Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF"

Transkript

1 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau SSU : Nr anbefales Vederlagsfri fysioterapi Kørsel til genoptræning Plejetakst for færdigbehandlede Kørsel til læge og speciallæge SSU : Tandpleje - tandregulering Revurdering af forslag Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet fremsendes til videre politisk drøftelse Herberg og krisecentre Længerevarende botilbud Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud revurdering august Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud / 3.46 Kompenserende spec.undervisning og STU Socialpædagogisk støtte ( 85) Statsrefusion, særligt dyre enkeltsager Statsrefusion revurdering august Integreret døgnpleje - it-udgifter Mellemkommunale betalinger - døgnpleje Hjælpemidler / boligindretning Integreret døgnpleje - elevrefusion Integreret døgnpleje - elevref. revurdering august Tinglysning af boligydelseslån Midlertidig boligplacering af flygtninge ny august

2 Politikområde Sundhedsudgifter Vederlagsfri fysioterapi Henvisning til vederlagsfri fysioterapi sker fra den praktiserende læge, og er hovedsageligt blevet udført af private fysioterapeuter. Budgetniveauet nedjusteres til samme aktivitetsniveau som i 2013.

3 Politikområde Sundhedsudgifter Kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven Kørsel Administrationsbidrag Der ydes kommunalt tilskud til befordring til genoptræning efter sundhedsloven, hvis borgeren udskrives fra sygehuset med en genoptræningsplan. Kommunalt tilskud ydes dog kun hvis borgeren ikke har mulighed for selv at sørge for transporten grundet helbredet. Budgettet justeres i forhold til forbruget i Kørslen foregår med Movia, og der betales både for selve kørslen og et administrationsbidrag.

4 Politikområde Sundhedsudgifter Plejetakst for færdigbeh. patienter Kommunen betaler for færdigbehandlede patienter på sygehusene, hvis kommunen ikke kan hjemtage patienterne, når de er meldt færdigbehandlede. Betalingen sker med kr kr/døgn (2014-niveau). Budgettet justeres i forhold til forventet aktivitetsniveau, svarende til ca. 235 døgn. Det skal bemærkes at 2013 var et udsædvanligt år, med flere influenzaepedimier, hvilket gav et ekstra pres på kommunens korttidspladser.

5 Politikområde Sundhedsudgifter Kørsel til læge og speciallæge Kørsel Administrationsbidrag Pensionister, der er i sygesikringsgruppe 1, og som helbredsmæssigt er ude af stand til at benytte offentlige transportmidler, kan få bevilget kørsel til læge og speciallæge. Kørslen varetages af Movia, og udover kørslen betales administrationsbidrag til Movia. Budgettet justeres til aktivitetsniveauet i 2013.

6 Politikområde Sundhedsudgifter Tandpleje Tandregulering Stevns Kommune har, som andre kommuner, haft store vanskeligheder ved at rekruttere en specialtandlæge til at varetage bøjlebehandlingen af kommunens skolebørn. Der er derfor indgået aftale med privatpraktiserende specialtandlæge om behandling af kommunens skolebørn. Ved indgåelsen af aftalen var der en betydelig venteliste af børn til bøjlebehandling, ligesom nogle børn kom lidt sent i behandling. Dette har medført, at nogle behandlinger er blevet længerevarende og dyrere. Ventelisten har betydet, at der i 2013 blev igangsat rigtig mange behandlingsforløb, hvilket har medført væsentlige merudgifter for kommunen. Imidlertid er der indgået en 6-årig aftale med den privatpraktiserende specialtandlæge i forhold til en 6-årig afregning af aftalerne indgået i 2013, i alt ca. 5,0 mio. kr., og herudover er der indgået aftale om et årligt fast honorar for at varetage bøjlebehandlingen for nyvisiterede børn. På grund af det store efterslæb, bliver afregningen til specialtandplejen en væstentlig merudgift i de 6 år aftalen varer. En del af udgiften finansieres indenfor tandplejens egen budgetramme (rammeaftale), men der bliver behov for at opjustere rammeaftalen med netto kr årligt frem til og med 2019.

7 Politikområde Sundhedsudgifter Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet Stationær somatik Ambulant somatik Stationær psykiatri Ambulant psykiatri Sygesikring Genoptræning under indlægg Investering >, netto Siden 2007 har kommunerne skullet betale en takst-baseret andel af egne borgeres indlæggelser og ambulante behandlinger både på det somatiske og det psykiatriske område. Derudover betaler kommunerne en andel af udgifterne til borgernes forbrug af sygesikringsydelser. Forbrugsmønstret og dermed udgifterne har været meget forskellige i de enkelte regnskabsår. I de første år var der en ret stor stigning fra år til år, men i og indtil videre også i ser det ud til, at udgifterne har fundet et stabilt leje. Der er på nuværende tidspunkt modtaget aconto-regninger for fire måneder i 2014, hvilket er et ret begrænset grundlag at bygge et budgetforslag på. Forbrugsmønstret i 2014 ser dog indtil videre ud til at minde om 2013, hvilket - alt andet lige - betyder, at vi kan forvente et årsforbrug i 2014 på ca. 77 mio. kr. Regionernes årlige aftale med Regeringen har de foregående år indeholdt en aftalt aktivitetsstigning i sygehusvæsenet på ca. 3%. Vi kender ikke Regionernes aftale for 2015 endnu, og på grund af usikkerhed om, hvorvidt de fortsat kan aftale sig frem til en aktivitetsstigning i den størrelse, er en eventuel aktivitetsstigning ikke indregnet i budgetforslag , version 1. Til gengæld er der analyseret på de 80+ åriges andel af udgifterne til Kommunal Medfinansiering af Sundhedsvæsenet og på baggrund heraf indregnet en forventet stigning i udgifterne på grund af det øgede antal ældre borgere, der forventes ifølge befolkningsprognosen Forslaget revurderes til august, hvor vi kender Regionernes økonomiaftale, og en eventuel stigningsprocent.

8

9 Dato 4. juni Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Herberg og krisecenter Herberg Krisecenter Statsrefusion Udgifterne til ophold på herberg og krisecentre svinger meget fra år til år. I 2012 havde 3,4 helårsperson ophold i herberg eller krisecenter og i 2013 var der kun 2,4 helårsperson. Området er vanskeligt styrbart, idet borgerne kan tage ophold i disse boformer uden at skulle visiteres til opholdet. Basisbudget 2015 svarer til 1,15 helårsperson. Budgettet foreslås tilpasset til 2013-niveau, svarende til 2,4 helårsperson.

10 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Længerevarende botilbud budgetpulje bet. Til kommuner bet. Til reg bet.til komm bet.til komm privat leverandør Budgetpulje: Der er i 2014 indarbejdet en rammebesparelse på kr. og i 2015 er den forøget til kr. grundet ekstra rammebesparelse til Bofælleskabet Strøbyhjemmet. Budgettet for 2014 forventes overholdt. Den indarbejdede yderligere rammebesparelse for 2015 jf. ovenfor fastholdes. Køb af pladser: Individbaseret budget til 41,5 helårspersoner. Der er tale om en nettotilgang på 4,0 helårsplads. Tilgangen skyldes hovedsageligt overgangen fra barn til voksen - fra familieafdelingen til Voksen/handicap.

11 / 20. august 2014 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Midlertidige botilbud bet. Til kommuner privat leverandør Revurdering august privat leverandør Vestergade - udslusning Botilbud til sindslidende Budgetpulje: Der er i budget 2014 indarbejdet en rammebesparelse på 1 mio. kr. Budgettet for 2014 forventes overholdt. I budgettet for 2015 er der indarbejdet forventede tilgange i forbindelse med overgang fra barn til voksen, men det er meget usikkert 1-1½ år før at vurdere om der vil være behov for et botilbud. Køb af pladser: Individbaseret budget til 35,08 helårspladser. Der er tale om en nettotilgang på 6,92 helårspladser i forhold til budget 2014 hovedsageligt tilgang i forhold til overgang fra barn til voksen. Revurdering august 2014: Der er nu fundet et egnet tilbud til en af de borgere, som overgår til voksen-regi ved 18-års alderen. Da området individbudgetteres, ændres budgetforslaget ud fra de konkrete forventede udgifter.

12 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Beskyttet beskæftigelse Aktiviteter/arr,tj.yd u/moms Bet. Til komm Transport tj.yd u/moms Individbaseret budget til 24,84 personer. En nettotilgang på 0,84 personer Transport - individuelt budget til 5 personer der har behov for transport til dagtilbuddet.

13 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Aktivitetstilbud bet. Til kommuner Transport indtægter Transport tj.yd.u.moms Transport Nørregade Individbaseret budget til 42 personer. En nettotilgang på 3,25 personer. Transport: Individbaseret budget til 10 personer. Transport til Nørregade 17. Der er indgået en fast aftale med en vognmand som transporterer borgere til Nørregade - henholdvis 85 Krydset og 104 Værestedet. Fordelingen imellem de 2 tilbud ændres til det faktiske.

14 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov 2111 Kompenserende Specialundervisning og STU Akt.arr.tj.yd u.moms Bet. Til regioner Individbaseret budget til Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse til 4,42 førtidspensionister, hvilket svarer til en nettotilgang på 2,59 helårspersoner. Stevns kommune har indgået en aftale med SCR- Roskilde om undervisning og rådgivning i forbindelse med syns- og hørehandicap. Udgiften hertil er faldet.

15 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov Socialpædagogisk støtte Bet. Til kommuner Opholdsbetaling priv. Leverandør transport indtægter transport tj.yd.u.moms Betalinger til kommuner: Individbaseret budget til 12 helårspersoner. Der er tale om en netto afgang på 1 person i forhold til budget Individbaseret budget til 17 personer eller 15,97 helårspersoner, hvilket svarer til en nettostigning på 1,72 helårsperson. Der er tale om bevilling af socialpædagogisk støtte købt af privat leverandør. Bevillingerne udnyttes ikke fuldt ud, hvorfor det forventede budgetbehov nedskrives.

16 / 20. august 2014 Politikområde Tilbud til voksne med særlige behov / Ældre og handicappede (uden for servicerammen) 2113 Særligt dyre enkeltsager Statsrefusion i særligt dyre enkeltsager er beregnet på baggrund af grænserne i kr. er refusion 0 kr gives 25% refusion over gives 50% refusion Budgettet beregnes på kendte borgere med forventet udgift i Ældre og handicappede: sager Tilbud til voksne med særlige behov: sager sager sager Revurdering august 2014: Ældre og handicappede: sager Tilbud til voksne med særlige behov: sager sager sager

17 Politikområde Ældre og Handicappede Døgnplejen IT-Udgifter Integreret døgnpleje - IT udgifter. Døgnplejens udgifter til IT-udstyr og drift heraf er stigende, som følge af de større krav til digital drift og dokumentation. Det er et væsentligt behov for personalet at tilgå oplysninger på digitale enheder (i-phones, i-pads og pc'ere) døgnet rundt, og som baggrund herfor er især udgifterne til licenser steget væsentligt. Endvidere kommer der i 2013 nye driftsudgifter, i form af drift af systemet "disconnectet", som er et system der kan sikre at data gemmes på de mobile enheder, selv om der ikke er mobildækning. Og da manglende mobildækning fortsat er et problem flere steder i kommunen, er dette system væsentligt for den daglige drift. Årlig driftsudgift på dette system koster I 2015 ophører det nationale "Telesårsprojekt", som indtil da har været finansieret af centrale puljemidler. Herefter (fra 1/9 2015), forventes driften at blive en kommunal udgift. Skønnet udgift på kr Endelig skal det sikres, at der er økonomi til en løbende udskiftning af de mobile enheder, idet holdbarheden begrænser sig til 3-5 år, afhængig af enheden. Samlet set vurderes der således at være behov for en tilførsel af i alt kr KMD (SKI-aftale): Årlig udviklingsaftale KMD Licenser Udskiftningsplan digitale enheder Nye drifttiltag, jfr. ovenstående

18 Politikområde Ældre og handicappede Mellemkommunale betalinger til og fra kommuner Betaling til kommuner Betaling fra kommuner Mellemkommunale betalinger for borgere i/fra andre kommuner, der har fået betalingstilsagn i forbindelse med visitering til en ældre- eller plejebolig. I disse tilfælde kan modtagerkommunen afkræve den kommune der meddelte betalingstilsagnet for udgifter til pleje m.v. i henhold til serviceloven. Stevns Kommune har ca. 28 borgere i andre kommuner, medens der er ca. 54 borgere fra andre kommuner, der bor i Stevns Kommune med betalingstilsagn. Budgetniveauet justeres til niveauet i regnskabsår 2013.

19 Politikområde Ældre- og handicappede Hjælpemidler Hjælp til boligindretning Hjælpemidler - Hjælp til boligindretning Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til større ændringer/ombygninger af boliger, hvis en borger med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne får behov for ændringer af boligen der er nødvendige for, at boligen er egnet som opholdssted, i henhold til servicelovens 116. Det foreligger p.t. 2 ansøgninger, som forventes at ville medføre bevillinger til udførelse i Begge bevillinger skønnes på nuværende tidspunkt at få et omfang af ca pr. styk, eller i alt 1,6 mio kr. Bevillingsniveauet er naturligvis vanskeligt at forudsige på dette tidlige tidspunkt, men det er det bedste skøn. Budgetrammen dækker kun almindelige "små-sager". Større boligændringer budgetlægges fra gang til gang.

20 / 20. august 2014 Politikområde Ældre- og handicappede Integreret pleje i alt Integreret døgnpleje v Elev-løn Elev-refusion Revurdering august Elev-løn Elev-refusion Elever i døgnplejen: Stevns Kommune er forpligtet til at udbyde 33 Social- og sundhedselev-pladser om året. Budgetforslaget tager udgangspunkt i, at Stevns Kommune optager ca. 80% kvoten, og at 20% af eleverne afbryder uddannelsen. Desuden forudsættes, at 60% af hjælper-eleverne og 70% af assistent-eleverne er berettiget til voksenløn. Disse forudsætninger er baseret på historik i Stevns Kommune. Netop det forhold, at så stor en andel af eleverne har ret til at modtage voksenløn, har fået stigende økonomisk betydning siden 2012, hvor reglerne blev ændret således at kommunen ikke længere får elevrefusion for voksenelever. Der er mulighed for at hente et lille tilskud efter beskæftigelseslovgivningen, men slet ikke i samme størrelse, som den hidtidige refusion. Der er givet DUT-kompensation for lovændringen. Revurdering august 2014: Budgetforslag 2015 er revurderet på baggrund af bop 2, Forudsætninger: 33 Sosu-hjælperpladser udbydes 29 pladser besættes 4 stillinger stopper før tid 60% er berettiget til voksensløn 9 Sosu-assistenter optages 70% er berettiget til voksenløn

21 Politikområde Voksne Tinglysning Tinglysning af boligydelseslån Administration af boligydelseslån er overgået til Udbetaling Danmark Det er dermed ikke længere en kommunal forpligtelse at sørge for tinglysning og fornyelse af boligydelseslån, og budgettet kan fjernes.

22 Dato 20. august 2014 Politikområde Tilbud til udlændinge Tilbud til udlændinge Midlertidig boligplacering af nytilkomne flygtninge Egenbetaling / lejeindtægt Stevns Kommune modtager et stigende antal flygtninge - ikke mindst på grund af konflikten i Syrien. Det er hovedsageligt enlige flygninge, som kommer hertil og det er efterhånden meget svært at finde boliger på Stevns, som flygtningene har mulighed for at betale med det forsørgelsesgrundlag, som en enlig flygtning får tildelt. Allerede i 2014 har vi et stigende behov for midlertidig boligplacering, og de 4 kommunale adresser på Vallørækken 17-19, som vi har reserveret til midlertidig boligplacering er ikke længere tilstrækkelige. Ydermere forventes ca. 18 af de 24 flygtninge, som kommer i 2015, at skulle boligplaceres midlertidigt. Placeringen vil foregå, hvor det er muligt - også på Vandrerhjem, hotel m.v., hvis der ikke findes andre muligheder. Flygtningens egenbetaling under midlertidig boligplacering er cirkulærebestemt til ca kr. pr. måned. Resten af udgiften påhviler kommunen.

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Nr. Regkonto Ændringer indenfor vedtaget serviceniveautil basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Ændringer indenfor vedtaget serviceniveautil basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Version 2 Ændring Nr. Regkonto Ændringer indenfor vedtaget serviceniveautil basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 917 957 994 1.011 ØU 3/6-2014:

Læs mere

Økonomiudvalget -142-102 -102-48 ØU 3/6-2014: Drøftet uden politisk

Økonomiudvalget -142-102 -102-48 ØU 3/6-2014: Drøftet uden politisk Ændring Nr. Regkonto Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget -142-102 -102-48 ØU 3/6-2014: Drøftet

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

2000 5.60-5.65 Tilbud til flygtninge 858 858 858 858. 2001 5.67 Personlige tillæg 0 0 0 0. 2002 5.68-5.70 Førtidspensioner -4.206-4.206-4.206-4.

2000 5.60-5.65 Tilbud til flygtninge 858 858 858 858. 2001 5.67 Personlige tillæg 0 0 0 0. 2002 5.68-5.70 Førtidspensioner -4.206-4.206-4.206-4. Indarbejdede ændringer Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BO BO BO - overførselsområdet BF2015 2016 2017 2018 SSU 4.6.2014: Overførselsområdet Version 1-2.902-2.902-2.902-2.902

Læs mere

Overblik Social- og sundhedsudvalget

Overblik Social- og sundhedsudvalget Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Opr. budget 2013 13-pl Budget 2014 BO1 2015 BO2 2016 BO3 2017 Social- og sundhedsudvalget 435.821 433.884 434.245 436.826 438.756 Overførsler

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer - version 2 til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version 1+2-2.523-2.523-2.523-2.523

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Overblik Social- og sundhedsudvalget

Overblik Social- og sundhedsudvalget Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. - 2014-priser Oprindeligt budget 2014 Budgetforslag 2015 2016 2017 2018 Social- og Sundhedsudvalget 433.884 433.483 433.391 432.836 432.836 Serviceudgifter

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 7.098

10 Social Service/Serviceudgifter 7.098 opfølgning pr. 30. juni Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.098 Egentlige tillægsbevillinger 7.100 Finansieret til/fra andre udvalg -2 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Overblik Social- og sundhedsudvalget

Overblik Social- og sundhedsudvalget Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. - 2015-priser Regnskab 2014 (2014-pl) Oprindeligt budget 2015 (2015-pl) Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 Budgetoverslag 2017 Budgetoverslag 2018 Budgetoverslag

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Egentlige tillægsbevillinger 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Egentlige tillægsbevillinger 0 opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 9.292 Egentlige tillægsbevillinger 9.000 Finansieret til/fra andre udvalg 292 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1 Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. -1.474-1.474-1.474-1.474 ØU 3.6.14:

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2012. Social- og Sundhedsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2012. Social- og Sundhedsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 2/212 Social- og Sundhedsudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport... 5 Aktivitetsrapport... 6 1 - Antal borgere, der modtager hjemmehjælp i eget hjem...

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

Orientering om økonomi og økonomistyring SSU

Orientering om økonomi og økonomistyring SSU Orientering om økonomi og økonomistyring SSU 5.2.18 Henriette Wrietsch marts 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed

Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed Maj 2018 Overblik Social og Sundhed I 1.000 kr. Regnskab 2017 Opr. budget 2018 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetoverslag 2020 Budgetoverslag 2021 Budgetoverslag

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed

Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed Budgetforudsætninger 2019 Social og Sundhed August 2018 Overblik Social og Sundhed I 1.000 kr. Regnskab 2017 Opr. budget 2018 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetoverslag 2020 Budgetoverslag 2021

Læs mere

Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget

Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget Juni 2016 Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget 2017 Budgetforslag 2017 version

Læs mere

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde Analyse Politikområde 8 Det specialiserede voksenområde. oktober 08 Indhold. Udviklingen i antallet af borgere på dag- og døgntilbud. Dagtilbud udvikling fordelt på udgiftsintervaller. Døgntilbud og 85

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.117 Egentlige tillægsbevillinger 8.000 Finansieret til/fra andre udvalg -883 Korrektion af

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter.

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter. Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere end det Byrådet planlagde, da

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget

Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget Maj 2017 Overblik Social- og sundhedsudvalget Regnskab 2016 Opr. Budget 2017 Basisbudget 2018 Budgetforslag 2018 v.1 Budgetoverslag 2019 Budgetoverslag 2020

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget

Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget Budgetforslag 2018 Social- og sundhedsudvalget August 2017 Overblik Social- og sundhedsudvalget Regnskab 2016 (16-pl) Opr. Budget 2017 Basisbudget 2018 Budgetforslag 2018 v.2 Budgetoverslag 2019 Budgetoverslag

Læs mere

Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget

Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget Budgetforslag 2017 Social- og sundhedsudvalget August 2016 version 2 Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Social- og sundhedsudvalget

Budgetopfølgning 1 Social- og sundhedsudvalget Budgetopfølgning 1 Social- og sundhedsudvalget Pr. 28. februar 2015 Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 (uden overførsel fra 2014) Forventet

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Social- og sundhedsudvalget

Budgetopfølgning 2 Social- og sundhedsudvalget Budgetopfølgning 2 Social- og sundhedsudvalget Pr. 31. maj 2014 Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1.000 kr. Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 Social- og Sundhedsudvalget i alt 435.706

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 8, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 12.02.2018 Sagsbeh.: Volkan Kösger Sagsnr.:

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2016 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter 2 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 3 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, demografi 6 00

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Social- og sundhedsudvalget

Budgetopfølgning 3 Social- og sundhedsudvalget Budgetopfølgning 3 Social- og sundhedsudvalget Pr. 30. september 2014 Overblik Social- og sundhedsudvalget Overordnet resultat - på politikområder I 1.000 kr. Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Forord 3 Overordnede nøgletal for økonomi og befolkning 4 Hjemmehjælp og sygepleje 7 Sygehusforbrug og forbrug af ydelser

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Socialudvalget har ved flere lejligheder drøftet den økonomiske situation for politikområder voksenhandicap. Senest på Socialudvalgsmødet 3.

Læs mere

Budgetområde 620 Anden Social Service

Budgetområde 620 Anden Social Service Indledning omfatter primært serviceydelser, som retter sig mod almindelige borgere uden et socialt problem. Det vil sige ydelser, som er frivillige for borgeren samt ydelser, hvor tildelingen sker alene

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017 Udvalget for Voksne Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 7 Sundhed, som omfatter medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen, samt sundhedsforebyggende og rehabiliterende indsats

Læs mere

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område Tekniske korrektioner s område Oversigt over tekniske korrektioner på voksen- og plejeområdet 14. august 2008 2009 2010 2011 2012 Doknr. Socialområdet Botilbud Sødisbakke stigende takster 2.249 2.249 2.249

Læs mere