalgaard Mads Nikolajsen

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 33-16 Regnskab for 3. kvartal 2016 34-16 Mødeplan 2017 35-16 Indkaldelse af idéer til offentligt/priv samarbejde 36-16 Dialogmøde

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-14 Regnskab for 2. kvartal 2014 24-14 Forslag til affaldsplan indkomne høringssvar 25-14 Fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-14 Regnskab for 3. kvartal 2014 33-14 Mødeplan 2015 34-14 Anlægsbudget for deponeringsanlæggets etape III 35-14 Genbrugsstionernes

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-17 Årsregnskab 2016 2-17 Revisionsprotokol 3-17 Valg af revisor for 2017 4-17 Personalemæssig normering af genbrugsstionerne

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-16 Årsregnskab 2015 2-16 Revisionsprotokol 3-16 Valg af revisor for 2016 4-16 Budget 2017 5-16 Reguliv for tømningsordning for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 39-18 Oplæg fra DTU 40-18 Regnskab for 3. kvartal 2018 41-18 Mødeplan 2019 42-18 Fælleskommunalt udbud af genanvendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 9- Årsregnskab 2017 10- Revisionsprotokol 11- Valg af revisor for 20 12- Budget 20 13- Udbud af afsætning af flasker, glas og dåser

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12-12 13-12 14-12 15-12 16-12 17-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 1. kvartal 2012 Arbejdsmiljø ved håndtering af

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning af repræsentanter

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 14-14 Regnskab for 1. kvartal 2014 15-14 Optagelse af anlægslån 16-14 Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden 17-14 Samarbejdsaftale

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-19 Årsregnskab 2018 2-19 Revisionsprotokol 3-19 Henlæggelser til fremtidige investeringer 4-19 Udbud af indsamling af dagrenovion

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-13 Til orientering/efterretning 20-13 Regnskab for 2. kvartal 2013 21-13 Udbud af indkøb af renovationsbeholdere 22-13

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 26-12 27-12 28-12 29-12 30-12 31-12 32-12 33-12 34-12 35-12 36-12 37-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 3. kvartal

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-15 Årsregnskab 2014 2-15 Revisionsprotokol 3-15 Valg af revisor for 2015 4-15 Budget 2016 5-15 Udbud af anlæg af deponeringsanlæggets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-13 Til orientering/efterretning 2-13 Årsregnskab for 2012 3-13 Revisionsprotokol 4-13 Administrionsgebyr for virksomheder

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde estyrelsesmøde den 21. marts 2012 20 Udskrift af beslutningsprotokol beslutning Dagsorden: 1-12 2-12 3-12 4-12 5-12 6-12 7-12 8-12 9-12 10-12 11-12 Til orientering/efterretning Årsregnskab

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 27 Offentligt 11. oktober 2018 Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 3 CENTRALE POINTER FOR CIRKULÆR

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl. 9.00 hos Reno Djurs I/S Dagsorden: 18-12 19-12 20-12 21-12 22-12 23-12 24-12 25-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 2. kvartal 2012 Påbud

Læs mere

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Notat Dato: 8. marts 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Indledning Såfremt der træffes principbeslutning om at arbejde videre mod indførelse

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune.

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. november 2014 Høring af affaldsplan 2015 2018 Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. 1. Resume

Læs mere

Affaldsplan. 2014-2024 Norddjurs og Syddjurs Kommuner september 2014. sammenfatning

Affaldsplan. 2014-2024 Norddjurs og Syddjurs Kommuner september 2014. sammenfatning Affaldsplan 2014-2024 Norddjurs og Syddjurs Kommuner september 2014 sammenfatning 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Status 5 2.1 Status i relation til tidligere planer 5 2.2 Kildegrundlag 6 2.3

Læs mere

Status for gennemførelse af Affaldsplan

Status for gennemførelse af Affaldsplan Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 28. april 2016 Status for gennemførelse af Affaldsplan 2014-2024 Reno Djurs ejerkommuner godkendte i efteråret 2014 1 den fælles Affaldsplan 2014-2024. I henhold

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen?

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Mette Marie Nielsen & Alan Sørensen Miljøstyrelsen De 4 tog - Input til ny affaldsplan Advisory board for CØ EU s CØpakke Evaluering af RS1

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Notat. Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013

Notat. Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013 Notat Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013 8. januar 2014 Dok.nr.: 2013/0024904-3 Indledningsvist skal Frederiksberg

Læs mere

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 2 Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald Nedenstående er en kort sammenfatning af udenlandske erfaringer

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Mødedato: 26. februar 2019 Mødelokale: Murervej 1, Tønder Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Deltager: Bestyrelse: Preben Linnet (mødeleder), Lisbeth Oxholm Andersen,

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

FO R S L A G TIL BUDGET

FO R S L A G TIL BUDGET FO R S L A G TIL BUDGET 2016 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2016... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 4 Klinisk risikoaffald... 4 Olie- og benzinudskillere... 4 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Organisk affald udnytter vi ressourcen godt nok?

Organisk affald udnytter vi ressourcen godt nok? Organisk affald udnytter vi ressourcen godt nok? Vicedirektør Claus Torp MILJØSTYRELSEN DAKOFA konference 4. april 2011 Disposition for oplæg Dagsordnen i EU Affaldsforebyggelse og madspild Organisk affald/bioaffald:

Læs mere

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012 resumé Indhold 1. Mål og visioner for affaldsplanen... side 4 2. Indsamling af affald fra private, boligforeninger og erhverv... side 6 - nuværende og nye tiltag

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer

Læs mere

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 340 Offentligt 7. oktober 2010 hjo/j.nr. 02.01.0011-12 Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Der har længe været

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik den 20. april 2007 kl. 13:00 på Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afviklet kl. 13.00-14.00. Alle bestyrelsesmedlemmer var til

Læs mere

Godkendelse af container til restaffald og madaffald

Godkendelse af container til restaffald og madaffald Punkt 7. Godkendelse af container til restaffald og madaffald 2015-038690 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets godkendelse, at de containere, der fra 2017 anvendes til

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller København - Intet spild af ressourcer Ressource- og Affaldsplan 2019-2024 Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller Kg Fakta om København 2017: Boliger i København

Læs mere

Konference for skuemestre, LUU-medlemmer og skolerepræsentanter ejendomsserviceteknikeruddannelsen. Onsdag d. 29. august 2012 i Middelfart Lovgivningen på miljøområdet (samt et bud på udviklingen de kommende

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Affaldshåndteringsplan for Ringkøbing-Skjern Kommune 2015-2024

Affaldshåndteringsplan for Ringkøbing-Skjern Kommune 2015-2024 Affaldshåndteringsplan for Ringkøbing-Skjern Kommune 2015-2024 Marts 2015 1 2 Affaldshåndteringsplan for Ringkøbing-Skjern Kommune 2015-2024 Denne affaldshåndteringsplan er et værktøj for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Undersøgelse af brændbart erhvervsaffald fra Djursland

Undersøgelse af brændbart erhvervsaffald fra Djursland Undersøgelse af brændbart erhvervsaffald fra Djursland Econet AS Udarbejdet af: Casper Mayland og Claus Petersen Dato: 5. juni 2017 Projekt: 620 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Fremgangsmåde...

Læs mere

sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt

sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt / Overvejelser vedrørende central sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt DAKOFA konference 20. januar 2015 / Hvem er vi? 9 ejerkommuner 400.000 indbyggere / 20.000 virksomheder Gadstrup

Læs mere

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Ressourcestrategi med fokus på organisk affald v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Køreplan for et ressourceeffektivt EU fra 2011 - Vision frem til 2050 I 2020 bliver affald forvaltet som en ressource. Affaldet

Læs mere

Madaffald i Kara/Noverens ejerkommuner. Veje og grønne områder/kmu 15. august 2017

Madaffald i Kara/Noverens ejerkommuner. Veje og grønne områder/kmu 15. august 2017 Madaffald i Kara/Noverens ejerkommuner Veje og grønne områder/kmu 15. august 2017 Disposition Grundlag for strategien De 4 mulige scenarier De 2 udvalgte scenarier Tidshorisont Udgangspunkt i dag Kara/Noveren

Læs mere

Årshjul for større og principielle udbud

Årshjul for større og principielle udbud Dato: 22. januar 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Årshjul for større og principielle udbud Nærværende årshjul giver et overblik over tidsmæssige milepæle for større og principielle udbud, der

Læs mere

Affaldsplan 2014-18 (2014-24)

Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Læsevejledning Dette er et aktivt dokument, hvor du kan klikke dig frem til den ønskede side eller bilag. Du vælger enten indholdsfortegnelsen eller fanebladene øverst, og

Læs mere

Sådan bidrager den private sektor anbefalinger og muligheder i et frit marked for genanvendelige ressourcer

Sådan bidrager den private sektor anbefalinger og muligheder i et frit marked for genanvendelige ressourcer DAKOFA Årsmøde 15.09.2011, Ålborg Sådan bidrager den private sektor anbefalinger og muligheder i et frit marked for genanvendelige ressourcer 09-09-2011 Marius Pedersen A/S 1 Disposition Hvorfor skal vejen

Læs mere

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder Notat Dato 10. marts 2015 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder En meget stor del af de opgaver, som Reno Djurs har ansvaret for, løses af private

Læs mere

Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010?

Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010? Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010? Vincent Maklawe Edjabou Thomas Fruergaard Astrup Baggrund Der er på landets genbrugspladser etableret

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER ERHVERVSAFFALD VEJLEDNING OG REGLER NORDFORBRÆNDING KARLEBO ALLERØD FREDENSBORG- HUMLEBÆK HØRSHOLM SØLLERØD Denne folder om håndtering af erhvervsaffald involverer virksomheder, transportører og affaldsmodtagere

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Kilder og affaldshåndtering ved fjorden Thomas Budde Christensen Lektor, Roskilde Universitet

Kilder og affaldshåndtering ved fjorden Thomas Budde Christensen Lektor, Roskilde Universitet Kilder og affaldshåndtering ved fjorden Thomas Budde Christensen Lektor, Roskilde Universitet Affaldsforbrænding Kort over affaldsforbrændingsanlæg 29 affaldsforbrændings-anlæg i Danmark. Kapaciteten varier

Læs mere