REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 10. februar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 10. februar 2011"

Transkript

1 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 1 REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 10. februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Valg af formand Referat fra sidste møde Høringssag - Forslag til ændring af styrelsesvedtægt dagtilbud Orienteringssag - Kvalitetsrapport 2009/10 for kommunens skolevæsen Høringssag - Opfølgning på ældreanalysen fra Høringssag - Redegørelse om magtanvendelser på voksenhandicap-området Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn på botilbuddet Kollegiet Østergade Høringssag - Rapport fra anmeldt tilsynsbesøg på dagtilbuddet SACS Sandemandsgården Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn på botilbuddet Nexøhuset Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn Kommunikationscentret Høringssag - Rapport fra anmeldt tilsynsbesøg på Gartnerparken Høringssag - Tillæg til Børnepolitikken Orienteringssag - BDO - Udvikling af faglige og økonomiske styringsredskaber Familiecenter Bornholm Orienteringssag - Anlægsbevilling til udvendig vedligeholdelse af Bornholms Heldagsskole Gensidig orientering til og fra medlemmer samt sekretariat Eventuelt...31 Fraværende med anmeldt forfald: Lykke Jensen samt sup. Per Ole Petersen, Vibeke Juel Blem, Leif Gregersen samt sup. Hjørdis Larsen, Fraværende uden anmeldt forfald: Ingen Som suppleant deltog: Henrik Boie Tilforordnede: Mette Marker Bemærkninger til dagsordenen: Skolechef Steen Ebdrup deltager under behandlingen af pkt. 4.

2 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 2 Bemærkninger i øvrigt: Ingen

3 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 3 1. Valg af formand Kommunalbestyrelsen har på sit møde d. 27. januar 2011 godkendt, at Leila Lindén udtræder af Handicaprådet. I samme forbindelse blev godkendt, at Leila Lindéns suppleant, Lykke Jensen, indtræder i rådet og at Per Ole Petersen udpeges som suppleant for Lykke Jensen. Leila Lindén var valgt som formand for Handicaprådet, og det betyder, at der skal vælges en ny formand. Jfr. forretningsordenen for Handicaprådet i Bornholms Regionskomune, 1, vælges formanden af og iblandt rådets medlemmer. Handicaprådet d. 10. februar 2011: Erling Johansen blev valgt. Som følge af dette blev Birger Rasmussen valgt som næstformand. 2. Referat fra sidste møde Handicaprådet d. 10. februar 2011: Vedr. pkt. nr. 6 To forslag til fremtidig skolestruktur : Betina Haagensen bemærker, at hvis Handicaprådet ikke ønsker at komme med høringssvar, så bør beslutningen begrundes. 3. Høringssag - Forslag til ændring af styrelsesvedtægt dagtilbud P Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Styrelsesvedtægten for de kommunale dagtilbud blev i forbindelse med indførelsen, af den nye dagtilbudsstruktur, godkendt af kommunalbestyrelsen den 26. november Distriktslederne for dagtilbud er fremkommet med ændringsforslag til styrelsesvedtægten. Det foreslås, at styrelsesvedtægt med ændringsforslag sendes i høring i distriktsbestyrelser, MED udvalg og Handicapråd.

4 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 4 Indstilling og beslutning Områdechefen for Børne- og Skole indstiller til Børne- og Skoleudvalget, at: a) styrelsesvedtægten med foreslåede ændringer sendes til høring i de fire distriktsbestyrelser, MED udvalg og Handicapråd b) der på baggrund af de samlede høringssvar, udarbejdes forslag til revideret styrelsesvedtægt til godkendelse af kommunalbestyrelsen c) tidsplanen for høringsperiode godkendes Børne- og skoleudvalget 11. januar 2011: Forslaget sendes i høring idet forslaget til ændring i 6 stk. 1 præciseres. Sagsfremstilling Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet med indarbejdede forslag til ændringer, er tilknyttet dagsordnen som bilag. Tidsplan for høringsperiode: 12. januar 2011: Styrelsesvedtægten med ændringsforslag sendes i høring i distriktsbestyrelser, MED udvalg og handicapråd 11. februar 2011: Frist for modtagelse af forslag til ændringer 1.marts 2011: Styrelsesvedtægt med ændringer foreligges Børne- og Skoleudvalget til indstilling 31. marts 2011: Styrelsesvedtægt med ændringer til endelig godkendelse i kommunalbestyrelsen Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Sekretariatet oplyser, at præciseringen i forhold til 6 er foretaget, der skulle stå inden 15. november i stedet for "sidst i november"

5 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 5 Handicaprådet d. 10. februar 2011: Handicaprådet anbefaler at valgterminen flyttes som anført. 4. Orienteringssag - Kvalitetsrapport 2009/10 for kommunens skolevæsen K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget Kommunalbestyrelsen Hvem beslutter Børne- og skoleudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Kommunalbestyrelsen har ansvaret for kommunens skolevæsen. Efter folkeskoleloven skal kommunalbestyrelsen på baggrund af en kvalitetsrapport tage stilling til status for kommunens skolevæsen for et år ad gangen. Kvalitetsrapporten for skoleåret 2009/10 foreligger nu til behandling. Samlet vurderes folkeskolen på Bornholm både som helhed og den enkelte folkeskole - har et fuldt tilfredsstillende fagligt niveau. Dette er vurderingen, selv om eleverne i nogle tilfælde præsterer under gennemsnit. De første 45 sider udgør kvalitetsrapporten for det bornholmske skolevæsen, derefter følger de enkelte skolers kvalitetsrapporter. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller, at Børne- og Skoleudvalget anbefaler kvalitetsrapporten 2009/10 for det bornholmske skolevæsen, til kommunalbestyrelsens godkendelse. Børne- og skoleudvalget 7. december 2010: Anbefales til kommunalbestyrelsens godkendes, men Børne- og skoleudvalget finder det bekymrende med de meget store økonomiske forskellige på bla. Midler til undervisningsmidler og efteruddannelse, og udvalget ønsker, at dette indgår i det videre arbejde med skolestruktur og indholdsdebat. Udvalget har til hensigt, at se nærmere på muligheden for tilsynsbesøg i forbindelse med udarbejdelse af kvalitetsrapporten. Økonomi- og Erhvervsudvalget den 8. december 2010:

6 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 6 Sagsfremstilling Denne kvalitetsrapport er udarbejdet af Børne- og skolesekretariat med bidrag fra de 7 bornholmske folkeskoler. Rapporten er et dokument, der både udgør kvalitetsrapporten for kommunens samlede skolevæsen og samler de enkelte skolers kvalitetsrapporter. Endvidere indgår aftaleopfølgning for 2010 i kvalitetsrapporten. Efter hvert afsnit med vurderinger følger en række konkrete anbefalinger. Der har ikke været gennemført tilsynsbesøg på skolerne i Derfor er sekretariatets vurdering af skolevæsenet baseret på skolernes egne indberetninger. Det bemærkes, at tilsynsbesøget ikke er lovpligtigt. Formålet med kvalitetsrapporten er at skabe åbenhed og gennemsigtighed om skolevæsenets kvalitet. Formålet er endvidere at give kommunalbestyrelsen viden og indsigt som grundlag for stillingtagen til det faglige niveau og som grundlag for en eventuel beslutning om opfølgning. Kvalitetsrapporten for 2010 er forenklet i omfang og struktur i forhold til tidligere års rapporter. Kvalitetsrapporten har været i høring i skolebestyrelserne ved de bornholmske skoler med høringsfrist den 16. november Der er indkommet høringssvar fra skolebestyrelsen ved Rønneskolen, skolebestyrelse og Med - udvalg ved Paradisbakkeskolen, skolebestyrelsen ved Kildebakken, skolebestyrelsen ved Skole Nord, skolebestyrelsen ved Hans Rømer Skolen, skolebestyrelsen ved 10. klassecenter Bornholm og skolebestyrelsen ved Bornholms Heldagsskole. Høringssvarene er opsummeret og tematiseret nedenfor: Generelle bemærkninger: Kildebakken ønsker at påpege, at det ikke er muligt at opretholde og videreudvikle det samme høje kvalitetsniveau med færre ressourcer Skolebestyrelsen ved Paradisbakkeskolen tager kvalitetsrapporten til efterretning Hans Rømer Skolen tager kvalitetsrapporten til efterretning 10. KlasseCenter Bornholm tager kvalitetsrapporten til efterretning Bornholms Heldagsskole tager kvalitetsrapporten til efterretning Skole Nord anbefaler at godkende rapporten og følge op på de anbefalinger, der er givet. En opfølgning på flere områder fx vikardækning og uddannelse af medarbejdere vil kræve øget økonomi alternativt en omprioritering af den tildelte økonomi. Generelt om kvalitetsrapporten: Rønneskolen mener at rapporten ikke er operationel, og anbefalingerne der ledsager vurderingen af de pædagogiske processer virker lovlig generelle. Rønneskolen har ikke savnet tilsynsbesøget. Paradisbakkeskolen (Med-udvalget) opfordrer til at tilsynsbesøget genindføres. Kildebakken gør opmærksom på at kvalitetsrapporten er et meget omfattende materiale, mangler dialogen med Børne- og skolesekretariatet. Kildebakken foreslår, at kommunen anvender udfordringsretten og ansøger om at kvalitetsrapporten kun laves hvert andet år. Elevfravær: Rønneskolen anser bemærkningen om elevfravær for ganske relevant og vil følge op på dette med en

7 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 7 diskussion af hvad der kan anses som et acceptabelt fravær. Klassekvotienter: Rønneskolen anser anbefalingen om at øge klassekvotienterne for en politisk anbefaling, som ikke hører hjemme i en kvalitetsrapport. I øvrigt er det skolebestyrelsens opfattelse, at en klassestørrelse ikke bør overstige 22 for, at der kan tages de nødvendige hensyn til inklusion. Principper for aflysning af undervisningen: Rønneskolen mener, at hvis der ikke kan gives relevant undervisning i f.eks. musik, håndarbejde eller lignende i ydertimer, vil aflysning være en mulighed også på klassetrin Paradisbakkeskolen (Med-udvalget) gør opmærksom på, at der ikke længere bruges faste vikarer på Paradisbakkeskolen Skole og hjem samarbejdet: Rønneskolen bakker op om at alle skoler udarbejder en kommunikationspolitik 95 % målsætningen uddannelse til alle: Rønneskolen mener, at der tilsyneladende ensidigt er fokuseret på det politiske mål om at 95% af en årgang skal tage en ungdomsuddannelse. Andet kan være et godt alternativ. Paradisbakkeskolen (Med-udvalget) opfordrer til en ensartet opgørelse af tallene, der viser elevernes valg af ungdomsuddannelse. Vurdering af prøvekarakterer og nationale tests: Rønneskolen tager afstand fra at skolernes prøvekarakterer/ karakterer nævnes. Vedr. elevplaner: Paradisbakkeskolen (Med-udvalget) gør opmærksom på, at de ikke har en fælles elevplansskabelon, men snarere en fælles ramme for elevplanen. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Det skal bemærkes, at Rønneskolen mener, at aflysning vil være en mulighed også på klassetrin og ikke som der fejlagtigt er angivet 0. 6.klassetrin. Handicaprådet d. 13. januar 2011: Handicaprådet inviterer Børne- og Skolesekretariatet til en gennemgang af kvalitetsrapporten på næste møde.

8 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 8 Sagsfremstilling fortsat: Skolechef Sten Ebdrup deltager i mødet og giver en orientering omkring kvalitetsrapporten. Handicaprådet d. 10. februar 2011: Skolechefen gav en orientering. Handicaprådet værdsætter det store arbejde, der er gjort. Handicaprådet vil også i fremtiden gøre brug af muligheden for at få belyst store emner. 5. Høringssag - Opfølgning på ældreanalysen fra P Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Opfølgning på ældreanalysen omhandlende: 1) Boligstruktur, 2) Arbejdsgange, 3) Ledelsesstruktur og ledelsesudvikling på virksomhedernes mellemlederniveau, 4) Kvalitetsstandard, 5) Økonomistyring og 6) Madleverance med særlig fokus på boligstrukturen. Økonomi- og Erhvervsudvalget nedsatte i oktober 2007 en analysegruppe vedrørende ældreområdet. Formålet med analysegruppen var med udgangspunkt i en kortlægning af området at fremkomme med scenarier til valg af en økonomisk fremtidsorienteret ældrepleje på Bornholm. Afrapportering af Analyse af ældreområdet i Bornholms Regionskommune, maj 2008 blev politisk behandlet juni 2008, og i forbindelse med vedtagelsen af budget 2009 m.fl. blev det besluttet, at gennemføre en ændring af boligstrukturen på ældreområdet. Indstilling og beslutning Områdechefen for Social og Sundhed indstiller til Socialudvalget 1. at opfølgning på ældreanalysen tages til efterretning 2. at konsekvenser af ændrede forudsætninger af boligstrukturen drøftes 3. at der tages stilling til hvilken af følgende scenarier der anbefales til Kommunalbestyrelsens principgodkendelse a) fastholdelse af tidligere beslutning vedr. boligstrukturen b) scenarie 1, c) scenarie 2, d) scenarie 3

9 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 9 Socialudvalget, den 19. januar 2011: 1) Taget til efterretning. 2) Drøftet. 3) Opfølgning på Ældreanalysen og scenarie 1 sendes i høring hos de høringsberettigede parter. Leif Olsen afventer på nuværende tidspunkt sin stillingstagen, men støtter en udbygning af etape 2 på Snorrebakken. Sagsfremstilling Ad 1) Boligstruktur Forudsætningerne i Ældreanalysen var bl.a. at antallet af plejecenterboliger med 475 skulle være uændret i årene fremover, selv om antallet af ældre på Bornholm med fremskrivninger vil stige og ikke mindst antallet af ældre over 90 år vil stige væsentlig. Begrundelserne var flere og her kan nævnes, at langt de fleste borgere har gode boligforhold, som er medvirkende til at de ældre ønsker at bo i deres eget hjem, så længe det overhovedet er muligt. Derudover køber eller lejer mange ældre en velegnet bolig i ét plan - eller anvises en velegnet ældrebolig. Boliger som er velindrettede, og hvor de ældre kan forblive til behovet for en plejecenterbolig eventuelt opstår eller bliver påkrævet. Udviklingen i behovet for plejeboliger peger siden 2008 i retning af et yderligere fald. Der henvises til bilag på sagen for uddybning. Pr er antallet af plejeboliger reduceret til i alt 425 boliger, heraf anvendes 32 til midlertidige ophold. 378 boliger er pr udlejet til i alt 381 beboere (3 boliger med ægtepar). Hertil 3 boliger i Kystparken som stadig har status af plejecenterboliger. Der er endvidere til rådighed 3 klarmeldte ledige boliger, og 12 ikke klarmeldte ledige boliger. Ad 2) Arbejdsgange Arbejdsgruppen udarbejdede i analyseperioden en grundig gennemgang af døgnplejens arbejdsgange vedr. dokumentation. Det blev konkluderet at dokumentationen opfyldte både de lovpligtige og de lokale krav og behov, dog var der en overvægt af lokal dokumentation dikteret af behovet for kommunikation og økonomisk styring. Derudover blev der også konstateret en vis grad af dobbeltregistrering. Der er arbejdet med og arbejdes fortsat på, at forenkle arbejdsgangene således at dokumentationen er målrettet og dobbeltregistrering minimeres. Brugen af det elektroniske omsorgssystem Care er i den forløbne periode udbygget, ligeledes er startvanskelighederne i f. t. brugen af PDA en reduceret. Begge dele er i høj grad medvirkende til at reducere dobbeltregistrering, men der er stadig betydelige lokale krav til dokumentation af hensyn til den økonomiske styring. Arbejdet med økonomimodellen har dog elimineret en del af det lokale behov for registrering, idet der nu arbejdes med leverede timer, i modsætning til tidligere hvor afregningen skete efter visiterede timer, hermed er behovet for efterregistrering reduceret. Ad 3) Ledelsesstruktur og ledelsesudvikling på virksomhedernes mellemlederniveau Arbejdsgruppen anbefalede, at stillingsbetegnelsen teamleder blev ændret for at præcisere det ansvars- og kompetenceområde, der er tillagt stillingen. Stillingsbetegnelsen er ikke ændret. Dette er pri-

10 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 10 mært et overenskomstspørgsmål, idet lønindplacering i høj grad knytter sig op til stillingsbetegnelsen. I stedet er der arbejdet med at profilere og tydeliggøre teamlederfunktionen. Der er i perioden foretaget en Thomasprofil på nyansatte teamledere. I forlængelse med Trepartsaftalerne arbejdes der med det tværgående kompetenceafklarings-program Innomate. Herigennem skabes det nødvendige overblik over både bestående og ønskede kompetencer, således at der kan etableres en målrettet individuel kompetenceudvikling. Udviklingsforløbet følger den centrale lederudviklingskompetencetrappe og således koordineres lederudviklingen også med de eksterne krav. Allerede i forbindelse med afslutningen af ældreanalysen i 2008 var funktionsbeskrivelse for teamledere implementeret. Funktionsbeskrivelsen opfattes som dynamisk og er således kontinuerligt i udvikling. Der er i de forløbne år arbejdet målrettet med at bevidstgøre mellemlederfunktionen i en erkendelse af, at det er i de borgernære relationer kvaliteten af den leverede service mærkes og ressourcetrækket er højest. Der er ligeledes arbejdet på at tydeliggøre snitfladerne mellem det udførende og det administrative niveau med det formål at opnå tværgående synergi i opgavevaretagelsen. Ad 4) Kvalitetsstandard Kommunalbestyrelsen skal mindst én gang årligt udarbejde kvalitetsstandarder for personlig og praktisk hjælp m.v., som skal beskrive serviceniveauet for ydelserne efter 83 og 86 i lov om social service. Standarderne er senest revideret henover året Ad 5) Økonomistyring Evaluering af budgettildelings- og styringsmodel for ældreområdet blev behandlet særskilt i Socialudvalgets møde den 3. maj Ad 6) Madleverance Der er gennemført udbud af madservice af ekstern part i Der kom ingen bud ud over DeViKas kontrolbud og udbuddet blev således annulleret. Sammenlægning af produktionskøkkenerne er gennemført i Opsummering Opfølgningen har således vist, at der er behov for at sætte fokus på 1) Boligstrukturen idet udviklingen i behovet for plejeboliger siden 2008 peger i retning af et yderligere fald. Øvrige elementer i ældreanalysen er enten fuldt ud implementeret eller under videreudvikling. Scenarier vedr. boligstrukturen: Plejehjem KB 19/2-09 Scenarie 1 Scenarie 2 Scenarie 3 *Sønderbo **Toftegården Østermarie Plejehjem Sandvig Plejehjem Hjemmet Klemensker Plejehjem i alt Plejecentre

11 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 11 Aktivitets- og Plejecenter Lunden Plejecenter Klippebo Plejecenter Aabo Nørremøllecentret Svaneke Plejecenter Aarsdale Plejecenter Nylars Plejecenter **Toftegården Snorrebakken 1. etape Snorrebakken 2. etape ***Slottet B1 (2B) Slottet resten Plejecenter i alt Plejehjem og centre i alt *Sønderbo ombygges til almene boliger til fysisk og psykisk handicappede i scenarie 1 og 3 **Toftegården er ombygget til 30 almene ældreboliger i scenarie 1 og 2 og er derved rykket ind under plejecentrene. *** Slottet B1 indgik i de oprindelige tal på 475 boliger, men indgår ikke i tabellen. På baggrund af ovenstående foreslås følgende scenarier i forhold til Kommunalbestyrelsens beslutning af : Scenarie 1) 50 boliger på Sønderbo ombygges til genoptræningscenter og til almene boliger til handicapområdet. Dagcenteret flyttes til Plejecenter Snorrebakken etape boliger på Toftegården ombygning til 30 plejeboliger. 84 boliger på Aktivitets- og Plejecenter Lunden er ved beslutning af ændret til 82 boliger. 40 boliger på Plejecenter Klippebo ændres til 38 boliger og en udvidelse af fællesarealerne. Snorrebakken etape 2 med 60 boliger. Plejecenter Slottet fra 45 boliger (ældreområdet). Plejecenter Slottet samlet set ombygges til 30 boliger - korttidspladser. Døgnplejens team i Rønne samles. Borger og Sundhed samles (ekskl. genoptræning og depot). Den centrale administration af Døgnplejen Bornholm og Bornholms Plejehjem og centre samles. Totalt set en nedgang i antallet af boliger med 29. Scenarie 2) 50 boliger på Sønderbo fra korttidsafsnit - målrettes i scenarie 2 til 50 beboere med demens/ særlige behov og ombygges til genoptræningscenter. Dagcenteret flyttes til Plejecenter Snorrebakken etape boliger på Toftegården ombygning til 30 plejeboliger. 84 boliger på Aktivitets- og Plejecenter Lunden er ved beslutning af ændret til 82 boliger. 40 boliger på Plejecenter Klippebo ændres til 38 boliger og en udvidelse af fællesarealerne.

12 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 12 Plejecenter Slottet fra 45 boliger (ældreområdet). Plejecenter Slottet samlet set ombygges til 30 boliger - korttidspladser. Døgnplejens team i Rønne samles. Borger og Sundhed samles (ekskl. genoptræning og depot). Den centrale administration af Døgnplejen Bornholm og Bornholms Plejehjem og centre samles. Totalt set en nedgang i antallet af boliger med 39. Scenarie 3) 50 boliger på Sønderbo ombygges til genoptræningscenter og til almene boliger til handicapområdet. Dagcenteret flyttes til Plejecenter Snorrebakken etape boliger på Aktivitets- og Plejecenter Lunden er ved beslutning af ændret til 82 boliger. Plejecenter Klippebo udbygges fra 40 til 50 boliger. 50 boliger på Toftegården nedlægges. Snorrebakken etape 2 med 50 boliger. Plejecenter Slottet fra 45 boliger (ældreområdet). Plejecenter Slottet samlet set ombygges til 30 boliger - korttidspladser. Døgnplejens team i Rønne samles. Borger og Sundhed samles (ekskl. genoptræning og depot). Den centrale administration af Døgnplejen Bornholm og Bornholms Plejehjem og centre samles. Totalt set en nedgang i antallet af boliger med 57. Økonomiske konsekvenser Scenarie 1) Slottet (30 eksisterende almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Driftsøkonomi (årlig husleje for 30 tilbageværende korttidspladser) kr Plejecenter Snorrebakken 2. etape (60 boliger) Anlægsøkonomi kr Udgift BRK kr Sønderbo (22 nye almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Indtægt BRK kr Toftegården (30 nye almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Indtægt BRK kr Scenarie 2) Slottet (30 eksisterende almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Driftsøkonomi

13 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 13 (årlig husleje for 30 tilbageværende korttidspladser) kr Sønderbo (50 boliger til demente) Anlægsøkonomi kr Indtægt BRK kr Toftegården (30 nye almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Indtægt BRK kr Scenarie 3) Slottet (30 eksisterende almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Driftsøkonomi (årlig husleje for 30 tilbageværende korttidspladser) kr Plejecenter Snorrebakken 2. etape (50 boliger) Anlægsøkonomi kr Udgift BRK kr Sønderbo (22 nye almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Indtægt BRK kr Klippebo (10 nye almene ældreboliger) Anlægsøkonomi kr Udgift BRK kr Der henvises til bilag på sagen vedr. uddybning af de enkelte scenarier. Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen Handicaprådet d. 10. februar 2011: Handicaprådet er i tvivl om, hvorvidt scenarie 1 omfatter en udflytning af Østergade 54 (22-25 almene boliger til handicapområdet). Hvis det er tilfældet, ønsker Handicaprådet en særskilt sagsfremstilling herom og dermed en ny høringsrunde.

14 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar Høringssag - Redegørelse om magtanvendelser på voksenhandicap-området K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Årlig redegørelse om magtanvendelser på voksenområdet perioden Indstilling og beslutning Områdechefen for Social og Sundhed indstiller til Socialudvalget at redegørelsen sendes i høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen skal 2 gange årligt orienteres, gennem beretning/redegørelse, om antallet af magtanvendelser og andre indgreb i selvbestemmelsesretten jvf. 123 i lov om social service. Social- og Sundhedssekretariatet har i perioden modtaget i alt 90 indberetninger, der omfatter 32 personer fordelt på 7 tilbud (bo - og dagtilbud). Der er tale om en mindre stigning i antallet af indberetninger på 3 i forhold til antallet af indberetninger i Der er indberettet efter 126 (Fastholdelse/nødret - og nødværge) i lov om social service. 126 stk. 2 (Fastholdelse i hygiejne situationer) i lov om social service. 128 (Anvendelse af beskyttelsesmidler) i lov om social service. Type Antal 125 om personlige alarm- og pejlesystemer 0

15 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar om fastholdelse stk. 2 om tilladelse til fastholdelse i hygiejnesituationer om tilbageholdelse i boligen om anvendelse af beskyttelsesmidler om optagelse i særlige botilbud 0 Samlet antal indberetninger 90 Indberetningernes fordeling på antal personer 32 Indberetningernes fordeling på antal virksomheder/tilbud 7 Kort beskrivelse af magtanvendelserne. Alle de indberettede magtanvendelser er foretaget med hjemmel i lovgivningen. Ingen magtanvendelser, foretaget efter 126,126 stk. 2 og 128, er således foretaget ulovligt. Ingen borgere eller personlige værger har ønsket at indbringe afgørelserne for Det Sociale Nævn. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen Handicaprådet d. 10. februar 2011: Handicaprådet anerkender det arbejde som bosteder og sekretariat laver med hensyn information om magtanvendelser. 7. Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn på botilbuddet Kollegiet Østergade K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller

16 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 16 Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Jfr. lov om retssikkerhed og administration 16 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver skal løses, jf. 15. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. De generelle tilsynsbestemmelser i Retssikkerhedsloven suppleres af servicelovens bestemmelser om tilsyn. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller til Socialudvalget at rapporten sendes i høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring. Sagsfremstilling Social- og Sundhedssekretariatet har aflagt anmeldt tilsynsbesøg på botilbuddet Kollegiet Østergade 54 den 16. november Der er foretaget en fysisk gennemgang af tilbuddet, samt gennemført interview med beboere og pårørende. Tilsynet har berørt nedenstående hovedtemaer, og der er efterfølgende udarbejdet en rapport. Hovedtemaerne i tilsynet: Tilbuddets fysiske standard Samarbejde/kommunikation Tilbuddets ydelser og deres udførelse Administration, egenbetaling m.m. Magtanvendelser/omsorgspligt Tilbuddets personalepolitik m.m. Tilbuddets personaleplanlægning Værdigrundlag, servicedeklaration, udvikling Øvrige, herunder administration af evt. medicin Samlet indtryk af tilbuddet: Tilsynet er udført på botilbuddet Kollegiet Østergade 54 Botilbuddet fremstår rent og pænt, og det virker som om de beboere, der træffes hjemme, er godt tilfredse med at bo på Østergade 54 - Kollegiet. De fysiske rammer og udenoms arealerne fremstår vedlige - og velholdte. Det kan desuden anføres, at det udførte tilsynsbesøg har givet anledning til at udtale at:

17 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 17 beboerne får den hjælp, som de har ret til efter loven, og efter de beslutninger, der er truffet i Kommunalbestyrelsen, og at hjælpen er tilrettelagt og bliver udført på en forsvarlig måde. Tilsynet har givet anledning til følgende anbefalinger: Tilsynet finder det ikke i orden, at beboerne endnu ikke har modtaget det lovpligtige boligdokument. Tilsynet anbefaler at dette sker hurtigst muligt. Tilsynet ønsker en orientering, så snart dette er iværksat. Tilsynet ønsker en orientering omkring retningslinjer for magtanvendelser. I forbindelse med det næstkommende Tilsyn. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen Handicaprådet d. 10. februar 2011: Ingen bemærkninger 8. Høringssag - Rapport fra anmeldt tilsynsbesøg på dagtilbuddet SACS Sandemandsgården K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Jfr. lov om retssikkerhed og administration 16 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver skal løses, jf. 15. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. De generelle tilsynsbestemmelser i Retssikkerhedsloven suppleres af servicelovens bestemmelser om tilsyn.

18 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 18 Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller til Socialudvalget at rapporten sendes i høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring. Sagsfremstilling Social- og Sundhedssekretariatet har aflagt anmeldt tilsynsbesøg på dagtilbuddet SACS Sandemandsgården den 1. september Der er foretaget en fysisk gennemgang af tilbuddet, samt gennemført interview med beboere og pårørende. Tilsynet har berørt nedenstående hovedtemaer, og der er efterfølgende udarbejdet en rapport. Hovedtemaerne i tilsynet: Tilbuddets fysiske standard Samarbejde/kommunikation Tilbuddets ydelser og deres udførelse Administration, egenbetaling m.m. Magtanvendelser/omsorgspligt Tilbuddets personalepolitik m.m. Tilbuddets personaleplanlægning Værdigrundlag, servicedeklaration, udvikling Øvrige, herunder administration af evt. medicin Samlet indtryk af tilbuddet: Tilsynet er udført på dagtilbuddet SACS Sandemandsgården. Det er tilsynets indtryk, at SACS Sandemandsgården fremstår som et tilbud der lever op til det overordnede formål med tilbuddet. Det er tilsynets opfattelse at SACS Sandemandsgården er et godt tilbud for brugerne og en god arbejdsplads for medarbejderne. Tilsynet har givet anledning til følgende anbefalinger: at de endeligt udarbejdede - og godkendte manglende politikker fremsendes til Tilsynet senest 8. november 2010 at der senest den 1. december 2010 udarbejdes en plan for afholdelse af fremtidige MUSsamtaler og at de ikke afholdte MUS samtaler afholdes snarest. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller

19 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 19 Administrativ tilføjelse Tilsynet har pr. 2. november 2010, modtaget orientering om de endeligt godkendte manglende politikker. Supplerende sagsfremstilling til mødet den 19. januar 2011 Tilsynet har den 6. januar 2011 modtaget datoplan for afholdelse af manglende MUS-samtaler. Handicaprådet d. 10. februar 2011: Ingen Bemærkninger. 9. Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn på botilbuddet Nexøhuset K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Jfr. lov om retssikkerhed og administration 16 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver skal løses, jf. 15. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. De generelle tilsynsbestemmelser i Retssikkerhedsloven suppleres af servicelovens bestemmelser om tilsyn. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller til Socialudvalget at rapporten sendes i høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring.

20 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 20 Sagsfremstilling Social- og Sundhedssekretariatet har aflagt anmeldt tilsynsbesøg på botilbuddet Nexøhuset den 28. oktober Der er foretaget en fysisk gennemgang af tilbuddet, samt gennemført interview med medarbejdere og pårørende. Tilsynet har berørt nedenstående hovedtemaer, og der er efterfølgende udarbejdet en rapport. Hovedtemaerne i tilsynet: Tilbuddets fysiske standard Samarbejde/kommunikation Tilbuddets ydelser og deres udførelse Administration, egenbetaling m.m. Magtanvendelser/omsorgspligt Tilbuddets personalepolitik m.m. Tilbuddets personaleplanlægning Værdigrundlag, servicedeklaration, udvikling Øvrige, herunder administration af evt. medicin Samlet indtryk af tilbuddet: Tilsynet er udført i botilbudet Nexøhuset. Botilbudet fremstår rent og pænt. De fysiske rammer og udenoms arealerne fremstår fint vedligeholdte. Det er tilsynets oplevelse, at Nexøhuset er et trygt og godt sted for beboerne. Det kan desuden anføres, at det udførte tilsynsbesøg har givet anledning til at udtale, at beboerne får den hjælp, som de har ret til efter loven, og efter de beslutninger, der er truffet i Kommunalbestyrelsen hjælpen er tilrettelagt og bliver udført på en forsvarlig måde. Tilsynet har givet anledning til følende anbefalinger: at der udarbejdes helt klare retningslinjer for hvilke ydelser der ydes som en del af grundydelsen i Nexøhuset og hvilke aktiviteter beboerne selv skal betale for. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen

21 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 21 Handicaprådet d. 10. februar 2011: Ingen bemærkninger. 10. Høringssag - Rapport fra anmeldt dialogtilsyn Kommunikationscentret K Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Jfr. lov om retssikkerhed og administration 16 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver skal løses, jf. 15. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. De generelle tilsynsbestemmelser i Retssikkerhedsloven suppleres af servicelovens bestemmelser om tilsyn. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller til Socialudvalget at rapporten sendes i høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring. Sagsfremstilling Social- og Sundhedssekretariatet har aflagt anmeldt tilsynsbesøg på Kommunikationscentret den 24. november Der er foretaget en fysisk gennemgang af tilbuddet, samt gennemført interviews med brugere, medarbejdere og pårørende. Tilsynet har berørt nedenstående hovedtemaer, og der er efterfølgende udarbejdet en rapport. Hovedtemaerne i tilsynet:

22 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 22 Tilbuddets fysiske standard Samarbejde/kommunikation Tilbuddets ydelser og deres udførelse Administration, egenbetaling m.m. Magtanvendelser/omsorgspligt Tilbuddets personalepolitik m.m. Tilbuddets personaleplanlægning Værdigrundlag, servicedeklaration, udvikling Øvrige, herunder administration af evt. medicin Samlet indtryk af tilbuddet: Det er Tilsynets indtryk, at Kommunikationscentrets 104-tilbud, Ressourcevejen og Ungdomstilbuddet (STU), fungerer godt. Indholdet i tilbuddene afspejler i bred udstrækning brugernes behov og ønsker, og der er nogle gode fysiske rammer. Tilsynet har givet anledning til følgende anbefalinger: at arbejdet med at sikre til - og adgangsvejen til undervisningslokalerne, fra gården af, opprioriteres, således at det sikres at tilbuddets efterhånden brede målgruppe, alle har ligelig fysisk adgang til tilbuddet. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen Handicaprådet d. 10. februar 2011: Ingen bemærkninger. 11. Høringssag - Rapport fra anmeldt tilsynsbesøg på Gartnerparken K

23 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 23 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Socialudvalget Hvem beslutter Socialudvalget indstiller Økonomi- og Erhvervsudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen til efterretning Resumé Jfr. lov om retssikkerhed og administration 16 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver skal løses, jf. 15. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. De generelle tilsynsbestemmelser. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller til Socialudvalget at rapporten sendes til høring i Handicaprådet Socialudvalget, den 19. januar 2011: Sendes i høring. Sagsfremstilling Social- og Sundhedssekretariatet har aflagt anmeldt tilsynsbesøg på Gartnerparken den 4. december Der er foretaget en fysisk gennemgang af tilbuddet, samt gennemført interview med brugere og medarbejdere. Tilsynet har berørt nedenstående hovedtemaer, og der er efterfølgende udarbejdet en rapport. Hovedtemaerne i tilsynet: Tilbuddets fysiske standard Samarbejde/kommunikation Tilbuddets ydelser og deres udførelse Administration, egenbetaling m.m. Magtanvendelser/omsorgspligt Tilbuddets personalepolitik m.m. Tilbuddets personaleplanlægning Værdigrundlag, servicedeklaration, udvikling Øvrige, herunder administration af evt. medicin Samlet indtryk af tilbuddet:

24 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 24 Botilbuddet fremstår særdeles rent og pænt, og det virker som om de beboere der træffes hjemme, er rigtig tilfredse med at bo på Gartnerparken. De fysiske rammer og udenoms arealer fremstår meget vedlige/- og velholdte. Det kan desuden anføres, at det udførte tilsynsbesøg har givet anledning til at udtale at: beboerne får den hjælp, som de har ret til efter loven, og efter de beslutninger, der er truffet i Kommunalbestyrelsen, og at hjælpen er tilrettelagt og bliver udført på en forsvarlig måde. Tilsynet har givet anledning til følgende anbefalinger: Tilsynet anbefaler, at der udarbejdes en plan for afholdelse af MUS samtaler, således at disse er afholdt inden det næste tilsyn i Tilsynet anbefaler, at det af de samlede retningslinjer klart fremgår hvordan leders egenkontrol håndhæves, og hvordan der handles i forbindelse med evt. fejlmedicinering. Økonomiske konsekvenser Ingen Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Ingen Handicaprådet d. 10. februar 2011: Ingen bemærkninger. 12. Høringssag - Tillæg til Børnepolitikken P Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen besluttet

25 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 25 Resumé På baggrund af gentagne budgetoverskridelser, er økonomistyring og de faglige løsninger i BCB kommet i fokus. På en temadag med BDO d. 18. januar 2011 blev kommunalbestyrelsen præsenteret for BDOs forslag til: Tillæg til Børnepolitikken BDOs forslag til tillæg til børnepolitikken forslås indsat som bilag til den reviderede udgave af børnepolitikken som kommunalbestyrelsen vedtog d. 14. oktober Indstilling og beslutning Områdechefen for Børne- og Skolesekretariatet indstiller, at: a. Tillægget tilføjes som et nyt punkt fem i den reviderede børnepolitik som kommunalbestyrelsen vedtog d. 14. oktober 2010 b. Tillægget sendes til godkendelse i kommunalbestyrelsen Børne- og Skoleudvalget den 1. februar 2011: Børne- og skoleudvalget indstiller pkt. a, og forslaget til tillæg til Børne- og ungepolitikken sendes i høring. Sagsfremstilling På baggrund af gentagne budgetoverskrivelser, er økonomistyring og de faglige løsninger i BCB (nu Bornholms FamilieCenter) kommet i fokus. Fra politisk side og i den administrative ledelse er der et ønske om at få rettet op på den økonomiske og faglige styring i BCB. PÅ den baggrund er der indledt et samarbejde med BDO. Projektets overordnede formål er at udvikle faglige og økonomiske styringsredskaber og en styringskultur der sikre, at området for børn og unge med særlige behov for støtte, fremadrettet ikke betragtes som et ustyrbart område. Tillægget til børnepolitikken er en delopgave i henhold til BDOs projektopdrag om at udvikle serviceniveaubeskrivelser som operationaliserer og synliggøre det politisk fastsatte serviceniveau. Forslaget rummer syv punktet, som omhandler og beskriver den særlige indsats, der gøres i forhold til børn og unge med særlige behov. BDOs forslag til børnepolitikken: Børn og unge med særlige behov: Børn og unge som har særlige behov skal tilbydes støtte så tidligt som muligt Støtten skal gives ud fra princippet om at være mindst mulig indgribende i barnets og den unges liv. Samtidig skal støtten gives således, at den forventes at kunne imødekomme de problemer og behov, som barnet eller den unge har. Børn, unge og familiers ressourcer og problemer skal afdækkes med henblik på at yde en tidlig og målrettet indsats.

26 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 26 Børn og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og deres forældre skal støttes og vejledes så tidligt som muligt. Nedenstående principper er gældende for alle børn og unge med særlige behov herunder børn og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. 1. Foregribende indsats: Når et barn eller en ung kommer i vanskeligheder er det fagpersonerne der kender barnet, der samarbejder med forældrene og barnet omkring afhjælpning af problemerne. Fagpersonerne omkring barnet kan søge konsultativ bistand til løsning af problemerne. 2. Forældreansvar: Forældrene er de centrale voksne i barnets liv og har ansvaret for barnets opvækst, opdragelse og trivsel. Familiens problemer skal forebygges og afhjælpes tidligt og så vidt muligt inden for familiens ramme. 3. Netværk: Barnets og familiens primære, sekundære og tertiære netværk skal afdækkes og inddrages med henblik på at hjælpe barnet med udgangspunkt i barnets ressourcer. 4. Lokale indsatser: Støtten og hjælpen til barnet skal som udgangspunkt ydes i lokalmiljøet og inddrage offentlige lokale tilbud til barnet. 5. Tværfagligt samarbejde: Barnet skal sikres helhed og sammenhæng gennem opvæksten hvorfor offentlige tilbud skal samarbejde og i fællesskab støtte og hjælpe barnet i forsøg på at sikre mindst mulige indgreb. 6. Rummelighed/inklusion: Flest mulige børn og unge med særlige behov skal rummes i normalsystemet det vil sige daginstitutioner, skoler m.v. ud fra nærhedsprincippet om at bevare og støtte barnet i lokalmiljøet. 7. Barnets perspektiv: Barnet har ret til at blive hørt og inddraget og intet hensyn må gå forud for hensynet til barnets tarv. Økonomiske konsekvenser Forslaget er en del af det samlede projektopdrag, hvis formål er at få rettet op på den økonomiske styring i Bornholms FamilieCenter. Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Handicaprådet d. 10. februar 2011: Handicaprådet hilser initiativet velkomment, og støtter Børne- og Skoleudvalgets indstilling.

27 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar Orienteringssag - BDO - Udvikling af faglige og økonomiske styringsredskaber Familiecenter Bornholm A Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé På baggrund af gentagne budgetoverskrivelser, er økonomistyring og de faglige løsninger i BCB kommet i fokus. På temadagen med BDO den 18. januar 2011 blev kommunalbestyrelsen præsenteret for forslag til: Et anbringelsesgrundlag for Bornholms Regionskommune. Et udkast til udvikling af den kommunale tilbudsvifte for Bornholms Regionskommune. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn- og Skole indstiller, at: a. Forslag til anbringelsesgrundlag og forslag til kommunal tilbudsvifte anbefales, som udgangspunkt for udvikling af kommunale tilbud. b. Forslagene sendes til godkendelse i kommunalbestyrelsen. Børne- og Skoleudvalget den 1. februar 2011: Børne- og skoleudvalget godkender forslag til anbringelsesgrund og forslag til kommunal tilbudsvifte, som udgangspunkt for udvikling af kommunale tilbud. Sagsfremstilling Samarbejdet mellem BDO KR Rådgivning og ledelsesrepræsentanter fra Bornholms Regionskommune blev startet op på et møde den 4. oktober Baggrunden var gentagne budgetoverskrivelser og en udsigt til endnu en budgetoverskrivelse på 28 mio. kr. i Dette havde medført, at økonomistyring og de faglige løsninger på BCB (nu Bornholms Familiecenter), var kommet i fokus. Projektets overordnede formål er at udvikle faglige og økonomiske styringsredskaber og en styringskultur der sikrer, at området for børn og unge med særlige behov for støtte, fremadrettet ikke betragtes som et ustyrbart område. Nedenstående forslag er udarbejdet i tæt samarbejde med Familiecenter Bornholm og med baggrund i anbefalinger fra Socialforskningsinstituttet(SFI).

28 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 28 En af delopgaverne var udvikling af serviceniveaubeskrivelser og på den baggrund har BDO udarbejdet et forslag til et anbringelsesgrundlag. Anbringelsesgrundlaget beskriver det overordnede kommunale serviceniveau og tager udgangspunkt i servicelovens bestemmelser. BDO anbefaler, at der fremadrettet fokuseres på forebyggelse og indsatser i lokalmiljøet, i stedet for døgnanbringelse af børn og unge i andre kommuner. Det foreslås, at hjælpe og støtte børn og unge i deres lokale miljø for dermed at inddrage de ressourcer, der er til stede i familien og i barnets/den unges øvrige netværk. Det foreslås at kun børn og unge i åbenbar risiko for at lide alvorlig skade på sundhed og udvikling, døgnanbringes. Det fulde forslag til anbringelsesgrundlag er vedhæftet som bilag. En anden delopgave var udvikling af forslag til en kommunal tilbudsvifte. Forslag til tilbudsviften er skitseret her: I forbindelse med at anbringelsesgrundlaget ændrer sig, vil der være behov for at der fokuseres på udvikling af: Lokale tilbud Kommunale tilbud Alternativer til døgnanbringelse Der er i fra BDO skitseret ovenstående vifte, hvor hvert hjørne dækker over forskellige dag- og døgntilbud til børn og unge i aldersgruppen 0-18 år, afstemt efter aldersgruppen. BDO vurderer behov for ændring i nuværende tilbud, såfremt der skal ske en markant ændring i den aktuelle økonomiske situation på området børn og unge med særlige behov, uden at gå på kompromis med opgaveløsningens faglige kvalitet. Det fulde forslag til fremtidig tilbudsvifte er vedhæftet som bilag. Økonomiske konsekvenser Forslagene er en del af den samlede pakke, hvis formål er, at få rettet op på den økonomiske styring i Bornholms Familiecenter. Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse Klik her for at skrive tilføjelse

29 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 29 Handicaprådet d. 10. februar 2011: Orienteringen taget til efterretning. 14. Orienteringssag - Anlægsbevilling til udvendig vedligeholdelse af Bornholms Heldagsskole S Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Bornholms Heldagsskole overtog skolebygningerne i Østermarie pr. 1. januar I den forbindelse er der konstateret nødvendige udvendige vedligeholdelsesarbejder. Prisen for arbejderne er kalkuleret til kr. Indstilling og beslutning Områdechefen for Børn - og Skole indstiller: At der gives en anlægsbevilling og tillægsbevilling til rådighedsbeløbet på kr. til ovennævnte projekt At den ene halvdel finansieres af Heldagsskolens driftsbudget og den anden halvdel af kvalitetsfondsmidlerne At anlægsbevillingen gives til Børne- og Skoleudvalget under politikområde 2 At et over- eller underskud på bevillingen tilbageføres til eller finansieres af Heldagsskolen og kvalitetsfondsmidlerne Børne- og Skoleudvalget den 1. februar 2011: Indstillingen anbefales.

30 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 30 Sagsfremstilling Heldagsskolen ønsker vedligeholdelsesarbejderne gennemført i forbindelse med ombygningen af den tidligere Østermarie Skole. Hvis vedligeholdelsesarbejderne ikke gennemføres vil der visse steder ske opfugtning af væggene. Der kan desuden ventes vand i kælderen ved regnskyl og tøbrud. Endvidere er medtaget et mindre beløb til selvstændig måling af energiforbrug på pavillonerne, hvoraf nogle tænkes anvendt af foreningslivet i Østermarie. Økonomiske konsekvenser Økonomiske konsekvenser Overslaget over udgifterne er opgjort til: Retablering af tagrender, nedløb og inddækninger: Retablering af defekte kloakbrønde: Etablering af omfangsdrænledning, afsnit C, nordfacade: Retablering af murværk, fuger mv. : Retablering af sternbrædder: Forsatsruder Olietank Bimåler og tilkobling af elforsyning til bygning 9: Uforudsete udgifter: Udgifter i alt kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Heldagsskolen forventer et overført overskud fra 2010, som disponeres til renoveringsopgaven. Anlægsprojektet har netto ikke konsekvenser for kommunens samlede økonomi. Supplerende sagsfremstilling og/eller Administrativ tilføjelse - Handicaprådet d. 10. februar 2011: Orientering taget til efterretning. Dog såfremt at hvis der sker udskiftning af døre skal disse gøres tilgængelige. 15. Gensidig orientering til og fra medlemmer samt sekretariat Handicaprådet d. 10. februar 2011: Formanden ønsker at Pjecen God Adgang optages som punkt på næste møde. Evaluering af projektet overgang fra barn til voksen er iværksat. Sagen vil komme til høring i Handicaprådet. Der blev orienteret om, at der fejlagtigt er blevet oplyst, at der var en rampe på Midtpunktet. Det er ikke tilfældet. Der tages nu hånd om problemet. Der blev uddelt referat fra møde mellem kommunens brugerrepræsentanter i handicaprådet og brugerrepræsentanter fra virksomhederne. Der blev orienteret om møde med Kildebakkens skolebestyrelse. I den forbindelse ønsker brugerrepræsentanten for børneområdet en sag på næste møde, der belyser sta-

31 Handicaprådet i torsdag d. 10. februar 31 tus for tilgang/afgang/venteliste til Kildebakken. Der er fundet en dato for afholdelse af temadag for brugerinddragelse m.v. Det bliver d. 29. marts Mere tilgår medlemmerne, men man bør reservere dagen nu. 16. Eventuelt Handicaprådet d. 10. februar 2011: Intet.

HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 13. januar 2011

HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 13. januar 2011 Handicaprådet i torsdag d. 13. januar 1 REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 13. januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde...2 2. Høringssag - Revidering af Kvalitetsstandard

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 21. februar 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 21. februar 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 21. februar 2012 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde...3 2. Høringssag - Redegørelse om indberetning om magtanvendelse overfor børn og unge 2011...3

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. december 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. december 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 18. december 2012 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Fortsat drøftelse fra sidste møde - Revidering af kvalitetsstandard for personlig

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 15.30 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 15.30 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 18. februar 2014 Indholdsfortegnelse 1.Orientering om ny organisation... 2 2. Ændring af maksimaltakster for taxikørsel 2014... 2 3. Redegørelse om magtanvendelser

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 25. juni. 2013 kl. 14.30 mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 25. juni. 2013 kl. 14.30 mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 25. juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering om budget 2014... 2 3. Høringssag - Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 22. oktober 2013 kl mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 22. oktober 2013 kl mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 22. oktober 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Høringssag - Tilpasning af vinterindsats/ ændring af vinterregulativ... 2 3. Høringssag

Læs mere

Referat Møde den 15. februar 2011 kl. 09.30

Referat Møde den 15. februar 2011 kl. 09.30 Bornholms Regionskommune Tirsdag den side 1 Referat Møde den 15. februar 2011 kl. 09.30 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Referat fra mødet den 11. januar 2011...3 3. Besøg af projektleder

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 27. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Drøftelse af kommunens anvendelse af handicapkonventionen... 2 3. Tilgængelighed til

Læs mere

Bornholms Regionskommunes Handicapråd tirsdag d. 11. marts 2014 kl. 15.00 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommunes Handicapråd tirsdag d. 11. marts 2014 kl. 15.00 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 11. marts 2014 Indholdsfortegnelse 1. Orientering om nye udpegninger til Handicaprådet... 2 2. Orientering og visitering til Heldagsskolen... 2 3. Invitation

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 17. marts 2011

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 17. marts 2011 Handicaprådet i torsdag d. 17. marts 1 REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 17. marts 2011 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde...2 2. Orienteringssag Status for tilgang/afgang/venteliste

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: STU (Særligt Tilrettelagt Undervisning) Klub jf. sl 104

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: STU (Særligt Tilrettelagt Undervisning) Klub jf. sl 104 TILSYNSRAPPORT Tilbud: STU (Særligt Tilrettelagt Undervisning) Klub jf. sl 104 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Kommunikationscentret 24. september 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Redegørelse for udførte tilsynsbesøg i tilbud på voksenhandicapområdet 2013 Bornholms Regionskommune 1. Lovgrundlag og formål... 3 2. Tilsynets ansvarsmæssige placering... 3 3. Metode... 3 4. Aktivitet

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Redegørelse for udførte tilsynsbesøg i tilbud på voksenhandicapområdet 2012 Bornholms Regionskommune 1. Lovgrundlag og formål... 3 2. Tilsynets ansvarsmæssige placering... 3 3. Metode... 3 4. Aktivitet

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2013 Mødetidspunkt 07.00 Mødelokale Værelse 1108 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 10. oktober

Læs mere

Referat. Møde den 19. februar 2013 kl. 10.00

Referat. Møde den 19. februar 2013 kl. 10.00 Referat Møde den 19. februar 2013 kl. 10.00 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Referat fra møde den 15. januar 2013...3 3. Dialogmøde med Socialudvalget...3 4. Fremtidige møder med

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Bornholms Regionskommune 2011 Indledning Sammenhængende børnepolitik Er godkendt af kommunalbestyrelsen d. 23. nov. 2006 Efterfølgende revideret og politisk godkendt i maj 2011.

Læs mere

Bilag til organisationsbeskrivelse

Bilag til organisationsbeskrivelse Bilag til organisationsbeskrivelse DOKUMENTNAVN Organisationsdiagrammer LEDELSES- OG STYRINGSGRUNDLAG NR. 2.3 ANSVARLIG ØA, Strategi Analyse AUTORISERET (DAG/MÅNED/ÅR) 2. marts 2012 Bilag 1, BRK s politisk-administrative

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 12. maj 2011

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 12. maj 2011 Handicaprådet i torsdag d. 12. maj 1 REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 12. maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde...2 2. Drøftelse af regler/praksis ved indlæggelser af

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

Rapport fra uanmeldt kommunalt tilsyn 2013. Rehabiliteringscentret Sønderbo. Curdtslund 2, 3700 Rønne. Tlf.: 5692 4700

Rapport fra uanmeldt kommunalt tilsyn 2013. Rehabiliteringscentret Sønderbo. Curdtslund 2, 3700 Rønne. Tlf.: 5692 4700 Rapport fra uanmeldt kommunalt tilsyn 2013 Rehabiliteringscentret Sønderbo Curdtslund 2, 3700 Rønne Tlf.: 5692 4700 Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune Ullasvej 17, 3700 Rønne 1 Bornholms

Læs mere

2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion

2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion Åbent punkt 2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion 27.00.00G01-1623 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Social- og Sundhedsudvalget 28-08-2017 2 Økonomi- og Planudvalget Hvem beslutter

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr.

Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr. Center Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr. EAN-nummer Center Børn og Familie Dagtilbud Dagtilbud, Administration 5798009947536 Dagtilbud, Dagplejen 5798009947437 Dagtilbud Vest Børnehuset Nordstjernen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse.

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Det generelle lovgrundlag. Reglerne om magtanvendelse fremgår af Lov om Social Service kap. 24. Samt Bekendtgørelse nr. 929 af 5. september 2006.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev ført af: Konsulent Annelise Dehn Ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter Tilsynsrapport 2010 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler...2 Formål med indberetningssystemet...2 Lovgrundlag...2

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for hygiejne

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler... 2 Formål med indberetningssystemet... 2 Redegørelsens

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN KASTANJEHAVEN TROELS-LUNDS VEJ 25 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER ELLEN FOGH ANDERSEN [Tilsynet er aflagt d. 26. januar

Læs mere

Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune

Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune Redegørelse for udførte kommunale plejehjemstilsyn på Ældreområdet 2012 Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune Indholdsfortegnelse Det kommunale plejehjemstilsyn... 3 Lovgrundlaget...

Læs mere

Referat. Møde den 15. november 2011 kl. 10.00

Referat. Møde den 15. november 2011 kl. 10.00 Referat Møde den 15. november 2011 kl. 10.00 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Referat fra møde den 25. oktober 2011...3 3. Fremtidige møder med politikere, besøg, m.v...3 4. Besøg

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger Sundheds- og omsorgsområdet De kommunale tilsyn i plejeboliger Årsrapport 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det overordnede formål med de kommunale tilsyn...3 3. Gennemførelse af det kommunale

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 07-08-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Rønnevang i Nordrup Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil

Læs mere

Referat Møde den 14. januar 2014 kl

Referat Møde den 14. januar 2014 kl Bornholms Regionskommune Tirsdag den side 1 Referat Møde den 14. januar 2014 kl. 10.00 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Referat fra seneste møde....3 3. Orientering vedrørende revision

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens Sundheds- og omsorgsområdet Årsrapport 2012 Magtanvendelse efter servicelovens 124-129 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER...3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 Hovedkonklusion s. 2 Uanmeldte kommunale tilsyn s. 3 Overordnet konklusion s. 3 Overordnede anbefalinger og

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Sengeløse Plejecenter 3. november 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr. 63448-15

Læs mere

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service Årsredegørelse Magtanvendelser 216 Ældre og Social Service Blank side/kolofon Foto: 2/12 Indholdsfortegnelse Magtanvendelser 216...4 Magtanvendelelser på ældreområdet...5 Magtanvendelser handicap og psykiatri...7

Læs mere

Plejeafdelingen Norddjurs Kommune. Årsrapport indberetninger magtanvendelse

Plejeafdelingen Norddjurs Kommune. Årsrapport indberetninger magtanvendelse Plejeafdelingen Norddjurs Kommune Årsrapport indberetninger magtanvendelse 2009 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER... 3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...

Læs mere

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen:

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: Tilsyn: Nørremøllecentret 31. oktober 2016 Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: - Personalesituationen Tilsynet talte med lederen af afdeling nord+vest, da ny

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter. Nældebjerg Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter. Nældebjerg Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode... 4 2.1

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Centerleder Lennart Christiansen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget Allerød Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen Tilsynsrapport Ordinært uanmeldt tilsyn på Plejecenter Solvænget Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1) Tilsynets formål 2) Tilsynsdato og tidspunkt 3) Tilsynsresumé

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Redegørelse for udførte kommunale tilsyn på plejecentre og -hjem på ældreområdet 2013 Indholdsfortegnelse Det kommunale tilsyn på plejecentre/-plejehjem... 3 Lovgrundlaget... 3

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 22.september 2011

REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE. 22.september 2011 Handicaprådet i torsdag d. 22.september Bornholms Regionskommune 2011 kl. 15.00 Mødelokale A Ullasvej 23, Rønne REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 22.september 2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 Den 10. oktober 2008 Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-0871-062 1/7 Den 21. april 2008 afgav jeg min opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16.

Læs mere

Anmeldt tilsyn 2017 Svane Service

Anmeldt tilsyn 2017 Svane Service Anmeldt tilsyn 2017 Svane Service Opsummering Svane Service Vurdering: Godkendt Sted: Egelund 27, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 14.11.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Anmeldt tilsyn Page 2 Metode: Interview og

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Møllehøj Plejecenter. Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Møllehøj Plejecenter. Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 2 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning...

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 12.08.2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Resultater fra de udførte tilsyn... 4 Samlet

Læs mere

Udkast, 7. nov. 2013

Udkast, 7. nov. 2013 Udkast, 7. nov. 2013 Bekendtgørelse om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne samt om særlige sikkerhedsforanstaltninger for voksne og modtagepligt i boformer efter serviceloven

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejehjemmet Nørrevang d. 14. oktober 2008 Den 8. december 2008 Plejehjemmet Nørrevang Uanmeldt kommunalt tilsyn d. 14. oktober

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015 Plejecenter Plushøj Plushøj 18 4673 Rødvig Plejecenterleder Malene Thorup Haagensen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm

Læs mere

Indberetning om magtanvendelse i 2009

Indberetning om magtanvendelse i 2009 NOTAT Indberetning om magtanvendelse i 2009 Ældre- og Handicapforvaltningen Ledelsessekretariatet Klosterbakken 13-15 Postboks 1220 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66127979 E-mail AEHF@odense.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Plejecenter Brohøj Brohøj 27 4672 Klippinge Teamleder Tatjana Frimurer Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator Mette

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Valmuen 21. november 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Valmuen 21. november 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Valmuen 21. november 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for hygiejne og vedligeholdelse

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Midt den 4. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk. 19.

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk. 19. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk 19. januar 2015 Forslag til lov om ændring af lov om social service,

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Centerleder Gitte Larsen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen:

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: Tilsyn: Toftegården 05.april 2016 Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: - Personalesituationen I skrivende stund 35 pladser, hvor der normalt er 34. Rent budgetmæssigt

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 10. maj 2006. Århus Kommune. 1. Resumé

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 10. maj 2006. Århus Kommune. 1. Resumé Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 10. maj 2006 Redegørelse vedr. tilsynet på Århus Kommunes lokalcentre og plejehjem i 2005 samt den årlige afrapportering vedr. magtanvendelse

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere