Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013"

Transkript

1 Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s

2 Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG Konferencen generelt LEARNing Zone LEARNing Bar Information Mobility for Construction Engineering Information Management Live Panel Discussion Support Communities Design Interoperabillity and Information Modelling Welcome Reception Diverse møder Møde mellem Bentley Plant og Plant SIG Brugergruppe morgenmøde med Greg Bentley Plant sessions Document Control Workflows from Design through Operations Designing Gas Compression Stations with AutoPLANT Santiago Engenharia s Utilization of OpenPlant Supporting the Plant Design Workflow AutoPLANT Utilization (workshop) OpenPlant 2D/3D Interoperability (workshop) Using Point Clouds for Design and Retrofitting Workflows with Bentley Descartes and OpenPlant Optimizing Data Quality Management in Design to meet Downstream Requirements Overview of Bentley s Point Cloud Solution PlantSpace Migration to OpenPlant (workshop) OpenPlant Isometrics Manager Customization (workshop) Bentley Plant and Electrical System Keynote Plant afrunding Afslutning Appendiks A: Indlægsholdere m.m Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 2 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

3 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG Denne rejserapport er udarbejdet til BentleyUser.dk på vegne af Bentley Plant SIG. Rapporten dækker de vigtigste input og oplevelse fra Bentley LEARNing Conference Den vil hovedsageligt være Plant relateret - områder som AssetWise, Plot og Microstation vil (forhåbentlig) blive dækket af rejserapporter fra andre SIG er. Konferencen blev afholdt i perioden 13/5 til 16/ og i lighed med de tre foregående år foregik det i Philadelphia, Pennsylvania, USA på Pennsylvania Convention Center. Bentleyuser.dk under ledelse af Carsten Ahm, COWI, havde arrangeret en fællesrejse for de danske deltagere på konferencen. Som vanligt var rejsen uhyre veltilrettelagt. Fra Plant SIG en deltog i år Tanja Brusen fra Vattenfall og undertegnede, Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering. Personer, hvis navn er fremhævet i fed skift, er med på personlisten i appendix A. Nærværende rapport er primært baseret på mine egne notater og erindringer og undertegnede kan ikke gøres ansvarlig for eventuelle faktuelle fejl og/eller mangler! Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 3 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

4 2. Konferencen generelt Konferencen, som tidligere gik under navnet Be Together, var i år omdøbt til Bentley LEARNing Conference, og deltagelse var betinget af en Bentley LEARN aftale et abonnement på uddannelse. Det var dog muligt at købe Bentley LEARN passports, som er en slags engangsabonnement, der gav individuel adgang, så det var mest et spørgsmål om ord. Hele idéen var, at konferencen skulle fokusere på uddannelse i brugen af den specifikke software og i mindre grad give det store strategiske overblik over Bentleys udviklingsplaner. Heri lå der også et ønske om at appellere til slutbrugerne frem for systemadministratorer og beslutningstagere. Sidstnævnte ønsker Bentley at henvise til Be Inspired konferencen, som i år afholdes til efteråret i London. Da jeg som mange af de andre danske deltagere plejer at tage til Be Together netop for at høre, hvor Bentley vil hen med deres software og om muligt påvirke udviklingen af den; var det med lidt bange anelser at jeg pakkede kufferten. Ville det hele ende med at blive et kludetæppe af overfladiske demoer og workshops til en pris, som man kunne have købt adskillige gedigne kurser til herhjemme? Men jeg blev positivt overrasket! Konferencen lignede langt hen ad vejen sig selv. Masser af indlæg fra både Bentley og brugere, workshops og tips & tricks. Men der var ingen corporate keynote - kun specifikke for vertikalerne, herunder Plant. En anden konsekvens af LEARNing konceptet var, at de Bentley-folk, som ikke skulle holde indlæg, ikke var til stede. Det gjaldt fx alle Plant product managerne. Det var i mine øjne et stort minus, hvilket jeg også påtalte overfor Ken Adamson LEARNing Zone Udstillingsområdet var i år omdøbt fra LIVE Zone til LEARNing Zone. Lige som sidste år var det opdelt i en række emneområder, hvor man kunne få Bentley s folk i tale: MicroStation and ProjectWise Building/Structural Civil/Transportation Geospatial/Utilities Plant and Operations Bentley Institute/Course Assessments Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 4 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

5 Fin opdeling, hvor det var nemt at finde den software, man var interesseret i og ikke mindst de folk, der vidste noget om den. Her sad bl.a. nogle af udviklerne, når de ikke holdt indlæg eller workshops. I product managernes fravær blev samtaler med disse mennesker en meget vigtig del af konferencen for mig. Derudover var der stande for Be Communities, Bentleys online forum User Groups Technical Support Be Careers Network, Bentleys forsøg på at bygge bro mellem læreanstalterne og industrien Be Social, Bentleys ansigter på de sociale medier For at få folk til at cirkulere, havde folkene fra Bentley LEARN arrangeret en slags skattejagt, hvor man skulle besøge et vist antal stande (en LEARNing Path) for at deltage i lodtrækningen om en ipad mini. Der var også i år eksterne udstillere, men i en lidt mere tilbagetrukket rolle end sidste år. De var opdelt i tre kategorier: Premier sponsors: HP Intel Conference sponsors: Oracle Lumenr Associate sponsors: Axiom SITEOPS Technology sponsors: Altiva software Bluebeam Certainty 3D IMMCO ENR THE FOUNDRY Terrasolid Transoft solutions Trelligence Luxology I umiddelbar forbindelse med udstillingsområdet var forplejningszonen, hvor frokosten blev serveret hver dag - undtagen torsdag, hvor frokosten blev indtaget i en fjern afkrog af det enorme konferencecenter. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 5 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

6 2.2. LEARNing Bar I det ene hjørne af LEAR- Ning Zonen var der indrettet en såkaldt LEARNing Bar (nu må de tungnemme da også have fattet det ), hvor der konferencen igennem blev afholdt mere generelle indlæg og paneldiskussioner af lidt kortere varighed end de egentlige sessioner. En udmærket nyskabelse om end støjen fra LEARNing Zonen og det bagvedliggende forplejningsområde ind imellem var forstyrrende. Her et kort gennemgang af de seancer jeg overværede i LEARNing Bar en: Information Mobility for Construction Harry Vitelli og Mike Schellhase fortalte om, hvordan Bentleys mobile apps og servere gør det muligt for medarbejdere at tage projektdata med i marken. Dette sker ved en kombination af download og streaming af data. Det har været et stort tema de sidste par år, men der kommer hele tiden flere og mere raffinerede muligheder til Engineering Information Management John Schown og Sam Migliore fortalte om Bentleys integrerede engineering management løsning og hvordan den gør det muligt at styre, dele, spore, relatere og levere de skiftende data gennem et komplekst workflow, som et infrastrukturprojekts livscyklus kræver i alle faser, så som design, opførelse, aflevering, drift og vedligehold. Ikke så meget nyt, men en udmærket helikopteroverflyvning af stoffet Live Panel Discussion Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 6 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

7 Bentley brødrene (fra venstre på billedet herover) Barry, Keith og Ray stillede op til denne seance hvor de dels talte om teknologiske udfordringer og aktuelle strømninger som påvirker AECO branchen (architectural, engineering, construction and operations) i dag, dels besvarede spørgsmål fra salen. Der kom ikke mange nyheder, men mest forudsigelige kommentarer om de tendenser, vi alle kan se. Keith blev spurgt, om Bentley havde planer om at udvikle til andre platforme end Windows. Han svarede nej, men sagde også, at det ikke kunne udelukkes på længere sigt Da spørgelysten var behersket, blev der plads til en del Bentley story telling og anekdoter. Alt i alt en hyggelig og ganske underholdende forestilling! Support Communities Greg Rhoads fortalte om Be Communities, som er et initiativ, der skal nedbringe den tid, det tager at finde/få svar på ens supportspørgsmål. Med andre ord: når Bentleys support ikke er kompetent eller hurtig nok, kan du bare betjene dig selv på nettet Nå, Be Communities er bare et online forum, hvor kommunikationen mellem brugerne er sat i system og faktisk byder kloge Bentley-folk ofte ind med løsninger Design Interoperabillity and Information Modelling Med sine 40 minutter var denne session lidt længere, men der var også hele fire vice præsidenter om at dele taletiden. Santanu Das, Robert Mankowski, Raoul Karp og Ken Adamson fortalte om, hvordan Bentley gerne vil hjælpe os med ikke bare at skabe og vedligeholde komplekse data, men også dele og nyttiggøre dem på tværs af discipliner, aktører og ikke mindst softwareplatforme. i-models er fællesnævneren, som gør det muligt at bringe data sammen fra forskellige leverandører. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 7 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

8 2.3. Welcome Reception Tirsdag aften var der arrangeret en reception for alle deltagere i det store udstillingsområde. Her kunne man gå rundt og småspise og -drikke, mens man netværkede på livet løs og udvekslede meninger og ideer med Bentley-repræsentanterne. 3. Diverse møder 3.1. Møde mellem Bentley Plant og Plant SIG Under konferencen bliver der hvert år aftalt en række møder mellem bentleyuser.dk og Bentley og mellem de enkelte SIG grupper og relevante Bentleyfolk. Jeg havde hjemmefra aftalt et møde mellem SIG en (i praksis Tanja Brusen og undertegnede) og Ken Adamson, som er øverst ansvarlige for Plant produkterne hos Bentley. Tilstede var: Ken Adamson (KA), Bentley, Vice President Building, Electrical & Plant Products Anne-Marie Walters (AMW), Bentley, Marketing Director Henrik Hauge Thomsen (HHT), Union Engineering Tanja Brusen (TB), Vattenfall Mødet blev holdt mandag formiddag, inden konferencen for alvor startede. Da vi ikke var så mange, havde jeg foreslået at holde mødet i sofaerne i lobbyen på vores hotel, hvilket KA havde accepteret (vi fandt senere ud af, at han boede på samme hotel). AMW havde efterfølgende et møde med TB om det indlæg, hun skulle holde om tirsdagen, så det endte med at vi alle fire mere eller mindre deltog i begge møder. Lobbyen viste sig dog ikke at være det helt ideelle mødested, idet der var en ret generede baggrundsmusik. Henstillinger om at få dæmpet lydniveauet havde ikke den store effekt, men som mødet skred frem blev det dog mindre generende. På billedet herunder ses fra venstre KA, TB og undertegnede - AMW er fotograf. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 8 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

9 På den danske plant SIG s vegne rejste Tanja og jeg nogle spørgsmål. HHT: SIG en består overvejende at AutoPLANT brugere. Har Bentley en migreringsplan for AutoPLANT brugere, som overvejer at skifte til OpenPlant svarende til Early Adopters Programme for PlantSpace brugere? KA: Der er ikke for nuværende en migreringsplan. HHT: Vi har spurgt mange gange før og vi bliver ved med at spørge: vil Bentley fortsat understøtte og udvikle AutoPLANT? KA: Ja HHT: Nogle brugere har spurgt efter en light version af OpenPlant (blev også diskuteret med Mark Upston på det tilsvarende møde sidste år), forstået som et værktøj, der er mere simpelt at anvende. Er der nogen planer om noget sådant? KA: Bentley kigger generelt på at gøre deres produkter lettere at anvende. HHT & TB: Administratorer kan også ønske sig en OpenPlant, som er simplere at installere og vedligeholde/opgradere. Installationen er ganske kompleks og man skal være meget omhyggelig med fx installationssekvensen. KA: Bentley er begyndt at lave wizards, som skal gøre nogle af disse processer simplere. Det er også noget der vil brede sig til andre områder. HHT & TB: Genvejstaster i OpenPlant er anderledes end i MicroStation - fx er Delete ikke den samme genvej i de to programmer. Begge produkter er hjemmelavede hos Bentley. Hvorfor er der forskel? KB forklarede, at det skyldes den måde genvejstaster bliver tildelt på. Den første ikon i toolbaren får genvejen "1", den næste "2" osv. Når så Delete ligger på forskellige pladser i toolbaren i forskellige programmer (fordi der ikke er brug for lige mange ikoner i alle programmer), vil den få forskellige genvejstaster. TB fastholdt, at det er forvirrende for brugerne; men KB så ikke ud til at ville gøre noget ved det det er måske en for grundlæggende ting at ændre. (Efter mødet har TB opdaget, at det er muligt at sætte startværdien.) Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 9 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

10 HHT: Kravet om ProjectWise er en showstopper for nogle, der kigger på OpenPlant. De ser det som dyrt og tungt system at implementere og drive i virkeligheden kun velegnet til meget store virksomheder. Hvor lidt ProjectWise kan man slippe afsted med og stadig køre OpenPlant? Kan det bare være en usynlig service, der kører i baggrunden? KA: OP kan køre på tre måder: den kendte med fuld lokal PW support og Modelserver, med en hosted Modelserver hos Bentley og i file based mode. I file based mode ligger databasen indeni design filen (som det kendes fra AutoPLANT's briefcase mode, ref), hvorved man helt kan undgå PW, hvis det er det, man ønsker. Man skal dog være klar over, at man så samtidig fraskriver sig de muligheder som ProjectWise giver, fx batch generering af isometrier og i-models. Dette var nyt for os, og selv om jeg personligt ikke finder muligheden attraktiv, kan den være interessant for dem, som er tiltrukket af OP men frastødt af PW... HHT: Bentleys udvidede strategiske samarbejde med Siemens Industry Automation Division om Comos ser meget interessant ud. Hvilke fordele kan Bentley Plant brugere, som også bruger Comos, forvente sig af dette samarbejde? KA: Comos og OenPlant komplementerer hinanden rigtig godt. Faktisk er der kun et overlap i PID funktionen. Bentley arbejder hen imod at integrere Comos og OpenPlant således, at PID'er fra Comos og dermed objekterne i Comos databasen kan verificeres mod OpenPlant modellen på samme måde som OpenPlant PID'er kan. Omvendt skal det også blive muligt at bruge OpenPlant Power PID til at tegne sine diagrammer i Comos! HHT: Vil der være noget i det for AutoPLANT brugere med Comos - eller vil det kræve at de bare bruger AutoPLANT som en frontend til OP Modelserver? KA smilede og nikkede (til det sidste spørgsmål, ref)... Herefter fortsatte TB og AMW med forberedelsen af tirsdagens session Supporting the Plant Design Workflow se mere i afsnit 4.4. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 10 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

11 3.2. Brugergruppe morgenmøde med Greg Bentley Bentley Plant SIG Onsdag morgen var alle user group officers inviteret til morgenmadsmøde med Greg Bentley for at udveksle erfaringer om at drive brugergrupper. Desværre var Greg blevet opholdt i Washington og nåede ikke frem. Men Tom Lazear fra Southern California Bentley User Group styrede i stedet debatten med panelet bestående af ham selv og repræsentanter for andre foreninger. I panelet var (fra venstre på billedet herunder) Tom Lazear, vor egen Carsten Ahm fra bentleyuser.dk, Shawn Foster fra Mid-America CADD Community og Patti Jordan fra North Carolina Local Users Group. Paneldeltagerne fortalt om, hvordan deres grupper og disses aktiviteter er organiseret. Det var slående hvor mange forskellige måder dette kan gøres på. Flere talte om, at det er svært at få nye med, det bliver nemt de gamle venner, der mødes. Dette havde en gruppe valgt at angribe ved at mødes på uddannelsesinstitutioner fredag, når undervisningen slutter og holde brugermøde. På denne måde får man mange unge med til møderne. En anden udfordring er at holde styr på tilmelding og betaling ved store brugerevents. Flere forskellige net-baserede løsninger blev diskuteret, uden at en egentlig vinder kunne kåres. Debatten var god og det var spændende at høre, hvordan andre brugergrupper fungerer, men skuffende, at Greg ikke kom 4. Plant sessions Konferencen bød på mange interessante sessions og workshops/kurser. Jeg var nødt til at prioritere hårdt og koncentrere mig om de emner, som jeg og (formoder jeg) Plant SIG ens medlemmer ville have størst interesse i. Ud over disse har Tanja Brusen bidraget med nogle af de sessioner, hun deltog i, heriblandt selvfølgelig den session, hvor hun selv skulle fortælle om konvertering af PlantSpace modeller til OpenPlant. Sessionerne er refereret i omtrentlig kronologisk orden. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 11 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

12 4.1. Document Control Workflows from Design through Operations Laurent Perkins (LP) talte engageret og levende om dokumentstyring. Med en masse konkrete eksempler og små anekdoter gjorde han emnet vedkommende og spændende. Foredraget var ikke møntet specielt på ProjectWise-brugere (selvom LP ikke lagde skjul på, at han selv brugte PW); men handlede om dokumentstyring generelt. Han betonede især og med rette betydningen af at have helt styr på de faser, dokumenterne gennemlever. Den fase, det enkelte dokument befinder sig i, definerer både dens juridiske status, hvem der har bolden i relation til dokumentet og ikke mindst hvad man kan/må gøre ved det og bruge det til. Rigtig god anledning til at gå hjem og checke op på dokument workflows hjemme i ens egen virksomhed! 4.2. Designing Gas Compression Stations with AutoPLANT Enogex LCC lever af at samle, komprimere, rense og sælge naturgas i Oklahoma og Texas. De ejer bl.a. et transmissionsnet på mere end 8900 miles, 10 procesanlæg, over 5000 flowmetre og 375 kompressorstationer. David Stoldt (DS) fortalte om, hvordan Enogex ved at optimere deres anvendelse af AutoPLANT har reduceret design og tegne timer på kompressorstationer med hele 85%! Selvom Enogex vitterligt har ændret meget i den måde, de bruger AutoPLANT på, viste det sig dog hurtigt, at langt størstedelen af besparelsen skyldtes overgang til en anden designfilosofi med udstrakt brug af standardiserede units Men hatten af for det også! Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 12 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

13 Førhen brugte Enogex kun AutoPLANT til 3D layout og styklister. Isometrier af de vigtigste rør blev tegnet manuelt Enogex så et stort uudnyttet potentiale i AutoPLANT og besluttede sig for at gå efter det. Det indebar en smule tilpasning men først og fremmest ibrugtagning af indbygget funktionalitet. I dag modellerer Enogex kompressorstationerne detaljeret, genererer isometrier med Isogen, eksporterer styklister til indkøb via SAP og trækker en række rapporter, heriblandt svejsetommer (længde af svejsninger) og volumen per rørnummer. DS fortalte, at Enogex har lavet en slags manuel integration, hvor man trækker varedata ud af SAP og behandler dem i Excel og Access, før de ender i SpecGen og danner basis for nye objekter i AutoPLANT kataloger. Det fremgik desværre ikke, hvor meget manuelt arbejde, der var involveret og jeg glemte at spørge ind til det bagefter Men som sagt var størstedelen af effektiviseringen affødt af en standardiseringsproces. Den var også spændende at høre om. Enogex har lagt et stort arbejde i at standardisere de units, de opbygger kompressorstationerne af (det er lettere sagt end gjort, skulle jeg hilse og sige!, ref.). I standardbiblioteket ligger de enkelte units som PXF-filer, der er lette at hente ind på de enkelte projekter. Alt i alt en fantastisk spændende session og de 50 minutter fløj af sted! 4.3. Santiago Engenharia s Utilization of OpenPlant Santiago Engenharia LTDA (SE) yder rådgivning indenfor forsyning og energi, især olie/gas, i hele Brasilien. Firmaet har 13 ansatte. José Salisberto de S. Carvalho fra SE var desværre blevet forhindret, så det var Abbas Ali fra Bentley, som fremlagde hans præsentation. SE har samarbejdet med Bentley siden 2002, hvor de tog MicroStation i brug. I 2004 føjedes PlantSpace DesignSeries til. I 2011 opgraderede SE til OpenPlant SS3 og i 2013 lægges ProjectWise ovenpå (eller vel snarere nedenunder). Præsentationen handlede om, hvordan SE sammen med Bentley har grebet opgraderingen fra PlantSpace til OpenPlant an, hvilke udfordringer, man er stødt på og hvilke gevinster, man har høstet. SE er i det store og hele begejstrede for OpenPlant. Deres erfaringer var bl.a.: I forhold til fx SmartPlant og PDMS kræver OP ikke særlig kraftig hardware SE kunne genbruge deres eksisterende arbejdsstationer. Softwaren er brugervenlig (hvis man er vant til MicroStation). Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 13 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

14 Der mangler stadig enkelte features fra PlantSpace som fx piping resymbolization og Triforma Drawing Extraction Manager. Generering af isometrier og rapporter er langt lettere end før. OpenPlant Isometric Manager er mere fleksibel og lettere at sætte op end Isogen. Isogen er bedre til isometrier med høj informationstæthed, men OP Isometric Manager leverer mere letlæselige tegninger Supporting the Plant Design Workflow Sessionen er refereret af Tanja Brusen. Lektionen havde til formål at diskutere Plant Design Workflow mellem brugerne og et Bentley panel. I panelet sad Anne Marie Walters, Ken Adamson, Abbas Ali (alle fra Bentley) og Tanja Brusen (TB) fra Vattenfall. Der var mødt over 20 personer op. Nogle af tilhørerne er allerede godt i gang med OP. TB forklarede om konvertering processen af PSDS modeller til OPM. Efter installation af ProjectWise, samt tilhørende hjælpeprogrammer, installeres Open- Plant. Selve konverteringen sker ved hjælp af toolkittet i OPM SS5, der stadig er under udvikling. Miljøet i et oprettet projekt til formålet, tilpasses med nødvendige filer fra PSDS miljøet og der editeres i PCF filen. Inden selve testningen af konverteringen, udvælges en model/fil. Det er en selvfølge, at udvalgte fil er uden fejl i objekter og der kan genereres en isometri på pipelinen. Selve migreringen sker uden at PW og OPM Repository er tilknyttet. Efter en vellykket migrering af PSDS fil, tjekkes objekterne ind i Repository. Så snart filen åbnes i OPM indlæses bl.a. ams.lib filerne. Der køres den første step af konverteringen, og OPM forbereder modellen til OP miljø. Anden step af konverteringen genskaber de genkendte PSDS elementer til OPM objekter ved hjælp af mapping og mange skemaer. Efterfølgende tjekkes pipeline ind i OPM Repository og der køres en ISO, som kan overføres til PW. Migrerings processen kan automatiseres. Der er netop blevet rundsendt en nyere version af SS5, som indeholder et Audit tool, som tjekker sammensætningen og opsætningen af mapping, skema og DB. EAP (Early Adopter Program) Vattenfall har indgået et samarbejde med Bentley om at teste migreringen af PlantSpace Design Series (PSDS) modeller til OpenPlant. EAP betyder, at en virksomhed kommitter sig til at afprøve de nyeste versioner af software ved test på egne modeller, og melder tilbage til Bentley om resultaterne. Derudover diskuteres processen og der er store muligheder for at komme med indspark til Bentley. Samtidig skal virksomheden også være villig til at dele erfaringerne med andre. Inden selve testningen af softwaren, er der blevet afholdt introduktion og nødvendig undervisning. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 14 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

15 4.5. AutoPLANT Utilization (workshop) Jeg gik desværre glip af Tanjas præsentation i Supporting the Plant Design Workflow, da den lå samtidig med denne session, som jeg havde store forventninger til. Dels er Ed Krkoska en mand, der ved hvad han taler om, og dels var denne session stedet, hvor AutoPLANT brugere skulle hente guldkornene de tips, der skulle gøre en forskel i dagligdagen derhjemme. Ed lagde ud med at beklage, at stoffet vi skulle gennemgå, var til en fire timers workshop og han havde kun fået 45 minutter! Havde det så været et seminar kunne det til nød have været ok; men som en hands-on workshop var det en ret umulig opgave. Det til trods, gjorde Ed et ihærdigt forsøg på at få os gennem pensum, men det siger sig selv, at det blev ret overfladisk og der var langt mellem de hardcore tips, som han plejer at ryste ud af ærmet. Emnerne, vi kom igennem (eller nærmere: hen over) var: Muligheder i højrekliksmenuen Metoder til at styre dimensioner på udstyr Generering af i-models fra AutoPLANT Sync Navigator (synkronisering af views mellem AutoPLANT og Navigator) AutoPLANT træning gennem Learning Paths Rammebetingelserne taget i betragtning var det en interessant session og det lykkedes faktisk at få prøvet de fleste af tippene i praksis. Der kunne bare have været så meget mere 4.6. OpenPlant 2D/3D Interoperability (workshop) Denne workshop bredte sig over to sessioner, men en time og 45 minutter er stadig ikke længe, når man skal forsøge at få praktiske erfaringer med nye værktøjer Peter Alspaugh (PA) holdt workshoppen assisteret af Brian Earles. 2D/3D integrationen er en nyhed i OpenPlant og PA understregede, at det er en teknologi, der stadig udvikles på. Han tog os gennem principperne for integrationen. Vi prøvede at lave en 3D model på basis af et eksisterende PID og lavede consistency check. Det handlede mere om at føle teknologien på tænderne, end at lære at anvende den Using Point Clouds for Design and Retrofitting Workflows with Bentley Descartes and OpenPlant Benoit Fredericque fortalte om, hvordan laserskanning og punktskyer kan hjælpe ved ombygning og vedligeholdelse af procesanlæg. Ved en laserskanning fås et øjebliksbillede af anlægget i dets aktuelle form. Skanningen resulterer i en punktsky, som renses op og optimeres i Bentley Pointools. Da punktskyer er en indbygget objekttype i MicroStation (og dermed OpenPlant), kan disse hentes direkte ind i OpenPlant og agere baggrund for modellen. Hvis man ønsker at vektorisere objekter ud fra punktskyen, kan dette gøres i Bentley Descartes, som er et produkt, der kan installe- Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 15 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

16 res ovenpå de fleste Bentley produkter (men ikke AutoPLANT, red ). Descartes indeholder en lang række funktioner til at genkende strukturer i punktskyen og derudfra generere geometriske objekter Optimizing Data Quality Management in Design to meet Downstream Requirements Southern Company er et energiselskab i det sydøstlige USA med 4,4 millioner kunder og ca. 46,000 MW kapacitet. De (jeg fik ikke navnet på indlægsholderen) fortalte om, hvordan de har konfigureret og indsat Data Quality Manager til at opfylde kundekrav hurtigere, mere præcist og til en lavere pris. Det var selvfølgelig en systemsnak, men de gjorde også meget ud af at sige, at teknologien er den nemme del. Succes fordrer, at både teknologi, processer og de involverede menneskers mindset er på plads. Det lyder måske nemt og letkøbt, men det er en ofte overset sandhed Overview of Bentley s Point Cloud Solution I denne session fortalte Benoit Fredericque om det nye Pointools produkt og iware apps og forsøgte at give et overblik over, hvordan punktskyer kan spille en rolle gennem hele projektet. Behandlingen af punkt skyer med henblik på distribution og genbrug er gjort nemmere med Bentley Pointools. Kollisionskontrol muliggør hurtig og sikker identifikation af ændringer og interferensproblemer samt rapportering af samme. De gratis iware apps blev også promoveret: Bentley Pointools POD Creator letter batch behandling og konvertering af en række laserscanningformater til POD filformatet, og Bentley Pointools View muliggør visualisering af punktsky modeller med milliarder af punkter. Det indtryk der står tilbage er, at punktskyerne kommer de er snart overalt og trænger ind i alle applikationer. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 16 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

17 4.1. PlantSpace Migration to OpenPlant (workshop) Bentley Plant SIG Sessionen er refereret af Tanja Brusen. Det kunne mærkes på deltagerne at det er en svær proces, og der er meget opsætning og mange ting at bevare overblikket over. Brian Earles havde et svært job; men der var en rigtig god vejledning skrevet til workshoppen OpenPlant Isometrics Manager Customization (workshop) Sessionen er refereret af Tanja Brusen. En rigtig god workshop, hvor opsætningen af isometrier blev gennemgået. Det virker ret overskueligt og ligetil Bentley Plant and Electrical System Keynote Anne-Marie Walters (AMW) bød velkommen og introducerede Ken Adamson (KA), som fortalte om status på Bentleys plant produkter og hvor de er på vej hen, samt Michael Schellhase (MS) og Sam Migliore (SM) som bidrog med indlæg om henholdsvis Mobility og Asset Lifecycle Management. Generelt var Bentley meget tilbageholdende med at tale konkret om fremtiden, release-planer og den slags temaet var jo undervisning i at bruge den software vi allerede har Men til denne keynote fik vi trods alt afsløret lidt af den nærmeste fremtid for de vigtigste produkter. Corporate overview Eftersom corporate keynotes var fjernet fra programmet i år, gav det god mening lige at starte med at ridse rigets tilstand op. Traditionen tro var resultaterne opløftende What s New in Plant & Electrical KA fortsatte med at berette om de opkøb, som Bentley har foretaget siden sidste år. IVARA er et canadisk system til tilstandsbaseret vedligehold og skal som sådan udvide og supplere Bentleys AssetWise software og services til drift og vedligehold af anlægsaktiver ( Asset Lifecycle Information Management ). Et andet særdeles plant-relevant opkøb er Microprotol, som er et fransk program til design og beregninger af trykbeholdere og varmevekslere. Dette er et oplagt supplement til Bentleys AutoPIPE, som leverer stressanalyser af rørsystemer. Microprotol har Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 17 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

18 da også allerede skiftet navn og brandes nu som AutoPIPE Vessel V8i - Powered by Microprotol. AutoPIPE Vessel indeholder værktøjer til såvel dimensionering og beregning af en lang række trykbærende udstyr som fremstilling af dokumentation og produktionstegninger af samme. En anden vigtig nyhed var det udvidede strategiske samarbejde med Siemens Industry Automation Division, som skal bringe OpenPlant og Comos sammen (se også under Plant SIG ens møde med KA i afsnit 3.1). Comos og OpenPlant komplementerer hinanden godt. Comos er stærk på 2D delen af anlægsdesignet, men mangler et godt 3D værktøj. Omvendt kan Comos tilføre OpenPlant en række ekstra kompetencer, ikke mindst indenfor el og styring. Faktisk er der kun et decideret overlap i PID funktionen. Bentley og Siemens arbejder (selvfølgelig via ISO 15926) hen imod at integrere Comos og OpenPlant således, at PID'er fra Comos og dermed objekterne i Comos databasen kan verificeres mod OpenPlant modellen på samme måde som OpenPlant PID'er kan. Omvendt skal det også blive muligt at bruge OpenPlant Power PID til at tegne sine diagrammer i Comos. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 18 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

19 KA gav en status på plant produkterne. AutoPLANT var hurtigt overstået den aktuelle version V8i SELECTseries 4 (herefter SS4) brillerer i forhold til forgængeren med split pipe, ribbon menuer og bedre support af i-models og iring publicering. Næste version V8i SS5 vil yderligere tilføje bedre samarbejde med ProjectWise og integration til OpenPlant Isometrics Manager. SS5 blev lovet klar i juni måned. I skrivende stund (ultimo oktober 2013) forlyder det stadig, at den er lige på trapperne Alt i alt synes jeg ikke, at KA gjorde meget for at vække tilhørernes interesse for AutoPLANT. Så var der straks mere liv i gennemgangen af OpenPlant V8i SS5. OpenPlant PID har længe været et modent produkt. I version SS5 har den nu indbygget konvertering af AutoPLANT P&ID er samt support for Citrix. OpenPlant Modeler SS5 har fået en række forbedringer i forhold til SS4: Værktøjer til migration fra PlantSpace DesignSeries. 2D/3D integration. Forbedrede modelleringsfunktioner, centerline routing, custom component builder og dynamic sloping. Opdateringer til Isometric, autofitting, Catalog Editor og SpecGen. KKS implementering. HVAC modellering og opdatering af komponenter. Automatiseret i-model generering via ProjectWise. Forbedret ModelServer performance. KA fortalte om ProjectWise og hvordan det er uløseligt knyttet sammen med Open- Plant, i hvert fald på store projekter, hvor mange interessenter skal bidrage med og udtrække data. Han præsenterede også kort viften af Electrical applikationer: Bentley Substation, Promis*e og Bentley Raceway and Cable Management. AutoPIPE V8i til stressanalyser på rørsystemer fik også et par ord med på vejen. Det er et gammelt produkt, men udvikler sig stadig med nye funktioner og anvendelsesområder samt understøttelse af nye normer. Fx er der i den nye SELECTseries 5 automatisk wizardbaseret modellering af cirkelformede rørføringer som blandt bruges omkring brøndhoveder i olie/gas industrien. Asset Lifecycle Management SM tog over og talte om udfordringer i overdragelse af data fra typisk en EPC til anlægsejeren (Owner/Operator). Denne overdragelse er traditionelt sket i slutningen af projektet. Der er store gevinster at hente i at gøre overdragelsen til en løbende proces gennem projektet. Bentleys Asset Lifecycle Management produkter, primært eb og AssetWise, tilbyder en platform for at gøre netop dette. Ved at bygge bro mellem engineering, opførelse, idriftsættelse og drift, sikres genbrug af data og deres struktur gennem hele anlæggets levetid. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 19 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

20 Mobility MS fortalte, at Bentleys mobile løsninger ikke bare gør det muligt for medarbejdere at tage projektdata med i marken. Der findes apps til mange forskellige formål inden for både design, opførelse og drift. Bentley tilbyder en række mobile apps til både ios og Android baserede enheder (google bentley mobile apps ) og support for Windows 8 enheder er på vej. Så vidt jeg kan se, er det fælles for dem, at de ganske vist kan køre offline og arbejde på/vise data, som ligger på enheden, men de er i høj grad tænkt til at arbejde med streamede data. Disse data forudsættes at blive leveret af en ProjectWise server. Men imponerende ser det ud! Et godt eksempel er Navigator Mobile, som leverer rigtig meget af den power, der kendes fra den fulde Bentley Navigator på en almindelig tablet. Det skal opleves Closing Remarks Til sidst gjorde AMW reklame for Year in Infrastructure Conference i London den oktober. Her skal sløret løftes for en række nyheder, bl.a.: i-model Composition Service for SP3D, der gør det muligt at skabe i-models fra SmartPlant modeller via en ProjectWise Automation Service Work Packaging, som kan samle data og dokumentation i pakker, som kan deles ud til formanden, som igen fordeler dem til de enkelte smedeteams, som arbejder med hvert rør/sektion på installationssitet. AMW mindede os også lige om at oprette/opdatere vores profil på så vi aldrig går glip af relevant information om vores Bentley produkter. Tippet er hermed givet videre. Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 20 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

21 4.4. Plant afrunding På trods af de mange interessante indlæg og workshops, var det som om der manglede noget. Fraværet af product managers og den ret konsekvente ulyst hos Bentley til at tale konkret om fremtiden gjorde, at det var en konference, man ud fra en strengt faglig betragtning kunne have sprunget over, hvis man havde været med de sidste par år. Men brugerindlæggene var som altid uhyre interessante. Det er bare spændende at høre om virkelige menneskers og organisationers udfordringer med softwaren og hvordan de løser dem. Dertil kommer, at en konference som denne i høj grad også handler om networking. Ikke bare med udviklere, produktansvarlige og andre Bentleyansatte; men i høj grad med andre brugere fra hele verden. Dét får man ikke ret mange andre steder! 5. Afslutning Efter en veloverstået konference og fyldte af indtryk og informationer satte gruppen torsdag aften kursen mod Washington, hvorfra turen lørdag eftermiddag gik til Kastrup. Herunder ses deltagerne på bentleyuser.dk s fællesrejse (inklusive Gita, som tog billedet) før afgang fra Dulles International Airport. Tak for en rigtig god tur til hele det danske hold! Det er endnu uvist om der bliver en Be Together konference næste år og hvilken form den i givet fald får; men vi ses alle til årsmøde i Vejle den november 2013, ikke sandt?!! Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 21 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

22 Appendiks A: Indlægsholdere m.m. Følgende personer er i nærværende rapport nævnt som indlægsholdere eller på anden måde medvirkende på konferencen: Bentley generelt Anne-Marie Walters, Global Marketing Director, Industry Processes, Bentley Barry J. Bentley, Co-founder, Executive Vice President and Director, Bentley Benoit Fredericque, Product Manager - 3D City GIS & Point Cloud technology, Bentley Greg Rhoads, Vice President, SELECT Technical Support, Bentley Harry Vitelli, Vice President, Construction and Field, Bentley John Schown, Director, Product Management, Bentley Keith Bentley, Co-founder, Chief Technology Officer and Director, Bentley Laurent Perkins, Senior Consultant, Bentley Michael Schellhase, Director, Product Development, Mobility, Bentley Raymond B. Bentley, Executive Vice President, Software Engineering, Bentley Sam Migliore, Director, Product Management, eb, Bentley Bentley Plant Abbas Ali, Software Development Manager, Bentley Brian Earles, Applications Engineer, Bentley Ed Krkoska, Plant Application Engineer, Bentley Ken Adamson, Vice President, Building, Electrical and Plant, Bentley Peter Alspaugh, Applications Engineer, Bentley Andre Carsten Ahm, Service Manager, Portal & Engineering Solutions, COWI og formand for bentleyuser.dk Davis Stoldt, Lead Drafter, Enogex Patti Jordan, repræsentant for North Carolina Local Users Group Shawn Foster, Technology Manager, Energy Division, Black & Veatch og repræsentant for Mid-America CADD Community Tanja Brusen, CAD Specialist, Vattenfall Tom Lazear, CEO, Archway Systems og repræsentant for Southern California Bentley User Group Be Together 2013 Plant SIG rejserapport Side 22 af 22 Henrik Hauge Thomsen:

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Baggrund Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Efter at Bentley igen har ændret på

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Udarbejdet af: Allan Christensen Mødenr: 23 Mødedato: 2011.09.20 Deltagere: Allan Christensen (AC), GEA Process Engineering A/S Henrik Piihl (HP), GEA Process

Læs mere

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2 BE CONFERENCE 2006 Charlotte Convention Center Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. REJSEARRANGEMENT 2 2. KEYNOTES 4 2.1. Generelle keynotes 2.2. Vertikale

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Deltagere: Leif Rasmussen, Aker Cool Sorption A/S Brian Hansen, Aker Cool Sorption A/S Allan Christensen, GEA Henrik Piihl, GEA Steen Rahbek, GEA Bo Møller,

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012 Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010

Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010 Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010 Bentley Plant SIG rejserapport Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan Side 1 af 18 LaBC : 01-05-2010 Indholdsfortegnelse: 1 Rejserapport

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

ProjectWise Workflow Rules Engine

ProjectWise Workflow Rules Engine Bentleyuser.dk Årsmøde 2014 Morten Stougaard ProjectWise Administrator hos Rambøll MNS@ramboll.dk Lone Skaaning ProjectWise Manager hos Banedanmark LSKB@bane.dk Agenda ProjectWise status Banedanmark og

Læs mere

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk gint Seminar Michael Jepsen (MiJ) Grontmij Carl Bro Næstformand Bentleyuser.dk Mij@gmcb.dk www.grontmij-carlbro.dk gint Seminar Agenda 10:00 Registration and

Læs mere

Årsmøde november Hotel Munkebjerg, Vejle

Årsmøde november Hotel Munkebjerg, Vejle 5.-7. november Hotel Munkebjerg, Vejle Michael Jepsen Formand bentleyuser.dk highlights Program: Mere end 80 indlæg og workshops over 3 dage 6 faglige spor, samt 2 workshop-spor, mandag og tirsdag. Onsdag

Læs mere

BE2007 Los Angeles USA

BE2007 Los Angeles USA BE2007 Los Angeles USA Bestyrelsens rejserapport V. Gita Monshizadeh, Lone Blach og Carsten Ahm Indholdsfortegnelse: 1. Rejsearrangementet... 2 2. Keynotes... 3 2.1. Mandagens keynote... 3 2.2. Onsdagens

Læs mere

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør SuperOffice Europas ledende CRM software leverandør Velkommen til SuperOffice webinar 6. november 17 Vi venter på, at klokken bliver 13:00 Husk at aktivere lyden - med "Select Audio" kan du vælge: "Call

Læs mere

Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer

Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer INDLÆG 13 : DYNAMICS AX Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer Tonny Bybæk, Lau Bøgelund Larsen Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer

Læs mere

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen Plotning og MicroStation V8i Frank Møller Christensen bentleyuser.dk årsmøde 09.11.2009 Plotning og MicroStation V8i Nyheder 27/12/2009 2 Nyheder - Georeferenced PDF - Property Publishing. - Dynamic Plot

Læs mere

Fordelene med Bentley SELECT

Fordelene med Bentley SELECT Fordelene med Bentley SELECT Steen Læssøe Salgsditrektør Geo kunder i Skandinavien Udfordringer for alle indenfor infrastruktur Udliciteringer: fokusering på service og indtjening Stigende konkurrence

Læs mere

Velkommen SAS Forum 2010

Velkommen SAS Forum 2010 Velkommen SAS Forum 2010 Bent Sørensen Country manager Velkommen til SAS Forum 2010 Faglighed og netværk Velkommen til SAS Forum 2010 en institution gennem 25 år Velkommen til SAS Forum 2010 en institution

Læs mere

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT DYNATEAM COURSE MANAGEMENT Dynateam Course Management CRM 2013 løsning Course Management Course Management Dynateam tilbyder virksomheder der sælger kurser, uddannelser og events en overskuelig, brugervenlig

Læs mere

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Indholdsfortegnelse: Forsiden 1) Indledning 2) Nyt i ProjectWise Plot Client 3) ProjectWice Plot Organizer: 4) Nyt i Microstation Plot 5)

Læs mere

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist Citrix AppDNA 6.1 SP1 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist side 2 Introduktion til AppDNA Hvad handler AppDNA om? At skabe overblik over den udfordring du står overfor estimere

Læs mere

Rejserapport Bentley Learn Maj 2016 San Antonio, Texas

Rejserapport Bentley Learn Maj 2016 San Antonio, Texas Rejserapport Bentley Learn 21. 28. Maj 2016 San Antonio, Texas DataManagement SIG Forord Årets fællesrejse for brugerforeningen gik til San Antonio, Texas. I alt 18 personer deltog i dette års rejse: Carsten

Læs mere

Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016

Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016 INDLÆG 02 DYNAMICS NAV Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016 Peter G. Tranders 04.11.2015 CGI Group Inc. 2015 Peter G. Tranders Uddannelse Rolle Certificeringer

Læs mere

SQL ny front-end

SQL ny front-end SQL 2016 - ny front-end Overblik De største nyheder i SQL Server 2016 finder vi på front-enden, hvor en helt ny og redesignet rapporteringsplatform i Reporting Services er den fremadrettede grundstamme

Læs mere

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 ITS inviterer til informationsdag 29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 Over det seneste år, har ITS sat en række nye it-ydelser i søen. Informationsmødet er en mulighed for at få et samlet overblik over de nye

Læs mere

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel Kurser efterår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 10 Microsofts seneste styresystem ipad og iphone Brugerfladen og funktionerne på din ipad/iphone ændrer sig hele tiden.

Læs mere

Alex Ø. T. Hansen UDDANNELSE PERSONLIGHED ERFARING TEKNOLOGIER. IT-Konsulent. System Administrator

Alex Ø. T. Hansen UDDANNELSE PERSONLIGHED ERFARING TEKNOLOGIER. IT-Konsulent. System Administrator PERSONLIGHED Et par sten på vejen ser jeg som en god udfordring. Jeg er en god teamplayer altid positiv og i godt humør. Jeg siges at være loyal og behagelig. Med mere end 10 års erfaring har jeg opbygget

Læs mere

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework Delegate A/S Agenda Delegate A/S DAXIF# Kun et programmeringssprog Type stærke script (og selvdokumenterende) filer Unit tests afvikles før assembly

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina. Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK

BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina. Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK Indholdfortegnelse: Indledning... 3 Generelle Key-notes... 3 MicroStation

Læs mere

ESRI-PLATFORMEN HOS FORSYNINGSSELSKABER. Dansk Esri Brugerkonferance 2019, Korsør Martin Lauenborg Hansen

ESRI-PLATFORMEN HOS FORSYNINGSSELSKABER. Dansk Esri Brugerkonferance 2019, Korsør Martin Lauenborg Hansen ESRI-PLATFORMEN HOS FORSYNINGSSELSKABER Dansk Esri Brugerkonferance 2019, Korsør Martin Lauenborg Hansen DEL 1: POWEL WEBGIS Hvad er der sket det seneste år ARCGIS ENTERPRISE Fremtidens WebGIS platform

Læs mere

Den Danske Esri Brugerkonference 2019 What's new in ArcGIS Enterprise og Administration af ArcGIS Enterprise

Den Danske Esri Brugerkonference 2019 What's new in ArcGIS Enterprise og Administration af ArcGIS Enterprise Den Danske Esri Brugerkonference 2019 What's new in ArcGIS Enterprise og Administration af ArcGIS Enterprise Torben Vidding Willadsen, Geoinfo Agenda Shared instances News! Hvad er ArcGIS Enterprise? (den

Læs mere

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen.

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen. CIP 4.3 er på gaden! Opdateringen til CIP 4.3 er på gaden med en lang række nye forbedringer, der giver CIP endnu mere værdi for brugeren. Forbedringerne er centreret omkring præsentation af data i web

Læs mere

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems AECOsim Building Designer V8i Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems Architecture Engineering Construction Operation Simulation 2 WWW.BENTLEY.COM AECOsim Building Designer Hvad er AECOsim Building Designer?

Læs mere

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER www.dmsoftware.dk DM PARTNER ACADEMY Dialog Manager SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER Slotsmarken DK-2970 Hørsholm Denmark Tel +45 45 76 69 00 Fax +45 45 76 69 0 dmsoftware@dmsoftware.dk At

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

Styrk dine relationer Microsoft Dynamics CRM 2015

Styrk dine relationer Microsoft Dynamics CRM 2015 INDLÆG 11 MSCRM 2015 Styrk dine relationer Microsoft Dynamics CRM 2015 Lars Grønning Tranders 04.11.2015 10.11.2015 CGI Group Inc. 2015 Lars G. Tranders Uddannelse Rolle Certificeringer Handel & Kontor,

Læs mere

SESSIONSBESKRIVELSE (CAD) ETUX 2017

SESSIONSBESKRIVELSE (CAD) ETUX 2017 SESSIONS (CAD) ETUX 2017 DESIGN INTENT Bliv bevidst om intentionen bag jeres design og optimer jeres arbejdsgang. Vi gennemgår forskellige konstruktionsformer fra sketch til assembly niveau, med henblik

Læs mere

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework Agenda Forventningsafstemning Intro af foredragsholdere samt Delegate A/S for brugergruppen DAXIF# Kun et programmeringssprog Type stærke script (og

Læs mere

Succesfuld implementering af automatiseret test

Succesfuld implementering af automatiseret test Succesfuld implementering af automatiseret test Forudsætningerne og faldgruberne John Fodeh john.fodeh@hp.com 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject

Læs mere

SAP R/3. Henrik Kroos

SAP R/3. Henrik Kroos SAP R/3 Henrik Kroos Velkommen.. Spørg undervejs Præsentation af mig Præsentation af jer Hvad er SAP?? SAP er et tysk firma startet af 5 tidligere IBM-folk i 1972 Hjemsted i Waldorf Tyskland, (nær Frankfurt)

Læs mere

Kurser vinter/forår 2017

Kurser vinter/forår 2017 Kurser vinter/forår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 7 Windows 10 ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt icloud, TIP! Dropbox og Fotos

Læs mere

Keynote. Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden. #WizKonf2015. 11. marts 2015 Webtop A/S

Keynote. Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden. #WizKonf2015. 11. marts 2015 Webtop A/S Keynote Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden #WizKonf2015 1 Godt nyt - Skandinaviens største og hurtigst voksende SharePoint intranetløsning Antal Wizdom kunder Antal Wizdom brugere 155,417 5 19

Læs mere

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik Hvor langt er vi nået med 3D PDF Frank Møller Christensen Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2008 Hvor langt er vi nået med 3D PDF Historik 2008-11-11 2 1 Hvor langt er vi nået med 3D PDF U3D formatet 2008-11-11

Læs mere

Fart på SAP HANA. Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid. Copyright 2012 FUJITSU. Fujitsu IT Future, København, den 16.

Fart på SAP HANA. Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid. Copyright 2012 FUJITSU. Fujitsu IT Future, København, den 16. Fart på SAP HANA Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid 0 Flemming Grand Saphira Consulting Mobile: +45 30 78 45 86 Email: flemming.grand@saphiraconsulting.com Allan Christiansen Fujitsu

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 3 25. november 2008 Introduktion I dette nummer af nyhedsbrevet har vi sat fokus på de afholdte brugermøder som har vist sig at være en stor succes. Der kan læses om hvilke

Læs mere

Færre omkostninger. flere muligheder. Tirsdag den 12. maj 2009, kl. 12.00 18.00 med efterfølgende middag Radisson SAS Scandinavia Hotel, København

Færre omkostninger. flere muligheder. Tirsdag den 12. maj 2009, kl. 12.00 18.00 med efterfølgende middag Radisson SAS Scandinavia Hotel, København Færre omkostninger. flere muligheder Invitation til Enterprise Briefing & Vision 2009 Tirsdag den 12. maj 2009, kl. 12.00 18.00 med efterfølgende middag Radisson SAS Scandinavia Hotel, København Hvilken

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Conference 2010 blev i år afholdt i Philadelphia i tidsrummet 17. 20. maj. Konferencen havde i år ikke en decideret overskrift

Læs mere

Automatisk marketing for webshop-ejeren

Automatisk  marketing for webshop-ejeren Automatisk e-mail marketing for webshop-ejeren - sådan kommer du i gang Casper Ackermann Automatisk e-mail marketing for webshop-ejeren Der er rigtig mange penge at hente i e-mail marketing for en webshop.

Læs mere

Fire i en løsning til bygningsejere

Fire i en løsning til bygningsejere Fire i en løsning til bygningsejere Ønske om enkelte og nemme løsninger Skalerbare løsninger Understøtter DDB og bips C212 og efterfølgende F104 publikation Kort implementeringstid Baseret på kendte teknologier

Læs mere

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF BENTLEYUSER.DK ÅRSMØDE 2013 MORTEN BJERRE STOUGAARD, RAMBØLL DANMARK AGENDA Baggrund for implementering af Bentley ics for

Læs mere

Vedligehold på farten

Vedligehold på farten Vedligehold på farten Spar tid og penge med cloud-baseret vedligehold En af de største fordele ved INEXTIA er brugervenlighed, nem adgang og enkelthed. Du undgår indviklede installationer, backup rutiner

Læs mere

WINDCHILL THE NEXT STEPS

WINDCHILL THE NEXT STEPS WINDCHILL THE NEXT STEPS PTC/user, 4. marts 2015 Jens Christian Jensen, Econocap Agenda Windchill the next steps Bliv opdateret og inspireret til at se hvor Windchill kan hjælpe dig med andet end blot

Læs mere

Den direkte vej til din tekniske målgruppe

Den direkte vej til din tekniske målgruppe 2018 Den direkte vej til din tekniske målgruppe ODENSE CONGRESS CENTER 29.-30. NOVEMBER Derfor skal du med på Ajour 2018! På Ajour kan du: Udvide og pleje dit tekniske netværk. Møde købestærke kunder.

Læs mere

CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN

CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN WWW.JCD.DK HVAD ER CLOUD COMPUTING? Cloud er en fælles betegnelse for en række netbaserede løsninger løsninger du tidligere har

Læs mere

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service Introduktion Riidr ApS er stiftet med det udtrykkelige formål at give nem adgang til e-bøger på det danske marked ved at gøre det simpelt, bekvemligt og billigt for kunder at købe deres ønskede e-bøger.

Læs mere

DYNAMICS AX 2012 RAPIDVALUE FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER. John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013

DYNAMICS AX 2012 RAPIDVALUE FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER. John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013 1 DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER RAPIDVALUE John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013 RAPIDVALUE MED BEST PRACTICE DET ALLE HAR TALT OM DE SIDSTE 20 ÅR, MEN SOM INGEN HAR KUNNET LEVERE

Læs mere

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser? OODBMS Vs. RDBMS 1 Indholdsfortegnelse Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?... 3 OODBMS i erhvervslivet... 4 Bagsiden af medaljen... 5 OODBMS i praksis... 6 Konklusion... 8 2 Hvorfor skal

Læs mere

Morten Rønborg PERSONLIGHED UDDANNELSE TEKNOLOGIER ERFARING. IT-Konsulent. Desktop Engineer

Morten Rønborg PERSONLIGHED UDDANNELSE TEKNOLOGIER ERFARING. IT-Konsulent. Desktop Engineer PERSONLIGHED Jeg er ambitiøs og har en høj arbejdsmoral, sætter pris på udfordringer og løser mine opgaver med stort engagement. Igennem de forskellige opgaver jeg har varetaget er jeg blevet god til at

Læs mere

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 30 spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 1) Hvad er CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud? Dassault Systèmes har investeret betydelige ressourcer i at udvikle en Cloud platform til Product Lifecycle

Læs mere

Succes med intranet til Office 365

Succes med intranet til Office 365 Succes med intranet til Office 365 Agenda 8.30 9.00 Morgenmad og registrering 9.00 9.10 Præsentation af Webtop 9.10 9.45 Hvad er Office 365? 9.45 10.15 Hvad skal et moderne intranet kunne? 10.15 10.30

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System KURSUSLØSNING Kursusadministration og seminarhåndtering Dynateam A/S Customer Relationship Management System Kursusløsning til dit overblik over alle processer og aktiviteter! er alle processer Hvem er

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

Novapoint Brugermøde 2013

Novapoint Brugermøde 2013 Novapoint Brugermøde 2013 - det 20ende i rækken! Årets tema er «Mere vej for pengene» Under hele brugermødet sætter vi skarp fokus på, hvordan viden omsættes til praktisk brug i hverdagen; hvordan får

Læs mere

Torsdag 5. oktober 2017 Hal F DIGITALISERINGSKONFERENCE

Torsdag 5. oktober 2017 Hal F DIGITALISERINGSKONFERENCE Torsdag 5. oktober 2017 Hal F DIGITALISERINGSKONFERENCE kl. 9.40 Velkomst, registrering og indledning ved Claus Clausen kl. 9.50 #01 Industri 4.0 omsat i praksis Ved Bo Lybæk, President and CEO, GPV International,

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Velkommen til. Brugerdag 2014

Velkommen til. Brugerdag 2014 Velkommen til Brugerdag 2014 Dagens program 09.00 09.15 Velkomst og opstart 09.15 09.45 Dynamics NAV & C5 v/thomas Halse, Microsoft - Produktstrategi & nyhederc5 2 NAV - 5 forslag til hvordan Dynamics

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Profitabel styring af projekt produktionen.

Profitabel styring af projekt produktionen. Session A2 Profitabel styring af projekt produktionen. V/Thomas Vest, Chef konsulent EG Neoprocess A/S 1 Agenda Introduktion Industri trends Projekt produktion i en global verden Microsoft Dynamics AX

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile DSB s egen rejse med ny DSB App Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile Marts 2018 AGENDA 1. Ny App? Ny Silo? 2. Kunden => Kunderne i centrum 1 Ny app? Ny silo? 3 Mødetitel Velkommen til Danske

Læs mere

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006 Data Management Rejserapport BE 2006 i Charlotte NC bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 11. september 2006 Initialer:

Læs mere

GIS Is Advancing Rapidly Integrating and Leveraging Many Innovations

GIS Is Advancing Rapidly Integrating and Leveraging Many Innovations GIS Is Advancing Rapidly Integrating and Leveraging Many Innovations Data Computing Infrastructure GIS Innovation Open APIs Expanding the Power of GIS Dagsorden ArcGIS er en omfattende platform Apps ArcGIS

Læs mere

Office Synchronizer Release-bemærkninger. Version 1.61

Office Synchronizer Release-bemærkninger. Version 1.61 Office Synchronizer Release-bemærkninger Version 1.61 Corporate Office Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 USA Tlf.: +1-937-233-8921

Læs mere

Bilag 1. Program for Socialudvalgets studietur til Boston og New York 5.8. - 13.8.2007

Bilag 1. Program for Socialudvalgets studietur til Boston og New York 5.8. - 13.8.2007 Dato: 01-03-2007 Sagsnr.: 1101-317759 Dok.nr.: 2007-61763 Bilag 1. Program for Socialudvalgets studietur til Boston og New York 5.8. - 13.8.2007 Søndag d. 5. august 2007 7.00 Mødetid Københavns Lufthavn,

Læs mere

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj.

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 34500 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 20. oktober 2008 Initialer:

Læs mere

Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013

Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013 Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013 Velkommen Peter Vangsø Jeberg, - Project Manager, Ramboll Automation and Electro - Konferenceansvarlig for

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Products Solutions Services. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser.

Products Solutions Services. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. Products Solutions Services Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. 2 Nye New muligheder, possibilities,

Læs mere

Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008. Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG

Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008. Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008 Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG Forventningerne til dette års BE konference, var ikke store, men med en forhåbning om at de måtte blive gjort til skamme,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

IT SUMMER CAMP 2015. Dato for arr. og. dato for seneste tilmelding. bliver offentliggjort i maj. Ubuntu-Linux, Web-Server, Anvendte Web-Teknologier

IT SUMMER CAMP 2015. Dato for arr. og. dato for seneste tilmelding. bliver offentliggjort i maj. Ubuntu-Linux, Web-Server, Anvendte Web-Teknologier IT SUMMER CAMP 2015 Dato for arr. og dato for seneste tilmelding bliver offentliggjort i maj. uge z, x. / y. 2015 Ubuntu-Linux, Web-Server, og Basal Web-programmering En extensiv indføring i web-programmering

Læs mere

WINDCHILL TIPS & TRICKS

WINDCHILL TIPS & TRICKS WINDCHILL TIPS & TRICKS Thomas Preisler Andersen, Econocap A/S Networking tirsdag aften Onsdag morgen? Oplæg Versioner & Datecodes siden sidst Agenda Forløb i Creo/Windchill m. diverse små-tips Lidt om

Læs mere

xrm både en applikation og en ramme for hurtig udvikling af løsninger til strukturet relationshåndtering og understøttelse af forretningsprocesser

xrm både en applikation og en ramme for hurtig udvikling af løsninger til strukturet relationshåndtering og understøttelse af forretningsprocesser Relationer xrm både en applikation og en ramme for hurtig udvikling af løsninger til strukturet relationshåndtering og understøttelse af forretningsprocesser Susanne Christoph, salgschef & Henrik Ditlevsen,

Læs mere

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED www.modstudio.dk INNOVATIV INFORMATION Vi ser digital skiltning

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online QUICK GUIDE Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online Som erhvervsdrivende ved vi, hvor vigtigt det er at differentiere sig. For at overleve har vi i de seneste årtier set eksempler på,

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2011 23. MAJ - 26. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Together, Bentley User Conference 2011 blev i år afholdt i Pennsylvania Convention Center i Philadelphia i tidsrummet 23.

Læs mere

Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn. Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind.

Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn. Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind. Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind.dk Emnerne Hvem er Stormvind? Hvad er Social Selling.. egentligt? Tid til

Læs mere

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Marts 2015 Introduktion Din Vibe-administrator kan deaktivere mobiladgang til Novell Vibe-webstedet. Hvis du ikke har adgang til Vibemobilgrænsefladen som beskrevet

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark

Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark Indlæg ved: Michael Schad, økonom, Rambøll dir.support RAMBØLL Gruppen RAMBØLL Gruppen RAMBØLL Management

Læs mere

Begynderens Guide Til Chatbots

Begynderens Guide Til Chatbots Begynderens Guide Til Chatbots Spørgsmål eller brug for hjælp? hejanton Ring på 31 56 43 21 Skriv til info@hejanton.com mere på hejanton.com Indholdsfortegnelse Side 3 - Side 9 - Side 11 - Side 12 - Hvad

Læs mere

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev NY Input Management-Løsning! Indhold: LaserNet v6.6 LaserNet Webinars NY LaserNet Input Management-løsning Nyt Produkt: LaserNet Client Nye Features & Functions Ny medarbejder

Læs mere