I DENNE UDGAVE KAN DU LÆSE OM:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I DENNE UDGAVE KAN DU LÆSE OM:"

Transkript

1

2 Side 2 Kære læser Året 2016 har været et år i børnefamiliernes navn. Vi har forsøgt at hjælpe flere børnefamilier ud af fattigdom for at skabe bedre forhold for børnene. Derudover er vores arbejde med at give gratis undervisning til børnene blevet endnu større, da vi har udvidet med to nye Ilanthalir undervisningscentre blev også et helt særligt år, fordi vi modtog støtte fra LEGO-koncernen. Støtten gik til massevis af skolematerialer til børn fra det fattige Sampoor på Sri Lanka. Du kan læse mere om dette og om vores øvrige projekter fra 2016 i denne udgave af VBVO Review. Vi siger tak til alle vores medlemmer, frivillige bidragsydere og vores frivillige hjælpere både her og på Sri Lanka for det gode samarbejde i Sammen har vi hjulpet mange udsatte børn og familier og givet dem en bedre hverdag. Med venlig hilsen Bestyrelsen 2016 I DENNE UDGAVE KAN DU LÆSE OM: VBVO hjælper familier ud af fattigdom Hjælp til selvhjælp Succesen fortsætter Ilanthalir undervisningscenter blomstrer Førskolebørn får tag over hovedet Donation af skolematerialer til børn fra det fattige Sampoor og Visvamadu VBVOs andre projekter 2017 et år med mere fokus på børnenes uddannelse

3 VBVO velgørenhed, der gør en forskel Hos VBVO arbejder vi med ét mål: at forbedre levevilkårene for socialt udsatte og krigsramte børn og børnefamilier på Sri Lanka. Her lever flere hundrede børn og børnefamilier under fattige forhold og med konsekvenserne af en barsk krig, som har fordrevet dem fra deres hjem. De mangler hjælp til at starte et nyt liv op og blive selvforsørgende, så de har økonomisk råderum til børnenes skolegang. VBVO har derfor gennem årene arbejdet med to primære fokusområder hjælp til skolegang og hjælp til selvhjælp. Vi har set, hvordan vores arbejde har hjulpet flere børn og børnefamilier til et bedre liv, og vi fortsætter vores arbejde med ønsket om at gøre en forskel for endnu flere. Side 3 Hvem er vi? Vi er en gruppe tamilere, der driver organisationen frivilligt og med økonomisk støtte fra vores medlemmer og frivillige bidragsydere. Foreningen har eksisteret siden 2008 og har hjemsted i Herning. Du kan følge med i vores arbejde på vores hjemmeside og via vores facebookgruppe.

4 Side 4 VBVO hjælper familier ud af fattigdom Hjælp til selvhjælp I løbet af 2016 har VBVO hjulpet mere end 50 familier ud af fattigdom. Disse familier har siden krigens afslutning kæmpet for at få mad på bordet til alle i familien. Derfor har det været vigtigt at hjælpe disse familier med at finde en indtægtskilde, som de kunne leve af. Løsningen blev hjælp til opstart af et erhverv, der har gjort hverdagen nemmere for familierne. Alle de udvalgte familier har hver deres daglige kamp. 30 af familierne er fra byerne Koopai, Thellipalai og Chavekacheri i den tamilske nordlige Jaffna-halvø. Fælles for disse familier er, at kvinderne enten har mistet deres mænd i krigen eller, at deres mænd pga. fysiske skader efter krigen ikke er i stand til at forsørge familien. VBVO har i løbet af efteråret 2016 hjulpet disse 30 familier med at starte et selvstændigt erhverv. Nogle af disse erhverv er hønsefarm, butik, mælkeproduktion, syning samt fremstilling af krydderier. I løbet af vinteren 2016 blev yderligere 20 familier hjulpet ud af fattigdom. Halvdelen af disse familier er fra byen Akkaraipattu i det sydøstlige distrikt Amparai og den anden halvdel er fra byen Sampoor i det østlige distrikt Trincomalee. Familierne i Sampoor er desuden først vendt tilbage til deres hjem i år efter flere års intern fordrivelse. Ydermere har VBVO i løbet af foråret 2016 doneret symaskiner til seks unge piger fra fattige familieforhold. De unge piger har færdiggjort deres 12. klassetrin og gennem-

5 Side 5 ført et sykursus, men manglede penge til symaskiner og stof. Pigerne er alle fra byen Erakaamam i det sydøstlige distrikt Amparai. VBVO følger løbende fremskridtene hos alle familierne. Vi forventer, at familierne er i stand til at forsørge sig selv ved hjælp af deres nye erhverv, når projektperioden er afsluttet.

6 Side 6 Succesen fortsætter Ilanthalir undervisningscenter blomstrer VBVOs største fokus er fortsat undervisning til børnene. Derfor har vi i 2016 også udbygget vores undervisningscenter Ilanthalir. Nu findes undervisningscentret i fire byer og alle steder kan børnene modtage gratis eftermiddagsundervisning. Byerne er Visvamadu, Oddusuddan, Maanikkamadu og Akkaraipattu. På Sri Lanka ser man skole og uddannelse som den eneste udvej fra fattigdommen. Derfor fylder skolen rigtig meget i børnenes hverdag. VBVOs Ilanthalir undervisningscenter er et af de få undervisningscentre på Sri Lanka, som tilbyder gratis undervisning til børn fra fattige familieforhold. Disse børns forældre har ikke råd til børnenes eftermiddagsundervisning og derfor er formålet med Ilanthalir undervisningscentrene at hjælpe familierne, så deres børn får den nødvendige hjælp til at komme frem i skolen. Akkaraipattu er en fattig by i det tamilske distrikt Ampaarai. Det fjerde Ilanthalir undervisningscenter blev etableret i denne by i løbet af I modsætning til de andre centre foregår eftermiddagsundervisningen på to forskellige skoler. Fem færdiguddannede unge i byen sørger for at undervise 62 elever fra 3. til 6. klassetrin.

7 Side 7 Ved udgangen af 2016 har vi fået mulighed for til at oprette vores femte Ilanthalir undervisningscenter. Vi regner med, at dette center vil være kørende i løbet af Førskolebørn får tag over hovedet Selvom der er gået 6 år siden krigens afslutning, mærker de tamilske børn på Sri Lanka stadig krigens følger. Det gælder netop for børnene på Kalaimagal førskole og Radion førskole. Begge skoler er lokaliseret i det fattige Mullaitheevu distrikt. Kalaimagal førskole er lokaliseret i byen Udaiyarkattu, mens Radion førskole ligger i byen Vallipunam. Førskolerne er bare to af de mange skoler, som efter krigen er forsømt i forhold til genopbygning. Begge skoler blev under krigen så ødelagte, at undervisningen blev aflyst, når det regnede. Hullerne i taget kunne ikke holde vandet ude. VBVO har derfor støttet opførelsen af nye bygninger til begge førskoler. Kalaimagal førskole tager sig af 52 børn, mens Radion førskole har 23 børn. På begge førskoler har der været væsentligt flere børn end tidligere, men bygningernes dårlige stand har medført,

8 Side 8 at børnene er stoppet. VBVO håber, at de nye bygninger kan få børnene til at vende tilbage. Samtidig tror vi på, at de nye trygge rammer fremmer indlæringen. løbet af efteråret og vinteren 2016 blev de nye bygninger indviet, og til åbningsceremonierne lavede børnene indslag med sang, dans og taler, hvor de takkede VBVO og dets medlemmer. Ikke kun Kalaimagal førskole og Radion førskole har lidt skade efter krigen. Rigtig mange skolebygninger er ødelagte efter krigen. Vi håber derfor på, at vores medlemmer vil være med til at støtte flere lignende projekter, så vi sammen kan forbedre undervisningsforholdene for børnene i de områder, der har været berørt af krigen. I

9 Donation af skolematerialer til børn fra det fattige Sampoor og Visvamadu Side 9 Sampoor er en kystby i Trincomalee distriktet i den tamilsk-østlige del af Sri Lanka. I 2006 blev op imod tamilske familier drevet på flugt fra hus og hjem. Mange af dem har boet i midlertidige lejre og barakker indtil starten af 2016, hvor familierne fik lov til at vende tilbage til deres hjem. Gennem 10 år har familierne og specielt børnene levet uden faste rammer og tryghed i tilværelsen. Børnenes skolegang har været særligt udsat, fordi børnene ikke får lektiehjælp og ikke har råd til skoleredskaber. Mange af børnene kommer i skole med slidte skolematerialer og er af den årsag tilbageholdende ift. at møde op til undervisningen. For at hjælpe børnene valgte VBVO at donere skolematerialer til børn fra to skoler i Sampoor Maha Vidyalayam og Srimurugan Vidyalayam. I alt modtog 350 børn skolematerialer i form af sko, skoletasker, skrivehæfter og skriveredskaber, madkasser og vandflasker. Hjælpen til disse børn kunne realiseres gennem støtte fra LEGO-koncernen i Danmark. Derudover har VBVO med støtte fra foreningen Det Søde Hjerte doneret skoletasker, skrivehæfter og skriveredskaber til børn i Visvamadu, hvor der også er mange fattige børnefamilier.

10 Side 10 Vi takker LEGO-koncernen og foreningen Det Søde Hjerte for deres donation, som har gjort det muligt for os at hjælpe børnene til en bedre hverdag i skolen.

11 VBVOs andre projekter Side 11 I løbet af 2016 har VBVO udført andre projekter end dem, som er beskrevet i denne folder. Her er en opremsning af disse: VBVO FADDER Månedlig uddannelsesstøtte til sårbare børn DEL GLÆDEN Donationer til børn i anledning af private fester TIL MINDE FOR Mad til børn for at mindes tab af pårørende VBVO HELP Donation til meget udsatte familier PLANT ET TRÆ 290 frugttræer til børnene i Amparai INFORMATIONSKAMPAGNE Information om rusmidler og stoffer Du kan læse mere uddybende om disse projekter på vores hjemmeside. Vi takker dig for din støtte til VBVO og håber på et fortsat godt samarbejde i et år med mere fokus på børnenes uddannelse Uddannelse er VBVOs primære fokus. Planen for 2017 er at udbygge vores Ilanthalir undervisningscentre med yderligere ét center i Ampaarai, og dette arbejde er allerede iværksat. Der vil desuden være fokus på optimering af de allerede eksisterende fire centre i hhv. Oddusuddan, Visvamadu, Manikkamadu samt Akkaraipatti. Vi vil forsøge at give børnene bedre læringsmuligheder og lærerne bedre undervisningsmuligheder. VBVO tror fortsat på, at uddannelse er den bedste vej ud af fattigdom. Såfremt du har spørgsmål eller ønsker at støtte vores arbejde, er du altid velkommen til at kontakte os, enten pr. mail eller telefonisk. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde i 2017 for børnenes skyld.

12 For yderligere information: Postbox nr. 76 Godsbanevej Herning Tlf-1: Tlf-2: info@vbvo.dk Danske Bank: Reg. nr.:3406 Konto nr.: Mobile Pay: Facebook/VBVO

Verdens Børns Velfærdsorganisation. Giv lidt af dig selv og giv ha b til verdens børn

Verdens Børns Velfærdsorganisation. Giv lidt af dig selv og giv ha b til verdens børn Verdens Børns Velfærdsorganisation Giv lidt af dig selv og giv ha b til verdens børn Side 2 Kære læser, Velkommen til den første udgave af VBVO Review. Med dette ønsker vi at give alle jer med interesse

Læs mere

VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION. Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn

VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION. Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn Side 2 Kære læser, Vi er tilbage igen i år med anden udgave af VBVO Review, hvor du kan læse om vores projekter fra

Læs mere

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania.

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania. Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania www.fremtidoghaab.dk www.facebook.com/fremtidoghaab Drop-In Centret SUMBAWANGAS GADEBØRN På Drop-ln Centret prøver vi at hjælpe

Læs mere

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter Når katastrofen rammer Vejledning til temaer og elevaktiviteter 0.-3. klasse Indhold 3 Til underviseren 4 Skole 6 Nødhjælp 7 Leg og tryghed 8 Fold og klip Til underviseren Aktiviteterne handler om nødhjælp

Læs mere

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer Kontaktforældre på Hornbæk Skole Tips, ideer og retningslinjer Forord En god skole skabes ikke kun af søde elever og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasselokaler og

Læs mere

Børnenes bog. skolestart på. Mellervangskolen. Skrevet af børn til børn.

Børnenes bog. skolestart på. Mellervangskolen. Skrevet af børn til børn. Børnenes bog om skolestart på Mellervangskolen Skrevet af børn til børn. Indhold Vores bog er til dig... 3 Hvem møder jeg i skolen... 4 Mange børn... 4 De voksne... 5 Ingen mor og far... 6 Hvad skal jeg

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Women Development Center, Gulu

Women Development Center, Gulu Women Development Center, Gulu Af Elsebeth Højgaard, organist ved Kingos Kirke Fotos: Helle Harnisch og Elsebeth Højgaard DUFA har siden 2006 støttet Women Development Center i Gulu. Situationen i Norduganda

Læs mere

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus.

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. Der er brug for helhed i indsatsen Lad mig præsentere jer for 3 børn i Danmark der møder konssekvensen af at vokse op i fattigdom:. I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. 1) Jakob er otte år og bor alene

Læs mere

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Hadsund Hallerne Cirkeltræning i Hadsund ugentlig træning fra start 1. august (Markedsføring) Dette var en eksisterende aktivitet, som aktivitetsmedarbejderen

Læs mere

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 75 juni 2016 Kære venner af nødhjælpen, Nu er sommeren langt om længe kommet over os med skønt vejr, grønne bøge og dejlig varme. Hvor har vi glædet os til,

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Fattigdom er også en sindstilstand

Fattigdom er også en sindstilstand Fattigdom er også en sindstilstand Siden 2005 har danske sygeplejersker gjort det muligt for forældreløse børn af sygeplejersker at få en uddannelse. Nogle af pigerne deler her deres historier og fortæller,

Læs mere

Frivilligundersøgelsen i Sundhed og Omsorg 2018

Frivilligundersøgelsen i Sundhed og Omsorg 2018 Frivilligundersøgelsen i Sundhed og Omsorg 2018 Side 1 af 12 Om undersøgelsen Frivilligundersøgelsen 2018 i Sundhed og Omsorg er foretaget blandt de mange frivillige på lokalcentrene, i plejehjemmene,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1 2009

Nyhedsbrev nr. 1 2009 Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda Nyhedsbrev nr. 1 2009 Odense, den 19. juli 2009 Kære medlem af Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda! Som det er jer alle bekendt, blev Støtteforeningen til selvhjælp

Læs mere

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG Efterskolernes indsamling Hvert år samles en stor del af Danmarks efterskoler i kampen mod fattigdom. Vi er utroligt glade og taknemmelige

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden Hård debat om fattigdom i Danmark rammer skævt (uddrag fra Medlemsforum, pressemeddelelse 02.12.11) Blandt de frivillige sociale organisationer har vi en oplevelse af mistænkeliggørelse

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret

Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret 2015-2016 Skolebestyrelsen har haft et godt og travlt år, hvor der bl.a. er sket meget med de to indsatsområder, vi gik i gang med i skoleåret 2014-2015, nemlig

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 70 Februar 2015 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Uddeling i Estland SIDE 4 Tak for friskbagt brød SIDE 6 Hjælp til hjemløse unge SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr. Bork

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Født for tidligt? Vi tilbyder støtte, rådgivning og medlemsaktiviteter

Født for tidligt? Vi tilbyder støtte, rådgivning og medlemsaktiviteter Født for tidligt? Vi tilbyder støtte, rådgivning og medlemsaktiviteter For tidligt fødte børn I Danmark fødes ca. 7,5 % af en børneårgang for tidligt. Det svarer til omkring 4.500 børn om året eller ca.

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Kirkens Korshær i Aarhus NÆRVÆR VARME OMSORG

Kirkens Korshær i Aarhus NÆRVÆR VARME OMSORG TRE EGE, Kirkens Korshær, er et midlertidigt botilbud for hjemløse. Tre Ege har en række pladser på Forsorg og Natherberg i Brabrand samt pladser på forskellige adresser i byen. De er alle et tilbud til

Læs mere

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation?

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Meget dårlig 1,2% 0,7% 12 8 0,7% 0,5% Dårligt 3,3% 3,5% 33 39 1,1% 1,1% Hverken godt eller dårligt 24,1% 22,1% 243 250 2,6% 2,4%

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Minna Grunnet Pia Høgh Kirsten Bentsen Forebyggelseskonsulenter Center for Sundhedsfremme Årsrapport 2013 Lovgrundlag Lov om social service 79 a Målsætning

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Grundlovstale Det talte ord gælder. ****

Grundlovstale Det talte ord gælder. **** Grundlovstale 2018 Det talte ord gælder. Det er altid dejligt at være samlet på grundlovsdag. Samlet om at markere denne meget vigtige dag. En helt særlig dag, hvor vi får mulighed for at minde hinanden

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen.

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Beretning Generalforsamling den 25-01-2019 Velkommen til den årlige generalforsamling. Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Sang nummer? Jeg vil starte

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget Beslutningsforslag nr. B 114 Folketinget 2009-10 Fremsat den 29. januar 2010 af Yildiz Akdogan (S), René Skau Björnsson (S), Mette Frederiksen (S), Orla Hav (S), Thomas Jensen (S), Maja Panduro (S), Lise

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

Uden tag over hovedet

Uden tag over hovedet Nr. 62 nov. 2005 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Foto: Bruno Stevens/Cosmos NYHEDSJOURNALEN Uden tag over hovedet 33 millioner mennesker mangler lige nu et sted at bo. De har ikke længere

Læs mere

Landsbynyt December 2011

Landsbynyt December 2011 Landsbynyt December 2011 Kære forældre Julen er forventningernes tid i hvert fald hos alle de børn, vi er sammen med hver dag i Sebber Landsbyordning. Forventning og glæde ser vi i deres ansigter, når

Læs mere

Nyhedsbrev December 2016

Nyhedsbrev December 2016 1 BUUKenya Nyhedsbrev December 2016 Kære medlem af BUUKenya. Lidt opdatering siden seneste nyhedsbrev fra august 2016. Der er sket en masse i Kenya og så har vi også lidt nyt omkring vores arbejde her

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Hvad laver dine skattekroner i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Udgivet i forbindelse med Debatkaravanens rundtur i Danmark efteråret 2014 med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. AOF DANMARK

Læs mere

Estland: Tak for nødhjælpen

Estland: Tak for nødhjælpen Nyhedsblad Nr. 56 August 2011 Estland: Tak for nødhjælpen Side 6 Rumænien: Hjælp i rette tid Side 4 Krise: Giv håb til de håbløse Side 3 Litauen: Ungdommen rejser! Side 5 Mennesker i NØD har brug for din

Læs mere

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013 PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013 Velkommen - Temaer A B C D Om undersøgelsen Hvad er omfanget af oplevet ensomhed? Hvad karakteriserer

Læs mere

Giv din omsorg videre

Giv din omsorg videre Giv din omsorg videre Kort og godt om testamente Jeg har givet til Mission Østs arbejde i mange år, og jeg vil også give noget til arbejdet, efter jeg er gået bort. Det er så dejligt, at Mission Øst gør

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET

GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET Foto: Lars Just Haimi er puttet i sin seng i SOS-børnebyen i Xiengkhouang i Laos. Hun kom til børnebyen, da begge hendes forældre

Læs mere

To Live and Skate Kabul klasse

To Live and Skate Kabul klasse To Live and Skate Kabul 6. 10. klasse Skateistan: To Live and Skate Kabul En film om projektet Skateistan i Afghanistan. Skateistan giver mange drenge og piger fra Kabul et frirum ved at undervise dem

Læs mere

TGF Fadervor bøn i praksis

TGF Fadervor bøn i praksis TGF Fadervor bøn i praksis Vi har lige haft Store bededag. En dag, som der ikke findes i andre lande, som vi sammenligner os med. Før reformationen, så var der en hel række faste-, bods- og bededage, hvor

Læs mere

Lagoni skolens SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk

Lagoni skolens SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Lagoni skolens SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Vojens 1. Maj 2012 Velkommen til Maj udgaven af Lagoni SFO s nyhedsbrev. Jeg sidder i skrivende stund

Læs mere

FRIVILLIGE VALGFAG. Sct. Ibs Skole

FRIVILLIGE VALGFAG. Sct. Ibs Skole FRIVILLIGE VALGFAG Sct. Ibs Skole 2019-2020 Frivillige valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske

Læs mere

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN Den 4. april 2016 modtog vi fra ANKER JØRGENSEN en HILSEN til alle i Danmark. - Han slutter sin HILSEN med en Sang på melodien: Når jeg ser et rødt flag smælde. TTT h Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget

Læs mere

Bliv sponsor for klubben

Bliv sponsor for klubben STUBBEKØBING BOLDKLUB Bliv sponsor for klubben Det skal være sjovt at spille fodbold i, men det kræver at omgivelserne og rammerne er tilfredsstillende og helt i top. Det gælder alt lige fra klubhuset

Læs mere

Stadig behov for nødhjælp SIDE 3

Stadig behov for nødhjælp SIDE 3 Nyhedsblad nr. 60 August 2012 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Aktiv nødhjælp til selvhjælp Stadig behov for nødhjælp SIDE 3 Stor uddeling i Estland SIDE 5 Mennesker i NØD har brug for din hjælpende hånd!

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Forældrerådgivningen Skole og Forældre

Forældrerådgivningen Skole og Forældre 2013 Forældrerådgivningen Skole og Forældre ÅRSRAPPORT 2013 SKOLE OG FORÆLDRE Kvægtorvsgade 1, 1710 Kbh. V. Indhold Forord... 2 Hvor mange henvender sig til Forældrerådgivningen?... 2 Hvem henvender sig

Læs mere

NYHEDSBREV. dig. for at være. plejer, hvilket. kan være

NYHEDSBREV. dig. for at være. plejer, hvilket. kan være NYHEDSBREV Dette er det tredje nyhedsbrev i 2015 fra ZTRONG Akademiet, tak fordi duu har tilmeldt dig. Jeg håber, at du har haft en god sommer, på trods af, at vejret ikke har været det bedste. Måske giver

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

- en effektundersøgelse

- en effektundersøgelse SKOLESTØTTE til børn i familiepleje - en effektundersøgelse Hvordan kan man bedst støtte op om god skoletrivsel, inklusion og faglig udvikling for børn i familiepleje? Dette forskningsprojekt skal undersøge

Læs mere

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk August 2014 Tilbud og ydelser blaakors.dk Se og læs mere på blaakors.dk Blå Kors og godt Denne lille oversigt og præsentation af Blå Kors Danmarks aktiviteter giver dig et hurtigt overblik over vores mange

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Sidste Skoledag Fredag den 26. juni afsluttes dette skoleår med træplantning kl. 9.15, 3. vg. s dimission og 1. klasses skuespil i salen kl. ca. 9.30. På grund af pladsmangel

Læs mere

EGNS-AVIS for området V.4RLØSE-EGNEN 3500 Værløse Side 12 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt'9-1945 Uge 16-2010 E g')cg: '- # l :.f (ø r -l(t)(): r E!? g ry.v E åå I DET

Læs mere

Om Generation Handball

Om Generation Handball I... e v o l l l a b d n ha 4. august - 8. august 2015 4. august 4. August - - 8. 8. august August 2015 Om Generation Handball Generation Handball er en håndboldfestival for unge i alderen 11-23 år. Spil

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Årsberetning for Aulum Fritidscenter 2005 Indledning Jeg afsluttede sidste års beretning med at fortælle lidt om, hvad den nærmeste fremtid ville byde på, og helt

Læs mere

CFBU EFFEKTMÅLING07 LEKTIECAFÉER. En udstrakt hånd til børn og unge i udsatte boligområder

CFBU EFFEKTMÅLING07 LEKTIECAFÉER. En udstrakt hånd til børn og unge i udsatte boligområder CFBU EFFEKTMÅLING07 LEKTIECAFÉER En udstrakt hånd til børn og unge i udsatte boligområder 1 ICH BIN, DU BIST... 1 Mange børn og unge i udsatte boligområder har vanskeligt ved dansk stil, tyske gloser og

Læs mere

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Side 1 af 6 Venstre har fremsat en 10-dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune. Dette notat indeholder svar

Læs mere

DM-Aid... når helt ud

DM-Aid... når helt ud DM-Aid... når helt ud DM-Aid 2015 DM-Aid 10 års jubilæum Nadeem Niwaz Bestyrelsesformand 2005-2015 10 år er der gået siden DM-Aid blev stiftet. 10 gode år, hvor vi har lært meget gennem medgang og modgang,

Læs mere

Den sidste vilje giver ro

Den sidste vilje giver ro foto ı morsi Den sidste vilje giver ro I dag lever vi sammen på mange forskellige måder. Nogle lever i ægteskab, andre ikke. Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt til de mennesker, man ønsker

Læs mere

Mellemtrinsnyt. 4.udgave. Mellemtrinnet! Reserver datoen! F E B R U A R Afdeling Brødeskov. Fastelavn. Vinterferie.

Mellemtrinsnyt. 4.udgave. Mellemtrinnet! Reserver datoen! F E B R U A R Afdeling Brødeskov. Fastelavn. Vinterferie. F E B R U A R 2 0 1 6 Mellemtrinsnyt Afdeling Brødeskov Mellemtrinnet! 4.a Helene og Ivan 4.b Susanne og Ivan 5.a Marie-Louise og Mette 5.b Ane og Linda 6.a Mette og Ole 4.udgave Lisbeth fra Petras hus

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling

Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling Indledningsvis indkaldes der til ekstraordinær generalforsamling i Afrikaskolen

Læs mere

Bjerringbro IF - Fodbold

Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold I Bjerringbro IF har vi en vision om at tilbyde fodbold og fællesskab for alle. For at nå det har vi nogle værdier, vi ønsker at arbejde ud fra i Bjerringbro

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Lidt for lattermusklerne:

Lidt for lattermusklerne: Lidt for lattermusklerne: Hvad får man, hvis man kaster en viagre pille op i luften? - Stiv kuling! Hvorfor giver man altid tropiske orkaner pigenavne? Fordi de er vilde og våde når de kommer, og når de

Læs mere

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang UDSKOLINGEN 7. 9. årgang Kære elever og forældre. Velkommen til Bryrup Skole. Skolen er inddelt i tre områder indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Skolens lærere har valgt hvilket alderstrin af

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Gør 1% indsats til 100% forskel

Gør 1% indsats til 100% forskel Gør 1% indsats til 100% forskel Social ansvarlighed styrker og & løfter din virksomheds profil Så meget kan dine bidrag betyde for udsatte børn At udvise social ansvarlighed er et udtryk for engagement

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

LIVET I NAKURU PÅ GADEN

LIVET I NAKURU PÅ GADEN NAKURU BY, KENYA LIVET I NAKURU PÅ GADEN KENYA ER 13 GANGE STØRRE END DANMARK NAKURU ER DEN 4. STØRSTE BY I KENYA I KENYA ER DER 250.000 300.000 BØRN SOM BOR OG ARBEJDER PÅ GADEN 15% AF DEN VOKSNE BEFOLKNING

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 66 Feb. 2014 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp 920 julegaver SIDE 3 16 TONS mel til Rumænien SIDE 3 Nyt fra Estland SIDE 5 Mennesker i NØD har brug for din hjælpende hånd! Vi har brug for flere

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

Kære allesammen. Formandsberetning i PULS den 3. marts Dette er min fjerde beretning som formand for Projekt Ulandshjælp til Selvhjælp.

Kære allesammen. Formandsberetning i PULS den 3. marts Dette er min fjerde beretning som formand for Projekt Ulandshjælp til Selvhjælp. Kære allesammen. Formandsberetning i PULS den 3. marts 2018. Dette er min fjerde beretning som formand for Projekt Ulandshjælp til Selvhjælp. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke medlemmer og

Læs mere

STAND TIL AFRIKASKOLEN

STAND TIL AFRIKASKOLEN STAND TIL AFRIKASKOLEN Plancher og model til stand for Afrikaskolen består af stige, 2 gamle opslagstavler, tegnestifter og tekstplancher. Nedenfor kan alle plancher printes ud, klippes lidt til og stiftes

Læs mere

Børns Levestandard i Grønland. Familieudvalg og Landstingsmedlemmer

Børns Levestandard i Grønland. Familieudvalg og Landstingsmedlemmer Børns Levestandard i Grønland Familieudvalg og Landstingsmedlemmer 6.nov. 2007 / Nuuk Børns Levestandard i Grønland Del 2 En statistisk analyse af indkomstdata for husstande med børn 6. november 2007 Christina

Læs mere

Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse

Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse Indledning I Jobcenter Middelfarts Beskæftigelsesplanen er et af fokuspunkterne, at udarbejde en analyse

Læs mere